Új privát üzeneted érkezett!

Jo reggelt Csajok!
itt szakad az eso :(

Gigi: bocsi, leroviditettem a neved az egyszeruseg kedveert, ne haragudj. Isten hozott koztunk, orulok, hogy csatlakoztal a csapathoz.
Ugy tudom lecsengoben van otthon a virus, es a dokid nem kenyszerithet ra, igy en azt mondanam neki, hogy nem vallalom es kesz.

Manorkaaaaaa: annyira de annyira jo neked, hogy mar erzed a tesobabat....es a kicsi pillangok ott repdesnek a pocidban...meselj mar errol a nagyszeru erzesrol. Kezdtelek mar am hianyolni nagyon...jo, hogy jottel. Mire tippelsz ki kipog odabent? Gratula a buvos 12 atlepesehez!

Edi: voltal vegulis dokinal? Melohelyed: :roll: :roll: :roll: :roll:

Szep napot mindenkinek!

Meme Meme: jelentkezz!!!!!
pocaklako

Sziasztok, jó reggelt lányok....

Nem mentem le fél7-re a dokihoz :oops: annyira korán volt, hogy felkeltem ugyan, de jöttek a kisémelygések, és mire összekaptam magam 7óra10 volt, bementem ugyan, mert a munkahelyem mellett van az SZTK, de már most tömve voltak, kb. 6-an voltak előttem, nekem meg be kellett érnem fél8-ra :( Szóval úgy döntöttem, hogy nem aggódok tovább... Nem hiszem, hogy baja lehet a babának, akkor görcsölnék , vagy véreznék...nem??? :oops: :roll: A mindjárt megjön érzés is elmúlt, semmi sehol.... :) Anyukámnak elpityeregtem magam tegnap, és azt mondta kicsim Én három hónapig menszeszeltem veled, még is itt vagy :) Aranyos volt, 11hetesen derültem ki :lol: :lol: kis sunyi voltam :D:D:D:D
Szerinte annyira kevéske volt az a barnás cucc, hogy ne aggódjak, ez teljesen belefér, és szerinte, ha egy baba meg akar születni, meg is fog :roll: Nyugtatni akar, ez aranyos tőle :)

Munkahely, hááát igazából az a helyzet, hogy nem tudják még, hogy babát várok. Állandóan hiányzik valaki, és egybe szeretném elmondani mindenkinek.... Ülőmunkát végzem persze, koordinátor vagyok, és szigorúan ülök egész nap.... :roll: ez a kilókon is meglátszik...

tudjátok mit szeretnék kérdezni.... :roll: Van itt valakinek rajtam kívűl gondja a "nagy"wc-vel? :oops: :oops: :oops: :oops: Van valami tipp vagy ötlet rá, hogy ne 3 naponként menjek szerintetek??? mert gyanítom ezért is hízok olyan tempóban :roll: :roll:

Manorka
juhuuuu, és Te is tudsz Next cuccokat beszerezni???? :D Én általában az oldalukat szoktam nézni, és van egy csaj aki behozza őket. Ott az oldalon viszont nincs rajta az akciós cucc.... :D
Naná, Én benne vagyok a taliban :-)
Apa meg, háááát elmehet a ..... majd későn kap a fejéhez az tuti, vagy nem fog, de akkor így járt....
Vendég

Szia Edi!

Nagyon megszenvedtem a "nagy dologgal" az elejen. Sokszor ezert is volt rozsaszin nekem reggelente, neha elenk piros is. Sok mindent kiprobaltam, elotte azt sem tudtam milyen a szorulas, oramu pontossaggal jartam. Na most is, Babo mar tudja melyik reggel az a fel ora amikor menni kell de, ha veletlenul tovabb alszok akkor mar nem mukodik. Na amit en nagyon tudok Neked ajanlani az ehgyomorra a narancs, reggel a cappuccino utan, ugy 1 oraval nekem az a reggelim. Ha ugy erzed tul savas, egyel hozza par szem haztartasi kekszet. Mondjuk nalam ez a narancsmizeria amugy is nagyon furcsa. Elotte egyaltalan nem rajongtam a narancsert sem az almaert, most ez a ket gyumolcs amit megeszek, de ebbol napi tobbet is. A napi adagom 2-4 narancs, 1-2 alma, ettol rendben vagyok. Foleg, ha minel savanyubb annal jobb. A banant imadtam, most nem birom megenni, a gyumi joghurttal ugyanigy vagyok, meg a csokival is, eszek de keveset. Elotte tonnaszamra ettem.
Meg a narancsrol annyit, hogy fura, de arra jottem ra, ha hanyingerem volt akkor arra is jo volt, meg ha enyhe fejfajasom volt akkor is hasznalt. Tegnap utana olvastam rengeteg benne a folsav, az antioxidans es termeszetes antibiotikumot es fajdalomcsillapitot tartalmaz. Ja szerintem nalam a szekrekedesre ratett meg egy lapattal az elevit magas vastartalma is.
Remelem tudtam segiteni.
pocaklako

Jó reggelt!

Gratula a kombi eredményekhez Mindenkinek aki már tudja! :)

Mi tegnap voltunk a 12 hetes UHon, és szerencsére Picúrral minden rendben - genetikailag. Az üröm az örömben, hogy ahogy nőtt, kilapította a haematómát, és a burok alul teljes hosszában le van válva :cry: Szerencsére a lepényt nem éri, azt mondta a doktornő, hogy az lenne az igazi baj, így viszont további fekvés, még 2 hétig biztosan. 1 hét múlva megyek dokihoz, addigra már jó lenne vmi javulást látni, hogy elkezdett felszívódni :? De sajnos még mindig minden lehet... Midenesetre pozitívan állunk hozzá, mióta fekszem, azóta nem volt vérzés! :) És a lényeg, hogy a picivel minden rendben, szépen fejlődik, és pont olyan pisze orra van mint Emmának :P

