Új privát üzeneted érkezett!

Ha már tegnap nem voltam, akkor ma bepótolom és írok még -amíg Emmuska hagyja :).

Ma lecsós csirkemáj lesz tarhonyával az ebéd nálunk, most készítek először, remélem, jó lesz! Azért is vettem csirkemájat, mert főztem belőle Emmának is, holnap megkóstoltatom vele, valószínűleg brokkolifőzelékkel adom majd neki.
Úgy sajnálom szegénykémet emiatt a fránya 'bedugulás' miatt -olyan jóízűen eszik mindent, erre így meg kell utána kínlódnia... Lehet, hogy mi is bevetjük majd a narancslevet is.

Tegnap dzsekit szerettem volna venni a leányzónak, de sajnos nem volt a Tescóban, így ma ismét teszünk egy próbát máshol. Minden reményem ellenére az ősszel vett kis dzsekije nem megy rá :( -kb. egyszer volt rajta...

Adri, várom a linket a szűk babakocsiról, nehogy olyat rendeljek! :)

GP Ági
-sétálni mi a déli alvás+utána kajcsi után szoktunk menni. Igazából nem tudom, miért nem szeret a babakocsiban lenni (hordozókendővel, kenguruval, stb. nem próbálkozom, mert ahhoz már nehéz, nekem meg a derekam nem az igazi és mivel csak a levegőzés a cél, nem az, hogy feltétlen eljussunk valahova, így nem kell mindenáron kint lennünk), lehet, hogy unatkozik... Próbálok majd valami játékot a kocsira tenni, plusz én is nézegetem a hintákat (kintre szánom) és így ha nem is sétálunk, tudunk majd a levegőn lenni.

Zsuzsa, írj az alváslaborról, ha lesz egy kis időd :)!

Kép
angelita

majd visszaolvasok, most csak gyorsan írok, jelentek!
Most, hogy ilyen kitavaszodott idő van, szinte egész nap kint vagyunk, hol sétálunk, hol a kertben vagyunk. Úgyhogy én a közeljövőben biztosan ritkán leszek majd. Jó sok mindent szeretnék a kertben elveteményezni, hogy legyen saját zöldség, gyümi...

Ma befejeztem a 6 hetes edzéstervet is!! Csajok, megvan egyben a félóra futás!!!! :wink: Aki még kételkedik, hogy meg lehet-e csinálni, az máris vegyen sportcipőt és kezdje is el!!!!
Most az a tervem, hogy tartom a félórát heti 3X legalább úgy, hogy minél hosszabb távot tudjak ez alatt megcsinálni...
Api rendes, mert ilyenkor vagy itthon vigyáz Zsigire, vagy jönnek velem + kutyánk is és akkor látótávolban maradunk...

Csajok, olyan klassz, hogy itt a tavasz!
ja, és megvettük a TOp Rider széket!! NAgyon tuti. már nem tudom, ki ajánlotta, de még egyszer köszönöm!!!!

Betegeknek gyógyulást!!!! :lol: :lol: 8) 8)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok,
újra egyedül: Apa szerdán megjött az egy hetes olaszországi útról, most délután pedig elindult Düsseldorfba. :(
Még tartom magam, de borzasztó csend tud lenni, mikor magam maradok. Jó, persze, Tücsök dumcsizik mellettem, de belül van csend - hiszen értitek...
................

:cry:

Na, nagy levegő (és egy nagy szelet keksz...) után folytatom.

Tücsök gyönyörűen fejlődik, egyszerűen alig lehet betelni azzal, ahogy minden nap egyre jobban feszegeti saját határait, ugyanakkor a kedélye fokozatosan javul, ahogy legyőzi saját pici testét és ügyesedik. Ahogy Angelita is írta, hihetetlen, mennyi minden történt ilyen rövid idő alatt velünk/velük.
Régi közhely, de igaz: akinek nincs gyereke, annak sajnos valami roppant fontos dolog marad ki az életéből, ami semmivel nem helyettesíthető.

Bim-bam - Persze, azóta már lejjebb tettük az ágybetétet, az ücsörgős kép és a matrac alatt bujkálós épp akkor készült, amikor apa átkozódva kereste az imbuszkulcsot...

