Új privát üzeneted érkezett!

panndi,
így utólag igen, de ezt senki nem mondta, hogy ha decemberben jár, akkor jár márciusig, pedig nálunk aztán topon vannak a munkaügyesek, TB-sek, és még velük is beszéltem, hogy két hét kedvéért nem kérünk. Mindegy, én már az adóváltozásoktól is boldog vagyok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska, hát igen, ez azt hiszem talán csak ünnepek környékén derült ki. De így van, annak örüljünk, ami van :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jó reggelt.

Jjucuss,
a kakukkfüves löttyhöz nem jár doboz vagy leírás. Az csak egy barna üveg egy cimkével, rajta a lejárati idővel, oszt annyi. Na majd megpróbálok rákeresni neten.

A fiúk nagyon cukik :), jó, hogy felraktad a képeket!

Nálam egyébként 95%-ban elmúlt a hányinger, kevésbé vagyok fáradékony is, és le sem merem írni... ma éjszaka nem kellett kimennem!!!! :)

Vendégtéma: akinél többedik baba, ti már gondolkodtatok azon, hogy lesz a legegyszerűbb az első időszak? Nálunk anyósom mondogatja mindig, hogy ő majd elviszi a lányokat, de én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez annyira jó ötlet, hiszen pont a legelején kéne, hogy ők is megismerkedjenek a kistesóval, nem? Ráadásul ha akkor nincsenek itthon, pont hogy "lepasszolva" fogják magukat érezni, és tudat alatt épp a kicsire lesznek mérgesek.

A kórházi látogatók engem is iszonyúan lefárasztottak, éjszaka nem nagyon tudtam aludni, nappal meg mindig épp akkor állítottak be, amikor nagy nehezen elaludtam/-tunk.

Brunhild,
A Rajmundos mondat nagyon igaz! :)

Kezdek most már teljesen kiakadni az eü rendszeren. Most voltam vérvételen és belgyógyászaton, utóbbira vissza kell mennem, mert csak a laboreredmények tükrében tudják kiértékelni az ekg-t. Utána el kéne vinnem az értékelést a háziorvoshoz, mert hivatalosan neki kell beírnia a kiskönyvbe (?), de ha ő nem hajlandó, akkor vissza kell menni a belgyógyászatra, hogy ott írják be. Most komolyan, ha már ott vagyok, miből állna egyből beírni?! A laboreredmények 3 különböző időpontban lesznek meg, és 2 különböző helyre érkeznek. Miért nem lehet, hogy legalább egy helyen vegyem át az összeset?! :x És még endokrinológiára is el kéne mennem (a már kész laboreredményekkel), amihez szintén beutalót kéne előbb vadásznom. Ja, és nem tudom, hova, mert itt nincs endokrinológia. Úgy érzem, idén mást sem csinálok, csak rendelőről rendelőre járok, és még azt sem látom, hol a vége... Ez mindenhol ennyire macera?!

Tegnap én is megkaptam a kombinált vérvétel eredményét, és teljesen jó lett!

anabique
Budapest

Sziasztok!

Anabique
Anyukám nekem is mondta, hogy majd sokszor elviszi magukhoz Lucát, ha megszületett a kistesó, de én nem szeretném. Nyár lesz, tehát nem kell oviba vagy iskolába rohannunk reggel, délután meg vissza, majd szép kényelmesen összeszokunk. Az elején biztos lesznek nehézségek, de én is attól félek, hogy Luca "kitúrtnak" érezné magát, azt pedig nem szeretném.
Nálunk nincs ilyen nagy macera a vizsgálatokkal szerencsére. A házi orvosom veszi le holnap a vért, az eredmény is oda érkezik, ha meglesz csak visszamegyek és beírja, pecsétel. Ekg-t bármikor megcsináltathatom. Kitartást a mászkáláshoz!

