Új privát üzeneted érkezett!

Hét elején elkiabáltam magam, nekem is pótolnom kell a tejadagot..
Nem tudom mi történt. Lehet közrejátszik az arcüreggyulladásom, de nekem ez sajnos szinte havonta van egy arcműtét óta.. :cry:
Szegénykém tegnap mindig sírdogált, mire rájöttem, hogy éhes marad.
Pedig fél órákat cicizett. Lehet pont ezért, hogy jöjjön végre valami.
Hány grammra van szüksége egy ilyen korú babának? Nem tudom mennyire egészítsem ki. :?

dhbetty

Sziasztok!

Kicsit eltűntem..

Betty
Sajnálom az arcüreggyulladást!
Jobbulást!
Jó a fürdető vödör.
Én is akarta a kád helyett, de Apa nem.

Szépek a babák!!

Nyafi
A teázás - azért sajna, mert az is segítette a hasfájást...
A tej - szerencsére van, de van egy kis gond.
A jobbosban vagy egy kis gömb, ami állítólag tej, csak nem jön ki.
Levi már elég fura pózokban szopik, masszírozom, fejem, de semmi.

A BCG helye - szép piros...
Ha gennyesedik - lehet rátenni egy tiszta gézlepot, de szellőznie kell.
Ma volt a védőnő :P
Azt is mondta, hogy a mellre jó a káposzta borogatás.. próbáljam ki a kis csomón, aztán meleg víz és masszázs.

Cicus
Szép lehetett az a kaki :lol:
Levi állandóan pisil - az a jó, ha csak a kezemet :P

Infacol..
Mi Espumisant adunk néha - ua a hatás...
Már alig sír a hasa miatt...
Ha nem akar kijönni - tornázunk is..

UH
Mi is megyünk majd február elején, bár állítólag csináltak a kórházban.

Nekem szerencsére a hajam nem hullik nagyon.

Találtam a gépen képet - még a szülőágyon - Apa csinálta a telefonjával:
Kép

egy mai majdnem mosoly:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Betty én sem tudtam/tudom, hogy pontosan mennyit esznek a babák ilyen korban, de amit hallottam az az, hogy változó. Patrik is van, hogy 120ml-vel jóllakik, de van, hogy nem elég neki a közel 200 sem :)
Mi amikor még tápszereztem kb. 40-50ml-ket csináltam kiegészitésnek és ha még kellett neki akkor jelezte. Olyankor az öklét tönködi a szájába és cuppog :)
Aztán ezt addig csináltuk amig nem volt neki elég. Én is aggódtam, hogy nehogy túletessem, de megnyugtattak, hogy nem fogom.

Amúgy az éjszakáink rettenetesek. Nem tudom mi van a Manóval mostanában, de felkel, megetetem és vagy 2,5-3 órán keresztül szenved, nyűgös, sir stb...
Ilyet korábban soha nem csinált. Megetettem, böfizett, leraktam, aludt... Most meg? Olyan vagyok már mint a zombi :(
Sajnos most a délelőttünk is hasonló volt, azt hiszem nem nagyon szereti a tökfőzeléket... Annyira sajnáltam szegénykét. Most kidőlt, úgy elfáradt a délelőtti szenvedésbe. Már a dokit is felhivtam olyan vigasztalhatatlanul sirt, majd a szivem szakadt meg.
Már nem tudom mit egyek... Pedig annyira figyelek, de már mindentől félek!!! Nektek van olyan tippetek, hogy K betűs kajákon kivül mit nem célszerű enni?

Ez 2 napos kép :)

Kép
Kép

Kép
zuzmara08

Sziasztok!

Betty, először is mérd le mennyit szopizott....bár nem tudom te írtad-e hogy nincs mérleged...mert akkor nehéz lesz....Megnéztem a mi tápis dobozunkon 90ml írnak 1-2 hetes babáknak...aztán 120ml...de ez rengeteg bár biztos van olyan baba aki megeszi.Réka 2 hetesen 40-60 ml pótlást kapott....mert ugye volt tejcsi meg még van is úgy 30ml.Szóval ha nincs mérleged akkor se csinálj 90-et mert tuti eszik valamennyi tejcsit...szerintem próbáld meg 40ml-vel aztán ha nem elég még mindig tudsz adni neki!
Én is jobbulást kívánok!!!

Kia, igaz nekem nincs sok tejcsim de nekem is volt úgy 1-2 hete egy kis csomó a bal mellemben....be is paráztam bár gondoltam hogy tejcsi...aztán pont most néztem meg hogy írtad és már eltűnt...próbáltam úgy szopiztatni hogy ott is érje inger több-kevesebb sikerrel...nahát hogy most az használt vagy sem nem tudom...a lényeg hogy már nincs ott! :)
Tök jó a mosolygós kép :) Nekünk még nem sikerült elkapni :(
Bár szerintem még csak ilyen reflex mosoly lehetett Rékánál mert utánna hiába próbálkozom ugyanazzal a dologgal nem reagál :D
Vendég

Sziasztok!

Betti
Sajnálom az arcüreggyulladást, nem lehet könnyű minden hónapban lejátszani. Ettől szerintem megcsökkenhetett a tejcsid.
Az sem segít, ha többet teszed cicire Pankát?
A vödröt mi is néztük egyszer, bár én gyorsan letettem róla. Az a baj, hogy alig lehet kihasználni. Anyukám meg egyenesen szemetesnek nézte :lol: Kép

Köszönöm az Infacolos hozzászólásokat. Ma volt a védőnő, és pont etettem. Utána meg pont volt egy-két hasfájós sírás, mint tegnap este. Abban maradtunk, hogy betartom, és minden etetés előtt belegyömöszölök a szájába belőle, meglátjuk, hogy mi lesz. Most este már nem is sír, bár még alszik apán. :lol: 5-kor etettem utoljára, kénytelen voltam, mert nem bírt megmaradni. 110-et evett akkor (kénytelen vagyok minden etetést tényleg lemérni), azóta szundi van, főleg az engedékeny apán. Erről majd teszek fel képet.
Ha szerencsém van, és kihúzzuk úgy, hogy 11-kor keljen fel kb., vagy hogy akkor tudjuk fürdetni, és utána evés, akkor lesz időm valószínű hajnali 5-6ig aludni! Ami csúcsszuper lenne!

