Új privát üzeneted érkezett!

Katka, révétem!!!!

Témya gyed, gyás stb.
A gyás összege általábban meghaladja azt az összeget, amit akkor kapsz, amikor dolgozol. Nem tudom mit vonnak belőle, de mindig minden összeg bruttó, ami elhanzik, ezt sose felejtsétek.
Szóval, kiszámítják az éves átlagkerested, amibe beletartozik jutalom, prémium, bonusz. Ennek veszik a 70 %-át és abból vonnak, de kevesebbet, mint a bérből.

"A terhességi-gyermekágyi segély a jövedelem napi átlagának 70 %-a.

A terhességi-gyermekágyi segélyből a jogszabály szerint (megjelölt adókedvezményeket figyelembe véve) számított személyi jövedelemadó-előleget a folyósító szerv levonja. A terhességi-gyermekágyi segély után egészségbiztosítási járulékot nem kell fizetni."

Nem tudok már pontos összegeket mondani, de arra emlékszem, hogy több pénzt kaptam gyásra, mint amit keresetként kaptam.

Kép

Kép
gabka77

Moncsi ezeket Neked találtam:

Az a belföldi személy, aki a vonatkozó jogszabály szerint biztosítottnak vagy biztosított eltartott hozzátartozójának nem minősül, az egészségbiztosítási ellátások (pl. TGYÁS, GYED) megszerzése végett 14 százalékos mértékű egészségbiztosítási járulék fizetésének vállalása mellett megállapodást köthet. A kérdésében megfogalmazottak szerint megállapodás alapján 14 %-os mértékű egészségbiztosítási járulékot fizet, ezért a TGYÁS-ra, illetve a GYED-re jogosult lesz.
Méltányosság
Abban az esetben, ha az anyuka nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segély folyósításához szükséges biztosítási idővel, a társadalmi szolidaritás elve alapján az egészségbiztosítónak lehetősége van arra, hogy meghatározott keretek között méltányosságot gyakorolva, az általános szabályoktól eltérően megállapítsa a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultságot annak is, aki arra nem lenne jogosult. Az egészségbiztosító jogköre arra az esetre vonatkozik, ha a szülő az ellátásra való jogosultsághoz szükséges biztosítási idővel nem rendelkezik.

A pénzbeli ellátás méltányosságon alapuló engedélyezése során figyelembe kell venni a kérelmező egyéb körülményeit is, pl. azt, hogy az anyagi, jövedelmi viszonyai indokolttá teszik-e az általános szabályoktól eltérő méltányosság gyakorlását.

Kép

Kép
gabka77

Bea, van az anyasági segély, ami egyszeri összeg, a gyermek születése után jár ha jól emlékszem 60000 Ft környékén van.
van a tgyás, ami a gyerek születése után (vagy a szülés várható időpontja előtt már 28 nappal is igénybevehető) 168 napig jár (ez csak abban az esetben, ha van munkaviszonyod szülés előtt) utána van a gyed, ami a gyerek 2 éves koráig jár, utána gyes, ami a gyerek 3 éves koráig jár.

Ha folyamatosan dolgozol, akkor nincs 180 nap. A 180 nap akkor számít, ha pl szülés után mész vissza dolgozni. Ill a szülés elötti 2 évben kell hogy legyen leglább 180 nap biztostási jogviszony, ahozz hogy jogosult legyél gyásra, gyedre. A gyes alanyi jogon jár.

a gyás a fizetés 70 % (nincs maximálva), ez a külömbség a gyedhez képes, hogy az is a fizetés 70%, de max (idén) 96xxx Ft. a gyes pedig 31xxx Ft. (ezek mind bruttó összegek.)
Ami még jár, szintén alanyi jogon a családi pótlék.

Kép

Kép
gabka77

Köszönöm Gabka,
akkor először a tgyás-t kell majd igényelni,

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Akárhogy osztok szorzok, nagyon kevés, nem fogunk kijönni :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

:shock:
megyek takarítani, levezetés
:shock:

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

annyira kevés jön ki?

amit moncsinak küldtem, azt is nézd meg.
ha egyedül neveled a babót és annyira kevésnek tünik kérhetsz méltányosságból nagyobb összeget