Madaran - Nagy gratula a kitartásodhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Irigyellek és csodállak, hogy nemcsak belefogtál, de végig is csináltad a terved, és a férjed is ilyen szépen együttműködött veled. + Rémes időjárást is kifogtál jó sokszor - szóval most már igazán eljött a te időd: tavasz van és edzett is vagy! Hű!! Remélem, a heti három alkalmat is tudod majd tartani és sok örömöd telik az enyhe időben (és hogy lelkifurdalás nélkül nézel a bikiniszezon elébe - ellentétben velem. :oops: )

Linácska - Nagyon aranyos Levi! A kedvencem, ahogy a karjait tárja feléd! Látszik az arcán a bizalom és a derű!

Dbea - Nyugi, megjön Marci étvágya, örülj, hogy ilyen gyorsan átesett a kórságon. Én is így jártam Ákossal, beletelt néhány napba és némi trükközésbe, míg újra kedve lett kóstolgatni. Picit fura volt újrakezdeni, és bevallom, kicsit bosszantott is, hogy olyan utálkozva méregeti a kanalat, de már újra eszeget.
Nálunk a cukkini és a sütőtök a menő, a krumplival hagyjam békén, és a husit is vidáman eszegeti, bár még nem sokszor kap.

Én az estékkel továbbra is bajban vagyok. Voltaképpen nem érzem, hogy kevesebb lenne a tejem, de Ákos kétszer-háromszor is felkelt éjszaka. Ennek ellenére ódzkodom a Sinlactól: egyrészt nem nagyon eszi és kb. 2 evőkanálnyi megy le + ugyanúgy felkel, másrészt valahogy nem tudom úgy belőni, hogy utána rendesen szopizzon este. Azaz hiába adom lefekvés előtt egy órával, egyszerűen nem eszik olyan jól utána, és ugyanott vagyunk, ahol voltunk. Így aztán én küzdök, szoptatok és álmodozom egy napról, mikor átalszom az éjszakát. :wink:

Mozgás: Megkérdeztem egy gyógytornász ismerősömet, és azt javasolta, csaljam vissza Ákost a szőnyegre; csábítsam labdákkal, guruló dolgokkal további mászásra, hogy kigyakorolja magát és többet másszon, mert az jobb neki. Persze, mindig van benn nála labda, erre már anyukám is figyelmeztetett, és persze sosem állítottuk fel őt, teljesen magától csinál mindent, ezért nincs nagy gond, hiszen ő maga képes rá, de jobb, ha még egy ideig "lent" gyakorol. Az én kicsi fiam mint egy szélvész mászik ide-oda a szőnyegen, és csak miután kijátszotta magát, megvizsgált mindent, átmászott mindenféle játékos akadályon, kispárnán, és együtt is játszottunk, akkor áll neki felállni. Szerencsére már megtanult visszahuppanni a popsijára vagy ügyesen visszaülni, így csak egy-két buksikoppanás volt a szőnyegen.
Írok néhány mostani kedvenc játékot. Ennél többet szoktunk játszani, de most ezek a legfrissebbek. Ha tudtok, írjatok ti is, nagyon szeretjük variálni a mulatságot!

Üldözős: lefekszem mögé hasra, amíg ő feltornázza magát - megfordul, hogy keresse a tekintetem, elvigyorodik, visszahuppan hozzám és mászva üldözni kezd. Én hátrálok és játékosan menekülök előle.
Ugyanezt játszottuk akkor is, mikor még nem állt, csak akkor közelítettem és távolítottam tőle magam, miközben énekeltem vagy sihuhuztam.
Variáció: Azt játszom (?), hogy nagyon fáradt vagyok, és mellé dőlök. Nem mozdulok, csak szuszogok, sóhajtozom. Odamászik, tapogat, vigyorog, rám dől, vagy csak nevetgél.

