Új privát üzeneted érkezett!

Norbi nem akar felállni sem ha cipő van rajta :cry:
szerintetek???

De nagy áttörtés van kaja-ügyileg! Tegnap evett egy negyed házi lekváros kenyeret elcsipedve! :lol: :lol: :lol: Hurrrááááá! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást, jól esett bevallom!!! Ezért biztosan gyakrabban fogok jönni!!! :lol: :lol: :lol:

Marek
Látom ti sem alszotok éjjel, hát ez az ára a szopizásnak szerintem., de nekem megéri., inkább szenvedek vele, de igazából már megszoktam és nem bánom, ha fel kel kelnem hozzá. Ma éjjel pl. 4x volt fent és ilyenkor mindig cicizett, igaz most jön a foga és tiszta takony is, de valami kifogást mindig találok, hogy miért nincs szívem siratni. :roll:

Veronika
Áron is csikorgatta egy időben a fogait, de aztán elhagyta ezt a szokását.
Merre vesztek házat? (ha jól olvastam)

L.Kata
Köszi szépen, és így, hogy mindent magunknak csináltunk nagyon olcsón megúsztuk az egész tetőtér beépítést!
Azt a "kis" házikót tavaly vettük az Auchanban 50eFt-ról 15eFt-ra volt leértékelve nyár végén. Még a nagyok is jól eljátszanak benne, de igazából ők már kinőtték így maradt Áron szobájában, nagyon tetszik neki is, mindig ki - be csukogatja az ablakait, ajtajait.
Gratula a lekváros kenyér evéshez!!!!

Vasárnap óta megint van egy új védencem, nagyon édes egy fiatal kis palota pincsi kutyus, kerestem a gazdiját, de sajnos nem lett még meg, pedig nagyon okos, ápolt és szobatiszta, ha nem lesz meg a gazdi megmarad, Áron imádja, egész nap kiabálja neki "vau-vau", és hát négy gyerek mellé négy kutya jár, így már teljes a létszám!!

Marek
Nektek hogy van az új kutyusotok?

Íme ő:

Kép

Kép

Kép
éva75

Képzeljétek, teszvesz mániás lettem, ez lett a káros szenvedélyem, mindent meg akarok venni. Igaz sok dolgot szerencsére már el is adtam. Ti nem szoktatok rá az árverésekre?

Kép

Kép
éva75

LKata
Erről a cipőkérdésről kétféle vélemény van, az amit te írtál csak az egyik. Mások szerint viszont inkább puhatalpú cipő, mint keménytalpú, főleg bentre. Persze bent ugyanolyan, ha zokniban van, csak a zokni csúszik, a cipő meg nem. És rajtam nem segítenek a csúszásgátlós zoknik, mert megfordul a lábán, úgy meg ugye nem sok mindenben gátol.

Éva
Teszvesz mánia??? Ne is mondd! A férjem nagyon rászokott. Mindig izgulok, hogy nehogy véletlen megnyerje, amire licitált... :lol: De azért persze sokszor megnyeri, olyankor naggyon örülök. Bezzeg ha én szeretnék valamit, akkor jó, hogy használja... :lol: Borinak is ott vettünk játékot a szülinapjára. Csudijóóóóó. Ma meg is érkezett, persze nem bírtam ki, és odaadtam neki.
Kép
Rohadt drága volt, de nagyon beleszerettem. Sajnos nagyon jó új fajátékok vannak a VAterán... :roll:

marek

Bori így alszik el ebéd után:

Kép

marek

Jó az alvó Boris kép :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Marek...hááát, ez csúúúúúcs ez a kép! :lol: :lol:
Igen, cipő ügyben valóban sok féle véleményt hallani, így legyen okos az ember. :roll:

Éva...akkor tök jó vétel volt a házikó! :lol:
Szegény kutyika! :cry: Pedig tök ari!

Nekünk spániel van! :D Pont ma barátkoztak kicsit Norbikával!
KépKép
Így végigéri a kocsit! :shock: :shock: :shock:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Kata,
látom most már Norbi is kicsit barátkozgat a kutyussal. Mit szólt hozzá?

Csináltunk egy mini sziklakertet a bejárathoz, megmutatom :) Pálmi is rajta van persze :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Marek,
még jó, hogy Pálmihoz nem akar nyúlkálni mindenféle alak :shock: Majd rákérdezek anyumnál, ő szokta magával vinni vásárolni, lehet, hogy a boltban előfordul ilyesmi...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Gyorsan benéztem, aztán megyek vasalni, mert van mit bőven.

Gyerekvezetés:
Én nem engedem, hogy vezessék, tanuljon meg egyedül járni és akkor boldogan szaladgálhat, addig pedig marad a mászás amit már brutál tempóban űz.

Mások tanácsai:
Ha valaki jó tanáccsal lát el annak örülök, de amikor okoskodóan ki akarnak oktatni azt utálom. A halálom pl. amikor csokit akarnak neki adni, nem értik, hogy én még nem adok neki ehet még eleget egész életében.

Cipő:
Nekem itthon liliputiban van, ha elmegyünk akkor rendes cipőben.

Kaja:
Én a tejtermékeken, tojáson, apró magvason kívül mindent adok neki, elvégre egy éves kortól minden ehetnek.

