Új privát üzeneted érkezett!

Gydavid, az olyan végleges... Persze tudom, ez a lényege, de ha mégis meggondolod magad?

anabique
Budapest

Anabique, természetesen igazad van, én sem úgy gondoltam, hogy elég pozitívan gondolkodni, és minden tökéletes lesz...alkati kérdés elsősorban, de ha eleve rettegve mész szülni, az biztos, hogy nem tesz jót, csak nehezebb lesz...

Gydavid, én megértelek..én már a harmadik után gondolkodtam rajta, csakhogy az külön beavatkozás lett volna, ahhoz pedig semmi kedvem...

JJucuss: szorítunk az ultrahangra, biztos rendben lesz minden!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:14-kor.
20140901114303

Anabique: Tedd fel a képet, ha nincs ellenedre, úgy megnézném.

Természetesen persze, h alkati is a dolog, csak rosszul fejeztem ki magam. Arra gondoltam, h én nagyon hajlékony vagyok, nem tartanak a szalagjaim, kifordul mindenem, és ezen felbuzdulva beszéltem meg magammal, h a tágulás is gyorsan megy majd, hisz olyan laza vagyok, hogy az már klinikai esett. Most is ezt beszélem meg magammal, remélem hatni fog.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty: szép pocak! Elsőre nem láttam semmit, aztán rájöttem, hogy ki lehet nagyítani :)

Az enyém is kb ekkora...
20140901114303

Netty

Ha gátvédelemmel szülsz és nem repedsz akkor sehol sem varrnak.

gydávid

Elköttetéssel kapcsolatban nem tudok mit mondani.Sógornőm 2010 júliusában szült császárral, ő is megakarta csináltatni és a dokija azt monta neki, hogy gondolja át mert mi van ha gyereket kell pótolni.Keményen hangzik de sajnos igaz.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

netty

Szép a pocakod.

jjucuss

Ne izgolj tuti minden rendben lesz.

Én csak 13-án megyek,még nagyon messze van.

Panndi
Nagyon jók a képek.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Gydavid: olyan véglegesnek hangzik az elköttetés, nem? Bár van nekem unokatesóm, aki 22béves és elköttetett anyától született :lol:

Vivi: kitartást, hamarosan eljön az a nap is. A Cseni milyen név becézője? Nem hallottam még, de tök aranyosan hangzik.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

netty: a Cseni az a Csenge becézése!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Sziasztok!

Szabad még csatlakozni? :) Már egy ideje olvasgatlak Benneteket, de eddig csak csendes szemlélődő voltam..

Már van két kisfiam, most várjuk a harmadik babánkat, ma voltunk az istenhegyin szűrésen, minden rendben van, napra pontosan megfelel a korának Csodabogyó :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

csöppke: üdv köztünk!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivi: Tényleg, :-) CSak Csengusnak hallottam eddig. De tök jó.

Csöppke: persze, h lehet, üdv köztünk. Mesélj kicsit magadról, hogy viseled, lehet tudni mitek lesz?

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

csöppke! üdv köztünk!
elköttetés: akiket írtok ők is 40 körüliek,

Kép
Kép
Kép
gydavid

netty,
köszi, egész jól :)
Elég lájtos émelygés volt/van rajtam, de kibírható, csak néhányszor "kapott el" komolyabban :)
Aaz egyetlen állandó a kávégyűlöletem...rosszul vagyok a szagától... pedig eddig napi két kávé a lételemem volt. Most helyette tea van...mert a vérnyomásomnak meg muszáj...
Még nem tudjuk mink lesz, de én a kezdetektől kisfiút érzek:) A másik két srácomnál bejött, talán most is :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

gydávid: az én sógornőm 32 éves

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Húú mennyit írtatok az elmúlt pár órában....

Gátvédelem témában nem tudok nyilatkozni, nekem olyan nem volt. Mind a két gyereknél kb. 43 öltésem volt. Lili szuperman pózban született, 35cm fejkörfogat, plusz a kéz, ráadásul le volt a körme nőve már, és amit lehetett belül, azt szétszakított.
Levi csak simán 4500g-mal, 37 cm fejkörfogattal 1 nyomásból jött ki. Vagyis kettőből, mert mondta az orvos, hogy ha egy fájásból ennyire kijött, akkor nem várunk még egyet, hanem nyomjam ki most. Viszont Levinél az őrzőben már ültem, és úgy próbáltam szoptatni.

