Új privát üzeneted érkezett!

bkrisztike: de jó Neked! :) várjuk a képet is. Neméről nem mondtak semmit?

ma az orvos asszisztense kérdezte, hogy fiú vagy lány? mondtam, hogy még nem tudjuk. Erre azt mondta, hogy nem is arra kíváncsi, hogy mit mondott a doki, hanem hogy mit érzek én, mert az anyukák nagy része megérzi. :) kíváncsi leszek.

egyre kívánósabb vagyok. múltkor tükörtojás, aztán franciakrémes, két napja borsóleves, most meg sült csirke krumplipürével. :)
ez végigkíséri a terhességet? mert nekem az elején nem volt

pihe

hopihe79
Budapest

Bkrisztike! Nagyszerű! :)

Megérzés..én egyiknél sem éreztem meg semmit, fogalmam sem volt...harmadiknál volt egy olyan érzésem, hogy kislány lesz, de nem jött be..most sincs semmi megérzésem :roll: Reménykedem, hogy kislány, de józan eszem azt súgja, ő is fiú lesz...túl nagy csoda lenne...
20140901114303

brunhild: csodák vannak :)

hopihe79
Budapest

Mi lányt érzünk, de nekünk tök mindegy, erre is csak úgy jöttünk rá (mármint arra, hogy lányt érzünk), hogy szóba került, hogy egy májusi kislánynak kölcsönadjuk a kislány ruháinkat, aztán mindketten mondtuk, hogy de vissza kell adniuk hamar, mert különben a mi LÁNYUNK nem tudja hordani :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Itt az eredmény! CRL: 62 mm (12+2 nap)
Femur: 8mm
BPD:20 mm
Nyaki redő: 1,4 mm

Sokáig vizsgált és mindent rendben talált. :P

Mi nem nézegettük a lába közét de mutogatta a kis istenadta!!!Úgyhogy Brunhild istenkirály vagy!!! Megnéztem a linket és így újra feléledt a remény! :P

A lepényem egyelőre a méhszájon tapad, de ezen nem vagyok hajlandó idegeskedni, mert fel fog húzódni.

A rákszűrésen megjegyezte a nőgyógyász, hogy jó ronda a méhszáj. Kérdeztem, hogy ez mit jelent. A válsz: -Majd meglátjuk a rákszűrés eredményét.
Köszi! Szeretem ezt a nagy empatikus képességet. :evil:
Én sosem engednék útjára egy beteget ilyen megjegyzéssel...
jjucuss
Eger

anabique,
igen, holnap megyek cukros lötyit inni. Mivel nekem terhességek között gondom van vele, nem csak 26 hetesen nézik, hanem előbb is.
A GYED témához meg annyit, hogy nem állományban kell 365 napot lenni, hanem biztosítottnak kell annyit lenni, tehát ha gyed-en vagy, akkor beleszámít. Ha azt akarod, hogy a fizetésedből számítsák a tgyást, gyed-et, akkor továbbra is 180 napot kell dolgozni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gratulálok a jó UH eredményekhez is!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

JJucuss: :D Ezek szerint inkább leányzóra hasonlított?

Amúgy ne gondoljátok, hogy egész nap ilyen linkeket keresek :oops: , csak szoktam egy német fórumot is olvasgatni, ahol sok hasznos dolgot tanultam már az előző terhességeknél (pl. szoptatásról), és ott linkelik be a lányok ezeket, én pedig lenyúlom őket :wink:

Az ilyen ovosokat én is szeretem..lehet csak nem tetszett a fazonod :lol: :lol: :lol: :lol:
20140901114303