Kép

Kép
gabka77

Csajok azt is nézzétek meg, vannak önkormányzatok, amik adnak + pénzt. Nekünk egyszeri 80 000 Ft jár most asszem pluszban. Érdemes bejelentkezni a 11. kerületbe.
Gabka igen, én 10 000 Ft-tal több gyást kaptam a fizumnál. Nem is tudtam, hogy abból is vonnak. :shock:
Még annyi, hogy ha meglesz a baba, érdemes mindent nagyon hamar elkezdeni intézni, mert 1,5,-2 hó is lehet, mire pénzt látunk. Fel kell kötni a gatyót. De gyást lehet előre igényelni asszem. Szülés előtt egy hónappal.
Bea számold hozzá a családit is. Nem lesz több pénz az bizti, de csak kijöttök ti is majd. Számíthatsz vmi pénzre apukától? Bocsi ha indiszkrét. :oops:
Gabka még nem is olvastam Levi vonalzóját! Ez gyönyörűűűűűű! :cry:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Ezt tudtátok, hogy kell vmi bizonyítvány a dokitól? Múltkor nem kellett.
"apai elismerő nyilatkozat felvétele
Szükséges nyomtatványok
Anyakönyvvezető tölti ki a nyomtatványt.
Ügyintézéshez szükséges dokumentumok
Személyi igazolvány. Terhes kiskönyv. Jogerős bírói ítélet, ha az anya elvált. Valamint a fogamzás és a szülés feltételezett időpontját szakorvos által kiállított bizonyítvánnyal kell igazolni. " Akinek érdekes lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2008.10.06 12:19-kor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bocsi még egy. AFP-hez nem kell ugye pipit vinni? Nem emlékszem mondták e. :oops: Szerdán megyek.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nekem szerencsér a munkahelyem tb kifizető hely és a gyás és a gyed intézését meghagyták neluk, szóval azt egyszerü lesz intéznem, de a családid, meg a gyes-t a mák-nál kell intézni, az valóban több hónap :(

köszönöm a vonalzó gratulációt, nekem is nagyon megtetszett, jót pityeregtem ezen is.
Levinél pl nem volt ilyen. Most mindenen tudok bőgni, Levivel nem volt semmi ilyen túlérzékenység. :)

remélhetek hogy kislány? :)

Kép

Kép
gabka77

gabka köszi szépen!!!!
Majd utánakérdezek mennyi lenne az a járulék.
Szerinted sokra számítsak? Fogalmam sincs kb milyen összeg lehet ez.

Kép
moncsi89

Nem kell, afphez csak vért vesznek, azt vigyél magaddal :)

Kép

Kép
gabka77

Moncsi:
Szerintem nem olyan vészes, de legalábbis megtérül.
Mivel azt írák, hogy 14%, az annyit jelent, hogy 100000-nél 14000
200000-nél 28000. De nem tudom, hogy a megállapodást lehet-e úgy kötni, hogy befizetsz 24000-t és akkor úgy veszik, mintha 200000 lenne a bruttód és abból számítják majd az ellátásokat.
Ezt kellene megkérdezni az OEP-nél.

Kép

Kép
gabka77

kuklika, én vittem pisit, C-vitaminos üvegben, szépen becsomagolva, zacskózva, de ugyanúgy haza is hoztam, mert a kutya se kérte :roll:
De legalább elpróbáltam :wink:

Lányok, melyik az a vérvétel, amihez 4 kémcsövet adnak és még pisi is kell? Nem olyan nagy pocakosok estek most ezen túl, de nem tudom, mi lehet.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Katka: Részvétem! Ráadásul a gyerekek később fogják fel, mit is jelent ez az egész.

Hát nem könnyű a pénzügyekkel. Ráadásul nálunk az önkormányzat sem túl adakozó. Mi jóformán csak magunkra számíthatunk.

Nemlajos, nekem az első vérvételem volt 4 kémcsöves. Akkor néztek teljes vérképet, meg szifiliszt, meg vércsoportot. Plusz ugye a vizelet.

Most meg majd az AFP-vel együtt hepatitiszt is néznek, de ez csak jövőhéten aktuális nekem.

Bea, én a helyi szakorvosiba járok terhesgondozásra, és el is csodálkoztam, de ők írtak ki táppénzre. Két hetente mehetek a papírért, ami havonta vizsgálatot is jelent.

Kép
Kép
tessza76

kukli, de ez a nyilatkozat csak akkor kell amikor nincs házasságban az apa és az anya, nem?
Mondjuk ha jól emlékszem itt többen nincsenek házasságban.

nemlajos a terheléses cukorvizsgálatnál elég sok vért levesznek de nem számoltam hányat, nem szoktam odanézni :D
Vagy az elején az első vérvizsgálatnál, ott ha kérsz toxot, akkor lehet hogy kijön a négy kémcső, de azon már túl vagyunk.

