Új privát üzeneted érkezett!

Nemlajos!

:D :D :D :D :D :D :D :D

Nika!

Hamarosan neketk is lesz saját. Bár lehet, hogy jobb is, ha vártok még 2-3 évet, míg rendeződnek a gazdasági viszonyok.
Elég érdekesen alakulnak ugyanis a törlesztőrészletek. :roll:
Csak remélni tudom, hogy mire letelik a türelmi idő, és rendesen elkezdünk törleszteni, akkorra a az árfolyamok és a kamatok is rendeződnek. Akkor talán nem megy még ennél is feljebb a havi részlet.

Andy!

Nagyon jó sajátban lakni, mert itt bármit átalakíthatok, ha akarok, bármit vehetek, mert úgyis a miénk. És az pluszban nagyon jó, hogy kertes.
Vendég

ja amerikában meg szinte csak azoknak van saját lakásuk akiknek sok pénze van igaz nem horibilis összeg a lakbér :):):):) az ő pénzükhöz mondjuk én nem szólhatok semmit 58 nm lakás gázfűtés stb 1+2 félszoba és 35+rezsit fizetek ami sacc 90-re jön ki egy hónapban cuzamme mindennel együtt :)pesten egy kis lukat kapok 60 de lehet ennyiért már nem is kapok

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Bocs,hogy nem jövök napközben de nagyon besűrűsödtek a programok.
Ma is délután a mh-em voltam Márkkal majd jött egy ált. iskolai bnőm. Szóval nem unatkozok.

Uh-ra sajna csak január 14-re kaptram időpontot addig kibiropm vhogy.

Holnap viszont megyek vérévtelre( remélem a BKV sztájk nem kavar be) majd 2-re a védőnőhőz.Csak januárban akartam menni hozzá,de mondta hogy inkább most menjek.Nekem azért is jobb,mert Márk addig itt lesz apujával. Délután pedig megyünk vásárolni.

Péntekre vagy szombatra ablaktiszitást terveztem+ szőnyeget kellene átsikálni.

Andy:köszönöm a képeslapot megkaptam. :D :D Ha esetelg nem jönnél Békés Boldog Karácsonyi ünnepeket kivánunk mi is.

Nemlajos:sajnálom,hogy nem úgy alakulnak a dolgok,de hidd el ennyi rossz után csak jó j9öhet.

Gabi:én kérdeztem a mensis dolgot, de azt nem hittem volna,hogy ekkora a különbség.
Majd kiváncsi vagyok nálam mi lesz, mivel az utolsó 2 hónapban 32-34 naposak voltak a ciklusaim.

Mi saját lakásban lakunk igaz,hogy alkótelep de a miénk.Szerintem ebben a helyzetben most ez a legfontosabb.Örülök,hoghy nem kell törlesztenünk,csak a párom diákhitelét.

Nem értem miért kell a House részeket úgy hirdetni,hogy újjak amikor már rég vetitették ezeket.
Vendég

sissi nem lesz bkv sztrájk :):):):):)ablakot meg ne te mossál trehesen én úgy tudom nem szabad

nika70
Salgótarján

Sissi!

Ablakmosást felejtsd el!
Valóban nem terhes munka, és senki nem fogja nézni. Ráadásul úgyis koszos lesz, mert esik az eső.

Nem csak a 4D UH van a Péterfyben. HA nagyon kíváncsi vagy a babára, akkor menj be valamelyik nap a dokidhoz, hogy görcsöl a hasad, és örülnél, ha megnézné UH-gal. Van egy régebbi gép is, ott nincs két-három hetes előjegyzés. Csak várni kell néha egy picit.
Amikor Benit vártam, még csak az a gép volt. És engem szinte mindig azzal vizsgálnak. Csak a genetikai UH-ok voltak a másikkal. 12 hetres, 18 hetes és a cysta ellenőrzés kétszer.

Egyébként pedig mindenkinek jó reggelt!

Beni már a bölcsiben, én megreggeliztem, és most vár a házimunka.
Vendég

Jó reggelt Cat, én meg már fekszem is vissza, két órája ébredtem, de csak ilyen rövid időre :wink:
Ablakmosást jó, hogy mondjátok, így legalább nem lesz lelkiismeret furdalásom, ha az albit koszos ablakkal adjuk majd át (januárközepejanuárközepejanuárközepe)
:lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

És üdvözlöm magamat a 3. trimeszterben! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt :)

Kép
csucsu05

Ilyenek lettek a tegnapi ajándékkísérő kártyák:

Kép Kép

A képek körül arany színű csillogó por van.
Vendég

Nemlajos!