Már négy napja minden este szörnyen fáj a fejem, és rengeteget sírtam is, a semmin legtöbbször. Ránéztem Csibére, közben megszólalt az a zene, amit szülés közben dúdoltam magamban (Zoltán Erika és Robby D - Mr. Hóember: Hé miszter hóember, valahol útnak indul egy kisember... ) és elsírtam magam, hogy nekem van egy gyermekem. :? :oops: :lol:

Ma nem fáj már szerencsére, remélem fogunk tudni aludni. Kezdődik a hiszti, szerintem ébredezünk...

Kép

Kép
fcicus

Öööö a képet a hozzászólás aljára akartam :D

Kép

Kép
fcicus

Szép jó reggelt mindenkinek!

Cicc, Nekem is sokat fájt a fejem Manó születése után....és már elmúlt hála az égenek...bizti valami hormonális izéééé....:)Jaaahhh és a sírás....naaaahhh én a terhességem utolsó hónapjában mindig ugyanazt a számot hallgattam Manóval a pocakban....és amikor hazajöttünk meghallgattuk együtt hármasban újra....naaah akkor volt sírás-rívás....de csak részemről...nah meg apjuk is elérzékenyült egy kicsit mert látta hogy engem mennyire meghatott ez a zene.....persze Réka olyan szinten figyelt a zenére...hogy öröm volt nézni.....sokat hallgattuk később is és én mindig elérzékenyültem....mert annyira cukika amikor meghallja...szó szerint leesik az álla....és...tátva marad a szája úgy figyel :D És annyira jóóóó hogy van nekünk ez a kis tündérke....mégha néha nehéz is....anyiirrraaaa...de annyiraaa IMÁDJUK!!!De gondolom ezzel mindenki így van :)

Tegnap éjszakai etetés után ami 01 óra után volt.....kipakolt a drággaa....akkora kakit nyomott....mondjuk nálunk mindig sok mert ugye 2 naponta kakil.....na de most hajnalban.....komolyan mondom ilyenkor 30 perc csak míg letakarítjuk a popót és újra bepelenkázuk.....Jó kis hajnali program :D

Jó hétvégét mindenkinek!Sok-Sok papás programot....mert ugye ők ilyenkor érnek ráááá :D

Puszi
Niki és Réka baba
Vendég

Sziasztok!

Nálunk apa jól meglógott vásárolni! :lol: Meg felment a nagymamájához, gondolom a szokásos történik. Egy ebéd, utána még be a szobába egy kis csevejre! Így lesz a "csak 10 percre megyünk fel"-ből egy óra! :lol:

Jó kis éjszakánk volt! Annyira fáradt voltam, hogy lazán elaludtam úgy, hogy Csibe rajtam volt! Ezzel nincs is gond, de hajnalban arra keltem, hogy valami nagyon nyomja a cicimet, és fáj! :lol: Volt nagy meglepetés a számomra, hogy én hamarabb elaludtam. :D

Elkezdtem írni, hogy mennyiket eszik. Most nem a súlyát írom, hanem azt, hogy ténylegesen mennyi a kaja. Persze éjjel elfelejtettem, mert annak ellenére, hogy 23-kor evett 130g-ot, éjjel egyre már éhes volt. Nagyjából fél2-ig sikerült kihúzni, és szerencsére sokat már nem tudott enni, mert az esti etetésnél jól leszívtam a ciciket, hogy reggel ne szétázott hálóinggel keljek.

Sokszor úgy érzem, hogy csak a cumizás hiányzik neki, a cicizés. De a cumit még mindig nem lehet neki odaadni, egyszerűen bele sem tudod gyömöszölni a szájába! :lol: A kezecskéjét tegnap délután megette alvás alatt, ez egy nagyon jó dolog volt, de este már nem működött. Cicike kellett. Ilyenkor kap egy kis cicikét egy picikét! :lol:

Tündériek a babák!
Megnéztem Kristóf fényképeit is, és minden fényképet, amit mostanában feltettetek, annyira más más minden kisgyerkőc! Nagyon tetszik!

Képzeljétek, nincs pocakfájás (kopp kopp kopp)! Tegnap nem volt, de rendesen kapta is az Infacolt. Ennek eredményeként van sok büfike is, ami viszont sokáig tart. Van, hogy fél óra - háromnegyed óra után is jön még ki büfike!
Viszont Csibe annyira nem díjazza ezt a "gyógyszert", egyenesen utálja! Már látja a kezemben, és szájzárat kap! :? :lol: Kész rémálom sokszor beadni neki, de a nemes cél érdekében küzdünk ám! :wink:

Kinél mi a helyzet?
Mikor kezdtétek el kivinni a gyerkőcöket babakocsival? Mi még továbbra is csak szellőztetünk, mondjuk olyan negyed órákat sapival, miközben szundizik az ágyikójában! Jövő hétre terveztem, hogy elkezdem kivinni a szabadba babakocsival, csak annyira nagyon macerás lesz úgy vélem a felöltözés, ki, 5 perc, vissza, vetkőzés!
Vagy ti hogy csináltátok? Több, mint öt percet voltatok kint? És inkább délelőtt, vagy délután?
Egyelőre csak a sorház belső udvarára fogom kivinni, ott nem járnak a kocsik, és nincsenek influenzás emberek sem! :? De vajon tényleg csak 5 perccel kell elkezdeni? És mit csináljak? Tologassam körbe körbe? (persze a hóban :lol: , hogy utána sikálhassam a babakocsit :lol: )

Kép

Kép
fcicus

Sziasztok!

Sétálás:ma kint voltunk 3 órát.Ebből egy órát sétáltunk a faluban,maradék két órában pedig a gyerek kint aludt-addig én gyorsan megfőztem.

KÉPZELJÉTEK!

