Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gratula a képekhez :D Mi hétvégén anyuéknál voltunk, nem voltam net közelben. Vasárnap strandoltam is, jól lebarnultam és kicsit füredtem is, olyan jól esett :)
Ma voltam a 12. heti Uh-n és a kombi teszten, olyan boldog vagyok :lol: Minden eredmény tökéletes az Uh alapján 53mm crl, 50 g a kicsim. A nyaki redő is rendben van 1.4 mm :lol: :lol: :lol:
olyan jó volt őt látni, már tiszta baba formája van, és az egyik képen cumizta a kis újját!
Egy 10 perces Dvd-ét is kaptam, már alig várom, hogy Laci hazaérjen és végre ő is láthassa!!! :lol:
Ha sikerül majd töltök fel képet!
bogaracska

Nektek a hányinger múlik nekem meg megszünt a mellfeszülés, nem is fáj már.....A doki múlt héten azt mondta hogy ez váltakozik a tünetek nem folyamatosan vannak.

A hányinger hiánya miatt már nem aggódom....Másnak is volt már ilyen.Anyukám azt mondta mikor engem várt semmi baja nem volt....Ugyanúgy mint most nekem.Először féltem de más is van így azt mesélték.....

Tegnap már a hasamra is fordultam.Ezzel a mellfeszüléssel ti hogy vagytok? És az baj hogy nem nő a mellem?Vagyis nőt valamennyit de nem rohamosan.

Én azt olvastam a hányinger egyrészt a hormonális változásokkal függ össze, másrészt idegrendszeri dolgokkal.

Azért volt köbö 4 reggel amikor öklendeztem, de olyankor mély levegőt vettem, és nem nyeltem vissza a nyálam!!!

Ezt akartam is írni nektek: ne nyeljétek vissza, hanem ki kell köpni.És általában reggel 5 perc alatt vége lett amikor előjött.
kriszti1976

bogaracska!Jaj de jo!!!!Bárcsak mindenkinek így lenne!!!!

A 12. heti uh-ról ha korházban csinálják ugye nem fognak képet adni?:(
kriszti1976

Az lenne a kérdésem: hogy az ultrahang ha túl gyakran megyünk árt a babának???Mondjuk egymás után mennem kell majd kétszer egy hét különbséggel.

És bogaracska hol csinálták neked a tesztet? Az uh-val együtt?
kriszti1976

Nekem is ez volt a harmadik ultrahangom, hát remélem nem árt a babónak :?
kriszti- Nekem rögtön az Uh után vették le a vért a teszthez. Szerencsém van mert az orvosom a Magzat Diagnosztikai Központtal kapcsolatban áll, így ő végezte el az Uh-t :) Így a kombinált tesztért nem is kell fizetnem.
Ha a kórházban csinálják nem tudom hogyan működik :? Én itt kaptam 2 és 4 dimenziós felvételt is!

Kép
Kép
bogaracska

Bogaracska: Gratula a tökéletes erdeményhez, én is már nagyon várom ezt a 12. heti UH-t!!! Viszont a vonalzódon még csak 11hét 2 napos vagy. Na, hogy is van ez? :?

Kriszti: én azt hallottam hogy nincs bizonyítva hogy ártana a túl sok uh a babának, de azt ajánlják hogy ne vigyük túlzásba

Uxi: 2 gyerkőc mellett nem tudom, hogy tudsz pihenni, de remélem, hogy sikerül!

2 hete én is úgy örültem, hogy találtam egy jó dokit, erre képzeljétek, tegnap azt olvastam itt egy másik topicon, hogy a Kútvölgyi szülészetét privatizálni fogják, és kaáli intézet lesz belőle, vszeg januártól lépnek érvénybe a változások. Az első hírek bizonytalanságról szólnak, remélem jövő hétfőn a dokim tud valami konkrétumot mondani majd. Már beleéltem magam hogy a Kútvölgyiben szülök, és rengeteg jót olvastam róla. Nem örülnék, ha kórház nélkül maradnék...Az mondjuk furcsa, hogy rákerestem erre a témára, és semmit nem találtam róla egyelőre. :x

Üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Ollem:
Valóban igaz, az a lényeg, hogy életjelet adsz magadról! Sajnálom, hogy ennyire rosszul érzed magad. Kitartás. Már nem sok hét van hátra!

Gyöngyi:
Most már biztos túl vagy UH-n. Remélem minden ok, és szimpatikus volt a doktornő :)!

