Új privát üzeneted érkezett!

Ha valaki tud segítsen
Elkészítettem a vonalzót, amit emailen meg is kaptam, de hogyan kell feltölteni :shock:
Vendég

én 70 kiló vagyok most, de 1,80 magas...

yuyu79

Marcsi, segédletek, profil és az aláíráshoz másold be és a BBC code legyen bekapcsolva.
Vendég

szerintetek sikerült?
Vendég

na most talán
Vendég

Én nem látok semmit, ma már feladom, majd máskor probálkozom :(
üdv és szép estét mindenkinek
Marcsi
Vendég

Sziasztok

Én ma voltam EKG-n. Sajna elkezdet fájni a torkom tegnap, pedig már úgy örültem, hogy elkerül ez a nyavalyás infulenza. Remélem azért nem dönt le nagyon, mert nem szeretnék szedni semmit, a torkomra is a doki azt mondta, hogy inkább tantum verde p cukorkát szopogasak, és tényleg az van a tájékoztatóba, hogy terhes nők szedhetik.

Gabi

Kép
Kép
minimano74

Csajok!!

Nagy nehezen sikerült egy türhető képet felrakni. :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok! Megjöttünk az UH-ról, és nagyon klassz volt. Ez tuti egy jobb gép volt, mert 2D-ben is sokkal jobban látszott mindene. A kis koponyája, a gerince és a bordái is. És odamenet apa rászólt, hogy "tessék ébren lenni" és hát mozgolódott is a picur. Azt hiszem ő annyira nem élvezte a dolgokat, mert egyszer csak hátat fordított nekünk, vagyis a készüléknek :lol: Egyszer a lábait is kinyújtotta, azaz szerintem nyújtózkodott egy kicsit. Nagyon édes volt. 4D-ben is nézelődtünk egy keveset, de azért ilyenkor még azért annyira nem látványos.
Mindene rendben van, zárt a koponyaüreg (vagy vmi ilyesmi), megvan keze-lába, és pont korának megfelelő méretű. Szóval minden oké. KÉpet sajnos nem kaptunk, mert vacakolt a nyomtatójuk, de azt ígérték, hogy a leletekkel együtt kipostázzák.
A párom is tökre meg volt hatódva. Nagyon jó kedve lett a kis lurkótól. Ja, és azt mondta a doki, mikor kérdeztük a neméről, hog y mintha szeméremajkakat látna, de erre azért nem tenné a diplomáját. Majd következő alkalommal már biztosabb lesz.
Hazafelé azon nevettünk , hogy a férjem azt mondta, hogy olyan volt ezen az UH-n ,mint egy hering!!! :lol: Na jó, a fejét és a végtagjait nem számítva. De tényleg úgy nézett ki a gerincével és a kis bordácskáival :-)
Na mondom neki, szép vagy Apa! Leheringezed a gyerekedet. MIndenesetre jót derültünk a hasonlaton.

7végén most biztos nem leszek, mert Szegeden leszünk családi szülinapi partikon (após, unokaöcsi). Ha tudok, vasárnap jövök.
Nektek is jó 7végét, fejfájásmentes és hányingermentes napokat kívánok! (Még most este bekukkantok azért :) )

panna1

Yuyu! Te jó magas vagy! Én se vagyok kicsi a 174centimmel, de te jól megnőttél!

Úgy látom, mindenki pihizget, én is megyek aludni, a férjem már úgyis kidőlt!
Pusz Nektek, jó 7végét mégyegyszer!!!
Panna

panna1

sziasztok!

nem voltam pár napig, de igazából nem is történt nálunk semmi izgalmas. jövő szerdán megyek uh-ra, ami még hüvelyi lesz, szóval apa nem valószínű, hogy bejön meglesni a babát... :( én emiatt picit neheztelek, de nem akarom annyira erőltetni sem a dolgot! nem akarom, hogy kellemetlen élmény legyen neki.

a másik, képzeljétek, megmondtam bent a dolgot! nagy kő esett le a szívemről, úgyhogy akkor április végéig vagyok kb., de ha bunkóznak, akkor nem leszek szívbajos, lelépek hamarabb! azt hiszem, hogy semmi sem fontosabb most a babánál, és annál, hogy jó legyen a közérzetem, úgyhogy mindenki elmehet a búsba, aki kekeckedik velem! ;)

amúgy örülök a híreknek, a jó uh eredményeknek, a képektől pedig egyenesen le vagyok nyűgözve!

mindenkinek kitartást, aki most picit rosszabbul van, illetve természetesen üdv az újaknak!

a kilókkal kapcsolatban, azt hiszem, hogy én vagyok a leghátrányosabb helyzetű... mivel az is kérdéses volt, hogy lehet-e babám, sajnos több hormonproblémám is volt, így nagyon nem egy súlycsoport vagyok veletek, de eddig még csak 2kg-ot fogytam, remélem, hogy végre beáll minden hormonom, és visszanyerem az eredeti súlyomat, ami kb. 15-20 kg-mal kevesebb a mostaninál! szóval tudom, hogy miről beszéltek, tudom, hogy fontos, hogy odafigyeljünk, de abban is biztos vagyok, hogy amit kívánsz, azt a szervezeted kívánja. nálam pl. a máj, májkrém ilyen. szinte minden nap kívánnám a májkrémes kenyeret :P lehet, hogy kezd kevesebb lenni a vasam!? passz. de jól esik!

jó hétvégét nektek!

sophie27

Sziasztok!

Én sajnos a munkahelyemről nem tudok írni, mert elég nagy a pörgés. így általánosan a hétvégi hozzászólók táborát fogom erősíteni, de olyan jó olvasni a tapasztalataitokat.

