Új privát üzeneted érkezett!

Szia nyanya!Nem is tudtam,hogy neked már van picid!Én a 4.hétben vagyok,de az ut. mens.2hónapja volt és onnan számítják a babavárást.Amúgy nálam minden oké,még csak nem is émelygek,remélem ,nem is fogok,anyának se volt hányós.Szeretnék már szívhangot hallani!!! Mindenkinek a legjobbakat kívánom!
Ildi
ildi10

Köszi a biztatást.
Holnap megkérdezem az orvost, hogy miért lehet.
Jó hétvégét mindenkinek, mert én már a héten nem tudok feljönni.
Sziasztok: Kriszti
krinyoka

Ildi!
most 18ésfél hónapos, tettem fel képet a profilba Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Kepzeljetek, elegge cifra estem volt... Szerdan este iszonyatosan fajt a jobb oldalam, alig tudtam megmozdulni. Csutortokon viszont sajnos, csak delutan volt a haziorvosom (ho), es addigra kisse enyhult a fajdalom. A ho-hoz este 8-kor jutottam be, elmondtam neki, hogy 8-9 hetes a babank, es nagyon faj a jobb oldalam. Erre o megvizsgalt es azt mondta, hogy nem tud jobbat, mint menjek el a Szt. Imre korhaz surgossegi ugyeletere, irt is beutalot. Az ugyeleten, ahogy meglattak, hogy terhes vagyok, azonnal behivtak. Legeloszor megvizsgalt egy belgyogyasz, vettek vert, meg hot mertek: enyhe hoemelkedes...
Na, ugy dontottek, hogy kellene egy teljes hasi ultrahang, ugyhogy meg kellett innom egy csomo teat. Egy fel ora mulva megvolt az uh, folyadekot talatak a hasuregemben, bal oldalon talatak a petefeszkemen 6 cm-s cisztaszeru, folyadekkal telt kepletet, es lattak a babamat, mar eletjelensegekkel Kép. Jott egy sebesz, azt mondta, hogy nagyon nem szeretne megmuteni, de valszeg vakbelgyulladas... Adnom kellett vizeletet is, es egy ujabb fel ora mulva mar hoztak is a laborleleteket, hal istennek, gyulladasnak nyomat sem lehet felfedezni. Jo. Lehivtak egy nogyogyaszt, elmondtam neki elorol az egesz sztorit, kiegeszitve a closti kezelessel+utrogestan+nekem nem bal oldalon, hanem a jobbon volt egy cisztam. Felvittek a nogyogyaszatra. Elohivtak az ugyeletes foorvost, aki nem mas volt, mint Balint Sandor professzor! Vegul is az derult ki, hogy valoszinu, hogy a jobb oldali ciszta eldurrant, es a hasuregembe kerult folyadek okozza a nyomast, fajdalmat, es majd szepen felszivodik, es figyelni kell a masik cisztat is, ami valszeg szinten a hormonstimulaciotol keletkezett az elmult hetekben.

Azert irtam le, hogy ha vki hasonlo dolgokkal van megaldva mint en (pl: Nyanya), azt ez a lehetoseg ne erje felkeszuletlenul...

Egyebkent a korhazrol: kb. 2 eve voltam a korhazi reszeben utoljara, most gyonyoru, felujitott, es nagyon kedves volt az egesz surgossegi tarsasag. Viszonylag gyorsan letudtam az egeszet, es vegul pozitiv kicsengese lett a dolognak. Aki meg nem valasztott korhazat, es bp-i, annak nagyon tudom ajanlani. En mar (az autoimmun betegsegem miatt) valasztottam...

Na, ennyi mara. Ja, 4-re sikerult az allamvizsgamKép

Jo 7veget, es jo egeszseget a mamaknak es a pocakbabaknak Kép

Udv: dorye
dory

Sziasztok!
Már 13 mm-es a petezsák és embrió sejthető Kép

Dory!
A cistám már 6 cm, de a dokim megnyugtatott, hogy ez normális és nem kell vele foglalkoznom. Vakbélgyanús már nem lehetek Kép Előző terhességem alatt, 5 hónapos terhesen kivették a vakbelem, de nálam tényleg vakbélgyulladás volt, mint utólag is kiderült és már előtte látszott, hogy gyulladás van a szervezetemben.