Variációk kockára:
1. Várat építek neki, garázst, kutyaólat, pincét etc., teszek bele valami nem túl apró tárgyat. Ő boldogan odamászik, ledönti és keresi a tárgyat.
Variáció: nagyon magas tornyot építek, több tornyot a szőnyeg különböző részein etc.
2. Különböző méretű és anyagú kockái vannak, csörgetem őket, a textil kockákkal kicsit megdobom - azaz hozzá közel dobom - kacag, ahogy egyre több lesz körülötte.
3. Egy nagyobb csörgős kockát zörgetve a fejemre teszek - bohóckodom, fintorgok, kocka leesik - majd az ő fejére teszem a kockát. Édes a meglepett és lelkes arca!
4. Végül különböző anyagú kockákkal megsimizem az arcát, kezeit és és mondókázunk.

Kicsi - nagy: adok neki egy kisebb és egy nagyobb hordócskát (műanyagos bolt, régi matrjoska babához hasonló játék). Ő ki-be teszegeti és ütögeti a tárgyakat.

A pille palack számtalan variációban megy nálunk is, de most nagy kedvenc az Aventes cumisüveg. Leszedtem a cumiját, de a tetejét rajta hagytam és előtte tettem bele egy olyan tárgyat, ami kicsit nagyobb és nem tud kiesni az üvegből. Ő egyrészt meg tudja fogni jobban a cumisüveget, másrészt hallja és látja is, hogy zörög benne valami.

Megyek, felébredt. Írjatok, én már nagyon sok voltam, bocsi, csak kicsit szomorú és egyedül.
Üdv mindenkinek!

Ákoska 7 hónapos és egy hetes... - szólt a vonalzó... khm...
goldplast

Goldplast!! :lol: Nagyon sajnálom, hogy megint egyedül vagy... :cry: egy szavam sem lehet ---nincs is---, mert én már akkor kivagyok, ha egy kicsit tovább van bent a melóhelyén. :roll: Szóval, minden elismerésem a Tiéd/TIétek (Tündié is). Gyere többször, ha nagyon nagy a csend odabent.... mi értjük... :wink: :( :wink: :lol:

Nagyon jók a játékötletek --egy-kettőt bevetek hamarosan!!! Köszi! Bár még Zsigi nem mászik, csak négykézláb "kutyázik", de azért bújócskázni már lehet vele..

Játékok:
NÁlunk a Dupló már most sláger. Főleg kotorászni szeret a nagy műanyag dobozban, szereti hallgatni, ahogy zörögnek a kockák. Tornyot már együtt szoktunk építeni (én építem az ő kezével).
SOkat mesélek neki, már akár hosszabb meséket is. Azokat szeretem, ahol szépek, egészségesek a mondatok (most pl. egy Grimm mesekönyvből). Nagyon szereti hallgatni!! Csak ül az ölemben, közbe-közbe felnéz rám, főleg amikor hangsúlyozok valamit, esetleg matat valami játékkal. Nem szoktam félbehagyni a mesét!!! Még akkor sem, ha tudom, hogy vajmi keveset ért belőle. Inkább közben játszom félig-meddig a kezecskéjével vagy adok a kezébe más játékot. Mellesleg még én is élvezem, hiszen nem azokat a bugyuta félmeséket olvasom, amiknek semmi veleje nincsen.....

folyt. köv., meg kell néznem, mert nyökkkög a drága! :roll:

madaran

Ma kimenőn voltam. Budapesten voltam egy tréningen, a munkába való sikeres visszatérésről szólt GYED/GYES után. Szerintem nagyon hasznos volt.
Most kicsit hulla vagyok, éjszaka alig aludtam, mintha érezte volna Levi, hogy ma nem leszek vele, folyamatosan felkelt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Kellemes vasárnapot mindenkinek! :)

Adri,akkor nektek elég szigorú volt ez az akupunktúrás dolog.Ez a nőci nem mondja meg,hogy melyik diétát tartsam,csak 1200kalóriánál ne legyen több.Nem számolom,de nagyon figyelek arra,hogy mit eszem.( na jó néha azért bűnözöm)Kíváncsi vok a holnapi mérlegelés mit fog mutatni.Iszom az anyalevél teát,attól legalább van anyagcsrém..remélem meg volt látszódni,hogy iszom...
Mi már nem szopizunk egyáltalán lassan két hete...

