Új privát üzeneted érkezett!

Tercsi, én úgy tudom, hogy két egyforma színű csíknak kell lennie. Az mindegy, hogy az egyik halványabb, de nem lehet fehér csík az egyik. :roll: Szerintem még korán van a teszthez...de azért drukkolok, hogy pozitív legyen. :)
Nézd, ez a kép tök jól mutatja:

Kép

Lkata, most vársz valamilyen eredményre az izotópos vizsgálat után?

Kép
szöszke

LK
Örülök,hogy minden ok :wink: Mi is beadattuk ma a lányoknak az oltást :wink:
Vendég

Sziasztok.Bocsánat hogy ide irok.
Csak L.Katának üzenem hofy irtam privit légyszi irjon.Köszi szépen.

000kata

Akik beoltatták magukat, vagy a családjukat, milyen papírt írattak alá veletek?

Kép
szöszke

Gergőnek 38,2 a hője... :? eléggé étvágytalan volt ma, már reggel is gyanakodtam, de most, a délutáni alvás után bizonyosodtam meg, hogy nem stimmel valami. Nem aludt, csak 45 percet, holott 1,5-2,5 órát szokott aludni. A kedélye szerencsére jó. Nem tudom, mi lehet ez. Néha egy-egy kis köhögés van nála. Remélem, nem súlyosbodik. Kapott 6 csepp Cebiont...és mostantól szigorúan csak langyos folyadékot adok neki.

Kép
szöszke

szöszke: Velem semmit nem irattak alá, csak egy lapot töltöttem ki, amikre kérdésekre kellett válaszolni, pl. voltam e már rosszul vérvételnél meg ilyenek. Sajnálom Gergőt:( Remélem nem H1N1:P

Laurának elhalasztotta a doki szerdára az oltást. Mivel meg van fázva kicsit, irt fel neki kálciumot, és szerdán tanácsadáson beoltja.

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely

Tovább nőtt a láza Gergőnek: 38,8 popsiban... :S Kapott Germicid kúpot. Tök jó kedélyű, és iszonyatosan bekajált este. :roll:

Eszterbabe: nem tudom, az új influenza hogy kezdődik. Viszont a napokban találkoztunk olyanokkal, akiknek torok gyulladásos betegségük volt...és az is járhat lázzal. Majd meglátjuk, holnapra mi lesz a helyzet.

Kép
szöszke

Nóri is beteg...38,5 volt tegnap, ma egy kicsit jobb a kedélye.
Remélem mi is megússzuk az orrfolyással. jó éjt mindenkinek.

Kép

Kép
tercsimama

Na, megjártuk a Mikulás bulit, Lotti megint alakított, nagyon jól érezte magát. Volt zene, Kolompos együttes, cuki gyereknótákat játszottak, volt leterítve szőnyeg a kisebb gyerekeknek és rengeteg játék, úgyhogy Lotti kb. 1,5 órán át megállás nélkül ment, játszott.
Kaptunk a Mikulástól csomagot is, de Lotti közben egy játéktelefonnal szórakozott :lol:
Megérte elmenni, jó volt nagyon!

Szöszke, á, csak nem H1N1, erre ne is gondolj! Lottinak is volt kb. 2X ilyen lázas, orrfolyós, köhögős megfázása, kb. 1-1,5 hét alatt múlt el, orrszívás-tengeri sós spray ezerrel, orrcsepp, cebion csepp (annyi csepp, ahány kiló), és lázcsillapításra vagy kúp vagy szirup. Jobbulást pici Gergőnek!!!

Hétfőn megyek anyuékhoz Békásra, beadatom magamnak az oltást, Zoli aznap este, Lottit pedig jövő héten, ha a gyerekdoki jelzi, hogy mikor mehetünk.
Ennyi, nem tanakodunk tovább, mindhárman be leszünk oltva. Sőt, már anyukám és apukám is megy jövő héten és Zoli apukája is, náluk csak ő nincs beoltva. Szóval most sokan beindultak ezek szerint. Félek, na :roll: Inkább a mellékhatások (ha van, remélem nem lesz), minthogy lélegeztetőgépre kerüljön babus, mert azt nem bocsátanám meg magamnak :cry:

Kép

Egy kép, manó a mikuláspartin :lol: Nem sok képet csináltunk, mert fényképezőgép nem volt nálunk, úgyhogy ez telefonos.

Na mennem kell fürdeni, jó hétvégét, sok mikulás ajcsit, egy-két virgácsot ... nálunk azt Lotti is kap, nem csak Zoli :wink:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!
Jó rég jártam ere, most van egy kis időm és meghűlt bennem a vér ahogy olvasom,hogy betegek lettetek :( ...

JOBBULÁST GERGŐNEK ÉS NÓRINAK IS!

én is úgy tudom,hogy van torokgyuszis vírus is, sőt a rota is terjed, de az újinfluenza is magas lázzal kezdődik :(

ma olvastam a neten, hogyha az első tünetek (láz) megjelenésétől számítva 48 órán belül látja doki és kap antivirális szert,akkor nem lesznek szövődmények.
Azért nem kell a legrosszabbra gondolni, csak nem az,de jó odafigyelni. Jobbulást!

