Új privát üzeneted érkezett!

Nem vagytok babonásak???

Én nem merek még egy zoknit se venni.... :oops:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri: Már 20hetes vagy. Túl vagy a az első trimeszteren. Ne legyél babonás. Én iylnekro már vettema lánykámnak ruhákat vagy amit jó áron láttam. Sőt szerintem már a bútora is megvolt a félidő környékén.

Kép
csucsu05

A fiamnál még a kiságyat is csak akkor állitotta fel a férjem amikor a kórházba voltam...

Nem tudom miért van ez igy....

Nálunk az egész család ilyen flúgos :lol:

PEdig már a kolléganőm is vett a babának ajándékot,de mondtam neki dugja el ne is lássam,majd késöbb :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri: Te akkor ilyen vagy nem baj ez. Nemlehetünk egyformák. :)

Kép
csucsu05

De én is azt voltam, pl. a babakocsit csak akkor vettünk amikor megszületett a lányom. (Na de én az első bébim miatt nem mertem semmit venni)

Kép
Kép
minimano74

Gabi: Most nézem csak nagyon szuper a vonalzód:)

Kép
csucsu05

De most lehet hogy kivételt teszek és én is már fogok vásárolgatni félidőnél :wink: :roll:

Kép
Kép
minimano74

De azért néha úgy érzem,hogy vásárolnék....aztán mégse merem megvenni amit kinéztem :(

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Köszi Csucsu :lol: :lol: :lol: :lol: Majd lecserélem ha már bébi formák lesz vagy esetleg megtudom a bébim nemét, de ez még nagyon-nagyon messze van :wink:

Kép
Kép
minimano74

Gabi. pedig ez nagyon édes :)

Kép
csucsu05

Sziasztok!

Ti aztán termékenyek vagytok! :lol:
Tegnap estétől fél órát olvastam,hogy képben legyek,de amiket írni akartam már felét elfelejtettem! :oops:

Én nem voltam babonás,inkább a dolgokkalhívtam be a babákat,amiket vásároltam nekik..Úgy gondolom a mai világban nem islehet elég korán elkezdeni a vásárlást a babának,az árak miatt! :?

Örülök,hogy nem feljetettek el..!!

Képeket nem fogok tudni ide feltenni,de az iwiwemre tettem fel rengeteget..Ha valaki szeretné megnézni annak leírom priviben a nevem..aki ismer,az meg már úgy is megtuja nézni..

Puszillak Titeket! Később még jövök!!

Gyártsatok olvasni valót :lol:

Kép
honorius

Köszönöm Nika!!!!!!!

Kép
honorius

Honorius!
Annyira örülök neked.
Jó lenne ha most már gyakrabban tudnál jönni.
Nagyon szép a vonalzód.
Mi majdnem egyidősek vagyunk
1980.05.30 :D én

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Vagyis egy évvel vagyok öregebb, és neked már három csodálatos gyermeked van :D

picimami

Szemtelenül fiatalok vagytok :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Kész vagyok... álmos és nem köt le a meló.
Haza akarok menni

picimami

Pici: menj haza. Nem tudsz?? Mond azt , hoyg nem érzed jól magad.

Kép
csucsu05

Pici: Irtam privit.

Kép
csucsu05

Itt vagyok én is!

Beni bölcsiben. A ruhái a mosógépben. A csirkemell pedig pácban.

Pici!

Terhes nőt védi a törvény, ahogy már előttem is leírták. És ha eélküldenek valakit, akkkor minidg olyat, aki nem régen dolgozik a cégnél. Tehát emiatt ne aggódj!

Ismerem az érzést, amit most Gabival átéltek. Amikor Benivel lettem terhes, kb 4 órát tudtam dolgozni. Utána táppénz. Úgyis minden gondolatomat Ő kötötte le.