Brigi:Ez igazi fagyi volt, csak meleg fagyinak hívják az olaszok, mert krémesebb, mint a normál. Nem tudom, hogy nálatok hogy van, de nálunk az igazi fúró kellene, igazi csavarhúzóval. Most rendeltem ennek a nagyembernek egy Bosh szerszám készletet, Akkumlátoros, mozog, berreg mindent csinál. Van benne fúró, rezgő fűrész, still fűrész, flex stb. Hát remélem ezzel be lehet majd csapni, mert tényleg ugyanolyan, mint az igazi. :D

Arian:Nyugi, nekem nem is volt... Én is paráztam, de már túl vagyok ezen a félelmemen. :)

Somaanya:
Biztos nem lesz semmi baj holnap. Nagyon szorítok! Egy csoda már történt veled. Nem lehetett véletlen! Biztos, hogy nagyon ragaszkodik ez a baba! Nyugi!

Pici:
A mai gyerekek tiszta hacker-ek :D. Én mindig fiús anyukának képzeltem magam. El sem tudtam képzelni, hogy lányom legyen. De most, ha nagyon belenézek magamba, talán picit jobban szeretném, ha lenne egy szőke kék szemű tündér lánykám :) Pedig fogalmam sincs, hogy mit kezdenék egy lánnyal :D

Kima:Marci nagyon tündér! Hogy vagy mostanság? Tudsz pihenni? A cicát sajnálom :( a másiknak viszont jó dolga lesz :)

Uxi:Kérlek ne vedd majd okoskodásnak, amiket neked írok. Csak azért osztok meg veled infókat, nehogy úgy járj, mint én. Nekem is mellső falon,alul tapadt meg a baba, a méhszájhoz közel. Én nem barnáztam, de napról-napra nehezebb volt a pocakom. Egy dolgot biztos, hogy másképp csinálnék most ilyen múlttal. NE emelgess! A másik pedig, hogy a szexuális életet kerüld. Egyrészt beindíthatja a szülést, ha a méhszájhoz közel van a babi, másrészt sokkal könnyebben kaphat el ilyenkor egy nő olyan fertőzést is, amire nem is gondol vagy a másikon nem is látszik, hogy van neki. Nem akarok sem vészmadár lenni, sem okoskodó, csak féltő nő, aki elhülyéskedte már egyszer a dolgokat és nagyon megszívta... Ha vigyázol magadra, akkor ki fogod hordani a babát és semmi baj nem lesz! Valószínű, hogy fentebb fog menni, de akkor is nagyon vigyáznod kell magadra!

Bogaracska:
Grtula a 12. heti UH-hoz! :)

Kriszti: Megnyugodtam, hogy másnak sincs émelygéses tünete. Kezdtem már félni, hogy én vagyok ennyire furcsán összerakva a mostani terhességemnél :)
Én úgy tudom, hogy az UH nem árt a babának. De nem vagyok orvos...

Szcsm:Remélem oldódik a kórház probléma! Amikor a fiamat szültem - februárban - még januárban nem volt készen a kórház, ahol szültem. De a végén csak befejezték, és mehettem vajúdni :D

Már csak 11 munkanap, és szabadság!!!

Hol vannak a többiek? Remélem mindenkivel ok minden!

Köszönöm a fiamhoz intézett dicsérő szavakat :). Én is úgy döntöttem, hogy jövő hét hétfőn elmegyek a dokimhoz UH-ra, nézzen rá, hogy minden rendben van-e vele. Csak paranya vagyok én most is :)
Vendég

veletlenke előző terhességednél sem volt hányinger?LEhet ez azzal van összefüggésben hogy 30 felett vagyunk?(még ha kicsivel is) Nővérem 38 évesen szült csak este volt neki enyhe hányinger, hányás soha.Barátnőm 35 éves nemsokára szül, nem volt rosszul ő se.
kriszti1976

No visszatettem a vonalzot, mert van egy főorvos akitől online lehet kérdezni minden nap és azt írta :
soha ne az uh alapján hanem az utolsó menstruácio alapján számítsam a terhességi hetet.Szóval e szerint meg 11. hetes vagyok.

De az uh-ra jun 23-án megyek, akkor 12 hetes 3 napos leszek.Az még joooo???????
kriszti1976

megjelenik?
kriszti1976

Bogaracska, de jóóóó. Gratulálok a jó hírekhez!

Kriszti, nekem anno a kórházban csinálták a 12. heti UH-t, és kaptam képet. Azt hiszem, úgy volt, hogy egyet adnak, a többiért fizetni kell. Vagy valami ilyesmi. De leperkáltam az árát, és azonnal a kezembe nyomták.