VÍZ:
Mi szoktunk csapvizet használni, soha nem vettem baba vizet, szerintem a sima mentes víz ua.

VOlt még valami téma???

Amúgy jól vagyunk most azon gondolkozom, hogy legyen a szülinap. Kicsi a lakás és egyszerre nem férünk el.

Mennem kell...

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!!

DORKÁNAK BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT!!

Marek!
Elfogadom az érveidet a szülinapi tortával kapcsolatosan, de én sütnék muffint, egy darabra tennék egy szál gyertyát és kinevezném szülinapi tortának....

Vezetgetés: egyszer megpróbáltam, de nem hagyja magát. Mászik ezerrel és kapaszkodva lépeget. Nagyon helyesen azt teszi, amire képes, óvatos, megfontolt . A legjobb hagyni,, h a saját tempójában fejlődjön.

Borialvás: :lol: :lol: :lol: :lol:

tapogatás, beszólások: valahogy nálunk nincs ilyen. Egyedül az exvédőnőm szólogat be, de Őt könnyedén leszerelem. (emlékszem januárban még Ábel iszonyat hisztis volt , meg sem hallotta, ha szóltam neki, részben emiatt vittük el hallásvizsgálatra. Most meg naponta azt meséli az exvédőnőm, mennyire nem tudja fegyelmezni a 22 hónapos lányát....Olyankor vigyorogva említem neki, h januárban miket mondott nekem....

valahogy felénk nem szokás simizni idegen babát. Naponta megyünk az oviba, de nem nyúlnak a kicsihez a gyerekek. Az biiztos, h nem hagynám!!!

Az étkezéssel kapcsolatosan pedig: mindenki a saját gyermekéért felelős.....ezt kell tiszteletben tartani.
Konsti pld. ma délben kaptt tejet. (150ml forralt, 2,8%-os forralt tej és 150ml forralt víz) Simán megitta, nem is grimaszolt.

sírás, hiszti?!: nálunk is van olyan, ha nem tetszik valami, akkor dobja magát hanyatt. Olyankor nyugisan elmondom a tényállást és hagyom gondolkozni, vagy sírni. Úgy tanultam, mennél jobban vígasztalod, mennél jobban rászólsz annál inkább csinálja, mert így eléri, h figyelsz rá. Kivált belőled valamilyen hatást az Ő viselkedése és ez tetszik neki. Jól írtam borkaby??! :wink: :lol:

Szöszke!
naggyon tetszik Gergő szemei!!!!!!!!!!

Borkaby!
Ez a kutya téma nálunk sürgős megoldásért kiált. A minap jöttünk haza az oviból és csatlakozott hozzánk egy pici kutya. Eléggé csúnyácska -betegnek nézett ki, így jobbnak láttam elkerülni. Ábel ordított, toporzékolt. Próbáltam nyugtatni, ugyanakkor rohantam haza babakocsistul, Ábelestül. Mire hazaértünk Ábel annyira felzaklatta magát, h "visszaadta" az ebédjét... :evil: :evil: :evil: Ez pedig minden csak nem jó.....

Ildi!
Konsti Ábel ülését örökölte-no name-, eleinte sírt, de mostanra már alszik is benne.....

Áron és Ádám nagyot nőttek, aranyosak, szépek, gratulálok!!!!!!!

L.Kata!
Aztaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: Nagyon bátor Norbi! Gratu az első lépésekhez!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!!

BORINAK VIDÁM ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép

BORI NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Kép

Kép
mtücsök

Jó reggelt!

Nekem nem túl jól indult, kiesett a tömés a fogamból :? , pedig ezt kismamaságom alatt csinálták :roll: Eddig bírta. :evil:
a régi fogorvos nyugdíjba ment, kereshetek másikat. :roll:
Mennyi most egy fehér tömés??? :roll:

Köszi a dicsiket, Norbi még mindíg csak max. 5 lépést tesz meg, de az egyre szebben! :D

Zsuzsu...egy éves elmúlt, mértne ihatna tejet.....egészségére! :D

Veronika.....nagyon tetszett neki a kutyus, Liza kutya amúgy is ösztönösen szelíd a gyerekekkel. :D
Norbinak főleg az tetszik, mikor megrázza a bundáját...akkorát kacagott! :lol:
Húúú, tök jó a sziklakert!Ügyi vagy. :wink:
Nekünk elgazosodott, és nagyon elszaporodott benne a nyuszifül(fehér szőrős kis levélkés virág)ezért át kell rakni jövőre.

Hiszti....Norbi is tud ám! Mániája a tusfürdős flakon rágás, nyalogatás. :shock: :? Beszökik utánnam a fürdőbe, amég én a mosást összerakom, és már a falkonokat piszkálja. :roll:
Persze nem engedem, mikor felveszem megfeszíti magát és sikíííít! :shock: :(
Ha meg valamit elveszek tőle, akkor is sikííít és morog! :roll: ha adok helyette mást azt bosszúsan elhajítja...
mi ez ha nem hiszti?! :? :( :(

Tegnap evett Norbi túrórudit,először fintorogva ízlelgette, de azért a negyedét benyomta! :lol:

Kép
Kép

Marek...BORINAK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!!!! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

BORINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :)[/b]

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Talán még emlékeztek rám...
Dorkám mellett szinte képtelenség netezni. Most itt ül és sírdogál, de sajnos itt az ideje megtanulni, hogy Anya mást is csinál néha....