Felhívtam a védőnőt, hogy megjött-e az eredményem, hát képzeljétek újra meg kell ismételni most már másodszor, valami érthetetlen szöveget írnak rá az ellenanyaggal kapcsolatban :roll: . Jövő héten elviszem majd a dokimnak hát ha ő érti miről van szó.
Az AFP még nem jött meg, ami lehet hogy jó hír, mert állítólag ha rossz az eredmény akkor már megjött volna postán nekem is.
A toxo-t meg elfelejtettem megkérdezni :( , na majd felhívom.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

ó, hát az lehet, hogy az első, én azt otthon csináltattam, a szülői háznál, és vércsoport se volt benne, és a toxo/rubeola is most jött hozzá, és úgy is levettek 3 kémcsőt. Akkor lehet :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

vica, a nyilatkozat csak akkor kell, ha nem vagy férjnél, jól tudod, viszont a házasoknak meg (asszem 300 napnál nem régebbi) házassági anyakönyvi kivonat.

Komolyan mondom, hogy amióta feltalálták a számítógépet, meg az internetet, azóta egyre több helyre kell menni, egyre több papírért.
Gondoljatok csak bele, amikor a gyerek is megszületik, anyakönyvi kivonat, tajkártya, lakcímkártya... ki tudja, még mi, meg persze a juttatások.
Holott az egész mehetne egy adatbázisból, bejelented, bejelölöd, hogy miket igényelsz, csatolsz, ha kell (de minek kellene, ha mindent tudnak rólad?), de EGY HELYRE, EGY PÉLDÁNYBAN adod végül be. Működhetne, és én leszarnám az adatvédelmi jogaimat!

Régen beszaladt az apa a városházába, szólt, hogy gyerek van, oszt jónapot...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tényleg most már eszembe jutott, de a házassági anyakönyvi kivonat is csak annak kell, aki nem ott szül ahol házasságot kötött, mármint nem abban a városban, Bp-en belül nem tudom. Legalábbis én úgy emlékszem ezt mondták Bulcsú születésénél.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hát hja, de tuti hogy Bp-en belül is a kerület is számít. Én meg aztán addigra már a 3. kerületben (nem helyileg, sorszámilag) fogok lakni, mint ahol házasodtunk, és egyik kerülethez sincs köze a kórház kerületének.
Sebaj, majd egyszer elcaplatok Zuglóba, úgyis rég jártam arra :roll:
Pl. ha megyek kendőkötő tanfolyamra, az úgyis a környéken van :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
ma kellett érdeklődni az afp eredményemről, és a normál tartományban van! úgy örülök! 14 megyek uh-ra, remélem, ott a nemét is megtudom tutira!

még nem sikerült teljesen visszaolvasnom, de legutóbb a biztonsági övről írtatok, és akinek nincs ilyen profi cucca, de zavarja az öv, annak tudok ajánlani egy hatékony módszert. mielőtt beültök, kössétek be az övet, és az alsó rész hátatok mögött marad, a hosszú övrészt rakod előre. így nem ér a hasatokhoz. igaz, nem annyira biztonságos, de a semminél jobb!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziazstk!!!

Nem hiszem, hogy emlékeztek rám, eleinte én is írogattam ide, míg volt pocaklakóm.már jól vagyok lelkileg..amint lejár a 3 hónap újra róbálkozunk.

Gratulálok mindnekinek, jó sokan vagytok és mekkorák már a pocók..vigyázzon mindneki magára..

Azért írok mert láttam a pénz kérdés a téma:

nos, a gyednél jobb ha tudjátok, a maximum 96 ezer valamennyi, az bruttó..
abból drága állambácsiék még ezt, azt amazt levonnak és ha nem kérsz adójóváírást, márpedig én nem kértem, mert nem akarok viszsafizetni semmit jövő évi bevallásnál, akkor 70 ezret kapsz kézhez...erre számítson mindneki.

A terhességi gyermekágyinál és a gyednél is a szülést megelőző 6 hónap átlagkereset számít!! Nem az előző évi..
ez meg azért szívás kicsit, mert az utsó hónapokban úgyis táppénzen leszel..én novemberben szültem tavaly, dolgotam abban az évbe szerencsére hivatalosan is, 2006-ban pedig feketén dolgoztam.. a szülés előtti 180 napot nézik az tuti!!!!

Szülés után pedig ne féljetek nem kell olyan sok helyre rohangászni, terhesen én is at hittem sok lesz, de ne aggódjatok, pár helyre kell csak menni, kibírható...

Mindenkinek kellemes babavárást kívánok, vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra!!!

Kép
dytt

dytt, remélem, legközelebb sikeres lesz a babaprojekt, drukkolok Nektek!