Látom, az oltás a téma, mi is beadattuk magunknak a héten, csak hát 12 nap,míg elkezd elég antitestet termelni a szervezet és tényleg véd az oltás. Tominak egyelőre nem adattuk be, helyette lemondtuk a Mikulás-buit,amit nagyon vártunk :( :( :(
Nem merem most elvinni, nálam az tette be a kiskaput,hogy egy orvos ismerősöm minden családtagját beoltatta + ma egy csomó felnőtt kórházban is látogatási tilalmat vezettek be, pedig azokban tudtommal legkésőbb szokták :(

Szöszke!
Mi a háziorvosnál adattuk be magunknak az oltást, megvizsgált, megnézte a torkunkat + hasunkat megnyomogatta, fonendoszkóp stb. és beadta a szurit. Semmilyen papírt nem kellett aláírnunk és nem is fizettünk semmit, csak az oltóanyagért, ami 1900 Ft volt kerekítve.
Nekünk azt mondta,hogy a tapasztalatok szerint a mellékhatások: álmosság, és 3-12 napon belül előfordulhatnak influenzaszerű tünetek: torokfájás, orrfolyás, hapcizás, hőemelkedés, de ez nem gyakori. Én és a párom is hulla fáradtak voltunk aznap, aludtunk egy tökjó mélyet éjjel (már amennyire Tomi hagyta :D ) és ennyi. Kedden kaptuk meg az oltást. Ja,meg kibaszottul fájt utána a karon egész nap... (Bocs a csúnya kifejezésért,de ennél jobb szót nem találtam rá :( )Jó mélyen beszúrják a tűt, izomba :( De nyoma nincs szerencsére :)
Most legalább átéltem én is, hogy Tomi mit él át a kötelezők után...

Kép

Kép
borkaby

Látom Ildi, ti voltatok Mikulás partin. Most irigykedem nagyon!!! Biztos nagyon jó volt :D
Lehet, h én is rákérdezek inkább hétfőn a gyerekorvosnál,hogy ő mit javasol oltás terén.

Kép

Kép
borkaby

LKata!
Beadattad? Remélem nem lesz lázas Norbika ;)
drukk a vizsgálatokhoz, biztos nem lesz semmi baj!!
képzeld, a férjemnek akkor volt egy ilyen vizsgálata,mikor terhes voltam és bementem vele az izotópos váróba,mert nem vettük észre,hogy nem szabad terheseknek bemenni (38 hetes voltam).
Ott bőgtem utána, férjem is tiszta ideg volt, de szerencsére nem lett baj.

Tercsi!

Drukkolok, hátha tényleg baba van a dologban :)
Én anno clearblue tesztet csináltam (Kata84 nem erre gondoltál?) és a lehetséges menzi első napja előtt 4 nappal mutatta ki először a terhességet (3 napos terhesség= beágyazódás 7-10 nap + 3 nap).
Viszont én is jóval korábban éreztem a tüneteket (nálam pisilés ezerrel,éjjel is többször) ;)

Marek!
De jó, hogy írtál!!
Nem kezdtem el a flyladyt, viszont azóta minden hétfőt nagyon várok, hogy elkezdhessem... Nagyon lusta vagyok! :roll:
helyette ugyanúgy heti egyszer végigmegyek a lakáson + a napi felmosás/porszívózás. ..
Tuti el fogom majd kezdeni, de hogy mikor... :roll:
tényleg csak a lustaság tart vissza :(
Füzetet is vezetsz a napi rutinról?

Eszterbabe!
Pálinkával a bölcsességfogat? :lol:
Mi még nem vettünk semmit Tominak, illetve van 2 ajándék,amit még szülinapjára vettünk (lego és egy favonatpálya vonattal) és nem adtunk oda neki. Azokat most megkapja és szerintem veszünk neki egy puha-gyurma készletet + én ujjfestékre nagyon vágynék (megehető :), de lehet,hogy ahhoz még picike nagyon a Tomi. A többit szerintem megint a családra bízzuk ;)

rákszűrés: nekem januárban lesz aktuális. ti mennyit fizettek érte? tőlem tavaly 9ezret kért a doki
:roll: és most nagyon gondolkozom rajta,hogy az SZTK-ba megyek. Csak az én dokim onkológiából is szakvizsgázott, az SZTK-ról meg nem tudok semmit :roll:

Ildi!
Én pont a tömeg miatt mindent netről fogok rendelni karácsonyra :)
Most olvastam,amit az anyák lapjában olvastál... Én meg azt nem tudom,hogy az mennyire "profi" megoldás, hogy fél adag szurit adnak.

Megyek,mert hulla vagyok, Tomi rengetegszer kel mostanában.

Kép

Kép
borkaby

kata!
Sajnálom a bölcsességfogat :(
szépek a fotók! :)

na megyek, tényleg!
jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
borkaby

Borkaby, a rákszűrés ingyenes (évente egyszer)...
http://www.femina.hu/egeszseg/szurovizs ... neveseknek
Bődület, hogy pénzt kért érte a doki, közben meg a tb kifizeti neki az árát... :evil: Nem tudsz pofátlanul rákérdezni, hogy te úgy tudod, ez tb által finanszírozott és ingyenes...? Biztos meglepődne... :) Még a HPV tipizálás is ingyenes 2 egymást követő P3 eredmény után...

Gergő lázát szépen levitte a Germicid, 23:30 körül már csak 36,9 volt.
Nem nagyon kerültünk olyan szituációba, hogy H1N1 legyen...tömegközlekedéssel nem utaztunk, senki nem köhögött az arcunkba, influenzások közelében nem voltunk...vagyis nem tűnt fel....persze ettől függetlenül egy beoltott hordozótól elkaphattuk.
Ma hívtam a védőnőnket (3 gyereke van), beoltatta magukat, és azt mondta, itt a VIII. kerületben az egy év felettieket már oltják.
Megtaláltam az oltás teljes leírását az országos gyógyszeradatbázisban, és megerősített, hogy nem fogom beoltatni magunkat. Mivel a leírás szerint a vakcina csak H1N1-szerű törzset tartalmaz, és csak 382 emberen próbálták ki a piacra dobás előtt, ezért erős kételyeim vannak a hatékonyságát illetően. A kísérlet tulajdonképpen most folyik azokon, akik beoltatják magukat.
Akit bővebben érdekel, itt olvashatja a teljes leírást:
1259971314.0354.doc

Ildi, annyira édes lehetett Lotti, ő már igazi kis minden lében kanál csajszika!!! :D Megszületni is azért akart előbb, hogy semmiről se maradjon le. :)

Kép
szöszke

Ja, az is olvasható az oltás leírásában, hogy 1 év a szavatossági ideje. :roll:

Kép
szöszke

Sziasztok!