Ja, és én ma bundás kenyeret vacsoráztam jó sok fokhagymával :lol: Hátha valami használ a náthának. Gyerekeim nincsenek itthon, hogy reggel 5:30-kor tudjunk Pestre indulni a vérvételre, mert legkésőbb fél 7-ig jó lenne odaérni. Erre van egy hisztis férjem. Nem működik a laptopja, egész nap nem tudott focimenedzserezni, pedig egyedül volt itthon, és ez katasztrófa :lol:
Én meg tanácsadáson voltam a két gyerekkel, Levi kapott két szurit is, és előfordult az, ami még igazából soha, Lili önként puszit adott Levinek, és sajnálta. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Persze Brunhild! Akkora "kukija" volt, hogy leért a térdéig.
VIII. Henrik nem fejeztetne le az egyszer biztos! :P

A fazon jó lett, kikérem magamnak. :P

Linácska! Ez tényleg "tragédia". :D
jjucuss
Eger

jjucuss,
ugye? :lol: Most is mondta, hogy most tényleg 3 napig gép nélkül lesz? Bár sejtem, hogy inkább én leszek gép nélkül, mert az enyém még működik, bár nincs rajta focimenedzser. :lol:

Én is akarom már tudni, hogy van-e kukija, vagy nincs!!!!!!!!!!!!!
Jövő csütörtökön megyek UH-ra a dokimhoz, de azon a gépen örülök, ha a "nagyobb" testrészek kivehetők.. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Egyébként a barátnőm (most szült) és a védőnőm lánya is fiú volt 12 hetesen.

Ma elmondtuk a fiúknak. Ádám azt mondta, hogy ő tudta, hogy ezért nagy a hasam, Előd meg szokás szerint nem ért semmit.
jjucuss
Eger

Jjucuss :D kép? (a babáról, nem a fazonról :lol: )

Linácska: :lol:
20140901114303

jjucuss: :) gratula, tök jó hírek. :) a méhszáj nekem is csúnya, biztos nem lesz semmi baj, de tényleg baromi jó fej a doki. :(

linácska: A cukros löttyöt nem szoktad kihányni?
Lili milyen aranyos :) tiszta nagylány.

kész a sültcsirke krumplipürével. ki kér? :)

hopihe79
Budapest

Jajj csak az én férjem meg ne tudja, hogy létezik ilyen focimenedzser. Így is mindene a foci, a sporthírek.

Akkor mától 3 napig korlátozott számban szólsz csak hozzá. :lol:
jjucuss
Eger

Hopihe! Savanyúság van hozzá? :wink:
Jó étvágyat!
20140901114303

naná, uborka ;)

köszi :)

hopihe79
Budapest

Pihe! Szerencséd, hogy most faltam fel 2 szelet melegszendvicset.

Kép: Scennerünk nincs. Max majd lefotózom és belinkelem. (hahh...micsoda számítógépes szakzsargon).
jjucuss
Eger

hopihe,
nem szoktam kihányni, igazából nem foglalkozom vele, hogy milyen sz*r. Nekem az inkább a gond, hogy én egyben 2 deci folyadékot elég nehezen tudok meginni, de valahogy majdcsak kibírom. A többit majd csak kajával nézik, nem lötyivel.

jjucuss,
mi a férjed e-mail címe??? Megírjam neki? A legújabb a FIFA2010 azt hiszem :lol: Lehet saját csapatod, bajnokságokat játszol vele...a férjem persze új csinálja, hogy csak azokat a meccseket menti el, amit megnyer. Így persze már nem tudom hol tart benne...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska! SOHA NEM ÁRULOM EL!!!! :P
jjucuss
Eger

Bkrisztike! Gratulálok a jó UH eredményhez.

Csöppke!Vannak olyan szívzörejek amiket csak pár nap múlva lehet hallani. Mindenképpen sokkoló, bármi baj van a gyerekkel.
jjucuss
Eger

Sziasztok!

Megint csomó témához nem tudok hozzászólni így első babácskával, de tanulságos a gátvédelem, nevelési kérdések olvasása.

Tegnapelőtt nekem is kellett miattatok tojást enni, mert csak beleolvastam az ilyen tojás, olyan tojás ötletekbe, és írni már nem volt időm :D

Gratulálok a jó eredményekhez!