Átfutottam amit írtatok, és remélem, nem bántok meg senkit, de próbáljatok meg ne folyamatosan aggódni vmin, mert azt megérzi a baba, ilyenkor is vmilyen szinten stresszeltek, ami egyáltalán nem tesz jót! Mindig lesz min idegeskedni, amikor megszületett akkor meg pláne :D De magatokkal szúrtok ki, ha hagyjátok, hogy eluralkodjon ez a non-stop aggódás rajtatok! Ez egy ÁLDOTT állapot, még ha sok kellemetlenséggel jár is együtt. Nem sokszor adatik meg az életben, hogy ezt átéljük, ezért ki kell élvezni minden percét :P És mielőtt azt gondoljátok, hogy könnyen beszélek, biztos nekem semmi tünetem, csak fekszem, hát elárulom, hogy nem. Még mindig hányok reggelente, és egész délután émelygek, és már útálom a fekvést, és ott az az óriási haematóma, ami miatt 12 hét ide vagy oda, még mindig nem biztos semmi, de egy kis élet növekszik bennem, ami csodálatos érzés! Ezt kell szem előtt tartani!! :wink:
És igen, nekem is ott a munkahelyem, ahol sokáig terveztem dolgozni (nem mindegy anyagilag...), és egész januárban helyettesítenem kéne, és számítanak rám, de nem érdekel. Nem fog összedőlni a cég ha még nem leszek pár hétig, nekem meg most a baba az első! Könnyen lehet, hogy a hosszú távollétemnek az lesz az eredménye, hogy kénytelenek lesznek idő előtt pótolni (most volt leépítés nyáron és 6ból ketten maradtunk), és akkor nem tudok úgy visszamenni ahogy terveztem, de ez van. Meg kell oldani, pedig nekünk is ott a lakáshitel, miegyebek, de a baba az első!!!
Bocs ha sok voltam, de ez most kikívánkozott... :oops:
Tényleg remélem, hogy senkit se béntottam meg! :)
Vigyázzatok magatokra!

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Éva, nagyon sajnálom :cry: Nem tudok okosat mondani...
Amikor nyáron levesztettünk egy babát, akkor 1-2 hétig iszonyat magam alatt voltam, szinte folyamatosan sírtam és nem tudtam másról beszélni. Aztán szép lassan megnyugodtam, sokat beszélgettünk Gáborral, és eldöntöttük, hogy mostantól csak előre nézünk! Így is lett, és hamarosan meg is lett az eredménye :)
Vigyázz nagyon magadra és kívánom, hogy a jövő év gyümölcse egy egészséges baba legyen :P

Barbi

Kép

Kép
barbuss

nem tudok képet feltenni :( Próbálkozom később, de most visszafekszem :)

[/img]

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Kép

Kép

(az első képen látszik a haematóma: a burok bal felső sarkától lefele egészen a Pici feje alattig húzódik egy hosszú fekete csík - vékony fehér csíkban látszik a burok széle felette)

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Sziasztok Csajok,

Nálam továbbra is van „mindjárt megjön” érzés, de hál’ istennek semmi más komoly, az egy-egy émelygésen túl :) .

Manorka,
Tényleg annyira jóóó neked, hogy már érzed a kis picurkádat :D !
Szerintem reális lehet, hogy már a 13.héten érzed őt, főleg, ha esetleg soványabb testalkatú vagy. (Korábbi terhességemben én is már a 14.héten éreztem a mocorgást.)
Persze tényleg van olyan is, aki csak a 16-17.héten kezdi érezni.
Találkozó: nem rossz ötlet :) !

Gigi,
Üdv. a csapatban! Én is azt mondom, hogy a te döntésed. Ezt erőszakkal még egy orvos sem tukmálhatja rád! Ő elmondta a javaslatát, te meghallgattad, a többi már rajtad múlik, neki pedig tiszteletben kell tartania a döntésedet, le nem szidhat ezért. Az én első dokim semmiképp nem javasolta az oltást az első trimeszterben, mert veszélyeztetett terhes vagyok, és szerinte olyan immunreakciót válthat ki a szervezetemben, ami akár vetélést is okozhatna az én esetemben. Persze ez csak tényleg rám vonatkozó indok volt! A későbbiekben egyébként én gondolkodom rajta, de majd meglátjuk.
Amúgy állítólag most tényleg lecsengőben van a vírus terjedése, reméljük a legjobbakat, bárcsak vissza sem térne!

Edi,
Gondoltam rá aztán én is, hogy esetleg még nem tudják a melóhelyeden a pocaklakódat.
De azért ne várd meg szerintem, hogy mindenki bent legyen, mert mi van ha tavaszig nem lesz olyan nap :D ? Szóval nem túl jó, hogy dolgozol…
Mindenesetre otthon is kíméld magad továbbra is, fő a biztonság! Örülök, hogy anyukád is így megnyugtatott!
WC: hát sajnos szerintem sok kismamát kínoz ez a szorulás, a sok gyümölcs nálam is bejött, már érezhető, ha egy nap esetleg nem eszem mandarint, narancsot, kiwit (a banánt én sem kívánom nagyon). Amúgy a magvas és teljes kiőrlésű dolgok, és a sok folyadék is segít, ezt pedig nem reklámnak szánom: de napi egy Actimel is tényleg jó!

Poci,
Érdekes mert én sem bírom most Maszatkával az édességet, a kávét (az illatát sem), de a normál savanyúkáposztát, és a káposztával töltött uborkát (piaci) annál jobban! Ja, és szerencsére ezek is javítják az emésztést!

Barbi,
Örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagytok, tényleg pihenj továbbra is, és ahogy te is írtad, most te és a babucid vagytok a legfontosabbak.
Amúgy hidd el, nem rágódnánk a sok negatív dolgon, ha nem történnének meg: akinek volt már komolyabb problémája az azért, mert tudja, hogy sajnos rossz vége is lehetne, akinek pedig még nem volt, az pedig azért ijed meg, mert még nem élt át ilyet.
Szerintem természetesen mindenki boldogan, stresszmentesen szeretné megélni ezt a 9 hónapot, és te is tudod, nincs 2 egyforma terhesség, és pont ezért is jó ez a fórum, hogy egymást nyugtassuk, tanácsokkal lássuk el.
Sajnos biztos vagyok benne, hogy sokunkak vannak egyéb problémái, mint ahogy te is írtad: lakáshitel törlesztés táppénzből, munkahelyi bizonytalanság. Hidd el, egy percig sem gondoltuk, hogy neked semmi más gondod nincs, mint hogy fekszel jóideje. Én is tudom, hogy az sem leányálom, főleg, ha még ott van Emmácskád is, akit el kell látni!
Szóval, te is próbálj megnyugodni, minden rendben lesz! És valóban csak előre tekintsünk :) !

További szép napot mindenkinek!

Anikó

Kép
mamaki73

Sziasztok!