Vásárlás: Még én sem vettem semmit Marcinak. Nem babonából, csak valahogy így jött ki. Apa szerint ráérünk még.
Majd visszahozzuk a tesóméktól a ruháktak, átnézzük mit kell még venni.
Asztalos holnap este jön a bútor miatt.
Babakocsit pedig nem lehet kapni amit szeretnék. Így még várunk rá.

De van jó hír is. 55 nap szabadságom van erre az évre. Így dúskálni fogunk a pénzben. Már ha a GYES-hez viszonyítom azt, amit most fogok kapni. :D
Vendég

Törpiri!

Te sem lehetsz sokkal idősebb nálunk...
És különben sem az évek száma számít.

Ne legyél babonás! Az nem jó szerintem. Mintha tudat alatt a rosszra készülnél. Ezzel pedig könnyen be is vonzhatod.
Most már tudod, hogy kislány, tessék elkezdeni vásárolgatni, hogy érezze mennyire várod!
Vendég

Pici!
Tényleg menj haza, ha tudsz és pihenj! Biztosan megértik!

Vásárlás: hát Danival és is csak jóval a félidő után kezdtem el vásárolgatni, de akkor is mindig szólt a férjem, hogy nem kell még, ráérünk. Ő azt akarta, hogy amíg én korházba leszek a kicsivel, ő mindent megvesz. Mondtam neki: Gondolod rádbíznék mindent?? Meg hogy nekem beleszólásom nem is lehet a cuccokat illetően? Na nem!!! :) És aztán a végére meglett minden.
Most nem tudom, hogy lesz majd, hiszen elég sokminden megvan a következő picihez, csak elő kell majd szedni. A kiságy még mindig áll, a pelenkázó is, babakocsi a padláson, ruhák szintén, a többi cucc (cumisüveg, mellszívó) meg itt a szekrényben. Azért persze kell majd még sokmindet venni (pl. pelenkák, ruhák stb. ), de hol van az még nekem.....

Kép
oriandy

Cat: Karácsony előtt jól jön a szabadság:) A gyeshez képest biztos több:)
Nagyon ügyes vagy ma. Főzől illetve pácolsz, mosol stb...
AMúgy mindennek eljön a maga ideje. Ki tudja lehet karácsonykor vagy az ünnepek után találasz olyan babakocsit amit szeretnél. És akko talán még olcsóbb is:)

Kép
csucsu05

Ja, közben én tanulok ám, ezért vagyok csak hébe-hóba! :wink:

Kép
oriandy

Hát a 1980-hoz képest....

1974.05.20.... :cry:

Nem érzem,hog bevonzom a bajt,hála a fiamnál se volt semmi,ez a kislány pedig biztos érzi mennyire várom...majd elolvadtam az ultrahangon is amikor láttam :D

Ennyi idő után úgy érzem teljesen más ez a terhesség mint az előző...nem csak azért mert vele megkinlódtam,hanem mert már más érzések vannak bennem..talán a kor miatt.

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri :lol: :lol: :lol: :lol:
Én is :!: én is :!: én is :!: :!: :!: :!:
1974. 07.15 :wink:

Kép
Kép
minimano74

Tehát nem vagy egyedül ketten vagyunk öregek :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Gabi!!

4. hét

Ezen a héten észlelheted a menstruáció elmaradását - és ezzel együtt az első terhességi jeleket. Igaz, ezek még nagyon hasonlítanak a premenstruációs szakasz tüneteihez: a fáradtság, az ingerlékenység, a hányinger és a mellek bizsergése vagy fájdalma nem szokatlan, de ezeket már a szervezet megváltozott hormontermelése okozza. Gyanakvásra adhat okot, ha a fent említett tünetekhez újabbak társulnak: a szédülés és a gyakori vizelési inger általános velejárója a korai terhességnek, ám ezek hiánya sem jelenti azt, hogy nem történt megtermékenyítés, hiszen a kismamák nagy része ekkor teljesen panaszmentes.