Mindenkinek gratulálok a UH eredményeihez. Jó volt látni a babákat. Mi kedden megyünk UH-ra, szóval már nagyon izgulok. Utoljára december 27-én voltunk, és akkor még csak a kis szívverését lehetet látni. Szinte hihetetlen, hogy milyen ütemben fejlődnek.

A fejfájás miatt szerintem ne aggódjatok. Biztos az időjárás okozta. Nekem nem szokott lenni, de most még az én fejem is lüktetett.

Csenge, nekem is rossz tapasztalatom van a pizzával. Pedig nagyon kívántam, de utána elég rosszul voltam tőle, ahogy jött, úgy ment is. Szóval senkinek nem ajánlanám, de lehet, hogy valakinek bejön.

A hányásra azt olvastam, hogy a gyömbér igen hatásos. Lehet, hogy azért is enyhíti a Canada Dry. :D

Jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Szilvi

rizsimami

Panna, gratulálok a jóhírekhez :-D

Üdv az újaknak ;-)

Mindenkinek jobbulást, aki beteg, vagy rosszul érzi magát!

Én jól vagyok, csak szurkál kicsit a hasam...

Jó pihenést!

yuyu79

Yuyu, nekem is szúrkál :) biztos semmi komoly.

Hétvégén nagy a pangás errefelé, biztos mindenki el van foglalva a családjával :lol: én is várom már, hogy felébredjenek az enyémek, már megint nem tudok reggel aludni, igaz ma "csak" fél hétkor ébredtem, tegnap hat előtt.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a "nagy síelésből".
Még nem tudtam végigolvasni a heti termelést, de igyekszem.

Üdv az újaknak!

Veronika, jössz holnap tornázni reggel 10-re?

Szép napot mindenkinek!
Kitti

Kép
kollibry

Még 1 dolog:

Én is szívesen tennék föl képet. :lol:
Nem tudja valaki lekicsinyíteni a képemet, mert én nem értek hozzá? :oops:

Köszönöm
Kitti

Kép
kollibry

Sziasztok:)

Remélem mindenkinek jól telik a 7vége és örültök ennek a gyönyörű napsütésnek:)

Panna, örülök a jó hírekhez és irígykedem picit Szeged miatt, jó lenne már nekem is hazamenni kicsit, mert a karácsony már rég volt.

Gabi, jó lett a kép nagyon amit felraktál! A tantum Verdét pedig én is ajánlom mindenkinek, akinek fáj a torka vagy köhög.

Kitti, ha átküldöd a képet, szívesem megcsinálom Neked:) sniky@freemail.hu

Zsófi, nálam is májkrém őrület van kb. két hónapja:))) főleg a majorannás májkrémet imádom, erős paprikával:)

Jobbulást a rosszullevőknek és további gyönyörű napsütéses napot:) Ez már a tavasz, érzem és hallom az ablakon beszűrődő madárcsicsergést:)))) jaj, de jó:))

sniky

Csenge, szerintem sincs gond, csak nyúlnak a szalagok.. Szép vasárnapot mindenkinek :-D

yuyu79

Sziasztok!

Szép vasárnapot.
Annyira jó, hogy végre elviselhető az idő. Csak nem tudok sétálni menni, mert a kocsiban maradt a meleg kabátom, amit elvitt a párom ügyeletbe. Így csak benntről szemlélem és néha kimegyek pár percre kutyit dögönyözni. :lol:

Nekem is írtózatos fejfájásom volt pénteken, 12 órát aludtam utána, és 2-3 napja fáj a pocim. Szúrkál, meg olyan méhösszehúzódások, amik a legelején voltak. Nagyon nőhet a babó, már alig várom a jövő hétfőt, hogy megnézhessem.

Többen írtátok, hogy április tájékán legkésőbb abbahagyjátok a munkát. Én még nem néztem utána, de hogy néz ki a táppénz szülésig? Mert ha jól tudom elvileg a szülési szabi csak olyan 30 nappal a kiírt időpont előtt kezdődik. Így én úgy számoltam, hogy június végéig-július közepéig melózni kell. De ha nem muszály, hát kihagynám. Mit tudtok erről?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Hogy vagytok? Remélem ebben a jó időben elkerül mindenkit a rosszullét! :)

Képzeljétek, tegnap voltunk a nagymamámnál, és olyan aranyos volt :) Kitalálta, hogy miket fog varrni a dédunokájának, és már el is tett egy csomó újságot, amiben van ágynemű vagy ruha :):)

Vettem magamnak kismama nadrágot :) Nem is néz ki rosszul, pedig először megijedtünk tőle :D:D
Holnaphoz egy hétre megyünk UH-ra és végre a vőlegényem is jön velem! :) Remélem a doki is úgy gondolja, hogy bejöhet!

Ki mikor megy 4D-re? Majd képeket tegyetek fel!

