Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt mindenkinek!

Erica, Luca, Monee!
Csatlakozom hozzátok! Én, mint az itt lévő 30-on felüliek többsége megtapasztaltam mindkét kor szépségét!

Monee!
Igen 20 évesen az ember lányának teljesen természetes, hogy babát vár! Életem legszebb 9 hónapja volt!!! :D Igaz se rosszullétek, se hasfeszülés, se fáradtság, se semmi...! De nem is ijedtem meg, hogy nincsenek tüneteim!!! Látszani is csak 5 hónaposan látszott. Borzasztóan élveztem az egészet! Nem volt választott orvosom, az SZTK-ba jártam terhesgondozásra (igaz egy nagyon rendes, figyelmes, akkor nagyon fiatal orvost sikerült kifognom) és lakóhelyem szerinti legközelebbi kórházban szültem. Nem dugdostam az orvosnak pénzt, nem kaptam listát az el nem fogyasztható élelmiszerekről, stb. Mégsem volt semmi baj.
Most 34 éves vagyok, újra babát várok, és még ha több nyűgös tünetem is van (fáradtság, hasfeszülés, puffadás, hangulatingadozás), akkor sem aggódok, már csak azért sem - amit te írtál - hogy: tulajdonképpen mit is tehetnék többet, mint hogy szeretettel várom a megszületését. És kezdem előröl egy kis jövevény felnevelését.

Luca!
Az előbbiekkel nem azt akarom mondani, hogy elítélném a plusz vizsgálatokat!!! Ahogy korábban írtam ikrekkel valószínűleg írtóra be lennék sza..va még 20 évesen is, de 30 fölött végképp! De az orvosok is csak megnyugtatáskén csinálják ezeket a vizsgálatokat, ha úgy tartják, hogy szükség van rá, mert valamilyen okból nagyobb lehet a kockázat!

Beteg gyermeket nevelni pedig nem egyszerű, az biztos (sajna tapasztalatból tudom). De van millió olyan dolog, amit nincs az a szűrés, ami kimutatna!

Mindenki vigyázzon magára és szeptemberben gyönyörű egészséges kisbabáink lesznek!!!

Honey!
Nagyon szépek vagytok a képen! Látszik, hogy jól éreztétek magatokat (meg egymást :wink: )! Láthatnék esküvői fotót is???

Kölkök, Mirci! Merre vagytok? Minden rendben???

Kép
Kép
konan

Monee!

Nagyon-nagyon jókat írtál! Ezek a dolgok tőlünk függetlenül mennek végbe és a stressz meg az aggódás csak árthat a babának! És meg vagyok győződve róla, hogy a babának se jó, ha mi valami miatt folyton görcsölünk. Van egy barátnőm, aki iszonyúan végigparázta a terhességét (nem volt vetélés,elsőre összejött a baba), aztán született egy gyönyörű, egészséges kislánya, aki azonban a mai napig nem alussza át az éjszakát és születése óta nyugtalan alvó! Nem mondom, hogy ezért, hisz számos oka lehet, de az aggódás, szorongás a babára is átragad, hát még mennyire érintheti, amikor tökéletes szimbiózisban él az anyjával még a pocakban!
DE! Az ember (kismama) nem bújhat ki a bőréből, az egészséges mértékű aggódás pedig óvatosságra késztet bennünket, jobban vigyázunk arra, mit eszünk, mit csinálunk stb. Én már 3x szültem ( és még én is a huszonévesek táborát gyarapítom, szerintem nem a kortól függ az aggódás mértéke) és azt tapasztalom, hogy minél több negatívumot olvasok-látok-hallok, annál jobban aggódok azért, hogy nehogy velem is megtörténjen! Lehet, hogy ebben az esetben a stuccpolitika a legjobb megoldás! De, aki már valóságosan tapasztalta, hogy mit jelent egy gyerek léte vagy elvesztése, az nem tud objektív lenni ennyire és hidegen érvelni, hogy én mindent megtettem érte, ha valami baj lesz, arról nem én tehetek!
Nekem volt egy nagyon korai vetélésem és napokig nem tértem magamhoz, pedig sem műtétre nem volt szükség, sem bíztató szóban sem volt hiány, úgy mint: "Nyílván beteg volt és akkor jobb is így!" Nagyon kemény az élet és természetes az aggódás a legnagyobb kincsünkért, de folyton idegeskedni sem jó! És a magyar egészségügy betegségközpontú és nem egészségközpontú, úgyhogy a pesszimizmust erősíti a kismamákban is, ahogy azt már többen is írták!