Flóra elkezdett költözködni...Este letettem az ágyába,következő etetésnél azt vettem észre,hogy a feje igencsak hozzáér az ágy oldalához.Kérdem apától,hogy ő mozdította el a gyereket?Mondta,hogy nem. :shock:
Így egyből leesett a tantusz,hogy kisasszony volt az.....

Szerdán leszünk 8 hetesek.Nagyon durva,hogy milyen gyorsan repül az idő.... :?
Nagyon aranyosak a képek. :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Séta, mi is voltunk kint ma .....kb.1 órát.....ez volt a 2. alkalom...elsőre kb.30 percet voltunk...szó se róla nem kis művelet összekészíteni Manót úgy hogy ne nagyon kajabáljon....mi úgy csináljuk hogy először mi öltözünk fel....csak a kabát az ami a legvégén felkerül ránk .... Rékát is nagyon gyorsan kell csomizni mert nem szereti....valamint az ablakot is kinyitom amíg bebugyolálom....aztán mehetünk is....de így sem ússzuk meg egy kis nyafogás nélkül....de amikor már ring a kis feneke akkor minden ok....jaaa és a cumi is csodákra képes....már elfogadja.....eleinte neki sem kellett...még most is csak nagy nehezen kezdi el szívni de a végén mi győzedelmeskedünk :) Mi du. megyünk ki...vagyis 11-12 körül etetés és utána büfi...pici pihi...hogy leérjen a kajcsi...nehogy visszaköszönjön...és így kb.13.30-14.00 körül már lent sétálunk :D

Itt egy mai kép:
Kép Sétálunk-sétálunk...:)

Kép És egy kis huncutkodás...:)
Vendég

Niki! Ha így jár keze lába, mindenképpen bugyoláld be kőkeményen, úgy hogy a keze legyen a teste mellett és ne engedd, hogy kiszabaduljon. Utána altasd ahogy szoktad, de ilyenkor attól is nehezen alszik el mert látja, hogy mozog a keze, de még nem tudja, hogy hozzá tartozik.
Kia ha nem jön be a káposzta, akkor tegyél disznózsírt jó vastagon a cicidre, a mellbimbódat hagyd ki, mert felázhat, tegyél rá egy jó meleg nedves pelenkát, rá száraz pelenkát és kösd le egy éjszakára. Reggelre fel kell puhulnia.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Néhány friss kép a Levi babánkról!

Puszi mindenkinek, Anna és Levibaba

Kép Kép Kép
boganna07

Sziasztok!

Na végrevan időm írni.

Niki nagyon édik vagytok a képen, annyira látszik hogy köztettek nagyon megvan az összahang!!!! Nem is tudnám elképzelni hogy ez a kis tündérke tud hisztizni is. :D :D :D

Levikével a hétvégén meglátogatjuk a nagyikat. Tegnap nagyon élvezte. Olyan jó lenne ha ma is szép idő lenne és ki tudnánk egy kicsit tolni!!!!!!
A legjobb meg az lenne ha tavasz lenne mert akkor már minden nap kint lehetnénk.

Cicus láttam a ti kis manócsetek is nagyon szeret apán alukálni, nálunk sincs ez másképpen. Szerintem ha kiviszed a picit sétálni akkor ne öt percre, csak várd meg míg szép napos idő lesz, (mint mondjuk amilyen tegnap volt). Párás szmogos időben nincs értelme kivinni nekem azt mondták.

Betty mi újság van a kis Pannival, rég hallottunk már felőletek. Annyira cuki volt abban a kis kádszerűben. Látszik hogy nagyon jól érezte a pocidban magát,

Linus Kristóf is nagyon cukorka. Nálatok is apa a minden?

Nyafi olyan szupi tanácsokat tudsz adni. Neked Abigél baba az első babád? Vagy honnan tudsz ennyi jó dolgot? V árjuk Abigélről is az újabb fotókat.

Puszi mindenkinek!

Anna, Levi baba
Kép
boganna07

Anna!
Gyüjtöm itt a neten, olvasom a suttogót. hallgatom az anyukat, anyósokat és hallgatom a szívemet. Próbálkozok.

Kép
nyafi

Anna!
Ahogy mondod: Apa a minden, én meg a CICI :D

Amúgy azért nem fényképezkedem, mert hatalmas karikák vannak a szemem alatt :evil: Betty, Nicol!Ti hogy csináljátok, hogy nem vagytok karikások????!!!

Kép

Kép
linus

Sziasztok:)

Anna, köszi a dícséretet...bizony ez kis mazsola igencsak tud hisztizni...nagyon kis türelmetlen és ezt a rossz tulajdonságát sajnos tőlem örökölte :roll:

Linus, háááttt.....ez a karika témaaa jóóó.....hidd el én is karikás voltam amikor Réka 2-3 hetes volt!!!!
Viszont ma hat hete hogy megszületett Manó...szóval mostmár hála az égnek mi is belejöttünk ill.ő is többet alszik (kopp-kopp) így már én is megmutatom a fejemet a képeken :D Amúgy most készültek csak olyan képek rólunk amin az arcom is látszik...mert amúgy úgy néztem ki mint egy 2 hetes vizihulla :lol:
Vendég

Sziasztok!

Egy gyors beqqcs..

Levi tegnap 4820 gramm volt :lol: (egy hete 4400).

Zuzmara, Anna, Cicus, Niki
Nagyon szépek a babák :wink:

Anna nagyon tetszik Levi ruhája.

Manó szeme kezd kék lenni...
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Anyucik!!!

Látom nagy a pangás.

Kia a ti kis Levitek is egy cukorbogyó!!!!!!
Mi kis Levink 4220 így lassan négy hetesen.
A ruhácskát a H&M-be vettük nagyon kis cuki babacucokat lehet ott kapni és nem is drága. Lehet hogy még leértékelés is van úgy hogy a hétvégén lehet hogy mi is elmegyünk Levikével.

Linus nekem is karikásak a szemeim, mondjuk nekem nagyon nagy az alvás igényem, szóval nem tudom hogy hogy néznék ki a Levi nem lenne ennyire jó kis baba.