Egyébként én már néha azt sem tudom mit kívánok.... Hol husit, aztán meg joghurtot meg fagyit... aztán barackot és igy tovább :):) De még csak 70dkg-t híztam... 58 kiló vagyok már évek óta, és most vagyok 58.7 :) Remélem később sem fogok sokat hízni... bár nekem a párom soha nem mondaná, hogy ne hízzak vagy akármi... mindig ő nyugtat meg, hogy ne aggódjak azon, hogy hány kiló leszek a végére, majd eltűnik és megint olyan leszek mint voltam, és hogy neki bálnaként is tetszenék :):):)

Kép
encsike87

Yuyu, ez enyémek már egyszer kinyúltak csak úgy látszik nem emlékeznek rá :lol:

Apróka, a háziorvos írhat ki táppénzre, vagy a nőgyógyász javaslata alapján vagy ha elég ötletes, akkor ő talál ki valamit. Engem derékfájással írt ki az elején, ami sajnos igaz is volt (leestem a lépcsőn :roll: ), de szerencsére hamar elmúlt, de papíron tovább tartott. Utána már nem emlékszem, hogy mivel is voltam kiírva... De ha lehetőséged van rá, akkor írasd ki magad a szülésig és utána menj szülési szabadságra, mert anyagilag jobban jársz. A szülési szabadság kb 5 és fél hónap, akkor is ha a szülés előtt egy hónappal kezdődik, akkor is ha a szülés napjától. És általában a terhességi gyermekágyi segély magasabb, mint a a gyed összege.
Vendég

Sziasztok! Hazaértünk Szegedről. Illetve csak én, mert a páromnak még dolga akadt Szegeden, mertreggelre pedig megszült a baráti társaságunk az egyik nőtagja, és "tejfakasztó bulit" tartanak a fiúk. :lol: 52cm-es,3820gr-os kisfiú. Mindenki jól van, a szomorú az volt, hogy a férje egyáltalán nem mehetett be a kórházba az influenza miatt, így nem is apás szülés lett (pedig azt tervezték), és ha jól tudom, az ifjú apuka még mindig nem láthatta a csemetéjét. Én nem tudom hogy bírtam volna a leányzó helyében. Szegény csütörtök óta bent volt. Remélem mihamarabb kijöhetnek a kórházból.

7végén meglátogattunk egy másik baráti párt is, ott 3hetes aprócska kisfiú van. Hát nagyon tündéri, és amilyen kicsi, olyan kis formás!

Megvolt a szülinapozás, voltunk usziban is, úgyhogy gyorsan elment az idő.
Most meg még dolgoznom kell egy kicsit, hogy holnapra kész legyek :cry:

Köszi, hogy ti is örültök velem a jó híreinknek, én is drukkolok nektek, hogy mindenkinél minden a legjobban alakuljon. TÖk jó ez így! :D

Csenge! Mi azt számoltuk a könyvelőmmel (mert ugye magam után fizetek mindent), hogy érdemes-e erre a félévre felemelni a fizumat... Azaz: a TGYÁS-t mindenképpen a tavalyi éves bérem alapján fogom kapni, de elvileg a GYES figyelembevételénél nem biztos, hogy a tavalyi évet veszik figyelembe. Itt most választhatok: Ha a kíírt aug. 3 előtt 30nappal már megigénylem a TGYÁS-t, akkor az lejár dec. közepén, és akkor igénylem a gyest (ekkor a lezárt 2007-es évem számít), ha viszont csak szüléskor igénylem aTGYÁS-t,akkor az csak január közepén jár le, és akkor annak az alapja a 2008-as lezárt év lesz. Azt nem tudom, hogy a táppénz beleszámít-e vagy sem. Ennek még utánanéz a könyvelőm. Szóval lehet eg picit játszani a dolgokkal. Nem tudom érint-e még valakit közületek ez a dolog... Érdemes utánaszámolni. Ha lesz ezügyben infóm, és érdekel benneteket, megírom.

Most elköszönök, (csak bekukkantottam,) mert még dolgoznom kell, hogy holnap le tudjam adni, amit le kell :cry:

Sziasztok! Jó pihizést Nektek!!!
Panna

panna1

Panna, de jó hogy utána néztél! Éppen ezen filóztam, hogy vajon miképp működik a dolog. Szóval, ha én augusztus 17-re vagyok kiírva, és a GYES-t már 2009 januárban igényelem, akkor a 2008-as évet nézik? Hát, nem tudom, mitévő legyek. Azt tudja valaki, hogy mi alapján lehet korábban igényelni a TGYÁS-t? :roll:

rizsimami

Sziasztok Lányok!

Pár napig nem voltam, mert a "haldokló" páromat kellett ápolnom, aztán meg eljött anyukám unokázni másfél napra. Jó nagy út neki, mert majdnem többet ült a buszon, mint amennyit a gyerekekkel tudott lenni. Vasárnap meg a háztartással kellett egy kicsit foglalkozni.

Nikianyu!

Ne aggódj a kilók miatt, majd lemennek szülés után. A szoptatás a legjobb fogyókúra! :-) Én is kb. 5-6 kg-t szedtem már fel, pedig figyelek arra, hogy mennyit és mit eszek, de mégis. Minden terhesség végén ott állok plusz 25 kg-val, ami a szülés utáni hetekben gyorsan le is megy. Csak hát ugye addig veled vannak és öket is cipelni kell.
Erre mondja azt a párom, hogy a baba egy nagymedencés családi házból kiekerül majd a mi kis kétszobás lakásunkba, jó nagy váltás! ;-)

Lassan elkezdünk méricskélni, hogy hogy tudunk egy kétszobás lakásból kihozni a maximumot, hogy ne zavarjuk egymás vizeit így hazan. Sajnos egy költözésre szinte semmi esélyünk nincsen, ha csak valami csoda nem történik.
Most a kisebbik szobában van mindhárom gyerek elszállásolva, a nagyobbik a mi szobánk, de mivel a gyerekek számbeli fölényben vannak, az az ötletem támadt, hogy megfordítjuk a sorrendet, így mindenki jobban jár. Mi végre becsukhatunk egy ajtót mögöttünk (a nagyszobán nincsen, mert az üvegajtót túl veszélyesnek tartottuk), nekik meg több terük van játszani. Jó nagy átcsoportosítás lesz, már rettegek töle.
Kéne még autósülést (használtam vettem az elsönél, de 3 további gyerek után vége volt) és emeletes ágyat szereznem. Még jó, hogy most jönnek a babaruha börzék, mert ott idönként ilyesmi is elöfordul.