Lina,Levi is nagy fiú azért :) nem fog lemaradni a dobogóról :) :wink: Nagyon klassz játszószőnyegetek van :)

Bim-bam,várjuk a képeket! :) Enyim gyerkek is szeretnek kint lenni,és tényleg jó,hogy végre jó idő van,de holnaptól megint mondanak esőt! :(

Goldplast,megértelek...nagyon rossz amikor nincsenek itthon az apák..én úgy próbálom túlélni,tudom,hogy arra gondolok,hogy mire fogjuk költeni a pénzt,látom a hasznot belőlle.Tudom,hogy nem ez a jó felfogás...de az nyugtat,hogy nem kell + hiteleket felvennünk a lakáslízing mellé...És csak erre gondolok.. :wink: Mondjuk nem tudom nálatok,hogy szokott lenni,de nálunk ezekből van plussz pénz,nem az itthoni fizetésből,mert az elég csekélyecske :roll:
Egyébként mindig olyan jó ötleteket írsz :) Köszike!!!
És gyere minél többször!!!! :D :P :wink:
Nagyon ügyes Ákos.Zsombi még nem mászik,de olyan gyorsasággal kúszik,hogy az hihetetlen.Tegnap raktam fel az egyik függönyt(nagytakarítottam),és mikore lekezdtem a nappaliban volt,mire lejöttem az ablakból..keresem..hol a gyerek...kicsit emgijedtem,hogy hova lett..a bejárati ajtó nyitva volt,gyorsan kinéztem,de nem volt ott...rohanok a gyerekszobába és ott találtam meg a kis műanyag asztal alatt játszott...odáig bekúszott hipp-hopp :wink:

Anna,azért gyere írni,met jó idő van! :D Ügyes vagy a futást illetően! :)

Rakok én is pár képet! :)
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tundi24

Dbea,hogy van Marci?

Angelita,kaptatok kabátot Emmának?

Kép
Kép
tundi24

Hogy mennyi ücsörgő babóca :lol:
Levi még nem tud megülni, ha ültetjük, símán becsuklik előre a két lába közé, szóval nem is szoktuk. Két napja egyre többször felmegy négykézlábra, riszálja is a kis popóját, de még szétcsúsznak oldalra a végtagjai.

Tündi,
nálunk hiába van itthon apa, most is dolgozik. És még plusz pénz sem jár érte :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Köszönjük az érdeklődést. Marci még sajna nincs jól. Nagyon kemény dolog egy ilyen babával még egy ilyen "enyhébb" betegség is. Szívjuk az orrát, kapja a kis gyógyporát a köhögésére, nyűgös nagyon. Már szegény gyerek rosszul van ha meglátja a porszívót, vagy ha hozzáérek az orrához. Tegnap este volt egy kis hasmenése is, nagyon megijedtem, úgyhogy inkább elmentünk az ügyeletre a Heim Pálba. Hát sokat nem segítettek. Azt mondták, hogy itassam cukros teával a gyereket (vajon ez mit segít nem tudom, mondtam a doktornőnek, hogy cukros teát, de még csak teát sem adok neki, erre kiegyeztünk forralt vízben), meg ha rosszabbodik a hasmenése akkor menjünk el a Lászlóba. Hát ez aztán roppant megnyugtató volt.
Azóta a hasmenése elmúlt szerencsére, de estére megint elkezdett felkúszni a hője, bár annyira nem volt vészes, megálltunk/megállítottuk a hőemelkedésnél.

Nem tudtok valakit aki albérletet keres? A korábbi kislakást, ahol laktunk szeretnénk kiadni, egy szobás, 30 négyzetméteres bútorozott garzon.

Még próbálok jönni.

Kép

Kép
dbea

Én is csak ámulok-bámulok miket tudnak már a babáitok :shock:
Marci egyelőre forog ide-oda, meg tologatja fel a popsiját, és néha mintha már feltolná magát négykézláb, de még púpos marad a háta és eldől oldalra :lol: Nagyon édes :lol: Most ez a betegség nem nagyon kedvez a mozgásfejlődésének sem, szegénykém eléggé bágyadt, úgyhogy inkább csak fekszik egyhelyben.

Ági: én olyankor ha Apa esetleg sokáig van bent, vagy munka miatt nem tölti itthon az estét mindig arra gondolok, hogy neki sokkal rosszabb, mert tudom, hogy hazavágyik és velünk lehessen, ehelyett bent kell töltenie az idejét "hülyeségekkel".