Gratulálok a vizsgádhoz Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Nyanya, ki a dokid? Én Egyed profhoz jártam. De már olyan régen voltam nála, hogy azt sem tudom praktizál-e még...
5 hónapos terhesen, hogy fértek hozzá a vakbeledhez?Kép)))) Ez mennyire veszélyeztette a manót?
Mióta terhes vagyok hihetetlen módon zsírosodik a hajam/bőröm, van valami praktikátok (mosáson kívülKép))
Pussz
Bubborka
bubborka

Bubborka

Másfél éve, mikor én szültem az első gyerekem, Egyed prof még praktizált. Én Zsirainál szültem és most is hozzá járok. A vakbelem 10 perc alatt vették ki, mert csak ennyi időre altathattak a baba miatt, mivel rá is hatott az altató. Nem volt veszélytelen, de hál istennek minden simán ment és egyikünknek sem lett semmi baja.
Zsirosodásra nincs ötletem, majd ha megszültél visszaáll. Nekem az első terhességemnél a lábam büdösödött, pedig előtte soha Kép Szerencsére nem maradt meg Kép
Kérdés: Ugye 2dl tejet kell inni a zsemléhez? Megyek vérvételre és nem vagyok biztos benne.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya, igen, 2dl-t!
Én 1 éve voltam nála, de azóta nyugdíjba mehetett vagy mittomén... ha esetleg mégsem praktizál már, akkor én is Zsirait választom. Kép
Miért kell menned cukorvizsgálatra?
bubborka

Bubborka

Előző terhességemnél terhességi cukrom volt és inzulin is kellett. Ez 99%-ban ismétlődik Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Bocsi egy kicsit OFF leszek:

Kriszta!
Nincs meg az e-mail címed. Az én címem a profilomban van. Írj léci!

Réka
muki

Nyanya, és mikor alakult ki? Nekem a 30. héttől volt gáz a cukrom, de kemény diétával helyreállt.
Ma voltál?
bubborka

Bubborka

Az utolsó 2 hónapban voltam inzulinos és előtte 1 hónapig diétás. Most még nem tudom mikor alakul ki. Péntek reggel megyek vérvételre. Te mikor mész? Lehet, hogy Te is terhességi cukros leszel? Remélem nem, de ha mégis, akkor hétfőnként találkozunk. Nálad mitől alakult ki az elsőnél? Túlsúly? Vagy olyan vén vagy mint én? Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok,
hát nem volt valami élvezetes a péntekem. Elmentem nőgyogyihoz, aki megvizsgált és azt mondta, hogy az utolsó mensimhez képes a méhem lényegesen kisebb mint aminek kellene lennie és lehet, hogy méhen kívüli terhes vagyok. Elküldött egy korházba hogy megvizsgáljanak.
Nagy izgalom közepette sikerült eljutnom a nagynénémmel. Persze ekkor már teljesen bele is beszéltem magamba, hogy biztos az vagyok.
Aztán szerencsére megnéztek és 5 hetes terhes vagyok (nem 8!!!)
14 mm-es a petezsák és 5 mm az embriom. Annyira boldog voltam. 10 nap múlva kontrollra kell mennem. Remélem fejlődik szépen és nem ijesztegeti a mamáját Kép
Sziasztok: Kriszti
krinyoka

Krinyóka

Minden jó ha jó a vége Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Én ma csináltam egy tesztetami pozitív lett.Igaz hogy még csak szerdán kéne megjönnie,de reménykedem hogy csatlakozhatok hozzátok.Ha minden igaz,és minden jól megy,akkor február 23-án szülök.Már van egy lányom,aki novemberben lesz 4 éves.Ma említettem neki hogy lehet hogy lesz kistestvére.Erre hozta a babakocsiját meg a babáit és mutatta hogy neki is van.Nagyon édi volt,és már alig várom hogy a tesója is ilyen édi legyen.De azért még nem bízom el magam.
Köszi hogy meghallgattatok.
Bea
bea77

sziasztok!
most találtam ezt a lapot, és én is idetarozom....legalábbis....szóval, kérem segítsetek!!!! a 7. hétben vagyok, én 25, kedvesem, 24 éves, vele 3és fél éve élünk együtt felhőtlen boldogságban (tényleg!!!) minketten még egyetemre járunk, még nincs állandó munkánk, de mostanában egyre jobban megy. párom még nem tudja hogy időszerű-e a baba, én nagyon szeretném!!!!!! nem akarok semmit ráerőltetni, de ebben nem is akarok engedni.... az én családom már tudja, mindenki nagyon örül(ne), az ő szülei szinte biztos hogy katasztrófaként fogják majd fel a hírt. szóval, mit tegyek???? én vele akarok lenni, és ő a legfontosabb számomra, semmiképp nem szeretnék ultimátumot ajánlgatni!!! én szerintem ha szeretjük egymást, akkor nem lehet akadály! különben meg annyire gyerekimádó és úgy bánik a manókkal hogy eddig minden ismerős ezt megirigyelte! Kép szóval, mit javasoltok??????????
üdv,
bagzerka

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka!