De a táppénz tényleg nem számít bele, régebben talán így volt, de hidd el, most már nem. Az előző (adózott) év számít, és ha táppénzen vagy, az nem alapja már juttatásnak (nem is lehet).
Akit továbbra is érdekel ez a téma, guglizzon, meglátjátok, van anyag fent bőven! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

dytt! emlékeztem a történetedre, de most visszaolvastam, és ismét elszörnyülködtem!
Hihetetlen, hogy az Istvánból elzavartak (én ott fogok szülni :shock: ), nekem is volt egy spontán vetélésem tavasszal, én a Bajcsyba estem be (az volt közel a munkahelyemhez), és annak ellenére, hogy még papírom se volt a terhességről, csak a pozitív teszt miatt tudtam, és még csak az 5. héten voltam, bár elmondták, hogy nem ez a menet, hanem szakrendelő, stb, de fogadtak, és be is fektettek. Mondjuk a történet vége szempontjából teljesen mindegy, de a hozzáállás nem az.
Örülök, hogy nem várjátok meg az 1 évet, ez azt jelenti, újra talpra álltatok!
Nagyon, nagyon drukkolok, hogy mihamarabb babásodj, most már minden probléma nélkül!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Már 2x elszállt, amit írtam.. úgyhogy egy még zanzásítottabb változatot írok ...

Mennyi, milyen juttatás jár, azt miből és hogyan számolják, ahhoz a legjobb oldal az Indexes topik: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766 Érdemes a bevezetőben ajánlottakat végig olvasni, és csak utána kérdezni. (Szakbarbár és zsanna a "főtudor")

Ami alap: a TP nem számít bele abba, amiBŐL számolják a szülés utáni doglokat.. csak az elején 15 napnyi betegszabadság van.. na az "rontja le" a br. fizetés alapján járó juttatásokat...

A szülés utáni elintézendőkről: legfontosabb a baba anyakönyvi kivonatát megszerezni, meg a TAJ számát... Azzal lehet mindent intézni. Itt http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csal ... mtatvanyok meg ehhez van fent minden nyomtatvány. Ja.. jan. 1-től nem kell az eredeti okmány, elég a másolat! (Sok útmutatóban még nem így van...)

(elvileg ide tartoznék, azért szoktam benézni... de a nagyok miatt esélytelen vagyok...)

üdv. Rebi
rebi

rebi, köszi az infót, de ezt vegyük még egyszer át:
"elvileg ide tartoznék, azért szoktam benézni... de a nagyok miatt esélytelen vagyok..."
most hogy van ez? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote]K írta:omolyan mondom, hogy amióta feltalálták a számítógépet, meg az internetet, azóta egyre több helyre kell menni, egyre több papírért.
Gondoljatok csak bele, amikor a gyerek is megszületik, anyakönyvi kivonat, tajkártya, lakcímkártya... ki tudja, még mi, meg persze a juttatások.
Holott az egész mehetne egy adatbázisból, bejelented, bejelölöd, hogy miket igényelsz, csatolsz, ha kell (de minek kellene, ha mindent tudnak rólad?), de EGY HELYRE, EGY PÉLDÁNYBAN adod végül be. Működhetne, és én leszarnám az adatvédelmi jogaimat!

Hát ezzel nagyon egyet tudok érteni!!! Az ember hócippelője is tele van a sok adminisztrációval, rohangálással és az biztos, hogy valami úgysem jó ....

Dytt nagyon sajnálom ami Veled/Veletek történt!! Remélem mihamarabb büszkélkedhetsz a pocalklakóval!!!

rebi, akkor tényleg hogy is van ez???

Most vettem egy szoptatós hálóinget a TeszVesz-en :)!

Felteszek én is két képet a pocakomról! A fejem DIREKT nincs benne :D
Kép Kép

Szép napot!
Vica
wicca

Kukli, szép kis pocak!!!! Növöget :D!!! Szerintem kislány!

Szép napot!
Vica
wicca

Csibb, gratula a jó AFP-hez!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Látom mindenki mást mond a juttatásokról, én is javaslom az indexes oldalt, nekem is szakbarbár adott felvilágosítást.

Dytt sajnálom ami veletek történt, reméljük hamarosan te is boldogan várod a babót. :)
De szerintem a tgyás-nál és a gyed-nél is nem a szülést megelőző 6 hónap számít. 180 nap arra vonatkozik, hogy legalább annyi biztosítási idő kell. Alapesetben ha van munkahelyed akkor biztos hogy a szülést megelőző év jövedelme az alap. Ha nincs meg a szükséges 180 nap akkor lehet hogy a megelőző 180 nap lesz az alap.
De szerintem is érdemes rákeresni, pl. a magyarország.hu oldalon is le van írva.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi
Ja és a betegszabi tényleg lerontja az átlagot, anno én azért nem mentem el táppénzre a két gyerek között, hanem inkább bevállaltam hogy 5-6 hónapig gyest kaptam, viszont utána a tgyás-om ugyanannyi volt mint az első gyereknél. Munkatársam elment inkább táppénzre és ő a következő gyerek után sokkal kevesebbet kapott.

Na megyek Pannát fektetni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok, Szép estét!

