Új privát üzeneted érkezett!

Egy mai kép :)
Kép Nagyon komoly....:)

Jaahhh és ma megkaptam első teli szájas mosolyát....annyira édes volt majdnem elbőgtem magam :)
Vendég

Jujj de zabi ez a Réka!!! :D
Anna! Csak hogy megnyugodj! :D Cucó ma megevett 150-et két ciciből, majd 60ml tápit. Estére nekem sincs... :? :D

Kép
nyafi

Niki teljesen igazad van abban hogy a baba tudja mennyire van szüksége, és a mi kis Levink ráadásul nem is kis sulyú, így aggódnunk sem kéne azért hogy megegye a napi 600 ml-t. Csak a védőnő olyan erőszakos hogy igenis ennyit és ennyit kell ennie, az elején ezért is paráztunk úgy be, és talán ezért sem indult be a tejem mivel ahogy hazajöttünk a védőnő szerint 2-3 óránként etetnünk kellett volna, így időm sem volt arra hogy pihenjek, egy csomószor elpityeregtem magam, nagyon nagy volt rajtam a nyomás. Most hogy már egy kicsit kiegyensúlyozottabb vagyok jobban is jön egy picivel a tejcsi, és a baba is sokkal nyugisabb hogy hadjuk aludni és csak 4-5 óránként van kajcsi, már ébresztgetni sem kell.

Szóval azt már tudom hogy mit rontottunk el az elején és hogy a második babókánál, tudom mit fogok másképp csinálni ( sokkal többet fogok pihenni az lején hogy minél jobban meginduljon a tejem és nem fogok annyira rágörcsölni mint most), és arra is rájöttünk hogy nem kell kézpénznek venni a védőnő mondatait mert ő csak átlagban tudja a dolgokat.

Nektek mi a tapasztalatotok a védőnős témában?
Mondjuk az enyém már a terhességemet is végig aggódta pedig teljesen probléma mentes volt. Szerinte még a szőlő és a körte is hizlal????? :shock: :shock:

Nyafi neked is köszi a biztatást!!

Üdv.:Anna, Levi
Kép
boganna07

Anna!
Nem mondták, hogy mikortól lehet úgy fürdetni, hogy a köldékét is érheti víz, bár itt pl első perctől kezdve úgy fürdették, hogy nem vigyáztak, hogy száraz maradjon. Teljesen máshogy kezelték a köldökcsonkot és a végeredmény ugyanaz lett.
Mindenesetre ma már a kiskádban fürdetem. Eddig a védőnő fürdette a mosdónál, mivel minden nap jött.
De azért én még vigyázok a köldökre.. :roll:

Niki!
Nagyon édes a kislányod. Mekkora szemei vannak. :)
18 év múlva Te is aggódhatsz (vagy annyi sem kell?) :wink:

Voltunk ma sétálni babakocsival. Azonnal elaludt a bébikém. Itt nincs hideg most, hallottam otthon az van.

Kipróbáltam a hordozókendőt is, imádta. Olyan édesen aludt. :lol: Kép

dhbetty

Sziasztok!

Nagyon aranyos Réka! és Betti ti is szépek vagytok!

A hordozókendőt lehet csecsemő kortól használni? mert nekünk is van hoppánk de azt csak akkor lehet amikor már tartja a fejét.

Vedőnő: a mienk gyakorlatilag nem sok vizet zavar...eljön, nem nyúl a gyerekhez, messziről megnézi a popsiját, megkérdezi gyarapodott-e, és hogy miben segíthet, én mondom minden rendben, akkor mondja hogy jó, megbeszéljük mikor jön egy hét múlva...ugyanez történik. Azt hiszem egyébként a második hónaptól nem hetente csak 2 hetente jön aztán meg talán havonta amikor eszébe jut beállít majd. Kicsit furcsa nő, nekem igazából eddig nem segített, mondjuk Bencus jó kisbaba. Ha meg kérdésem lesz ugyis a házbeli lányokat kérdezem meg, mert ök gyakorló anyakák, vagy Tőletek.

puszi:

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok! Az én védőnőm egy seggfej, már tudom, ha mond valamit annak az ellenkezője az igaz. Anna! Sztem a tied is. Ma tervezem lemérni, hogy mennyit eszik Abigél, mert már két hete nem csináltam, de akkor se evett 600-at... :shock: Csak 440-et.
Niki a Réka van legfelül és még mindíg egy tündér...

Kép
nyafi

Jó reggelt!
Zsuzsi ezt újszülött kortül lehet. annak is direkt ilyen kötési módok.
Ha gondolom elküldöm őket neked.
Csak még gyakorolnom kell, mert a fejét még tartanom kelett, pedig úgy meg lehet kötni, hogy erre ne legyen szükség.
Nagyon jól érzik magukat így a babák, mert szorosan hozzád simulhatnak és hallják a szívverést is. Mint az anyaméhben.

Én nem tudom mennyit eszik. Nincs mérlegem, feleslegesen nem aggódom emiatt. Azt látom, hogy gyarapodik, napról napra kerekebb a pofija is.
Csak anyatejet kap de gőzöm sincs, hogy mennyit.
Örülök is, hogy nem vettem végül, mert azt látom, hogy akinek van csak aggódik.. :shock:

dhbetty

sziasztok!

Betti: megköszönöm ha elküldöd a kötési módokat:)

Köldökcsonk: nekünk 10 naposan esett le utána még két napig vérezgetett, most már teljesen begyógyult. A védőnő azt mondta ha leesik utána elég csak egyszer leápolni fürdetés előtt.

Rokonlátogatás: mi az influenza járvány miatt megvárjuk a 6 hetet és csak utána jöhetnek látogatók. Persze a nagyszülők voltak egy párszor. De elég nehéz mert jönnének, de még túl kicsi ahhoz hogy bármit lehessen vele csinálni, így csak max. bekukkantani lehet hozzá vagy végignézni egy pelenkázást vagy szoptatást....na ez az utóbbi nagyon kellemetlen ha a párod anyukája föléd áll és még közvetíti is az eseményeket....ez egyszer történhetett meg, legközelebb szólok hogy zavar.