Ma voltam védőnéninél, és sok nitritet talált a vizeletben :( elküldött, hogy vizsgálják tovább. Holnap megyek SZTK-ba. Mennyire aggódjak??? A terhesség eleje óta feltűnt, hogy erős a szaga (bocs), de azt hittem, ez velejárója a babavárásnak.
Nyugtassatok meg, hogy nincs nagy gond!
A vérképem se tökéletes, WBC 14.18 (11-ig jó), Neut 79,8 (70-ig jó), Lymph 14,6 (25-től jó), Eo 0,2 (2-től jó).
Doktornénik mit mondtok???????
Cukrot is néznek holnap, a Merckformin miatt, de próbáltam magyarázni a védőnőnek, hogy szerintem inzulint is kellene nézni, mert inzulinrezisztenciám van. De csak kajálós cukorra küldött.

Netty
Helyes pocak!

Nekem még nincs látható pocakom, ruha nélkül belemagyarázok vmit, de....
Hétfőn bejelentettem a munkahelyemen, és többen látni vélték a "lányos" hasamat. Alig bírtam ki röhögés nélkül. A többi kolléganő is fárasztott, az egyik három császáros szülését adta elő iszonyat naturalisztikus részletességgel :evil: :evil: Egész nap szüléstörténeteket hallgattam... Vicces volt.

Lina
Megint Hozzád fordulok, hogy eligazíts
:oops: a Nyíri úti SZTK-t se ismerem... tudnál segíteni ott hol találom majd a labort???
Gondolok Rád a vérvétel miatt, remélem, rendben lesz az eredmény. A környéken nem lehet sehova se menni, csak Pestre? Engem is érdekelne.

Jucus
A fazon vicces volt :D szerintem ez mindenkiben felmerül.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

gil!

Na ugye-ugye..de erre a fazon kérdésre sohasem kapunk választ. :D

Igyál többet!!!Reggel jól mosakodj meg, a pisi első részét engedd ki, aztán a közepéből vegyél mintát és vidd el a laborba. Szerintem nem lesz benne nitrit.
Nem aggasztó dolog!

Az WBC (fehérvérsejt szám )terhesekben megemelkedik, az általad leírt érték abszolút jó. A többi érték annyit tesz, hogy balra tolt egy kicsit a vérképed, ez attól lehet, hogy pl. zajlott a közelmúltban egy felső légúti fertőzésed, vagy vizeletfertőzésed stb. Nem jelentős az eltérés, semmi jelentősége nincs. Teendő a vérképpel nincs.
jjucuss
Eger

Az első gyerekkel kb. 18-20 hetesen kezdett látszódni a hasam. Aztán úgymaradtam...mintha mindig 20 hetes lennék. :shock:
jjucuss
Eger

Gil,
ha lehet egy tanácsom, az itteni cukorgondozót kerüld el messziről. Neked nem kellett elhagyni a metet? Nekem azt mondták, hogy 10. hétig szedjem rendesen, 12. hétig felezve, és akkor el kell hagyni. Én már nem szedem 1,5 hete.
Inzulint terhesen nem néznek, mert nincs értelme, úgyis rossz. Legalábbis nekem ezt mondták ott, ahova járok. Nekem sem fognak holnap nézni. De a terhesség elején löttyös cukrot egyszer, utána már majd csak kajásat.
Amúgy a nyíri úton az 1. emeleten van a labor. Vagy nem tudom, az hanyadiknak számít, a lényeg, hogy egy lépcsősort kell felfele menni. A barátnőm most 33 hetes, neki úgy kell, hogy otthon megkajál, 1 óra után bemegy, és a kismamák, akik terhelésre jönnek, azok előre mehetnek az ablaknál, szólnak, hogy mikor telik le az 1 óra, és akkor hívják is őket.
Amúgy szegény úgy járt, hogy már az első gyerekénél is cukros volt, végigéhezett 14 hetet, mert el nem mondták ám, hogy miket ehet..., hetente cukrot néznek, 6,9-re már inzulint akartak adni, ehhez képest a 2. babájánál nem nézték meg előbb, csak a 26. héten. Persze megint cukros, megint nem mondtak semmi tanácsot, mire én elmondtam, hogy azért lehet ám enni, meg miket, úgyhogy most már nem éhezik, és a cukra is jobb. Szóval inkább bevállalom a pesti utakat, meg azt, hogy fizetek érte, de csak 6 hetente kell.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jucus
Köszi, hogy megnyugtattál!!! Igyekszem ügyes lenni holnap. És akkor iszom, amennyit csak bírok.