Kép

Igyekszem gyakrabban benézni, ha nem zavarok ;)

Pár dolog:
Éjjel: nálunk enyhe sirdogálás van pontban 3-kor, de álmában. Kivéve mára virradóra mert iszonyú üvöltés volt, szóval bementem és kapott cicit.
Amúgy én a kegyetlen anyák táborába tartozom, mert ha ma éjjel is ez lesz, akkor mellette maradok csak és max. ringatom, következő nap meg csak átmegyek és ki sem veszem...volt már ilyen, pár nap alatt leszokott a betegség alatt megszokott éjféli evésről.
De szerintem mindenki tegyen belátása, megérzése szerint.
Engem csak az zavar, ha valaki maga mellett cicin altatja a gyerekét (2 évesen), akkor ne panaszkodjon, hogy milyen fáradt - természetesen ez nem Nektek szól, csak tanulság lehet. :)
Fontos a következetesség!

Cipő: nekünk van kinti (a hideg miatt, de még nem járunk!), bentre szeretnék bőr mamuszt, mert a zokni lecsúszik - ebben az időben szerencsére lehet harisnya is már Dorkán)

Boldog szülinapot mindenkinek! Én mivel elsők között szültem, nem nagyon rémlik- inkább csak az előttem lévők. :oops:

Torta: mint látjátok csokitorta volt, nem lett semmi baja. Mi is mindent eszünk már, nem túl sokat, de ez van.

Rólunk: Dorka 8,5 kiló és 74 centi, de doki szerint szép, formás baba, mindent csinál, amit kell (mászik, oldalazva lépeget, halandzsázik, pár szót mond: nem, vau, pápá, apa, tigyi (ez a tigris- képen van a szobájában).
Nem akarok okoskodni, de ami tilos: kezét fogni és úgy lépegettetni (két kezét fogni).
Ami segít állás stabilizálásában: labdán ültetés (én még nem kezdtem el, keresek labdát, ami nem túl nagy, és kényelmesen tudnám rajta ültetni) - ez tanít meg a stabil talp támaszra, egyensúlyozásra

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Kata,
majd rákap a túrórudira! :) Pálmi úgy nyeli, mint egy kis kacsa :) Bár mostanában nem kapott, mert elfogyott és vagy 2 hete nem vettünk.

Érdekes nálam ez az alvás dolog... 3 napig alig aludtunk, ezek után tegnap egyetlen egyszer sírt fel éjjel 3-kor, végre egy éjszaka amikor alhattam volna, de reggel 7-ig nem bírtam visszaaludni. 7-kor meg felkelt :? Akkor átpasszoltam apának és 8-10-ig aludtam, meg délután is 2 órát a délutáni alvása alatt. Ezek után ma óránként felsírt, de mindig rögtön vissza tudtam aludni. Talán az van, hogy ha már nagyon fáradt vagyok akkor nem megy, ha meg amúgy többet aludtam, akkor igen? Mindenesetre érdekes :shock:

Kata,
én simán engedném, hogy rágogassa a tusfürdős flakont :lol: Persze ha ki tudja nyitni, úgy nem jó... Pálminak meg az a mániája, hogy a popsitörlő kendőkből szívogatja a nedvességet :shock: Na azt persze azt én sem engedem, hogy a vegyszeres cuccot nyelje. Utána adok neki vizet, hátha szomjas, de nem azért csinálja.
Meg ami még "nem", az a számítógép... állandóan ki-be kapcsolgatta, úgyhogy eléhúztam a játékos dobozát, így most nem fér hozzá :)

Arra nem tudom hogyan vezessem rá, hogy ne csapkodja a dolgokat... mindig megfogom a kezét és mutatom, hogy simogatni kell! De rögtön utána folytatja a csapkodást...

Kép

Kép
sz.veronika

Peva,
édi a kis maszatos a csokitortával! :)
Labdán ültetés? Ez jó ötlet!

Én is próbálkozom ilyesmivel, hogy anya mást is csinál néha... pl. mosogatok, jön, felkapaszkodik a lábamon, ott áll mellettem és félig-meddig sírós hangon magyaráz (gondolom, hogy vegyem fel, meg vele foglalkozzak). Megfogom, beviszem a szobába a kezébe nyomok egy játékot és visszamegyek mosogatni...

Kép

Kép
sz.veronika

olvastam az előző oldalt.

hiszti: van nálunk is, nagyon akaratos Dorka is. sőt, ha kinyitom az előszobát /kutyákat elválasztó rácsot már akkor üvölt (olyankor megyek a konyhába), de abbahagyja gyorsan, csak kell egy kis reklamálás.
Bettyna! Szerintem nem rontottál el semmit, most nyílt ki a csipájuk. Most kell résen lenni. ;)

peva

BORI Nagyon Boldog Első Szülinapot!!!

LKata: Norbinak hol van a 9. foga, nekünk 8 van, de nem tudom igazánn megnézni most melyik következik, csak azt tudom hogy jönnnn... Gratula Norbinak a járáshoz...Ádám is igy kezdte, 4-5 lépés, 1 hét mulva olyan ügyesen totyognak...mára Ádám már egyáltalán nem is mászik, mindenhova totyog...

Lábba kapaszkodás, jajj az nállunk is megvan!!!