Csöppke,
üdv köztünk!!! Ha mégis kislány, akkor Csöpke lesz? A fiam családi napközijében így hívják az egyik kislányt, vagy Csepke, nem is tudom?

Jjucuss,
szurkolok az UH-hoz,

Netty,
neked is. Én majd jövő csütörtökön megyek dokihoz. Csak előtte pénteken éljem túl a cukros vérvételt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska, neeeeeeem :):) Ez az én becenevem lett csak:)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Nálunk első gyereknél mindenkit automatikusan vágnak... Hát nem volt kellemes utána üldögélni..főleg a 3-4. nap, amikor már húzódott a cérna...
Aztán a másodiknál is szokás vágni, de én előre megbeszéltem a szülésznőmmel, meg a dokinkkal, hogy nagyon szeretném elkerülni, és Ők mindent meg is tettek, hogy ne kelljen vágni.:)
Ég és föld volt a kettő... az első szülésnél úgy toltak le a gyerekágyra, a második után én sétáltam le, mondjuk az elég gyors szülés is volt. De rögtön tudtam ülni simán, semmi gond nem volt.
Az utolsó hetekben kentem a gátmasszázsolajat, meg szedtem a homeos bogyókat, én hiszem, hogy ezek is sokat segítettek:)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Netty! Nekem is ekkora a hasam.

Csöppke! Te is jól belecsaptál a lecsóba :D , két kicsi meg egy pici :D Gratulálok!

Megyek...fürdés, hajmosás. Csak tudnám milyen fazonnal "illik" manapság nőgyógyászhoz menni. Ezen már a másik két gyerekkel is sokat rágódtam. :shock: (költői kérdés)
jjucuss
Eger

Csöppke
Üdv a klubban, gratulálok a babához!

Jjucuss
Drukkolok holnapra, aztán majd mesélj!

Netty
Nagyon klassz kép lett, Zéti ügyesen fotózott. Kb. nekem is ekkora a hasam, viszont a gyomrom fölötte kb. szintén...az állandó puffadástól szinte összefolyik a kettő :(

Gydavid
Unokanővérem (38 éves) idén szülte a harmadik babáját császárral, és ő elkötette magát. Biztos benne, hogy nem szeretnének többet és a két műtétet egybe lehetett kötni. Azért mindenképpen gondold át alaposan, onnan tényleg nincs visszaút.

Én nagyon készültem a gátvédelemre, olajoztam, tornára jártam, homeo bogyókat szedtem, de végül vágtak. Igaz, nem nagyot, de azért utána kellemetlen volt. Főleg a cérna 1-2 nap után, az nagyon szúrt, de hál' istennek azóta nincs vele bajom.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Üdv. Csöppke!

JJucuss! Jót nevettem..remélem sikerült valami menő fazont választani :wink: Amúgy ez engem is mindig foglalkoztatott..persze tudom, hogy a nőgyógyásznak egyik olyan mint a másik, naponta rengeteget lát, vagy már nem is látja :roll: , de akkor is... :)
20140901114303

Találtam még egy linket a babák nemi különbségeiről..hát 12 hetesen még nincs is különbség :roll:

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
20140901114303

Sziasztok!

Vagyok én is csak az internetünk sztrájkolt egy pár napot.
Brunhild köszi kérdésed nincs gond a vizeletemmel. A védőnő tesztje fals eredményt mutatott. Voltam laborban minden negatív, szóval megnyugodtam.

Csöppke üdv. köztünk, gyere sűrűn hozzánk.

Engem mind a két alkalommal vágtak, de a törökülés ment simán. Lehet hogy szerencsém volt?

Jjucuss várunk a hírekkel.

Szegeden nem engednek be gyereket a klinikára. Bele se merek gondolni mi lesz az anyás lányommal?

A látogatók fogadása pedig kint a büfé előtt lehet. Nem is rossz ez a megoldás, én azt hittem ez minden kórházban így van. A szoptatás így gond nélkül mehetett. A gyerekek egész nap az anyukával lehetnek. kb 12.30 -tól viszik el 14.30-ig őket. Nálunk ekkor fürdetnek. A látogatóknak megmondtam, hogy 12-14.30-ig lehet jönni. Én nem szívesen bíztam szobatársra a gyerekeimet.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Brunhild, Netty,
Akkor meg is beszéltük. :) Pozitív gondolkodás + szerencsés alkat. :) Netty, ha neked az első is ilyen könnyen ment, akkor a második tuti még gyorsabb lesz!