Niki képzeld vettem nagy nehezen ilyen More milk kapszulát és kicsit több a tejem, de gyorsan le is kopogom. (kopp-kopp-kopp)!!

Betty, Cicus, Niki, Nyafi, Zuzmara. Mi újság van?
Reméljük Betty is jól van ,és nem beteg.

Puszilunk mindenkit.

Ann, Levi babóka!
Kép
boganna07

Sziasztok!

Anna, örülök hogy neked több a tejcsid .... nekem kb.3 napja...nagyon-nagyon kevéske...és Manónak sem kell a cici...vagyis rácuppan de nem veszi be a bimbómat rendesen és csak cicilget...nem tudom mi lehet.... :?:
Lehet hogy elapad a tejcsim :?: Pedig nem ért semmi trauma...teljesen jól érzem magam...ráadásul a tejcsi érdekében többet is eszem és iszom ...szóval nem értem :?: :!:
Nagyon cuki Levi abban a kis szerkóban :)
Jaaa és Betty én is már rég meg akartam dícsérni a kádas vagy vödrös képet nagyon cuki!!!

Ma du. annyira nyugtalan Réka....most is hirtelen felsír nem tudjuk mi lehet a baja...lehet hogy megint a pocijaaa...annyira borzasztóó hallani :( Pedig de. annyira nyugodt volt és vigyorgós!!!
Sikerült is elkapni a vigyorát :D

Kép Meg van a cumim...:)
Vendég

Sziasztok!
Visszaolvasni csak nagyjából tudok, elég nehéz napokat élünk át.
A tejem ugye kevés lett, akkor jött a védőnő, aki mindenáron vissza akarja/akarta hozni a régi mennyiséget, így pl 2. napja már az ágyat kell nyomnom hátha az is segít, mert túlhajszolom magam..meg stressz.
Aztán mindent kipróbáltunk. Pezsgő, sör, szoptanít, nappal nem pótolhatok (ezt 2 napig bírtam) csak 2 óránként cici. 2 óránként 20 g jött le nappal, éjjel megkapta a tápot, azzal kiütötte magát és addig nekem is termelődött annyi, hogy 1x 100, másszor 80 g-t tudott enni.
De ma voltunk dokinál, nagyon kevés a sulya. Most 4 kg körül kellene lennie, ehelyett 3255 g. :cry: :cry:
Most minden 2. kaja tápszer, addigra termelődik kicsit több tej.
Ráadásul voltunk kardiológusnál mert szívzöreje van.
Van két pici luk a szivecskéjén. Valószínüleg rendbejön, de lehet (rutin?)műtét segít. Az mégiscsak a szive..1 hónap múlva többet tudnak mondani.
Úgy el vagyok keseredve, annyira féltem és olyan tehetetlen még :(
Nagyon féltem megőrülnék ha történne vele valami.. :cry: :cry: :cry:

dhbetty

Sziasztok!!!

Betty, szeretnélek megnyugtatni....Rékának is van szívzöreje...neki is van a két pitvar között egy 4 mm-es lyukacska...nekünk májusban kell visszamenni kontrollra. Én is nagyon beparáztam a kórházban mert nekünk ott vették észre ráadásul nekünk egy bizonyos "botelló" vezetéke sem volt bezárulva ez még nagyobb gond volt...de hála az égnek az már rendeződött...és...erre a kis lyukacskára is azt mondták hogy kinövi!Reméljük így is lesz!!!Nálunk a gyermekorvos amikor nálunk járt már nem is hallotta a zörejt!Tudom hogy mit érzel!
Hidd el nem lesz semmi gond!!!
A védőnőre pedig ne hallgass!!!Szerencsére a miénk nem erőszakoskodik ennyire az anyatejjel kapcsolatban!!!Nyugodtan pótold tápszerrel....!!!És nyugi ha csak annyi tejcsid van akkor annyi van és kész!

Húúúú én nem tudom mi lehet a levegőben de Réka borzasztó nyugtalan volt egész tegnap du. ill.éjszaka.....valamint ma reggel is mintha az lenne!Nem tudom mi lehet a gond!Mi is rendesen beparáztunk tegnap....egyszerűen nem tudom biztosra hogy a pocija fáj-e?Tegnap krumplifőzeléket ettem...lehet ez volt az oka....nem is kapott anyatejcsit este ill.éjszaka...na ennek eredményképpen úgy bedurrant hajnalra a cicim hogy majd megőrültem.....le kellett kézzel fejni...de annyira fáájjj...szóval van itt tejcsi csak én hittem hogy nincs!Reggel is lefejtem...nem merem még neki odadani mert mi van ha még benne van ez a krumplifőzelék......Szerintetek mikor ürül ki?
Ráadásul tegnap volt itt anyósom...eddig nem nagyon volt nálunk...vagyis volt csak Rékát csak messziről szemlélte...hozzáteszem nem ő nem akarta...hanem én nem nagyon hagytam...nem is tudom miért(talán megérzés?).....és tegnap itt volt és szó szerint lecsapott rá...ő akarta büfiztetni,etetni,altatni....szerintem ezt is traumaként élte meg az én kis Rékám ez is lehet a gond....új arc,új illat,új hang.....ráadásul így teljesen kiestünk a napi ritmusból..ááááá...őrület...egész éjszaka nálunk aludt a mi ágyunkban...ahogy leraktam volna a kiságyba üvöltés ezerrel....ill. minden kis zajra összerezzen a kis lelkem...annyira de annyira sajnálom. Hmmm...ráadásul kéne mennem csüt.-ön 6 hetes kontrolra a nőgyógy.-hoz...és anyukám beteg így anyósomnak kéne vigyáznia Rékára....de így hogy hagyjam ráááá???!!!
Szerintem nem megyek a héten hanem majd jöv.héten addigra hátha anya is meggyógyul!
Érdekes hogy anyukámmal tök jól elvan....mondjuk meg is értem mert ő ahogy hazajöttünk a kórházból 2 héten keresztül nálunk volt és valószínű megszokta.Rájöttem hogy a "suttogó" szerint a mi kis Rékánk tuti "mimóza" jellem!!!

