Új privát üzeneted érkezett!

Andi: gyönyörűek a babák! Gratulolok!

T-pk: hatalmas gratula a lányokhoz! Jó egészséget, sok tejcsit és boldogságot kívánok!

Holnap egész napos áramszünetünk lesz, de majd igyekszem az olvasással utólérni magam.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Kata!
Nekem mindkét manó 10es APGAR-ral jött... :D Szóval a baba állapotától függ. Egyébként drága jó sógorrom mondta még, hogyelőfordul pici babáknál, hogy "elfelejtenek" levegőt venni. És sokszor már a légzésfigyelő sípolása is elég.
vovanda

Vanda, sajnálom sógorodékat. :cry: Borzalmas lehetett.... :cry: :cry: :cry:
Ma megjött a két Respisense, de most annyira megijesztettél, hogy arra gondoltam, nem kellene-e venni egy ikres Angelcare-t is.... Biztos ami biztos... :roll:
Jól tudom amúgy, hogy az első 8 hónap a veszélyes a bölcsőhalál tekintetében?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
Nem a tesómék babája volt. Bocsi, te akkor még nem tudod: sógorom gyerekorvos. Kisvárosban, ő van ott előbb általában, nem a mentő.

1 éves korig mondják, de fene se tudja. Én már nem parázok, pedig Rékáé jelzett egyszer. Nem volt semmi, valszeg mélyebben aludt a kisasszony és gyengébb volt a légzés intenzitása.
vovanda

Mi egy éves korig használtuk a lányoknál a légzésfigyelőt! Gondolom most is így lesz, de bizonyára többet fognak a kiságyban aludni a fiúk, mint azt a lányok tették. Én sokat vettem őket magam mellé, de mivel ikrekkel ez nem igen megvalósítható, így ők mennek a kiságyba, de itt lesznek a mi ágyunk mellett. 6 hónapig biztos, aztán majd meglátjuk! Remélem minden rendben lesz.

Rana: Respisense az micsoda? Mi egyébként két Angle Care-t fogunk használni! Az egyik bébiőrös is, az a mienk, és kölcsön kapunk egy csak légzésfigyelőt a barátnőméktől. Gondolom ez így megteszi.

Kata
labkat

Sziasztok!

Töltögettem fel eladó rucikat 56-tól 74-ig.Még mindig maradt egy adag ruha,de időm nem volt már fényképezni.
Kukkantsatok be hátha találtok valamit ami tetszik

http://picasaweb.google.com/Higanyikrek/EladoRuhaink#
--------------------------------------------------------------------------------
Vendég

Beleolvastam a légzésfigyus sztorikba....
Koraszülötteknél ELMÉLETILEG a védőnői szolgálat ad ingyen minimum 6 hónapra,mi 8-ra kaptuk,de az orvos ad papírt és lehet hosszabítani.Érdemes utánaérdezni a védőnőnél,nem kevés pénzt lehet vele spórolni :wink:
Párszor riasztott,de elmúlt ahogy elérték azt az időt amire ki voltam velük írva.Már a sípolásra ébredtek ők is velem együtt :lol:
Vendég

Voltunk babamoziban tegnap, lánykáim nőnek, 1 héttel nagyobbak a koruknál. Alexa nagyon szépen mutatta magát, bezzeg Hangáról nincs egyetlen jó arckép sem, ő nem hagyta magát. Az albumomba raktam róluk képeket.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

timi: honnan tudod hogy melyik, melyik baba? Csak mert én még ugye nem tudom. Még neked is fordulhatnak, vagy nem? Mert nekem simán helyet cserélhetnek! Egyébként tényleg jók az arcképes fotók. Szépen kivehetők a vonások :)

Kata
labkat

Labkat: az enyémek nem tudnak helyet cserélni, Alexa van felül, Hanga alul, ő sokat vándorol jobbra-balra, de helyet nem cserélnek sosem. Én mindíg tudom, hogy ki hol van a bukfencek ellenére is. Én nagyon érzem őket.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi! Szép babák. Nagyon jó képek lettek.

Kép
tigriske1978

Sziasztok!

Ma voltunk a Klinikán a dokimnál, azt mondta, nagyon szépek az eredményeim. Egy hét múlva kell menni UH-ra meg NST-re, és akkor visszatérünk a befektetés-témára... :roll:

Timi, én nem is tudtam, hogy 3-an voltak a pocakodban eleinte.... :roll: Jók a 4D képek amúgy!