Gabka, ehhez a méltányosságból nagyobb összeg kéréséhez a tb-hez kellesz majd valami nyomtatványt benyújtani? Nekem most így első számításra nagyon kevés jött ki, de ahogy Dytt írta, az alapján, ha az utolsó hat hónapot átlagolom, picit több. mindenképp nagyon kevés, főleg ha ebből még adó is jön le, mondjuk szerintem adó nélkül lenne olyan 60 körül, szívesen megmondom Kuklika, nem voltál indiszkrét, nincs ebben semmi titok, ti is megmondtátok mennyire számítottok. Majd kiderül a végén!

Csibb, gratulálok az afp eredményhez, én holnap megyek.

Dytt[/color][/b], nagyon sajnálom és sok sikert!![/size]

Tessza te is táppénzen vagy már? Nálatok egyszerű, nálunk is az lenne maga az eljárás, csak én egyedül vagyok, és nagy szükség lenne még erre az utolsó pár havi fizura. Valahogy csak megleszünk. Az apának eddig még inkább csak én segítettem, ő még nem annyira.

Visszaolvastam a topic elejére, először is nagyon kedves és megható volt a bevezető, ahogy írták, hogy a márciusi babák épp most fogannak. Még fogalmam sem volt abban az időben, hogy terhes vagyok, Tencsi szülési történetét is végig olvastam, de még sok minden kimaradt, vissza szerettem volna olvasni a topik elejére.

Többen el vetéltek, nekik nagyon sok kitartást, és sok boldogságot és sikert az újra kezdéshez!

Ma láttam a picúrt, rákérdeztem a nemére, de nem látható még, orvosom szerint, ha most lehetne tippelni, inkább lányt mondana.
Anyukámnak elmondtam, egyből örült .

Kép
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Wicca, szép pocak. Eltűnt az avatar fotó is?
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bemásoltam ezt a két első köszöntést, milyen szép, nem?

Sziasztok!

A 2009. márciusban megszülető babák most, a napokban fogannak meg az anyukájuk pocakjában.
Mint a 2008. márciusi topik egyik tagja, engedjétek meg, hogy ezzel a topiknyitással jelképesen átadjam nektek a márciusi kismamik staféta-botját!

Kívánok minden 2009. márciusi baba anyukájának szép zebrás tesztet, hányingermentes napokat, gondtalan várandósságot, egészséges vizsgálati eredményeket, csodálatos babavárást és meseszép kisbabákat!
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Milyen izgi, hogy lehet, hogy ebben a pillanatban fogannak!!!!!!! Én tavaly június 29-én tudtam meg. Mindig emlékezni fogok rá, mert 1. annyira izgatott voltam, hogy nem sikerült pisilnem 4 órán át (addig kávéztam és cigiztem egyfolytában, hogy hátha az utolsó... miközben én sem gondoltam volna)

2. akkor tettem le a cigit, ami a mai napig rettenetesen hiányzik

Úgyhogy anyukák, kitartást, 2 hét múlva napról napra fogtok ide bejelentkezni és egy hihetetlen izgalmas év vár rátok!!!! Telis tele sok-sok aggódással, de annyi örömmel, amit más nem adhat

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok! szép estét !!
Holnap megyek az AFP eredményemért... ÚGy izgulok hogy minden renben legyen.
Remélem elküldenek UH ra is

Jóéjt mindenkinek!!!

Kép
moncsi89

Bea, szóval nem mutatta meg magát?! De kár! Kíváncsi leszek !! :D Kitartok a kislány mellett, sztem olyan a pocakformád!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!
Katka! Részvétem... nagyon nehéz ilyenkor... kívánok kitartást, hogy a gyerekeknek is támasza tudj lenni, miközben neked is fel kell dolgoznod, ami történt a nagypapival.

Bea! Remélem, már el is felejtetted, mi volt az a dolog, amivel megbántottak. De ha nem, akkor mindenképpen beszéld ki magadból valakinek, az jót fog tenni. Legalábbis nem marad benned. :)

Jól belemerültetek a pénzügyekbe. :) Én amikor felfogtam, hogy mi mekkora összeg lesz kb., rögtön eldöntöttem, hogy dolgozok, ameddig bírok, de lehtőleg minél tovább. Az is igaz, hogy azért legalább a végefelé jólesne majd egy kis szünet, hiszen ahhoz, hogy az ember vásárolgasson, nézelődjön, ahhoz nem elég a hétközbeni esti 1-2 óra (amíg még az üzletek is nyitva vannak) meg a hétvégék. Na meg jólesne egy kicsit ráhangolódni is arra, ami következik... de ha nem lesz semmi baj és jól fogom érezni magam, akkor nem maradok itthon, amíg lehet. Ez van.