Már a harmadik trimeszter? Gartulálok!
Én ezt sosem tudtam követni.
Azt sem tudom hanyadik hónapban vagyok...

Csucsu!

Jobb kedved van ma?
Vendég

Cat: nagyon szép lett :) Gratulálok igazi kreatív kismama vagy:)

Tegnap nem tudtam jönni . Egész nap szaladásban voltam. Reggel oviba bevittema lányom karácsonyi ünnep volt. Apa kapott eg yoklevelet az igazgatónénitől. Mert sokat dolgozott az ovóda szépítésén :)
Mi meg kaptunk a lányomtól mézeskalácsot az oviban csinálták. Bár szerintem az ovónéni csinálta mert nagyon szép lett:)
Utána elmentünk a férjemnek ajándékot venni. Túl vagyok rajta :)
Alvás és utána szülinapi bulira mentünk.
Ez a hét a bulikról szól. Holnap meg az oviban tartják a lányom szülinapját. Ma sütök is tortát. Aztán vasárnap meg ithon lezs nap szülinapi party:) Igaz már a diszités fent van a lánykám nem bírta ki. :)
Szombaton lesz 3éves de csak vasárnap tudtuk összehozni, hoyg mindeki ráérjen.

Kép
csucsu05

Csucsu!

Nem számít melyik nap tartjátok, Ő úgysem tudja még.
És Te is sokmindent csinálsz mostanában.
Az oviba megengedik, hogy házi készítésű tortát vigyél be?
Nálunk csak cukrászdából lehet, és valami papír is kell mellé.

A szomszéd kisfiúnak egy hómnappal korábban tartották a szülinapi buliját, mert az anyukája nem akart 2 hetes babával ilyet rendezni. Amit meg is értek.
Na most nálunk Apa ragaszkodik ahoz, hogy Beni születésnapján legyen a party.
Na most az április 25. Én 13-ra vagyok kiírva. Ha véletlenül azon a napon születne Marci, akkor még két hetes sem lenne. Így reménykedem, hogy előbb jön két héttel.
Vendég

találtam egy új bababútort. Csak az a baj, hogy elég lányosnak tűnik.
Meg kellene nézni élőben is.

A Kenguruban akciós decemberben. 220.330 helyett "csak" 139.900 Ft. Van benne gardrób szekrény, pelenkázó komód, átalakítható kiságy, játéktartó doboz és polc. Mindez tömör fából, vanília színben az angoloktól.

http://www.tuttibambini.co.uk/retail_mo ... &pointer=1

Vagy egy másik változat is akciós. Ez fenyőnek néz ki, ha jól látom. Ugyanezek a bútorok vannak benne, csak 186.550 helyett 119.900 Ft-ért.

http://www.tuttibambini.co.uk/retail_mo ... Room%20Set

Szerintetek?
Vendég

Cat, gratulálok, nagyon szép lett!:)

Kedvem jobb, mert ha minden kötél szakad, felbontjuk a párom életbiztosítását, és abból szépen fedezünk minden kiadást, még a szülést is:)

Anyu viszont tegnap este még mindig pánikban volt, illetve a "mit bánom én, dögöljön meg a disznó"-véleményen, ami a legrosszabb...
Remélem, mára már alakult valami.
Fel is hívom!
Aztán alvás, majd jövök!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Cat: Mi is mindig 20-án tartottuk a szülinapi bulit. De ez most igy jött ki. Majd 20-án csinálok valami kis tortát hogy aznap is buli hangulat legyen. A nagy buli meg 1napot csúszik ez van nem fog neki feltünni. Pláne , hogy pénteken meg az oviban lesz.
Igen lehet vinni hzi sütit is meg kérdeztem. Azt mondták az ovónők házinál még sosoem volt gond de cukiból előre csomagoltnál már igen. Na meg a szalmonella sem nagyon veszélyeztett hisz az nyáron jobban előfordul. Na meg itt főznek a konyhán nekik igy úgyanazt teszik mintha főznének. tesznek bele üvegbe étel mintát.
Direkt rákérdeztem én is.

