Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap mentünk fel anyuékhoz a Normafára.
Álló helyzetből indultam el, nagy lendülettel - mivel nagyon meredek helyen álltam.
Kettővel elöttem hirtelen balra akart fordulni egy teherautó. Az elöttem lévő nyomott egy satut, én viszont minden fékezés nélkül telibevertem az elöttemállót.
Flóra is velem volt! De szerencsére az ijedségen kívűl nem lett más baja.
Botrány ahogy kinéz szegény kis autóm. :cry: :cry: Szinte nincs is eleje. :cry:
És nincs Cascom. :cry: :cry: Szóval zsebből fizethetjük az alsó hangon 3-400 ezer Ft-ot. :cry:

Tudom, hogy az a lényeg, hogy nekünk nem lett bajunk.... de akkor is nagyon kivagyok borulva. :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Ági,
Igen, rendeződtek a dolgok - a fejemben és a lelkemben. Nem kapok több segítséget, bár az tény, hogy mióta Juli mászik, magyaráz, produkciózik, azóta apa nagyon sokat foglalkozik vele. Viszont nincs időm kivárni, hogy piros hó essen, és mint itt többen mondták: magának szül az ember. Elfogadtam. Én meg több gyereket szeretnék, ha lehet, akkor hármat.

Lanta,
Jobbulást a picinek! Anyukádat sajnálom, de még szerencse, hogy időben elcsípték!

Konan,
Örülök, hogy meggyógyultál! Hajrá torna! Én is ellustultam az utóbbi időben, de muszáj visszarázodnom, mert mozgás nélkül nem nagyon mennek le a kilóim. Annácskád nagyon szépen mutat az asztal alatt! :lol:
Harapásról nem tudok nyilatkozni, mert Julinak még EGY FOGA SINCS! :shock:

Márti,
Sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakáitok vannak! Én pont ráérnék szombaton, mert apa ráadásul itthagy minket a hétvégére, de nagytesó hiányában is érdemes kimenni?

Honey,
Sajnálom a kocsidat, de a lényeg, hogy nektek nem lett bajotok. Nincs biztosítós ismerősöd, aki segítene? :wink:

Eszike,
jó hír, hogy ha nem is egészen, de rendeződtek az éjszakáitok! Megérdemelted már! Az iwiw-es hsz-emet nem olvastad véletlenül? :oops:

Starlark,
De jó, már költöztök is! Lesz elég segítségetek? Akkor a fotókat majd már bebútorzott állapotról küldöd? :D

Szeder? a.m?

Mi jól vagyunk, Julinak bővült a repertoárja. :lol: Ha zenét hall, elkezd táncolni, vesszettül rázza magát. A másik, elkezdett ugatni. :shock: Azt tudtuk, hogy imádja a kutyánkat, na de hogy előbb tanul meg ugatni, mint beszélni?! :lol: Majd teszek róla fotót, hogy szeretgeti Sütit.

Most már hiányolás van, elköszönök egy kis időre!

Kép
hbetti

Eszike,
bocsi-bocsi, csak most olvastam a privit!!! :oops:

Kép
hbetti

Szép napot!

Honey!
Örülök, hogy nektek nem lett semmi bajotok!!! Tudom, hogy sz@r érzés (én 2 éve karácsonykor zúztam rommá a járgányom :? ), de tényleg az vígasztaljon, hogy nem lett nagyobb baj! Az autót rendbe lehet hozni.....! És aki vezet, azzal ez bármikor előfordulhat!
Flóra rendbejött teljesen?

Starlark!
Hogyne pakolna????!!!! :shock: 8) Mást se csinál! Jön-megy, rámol....! Ugyan azt mondtam, hogy nem fogok elpakolni a polcokról, de felül kellett bírálnom magamat. Annám mindent rámol és mindent megkóstol. Folyton a nyomában kell lenni, hogy mit csinál. A polcon pedig tök jól elvolt a zsinegekkel. Meg én is amikor megpróbáltam kibogozni utána! :lol:
Hajrá költözés!!! :D

Hbetti!
A rázásról nincs videód??? Olyan kiváncsi lennék rá! Biztos nagyon édes Julcsikád! Anna is borzasztóan imádja a kutyusokat! Tegnap pedig először látott élőben cicát! Le sem vette róla a szemét, amíg el nem szaladt! :D

Lanta!
Jobbulást a családnak!

Szeder??? Év végi hajrá???

Kép
Kép
konan

Honey! Tényleg közhely, de a lényeg, hogy jól vagytok. Remélem hamar kiheveritek! (ja, és a 3 napos lázas történeted hihetetlen!! Szegény kistündér!!!)

Starlark! Nem semmi csaj vagy ezzel a munkával, tanulással, gyereknevelléssel, sporttal, költözéssel... Emelem a kalapom!

Konan! Nagyon helyes az új polcrész!!!! Bálintot lehetetlen távoltartani a számítógépes vezetékektől. El kellett torlaszolnom az asztalt.

Betti! Előtted meg a bevállalósságod miatt emelem a kalapom! Lehet, hogy apa nálatok is olyan, aki csak a nagyobbacska gyerekekkel tud mit kezdeni, sok ilyet ismerek! És remélem akkor már teljes erőbedobással apukáskodik! (lehet, hogy nem figyeltem: miért is esélyes nálatok az ikerszülés? Ha nem publikus, akkor elnézést!) Látom Jucsi igazi állatbarát! :lol: Ja és a Mark Darcy-s poén nagyon tetszett!!!! :lol: (egyébként Büszkeség, és balítélet rajongó vagyok /BBC sorozat/ , és természetesen Mark Darcy fan :oops: :lol: ) A fogakat ne bánd! :) Bálitnak sajnos nagy szenvedélye lett a harapás. bárkit (beleértve magát is) bárhol nagyon szívesen magharap... :cry:

Eszike! Nem is gondoltam, hogy Noncsinál ilyen fordulat áll be alvás terén. Valami ilyesmiért imádkozom én is...
blúmi

Hétvégén elutaztunk, egy vadászházban voltunk barátokkal. Bálint annyira élvezte. (persze éjjel egyfolytában ordított, de legalább nappal élvezte.) Érdekes, hogy a fákat, virágokat, bármilyen növényt szinte jobban szereti nézegetni, mint az állatokat. Volt az udvarban egy gólya, rá se bagózott, csak a cicákat figyelte, de azokat sem sokáig. Egyébként ez a gólya eléggé meglepett. Az egyik szárnyát levágták egy sebesülés miatt, és most ott él az emberek között. Volt velünk egy másfél éves kisfiú, akit már nagyon érdekelt, és mindig ment utána, és a gólya frankón megtámadta... A kisfiú meg nem is érezte a veszélyt, csak kedvesen lépdelt felé. Szerencsére időben elkergettem az állatot. Aztán éjjel az udvaron visszakaptam, mert akkor meg ő kergetett meg. Bocs, hogy ennyit gólyáztam... Remélem nemsokára már A.m., Humanka, Betti, stb. mesél jó kis gólyás sztorikat!!!!! :lol:

Lányok szerintetek mit tegyek? Már harmadik hónapja kel Bálint éjjelenként. Általában kétszer, de 4-5 alkalom is előfordul. csak a cici javít a helyzeten, és igazából nem hgyom soha sírni, mert apa ugye dolgozik. Ti mit tennétek? Vállaljak be néhány kemény leszoktatós éjszakát, vagy hagyjam Bálintra, és az igényei szerint alakítsa ki maga az éjszakáit? Igazság szerint eddig mindent hozzá, az igényeihez igazítottam, de most már annyira fáradtak vagyunk, hogy érzem nem megy sokáig... foga már kint van, már azt sem mondhatom, hogy az nyugtalanítaná....