Véletlenke, nekünk még csak fúrónk sincs :lol: :lol: Apa nem igazán ért az ilyenekhez, még a villanykörtét is én cserélem :lol: :lol: :lol: Nálunk a mobilért meg a távirányítóért van harc. Régi, működő mobilt kapott már, az persze nem kell neki. Meg a kiszuperált távirányító sem. Hogy honnan tudja, hogy melyik működik, melyik nem???? :lol:

Rosszullét nekem sem volt. Se Marcival, se most. Marcival volt egy fajta kacsamájas, ami mindig visszajött, de semmi más. Ha azt nem ettem, semmi bajom nem volt. Most még annyi sincs. Mondjuk én is 30 felett vagyok, de nincs összefüggés. Barátnőim is 30 felettiek, és elindulni nem tudnak reggel a rosszullétek miatt.

Mellfeszülés is megszűnt már, és nekem sem nőtt igazán. Majd fog, nyugi. Ha meg nem, hát istenem. Elég, ha termelődik a tej, nem? :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kriszti:A fiaimmal végig hánytam a szülésig. Mindkettővel az első 14 hét maga volt a pokol. Nem tudtam felkelni az ágyból, sőt néha négykézláb tudtam csak menni. Azért van ez a nagy csodálkozásom most :). De lehet, hogy a 30 év feletti kor teszi :D

Brigi
:lol: Én is megtanultam már esztergálni :D A telefon és a távirányító nálunk is nagy kedvenc volt! Egészen addig, amíg a telefonomat szét nem törte és nagyon kemény elbeszélgetésben vett részt. Azóta nem telefonálgat csak óvatosan, és csak akkor, ha én is ott vagyok. De valóban igaz, hogy a távirányítónál nézi, hogy történik-e változás a TV-ben vagy sem :) Ha nem, akkor reklamál, hogy nem jó a távirányítója. Szerintem be vannak kódolva újkori technikára és már ösztönből tudják, hogy milyen műszaki cuccok vannak :D
Vendég

Ja, és örülök Kriszti, hogy visszaraktad a vonalzót!!! :D
Vendég

Véletlenke, nem emelgetek, ma dolgoztuk ki a stratégiát, hogy lehet elkerülni a gyerekek felemelését (fürdetésnél a férjem fogja, ha nincs itthon, a zuhanyzóban fürdenek, a kiságyba ő teszi be őket, a kocsiba meg bemásznak maguk). Benit meg majd a földön fogom pelenkázni,nem a pelenkázón.

Szex...:oops: az mi? :wink: Szerintem utoljára a fogantatáskor volt... Eddig is le voltunk tiltva:oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Kriszti, én kerek 13 hetesen fogok a 12. heti uh-ra menni. Remélem az sem késő.:shock:
Benivel 10+4-nél voltam, Emivel már nem emlékszem, valami 11+x-en.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok lányok!
Véletlenke:Minden oké volt,köszi hogy kérdezted.
Jó későn értem haza tegnap az uh-ról.A dr-nő szülést vezetett le.
De nagy élmény volt drágám folyton ugrált és nem tudott normális uh-képet csinálni de nem baj mert legalább eleven,jó szívműködéssel.Csodás volt látni.A dr-nő is tüneményes ugyhogy jól döntöttem...
Nem hiszem hogy árt az uh én mióta babát várok már 5 alkalommal voltam lehet hogy a korábbi vetélésem miatt de már ennyiszer kellett mennem,és még a héten is mennem kell a kórházba mert ott pontos méreteket kapok.A maszekon nem mért semmit.10 hetesnek saccolta megint nem annyi mint a vonalzómon...jó lenne már pontosabban tudni.
gyöngyi-30

Sziasztok!

Még eszembe jutott pár dolog, amit a doki mondott, hátha valakinek hasznos:
barnázás, vérzés esetén nem ajánlotta forró fürdő, a házasélet, és még a meleg takaró sem. Ezek is alhasi vérbőséget okozhatnak ugyanis. Ezen a meleg takarón meglepődtem, eddig mindig paplan+pléd kombinációval aludtam, most éjjel csak paplan volt.