Masut
masut

Nemlajos
Márciusban érkezik a 4. :D .. de a 3 nagy folyamatosan foglalkoztat.. ill. leginkább a legkisebb, a 2 éves...
:roll: (nem, nem minden gyerek ilyen.. de Meske egy fáradhatatlan, ipari alpinistába oltott kis kobold... :twisted: )

Ezek vagyunk mi:
Kép
KépKépKép
rebi

No, akkor utoljára :wink:
vica: ha első gyerek után inkább GYES-re mentél, mint táppénzre, akkor világosan látszik, hogy az első gyerekkel már éppen 2 éve otthon voltál (addig jár a többi juttatás), tehát a megelőző két évben nem voltál biztosított munkaviszonyod. Ezért jártál volna rosszabbul a táppénzzel.
Lehet magatokat paráztatni, meg végig dolgozni az egész terhességet a pánik miatt, de higgyétek el, most, hogy itthon kell lennem, elég alaposan utánaolvastam/érdeklődtem, és HA VAN az elmúlt két évben biztosított munkaviszonyod AKKOR NEM rontja le a táppénz a tgyást, gyedet.
Mondom ezt ismét, első gyerekre értendő! 8)
Emiatt ne dolgozzátok magatokat agyon! :wink:

rebi: hjaaaaa, így már értem, hát én meg már azt hittem, hogy a fórumon belül vannak elnyomó nagyok és elnyomott kicsik :shock: :oops: :lol: :lol: :lol:

kuklika, gyönyörű pocak, mondtam is páromnak: Nézd, ha vékony lennék, így néznék ki két hét múlva :lol:
Most 101cm a haskörfogatom... Más ilyennel szülni megy :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="nemlajos"][ írta:nemlajosb]kuklika, gyönyörű pocak, mondtam is páromnak: Nézd, ha vékony lennék, így néznék ki két hét múlva :lol:
Most 101cm a haskörfogatom... Más ilyennel szülni megy :oops: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez totál igaz rám is!!! De párom legutóbb azt mondta, hogy szerinte már látszik a baba gömbölyödése is.

Bea, sajna volt egy vetélésem, meg ez a babó sem egyszerűen kezdődött, ráadásul napi 3 órát ingáztam a munkahelyemre, ahol egy idegbeteg főnököm van. Szóval ezért inkább táppénz.

Dytt, sajnálom a történteket. Sok erőt kívánok, és mielőbbi babásodást.

Most rohanok a Korányiba, mert az elmúlt nap 3 óránként előjött az asthmám, és félek nem csak én, de a pici se jut elég oxigénhez.

Du. jelentkezem, addig is szép napot.

Kép
Kép
tessza76

Sziasztok!

Én is tapasztalatból mondhatom, hogy az első gyerek esetén nem ront a táppénz a gyáson. Én Levivel az utolsó 2 hónapban voltam itthon és bár maga a táppénz nem volt hú de nagy összeg, utána a gyás több volt mint a fizetésem és a gyedem is maradt max összeg.
Most azért mentem vissza dolgozni a második elött, hogy megint magasabb összegeket kapjak, na meg a gyes eléggé nevetséges összeg. Az én mostani esetemben számít a 180 nap. Ha nem lenne meg a 180 nap, akkor az előző év jövedelmét vennék figyelembe, ami bár maximált gyed volt, de az abból számított 70% már igen gyatra.

Bea, nem tudom, hogy mi kell a méltányossághoz. Szerintem menj be az oepbe és kérdezz rá.
Valaki említette, hogy az önkormányzatok is segíthetnek, de annak is utána kell járni. Ha egyedül neveled a gyerkőcöt, akkor sokkal többre vagy jogosult. pl a családipótlék is magasabb összeg, igaz azt hiszem csak 500-1000 Ft-tal :(

Kép

Kép
gabka77

Én most itthon vagyok Levivel, mert tegnap riasztottak a bölcsiből, hogy a gyerek vigasztalhatatlanül nyügös, fájlalja a fülét és ami nála nagyon aggasztó, nem evett uzsit.
Mikor odaértem, akkor derült ki, hogy nincs láza és délben benyomott egy nagy adag krumplifözi és 3 fasírtot.
Csoda ha 3 óra múlva nem akart uzsonnázni? :)
Valóban folyik az orra és szurkolni kell, hogy a váladék ne mászon be a hallójáratok felé, mert ott okozhat csúnya dolgokat, de az magas lázzal járna.

ja és az is volt a "baj", hogy 3x volt híg és (szerintük) bűzös széklete.
Előző este szöllöt ettünk és itthon is volt még egyszer kakus, de nem volt büdös, pedig most igen érzékeny az orrom :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!!!!