Nálunk a baráti társaságban van egy Csenge nevű kislány, őt még Csenginek szokták becézni. Ami még hasonló egyébként, csak fiúban, az a Csoni, a Csongor becézése.

Oké, megpróbálok majd felrakni képet kicsit később (nem biztos, hogy ma).

Szia Csöppke! Ezek szerint te fiút szeretnél most is? :)

Linacska,
miből áll a cukros vérvétel? Ez terheléses? Löttyöt kell hozzá inni?

Jjucuss,
:lol: Ez a kérdés engem is foglalkoztat! Jó lenne tudni a választ, nem? :) De hát ez az az kérdés, amit nem biztos, hogy fel lehet tenni a nőgyógyásznak. (Vagyis lehet, de esélyes, hogy nagyon furán nézne... :D)

Brunhild,
A belinkelt oldal alapján ismét erős kételyek merültek fel bennem a szonográfus állításával kapcsolatban. Persze ő a szakember, de én a képek alapján mindkét magzatot fiúnak nézném!

Lucababa,
De jó, hogy mégsincs gond!
Te írtad nemrég, hogy már arra a hónapra is jár valamilyen juttatás, amelyik hónapban betöltöttem a 91. napot? Az lenne még a kérdésem, hogy ezzel kapcsolatban most van-e bármilyen teendőm, vagy majd csak az adóbevallásnál?

anabique
Budapest

Csöppke,
Eszméletlen jó a blogod, nagyon tetszik! :) A vasalós gyöngyből készült szívek pedig nagyon-nagyon szépek!

anabique
Budapest

Anabique, nem kell tenni semmit az adóbevallásnál igénybe veszed az orvosi igazolás alapján.

Én is megkaptam az igazolást a nőgyógyásztól és már el is indítottam a férjem munkahelyén a 2011-es családi adókedvezmény igénylését. A munkahely kérte azt a nyomtatványt, amit felraktam + az orvosi igazolást eredetiben. Ha a januári bérben igénybe akarjuk venni, akkor gyorsan kell lépni, mert a munkahelyek kb 20-25-ig fogadják be az új papírokat, utána már csak a következő fizuban lehet érvényesíteni, vagy majd a 2011-es adóbevallásban, de az még 1 év.

Most azon gondolkodom, hogy kérek az orvostól még egy igazolást, mert ugye nekem ( meg neked is ) a 2010-es adóbevallás mellett is itthon őriznem kellene egy eredeti igazolást 5 évig egy esetleges apeh ellenőrzés miatt. Gondolom a másolat nem elég.

lucababa75
Szeged

Anabique
A formanyomtatvány kitöltésénél tüntessétek fel a magzatot is mindenképpen abban a hónapban, mikor betöltöd a 91. napot. Az orvosi igazoláson kívül más nem kell és tényleg fontos a határidő, ami általában tárgy hó 22-e (de ez cégenként változhat).

Csöppke
Én is megnéztem a blogod, tényleg nagyon jópofa, helyesek a fiúk!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sokként ért a hír, ha igaz: megváltozott az is, hogy szülés előtt hány napot kell állományban lennünk ahhoz, hogy kapjunk gyed-et? Eddig úgy volt tudtommal, hogy a szülést megelőző évben 180 nap. Most viszont a szülést megelőző 2 évben 365 nap. Ez tényleg így van?!

anabique
Budapest

Anabique, azért még van remény.. 50 % :wink:
Én semmi hasonlót nem láttam az uh-n, de a képek alapján tényleg még egyforma a kettő... :roll:
Én azt tervezem, hogy február elején még egyszer megnézetem..az már 17. hét, hátha akkor okosabbak leszünk...
20140901114303

Ana,
köszönöm szépen:)
Nincs igazán vágyam, de valahogy inkább "fiús anyukának" érzem magam. :D

brunhild, Ti látom nagyon kislányt szeretnétek:) Ha nem látszott semmi az tényleg jó jel, nekem mindkét srácnál tök egyértelmű volt már a kukac a 11-12. héten.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke :D Hát 3 fiú után jól jönne egy leányzó :lol:
20140901114303

Brunhild :) A remény hal meg utoljára!