Luca!

Minden szavad aranyat ér!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Ok, felrakom mégegyszer!

Szavaznátok egyet a Nórámra?
www.babavilag.com
Először regisztrálni kell. A Nóri a vége felé van. A coffos képe! Ez:

Kép

Köszi a szavazatokat! :lol:

gwini

Sziasztok!

Gwini Nekem nem jön be az oldal! Hogy lehet másképp odajutni?? Szavaznék Én is!

Monee akkor Te még jobban állsz mint Én!! Én 6+5 naposan voltam utoljára uh-n és csak a 12 hetesre megyek legközelebb ami ugye március 18. és tök jól bírom! Abszolút nem izgulok mert tudom, hogy minden rendben van odabenn! Én is a hoszonévesekhez tartozom pont mától kezdődik az utolsó évem :lol: De nagyon tetszett az írásod!!

Luca a szónok! Szuper volt!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Gwini!
Szavaztam gyönyörű coffos Nórikára!! Olyan aranyos!!! :D

Kép
Kép
konan

Lanta!
Nagyon boldog szülinapot neked :!: :!: :!: :D Lesz buli???

Kép
Kép
konan

Bejött Nekem is!!! Szavazok is!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Jó nektek, hogy ilyen biztosak lehettek a dolgotokban. Én sajnos nem lehetek.... Pedig könnyebb lenne végigcsinálni óriási nyugalomban, de nekem nem adatott meg...
Na eldugulok...
marek

Szép napot lányok!

Ma voltam védőnőnél. Hát igen, most csináltattam meg a kiskönyvem.

Az éjszakám az elég rosszúl telt megint :( Ismét fájdogált a hasam..már nagyon-nagyon elegem van ebből az érzésből..mert társul egyfajta félelemmel..nehogy elmenjen a babám. Olyan nehéz. Tudtam, hogy nehéz lesz 30 felett, de azért erre tényleg nem számítottam.

A védőnő megnyugtatott, amiket érzek az valószínűleg a méhszalagok nyúlásának tünetei..ami normális. Hát bízom benne, hogy tényleg csak erről van szó!!!

Ma megyek 4D-re. Genetikai szűrés lesz. HÚÚÚ olyan kis izgi van bennem, nagyon várom az estét.

KONAN!
hasonlóan gondolom, és érzem is..más volt a fiúkkal a várandósság, könnyebb, egyszerűbb, nyugisabb!!!
EGYÉBKÉNT!!!
Nekem a doktornőm mondta, hogy igen, ha van mód arra, hogy kiszűrjék az esetleges genetikai betegségeket, akkor igen is el kell végeztetni a vizsgálatot, mert egy beteg gyermek az teljesen megviseli a családot, és a már meglévő gyermekek életét is befolyásolja.
Nem szabad engedni, hogy súlyos fejlődési rendellenességgel világra jöjjenek a babák!

EZT NEM ÉN MONDTAM! Hanem a doktornőm!
Bár maradéktalanul egyetértek vele!

Kemény szavak ezek, de igazak. Furcsa volt orvostól is hallani, de nemhiába vannak kötelező vizsgálatok erre vonatkozóan!!!!

No hagyjuk is lányok ezt a témát, mert teljesen beparáztatjuk egymást!!!!
A lényeg! Mi mindent elkövetünk, hogy egészséges babáink szülessenek!!! HM?!!

szeder74

LANTA BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!! :D :D :D :D

szeder74

MAREK!
Mire céloztál? Lehet nem olvastam korábban, vagy elkerülte talán a figyelmem.
Kifejtenéd bővebben?
Miért nem lehetsz biztos a dolgodban? _már , ha nem idészkrét a kérdésem _

szeder74

hmmm béna vagyok .. indiszkrét..

szeder74

Sikerült én is szavaztam!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Szeder
Nem akarok paráztatni senkit, úgyhogy hagyjuk... A 2007 őszi babáknál meg lehet találni, ha nagyon érdekel. De ide most nem írnám le, mert nem hiszem, hogy akarjátok tudni...meg jobban is jártok.... :cry:
marek

Szeder!! Nagyon köszönöm aranyos vagy, de nem azért írtam le, csak azért mert ez az utolsó évem még huszonévesen :oops:

Kép
Kép
lanta

Lányok, nektek nem vérzik néha az orrotok, amikor kifújjátok?
Olvastam, hogy ez előfordulhat, csak érdeklődnék, hogy egyedül vagyok-e ezzel a tünettel

Kép
Kép
csibe21

Köszi lányok!

