Új privát üzeneted érkezett!

Elizabeth! Domi nagyon cukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Én nehezen bírom a meleget, kivagyok, mint egy liba. :P

Petra, atina! No igen, kevés van már nektek nagyon. :wink:

Egy mai pocakfotó:

Kép [/img]

KépKép
evica76

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna és Fanni baba
johanna1975

Hello Mindenkinek!

Mivel nehéz már így a vége felé követni, hogy kinek mikor van a NAGY nap, így röviden csak annyit, hogy: GRATULA minden pici jövevényhez!!! :) :lol: :wink:

Velünk minden OK. A meleget sajnos mi is nehezen viseljük... :( De hát mit lehet tenni???? Mostmár ezt a maradék kis időt ki kell bírjuk. Nem??? :roll:

Ma voltunk CTG-n. :) Egyelőre Tarek baba még nem akar fejjel szülésre bekészülni. Vagyis hogy már régóta fejfekvéses, de még nem ott lent van a kis feje, ahol majd közvetlenül szülés előtt lesz. Remélem értitek... :roll: :oops: :wink: :D

Ja! És megnyugodtam, hogy azért nekem is vannak ám méhösszehúzódásaim!!! :) A CTG jelezte, hogy itt-ott azért van, csak ezek még totál fájdalommentesek! :)

És képzeljétek! Ma nem a szokásos helyen volt a CTG (Pünkösd lévén), hanem a szülőszoba előterében (János kh) és volt egy hölgy, aki bent vajúdott. Olyan 2-3 perces fájásai lehettek, mert minden 2-3 percben olyat üvöltött... Szerencsétlen eléggé ki volt. A másik két kismamának a hangját sem lehetett hallani! A szülésznő is mondta, hogy ez azért egy picikét túlzás! Azért én egy kicsit megsajnáltam a nőt! Ki tudja mit érezhetett??? :roll: :?: :?

Én a várandóságom alatt egyszer sem tartottam magától a szüléstől. Inkább azon izgulok, hogy minden OK legyen, ne legyen semmilyen komplikáció. A fájdalmat meg el kell viselnünk, ha anyák akarunk lenni (már ha nem csasziról van szó)!

Na további jó pihenést mindenkinek!

Üdv,
F.

fatima

Sziasztok!

Hát marha meleg van, de JÖN A VIHAR!!! (legalábbis nálunk). Pedig pont mennénk le a Dunapartra egy kicsit, de a nagyleányzó még mindig alszik! Dehát hajnalban kel a kis energiabombánk, ilyenkor kell a szundi!

Evica,
hát ahogy olvastalak, nem lehet egyszerű most neked, remélem szülésig megoldódnak a problémák. Érthetetlen, hogy az uradat miért nem képesek elengedni! Ebben a mai világban nem számít már az ember, csak a lóvé! Szóval drukkolok neked, hogy a viták rendeződjenek, és valami folytán együtt szülhessetek.
Egyébként nagyon csini kismama vagy, fel a fejjel!
Ja, és tudom hogy szereted a népi bölcsességeket, ezért merem neked mondani, amit nekem már kb 2 hónapja mondogatnak úton, útfélen, hogy: De lent van már a hasad!!!! Hamarosan jön a baba, :lol:

Rena,
Balázs gyönyörű, ez kárpótol azért, hogy a kórházban nem minden úgy sikerült, ahogy elképzelted. Nekem is hasonló "élményeim" voltak a császár miatt, de innét a távolból még a fájdalom, fejfájás stb is megszépül. A szopiba már biztos belejöttetek, otthon minden jobb! Egészséget és boldogságot nektek!

Eliza,
Domcsi édes pofa!!

Közben Johi már jön lefelé, felébredt végre, megyünk!
Puszi, Kata

Kép

Kép
skat

Bóbita,
gratulálok!!!! Jó egészséget mindkettőtöknek! :D

Rena, Eliza
,
Nagyon szépek a fiúk! :D:D

Puszi lányok, és kitartás, már tényleg nagyon a finisben vagytok :wink:

Kép

Kép
zsókuci

Evica
Csini vagy!

Kép
atina_k

skat! Igen, szeretem a népi bölcsességeket... :lol: :lol: :lol: De kívételesen már nem bánnám, kezdek türelmetlen lenni. Pénteken töltöm a 37. hetet, utána már (azaz inkább vasárnap után, mert akkor pakolom össze a cuccomat) jöhet... Egyébként ez a megállapítás rám azóta igaz, mióta látszik a pocakom... :wink:

fatima! Ez a Tarke név milyen név? A te nickedből már nem merek tippelni, mert túl sok helyről hallottam már. :roll:

KépKép
evica76

Rena!
Köszi a szüléstörténetet!

Liza!
Nagyon édes Domcsika!

Evica!
Asszem te kérdezted a mellszívót! Én nem vettem hanem kaptam egy elektromosat nagyon dícsértek többen. A védőnőm szerint megteszi egy pár ezer forintos kézi is, de szerintem nem árt ha van. Szóval én mindenképpen vettem volna.

Egyenlőre ennyi itt kitört az égi háború!Még jövök!

Bea

Kép[/url]
június

Hűűűű milyen jól jött ez a kis vihar!!! :) Most legalább friss a levegő! Remélhetőleg ma is jó éjszakám lesz és tudok majd aludni! :P

Evica76 A Tarek arab név. Én is félig az vagyok. A Fatima nem csak az itteni nick-em, hanem a becsületes "keresztnevem" is! :)

Kitartást mindenkinek!!!! Jó éjt!