Én csak annyit tudok mondani,hogy ha anyagilag tudjátok vállalni,akkor hajrá.Ahogy olvasom,minden más feltétel megvan.Viszont ne halogassd sokáig a döntésed,mert ha esetleg mégsem tudjátok vállalni,akkor nagyon szorít az idő.
Majd azért jelentkez,hogy hogy döntöttél.
Szia.
bea77

Bagzerka!

Hat szerintem biztos megbannatok kesobb ha ugy dontotok hogy nem. Ha ennyire szeretitek egymast, 3.5 eve, akkor nem lehet akadaly!
24 evesen, foleg ha szereti a gyerekeket, nem lehet gond! Az en ferjem testvere 20 eves volt amikor jott az elso gyerek. Azota lett meg ketto.
Es felneveltek oket, pedig ok sem gazdagok...
Tudod, ez nem a penzen mulik... Ismerek olyat aki egyaltalan nem el jol, es most vallaljak a 6.!!!! gyermekuket!!!! Sokan a fel eletuket adnak, ha vegre babajuk lehetne 2.5 ev utan. Kozottuk en is...
Gondolj ebbe bele...

remelem jol dontotok!!!

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Bagzerka

Csak akkor tartsd meg, ha mindketten szeretnétek, különben később lehet gond belőle. Szerintem a kedvesed is örülni fog neki. Ahogy írtál róla egy rendes pasinak látszik. Minél előbb beszéljétek meg és csak kettesben, a szüleinek ne legyen beleszólása. Ők majd később kezdenek örülni, mikor már megvan az unoka.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok.

Ne haragudj Dodo,de nem nagyon értek egyet veled,ami az anyagiakat érinti.Annak a gyermeknek igen is kell egy biztos háttér.Én ugy nőttem fel hogy anyukám egyedül nevelt hármunkat.Amíg mások ették a túrórudit,és a téliszalámis szendvicset,addig én csak sóvárogva nézetm.Anyukám örült,hogy fel tud nevelni bennünket,amiért nagyon hálás vagyok neki,de gyereknek akkor nagyon rossz volt lenni.Nem azt mondom hogy legyen habzsi-dőzsi,de egy normális anyagi feltétel elengedhetetlen.
Nagyon is megértem a kesrűséged,ami a babavárásodat illeti,de azt a babát ami nekünk nem jön össze nem szülheti meg más.
Nagyon remélem hogy nem bántottalak meg,mert igazán nem az volt a célom.

Bagzerka!
Csak okosan!És tájékoztass minket!
Vani
vanessza

Sziasztok!
Bagzerka: szerintem ez az a helyzet, amiben ne hallgass senki véleményére, mert ha a család vagy akárki nyomására nem tartod meg, akkor aztán soha nem fogod neki megbocsájtani (vagy fordítva). Pároddal jussatok dűlőre és együtt határozzátok el, hogy mit szeretnétek és mi lenne nektek a legjobb!
Amúgy azt gondolom, hogyha a körülményeken nézzük, akkor mindig lesz valami ami ellene szól... szóval ne ez alapján határozzatok!
Most sokat segítttem, mi?Kép))))))
bubborka

Miért nem látzsanak az üzeneteim?
bubborka

Az előbb beírtam egy hosszút és aztán elveszejtődött, most megpróbálom megint.
Szóval szerintem Bagzerka ne hallgass senki tanácsára, a pároddal beszéljétek meg a dolgokat és együtt döntsetek. De ha nem úgy cselekszel, ahogy a szíved diktál, akkor sosem fogod megbocsájtani annak akinek megfogadtad a tanácsát... (meg magadnak) Amúgy meg a körülmények úgyis változnak...
VAnessza: mikor anyukád vállalt titeket biztos nem gondolta, hogy egyedül kell majd felnevelnie benneteket szűkös körülmények között... amúgy meg sosem tudhatja az ember, hogy mit hoz a holnap. Lehet, hogy most egyetemistaként vállal valaki babát, aki 2 év múlva jól fizető állást kap és megoldódik minden gondja...
Hát remélem segítettem...Kép))))
bubborka

Na most mégis kétszer irtam, bocsi Kép Még szerencse, hogy nem változott a véleményem időközben Kép
bubborka

köszönöm mindenkinek a tanácsokat!!!!!
nemsokára adok tájékoztatást, hogy mi lett a dolog vége, illetve kezdete......Kép
pusz,
bagzerka

KépKép

KépKép
bagzerka

BagzerkaKép!