Nem akarok okoskodni, valószínűleg többen tapasztaltabbak vagytok már nálam, mivel én a legeslegelső babámat várom, és az elmúlt 5 évben 1 napot voltam táppénzen a munkahelyemen, szóval nem nagyon vagyok otthon a munkajogi dolgokban, de van itt egy cikk, ami elég érthetően leírja a terhes nőkre vonatkozó jogokat. Az én főnökeim bevették, persze el kell mondanom, hogy jó munkahelyem van. Én elég sokat emelgetek és jó sok emberrel körbe vagyok véve mikor dolgozom. Gyógytornász vagyok... És mikor mondtam, hogy mi a helyzet rögtön elfogadták, hogy nem emelhetek, hogy nem túlórázhatok, nem hívhatnak be rendkívüli munkavégzésre és, hogy a vizsgálatokra elmehetek.
Belinkelem, ha érdekel benneteket. Perszer kiskapu mindig van. Sajnos.

http://www.babafalva.hu/hp/terhesseg-es-munkajog/

Lilypie Maternity tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
igigig

Csak most láttam, hogy már ilyen sokat írtatok reggel óta, ha megengeditek még pár gondolat.
Köszönöm a szíves fogadtatást.
Székrekedés: Én a komplex vitaminok miatt jártam így. Szerencsére jó korán rosszul lettem tőlük. Meg sem bírtam mozdulni olyan rosszul voltam az Elevittől. A gravida egy fokkal jobb volt, de gyorsan abbahagytam mind a kettőt. A vas az ami a székrekedést okozza. Én is a gyümölcsökre esküszöm. Szerencsére amióta abbahagytam a vitaminokat semmi bajom. De a narancsot kiwit tudom ajánlani. Az almát is, bár abból nem minden fajtát bírok megenni, mert növeli a gyomorsavamat.
Amúgy szerintem a kiwi, narancs, savanyú uborka és a többi ilyent azért kívánjuk mert lúgosan, csökkentik a gyomorsavat és az émelygést. Nekem még a meggy is bejött. Pláne lefagyasztva. Szopogattam. A hideg jó volt a hányingerre is. A csoki, szénhidrát, péksüti viszont iszonyúan növelik. Nagy "mestere" vagyok ennek, minden elolvastam a táplálkozási szakkönyvekben, mivel kikészít a gyomorsav. Este 6-ra kikészülök, még úgy is ha nem eszek napközben semmi savasat.

Minden jót Nektek!

Lilypie Maternity tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
igigig

Barbuss, sajna, hogy fekudnod kell, de a turelem kisbabat terem, majd meglatod. Nagyon cuki a pici, a foltot en nem vettem volna eszre, persze, hogy igy leirtad mar latom en is.

Maki: szerintem meg egy jo darabig erezni fogjuk ezt a mindjart megjon dolgot, azert is mert pocakmackonak egyre szukosebb lesz a helye odabent es egyre tobbet fog feszkelodni, es tagitja a lakosztalyat. (azert milyen rossz lehet ilyen szukos helyen eldegelni ilyen sokaig nem? De megis azt mondjak a kisbabanak egy "trauma" kiszakadni onnan, de hat igazabol akkor kezdodik az o pici, meroben mas elete, mint amikor meg pocaklako volt. )
Nekem a reggeli cappuccino, siman lemegy es a kave illata soha nem zavart (olasz a gyerek latszik... :lol: :lol: :lol: :lol: ), ezek mar az oviban is kaveznak... :lol: :lol: :lol: Az edesseget viszont nem kivanom, hala az egnek...
Nyami....ne is mondd a piaci savanyusagot..mar a gondolatra is osszefut a nyal a szamban..sajna itt nem beszerezheto :cry:
Na de ha egyszer haza jutok.....lilakaposztaval toltott paprika....ohhhhhhhhh

Gigi: a te munkad is nagyon erdekes lehet, de tenyleg azert mas, mint Edi meloja, nalad tenyleg nagyobb a kockazat, emelgetsz stb.

Csajok: delelott hivtak a Galatea Kozpontbol, ahol a mult heten csinaltak a tarkoredo vizsgalatot es a vervetelt, megjott az eredmeny, persze telon nem mondhatjak meg, de a no annyit mondott, hogy nyugodjon meg kismama, minden a normanak megfelelo..nekem ennyi mar eleg volt, holnap megyunk az eredmenyert..

Meg mindig szakad az eso :(
pocaklako

Lanyok, meg egy tipp a szorulasra (epp most megyek a boltba beszerezni).
Frissen preselt szurt almale. A dobozos nem jo erre, 'valodi' kell (mondjuk gyumolcscentrifugaval, nalçunk arulnak frisset is de ez nagy szupermarket) es nem legyen benne gyumolcshus, szoval reszelt alma meg egybe alma sem jo, mert bar rost, de fog annal, aki hajlamos ra, szorulast okozhat (babaknal is pl). Szoval a szurt friss almale... iszonyuan kepes hajtani, lehet hogy ez is csak egyes embereknel, de nekem volt mar belole nagy rohanasom nem egy :)
(jo egy hete vettem egy litert, azert naturt mert nem volt eppen ctromos - az pl mar nem hajt - es megittam egy pohgarral, frenetikus ereje volt. Jott haza a parom, orult, hogy almale... mondom ovatosan, es ne lepodjon meg ha esetleg szalados lesz utana... ez este volt, nos o reggel emailezett a munkahelyerol, hogy valoban teljes megtisztulason esett at :) szoval proba szerencse, hatha masnal is bevalik!)

luna6

Luna: ezer eve nem hallottam rolad..jol vagytok? Van mar fiunev?
Szerencsere most en nem szorulok..de venni akarok en is ilyen almalevet. Bar mar a gyumicentrifuga gondolataval is eljatszottam..ugyis kell majd a sok le a babanak..(amugy meg maniakusan haztartasigep vasarlo vagyok), minden szart megveszek ami konyhai es arammal mukodik. Ez meg hianyzik a kollekciombol.