Lanta!
Boldog születésnapot! :lol: Én 28 leszek, de majd csak októberben.

Lányok!
Én már híztam másfél-2 kg-ot! :shock: Igaz, 44.5-ről indultam.

gwini

Amúgy egyetértek azzal, hogy az aggódás nem tesz jót se a babának, se a mamának. De hát én ilyen vagyok, ezen az a tudat sem segít, hogy jobb lenne ha nem foglalkoznék ennyit a dologgal.

De azért a vizsgálatokat én sem viszem túlzásba (egy negatív élmény ellenére sem). 1+ UH kivételével - saját magam megnyugtatására - csak a kötelező vizsgálatokra megyek.

Monee, ezek szerint Pécsett nem írják elő kötelezően a vér- és vizeletvizsgálatot és az EKG-t a 12. hétig? Nekem az orvoshoz már ezek eredményével kell mennem, és akkor utal be a tarkóredős UH-ra

Kép
Kép
csibe21

Csibe Nekem az első terhességnél volt, most eddig még nem! De ami nincs az még lehet :)

Gwini köszönöm!!! Az semmi az a másfél -2 kiló Én örülni fogok ha 11+0 naposan itt fogok tartani mint Te!!! :lol: A 44,5-ről meg ne is beszéljünk az Én már 65,5 -hez :) Durva... Több mint 20 kg

Kép
Kép
lanta

Lanta,én is boldog születésnapot kívánok!
(Csajok, honnét tudjátok, hogy most van? :oops: )

Szerintem ne is beszéljünk többet a para-no para témáról.
Akinek van oka, féljen, akinek nincs, az meg ne.
Mást nem tudunk csinálni, mint hogy vigyázunk.A többi úgysem rajtunk múlik.

Én az előző terhességemet is elmondtam az elején, aztán meg azt is, hogy elment.
Most is elmondtam, hogy itt vannak a babák.
Ha mindenki úgy akarja, itt is maradnak.Nem rajtam múlik.

Én csak annyira vagyok vagyok betojva, hogy most sokkal jobban vigyázok, mint annak idején 20 évesen.
És minden vizsgálatot megcsináltatok, amit csak lehet.
Ez nem bűn.

És pld védőnőnél még nem is voltam. :D

De ha valakinek valami gondja van, nyugodtan leírhatja szerintem, az még nem egymás ijesztgetése!
Nem baj, ha -ésszerű határokon belül-izgulunk magunkért, egymásért, hiszen ezért van ez a topik, hogy kicseréljük a tapasztalatokat.Van akinek pozitív van, sajna van akinek negatív.

Milyen jó lesz, nemsokára már arról csevegünk, hogy mit veszünk a babának, hol mit láttunk, aztán utána hogyan szülünk, és hipp-hopp, a szoptatás-nem szoptatás lesz a téma. :lol:

Mindenkinek boldog babavárást! :lol: :lol: :lol:

Eldugulok,így nem lesz ebéd!
Vendég

Luca köszönöm de tényleg nem kell felköszönteni! Csak onnan tudják, hogy előbb írtam, hogy még Én is a huszonévesekhez tartozom, és hogy pont mától kezdődik az utolsó évem! Hát innen! De most nem azért írtma, hogy felköszöntsetek de tényleg most ez olyan ciki :oops: De köszönöm Mindenkinek!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Csibe: nekem szokott néha vérezni az orrom, de csak kifújáskor. Én is azt hallottam, hogy ez terhesség alatt előfordul :)

Kép
kistiggrincs

Lanta!

Boldog szülinapot!
Én májusban leszek 29!! Majdnem egyidősek vagyunk! :D

Kép
Kép
a.m.

Csibe!
Fújásnál nekem is szokik mostanság vérezgetni az orrom, pedig egyébként nem fordul elő.

Még egy jó fél óra munka, aztán mehetek haza. Tegnap hoztuk el az asztalostól az új szekrényünket, úgyhogy du. pakolás ezerrel. De végre megszabadulok a dobozoktól. Már azt sem tudom, hogy mi van bennük.

Kép
Kép
konan

Szisztok!

szeder,
honnan tudod , hogy ott volt az esküvőnk? :D Ott voltál?

Konan, tegnap próbáltam feltenni képet, de béndzsó voltam,de majd mindjárt próbálok újra!

Ami az orvérzést illeti... hehe, nekem a dokim a barnázást ehhez hasonlította :)
De most komolyra fordítva a dolgot... nekem is vérzik néha. Viszont az ínyem az katasztrófa!! Főleg ha elektromos fogkefével mosok fogat! :(

Én is szavaztam Nórira! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szisztok!

szeder,

Konan, tegnap próbáltam feltenni képet, de béndzsó voltam,de majd mindjárt próbálok újra!

