Sziasztok!
Muszáj, hogy írjak nektek, akármilyen lusta vagyok is! (mert mostanában mindenhez lusta vagyok, még enni is
)
Betti
Először is, kérlek szépen,
NYUGODJ MEG!!!!
Semmi gond nem lesz a Panka szívével, tényleg kinövi! Általános iskolás koromban egy véletlen vizsgálat folyamán derült ki, hogy nekem is szívritmuszavarom van. Akkor azt mondták, hogy jót tesz a sport, én pont sportoltam (később azt mondták, hogy nem tett jót a sport
). A lényeg, hogy elmúlt! Tényleg!!! Az emberek 90%-ának van szívritmuszavara, csak aki nem vizsgáltatja ki, az nem tud róla! Márpedig amiről nem tudsz, és nem okoz problémát, azt miért vizsgáltatnád meg? Nem igaz?
Ki fogja nőni, ez teljesen biztos! Tavasszal sokat lesz levegőn, elkezd mászkálni, forgolódni, tehát mozogni, és máris jobb lesz, hidd el!
A másik: a tej!
Ez mindenkihez szól: vettetek mellszívót? Használjátok is?
Én úgy tapasztaltam, hogy rendkívül fontos dolog, és nagyon sokat segít abban, hogy legyen elég tejed! Én a kézi Medelát használom (ez itt a reklám helye
), és nagyon jól bevállt! Van egy régebbi elektromos is, de az nagyon beszívja a cicibimbóm, és rendkívül fáj tőle, ráadásul nem is úgy rezeg, ahogy a baba szív. A babák szívnak négyet-ötöt, majd leállnak egy picit. Ezt csak a kézivel tudom utánozni!
Ha nincs, szerintem szerezzetek be egyet! Ha van, akkor próbáld ki azt a megoldást, hogy minden egyes etetés után (ha kap a cicidből, ha nem) leszívod mind a kettőt! (Ha tudsz, szerezz be lanolinos krémet - szintén a Medelát tudom javasolni, mert ha azzal bekened a cicibimbódat, nem fog kirepedni és fájni sem fog)
Ezt az ötletet egy barátnőmtől kaptam, akinek most másfél éves a kislánya. Ő azt javasolta, hogy minden etetésnél kínáljam meg mindkét cicivel a picit. (Anyukám szerint persze egy etetésnél csak egy cici, és mindig felváltva. Nálam ez problémás, mert kezdünk áttérni a ritkább evésekre, és kidurranna a mellem, ha annyit várnék) Szóval ugyan nem kínálom meg mindkettővel, de csak azért, mert van elég általában az egyben is.
Te, nyugodtan megkínálhatod mindkettővel, de MINDIG szívd ki a felesleget!!!! Eleinte én is csak épphogy 10 g-ot, vagy 20 g-ot tudtam kiszívni. Azokat kiöntöttem, amíg a tárolása nem volt megoldott. Most már van olyan, hogy csak egy ciciből kiszívok 150 g-ot! Igaz, ez négy óra alvás után van!
Van még valami, amit én sokkal fontosabbnak érzek annál, hogy vízszintesben legyél.
BOLDOGSÁG!
Nem vicc! Ha sokat nevetsz, mosolyogsz, jól érzed magad a bőrödben, szerintem mindenféle muszáj pihenésnél jobbat tesz veled! Megváltoztatja a hormonjaidat, a közérzeted! Ha elfáradtál, természetesen irány egy fotel, vagy az ágy! Ha lusta vagy, ne csináld! De érezd jól magad a bőrödben! Tudom nehéz, nekem is kellett másfél hét, mire el tudtam érni, hogy ne érdekeljenek annyira a vasalatlan ruhák és a két elrámolatlan polc. Valamint a nagy asztal.
Mindegy, zavar, de ha képtelen vagyok még rá, akkor képtelen vagyok és kész! Persze én másnak sem engedem...
Próbáld ki!
Illetve még a védőnőm ilyen helyzetekre a Laktoherb (herbáriás) teát javasolja! Nekem is ajánlotta, de a Csibe pocija miatt, ami viszont megoldódott az Infacolnak hála, szóval van teám, de nem iszom. Mindenesetre ki lehet próbálni!
Niki
Ha Réka baba tegnap nyügi volt, az nem lehet, hogy azért volt, mert éhes?
Csabi már harmadik napja eljátsza ezt! Este 9-kor kap enni, ilyenkor lazán megeszik 130 grammokat. Ezután eltelik max egy óra, és megint hisztizik. Apukájánál van, és ha átkerül hozzám, egy 10 percre megnyugszik, aztán újra hiszti. Kipróbáljuk a cicit, és lám! Megint lenyom egy 30 grammot. És ez még egyszer megismétlődik 11 és éjfél között!!! Engem szörnyen kiborít, de nem kiborít, egyszerűen hihetetlennek tartom! Gyakorlatilag három órán keresztül eszik. Utána mondjuk lazán alszik 5 órát, úgyhogy hajnali fél5-ig nyugtunk van, apának meg először 5.20-kor szól a telefonja, úgyhogy ez már kevésbé zavaróbb, mint a hajnali 2 órás hiszti.
De, valóban lehet a másik ok az, hogy "ismeretlen" kezében volt sokáig. Nem tudom, te mennyit voltál anyósoddal a terhességed alatt?
Mert mondjuk nekem anyukám az, aki egy hangos jellem.
Neki az alaphangfrekvenciája is jóval magasabb, mint másnak. Viszont sokat voltam a szüleimmel a terhességem alatt, anyukám akkor sem halkított! És most, Csibe figyel a hangjára! Valami hihetetlen, de nem bőg a hangjától, sem az érintésétől, mintha régóta ismernék egymást! Ellenben ugye az én anyósom még egy ismeretlen világ a számára. Ezt onnan is tudjuk, hogy ha ők vannak itt, Csibe még az apukája kezei közt sem nyugszik meg. Csak nálam!
(Mondjuk azért ez egy szörnyen jó érzés nekem!
)
Szóval minden lehet, még a puki is bejöhet! Próbáld ki-becsomagolni mikor hisztis. Mintha tisztába tennéd! Nekünk ez is bejött! Én nem bírtam ki, és Cólát ittam, és tegnap olasz kolbászos pizzát ettem! Egész éjjel a pukkantásokat hallottam! Meg előtte este gyömöszölés közben jött a kaki is! Ez is bevállhat, hiszen a K betűs ételek puffasztanak! Az pedig elmúlik a pukikkal!
Na, most már lelövöm magam egy időre!
Puszi Nektek!
U.i.: még azért mindjárt felteszek két sztárfotót! Ímádom a babám lábikóit! (de szerintem nem erről teszek fel képet
)