Gigi: annyira furcsa nem, hogy pont a savanyu dolgok teszik helyre a hanyingert. Narancs, meggy, savanyusag...elvileg meg tobb savat kellene hogy csinaljanak..reggel mar alig varom, hogy benyomjam a 2 narancsot. :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako

Jaj Luna, epp gondoltam Rad, amikor irtad, hogy milyen rossz az ido nalatok is. Sot Spanyolorszagban (nalunk is eszakon) sarlavina meg foldcsuszamlas van, mutatta valamelyik nap a tv. Remelem a ti kornyeketeket elkeruli.
Bejglinek volt sikere? :wink:
pocaklako

hellóka:)

Pocak
Az a baj, hogy a narancsra még ránézni is nehézkesen megy... :S De sokat próbáltam már, nem igazán jött be. Az Alma sem, pedig azt eszem egy csomót. A savanyúsággsl is kísérleteztem már nem is keveset, de valahogy nem jött az sem be :S Furi figura vagyok azt hiszem... :)

Én odavagyok a csokiért, az elsővel rá sem bírtam nézni, de most... sajnos kétpofára csúszik a csokoládé, a süti , minden ami édes :)

Lehet bepróbálkozom a Szilvalekvárral... azt még nem próbáltam, hátha...

Barbi
Nagyon édes a manód. Biztosan minden rendben lesz, pihensz 2 hétig, és biztosan minden rendben lesz.
Vendég

Edi, igen akkor marad a szilvalekvar, vagy probald mar megkerdezni otthon herbariaban vagy dm-ben, hogy letezik-e ez a csodaszer.
Belinkelek neked egy oldalt csak a kep miatt:
http://albero-dellavita.it/imagebank/im ... -FIBRE.jpg
Spanyolorszagban es Franciaorszagban lattam, hogy van ilyen, elkepzelheto, hogy otthon is kaphato. Rengeteg rostbol es aszalt fugebol all. Pici kockak, es ossze kell ragni, semmi kellemetlen mellekize nincs, mint az aszalt gyumolcs, edes. Terhesseg elott nekem egy negyed kocka eleg volt, mar egy fel kocka teljesen kipucolt, terhesseg alatt kellett a jol fel-1 kocka / nap. Csak mivel edes, en lettem rola.
Meg regebben irta valaki azt is a forumunkon, hogy kaphato otthon a kismama lekvar, szinten drogeriaban, DM-ben. Sajna errol tobbet nem tudok.
pocaklako

[quote="pocaklako"]L írta:pocaklakouna: ezer eve nem hallottam rolad..jol vagytok? Van mar fiunev?
Szerencsere most en nem szorulok..de venni akarok en is ilyen almalevet. Bar mar a gyumicentrifuga gondolataval is eljatszottam..ugyis kell majd a sok le a babanak..(amugy meg maniakusan haztartasigep vasarlo vagyok), minden szart megveszek ami konyhai es arammal mukodik. Ez meg hianyzik a kollekciombol.

Fiunev? Kemeny dio lesz, de meg raerunk :) Csupa natha vagyok, de ezen felul minden rendben van :)
Nekem van gyumolcscentrifugam :) Asszem meg az elso csajnal vettem, jo eg, akkor ez mar egy matuzsalem. Hat oszinten, messze nem hasznaltam annyit, mint gondoltam, hogy fogom. Egy idoben sok repa es narancslevet csinaltam, de a repat pl nem szereti a gep, siviit tole, tul kemeny neki. Es narancsot szoktam vele meg preselni, csak hat maeras az enyem takaritasa, ugyhogy olyankor 2-3 kilot egyszerre levesitek :) Ne kelljen annyit maceralni vele, de biztos akadnak jobb konstrukciok. Tul kenyelmes vagyok, mert egyszerubb leemelnem a boltban a polcrol a keszen es frissen szurt almalevet, mint nekiallni pucolni, szeletelni, preselni... de az lenne megis a kovetendo, ezt belatom :)
Nekem pl nagyobb szuksegem lenne egy szaritogepre, lassan asszem veszek egy gofrisutot is (enyim reg elromlott) messze nem edesseg gyartasi celbol, bar olyan receptem is van, de jobban szeretem a sosat es ra porkoltet gombabol pl vagy aki szereti a lecsot, meg sajtot... kicsit pizzaszeruen, laktato, hazi es friss. De kekszgyartasra is kituno :) (es nem is egy szaritogep arkategoria :d)
huhh tegnap megkezdodtek a learazasok... asszem delutan athuzok a szemben levo boltba, vannak terhesrucik is learazva, meg fehernemu, na az mar nagyon kell :)

luna6

[quote="pocaklako"]J írta:pocaklakoaj Luna, epp gondoltam Rad, amikor irtad, hogy milyen rossz az ido nalatok is. Sot Spanyolorszagban (nalunk is eszakon) sarlavina meg foldcsuszamlas van, mutatta valamelyik nap a tv. Remelem a ti kornyeketeket elkeruli.

Konkretan itt a szuk kornyezetemben nincsenek ekkora gondok, viszonylag sik terulet, kozel vagyunk a tengerhez (oke, ocean :D) nincs ami csusszon pl... de eso az irdatlan mennyisegu tud lenni, ugyhogy neha elonti elottunk az uttestet es combig erove valik, mert nem birja a csatorna (szerintem mikor epitettek itt a szembeshoppingot iden, elfelejtkeztek a rendes csatornazasrol)... igy ha jon a topusi mennyisegu eso neha lezarjak az utat es kerulni kell es itt a haz elott eszleny autosok olyankor sokszor lerohadnak a vizben... mert vannak am olyan balgak, hogy hiszik, az o autojuk keteltu es majd atuszik... vagy nem is tudom mit hisznek :)
Bejglinek nalam kell sikere legyen, az megvan :) A szuk csalad is erteleki, szoval harman esszuk, mast nem zaklatok ilyenekkel. Illetve baratnomeknek adtam kostoloba egy rud diosat (makosat nem lehet, az nagy bun am, merugye tuti kabitoszer :D) de nem hiszem, hogy azota odat irtak volna hozza :D De lattak ilyet is egyszer az eletben. (teljesen sokkoltam oket, mikor 23.-an este atvittem, emlitettem nekik, hogy ez dios de elvileg van makos is csak azt inkabb nem hoztam... majd ratettem egy lapattal, hogy megyek is mert eppen fat allitunk :D:D:D:D meg ilyet sem lattam, hogy valami 23.-an este allitson fat... azota meginkabb meg lehet a velemenyuk a fura vadketerol :D:D:D)

luna6

Pocak
Kösziiiiiiiii, ma munka után el is tépek a drogériába, hátha:) Sajnos kismama lekvár nincsen, már körbejártam a Dm-től a Patikáig, a Bio boltig mindent.... Sehol semmi ilyen. Tamarin-t meg nem lehet szedni, mert Szenna van benne, és az tilos, azt mondták a Patikában.... de hátha ez a csodaszer :D:D:D:D jóóóó lenne