Ma nagyon finomat reggeliztem: a férjem hozott nagy, sárga édes almát, ettem hozzá banánt, előtte pirítóst... hát, kistesó visszaküldte az egészet. Ilyet még nem tapasztaltam, semmi rosszullét, hanem egyszer csak hirtelen, minden előzmény nélkül.:oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt mindenkinek!

szerencsemak- Igen a vonalzómon állítani kellett, mert előzőleg nem volt még biztos a baba kora, ma vagyok pont 12 hetes :D

Kép
Pici baba :)

Kép
Kép
bogaracska

Az orvosom a rosszullétek miatt (melegben gyakori szédülés, látászavar stb) táppénzre akar venni, egészen szülésig. Nem tudom hogy így van e értelme, hogy egyébként sem dolgozom, munkanélkülin vagyok jelenleg. Tudtok erről vmit? :?

Kép
Kép
bogaracska

Jaj de jó!
3D kép! :D

Bogaracska, nem vagyok tb szakértő, de ha úgyis munkanélkülin vagy, miért akar táppénzre venni? Az azoknak van, akik dolgoznak, hogy ne kelljen munkába menni, nem?
Holnaptól én is munkanélkülire megyek, felmondom a gyedet. Muszáj az eljövendő gyed miatt...

KépKépKépKépKép
uxi

uxi- köszi :lol:
Hát én sem értem, mire jó nekem a táppénz most, és egyáltalán kinél kellene benyújtani, ha nincs munkahelyem? :shock: Azért leszel most munkanélküli, mert az is munkaviszonynak számít, ugye?

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Bogaracska de jóó ez a kép! :D :D

Uxi vigyázz magatokra! :wink:

Én is voltam tegnap a "helyettesnél" és azt mondta, hogy az még jó ha a 13. héten megyek UH-ra, mikorra visszaér az orvosom. A laborom tök jó lett, adtak mindenféle beutalókat EKG, fogászat, háziorvos és védőnő. Ti voltatok már védőnőnél?

Mariann

Kép
arian78

Sziasztok,

Uxi, nagyon vigyázz magadra, nekem is közel tapadt meg a lepény a méhszájhoz Zsófival, de szépen feljebb került ahogy nőtt a méhem, én is vérezgettem a 8. héttől, mondjuk nekem könnyebb volt első gyereket vártam.. jobban tudtam kímélni magam..
Remélem a következő UH-n már feljebb látszik majd

Sophie, nem hangzik jól ez a vérnyomás.. majd írj, mi lett az eredmény! Jót röhögtem a fél óránként izompacsirtává válásodon :) nem szólítottak le, hol gyúrsz? :D

Hékás, a férjem hentes, na jó sebész :D de én csak hentesnek hívom :wink:

Bogaracska, ez ám a sztárfotó, wow, olyan mintha tankönyvből vetted volna, lehet hogy átsiklottam felette, 4Ds UH-n voltál?

Amúgy engem is sokat néztek és most is szinte hetente néznek Uhval így az elején.. após szerint nem káros... nőgyógyász vagy 30 éve, elhiszem neki :)

Hányinger és kor összefüggésére én is ellenpélda vagyok,. Zsófival semmi tünetem nem volt, akkor 30 voltam most 33 vagyok , és 4 héten át folyamatosan émelyegtem.. igaz hányni nem hánytam, de a barátnőm 34 jövő hétre van kiírva és még most is néha kidobja a taccsot..
pici76

ja most olvastam bogaracska hogy volt 4D s is :) tényleg sztárfotó!
pici76

pici- Köszi :lol: :lol: Hát elvileg 2D-n voltam de csinált róla néhány 4D is, és a videón is váltakozik! Nagyon nagy élmény volt! :D

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!
bogaracska nagyon aranyos a baba...
Én 31 éves vagyok és szeretném megcsináltatni a vérből a down kor szűrést szerintetek azt lehet kérni vagy fizetni kell érte?Van valaki aki megcsináltassa?
gyöngyi-30

Bogaracska, nagyon jó a kép! Nem mutatta meg magát, hogy mi lesz? Elvileg már látható, még ha csak pöttöm méretben is :lol: Ez a táppénz nekem is fura. De mondjuk nem értek hozzá. Én táppénzen vagyok, felmondtam a GYED-et, de nekem van munkaviszonyom, és elvileg jól járok. Nem tudjátok, hogy azt elfogadták, hogy maximalizálják a táppénzt is?