Újra itt vok. Sikerült egy óra alatt visszaolvasnom titeket :shock:

Szombaton Tihanyban is jó sz@r idő volt, de nem tántorított el a kirándulástól. Rengeteg helyen jártunk, az egész Káli medencét, Balaton felvidéket végig jártuk, nem is tudtam, h ennyire szép mi kis hazánk :D viszont akora sebességgel kirándultam,mint a saját nagyanám. Lépcsőzni egy lépcsőfokra mindig kétlábbal lépünk,. 20 méterenként pihi :roll: de így is nagyon jó volt. Jól éreztük magunkat.

Látom veletek minden rendben, megpróbálok summázva reagálnirázok:

Kukli hasa gyönyörű :shock: hogy lehet, hog már ekkora :?: :!:
Vica: az én hasam is hasonló a tiedhez, csak nekem a gyomromon picit több a háj :cry:
Katka: részvétem, ilyenkor talán még nehezebb feldolgozni a történteket

AFP-re nekem kell vinnem pisit, hétfőn megyek majd. Az első vérvételen legalább 4 csővel vettek le,most 2-vel fognak.

Az érzelmi hullámzás megvan. Tegnap hazafelé tervezgettük a férjemmel, hogyha öregek leszünk, akkor majd vidékre fogunk költözni :idea: a kiskutya meg az ölemben aludt, olyan édes volt, én meg elkezdtem bőgni, mert belegondoltam, hogy ő már addigra nem lesz. :cry:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

rebi Nagyon nagy gratula a 4. gyerkőchöz, igazi szép nagy család!!! Jajj de jó is az!!! Mi is 4-en vagyunk testvérek és imádom!! Azért néha írj magatokról! :)
Meg is mutatom a képet magunkról! Bocsi, de nagyon szeretem Őket :)!! :oops:
Kép

Szép napot!
Vica
wicca

Lányok! Ki megy mostanában UH-ra????

Szép napot!
Vica
wicca

nemlajos írtam neked egy jó hosszú választ mégegyszer utoljára a tgyás témára, de elveszett :evil: :evil:

Szóval mikor elkezdtem kapni a gyest az első után akkor lettem terhes a másodikkal és ekkor kérdeztem rá, de nekem az akkori fizummal (kb 120000 volt) nem volt érdemes táppénzre mennem, mert a plafon közelében voltam, így nem kaptam volna meg a közel maximális összeget. Így a második gyerek után ugyanannyi tgyást és kb annyi gyedet kaptam, kapok.
Akinek ugye magasabb a fizetése annak csak a tgyás-nál számít ez, a gyed úgy is maximalizálva van. Lehet hogy gabka te is ide tartozol.
Amúgy nekem úgy mondták hogy nem a táppénz hanem a betegszabi rontja le 20%-kal a járandóságokat. Na azt hiszem elég volt a témából :lol:

gabka jobbulást kívánok Levinek, talán nem kapja el jobban. Az én lányom is elkezdett a hétvégén köhögni, mondta is egyből hogy ő nagyon beteg :D

Papillon örülök hogy jó volt a kirándulás, hát igen a Káli medence nagyon szép , mi is szeretjük :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Katka, nagyon sajnálom, ami történt! Szomorú... Ezek szerint nagyon közel állt a lányokhoz a nagypapa?
Írtad, hogy Szigetszentmiklóson laksz egy lakóparkban, jól emlékszem? Én Csepelen lakom, közel van hozzátok :)

Nemlajos, én nem csak a pénz miatt dolgozom, hanem mert nem érzem megterhelőnek és legfőképp, mert szeretem a munkámat :) A védőnő szerint zizi vagyok... :shock:
Meg szerencsére a terhesség itt nem okoz gondot pl. a félév megkezdésével, ahogy nálatok az iskolában... és azt meg teljesen átérzem, hogy bizonyos munkahelyek (vagy főnökök) nem igazán összeegyeztethetőek a terhességgel. De a csillagok szerencsés együttállása miatt (vagy valami :) ) sem a terhességem nem problémás (egyelőre), sem a munkavégzést nem nagyon érinti, így nálam fel sem merült, hogy táppénzre menjek. Samunál is egy héttel a szülés előtt hagytam abba a melót, akkor jött rám a fészekrakási ösztön :),azaz akkor éreztem azt először igazán, hogy intenzívebben kell foglalkoznom a lakás + gyerekszoba csinosításával. Mivel antiháziasszony vagyok, ez a szülés közeledtének elég biztos előjele volt...

Hú, Rebi, negyedik gyerköc! És ahogy látom, elég kis korkülönbséggel születtek. Jót nevettem a "fáradhatatlan, ipari alpinistába oltott kis kobold"-odon :)
Jó lehet ennyi gyerköccel körülvéve, bár én néha úgy érzem, hogy egy gyerek is néha kemény ügy. Ugyanakkor sokan állítják, hogy a második-harmadik-többedik ahhoz képest már gyerekjáték...

Wicca, jó a családfotó, csinos vagy nagyon! És tök jó, hogy 2 fiú-2 lány van. Ahogy nézem, nálatok sincsen nagy korkülönbség.

Kukli, szép a pocid!
Nekem is már nagyon látszik, az ismerőseim mind idősebb terhesnek néznek, mint ami... és tényleg, azokat a cuccaimat hordom, amit Samunál olyan 5-6 hónapos terhesen.

AFP-re nekem sem kellett pisit vinni, és két kémcsővel vettek le vért... Az első vérvétel volt nálam is a több kémcsőnyi.

Bea, szerintem is kérdezd meg az OEPet és az önkormányzatot is, mert egyedülálló szülőként hátha tudnak segíteni. Lehet, hogy legegyszerűbb a védőnőt kifaggatni, hogy milyen irányba indulj. Elvileg a lehetőségeket neki is tudnia kellene, legalábbis a helyi önkormányzatot illetően biztosan (kihez fordulj, mivel, stb).

Lépek, dolgoznom is kellene...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Tudom , mit akartam még írni...

Gabka, ilyen velünk is már előfordult, hogy szerencsére kiderült, felesleges volt a bölcsődei riasztás...
De inkább legyen egyszer-kétszer vaklárma, mint valódi baj, amit nem vesznek észre...
Levinek jobbulást, bár ahogy írod, nem tűnik szerencsére komolynak a dolog.
erpé

jah, még annyit akartam mondani, a vizelési gyakorisághoz, hogy én éjszaka 3 szor szoktam kimenni :roll:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!
Köszi a pocakbókokat, átadtam a kiscsajnak (?). Botival is bazi nagy hasam volt, de ez nem tom milyen lesz a végén. Vele sem volt már kényelmes egy terhes gatya sem. Amúgy szép lassan mindenkinek látszani fog, és akkor aztán elő a képekkel.
Nem akartam belemenni a pénz kérdésbe, mert nem értek hozzá. Egy tuti, a gyást a szülést előző év (nem az előző 360 nap) béréből számolják. Levivel azért volt több a pénzed Gabka, mert nem azt az évet vették alapul, mikor született, hanem az előzőt. Akkor meg még dolgoztál gondolom. Én 2007-ban szültem, a 2006-os évem nézték, 2007-ben már nem dolgoztam (illetve vissza mentem egy hóra, de az most mindegy). Vagyis aki ebben az évben megy táppénzre, az tényleg bukik kicsit. Aki januártól, az nem. Na nem tom mennyire voltam érthető.
Bea sajnálom, hogy nem derült ki mizus odabent (ha kell elárulom, ksifiúúú), de ami késik, nem múlik…. Legkésőbb márciusban…… (volt egy csajszink aki csak szülésnél derült ki, pedig sok uh-ra jártak)
Wicca szépen gömbölyödsz te is, hát igen a képeket elnézve a te fejed tényleg takarni ne kell! Ne viccelj máááár!!!!!!!!! Nagyon jól néztek ki együtt. A szüleitek nagyon boldogok lehetnek, pláne ha ennyire szeretitek egymást.
Dytt sajnálom ami történt, remélem nemsoká írsz pár boldog sort nekünk.
Apasági csak nem házasoknak kell. Mi azok vagyunk, meg tudom vannak páran, azért írtam.
Wicca én szopis hálóing helyett vettem kigombolható kínaiakat 1000 Ft-ért. El is van rakva. Nem sajnáltam őket. Hú de mennyi fogyott a kh-ban, mire belejöttem ebbe a betét dologba.
Tessza remélem minden rendben lesz. Majd írd meg. Halacska bizti jól van odabent.
Remélem Levi jobban van. Hát a kakiról…. Boti csak simán kakilt reggel. Szval ma is rohantam a wc-re…… heti 2-3x még tuti hányok.
Na most összezavartál Pappilon. Már épp eltettem arról, hogy pisit vigyek afp-re. Mindenkinek köszi a segítséget. Asszem felhívom a labort.
Vérvétel egyébként nálam is úgy zajlott, mint Eprénél és Tesszánál. Elején mindent megnéztek. Asszem 30 hetesen csapolnak még meg rendesen.
Tudom már így is sokat írtam, de ezt muszáj…..tegnap Boti ölemben uzsizott, és elkezdte simóznia a pocim. Csak olyan megszokásból. Hát bent olyan felháborodás támadt, ezerrel rúgta a kezét a kicsi. Persze ő nem érezte, csak én de nagyon édes volt. Boti is utált mindent ami hozzáért. Első rendes mozdulata az volt, hogy a fülelő Zsoltit fejbe rúgta. Nemsoká jönnek ezek a kalandok…. Nagyon izgi.
Na eldugultam…..bocsiiiii a regényért.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?