Akkor ahogy kiveszem a szavaidból jó hírekkel fogsz szolgálni nekünk! Kép Kép Kép Kép Kép
Már nagyon várjuk!
Vani
vanessza

Nyanya: csak most olvastam a múltkor amit írtál...
szóval nekem PCO-m van, és ez hajlamosít a cukorbajra. Emiatt havonta mentem terhelésre (azóta sem bírok szőlőt enni... boááá)
Gondolom most is fokozottan fognak figyelni. De nem akaroook minden hétfőőőn ott ülni... elég volt az a 2 hónap!!!
Milyen vén vagy? Kép
bubborka

Megnéztem mi az a PCO, mert eddig még nem hallottam róla. Nem egyszerű Kép Találtam az index-en is egy topikot róla, de már biztos ismered
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9077352&uq=705

Hogy milyen vén vagyok azt a felhasználó nevemből kitalálhatod. Az a szám azért nem az éveim száma Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kép)))))))))))
Akkor még nem is vagy olyan vén. Azuram is 67es! Meg a tesóm is... úgyhogy szokva vagyok a korosztályodhoz Kép)))))
Igen ismerem az index fórumot, köszi. Én szerencsére jó dokihoz kerültem és szerencsés is voltam... ha minden jól megy a 30. szülinapomra meglesz a picúrka Kép
bubborka

Bubborka
ma van a szülinapom Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Bocsi, lányok, hogy így betolakodok közétek, csak Krisztának egy pár szót:

Boldog szülinapot Kép

Kép

Gabi

pgaboka

Gabi
Köszönöm Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Én is nagyon sok boldogságot kívánok!!!! Kép
Megvan már a cukoreredményed?

B.
bubborka

Bubborka
Köszi Kép
még csak holnap megyek vérvételre

Kép

KépKép
nyanya67

miért nem jelenik meg amit írok?
cicmerák

mégegyszer:

Sziasztok!

Egy pár dologban kérném a véleményeteket:

öt vagy hat hetes terhes vagyok nagyon örülünk a babócának.
kb. egy éve volt egy terhességem, ami a nyolcadik héten erős vérzéssel kísérve elhalt.
pár hónapja costit szedtem, hála összejött a baba:D
a dokim utrogestant is írt fel, hüvelyi kapszula formájában.
tudtam, hogy van szájon át szedhető formája is, de a dokim szerint a hüvelyi hatásosabb. Mi erről a véleményetek? Ja, és azt hallottam, hgoy csak az első trimeszterben lehet szedni, szerinte tovább is. továbbá nem javasolja a szexuális életet. mi a véleményetek? tapasztalatotok?

Köszi ha válaszoltok!

**cicmerák
cicmerák

Cicmerák
nézz be ide is:
Fogamzás, várandósság, szülés / Fogamzás / A Clostilbegyt

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek!
4 hetes terhes vagyok. Eddig minden rendben ment. Különösebb rosszúlléteim nem voltak, csak az elején fájdogált a hasam. A múlt héten pár napra fehér folyást tapasztaltam, de nem volt aggasztó mennyiség. Viszont mára ez a dolog elszineződött. Barna lett. Nem jelentős mennyiség, de mégis ott van. Aggódok, és nem is kicsit.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet ez?

Előre is köszönöm,
flo
flo

Nagy a pangás... Hogy vagytok?
Én csütin megyek uh-ra és annyira de annyira izgulok már most! Ugye minden rendben lesz...
Cicmerák: én is utrogestanoztam pár hétig az elején, a dokim azt mopndta, hogy ez támogatja a tökéletes beágyazódást és hogy azért kúp, mert az könnyebben felszívódik ott helyileg.
Szexuális életről nem tudok nyilatkozni, nekünk nem tiltják, de a vágy valahogy nem az igazi..Kép) lehet hogyha tiltanák, akkor sóvárognék... Kép)))
bubborka

Flo, szerintem beszélj a dokiddal, biztos ami biztos!
bubborka

Ma megyek hozzá, csak estig meg fog enni a fene. Megpróbálok pozitívan hozzáállni, de nem igazán megy.
flo

Flo!