F.

fatima

fatima! Az én Onurom meg félig török lesz :)

Félig melyik országból? Párod is esetleg? Vagy "csak" te?

KépKép
evica76

Sziasztok!

Ma du án 2 kor haajöttünk a kórházból,minden rendben.
Rakok fel majd képeket később.

Gyors és könnyű szülés volt. Semmi előjel nem volt,ráadásul pihenős napom volt másnap mentem volna még dolgozni.
Még mondtuk is ma van Eliza névnapja.
Néztük a tévét a párommal 11 körül begörcsölt a hasam alja egy pillanatra aztán éreztem vmi folyik belőlem. Mondtam a páromnak azt hiszem be kéne menni a kórházba mert szülni fogunk.Felvettük a mamákat és fél 12 kor beértünk,adminisztráció,vizsgálat,nst.
Már 5 perces fájások voltak akkor. Haza akarta küldeni a doki a családot,hogy még nem most lesz meg. Közben besűrűsödtek a fájások és erősek lettek. Párom átöltözött bejött hozzám pár perc múlva közöltem fel akarok feküdni az ágyra mert jönnek a toló fájások. Kaptam infúziót mert a vérnyomásom 180/100 volt, két helyen is szétpattant a vénám. Nyomtam 3-t és a pici lányunk kinnt volt. Ez 1 óra 33 perckor történt. Nincs vágásom pici helyen szakadtam el nem is varrtak.

Mindenkinek ilyen gyors és könnyű szülést kivánok vajúdással együtt persze!!!!..........sajna a vérnyomásom nem rendeződött gyógyszert kell szedjek rá és ki kell vizsgáltatnom miért nem tudják beállitani. ... Volt egy kis toxémiám igy utólag kiderült a vizeletemből. Határeset voltam mert betöltöttem a 37. hetet éjfél utánigy nem koraszülés volt.

Azóta szopizik és növögetünk mert minden kisruha nagy ránk :oops:

Kitartás csajok!! Nekem még mindig hihetetetlen hogy már megszületett!!!

Rena! Gratula, gyönyörű nagy baba a kis Balázs!!! vigyázz rá!!!!

Kép
bóbita3

Eliza!!

Rá sem lehet ismerni Domcsira olyan sokat változott. Igazi kiskrapek!!!

Puszi Rita.

Kép
bóbita3

Sziasztok!

Hoztam pár képet sajnos időm nincs többet írni. Kép Kép Kép

KépKép
rena10

Bóbita3!

Úr Isten! Milyen hihetetlen, hogy még a hét elején azt írtad nekem, hogy te is Júni 15-re vagy kiírva! Most meg már megszületett a kisbabád! :)

Szívből gratulálok és tényleg azt kívánom mindenkinek, hogy hasonlóan könnyű szülése legyen, mint amilyen neked volt! :P :wink:

Evica76!

Ezekszerint neked is egy kis egzotikus babád lesz! :)
Ugye kisfiatok lesz??? :) :oops: :?: :roll:

Nálunk a következő a helyzet: az én papám szudáni, a mamám magyar, a férjemnél meg a papa algériai, a mamája szintén magyar. Szép kis keverékek vagyunk! :wink:

fatima

bóbita! Tök jó, hogy minden rendben veletek!

rena! Balázs Bálint nagyon széééééééép!!!

fatima! Igen, nekem is egzotikus kisfiam lesz. :) Hát jó kis keverékek vagytok, az tuti. Volt egy barátnőm, akinél az apa iraki, mama magyar, férjének apja iraki, anyja plesztin és hollandiában élnek. Nálunk a vallások keverednek, bár főleg a férjem tartja csak. Anyai családom zsidó, apukám katólikus volt, én evangélikusra lettem megkeresztelve, férjem meg muszlim. :oops: :lol:

KépKép
evica76

Hűűűűű Evica!

Nem semmi ez a vallási kavarodás!
Már az sem volt egy egyszerű lépés, hogy apukád katolikus létére elvett egy zsidó lányt. Aztán az sem, hogy ennek ellenére te evangélikus lettél. Erre most egy muszlim ember felesége vagy és naná, hogy a kisfiatok is az lesz! Nálunk ilyesmiben nincsen tréfa! :wink: Gondolom ezt már jó előre lebeszélte veled a férjed! :P :?: :D :lol:

fatima

Igen, ezt már letárgyaltuk, de semmi ellenvetésem nem volt. :wink:
Szüleim nem akartak megkereszteltetni, majd nagymama 10 éves koromra kikönyörögte (apukámé term.). Ő régen evangélikus volt, akkorról van egy keresztlánya, aki ev. lelkész és a férje is, ők a keresztszüleim. Szóval katolizált, amikor férjhez ment. El is rohant a paphoz amikor anyukámék beleegyeztek a keresztelőbe, de a B.füredi pap csak akkor keresztelt volna meg, ha 1 évig minden héten járok oda hittanra. No én nem...! Felhívta a keresztlányát, ők meg azt mondták, hogy persze szívesen, bármikor. No innen az evangélikusság... :)

KépKép
evica76

Sziasztok

Igy aludtunk ma :)

Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok :)