A morula tömör jellege eltűnik, a belsejében üreg keletkezik, amelyben folyadék jelenik meg: ez lesz a magzatvíz. Egy hét leforgása alatt az immár hólyagcsírává (blasztulává) fejlődött petesejt több száz sejtet tartalmaz. Amint a hólyagcsíra a 3. és a 4. hét határán bejut a méhbe, az alkalmas felületen - általában a hátsó, jóval ritkábban az elülső méhfalban - megtörténik a beágyazódás a méh nyálkahártyájába, az endometriumba. A sejtek eközben két részre különülnek el: azokra, amelyekből az embrió fog fejlődni, és azokra, amelyekből a méhlepény alakul ki. Megjelenik a majdani köldökzsinór kezdeménye is, de teljes kifejlődéséig a méhlepény fogja táplálni az embriót. Ez az időszak igen zsúfolt: a negyedik hét végére az embriót három elkülönülő csíralemez alkotja: a legbelső rétegből, az endodermából fejlődik a tüdő, az emésztőrendszer, a húgyutak egy részének illetve a dobüreg és a fülkürt hámszövete. A középső réteg - a mezoderma - a kötőszövetek, a csontok, a porcok, az izmok, a szív és az erek, illetve a vér sejtes elemei és a nyirokszövet, a vesék és a nemi szervek telepét alkotja. A külső rétegből, az ektodermából fejlődik az idegrendszer, a szem, a bőr illetve a bőr függelékei: a szőrzet, a köröm és a szaru. Az embrió megkezdi a humán koriogonadotropin (hCG) hormon termelését, amely megjelenik a vizeletben is, ezért a rendkívül érzékeny terhességi tesztek ezen a héten már tájékoztathatnak a jövevényről.

A terhesség akkor számít "biztosnak", ha ultrahangos vizsgálaton kimutathatóak az embrió életjelenségei. Mégis, vannak olyan terhességi tesztek, amelyek már a fogantatástól számított második héten választ adnak a kimondatlan kérdésre. Az otthon is elvégezhető vizeletvizsgálat a hCG-hormont mutatja ki, és a pozitív eredmény az esetek 99%-ban készpénznek vehető. A negatív eredmény azonban nem ennyire megbízható: lehet, hogy még nem termelődött elég humán koriogonadotropin hormon a szervezetben. Amennyiben a menstruáció kimaradt, érdemes megismételni a tesztet egy héttel később. Ha nem tudod kivárni a 4. hetet, vérből már a menstruáció kimaradása előtt megállapítható a terhesség. Ennek a tesztnek az alapja szintén a hCG kimutatása.

picimami

Azért én sem vagyok sokkal fiatalabb.
1976.11.02.
Vendég

Lányok sajna nem mehetek haza.
De 14-kor végzem.
És ágybabújok pihenni.

Nagy nehezen kész vagyok a melómmal.
Eldönöttem ez a baba, nekem mindennél fontosabb, hétfőtől tuti táppénz.
Csak elmegyek UH ra.

picimami

Sziasztok lányok!
Cat, Neked kifizetik a szabadságot? Nekem majd, ha visszamegyek, akkor kell egyben kivennem (egy kolléganőm ezért jött fél évvel később vissza dolgozni, fél évig szabin volt, az alapfizuval, suli ugyebár miből fizetne...)

Csucsu, a helyedben bevállalnám a melót (állítólag a fogorvos mellett ez a legjobb babahívó projekt :wink: ), az, hogy közben babásodsz, benne van a pakliban, ezt ők is tudhatják, ha rád néznek, hisz nő vagy!

