oh, én is mindent megkostolok, és a csalàd is kinn, csak egy ido mire az ember megérteti veluk h rosszul gondolnak pàr dolgot. de én arra is ràjottem h ez olyan mint egy védekezo mechanizmus, és foleg akkor van ha kulfoldon vannak vagy ha ismeretle a szitu. tudjàtok, mikor valaki szapul mindent egy uj helyen és mondja h "nàlunk mennyivel jobb/szebb/stb" sak mert uj és kényelmetlen és idegen, és nem àtélik és lubickolnak benne hanem védekeznek. na ez a kaja dolog is ilyen. jo, nem kell csigàt enni, én mondjuk szeretem, de azért egyszer meg lehet kostolni, h véleménye legyen rola. pl én sem tudtam még osztrigàt lenyomni a torkomon, de nem azt mondom h az szar hanem h nem tudom de nem birom lenyelni.
én kifejezetten utàltam màr 10 évesen is amikor eloszor voltam kinn, h egyik magyar gyerek sem akart megenni szinte semmi helyit, viszont mikor olyat csinàltak ami magyarosabb volt (sult hus krumplivalà) akkor zabàltak. és a tanàrok is. én meg ugy voltam h klassz de ez otthon is van.
a franciàk kozott is van minden féle, de ahogy a magyarok ugy ok sem egy nyitott népség alapjàraton, és tul buszkék. egy sràc egy forumon taaly kijelentette, hogy a magyar bor nem lehet jo. a sok régen idejàro francia megkérdezték h mit ostolt h ez a véleménye a vàlasz: à o nem kostolta meg még, nem is volt még itt, de csak szar lehet mert nem francia. erre nekiugrottak azok akik ezen màr tul voltak és tudjàk h ez nem igy van.
persze ez extrém eset, de ezért terjed a rossz hiruk

de magyarok sem jobbak àm kulfoldon, ojaj, én sokat utaztam csoporttal is, minden szapulnak folyton ami nem olyan mint itthon, aztàn itthon szapuljàk az itthonit... szoval senki sem jobb csak nekem franc tapasztalataim vannak tobben