Ami az orvérzést illeti... hehe, nekem a dokim a barnázást ehhez hasonlította :)
De most komolyra fordítva a dolgot... nekem is vérzik néha. Viszont az ínyem az katasztrófa!! Főleg ha elektromos fogkefével mosok fogat! :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szisztok!

szeder,

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szisztok!

szeder,

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szisztok!

szeder,

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

jaj, bocsi!! Valami gáz van a netemmel! :oops:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon!
priviben már írtam.

szeder74

honeymoon!
szóval valahogy összeraktam a képet, mert mondták amikor készültek az esküvőtökre, hogy 2. évfordulón lesz..Te meg írtad, hogy poén a szilveszteri dátum és az évforduló.
Kértem őket, hogy ne beszéljenek róla, mert még nem publikus!
Nyugi!
Remélem diszkrétek maradnak!

De most is beigazolódott, hogy milyen ici-pici ez a világ :D

szeder74

Csibe!

Nekem is vannak vérdarabkák orrfújáskor. Kezdetben rosszabb volt, de a párásítás legalább éjjel jobbít a helyzeten. Lehet hogy a hormonok, de lehet az is hogy nem elég párás a levegő a környezetünkben.
Igen, Pécsen az ég világon semmilyen plusz vizsgálat nincs a 12. hét előtt csak az UH. Hétfőn elmegyek babakukucsra, szerdán a dokimhoz és gondolom akkor írja ki ezeket a dolgokat. Tök érdekes hogy más és más a rendszer az ország különböző pontjain, az ugyanazt tanult orvosok mennyire másképpen ítélnek meg egy-egy helyzetet.

Lanta!

Ha már egyszer én provokáltam ki, akkor én is: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :D:D:D:D

Szeder!

Bocsi, de nem értek teljes mértékben egyet Veled.
Azért mert ezzel félig meddig az van kimondva hogy mondjuk én, felelőtlen vagyok azzal, hogy nem csináltatok meg egy csomó plusz (mellesleg Tb által nem támogatott) vizsgálatot. Bocs, de én nem készültem egy zsák pénzzel arra, hogy a gyerekemet megnézessem minden irányban, hogy tuti biztosan egészséges-e, amikor nem is tudnak 100%-ban szűrni minden betegséget. Ettől a doktornőd szerint én és a gyerekem hendikeppel indulunk neki az életnek, azokhoz képest akiknek megfelelő anyagi keret áll a hátuk mögött.
Na de mindegy, tényleg nem ez a lényeg. :D Béke! :D

Konan!

Jó pakolást Nektek! :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

bocsi szeder, szőke vagyok! :D
Most láttam a privit

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

konan,
itt egy kép az esküvőről ( bocs a többiektől,hogy off vagyok )
Ja, egyébként ezen az éjszakán készült a babóca!!! :D :D

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

sziasztok!
most jöttem tarkóredő mérésről:minden ok!
és olyan jó volt látni megint!olyan kis cuki, nagyon jó érzés volt.

Kép
winona

sziasztok!

Kép
winona

sziasztok!
honey:nagyon szépek voltatok, vagytok :)

Kép
winona

bocs, netem belassult......én meg többször rányomtam..

Kép
winona

jól van, látom nem én voltam az egyetlen szőke!! :D :D

Gratula winona!!
Nincs róla képed?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey: most nem adtak...ez kórházi vizsgálat volt.
majd legközelebb gondolom...a magánba.

Kép
winona

Gratula winona
Én is szeretnék már ott lenni

Nem tudom behúzni a hasam :oops: Pedig még nem nőtt nagyon, de olyan, mint egy lufi lenne, felül sem tudom behúzni

Kép
Kép
csibe21

Bagzerka :)
Nemadtak képet,deén vittem fényképezögépet és kértem, hogy hagyjuk kimerevitve a monitort félpercre, amiga "sajtófotók" elkészülnek :mrgreen: :mrgreen:

Monee :)
Kisértetiesen hasonlit a stilusod az egyik ex-2005-ös nyári babás lány stilusához, még a nevetek hangzása is hasonló, de neki már van egy kislánya, ugyhogy mégsem te lehetsz ö. :)

ÖÖÖÖÖ... Nem tudom, hogy fogalmazzam meg szépen. Úgyhogy csúnya lesz asszem: Abszolút nem aggódós mamik: tessék elfogadni, hogy vannak nagyon parázós kismamák. Nem fogod tudnimeggyözni, hogy kevésbé izguljon, amig ö ezt nem érzi át a szivével!