Köszikeeee
Vendég

Judit, akartam meg irni, hogy savanyusag ugyan felenk sincsen, de nagyon neha az Auchan (lehet egyeb nagy lanc is) nemely uzleteben az 'exotikum' pultokon ahol a kinai kajak is vannak szokott lenni tevedebol mindenfele orosz savanyusag, toltottet is lattam mar neha, meg csalamadeszerut. Oke, biztos nem vecsesi izu, de pl a nemet savanyukaposzta (borban van elteve) szekleykaposztanak tobb mint kivalo, egyszer sikerult magamhoz vennek ket utolso roggyant konzervet, na azota sem kaptam, de ilyen exotikus kajas reszlegen erdemes korulnezni a kokusztej a mandiokaliszt es a tortillak kozott :)

luna6

Meme merre jársz????? Már hiányolunk ám....
Vendég

Koszi Luna a tippet, Auchan van nalunk is, es most, hogy irtad valami savanyusagfele konzervet en is lattam a polcon. (Sot olyan frissan csavart leveket is az elore csomagolt salatak mellett.) De savanyusag temaban mar nem is nagyon probalkozok, megtanultam ertekelni a cekla es a csemegeubi adta paratlan oromoket, az meg itt is fellelheto. Viszont ha egy igazi jo magyaros lecsora vagyom akkor a lidlbe megyek, van igazi kecskemeti import tv paprika(persze csak nyaron)...micsoda kincs...otthon meg mindig megrohadt. :lol: Most legutobb a mi hipermarketunkben a polcon (na nem a mienk, csak ez van kozel hozzank) talaltam valami savanyu tejszin elnevezesu ocsmanysagot, tejfol helyett adtak, katasztrofalis. maradok inkabb a gorog joghurtnal ha pl. majonezes krumplit akarok csinalni.

Edi: ha elszaladsz a drogeriaba vidd a kepet magaddal, mert igy nevrol nem fogjak tudni, minden orszagban ahol eddig lattam mas volt a neve de a csomagolas ugyanez, az OTIS ceg gyartja, van 12 es 24 kockabol allo csomagolas. Mivel elegge meg tud hajtani (ha sikerulne kapnod) kiserletezz magadon az adagokban (kinek mennyi kell), kb. masnapra van meg a hatas. A ferjem is hasznalja ha nagyon muszaj, csak vigyazz ugy ne jarj mint o...bevett felett, nem hasznal, bevett egeszet nem hasznal...aztan meg egy egeszet (ja es ez mind a torokorszagi nyaralasunkon tortent) nem mondom mi lett a vege..legyen turelmed a hatast kivarni, ha semmi emeld az adagot.
pocaklako

Luna: ismeros a mak tema..ha makosat csinalok ugy neznek ram, mint egy hibbantra..
Egyszer hozattak velem a barataink poenbol es elultettek, persze nem kelt ki a bolti zacskos.... :lol: :lol: :lol:
Hat ha mar nem kelt ki akkor fogtak egy cigit es meghempergettek benne..es ugy szivtak..en annyira rohogtem..azota nem kernek tolem magyarorszagi makot.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako

Edi: bocsi a cucc gyartojanak a neve: ORTIS (elirtam az elobb)
pocaklako

Judit, en tejfol helyett kajaba (almasretes pl, de a bejgli tesztaja is) creme fraichet teszek :) Az biztos van nalatok is. Amugy az osztrak sauer sahne (savanyu tejszin) emlekeim szerint tenyleg hasonlit szinten a tejfolre, de ki tudja te mivel talalkoztal :) A creme fraiche amugy kicsit kremesebb es picit edesebb mint a mi tejfolunk, de az allaga - ahova kell az allag is, mint egy tesztaba - megfelelo. Ha az allaga nem szamit - habaras - akkor asszem irtam mar... Maria Teresia utan szabadon (vagy a lanya mondta?) "hat ha nincs kenyeruk, miert nem esznek kalacsot?" :) en a tejfol helyett tejszint szoktam hasznalni :)
En meg az eletben nem lattm itt TV paprikat :) Egyszer a teveben egy riportban allittottak, hogy a Corte Ingles arul eredeti magyart, de amikor egyszer ott voltam (nagyon kiesik) nem volt. Volt viszont kefirjuk!! Na azt eddig csak ott lattam :) Lehet a Lidlben is van? Sosem megyek a Lidlbe, olyan raktarszeru itt... de az nincs messze.

luna6

Gigi: nekem egy orvos sem mondta, hogy adassam be a védőoltást... szerintem amúgy javasolhatja, de le nem szúrhat érte, hisz ha jól tudom, beadatni is csak saját felelősségre tudod, tehát senki semmire nem vállal helyetted garanciát. Én sem akarok semmilyen vitába beszállni ezzel kapcsolatban, hisz ez mindenkinek a saját döntése... de nekem pl. nem áll szándékomban beadatni. Igaz, táppénzen vagyok, keveset megyek emberek közé, családom tagjai közül többen oltottak, tehát valamennyire védve vagyok.

Barbuss nagyon cuki a babád, a haematóma meg szerencsére fel szokott szívódni, csak sajnos türelemmel kell pihenni. Nekem először 4,5 x 1,5-re nyúlt el, majd szívódott fel...

Hányinger: nekem a gyömbértea jött be, akinek még aktuális, érdemes esetleg kipróbálni: felszelni a gyömbért, leforrázni, bele citromkarikákat és kis mézet, majd az egészet jól lehűteni. Hidegen kortyolgatva áldásos lehet, és amúgy ez nem újkeletű: tengeri betegségre, émelygésre, hányingerre régi csodaszer. Nekem már a savasság, böfögések (pardon) mind-mint hetek óta a múlté, oylan jóóó. Kitartás mindenkinek.

detti_10

Edi:
kuldok meg egy oldalt, itt is sok mindent ajanlanak a kismamik egymasnak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... edes-ellen

Tipp: hazi paradicsomle vagy aszalt szilva
pocaklako

Detti, nemreg olvastam en is a gyombert emelygesre. Nem lesz csipos tole a tea? Mert hat a gyomber ugy onmagaban nyersen eleg intenziv eros izu es csip is (engem legalabbis csip :D) Es kb milyen adag gyombert szelsz le mennyi teahoz? (mondjuk en mintha most tenyleg kezdenek nem emelyegni mar, csak nagyon ritkan, a dokim szerint 16.-hetig altalaban kepes ez elhuzodni... bar hallottam olyat, akinek vegig volt :( )

luna6

Nekem a 12-dik héten volt genetikai UH, melyet a nőgyógyászom végzett.
Ő mondta, hogy a Bajcsy kórházban most ingyenes az integrált vérvétel, ha gondolom csináltassam meg.
Szerintem a kombinált vérvétel UH & vérvétel...