Háááttt nem könnyű dolog szülőnek lenni!!!Annyira féltem mindentől!!!

Na most ennyi voltam!
Puszi
Niki
Vendég

Sziasztok Anyucik!

Betty én is csak azt tudom mondani hogy ne izgulj, sok baba születik így és hamar meg is szünik az a kis lyokacska a szivén. Én is aggódtam mivel a párom apukájának két szívműtéte is volt és mind a két dolog amiatt műtötték születési rendeleneség miatt volt. Szóval én is végig aggódtam egy kicsit, hogy nehogy örökölje a pici. Eddig még nincs gond de majd mi is megyünk egy teljes körű vizsgálatra, kicsit később.
Szóval kitartás! A tejjel kapcsolatban meg tényleg ne aggódj a tápok ma már nagyon jók, ha kis anyatejed van abból is megkapja ő azt a kis immunerősítőt. Levike is az adaga 2/3-át tápban kapja és szépen egyenletesen fejlődik.

Niki látod van ott tejcsi csak eddig a kis Réka mindig kiszívta!!! A kis ügyes. :)

Úgy kivinném ma kis Levit, remélem sütni fog egy kicsit a nap!!!!!

Puszi mindenkinek!!!

Anna, Levi babóka
Kép
boganna07

Ez egy régi vonalzó volt. :shock: :shock:
Kép
boganna07

Sziasztok!

Muszáj, hogy írjak nektek, akármilyen lusta vagyok is! (mert mostanában mindenhez lusta vagyok, még enni is :? )

Betti

Először is, kérlek szépen, NYUGODJ MEG!!!!
Semmi gond nem lesz a Panka szívével, tényleg kinövi! Általános iskolás koromban egy véletlen vizsgálat folyamán derült ki, hogy nekem is szívritmuszavarom van. Akkor azt mondták, hogy jót tesz a sport, én pont sportoltam (később azt mondták, hogy nem tett jót a sport :lol: ). A lényeg, hogy elmúlt! Tényleg!!! Az emberek 90%-ának van szívritmuszavara, csak aki nem vizsgáltatja ki, az nem tud róla! Márpedig amiről nem tudsz, és nem okoz problémát, azt miért vizsgáltatnád meg? Nem igaz?
Ki fogja nőni, ez teljesen biztos! Tavasszal sokat lesz levegőn, elkezd mászkálni, forgolódni, tehát mozogni, és máris jobb lesz, hidd el!

A másik: a tej!
Ez mindenkihez szól: vettetek mellszívót? Használjátok is?
Én úgy tapasztaltam, hogy rendkívül fontos dolog, és nagyon sokat segít abban, hogy legyen elég tejed! Én a kézi Medelát használom (ez itt a reklám helye :lol: ), és nagyon jól bevállt! Van egy régebbi elektromos is, de az nagyon beszívja a cicibimbóm, és rendkívül fáj tőle, ráadásul nem is úgy rezeg, ahogy a baba szív. A babák szívnak négyet-ötöt, majd leállnak egy picit. Ezt csak a kézivel tudom utánozni!
Ha nincs, szerintem szerezzetek be egyet! Ha van, akkor próbáld ki azt a megoldást, hogy minden egyes etetés után (ha kap a cicidből, ha nem) leszívod mind a kettőt! (Ha tudsz, szerezz be lanolinos krémet - szintén a Medelát tudom javasolni, mert ha azzal bekened a cicibimbódat, nem fog kirepedni és fájni sem fog)
Ezt az ötletet egy barátnőmtől kaptam, akinek most másfél éves a kislánya. Ő azt javasolta, hogy minden etetésnél kínáljam meg mindkét cicivel a picit. (Anyukám szerint persze egy etetésnél csak egy cici, és mindig felváltva. Nálam ez problémás, mert kezdünk áttérni a ritkább evésekre, és kidurranna a mellem, ha annyit várnék) Szóval ugyan nem kínálom meg mindkettővel, de csak azért, mert van elég általában az egyben is.
Te, nyugodtan megkínálhatod mindkettővel, de MINDIG szívd ki a felesleget!!!! Eleinte én is csak épphogy 10 g-ot, vagy 20 g-ot tudtam kiszívni. Azokat kiöntöttem, amíg a tárolása nem volt megoldott. Most már van olyan, hogy csak egy ciciből kiszívok 150 g-ot! Igaz, ez négy óra alvás után van! :lol:

Van még valami, amit én sokkal fontosabbnak érzek annál, hogy vízszintesben legyél.
BOLDOGSÁG!
Nem vicc! Ha sokat nevetsz, mosolyogsz, jól érzed magad a bőrödben, szerintem mindenféle muszáj pihenésnél jobbat tesz veled! Megváltoztatja a hormonjaidat, a közérzeted! Ha elfáradtál, természetesen irány egy fotel, vagy az ágy! Ha lusta vagy, ne csináld! De érezd jól magad a bőrödben! Tudom nehéz, nekem is kellett másfél hét, mire el tudtam érni, hogy ne érdekeljenek annyira a vasalatlan ruhák és a két elrámolatlan polc. Valamint a nagy asztal. :oops: :lol: Mindegy, zavar, de ha képtelen vagyok még rá, akkor képtelen vagyok és kész! Persze én másnak sem engedem... :? :roll:
Próbáld ki!

Illetve még a védőnőm ilyen helyzetekre a Laktoherb (herbáriás) teát javasolja! Nekem is ajánlotta, de a Csibe pocija miatt, ami viszont megoldódott az Infacolnak hála, szóval van teám, de nem iszom. Mindenesetre ki lehet próbálni!