Ti hogy álltok térrel? Mindenki csinál a babájának külön babaszobát, vagy vannak még köztetek hozzánk hasonló helygonddal küzdök?

Mit föztök ill. föztetek a napokban? Valami jó kis levesreceptet elfogadnék, lehetöség szerint ételízesítö nélkül (tehát levesalap nélkül). Én hagymatortát csináltam pénteken, szombaton marhasült zsemlegombóccal és salival, utána Kossuth kifli, ami másnap délre már el is fogyott. Ma kéne megint valamit alkotni. Túrótorta lesz desszertnek, de mi lesz a föétel? Majd súgtok valami jót, rendben?

Nekem még 2 hetem van mától számítva az UH-ig. Már annyira várom! Olyan lassan telnek a hetek...
Gratulálok én is a sok szép eredményhez. Milyen jó lesz hónapról hónapra egymás képeit nézegetni, aztán amikor kiköltöznek a kis lakók a páholyos helyükröl, majd azokat a képeket is! Még szerencse, hogy nem kell egyedül várnunk.

Szép napot, bocsi, ha hosszú voltam!

Barbi
Vendég

Jó reggelt!

"A terhes, illetőleg szülő nőt 24 hét szülési szabadság illeti meg. Ezt úgy kell kiadni, hogy 4 hét lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen." Mt.138§

Gondolom a szülás kiírt időpontjához képest kell nézni a 4 hetet.
De állítólag több mint 4 héttel előbb is ki lehet adni, csak nem köteles erre a munkáltató..

Még ezt találtam:

A terhességi gyermekágyi segély (tgys vagy gyás-mindkét rövidítést szokták használni) a szülési szabadság időtartamára - az Mt. alapján 168 naptári napra - illeti meg az anyát. A várandós anya (kismama) választhat, hogy a szülési szabadságot a szülés várható időpontját megelőző 28 napon belül vagy a szülés napjától kezdi meg.
A tgys a napi átlagkereset 70%-a és csak az a jövedelem számít bele a tgys alapjába, amely után egészségbiztosítási járulékot kellett fizetni. A tgys adóköteles, de sem nyugdíjjárulékot, sem egészségbiztosítási járulékot nem kell fizetni utána.

yuyu79

Sziasztok!

Köszönöm Niki, délután átküldöm a képet.

Kitti

Kép
kollibry

Szia Barbi! Meggyógyult mindenki Nálatok?

Én péntek óta táppénzen vagyok, így mostantól még lassaban fognak telni számomra a napok ;-) De azért elfoglalom majd magam, és kihasználom az időt, ha meglesz a baba, úgyse lesz majd időm semmire gondolom ;-)

Délután megyek a védőnőmhöz. Szombaton meg elutazunk, 1 hétre síelni.. Már várom, jön az egész család, 12 fő :-D

Én a TGYS-sel kapcsolatban azon gondolkodom, hogy én csak a szülés időpontjától fogom kérni, mert elég jó táppénzt fogok kapni, a TGYS még több kell hogy legyen, és akkor egy hónappal lerövidül majd a GYED ideje, ami már kevesebb lesz, mert maximálva van (most 96.600 bruttó a maximuma, ebből kb. 81 vagy 82 ezer a nettó).... Mindenképp érdemes átgondolni, ki hogy jön ki majd a legjobban..

yuyu79

sziasztok!

Köszi az infokat.

Sajnos én nagyon nem látom át ezt az egészet, de ahogy kivettem és lekövettem:
1. Táppénz (ezt hogy számolják, mikori fizuból?)
2. Tgyás - akkor nekem is csak a szülés napjától kellene igényelnem, hogy a 2008-as évet vegyék figyelembe majd a Gyednél? Mert most januártól igen megdobódott a fizum.

Panna, nagyon jó, hogy van egy könyvelőd. Azt olvastam más helyeken, hogy a könyvelők 90% nem ért ehhez.Volt aki 3 könyvelőtől 3 féle infohalmazt kapott. Ha meg az ember konkrétumokat akar, akkor el kell mennie szaktanácsadóhoz, aki leakaszt 10-15 ezer forintot, hogy elmondja a kiskapukat. Ezt lenne jó elkerülni. Nem ismertek véletlenül elérhető közelségben ( Csepel-Halásztelek és környéke) egy hozzáértő embert?

Én nem tudok korán táppénzre menni, mert párom egyetemista még, mellette mentőzik, szóval én viszem haza a többet. :cry: Így nincs sok esély a pihenésre nyár előtt. Ezért is kérdeztem a táppénzt, hogy az hogy néz ki. :oops: Hátha mégis tudnék kicsit készülni.
Apum, (olyan régimódibb) hétvégén közölte, hogy minek bútorokkal meg ruhákkal készülni, amig szülök, majd a párom megveszi őket 3 nap alatt. :lol: :lol:
Erre inkább csak elnézően mosolyogtam.
Tényleg jó lenne, ha nem az utolsó trimeszterben kéne + 15 kilóval rohangászni babaholmikért, de lehet, hogy rá leszek kényszerülve.

Ha már tudtok mondani időpontot lehetséges bababörzékről, akkor légyszíves szóljatok. Nekem van egy :
Akik a közelben vannak, március 8. Szigetszentmiklósi Városi Könyvtár. Két emeleten, állítólag eléggé nagy sikere van, előre kell szólni, másképp esélytelen a bejutás.
Szóljatok, ha érdekel, mert akkor figyelmeztetnem kell az intézményvezetőt, hogy jövünk!!