Lina
Köszi az infókat! De utálok így először menni ilyen laborokba!
Tudod, az én dokim végig szedeti a metet, úgyhogy én nem hagytam abba. Holnap ez az evős, egy órán belüli vérvétel lesz. Remélem , nem ijesztenek rám. Ezért kérdeztem, nincs-e itt magánlabor vhol.
És mi változott, amióta nem szeded? Nem vagy éhesebb, vagy nem hízol jobban? Én nagyon örültem, hogy nem három gyogyót kellett egyszerre abbahagynom. Csak az Utrót és a Bromocriptint hagytam abba.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

40 milliós játszmát játszunk Ádámmal. 3 papírlap a csapóajtó és 10-es csomag papírzsepik a milliók.
Kiakaszt, hogy mindent tud. Már ott járunk, hogy ki Magyarország miniszterelnöke? Melyik földrészen van Magyarország és hogy hány négyzetméteres a házunk alapterülete...és tudja...még csak öt éves, honnan a fenéből?
jjucuss
Eger

Bocsi ez off, de kicsit ledöbbentett.
jjucuss
Eger

gil,
elvileg van valahol magánlabor, de nem tudom, hogy hol. Nekem semmi nem változott, továbbra is fogyok, nem vagyok éhesebb, semmi különös.

jjucuss,
na minket is le szokott döbbenteni a lányunk, olyan dolgokat tud, meg mond, hogy csak lesünk, hogy honnan. Pl. tudja a csontok nevét, de odáig, hogy szárkapocscsont, meg singcsont...
Összead, ír, agyi dolgokban nagyon okos. Szociálisan kevésbé...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

iszonyatosan rosszul aludtam, alig vártam, hogy reggel legyen. :) nem tudok feküdni, mert rögtön köhögőroham jön rám :( és még a tv is elromlott.

gil: :) én a karácsonyi vacsin jártam így, hogy mindenki szüléstörténeteket mesélt :)

jjucuss: Előddel nagyobb lett a hasad?én örülnék, ha csak 18 hetesen látszódna, de a héten rengeteget nőtt. Főleg este nagyon nagy.
Ádám és Lili nem semmik :) szippantják magukba az információkat.

pihe

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Nekem is nagyon rossz éjszakám volt, valamiért borzasztó nehezen aludtam el, sokat forgolódtam, aztán meg mindenre felébredtem.
Fájt a hasam is, fura, de olyan érzés volt, mint amikor a terhesség vége felé keményedik. Remélem minden rendben odabent!

Jjucuss
Ilyen orvosok hallatán mindig az jut eszembe, hogy az egyetemen nem ártana beiktatni egy "empátia" nevű tantárgyat, sokaknak le sem esik a tantusz, hogy milyen következményekkel jár a kijelentésük...

Pihe
Kitartást és jobbulást!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sajnállak titeket, mi olyan jól aludtunk, mind, hogy fél 8-kor arra ébredtem, hogy egy gyermek mászkál kint..ránéztem az órára, és majdnem szívbajt kaptam :shock: Kapkodás, öltöztetés, reggeli, uzsonna pakolás...de azt hiszem mindenki időben beért (férjem viszi a fiúkat reggel suliba, oviba) :roll:

Most spenótot eszem csirkecombbal :lol: , aztán megyek gyorsan hajat szárítani, utána meg irány az ovi...