Csöppke, nagyon jó a megfogalmazás, mindjárt le is nyúlom. :) Szóval én sem kimondottan lányra vágyom, csak "lányos" anyukának érzem magam. :)

anabique
Budapest

Ana:) De a fő, hogy mindene a helyén legyen, a többi mellékes..
Nekem mindkét srácnál volt gubanc, így most tényleg arra vágyom, hogy egészséges legyen a csöppség.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ha-ha..én mindig lányos anyukának éreztem magam :D Aztán lett három hóhányó fiam :lol:
20140901114303

Mi volt a gond, ha meg lehet kérdezni?

anabique
Budapest

Anabique, mellékelem az OEP oldalt.

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... SI_DIJ.PDF

lucababa75
Szeged

[quote="anabique"]M írta:anabiquei volt a gond, ha meg lehet kérdezni?

A nagyobbik fiam "lyukas szívvel" született, nem záródott neki rendesen, aminek kellett volna... szerencsére nem kellett műteni, és az évek alatt szépen helyrejött. De az első nap rémségeit, a bizonytalanságot, a plussz napokat a koraosztályon szívesen elfelejtenénk. :( Ehhez még hozzájött ott, hogy brutálisan besárgult, úgyhogy első gyerekesként kicsit sok(k) volt...
Lócinak pedig vesemedencetágulata volt, szerencsére ez sem komoly, de a sok kontroll, meg aggódás itt sem hiányoztt :(

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

brunhild, és 4 gyerkőcöt terveztetek?
Mi is szeretnénk még.. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Lucababa,
KÖSZÖNÖM!!!!

Csöppke,
Nem csodálom, hogy megviselt!!! Még ha nem is annyira komoly, elég ijesztően hangzik mindkettő, én minimum sírógörcsöt kaptam volna egy ilyen diagnózis esetén. :( Mindez csak születés után derült ki? Ultrahangon nem látszódott semmi? Az okát sem lehet tudni?

anabique
Budapest

sziasztok!

szia Csöppke! :) Üdv itt!

Netty: nagyon kis formás pocid van. A barátnőm is 14 hetes most, a 2. gyerekével, de sokkal nagyobb volt a pocija egy héttel ezelőtt. Kicsit meg is lepődtem. :)

voltam dokinéninél a vírusommal. Kiakadt picit a gyógyszertárosokra, hogy nem adtak köptetőt. A lándzsás útifű szirupot nyugodtan ajánlja. meg kaptam antibiotikumot is.

Genetikai UH-ra nekem is az Istenhegyibe kell mennem. Hajdú doktornőről mindenkitől csak a legjobbakat hallottam. :)

brunhild: nekünk lehet, hogy egyformák a nemi jegyek 12 hetesen, de az UH-sok azért már rengeteget láttak :)

próbálom elérni a védőnőt, de nem veszi fel a telefont, pedig lassan be kéne jelentkeznem :)

pihe

hopihe79
Budapest

Csöppke: tényleg elég szörnyen hangzik, szerencse, hogy még műtét sem kellett. :)

Az unokahúgaim ikrek, és az egyik kiscsajnak be volt tekeredve a lába, azt mondták műteni kell, de szerencsére az is rendbe jött. Ott is volt rendesen idegeskedés, ráadásul kis súllyal is születtek, anyukájuk nem is láthatta őket, mentővel hozták rögtön a babákat a koraszülött intenzívre. azóta már 2,5 évesek, és gyönyörűek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hopihe79 2011.01.06 12:22-kor.

hopihe79
Budapest

Anabique, szívesen.

Pihe én a lándzsás útifüvet már 2 éve a lányom terhessége alatt is szedtem, semmi baj nem lett. És sajna a mostani terhességnél is szednem kellett, mert utolért a köhögés.