Niki
Ha Réka baba tegnap nyügi volt, az nem lehet, hogy azért volt, mert éhes?
Csabi már harmadik napja eljátsza ezt! Este 9-kor kap enni, ilyenkor lazán megeszik 130 grammokat. Ezután eltelik max egy óra, és megint hisztizik. Apukájánál van, és ha átkerül hozzám, egy 10 percre megnyugszik, aztán újra hiszti. Kipróbáljuk a cicit, és lám! Megint lenyom egy 30 grammot. És ez még egyszer megismétlődik 11 és éjfél között!!! Engem szörnyen kiborít, de nem kiborít, egyszerűen hihetetlennek tartom! Gyakorlatilag három órán keresztül eszik. Utána mondjuk lazán alszik 5 órát, úgyhogy hajnali fél5-ig nyugtunk van, apának meg először 5.20-kor szól a telefonja, úgyhogy ez már kevésbé zavaróbb, mint a hajnali 2 órás hiszti.
De, valóban lehet a másik ok az, hogy "ismeretlen" kezében volt sokáig. Nem tudom, te mennyit voltál anyósoddal a terhességed alatt?
Mert mondjuk nekem anyukám az, aki egy hangos jellem. :D Neki az alaphangfrekvenciája is jóval magasabb, mint másnak. Viszont sokat voltam a szüleimmel a terhességem alatt, anyukám akkor sem halkított! És most, Csibe figyel a hangjára! Valami hihetetlen, de nem bőg a hangjától, sem az érintésétől, mintha régóta ismernék egymást! Ellenben ugye az én anyósom még egy ismeretlen világ a számára. Ezt onnan is tudjuk, hogy ha ők vannak itt, Csibe még az apukája kezei közt sem nyugszik meg. Csak nálam!
(Mondjuk azért ez egy szörnyen jó érzés nekem! :wink: :oops: :lol: )
Szóval minden lehet, még a puki is bejöhet! Próbáld ki-becsomagolni mikor hisztis. Mintha tisztába tennéd! Nekünk ez is bejött! Én nem bírtam ki, és Cólát ittam, és tegnap olasz kolbászos pizzát ettem! Egész éjjel a pukkantásokat hallottam! Meg előtte este gyömöszölés közben jött a kaki is! Ez is bevállhat, hiszen a K betűs ételek puffasztanak! Az pedig elmúlik a pukikkal! :)

Na, most már lelövöm magam egy időre! :lol:
Puszi Nektek!

U.i.: még azért mindjárt felteszek két sztárfotót! Ímádom a babám lábikóit! (de szerintem nem erről teszek fel képet :lol: )

Kép

Kép
fcicus

Egy kis kiigazítás! A 150 grammot abból a ciciből tudom kiszívni, amiből nem etettem!

Kép

Kép
fcicus

Kép Top Secret baba

Kép Anci ölében szemléljük a fényképezőgépet!

Kép

Kép
fcicus

És egy még szinte forró, annyira friss kép!

Kép Shrekkel

Kép

Kép
fcicus

Köszönöm, aranyosak vagytok.
Csak az, hogy szívbeteg igazolványt kapott és a műtét szó után nem olyan könnyű..de próbálok én.
Linus! Most látnád a karikáimat!.. :shock:
Én is dobok 2 fotót és megyek reklamálás van..
Kép

dhbetty

Ez lemaradt
Kép

dhbetty

De kis drágák a Cucóóók!!!!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Nálunk is megérkezett a bébi, december 25-én, 3330 grammal, ami mára 3710! Egyfolytában enne, és nálunk is tegnap volt a nagyon nyűgös nap, de látom töbeteknél is. Most sokat nem tudok írni, csak Betty, neked akartam írni, hogy próbálj megnyugodni, biztosan nem lesz semmi baj!!!!! Persze, mondani könnyű, tudom én, de azért tényleg próbálj optimistán hozzáállni a dolgokhoz!!
Szorítok nektek!!

Lányok, gyönyörűek a bébik, látom szépen fejlődik mindenki!! Egy fotó Kittiről:
Kép

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!
Egy gyors kérdés: ti hetente, vagy havonta adtok K vitamint a Manóknak?A doki heti egy ampullát írt fel, de a tájékoztatóban havi egy ampullát írnak :?
köszi!
Lina

Kép

Kép
linus

Sziasztok!

Linus:mi hetetnte egy ampullát adtunk.

Nagyon édik a babák... :D :D :D
Vendég

Sziasztok!

Linus: heti egy ampullát kell adni, én is úgy tudom! Lehetőleg ugyanazon a napon, ugyanazon etetéskor, bár az etetés mindegy.

Kép

Kép
fcicus

gyors bekukk, betty, nyugi, babák nagy részénél van ilyen, elmúlik!!!!!!!!!!!!
nekünk méhen belül volt, születés utánra elmúlt!nektek most jött ki, de elmúlik!
Vendég

Sziasztok!

Újra itt... Ez a tegnapi nap nagyon kifogott rajtunk. Egész nap a kezemben volt a Manó és nem volt hajlandó aludni sem. Rajtam elaludt, de ahogy betettem az ágyába akkora lett a szeme mint az üveggolyó. És jóformán egész nap sirt.

Nicolett: elvileg a tej 9 órán belül ürül ki, de közel sem biztos, hogy a krumplifőzelék volt a bűnös. Nálunk ettől nem lett baja a Patriknak, de persze babája válogattja. Lehet, hogy valami front volt tegnap :(

Betty: kitartás, és nyugi!!! Biztos nem lesz semmi baja a picurnak. Sok babának van hasonló probléjáma, de sok esetben kinövik, azaz magától megoldódik.

Tejtéma és mellszivó: a More Milk Plust csak ajánlani tudom, már több ismerősöm is sikeresen "tesztelte"! A mellszivó tényleg nagyon hasznos, de minden kajálás után célszerű kiszivni a maradékot, mert akkor jobban termelődik és nem csomósodik össze a cici. Sajnos nincs mese, masszirozni és szivni.... sok esetben ez a megoldás.
És egy érdekesség: egyre többet hallom, hogy a szoli is jótékony hatással van a tejre. Persze ésszel, nem befeküdni 15 percekre, csak finoman. Le kell takarni a mellbimbót, hogy ne égjen meg és pár percre nyugodtan be lehet feküdni. A tejenek nem lesz baja, viszont a meleg nagyon jót tesz a cicinek, meg a lélelnek :)

Jaj, mennem kell, mert a kis szent gyermekemnek kinőttek a szarvacskái.... :) letöröm őket :D

Kép
zuzmara08

Sziasztok!