Panndi
Mit látattok a színházban? Én is vágynék egy kis kettesben romantikára, olyan jól tud esni :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

anabique,
nálunk sincs ekkora macera. Én a pajzsmirigyemet, meg a cukromat magánban intézem, minden másra ad a védőnő beutalót, a háziorvos meg megcsinálja az ekg-t, meg beírja a könyvbe, ennyi.

Nekem is mondta anyós, hogy majd elviszi a gyerekeket. Hát persze... marad mindegyik szépen itthon. Levinél jó volt, aug. 9-én született, 3 hét volt oviig, addig Lili meg is unta és várta az ovit, de tudatosan nem engedtem, hogy bárki elvigye. Most is mondtam anyunak, hogy július végén, augusztus elején foglalunk nekik egy balatoni nyaralást, vigyék el oda Lilit, de addigra már 2-3 hete meglesz a kistesó, nem ezért kell elmennie.
Igazából az lenne a jó, ha addig lennének anyunál, amíg kórházban vagyok, az az igazi segítség.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

jjucus:nagyon jók a képek! :)

képzeljétek, iszonyat rosszul vagyok. elkaptam valami vírust. először a fejem fájt, aztán a torkom, most náthás vagyok, rettenetesen köhögök, és este még a lázam is felment. A közérzetem kritikán aluli :)
tegnap a gyógyszertárban nem voltak hajlandók köptetőt adni, miután megtudták, hbogy babát várok. Azt mondták sós vízzel inhaláljak és gargalizáljak. meg kaptam tantum verdét. Délután elmegyek a dokihoz, csodálkoznék, ha nem kapnék antibiotikumot.

brunhild: remélem a fejfájásod már elmúlt!

pihe

hopihe79
Budapest

endokrinológia? miért?

Kép
Kép
Kép
gydavid

nálunk ugye még csak az első baba, a baráti társaságban viszont már nagyon sok van. Emiatt többször vigyáztam a barátok gyerekeire. Én is azt hittem, hogy majd a nagyobbal kell vmi programot csinálni, de a kicsikre kellett általában, hogy a szülők a naggyal közös programokra menjenek, mert igényelte.
Szóval a segítő szándékú nagyszülők is lehet, hogy ebben a tévedésben vannak.
addisz: szerintem igazad van, hogy Luca nehogy kitúrtnak érezze magát :) épp elég sokk lesz, hogy nem Ő az egyetlen.
Barátnőm kisfia mondta 2 nap után, mikor hazavitték a hugicáját, hogy oké, akkor most már vigyétek vissza. :)

hopihe79
Budapest

Előző két alkalommal nekem sem volt ennyire macera, de ezt most nagyon kifogtam... :( Nekem az tűnik normálisnak, amit ti írtok, és még elképzelni sem tudom, kinek jó egyáltalán ez a túlbonyolított és átláthatatlan rendszer.

Endokrinológiára a pajzsmirigyem miatt kéne mennem. Alulműködésem van, de az utóbbi kb 5 évben már csak a háziorvos írogatja a gyógyszert meg küld el kontroll vérvételekre. A védőnőm meg a nőgyógyász mondta, hogy terhesség miatt el kéne most mennem. Az előző két terhességnél csak szimplán megemelték a gyógyszeradagot (vérvétel-eredmények alapján).

Linacska, te milyen dokihoz jársz a pajzsmirigyed miatt? És milyen gyakran ellenőriz, és mit csinál? Nem is tudtam, hogy ezt is lehet magánban.

Hopihe,
Jobbulást! Inkább az antibiotikum, mint egy hosszan elnyúló, lázzal járó betegség... A köptetőnek utánanéztem, és nem egyértelmű, hogy terhesség alatt tényleg szedhető-e, így most kicsit elbizonytalanodtam, és egyelőre ma nem vettem be.

anabique
Budapest

Én közben elmentem a vércsoport + ellenanyag eredményemért, negativ :)