Uxi, úgy látszik, a legkisebb nem szereti a gyümölcsöket :lol: :lol: Úristen, paplan plusz pléd??? Én csak egy paplanhuzat... :lol:

Pici, ezt az orvos családot! Anyós nem gyerekorvos véletlenül? :lol: :lol:

Mariann, én jövő szerdán megyek védőnőhöz. Megbeszéltük, hogy mivel második gyerek, annyira nem életbevágó. Meg hát bármikor segít telefonon. Háziorvosom egy barom, megint semmit nem fog írni a kiskönyvembe. EKG-ra meg csak a védőnő után megyek valamikor. Egyébként jó kis jövő hetem lesz. Hétfő háziorvos a táppénzes papír miatt, kedden be kell vinnem a melóhelyre, szerda védőnő, csütörtök UH + kombinált teszt vérvétel... Hogy mikor fogok pihenni??? :shock:

Gyöngyi, a pontos dátumot majd akkor fogod tudni, ha megszületik :lol:

Véletlenke, nálunk a telefont telibekapta. Elég bukós volt, és kb fél évesen pont útban volt a telefonom. Ami röhej, hogy céges telefonom van, szóltam azonnal, hogy tönkrement, kellene szervíz vagy cseretelefon. Novemberben ment tönkre, és májusban (!!!) kaptam másikat. Addigra már vettem, úgyhogy apa megkapta, mert neki elég vacak cégese volt...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Gyöngyi, ez a kombinált teszt? Mert akkor én megcsináltatom, jövő csütörtökön megyek. Az meg változó, hogy kell-e fizetni érte. Van kórház, aki szerződést kötött a sejtbankkal, és ingyen megcsinálják, máshol nincs ilyen. Az Istvánban pl. ingyenes.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szép napot Csajok!

Bocsi h nem voltam, vmi vagy vki tényleg nagyon nem akarta, h én mostanában rendesen tudjak jönni :? vmi nagy építkezés van itt a közelben, és ennek köszönhetően folyamatosan elmegy a net. Már beszéltünk a szolgáltatóval, h mi lehet az összefüggés...remélem, normálisan fog működni.

Na most akkor visszaolvasok :)

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

hékás-sajnos még nem tudták megmondani mi lesz, pedig ez volt az első kérdésem :) A két kis lábát kersztben tartja, így még inkább nem láttuk :? Sajnos így várnom kell a 16. hétig!

Kép
Kép
bogaracska

Dytt – utólag bár, de Isten éltessen!

Melike – gratula az UH-hoz! :)

4D: mi is tervezzük majd, csak még nem sikerült eldönteni, h mikor...de majd valószínűleg akkor megyünk, amikor hosszabb ideig nem lenne UH, és akkor legalább látjuk majd Bubcit közben is, meg majd hátha meg tudják mondani a nemét is (ha addig nem).

Reunion – nekem kismama tornára azt mondta a dokim, h ő a 12. hét előtt nem nagyon ajánlja. Uszodába menni én sem mernék...

Kima – gratula a kiskönyvhöz 8) a táblázatban módosítsam a szülésed időpontját?
Marci nagyon cukorfalat!

Én 170 cm vagyok és nagyjából 50kg. A kiinduló súlyomhoz képest már az első védőnős látogatásomon volt –1kg, de én mindig elmondom, h sztem -sajnos- ez nem csoda, mert voltak hetek, amiket én nagyjából tényleg végighánytam.

Kaja: lehet h ki fogtok röhögni, de képzeljétek, tegnap voltunk nagybevásárlást tartani, én meg megláttam a babakajákat...és annyira megkívántam, h muszáj voltam venni belőle több üveggel is :lol: szóval most azon élek, tökjó egyébként, mert ezzel nincs semmi bajom, kívánom rendesen :) ebédidőben legalábbis...

Sztárfotók: először is, Henya, Mandi, Bogaracska nagyon cukik a képek, gratula :)
Én 2szer voltam, de csak a másodikon kaptam képet, azt mondta a doki, h így szokás (gondolom ha 10 hetesen megyek először akkor azért kapok akkor is), meg az elsőn még csak a petezsákról tudott volna adni...én mondjuk azt is szívesen elraktam volna.
Bogaracska, 12. héthez gratula!!!

Rosszullétek nekem is vannak még mindig, sajnos...lassan már csak elmúlik. A gyümölcsön meg a babakajáimon :D kívül semmit nem kívánok, reggel gyümölcs, délben bébiétel, és utána már semmit nem tudok enni...kíváncsi vagyok, h ez meddig fog tartani, h van vmi, amit le tudok nyelni.

Véletlenke – Bogyó még mindig tündéri!!!