Kissé hosszúra sikeredtem, bocsánat. Most megpróbálok végre feltenni fényképet is, szuszu jóvoltából, innen is köszike!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Most csak egy próbát teszek, hogy sikerült-e a képfeltöltés.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok lányok:)

A Tgyás-sal kapcsolatban egyik kollegám (munkajogász) világosított fel, hogy ha tehetjük mindenképp a szülés napjától kérjük, mert úgy hosszabb ideig kapunk nagyobb pénzt. 168 napig kapod úgy a fizud kb. 80-90 %-át és a lejárattól indul majd a GYED.

Barbi,

Köszi a biztatást a kilókkal kapcsolatban, bár már nem aggódom:) eszem ami jólesik:) persze azért nem ész nélkül. De nem a diétának van most itt az ideje.

Lakásátrendezés ügyben hasonló a helyzet nálunk is, mi is átköltözünk a nappaliba, mert a kiságyat mindenképp az ágyunk közelében szeretném tudni és a hálószobánk olyan keskeny, hogy ott sajna nem férne el.

Remélem mindenki jól van ma, vki esetleg készül a napokban uh-ra? úgy olvasnék továbbra is jóhíreket, na meg képeket is nézegetnék:)

ma megyek megint kismamajógára:) már nagyon várom!
Lei, nincs kedved velelm tartani?

sniky

Panna
Utólag válaszolva a kérdésedre nem volt fogadott szülésznőm és most sem áll szándékomban fogadni, remélem nem bánom meg, de nem kívánok még külön fizetni azért, hogy tegye a dolgát, ami amúgy is kötelessége bármelyik szülésznőnek. Amúgy szülésznő nagyon rendes volt, és a szülést követően férjem határtalan örömének hatása alatt szép kis honoráriumban részesítette 8) , de megérdemelte, többet tevékenykedett mint a doki. Szerintem M. doki egy kicsit anyagias, de ha érdekel akkor inkább priviben írok tapasztalataimról.

Barbi
Te egy konyhatündér vagy :) !! Mit szólnál a Gulyásleveshez, vagy Tejszínes pulykaragu leves, szerintem laktató és nincs sok gond az elkészítésével. Utána meg jöhet a fincsi desszerted.
Lehet, hogy elkerülte figyelmemet de most hányadik hétben jársz, és hány testvér van? Fiúk-lányok? Mindig is irigykedtem a nagy családosokra, én egyke vagyok és úúúúgy utáltam. Ezért nálunk most nem is volt kérdéses a tesó. Sőt a férjem ikrekre hajtott most is :lol: .

Nekem már csak két nap és megyek a 12 hetes vizsgálatra :D , nagyon izgulok, nehezen telik a nap, és éjszaka olykor rémálmai vannak. Jó lenne már tudni, hogy minden rendben. A fene tudja a fiammal nem paráztam ennyire, de most olyan nehezen jött össze és úgy féltem ezt a kis pocaklakót. Már a ruhák is kényelmetlenek, jó lenne pár új darabot venni, de még nem mertem, babonából sem… :oops: .

Marcsi
Vendég

Sziasztok lányok!

sniky: én holnap megyek a 12. heti UH-ra. elvileg a következő héttől szeretném elkezdeni a jógát, úgyhogy akkor ha minden rednben lesz, jövőhéten már valószínűleg mennék veled én is a Krisztához! :)

yuyu: nekem is a múlt héten több napon keresztül szúrkált a hasam, tuti, hogy a méh nőtt és nyúltak a szalagok.

riszimami: én is csak a 8. héten voltam UH-n legutóbb, és akkor még csak a pulzáló kisszívet láttam. Nagyon kíváncsi vagyok mit fogok látni holnap!!!!!!!! :roll:

panna: GRATULÁLOK a babóhoz, hogy minden rednben vele!! Gondolom most azért megkönnyebbültél kicsit. Kár hog ynem adtak rögtön képeket, de majd ha megjönnek, rakj fel párat. :lol:

marcsa: juhtúrót lehet enni???? Csak mert én úgy tudom, hogy brie, meg márványsajtot, szóval olyanokat, amik gombával készülnek nem szabad. DE nem tudom, hogy a juhtúró ide tartozik-e.

szoba: hát mivel nekünk sincs túl nagy helyünk a két szobás panelben, valószínűleg a hálószobánkban az ágyunk melletti sarokban lesz a kiságy és a pelenkázó rész. Párom már meg is jegyezte, hogy akkor ha meglesz a baba már nem lehet esténként nyitott ablaknál aludni és hogy akkor meg fogunk őrülni a melegtől. Hát majd valamit tényleg ki kell találni, mert télen nyomják a távfűtést mint az őrült és tényleg rohadt meleg van esténként.....

megmértem magam és nagy meglepetésemre csak 61 kg vagyok ruha nélkül, ruhával meg 63 kg. Teljesen ledöbbentem, mert azt hittem, hogy már bőven 65 felett lehetek.....most kicsit megnyugodtam. :lol:
lei

A TGYÁS-sal kapcsolatban én is erre szerettem volna utalni, hogy a szülés időpontjától érdemes igényelni, csak lehet nem volt egyértelmű, amit írtam. Nekem most nincsenek ilyen számolási problémáim, mert én gyesen vagyok. Azt se tudom mondjuk, hogy mi fog járni nekem ezután? Kapok ilyenkor TGYÁS-t vagy GYED-et és annak mennyi lesz az összege?? De mindegy, ez van, majd megtudom idővel, hogy mit és mennyit fogok kapni, attól nem félek, hogy túl sokat :)

Barbi, a főzéssel én is sokszor gondban vagyok, sokszor nincs ötletem, hogy mit főzzek. Ma karfiollevest terveztem és mivel nagy a karfiol, egy részéből karfiolkrémet készítek vacsorára. De a többire még nincs elképzelésem és még hozzá sem kezdtem. :roll: Valahogy nincs kedvem most semmihez, bár nincs semmi különösebb gond. Túrótorta receptet küldhetnél, még sose csináltam.