kedvem: hát jobb mert nem is nagyon gondolkozok most semmin. Annyi mindent kell intéznem. Szülinap, karácsony, stb...
ma meg egy rokonunkat is temetik. tegnap este egész nap a koszorút intéztem. Mert mi nem tudunk most lemenni vidékre. Na meg tegnap szóltak.
Talán nem is irtam mert nem nagyon kellemes a történet. De 5napja megölték paukám unokatesóját. Egy 60éves 150cm 45kg nőről van szó. Icike picike nő volt. egyedül lakott . Betörtek éjjel a házába. Ő észre vette és agyon verték. Majd kivitték a kertbe egy kuszó fenyő alá, hoyg minnél később vegyék észre.
Szörnyű történet.
Mivel a boncolás kész van igy tegnap kaptak engedélyt a temetésre. Ma már meg is lesz. A család még karácsony előtt akarta ezt. Amit megértek. csak igy mi meg sokan nem tudnak elmenni hisz 1nap alatt nem tudunk szabit intézni. Illetve férjem nem tud. Én meg egyedül nem akartam lemenni .

Kép
csucsu05

Nemlajos: anyuddal beszéltél?? Jobb a kedve??

Kép
csucsu05

Csucsu!

Ez szörnyű történet... Részvétem.
És megértem, hogy nem tudtok elmenni. Ráadásul ilyen időben.

Azt is megértem, hogy szerettek volna hamar túllenni a temetésen.
Nekem tavaly december 20-án halt meg nagypapám. :cry: És 27-én volt a temetés. Az egész karácsonynak nem olyan volt a hangulata, mint máskor.
Ráadásul most is nagyon sokszor eszembe jut, és akkor egyszerűen csak elkezdek sírni. :cry: A férjem nem is tudja mi a bajom.
Nem tudom mennyi idő kell, hogy túl legyek rajta.
Vendég

Megyek bedobok egy adag ruhát a mosógépbe és megcsinálom a mézeskalácsot.

Addig a többiek is előkertülhetnének végre.
Vendég

jÓ REGGELT!!

Csucsu részvétem.

Cat nekem az első bútor jobban tetszik mint a fenyő...
:wink: Az ajándékkisérők is szuperek..csodálom a türelmed és a kreativitásod :oops:

Nemlajos,ha felbontjátok az életbiztit tudod,hogy az adókedvezményt amit kaptatok minden évben utána,azt vissza kell fizetnetek???

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!

A fenyő nem is illene a házunkhoz. De a vanília színű olyan lányosnak tűnik. Vagy nem?
Végül is közel 100 ezerrel lenne olcsóbb, mint amit most kinéztünk.
Vendég

Szerintem nem lányos....de ezt Te tudod...ez pont az a szin ami semleges... :wink:

De gondolom téged is megfogott valamiért,ha ezt választottad :D

Én a fenyőt amúgy sem szeretem,nem tudom miért...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Szerintetek normális,hogy az én kislányom 24 órából 20 órát ugrál a hasamba???? :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!

Fogalmam sincs menniyt kell aludnia egy babának a pocakban.
Nekem Marci ugyanolyan nyugodt, mint Beni volt.
De mostanában azt vettem észre, hogy a lányok aktívabbak.
Vendég

Ha kijön is ilyen aktív lesz?? :shock:
Akkor se éjjelem se nappalom :?

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

jó reggelt csajok :):):):)

nemlajos remélem anyudnak megolddik a problémája :):)

cat nagyon ügyi vagy és a bútiorok is nagyon szépek :):)

csucsu: nem semmi történet részvétem és megértem hogy ilyen időben nem tudtok menni

cat sok időnek kell eltelni én a mai napig sírok ha anyu eszembe jut :(:( pedig 28-án lesz két éve hogy elment :(:(:( :cry: :cry:

cat szerintem sem lányos azért mert fehér

nika70
Salgótarján

Törpiri!

Sokan azt mondják, hogy van összefüggés, de olyat is hallottam már, hogy nincs.
Beni bent is nyugis volt és kint is.
Húgom kislánya bent is izgő-mozgó, kint pedig hasfájós. Sajnos eleinte sokat sírt és keveset aludt.

De már egy csomó olyat is hallottam, aki bent folyton ficánkolt, kint pedig kisangyal volt.
Bízz az utóbbiban!
Vendég

Nika!

Az a baj, hogy nem fehér, hanem vanília színű...