Gyerekek elvitele. Szerintem is elsősorban az a segítség, ha szülés előtt illetve korház alatt van aki foglalkozzon a gyerekekkel. Én sem akartam őket lepasszolni, pedig volt rá ajánlat.
Végül az lett, hogy amikor középsőm megszületett (itthon ugyebár), engem bevitt a mentő a korházba, utána bejött a férjem nagy fiammal (akkoriban 3,5 éves) és meglátogattak, utána pedig összecsomagolt a holmijait és levitte anyumhoz... Nem volt semmi gond, gyerekeim imádják anyumat (középső fiam 3 napja azért sír, hogy miért nem hagytam ott örökre....), szóval ott volt egy hétig, aztán anyum egy hét múlva visszahozta és itt maradt pár hétig segíteni. A harmadiknál anyum már itt volt, felrendeltem jó korán, mert azt hittem, korábban szülök, és nem akartam 2 gyereket magammal hurcolni éjnek közepén a korházba; végül majdnem időben szültem, anyum vigyázott rájuk és akkor is itt maradt talán 2 hetet segíteni.
Az idén az enyémek, legalábbis a 2 nagyobbik, biztos ott lesznek anyumnál, már alig várják a szünetet, hogy mehessenek..A kicsi még sosem volt nélkülem, nem tudom ott maradna-e, az volna az ideális, ha szülés előtt őt is le tudnám vinni és kb amig kijövök a korházból ott maradna. MOndjuk ha most visszamentem volna dolgozni, muszáj lett volna neki a nyarat ott töltenie..na majd meglátjuk.még van addig :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:10-kor.
20140901114303

Igen, én is inkább arra gondoltam, hogy egy idő után Kistesót bíznám rövid időre a Nagymamára, hogy Lucával tudjunk egy kicsit programozni, az biztos hiányozni fog neki az elején, mert mi bolygó hollandi család vagyunk, sosem ülünk a fenekünkön :)

Pihe
Hú, ez nem hangzik jól! Jobbulást Neked, remélem semmi komoly!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

anabique: köszi :)

hánytam. még szerencse hogy tegnapi tergetésből bent maradt a lavor, nem értem volna ki a wcre.
most azt nem tudom, hogy ez a vírus velejárója, vagy csak a slemjtől van.

hopihe79
Budapest

Hopihe, jobbulást! Pont ma gondoltam rád, nem te írtad, hogy gond volt a vizeleteddel? Én tegnap végül bevettem egy fél Algopyrint. .. azóta nem fáj, remélem így is marad. Köhögésre a Stodalt nyugodtan szedheted.

Délután nekem is időpontom van a háziorvoshoz, hogy végre lepecsételje ő is a kiskönyvet és beírja amit kell...én ekg-n egyiknél sem voltam..azt mondták, nem kötelező, remélem most sem kell
:?
20140901114303

anabique,
én a Mensmentisbe járok. (www.mensmentis.hu) kimondottan pajzsmirigybetegségekre szakosodott orvosuk is van. Nekem Lili születése után alakult ki a betegségem, Levinél kb. 6 hetente nézték, és ha kellett emelték. Viszont szülés után alig lehetett csökkenteni, 125mg-ot szedtem terhesen, most 100-at. Egyszer már nézték 8 hetesen, egyenlőre tökéletes. Másnapra van eredmény, küldik e-mailben, és terheseknek telefonálnak, hogy mit tegyen, nem kell bemászkálni újra az orvoshoz. Én a cukromat is ott nézetem, most megyek pénteken, akkor újra nézik a pajzsmirigy hormonokat is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

brunhild: nem, az nem én voltam. a vizeletemet még nem is vizsgálták. Eléggé el vagyok maradva Hozzátok képest, ugyanis még 1 db UH-tól eltekintve nem voltam sehol. :) Jövő kedden iindul be a gépezet. :)

hopihe79
Budapest

Pihe :D, bocs, utánakerestem most....

Lucababa: vizeleteddel mi a helyzet?
20140901114303

Linacska,
én most szedek 125-öt, de szerintem emelni kell majd. A mai vérvétellel elvileg erre is lesz majd eredmény.