Aki beadata a babának is az oltást volt láz vagy egyébb mellékhatás?Felnőteknek milyen árba van az oltóanyag?
Szöszke!Én olyat írtam alá,hogy én akartam az oltást és,hogy ha bármi van a gyártót perelhetem.

Oltás:Én már eldönöttem és léptem is és már nem érdekel a sok info.Úgy gondolom ezzel megtettem ami megnyugtat.Kecskeméten még nincs járvány azért is mondta a Doki most jó ha beoltatom Őket mert mire idér már védettek lesznek.A mi dokink nagyon nem oltás párti de most Ő is azt mondta kéne és ez nekem elég volt bizom benne!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

sziasztok!

Csak gyors válaszolok, mert közben főznöm kell. :wink:

NORBI JÓL VAN, SEMMI MELLÉKHATÁS NEM VOLT!MÉG HŐEMELKEDÉS SEM! :lol:
Az oltás ingyenes a kicsiknek, a beadatás is ingyenes.
Csak a kiskönyvében írták be hogy kapott Fluval P. 0.25ml-t, a szokásos paírt írtam alá, amit a többi oltásnál is kell.
Felnőtt oltóanyag nálunk 1900ft volt a patikában, a beadatás ingyenes volt, a háziorvosnál legalább is.

Gergőnek, Nórikának gyógypuszi! :D

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az alvós beszámolókat. Úgy látom nincs nagy különbség. Valahogy az Én picifiam kevesebb alvással is beéri., de ez lehet genetika, jómagam is 5-7 órát alszom a 24-ből.

A pelusnélküliséges válaszokat is köszönöm!!!!!!! Amiatt kérdeztem, mert ugye javasolják, h legyen szabadon, szellőzzön a bőre, de ebben a hűvösben én sem merem szabadon hagyni.

Clau!
Nestlé vizet adok a fiúknak. Amikor elfogy a kartonyi, akkor sima ásványvizet, majd megint a Nestlé. EMlékeim szerint ebben van a legtöbb fluorid, de azt sem akarom, h egyoldalúan igyon ezért váltogatom. Konsti tejet, tápszert és vizet iszi, teát, gyümölcsleveket nem. ( természetesen kap gyümölcslevet a gyümölccsel, amit kanalaz)

Nagyon aranyos Balázs, a zsemlés kép a kedvencem. Szerintem hasonlítanak Konstival kicsit... :lol: :wink:

Ti is nyáladztok??? :lol: :lol:

L.Kata!
Amióta irtál a "férfiaskodó " fiadról, azóta Konsti is rángatja a kukacát, ha peustcserélünk. (lehet, h korábban is csinálta, csak nem vettem észre.. :oops: :oops: :oops: )

Mézeskalácsreceptedet kérlek oszd meg velünk!!!!!!

Macianyú!
Mi volt CTG-n??????? Mekkora most a hugi????????

Ancsa!
Várom a képeket!!!!!! oltásilag még ingadozom, magamat beoltatom az 99%...

Kata84!
Milyen lett a mézeskalács???????? Ovistélapó?????????

Nálunk Ábelnek tetszett a mézeskalácsozás, de kellett idő, mire feloldodott a sok idegen között az oviban. A mikuláslátogatás tegnap volt, lovaskocsival érkezett, kint várták, majd a tornateremben énekeltek,és mindenki odament átvette a csomagot. Sajnos nem lehettünk ott. Az óvónő mesélte, h ügyesek voltak. Valami férfi csinált képeket, lehet, h lehet majd venni belőle.

oltás: maximálisan egyezik a helyzetünk, csak nálunk reggel apa viszi Ábelt (nagy ritkán én), de délben Konstival együtt hozom el. Amíg várunk, Konsti szaladgál, mindent megtapogat....Ha hazajövünk alapos fertőtlenítős kézmosás van, de nem hiszem, h ez megvédene bárkit is. Az ovinkban nem tudok H1N1 ről, de ugye tizenezer FT a kimutatás, így csak azoknál csinálnak tesztet, akik komolyan lebetegszenek. Ábel ovónénije és dadusa nincs beoltva és a gyerekek közül is kettő a 13-ból.

A fotók csodaszépek!!

Ildi!
Nagyon vagány csajod van!!!!!

Rólunk: voltunk ma bevásárolni a Metróban. Korán mentünk, igyekeztünk kerülni a tömeget. Megvettük a szükséges élelmiszert és 3 csomag szaloncukrot is.

Még pár napig van egy olyan akció, ha veszel 3 doboz nestlé junior italport vagy tejpépet akkor adnak egy kék kis nestlé macit....Vettük 6 doboz tejpépet (gyümölcsös, rizses, csokidarabos) így lett a fiúknak maci. Konsti ölelgeti, imádom!!!! :lol: :lol: :lol:
Ja Konsti puszit ad...cuppan :lol: :lol: :lol: Reggelente integetünk apáéknak, akkor a tenyerébe cuppant úgy integet.......élmény!! :lol: :lol: :lol: Aranyos volt, amikor kértem, h a szomszédnéninek adjon puszit (cuppantson a tenyerébe), azt mondta: "nem, apaaaaa Apának jár a puszi ..."...Amikor a szomszéd 9 hónapos kislánnyal taliztunk, neki kérés nélkül dobálta a puszikat! :lol: :lol: :lol:

Ti milyen szaloncukrot vesztek?????
Ad valaki tejpépet?? Hogyan??????

Aztán elmentünk a játéknagykerbe és megvettük Konstinak a motort. Türkisz színű, nekem nagyon tetszik. Nem tudtam eldugni, Ábel pedig hisztizett, h ki akarja próbálni. Sikerült lebeszélni róla és itthon elraktam a járgányt. Vettem még Konstinak formabeillesztős kockát, Ábelnek pedig puzzle-t. (teljesen odavan a kirakókért, 32db-os kirakót egyedül kirakja nagyon ügyesen. Most a mikulás hoz neki két kisebb rakosgatnivalót.