És a gardrób szekrényben nincsenek polcok, csak akasztós rész. Bár ez utóbbit könnyen lehet orvosolni, mert simán lehet bele 2 bútorlapot vágatni.
És ahhoz képest, hogy tömör fa, nagyon olcsó.
Vendég

Illetve most néztem, hogy a pelenkázó része is sokkal kisebb, mint amihez én szoktam.
Beninek 90x70 cm volt, ez pedig csak 75x50 cm.
Vendég

Megyek, kiteregetek, elpakolok egy kicsit, aztán átnézem jár-e nekem valami céges kedvezmény jövőre.
Vendég

Az én fiam is egy kisangyal volt..és most rettegek,hogy ez a kiscsaj pont az ellentéte... :?

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Volt már valamelyikötök a Hunguesthotel Galyában???Galyatetőn???

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Cat: nekem Apukám 11éve Anyukám 16éve halt meg. Mégis a mai napig sírva fakadok néha bizonyos helyzetekben. Sajnos ez nem múllik el.

Amúgy a vanilia szinű ha olyan a festés mondjuk akkor való fiúnak is. Ha szép világos kék hozzá a fal mondjuk az erősiti a fiús külsőt. DE egy fiúnak szerintem minden szin való. Na jó a rószaszin szekrény az nem.

Kép
csucsu05

Ismét jó reggelt!
Cat
, nekem a fenyő színű tetszik, de látom, azt már leszavaztátok :)
Nekem a vanília túl kényes, persze csucsu ötletével már biztos jól nézne ki.

csucsu, borzalmas, ami történt, sajnálom:(

törpiri, ezt jó, hogy mondod, ezt nem tudtam, de szerintem a Zuram se. Majd megkérdezem, mennyi volt az adókedvezmény, annyira sok biztos hogy nem, hogy ne érje meg. Legutóbb már nem is járt neki kedvezmény, mert megszűnt, úgy tudom. Mi ennek az intézési módja?

Anyut még nem hívtam fel, majd most fogom, direkt meg akartam várni, hogy járjon otthon a posta.
Mert hogy még mindig fent vagyunk a jóisten listáján.
Kiderült (legalábbis a lakótársak, akik hasonló ütemezésben vannak, mint mi, így jártak), hogy már most kiküldik az első törlesztőről az értesítést, amit dec. 31-ig ki kell fizetni, holott arról volt szó, hogy csak január végén lesz az első esedékes törlesztés...
Úgyhogy most már csak röhögök az egészen :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: a fenyő is szép. Mondjuk régen én sem szerettem. De mosta lányom szobája fenyő bútorral van berendezve és mostmár tetszik is:) MAúgy a fal szine nagyon sokat tud szépíteni és rontani is. Pl: Cat bútorához amit kinézett valami élénkebb szinű fal illene.
Semmiképpen nem fehér vagy sárga mert az tompítaná a bútort. Szerintem nagyon szép lenne ahoz a sznhez a világoskék vagy két szinű kék fal.

Kép
csucsu05

Sziasztok!

Túl vagyok a vérvetelen. Aránylag ahamr megjártam, 12-ig lehet menni és holnapra már kész is van.Azt hiszem apát küldöm el érte.

Csucsu:részvétem , szörnyű ami történt.

Most mennem kell ,mert Márk engem akar :D
Vendég

Hehe, mondtam nagy pofával, hogy utána olvasok ennek az adókedvezménynek, meg visszatérítésnek, és erre ilyenekbe botlom:

"Az adókedvezményt akkor kell visszafizetni 20% pótdíjjal, ha a szerződő rendelkezési jogával 10 éven belül él. Azonban a visszafizetési kötelezettség nem terheli azt az adóból visszakért összeget, amelynek a levonását megalapozó befizetés évének utolsó napjától számított 3 év már eltelt."

És tudom, hogy ez nekem információ, de egyszerűen képtelen vagyok dekódolni!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Mikor kötöttétek az életbiztosítást?
Mikor járna le?
Ki kötötte? A munkáltató vagy Ti?
Az adókedvezmény a befizetett összeg 20%-a. Legalábbis 2006-ban tuti, de szerintem ezen nem sokat változattak.