Megyek mert nyügösködik...ma nyügis napunk van. :(

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Ok, majd kérek egy mailcímet.

dhbetty

Sziasztok!

Húúú de nagy a pangás....mindenki nagyon elfoglalt.....vajon miért is???! :D
Tegnap voltunk először kint a szabadban igaz csak anyósomékhoz ugrottunk le tehát be a kocsiba és ki a kocsiból....de olyan édesen elaludt Réka hogy öröm volt nézni...nagyon jól esett neki a friss levegő + szabályosan az étvágya is jobb lett :)
Köszönöm szépen a dícséreteket Réka nevében is....:)
Nem akarom elkiabálni de egész szépen alakulgat nálunk a napirend...vagyis azóta nem változott....átalszik éjszaka 6-7 órát is...már én szoktam felébreszteni hogy mostmár enni kéne.....és ráadásul ez pont az éjfél utáni időszak :)
Hála az égnek a hasfájás is mintha nem lenne olyan vészes...néha megtekergeti a pocakot...de max.30 perc és elmúlik....jövőhéten mehetek 6 hetes kontrolra a dokimhoz...olyan furi annyira gyorsan telik az idő!
Na és Rékaaa egyre cukibb...komolyan mondom egyszerűen nem tudunk vele betelni.....már olyan kis érdeklődő fejeket tud vágni....megfigyel mindent.....főleg az arcunkat elemzi kajcsi közben....jaaa és kedvence a nappaliban a lámpa...teljesen el van tőle ájulva...mindig nyitva marad a szája és úgy csodáljaaa :)
Ma pl.grimaszokat vágtam neki...és annyira édesen vigyorgott...meg lehet zabálni...remélem nemsokára sikerül megörökíteni is!!!
Ezen a hordozókendőn én is gondolkozom mert mindenkitől azt hallom hogy nagyon jó....csak félek hogy bénán tudnám megkötni és akkor neki pedig vagy kényelmetlen lenne vagy pedig a gerincének nem tenne jót....nagy dilemma....:)

Többiek mizu?Cicus,Kingii,Anna,Kia,Nyafi,Meliz,Linus,Zuzmara,Anikó,Lafead?

Tejcsivel hogy álltok?Nálunk a helyzet változatlan...de örülök mostmár hogy ennyi is van remélem marad is még egy jó darabig!

Kérek szépen képeket a Manókról...léccciii...léccciii!!!!! :)

Naahh megyek mert lassan kajcsi idő van!!!

Puszi Nektek

Niki és Réka baba
Vendég

Sziasztok!

Újta itt :) Manó alszik, gondoltam kihasználom. Korábban volt két napunk amikor nagyon nyűgös volt, de szerencsére visszaállt a rend :)
Védőnő témában a következőt tudom hozzátenni: a én védőnőm nagyon fiatalka. Semmi olyat nem mond amit ne tudnék. Amikor itt volt az volt a legnagyobb baja, hogy miért nincsenek szinek Patrik ágya körül. Persze minden nagyon szép, meg pasztell, de, hogy nincsenek szinek. (értsd: fal szine világoskék, macik az ágya fölött drapp és barna szinűek, ágyneműje fehér, kék kockás) Erre megkérdeztem tőle, hogy hány szines, zörgő, csörgő, zenélő, kézségfejlesztő játékot vegyek elő? Mert, hogy vannak, de még nem lát, igy teljesen felesleges még elhalmoznom vele. Nem beszélve arról, hogy olvastam, hogy a túl élénk szinek között nem nyugszik meg a baba. Sokkal jobb a pasztell...
Szóval a védőnőről ennyit...
Tejem estére nekem is kevesebb van, de állitólag ez teljesen normális. És is sirtam éppen eleget, hogy nem tudom etetni a Mazsolát, de mára már megnyugodtam. Ha idegeskedek akkor sem lesz jobb, és a baba is megérzi!
Szedek kapszulát, nekem nagyon bejött. A Kenguru boltokban lehet kapni illetve a neten keresztül is rendelhető. Étrendkiegészitő, a neve: More Milk Plus. Nem olcsó, azt hiszem 6000 Ft. körül van, de nekem bejött. A kolléganőm babája már 3 hónapos és teljesen elhagyta a tápszert, és már tele van a fagyasztója tejjel. És persze a kicsi is egyre többet eszik és mégis birja tejcivel.
Én már úgy szeretném kivinni Patrikot sétálni, de a dokink azt mondta, hogy hanyagoljam még ebben az időben :(

Jaj, és képzeljétek! Ma volt itt az orvos, és kezdődő szájpenésze van a Manónak. Pedig mindent sterilizálunk 1000-rel. Teljesen el vagyok keseredve. Már ma elkezdem ecsetelgetni, remélem hamar meggyógyul! Nem tudom mi a fenétől jött elő!

Nicolete: annyira gyönyörű a kislányod, olyan édes husi fejecskéje van, nagyon szép lány lesz... hajthatod majd a pasikat :)

Ébredezik a szememfénye, annyira cuki.... :D

Puszi mindenkinek

Kép
zuzmara08

Sziasztok!

Jó azt olvasni, hogy jól vagytok!

Mi is megvagyunk...
Végre volt egy jó éjszakánk hasfájás nélkül.
Levi aludt 3-4 órákat.

Fura olvasni a napirendet...
Nekünk csak az a beosztás van, hogy dél után levegőzünk és 19-20 között fürcsi van.
A többit rá bízom... ( másabb így - az igény szerinti szoptatással )

Nagyon szépek a babák Betty, Niki!
Én is szívesen nézegetnék képeket!! :wink:

A mi védőnőnk is olyan, mint a Zsuzsié.
Kérdezget, messziről nézi Levit, ha van kérdésem - válaszol...
Néha felhív telefonon is, hogy jól vagyunk e.