Hopihe,
Szegény. :( Jól összeszedtél valami nyavalyát. :(

anabique
Budapest

Brunhild
Lehet, hogy már írtad az elején és én később csatlakoztam, úgyhogy bocsánat, ha ismételned kell önmagad, de hogyhogy otthon született meg a középső gyerkőc? Annyira gyorsan zajlott minden?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hópihe, jobbulást!

addisz: Bérgyilkos a barátom, jaj, nagyon jó volt :)

Tesók elvitele: mieink nem mennek sehova :) Én optimistán állok hozzá, egyik lány születésénél sem fogadtam el segítséget, most sem kérek. Fruzsival szombaton hazajöttünk a kórházból, vasárnap már játszótérre vittük Zsófit, hétfő reggel meg már ugyanez volt, csak apa nélkül :) Nem volt semmi gond a két gyerekkel, szerintem hárommal sem lesz :) Azt szeretném, hogy a baba születésekor Zsófi se járjon csanába, hanem maradjon velünk itthon pár hétig, hogy összeszokjunk. Amíg kórházba leszek, addig sem adjuk a lányokat, itt van apa, vele lesznek. Ha elvinné őket bármelyik nagyszülő, nem tudnának bejönni hozzánk a kórházba, ahhoz pedig mi ragazskodunk :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hát lányok tegnap én is tükörtojást ettem.

Mi sem küldjük a gyerekeket a nyagyikhoz bár csak 10percre laknak.Apa marad itthon velük.Szerintem sem jó ötlet őket ezért elküldeni a nagymamához mert könnyen féltékenyek lehetnek a kicsire.

Hopihe jobbulást!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Addisz, igen, annyira gyorsan jött :roll:
De nekem mindegyik gyorsan jön, rendszertelen gyenge fájásokkal, aztán hirtelen jön a tolófájás... a középső nagyon sietett, fürdőszobában születtet, amikor készültünk bemenni a korházba ... Első és harmadik korházban, de ők is hirtelen indultak be, az orvos meg a szülésznő csak úgy kapkodtak (mert persze nem nittek nekem, hogy gyorsan megy az egész..) Harmadiknál azon izgultunk, nehogy az autóban korházba menet... Kiváncsi vagyok, a negyedik hogyan mutatkozik majd be :lol:

Panndi, nézőpont kérdése :)
Én nem engedtem, hogy behozzák a gyerekeket (másodiknáll férjem behozta rövid időre szülés után), most sem fogom...így nem hiányoztam nekik, jól elvoltak apjukkal, nagyanyjukkal, de ha bejöttek volna hozzám, nem akartak volna elmenni, nem értették volna, mi van ott velem, miért nem maradhatnak, én miért nem mehetek haza..szobatársaim gyerekeit behozták (plusz fél rokonságot, és nem voltak színesbőrűek!), egyrészt a gyerekek végig hangoskodtak, rohangáltak és unták magukat, másrészt amikor (végre) hazamenetelre került a sor, ott sírtak, hisztiztek, hogy nem akarnak, alig tudták őket elvinni... Persze a fél napra beülő családról, rokonságról is megvan a véleményem, amikor nyugodtan szoptatni, vagy aludni szeretnék, és ott ülnek 6-7-en, elhasználják a levegőt és terjesztik a bacikat.. Az én férjem is bejött, vártam is nagyon mindig, de nem órákra, és próbáltunk a másik igényeire is figyelni..
Az meg külön sztori, hogy a szobatársamhoz bejött látogatóba egy fiatal csaj, gondolom barátnő, az anyuka pedig boldogan rábízta kislányát és elment zuhanyozni. A barátnő egyrészt azt sme tudta, hogy fogja a gyereket, se fejét, se gerincét nem támasztotta, rossz volt nézni, férjemmel ott izgultunk, aztán meg rátette a szoptatós párnára az ágyra és kiment..a baba pedig elkezdett nyűglődni, és lefordult a szoptatós párnáról, az ágyra, majdnem lesett az ágyból! A szívbajt hozta ránk, én tettem vissza biztonságos helyre...
20140901114303

Hozzám sem hozzák be a kórházba a lányokat, mert mikor a másodikat szültem a nagyobbat behozták aztán majd sírógörcsöt kapott annyira sírt hogy én is menjek vele vagy ő hagy maradjon.
Addig még nem látott jól el volt otthon.Nem sírt játszott az unokatesóval.Ezért hozzám biztos nem jönnek a gyerekek csak a párom.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Brunhild
Akkor nálatok extra izgalommal jár a szülés! De ezek szerint minden rendben zajlott és nem történt semmi baj amiatt, hogy nem értetek be a kórházba.

