Rengeteget írtatok + rég nem jöttem = regény következik.
Nnno lányok köszi a lélekbelémverést szombaton, nagyon sokat számított! Aztán délutánra csudajó napunk lett, Adri a vendégségben igazi kisangyal volt, rajta kívül ott volt barátnőm kisfia, aki egy hónappal fiatalabb Adrinál, majd teszek fel képet, hogy lássátok, ehhez képest mennyivel nagyobb - igazi hapsi
meg volt ott egy 2008 februári nagylány, nagyon érdekes volt látni, mit fognak a kis gézengúzaink művelni egy év múlva!!! Nagyon aranyos volt, futkározott, huncutkodott, igazi felnőtt kaját evett, és persze a babáknak állandóan megpróbálta nyomkodni a szemét, orrát, mindenét, meg megkínálta őket grillkolbásszal
Adri ezt is meglepően jól tűrte, egy hangja nem volt rá, mikor Roni az orrát nyomkodta, meg meglehetős vehemenciával "simogatta", csak akkor kezdett el sírni, mikor a szemét próbálta kinyomni, de azt is hamar kiheverte. Aztán estére jól lefáradt, de még a hazautat is egész jól viselte
szóval mégse árverezem el - meg aztán Tomi is azt mondta, inkább tartsuk meg. Persze ő is szokásos módon imádnivaló volt egész hétvégén, szóval a hülyeségeket kivertem a fejemből. Csak szimplán néha idióta vagyok
Kertipartiban meg jó kis zenét hallgattunk a haverokkal, amitől rájöttem, hogy azért kicsit hiányzik a partizás, jó lenne egyet hajnalig táncizni... na ez persze felejtő, de lehet, ma felveszem a Clubbin on A38 pólómat, és beteszek valami jó kis ütemes zenét, legalább Adrival bulizunk egyet itthon
Jaaa igen, alvás előtti hisztizés: asszem, nálunk megvan a megoldás! Egyrészt biztos a meleg is kicsinálja, de úgy néz ki, hogy csökkent az alvásigénye, csak én marha nem figyeltem eléggé a jelzéseit. Eddig ébredés után legkésőbb két órával le kellett tenni, most úgy néz ki, akkor még nem álmos, és azért nyűglődött, mert mostmár nem lehet csak úgy elaltatni, ha nem álmos. Inkább két és fél óra után kezd már ásítani. A másik fele a dolognak, hogy én a megszokott módon ringattam két altatódal erejéig, ő meg közben nyűglődött. Tegnap szabályosan kéredzkedett be az ágyába azonnal, amint felvittem, hát kipróbáltam, és láss csodát, öt perc múlva aludt. Ma már kétszer dettó. Szóval úgy néz ki, a ringatás helyett ő már jobban értékeli, ha leteszem az ágyba, összebújhat a birkájával, és csak kicsit simizem a hátát. Tomi ezt úgy mondta, hogy "anya, én már nagylány vagyok, és álmos. Tegyél le aludni, majd ölelgethetsz eleget, ha éppen játszóidőm van." Remélem, hogy tényleg ez a megoldás, és nem csak véletlenül működik most így...
Adrika mozgása pedig nagyon rohamos fejlődésnek indult mostanában, Julcsi mondta, hogy majd rá fog jönni, hogy kúszni egyszerűbb előbb, mint mászni. Na rájött
úgyhogy most közlekedik. Nem gyorsan, meg szerintem azért ez még nem szabályos kúszás, de a kis lábaival hajtja magát előre, olyan, mintha úszna. Szóval akármekkora helyet pokrócozok-szőnyegezek neki le, mindig megtalálja a szélét, és egyik pillanatról a másikra azt veszem észre, hogy a parkettát/padlószőnyeget nyalja
mert persze a parketta marha érdekes ám, ha ütögeti a kezeivel, jó hangja van, lehet kapirgálni a kis körmöcskékkel, és érdekes összenyalni is. Csak mivel állandóan rá kell figyeljek, úszok a házimunkával (de nagyon), szóval nem mondanám, hogy örülök neki, hogy a földet nyalja. Főleg, hogy mióta ki lehet menni a kertbe, már az egész alsó szinten szoktunk cipőben mászkálni...