Nálunk szerencsére van két hálószoba. Az egyik a gyereké, a másik a miénk. Gondolom a kicsi először velünk alszik majd, később pedig beköltöztetjük a testvérkéhez. De pontos tervek még nincsnenk. Annak örülök, hogy jóformán mindenünk megvan már, nem is tudom, hogy kell-e egyáltalán vennünk most valamit. A második gyereknél azért ez nagy könnyebség. Megmaradt minden jó állapotban. Meg terhesruháim is vannak, csak elő kellene már keresni őket a szekrény mélyéről :lol:
Vendég

Lei,

Jaj, de jó:))) örülök, ha jössz velem a jövő héttől:)
és annak is, hogy holnap mész uh-ra:) majd meglátod, milyen szuper lesz, tessék majd képet felrakni!!!

a sajtokra, túróra nekem azt mondta a védőnő, hogy ehetem bátran, amit megkívánok, nem mondta, hogy veszélyes lenne, így eszem is őket mértékkel:)

sniky

Lei, szerintem miért ne lehetne enni juhtúrót? Én tegnap rántott camambert-et ettem :lol: nagyon finom volt. Különben meg a magyar camambert-ek én úgy tudom pasztörizált tejből készülnek, így legfeljebb a penészrésze lehetne gond, de az meg jól megsült :lol:
Vendég

fúúú Barbi a túrótorta receptnek én is nagyon örülnék, mert még sosem csináltam, viszont annál jobban szeretem:)

sniky

Csenge:))

Isten éltessen névnapod alaklmából, gyönyörű, kellemes napot kívánok Neked:)

sniky

Sziasztok Kismamik!

Ma végre megcsináltam a képeket a gyerekszobáról; 7végén nem volt rá érkezésem, mert itt voltak anyosomék és sógoromék látogatóban-arra kellett készülnöm minden földi jóval! (persze anyum drága volt, és segített) :D

Szóval annyi, hogy a színből azt hiszem 4 féle van, fajtából kb. 10 amiből lehet választani; méretet, illetve hogy a fiók, polc hogy, illetve hol legyen Te találhatod ki.

Pénteken megjött a kismama, és ott már megvan a tavaszi börzéjük időpontja: április 19. én mindenképp megyek, nagyon jó szokott lenni; majd ha valaki csatlakozni szeretne egyeztetünk! :wink:

aprooka-jó lett a kép!; hajrá többiek, akiknek még nincs fent! Sajna nekem a márc. 8 pont nem jó, mert elutazunk; sajnálom, mert jó lett volna...

tgyás; gyed; nekem is mennem kell ez ügyben a munkahelyem könyvelőihez, mert én igye most gyed-en vagyok, ami júl.26-án jár le és ugye aug. 7-11 között várható a bébi.. ez megint egy újabb spec eset.. :?

szép napot, bár az időjárás megint vacakol.... Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
mákszem

Mákszem,

Nagyon édes a gyerekszoba, nagyon tetszik:)ú
nálunk még sehogy sem áll:( de egyelőre még szét kell nézzünk, hogy mi az amit majd venni kell, mert nagyon sok mindent kapunk a barátoktól

sniky

Mákszem, szerintem ez nem gond, mert ha lejár a gyeded, akkor egyből megkezdheted a TGYS-t, és így nem kell Gyes-t kérned közben...

Nagyon szépek a bútorok :-D

yuyu79

Lei ! szerintem szabad enni juhtúrót, sőt márványsajtot is ha ezt a kismamáknak ajánlott étrendet nézzük:
Amit én nem követek de jó lehet !! :wink:

"Várandós kismamák étrendje (mintaétlap)

1. nap
Reggeli: korpás kenyér, márvány sajt-alma, gyümölcslé (natúr) /sorrend!/
Tízórai: Nutridrink 1 doboz
Ebéd: lebbencsleves, tökfőzelék, párolt vagdalt, gyümölcs
Uzsonna: baromfisonka, kenyér, delma, paradicsom
Vacsora: lágytojás, pirítós, grapefruit

2. nap
Reggeli: kétszersült, Nutridrink 1 doboz
Tízórai: szardinia, barnakenyér, zöldhagyma
Ebéd: májgaluska leves, sajtos spagetti (durumtésztából), gyümölcs
Uzsonna: juhtúró, zöldpaprika, kenyér
Vacsora: 2dl tej, vajaskenyér, párizsi

3. nap
Reggeli: ”7 magos” kenyér, joghurt, gyümölcs
Tízórai: 2dl tej, zsemle, vaj, szilvalekvár
Ebéd: Gyümölcsleves, párolt csirkemell, csőbensült brokkoli
Uzsonna: Főtt virsli-mustár, kenyér, ásványvíz
Vacsora: Müzli Nutridrinkkel

Mala Ferencné Erika
dietetikus

Nálam most a Kínai konyha a nyerő, a tegnap is kínai kaja volt a vacsi. Szereti még valaki?

Marcsi
Vendég

Aprooka, jó a kép :-)

Szerintem a táppénzt is az előző év alapján számolják. Tehát ha idén táppénzre mész, akkor a 2007-es átlag alapján. Az első 15 napra 80% jár, utána 70%.

yuyu79

Lei, drukkolok holnapra :!: Biztos minden rendben lesz! Várjuk a képet :wink:

A szurkálás nekem most elmúlt :-)

yuyu79

Sziasztok Lányok!