Bár ebben még nincs tapasztalatom, de szerintem Luca majd bejön hozzánk a kórházba. Ő már elég nagy ahhoz, hogy megértse, miről van szó és rettenetesen várja a tesót, hármunk közül ő van leginkább feldobva, pedig mi is nagyon örülünk :) Apa marad otthon vele, ketten nagyon jól elvannak mindig. De két gyerekkel persze sokkal könnyebb, mint nektek hárommal, néggyel. Talán egyszer majd azt is megtudom ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nálunk egyszerű a helyzet: 6 év alatti gyerek nem jöhet be a kórházba. Vagyis van egyetlen helyiség, ahol találkozhat anyukával, de az a földszinten, a babát meg akkor hova teszi az ember? És a kórteremben sem lehet látogató. A baba-mamásban egyáltalán nem, a símában pedig a szoptatási idő előtt kiküldenek mindenkit. Ha jön a látogató ki kell hozzá menni a folyosóra. És ez szerintem szuper!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Addisz: minden rendben volt, mentős vágta el a köldökzsinort, a korházban jött ki a méhlepény és mindenki azon röhögött, hogy ez a kismama már gyerekkel jön a szülészetre..
6-7 éves gyerek már nagy, megérti, persze, de a kisebbek nem nagyon..
20140901114303

Linácska, ez tényleg jó így nálatok, a legtöbb helyen sajnos átestek a ló tulsó oldalára, minden meg van engedve :(
20140901114303

a kedvenc kórházos történetem: ismerősöm Bp-en szült, éjjel 11kor indultak meg a fájások, és mind a 4 nagyszülő feljött vidékről, és a kórházban izgulták végig a szülést. :)
bocsi, ha valakinél szintén volt ilyen, tőlem ez elég távol áll :)

hopihe79
Budapest

Nálunk jó volt, két ajtaja van a szobáknak, az egyik rendesen az osztályra nyílik, a másik a látogató folyosóra, így én családozhattam, és Fruzsit is láttuk közben. Szobába nem lehet bemenni, így az ajtóban találkoztak a lányok is először. És nekem ez jó élmény volt :)
Zsófi 19 hónapos volt, ezek voltak az első külön töltött nappalok és éjszakák, de nagyon jól viselte, egyszer sem sírt, sosem hisztizett, hogy én miért nem mehetek velük haza, nagyon kis ügyesen megértett mindent :)

Kép Első pillantás

Kép Első közös képünk :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

pannadi! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Panndi, a MÁV-ban volt nagyon hasonló (vagy ez a MÁV? :) ), a gond csak az volt, hogy a rokonok nem tartották be a szabályt, és mind beözönlöttek a szobába. Kellemes volt úgy szoptatni, hogy közben 6 vadidegen mászkált a szomszéd ágynál.

anabique
Budapest

panndi: nagyon édesek a képek! :)

vivcsen: köszi

elmentem a dokihoz, de akkora volt a tömeg pici helyre bezárva, levegő nélkül, hogy oda nem ültem be. majd holna reggel visszamegyek, hátha kevesebben vannak. Szerencsére kb. 100 méterre van a háziorvos, szóval így könnyű :)

hopihe79
Budapest

Hopihe,
És még olyan pocsékul vagy, mint reggel? A nagyszülős sztori vicces. :)

Panndi,
Akartam írni, te még rögtön szülés után is ilyen csini vagy? :)

anabique
Budapest

anabique: talán egy picit jobban vagyok. :)