Kata, csak a közös magzatburkúak tudnak helyet cserélni.
Respisense: http://www.dealtech.hu/respisense.htm Ma kipróbáltam magamon, nagyon jó! :wink: :wink: :wink: Az Angelcare is nagyon jó, csak azt ugye nem tudod babakocsiba/hordozóba tenni meg utazáskor vinni magaddal.

Vanda, akkor félreértettem (szerencsére). Akkor is szörnyű...

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

rana: azt mondta Hajdú doktornő, hogy annyira vékony a burok a babák között, hogy simán tudnak forgolódni. Legalábbis a mi babáink! De igazad van, ha két pete van, és az egyik fent, a másik lentebb tapad meg, hát ők tényleg nem tudnak helyet cserélni. Ma kissé hülye vagyok. Nem forog az agyam! :oops: :oops: :oops:

Kata
labkat

Rana: akkor kaptál még haladékot! Reméljük a végéig kapni fogod! :wink: 3 embriót ültettek be, az a kép a beültetésnél készült, de "csak" a két csajszi tapadt meg. Ők viszont rendesen! :lol: Olyan magas volt a hcg-m, hogy a doki meg a férjem fogták a fejüket és csak sóhajtoztak, hogy remélik, hogy nem 3 baba van odabent, én meg csak vigyorogtam boldogan. :D

Tigriske: köszi!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!
Eladó őszi-téli ruháink 0-3 és 3-6 hósak:
http://picasaweb.google.com/babusok2008
ja, és van 2 pihiszék is meg 1 forgó
Kukkantsatok, hátha :wink: További jó babavárást és babázást Mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Sziasztok,jól vagyunk,csak egész nap nem volt áram...

Babusok,ez a herqules is eladó?Ez volt nekem a favorit,de nem találtam... :wink:
Vendég

Nyulasz: hát lassan meg kell váljunk tőle... :wink: emlékszem, kerestél, de akkor még javában használtuk :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Babusok,bizony,nőnek a lányok :D gondolom már egy könnyebb esernyőkocsival egyszerűbb lesz az élet :wink:
Vendég

Kata!
Helyet cserélni nem nagyon tudnak még közös burokban sem. Egyébként ha UH-n megkérdezed, a doki beazonosítja, nekem "rajzolt" a hasamra, hogy ki hol van. Egyébként a méhszájhoz közelebb tapadó mindig az "A" baba, ő fog elsőként érkezni, a másik a "B" baba. Az "érkezési sorrendet" császárnál is tartják.
vovanda

Rana: örülök, hogy jók az eredményeid!!! :lol: Ugyanis Te vagy a következő!!!! :wink:

Timi: megnéztem a képeidet, nagyon édesek a kiccsajok!!! :wink: :lol:

Képzeljétek, elkezdtünk járni szülésfelkészítő tanfolyamra! Nagyon hasznos dolog. Bár épp a relaxációról, légzéstechnikáról (vajúdásról) volt szó, ami valószínű nekünk kimarad. De ezenkívül sok hasznos info is elhangzott, tehát nem mentünk hiába.
Jövőheti téma pedig az újszülött lesz. Már nagyon várom.

Ma megyünk ellenőrzésre a dokihoz, kíváncsi vagyok mi újság odabent, mit fog mondani. Lszi drukkoljatok, hogy minden ok legyen.

Nálunk "A" Baba a kisfiú, "B" Baba a kislány! :wink: :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Vanda: ez érdekes, nekem mindíg hol az egyik az "A" hol a másik. Nekem mindkét méhlepény a hátsó falon van, egyik jobbra lóg ki a másik balra, viszont a babák haránt fekvésűek és eleinte mindíg a felsőt vették "A"-nak, aztán hol ezt, hol azt. Most éppen az alsót, amelyik közelebb van a méhszájhoz.

Trix: köszi! Könnyű úgy, ha külön neműek! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok
Bocsi,hogy csak most hozom a ruci fotókat,de nagyon betegek voltak a csajok,még most is lábadozunk és megmondom őszintén,nem volt kedvem ezzel foglalkozni,de most itt vagyok :lol:
Minden ruha 50 és 56-os.Azért fotóztam egyben,mert nem akartam szétoffolni a topikot a sok képpel.Ha valakit érdekel bármelyik ruci,írjatok privit.
VAn rengeteg 62 és 68-as ruhánk is a későbbiekre :wink:

Lányos anyucik.Az elmúlt 16 hónap szinte összes zoknija és harisnyája itt csücsül egy nagy zacsiban,ezeket nem volt türelmem egyesével eladogatni,meg értelmét sem látom.HA valakit érdekel,ujjszülött kortól a mai napig minden méret.Leginkább lányosak,de vannak 1 színűek is.Pontosan nem tudom,hány pár,de ha valakit érdekel,szívesen számolok,fotózok és olyan 2000ft körül szívesen oda adom őket bárkinek,akinek szüksége van rá.