A teszveszen vettem gyerekholmit, Győrben lakik az eladó, de szerencsére egy ismerős jár arra hetente és elhozta nekünk. Így nem volt postaköltség. Ábel 5cm-t nőtt ősz óta és sorra növi ki a nadrágjait.... :shock: :)

Talán a jövő héten eljutok egy oltópontra és beoltatom magam. Remélem nem leszek addig beteg.....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

szöszke: A Germicid kúp nagyon jó, bár Laura eddig egyszer volt beteg, de akkor nagyon hamar levitte a lázát. Neki is 38 felett volt, de még akkor is vigyorgott:D

Kata:Én oltóponton oltattam be magam, 3000Ft volt összesen. Laurát szerdán beoltják, bár nem leszek nyugodt így se, de legalább részemről megtettem amit lehet. Semmilyen mellékhatást nem éreztem, a karom fájt egy nagyon picit, de csak ha rátámaszkodok, olyan mintha izomláz lenne, de ma már nem is fáj.

zsuzsu: Én adok tejpépet, ha délelőtt kapott gyümölcsöt akkor délután tejpépet kap. Most mi is Nestlét vettünk, kekszeset. Szívesebben eszi Laura ezt mint a gyümit. Szaloncukrot semmilyet nem veszek, nem szoktunk rakni a fára, meg amugy is van ilyenkor annyi süti meg édesség.

nusildi: Nagyon szép Lotti!! Biztos jól érezte magát! Laura még sosem volt már hasonló korú gyerekkel, de kiváncsi lennék mit kezdene vele:D

Laura holnap kap egy mikuláscsomit, én raktam össze, hogy csak olyan legyen benne amit megehet. Raktam bele 3 piskótás csokit, meg egy pici mikulásmacit. Az apja meg gyüjti neki a MOL kútnál a pontokat, már van 10pont, igy egy nagy plüss medvét 2000Ft-ért vehet. Még azt kapja.

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely

Ajándékozás:Én nem vettem sok minden Norbinak Mikulásra :roll: , egy krémtúrót, meg egy Micimackós lapos tányért, harisnyát.
Megvettük a Karácsonyi ajándékot neki :D
Egy édes kis zenélő vonatot, ami világít, dudál,zakatol,állatfigurák vannak rajta ami hangot ad :lol:
Nagyfiús pizsamát, zoknikat...
Meg kap egy doboz Duplo nagyságú kockát kis huzogatható kocsiban (utóbbit a dédi mama pénzéből vettem)
Nekünk is már megvan az ajándékunk, anyósék pénzt adtak, így végre vettünk mikrot. Nem nagyon vagyok mikro párti,
de néha nagy segítség, hiányzott.
egymásnak nem igan veszünk ajcsit, megbeszéltük. Én megkapom talán a szülinap-névnapra ígért új mobilom.
Fecónak meg sapit szeretnék venni, meg ha marad lovém akkor egy farmert.
Anyóséknak megvan az ajándék, az anyukáméknak még nincs :?

Kép
Kép
lovaszkata

Szaloncukor...nem sokat veszek, csak egy maréknyi szokott elfogyni :roll:
Tejpép...Norbi szereti, 2 naponta azt eszik uzsira, most Mildipép vegyes gyümis, és Babylove-os Banános -grízes
van itthon.

Kép
Kép
lovaszkata

Vidám mikulásünnepet kívánunk kicsiknek és nagyoknak!!! :)

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Na, a párom egyszer csak azzal állított haza pénteken, hogy beadatta magának a H1N1 oltást. Néztem nagyokat, nem is tudtam, hogy tervezi... Még jópár héttel korábban mondta egyszer, hogy beadatja, de aztán mikor megtudtuk, hogy attól azért még hazahozhatja a betegséget, elvetettük az ötletet. Úgyhogy meglepődtem :) Meg se kottyant neki, semmit sem érzett, se a szurikor (azt mondta érzéstelenítős volt a fertőtlenítő spray) és utána se lett semmi baja.

Én azért egyelőre kivárok. Majd jövőre esetleg a következő terhesség előtt...

Kép

Kép
sz.veronika

Zsuzsu és többiek,
nektek is boldog mikulást :)

Kata,
jó nektek, nálunk ha van itthon édesség, akkor az nagyon fogy... több dobozni szaloncukor lesz az tuti :)

Én a Tesco-ban vettem elég olcsón 2 játékot, egyiket megkapta most mikulásra, a másik lesz majd karácsonyra. (most egy olyat, aminek a tetejét kell nyomni és forognak benne színes golyók, karira meg egy csiga és benne építőkocka szerű elemek) A golyóforgatót már régóta nézegetem, nekem nagyon tetszik, de Pálmi le se sz...ja... úgyhogy én játszom vele :) én viszont nem bírom abbahagyni :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

BOLDOG MIKULÁST! :lol:

MIKI BABÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK! :lol:

Na Norbi el lett halmozva Kinder tejszelettel, pudinggal, játékkal, sok képet csináltunk alig tudok választani. :lol: :oops:
Remélem mindenkinek kellemes hétvégéje volt :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Első találkozás a csokimikulással(nem élte túl :roll: :lol: )
Kép Kép
Apával
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Most volt itt az aneszteziológus-intenzív terápiás barátunk, és azt mondta, hogy aki elkapja az új influenzát, használja a TAMINFLU nevű gyógyszert. (Gátolja a vírusok szaporodását). És azt is mondta, nem tudja, miért nem mondják be a tv-ben. Patikában megvásárolható...mindenki számára hozzáférhető... :evil:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... zula/13810

Kép
szöszke

Mikulás: nálunk nem volt semmilyen mikulásozás. :shock: A férjem cipőjébe tettem egy tábla 75 %-os kakaótartalmú étcsokit, és kész. :D

Gergő láza szombat reggelre lement, azóta 36,5. A torokfájásom nagyon enyhe, köszönhetően a napi 2 Calcium Sandoznak, és az 1000 mg-os C-vitaminnak. Remélem, ez így is marad.