Ti tudtok valamit a gátvédelemről?az miből áll? hatásos? ilyesmik

köszi

hopihe79
Budapest

Hopihe

Én mind a két lányomat gátvédelemmel szültem.A nagyobb 3700g volt, a kisebb 4150g.Nagyon jó volt egy darab varratom sem volt a nővérek nem akarták elhini azt mondták náluk olyan már nagyon régen volt.még mások azt sem tudták hogy üljenek vagy feküdjenek addig én a két órás őrző után törökülésben ültem az ágyon.Anyiból nehezebb hogy nem nyomhatsz egyfolytába csak ha a fájás jön mert különben könnyen berepedsz.Én mind a kettővel intim tornát csináltam.
A harmadikat is gátvédelemmel akarom szülni.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Panndi! Nagggyon jól nézel ki a képen! A lányok is édesek.

Én csókos voltam, egyágyas szobában...és utáltam, hogy hozzám mindenkit beengedtek. Anyósom meg volt bolondulva. Hozott be egy rakás bon-bont (sosem eszek bon-bont), kajákat, aranyláncot (semmilyen ékszert nem hordok, arany még sohasem volt rajtam).
Jöttek délelőtt és délután. Egyszer hozott húslevest, Anyám is bent volt és csak dugdosott a zsebembe egy sótartót. Nem értettem. Aztán kiderült, hogy Anyósom egy deka só nélkül főzte meg a húslevest, mert úgy emlékezett, hogy nem ehetek sót ( szerintem a cukorral keverte). Képzelhetitek! Húsleves só nélkül...és a családból senki nem szólt neki, hogy térjen már észhez. Jöttek a kollégák csokorban. barátnők (nekik örültem), aztán a kórházi személyzet (takarító, nővér, védőnő, saját orvos, ügyeletes orvos, nagyvizit stb.) RETTENETES VOLT!!!10 percig nem voltam egyedül. Anyósom megtudta, hogy reggel 6-kor van hőmérőzés és ébresztő (ez is mekkora baromság, k...va fontos 6-kor testhőt mérni) és negyed hétkor már hívott telefonon, hogy hogy van Ádám. Már a végén fel sem vettem.

Előddel hálisten már a kollégák "elfelejtettek", a családnak meg kerek perec megmondtam, hogy mindenki csak 1x jöhet be, kivéve a férjem. Anyósomék persze végig itt voltak, de mikor hazamentünk elküldtem őket. Majd pont Apósom előtt fogok véres bugyiban és tejfoltos hálóingben flangálni és a fedetlen, sebes cicimre szárítani az anyatejet. Simán úgy képzelték, hogy maradnak. Akkor egy 40 négyzetméteres másfél szobás albérletben laktunk.
jjucuss
Eger

Hopihe: gondolom első gyerek volt :lol:

Panndi: szépek vagytok, nagyon jók a képek! :wink:

Gátvédelem: elsőnél nem is hallottam ilyenről, akkoriban még törvényszerűen vágtak; második ugye itthon, szakadtam, repedtem...; harmadik korházban gátvédelemmel, szülésznővel nem is beszéltem róla, nem is ismertem, úgymond "magától csinálta" de utólag nagyon hálás voltam érte. Hogy pontosan miből áll, fogalmam sincs :roll: Soha semmiféleképpen nem készültem rá, úgy ahogy terhestornára sem jártam soha, mégis minden szülésemnél azt mondták profin csinálom :wink: Jó, beismerem, szerencsés vagyok, hogy ilyen gyorsan és könnyen szülök...Amúgy érdekes, mert én soha sem féltem a szüléstől, az elsőnél sem, mindig azt vallottam, nem én vagyok az első aki szül, ez hozzátartozik az élethez..mások kibírták, én is kibírom... Volt egy osztálytársam, anyja gyerekorvos volt, ő mondta mindig, hogy sosem fog gyereket szülni, mert az milyen szörnyű kínokkal és fájdalmakkal jár :roll: Hát ha így állt hozzá, biztos ilyen is volt...
20140901114303

anabique, ez a MÁV :) Nálunk szerencsére betartották a rendet, ezzel nem volt gond.