És a minirucik:

Nadrágok-400ft/db
Kép

Rugik(mi pizsinek használtuk)-300ft/db
Kép

Rövid ujjú body-200ft/db
Kép

Ujjatlan body-200ft/db
Kép

Hosszú ujjú póló-400ft/db
Kép

Kardigán-500ft/db
Kép

2db,mellény-300ft/db
2db ujjatlan-300ft/db
rövid ujjú póló-400ft/db
Kép
Vendég

Vanda: hát nekem úgy vannak a babák, hogy az egyik jobb, a másik bal oldalon van. Tök egymás mellett. Valahogy egyik sincs a méhszájhoz közelebb. Vagyis így voltak a 18. heti uh-on. A fejük most is a köldökömnél érzem, a rugdosásokat meg inkább lent, ill. oldalt, fent pedig inkább csak boxolások vannak! Kíváncsi vagyok legközelebb hogy lesznek. De azért bízok benne, hogy együtt még fejre állnak a végéig! Jó lenne természetesen szülni.

nyulasz: akartam kérdezni, hogy neked ugye nem indították a szülést, hanem elkezdődtek otthon a fájások, és akkor bementetek, és miután felvették az adatokat, meg beadták a spinális érzéstelenítést, betoltak a műtőbe, és csaszi következett? Csak mert nem tudom, hogy ez ilyenkor hogy szokott lenni. Gondolom elkezdtél tágulni is... vagy nem?

Kata
labkat

Trix, grat a vegyespároshoz! :wink: Hú, tényleg én jövök????? :shock: :roll: De majd csak egy hónap múlva, jó??? :wink:

Kata, Timi, pedig úgy van, ahogy Vanda mondja, az egyik mindig közelebb tapad a méhszájhoz, és ő az "A" baba.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Sotske,sajnálom a betegséget...remélem már jobban vagytok!

Kata,nekem a bokám bedagadt,vérnyomásom felszaladt,ezért volt csaszi...ctg-re raktak,kaptam vérnyomáscsökkentőt,és hívták a dokim...utána eda,és toltak a műtőbe...se fájások,se magzatvízelfolyás...

Trix,te is csaszi,vagy még nem biztos?

Rana,látod milyen ügyesek vagytok,32.hét :D te szülni szeretnél?Vagy dokiddal miben maradtatok?
Vendég

Rana: nálam a 18. heti genetikain és most a 4D-n is mondták, hogy egy vonalban vannak a méhlepények, összeérnek és az egyik jobbra, a másik balra nyúlik ki. Nincs lejjebb vagy följebb, egy szintben vannak. És ezt két különböző doki mondta, az egyik az istenhegyin volt. :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Kata,Balázsnak 8/8 és Noéminek 8/9 volt az apgar...de fogalmam sincs ez mit jelent :roll: inkubátorban nem voltak,ennyit tudok.
Vendég

hoztam néhány fotót

Kép Kép Kép Kép
Vendég

nyulasz: nagyon szép babák. A fiad olyan kis vagány már most :)

Kata
labkat

Rana: köszi a gratulát! :lol: Természetesen akkor jössz Te, ahogyan azt betervezted! :wink: De akkor is Te leszel a következő!!! :wink:

Nyulasz: szerintem ezek az apgar értékek nagyon jók, de ezt egy anyuka jobban meg tudná Neked válaszolni.

Egyébként még nincs lefixálva, hogy hogy fog lezajlani a szülés.
Akár még természetes is lehet belőle dokim szerint, jelen állásban.
Meg lehet próbálni, de ez még sokmindentől függ, nem ragaszkodik a császárhoz. Mindkét Baba koponyafekvésű, a kisfiú feje közelebb van a méhszájhoz.
Egyébként teljesen zárt a méhszáj, erre pedig azt mondta, hogy ez meg még gondot okozhat a szülésnél. Így hát fogalmam sincs még, hogy mi lesz. :roll:

Nincsenek új Babafotóid? :?:

Sőt Lányok, aki már anyuka, dobjatok nekünk pár képet a Babákról, úgy szeretem Őket nézni!!! :lol: Köszi!