Én sokat aggódtam, most a 12. héttel kicsit lenyugodtam. Viszont babonás nem vagyok, igy babaruhát is fogok venni, amint kiderül a neme (Nándor utánmaradt egy csomó ruci, valszegvisszakapjuk a sógornöméktöl)

Na, megyek, mert büdit érzek.... Peluscsere :?

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Aki a leginkább közelített az aranyközépúthoz , és hogy őszinte legyek aki leginkább a szívemhez közel áll ebben a témában az Márti hozzászólása.
Aggódás-nem aggódás?Aranyközép út. Attól, mert valakiben van egy kis aggódás, nem tesz tönkre mindent. Egy egészséges félelem, aggódás már azáltal megvalósul, hogy a kismama, (ahogy MOnee is, meg többen is írtátok) megtesz mindent, hogy rendben legyen a terhessége, nem? Nem eszik, iszik, azt amit eddig, nem tesz olyat ami a babának árthat, ez egy fokozott óvatósság, ami szerintem mindenkiben benne van, még Erica-ban és Monee-ban is.(ahogy írták)
De amikor valakinél vetélő fenyegetés jelentkezik (barnázgatás, erős görcsök) komolyan mondjátok hogy elvárható tőlük, hogy ösztönösen ne aggódjanak, főleg, ha ez már korábban egy vetéléshez vezetett?
Persze hogy nem kell agyon aggódni magunkat, az senkinek nem tesz jót. De szerintem itt senki sem is tesz így.
Monee!Tök jó, hogy ilyen fantasztikusan pozitívan (kissé kategórikusan ugyan :wink: ) látod ezt a témát, és őszintén kívánom, hogy ne élj át semmi rosszat!
MIndenki úgy segít magán, ahogy tud.

Nem tudom, de én abszolút nem tapasztaltam, hogy amikor kismami lettem betegként bántak volna velem akárhol is. Sőt!

Winona! :D Gratula a pozitív eredményhez!

Csibe!Nekem két napja jelentkezett az orvérzés és nem tudtam mit kezdeni vele!Mitől lehet?

Honey! Nagyon szép pár vagytok! Összilletek!

Alíz

KépKép
roni0422

10 hetes lettem!!!Hurrá!! :D :D :D
Már csak két hét, és 12 hetes leszek és én is mehetek UH-ra! :D :D

Apropó. Azt hittem, hogy a 12.hét közeledtével már elmúlnak a panaszok. Erre 2 napja olyan hányingerem van, és olyan fos színem van, hogy csak na!

Márti!
Jobbulást és kitartást kívánok!!

Alíz

KépKép
roni0422

Roni: én ma vagyok 9+6, egy hete azt hittem, hogy kezdenek elmúlni a tünetek. Hát 3 napja végig szenvedem a délutánt. Úgy tűnik nálam fázis késésben van a reggeli rosszullét. És elkövettem azt a hibát, hogy egy üzletben tükörbe néztem. Hááááát a fehér falnak több színe van mint nekem. De már csak két hét és remélem vége ennek a rosszullevős időszaknak :)

Kép
kistiggrincs

kistiggrincs! :D :D Ez jó duma!Ma reggel a kolléganőm köszöntött úgy, hogy hello, menj inkább haza, mert nagyon ramaty állapotban nézek ki! :shock:

Alíz

KépKép
roni0422

Konan, monee köszönöm :lol:

Honey nagyon szép összeillő pár vagytok! Jó Rátok nézni :)

Winona gratula a jó tarkóredőhöz és hogy minden ok!! :)

Roni de jó Neked már kétszámjegyű vagy :lol: Nekem még egy hét! :cry:

Én is általában estére vagyok nagyon rosszul, de reggel a reggeli előtt sem szoktam valami jó passzban lenni! De ma kivételesen nagyon jól érzem magam!! Nem volt még émelygés! :) Lehet megint estére tartogatja a babóca!!

Kép
Kép
lanta

Nem tudom már ki írta, de hasonlóan érzem magam, a hasamat nem tudom már behúzni sem felül sem alul! Majd szétdurrranok!! Az ágyból sem tudok már hipp hopp felkelni, szépen lassan komótosan! :D :D

Alíz

KépKép
roni0422

KÖSZI LAnta!

Tényleg szülinapod van? Ha igen,Isten éltessen sokáig!! :D :D

Alíz

KépKép
roni0422

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?