Lkata, Norbi nagyon megtámadta a csokikat! :D Mindből evett?

Zsuzsu, mi idén kerülni fogjuk a "kakaóbevonóba mártott" termékeket. Bár most apukámtól kaptunk, amit a férjem fog megenni valószínűleg. A fára nem teszünk ilyesmit, mert mindig gyökeres fánk van, és nem terheljük feleslegesen. Majd egy kis mézeskaláccsal próbálkozom meg, mint tavaly, és ha egyáltalán veszünk szaloncukrot, akkor Szamos...sajnos drága, de jó minőségű, és inkább keveset, de jót eszünk. Gergő csak jövőre kap. :wink:

Kép
szöszke

Sziasztok!

Csak egy pár sort írok, mert nem sok időm van sajnos.

Áront már lassan 3 hete, hogy beoltattuk magunkkal és a többi gyerekkel együtt és szerencsére senkinek semmi baja sem lett!!!
Még hőemelkedésünk sem volt.

Lora amikor az orvos szerint H1N1-es volt ős is Tamiflut kapott és ezért 3-4 nap alatt végigment rajta, az volt a szerencse , hogy ő is 48 órán belül már elkezdte szedni.

Most sajnos a torokgyulladásos vírust kapták el a gyerekek. Az ikrek már meggyógyultak, de Lorának még nagyon csúnya a torka. Áron szerintem még mostanában fogja elkapni és már én is érzem, hogy fáj a torkom. Amúgy nekünk 38 fokos lázzal járt.

Sajnos mennem kell, mert Áron tépi rólam a ruhát és azt kiabálja "szi-szi", mármint cicizni szeretne.

Boldog Mikulást mindenkinek!!

Mikikének boldog névnapot!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Na, pár percre feltöltődött a cicitől és most tudok még írni.

Mi már megvettük Áronnak az ajándékokat:

Kapott egy kis lap-topot, ami magyarul beszél, megmondja a gombokon lévő állatok nevét, hangot ad stb, nagyon szuper és csak 3000Ft volt, az Auchanban vettem.
Kap még egy egy ugatós kutyust, ( nem elég itthon a három élő - ugató kutyus a lakásban??)
És vettünk neki egy szuper kis triciklit (ezt a nagyszülőktől kapta)

Így néz ki:
Kép

A nagyoknak xbox játékokat vettünk és a jövőhét hétvégi mezőkövesdi 3 napos utazás lesz még az ajándék, amit már nagyon várunk, remélem addigra mindenki meggyógyul??!!!

Pénteken mi is voltunk Mikulás ünnepségen a XI. kerületi rendőrségen, szuper volt. Áron tátott szájjal nézte a télapót és egy csomó ajándékot kaptak a gyerekek.

Na, de most már tényleg megyek, mert Áron szétszedte ez idő alatt az egész nappalit.

Éva

Kép

Kép
éva75

Kata,
Pálmi is első nekifutásra lenyakazta a csokimikulást :lol:

Szöszke,
köszi a Tamiflu infót!

Éva,
jobbulást és jó pihenést!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Mindenki!

Nemsokára díszítjük a fát, meggyújtjuk a gyertyákat és örömmel figyeljük majd, amint a gyerekek mohón bontogatják az ajándékokat.

Addig viszont még van pár hét! Nyitottam egy topikot, gyertek, ötleteljünk, készüljünk a Karácsonyra együtt! Mert biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan remek ötlete, ami másoknak nem jutott eszébe.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=&start=0

Üdv, és mindenkinek jó ráhangolódást, készülődést:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok!

Van egy szusszanásnyi időm, gondoltam benézek. És lám hiányoltok! Igazán jól esik köszönöm, hogy nem felejtettetek el, annak ellenére, hogy rég jártam erre.
Épp csak átfutottam az utolsó oldalakat, kétlem, hgoy tundék mindenre reagálni.
Mindenek előtt MAREK - szörnyen sajnálom, ami veletek történt. napokig halogattam, hogy valahonnan előtúrjam a számod és felhívjalak, de aztán rájöttem, hogy okosat mondani úgysem tudnék, siránkozni nem akarok, csacsogni üred dolgokról meg nem hiszem, hogy lett volna kedved. Így inkább letettem róla. Száz szónak is egy a vége, nem mondom, hogy részvétem mert nem tudom átérezni a fájdalamad, csak annyit, hogy minden elismerésem a tied, hogy ilyen erős vagy és helytállsz anyaként, lányként, testvérként és feleségként. És egyáltalán nem vagy rossz anya attól, hogy babaysitter vigyáz Borira. Édesanyád biztosan nagyon büszke rád és remélem őrangyalként vigyáz rátok, hogy eztán már csak jó dolgok történhessenek.

H1N1 - Magunkat oltattuk, Szabit nem. Ny.malacék nem oltatnak.

Tejpép - Szabi vacsira eszi és nagyon szereti őket. Már többfélét is próbáltunk.

Terhességi teszt - Annak idején, amiket én csináltam, mindre rá volt írva, hogy nem kell egyforma erősségűnek lennie a csíkoknak!

Rólunk - Zajlanak a dolgos hétköznapok. Szabi mostanában már csak egyszer alszik és azt is leginkább séta közben. Mikor ébren van kiköveteli, hogy vele foglalkozzak. Ha mást nem is, de ott kell ülnöm mellette. Nagyon szeret pakolászni, építeni, lyukakba dugdosni. A webalbumban van fent róla kép, hogy milyen apró dolgokkal képes elvacakolni. Imádja a könyveket, egyik másikat akár 5ször is el kell mesélni egymás után. Tisztán nem mond szavakat az apán, anyán kívül, de hangutánzókkal (vau, nyau, brű stb) minden elmagyaráz. A járással mostanában kezd talán próbálkozni, de inkább átvetődésnek nevezném. Cserébe viszont az életveszélyes galéria lépcsőn, ami inkább létra teljes biztonsággal mászik fel és le. :lol: Ugyanígy az algútn és bármin ami mászható (vagy nem). :wink:
Én tanítok és próbálgatom terelgetni a háztartást, szervezni az életünket. Lehet kipróbálom Marek linkjét. :wink:
Az ünnepeket Tatán töltjük, nagy családi karácsony lesz!
Hát röviden kb. ennyi.