Hú Csöppke, ezt még olvasni is rossz. De most minden rendben lesz.

lucababa75
Szeged

Ana, hát gondolhatod, hogy nekünk is sírással teltek a napjaink. :(
Dominóval nem látszott semmi az UH-n. Sőt, az első 5 napban sem volt semmi. 5 nap jöhettünk volna haza, már össze volt pakolva a cuccom, vitték a babákat az utolsó vizsgálatra... aztán jött a nővérke, hogy ez a baba nem mehet haza, hanem megy le a koraosztályra, mert erős szívzörejt hallott a doktornő... na itt volt egyszer végem...
A koraosztályra nem lehet ugye bármikor bemenni, csak 3 óránként szoptatni... így 3 óránként jártunk be a kórházba...volt, hogy mire hazaértünk, már indultunk is vissza. (Kb 12 km a kórház)
Az első napok tök bizonytalanságban teltek, senki nem mondott semmit, csak hogy ez nyitva van, az rosszul záródott stb...
Végül a 8. napon jött egy frankó kis sárgaság, a bilirubinértéke az egekben volt, infúzió, kékfény, 24 órás anyatejmegvonás... szerencsére amilyen ilesztően magas volt az értéke, olyan gyorsan ment lefelé...és miután kiderült hogy a szívével sincs egyelőre teendő, így a 10. napon hazahozhattuk Őt.
Egyébként sok babának van szívzöreje, de a legtöbb annyira "komolytalan" hogy sokszor észre sem veszik...
Mi végül párhavonta jártunk kontrollra, legközelebb pont a kistesó születése körül kell mennünk.
Hú de hosszú lettem, bocsi. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke: nem baj, hogy hosszú :) minden történet nagyon érdekel, jól végződő sztorikat olyan jó hallani :)

bejelentkeztem a védőnőhöz, telefonban nagyon aranyos volt. :)

rokakomával, mrsleoval mi a helyzet? rég hallottam Róluk.

pihe

hopihe79
Budapest

[quote]M írta:ost azon gondolkodom, hogy kérek az orvostól még egy igazolást, mert ugye nekem ( meg neked is ) a 2010-es adóbevallás mellett is itthon őriznem kellene egy eredeti igazolást 5 évig egy esetleges apeh ellenőrzés miatt. Gondolom a másolat nem elég.

Biztos nem elég a másolat?!

anabique
Budapest

Csöppke,
Elég ijesztő, ami veletek történt, még szerencse, hogy ilyen jól végződött!!! Azért nem lehetett egyszerű...

anabique
Budapest

Csöppke! Nekem erre csak az jut eszembe, hogy csodállak, hogy még mertek gyereket vállalni! Két ilyen ijesztő eset után, akkor is ha végül minden rendben van, én biztos nagyon féltem volna, nem biztos hogy még egyszer be mertem volna vállalni a rizikót és a sok idegeskedést.. De most biztos nem lesz semmi gond!
Amúgy csak hármat terveztünk... a negyedik jött magától :roll:

Ezt most jó értelemben írom, hogy csodálom, nehogy valaki félreértse...
20140901114303

Sziasztok!

Én is itt!

Elég sűrű napunk volt, csütörtökön járunk Zsófival a beszédjavítóba Pestre, utána mentünk a Heim Pál kórházba egy vizsgálatra, hazaestünk fél egyre, ebéd, aztán gyerekek kidőltek, én végre kávézom :lol:

Jól indult a napom, megkaptam a múlt havi táppénzemet, és jól számolt a munkahelyem, el sem hiszem :lol:

csöppke, üdv köztünk!

Netty, szép kis hasad van :)

Mi Apával mindketten azt érezzük, hogy kislányunk lesz, Zsófi szerint is lány :) Ha fiú lesz, Gábornak hívjuk, ha lány, akkor Zsófi szerint Flóra lesz :D Na majd meglátjuk.

Bocsánat, most csak ennyi, hulla vagyok, megyek pihenni :arrow:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

sziasztok!
Én tegnap voltam UH-on.
CRL: 61mm
NT:1,7mm

Járt keze lába.

K
megpróbálom majd a képet is felrakni, ha sikerül

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Hello!

Nálunk vágtak, de a másodikkal méhnyak repedésem is lett sokáig vartak pedig kisebb volt a feje 34 cm, a harmadik már mind a két oldalt repesztette 37-es fejecskéjével ha jól emlékszem vagy másfél órás volt a műtét utána :twisted:

gydavid én is kérdeztem már az orvost, de mivel én símán szülök kizárt, hogy megcsinálják az elkötést.
klarissza36
Kecskemét

Anabique nem tudom, hogy elég-e. Próbálok szerezni még egy példányt, ha nem adnak, akkor marad a másolat.

lucababa75
Szeged

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?