Én nem kaptam babás ajándékot karácsonyra, viszont már szépen gyűlnek a babás dolgok a bátyámék, sógoromék részéről.
Már van kiságyunk, babaágyneműnk, pelenkázónk, etetőszékünk, babakádunk, utazóágyunk, és sok-sok babaruhánk (fiúnak, lánynak) egészen 12 hónapos korig.
Még szerencse, hogy mindkét nemből van a kisbabánknak unokatesója! :)
Na de természetesen én is vásárolgatok babunknak...ha eljött az ideje.
Még várok kicsit...

Emi

Emi

email4
Budapest

Luna: az a creme ize nalunk nincs :( Van savanyu gorog joghurt meg fozotejszin, na ebbol a kettobol szoktam alkotni valamit. Amugy sokszor en is tejszinnel dolgozok a tejfol hianyaban. Finomak az etelek a tejszintol, ha pl. tejszines tesztat csinalok akkor nem is a fozotejszint veszem, hanem a sima tejszinhabnak valo tejszint, persze meg kell nezni, hogy ne legyen cukrozott, sokkal kremesebb lesz az etel tole, es ha kihul nem all ossze.
Szerintem probalj a lidlben szetnezni, van egy jo par dolguk amit mashol nem tudsz megvenni. (en sem rajongok erte kulonben)
Kefirt en is talaltam egyszer egy penny marketben, elvetve akad 1-1 ugy 200 km-es korzetben, kefirnek kefir volt, csak kar, hogy meggyes izesetessel.

Detti: koszi a gyombertea recit, meg soha nem vettem, mennyit kell venni? Egy gumo eleg?
Ugy ket hetente vesz elo az emelyges 10-12. hetig, 12-14-hetig semmi es most ujra kezdte ket napja. :roll: :roll: :roll:
pocaklako

Pocak
Köszönöm szépen a linket :) Kinyomtattam magamnak egyből mikor küldted, mert gondoltam, hogy más neve lesz itthon :D
Arra gondoltam, hogy ha szeretnéd, küldök ki légipostával cuccokat neked, amiket nagyon kívánsz, és ott nem lehet kapni.
Persze olyan nem megromlósakat. Volt, hogy küldtem ki rokonoknak Lignanoba cuccot, és 2 nap alatt ott volt, csak lestem :shock:
Gondold át , én szívesen összecsomizok neked finomságokat, savanyúkáposztát, meg káposztával töltött paprikát , kefírt :D:D:D:D:D
Vendég

Edi, nagyon nagyon aranyos vagy koszonom elore is!
Irj, hogy tudtal-e szerezni ebbol a csodaszerbol, ha nem akkor kuldok Neked haza en, es kiprobalod. Elfelejtettem, hogy volt mar egy itthon, igy vettem egy masikat. Irj mindenkepp este, holnap ugyis megyek postara feldobom, pufi boritekban, elsobbsegivel par nap alatt megkapod. Pu-ben meg majd kuldd el a cimed.
pocaklako

Sziasztok Lányok!

Visszaolvastam, de sajnos sokat nem tudok írni, mert mint írtam, itthon a kisfiam nem hagy békén.

Edi: viszont eszembe jutott, hogy ha fáj a fogad nagyon hatásos, ha egész szegfűszeget szétrágsz és tartod a szádban amíg csak tudod. Teljesen elzsibbaszt és gyulladáscsökkentő hatása is van. Nekem nagyon jó volt, gyógyszer nélkül elmúlt a lüktetés a fogamból.

székrekedésre: nekem is bevált a narancs, de én nem nagyon szeretem, ezért kicsavarom és megiszom. Meg most a mákos bejgli ami bevált :wink:

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Pocak
Szupeeer ötlet, de természetesen pu-ben majd adsz számlaszámot és kifizetem, ha nem kapok. De azért futok egy kört itthon hátha, és este meg írok, hogy kaptam-e vagy sem:)

Sakura
kopp kopp lekopogom már nem szedem 4 napja az ALgopirint, mert nem kellett, nem fáj. Januárban meg megyek dokihoz mindenképpen. Mázli volt, mert a végén már 1/2 Algopirin is elég volt ahhoz, hogy ne fájjon. Lehet tényleg gyulladt volt kicsit és az lehúzta. Ne jöjjön elő, de ha mégis, akkor kipróbálom köszike :D
A kisfiad édes, hogy ilyen féltékeny:) Köztem meg az Öcsém között 10év van, és soha nem voltam kicsinek sem féltékeny rá. Anyukám szerint azért nem, mert anyáskodtam felette, az anyai ösztönök már működtek akkor is:) Mai napig eszméletlen jó tesók vagyunk, ahogy látjuk a környezetünkben lévő testvérpárokat, hááát már értjük mikor Anyuék azt mondjék, hogy ritka mennyire jól megvagyunk. :D:D:D:D
Vendég

Edi: ment pu.
pocaklako

Poci,
egyszer nemrég írtad, hogy jön a melegfront felőletek felénk, és hogy nálatok 18 fok van. Akkor itt kb. 2-3 fok lehetett.
Én akkor poénból megérdeztem tőled, hogy hol vagy? Spanyolországban :D ? És én akkor tényleg nem tudtam, hogy ott vagy, úgyhogy most tök jót mosolyogtam, hogy akkor beletrafáltam :D ! Te meg biztos nem értetted, hogy ezt miért kérdeztem, amikor valóban ott vagy :D !
Ja, amúgy szívesen küldök postán, gondosan becsomagolt savanyúságot, pár napig biztos nem romlana meg hűtés nélkül :) !

Poci, Luna
nem akarom fájdítani a szíveteket, de itt nálunk ma szinte egész nap sütött a nap, bár hőség nem volt, asszem 5 fok körül volt napközben.