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Marek: Bori az alvos képen szuper aranyos. nagyon jó alvókája van! ádám ha netán elalszik az autóban, akkor megállok egy lámpánál, kinyillik a szeme!

Zsuzsu, s akik még kell az ilyensféle étkezési tanácsok miatt mérgelődnie:
én sem szeretem, Ádám még csak 3-4 hónapos lehetett mikor apósom azzal nyaggatott, hogy a kollegája unokája (egyidősök) már foklhagymás levest eszik...én is erre annyit mondtam: NACSAK, mindenki azt ad amit akar, a szomszédjukban is majdnem egyidős baba lakik, kissebb mint Ádám 3 hettel, és apósom egyszer megint jött: adjunk már a gyermeknek szőllőt, mondom, már eszi, csak hély meg mag nélkül adja...errefel, a "szomszédgyermeknek, ugy adják a gerezdet a kezébe" égnek áll a hajam tőlle....ki is pötyösödött a csöppség!!

Tejcsi: én is szeretném ha 1 év után lassan adnám a tehéntejet...ti hogyan tervezitek keverni??biztosan már volt téma... :(

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Jaj még egy kérdés, aztán megyek:
Akiknek meghűllt a babájunk mostanság....még mindig eltart nállatok a felszakadózó köhögés?

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Peva...örülök hogy jöttél! Nagyon édes Dorka, ő is tud ám maszatolni. :wink:
Éjjeli ébredés: szerintem is ez a jó ahogy te csinálod.Ügyi vagy! :D
Én sem veszem fel Norbikát, ha megébred, megitatom vízzel, cumi vissza és pici simi...megölelni a Nyunyiját és alszik tovább! :D
Persze nekem szerencsém van, Norbi mindíg jó alvó volt.

Veronika...sajnos Norbi kinyitja a tusfüdös flakont és inni akar belőlle, élvezettel nyalogatja az is ami esetleg a
flakon oldalán lecsurgott. :shock: :?

Dalma a 9.fog nekünk alul jött ki a jobb oldalon, de nem a többi mellett hanem egy kimaradt és úgy.
A szakirodalom szerint is most a rágófogak jönnek alul-fölül.
Ez egy rágófog lesz(még csak a fele van kinnt! :roll: )2 hétig jött ez is. :? De szerencsére már nem nyűgös,
egy hete volt 2 napig enyhe láz, sírás... :(
Tehén tej keverése:azt mondják felesbe kell adni majd késöbb 2/3 tej és 1/3 víz! :wink:
De én még nem adtam, még van 1 hónapra való tápszerünk.

Kép
Kép
lovaszkata

Utólag Peva Dorkájának és mára Marek Borijának nagyon-nagyon boldog első Születésnapot kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép
nusildi

Gyors bejelentkezés...

ma nem tudtunk játszóházba menni, mert Lotti 9-től háromnegyed 11-ig aludt :? De azért ez jó is, legalább kipihente magát :lol: Kellett is, mert mentünk dokinénihez vissza, mert bár nem folyik az orra, a torkában hallani a trutyit. Semmi extra, Stodalt kell szedni továbbra is, ez egy homeopátiás szer, ennyi. Popója még mindig piros, kenni kell továbbra is a gomba elleni szerrel :roll: Meg vagyunk áldva :?

Képzeljétek, csináltam Lottinak tejbegrízt. Hát a kis piszoknak nem kellett :shock: 2 kanál után nem nyitotta a száját, bezzeg utána a tejpépet (bolti dobozos) bezabálta :? Úgyhogy elkönyveltem, talán még korai neki a tej.
Viszont a rakott karfiolomat se ette meg, 1 kanál után nem kérte :roll:

Fog, nekünk most azt mondta a doki, hogy jönnek a rágófogak, több is egyszerre :roll:

Képek nagyon cukik, na bocsi, mennem is kell.

Kép

Kép
nusildi

Peva, Dorkának boldog szülinapot (tegnapra)!

Marek, Borinak boldog szülinapot mára!

Biceboca, én a tehéntejet úgy adom, hogy csak a férjemnek. :D:D Viccet félretéve: a babának egyelőre semmilyen formában sem adunk tehéntej alapú termékeket, viszont tegnap vettem eredeti, házi, termelői tehéntejet, amiből tejberizshez használtam, és nem volt tőle semmi bajom. (Mert amúgy nem tudom a tejet emészteni). Mondjuk nagyon keveset használtam hozzá.

Cipő: ma a dokinénink azt mondta, szerezzünk olyat, ami a bokáját tartja körben, mert úgy néz ki, lúdtalpra hajlamos Gergő. (Mint az apja. :) )

Megmérték: 8100 gr és 74 cm, tehát 3 hét alatt 13 dkg-ot, 4 hét alatt 15 dkg-ot hízott, és egy centit sem nőtt :shock: :roll:
Vas-tartalmú kajákat kell adnom neki. A dokink először a húsokat említette, aztán lebeszélte magát róla, mert mondta, hogy a mai állattenyésztők sok antibiotikummal és növekedési hormonokkal tömik az állatokat...ezek pedig a babának abszolút nem kedveznének...úgyhogy igazából tanácstalan volt.
Ezért én ismét kivadásztam egy elég jó vastáblázatot, abból fogok választani.
http://www.worwagpharma.hu/upload/worwa ... vhiany.htm

Kép
szöszke

És kezdődő kötőhártya gyulladása is van, aminek a tünete a csipásodás. Csak az egyik szeme csipásodik, nem tudjuk, mitől. Bár a sok matatásban a kezén bármi megtelepedhet, amit aztán beledörgöl a szemébe. Kaptunk rá kenőcsöt. Kíváncsi vagyok, hatékony lesz-e...ha nem, akkor jön a jóóóóóóó öreg kamilla főzet. :)

Kép
szöszke

Ildi, nem a tejbegríz állagával volt baja?