Brigi – de aranyos vagy, h hiányoltál :oops: én tanítottam (a kislány, tudjátok...), rosszul voltam, meg ez a hülye építkezés, amit az előző hsz-ban írtam...

Uxi – azért két gyerkő mellett meredek a pihenés...sikerül? Remélem jobban vagy!!!

Gyöngyi- örülök, h meg vagy elégedve a doktornőddel is, és h az UH is jó volt! Képet nem teszel fel nekünk?

Na, annyira talán nem is lett hosszú... :D

Kép
heydie

Én sem fűzök sok reményt a jövő heti UH-hoz, bár a doki azt mondta, van esély. Úgyhogy én is a 16. heti UH-t várom, a júli 20-i héten megyünk :lol:

Heydie, de jó, hogy előkerültél! Aggódtam ám...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az első, akinél kiderül a baba neme :D

Képzeljétek, eltűnt a hasam :shock: Most olyan babgulyás-hasam van csak :shock: Mondjuk le is ment 60 dkg :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi - köszönöm, jól esik! :)

Húú én is nagyon kíváncsi vagyok, hallottam h volt, akinek a 12. hetin meg tudták mondani (leginkább ha fiú volt), de ebben én sem bízom, viszont ha majd a következőt csinálják, akkor azért már fogok reménykedni :D
Én is kíváncsi vagyok, h ki lesz az első, aki megtudja :D

Kép
heydie

Sziasztok!
Hékás igen a kombinált tesztet akarom megcsináltatni,majd megkérdezem a kórházba.Pontosan a 12.hétben kell menni?Mert mindig mást mondanak hogy hány hetes vagyok...
Heydie majd megpróbálom felrakni a képet de nagyon béna vagyok az ilyen dolgokhoz :shock: sajna annyira nem is látszik a drágám mert kiugrált a képből mire belötte a dr-nő addigra elhelyezkedett máshogy így homályos lett az egész kép...A net nekem is sokszor rossz...tiszta idegesítő...
gyöngyi-30

Hát ezt nem tudom, én 12+3 leszek, amikor megyek. De furi!!! Már a 12. héten vagyok :shock:

Az első szerintem Bogaracska lesz, ő az első a sorban is. Hacsak nem fordul úgy, hogy nem tudják neki megmondani...

Képzeljétek, a fiam 9-kor visszaaludt, és még mindig alszik :shock: Én meg már mindent megcsináltam, most tényleg unatkozom... És az ebédet is még vagy fél óra múlva hozzák...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Bocsi az eltünedezésért, de most épp házigazdáskodom. Itt vannak nálunk szüleim látogatóba, nyaralóba...most épp tengereznek, én meg hűsölök itthon, úgyhogy van egy kevés időm.

Hűű, olyan sokat írtatok :shock: :D Örülök, h többé-kevésbé mindenki jól van, remélem a hányingeres-rosszullétes időszaknak hamarosan vége lesz, akinek van.
UH fotók pedig nagyon édesek :D

Hoztam én is a Pindurkánk első sztárfotóját, ami 10+4 naposan készült. Nem a legjobb minőség (elnézést :oops: ), de azért a lényeg látszik:

Kép

Reményeim szerint másfél-két hét múlva újra láthatom őt (hisz' 12. heti UH-m lesz)

afra.h

Hékás, mondtam már hogy az anyósom gyerekorvos :)

Heydie, húú hát én soha nem bírtam megenni a ZSófi maradék üveges kajáit.. nekem túl natúr volt, persze lehet hogy az osztrák babakaják ízletesebbek.. mindenesetre legalább valamit meg tudsz enni :) és ha megszületik a ded azután sem fog kárba menni a megmaradt babakaja :wink:

az előbb felhívtam a barátnőm ,mert mára valahogy megnőtt az alhasam, és alig kapok levegőt a gatyámba, neki szeptemberi a babája, van egy csomó nyári terhesgatyája, este el is hozom őket, mert ciki itt begombolatlan gatyában ülni az irodában :oops:
tegnap még nem volt ekkora tutira..

én nem gondoltam kombinált tesztet csináltatni.. 33 vagyok.. de ha a doki azt mondja csináltassunk, megcsináltatom..

Afra nagyon édes fotó, úgy bírom hogy a pici kis kezük a fejüknél kunkorodik, és olyan kis rövidke.
Még amikor megszületnek akkor is olyan kis kurta a kezük, olyan kis esetlennek néznek ki, nem tudnák megvakarni a fejük tetejét :)
pici76

Sziasztok!

Nagyon jók a babafotók.....őrület, hogy hogy megy az idő...már 12. hetes kismamink is van! :o

Nekem ma jobban indult a napom, eddig elkerült a rosszullét és az étvágyam is egész jó. Soma is rendes fiú volt ma. Most alszik és ha felkel megyünk uh-ra! SZORÍTSATOK!!!!!!!!!!!!!!!!

Nálunk Somival 16. héten derült ki, hogy fiú lesz, szerintem addig kicsi rá az esély. Esetleg 4d-vel...

Holnap jelentkezek!

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Csajok, egy ideig nem fogok jönni.
Délben megint barnázni kezdtem, meg volt egy picike piros is, beszéltem a dokival. Egyelőre nem kell kórházba menni, de ha erősödik, menni kell.
Nemsoká jön haza a férjem, s a héten itthon lesz, szigorú fekvés van, szerintem csak pisilni fogok felkelni.

Bogaracska, igen, amiatt mentem volna, de most úgy néz ki, a munkaügyibe sem tudok bemenni. Talán a jövő héten, még akkor sem késő, csak akkor nem -28 napnál kezdhetem a tgyást, hanem később.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Nagyjából átfutattam......

Ma egész jól vagyok. tudtam ma enni ebédet is és reggelit is, így annyira nem émelygek. De nagyon sok kajától undorodok.....

Tegnap este extra kaját ettem....
apa sütött krumplit, én főztem babfőzeléket mára ebédre, krumplihoz brassói volt és savanyú káposzta

na én szedtem ki kevés sült krumplit szedtem ki rá babfőzeléket és borítottam rá egy kis savanyú káposztát és úgy ettem......tök jó volt....
mire nem képes a terhes nő? miket meg nem eszek??? jaj

KÉRDÉS:

Én most gyeden vagyok. Van munkahelyem. érdemes lenne táppénzre mennem??? mert olvasom, hogy vki táppénzre megy...
szerintem az én munkáltatóm nem menne ebbe bele...
ha nem megyek táppénzre akkor a kistesóval gyáson nem leszek, hanem gyed, vagy most mi jön ilyenkor?

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

uxi!

vigyázz magatokra. és pihizz!

igen még kifelejtettem a sztárfotókat! gratulálok hozzájuk!

már én is szeretném látni a Picurt...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Uxi, vigyázz magadra, és tényleg csak PIHENJ!!! A pozitív energiáimat meg küldöm :wink:

Mary, én elmentem táppénzre. Utánajártam, és nekem a munkaügy azt mondta, hogy nekem megéri elmenni táppénzre. Eleve nem a GYED-et kapom, hanem a táppénzt, aminek még ha csökkentik is a mértékét, még mindig több, mint a GYED... Ha GYED-en vagy végig, jár a TGYÁS ugyanúgy, csak nem tudom, hogy mi az alapja. Ja, és olyan nincs, hogy a munkáltató nem megy ebbe bele. KÖTELESSÉGE, csak némely munkáltató nem kedveli. És ha veszélyeztetett terhességgel vagy táppénzen, ugyanúgy nem mondhatnak fel, mint ahogy a GYED alatt sem mondhatnak fel...

Pici, ne haragudj, elfelejtettem anyós foglalkozását :oops: De akkor teljes a család, a lényeges dokik megvannak :wink: :lol:

Somaanya, drukkolok, de tuti rendben lesz minden!

A bébikaják szerintem is förtelmesek. Nálunk az a játék, hogy kaja közben Marci csipeget, és nyomja a számba a kezét, hogy ő is etet engem. Ma ránéztem a kezére, amiben paradicsomos tészta volt borjúhússal, és öklendezni kezdem... nem tudtam lenyelni egy falatot sem belőle

Afra, jó a sztárfotó :lol: És persze, hogy elsők a szülők! Meddig vannak Nálatok? Ha megszülsz, utána is tud menni anyukád segíteni? Vagy akkor hogy lesz?

Brigi

Kép

Kép
hékás

hékás!

köszi. hát én most a gyeddel úgy vagyok, hogy annyi mint a táppénzem volt.
és annyi mint majdnem a fizetésem volt....
a családival együtt meg több mint a fizetésem
akkor a munkaügyi központban kell rákérdezni?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vajon nekem majd adnak fotót?Kórházban csinálják jövő héten a 12. hetit.Jah most beszéltem az "eltűnt" dokim helyettesével, tök szimpatikus!!!!!Csak nem merem megkérdezni hogy nem vállalna-e el.Azt mondta az -uh nem káros.
kriszti1976

Uxi! Megértelek, pihizz sokat! Nem lesz semmi baj!!!!

Köszi mindenkinek a dícséreteket :oops: :D Aranyos volt Pici ez a fejvakargatós kis szösszenet :lol:

Hékás! Szombatig lesznek nálunk Anyuék, utána kis szünet és jön nővérem a kiscsaládjával 10 napra!
Szülés után szerintem egészen biztosan jönnek szüleim, Anya nem biztos, h tud maradni, mert dolgoznia kell, és most fennforgások vannak a munkahelyén. Apukám azonban most ment nyugdíjba, ő lehet, h kicsikét tud maradni...sokat jelentene, ha nem nekem kellene pl főzni (ő meg nagyon jól tud)...de majd még meglátjuk

afra.h

Nem tudom, milyen tapasztalataid vannak a munkaügyi központtal, de én nem szívesen kérdezném őket. Ha valaki hivatalos, akkor inkább az OEP. De nincs valaki könyvelő vagy munkaügyes/bérügyes ismerősöd? Mert az a legbiztosabb forrás. Az a baj, hogy nálunk sem én jártam utána, hanem egy barátom, így sajna nem tudok segíteni :cry:

Afra, ezek aztán a családi napok!!! Jó végre feltöltődni velük egy kicsit, ugye? :lol:

A főzést ne is mondd!!! Élénken emlékszem azokra a napokra, amikor Marci attól is bömbölt, ha leraktam magamról. Így délután 5-kor reggeliztem, mikor apa hazaért, én meg már kóvályogtam. Most azon filózok, hogy szülés után 2-3 hétig rendelem majd a kaját... Bár pont karácsony után??? Dugig lesz a fagyasztó a család főztjével :lol: :lol: :lol: Na majd meglátom még :lol:

Kriszta, miért nem mered megkérdezni? Ha szimpatikus volt, akkor megér egy kérdést, nem? Én a kórházban kaptam anno képet, lehet, hogy Te is fogsz majd.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ja, és lecseréltem a vonalzómat. Nektek jól számolja a nagyonbaba vonalzóknál az időt? Mert nekem mindig késett 1 napot...

Brigi

Kép

Kép
hékás

van könyvelő ismerős. akkor ott kérdezek majd rá. köszi

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Az én fiam ma maga a kisördög. Aludt délben fél órát, azóta lelkesen szenved.

Kriszti!
Szerintem nem árt a sok uh a babának. A hányinger nem hiszem, hogy összefüggésben lenne a korral. Nekem mindkét terhesség 30 felett volt/van és Marcival nem volt hányingerem, ezzel a babával van…
A 12+3 nap az még jó. Én is 12+2 leszek, amikor megyek.

Bogaracska!
Az első akadályon túl vagy. Gratulálok! A 12 hetes uh miatt én is nagyon izgulok.
Nagyon jó a sztárfotó, annyira baba formája van már! :D Olyan jó, hogy ti kaptok ilyet, itt szegeden nem adnak……

Uxi!
Miért mondod vissza a Gyedet?
Barátnő lánya munkanélküliről ment szülni és nem kapott sem tgyást, sem gyedet, csak gyest…..

Pici!
Te mivel foglalkozol? Ennyi doki között élni…szuper egészséges lehet a családotok. :D :D

Heydie!
Igen légy szíves módosíts a dátumon. Gondolom ez a dátum már nem fog változni…
Ja, és nagyon irigyellek, hogy ennyire vékony vagy

Brigi!
Babgulyás-ha…..ez nagyon jó duma!!!
Ahogy olvastam, hogy írtad, hogy Marcit le sem tudtad tenni, eszembe jutott, amikor az én Marcim pici volt és éjszakánként 1-1,5 óránként kelt, de volt sok éjszaka, amikor fél óránként . Nappal persze aludt, akkor én nem tudtam aludni, így egy hónap után zombi lettem. Azért remélem majd a kistesó lightosabban nyomja az éjszakákat, mert ha olyan lesz, mint Marci volt, azt nem fogom túlélni. Mondjuk a fiam a mai napig éjszaka 3-4 alkalommal ébred...Apja szokta mondani, hogy legalább nem jövök ki a gyakorlatból :D Azért azt az időszakot nem sírom vissza :D

Afra!
Tök cuki a babád

Uxi!
Pihenj sokat és nagyon vigyázz magatokra! Ha tudsz jelentkezz!

Kima
Kép
Kép
kima75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?