Aranyosak vagytok a sok válasszal! Itt mindenki hülyének néz, hogy hogy merünk 4. gyereket bevállalni úgy egyáltalán ill. ráadásul 2 szobás lakásba. Már szerencsésnek mondhatom magunkat, ha nem küldik ránk a gyerekvédöket a nagy jószándékkal. A reakció meg az szokott lenni, hogy de hiszen a fogamzásgátlót már feltalálták. Tény. És? Olyan hihetetlen, ha valaki sok gyereket szeretne? Én sose szedtem semmit, sose védekeztünk, csak terveztünk és így is lehet családot tervezni. Hú, nagyon mérges vagyok ilyenkor. Bocsi a kifakadásért! :-)

Nikianyu!

Ti is 2 szobából startoltok? Én most agyalok, hogy minek hol lehetne a helyét ügyesen kialakítani. Néztem emeletes ágyakat is de. az interneten, de kihalóban van a fenyöbútor, mert errefelé divatjamúltnak számít. Nálunk meg minden fenyö, így nem lehet más, mert hülyén nézne ki.
Kiságya mindig volt a friss babának, de oda csak napközben tette be szundítani, vagy késöbb játszani, amíg a nagyobbakkal társasoztam mellette például. Éjszaka mindig kettönk közt van a baba, mert annyiszor én ki nem mászok a meleg takaró alól szoptatni, az biztos. Erre persze mindenki mást mond, de nekünk nagyon bejött kb. egy éves korig. Vannak akik azt mondják, hogy ráfekszel vagy túlmelegíted a babát, de ezt se osztom, mint véleményt. Az anyai ösztönök annál sokkal erösebbek. Észre fogjátok venni, hogy akármilyen hulla fáradtak vagytok, a legkisebb neszre felriadtok! :-)
Én imádtam a babában gyönyörködni, beszívni az édes babaillatát és a szuszogását hallgatni. Igény szerint szoptattam és nem okozott sose gondot. Ha kellett, a boltban, ha kellett, útközben közben tolva a babakocsit és a többit terelgetve... Minden megoldható, így a helyhiány is. Késöbb majd persze jobb lenne ideálisabb megoldást találni, de most ez van és senkinek nem lesznek ebböl maradandó károsodása. :-)

Yuyu!

Köszi a kérdést, jelenleg gyógyultnak minösíthetöek. Még nem olyan terhelhetöek, mint szoktak lenni, de összességében már rendben vannak.

Marcsa 79,

Jaj az a tejszínes pulykaragúleves az nagyon jól hangzik. Jöhet is a receptje! Én most hirtelen felindulásból orosz vagdalthúsegytálételt kreáltam. Nagyon szeretem, mindjárt rá is vetem magam. Olyan egyszerü, de nagyszerü jó sok zödséggel rizs mellé.
Ami a kérdéseidet illeti: eddig 3 kész van már. Két lányka, egy kisfickó. Mindig 2 éves turnusokban dolgozunk, páros években szülünk. Enikö 5 éves, Imola 3 és Regölö 1. Nagyon szuper banda, mindenkiknek csak ajánlani merem a sokgyerekes állapotot. Olyan önjáró jellegü, jobban eljátszanak egymással, mint egy egyke, amelyiket mindig foglalkoztatni kell.

Lei,

szerintem mindent lehet enni tejtermék terén, csak pasztörizálva legyen. Én arra azért figyelek, de nehezemre esik, hogy a kedvenc normandiai camamber sajtomat nem ehetem, mert az nyerstejböl van... :-(
Ami a panelt illeti, ott tényleg az ablak a termosztát. Ha meg tudjátok úgy oldani, hogy a kiságy nincs közvetlenül a huzatnak kitéve, nyugodtan maradhat nyitva az ablak. Mi is úgy szoktuk. Vagy ráadtam a sapkát a babára, be a téli hálózsákba, rá takaró, akkor se lett semmi baja...

#########################################

Túrótorta közkívánatra

200-225 °C, sütési idö 60 perc

Töltelékhez:

6 db. tojás különválasztva fehérje/sárgája
750 gr. túró (20% zsírtart.), veszek 500 gr. soványat és 250 gr. 40 %-ost
150 gr. cukor (100 gr-nál többet sose teszek bele, mert nem szeretjük nagy)on édesen
100 gr. liszt
1 citrom reszelt héja
1/8 l tej
1/4 l tejszín (teljesen el szoktam hagyni)
akinek kedve van hozzá 2-3 evökanál mazsola

A túrós massza alá tehettek szeletelt körtét vagy barackbeföttet, az is fincsi. Esetleg mandarint, hm?

Tésztához:
200-250 gr liszt
80 gr. cukor
1 tojás
1 csipet só
125 gr. hideg vaj (nem margarin, de ha valaki nem szereti a vajat, biztos azzal is jó)

A lisztet a cukorral és a csipet sóval összekeverni, bele a tojást és a darabokra vágott vajat, jól összegyúrni. Lényegében ez olyasmi mint a linzertészta. 30 percet hütöben állni hagyni. (sose tettem) Kinyújtani és a kerek sütöformába kerek lapot és magas peremet készíteni belöle.

A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verni (csipetnyi só segít a keménység tuningolásában) és hütöbe tenni, amíg a többi elkészül. A többi töltelékösszetevöt jól összekeverni (mazsi nélkül), végül a kemény habot óvatosan hozzáadni és elkeverni, amíg homogén nem lesz a massza. Ezt ráönteni a tésztalapra, alulról megkopogtatni, hogy kimenjen a levegö.
Sütöt 200-225 °C elömelegíteni, s utána berakni középsö szintre a sütit. 20 perc eltelte után kivenni és egy éles késsel a tészta és a túrómassza között körbevágni (tészta/túrómassza határ mentén), de nem az alaptésztalapot érintve. Vissza a sütöbe. További 20 perc után alufóliával letakarni, különben nagyon megbarnul. S még 20 percet sütni.
Macerásnak tünik, de nem az. Nagyon finom és laktató. Nagyon felmegy a túrómassza a körbemetélés után, de ha kész a süti és kihül, visszavonul a formába a tésztaperem közé.