Niki
Levi is nagyon szereti a fényeket, árnyékokat nézni :lol:
Sokszor csinál így :
Kép
..és ez az a dolog, amit imád :
Kép

Tegnap ismét mértük...
Már 4400 gramm volt (előző héten 4040 g.) :shock:
Egy hónap alatt 1160 gramm. :P

Most is nagyon jó fiú, már alig sír..
Tényleg jót tesz, hogy (mindketten) nem teázunk.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Asszonykák! :lol:

Mi is itt vagyunk ám, de mindig etetés közben jövök olvasni a netre, és olyan hosszú kezem pedig nincs, hogy közben még gépeljek is. (ja, vakon tudok írni, így persze könnyebb :lol: sztem ezért is írok mindig olyan sokat, mert gyorsan megy :lol: )

Ma volt nálunk a doktor bácsi. Kezd elegem lenni abból, hogy mindenki mást mond.
Én Kiával megegyező módszert "használok", teljesen igény szerint szopiztatok, és a fürdés immár 3. napja nálunk is este hét és nyolc közé esik szerencsére. Igen ám, de az én fiam egy zabagép. Eszünk naponta 8x, mint más is, csak mi 120 grammokat, vagy többet. Ha esetleg lemegyünk 70-re, akkor már másfél óra múlva éhes. :?
Hát, tegnap meglett a zabálás eredménye. Rengeteg tejcsi visszajött. Egész éjjel rajtam aludt a fiam, egyszerűen így voltam én is nyugodt, hiszen ha bukott rajtam bukott, és így pocakra is tudtam fektetni. Viszont aludtunk megint 5 órát egyhuzamban, és reggel is csak a napocska keltett fel mindkettőnket! :D
Na, erre mit mond a doki?
Hogy etessem sűrűbben, és adjak neki kevesebbet! Csodálatos! De mégis hogyan?
Leszedem a ciciről, de fél óra és kitör a hiszti, ha nem kap többet. Én meg nem bírom nézni a sírást, mikor tudom, hogy a cicim a megoldás. Ellenben így tudnánk elkerülni a pocakfájást későbbre.
Megpróbálom mától ezt a kevesebbet kap és többször (amibe majd én is szépen belerokkanok, hogy folyton etetek), de nem tudom, hogy menni fog-e?! :roll:

Lányok, akik csak szoptatnak!
Segítséget szeretnék kérni! Nálam az a helyzet, hogy ha az egyik cicim nincs leszívva 5 óra után, már szétdurran, és folyik folyik folyik (mellesleg a mosható melltartó betét nagy sz@r!!! :twisted: ).
Ebből kifolyólag inkább leszívom, elég hamar termelődik annyi, amennyi a Csöppömnek elég! De! Eltenném én a tejcsit, csakhogy nálunk a frigó régi típusú (nem a miénk), két szintes, tele hússal. A hűtő is egyébként hasonlóképpen néz ki, így az Anyatej magazinban leírtakat nem tudom betartani. Jobban mondva ebbe a méhűtőbe nem merem betenni a tejcsit. Vajon meddig álna el? Hús mellé nem is lehetne tenni, én úgy tudom!?
Mit tudnék tenni szerintetek? Most szívtam le az elmúlt három órában majdnem 150 grammot, és a bal cicim megint dagad. Sajnálom kiönteni a 20 grammot is.
Most erősen gondolkodom az anyatejleadáson, de szívem szerint előbb elspejzolnék jónéhány adagot, hátha nálunk egyszer csak beüt a krach!
Minden alkalommal kifőzitek a mellszívót? Vagy hogy fertőtlenítetek?

Kép

Kép
fcicus

Egyébként Niki:
Réka baba tényleg szörnyen cukorfalat! Ma néztem a fiamat, ha oldalra van téve a feje, de közben háton fekszik, akkor az ő egyik pofija is ducibb. :lol:
Kép Ez egy alvós póz ... ha jó képet teszek fel :D

Kép

Kép
fcicus

Ja, amit fontos tudni, hogy Csabicsibét nem lehet csak úgy felkelteni három óránként! A doktornéninek sem sikerült a kórházban. Itthon még a hideg kéz sem hat, max fintorog egyet, és jól hasbarúg :lol:
Vagy lepukizik... :lol: Ezért néha Hull-A-Babának is hívom. :lol:

Kép

Kép
fcicus

Kia!
Tündéri Levi baba a fürdőben! :D
Mi ma este próbálhatjuk ki először a rendes fürcsizést, apa már nagyon várja!
Csabicsibe egyáltalán nem sír! Ez mindenkinél így van? Fel voltam készülve óriási ordításokra, és semmi. Amint vizet ér, teljesen jól elvan, még élvezi is. Tegnap már ő maga hajtotta hátra a fejét, ahogy elkezdtem a nyakincáját mosni. :D
Talán azért, mert jártam vele úszni, én nem tudom. De ennek nagyon örülünk!

Kép

Kép
fcicus

Sziasztok

Cicus!
Szerencsés vagy, hogy enniy tejed van. Bár én csak szoptatok, de emelett 120 ml lejön a hűtőben már boldog vagyok. :)
Mindegy, a lényeg az, hogy van még most ennie.
Bár rengeteget iszom ennek érdekében. Teát is. Nekem sokat segít.

Még nem adtam neki semmit cumisüvegből, mert félek, hogy utána nem fog szopcsizni..tudom ez igen ritka. Pedig a teát mostmár abból kellene. Pipettával adtam neki eddig, a védőnőm kérésére.

Zuzmara!
Nem használtok rózsamézet? (glycerin borax) az szájpenész ellen van, ráadásul finom is. Cumit kell pl naponta egyszer belemártani.