Újra itt... Ez a tegnapi nap nagyon kifogott rajtunk. Egész nap a kezemben volt a Manó és nem volt hajlandó aludni sem. Rajtam elaludt, de ahogy betettem az ágyába akkora lett a szeme mint az üveggolyó. És jóformán egész nap sirt.

Nicolett: elvileg a tej 9 órán belül ürül ki, de közel sem biztos, hogy a krumplifőzelék volt a bűnös. Nálunk ettől nem lett baja a Patriknak, de persze babája válogattja. Lehet, hogy valami front volt tegnap :(

Betty: kitartás, és nyugi!!! Biztos nem lesz semmi baja a picurnak. Sok babának van hasonló probléjáma, de sok esetben kinövik, azaz magától megoldódik.

Tejtéma és mellszivó: a More Milk Plust csak ajánlani tudom, már több ismerősöm is sikeresen "tesztelte"! A mellszivó tényleg nagyon hasznos, de minden kajálás után célszerű kiszivni a maradékot, mert akkor jobban termelődik és nem csomósodik össze a cici. Sajnos nincs mese, masszirozni és szivni.... sok esetben ez a megoldás.
És egy érdekesség: egyre többet hallom, hogy a szoli is jótékony hatással van a tejre. Persze ésszel, nem befeküdni 15 percekre, csak finoman. Le kell takarni a mellbimbót, hogy ne égjen meg és pár percre nyugodtan be lehet feküdni. A tejenek nem lesz baja, viszont a meleg nagyon jót tesz a cicinek, meg a lélelnek :)

Jaj, mennem kell, mert a kis szent gyermekemnek kinőttek a szarvacskái.... :) letöröm őket :D

Kép
zuzmara08

Sziasztok!

csak egy gyors helyzetjelentésre jöttem...a tegnapi napunk hasonlóan szörnyű volt mint Zuzmaráéknál. Éjfélig kézben volt akkora annyira elfáradt a sok sírástól hogy bealudt ÉS reggel 6ig csönd volt. Mióta megszületett nem aludtam még ennyit egybe. De ma ettől még fáradt vagyok.....

Séta: mi 1- 1,5 órát szoktunk sétalni ha nincs nagyon hideg :)

K vitamin: havi egy ampulla.Biztos ez is gyerekorvos függő.

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!

Tegnap front?
Levi tegnap szinte egész nap aludt :lol:
Kicsit a babakocsiban, kicsit a kiságyban és rajtam... :lol:

Betty
Én is csak azt tudom mondani, hogy NYUGI!
Reméljük hamarosan helyrejön!

A tejtermelés...
A legjobb az, ha gyakran mellre teszed a kicsit, még akkor is, amikor nincs benne semmi..
Az a jó, ha ő ingerli!

Mi még most is csak tejet eszünk...
Tea, bogyók...stb nékül.
Lefejni úgy 3x szoktam naponta a maradékot... (20-40 ml).

Úgy néz ki a éjszakai etetések ideje állandósul..
Eszik 23, 2 és 6 körül.

Holnap nődoki , nagyon gyorsan elszaladt az idő :shock:
Kiváncsi vagyok Manó mit fog szólni az utazáshoz.

A K vitamin - valóban heti 1 ampulla azoknak a babáknak, akik anyatejet kapnak. (mondta a gy.doki)

Réka, Csabi, Panka és Kitti is gyünyörű!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Zsuzsi
Gratula az 1 hónaphoz!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

K vitamint nem tudom, hetit mondott nekem a dokim, bár nem szoptatok, így semmit sem adok neki.

Mi is visszük ki a babát, amikor hó volt, akkor is, már 2 hetesen vittük ki.imád kint lenni.

tegnap nálunk is volt valami, szegény úgy böm,bölt mintha nyúztam volna, csak hergelt magát és én is sírtam, mert már nem tudtam, mit tegyek, nagyon kivoltam ettől....szegény, aztán este 9kor tudott bealudni, addig egséz végig fent volt és még a kajáláskor is sírt! :cry:
Vendég

Sziasztok!

Mi sem voltunk kivételek,éjjel 1-ig virrasztottunk.Védőnénink szerint azért,mert tegnap telihold volt. :shock: :shock: :shock:

Kb 2 napja megindult szegénykémnek a nyála... :shock: Laaassaann indulnak a fogai....

Betty:kitartást és NE IDEGESKEDJ!!!

Kérdésem a következő lenne,bár ez nem babás téma,de ha valaki tudna valami tanácsot adni azt megköszönném...
Szóval:az a helyzet,hogy kezd kialakulni az aranyerem....és marha szar dolog.Elkezdtem szedni egy hashajtót,de semmit sem használ... :oops: :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!!!

Kingii, nekem anyukámnak szokott szorulása lenni és ő almaecetet tesz 1 pohár vízbe és ezt éhgyomorra szigorúan éhgyomorra reggel megissza és már mehet is a wc-re....próbáld ki neki nagyon bejött...és neki tényleg sokszor van szorulása...Remélem segít! :)

Holnap ha Réka is úgy akarja én is megyek a nőgyógy.-hoz!

Ma voltunk a gyermekorvosnál tanácsadáson...és mindent rendben talált.Hááát mi nem tartozunk a nagy hízók közéééé de teljesen átlagosan gyarapodik a drággaaa...hetente úgy 170 gr körül....állítólag 150-200 gr között normális...hmmm....most 4030 gr :D

A K vitamint, mi már nem adjuk mert mi is nagyrészt tápszerezünk...de nekünk amíg több tejcsim volt addig hetente 1 ampulla volt az adag.

Betty hogy vagytok?Nagyon édi Panka abban a rózsaszín-sárga cuccban!!! :)

Rékának mostanában úgy fáj a pocakja...hogy hirtelen jön neki...olyan mintha megcsikarná a kis pociját....még álmából is felkelti szegénykémet és nagyon síírrr...annnyira rossz ....úgy sajnálom....amíg el nem múlik neki addig üvölt a lelkem...és mindig így este jön neki elő :(
Mondjuk szerencse a szerencsétlenségben(kopp-kopp-kopp) hogy nem tart órákig csak 10-15 percig de akkor is borzasztó...a szívem szakad meg!!!