Éva75, nagyon szép lett a tetőtér!
A pincsi a gyengém! Nekünk kettő volt. Mindkettőt Yodának hívtuk. :D Az első 8 évesen halt meg, és halála előtt befedezett egy tacsi-pincsi keverék szukát, akinek 3 gyönyörű kölyke lett, és az alomból a fiú kutyust megkaptuk. Azért volt érdekes, mert egyáltalán nem tudtuk, hogy a fedezés sikerült, csak amikor elsirattuk az "öreg" Yodát, akkor kaptuk a hírt, hogy megszülettek a kiskutyák, nézzük meg őket. A kis Yoda már 13 éves, és stramm kutya, nagyon jó fej, egyéniség. Mindenhová futva megy.

Kép
szöszke

Peva Dorkájának utólag is boldog születésnapot!!!!

Borinak boldog születésnapot!!!!

Annyi mindent akartam írni de 39fokos lázzam volt/van ma így majd később jövök de a kisünnepelteket fel szertettem volna köszönteni!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Szabinak nagyon boldog Születésnapot kívánunk!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
nusildi

Hát látom minden a régi, amint megjelenk, mindenki eltűnik. :lol:

Éva! Szép lett a tetőtér! Nagyon nagy szívetek van, én a mi kutyáink mellé nem merek hazahozni kósza állatkákat, de van egy, aki minden esti sétánál hozzánk csapódik, elég szívfacsaró...

Szöszke! Nálunk is lassult a gyarapodás, nekünk menni kell vérvételre vasat nézetni. Nektek nem? De nem lehet minden gyerek egyforma súlyú (mi sem vagyunk azok, bár én szívesen lennék Marek-alkat :wink: )

peva

Sziasztok!

Utólag is boldog szülinapot Borinak!!!!!

Ildi - Köszönjük szépen! Most alszik épp, gyorsan bekukkantok.

Éva - Klassz lett a tetőtér!

Kata - Nagyon jó a videó és aképek is helyesek!

Marek - Szabi ugyanígy szokott kidőlni. Van amikor még le is tudom vetkőztetni álmában.

Peva - De jó, hogy újra itt vagy!!! Jó néz ki a maszatos Dorka!!!! Jövő hét állatkert? Többiek?

Gyorsan rólunk: TEgnap sütöttem tortát. Életemben először. Hááát, majd meglátjatok. :oops: Még a díszítés nincs kész. Ma ebéd után megyünk be a sulimba szüreti mulatságra, aztán este, ha apa is hazaért (megígérte, hogy megpróbál előbb jönni) kezdődik a köszöntés. Tavaly inlyenkor már eléggé fájtam. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna....Szabikának Boldog első szülinapot!

Kép
Kép
lovaszkata

Kata...jaj szegény! :( Csak nem influenza???Jobbulást!

Elöbb tudtam meg a szembe szomszédban jön a kistesó! :D Úgy irigykedem! :oops:
Fecó meg pont ma mondta hogy lehet el kéne halasztani a kistesó projektet, mert szűkös az anyagi keret hozzá, és
reménytelennek tűnik a helyzet. :roll: :cry: :cry: :cry:
Én meg már beleéltem magam, most filózhatom hogy ha ezt komolyan gondolja, akkor hová mehetnék dolgozni,
és hová teszem Norbikát! :( :cry:

Kép
Kép
lovaszkata

Szöszke...tök szupi ez a vastáblázatod :D köszi!

Én is fogom adni a len- és szezámmagot, búzakorpát(bár utóbbit egy héten 1-2 alkalommal kapott eddig is) :D
Szerinted a len és szezámmagot daráljam le mákdarálóval, vagy te hogy adod majd????? :roll:

Ugye nem gáááz, hogy Norbi elöbb lenyelt egy kis darab újságpapírt???? :roll: :oops: :(
Mindíg elveszem tőle de most amég Wcn voltam szerzett egy kis csemegét :? :(

Kép
Kép
lovaszkata

sziasztok
gyors életjelet adok magunkról

próbáltam vissza olvasni, de sajna nagyon lemaradtam igy nem jutottam a végére.

elöször is mindenkinek Boldog elsö szülinapot
minden baba édi, szépek a torták.

l.kata: látom hiányoztunk neked /puszi érte :lol: /

mi megvagyunk.csak sajna mostanában nagyon kevés idöm van. amióta volt az a pár napos betegsége a fiamnak, felborult a napirendünk. már nem alszik el ebéd utánn úgy ahogy eddig.
van olyan nap, hogy semmit nem alszik du. vagy 4kor alszik el, volt már 2óra is, szóval össze-vissza, akkor is csak max.fél órát alszik, de muszáj mellette lennem, mert máskülömben visit.
remélem ez hamar átmegy rajta, mert igy nincs idöm netezni se :-(

a harapás dolog azóta megoldódott, már nem harap szerencsére. :lol:

az evésben még mindig ott tartunk, hogy a fö táplálék a szopi.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sziasztok!