Kép

puszi Trix
trix78

Nyulasz: Te gondolatolvasó vagy!!! Kösziiiiii!!!! Nagyon szépek a Babák, tündériek!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Hali!
Nyuszi!
Az APGARt 1 és 5 perces korban nézik. Légzés-életfunkciók ilyesmi.
Mindegyikre 2 pontot lehet kapni, így jön össze 10 pont. Neked Balázs 1percesen és 5 percesen is 8 pontot kapott, ezért 8/8. Noémi 1percesen 8, 5 percesen 9 pontos. Ezek teljesen jó számok, 8-10 pont közötti APGAR atz jelenti, hogy nem volt semmi gáz, max. váladékot szívtak a légutakból.
És milyen nagyot nőttek... :D
vovanda

vovanda: köszi ezt az apgaros tájékoztatást. Én nem tudtam. Azt hittem 10-ből 9-et kaptak a lányok ezért volt 10/9 mindkettőnek! De így más!

Kata
labkat

Trix :lol:

Vanda,köszi már értem.Tényleg sok magzatvíz volt a szájukban,orrukban,és azt szívták ki.
Vendég

Nyulasz, meg van beszélve a kislányokkal, hogy 5 hetet még bent maradnak! :wink: A dokim nagyon nagy valószínűségre mondta a császárt, de azért van esélyem a spontán szülésre is. Ez utóbbiról álmodozom, hogy szépen fejjel befordulnak a lányok a 37.hétre, én meg szépen kitágulok, gyönyörű fájásaim lesznek, és zsupsz, gátvédelemmel kicsúsznak egymás után. De ez gondolom marad majd álom. :lol: :lol:

Timi, hát ha a dokik azt mondják, akkor biztos úgy van. (De akkor melyik az A baba?? :roll: )

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: egyszer a felső, másszor az alsó baba az A. Még a saját dokim is hol ezt mondja, hol azt. :lol:
Hű, már csak 5 hét! Az álmok azért vannak, hogy teljesüljenek! :wink: Tényleg nagyon szépen hangzik, úgyhogy jöhet a példamutatás! :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Itthon vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szia Andi :)

Mesélj el mindent, ha hagynak a lurkók! Nagyon ügyes voltál ám, bár azért izgultunk érted, de szép nagyok lettek a babáitok.

Kata
labkat

Andi: üdv itthon! :) Majd mesélj!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Twins!
Nagy gratula még egyszer! Ügyesek voltatok, szépek a babók!
vovanda

Nyulasz, édesek a Bogyók! És már milyen nagyok :shock: Gyorsan repül az idő.

Andi, üdv itthon, Ti is nagyon gyorsan hazajöhettetek, ügyesek vagytok. Mesélj, várunk minden infót, ha hagynak egy kis lélegzetvételnyi időt az új főnökeid :lol: :lol:

A mi Apgarunk kicsit gyenge volt Emmánál egy percre 4, aztán lett 9, Míra jobb volt, 7/9. Kapott is Emma egy kis oxigén rásegítést pár óra erejéig, de aztán többet nem is volt inkubátorban szerencsére. Most meg 6800g 4 hós korára. Azt hiszem nem fizikailag szenvedte meg :lol: :shock: :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Kép Így lovagolnak a hölgyek...

Kép Míra hangosan felolvas

Kép Emma mereng

Kép Kacsapecsenye

Kép Tipp tandemszopi után tandemböfihez

Kép Anya, mit csinálsz???

Kép Fej fej mellett...

Kép Nagy ágyban kicsi Míra

Kép Emma, a nyugalom mintaképe

törpilla812

Törpilla: ámulok, hogy milyen szépek és nagyon már a lányok!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Törpi,gyönyörűek a lányok!Balázs majd válogathat? :lol: ...tandemböfi :lol:

Andi :D
Vendég

Nyulasz, akár hiszed, akár nem, nekem a legnagyobb stresszt a büfiztetés okozta. Mármint egyedül. Mióta így lovagoltatom a lányokat a szopipárnára borulva, nem elég, hogy ez a probléma megoldódott, mert olyan egészségeseket mennydörögnek, hogy az még az apjuknak is becsületére válna :oops: , és nem kell várniuk egymásra, nem nyelnek félre, nem kezdenek el csuklani..., de ráadásul itt vették egymást először észre. Vigyorogtak, dumáltak egymásnak. Azt hittem besz... Fogtam be orrom, szám, fel ne vihogjak hangosan, nehogy abbahagyják. Hihetetlen élmény volt!!!
Te hogy állsz a szoptatással? Nagyon fáj még a melled? Bár asszem lökött kérdés, ez nem múlik el ilyen hamar. Ha jól emlékszem, nekem kb. a második hónap végén kezdett már fájdalommentessé válni a dolog.
Balázs vagány pasi a képekből ítélve! Tetszik nekünk :lol: :roll: :oops:

Timi, a Te lányaid is ripsz-ropsz megnőnek ám! Karácsonykor már gyönyörködhetünk bennük. Alig várom!