Még valami: mifelénk a túró állaga nem darabos, hanem mint a krémtúródesszert otthon.

Jó étvágyat!

Próbálok képet kicsinyíteni, hogy el tudjátok képzelni.

Barbi
Vendég

Mákszem
Nagyon szép a gyerekszoba. Akkor a Soma baba átadja a szobát - ágyacskáját a kistestvérnek?
Csak azért kérdem, mert az én kisfiam már elmúlt 3 éves, ifjúsági bútora van már, de valamelyik nap lementünk a pincébe és meglátta a kiságyat, és mondta, hogy az övé. Kérdeztem, hogy majd oda adja a kistestvérnek, erre egy nagy hiszti és neeeeeeeeeem válasz :?
Eddig még pozitívan állt az egészhez, sőt este puszi ad a „kisbabának” is, sőt Vasárnap autókat rakott a hasamra mert játszik a „kisbaba” is :lol: . Szóval náluk lesznek ilyen kis gondok szerintem, mert rosszul fog esni, hogy eddig ami csak az ő tulajdona volt most más is használni fogja.
Marcsi
Vendég

Mákszem!

Ez nagyon tetszik!

Hol is lesz a börzéjük? Mert ha nem muszály és közelebb is lehet, akkor nem mennék Vecsésre. Bár, ahogy elnézem, megérné.

Sajnos nálunk az önkorinál nem mehetek oda a személyügyishez hogy a legoptimálisabb megoldást keresse meg nekem, mert ugye az tutira ellentétes lenne az önkori álláspontjával. Tudniilik, ide akkor is be kell jönni ha beteg az ember. Ősszel egy 3 és fél hétig tartó lázas szövődményes garatgyulladást kellett lábon kihordanom. Szóval innen nem várhatok segítséget, bármennyire is jófej a nő, nem hozhatom ilyen helyzetbe.

Nem is tudtam, hogy nem lehet camembert enni. Pedig én nagyon szeretem és ettem is. Most kezdhetek aggódni? :cry:

Szoba: nálunk nagy régi bútorok vannak, még nagymamáktól öröklődött, csodásak, tömörfából. Ezeket nagyon nehéz elhelyezni, így kevés a variáció. Egy ötletem van, párom mostani tanulószobájának egyik sarkához befér egy kiságy és egy szekrény. Így kissé vegyesen, íróasztallal, üveges szekrénnyel lesz egy szobában. Igen, ezzel a szekrénnyel lesznek nagy gondok majd, ha már mászik. Pedig ez a legszebb és legértékesebb kincsünk. Sok generáció őrizgette.Akkor leszek még bajban, ha a második babó kopogtat. Na jó, annak még nincs itt az ideje. :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ezt a cikket a Hoxa portálon találtam a brie és camambert sajtról és a penészes sajtokról:

"A táplálkozási szakértők általában azt tanácsolják, hogy a terhesség alatt ne lágy, hanem inkább kemény sajtokat fogyasszunk, mert ezek kevesebb telített zsírt tartalmaznak. Néhány évvel ezelőtt állítólag megjelent a liszteriózis nevű, szennyezett lágy sajt által okozott, fertőző betegség.

A camembert és az egyéb penészes sajtok olyan liszteriózis baktériumokat tartalmazhatnak, melyek egy egészséges felnőtt esetén teljesen ártalmatlanok, azonban a magzatra veszélyes hatásúak.

Emberi fertőzés esetében a liszteriózis lappangási ideje 1-2 naptól, 90 napig terjedhet. Jellemző tünetei láz, borzongás, rossz közérzet, fej-, izomfájdalmak, hasi fájdalom, hányinger.

A terhesség alatti fertőzés a 4. hónaptól vetéléssel, koraszüléssel, halva születéssel, vagy az újszülött súlyos liszteriózis fertőzésével jár."

De persze nem tudom, mennyi a cikk igazságtartalma......
lei

ebben a cikkben is írnak erről a témáról....

http://www.babazo.hu/9honap/20070510taplalkozas.html
lei

Yuyu!

Köszönöm, itt készültek először elviselhető képek. Nővérem barátosnője fotós és ő követte el. :)

Barbi!

Én nagyon becsülöm a nagycsaládosokat és én is mindig elképedek a faragatlan alakoktól. Amikor nővérem szült és hazamentek, másnap jött a védőnő. Nővérem fülig érő szájjal mutatta Esztit, mire a védőnő első kérdése: "Van már ötleük a védekezésre a továbbiakban?"

Nálunk bátyáméknál is 4 lurkó van, és sógornőmék heten vannak tesók, ott összesen a hét testvérnek 31 gyereke van. Ott a nyári táborban igen nagy bajban vannak a nagyszülők, amikor valakit hívni szeretnének.Mindig elsorolnak vagy 6 nevet, mire eltalálják. :lol:

Szóval szerintem nincs szebb egy nagy családnál.
Gyerekkoromban apum szociális intézményt vezetett ahol családba fogadott gyerekek éltek. Minden családban a saját gyerekek mellett 4-5 fogadott is volt, így mindenhol 9-13 gyerkőc volt.
Ez hordoz rengeteg veszélyt, de fantasztikus tud lenni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?