Honey! Annyira szép Flóra! Én nagyon melepdtem, hogy milyen nagylány már!

Anyoo! Húúú, de jókedvű képek! :) köszi!!!
blúmi

Még egy: testvéremnek négy gyereke van, és most hallom a családi pletyót, hogy tervezik az ötötdiket! :) (mondjuk 44 évesek, én már azért erősen be lennék tojva)
blúmi

Sziasztok!

Honey, csak ismételni tudom a többieket: a lényeg, hogy senkinek semmi baja nem lett!

Persze hogy válaszolok rá! Abban nyilvánul meg a dolog, hogy sokkal gyengébb vagyok mint az egészséges emberek. Pl. lépcsőzés nagyon gáz, futás is... És hát emelni sem tudok annyit mint más. De szerencsére elég enyhe a betegségem, így olyan nagyon nem akadályoz a normális életvitelben. (lehetne ennél sokkal-sokkal rosszabb is, érinthetné a légzőizmokat is akár...) Max. nem tudok mindent egymagam megcsinálni. De szerencsére Ádámot még simán felemelem.

Blúmi, gyanús ez a gólya-sztori! :lol: A végén még Te leszel akihez először kopogtat majd a kistesóval! :)

Hű, nem tudom, hogy én mit tennék a helyedben! Dorka elég sokáig, több mint egy éves koráig kelt éjjel, igaz csak egyszer, enni. Én meg sem próbáltam leszoktatni róla, magától elhagyta. Viszont a 4-5 alkalom azért tényleg nagyon sok! :shock:
Bálint még csak cicizik ugye, tápit nem kap a kanalasok mellé? Lehet, hogy kevés már neki és este meg kéne próbálni a tápit, vagy valami tartalmasabb vacsit, hátha ez a gond?!

Lanta, anyudnak jobbulást!

Starlark, őszintén? Eszembe sem jutott :oops: Nurofen nálam lázcsillapítót jelent(ett) csak, mivel Dorkának nem volt ilyen gondja, nála észre sem vettük hogy jön a fogacskája.
De ha ma este ugyanilyen kemény lesz az éjszaka - minden esély megvan erre, most is sírva ébredt a délelőtti alvásból - akkor adni fogok neki.

Költözés jó kis program! :) De jó Nektek!!!

Bejci, köszi! apa hoz ma a patikából, rápróbálok arra is. :wink:

Képzeljétek, Ádám egyik kedvence lett a vízhőmérő halacska. Ma egy kupac játék között volt, én megkérdeztem Ádámot, hogy hol a halacskája, odament és felvette :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok! :)

Hbetti: A popórázás nálunk is sláger legjobban a Bohemian Like You-ra rázza de szinte majdnem mindegy csak enyhén pörgős zene legyen :) Annyira édesek ilyenkor :)
Képet tegnap próbáltam csinálni de olyan kicsik a szobák hogy semmi se látszik igazán :(
A nappalink meg elég eklektikus lesz mert azt berendezni még nincs elég pénz így is lógunk anyámnak egy rakattal hogy költözni tudjunk :) Még székünk sincs az étkező asztalhoz :)

Konan: És mindig megtalálják azt amit nagyon nem kéne piszkálni :)
Egy dolgot tiszteletben tart az a számítógépem. Azt nem lehet tapogatni mert magárarántja elrakni máshová meg nem tudom.
Olyan édi ahogy áll mellette a kezét szorosan a pocijához teszi véletlenül se érjen hozzá és közben látom hogy vívódik mert nagyon megtapogatná :)

D.ügynök nagyon fél a kutyától. Ha csak utánzom a kutyaugatást sírvafakad. Apám fogadott kutyusától nagyon bepánikolt mikor vittem és ott ugatott a lábamnál, úgy kiabált szegénykém. Azóta para van.
A cicákat viszont szereti, ha megyünk ki az udvarra már keresi őket és mondja hogy titt titt :)

Blúmi: Én lengetem a kalapom annak akinek éjjel kelni kell a prücsökhöz. Az éjszakai alvás megvonást rosszabbul viselném mint a nappali folyton pörgést.

Pici D. ma nagyon be van lassulva és sokat alszik pedig menni kéne a mamihoz hogy tudjak még gyorsan vásárolni és menni tovább takarítani hogy ha apája végzett a melóval már csak a szunyoghálót keljen felrakni a 8 :roll: :? ablakunkra.

Kép

Kép
starlark

Anyooka: De ügyes Ádám hogy ezt így megérti :) Ilyen célirányosság nálunk nemigazán van még

Kép

Kép
starlark

Sziasztok Lányok! :)

Köszönöm szépen a dícséreteket a képemre! :) Örvendetes,hogy tetszik Nektek :)

Honey,
Te jó éééég!!!Nagyon ijesztő lehetett ez a karambol! Tényleg lényeg,hogy jó vagytok!
Jó,hogy Flóra is rendbe jött! :) Olyan gyönyörűséges a képeken!
Dokiváltás - még szép!

Humanka,
Szegény Bendőke! :( Remélem hamar rendbe jön a kis ujja. Én a Bepanthen kenőcsre gondoltam, azt sem baj ha lenyalja.
Festés:nagyon is szeretnék ilyesmivel többet foglalkozni! Jó lenne ha lenne vmi jól menő (lehetőleg magától menő :D ) biznesz, és én meg festegethetnék, barkácsolgathatnék,amiket lehetne eladni és e mellett még jó lenne ismét kézbe venni a hegedűmet is és játszani valahol :)
De egyelőre azt sem bánnám ha többet tudnék festeni és esetleg el tudnék passzolni belőlük párat mondjuk a neten keresztül. Tervek...majd remélem sikerül.

Konan,
Nagyon édes Annácska ahogyan szerel :D

Jaaaj,annyi minden volt még a fejemben míg olvastam és most nemtom :?

Addig is rólunk: ma voltam ismét Andorommal gyógytornán. Egyre jobban viseli, persze dühöngve ordibál, de azért nem olyan vészes, mint az első alkalmakkor. 2 hét múlva ismét megyünk.
És képzeljétek: tudjátok nekünk is van olyan adamo hintánk, mint páratoknak. Mi úgy kaptuk anyuméktól karácsonyra, Andor szeretett benne hintázni, de mindig csak picit tettem bele hinta gyanánt, aludni nem is akart benne. NAh, amit mondani szeretnék, hogy most egy ideje már ugye felhúzza benne magát ülő helyzetbe és pár napja azt csinálta már,hogy mivel elér a lába, elkezdett benne ugrálni :D Nagyon mókás volt, de megfordul a fejemben,hogy vajh ez jó e neki, szabad-e. Arra gondolván,hogy a babykompot nem helyeslik a gyógytornászok (meg én sem), lehet ez sem jó? És meg is kérdeztem és egyértelműen az volt a válasza a nőcinek, hogy nem kell ilyeneket csinálnia. A gerince ugyanis még nem elég erős hozzá, hiába tudja megtenni ezeket. Nekik még a földön kell kúszni mászni, pörögni, forogni, felfedezni :)
Remélem ezzel a véleménnyel nem bántottam meg senkit! Nem állt szándékomban abszolút. Ez az gyógytornász és az én véleményem is. ezért most ezennel el is pakoltuk ezt a kütyüt, mert amúgy is már kicsit nagy helyet foglalt (nekünk van hozzá talpazat is), és majd ha már magától is elég erős lesz,akkor lehet még összerakjuk, vagy majd marad a kistesónak a kezdetekre míg el tud feküdni benne. :)

Jah Bejci,
Ne hülyéskedj , semmi gond!!!Hisz egyértelmű volt számomra,hogy el vagytok havazva :) Viszont úgy néz ki most hétvégén is lent leszünk. Ti még lent lesztek?Ha Andorom már nem náthás akkor összejöhetnénk :)

Nem tudom még miket akartam írni....ahhh.....majd .... :)
Most pusszantás mindenkinek!