Tényleg már én is kerestem, de még nem találtam. Hol lehet venni építőkockát???

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Tündi
, milyen nagyfiú már Zsombi! Az első képen néztem is, hogy ez most Zsombi vagy Luca :)!
Kaptunk kabátkát, szép pirosat :).

GP Ági, jó sokat van távol a párod :(! Biztos, hogy ez a borszakma nem csak fedőtevékenység és egyébként ő a magyar 007-es :)??

Most átérzem Adri öltöztetős gondját, ebben az időben én sem tudom, mit adjak a gyerekre! A napon iszonyat meleg van, viszont a szél hideg... Tegnap a kocsiban jól le is izzadt szegénykém, át is kellett öltöztetnem...

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok,
egy vadállati kegyetlenségű rokontól tíz tábla limitált kiadású Milka csokit kaptam a névnapomra, de jelentem, az utolsó táblát is befejeztem, hála érte Garfield kamrás tippjének (Nem ejtek túszokat!).
Jó, jó ebből két táblát sikerült elajándékoznom, és eszegetett belőle a párom is, de azért a hős mégis én vagyok! :wink:
Ma már be is mutatkoztam a fagyasztott tengeri halnak, amit a tavaszi tisztítókúra díszvendégének szánok, de egyenlőre még csak magázódunk. (Apropó, egyes vélemények szerint már adhatunk fehér húsú tengeri halat is. Én még azért vacillálok, ti mit gondoltok?)

Madaran - Jó, hogy írtad a Duplót (nekünk még nincs, de már egy tűzoltós Legót beszerzett a párom akciósan. Apró malőr, hogy csak 2 éves kortól javasolják, de hát nem romlik az meg. :lol:) Majd nézegetem, milyen Duplók léteznek.
És a könyv: nagyon-nagyon örülök, hogy írtál erről. Klassz dolog, hogy már olvasol Zsiginek. Én - talán azért is, mert szakmám -, egy kicsit nevetségesnek éreztem, hogy egy kisebb gyerekkönyvtárat halmoztam fel Ákoskának, és nem akartam saját magam rávetíteni, ezért a rengeteg mondóka és ének mellett eddig csak nagyon rövideket meséltem neki puha babakönyvekből - persze én találtam ki hozzá a sztorit. De! szerintem itt az ideje, hogy végre bevessem én is a kis igazi meséket, köszönöm, hogy fellőtted a startpisztolyt!

Ui. Egyébként kaptam egy csodálatos mesekönyvet, Fésűs Éva: Az ezüst hegedű a címe. Ez még később lesz lövéshelyzetben, de érdemes olvasgatni a meséket belőle, mert hihetetlenül finomak és szépek a szövegek, és nagyon édesen gyerekcentrikusak! El is kereszteltük az egyik macinkat Dörmikének. :lol:

Tündi24
- Zsombi-képek remekek!Hogy figyel a manó! A hintátok honnan van? Jó? Eddig lemaradtam a hintás témáról, de ahogy néztem, milyen ügyesen ül benne a fiad, rájöttem, hogy a férjemnek dolga lesz, ha megjön! :D

Dbea - Sajnálom, hogy Marci még nincs jól, remélem, a jó idő majd őt is felvidítja kicsit! Én sem teáztatom Tücsköt, forralt, lehűtött vizet viszont kezdetektől kap. Okosak a babák, akkor issza, ha szüksége van rá. A nagy melegben és amikor lázas volt, folyamatosan iszogatott egy keveset, és most evés után is jólesik neki leöblíteni a hamit. A teával úgy vagyok, hogy jó az, jó az, de fontosabb, hogy megszeresse a tiszta víz ízét (bár lehet, hogy elavult a gondolkodásmódom).
Apa persze szeret velünk lenni, de az a helyzet, hogy azért élvezi ő a felhajtást és a munkával járó sikereket. Ő most van igazán elemében, és most érkezik majd lassan szakmailag is csúcsra. Néha irigylem - a szó legnemesebb értelmében -, de erről asszem már értekeztünk egy eposznyit. :wink:
Szóval, kicsit igaz az is, amit Angelita ír, ugyanis a saját céges munkája mellett most már a saját szakmai kapcsolatait is ápolja, és mindenféle boros tótumfaktumokkal és minisztériumi urakkal trafikál. Szervezkedik ezerrel és már mindenféle különleges meghívásai vannak (szakértőnek, kóstolás vezetőjének, honlapbírálónak, állatidomárnak, kiskondásnak...). Ezért ugyan nincs plusz pénz, csak tőlünk elvett idő, de talán egyszer majd jó lesz neki (legalább ) :roll:

Na és mi van itt? Egy vonalzó!!!
még jövök, szeretnék még írni pár játék-ötletet.
Szép napot mindenkinek!
Kép
goldplast

Ági: jó ez a vonalzó nagyon, csak Tücsök hirtelen öregedett egy évet :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

:lol: :D
Köszi, Freud bácsi nyalná a szája szélét az elütésre...
Fokozásként küldök egy kis jövendő-jósló (? - na jó, inkább csak: biztos lesz ilyen kamasz-korszaka is típusú) képet. Az apjával szakadtunk a néma nevetéstől, amikor benéztünk hozzá egy nap: a mi édes hét hónaposunk úgy aludt, mint egy kis lump: ágy szétdüncölve, ő kitakarózva, bokája összekulcsolva....

Kép Kép Nagyon elfáradtam a játékban.
goldplast

Gp Ági,jól kidőlt Ákos :) A hintát egy egszerű játékboltba vettem :D És igen jóóó :) Még anno Lucának vettük,és ő már 5 hónaposan használta,csak akkor még úgy tettük fel,hogy egy kicsit meg volt döntve hátrafelé,de Zsombinak már nem kellett dönteni.
dönteni=a kötélen állítottunk :wink:

Angelita,de jó,hogy megoldódott a kabát "gond" :D

Köszönjük a képekre a dicséreteket! :)

Kép
Kép
tundi24

Csajok,lakik valaki az Őrségben???Vagy volt már ott valaki,tudtok vmi jó szálláshelyet? :) Oda megyünk 3 napra ha hazajön apa szabira.Már nézegettünk,csak kíváncsi vok a véleményekre :D

Kép
Kép
tundi24

Linácska, engem nagyon érdekelne, mi volt ezen a továbbképzésen:).
Nem szeretnél velünk megosztani 1-2 jó tippet?

Kép
Kép
Kép
oui

Tündi,
én tudok egy nagyon jót: Fúró Kati néni háza!
Mi a vicces név miatt választottuk, de szuper volt: tiszta, csupa fa bútor, erdő széle, kert vége a pataknál, szabadban tűzhely, kinti asztal-padok fedett résszel, csend és béke!!!!
Az Örség.lap.hu-n találtuk, itt a szállás linkje: http://farkasfa.net3.hu/
Viszont ez úgy felelhet meg leginkább, ha esetleg barátokkal mentek, mert ez egy teljesen önálló ház. Mi hatan mentünk, bőven elfértünk páronként és nagyon kedvező volt az ára. Volt egy nagyon szép nagy kutyus, aki minden nap meglátogatott minket (a házra felügyelő kedves család kutyája), nagyon megszerettük, és az egésznek remek hangulata volt. Sok őzet, fácánt, nyuszit láttunk, és mindenki nagyon kedves arrafelé.
Ha esetleg mégsem válik be, akkor is nagyon érdemes az Őrségbe menni: talán az egyetlen hely ma Magyarországon, ahol térből és időből kilépve a legigazibban megélheti az ember a természet és az otthonosság együttes örömét. De jó nektek!

Kép
goldplast

Tündi,
apukámnak van ott egy vadászháza, vagy nem is tudom, hogy pontosan kié, de a lényeg, hogy máshol nem szoktunk aludni, ott is ritkán. Amúgy az én rokonságom egy része ott lakik Bajánsenyén.