[color=red]Dorkának és Szabinak nagyon sok boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!
[/color]

Köszönjük a köszöntéseket! Bori mindenkit puszil... :lol:
Borika egyébként védőoltást kapott a szülinapjára a doktorbácsitól. Annyira nem örült neki, de szerencsére gyorsan túl lett rajta.
Egy éves adatok a következők: 70cm és 9,65 kg. Ez azt jelenti, hogy Bori fél év alatt hízott kemény másfél kilót, de ki nem sz@rja le, hisz így is majdnem tíz kiló. Ilyenkor már egyáltalán nem baj, ha lelassul a gyarapodás. Egyébként Borinál néztek vasat a vérvételen, és nem vashiányos, csak egy nagyon kicsit vérszegény, most folsavat szedünk, amikor dinkaanya nem felejti el. :oops:

Timi
Evésben még mi is ott tartunk, mint hat hós korban.

LKata
Most nyelt le először ilyesmit? Akkor te nagyon ügyes vagy! Bornak az anyatej után a fő tápláléka a papír és a szösz. Pedig tényleg naponta porszívózok, de ezek a gyerekek mindenhol találnak egy kis csemegét... :oops: :lol:

Sajnálom a tesóprojektet

Peva
Jelenleg nem tudok magamra gatyát venni, mert mind nagy. Nem biztos, hogy az én alkatomat érdemes irigyelni, de te tudod... :lol:

Egyébként mit jelent az, hogy Dorka keveset eszik? CSak szeretnék viszonyítani... :roll:
Tali nálunk 17-én?????

Tücsök
TAli?

marek

Szbettyna, Szabinak Boldog szülinapot! Kérjük a tortás képeket! :D

Timi, nekem is hiányoztál! :wink:

Kata84, jobbulást neked! Fáj a torkod is? :?

Lkata, lenmag, szezámmag: olvastam olyat, hogy úgynevezett magtejeket csinálnak, ami azt jelenti, hogy porrá törik a magokat és vízzel higítják ízlés szerint, de gyümölcsbe, főzelékbe keverve is tuti jó. :)
Ezt is találtam:
A nem csonthéjas olajos magvak (napraforgó, szezám, tök és len) is nagy szerepet kapnak a vegán babák étrendjében – természetesen sajtolt, darált formában.
A csonthéjasok allergizálnak...

Kép
szöszke

Sziasztok!

Bangham: Gratula a babádhoz!:)

marek: Laura is mident bevesz a szájába. És midnig tudom, hogy van benn vmi, ha épp nem láttam h bekapja, m összeszorítja a száját, aztán odatartoma tenyerem, megkérdezem mi van a szádba és kiköpi a tenyerembe, olyan vicces:D
De ma megijedtem, m olvastam a Nők Lapjába, hoyg egy kisfiú egy szőlőszemtől majdnem megfulladt, és súlyos agykárosodása lett :shock: Azóta jobban figyelek.

Éva: Én is teszvesz függő vagyok. Mindent összevásárolok. A Laurának szinte az összes ruháját ott vettem összesen 16e Ft-ért:D +az egyéb játék, meg kitudja még mit:D
Most is vettem magamnak egy miniszoknyát, Laurának köntöst, meg habszivacs puzzlet meg egy Fisher Price zongorát. Nagyon jó dolgokat lehet venni, szinte újakat (viszonylag)olcsón. Én is eladogatom a Laura kinőtt holmijait..Kár hogy nem fedeztem fel előbb:D

Én is szeretnék, de csak később. Bár már június óta nem jött meg, de sztem csak a gyógyszer miatt, meg még szoptatok is. Június előtt meg februárban volt utoljára..teljesen összekavar ez a gyógyszer. Ti mit szedtek amúgy? Másnak is vannak ilyen gondjai? Én Azáliát szedek.

Sikerült cipőt vennem a Laurának. Siestát vettem, 7e-ről 5e-re volt leárazva. Nem merte, téli(bundás) venni, mert félek, hogy addigra meg kinövi a 19-est, és még úgyis meleg lenne. Szal novemberbe vehetek másikat...

Laura is nagyon hisztis, és erőszakos. Ha leülök a géphez 5 percre, odajön (persze közbe üvölt, vicsorít, pofákat vág) felhúzza a pólóm és beleharap a derekamba az éles fogaival...Ma pl. elvitte a törlőkendőt kiesett a kezéből, elkezdett ordítani és taposni a törlőkendőt... :shock: Addig csinálta amíg nem vettem fel neki, utánna lenyugodott és sétált vele tovább. Kész, micsoda akaratuk van..

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely

Marek, én mennék okt. 17-én talira. :)

Ma egyedül mentem kutyázni, aztán autót mostam...délután pedig háttérzenéltem a nagybátyámék munkahelyén egy nyugdíjas-búcsúztatón. Szóval Gergőke egész nap a férjemmel volt. :roll: Mindketten kidőltek este 9-kor, és alszanak, mint a bunda. :D:D

Macianyu, mi a helyzet veletek? És Emmaléna, Tercsimama, Linhbaba, Nyugtonmalac, többi eltűnt anyuka?

Kép
szöszke

Kép

Kép
Kép
Kép
eszterbabe
Szombathely

Babe, én nem szedek semmit...
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy a fogamzásgátló miatt is izgága a lánykád? Mert hogy még szoptatsz, és biztosan átjut valamilyen mennyiségben a tejbe? Nem? :roll:

Kép
szöszke

sz.veronika, hogy állsz a vitacell-kúrával? Mi már a 4. üvegnyit fogyasztjuk a férjemmel. Hamarosan megyek rákszűrésre megint, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e még vírusom (mert elvileg vírusellenes is).

Kép
szöszke

Sziasztok!

Borinak, Szabinak és Dorkának is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!

jól lemaradtam.
Úgy tűnik meggyógyultunk teljesen, bár szopinál néha még hallom, hogy szortyog Tomika, de ez már nem vészes :). Az az érdekes, hogy azután múlt el a nátha, hogy abbahagytam az orrcseppet és az orrszívózást :roll:
képzeljétek el, nagy meglepit adott nekünk ma Tomi, a formabedobóba bedobja a hengert és többször is megcsinálta egymás után. Természetesen ezt is olyan természetesen csinálja, mintha világ életében csak ezzel foglalkozott volna :) (lehet, már túl vagytok ezen, de nekem ez most nagyon nagy öröm volt :D )
A formabedobásért cserébe viszont elfelejtett Tomi pápázni. :)

Talira sajnos nem tudunk menni, mert aznap lesz Tomi családi szülinapi bababulija. Aztán, ha kiborítanak a rokonok, még lehet, hogy megjelenünk :lol:

Marek!
Olyan jó, hogy rakták fel Boriról képet, már nagyon régen láttuk. Látszik, milyen sokat nőtt, megváltozott az alakja is :).
Irigykedem, hogy ilyen jókat tud aludni, mikor leveszed a hátadról. Nálunk Tomi utána többnyire fel is ébred.
Meningococcust adtátok be? Jól bírta Bori? ránk ez az oltás vár a szülinap után :roll:

Timi!
Örülök, hogy meggyógyultatok. Nálunk is ez volt betegség után,most kezdünk visszarázódni az alvásba, úgyhogy (remélem) van remény :)

Kata,
mi is már sok újságot megettünk, ne aggódj emiatt. Én viszont azt hittem eddig, hogy szezámmagot és egyéb magokat még nem ehetnek. (bár lehet, hogy csak a félrenyelés miatt, ami ledarálva megoldódik)
Gondolod, h a férjed komolyan gondolja,hogy halasszátok a tesót?

Bettyna!
Nekünk jó az állatkert jövőhéten, szívesen megyünk :)

Szöszke!
jobbulást Gergőnek a szemére! Kibírja vakargatás nélkül?(emlékeim szerint a kh.gyulladás viszketős :( )

Ildi!
Nálunk a tejbe (tápba)gríz nagy siker, de csak ha hígra csinálom. Kicsi fahéjat is szoktam bele tenni. Ha még kapsz esetleg édes őszibarackot valahol, akkor nagyon finom íze lesz, ha beletördeled vagy turmixolod a barackot is a már kész grízbe.
Esetleg vaníliás cukrot vagy vanília rudacskát is főzhetsz bele (akár a fahéj mellé), ezek nálunk nagyon beváltak.

Kata!
jobbulást!!

Veronika!
Tominál azt figyeltem meg, hogyha nappal jól alszik, akkor éjjel is kevesebbet kel. Ha elszúrom a napunkat és nem tud eleget aludni nappal, akkor hiába hulla estére, zaklatottan alszik, óránként felkel és hajnalban ébred.

Dalma!
nálunk nem volt köhögés, úgyh azt nem tudom, h elhúzódhat-e.

Peva!
Én is hiszek a következetességben, meg abban is, hogy a szülő fejében dől el a legtöbb dolog, legyen az éjjeli alvás vagy szobatisztaság vagy ciciről leszoktatás. Csak ehhez a szülőnek is meg kell érnie érzelmileg szerintem. (például szülőnek is le kell szoknia az éjjeli szoptatásról :) )

Zsuzsu!
Ha ilyen komoly a probléma, akkor az a leghelyesebb, ha megkérdezitek a helyi nevelési tanácsadóban, hogy tudnak- e segítséget nyújtani.Sajnos nincs általános recept a félelmek legyőzésére :(, ez nagyon egyéni dolog és a megoldása is az.

Kép

Kép
borkaby

Ildi, Gergőnek is piros lett a popója, ugyanolyan, mint amit Lottinál írtál (pattanás-szerű, fehér közepű kis pöttyök, piros popsi)...bekentem Sudocremmel, kíváncsi vagyok, hatékony lesz-e. Éjjel nem nagyon kell pelusozni (ha nagy a gáz, hajnalban szokta jelezni, hogy pisis=üvölt).

Kép
szöszke

Borkaby, szerencsére nem dörgöli a szemét, és ma már szinte nem is volt csipás. Azért még kentem a szemébe a kenőcsből. Ja, és lefekvés előtt csináljuk, hogy ne is legyen módja annyira kidörgölni belőle. Különben tényleg olyan a kötőhártya-gyulladás...viszketős-dörzsölős-pislogós-szemforgatós. :roll: Nem szeretnénk abba stádiumba jutni.

Kép
szöszke

Tomi aranyos lehet, ahogy pakolja a formát. :D És igenis nagy dolog! Gergő még csak kifelé rámolja: módszeresen félrerakja a tetejét, és kiveszi egyesével a formákat, meg amit előtte beletömködök a dobozba (pl. "tűzoltó Karcsit")...

Kép
szöszke

Szöszke,
2 vitacell-t szedtem végig, azt hiszem az volt írva, hogy ha nincs különösebb bajod, akkor ennyi elég kúra-szerűen. Majd pár hónap múlva újra csinálok egy kúrát. Kíváncsi vagyok az eredményedre!!!

Mi is voltunk dokinéninél 11 hós mérésre. 8.15 kg, a hosszát sose méri, múltkor rákérdeztem, azt mondta majd 1 évesen :shock: De 68-as és 74-es ruhákat hord fazontól függően, úgyhogy eközött kell legyen...

Kezd nagyon elegem lenni a dokinőből, Pálmit mostmár a tüdő meghallgatásával is képes volt megríkatni, olyan erőszakosan csinálja, pedig Pálmi aztán igazán nem sírós...

Aki nem bírja a tejet: mik a tünetek? Hasmenés?

Így "rosszalkodik" a kis tündérkém :)
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/a ... HHNFsww1lE

Kép

Kép
sz.veronika

Kata,
:( Remélem azért nem kell visszamenned dolgozni és még lehetsz Norbival!
Bár egyébként attól függ ő milyen típus, Pálmi pl. a játszótéren a gyerekekkel órákon át elvan mint a befőtt, itthon meg egy idő után unja magát, mászik rám. Lehet, hogy még jó is lenne neki a bölcsi, most én is ezen filózok Pálminak. Mert ha jön a tesó és ugyanolyan rosszul leszek, mint vele, akkor jobb lenne neki talán a bölcsiben, meg nekem is pihenni itthon. Ráadásul 6 hónapos terhes koromtól meg feküdnöm kellett teljesen. Ha meg itt lesz az újszülött is, akkor talán jobb, ha van saját élete a bölcsiben és nem egész nap azt látja, hogy a babával foglalkozom...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

SOK SZERETETTEL KÖSZÖNJÜK SZABIT ELSŐ SZÜLINAPJÁN!!!!

Peva!
örülök Nektek! Még több képet lécci Dorkáról!! Tündéri!!!

Ez a labdán ültetés érdekelne, ha tudnál mutatni képet, megköszönném.

Veronika!
Csúcs!! a csajod!!!!!! Vigyorgok, de ha ott lettem volna, tutira lekaptam volna onnan....

csapkodás: még nem annyira ügyesek, szépen majd kialakul a finommozgás.

Dalma!
Én adok már tehéntejet, fele tej fele víz arányban. Úgy tervezem, h egy hónapig így adom, aztán 25% lesz a víz 1 hónapig majd utánna sima tej.

Kata84!
Hogy vagy?????????????????????

L.Kata!
Szerintem nagyon kell tesó, de nem árt átgondolni. Nekem is emlegeti már apa Tirzát, de a józan eszem tiltakozik.

lenyelés: nálunk a tollpihe a sláger. (Ábel nem viseli el a kispárnáján a huzatot és abból jön ki a toll. Próbáltam még egy angint ráhúzni, de ordítás volt. A párna csücskével birizgálja az orrát, ha álmos. :lol: ) Konsti meg gyorsabb nálam és nyammogja a tollpihéket....nyelni szerintem nem nyeli le, de más egyéb szöszt biztosan. Már a játszón is nehéz vele, mert mászik és eszeget. falevél a sláger.....

Timi!
Kívánom, h rendeződjön a napirend!!!!

Nagyon ügyes vagy, h kitart a szopi!!!!!!!

Eszter!
irigykedem! Annyira édes a lányod!!!!!! :)

Borkaby!
A tanácsadóba nem megyek, nem vagyunk jóban :) , de azért köszi!!!!!!

Tominak gratula!!!!!!

Velünk:
Szerdán délben az oviban észrevettem, h vizes Ábel pulcsija. kérdeztem mi volt, mire közölték, h pancsolt... (van az udvaron ivókút, bármelyik gyerek hozzáfér). Éjjel aztán arra ébredtünk, h köhög a gyermek. Láza nem volt így reggel ment oviba. Délben amikor érte mentem azzal fogadott az óvónő, h náthás, kedvetlen, ne vigyem pénteken. Szóvá tettem, az ivókutat, de állították, h nem ivott....Pénteken itthon voltunk, de az ebédért el kellett menni. Picit vártunk és a két szememmel láttam, h a szaladgálásban kimelegedett gyerekek isznak az udvaron a kútból.....ja és nem voltak felöltöztetve. Egy vékony felső és ennyi, sapka nem volt senkin........nagyon elkeseredtem. Hétfőn reggel amikor apa viszi a fiunkat, nyomatékosan kérni fogja a kút elzárását, és a réteges felöltöztetést.....
Amúgy itthon nagyon nehéz volt a két gyerekkel. Ábel kihasználta, h Konsti leköt és rosszalkodott. Nyoma sem volt az előző napi levertségnek, náthának!!! Már tervezem a programot az ősziszünetre.....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?