Kia!
Nagyon szép a kisfiad, olyan finomak az arcvonásai. Biztos sok női szivet fog összetörni :)

Niki!
Mi is nemrég kezdtünk el sétálni. Panka is azonnal elaludt. A friss levegő nagyon elnyomja. Aztán még akkor is alszik levetkőztetem.
Tényleg nagyon telik az idő, már ilyen "rég" szültél Te is..
:wink:

dhbetty

Rengeteg tejetek van!
Én fejni ( ha már jóllakott ) csak 10-50-et tudok..
Ezt nem fagyasztom, mert ez semmi..
Apa issza meg :lol:
Így legalább nem kell kiönteni.

Cicus
A mellszívót, kiskanalat...stb kb. 1-2 hetente fertőtlenítem (még nincs szájpenészünk - kopp3x)... minden alkalom után sok lenne.
Akkor csak forró vízzel, mosogatószerrel elmosom.

Az ébresztgetés nálunk sem könnyű..
A nyak, fül, láb ingerlésére semmi..
A hideg kéz is csak ritkán hatásos :lol:

Betty
Női szívek összetörése :lol: De sokára lesz még... (remélem)

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Fcicus: nagyon jó neked, hogy ennyi tejcid van, szerencsés vagy. Nekem volna egy tippem. Én Avent mellszivót használok és adtak hozzá kafa poharakat. Teljesen jól lezárható, szinte légmentesen. Szerintem abba ha beleteszed a tejet, simán mehet a mélyhűtőbe. Abba tuti nem megy bele semmilyen baci. Én már nem egyszer fejre forditottam, de teljesen biztonságosan zár. Egy pohár kb. 180ml-s, és lehet venni külön is. Csak ajánlani tudom...

Betty: Irt a doktornő olyan ecsetelő édes izét, azzal már próbálkoztunk. Hát nem egyszerű belemászni abba a pici szájacskába és törölgetni a Manó nyelvét és a szája belső felét. Tettem a cumijára is, de állitólag az nem elég, le kell szedni a lepedéket. Ahogy beraktam az ujjam a kis szájába, egyből ráharapott és elkezdte szopizni, persze a vége hatalmas nevetés lett, annyira aranyos volt :D Aztán megvártuk, hogy apa hazajöjjön, mégis csak egy erős férfi... Na neki so-so sikerült, de a Patrik arcát le kellett volna videózni. Összevonta a szemöldökét és olyan arcot vágott, hogy: mi a fenét csinálsz te a számban? Normális vagy, hogy abban turkálsz? Ott vinnyogtunk a baba fölött annyira édes volt. Ma még egyszer küzdünk egyet, szeretném ha minél hamarabb túl lennénk rajta.

Fertőtlenités: tuti nem attól kaptunk szájpenészt, hogy nem fertőtlenitünk, hiszen mi mindent minden nap sterilizálunk. Van, hogy többször is. Eddig a mellszivót minden használat után, most már rászoktam, hogy csak esténként, utolsó használat után fertőtlenitem le. De a cumisüveget, cumit azt minden kaja után, illetve a cumiját is ma 2x forráztam, forraltam és most este sterilizáltam...
Lehet, hogy sok, nem tudom! Minden esetre nem szeretnék telejesen steril, bio gyereket, de most meg muszáj a szája miatt.

Patrik is nagyon szeret fürdeni, először kicsit sirt aztán rájöttünk, hogy igényli a melegebb vizet. Azóta teljes a nyugalom, nagyon élvezi... Már nem kell félteni a köldökcsonkot, igy bártan tudom locsolgatni. Nagyon szereti. Már azt várom, hogy mikor lehet vele együtt fürdeni :)

Kép
zuzmara08

Sziasztok!

Én minden reggel sterilizálom a mellszívót és ami még adódik tárolópohár, cumi, kiskanál stb. Napközben forralt vízzel csak leöblítem. Mivel én is csak 20-30 ml tudok leszívni a szopik után így 24 óra alatt gyülik össze egy adag ami nálam 80 ml. Ez nem egy teljes kajcsi, de később 2-3X os adagban jó lesz és a főzelékbe keverve később több nem is kell. Én via-s tároló dobozokba fejek, és csak egy plusz zacskóban teszem el a fagyasztóban a többi dolog mellé.
Ez így nem megfelelő szerintetek?

Cicus: nekem csak reggelre telik meg így a mellem, mert akkor van hogy 4-5 órát alszik egyben. Egyébként minden szoptatásnál ürül valamennyit mindkét mellem. Amiből szoptattam előzőleg abból 5 percet szopizunk és utána jön a másik mell teljesen. Azt hiszem ez az LLL elv alapján van, nekem a doktornő mondta hogy így csináljam.

A fürdetés nálunk még nem a kedvence, de már egészen jól viseli és nem sír közben, csak szemlélődik.

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Cicus én a medelás tejgyüjtő tasakot amit a patikában lehet használni használtam, amíg volt annyi tejem. Jó hogy neked ilyen sok van. Nekem éjjeli etetésre nem marad és az esti is gáz. Tegnap pl. 1óra 40percet volt váltva a két cicimen.
Fürdetés nálunk úgy megy, hogy apa lezuhanyzik ereszt a kádba vizet és beteszem mellé Cucót. Tetszik nekik.

Kép
nyafi

Kép

Kép
nyafi

Sziasztok Lányok!

Cicus annyira jó neked, hogy ennyi tejcsid van.Én már beletörődtem a 20-30 ml/ szoptatás. Még azt a Baby More Milk tabit kipróbálom és lesz ami lesz. Tegnap egy kicsit meggyötörtem a mellemet mellszívóval úgyhogy kevesebbet fogok fejni.
Inkább tovább hagyom a cicin.

Levike is kezdni megszeretni a pancsizást, és nekei sem elég a 36 fok inkább a 38-40 fokot kedveli. Olyan mint az anya. :D :D
Mi is várjuk már a nyagy pancsit apával!!!!! Ma megkérdezzük a védőnőt hogy mikor lehet már???? Bár ahogy őt ismerem jővőre engedné csak!! :P :P

Levike bal pofácskáján egy-két apróbb miteszer jellegű valami jött ki szerintettek ez mitől van és hamar elmúlik???
Utána olvastam de nem írtak rá semmi különeset, csak azt hogy előfordul és elmúlik.

Nyafi ne aggódj a tejcsi miatt nagyon szép kis baba Abigél, látom ti is beöltöztetitek rendesen. Múltkor teljsen fehérbe öltöztettem Levikét, úgy nézet ki mint amerikai desszantós. El is lehetett volna hagyni a hóban. Este apával felrakatok pár képet.
Egyre cukibbak ezek a kis pincúrok!!!!! :D :D :D

Puszilunk mindenkit!

Anna, Lavi babóka
Kép
boganna07

Sziasztok!

Cicus én is irigykedem áám a tejcsi miatt....tök jó neked...csak cicire rakod a kis csibédet és már majszolhat is....na míg ez nálunk úgy néz ki, hogy én szopiztatom addig apuci megcsinálja a tápit már ha itthon van....ha meg dolgozik akkor becsapom cumival az én dráággáámat bár ez nem mindig sikerül(ha nem sikerül akkor 2 perc ordítás következik) addig megcsinálom neki a tápit....rohanok mint egy őrült....nagyon murisan nézhetek ki :D

Anna nekem is csak 20-30 ml ami kijön 2 ciciből és már én sem idegeskedek e miatt.Talán a hajnali hosszú alvás után 10 ml-vel több lehet.Nekem azt mondták hogy rengeteget kell enni és akkor lesz tejcsi....de ez egy ökörség érdekes más sem zabál és mégis van teje....na én amikor hazajöttünk a kórházból elkezdtem enni mint az őrült ....eredmény pedig felcuppant +3 kg és tejcsi semmivel sem lett több :shock: Én már nem hiszek semmilyen praktikában vagy van vagy kevés vagy semmi.Örülök neki hogy ennyit is tudok adni neki....és remélem még sokáig így is marad!!!

Nagyon édik a babócák....olyan jó nézegetni a képeket :)
Rékának is van pár kiütése az arcán...de nekem is azt mondták hogy elmúlik majd nem kell aggódni.

Szeret fürdeni is szerintem .....az első alkalommal pityergett egy picit...aztán már nem...jól elvan a vízben.

Szép napot mindenkinek!

Niki és Réka baba
Vendég

Jó reggelt!

Hogy telt az éjszakátok? :lol:
Ezt csak azért kérdezem ilyen vidáman, mert már egész hozzászoktam az éjszakázáshoz!
De ez a doktor bácsis tejadás nem jön össze. Éjjel amiatt, hogy ne adjak neki egyszerre sokat, csupán két órán keresztül etettem. Evés mondjuk 10 percet hagytam cicin, büfike. Kapott még 10 percet, büfike.
Be a kiságyba. Eltelt 5 perc, hangokat hallat. Eltelt 10 perc, ordít. Cicit kap, csönd van. És eszik!!!
A pucér súlyához képest ezután a zaba után (plusz egy teli pelus, és a ruha csak 120-at nyom) 410 gramm jött föl!!! :!: :shock: Na de mégis hogyan? Mindegy, ez így eltartott majdnem hajnali háromig.
Erre reggel fél8-kor megint arra kelek, hogy éhes. És, most is éppen eszünk! :lol: Eszméletlen nagy pisi és zabagép ez a gyerek! :D

Ti éjjel szoktatok tisztába tenni?
Nekem a kórházban mondták, hogy ne tegyem, hadd szokja, hogy éjjel van, ezt ezzel is elősegítem. Amióta nem teszem, reggel öltöztethetek is egyben, hiszen annyira tele lesz a pelus mindennel, hogy csupa pisi a drágám! Pedig most még az ajándék Pampers pelust használjuk, ami ugyan Newborn, de nem az egyes, hanem a kettes, tehát kicsit nagyobb. Mégis... :cry: Pedig az elv jó, kezd hozzászokni az éjjelhez, tényleg. Csak fél1-től 3-ig van fent :lol:

Anna
Csibe arcán is néha előjön egy-egy ilyen, aztán elmúlik. Még a kórházban mondták, hogy ez normális, ez is egy mellékága a szülésnek. Tisztulás, vagy valami ilyesmi. Csibének pl az orra tele van fehér apró pöttyökkel, amik állítólag el fognak múlni, de eddig nem tették. :(

Köszönöm a tejeltevős ötleteket! Megvárom a pénteket, hogy megkérdezzem a védőnőt azért, mit szól a mi hűtőnkhöz. Aztán anyukám azt mondta, hogy szerinte az első 6 hétben ne tegyek el, már nem tudom, hogy miért.
Mindenképpen el fogok tenni, nincs mese. Éjjel nem szoktam fejni, így reggelre szétdurranó cicik várnak, hiszen nem mindig eszik ki mindent a fiam. Így reggel mind a kettőt jól lefejem etetés után, hogy nap közben újra sok termelődjön. Anyukám szerint teljesen felesleges már most arra játszanom, hogy minél több legyen neki. Szerintem viszont nem felesleges.!

nyafi

Tök jól néz ki a kis Abigél!!! :) Olyan édi, ő már nem süllyed el a ruhácskájában és a hordozóban, látom! :wink:

Kép

Kép
fcicus

Apropó Betti!

Meg szerettem volna kérdezni, hogy végül hogy telt nálatok a Karácsony? Elvégre jöttek a szüleid, ha jól emlékszem, te meg elmentél szülni. :lol: Be tudtak hozzád menni a kórházba?

Kép

Kép
fcicus

Sziasztok!

Én azt hallottam 1x, hogy azok a kiütések a tej miatt vannak, és el fog múlni. Van, hogy kicsit zsirosabb a tej és igy reagál a kis bőrük. Patriknak is van pár pötty a szeme mellett, de igy is gyönyörű :)

Nekünk most nagyon nyűgös éjszakánk volt, ilyet még nem is csinált a Manó. Fent volt 2-től legalább 5-ig, ha nem tovább. Olyan kis nyugtalan volt, nem tudom, hogy mi lehetett a baja. Rajtam elaludt, de ahogy visszatettem az ágyába egyből kipattantak a szemei.
Jaj, mindig elfeletjem megkérdezni, hogy amikor Ti kamillateát csináltok a babáknak tesztek bele valami izesitőt? Megpróbálom a kamillateát a szájpenénsz ellen, hátha segit valamit az ecsetelés mellett.
Kép

Kép
zuzmara08

Sziasztok!

A mi éjszakánk ismét jó volt. :D
Levi evett 22 után, 1:30 után én 5 után.
Végre aludtam rendesen... :P

Most épp fejtem kaja után, 70 ml-t. :shock:
Eddig ennyit nem sikerült.

Nyafi
Jól néz ki Abigél a hordozóban!

Anna
Mit mondott a védőnő a nagy kádra?

Manó is pöttyös..
Az orrán neki is sok kis fehér volt, amikor megszületett - azt mondták, hogy a hormonjaim miatt.
Már csak 1-2 van.

Cicus
Én éjjel is tisztába teszem, főleg ha hallom kaja közben, hogy dirr-durr :P
A 410-120 rengeteg :shock:

Zuzmara
A kamillát próbáld csak úgy adni,
Levi itta úgy is, amíg teáztattuk (sajna)... de ha nem megy akkor max egy pici cukor.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

...vagy édesítő?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Patrik jól tűri a becsomagolást?
Nyugodtnak néz ki...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia elnéztem és holnap jönn a védőnő csak. De mindenképp megkérdezem a fürcsit mert apa is nagyon várja már. És megírom ahogy kapok vallami tanácsot ez ügyben.

Niki, nálunk is ez a helyzet, de ahogy apósom mondaná " A tejcsinket úgy eszik, mintha valami kis gyógyszert kapnának!!!"
A lényeg hogy szépen fejlődnek és egészségesek, na meg persze nekünk is el kell fogadni ezt, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, feleslegesen ne rágjuk magunkat rajta. A lényeg hogy mi mindent megtettünk az ügy érdekében. :) :) :)
Én sem hiszem hogy zabálnunk kéne. Ami nekem bejönn az a madártej, de hát azt sem ehetek minden nap. Ha szereted próbáld ki. :D :D

Zuzmara, nálunk szerencsére nincs nagyon szorulás, de ezt gyorsan le is kopogom. Én minden nap megiszom egy liter kamilla teát lehet hogy ez használ!!?? :? :?

Köszi mindenkinek a tanácsokat a pötyökre.

Anna, Levi babóka
Kép
boganna07

Ja mi fürdetéskor mindig rárakjuk a meleg radiátora a fürdő lepedőjét, ami a fürcsi végére meleg lesz és ezt imádja ajánlom mindenkinek!!!!!
boganna07

Karácsonykor kórházban voltam, igen.
Szenteste bejött a 4 szülő hozzám, hozták karácsonyi vacsit, Balázs pedig bent aludt velem akkor éjjel. Egyedül voltam egy szobában.
26án már hazajöhettünk.

dhbetty

Niki: tápszert gyorsan. Előre felforralod a vizet innentől csak melegíteni kell. A 3-4 kanál tápot meg már bekészíted a cumisüvegbe. Vagyis kb 30mp alatt kész lehet lenni. Tadaaaaam!
Cicus! Nekem a pampers nem jött be. És a liberonál már kétszer jártam úgy, hogy a hátán folyt ki. A csecsemősök jól mondták, de ha van kaka, azt ne hagyd benne, mert van, hogy attól nem tud aludni. Nem lehet, hogy néhány sírásánál már a hasa fáj? Ha az van, akkor pödörgeti a kis nyelvét és nem o betüt formáz belőle, mint amikor éhes.
Zuzmara 120ml teába egy csapott kávéskanál rendes cukrot.
Kia miért sajnos a teáztatás? Tejügyben hogy állsz?

Kép
nyafi

Nyafi: Nekem meg pont fordítva jött be a pelenka ügyben, de ez szerintem amiatt lehet mert nekünk kuksis van, neked meg puncisod. És nekünk nem hátul folyik ki hanem oldalt. Szóval nekünk a libero jött be a pampers is jó de abból többször kijött oldalt a pisi.

Cicus én azt szoktam csinálni hogy minden pelenkázás közben a kis kukiját lehajtom, de még így is néha sikerül felemelnie, de nagyon ritkán. Szóval mindig figyelj merre áll miután bepelenkáztad.

Niki: Nálunk is apa csinálja a tápit amíg szopiztattok, de ha apa nincs itthon én amíg elkészítem becsapom a cumival, általában bejönn, vagy hamarabb elkészítem, mivel időre ébred már a kis drága.

Puszi!

Anna Levi babóka
Kép
boganna07

Igértem képeket:

1. Téli terrorista elhárító öltözet
Kép téli lopakodó öltözet

2. Na ki az erősebb? 8)
Kép Az én apukám erősebb mint a tied!
boganna07

Egyem a kis kommandóst!!!

Kép
nyafi

Jó reggelt!!!

Anna tényleg nagyon édi a kis kommandósod! :)

Lányok én nem tudom mi volt éjszaka vlm. front vagy mi a szösz de Réka tiszta nyügi volt....rég volt már ilyen rossz esténk....váltott műszakot csináltunk apucival....egyszerűen nem tudtuk megfejteni mi lehet a baja....talán volt egy kis hasfájása is de kipukizta magát....kaki nem jött....aztán kajcsit is kapott...bár elég rosszul evett tegnap....és jött a műsor....aminek a címe....Semmi sem jó!!!Aludt 1 órát apuci ölében.....előtte sírás-rívás...majd nálam 1 picit megnyugodott de a cici sem kellett neki és akkora már olyan kimerült volt, hogy én még nem is láttam ilyennek...annyira sajnáltuk....aztán nálam végre bealudt...de azt is úgy hogy 1 órán keresztül még olyan sírósan vette a levegőt...olyan nyügisen!Most reggel kelt evett szépen és most szunnyad...Nálunk volt csak ilyen az iccaka?

Egyébként köszi a tápszeres ötleteket!:)

Pelenka ügyben...mi is kipróbáltuk mind a kettőt....de nálunk annyi a pisi hogy csak na....nem győzöm pelusozni....nekünk a Liberó átázik...a Pampers-ből pedig oldalt néha kifolyik a pisike...de talán még így is a pampers jobb...azt használjuk....egyszerűen a liberó nem bír ki nálunk 1 alvásidőt....a pampers-ből pedig csak 2-szer folyt ki a pisi oldalt!

Naaah megyek én is pihizek még egy kicsit amíg lehet!!!

Jaahhh és tegnap mi is kint voltunk végre sétálni babakocsival...jó volt nagyon...bár utólag már arra is ráfogtam a nyügizését...hogy sok új inger érhette....na de ki tudja...csak Ő :)

Puszi
Niki és Réka baba

1 tegnapi kép :
Kép Séta után :)
Vendég

Sziasztok!

Niki:szerintem is front lehetett,mert éjjel 2-ig ugyanígy viselkedett Flóra is.
Nagyon aranyos Réka baba. :D

Pelenka:mi eleinte a pampers pelust használtuk aztán váltottunk és a libero eddig bejött.Pampers-nél volt olyan éjszaka amikor 3-szor kellett teljesen átöltöztetnem Flórát,mert piszta pisi volt mindene.
És kb egy hete a következő méretű pelust használjuk... :D

Van olyan baba akinek már begyúlladt a szuri helye?Nekünk igen.Szépen begennyesedett és doktornéni megdicsérte. :D

Ti mikor mentek ultrahangra?Mi jan 21.-re kaptunk időpontot.Hasi-koponya+csípő is lesz...
Vendég

Kép kis zabagép...

Tényleg!
Hajhullással hogy álltok?Nekünk szinte alig maradt pár fűszál.... :(
Vendég

Jó reggelt! (már akinek jó!)

Éjjel: nekünk most nagyon jó éjjelünk volt, teljesen meg is lepődtem. Olyan éjféltől hajnalig lazán aludt. Úgyhogy 5 óra simán megvolt! Boldog voltam, és magamtól keltem fel, hogy miért nem sír a gyerek :lol:
Mondjuk az igaz, hogy hajnalban pelusozás és ruhacsere is volt, éjjeli fényt még nem vezettem be apa miatt, így a sötétben tapogatózva izgi volt pelenkázni! :wink:

Pelus: Igen, fütyisünk van, és tényleg az a helyzet ezzel a fránya pampers-szel, hogy oldalt kifolyik. Pedig mindig gyönyörűen eligazgatom. Egyszer folyt ki eddig elől, de akkor hason aludt a drágám. Apa vette fel és ölelte magához, én meg jót röhögtem, mert először mindig az ágyba nézek, és hát láttam a nagy foltot! :lol:
Ami eddig nagyon jó volt, az a Huggies! Azt vittem a kórházba, de csak egy kisebb kiszerelést vettünk belőle. Na abból soha semmi nem jött ki, de az ára is másfélszer annyi! :cry: Na mindegy, hétvégén kimozdulok egy boltba, és megnézem a pelusválasztékot, mert eddig csak erre a három márkára gondoltam.

Én ettől a reggeltől készülök ki! Telibekakilt a Csibém! Valójában nagyon vicces, én is jót nevetnék rajta, ha nem velem esett volna meg! Már megvolt a pelusozás, (persze öltöztetni is kellett, mert megint tiszta pisi volt mindene) bekentem a krémmel, és épp fogtam a pelust, hogy ráhajtsam, mikor sugárban kilövellt a kaki!!!! Még az ágyunkon pelusoztam, úgyhogy a lepedőnk, a plédünk, a tiszta hosszú nadrágom, amit előtte öt perccel vettem fel, a zoknim, a pulcsim, minden TISZTA SZAR LETT!!! :twisted: :lol:
Viszont a Csibe szinte megkönnyebbült! És kaptam egy boldog vigyort :lol: Úgyhogy már most megy egy újabb mosás. :?

kingi: Nekünk még nem fakadt ki, de mi még kiscsirkék vagyunk időben hozzátok! :lol: Milyen az? Fáj neki? Valahogy le kell majd ápolni? Vagy csak a ruha tiszta genny lesz?
Ultrahangra nekünk is kell időpontot kérnünk, csak még lusta voltam hozzá. :lol:

Anna: Naggyon éddess az a kommandós, tényleg kommandósnak tűnik! :oops: :lol:
Köszönöm a kukis ötletet, erre nem is gondoltam! Azt tudtam, hogy ha pelusozás közben elkezd merevedni, akkor pisi lesz (bár erre aztán pont nem tudok figyelni :? :shock: ), de erre még nem gondoltam, hogy hogy van a pelusban a fütyike! :)

Van köztünk olyan Anyuka, aki ad a babának szopizás előtt Infacolt? Mi a tapasztalat?

Kép

Kép
fcicus

Sziasztok!

Nyafi, Niki, Kingi, Anna csak gratulálni tudok, nagyon szépek a kisbabák. :P

Pelustapasztalat.
A pampers bevált, a newborn 1-t használtuk, az most elfogyott.
Huggies is van, de nekem az annyira keménynek túnik, nem kedvelem.
Pisi nálunk még nem folyt ki (lekopogom).
Amit nagyon ajánlani tudok és ezt már sokan mások is megerősítették az a dm-s pelenka . Olcsóbb mint a többi és tényleg szuper!!
Én kaptam mástól, mert kimaradt neki és pont passzol rá.
Bár a dm-s termékekkel (babylove) én nagyon meg vagyok elégedve.

Én szoktam neki infacolt adni. Etetés előtt kell egy pipettával. Ezután nem szokott sírni. Nem tudom, hogy azért mert tényleg hatott, vagy azért mert amúgy sem fájt volna a pocakja.
Mostmár inkább csak éjjel adtam neki. Bebiztosítva ezzel a nyugodtabb alvást.. :oops:

Képzeljétek el tegnap jött a védőnő fürdetni és hozott magával aegy "bilit". Láttam már üzletekben, nem tudom milyen néven árulják, de olyan mint egy vödör.
Beletette Pannit, aki amúgy is nyöszörgős volt és csodák csodája azonnal elhalgatott és pillanatokon belül elaludt.
A védőnő szerint kevesen veszik meg, mert idegenkednek tőle, a babák viszont rajonganak érte, mert szűk a hely, nyakig ér a víz..ergo úgy érzik magukat mint az anyaméhben. Azonnal felhízta a lábait, lebegett és mosolygott.
Annyira édes volt.
Holnap hoz egy ilyet ajándékba, abban fürdetem egy darabig majd én is.
Ezt is csak ajánlani tudom.. :wink:
Egy kép, bár rossz a minősége.. Kép Pancsi

dhbetty

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Találtam is egyet, bár a brendonban minden olyan drága..

dhbetty

Sziasztok!
alvás: nálunk ma éjje l velünk aludt és fel se ébredt fél 11-6-ig. Bár nem vagyok ennek a híve, mert félek, hogy odaszokik. De fölénk költöztek két napja, és reggel 6-este 8-ig ugat egy kis rohadék. nekem is van kutyám, de ezt a dögöt szájbaverem, ha meglátom. Tegnap már szóltam a gazdájának, de ma is ugat a rohadék. Abigél meg alig tud tőle elaludni.
pelus: a dm-est én is hallottam egy anyutól a dm-ben, hogy tök jó. ha elfogy a liberonk kipróbáljuk. Nekünk a kaki folyik ki, ha sok.
fürcsi a biliben? hogyan mosod a nuniját?
infacol annak válik be, akinek túl sok a szél, böfi, kaki. ezeket szünteti meg. Ha kevés ezek közül valamelyik akkor ne adj neki. Akkor jön a kamilla tea.

Kép
nyafi

Annyira nem kicsi, hogy nem férne be a kezed. :)
Egyik kezemmel fogom a válainál, másik kezemmel fürdetem. Ha végeztem a karomra hajtja a fejét és alszik.. :lol:

dhbetty

Sziasztok!

Mi jól vagyunk...fix napirendünk még mindig nem nagyon van, minden a reggeli ébredéstől függ és hogy utána milyen hamar ébred 3, 3,5 vagy 2,5 óránként...ami azt jelenti hogy ide-oda mindig van csúszás fél egy órával. Tegnap pl éjszaka aludt 11 től fél ötig Hurrá!!!!, de máskor felébred 2-3 körül is.

Egyébként nagyon érdeklődő, még mindig azt mondom hogy jó kisbaba. Éjszaka szokott nyüglődni egy kicsit, szerintem ilyenkor a cicit keresi, mert túrja a fejét a lepedőbe és szimatol mint egy kiskutya. Nem jó hallgatni, de nem akarom felébreszteni sem... ez kicsit aggaszt. Nektek is csinál ilyet a babótok???

Ma volt a gyerekorvos és azt mondta túl gyorsan hízik 250gr/330gr /230gr hízás volt mióta hazajöttünk és már 4 kg...ugyhogy most csökkenteni kell az adagját és csak 15 perceket ehet egy evésre. Ma kipróbáljuk a hálózsákban altatást is.

Mennem kell mert hallom hogy ébredezik és ha éhes akkor lilára üvölti a fejét....hiába férfi...ha nincs full service akkor elégedetlen.

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááá:fél órája írok, és minden elszállt :evil: :evil: :evil:

Most egyszerűen nincs türelmem újra leírni, bocsi.
Azért a fotóalbumunk linkjét közzé teszem:

http://kristof.linagergo.fotoalbum.hu/

Lina

Kép

Kép
linus

Nagyon édes a kiscsávó Linus! Ne add fel. én mindíg wordbe írom és onnan másolom át. Az a tuti. Honnan van az a szép csillag a karifa tetejéről?

Kép
nyafi

Sziasztok!!!

Linus én is csatlakozom Nyafihoz...nagyon cuki Kristóf...sajnálom hogy elszállt amit írtál pedig kíváncsi lennék mizújs veletek!!!
Gondolom most még minden energiádat lefoglalja a kis krapek :) Na nem azért később is így lesz csak talán te jobban tudod majd kezeleni :)
Vendég

Csajok hogy álltok hasfájás ügyben mert nálunk megint van.....bűvös 6 hét mi??? :? Vagy lehet én vagyok türelmetlen mert vasárnap töltjük a 6. hetet :D
Lehet megvárja az én kis drágáááám :D Az éjszakánk megint őrület volt.....ismét váltott műszak apával....2-kor ölben aludt be Réka de megint olyan kis izgága volt...járt keze,lába.....olyan nehezen nyugodott le :roll:

Tényleg Lányok akik a 6. hét környékén jártok.....BCG oltás helyével hogy álltok?Mert nekünk már dudorodik a helye a kis vállán tegnap vettük észre fürdetés közben!Lehet hogy ezért ilyen nyügi?

Na pusszzz

Niki és Réka baba
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?