Boldog Mikulást mindenkinek! Mikinek boldog névnapot!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok :D
Bettyna....na végre, hogy jöttél :D Nézegettem Szabi novemberi, decemberi képeit, nagyon édes, nagy fiú már :lol:
Jaaj, a lépcsőmászás nálunk is megy :roll: és ujabban a kádból is ki akar mászni Norbi :shock: :roll:
Jöhetnél többször, kiváncsi vagyok rátok.

Szöszke...ááááh, nem adtam neki ennyi csokit, sőt csokit nem kapott még, csak a tejszelet felét ette meg, a
többit beosszuk :wink:
A csokikat apának adtam :lol: ráfér :wink:

Éva...sajnálom a torokgyuszit :( , nálatok is mindíg van valami :roll:
Nagyon jóóóó a tricikli :lol: Húsvétra ilyet szeretnék venni Norbinak.

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok.
Nóri javulgat, talán tudok jönni többet!

Vége a bizonytalanságnak, holnap megyek nőgyógyászhoz, mert a tesz továbbra sem mutatja ki a babát de minden tünetem megérkezett...holnap kiderül. szorítsatok.

Kép

Kép
tercsimama

Tercsimama!

Szoritok, ugy lesz, h jo lesz :wink:

Lkata, Bettyna, Eva!
Koszi Miki neveben!

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

Csajok ajánlja valaki a spirált mint fogamzásgátlót?
Holnap ha nincs baba el kellene döntenem mit szeretnék...

Kép

Kép
tercsimama

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Mára már Áron és én is taknyosak lettünk :cry: :cry:

Felteszem ide is a hirdetéseimet, hátha valaki pont ilyet keres:

http://www.teszvesz.hu/item844910873_uj ... white.html

http://www.teszvesz.hu/item844911118_uj ... lcson.html

Később még megpróbálok jönni, de sajnos Áron elég nyűgös ma.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Mikinek boldog névnapot kívánunk!!

Éva!
Szeretettel köszöntünk a születésnapodon!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Tercsimama

Nem akarom elvenni a kedved, de mi amikor Áront terveztük és nem védekeztünk mindig "álterhes" voltam. Fájtak, megduzzadtak a melleim, hányingerem volt stb., de aztán amikor kellett meg is jött :lol: :lol:

Nekem volt már fent spirálom, sajnos fél év múlva méhgyulladást kaptam tőle, de azt mondta az orvosom, hogy lehet, hogy nem jól lett felrakva, ha jól beágyazódik, akkor évekig jó szolgálatot tehet.
Már fel is írt egyet receptre, de még nem váltottam ki, még gondolkodom rajta, de most nagyon nem szeretnék egy ötödik babát., mert fáradt vagyok már és anyagilag is elég sok lenne egy fizetésből öt gyereket felnevelni.

Éva

Kép

Kép
éva75

Zsuzsu!

Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy, hogy észrevetted!!!!

puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

tercsi: Én is gondolkoztam a spirálon, de lebeszéltek róla, nagyon gyakori, hogy begyullad, fertőzést okoz stb, stb. Úgyhogy maradt a gyógyszer, csak sajnos nagyon drága...Azáliát szedek/ezt (is) lehet szoptatás alatt/ de 3 havi adag 7000Ft:P És állítólag ez a legolcsóbb:P És nem vagyok vele teljesen megelégedve mert rendszertelenül menstruálok tőle, ami nagyon zavar, mert mindig azt hiszem, hogy terhes vagyok :?

éva: Jobbulást nektek! Aranyos a tricikli, Laurának már vettem tavaly egy hasonlót, de akkor még nem érdekelte, tavasszal már biztos tetszeni fog neki:D

Lkata: Aranyos Norbi, ahogy majszol:D Látom szereti a Kinder tejszeletet, Laurának az a kedvence! Ő is rengeteg plüssot meg csokit kapott, sok olyat is ami még nem neki való, nagy oromomre:D

Voltam ma nődokinál, de előtte megnéztem a neten melyik doki rendel. Pont egy olyan volt aki nagyon nem szimpi, nem is nagyon készültem, úgy voltam vele, hogy akkor csak gyógyszert iratok. Erre nem is az volt akit kiirtak hanem akinél szültem...tok ideg voltam, hogy mehettem volna szűrésre is :evil:

Laurának elmúlt a náthája, úgyhogy már biztos megkapja szerdán az oltást. Remélem nálunk se lesz gond, és hatni is fog ha már beoltattuk magunkat:S

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely

Szöszke!
köszönöm a rákszűrés infót, jól becsapott a doki... majd szóvá is teszem,ugyanis szülésnél is otthagytunk nála egy rakat pénzt,bár azt nem kérte :)
sőt, lehet,hogy nem is ő csapott be,hanem az asszisztense, majd kiderítem,de pénzt nem viszek majd magammal :lol:
túl vagytok a betegségen?