Ma is ment valaki uh-ra. Netty, ha jól emlékszem?
20140901114303

sziasztok!
Én ma megyek a saját dokimhoz először. Így ismét láthatom a mi picurkánkat.

Vérképem nem túl jó, vasat kell/ene/ valszeg szednem.
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Lenne egy kérdésem hozzátok! Hátha a dokinénik tudnak segíteni.

Van két anyajegy a hátamon amit le kellene szedetni. Azt mondták, hogy helyi lidokainos érzéstelenítéssel csinálják ambulánsan. A férjem nem igazán örül neki a baba miatt miért épp most. Annak ellenére, hogy hiába mondtam, hogy több azt mondták hogy semmilyen hatással nem lehet a babócára.
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

bkrisztike,
én nem vagyok dokinéni, de én sem most vetetném le azt az anyajegyet. Ha eddig ott volt, fél évet még kibír :lol:

Na az én éjszakám nagyon jó volt, csak rövid. Egyik gyerekem sem aludt otthon, tehát én 10-től aludtam, csak reggel 5-kor kelni kellett, hogy ideérjünk időben a vérvételre. Na most piszok álmos vagyok. Cukros lötyi bennem maradt, remélem az eredmény is jó lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bkrisztike
Most gondolkoztam el rajta, hogy nekem okt 13-án vettek le egy anyajegyet és ha pontosan fogant a baba akkor okt 11 a fogantatás napja. Még azt sem tudtam, hogy terhes vagyok.
Csak nem lesz belőle gond?
Mrsleo hol vagy? Mostanában nem írtál.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

sziasztok! Hát az éjszakánk nekünk is tragikus volt. Este elsem akart aludni a kisfiam, azt mondta, hogy ő egész éjjel nem fog aludni. Fél11 körül apának nagynehezen elaludt. Valamikor hajnalban megjelent, hogy apa menjen vele a szobájába aludni. Szegény átköltözött hozzá, de 10 perc múlva pisilni kellett, persze anyával, csak, hogy még éjszaka is mozgósítson mindkettőnket. Kedves nem? Utána én aludhattam csak vele.Egyszerűbb volt reggelig ott maradnom. Persze reggel úgy kellett fél9 kor ébreszteni.
Én ma megyek a dokimhoz 14 45-re 12hetes uh-ra.
Tiszta ideg vagyok! Felfedeztem a hasamon egy kisebb véraláfutást, még arra is gondoltam nem-e hullafolt? Bocs hogy ilyet írok, de komolyan ez volt az első gondolatom. Nagyon félek :(

Kép
Kép
Kép
gydavid

Gydavid
Ne is gondolj ilyesmire!!! Semmi probléma nincs, nem véreztél, nem görcsöltél, más aggasztó tüneted sincs, úgyhogy biztos kicsit megnyomtad vagy megütötted a hasad, csak akkor nem érezted.
Mindjárt 3 óra, és akkor kiderül, hogy minden oké!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Gydavid! Minden rendben lesz! Tiszta szerencse, hogy ma van időpontod, különben idegeskednél egy csomót... Szorítunk és várjuk a beszámolót!
20140901114303

Egy kérdésem lenne nekem is.
Ti tapasztaltatok már valaha a terhesség korai szakaszában (most ugye a 11. héten járok) olyat, mint a terhesség végén gyakran jelentkező haskeményedés?
Kicsit aggódom, mert az éjszakai hasfájásom szinte állandósult. Nem görcsöl, nem szúr, hanem pont olyan érzés, mint amikor keményedik a méh (de az érzés nem múlik). De hát ehhez még nyilván nagyon korán van. Van ötletetek, tapasztalatotok, mi lehet ez?

Előre is köszönöm!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, ennyire korán nem emlékszem, hogy lett volna keményedés. De javasolom, hogy szedjél magnéziumot, ilyenkor azt kell. Én Magne B6-ot szedek, amikor úgy érzem, valami nincs rendben. Próbáld 3*1-el, ha nem segít lehet 3* 2 is. Ismerem az érzést, első terhességemnél ha jól emlékszem az ötödik hónapban (de az is lehet, hogy 4. hónap volt) 7 órát utaztunk autóval, akkor keményedett és utána egész éjszaka kemény volt a hasam, meg is ijedtem, hogy valami baj van. Későbbi terhességeimnél kb 6. hónapban jelentkezett a keményedés, és kellett is szednem a Magne B6-ot rendszeresen.