Tehát ha felbontjátok, akkor a felbontás előtti 3 év alatt visszaigényelt összeg 120%-át kell befizetni az APEH-nak.
Ez kb annyi lehet, mint a három év alatt befizetett összeg ötöde+ 20%.
Vendég

Húha, már majdnem Téged se értelek.
A páromé, nem tudom, mikor kötötte, régen.
Most 200E járna neki, ha felbontanánk, és havi 16E Ft-tal fizette.
Ezek szerint "csak" 3 évre visszamenőleg kellene fizetni az adókedvezményt+20%-ot?
Szerintem max. 20E Ft-ot kapott vissza évente, de ez csak amolyan kapálózás az emlékek között.
Azért köszi!
Majd ő utána jár.

Viszont már tudjuk, mennyit kell fizetni januárban törlesztőt, chf-re váltva olyan 100E Ft +/- % E Ft, de ez dec. 10 és jan. 31 közötti időszakra (és csak a kamat).
Szóval nekünk még decemberben nem kell, csak januárban duplát:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sissi!

Remélem jók leszenk a vérvétel eredeményei!

Csucsu!

A Marci szobáját már nem festjük ki mielőtt megszületik. Egy éve lett kész, és alig használtuk azt a szobát. Egyébként napsárga a színe. És nem túl élénk.

Én viszont ma rájöttem, hogy ki tudom még egészeíteni a pénzt amit a munkahelyemtől kapok különböző jogcímeken. Csak majd be kell mennem, hogy regiszráljak. :D
Vendég

Nemlajos!

Az a legbiztosabb, ha megkérdezitek. Mert én tanultam ugyan pénzüógyet és számvitelt, de nem vagyok könyvelő.
Remélem túl nagy butaságot nem írtam.
Vendég

Mondtam már, hogy este megyünk céges karácsonyi vacsira?
A férjemére. Ha már úgyis ki kell fizetnie a felét, legalább legyünk ott.

Holnap este pedig volt osztálytársa(i)m, szülinapi bulijára.

Nagy élet lesz nálunk. És lehet, nhoyg még a Valami Amerika 2-t is megnézzül. :D
Vendég

Cat:a CValami Amerika 2re én is kiváncsi vagyok.
Márk most aldut el én meg nemsokára megyek a védőnőhőz.

Utána meg vásárlás lesz, Márkra a bnpm fog vigyázni.Ilyen esős időben nem szeretnénk rángatni.

Tegnap a párom olyan finom sertés pörköltöt csinált,hogy csak na. Mosat,hogy itthon van szabin tök jó dolgom van.
Szinte csak takaritanom kell Ő megfőz helyettem :D :D
Vendég

Cat.jó vacsizást.Benire addig ki fog vigyázni?

Többiek merre vannak?Gabi, Pici, Asiye, Zsu??
Vendég

Sissi!

Ma szomszédok vigyáznak rá, holnap pedig, ha minden igaz, itt lesz anyukám.
Vendég

Nemlajos..mi is összedugtuk a fejünket,és arra jutottunk,hogy csak az utolsó 3 évet kell visszafizetni...
Amúgy a befizetett összeg 20%..max 100.000 ft a jóváirás.

A Valami Amerika 2-t én is szeretném megnézni a hétvégén,bár félek,hogy nem lesz olyan jó mint az 1.

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Hát, gyors számításaim szerint ez olyan 138E Ft-ra jön ki, amit be kellene fizetnünk a 200-ból.
Hát akkor ez se nagy biznisz (főleg, hogy állítása szerint közel fél milliót fizetett már be).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Így szerintem sem éri meg.

Törpiri!

Állítólag nagyon jó kritikákat kapott a film, és én kíváncsi vagyok rá. Az első rész nekem nagyon tetszett.
Vendég

na, most válaszolt életem szerelme, hogy sosem kapott adókedvezményt, mert nem lehetett (eszerint túl jól keres?).
De még átgondoljuk, lehet, hogy házi kölcsön lesz belőle inkább.
Na, megyek kutyát sétáltatni, ha már ilyen szép idő van...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

valami amerikára én is kiviv vagyok :):):):)

mi szüntettünk meg biztosítást 10 év előtt vagyis csak kivettük a pénzt és nem süntettük meg ilyenkor nem kell adót fizetni :):) de kérdezzétek meg a biztosítóst akivel kötötte :):)

Sissi biztosan jók leszenk az eredmények :)

nika70
Salgótarján

A Valami Amerika 2-nek tegnap éjjel volt a verkfilmje, de nem vártam meg. Valaki látta?
Nekem a magyar filmek közül igazán az Argo jött be (meg a Csinibaba, az Üvegtigris és a Kontroll).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?