Mi végül itthon mikulásoztunk: kitettük az ablakba Tomi csizmácskáját szombat este és vasárnap reggelre a Mikulás beletett egy pici játék vonatot, egy kis virgácsot és egy könyvecskét. Reggel mikor felkeltünk apa átsietett a szobába, onnan szólt, hogy megjött a Mikulás. Tomi lemászott az ágyról,nagy szemekkel nézett rám, hogy nem érti,apa mit beszél :)
Valószínűleg túlságosan is örültünk apával, mert Tomi odamászott a gyerekszoba ajtaja elé, bekukkantott,majd gyorsan "továbbszaladt" :lol: Nagyon édes volt, imádnivaló kisbaba. Szép lassan azért összeszedte a bátorságát és bejött hozzánk és mikor észrevette a csizmába tett apróságokat rögtön megjött a szava :)
Nagyon édesen viselkedett :)

oltás:
aki még filózik rajta, találtam pár hitelesebbnek tűnő linket:

http://www.scribd.com/doc/22233841/Info ... -Influenza

http://www.oek.hu/oek.web?to=1601,1623, ... 1&lang=hun

itt az oek honlapján sok infó van arról is,hogy hol,merre van járvány az országban

http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/a ... 091103.pdf

bocs,ha ismertétek, hátha azért valakinek hasznos lesz

Tercsi!
Írj majd,hogy mi lett a vizsgálaton!
A barátnőm szülés után spirált rakatott fel, de pár hónap múlva ki is vetette, mert kényelmetlen volt neki - nem lenne szabad érezni,de neki szúrt + nagyon bő folyása volt egyfolytában.

Éva!
Boldog szülinapot!
Jobbulást mindenkinek!
Tökjó ez a lindam-os ajtórács, nagyon praktikusnak tűnik :)
Olyan jó volt olvasni, hogy te ötödik babát nem szeretnél most - én meg egyelőre még a másodikhoz sem érzem elég felkészültnek és lelkileg érettnek magam :D

Kép

Kép
borkaby

Tercsi!
a hüvelygyűrűről én viszont jókat hallottam, bár személyes tapasztalatom ezzel sincs. annyit tudok, hogy nem kerül a véráramba a hormon, legalábbis csak egészen minimális mennyiségben és a hüvelybe kell felhelyezni egyszer egy hónapban, majd hó végén kivenni. Lehet barátságosabb,mint a spirál, de azt nem tudom,hogy kiknek ajánlott és lehet ilyet használniuk.

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!

Ma beoltattam magam!
Holnap 2-kor Lottit viszem, Zoli megy napközben egy oltópontra.
Ennyi, eldöntöttük. Nem fájt, most se, vége a dilemmának és nekem most már csak ez számít és persze, hogy ne kapjuk meg az influenzát!

A Mikulás nálunk is járt :lol:
Vasárnap Lottika csizmája tele lett finomságokkal. Én úgy csináltam, hogy behoztam neki a csizmát és letettem a földre. Amikor meglátta, már pakolta is ki, utána pedig úgy hurcolta a szobában körbe-körbe a Dörmi kismackót, mint a véres kardot :wink: Nagyon cuki volt, teszek majd fel képet a végén.

Tercsi, drukk a dokihoz! Spirálról nem tudok nyilatkozni, de nekem valahogy nagyon idegen a dolog, én biztos nem választanám ezt a védekezési módot, mert idegesítene a tudat, hogy bennem van egy idegen test :roll:

LKata, nagyon cukik a képek! :lol:
Kérdezted húgomat, most 2 hétig nem megy dolgozni az oltás után, nehogy hiába legyen, a mh-ig elég sokat megy tömegközlekedéssel, így inkább otthon pihizik.

Szöszke, nekem alá kellett írnom papírt és ingyen volt... azaz, hát vicces a dolog, mert az asszisztens nő mondta, hogy el tudjuk intézni, hogy ne kelljen fizetnem, mondja, hogy fél éven belül gyereket tervezünk és így megkaptam ingyen :lol: Viszont valószínű, hogy várt valami juttatást, így anyukám a héten (megy oltatni ő is oda) ad neki egy ezrest sutyiban :roll: Hát röhej, de nekem így jobban megérte, mert lehet, az oltás beadásáért is kellett volna fizetnem nála :evil:
De jó, hogy Gergő jobban van!!!!!!!!!!!!

Borkaby, édes lehetett Tomika :lol: Kép van???
Dokit megkérdezted ma az oltásról??

Rákszűrés, nekem anno a magán dokinál (akinél szültem) fizetnem kellett érte, 8 rongy volt :evil: Most majd Sztk-ba megyek, mert az ingyen van, ennyi.

Zsuzsu
, én egy 400 grammos csomag szaloncukit vettem, földimogyorós. Elég kis fánk lesz, nem kell rá sok cuki.
A tejpépből nekünk minden megy :lol: A legjobbak a Mildibé málnás és a sárgabarackos, a Baby Love rizses és a vaníliás (de a banános is bejött neki), Nestlé kekszes. Az egyedüli, ami nem ízlett neki, az a Humana, azt többé nem veszek. Imádja a tejpépeket, nálunk minden nap van, hol tízóraira, hol uzsira, néha marad ki egy-egy nap, de ritka.

Éva, jobbulást nektek, szegénykék, mindig van valami, igaz? :?
Tricikli nagyon cuki, biztos teper majd vele Áron ezerrel :lol:

Bettyna, jó hallani rólatok végre, örülök, hogy minden oké veletek!
Szabi nagyon vagány a bébitaxin, ahogy ül fordítva, csak vigyázzatok, mert Lotti pont így ült, amikor is előre borult (pont egy hete hétfőn) és durván elharapta a száját, ömlött a vér meg minden :? És nem tanult belőle, azóta is úgy ül fel :shock: :?

Csoki, én nem adtam még Lottinak és egyelőre nem is áll szándékomban, szerintem még korai neki. A túró rudit kapja néha, de konkrét csokit azt nem.

Hát most ennyire futotta, bocsi, elég hosszú volt a nap, reggel mentünk anyuékhoz, mert ugye ott a háziorvosom és ott voltunk egész nap, fél 8-ra értünk haza, úgyhogy lóg a belem :P

Na pár kép, és eldőltem...