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Honey, nagyon átérzem, ami most a kocsi miatt van benned: nekem sokszor volt már balesetem, az utolsó tavaly, amikor terhes voltam :shock: : a kocsim totálkáros lett, halálra rémültem, hogy mi lesz Manóval... De aztán a biztonsági ultrahangon cserébe az ijedtségért megmutatta, hogy kisfiú lesz :lol: Szóval sajnálom, de túl kell lenned ezen, nem csak anyagilag, hanem pszihésen is.

Nálunk nagy dolog történt: felállt a Manó! Képzeljétek, egy délutáni alváskor hallottam, hogy nincs csöndben, felmentem megnézni, hogy miért: hát nem ott állt az ágyában? :shock: miközben még soha nem történt hasonló, ami miatt ez várható lett volna... Majd megállt a szívem, mert az ágy a legfelső szintjén volt. Na, gondolhatjátok, azóta hová került...

Starlark, kutya-ügyben nálunk is hasonló a helyzet: egy ismerős kutyája nagyon ugatott a lábunknál, szegény kis Manó mászott a nyakamba, kapkodta a lábait!

Amúgy nekünk is volt kutyánk, Totó, ír szetter. Épp egy éve kellett elköltöznie az örök vadászmezőkre...

Az esti altatás nálunk - ez Honey kérdésére segíthet választ találni - úgy zajlik, hogy vacsorára adok valami pépet (sűrűbb tejpépet, sinlacos tápszert, ilyesmiket), aztán irány a fürdőkád (20 óra körül). Én vele fürdöm, játszunk, szappanbuborékokat fújunk, stb., aztán apa kiveszi a kádból, és törölközés, egy pici torna, aztán én is elkészülök, irány a szoba, altatódal-éneklés, végül egy-két korty tápszer, és alvás. Ez összesen kb. 1 óra, az elalvás nagyjából 5 percet vesz igénybe, de egyedül, azaz én leteszem, megpuszilgatom, megsimogatom, és kijövök.

Hoztam pár képet - a habtapi-szétszedősről Gabolino jutott eszebe (Te szedted szét, ugye?)

Nálunk is kezdődik a pakolás-szezon :)

Kép

A cumizás nálunk is megengedett (lanta, szerintem is hagyd)
Kép

És ilyen komoly játék zajlik, ha nekiveselkedünk
Kép

Jó éjt mindenkinek, noni, eszike, köszönöm én is a munkátokat (kollázs, videok)

Szeder! Merre jársz?

Ui.: Mi nem költözünk, de fürdőszoba-csináltatás van, tervezés, szétveretés, stb. Úúúgy izgulok, szerintem klassz lesz, majd megmutatom :)
realdream

Csak bekukkantok

Remélem, már minden beteg meggyógyult

Honey, látom Flóra jól van és szerencsére a balesetben se lett bajotok

Betti, nagyon csini voltál egy pár kilóval többel is :), ami szerintem meg se látszott rajtad, mert úgy is tök vékony voltál

Rólunk: Jázminnak eddig nem igen volt kedvenc játéka. Tulajdonképp most sincs, de nem rég kapott egy macit és arra akkorákat tud mosolyogni, hogy csak na. És puszilgatja. Mert azt már tud adni. Igaz, hogy néha kombinálja a berregéssel, és akkor tiszta nyál az ember, de az is cuki :)

Jázmin tulajdonképp mindent megeszik. A múltkor a csemege uborkámat happolta el és az szívogatta. Tegnap előtt paradicsomot evett (nyerset, simán lehúzta az ínyével a héjáról a belsejét - lévén még foga az nincs). És a sajtos sütit is elmajszolja (ami olyan hájas tésztából van, úgyhogy olyan vékony rétegekből áll). Úgyhogy nem panaszkodom, nem válogatós

Nálunk is - lehet, hogy a foga miatt, nem tudom - sajnos most többször felébred éjszaka. Igaz, hogy nem kell vele sok mindent csinálni, de akkor is felkel hozzá az ember, és néha elég nehezen megy a visszaalvás. Aztán másnap a munkahelyemen olyan vagyok mint a mosott sz..r

Most egy kicsit többet kellett dolgozni, mert kolléganőm kórházban volt. Ezt le kell írnom, mert meg van a véleményem most MÁV kórházról
Kolléganőm egyik nap el kezdett görcsölgetni és vérezni. Érezte, hogy gond lehet, (mert mint utóbb kiderült, már a terhes teszt pozitív lett előtte). Orvosa a MÁV-ban volt, így hívta, hogy mi legyen. Ő berendelte, hasában az UH folyadékot mutatott. 5X ultrahangozták meg (volt hogy 2.5 órát ült ott, bár azt mondták, hogy ő sürgős mert akut az állapota), de ezen kívül csak nem engedték haza, hátha akuttá válik. És ahogy elmondta, milyen hangnemben beszéltek, hát nem szerettem volna a helyében lenni. Simán kikaparták volna, ha nincs észnél, pedig még egy normális UH-t sem voltak képesek csinálni, vagy csak az UH orvos volt balfék és képtelen arra, hogy elemezze azt amit lát. (Amúgy tényleg egy s...fej lehetett, mert egy elvileg 10 hetes kismamának simán benyögte, hogy hát ő nem tudja megerősíteni a terhességet, mert ez elhalt - micsoda empátia így közölni ezt valakivel). Kolléganőm megelégelt, és elintézte, hogy átmenjen a Szent Imrébe Urbán doktornőhöz. Ő azonnal fogadta, átnézte a papírokat, kinyitotta! az UH-t és ő is megnézta, és azonnal észrevette a már 1cm-es MÉHENKÍVÜLI terhességet, és azonnal betolták a műtőbe és megműtotték. Na most ha ott nem igen vártak és vizsgáltatták, akkor a MÁV-ban mire vártak vagy 3 napot? Ja, és amikor a kolléganőm felhívta a figyelmét a MÁVos orvosnőnek, hogy negatívos a vércsoportja, közölték, hogy csak kihordott terhességnél kell adni anti anyagot (mert neki ez volt az első terhessége, és ha jól tudom akkor a másodiknál okozhat ez gondot). A Szt Imrében nem is kellett szólni, dokinő megnézte a leletet, látta a vércsoportot és rögtön hozatta az ellenanyagot.
Hát ennyi különbség van kórház és kórház között.

Na ezt csak el akartam mondani, hátha valakinek még hasznos lehet

Kép
Kép
csibe21

Ja igen, altatás
Nálunk úgy megy, hogy kb 1/28-8 körül fürdik, aztán megeszi a tápszerét (estére most már nem marad, már csak 1x fejek egy nap, és azt reggel adom oda). Van hogy már közben bealszik, de ha nem akkor is utána leteszem az ágyába. Simogatom, játszik a kezemmel és kb 5-10 perc alatt elalszik

Kép
Kép
csibe21

Nalunk cici van meg, de Bendo csak egeszen pici koraig (3 hos kb) aludt be, es en akkor sem tudtam soha betenni az agyaba, mert felebredt. Szoval nalunk cici, utana zene bekapcs, kis popsi utogetes es alvas. Az ejszakai fekves nagyon konnyen megy, mert akkor tobbnyire faradt mar nagyon a kiskoru. Altalaban 1/2 8 es 8 kozott fekszik vmikor ugy, hogy nappal meg a legtobbszor 3x alszik, neha csak 2x, de akkor hosszabbakat, ezekbol egyik sem rovidebb 1 oranal.

OFF: szerintem nezzetek meg, gyonyoru, szivszorongato, en vegigsirtam, de akkor is csodalatos
http://www.youtube.com/watch?v=LnLVRQCj ... ture=email

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Most kaptam sms-t egy kedves itt lévő anyukától, hogy miért nem jövök..

Azért, mert annyi minden összejött most: házat be kell fejezni és Gyuszi állandóan b..ogat,hogy iparkodjak intézni azokat a dolgokat, ami az én feladatom. (csempe, bútorszín, függöny stb.. ) és én meg már olyan kelletlenül csinálom, mert amúgy is hulla vagyok...

Adél:
nagyon nyűgös, nem marad el nélkülem, állandóan a kezemben lenne, így meg nem marad időm semmire.. és egy egyszerű főzés is hosszú órákba telik.. de lesz ez jobb tudom, de most nehéz..

Most is mennem kell, de jövök majd!!

Sziasztok!

szeder74

blúmi,
háát ami az éjszakai alvást illeti... én elmesélem a mi sztorinkat, aztán te leszűröd belőle a konzekvenciát... :D tanácsolni nem merek, mert ez szerintem mindenkinél nagyon érzékeny pont.

Flóránál is kb 3 hónapja kezdődött, hogy brutál sokszor kelt éjjel. ( min 2, de volt, hogy 4 ) Tudtuk, hogy nem éhes. Átmentünk simi-simi, seggpaskolás stb. Kb 5 perc alatt visszaaludt... aztán 10 perc lett belőle, 20 perc, 40 perc... végül ott tartottunk, hogy akár 1,5 órát is ébren voltunk az éjszaka közepén és paskoltunk, azonnal üvöltött, ha abbahagytuk. Ő is ramaty volt másnap és én is. Én már bőgtem, olyan fáradt voltam.
Aztán ahogy meggyógyult elhatároztuk, hogy kemény módszerhez folyamodunk. Hagyjuk sírni. Persze úgy, hogy amikor felsír, akkor átmegyünk, megsimizzük, betakarjuk... de max 2 perc!!! És már megyünk is ki! Az első nap 1 órát bőgött (nem folyamatosan, néha aludt közben 5-10 perceket ) , A második nap kb 10 percet.. és a 3. nap óta átalussza az éjszakát!!! És napközben olyan vidám, kiegyensúlyozott mint még soha!!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Blúmi!

Én amiatt, hogy Bálint nem kicsi korától csinálja ezt a felkelést, sőt, afelé hajlok, hogy éhes valóban és azért kel. Tudod, hogy én szopi párti voltam mindig is és ha Ákos akart volna szopizni, akkor még mindig szoptatnám, de én úgy érzem, hogy lehet hogy kevés a tápértéke már a tejcsidnek. Ahhoz kevés, hogy Bálint jól lakjon vele és aludjon éjjel. Első körben megpróbálnék neki tápit adni amikor először felkel (vagy cicit és tápit is). Miután már elég rég óta megy nálatok a felkelés, lehet hogy kicsikét már szokássá is vállt, úgyhogy a további felkelésekkor, mi lenne ha vizet adnátok neki?

Mi sem vagyuk egy minta példa éjjeli alvás szempontjából. 9 óra előtt alszik el valamennyivel 1 üveg tápit elfogyasztva, aztán ettől függetlenül kel 1-2 óra tájban még egy fél üvegért és 6kor az üveg másik feléért. Még bírom, úgyhogy nálunk ez miatt nincs leszoktató program, meg aztán Ákos egyszer mindig is kelt éjjel... Én úgy érzem, akkor fogunk vízre váltani, ha már stabilan valami normálisat fog vacsizni a baba, ami után teljesen biztos hogy nem lehet éhes. Elég balfék a napunk ilyen időbeosztás szempontjából, úgyhogy ott is van még mit fejlődni.

Csibe!

Sajnálom szegény kolléganődet. Annyira reméltem, hogy más lesz a sztori vége. :?

Realdream!

Tegnap itt volt nálunk Eszike és Noncsi. Gondolom sejted, hogy a két gyerek milyen szép rendet csinált. :lol: De azért a Te kisfiad se semmi. :lol:
Gratula a felálláshoz! :wink:

Nálunk a kutyák és minden élőlény imádva van. A legyek és a hangyák is. :D Bár az is tény, hogy ebben az is benne van, hogy anyuéknál, ahol sokat szoktunk lenni vannak lakásban levő kuttyok, így Ákosnak bőven volt ideje hozzájuk szokni. Norbi azon szokott mérgelődni, hogy amikor tüsszent -jó nagyot és hangosat, csak úgy zeng a ház- akkor Ákosnak mindig leplöttyed a szája és sírni kezd, bezzeg ha a kutyák ugatnak egyszerre négyen, akkor meg semmi gondja. Az én gyerekem, hiába. :twisted: :lol:

Nekem is ezer dolgom van, azért nem jövök. Sorry mindenkitől.
Szép napot mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!!

Köszönöm a jókívánságokat anyummal kapcsolatban. Ma már jobban van szerencsére. Délután megyek hozzá anyósom jön vigyázni a gyerekekre!!

Honey örülök, hogy nem lett semmi bajotok!!! És számomra megint szuper hsz-t írtál!!!!

Ugyanis: Ramóna olyan szinten már kimerít az éjjeli nem alvásával, hogy reggel majdnem összeestem a konyhában. Azt éreztem, hogy remeg a kezem és mindjárt elvágódok. Gyorsan leültem férjem még jó, hogy itthon volt hozott vizet. Aztán utána jobban lettem. Sztem a vércukrom esett le de Nekem ilyen még soha nem volt. De már reggel alig bírtam felállni az ágyból és mondtam férjemnek ne adja oda Kornéliát mert egyszerűen nincs erőm megfogni. És miután elolvastam Honey hsz-ét arra jutottam, hogy mától akár mennyire is ellene vagyok a sírni hagyásnak muszáj lesz bevetnem!!! Egyszerűen nem bírom már tovább. :(

Képek szuperek, nagyon édesek a babák ahogy már ügyködnek :)

Most ne haragudjatok, hogy nem írok többet de agyilag teljesen nulla vagyok.

Drukkoljatok, hogy végre sikerüljön megoldást találni Rami éjszakáira!

Ja és tegnap délutánra a halvány pöttyök is megjelentek a pocóján úgyhogy tényleg a 3 napos láz volt!!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Konan,
Video nincs a rázásról, mert ahogy meglátja kezemben a fényképezőt, rögtön letámad. Prábólkoztam én, de csak az első képkockán látszik, hogy mit csinál:
Kép
Itt például a zenélő játékára támaszkodott, és közben rázta a seggét. :lol:

Blúmi,
A cici miért kell Bálintnak? Éhes vagy csak komfortcicizik ilyenkor? Ha éhes, akkor próbáld ki, hogy napközben növeled a kajaadagját estére meg valami tápláló pépet adsz neki (pl. Sinlac). Ha nem éhes, akkor meg legyél vele kemény. Nekünk ilyen régen volt, kb. Juli 3 hónapos korában, de akkor, ha felsírt éjszakánként, szájába dugtam a cumit, és ott hagytam. 2-3 nap múlva már át is aludta az éjszakát. Honey is jót írt, de a lényeg, hogy ha bármit elhatározol, legyél kitartó. 3 nap alatt minden gyerek "betörik".
(ha bárkinek visszamondod, úgyis letagadom, de MD megérne egy kis ajtócsapkodást :D :wink: )

Starlark,
Mindegy az, csak költözzetek már, nem? Nálunk sem volt egy-két bútordarab jó ideig, aztán szép lassan berendeztük véglegesre a házat. Jaj, jó dolgos hétvégétek lesz, de ha túl lesztek a költözés gyötrelmein, már csak az új házat kell élveznetek.

Realdream,
Nagyon helyes kis lakberendeződ van! Tündéri az ujjszopogatós fotó is. A szétverésért nem irigyellek, rengeteg kényelmetlenséggel járhat, de biztos megéri a szép új fürdőszobáért. Rakj majd fotót, ha kész vagytok!

Csibe,
Köszönöm a bókot, de nem voltál a talin, nem láttad a jelenlegi állapotom. :( Hogy bírod és Jázmin hogy bírja, hogy dolgozol?
A kolléganőddel kapcsolatban: a MÁV-ra no comment :evil: , még szerencse, hogy nem lett komoly baja a lánynak. Életveszélyes egy ilyen későn észrevett méhenkívüli terhesség. De azt nem értem, hogy miért csak akkor vették észre? Egy 10 hetes kismama már legalább kétszer volt UH-on, ott nem derült ki, hogy rossz helyen van a baba?

Szeder,
Kitartás! Gondoltam, hogy valami nyomós okod van, hogy nem jössz. Túl lesztek ezen is!

Kép
hbetti

Ja még Blúminak akartam írni:
Ha spontán babásodnék, akkor azért lenne esélyünk ikrekre, mert a párom nagypapája iker, sőt sziámi iker volt (akit mellesleg Bálintnak hívtak, így ha lesz egy fiunk, akkor őutána a Bálint nevet fogja kapni :D ). Ha lombikoznunk kell, akkor ott meg azért lesz esélyünk ikrekre mert 2-3 embriót szoktak visszatenni. Mondjuk én csak kettőt fogok engedni, nem kockáztatom meg a hármas terhességet. :?

Kép
hbetti

Bocs,de először dobok néhány kéet.Aztán ha lesz még időm akkor írok is :oops:
fogmosás
Kép
huncutok :lol:
Kép
imádom
Kép
csak Nektek egy "Sérós"
Kép
anya figyelj,mert pakolok
Kép

Kép
Kép
a.m.

Honey!
Rettenetesen sajnálom a balesetet,de annak nagyon örülök,hogy az idegességen kívül jól vagytok!Annyira emlékszem amikor tavaly megkaptad a szülinapodra és mennyire örültél neki. Remélem hamarosan sikerül megcsináltatnotok.
Flóra mennyit változott.Gyönyörű kis csajszi.Sokat kerekedett az arca is ,meg olyan kislányos lett babából :D

Lanta!
Jobbulást Raminak. Anyukádat sajnálom,most már biztosan gyorsan felépül.

Betti!
Nagyon cuki lehet ahogy ráz Julcsi :lol: Már épp kérni akartam,hogy tegyél képet róla,de látom már van is. Egy kis Tündér.

Konan!
De édes Annád ott kuporogva
:lol: :lol: :lol: Örülök,hogy meggyógyultál.Hajrá torna.

Kép
Kép
a.m.

Gabolino!
Szerintem is nagyon szépe a kép.Tegyél fel a többiről is ha lehet. Imádom Andorod képeit.

Blúmi!
Most "okosat" fogok íni. Én egyetértek Honey,Monee és Betti hsz-ével is :) Ki kellene próbálni az éhséget csillapítani ha nem az a gond akkor jöhet a leszoktatás.Én annyit módosítanék,hogy amikor sír akkor azért max.5 percnél nem hagynám többet sírni felvenném és ha megnyugodott akkor visszatenném az ágyába és ezt addig folytatnám amíg elalszik.(mi hasonlóan szoktunk le a cumiról is)

Csibe!
Ez nagyon durva sztori volt. Én is bíztam benne,hogy jó lesz a vége.Gyors felépüélsé kívánok.

Kép
Kép
a.m.

Mint látjátok nem jövök túl gyakran,bát olvasni próbálok minden nap. Az a gond,hogy Mini nem marad meg a járókában.Szeritnem az lehet a baj,hogy későn lett neki és már nem szokik hozzá. Ma amíg felmostam azt az időt végigüvöltötte :roll: :evil: :shock: Annyira sajnálom szegénykémet,de erre nem tudok jobb megoldást.Ha porszívózok akkor mászik utána és úgy jól el van. HA főzök akkor is szintén ott van velem,bár nem főzök ezért túl gyakran nehogy történjen valami.Van akinek megmarad 10 percnél többet a járókában a baba???

Minyu!
Még egyszer köszi a Stodal tippet nagyon bejött nekünk :D Már csak ritkán köhög és gyorsan felszakadt a trutyi a mellkasában.

Kép
Kép
a.m.

betti, akkor kicsit összemosódott a tartalom :)
2 lányról volt szó
az egyik a kolléganőm - ő még nem volt 10 hetes, a pozitív teszt után nem sokkal történt ez (1 cm volt a magzat, amikor begörcsölt és vérezni kezdett - de azért 1 cm elég nagy már, hogy egy UH "szakember" meglássa, vagy nem?)
a másik lány volt 10 hetes UH-n, ahol már szívhangot kellett volna látni, a kolléganőmmel együtt volt a kórházban, és így volt tanuja ennek a totál empátia mentes beszólásnak
(sajnos az első terhességem nekem is így ért véget - semmi jele nem volt, hogy elhalt, nem véreztem, nem görcsöltem, tök boldogan mentem a 10-ehetes UH-ra, hogy már biztos hallom a szívhangot - na velem kicsit kíméletesebb volt a doki akkor)

Kép
Kép
csibe21

Csibe,
jaaaa :? Most már biztos, hogy agylágyulásban szenvedek. Kétszer elolvastam, és nem tűnt fel, hogy 2 lányról van szó.
Viszont nem akarom védeni a szonográfust, de egy korai terhességet hasi ultrahanggal nehéz észrevenni, főleg, hogy nem ott van a magzat, ahol keresik. Szegény lány! Neked is borzasztó lehetett ilyet átélned! :(

a.m.,
Sajnálom, hogy nem tudsz sűrűbben jönni, de az indokot itt mindenki megérti. :lol: Nekünk nincs járókánk, helyette vettük a kerítést, ami van Szedernek, meg Minyuéknak. Azzal lekerítettem a nappalit, így jól (hát...hm...egész jól) elvan.

Kép
hbetti

ááá, most láttam csak a Minike-sztárfotókat! Megőőőőrülök tőlük! :lol:

Kép
hbetti

Sziasztok Lánykák! :)

Betti, Am,
Csúcsszuperek a képek! :) MiniGyusz annyira zabálnivalóan édes kispasi!!! :) Julcsi meg nagyon szép kishölgy! Az a gubbasztás! :D

Andorom is szokta rázni a popóját a zenére, bár ő még csak hason támaszkodván.

Lanta,
Nagyon sajnálom anyukádat. De most már minden rendben lesz. Kívánok neki gyors felépülést!
Pici Ramóna is gyógyuljon gyorsan, bár ahogy látom már túl vagytok a nehezén. Ez jó! :) Nagyon szépek a lányok!!!

Konan,
Annyira édes Annácska ahogyan matat az asztal alatt! :D Persze ezt mi is csak egy fotó erejéig csípjük, amúgy a kábelek nálunk is tiltottak. Persze ez érdekli Andort is a legjobban.

Csibe,
Olyan szörnyű és dühítő a történet,amit írtál! :( Annyora ki tudnak akasztani ezek a dolgok! :evil:
Nagyon sajnálom a te esetedet is.

Humanka,
Nagyon szép a videó,amit feltettél!!!Köszönjük! :) (én is megkönnyeztem :oops: )

Most megyek,enkiállok a holnapi ebédnek. Andorom meg méltatlankodik az ágyában, pedig már tök fáradt...

KépKép
KépKép
gabolino

lanta,
totálisan át tudom érezni a helyzetedet!!!
Nálam a múltheti betegség alatti időszak tette be végképp a kaput.
Igazság szerint régóta próbáltam már rávenni magam a "sírni hagyásra", de eddig nem ment. Meg aztán attól féltem, hogy szegénykét ez úgy megviselné lelkileg, hogy a nappalokat is tönkretenné a sírnihagyás. De ennek pont az ellenkezője történt!!!! Olyan jókedvű, vidám, mint még soha! :D Mondjuk ha belegondolok neki is pihentetőbb 8-10 órát aludi egyben, mint 1,5 órás blokkokban kínlódni.
Egyszerűen én azt érzem, hogy elindult anno egy rossz folyamat, amit mi szülők tettünk még rosszabbá azzal, hogy egyre hosszabb ideig foglalkoztunk vele.

realdream,
Jesszusom!!! Még olvasni is rossz volt, hogy pocakosan karambolóztál :shock:

a.m.
vicces, hogy én is pont azt alartam írni hogy Gyuszika már mennyit pasisodott! :lol: :D

betti,
nem akarok belevau... de az ikerterhességre való hajlam csak anyai ágon öröklődik. teheát ha a férjed nagypapája volt iker... akkor az kb annyira érint, minth a szomszéd néni lett volna az. :D :oops:

Köszi csajok az esti altatási tippet! Igazság szerint nekem pont az a bajom, hogy nem lefekvés elött akarok neki tápit adni, mert féltem a fogait... Vagy ez hülyeség?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a.m.
Flóra 3 hónapos kora óta szokja a járókát, de most már nem a kedvence. Azt az egyet szereti, ha behúzom magammal a konyhába, mert akkor a járókában állva pont eléri a fiókokat meg a konyhapultot és akkor pakolhat kedvére.
De ha pl nem vagyok a szobában a járókában üvölt.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lányok,
Lehet, hogy jön Jázmin foga. Nem tudom, de már aludt, és egyszer csak olyan keservesen elkezdett sírni, hogy majd megszakad a szívem. Adtam neki fájdalomcsillapítót, meg be akartam kenni az ínyét, de azt nem nagyon akarta engedni
Most úgy fél óra sírás után elaludt - lehet, hogy hatott a Nurofen
Remélem, hogy nem fog egész éjjel szenvedni :(

Kép
Kép
csibe21

Csibe,
pont ugyanez volt most nálunk is! :shock: Julcsi olyan keservesen felsírt, még a kezemben is nagy sokára nyugodott meg. Elzavartam a páromat patikába Nurofenért, de mire visszaért, Julcsi már visszaaludt. :?

Honey,
hát mindig tanul az ember....ezért legalább már nem kell aggódnom

Kép
hbetti

En ikerterhessegben jo vagyok :wink: Nagyon vartuk az elso uh-t most Bendovel, hogy hany mano lakik odabent :lol:

Nalunk nagymamanak (Anyu edesanyja) voltak ikrei, majd mindket lanyanak is, Anyu noverenek 2x (!!!), es Anyunak is az elso terhessegebol ikrei szulettek. Sajnos 6,5 honapra erkeztek, es ez mar jo regen volt, az egyik babat nem tudtak megmenteni :cry: Szoval en eleg sanszos voltam egy ikekparra, de vegul "csak" egy nagyobbacska gyereket kaptam :lol: Azert megmondom oszinten masodikra mar nem szivesen vallalnam be egy pici gyerek melle az ikreket ... persze ha igy lesz, akkor majd jol atgondoljuk az egesz eletunket :shock: :lol:

KépKép
Kép
humanka

Honey, Monee, Anyooka..! Köszönöm a tippeket. Agyalásban vagyok, hogy mi legyen, majd beszámolok. (ma is keltünk, de egész biztos a foga vlt, mert nagyon fájdalmasan sírt. Mondjuk 4 foga már kint van, azt hittem, hogy most pihenő jön...)

A.m! Szenzációs Gyuszika! Nem csodálom, hogy máris szeretnétek másodikat!

Lanta! Még olvasni is rossz, el sem tudom képzelni mennyire ki lehetsz merülve. Biztos megéri kipróbálni Honey módszerét. Egyébként anyukám azt meséli, hogy ő is ezt csinálta velünk, és bevált. Próbáld minél előbb, nehogy összeroppanj!!!!

Ikertéma elég meredek! Egy barátnőmnek hármasikrei születtek egy picie mellé. Hát, bele se merek gondolni, hogy hogy oldja meg...
blúmi

Sziasztok!

Hű, micsoda pangás van itt ma! :shock:

Blúmi, Ádám 2 éjszaka csinálta ezt hogy fel-felsírt fájdalmasan. Én is a fogára tippeltem, bár most két éjszaka nem volt semmi...
De ezek szerint nem csak ő csinálja ezt, hiszen Csibe, Betti is írta.
Valamelyik éjjel fél órát úgy aludtunk hogy dajkáltam, utána tudtam csak letenni.

Tegyél Bálintról képeket, nagyon régen láttuk már!!!

Humanka, tényleg minden esélyed megvan az ikrekre! Izgi! :mrgreen:

A.M. Minike képeit imádom!!! :lol:

Realdream! Ez igen! :lol: (Dorka úgy hívja ha Ádám pakol hogy csigást játszik: ott hagyja a nyomát amerre jár :lol: :lol: :lol: )

Lanta, remélem sikerül végigcsinálnod és végre ki tudod pihenni magadat!!!

Rólunk. Ádám nem akar aludni nappal! :? :roll: Tegnap pl. kelt reggel 8-kor, kimentünk a piacra, hazajöttünk, fél11-kor elaludt, aludt 1-ig és utána este 8-kor aludt csak el. :shock: csak 2,5 órát aludt egész nap. És persze délután nem bírtam vele,csak nyűglődött szegény, de bármit csinálhattam, nem aludt el.
Pedig még a jó öreg porszívós trükköt is bevetettem. annak a hangjára ugyanis mindig elalszik.
MOst egész jók vagyunk, délelőtt aludt egy nagyobbat és most megint alyzik már 10 perce! :lol: Remélem még legalább egy órát...

Kép

Kép
anyoooka

Elkiabáltam... Felébredt :? :roll:

Kép

Kép
anyoooka

sziasztok!
hát mióta panna áll és mászik mindenhova, hát nem eccerűűű.......fura h. nincs időm.......de tényleg, nekem ez új, mert eddig volt.... :D dehát erről is szól az anyaság..járókába eddig úgy ahogy elvolt, mostmár sehogy......nem játszik benne, hanem feláll és ordít......asszem kezdődik a hiszti!!!ő állandóan felfedezni akar.

játszóra már viszitek a lurkókat??én már betettem a homokba 1x és nagyon élvezte, négykézlábazott nagyon...
szerintetek korai???
de már muszáj volt leraknom, mert kocsiban kézben nincsen el....ő már teperne mindig.

aki adott már osciloccocumot, komoylan az egész tubusnyit kelll odaadni?????ezt írja a leírása........ :shock: az nemtom én hány db. de legalább 60. vagy tényleg agyleszíváson voltam és még ezt sem fogom fel......h. mit ír???help!!

kicsit ugyanis folyik az orrunk....elkaptuk valszeg mert vendégek voltak, beteg gyerekkel.......no comment...ez most az első betegségünk, de nem durva, remélem nem is lesz az, és ilyen szinten megáll.

mostmeg jól megszívom mert hatkor le kellett raknom aludni, annyira nyügi volt.........hát nem tom mi lesz.......felkel-e ma még????vagy holnap hajnalban??

honey: nemsemmik az autós storyd, nekem csak kocc volt de totál kiakasztott....

Kép
winona

gabolino: tök jó modern képet festettél, szeretem az ilyeneket.

na tépek, mert alszik....máskor nincs időm semmitsetenni.

Kép
winona

tegnap em volt netünk. ma rohanás, holnap szintén, úgyhogy majd hétvégén bővebb leszek, most csak:

winona :)
igen, egész tubus mehet.
homokozóra vigyázni kell, mert sok lehet a baci (Inárcson elég kaka játszótér van. Szép fa dolgok, de a homokozóban csikkek stb...) Itthon 1x tettem bele, és próbálta megenni :oops: :roll: úgyhogy egyelőre csak a teraszon játszunk és hintázunk...

Honey :)
sajnálom a kocsit. Ma reggel nekünk jöttek hátulról, de "csak" letört a lökháritó, és nem is Csabim volt a hibás, biztosító valszeg megtériti.

humanka :)
aztaaaa, ez igy tényleg esélyes ikrekre.

szaladok...

Kép
Kép
Kép
minyu

Tenyleg jo nagy pangas van itt mostansag.

Sajna Bendo is elkapott vmit a bolcsiben, dehat ez normalis, szamitottam is ra. Csak arra nem, hogy ilyen rossz lesz :cry: "Csak" az orra folyik, de az gyakorlatilag folyamatosan. Szinte allandoan szivom (orankent), de mindig folyik, ejszaka tobbszor kelunk, az egyik legalabb 1,5-2 oras orditassal, ami alatt legalabb 4-5x ki kell porszivoznom az orrat, mert el van dugulva es nagyon szorcsog. Szopizni is alig tud neha :cry: A rarasito megy a szobajaban mentolos illoolajjal, meg a mellkasara is kentem mar egy kis mentolos kremet, de az orra folyik ... Nagyon sajnalom sokszor, de nem tudok mit tenni. A dadus a bolcsiben azt mondta, hogy ez altalaban eltart 6 honapig (!!!), utana meg kutya bajuk sem lesz. Tenyleg???Egyebkent mas baja tenyleg nincs, nem lazas, nem rossz a kedve, nem kohog.

Egyebkent meg nagyon ugyeske, sokat akar allni (meg mindig csak emberekbe kapaszkodva huzza fel magat, a jaroka, kisagy racsa meg nem jutott az eszebe :twisted: ), es mar fel is ult azota, szoval most gyorsan elkezdett fejlodni.

KépKép
Kép
humanka

Anyooka: szerintem a 2,5 ora alvas nappal az annyira nem rossz. Persze mindent ahhoz kell viszonyitani, hogy eddig mennyit aludt. Ha sokkal tobbet, akkor szerintem csak egy rosszabb napja volt, es nemsokar visszater. Ha csak kicsivel tobbet, akkor lehet, hogy most ugrott egy lepcsot, es mostantol kevesebbre van szuksege :?

KépKép
Kép
humanka

Szevasztok!

Na, ezt le kell írjam: van ugye egy 3 éves csajszim, rettenet aktív, nehéz lekötni amióta megszületett stb.. Mostanság 2 olyan eset is volt, hogy rokonkák (tesómék, anyóska) vitték volna programozni (Trpopicarium stb), aztán jól itthagyták, mert hogy olyan "rohangászós". Azt, hogy nekem milyen volt az elmúlt 3 évem, már fel se veszem, de hogy Emmát így lepasszolgatták, hát elgondolkoztam... Aztán felhívtam a nevelési tanácsadót (épp utsó pill.-ban a nyári szünet elött). És elcsattogtam, először egyedül, aztán a gyerekkel. És kiderült, hogy igen, gáz van. Valószínűleg vmilyen szintű idegrendszeri érettlenséggel született, és ezt a diszharmóniát próbálja folyamatos mozgásos ingerekkel kompenzálni. (Szinte vibrál a kölyök, ráadásul sokszor félre- vagy túlnyúl. Ömlik, törik minden, amihez hozzányúl.)
Tehát, most fejlesztő tornázni fogunk: szeptembertől a tanácsadóban, de ajánlották a BHRG alapítványt is, ma hívom...
És én egyre dühösebb vagyok: Emma 3 éves, miért csak most derül ez ki??? Voltunk minden státuszvizsgálaton, van védőnénink stb.. De ha normális a gyerek súlygyarapodása, mozgás- és beszédfejlődése, akkor "egészséges"...

Felébredtek, ordítanak, megyek.

Kép
Kép
rekaorsi75

humanka :)
én lemaradtam. Mgis jár bölcsibe Bendö?

betegségek: nálunk Nándinál januártól kezdődik a szezon :( Addig birja a kis immunrendszere, akkor feladja, és valóban, 4-5 hónapig betegecske, hol jobban, hol kevésbé.
Jobbulást. :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu

Rékaorsi!

Ne kenődj el! Tudom, hogy nevetségesen hangzik, de Magyarországon jónak számít, ha ez 3 éves korban kiderül...de ez nem vígasztal, gondolom! Bhrg nagyon jó, annak a szárazföldi változata,a tsmt torna is szuper!!! Rengeteget fejlődnek a gyerekek és tényleg észrevettétek időben! De ez csak Neked köszönhető! Mindjárt teszek neked fel egy linket, ahol nagyon hasznos infókat olvashatsz és vásárolhatsz is fejlesztő játékokat. Nagyon ajánlom Neked az egyensúlyozó tölcsért! Ugyanis a folyamatos pörgés-nyüzsi tényleg kompenzálás. A gyerek ösztönösen csinálja, mert ez ingerli a vesztibuláris rendszert, ami viszont az idegrendszert stimulálja, szóval a gyermek akaratlanul fejleszti saját magát! Szerezzetek be egy trambulint is! Ja, és jó lenne valahova beférnetek Ayres terápiára, nagyon-nagyon jó! Nagyobb nevelési tanácsadókban általában van szakember, aki ért hozzá! Szerintem nézz utána, nagyon jó lenne!
Remélem a leendő ovitokban nagy hangsúlyt feketetnek a mozgásfejlesztésre!

http://www.aranyalmakozpont.hu
http://www.mozgasfejlesztes.hu/

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.06.12 07:57-kor.
borossné becz márta

Rékaorsi! Koraszülött volt Emma? (bocs, ha már volt téma, nem emlékszem.) Csak mert nagyon meglepődtem azon, amit a nevelési tanácsadóban mondtak. Én rengeteg ilyen vibrálós kiskölyköt ismerek, de ilyen éretlenségről még nem hallottam. Az én hozzá nem értő véleményem az, hogy ha lenne bármilyen komolyabb gond, akkor a 3 évalatt a számtalan vizsgálat, látogatás felderítette volna. Szerintem ne aggódj!Remélem a foglalkozások segítenek, és kicsit lekötik az energiáit. Soma is ennyire aktív?

Anyooka! Dorkán olyan jókat nevetek. A múltkor az orrtúrós, most a csigás.... :lol: :lol: Jó kis humora van! (jövök majd képekkel)

Humanka! Jobbulást. Nálunk egyébként akkor volt szüntelen orrfolyás egyéb panasz nélkül, amikor egyszerre két foga jött. Hogy álltok fogakkal?

(Off: én nagyon rossz alvó vagyok, de mióta Bálint megvan, valahogy nem volt gondom. Elég volt az is, hogy rengetegszer felkeltett éjjel. De most megint előjöttek a zavaraim. Nálam a rossz alvás konkrétan alvajárással jár. Húúúú, annyi sztrorit tudnék mesélni, hogy miket szoktam művelni.... :lol: :oops: Van olyan barátom, aki nem mer velem egy szobában aludni... Na pár hete megint alakítok rendesen. Bálint napközben imád a ruhaszárítónál ácsorogni. Éjjel apa úgy keltett fel, hogy álltam a ruhaszárítónál, és a legfelső szinten kerestem Bálintot. mert meg voltam győződve róla, hogy felmászott, és belegabalyodott a ruhákba... :oops: Ma éjjel is többször ara keltem, hogy járkálok a szobában, és keresem, hogy hol a fiam... Szegény apa olyan türelmesen elmondja minden éjjel százszor, hogy az ágyában alszik, én erre megnyugszom, lefekszem, majd megint a szoba közepén kelek, és keresem a fiam... Volt olyan is többször, hogy felkiabáltam a Bálintot, annyira ordítottam éjjel... :shock: )
blúmi

Sziasztok!

Csak gyorsan most.

Rékaorsi, ne haragudj meg azért, amit írni fogok, de nem értek egyet Veled!
Nagyon sajnálom, hogy Emmánál gáz van :( és remélem, hogy sikerül a fejlesztéssel segíteni, de én úgy gondolom, hogy itt a doktornő, védőnő nem hibázott.
A státuszvizsgálaton az ilyen dolgokat nem lehet kiszűrni szerintem, hiszen ő nem figyeli folyamatosan a gyereket! Itt is futószalagon megy a dolog, rengeteg a pici, dokik leterheltek.
(Azt is tudom Dorkáról, hogy idegenek előtt régebben szerette "produkálni" magát - éppen ezért a védőnő sem biztos hogy észre kell hogy vegye ezt amikor kimegy Hozzátok)
Nem akarlak megbántani, de ha ilyen a leányzó, ha folyamatosan mellényúl dolgoknak, túlnyúl rajtuk, akkor a szülőnek kell észrevenni és beszélni a háziorvossal, esetleg neurológushoz elvinni.
Hiszen a szülő van vele a nap 24 órájában, ő látja, hogy hogyan fejlődik...

Más. Ki írta hogy a gyerkőce fókázott?! Ádám is azt kezdte most, fókázik ezerrel :lol: :lol: :lol:

Próbálok jönni még, de a gyerekek felfordítják a lakást :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anyoooka 2009.06.12 09:36-kor.

Kép

Kép
anyoooka

Jó ég, Blúmi, ez nagyon félelmetesen hangzik! :shock:
És ezzel semmit nem lehet csinálni? Öröklődhet ez a dolog?

Kép

Kép
anyoooka

Szaasztok! :)

Anyooka: Bius fókázott, abból lett nekünk a mászás. A mászás elején még volt olyan, hogy ha nagyon sietett valamiért, akkor átment fókázásba, mert az gyorsabban ment!

Blúmi: AZ alvajárással lehet valamit kezdeni? Voltál ezzel már valahol?

Rékaorsi: Én is hallottam a BHRG alapítványról, és csupa jót! Biztos vagyok benne, hogy hamar megoldást találnak Emma "túlpörgésére"! A fókuszban pl most a lovasterápiáról volt szó, azt is nagyon dícsérik! Azért elkenődésre nincs okod szerintem, ripsz-ropsz helyre fog jönni EMma!+++++++++++++++++++++
Vendég

RekaOrsi: sajnalom, ami Emmaval tortenik, sajnos en segiteni semmiben nem tudok, de Marti tanacsai, javaslatai tobbnyire megfontolandoak :wink:

Minyu: igen, jar bolcsibe. Nagyon nehezen talaltam ezt a helyet ugy, hogy "ezer" helyet bejartam, es mindenhol volt vmi gondom, ez meg tokeletes volt mindenben. Hiaba nincs ra most szukseg, a helyet muszaj megtartanom, es en meg ugyis munkahelyet keresek, ha talalok, akkor meg Bendonek kezdenie kell a bolcsit. Igy muszaj bejarnia, de igy sokkal lassabban, normalisabban tudom beszoktatni. 2 napot jar hivatalosan, de meg csak 2xfel napot viszem, + most mar az elso napon bent marad 2-ig, es ezt minden heten egy kicsit nyujtjuk. Ha mar az elso napon teljes napig lesz, akkor indul a 2. nap. Egyenlore itt tartunk. Kulonben szeret bent lenni (lehet, hogy tenyleg nem irtam meg errol ?!), sosem sirt meg, eszik is rendesen, meg alszik ugyesen, ahogy kell.

Blumi: igazabol nem tudom, mi ujsag fog teren. Bendo allandoan szunet nelkul nyalzik (de tenyleg nem viccelek, gyakorlatilag Karacsony ota csorog (!!!) a nyala > neha mar attol felek, megveszett), eddig 2 foga van, azokat Husvetkor novesztette meg otthon, azota nincs valtozas. En nem is latom, hogy jonne. Ez az alvajaras eleg horror-sztori lehet. Meg eleg komolyan felted Balintot, ez nappal is igy van? Vagy csak ejszaka jon elo a tudatalattidbol?

Anyooka: fokazasrol nincs keped? Olyan cuki lehet Adam
:wink:

KépKép
Kép
humanka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?