Köszi a dicséreteket :) Fruzsi után nagyon fitt voltam, remélem most is így lesz. Zsófi után egy hétig nem tudtam normálisan ülni, most meg rögtön tudtam, mintha mi sem történt volna :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

JJucuss, szegény fejed :?

Engem nagybátyám idegesített..látogatóba jött, kérdezte anyuméktól, hol vagyok? Mondták a szobában, szoptatok. Akkor jó, és bejön, és leül velem szembe és jópofizik :? Tudom, hogy a szoptatás a legtermészetesebb dolog a világon, és nem is szégyellem, de úgy gondolom, hogy mégis egy intim dolog, és illik kivárni a végét, ha egyszer nem muszáj jelen lenni ...egyedül azért jobban megy mint közönséggel.... :roll:
20140901114303

Most is biztosan aktív lesz és jön vigyázni a fiúkra és 100 %, hogy el akarja őket vinni. Mondjuk le a kalappal, imádja őket, a feneküket is kinyalja és a gyerekek is imádnak velük lenni. Szerintem el fogom engedni őket, ha minden úgy marad, ahogy most van, nem fogja megviselni őket. Ha valami változást tapasztalok, főleg a kisebbre gondolok, akkor majd revideálom az elképzeléseimet. Most egy 3 szobás házban lakunk, nappalival, kerttel, úgyhogy itt még el is tudom képzelni az együttlétet, pláne, hogy nyár lesz, így nem leszünk bezárva a lakásba.

Nekem Ádámmal gátmetszésem volt és hetekig akutan szenvedtem tőle, aztán még fél év múlva is sírva szexeltem.
Előddel nem engedtem. ment is minden simán, megúsztam volna, de sajnos a kis ördög az utolsó pillanatban kitúrta a karját a feje mellett, így repedtem. Viszont nem fájt, tudtam ülni.Pár nap múlva megnéztem magam tükörrel, bőgtem, mert biztos voltam benne, hogy soha nem lesz olyan mint volt, a tampont sem tudtam volna, hogy hová kell dugni, annyira nem hasonlított semmire. Aztán 2 hét alatt minden rendbe jött és panaszmentessé vált. A gátmetszés helyét szex közben még sokszor érzem.

Szóval nálam csak a gátvédelem jön szóba, annak minden rizikójával.

Eddig a gátmetszés volt az etalon, a biztonságos, a jó. Most már terjed nyugaton az az elképzelés, hogy a repedés sosem olyan mély,nem roncsolja annyira a szöveteket, nem érinti az izmokat, mint a metszés és annak ellenére, hogy nem szabályos a sebszél, mégis gyorsabban és fájdalommentesebben gyógyul. Rizikónak ugye azt tartják, hogy a végbél záróizma sérül és akkor az szívás.

Szerintem el kéne már felejteni itt Mo-on is a" minden első szülőnek gátmetszést" elvet. Úgy gondolom sok eset van, amikor felesleges és a kitolásnál szerintem elég eldönteni, hogy kell-e vagy sem. Leo?
jjucuss
Eger

Nekem volt gátmetszésem mindkét lánynál, Zsófinál repedtem is mellé, nála 45 percig varrtak, Fruzsinál könnyebben megúsztam, jobb is volt :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

JJucuss, gátmetszés nekem is hagyott kellemetlen emléket :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:13-kor.
20140901114303

Holnap reggel megyek UH-ra. Rettenetesen ideges vagyok. :?
jjucuss
Eger

Jucus, nyugiiii :) Hányra mész?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

A gátvédelem csak annyit tesz, hogy a szülésznő a kitoláskor megtámasztja a baba fejét, hogy ne bukjon ki olyan gyorsan és ne szakítsa szét a hüvelybemenet szöveteit. Ilyenkor ugye a baba feje teljesen nekifeszül belülről a hüvelybemenetnek. Ha ügyes a szülésznő és rugalmas az anyuka bőre, akkor ki tudja a kezével úgy fejteni a fejet, hogy az a feszülő szövet ne repedjen meg.
jjucuss
Eger