Pici, most ne harapd le a fejem. Én is dühös lennék a sógornődre, amiért ilyeneket mond, de megértem azt, amit ő mond. Amikor én Dömével terhes lettem, a vetélésem miatt nem mertem nagyon örülni. Amikor vérezgetni kezdtem, akkor teljesen félreraktam a jövőbeni terveket, és amikor elöntött a vér, csak rezignáltan vettem tudomásul, hogy ennek is vége. Még sírni se sírtam, csak felöltöztem, felhívtam a dokit, és mentem uh-ra. Aztán, amikor a dokinő azt mondta, hogy élő terhesség (ekkor voltam 7 hetes, ha jól emlékszem), akkor szállt el minden kétségem, és onnastól tudtam, hogy ez a baba nagyon akar élni!!!
Neked is így volt, ugye a betegséged is ott volt, szóval a baba nagyon akar kapaszkodni! Bízz benne, de ne bízd el magad!!! Kívánom, hogy minden jól alakuljon!!!
Gabi, természetesen Neked is!!! 8)

Lányok, mi megint szarban vagyunk, most kalkuláltunk, úgy néz ki, hogy a konyhabútoron és az étkezőn túl már a tűzhely sem fog beleférni... Nagyon elszámoltuk magunkat valahol (leginkább a táppénzemmel), szóval én most elhatároztam, hogy megpróbálok apránként vásárolgatni a netről a babának, mindig 1-2 ezer Ft-ért néhány bodyt, mert tényleg nagy bajban leszünk...
Azért még mindig remélem, hogy valami történni fog, a karácsonyi pénzre is nagyon számítottam (páromnak), de most kiderült, hogy mivel gáz van az anyacégnél (N.o), így minden megtakarított, félretett pénzét a cégnek ki kell küldenie (pedig gazdaságilag teljesen különállóak! :shock: )
Mindegy, majd lesz valahogy, majd a második babát már úgy várhatom, ahogy lánykoromban elképzeltem... :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!
Nem harapom le a fejedet.
:D
Köszi, az aggodalmat. Imádlak ám!!! :roll:
Nézd pozitívan állok a dolgok elébe. De van bennem izgalom is.
Hisz tény várni kell most, csak ennyit tehetek.
De nekem már ez egy nagy szó, hogy pozitív a tesztem. És szépen erősödik.

Sógornőmről annyit, eddig nagyon várta, de mégis kételkedik, csak az fáj, hogy hülyének néz.
Pedig úgy érzem felnőtt, normális nő vagyok.
Reálisan látom a dolgokat.
Nem bízom el magam. De ha már kapaszkodi a drágám, vigyázok rá, és biztatom, hogy maradjon. :D

picimami

Cat!
Ugye így jól van??

picimami

Nemlajos!

Úgy néz ki, hogy a GYES-t most megszüntettem, a párom igényli majd. Én először táppénzen voltam egy hónapig, majd inkább a szabadságot választottam. Ha az letelik, újra táppénz.
Mivel terhes vagyok így ki nem rúghatnak, és mivel hivatalosan újra állományban vagyok, így ki kellett adniuk az eddig öszegyűlt szabikat.

Azért egy tűzhely nem ártana... Hiszen a konyhabútort is ahhoz csinálják.

Ha nem egy hónap különbséggel szülnénk, akkor adnék neked kölcsön babaruhákat.
Nincs olyan ismerősöd, akinek éppen nem lesz rá szüksége?

Vagy esetleg Zöldi? (Néha még minig beleolvasok a decemberi topicba... :oops: ) Úgy rémlik ő sokat összevásárolt jó áron. És a fiús cuccokra nincs szüksége.
Vendég

Pici!

Nagyon ügyes vagy!

Holnap kérj képet az Uh-on! Aztán fénymásold le felnagyítva, és írd rá, hogy 2009. júliusában egészséges kisbabád születik. Tedd ki otthon, hogy mindig lásd!
Vendég

Mint ahogy írtátok is már.
Mindenki aggódik. Amíg nem látja Uh-n és nem mondják, hogy minden ok.
És félünk is, hogy ugye minden rendben van?
De meg kell teremteni azt az enyegsúlyt, amikor nem leszünk idegbajosak.
Én most hiszek abban, hogy jól alakulnak majd a dolgok.
Rosszra nem akarok gondolni sem.

picimami

Mindenképpen akarok kérni képet.
Ha nem kapok addig megyek, amíg nem ad valaki egyett..