Köszi a megnyugtatást csajok :wink: , tudom én, hogy nem maradunk örökre egy testbe zárva, csak már annyira szeretném/szeretnénk már látni a kislányunkat :D És ahogy valaki itt már korábban meg is fogalmazta igen találóan: nem babucit, hanem az időt sürgetném :lol:

Rena, nagyon édes a kisfiad! :D Sajnálom, hogy ilyen kórházi “élményeid” vannak :( Én pont ezért félek annyira a császártól – hogy nem lehet velem a gyerekem kezdettől fogva.
De úgy látom soraidból, hogy szerencsére Balázs baba “agyonnyomta” az átélt kellemetlen dolgokat :) Csak győzzél betelni a kislegénnyel! :lol:

Június, csak kapkodom a fejem táblázat ügyben :D Már van 5 újszülöttünk, lassan megérik a helyzet egy babás táblára is :wink:

Elizabeth, Domcsi baba szépen fejlődik! :)

Evica, te is szép kismami vagy :) Sajnálom, hogy párodnak ilyen görény góréja van :?

Fatima, azért császármetszés esetében is van fájdalom (sőt...), csak ezek az anyukák a műtét után érzik.

Mellszívó: én beszereztem egy kézi Aventeset... Csak pozitívan! :lol:

Evica, Fatima, tetszett a párbeszédetek :) Micsoda kultúrális/vallási kavalkád! :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Hó Bóbita, ez nem semmi volt. Egy ilyen szüléssel én is ki lennék békülve. Gondolom beöntést sem kaptál, meg egyéb ilyen nyalánkságok. Nagyon jó egészséget kívánok nektek!

Rena köszi a képeket, várjuk a többit is. A kórházsztori nem lepett meg (tapasztalat) és gondolom még szépítettél is dolgokon, hiszen Balázs baba megszépítette az élményeket.

Eliza! Nagyon békés kép, ahogy együtt szundiztok!

Fatima, Evica! Nekem is tök jó volt olvasni rólatok!

Amúgy apásszüléssel kapcsolatban annyit, hogy az én párom kerek perec kijelentette nem akar bejönni, inkább kint izgul. Próbáltam meggyőzni, hogy mennyit segíthetneb stb., de már agondolatba is belesápadt, hogy engem "szenvedni" lásson uh. elfogadom a döntését nem erőltetem.
Persze Evica nálatok egészen más a helyzet, neked menne a párod, így nagy csalódás lehet majd. De tudod mit! Kérd meg szépen Onurt , hogy munkaszüneti napon vagy éjjel jöjjön :lol:

Holnap megyek NST-re megint és csinálnak talán flowmetriát. Kíváncsi vagyok az orvosom mikor akar a szülésről beszélni velem? Még fel sem hozta a témát.

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!
Szoni: koszi az infot a szobakrol!! Mult heten az NST-n mondta a szulesznom, hogy lehet "fogadni" mar csecsemosnovert is, merthogy annyi kismama van, hogy uccse ernek ra mindenkivel foglalkozni, sot... neked errol mi a velemenyed? Szerinted erdemes? Engem kicsit kiakasztott, hogy meg ezert is fizessek (meg nemtom mennyi, nem kerdeztem...), de mivel elso baba, es en a furdetestol meg a koldokcsonktol felek mint allat, lehet hogy nem artana... nem tudom.

Rena: nagyon kis tunder Balazs-fiad a kepeken! :)
Bobita: ugy irigyellek mint allat!! En is szulni akaroooooooook mar! Lehetoleg olyan gyorsan mint te! :)

Na mennem kell, csak veletlenul tudtam beugrani a ferjem irodajaba netezni... meg annyit: hogy szerencsesen bekoltoztunk, nem volt vmi egyszeru, nagyon elfaradtam, de mar ki is pakoltam mindent, etkezoasztal osszerakva, babaszoba rendben, szoval felolem mar indulhat a szules... :) Azt beszeltem Bercussal, hogy csutortokon kimaszik, kivancsi vagyok, mennyire szofogado gyerek... :D
En nagyon kivagyok mar, minden ejjel vannak joslofajasaim meg reggelenkent is, de csak 1-2, aztan annyi, de azok eleg kegyetlenek, azt erzem, hogy leszakad a derekam, nem vmi kellemes...
na jok legyetek es kitartas!!
Etus

zetus8

Jajj de csodas kepek a babakrol!!! :P Erre aztan annyira jo jonni :D

evica:
Neked is szep meretes a pocid!

Bobita:
Micsoda villamszules! Tenyleg nem kivanhat mast az ember maganak!

zetus:
Na errol en meg nem hallottam. Csecsemos... Mennyibe kerulhet?

Nalam ma csupa jo hir volt. Voltam a dokinal, a mehszajam maradt C2111, nem nyiltam tovabb, babuci meg nem nyomodott teljesen le, igy felszabaditott a 24 oras fekvesbol es mar lehet kicsit maszkalni is, csak meg egy hetig azert ovatosan. :lol:
Holnap NST, jovo heten utolso uh, vervetel es ujabb NST meg kontroll... Szoval alakulgatunk. :D Mar a mageziumot is lecsokentette.
Tegnap ota viszont allandoan kinoz a sav :shock:

Mellszivo:
Nem vettem, majd ha kiprobaltam oket a korhazban. En szivesebben vennek most elektromosat azt hiszem.

Szoptatas alatt Ti hogy tudjatok mit lehet enni? Nekem a vedono a tejet, K betus zoldseg, paprika, cseresznye, malna, eper tilalomrol beszelt... Foleg az elso 6 hetben... Nektek mi a tapasztalat? Mit mondtak?

junius:
Az en dokim sem beszelt a szulesrol velem... Ma azt kerdeztem mit vigyek a korhazba? Erre az volt a valasz: "mindent, mintha elutaznek" :shock:

baratodildi

Sziasztok,

Hú de sokat termeltetek!Nálunk mindenféle program volt a 3 nap alatt nem nagyon tudtam jönni!

Szóval voltam már 2x CTG-n, minden okés, szerencsére!

Balwin, beírhatod, jövő hét szerdán kell újra mennem, akkor UH+CTG lesz!Köszi :wink:

Bóbi gratula gyors szüléshez, képeket várjuk! :)

Rena, Neked is gratula ababádhoz, naggyon édes!A kórházi rossz élméényt pedig sajnálom!Ez elég gáz, de vígasztaljon, hogy minden okés veletek, és túl vagy rajta!Legközelebb majd másikat választasz! :wink: De addigg megszépülnek az emlékek!

Fatima, Évica, tök jó volt olvasni titeket!Én annyira bírom az ilyen vegyes dolgokat :wink: Jófej család lehettek!
Amúgy meg inkább példaértékünek kéne állítani titeket, mert ami most megy a vallási világban, borzasztó!Meg a közel-keleten.Én mindíg bőgök amikor látom, hogy itt-ott robbantgattak, és mennyien haltak meg!Annyira szörnyű dolog szerintem, hiszen tök mindegy ki milyen valllású, ember és ez a lényeg!

Mellszívó, szerintem érdemes venni, és már nemtom ki írta, de én is az AVENT-esre szavazok!nekem az van, és nagyon bejött, tökk jó!A kórházban is már hasznát lehet venni, szóval viszem oda is.
Azt hallottam viszont, hogy az elektromos nem ollyan jó! :roll:

Majd még jövök holnap, csak most B. közt+ a kórházak, ugyhogy függő vagyok! :lol: :wink:
manóci

Sziasztok!

Ikerlányaim 56-68-as ruháit eladom helyhiány miatt jelképes, 100-600 Ft/db áron. Ha érdekel benneteket, a

http://abbcenter.com/index.php?t=hasznaltholmi

oldalon nézelődjetek!
ktimó

Sziasztok!

Megpróbálok gyors lenni, mert mennem kell tanulni holnapra.

Mellszívó: Nekem van egy Avent kézi, ami nagyon jól bevált és egy Medela elektromos, amit csak azért vettünk, mert SZonjival volt egy időszak, amikor lusta volt szopni és az egész anyatejmennyiséget üvegből itta meg a drágám. A napi 6-8 fejéstől pedig már teljesen ki volt készülve a kezem. De ha csak a bentmaradt tejcsit kell kifejni, sztem tökéletes a kézi. Persze mondják a szoptatási tanácsadók, hogy kereslet-kínálat elvén nem kell fejni, de én yugodtabb voltam, hogy kifejtem a maradékot. Attól még uúgy tele volt a következő szopinál. És engem megnyugtatott, hogy tudtam, hogy tele van a fagyasztó anyatejjel (bmi történhet, ha meg nem, akkor jó lesz a főzibe).

Ildi!
A mit ehetünk szopi alatt témakör mostmár éngem is kezd nagyon foglalkoztatni, mert Szonjivla émg én is úgy tudtam, ahogy neked mondta a védőnőd, de most azt olvastam itt egy cikkben (bocsi lányok,m ér nem tudom, hogy ki rakta fel a linket), hogy ha fedő nélkül párolod a dolgokat, akkor még K betűseket is ehetsz. Anyósom emg azt mondta, hogy ki kell mindent próbálni és ha panaszt okoz, akkor ki kell hagyni, amúgy meg minek kínozzuk magunkat. Na döntsd el, hogy akkor most mit csinálj!
Örülök, hogy jól vagytok, figyeld meg, még a végén túl is hordjuk ezeket a kis ijesztgetős mutyellókat.

Etus!
Gratula a gyors költözéshez, ügyik vagytok. A csecsemős fogadása sztem túlzás, már nem tudják, hogy hogyan akasszanak le az emberről még több pénzt. A köldök ápolását és a fürdetést meg fogják mutatni, meg kell nekik (ha más nem akkor, amikor odamész és megkéred). De ha nem, szólj és bemegyek, megmutatom :wink: (Komolyan! Nehogy ezért fizess!)

Bóbita!
Nem emlékszem, hogy gratuláltam-e már a szupergyors szülésedhez és a Babócádhoz, úgyhogy inkább mégegyszer, mint egyszer sem: Nagyon ügyesek voltatok mindketten!

Manó!
Vasárnap a várban lesz találkozó (tudod, miről beszélek?) Mi lehet, hogy kinézünk, ha jó idő lesz és én is jól leszek. Ti?

Most megyek, ha vmit kihagytam, bocsánat, szóljatok rám!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Azt hiszem mégis veszek mellszívót még szülés előtt. :lol:

Tegnap megvotl az első CTG, egy kismamatársam majdnem lehányt, de még időben elkapta a fejét...

Onur írtó jól érzi magát, első 10 percben próbálta lerúgni a tappancsokat, de a második 10-ben kénytelen volt beletörődni, hogy az biza nem fog menni. A szívhangja tökéletes, a rúgások miatt volt csak az első felében méhösszehúzódás, de inkább csak fájdalommentes pocakkeményedés, de akkora, hogy az egyik 70 %-ot mutatott majdnem. :lol: :lol: Aktív volt a lelkem. :roll:

Legközelebb hétfőn megyek CTG-re, akkor vizsgálat is lesz.

Most rohanok, mert elhozom a függönyt, ami a gyerekszobába lesz (mégis úgydöntöttünk, hogy mivel van hely a szobában, a szekrényt befordítjuk picit, hogy legyen elválasztás, de mégis ott alszunk vele).

KépKép
evica76

Ma voltam mar a tenyesztes eredmenyeert, ami szerencsere negativ, vagy legalabbis streptococcus nincs, mert valami B csop. van meg odairva, amirol foglamma sincs micsoda???
Delutan megyek NST-re :lol: ezt is megeltem, elso hivatalos idopont a szulesznovel :D

A gyomorsav kinoz az utobbi napokban rendesen, de tobbnyire hasznal a rennie es el tudok aludni.

Szonibaba:
Hat lehet tulhordjuk, bar en erre per pillanat azert nem sok eselyt latok. :P A vizsgadhoz meg drukkolok!

evica:
Aranyos lehetett, ahog ymozgatja a tappancsokat es kuzd ellenuk, aztan beletorodik :D

manoci:
Nalunk nem lehetbevinni a korhazba sajat mellszivot allitolag valami ANTSZ szabaly miatt. :shock: Valamilyet fogok venni, de meg nem dontottem el milyen legyen. A medelarol is jokat hallottam. :roll:

baratodildi

Ildi!
Örülök, hogy jobban vagy és megszünt a 24 órás fekvés. Nagyon kellemetlen lehetett, de a babákért mindent.

A csecsemős nővér fogadása szerintem is túlzás. Ha olyan nagyon sok dolguk van, egy kis pénztől már több ideje lesz velünk foglalkoznia? Szóval jól megaszontam, de remélem értitek.

Ma voltam NST-n + folw. és még mindig nem beszélgettünk a szülésről a dokimmal. Mégegyszer kérdezte, hogy mikorra is vagyok kiírva? Mondtam neki, hogy jövő vasárnap. Ennyi. Ja Rozi is nagyon aktív volt, nem nagyon szerti amikor a tappancsokat ráteszik folyamatosan dudorodott. :lol:

Most komolyan mondom, ha nem lenne ez a fórum, meg internet én olyan hülyén mennék szülni, mint annak a rendje. Fogalmam sem lenne miket is vigyek be stb. stb. Még azt sem tudtam volna, hogy létezik nyákdugó. Persze így sem tudok egy csomó dolgot, amit majd meg kell tapasztalnom, de mégis rengeteget segítettetek.

Szoni!
Sok sikert a holnapi vizsgához. Komolyan irigykedem, hogy bírsz még tanulni?

Bea

Kép[/url]
június

Junius:
Voltam NST-n. Az en kislanyom sem komalja ezt a vizsgalatot ugy veszem eszre. Most is komolyan ellenallt es taposta a kis tappancsokat renduletlenul. Azota is mocorog, mintha zokon vette volna, hogy ot molesztaljak. :roll: Persze osszesen egy pici mehtevekenyseg volt csak 20 perc alatt, nem hinnem, hogy a napokban szulok.
Egy het mulva megyek legkozelebb, akkor mar az utolso uh eredmennyel es a vervetel eredmenyevel.
Minden kerdest atbeszeltunk a szulesznommel. Azt mondta, hogy kezdjek el szedni mar 2 naponta valami homeos bogyot, meg a gatmasszazst is indithatom. Meg 2 masik homeos bogyot is beszerzek. Egyik vajudashoz, masik gyerekagyas idoszakra lesz jo. Szoval lanyok utolso keszulodesek. :lol: A korhazi cuccok csomagolasahoz is adott tippeket. Hat kicsit atpakolhatom a taskaimat. Szerinte 2 haloinget vigyek a szuleshez is es vigyek oda is halos bugyit es betetet. Plusz vigyek torolkozot es 2 db papucsot. Egyet amit osszevizezek a tusolasnal es egy masikat is. Szolocukrot es szajban olvados csokit illetve esetleg sportoloknak valo energiat ado valamiket lehet vinni enni nekem. Majd utana nezek mik ezek... :roll:
Ja es meg azt a tippet adta, hogy 3 db fel literes asvanyvizes uveget vigyek ne egy nagy 1,5 litereset.. .
Babanak nem kell vinni semmit csak pelust es popsitorlot. Amikor viszem haza, azt a kis ruhat is eleg ha behozzak akkor indulas elott. Szoval csomagolok ma este is azt hiszem.

baratodildi

Hello Mindenkinek!

Remélem mindenki jól van - anyukák, kismamák és babák egyaránt! :)

Balwin, Június, Manóci!
Csak most olvastamn vissza, amit Evicával produkáltunk. Háááát... nem semmi! :) Hirtelen megfeledkeztem arról, hogy nyilvános a topic. :) De örülök, hogy nem vettétek zokon a kis "privát" beszélgetésünket. Nem biztos, hogy mindenkit érdekel a mi vallási és származási történetünk! :roll: :oops: :D
Na sebaj! :lol:

Balwin! Persze, hogy a csaszisoknak is vannak fájásai. Sőt! Állítólag sokkal rosszabb nekik szülés után. :( Főleg az a legrosszabb, ha valaki rendes szülésnek indul :arrow: szenved egy csomót, aztán meg még meg is csaszizzák! :(

De hát ez van! Tűrnünk kell!!!! Utána úgyis kárpótol bennünket a pici babánk!