Anikó

Kép
mamaki73

Pocak:)

mááár ment is válasz :D
Vendég

Lanyok!!! Angyalok vagytok, Luna meg vagyunk mentve.....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maki: Olaszorszagban elek, de majdnem egy kutya :lol: :lol: :lol: :lol: . Erdekes kulonben ott voltunk nyaralni (vagyis oszolni, mert mar nov. eleje volt es Baboka is a pocimban kuksolt) a spanyolok teljesen megertik az olasz nyelvet, meg csak erolkodnunk sem kellett.
pocaklako

Maki, Judit Olaszorszagban van :) En vagyok 'kozel' spanyolokhoz, de meg ratuk is tul, a vilag vege utan ket sarokkal :)
Eppen itt is sut a nap, ami nem jelenti azt, hogy nem fog 5 perc mulma elementaris erovel leszakadni az eg :) De hideg, na az nincs, van kinn vagy 15-18 fok legalabb.

luna6

Luna, egesz nap vartam, hogy dobsz portugalhonbol egy nyalab napsutest. Itt tavabbra is tartja magat a sz...r ido. Jo meleg van nalatok, itt szerintem 8-9 fok lehet most.

Jaj, Luna, lattad, hogy engem is felminositettek hozzatok, pont egyidosek a latin bebik.
pocaklako

Nem lattam :) Merete miatt lett nagyobb? A vonalzomhoz kepest 3 nap plusszot mondott a dokineni a genetikain, de nem modositom, mert azt mondta ez nem jelentos... na meg ezt a nagyjaboli utolso mensi alapjan szamolta a doki, es hat a gyerek meg majd ugyis jobban tudja. De nincs kizarva, hogy egyszerre erkeznek :)
Ejjel raero idomben eszembe jutott az a nepi bolcsesseg, hogy ha valakinek eg a gyomra terhesen (speciel nekem a nyelocsovem es a torkom szokott, oda jon fel a sav mindig) akkor ugye hajasbabaja lesz :) Nos nekem az elso egy felver (mesztic) csajszi, eszmeletlen parokaval erkezett (ez ugye latinos vonas, bar azert erre is akadnak sehaju bebik de keves) es 3 honapos koratol copfja volt mert a szemebe logott (eleg furan nezett ki, fekvo csecsemo copfal :D) A masodik az teljesen magyar kiscsaj, na o meg 3 eves koraig gondolkodott, hogy kopasz legyen vagy noveszt hajat :) Illetve arany szinu csibepihek voltak a fejen, de hajnak nem volt nevezheto :) Mind a kettovel uuuugy jott a savam, hogy borzalmas, ulve aludtam a vegen mar :) Ehez kepest most is jon, es mar most... szoval most mar nemhez sem lehet kotni a nepi megfigyelest :D Lehet, hogy ez kisnyul lesz? :D

luna6

Sziasztok!

Köszi a hiányolást!Nagyon jól esett!

Bocsi, hogy eltűntem, de nem voltam olyan állapotban, hogy írni tudjak. Idegileg kicsit kivagyok, 3 napja nem alszom rendesen, és szinte egész nap remeg a gyomrom. Apám megint bealkotott. Ma már kicsit jobb, de még nem tökéletes. Még van egy meccsem apámmal...ismét bealkotott, de ez hosszú. Ugyhogy igyekszem jönni többet, de apa is itthon van jó egy kicsit hagyni magam kényeztetni...pláne most.

Nem tudtam mindent visszaolvasni, ugyhogy bocsi, ha valakit kihagyok!

Eva: Nagyon sajnálom, megkönnyeztelek nagyon! Kívánom, hogy mielőbb összejöjjön a kistesó!

Poci: Ne hozdd rám a frászt!!! De örülök, hogy minden rendben! Pussz!!

Barbuss:
Sajnálom, hogy nem szívodott fel a hematóméd, de gratula a csodás babyhez! Nagyon édi! Apának is mutattam, azt mondta, hogy olyan, mintha köntös lenne rajta, és a kilógó lábán szandál lenne:) Kicsit élénk a fantáziája! De ő is odavolt, hogy milyen aranyos! Mégegyszer gratula! És feküdj sokat! Drukkolok ezerrel!!!

Akiknek megjött a Down eredmény azoknak is gratula!! Én is 21-én voltam, de még nme kaptam eredményt:( Pedig nagyon várom már!
Nektek jött az sms?? Vagy email-ben kaptatok jelszót?

Rólam: Nálam a babóval minden rendben, legalábbis remélem. Eddig nem jelezte hogy gond lenne. Ami aggaszt picit, hogy pár napja sokszor olyan, mintha nem is lennék terhes. Legfőképp reggel. Nem érzek semmit a pocakomban. Lehet hogy ez normális, de a frászt kapom, hogy nem érzem. Aztán érzem, majd megint nem. de érdekes, mert apa ráteszi a fejét a hasara, elkezd beszélni a gyerekhez, és aztán érzem. De lehet pszichés az egész. :) Vagy egyszerűen meghülyültem:)

Na, most egyszer ennyi, mindjárt itt a pizza:) Ja, és a 3 hónap alatt(mióta terhes vagyok) fogytam 6kg:)Nyár óta pedig 12-t:) Jó lenne, ha még egy 5-6 kiló lemenne, mielőtt elkezd gyarapodni a gyerek mert akkor már semmi gond nem lehet a súlyom miatt.:)

Szép estét mindenkinek!
Pusszancs!!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Luna, Pcoi, kérdeztétek a teát gyömbérből: de, egy kicsit csípős, fanyar lesz, de talán pont az a jó benne? Én össz-vissz, ha 2x készítettem, mindig csak szemmértékre, egy hüvelykujjnyi gyömbért mondjuk, ha apró kockákra, hozzá citromból (héjával) 2 karikát, és egy kis édesítő, pl. méz. Az egészhez kb. fél liter víz forrázásnak. Jó sokáig álljon, majd lehűteni. Egy próbát megér. Nekem ízlett és jól esett, de lehet, h citrom nélkül sem rossz. Valahol olvastam ám ezt receptet. Nekem még mindig bent agyömbér a hűtőben (szerencsére rég nem kell) mert amikor hányingeres voltam, szagolgatni, rágcsálni pici darabot belőle is jól esett. http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2000/6/Gyomber.htm

detti_10

Hú ti aztán termeltek :lol: :lol: :lol:

én sem tudom teljesen visszaolvasni mert mennem kell vacsiztatni,no meg nagyon sokat irtatok :wink: mi jól vagyunk,én sem érzek semmit,néha fura is :wink: :wink: 1 hét mulva genetikai uh,nagyon várom :wink:

Barbuss
édes a babád :lol: :lol: sajnálom a hematómát,eltünhetne már :twisted:

Meme
mitől fogysz elárulod a titkot???én 4 kg hiztam eddig :shock:

még megpróbálok jönni hogy a többiek se maradjanak ki,de most vacsi :lol: :lol:

bibar

Sziasztok Csajok!