Trix, miért okozhat gondot, hogy a 30. héten teljesen zárt a méhszáj? Nekem csak a 34. héten nyílt ki, és akkor is csak egy ujjnyira. Még mikor csasziztak, is csak annyi volt. Ezért nem lett szó természetes szülésről. Vagy most én tűnök nagyon tudatlannak?

törpilla812

törpilla: nagyon édesek a lányok :)

Kata
labkat

Sziasztok !
Elnézést a zavarásért - ikerlányaim nem használják többet a babakocsit így okafogyottá vált a tárolása.Ha esetleg valakit érdekel akkor a szabobarbi@fotnet.hu címen várom a jelentkezését.A kocsi Peg perego duette kifogástalan állapotban lábzsákkal még sosem használt bevásárló hálóval pelenkázó táskával eladó . Egymással szemben és egymás mögötti kombinációban is használhatók az ülések ill teljes vízszintig dönthető így újszülött kortól is tökéletes.
Mégegyszer bocs a zavarásért és gratula a pocakos ill friss kismamiknak -nagy kihívás de nagy élmény is ikreket nevelni :-)

Kép Kép

Kép
Kép
panni7

Sziasztok!

Mint ikres anyuka szeretnék gratulálni mindenkinek és kívánok jó egészséget, valamint kitartást a finish-hez!
A legszebb dolog, ami velünk történhetett a lányok születése.Egyáltalán nem volt nehéz velük az elején, habár mindenki ezt gondolja a mai napig is.
Olvasgattam itt a hozzászólásokat,csak annyit szeretnék mondani, hogy én is mindig tudtam, ki hol van és még azt is, mikor ki rugdos kit. :D

Timi
A névválasztásod nyerő! :D
Mindenkinek jó egészséget kívánok!

vick
Kép
Kép
ervick

Törpilla: nagyon édesek a kiscsajok!!! :lol:
Ez a tandemböfi, tényleg jópofa kifejezés! :wink: :lol:
Az, hogy teljesen zárt a méhszájam az nem a 30. héten rossz, hanem a szülésnél, ha nem nyílik rendesen. De hát ti Anyukák ezt már jobban tudjátok. :wink: Lehet félreérthetően fogalmaztam. :oops: Nem Te vagy tudatlan... :)
Igazából majd meglátjuk, hogy alakul az állapota. Ezen is múlik majd, hogyan szülünk, ugyanis még nincs eldöntve. Elvileg még mehetne természetes úton is... :roll:

Andi: üdv. itthon! :wink: Nagyon ügyesek voltatok, várjuk a szüléstörténetet, amint az időd engedi!!! Gratulálok az aranyos és szép Babókhoz!!!! :lol: :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

csajok ha valakit érdekel 4500ft-ért eladó dobozában
2x használt (hévizen) :D
BÉBIŐR VEZETÉK NÉLKÜLI SZETT HORDOZHATÓ 2 CSATORNA
*magunkkal is hordozható ( 9V elem szükséges akkor ), övcsipesz van rajta, vagy zsebre is tehető o folyamatos felügyeletet biztosít, hanghatásra lép működésbe
o hatótávolság: 100 m
o 2 választható csatorna
o működési frekvencia: 40MHz
o szabályozható hangerő, és érzékenység
o LED visszajelzők
o kiváló hangminőség
o 2db hálózati adapter (230V) (tartozék ) vagy 2 db x 6LR61 (9V) elem (nem tartozék)
megvettük ,de nem használtuk mert a babáimmal eggyütt aludtam
dobozában ajándék elemmel
Kép
tommie tippe cumisüvegek,mamm cumiláncok,chicco szilikonos kanalak hozzátápi kezdéséhez szupi mert nem ilyed meg a kicsi hogy kemény a kanál ezért meg fogja szeretni a kanalazást sok múlik ezen mert ha fél a kanáltól utána nehéz lesz megszerettetni vele Kép
Kép
2 kanál 800ft(boltban darabja volt ezer fölött
cumiláncok 2db-800 cumisüvegek 2 db 1000ft

lanyané

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?