És ha legközelebb orvoshoz mész, mindenképp említsd meg neki. Talán csak túlhajszoltad magad, próbálj többet pihenni.

ÚI. Emésztéseddel, székrekedéssel nincs bajod? Az is produkálhat hasonló tüneteket! Én pont a múlt héten szenvedtem ezzel nagyon, és nagyon hasonlít az érzés a méhkeményedéshez...
20140901114303

Brunhild
Az a fura, hogy már egészen az elején volt ilyen érzésem, határozott keményedés. Nagyon meglepődtem, ezért el is meséltem a 9. héten a dokinak. Ő mosolygott, hogy az ilyenkor még nem lehet, biztos csak hasonló érzés volt. De magnéziumot ő is javasolt. Eddig napi 1-et szedtem, de ezek szerint az kevés. Az a legrosszabb, hogy nem időközönként keményedik be, hanem "úgy maradt".

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz, nekem mindkét terhességemnél sokat keményedett a hasam, a 24. héttől méhlazítót szedtem. Most is szoktam érezni, hogy keményedek, szinte érzem a méhem körvonalát.. Nem görcs, hanem keményedés... Ilyenkor próbálok pihenni, és magnéziumot szedek. De szerencsére (még) elég ritka. MagneB6-ból akár 3*2-t is szedhetsz.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Brunhild
Tegnap délután óta hasmenésem van! Eddig alig tudtam wc-re menni, tegnap meg összeehettem valamit, azóta már 5-ször voltam wc-n :roll:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hát ha belegondolok, fura érzésem nekem is van, majdnem elejétől fogva, bár én nem gondoltam rá úgy mint keményedésre :roll: Amikor jobban érzem "a hasamat", akkor veszem a magnéziumot, nem szedem rendszeresen ...
Ha folyamatosan érzed, akkor legalább 3*1-el próbálkozz. Én ha úgy érzem valami nincs rendben, bekapok kettőt :) és esetleg este még kettőt....Engem pl. fáraszt a járkálás, utána szoktam érezni valamit és bevenni...
20140901114303

Addisz, ilyenkor a hasmenés is öröm :D

Amúgy most annyit beszéltünk róla, hogy már érzem is, hogy keményedik :roll:
20140901114303

Köszi, Lányok! Nem akarok pánikolni, kedden megyek genetikára, most emiatt nem látom szükségét elszaladni bárhová. Csak annyira meglepett, hiszen ismerős volt az érzés, de csak a 37. hétről :roll:
Tény, hogy tegnap húzós napom volt, 8-ra értem haza este és ez a hasmenés is megviselt kicsit. Remélem csak erről van szó. Minden esetre ma pihi és amint hazaérek magnézium!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brunhild, jajj, nem akartam tüneteket előidézni!
Már jobban is vagyok, tényleg!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

:D
20140901114303

Szasztok!

Úgy látszik ez a sz.r éjszakák napja volt. Én kettőkor kimentem pisilni és már nem tudtam visszaaludni. Ennek megfelelően most fáj a fejem, reszketek és hányingerem van.

Anyajegy: ha a bőrgyógyásznak alapos gyanúja van arra, hogy rosszindulatú, akkor terhességben is indokolt levenni, semmi baja nem lesz a babának. Ha csak esztétikai szempont vezérel, vagy a "később nehogy baj legyen belőle", akkor ráér.Inkább a szövődmények miatt nem szeretik ilyenkor levenni. PL. elfertőződik, fáj és akkor antibiotikum kell, fájdalomcsill. stb. (bár ilyen műtét esetén erre kicsi az esély).
jjucuss
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?