Köszönjük szépen a hófordulós köszöntést, bizony, nekem is már öthónapos nagy csemetém van
ZVera, örülök, hogy Oli alvása rendeződni látszik!!! Maradjon is így! Zétivel most mi a helyzet? És apával? Jóban vagytok ugye, szent a béke?
Édes a tesós fotósorozat
mármint édesek a tesók
medencézős András szépséges
meg nagyon jó a kép, ahogy a medence még tovább kékíti a szemét
Bogi, a jelelés: jelbeszéd. Arra jó, hogy még a beszéd kialakulása előtt tudj kommunikálni a babával. (Illetve ugye a siket emberek is így beszélgetnek egymással.)
Ha Füge jól elvan a játszószőnyegén, igenis jár neked a netezés! Sajnos nálunk is mikor anyu volt otthon velem, mikor pici voltam, neki tényleg senki nem segített, öt perc ideje nem volt kettesben apával, vagy egyedül, ezért nekik furcsa, hogy mi ezt igényeljük, de szerintem szükség van rá, hogy ne golyózzunk be.
Füge fogacskák: eeeez igen! Nagyon komoly nagylány már
Hugic, ezek szerint nincs neked se tuti tipped a szomszéd macskák elkergetésére? (Öcsém felajánlotta az airsoft puskáját, de azért azt mégse
) Vettem zöld kisállatriasztó zselét, szórom is körbe a kertet rendszeresen, de ezek szerint nem 100%-os a hatása
egyrészt undorítónak tartom szedegetni állandóan, főleg hogy nekünk nincs is állatunk, másrészt meg félek, hogy ha Adri már jön-megy majd a kertben, észreveszem-e időben, mielőtt mondjuk ő próbálna megismerkedni a kakával...
Julcsi, éééédi a bulizó Marci
védőnő
azért adj neki még egy esélyt, hátha legközelebbre annyi tapasztalata lesz, hogy legalább kezet mos.......
Zümis, de aranyosan pancsizik Zoli
férjeddel már kibékültetek? betegségek
gyógyuljon meg hamar a családod!
Gjéti, és vééééégre rólad is látunk képet!
aranyosak vagytok Olival!
Ladmon, csokitortát????? huhh én kábé azonnal pattantam volna a kocsiba, és irány haza. (de figyu, akkor Pesten voltatok? nocsaknocsak) Tartok is nagyon Tomi szüleitől ilyen szempontból, mert após már pedzegette a múltkor, hogy mikor fog már Adri mást is enni tejen kívül, és ő már alig várja, hogy csokit meg fagyit vehessen neki. Mondtam, hogy az még odébb van, azt nem is mertem elkezdeni feszegetni, hogy szeretném a csoki, meg egyéb édességek kóstolását amennyire csak lehet, kitolni, hogy ahhoz szokjon hozzá Adri majd, hogy nassolni gyümölcsöt jó... látom, Amy, ebben hasonlóan gondolkodunk
meg amúgy ez a "titokban" ezt meg azt a gyerekkel azért is nagyon zavar, mert rájöhetnének, hogy ennek lesz az a vége, amit Zsu is ír, hogy az ember inkább másra hagyja a gyereket. Meg aztán én pl szeretném Adrit az őszinteségre tanítani, és ebbe nem fér bele az, hogy "most ezt csináljuk, de nem mondjuk el anyának, jó?"
Esztike milyen nagylányos a kis fülbevalójával
nagyon csini!
Amy, én is HouseMD ötödik évadot nézem mostanában
imádom
mióta lemondtuk a TV előfizetést, csak DVD-zek, és tök élvezem
(ja, q drága volt, azért, majd valószínűleg később lesz megint, de már untam, hogy sokba kerül, és szar sincs benne)
Elif, képek szuperek! ApaEfe kép nagggyon jó
és nagyon jól áll neked a leeresztett haj! (bár gondolom, Efe is cibálja, azért látunk így ritkábban...)
szerintem Efe fordulni akar (Adri hasról még mindig ilyen popsicsúcsozós módszerrel fordul át), esetleg próbáld nem teljesen átfordítani, csak segíts a kis kezeit úgy elhelyezni, hogy ő át tudja lendíteni magát... jobb ötletem nincs
Dina, jó, hogy jöttél!!!