Képzeld Cat!
Egerben alig maradt orvos.
Urológia megszűnt.
Szemészeten és kardiológián nőgyógyászok dolgoznak.
Vörös doki aki téged vizsgált anno, a kardiológia főrorvosa lett :shock: :shock: :shock:
Nem hiszem hogy megyek még oda valaha

picimami

Pici!

Akkor én nem is szülhetnék Egerben, ha nincs urulógia. Még jó, hogy már nem ott lakunk.

Vörösből főorvos? Biztos, hogy ott akarsz szülni?
Vendég

Én lassan elindulok a bölcsibe Beniért.

Délután még benézek.
Vendég

Dehogy akarok ott szűlni.
Debrecen vagy Bp.
Eger nem.

picimami

Gabi!
Te mikor mész orvoshoz??

picimami

Hú, ez az egri kórház dolog nagyon durva, de igazándiból én mindkét félnek eltörném a kezét (ne kövezzetek meg, de a régi gárdának még inkább, de mondom, én nem ismerem a sztorit, de milyen már, hogy rongálnak, meg verekszenek, csak mert nem ők "nyertek".)
Cat, igazad van, az amerikai mintától (még ha csak képmutatás is) nagyon messze vagyunk. Mi mindig csak azt halljuk, látjuk: meg fogjuk akadályozni!!! Nem is tudom, hallottam-e valaha politikus szájából, hogy "mindent megteszünk, hogy SEGÍTSÜK a kormányt..."
A dolgaink meg majd alakulnak, csak muszáj leírnom, és csak nektek tudom nyugodt szívvel leírni... :oops:
Ma egyébként sírós napom van, de majd elmúlik ez is :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Beni szeret a bölcsibe járni?

Andy!
Hogy halad a tanulás?

Törpiri! Szupi a vonalzód.
Nem vagyok én sem babonás.

picimami

Nemlajos!
Nem alakult a helyzet jobbra a férjeddel tegnap óta?
Nem értem én, miért ilyen.

Ne sírj..

picimami

Hát nem tudom mikor megyek orvoshoz :oops: Ma már 3-szor hivtam de nem vette fel. És igazából ugye múlt hét szerdán voltam nála és terhességet nem láttot, tehát még nagyon pici a picikém :wink: Szerintetek?????? Mikor menjek??? Talán jövőhéten vagy mit tudom én :roll:

Kép
Kép
minimano74

Most ettem meg az ebédemet:kinaiba vettem gombás csirkemell rizzsel nagyon jól eset :wink: de most kipukkanok :wink:

Kép
Kép
minimano74

Pici drága, erről most a férjem nem tehet, egyszerűen csak elöntött a kilátástalanság.
De majd rájövök, hogy elég nekem a kisebb konyhabútor, és a használt étkező, és akkor megint mosolygok, csak ezt még le kell játszanom magamban:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Én még itthon vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Végre apácskát sikerült elkapnom :oops: :lol:
Aztán voltam gyertyában, hason, háton, fenekem alatt párnával :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aztán sütöttem ebédre krumplit, cukkinit és padlizsánt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma apa visz dolgozni és jön is értem. Itthon lesz ma és holnap, hogy tuira elkapjuk a pé-t :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Honorius!
Nagyon örülök, hogy itt látlak téged is :wink: :lol:

Gabi!
Nagyon jók a vonalzóid.... remélem, három hét múlva már nekem is lesznek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Gabi!
Abból baj nem lehet, ha többször lát.

Én is most ebédelek.
De már kidurranok, de ennem kell
Brokkoli saláta, alma, rozskenyérrel.
Reggilm is korán volt, mert éhen akartam halni. :shock: