Új privát üzeneted érkezett!

Viszont eszembe jutott valami, amit már meg szerettem volna kérdezni tőletek:

Lotti mostanság üti a fejét :? Hol játékkal, hol a poharával, hol beleüti a hűtőszekrénybe vagy a fotelba :shock: Persze nem nagyon erősen, de néha látszik, hogy piros lesz a feje. Mondjuk neki, hogy nem szabad stb., de ugyanúgy csinálja. Más babája is csinálja, vagy Lotti zizi? :lol: :roll:

Kép

Kép
nusildi

Ildi...igen pang a topik! :(

Fejbeütögetés...én már több anyukától hallottam, nem zizi Lotti, nyugi!
A suttogó is ír erről. Azt írta nem szabad rászólni, tiltani, csak el kell terelni a figyelmét.Ahogy jött úgy megy ez a buta szokás.
:roll: Persze tudom ez nem nyugtat meg.
Nincs sajna ötletem. :( Védőnőt kérdezted???

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

MINDEN 1 ÉVEST ISTEN ÉLTESSEN!!!!!!

Képek nagyon cukik! Norbika tortái szuper jól néznek ki!

Ildi - Szabi is csiálja ezt, ne aggódj. Mi vagy nem foglalkozunk vele vagy próbáljuk másra terelni a figyelmét. Csak próbálgatják a dolgokat, amjd elmúlik. Nálunk a pelusozás és öltözés alatti hiszti jött elő újra, de úgy, hogy sokszor úgy behidal, hgoy én fogom a lábát sé csak a feje van a habtapin. Tiszta gyagya, a hajam égnek áll tőle, de nem hagyom magam! :wink:

Munka - Többen is kérdeztétek, igen tanítok. És nagyon élvezem. Jó egy kicsit mással is foglalkozni meg angolul beszélni. Már 1 éve nem csináltam. Az órák egy része olyan játszóházban van, ahol tudnak vigyázni Szabira, míg én bent vagyok. Tegnap ez még nem ment, be kellett vigyem, mert nagyon sírt. Remélem ezért megbarátkozik ott az óvó nénivel.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ildi, Kata, Betty,
de jó, hogy írjátok, hogy van ilyen fejbeütögetés, legalább nem ijedek meg, ha elkezdi majd csinálni :)

Megvolt ma az 1 éves mérésünk, 74 cm és 8,4 kg.

Megvolt az 1 éves állapotfelmérés is, minden OK. Ami érdekes lehet, azt mondta a védőnő, hogy 1 éves kor körül jön a nagyon anyás korszak, 4 éves kor körül meg majd apa lesz a minden :) Úgyhogy gondoltam is magamban, akkor most kell kiélvezzem, hogy én vagyok a favorit :D Amúgy tényleg pont 2-3 hete érzékelem ezt, hogy állandóan jön, bújik.

Tegnap viszont képzeljétek du 6-tól 9-ig egyedül játszott :shock: Persze közben volt kaja, meg néha 1-1 percre leültem mellé, meg ha kimentem a szobából, akkor rögtön rohant utánam, de egyébként az idő 95%-ban elvolt a földön a játékaival, én meg mellette telefonálgattam, stb. Szóval csak az volt a lényeg, hogy legyek ott. Vártam, hogy mikor unja meg és jön és mászik rám, de semmi :shock: 9-kor aztán elvittem fürödni :)

Kép

Kép
sz.veronika

Éva75, Boldog szülinapot Áronnak!

Ildi, nálunk is van néha saját fej-ütögetés, és folyamatos fejcsóválás is. Azt hiszem, a ritmusérzék kialakulással van kapcsolatban. :roll: Valamelyik gyerek naphosszat hintázik előre-hátra négykézláb, és még van pár ilyen monoton, ritmikus mozgás, amit csinálhatnak.

sz.veronika, Pálmi mikor is született? Említetted, csak elfelejtettem... :? És hány centi, hány kiló volt?
Nálunk apa is nagy favorit, mert egyelőre itthonról dolgozik, így sokszor látja.

sz.Bettyna, biztos megszokja Szabi az óvó nénit, csak új volt neki a helyzet. A hídba kinyomás nálunk is ismerő. Akkor sem nyugszik meg, ha valami érdekes formájú tárgyat adsz neki? pl. Gergőt lenyűgözi az orrspré és a lefolyó dugója. :D Ezzel a kettővel mindig le tudom kenyerezni. :) Mondjuk a dugóval csak fürdéskor játszhat, úgyhogy különleges kincsek ám ezek. :D

Kép
szöszke

Szöszke - Szabi a hisztit komolyan nyomja, ilyenkor semmi sem jó. Gondolhatod mennyi mindent próbáltam már. Majd kinövi. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sz.bettyna, oké, akkor lélekben készülök rá, hogy milyen lesz, ha Gergő dugó és spré iránti rajongása alábbhagy. :D:D vagy talán :? :cry:

Kép
szöszke

PÁLMA BABÁNAK, DÓRA BABÁNAK, ZENGŐ BABÁNAK NAGYON BOLDOG 1 SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Kép

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok Lányok!

Áron nevében is nagyon köszönjük a jókívánságokat!

Mi is minden szülinaposnak sok-sok boldogságot , jó egészséget kívánunk!!!!!

Hoztam egy pár szülinapos képet, ez még csak az elő szülinap volt itthon tegnap, majd hétvégén jön a család és akkor lesz az igazi buli.
Mondjuk Áron már tegnap is nagyon jól érezte magát, nagyon tetszett neki a gyertya, le kellett fogni a kezét, mert minden áron el akarta kapni a lángját.
Aztán meg megvadult és ACDC-re ugrált, táncizott., szóval jól sikerült a bulija.

Az Ikeában vettük neki ezt a kis tortát:

Kép

Nagyon ízlett neki a torta:
Kép

És egy kép az "Ádámokkal" (mind három testvérét Ádámnak hívja, az ikreket még meg is értem, mert egyformák, de Lortá?? ) :
Kép

puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Mi is boldog szülinapot kívánunk minden szülinaposnak és köszönjük mi is! :)

Szöszke,
2,5 kg-mal született és 53 cm volt a papírra írva, de szerintem csak 50cm volt, mert az 50-es rugi volt jó rá. Úgyhogy bőven megtriplázta a súlyát :) Pont ma egy éves :)

Nálunk is ez van, hogy apa is nagyon menő most is, mert itthon dolgozik :) Ma éjszakára megint átvette, mert négy napig nem aludtam - szerintem megint jön egy fog...

Éva,
nagyon cuki a kis szülinapos!
Jót röhögtem az Ádámokon! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Ja és a pöttyök a popóról szinte teljesen elmúltak már, úgyhogy valószínű tényleg valami kajától volt, szerintem az 1 éves kortól való babatejtől... most egy ideig nem kapja és akkor újból megpróbálom, talán akkor kiderül az volt-e a ludas...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

PÁLMINAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT! :lol:
Veronika...ma is ünnepeltek?Szép lányos méretek gratula! :wink:

Mi holnap megyünk 1 éves vizsgálatra, mérésre. :D És megkapja Norbi a bárányhímlő elleni oltást. :?
A bárányhímlőstől is belázasodnak????

Zengő babának és Dórikának is millió puszi szülinapjára!!!!!
Várjuk a képeket!

Tényleg kellene egy táblázat arról hogy ki mekkora lett egy éves korára, nem???Zsuzsu már emlegette ezt.
Ki vállalja??? :oops: :D
Én megcsinálnám de olyan béna vagyok a számítógépes dolgokhoz. :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Pálminak, Zengőnek és Dórikának mi is boldog szülinapot kívánunk mára!!!!

Ma voltunk az 1.éves státuszvizsgálaton a védőnőnél, Áron 10,57kg és 75cm, jó kis tömzsike!

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva....jaaaj, de édes Áron baba, ahogy csodálattal lesi a gyertyát! :D
szépek a gyerekeid! :D

HOZTAM VIDEOT, HA MEGENGEDITEK :D :Így megy Norbika!

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/n ... vIiiTe4eL2

Kép
Kép
lovaszkata

sz.veronika, Boldog szülinapot Pálminak!

Macianyu, Boldog szülinapot Zengőnek!

Anhel, Boldog szülinapot Dórinak!

Lkata, nagyon ügyes Norbi!!! :D Milyen stabilan megy már.

Éva75, jól látom, hogy ez az ikeás mandulás torta? Az nagyon finom!! Hogy nézi!!!?? :) Lora alig győzi lefogni. :D

sz.Veronika, mi mostanában elég jól alszunk, de az evés kicsit perifériára szorult. Valahogy nem kívánja az eddigi dolgokat. :? Valószínűleg telítődött bizonyos vitaminokkal, és most másmilyen ételekre vágyik.

Marek, merre vagy? :?

Kép
szöszke

Sziasztok!

SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK AZ KÖZELMÚLT SZÜLINAPOSAIT:
ÁRONT, ÁDÁMOT, ÁRONT, MARCELLT, DÓRIT, ZENGŐT ÉS PÁLMIT!!! :lol: :lol: :lol:

Tündériek a képeken a kis szülinaposok. Hihetetlen, hogy már eltelt egy év.

Ildi!
A fejbeütögetés nálunk már féléve megy, mosatanában ritkul. Durva, mert a kiságy végéhez csapkodja a fejét, erős hangja van. Ő rötyög én meg frászt kapok és határozottan leállítom.

Kicsit büszkélkedem: Konsti is beindult, már 1,5 métert ballag kapaszkodás nélkül. Előfordul, h lecsücsül, játszik, aztán feláll és lépeget tovább. Érik a szülinapi ajándékom.... :oops: :lol: :wink:

Ábelnek megnézettük a papirjait az ismerős szemésszel. Azt mondta a pupillatágítás utáni eredmény a helyes, mert előtte képes korrigálni a hibát, tág pupillával pedig nem. Nem ritka a pluszos-mínuszos szem, főleg mert van egy kicsi szemtengelyferdülése. Beadtuk az optikushoz a papirokat, 10-14 nap mire elkészül a lencse. A mínusz 2,75-ös 18 ezer FT!!!!! körül lesz, a plusz 1,5-es csak 4 ezer FT... és még a keret nincs is benne...........Iszonyat..........ráadásul, ha az oviban a játék hevében netán eltörik, akkor............... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Csajok!

A coraban 30.-áig a normál fényképeket 12ft/db áron hívják elő.!!! Én 44db-t töltöttem fel, 10 perc alatt kész volt, másnap már jött az emil, h kész van, mehetünk érte. 12ft/db az ár, 199ft a transzferköltség, de így is megéri. Lehet mutogatni a szülinapos képeket. Ja és az a jó, h nincs limit, akárhány db-t előhivathatsz.

https://asp.photoprintit.de/microsite/15285/

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kata,
hát megzabálom Norbit ahogy megy!!! :lol: És még a szőnyegben sem esett el! Nagyon ügyi!
A karikákkal meg mintha csak Pálmit látnám, ugyanezek a mozdulatok! :)

Anyukám fogadni akar, hogy karácsonyra Pálmi menni fog. Valamelyik nap mutatta, hogy fogja a két kezét és Pálmi lépeget :? Mondtam neki, hogy király, de pont ezt nem szabad...
Mi még csak amúgy ott tartunk, hogy most kezdett el pár lépést tenni kapaszkodva a bútorba, a szék egyik oldalán feláll és átlépeget a másik oldalra. Eddig csak olyan volt, hogy a babakocsinál felállt és mivel az előre gurult, utánalépett, de csak hogy ne essen el. Ez más, most már lépeget magától a bútorba kapaszkodva, de még csak pár lépést. Hát kíváncsi leszek, hogy tényleg fog-e járni karácsonyra :)

Zsuzsu,
drukkolunk nálad is a szülinapi ajándéknak! :)

Marek?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika...szerintem Pálmi már egy hónap mulva járni fog! :wink:
Várom a többi szülinapos képet! :D Mikor is lesz a másik köszöntés?

Lassan készülünk a doktornénihez. Aggódok az oltás miatt, mármint a bárányhímlő elleni védőoltástól nem tartok,
csak attól hogy fogadja majd Norbi. :?
5 hónapos kora óta sok víz lefolyt a Dunán, lehet most le kell majd fogni, :roll: félek nagyon fog sírni. :cry:
szegénykém!

Marek tényleg nagyon rég volt! :( Mi lehet Borival???

Zsuzsu...kösz az infot, ez tényleg szuper ár, de nekünk messze van a Cora. :(
Sajnálom hogy ilyen drága a szemüveg :( bár ne kellene.

Szöszke....Nálunk ami menő már egy hónapja.....az a csipesz. :D Képzeljétek már eléri a ruhaszárítót, és leszedi a csipeszeket. :?
Először jó pofa volt, de már kicsit unom igazítgatni a száradó ruhákat, és lépten-nyomon a csipeszeket
szedem össze. :roll:
A lefolyó dugója Norbinak is tetszik, meg a flakonok.....egész fürdés alatt az üres tüsfürdős flakonokat rágja,
szopogatja.
S, ha véletlenül megkaparint egy teli flakont, azt is kinyitja és szopogatja....vigyorog, mint akinek tetszik az íze :roll: :?
Én meg ettől frászt kapok.

Kép
Kép
lovaszkata

Kata,
nahát majd ha a lenti gépnél leszek, küldök csipeszes képet, pont tegnap fotóztam le Pálmit velük, imádja! :lol:

Második kör szülinapozás szombaton lesz! :)

A fürdés is jó móka, flakonok is menők, de most a csap... nyitogatja - zárogatja (billenős csapfej) Múltkor addig-addig engedgette a hideg vizet, hogy jó kis hűtőfürdőt csinált magának :lol: Meg állandóan felállogat a kádban... a fele időt állva tölti, én meg félek, hogy megfázik :?

Az oltás miatt drukkolok :roll: Nekem már a kiskori oltásoknál is le kellett őt fogni, nagyon rossz volt. :(

Kép

Kép
sz.veronika

Ja és hát a flakont ugyan nem szopogatja, de akárhányszor sikerül megkaparintania a popsitörlőkendőt már dugja is a szájába :?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika...úgy látszik ma csak mi vagyunk itt. :wink:

köszi a drukkot! :D

Megvolt a vizsgálat+mérés+ szuri!

Minden rendben volt.
Norbika súlya: 10,72 kg
hossza: 80 cm :D
Fejkerület, mellkaskerülete : 46 cm
A védőnő szerint most sorba fognak jönni a rágófogak mert nagyon duzzadt az ínye.
Megdicsérték hogy szépen megy, sokat dumál, és mosolyog :lol: Korának tökéletesen megfelel.

Az oltásnál sírt de pár pillanat alatt megnyugodott, kifele jöve már vigyorgott a doktornőre! :lol:
15 hónapos dupla oltásra megyünk legközelebb(gondolom a többiek is)
A 2.bárányhímlő ellenit majd csak 18 hós oltásnál kell beadni.

Kép
Kép
lovaszkata

Látom, még mindig pangás van :shock: :roll:

Mi megvagyunk, voltunk ma (is) játszóházban, Lotti hozta szokásos formáját, rohangált végig, nem bírt magával, már az éneklés se kötötte le, ment a játékokkal játszani :lol:
Zoli egész héten itthon van, mert torokgyuszija van, de mi nem kaptuk el és ő is jól bírja, "csak" a torka fáj.

Lotti nagyon is anyás, főleg mostanában, sokszor nem nyugszik meg Zolinál se, csak nálam. Ez nagyon jó érzés és néha rohadtul fárasztó is :roll:

A képek, videók nagyon édesek, többi nem jelentkező topiklakónk is adhatna hírt magáról és rakhatna fel még fotókat!

Babák súlya - én bevállalom, hogy csinálok táblázatot, hogy mennyi volt a születési súlyuk a babáknak és mennyi lett a súlyuk + testhossz 1 éves korukra, csak akkor mindenki küldje el priviben nekem az 1 éves adatokat, jó?

Örülök, hogy más babája is üti a fejét :lol: Akkor megnyugodtam 8)

Voltam ma a fogpótlástani intézetben. Nagyon nagy poén, hogy pont az egyik banki ügyfelem volt az egyetemi tanár ott, sőt, parodontológus szakorvos, az orvostudomány kandidátusa... :lol: Volt protekcióm, csináltam röntgent, megnézte a fogaimat, megnyomogatta az állkapcsomat, mondta, hogy nagyon el vannak kopva az ízületek... na jövő héten szerdán megyek majd vissza, meglátjuk, lehet-e vele valamit kezdeni... de elkönyveltem, hogy kicsi a világ :lol:

Na mennem kell, Lotti nyűgös, ma pörgős napja volt.

Kép

Kép
nusildi

bocsi, nem én csináltam a röntgent, csináltak nekem röntgent :lol:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok! :oops:

Egy kicsit bekukkantok, bár sokat nem ígérek! :oops: Áttértünk napi 1 alvásra ebéd után, este apjuké a gép, napközben Máté megállás nélkül szaladgál, ha alszik akkor próbálom behozni a házimunkát! Közben lakásvásárlásba kezdtünk, de nem jött össze! Hihetetlen módon zajlik az élet!

NAGYON NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT MINDENKINEK, UTÓLAG IS! Lassan mindenki betölti az 1 évet igaz?

Egy két kép:

Ennyire süt a nap! (bárhol, bármikor ha mondjuk!)

Kép

Távirányító használatában profi!

Kép

Pancsi!
Kép

Profin telefonálok! (hihetetlen de csak akkor teszi a füléhez, ha világít a kijelző, nagyon jó megfigyelő)

Kép

Kép
bettike
Eger

És ami eszembe jut!

Ildi - Máté is próbálgatja, hogy meddig nem fáj a fej beverése tárgyakba! Én figyelmen kívül hagyom és reménykedem, hogy majd elmúlik! Kajálásnál ugyan így, mindent a földre dobál és mondja, hogy hoppá! Majd csak megunja, mert ha szólok annál jobban tetszik neki!

Játszóház - nagyon jó dolog, főleg most a rossz időben, mi Mazsola-Muzsikára járunk! Szupi!

Fogak - egyre jobban viseli, már van 5, a sorrend érdekes (alsó kettő, majd bal felső vámpír és most a felső kettő)! Lehet lassan behozzuk ezt a lemaradásunkat!

Tej - én már adom neki, 2,8%-osat, forralva. Védőnő így mondta, hogy nem kell már hígítani. Imádja Máté! Remélem később sem lesz másként!

Oltás - drukk mindenkinek hozzá, lassan mi is készülhetünk a 15 hós dupla kötelezőre! :cry: Bár most a BCG-t megyünk megnézetni, újraoltás után eltelt a fél év! :roll:

Veronika - szerintem biztos lehetsz benne, hogy menni fog addigra, úgy köss fogadást! :wink: Máté 10 hónaposan kezdett kúszni, 12 hónapos 2 hetesen pedig már járás lett belőle! Iszonyat gyorsan tanulnak! 2 hét alatt ott tartunk, hogy szinte teljes biztonsággal közlekedik a lakásban, megfordul, siet stb.! A gond csak idegen helyen van, ott egy kicsit ingatag! :lol:

Szupik a videók is! Mi is többet videózunk, mint fényképezünk, most a járás, fürdés és szövegelés miatt, mert ezek a képen nem látszanak!

Kép
bettike
Eger

Sikerült videót is feltennem!

Így megy gyengébb napokon!

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/j ... NmYTmaMQ5Z

Kép
bettike
Eger

Ez pedig egy "nagyon" régi, még éppen elkezdtem szövegelni!

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/b ... ZJPSJAMK9V

Kép
bettike
Eger

Sanyikának nagyon boldog első Szülinapot kívánunk!!!

Kép

Bettike, de jó, hogy jöttél, nagyon édes képeket hoztál, Máté még mindig egy tünemény!
A tejet milyen mennyiségben adod? Mármint napi hány dl-t?
Én is adnék, mert anyagilag nagyon húzós a tejital, azt nem bírjuk kifizetni, bár gondoltam, iratok a dokival anyatejkiegészítő tápszert vagy ilyesmit, tényleg, azt 1 éves kor után is vényre felírják?
Nem értek hozzá, eddig csak anyatej volt, de most már csak reggel-este van és elég kevés már, legalábbis úgy érzem.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Minden születésnaposnak nagyon boldog 1.születésnapot!!!!!

Képek nagyon jók és a videók is!!!!

Zsuzsa!Te jó ég nem semmi ára van a szemüvegnek!Én már 13éve szemüveges vagyok és tudom,hogy a lencse Optika függő pl az ofotértbe horror árak vannak.Én 2gyerek mellé müanyag lencsét választottam és nem bántam meg mert van amikor leejtem vagy ledobja a fiam a szememről :evil: Mikor lesz kész?Úgye ragsz képet Ábiról szemüvegbe????Konstinak,hogy megy a menés?

Ildi!Szerintem már simán vehetsz a boltokban kapható anyatejkiegészítő tápít a HA-nak addig van nagyobb jelenősége amig tényleg csak szopi van meg nincs 1éves.

Kata!Nagyon szép súlya van Norbikának!!!

Sz.Betty!De jó neked,hogy már kicsit mással is foglalkozol!

Fejütögetés nálunk is van meg haj húzás :evil: De bizom benne hamar elmúlik!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!

Ááááh, elöbb megírtam a Hsz-at és norbi egy laza mozdulattal kikapcsolta a gépet :twisted:

Bettike....nagyon édes Máté!!!Nagyot nőtt, milyen ügyesen megy. :lol: Cukik a videok is!!!!
A BCG miatt drukk++++++++++++++++ :D

TEJ: Csodálkozom hogy a védőnőd ilyet mondott! :shock: :shock: :? Ritka az ilyen.
Szerintem nem túl jó hogy hogy higítás nélkül kapja a tehéntejet :( , én higítanám.
Annyira nehezen emészthető ez a kicsi bélrendszerének. :roll:
De nem szeretnék okoskodni, természetesen a te döntésed. :oops: :)
Az én védőnőm, orvosom azt mondta hogy még ne adjam a t.tejet, adjak 3-mas tápszert, babatejet.....meg a tejtermékeket. :wink:
Minnél kösöbb vezessem be a tehéntejet. :!:

Ildi ....sajnos úgy tudom egy éves kor után nem írnak ki HA tápszert, ha nem kimondottan (gasztroenetrologiailag) beteg vagy allergiás.
Sima tápszert is csak 6hónapos korig írna ki receptre :?
Igen nagyon drága a tápszer :( Mi is nagyon szűken jövünk ki anyagilag. :cry: Mi kezdetektől vesszük :(
Még van 1,5doboz tápszer, aztán valahogy ki kéne húzni fizuig. :oops: :roll: Norbi most reggel és este kap tápszert 210-230ml között.
Bár a védőnő azt mondta hogy nem szükséges kétszer adni , ha jól eszi a tejterméket. :wink: Lehet hogy Lottinak elég ám amit kiszopiz, nem?
De talán a Mildibé tápszerek olcsóbbak, és elég finom. Próbáltad?

Sanyika Boldog Születésnapot!!!! :lol:
Timi várjuk a fotókat, jó bulizást!!!!

Kép
Kép
lovaszkata

Timi, Boldog szülinapot Sanyikának!

Ildi, én is úgy érzem, hogy már egyre kevesebb a tejem. Nálunk este van egy szopi, és hajnalban egy, meg utána 2 órával egy. Szóval nálunk is gyakorlatilag 2 szopi van.

Kép
szöszke

Bettike, Lkata, aranyosak a videók!

Zsuzsu, az Ofotértben van most 7.000 Ft/szemüveg akció,
http://www.ofotert.hu/index.php?pid=3&sid=41
bár nem tudom, gyerekeknek is csinálnak-e. :roll: Meg gondolom, már leadtátok a rendelést...

Kép
szöszke

Nekem van egy ismerősöm, akinek 14 hónapos a kislánya és kapja a 4 doboz tápszert / hó 90%-on!!! Akkor rákérdezek a dokinál majd, hátha valamit fel tud írni vényre Lottinak. A tejital most már nagyon bejön neki, Nestle vaníliás, napi 2X iszik kb. 180-200 ml-t. + a 2 cici.
LKata, annyi tejet már ciciből biztos nem iszik, mint amire elviekben szüksége lenne. Bár eszi a tejtermékeket simán, tojást heti egyszer, túró, natúr joghurt szinte minden nap van, sajt és a tejpépek ezerrel. Szóval talán elég ez is, de én örülnék, ha inna tejet is még, csak a tehéntejet még nem igazán merem elkezdeni még higítva se :?
Még nem vettem semmilyen tápszert, igazság szerint nekem ezek a tejitalok, amiket 1 éves kortól tehéntej helyett ajánlanak jobban bejön, csak hát marha drága, ez 1500 forint és 13 adag :shock:

Szöszke, és akkor nálatok van valami kiegészítő vagy a 2-3 ciciből van elég tej?
Amúgy szerintem most már lassan itt a szoptatás vége, úgy érzem. Most reggel még eszik 10 percet rendesen a 2 ciciből, este viszont már csak úgymond cummog, mert napközben eszik jól és uzsira is sokat, szóval már nem éhes, csak aludni kell neki.

Eszterbabe - Nagyon boldog 1 Szülinapot Laura babának!!!

Kép

Ja, elkezdtem csinálni a táblázatot, hogy a babák milyen súlyt és hosszt értek el 1 éves korukra, akik nem írták még le, küldjenek privit vagy írják le ide!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Ildi ment a pü! :D
szerintem akkor ne aggódj, ha Lotti ennyi tejterméket fogyaszt akkor nem lesz hiánya semmiből. :D
Ha fel tud írni a doki tápszert, az nagy mázli, jó fej lehet. :wink: Nálunk ilyen nincs. :( Már fél éves korban a 2-es tápszert nem kérhettem receptre. :evil:
Pedig nekem addigra semmi tejem nem volt. :cry:
De azt figyeltem hogy a tejitaloknak tök hasonló az összetevője mint a 3-mas tápszereknek! :shock: :D
Úgyhogy mindegy mit iszik, szerintem. A Nestlé nagyon drága, miért nem veszel Mildibét???Abból is van gyerekital is :wink:
20adag 1700ft körül van a DM-ben!
S, ha még gyüjtöd is a pontokat, még 10-20%-os kedvezménnyel vásárolhatsz. :D mi így sokat spórolunk.
Nekünk most a pelus is DM-es(babylove-os) és van olyan jó mint a Pampers. :wink:

Babe.....Nagyon Boldog első szülinapot Laurának!!! :lol:

Többiek:Inez, Sensi, NyMalac,Marek,....????????????

Kép
Kép
lovaszkata

Egy friss kép az egy éves egy hetes kisfiamról! :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

lovaszkata: KÖSZI!:) Múltkor én is vettem neki tejitalt, a Müllerben Bebivitat, de sztem annyira nem volt oda érte. Inkább maradok a 3-as tápszernél, amiből a Babylovet adom. Ezt nagyon szereti és olcsó is. A Mildibé nem izlett neki.
A DM-es pontgyűjtő nagyon jó lett, eddig is ott vettem mindent, most meg főleg jó, múltkor 200pontért váltottam ki egy gyereknevelési könyvet, amit ráadásul meg is akartam venni,majdnem 4000Ft lett volna.Meg a Bababónuszra is regisztráltunk már régen.
De pelsuból marad a Libero, sztem a legjobb. És most a Laura szülinapja alkalmából kaptam a Libero klubban +3pontot:D

ildi: ez a fejütögetés ijesztően hangzik:D
Laura meg mindenhova lefekszik. De nem alszik el, aztán mikor szólok neki, hogy mit csinálsz, röhög egyet és felkel:D

Mi is voltunk 1 éves státuszvizsgálaton, azt mondta a doki nagyon jól fejlődik a Laura. 76,5cm és 11,58kg.

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely

Ildi, nem kap Gergő semmilyen pótlást. :) Cicin kívül vizet, gyümölcs centrifugás gyümölcs/zöldséglevet, vagy teát fogyaszt, sok gyümölcsöt, jázminrizst, répát, borsót, sütőtököt, gesztenyét, búzakorpát, teljes kiőrlésű vagy félbarna kenyeret, darát, stb. kap. Tudatosan kerülöm a por alapú készítményeket. Amióta a kínai melaminos botrány volt, még jobban elgondolkodtat, hogy valóban jó-e a laboratóriumban összehozott anyag...én nem enném meg, ezért a gyerekemnek sem adom. Ettől függetlenül nagyon szimpatikus, hogy módosítják a tehéntejet, vassal dúsítják, stb.

Kép
szöszke

Babe, Boldog szülinapot Laurának!

Kép
szöszke

Sziasztok!!!!

Én nem vagyok állandó fórumozó de azért olvasok sokat.

Fanni egy éves adatai 77cm 10,15kiló és a feje 46cm es nem kis csajszi
Mindenki el van töle ájulva meg néha daginak is mondják amit utálok :evil:

Na mindegy az a lényeg hogy nekem ö a legszebb legtökéletesebb baba.De szerintem ez a normális. :D

Ügyesek a babák mindig ha van idöm nézem a képeket is.És hát gyönyörüek nagyon.

Fanni már nem szopizik.Én a mildibé banános tápit adom neki most én is vettem neki nestlé tejitalt vaniliásat de nem volt oda érte.
Én már adtam neki kb kétszer háromszor tehéntejet de még nem viszem túlzásba nem is kérte igazán.Én amig lehet adom neki a tápit.Mi is szarul állunk anyagilag de szerintem ez jobb nem is lesz. :( sajna
Fanni már kéri a mi ebédünket de még nem sokszor kapott belöle.Mondjuk a füszereket kerülöm a kajákból nem fözök túl füszeresen.De inkább üveges baby ételt eszik.Meg én is fözök neki de mostanában ritkán.

Ildi:Fanni is ütögeti a fejét.Szinte minden gyerek ugyanazokat a dolgokat csinálja.
:lol:

Kata:Norbika aranyosan megy a videón.

Zsuzsu:nem semmi árak vannak szemüveg téren.

Bettike:Máté is édes a videókon. :D

Rakok én is pár képet ha nem baj.

vikcy6
Pákozd

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

vikcy6
Pákozd

Bocsi kicsit sok lett de még annyit tudnék feltenni. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

A tortáját én sütöttem,Nem valami profi de a szándék a fontos.Egyébként a mirinda szelet csak tortában.

vikcy6
Pákozd

Kép

Na csajok, egyelőre ilyen a táblánk, akinek nem jók az adatok vagy akinek még hiányzik, az írja meg légyszi vagy priviben vagy a fórumra!!!
Vagy ha még van ötlet, hogy mit lehet(ne) beleírni, a fej és has adatokat köszi, de az szerintem kissé macerás lenne, mert nem mindenkinél mérik le (nálunk nem mérte a doki most).

Köszi az infókat tej-tejital témában!
Meglátjuk, most kaptunk egy nestlét anyóstól, van elég, de megpróbálok majd fizukor kesesni másmilyet is!

Vikcy, nagyon édes a kiscsaj, a torta is nagyon szép, ügyi vagy!!!

Na megyek tovább, Lotti mindjárt ébred.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Nálunk megvolt a második szülinapozás is :)

Íme a két ünnepelttel! :) Látjátok Pálmi milyen kis picuri rózsaszín "tortát" kapott? :)
Kép

Itt pedig az unokatesóval játszik:

Kép
Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Vicky...nagyon örülök hogy raktál fel képet, szép nagylányotok van!!! :D Nagyon aranyosak a képek.
Formás, mosolygós...látszik jó baba! :lol:
Tök szupi a torta, ne szerénykedj! :wink:

Ildi...húú, de jó lett a táblázat, köszi!!!! :D
Norbi a leghosszabb????Legalább is az eddigi adatok alapján.

Képzeljétek, Norbi beteg lett. :( már délelött is kicsit náthás volt, azt hittem csak a foga miatt. Eddig még nem volt beteg
úgy igazán. :( Lehet csütörtökön az egy éves vizsgálaton szedtük össze, sokan voltunk a váróban? :roll:
Nem akart enni uzsit, pedig a kedvenc tejpépét kevertem be.Nehezen beleeröltettem 60ml tápszert...és ennyi.
mit tegyek??? :cry:
Nagyokat pukizik, lehet hasmenése is lesz? :roll: :(
Már a lázát néztem, még csak hőemelkedése van 37,5, de félek lesz ez több is. :cry:

Kép
Kép
lovaszkata

Veronika, jaj de édes kis tortája van Pálminak! :lol: Nagyon cukik a képek!

LKata, nyugi, szerintem ne ijedj meg ettől, ez még nem jelent semmit, ha nincs más tünet, csak kicsit náthás. Ha 38 fölé megy a hője, akkor csillapítsd, addig szívd a nóziját és tengeri sós spray-vel lazítsd neki a fikuszt! Cebion cseppet is adhatsz neki, én minden reggel adok Lottinak 10 cseppet a D-vitamin mellé. Ha nincs étvágya, szerintem nem vészes, csak igyon, az fontosabb a betegségnél. A váróban össze lehet szedni bármit, de gondolom az oltás miatt az egészséges rendelésre mentetek, nem? Oda beteg gyereket csak nem visznek.

TÁBLÁZAT - még annyit akartam írni ezzel kapcsolatban, hogy pár embert töröltem belőle, bocsi és akire értem és esetleg olvas "sutyiban" és zavarja, hogy nincs benne, írjon, visszateszem. Csak úgy voltam vele, hogy aki ebben az évben egyáltalán nem jelentkezett, (mint pl. Ancsa2727, Napsugár...), az valszeg nem is fog, ha tévedtem, írjatok!

Kép

Kép
nusildi

vicky6, kész vagyok a rózsaszín hajcsattól!!! :D:D:D Ilyen édeset?! :D:D Jó a torta is!

Ildi, nagyon ügyes vagy, mi jövő héten, vagy azután megyünk mérésre és státuszt csinálni. Utána én is küldöm a számokat.

sz.veronika, de aranyosak a gyerekek, ahogy összedugják a buksijukat! Milyen szép a pici torta is. :)

Lkata, szegény Norbika. Lehet, hogy fáj a torka is, azért étvágytalanabb. Szerintem főleg itatni próbáld (ahogy Ildi is tanácsolja), azt mintha szívesebben elfogadnák ilyenkor.

Kép
szöszke

Lányok, Marek mostanában nem tud jönni, mert a családdal kell foglalkoznia -főz, vasal, ráadásul délutánonként tanít is -, de ha több ideje lesz, jön.

Kép
szöszke

Sziasztok!

Egy eltűnt bárányka gyorsan bejelentkezik.

Nem tudok vissza olvasni, csak a képeket átfutottam. Mindenki nagyon cuki és akit kifelejtettem az nap annak most utólag kívánok nagyon boldog szülinapot.

Mi is túl vagyunk két szülinapon, majd teszek fel képet, csak még le kell szedni a gépről és kicsinyíteni kell. Enyém gyerek a nagy tortátt harapta, nem tudta kivárni, míg felvágjuk, nagyon édi volt azt hittem megzabálom.

Mi is betegek vagyunk egy kicsit, csak az a baj, hogy éjszaka mindig köhög és sajnos ugyan úgy ugat (krupp), mint a nővére. :cry: :cry: :cry:

Ildi:
A DM tápszer többek szerint nagyon jó és a HUMANA gyártja. :wink: :wink: :wink:

Én nem tudok róla többet, mert mi tejallergiásak vagyunk és spec. tápot kapunk receptre, de én is úgy tudom, hogy egy éves kor után már nem írnak fel tápot.

A mi adataink, bár szerintem rosszul mérték, így én holnap lemérem 74-75 cm és 8700 g. Ez a születési súlyához képes nem sok, de ha belegondolunk, hogy 5 hónaposan még csak 5 kg volt.

Most megyek, mert a kicsi alszik a nagyobbal meg verdát nézünk.

Kép

Kép
mtücsök

Kép

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?