Remélem mindenki jól van, sajnos nem tudok visszaolvasni :(

Vegyes napjaim vannak, hol jobban vagyok hol kevésbé, de amúgy minden OK. Megjártam a vérvételt, basszus, akkor sem úsztam meg a rókákat, tiszta égő volt, de alapból se bírom, ha nem ehetek, nemhogy így. Minden vizsgálatot beprogramoztam a 2 ünnep közé, holnap a védőnővel zárok, mert ő ért rá legkésőbb. A munkát is kezdem bírni, de csak módjával, fél napokat járok be, a másik félben rohangálok a vizsgálatokra. Még mindig érzem azt, mintha "meg akarna jönni".

Nagyon jó volt a karácsony, otthon voltam, és Anya kedvezett nekem, nagyon finomakat ettem! Majd igyekszem jelentkezni, és behozni a lemaradásomat!

Mindenki vigyázzon magára!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Bibar:
Hogy hogy csinálom, hogy fogyok? Szedem a merckformint:) A PCO-mra kaptam, amióta szedem, elkezdtem fogyni. Aztán terhes lettem, és multkor, pár hete mondta a dokim, hogy szénhidrátszegény diéta a túlsúly miatt...csináltam 1-2 hétig. De majd éhen haltam. Ugyhogy most nem diétázok, csak kevesebbet eszem, mint terhesség előtt. A bogyót továbbra is szedem, és fogyok:) Ugyhogy nem tudom mit csinálok, de mennek szépen le a kg-k:)
Nekem majd csak a 16. héten lesz genetikai UH-om. Megvan már a kombinált teszt eredményed??

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sziasztok!

Jól beindult itt az élet :D:D:D

Felvevés/elkényeztetés: én mindig felvettem a fiam, ha bőgött, most is felszoktam, még sincs elkényeztetve, és nagyon keveset van kézben. Nem szeret kézben lenni, kicsinek se szeretett.

Kutyafüle: amennyire én hallottam, ezen mindenki átesik, amikor a gyerkőc megtanul térdelni/felállni. Általában, ha türelmesen visszafekteted (ez másfél óra után már igen nehéz, még emlékszem rá :D), akkor néhány hét (nálunk asszem 2-3 volt) "visszaszokik" rá, hogy leteszed, és elalszik.

Sakura: féltékenységet sajnálom :( Nem hiszem, hogy abszolút meg lehet úszni, én se tudom még, Zalán mit fog szólni a "betolakodóhoz"

Emi: gratula a negativ eredményhez!

Pocak: mi karácsonykor jelentettük be, hogy jön a baba, igy nem kaptunk semmit :) Meg nekünk ugye egy csomó minden meg van a "nagy" miatt.

Mamaki: nekem több doki is azt mondta, hogy az első harmadban minden harmadik nő tapasztal vérzést/barnázást, viszont ha már volt szivhang, csak a tördékénél megy el a baba!

Edi: sajnálom, hogy nem jutottáél l UHra! Next ruhákat honnan rendelted, ha megszabad kérdezni? Munkát sajnálom :) Én bevallom őszintén, hogy valsz megmondanám, hogy terhes vagyok, és oldják meg nélkülem. Engem az első gyerkőccel szintén vérezgetés miatt elég sokat UHztak, jelentem, semmi baja nem lett tőle ;) Nagydologra nekem a narancs és a savanyú káposzta jött be!

Mercy: írj majd, hogy mi volt az UH-n!

Igigig: az, hogy beoltatod magad, a te döntésed, nem a dokié, javasolhatja, de ha úgy döntesz, hogy nem akkor tudomásul kell vennie. Én nem vagyok beoltva, és egyelőre biztos, hogy nem is leszek.

Manorka: huh, tök jó, hogy már érzed a mocorgást, annyira várom már én is!

Barbuss: örülök, hogy a babóval minden rendben, sajnálom, hogy továbbra is feküdnöd kell, és drukk, hogy a hematóma mostmár mielőbb felszivódjon! Nagyon helyes a kismanó egyébként! :)

Luna: jobbulást a náthából!

Meme: na, örülök, hogy végre jelentkeztél, sajnálom, hogy Apukáddal balhé van :( Reggelenként nekem sincs semmi terhestünetem, délután este nagyon kevés (általában), de a fiamnál is ez volt, a 14-17. hétig (amig nem mozgott) simán nem éreztem, hogy terhes vagyok.

Csipetnyusza: kitartás remélhetőleg néhány hét, és csökkennek a rosszullétek!

Holnap fogok időpontot kérni 4Dre, és elkezdem szuggerálni babót, hogy mutassa majd meg, mi is van a lábai között :D:D

Kép

Kép

Kép
fókamóka

[quote="pocaklako"]J írta:pocaklakoaj Luna, epp gondoltam Rad, amikor irtad, hogy milyen rossz az ido nalatok is. Sot Spanyolorszagban (nalunk is eszakon) sarlavina meg foldcsuszamlas van, mutatta valamelyik nap a tv. Remelem a ti kornyeketeket elkeruli.

...úgy látszik, ma korán kezdem a napot, nem bírtam visszaaludni az éjszakai pipi után :oops: , így gondoltam átnézem, amiket írtatok.
Hát nem semmi mennyiség :D !

Poci(Judit),
bocs, hogy elidiótáskodtam, de a fenti szövegedből tényleg úgy értettem, hogy a "Spanyolországban (nálunk is északon)" az Spanyolországot jelent :D ! Mindegy, a lényeg, hogy mostmár képben vagyok...

Anikó

Kép
mamaki73

Meme
én nem mentem kombi tesztre,mert megyek januárban méhlepénybiopsziára :oops: :oops: ja akkor ez a fogyásod titka?? :wink: :wink:

Mamaki
jó korai voltál :lol: :lol: engem a fiam keltett éjszaka kétszer,nem tudom mi volt vele :cry: most elég hulla vagyok :oops: :oops:

Fókamoka
jaj de jó lesz neked a 4d-én :wink: :wink: én nem tudom mikor akarok menni,annó a fiammal a 16. héten voltam,és utána a 28.on :wink: :wink:

bibar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?