Oui,
mire vagy kíváncsi? Konkrétan munkajogról beszélgettünk (gondolom neked ez nem jelentene nagy újdonságot, ez nekem sem volt az), aztán arról, hogy milyen munkát is keresünk, és hogy válasszuk ki az ideálisat, aztán a jó önéletrajzról, és az állásinterjúról magáról. Mindezt arra kidomborítva, hogy kisgyerek mellől akar visszatérni az ember a munka világába, milyen kényes kérdésekre számíthat, hogyan lehet jól kezelni ezeket.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gp Ági,köszike a linket megnéztem :) Ott aztán tényleg csend és nyugalom lehet!!!Mi csak 4sben megyünk a gyerkőcökkel :) De elég rövid lesz az idő,mert vagy fél nap tuti lesz az utazás,mert ide elég messze van :wink: Szeretnénk egy kicsit kirándulni,bringázni,és egyet élményfürdőzni.Aztán majd meglátjuk mi fog beleférni.de a kirándulás és a bringa tuti.És ha beleszeretünk a tájba,majd visszamegyünk nyaralni.Igaz nem idén,mert arra nem lesz már időnk.Mert ha hazajön apa kezdjük kívülről szigetelni és szinezni a házat :?
De a honvédség jóvoltából majd okt5-én elmegyünk Mátraházára 5nap,van ott a honvédségnek üdülője,és a missziók után kapnak ilyen regeneráló üdülést,amit mindig ki szoktunk használni,de oda már a baráti családokkal szoktunk menni :D Úgyhogy ez évben ezek lesznek a kirándulásaink nyaralásaink.

Tényleg az jutott eszembe,hogy nem lenne-e kedvetek(mindenkire vonatkozik) vmikor eljönni ide Abonyba,kimehetnénk együtt a vadasparkba.Megint született kisoroszlán,azt hiszem már lehet simogatni is,benne volt a híradóban is vmelyik nap.És utána még eljöhetnétek ide is egy talira! :) Csak egy időpontot kell kitűzni :)
Itt a linkje a vadasparknak:http://maganzoo.fw.hu/

Lina,és szoktatok odamenni nyaralni? :)

Mi ezeket néztük ki egyenlőre: http://www.ezerjookofogado.hu/hun/ezerjo_kepek.html
http://www.harsas.webgotthard.hu/index.htm http://vendegmarasztalo.extra.hu/bem.html

Még nem döntöttük melyik legyen,de talán a Hársas,mert ott a közelben van a tó,és az ösvény is :)

Kép
Kép
tundi24

Linácska, engem az érdekelne, hogy milyen szinten kell megemlíteni a cv-ben, állásinterjún, hogy gyerekeim vannak.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Huu! Jo sokat irtatok miota nem irtam... Olvasni voltam, csak nem volt erom irni...

Szoval voltunk vervetelen meg korhazi vizeletvetelen. Ott toltottunk kb 4 orat mire vegeztunk, mert ugye meg kellett varni amig Zarus pisil.
Megvannak mar a leletek is, jelentem Zarus teljesen jol van!!! Kutya baja! :) Szoval szerintem tenyleg az lehet a "gond", hogy olyan alkat amilyen en voltam. :)

No, jovok majd meg, csak mar almos vagyok... :?

Udv Mindenkinek! :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!

Jó reggelt! :)