A barnázás lehet attól hogy megszeretne jönni, de nem tud hiszen ott a pocakodba egy manócska. Vannak nők akik a 9 hónapon keresztül minden ciklusban véreznek egy kicsit, ez természetes. A másik amitől lehet (azt hiszem) az az alacsony progeszteron szint amin lehet segíteni Utrogestan kúppal. Ártani nem árt semmit, úgyhogy mindenféleképpen írasd fel a dokiddal. Ez fontos!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Kedves Zsu!
Nagyon köszönöm!! Máris jobban érzem magam! Referálok majd, hogy mi volt az orvosnál.

Flo
flo

Bagzerka!Kép

Mi van veled,hogy döntöttetek?

Vani.
vanessza

BubborkaKép

Köszönöm a véleményedet!
Mivel nálam volt egy vetélés, ezért a dokim azt mondta, hogy az első három hónapban tuti alkalmazni kell (3X1), később majd csökkenti az adagot. Pedig én azt olvastam, hogy később már inkább káros, mint hasznos.

Hát, lehet nálam is csak azért, mert "tiltott gyümi", de egy darabig nem lehetKép na mindegy, ez a legkevesebb. Neked hány hetes a babócád?

cicmerák
cicmerák

Cicmerák: ne aggódj, nem lesz semmi baj! Szerintetek amúgy elmúlik valaha az az érzés, hogy minden egyes bugyiletolásnál a szívinfarktus kerülget, hogy nem véres-e?
Én a 9. hetet taposom és ma kicsit fájdogál a hasam...
bubborka

Cicmerák, a vetélést előrejelezte valami? Vagy csak egyik pillanatról a másikra elöntött a vér?
bubborka

Bubborka!

Ritkán szoktam erről beszélni, de úgy érzem most jól fog esni, főleg, hogy tudom jön az "új" babócaKép
Szóval tavaly augusztusban volt, nyolc hetesen. Egyik nap nagyon kemény lett a hasam, estére meg barnás "pöttyök" voltak.Kép Mindenki pihenést javasolt, de másnapra már télleg elöntött a vér, és nagyon görcsöltem.Kép Műszeres befejezés lett a vége. Később kiderült, hogy leestett a hormonszintem, valószínűleg ez okozhatta.
Most egy kicsit meg is vagyok nyugodva, hogy alkalmaznom kell az Utrogestant, ami végülis stabilizálja a hormonjaimat.
De már most érzem, hogy teljesen más a két terhesség. Az elsőnél többször szúrt a hasam, ha feszült voltam, vagy sok meló volt, keményedett (akkor még nem tudtam, hogy az előjele is lehet). Most minden ok, jól érzem magamKép Remélem minden rendben marad továbbra is.

Szóval: nekem vetélés előtt kemény lett a pocim, és fájt is egy kicsit.

NOs igen, a bugyiletolás nekem is rémálomKép főleg, hogy az utrogestan bizonyos része azért távozik belőlemKép, hát néha a szívinfarktus kerülgetKép no csak módjával.

Szerintem nagyon fontos a nyugalom, pihenés, vitaminok. Semmi baj nem leszKép

Na egy kicsit hosszúra sikeráltKép

sziasztok

Cicmerák
cicmerák

Sziasztok,
Tegnap voltam uh-n. A babikám már 12 mm-es és hallottam a szivecskéjét verni. Olyan édes volt. Majd legközelebb 12 hetesen kell mennem. Most vagyok 7 hetes. Olyan sokat kell várni most...

Sziasztok
krinyoka

Sziasztok,

huhh, minden oké. Tegnap voltam dokinál, és elmeséltem neki a reggeli barna folyást. Megvizsgált és hál` istennek nem talált semmit. A pocak-lakóm gyönyörűen fejlődik. Sőt, mostani méreteit tekintve nem 4 hanem 7 hetes. Uh-n jól meg is nézhettem. Egyből megnyugodtam, ahogy láthattam azt a kis csodát. Sőt, mára már folyás sem volt!!!(ennyit a nyugodt lelkiállapot áldásos hatásáról)

És igen, be kell vallanom, hogy a bugyipara egy pillanatra engem is hatalmába kerített.

Mindenkinek szép napot!
F
flo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?