Kép meglátta
Kép megmutatta
Kép virgácsot is kapott :lol:
Kép mindmegette :wink:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Köszi a tejpépes tippeket, elkedztem én is adni friss gyümölccsel. Eszegeti egyenlőre.....

l.Kata!
A mikró jó dolog!!!! Én főleg amiatt vettem, h melegítsek benne. A 30. szülinapomra vettem és nagyon büszke voltam magamra!! :lol: :lol:
Használjátok egészséggel!

nagyon aranyos Norbi!!!!!!!

Ildi!
nagyon szépek vagytok!!!!!!

nálunk "klasszikus" mikulásozás volt. Este kipakoltuk a csizmákat az ablakba (Ábel sem értette még a témát, így a mamuszok is az ablakba kerültek :lol: :lol: ) és reggelre megtöltötte a nagyszakállú.... vártam mit szólnak, mikor veszik észre, de nem volt az a kirobbanó öröm. kaptak csomagot, mandarint , kirakót és egy nagy mikulást is. Konstinak főleg a csizmában való szaladgálás tetszik és hurcolja a zörgős csomagot. A nagy mikinek leharapta a fejét, de sikerült megmenteni a többi. A csomaggal eljátszik, töri össze benne a holmit, de nem baj, beolvasztom majd valami sütibe.

Ábel sem igazán érti a témát, azóta is az ablakba pakolja a csizmát, azt hiszi ott a helye.. :lol: :lol:

Virgácsot nem kaptak, noha megérdemelnék néha... :wink: :lol:

Mondtam már, h tele a hócipőm az ovival??! :lol: :lol: tegnap azzal jött az óvónő, h nem hall a gyerek..... :evil: :evil: (emlékeztek tavasszal voltunk hallásvizsgálaton és minden a legnagyobb rendben). Annyi történt, h volt valami feladat és Ábel nem úgy csinálta, ahogy kérték...ez nem hallásprobléma, hanem 3,5 éves és szeleburdi!!! Ma reggel Bence viszi a leletet (anno én megmutattam az ovivezetőnek, mert a beszéddel való gondok miatt rögtön felmerült a téma) , most megmutatjuk az óvónőnek is.....Nem tudom mit akar, de egyszer burul a bili és az nem biztos, h jó lesz....

oltás: én attól félek, h bújkál bennem betegség és az oltással csak rosszat teszek......Semmin nem agyaltam még ennyit, mint ezen..... :shock: :shock: :shock:

Kép megjött a nagyszakállú....
Kép
Kép pizsamás csizmáskandúr

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Köszi a dicsit! :oops: :D

Csoki...én se adtam még csokit, csak annyit evett ami a tejszeleten, túrórudin volt :wink:
Oltás...látom mindenki szépen, lassan beoltatja a családot. :wink: Pedig sokan elleneztük. Nehéz is ezt eldönteni, de félelmetes milyen gyors és veszélyes lefolyású lehet :(
Zsuzsu...csak akkor oltasd be magad ha már jól vagy!!!!!Ez fontos!Nagyon édesek a fiúk! Tündéri képeket hoztál! :lol:
Óvonő :evil: :evil: :evil:

Ildi...szerintem is jól teszed ha oltod Lottit. Ti Pestiekmég nagyobb veszélyben vagytok a tömeg és a
tömegközlekedés miatt. :(
Jaaj, de cuki Lottika!Ő az egyik szerelmem! Milyen édi hogy megmutatta neked mit kapott! :D :D
Tényleg ingyenes annak a felnőttnek az oltás aki babaát tervez??? :shock:
A fenébe! :( nekem ezt nem mondták, pedig pont elötte említettem a háziorvosnak mik a terveim. :twisted:
Az unokatesóm is ingyen kapta, mert hogy 12 év alauli gyereke van :shock: , nem értem :?
Most már mindegy :roll:

Tercsiiii...mizuuu?????Van baba??? :D

Mi megvagyunk, Norbi kicsit náthás lett, szerintem apukámtól kapta el, mert ő volt beteg péntek-szombat :(
Úgyhogy előkerült a orrporszívó, orrspray is.
Január 21-én megyek cytológiai mintavételre, Esztergomba :?

Kép
Kép
lovaszkata

Csajok, egyre egyértelműbb minden tünet, de...
A teszt még nem mutatott semmit ma reggel sem. Viszont kiderült, hogy elszámoltam magam és nem három hete voltam Apával hanem kettő :shock: Így nem is nagyon mutathatja még ki, bár az ultraérzékeny tesztek 10+3 napos terhességet már kimutatnak ha...nem baj, ma este kiderül, 1730-ra megyek dokihoz, lesz UH meg minden, azt mondta a telefonban, hogy ő már érezni fogja ha meg van vastagodva a méh nyálkahártya és akkor majdnem biztosat tud mondani. Meglátjuk, szorítsatok, és ha hazaértem kiderül minden.
Jelentkezem.

Kép

Kép
tercsimama

Lotti is megkapta az oltást. A combjába kapta. Én azt hittem, neki is karba adják. Nem sírt sokat, jól bírta, ráadásul 1,5 órát várakoztunk az elkülönítőben, mert a betegrendelésre mentünk (nem akartam várni csütörtökig) és hiába mentünk oda fél órával előbb, már tömve volt a rendelő!
Zoli is beoltatta magát ma, kiszaladt egy oltópontra a mh-ről.
Szóval most 2 hét, mire úgymond hat.
Amúgy ma annyira levert voltam, volt egy kis hányingerem is és nem tudom, ez az oltás mellékhatása vagy az időtől, mert tudjátok,hogy nekem mennyire alacsony a vérnyomásom, gondoltam, talán azért, de ki tudja :roll:

Zsuzsu, nagyon jók a képek, ahogy Konsti ágaskodik a csizmáért, hehe, gumicsizmás is nagyon cuki!!!
Ábel nem hall? Hülye óvónéni :evil:

Tercsi, doki után írj, hogy mi volt, kíváncsi vagyok, amúgy inkább szeretnéd vagy inkább nem? :lol:

Kép

Kép
nusildi

Szeretném és nem :lol:
Indultam, nemsokára jövök.

Kép

Kép
tercsimama

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?