Velünk amúgy minden OK. Tarek nagyon jól érzi még magát odabent!!! :lol: Nem úgy néz ki, mint aki idő előtt szeretne kijönni! De ez még persze véltozhat. Akár egy óra alatt is!!!

Van amúgy köztetek Jánosos??? :roll:

Evica! Ne haragudj, hogy nem olvasok vissza. Miért nem tud veled lenni a férjed a NAGY napon????

fatima

Sziasztok!

Mindenkinek kitartás aki a finisben van. Nállunk minden oké bár kénytelenek voltunk tápszert iratni mert kvés a tejcsi és balázs sokat sírt. már 60 grammot megeszik egy etetésnél. Hoztam képet. Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól: Minden o.k., papíromon ez van:
illeszkedő koponya, C2000, felpuhult. Mondjuk a puhulást eddig is tudtuk, az már 2 hete megvan, de az a 2-es ott az elején?! Azt mondta a doki, hogy nem gondolja, hogy még egyhamar szülünk, de ha mégis beindulna, akkor ne izguljak, nem lesz semmi baj a Manóval. Mindenesetre készítsem össze a motyómat. Hát majd holnap, ha levizsgáztam.
Jaj, nagyon szorítsatok, mert a tételeknek csak a feléig jutottam el, pedig annyit foglalkoztam vele.

Táblázathoz: Következő vizsgálat: június 7-én szülésznő+NST, június 18-án 38. heti uh.

Június!
Nehogy azt hidd ám, hogy nagyon felemelő ez a tanulás dolog, kihagynám szívesen. Azt sem tudom, hogy hogy görnyedjek és Beni egyfolytában szétrúgja az oldalamat.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Rena!
Balázs még mindig édes pofa.
Próbáld sokat cicire tenni, fejni hátha beindul jobban a tejcsi, mert ha tápszerezni fogtok, attól csak még kevesebb lesz.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Fatima! Azért, mert egy hülye k**ög főnöke van, aki nem engedi el. Hétfőtől szombatig reggel 8-től fél 6-ig dolgozik, minden második vasárnap szabad, minden másodikon meg 8-tól 2-ig. A főnök a saját rokonát nem engedte el, amikor annak a felesége szült. Tehát Onur vagy éjszaka ill. a szabadidejében jön, vagy egyedül megyek be szülni. :cry: :cry: :cry:

KépKép
evica76

Rena:
Azt hallottam, hogy nagyon hatasos szaporitashoz, ha ugy fejsz minden szoptatas utan, de legalabb nappal, hogy 5 perc egyik mell, 5 perc masik mell, 3 perc egyik, 3 masik, 1 egyik, 1 perc masik... Nem tudom erthetoen irtam -e, de a sogornomek nagyon bejott. Cukik a kepek!!!

baratodildi

Sziasztok :)

Bóbita, képet, képet! :)

Június, nálunk meg szóba sem került, hogy nem jön be a párom...nem is tudom mi lett volna, ha azzal áll elő, hogy nem szeretne ott lenni velem/mellettem :| Viszont a véres részekre nem kíváncsi, dehát azt én sem szeretném, ha ott kukucskálna :D Mondom ezt most, aztán kitudja, mi lesz majd ott és akkor :wink:

Zetus, egy kis statisztika: topicbabáink eddig szigorúan egy lány egy fiú sorrendben érkeztek meg, eszerint most egy kisfiú van soron :wink: :lol:
Ügyesen lerendeztétek a költözködést :)

Ildi, gratula a könnyítéshez :) , de azért csak óvatosan!
Szoptatás alatti étkezésről én is nagyon sokfélét hallottam, de szerintem érdemes kitapasztalni, hogy mitől nyűgi a kicsi (ha az lesz egyáltalán). Tiltólistán van sok olyan élelmiszer, amit egyébként kifejezetten egészségesnek mondanak – miért pont szopiztatás alatt vonnánk meg magunktól és a bébitől?!

Manóci, én elbizonytalanodtam a mellszívó kórházba vitelét illetően, amikor elolvastam a használatijában (én – is – írtam az Avent-et :) ), hogy használat előtt és után is sterilizálni kell... Kórházban ezt hogyan oldom meg? :) Vagy nem kell annyira szigorúan venni? Megteszi a “sima” elmosás is? :oops:

Rena, cukik vagytok még mindig :) Szerintem sem kellene a tápszert erőltetni (ha egyébként van tejed, még ha kevésnek is tűnik), még csak 1 hetes...inkább több szopi, illetve fejés...

Szoni, drukkolok a vizsgádhoz! Meddig tart még ez az őrület?...

Jó éjt mindenkinek
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

REPÜL AZ IDŐ!!!!!!!!!!

(azt álmodtam, hogy Evica a következő)

Szoni,
Sok drukk a vizsgádhoz!!!!!!

Mellszívó: nekem Chicco kézi van, én mindenképp viszem a kórházba, addig amíg nem indul be a tej, nagyon jó. Meg utána sem árt, ha van. A Nyírőben nekem sterilzálták az üveget, meg a cumis részt, remélem itt Vácon is megteszik, ha kérem. Szokott lenni a kórházban is mellszívó, elektromos, de én azt annyira nem favorizáltam. Jobb ha az ember a sajátját használja.
Hogy mit nem lehet enni? Én úgy tudom, hogy eper, narancs+lé, és igen, a K betűsek. De szerintem is lehet a K betűsekkel próbálkozni, mert mindenkit más puffaszt.

A csecsemősnővér fogadáson egy kicsit én is lehidaltam!!!!!!
A fürdetést, köldökcsonkot, pelenkázást stb. meg fogják, meg kell mutatniuk!!! Ez agyrém, hogy már ilyen is van. Még a végén műtős fiút is kell fogadni?

Jövő hét szerdán megyünk újra szívhangra, meg az orvoshoz is. Remélem utána már találkozhatunk babukánkkal! Hihetetlen, hogy elrepült ez a 9 hónap. Ti nem így vagytok vele?

Mindenki vigyázzon magára,
puszi, Kata

Kép

Kép
skat

Csecsemős nővér fogadás??????????? :shock: Na nehogy már az kelljen ahhoz, hogy megmutassák mit kell csinálni!!! Nem semmi.

KépKép
evica76

Csajok!
A tejcsi csak szülés után pár nappal szokott beindulni ha jól tudom. Akkora szerintem ott a kórházban ki lehet deríteni, hogy kell -e bevinni mellszívót, vagy egyáltalán engedik -e a sajátot használni. Ez biztosan mindenhol változó.

Ildi!
Én kb. 1,5 hete szedem a Caulophyllum C12 bogyót, napi 1x5 golyót. Ez állítólag a tágulást segíti majd elő.
Szülés megindulásakor az Arnica C30-at javasolták a gyógyszertárban. Szülés utánra is ezt, mert a sebgyógyulást is segíti.

Rena!
Az Urtica urens D4 homeopátiás bogyó a tejtermelést segíti. Én már ezt is beszereztem. Szerintem próbáld ki, biztosan nem árthat.
Adagolás: Napi 2 x 5 golyó (normál esetben), ha csökken a tejcsi mennyisége 1 hétig 3 - 4 x5 golyó. (neked ezt javaslom)

Miskolcon van egy tuti jó gyógyszertár, ahol meg lehet venni ezeket a bogyókat és el is mondanak mindent hoozzá, nagyon rendesek.

Kórházi tartózkodásom alatt megtudtam, hogy nálunk a szülőszobára nem engednek saját hálóinget bevinni a kórházit kell használni. Viszont jó ötlet, hogy ne egy nagy ásványvízet tegyek be hanem több fél literest, ezt megfogadom. A szőlőcukrot már bekészítettem.

Legyetek jók!

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok,

Csecsemős fogadás???na ezen én is lehidaltam!nem is hallottam még ilyenről, ez azért már durva :twisted:
Nekem ugyan szerencsém van, mert ott dolgozik a Mávban egy volt kolléganőm, csecsemős :wink: De gondolom azokon a napokon fogunk találkozni amikor be van osztva.És nem fogom fölfogadni, hogy ott üljön mellettem!Ekkora baromságot!

Rena, nagyon édes Balázskád :) Tejcsit sajnálom, de próbálj meg fejegetni, hátha beindul, meg esetleg homeos tejserkentő bogyót is próbálhatsz!

Judit, szerintem a kórházban nem annyira fontos a sterizlizálás, mivel azt legalábbis én nem adtam oda Esztinek, mert nem fejtem sokat sose, csak, hogy beinduljon, utána meg az utolsó napon elő kellett fejnem mert annyi volt, hogy olyan kemény volt az egész mellem, hogy nem tudta bekapni! :shock: Így kicsit előfejtem, hogy felpuhuljon, azt a keveset meg kiöntöttem.Sajna másnak nem lehetett volna úgyse adni :( mint régen voltak a tejtestvérek.
Amúgy meg a kórházban van sterilizáló, és ha megkéred a csecsemősöket kisterilizálják amit kell. Bimbókiemelő, mellszívó, cumi, stb.Legalábbis nálunk szó nélkül bármit!

Fatima, :lol: édes vagy.Már hogyne érdekelne minket!Szerintem mindenkit, és bármi ami velünk történik!Szóval csak nyugodtan mehetnek a szócsaták :wink:

Szona, jók az eredmények, az tök jó :)
Vizsgához megy a drukk!
Vasárnap nekünk is időjárásfüggő, meg én is hogy vagyok!De tudom miről van szó, persze :wink:

Ildi,eredmények, nálatok is tök jó :)
Ja, hát kell egy pár dolog külön a szülőszobára is, ugyhogy mostmár én is úgy pakoltam, hogy 2 táskám van!Először nem így mentem szülni, és rossz volt ott szétcincálni a szülőszobán az összerámolt bőröndömet!Szóval csak jótanács aki szintén csak 1 pakkot rakott, hogy jobb ha van külön egy szülőszobai kistáska.Abba csak azt raktam ami oda kell.A többi mehetett a nagyobba! :wink:

Évica, hát úgy sajnállak, menjen a pi....a az ilyen főnök!Mellesleg nem tehetné meg, mert a Munka törvénykönyvbe benne van, hogy ha vlaki szül, vagy közeli hozzátartozó temetése van, arra kutya kötelessége elengedni, mindenféle szabi vagy bármi nélkül!!!!!!
Ja, és a szülés után 5 munkanapot biztosítani az otthonlétére!!!!!És ez nem csak az állami vállalatokra vonatkozik, hanem mindenkire aki foglalkoztat embereket!!!!
De gondolom féltitek a férjed állását azért nem emeli fel a hangját!Ez olyan szomorú :( Bár, pert nyerne ellene az 100%!Mert ami jár, azt nem szabad megvonni!
manóci

Június, beelőztél, csak még szöszmötöltem a visszaolvasással :lol: Aha a tejcsi csak 3.-ik, vagy 4.ik napon indul be!Végülis abban igazad van, hogy meg lehet kérdezni addig, hogy lehet-e vinni egyáltalán!/nekem a 3.-ikon indult be/
manóci

június! A Caulophyllum-ot nekem azt mondta a szülésznőm, hogy nem érdemes előbb elkezdeni szedni. Természetes oxitocint tartalmaz és nem biztos, hogy jót tesz, ha előtte elkezdi szedni az ember. Az arnica meg igen, vérzéscsillapító, sebgyógyító szülés utánra.

manóci! Főnöke török, és ezzel mindent elmondtam. Munkatörvénykönyv??? Ugyan már, ők arról csak hallottak. Heti 6 napot dolgozik 2 hetente (napi 10 óra), a másik két hétben meg 6,5 napot (a 7. nap ilyenkor 6 órát van bent). Ha meg nem tetszik neki, akkor kereshet mást. Ha van szerződés, abban meg úgyis csak a normális munkarendet írják be, nem igen lehet megfogni... :?

KépKép
evica76

Tegnap visszavittem a kölcsönzött övterelőt a Minimanóba és levásároltam az árát:

Kép fürdőszobai pelenkázólap

Kép éjszakai fény

KépKép
evica76

Sziasztok!

Megjöttem a vizsgáról, 5. lett :lol: Nagyon örülök neki, mert tényleg csomót tanultam rá. Éééés ezzel kész vagyok. Köszi mindenkinek, aki szorított, ügyik voltatok!

Evica!
Annyira gáz ez az egész, de nem is lovagolok tovább a témán, mert gondolom anélkül is kiakaszt, hogy mi itt sopánkodunk Neked.

A mellszívó sterilizálással kapcs. megmondom őszintén, hogy én nem vettem annyira szigorúan és bizony nem csináltam minden fejés előtt/után. Kövezzetek bátran, de, hogy még azzal is sz..akodjon az ember?! Naponta v. kétnaponta csináltam egyszer és semmi baja nem lett a gyeröknek.

Na megyek kicsit pihizek, aztán nekilátok a pakolászásnak. Most fog kiderülni, hogy mit kell még beszerezni (előre izgulok)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja!
Még azt akartam írni, hogy én sem tudnám elképzelni, hogy Apa ne jöjjön be (ha egyébként minden körülmény lehetővé teszi). Mondjuk nálunk nem is volt kérdéses: mondtam neki, hogy szeretném, hogy bejöjjön és azt mondta, hogy jó, akkor bejön. És azóta is minden ffi ismerőst térít, hogy milyen szuper élmény és mennyivel másabbul néz a gyerekre, mert vhogy "elhiszi", hogy tényleg az övé, nem pedig csak megmutattak neki egy kisbabát, hogy ez a tied. Pedig nem bírja a vért, emg ilyenek, de ott tényleg nem erről szól a dolog és mellesleg normál körülmények között nincs is ott annyi vér, amitől ki kéne akadni.
Sztem ahol az Apák alapból nem akarnak bemenni v. az anyák nem akarják, ott nem kommunikál velük normálisan a dokijuk és nem mondja el, hogy tényleg mennyire sokat tudnak segíteni lelkileg.
Remélem jól fogalmaztam és nem bántodott meg senki, ez is csak egy vélemény és egy tapasztalat.

Evica!
Micimacis lámpa szupi.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! Nincs elegem belőle, én is sopánkodok itt magamban. Csak egyszerűen tehetetlenek vagyunk.

Szerintem én se fogok mindig mindent sterilizálni. Egyrészt beleőrülne az ember, másrészt nem biztos, hogy jót tesz a szervezetének a steril környezet.

KépKép
evica76

Sziasztok!

Látom még ujabb babát nem csalogatott elő az idő. kitartás csajok!!

Ime pár kép: Kép Kép Kép

Kép
bóbita3

Bóbita!
Nagyon szépkisformás a picilány. És mindig ilyen kis nyugis? Olyan szépen alszik...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

:shock: :shock: :shock:

Azta de szép babád van bóbita! :wink:

KépKép
evica76

Bóbita, nagyon szép ez a kislány :) :) És tényleg tök kis nyugisan alukál!Gratulálok, még egyszer :wink:

Évica, értem :( akkor no comment a török főnökre!De gondolom a bunkója ami őrá vonatkozik azt bezzeg tök jól tudja!!!! :twisted:
Azért nagyon drukkolok nektek, hogy Onur csakazértis akkor bújjon ki amikor ott tud lenni a férjed, és pukkadjon meg az a buzi! :lol:

Szona, naggyon ügyike vagy, gratula!!!! Kép
manóci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?