Nah megyek is!

Szép és nyugodt éjszakát mindenkinek!

Niki és Réka baba
Vendég

K vitamin: köszönöm a válaszokat! Ma a nagy semmiből hirtelen telefonon felbukkant a védőnőm, és finoman leszidott, hogy már nem tudta mi van velünk, miért nem hívtam??!! :shock: Értem....Na mindegy.Őt is megkérdeztem, és megerősítette a heti egy ampullás variációt.Azért ez nekem olyan durva: miért kell hetente egyet, ha a tájékoztatóban sokkal ritkábban van???!!!Ez megint valami hülye trend.

Nálunk ma van teljes KÁOSZ!Kristóf sehol nem marad meg, nem akar aludni, sokat sír, és fáj a pocija.Már szédülök a fáradtságtól....

Betty:Tudod, én vagyok az, aki sokat szidja a dokikat (már a várandósság alatt is tele volt némelyikkel a hócipőm)...szóval szerintem annyira hajlamosak túlzásba vinni, és megijeszteni a kismamákat.A dolgok jóra fordultának lehetőségéről pedig a legtöbb esetben elfelejtenek tájékoztatni!Ne izgulj, erős kiscsaj Panka, rendben lesz!!! :D

Lina

Kép

Kép
linus

Sziasztok Kismamik!

Én szerencsésen Kiához csatlakoznék, nekünk is őrült jó tegnapunk volt! Sikerült begyömöszölnöm Csibe száját a cumival végre, így fürdetés után nem kellett még rögtön enni adnom. Így kibírta este 23-ig, és utána csak ma reggel negyed7kor kelt fel! (Akkor is azért, mert én keltettem, mennem kellett az Államkincstárba) Remélem ma is összejön ez a rend, mert eddig jól működőnek látszik ez az új szokás. Mondjuk sokat is eszik, így nem csodállom, hogy jókat alszik.

Szerintem az emberek teljesen hülyék! De komolyan. Ma apa itthon maradt, amíg én ügyintéztem (előre lefejtem nekik reggel a tejcsit, úgy számoltam, hogy maximum egy etetésen nem leszek itthon). Már nagyon vártam, hogy kimozduljak hosszabb időre.
Elmentem hát a kismamák kedvenc ügyintézős helyére. Sajnos nem értem 8-ra oda, csupán fél 9-re, és így is már 58 :!: -an voltak előttem a sorban! Ez azt jelentette, hogy kb. fél12-kor mentem be a sorszámommal, és akkor már több, mint 100 volt a várakozók sorszáma.
Na de a lényeg! Magyarázzátok el nekem, hogy a legnagyobb influenzás korszakban mi a fittyfenéért kell a miniatűr csecsemővel ilyen helyre menni???? Ha nem lenne kire bíznia egy anyának, akkor teljesen megértem, hogy viszi magával! De mikor ott virít az apa az anya mellett?! Miért nem tud valamelyikük otthon maradni, hogy az a gyerkőc ne legyen már beteg még 1 hónapos korában?! (biztos, hogy nagyon kicsi volt, ránézésre is kisebb és törékenyebb volt Csabinál)
És nem csak egy szülőpárost láttam! Most vagy a férfiak ilyen bénák, hogy nem lehet sem a gyereket sem az ügyintézést rájuk bízni, vagy a nők ennyire idióták én nem tudom, de nagyon sajnáltam azokat a kicsiket!
Ja, ráadásul az egyik nő még morgott is, ami miatt a gyereke éhes lett! :? :twisted: Vertem volna jól fejbe!

Najó, mára ennyi, leszakad a derekam és szétdurran a cickóm, úgyhogy megyek tusolni! Puszi nektek!

Kép

Kép
fcicus

Sziasztok Anyucik!

Annyira jó idő van egy akkorát sétáltunk Levi bogyóval, teljesen felfrissültünk. Most jól kiszellőztettek,mennyire hiányzott már nekem ez a friss levegő. Jó lenne ha ilyen lenne a február is aztán már csak melegebb. Most annyira nem vágyom a hóra, főleg hogy idén a síelés kimarad.

Cicus teljesen egyett értek veled. Én sem vinném a kis bogyót rengeteg ember közé főleg most az influenza idején. Én is sajnáltam volna azokat a piciket. Mi is vinnénk már pl. vásárolgatni főleg hogy most vannak az igazán nagy leértékelések, de nem kockáztatunk még.

Betty remélem minden rendben van, irtó helyes a kis Panni abban a kis rózsaszín együttesben.

Ma jönnek át anyuék, annyira jó hogy a Levike ilyen jól megvan velük, simán itt merem hagyni, és legalább egy kicsit mi is a párommal kettesben ki tudunk mozdulni egy kicsit. Elmegyünk vásárolgatni, lehet hogy megvesszük azt a hiperszuper kengurut, hadd feszítsen vele apuka. :D

Na puszi!
Anna, Levi babóka
Kép
boganna07

Nagy a pangás!!!

Bár ma én is nagyon fáradt vagyok és punnyadt... várom mi lesz a tegnapi 4 deci kóla eredménye a kis lurkóban! Egyelőre csak pukik adják erre a jelet.

Kép

Kép
fcicus

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek... Mi lassan indulunk a nődokihoz. :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Most csak egy gyors kérdés:
Nem tudtok ajánlani egy kedves, kiegyensúlyozott, homeopátiával vagy alternatív módszerekkel IS gyógyító körzetes gyerekorvost (XIV, XV, XVI vagy IV ker.), aki partner tud lenni az anyukának. Esetleg ha nektek vagy valakinek az ismerősének ilyen az orvosa légyszi írjátok meg priviben ha nem akarjátok itt írni.

Sürgős lenne. Előre is köszönöm!!!!
puszi:

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

zsuzsi pü megy
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?