Nyolcra! Protkóval! Írni csak 5 körül tudok majd, mert csak laptopunk van, azzal meg Apa dolgozik.
jjucuss
Eger

Brunhild: egyetértek veled a szüléshez való hozzáállásban. Én is így kalibráltam, és Zéti is gyorsan meg volt. Azt mondta a doki, úgy jött, mintha a 4.gyerek lenne. Szerintem az ember tud hatni a tudatára, és ezáltal előidézheti a kívánt és a nem kívánt eseményeket. Ennyi a nyitja (vonzás törvény-én sikerrel gyakorlom már két éve)

Én már három napja újra émelygek, és bár már nincs hasmenésem, zuborog a belem. Erre ma felhívott a barátnőm, aki itt volt a kislányával a minap, hogy Kalicisek. :cry: Úgy vélem, én nem vagyok fertőzött, de azért felhívtam a dokim, és jövő hét kedden találkozunk, egy vizsgálat és uh reményében. :lol: :lol: :lol: :lol: Azt mondta a bizti kedvéért oltassak le a körzetivel egy székletet.
Úgyhogy nem kell a 20. hétig várni a mozival, és ennek rettenetesen örülök.

Pihe: Kedden együtt megyünk :-) Jobbulást kívánok, remélem hamarosan felépülsz.

Panndi: De jó képek! Aranyosak vagytok rajta.

Gátvédelem kérdés: ok, h nincs vágás, így varrás se, de azért a hüvelyt összevarrják, nem? Vagy az sem reped? Sajnos nem tudom, nekem még katétert is betettek, akkorát vágtak. És hat hétig leülni is alig bírtam. Iszonyatos volt. REmélem ez most jobban fog menni.

Jucus: de jó, szorítok, h minden rendben legyen!!!! Kérjél képet!!!!!!

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Én ehez nem tudok hozzászólni, mivel tudatosan kétszer császárral szültem. Nem bántam meg! Mi a véleményetek erről a témáról:
szeretném leköttetni magam szülés után?! pl azért, mert az én koromban már többet nem szeretnék szülni, és hogy ne kelljen többet fogamzásgátlással foglalkozni! Szerintetek hülyeség?

Kép
Kép
Kép
gydavid

és egy 14 hetes pocak :-)
Zéti fotózta, ezért kicsit homályos :-)

Kép

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

netty! nagyon formás! :lol:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Netty, az enyém is pont ekkora. :) Pont tegnap fotóztam.

Nekem is gátmetszésem volt mindkétszer, és bennem is élénken él, hogy milyen jó utána ülni, illetve hallgatni a csecsemősöket, hogy székletet kell produkálni anyuka, MOST! Egyébként szerintem nálunk úgy volt, hogy mindenkinél próbáltak gátvédelmet alkalmazni, és csak a legvégén vágtak, amikor már látták, hogy nem férne ki a baba feje repedés nélkül.

Hogy kinek milyen könnyen megy a szülés, az azért elsősorban (szerintem) alkati kérdés. Én nagyon hiszek a pozitív gondolkodás erejében, de mégsem tágultam gyorsan soha, bármennyire is szerettem volna. Első szülés után (maratoni volt a tágulási szakasz) kiderült, hogy sokat balettoztam és tornáztam (egész gyerekkoromban), és erre mondta a nőgyógyászom, hogy ha ezt előbb tudja, tuti császár. Annyira kötöttek az izmaim, hogy nagyon nem tágulnak. Mondjuk örülök, hogy nem lett császár, de ezt csak azért írom, hogy nem elég csak "eldönteni", hogy én biza könnyen fogok szülni. :) Pedig jó volna. :)

Minden ultrahangosnak drukkolunk, aztán jelentkezzetek! :)

anabique
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?