Orew,jajj de jó,hogy minden oké Zarussal!!! :D :D

Kép
Kép
tundi24

Oui,
itt egyértelműen azt javasolták, hogy az önéletrajzban ne tegyünk róla említést, akkor ne, ha munkaviszonyból jöttél el dolgozni.
Nekem a mai napig úgy van az önéletrajzomban a munkahelyek legfelső sora, hogy 2007-, és nincs befejezve meg megbontva a dátum. Ha viszont munkanélküliből jöttél el, vagy amúgy nagy lyuk lenne az önéletrajzban, akkor igen, hogy lássák, hogy nem lógtál 3 évet, hanem anyuka lettél.
Állásinterjún tuti rá fognak kérdezni, hisz egy fiatal nővel állnak szemben, de hivatalosan nem is tehetnék, na mindegy. Ott meg előnyt kell kovácsolni belőle, hogy igen, vannak gyerekeim, de ez olyan képességek birtokába juttatott, profi módon szervezem az időm, tudok több felé figyelni...., ami igencsak alkalmassá tesz az adott állás betöltésére.
Ha meg megkérdezik, hogy mi van, ha beteg a gyerek, akkor viszont nem szabad olyat bevállalni, amit nem tudsz teljesíteni. Én pl. annyit mondanék, hogy igen, ez előfordulhat, ha hívnak az oviból, hogy hány a gyerekem, akkor tuti nekem kell érte menni, és biztos, hogy az első 1-2 napot én leszek otthon vele, mert ilyenkor a gyereknek az anyjára van szüksége amíg a legrosszabb az állapota, de hosszabb betegség esetén van nagymama, aki oda tud hozzánk utazni, de ennek kell néhány nap, még megszervezzük. Így a munkáltató is tudja, hogy csak 2-3 napról van szó, és én sem rágom a körmöm, hogy na mi lesz ilyen esetben.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska, Oui, (bocsi a többiektől mert lehet, hogy hosszú lesz és off topik)
Ezzel a "nem mondjuk meg, hogy gyerekünk van" sztorival kapcsolatban nekem van negatív tapasztalatom is a munkaadói oldalról. Pár éve, a cégünk számára egy nagyon húzós időszakban kerestünk nekem asszisztens. Tudni kell, hogy nálunk az a policy, hogy nem kérdezzük meg senkitől sem, hogy van-e gyereke, mert az EU egyes országaiban ez ugye törvényellenes, és ezért mindehol Euórpában ezt az elvet alkalmazzuk. A lényeg, hogy jött egy lány, aki nagyon aranyosnak tűnt, a CV-je alapján az elmúlt 4 évben egy munkaadója volt, onnan volt egy írásos referenciája is egy felsővezetőtől. Felvettük, elmondtuk neki, hogy szinte az első naptól kell keményen dolgozni, mert ez nálunk most egy ilyen időszak (éppen költöztünk). Az első munkanapon derült ki, hogy a lány az office ősrégi változatát tudja csak használni, outlookról, powerpointról nem is hallott. A többi asszisztens rögtön elkezdett a háta mögött dumálni, hogy na megint vki, aki helyett majd dolgozni kell. Ekkor, rögtön a 3. munkanapon lett beteg a gyerek, aki akkor volt 3 éves, így derült ki, hogy az elmúlt években otthon volt, és a munkaviszonya valóban csak előttünk ért véget, de azért, mert akkor jött vissza a gyesről. Szóval ilyen is van. A lány végül megmaradt nálunk, kb fél évig tartott, amíg a gyerkőc kisebb-nagyobb betegségek után beszokott a bölcsibe, ő pedig beletanult újra a munkába. Másfél év múlva elment szülni. Nagy munkahelyi feszkókat keltett ez az eset, sokak szerint fű alatt meg kellene kérdeznünk mindenkit az interjún, hogy van-e gyereke, én szerintem viszont még mindig nem. Én sem gondolom egyébként, hogy be kellene írni a CV-be, hogy gyereke van vkinek, de az sem biztosan fair eljárás (ilyenre is volt példa, csak nem az én közvetlen munkatársaim között), hogy vki 6 évig nem dolgozott munkahelyen az elmúlt időszakban, és ez mind tapasztalatként van feltüntetve. Adott szakmákban ez rengeteg lehet.
A lényeg, hogy szerintem nagyban függ a pozíciótól is. Az én példámban is, felvettük volna a lányt akkor is, ha megmondja az igazat, mert szimpatikus volt, így viszont erős bizalom deficittel kezdett nálunk. Na, uff, szóltam, nem kioktatásból, csak érdekességként.

Egyébként engem az érdekelne, hogyan lehet jól összeegyeztetni a munkát és a gyereket, szóval Linacska, ha vmi ilyen szemináriumról hallasz, akkor szólj már, légyszi. Tudni szeretném, mások hogyan egyensúlyoznak a gyerkőc/karrier vonalon, biztosan van mit tanulni tőlük :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok lányok!

Hihetetlen, de tényleg itt a tavasz! Hétágra süt a nap és már most kellemes meleg kint a levegő :). Tegnap sikerült kerek egy órát kint töltenünk sétával, mert félúton bealudt Emmuska :).

Orsi,
ez igazán jó hír és remélhetőleg most már a gyerekorvosotok is megnyugszik :).

Tündi, láttam a kisoroszlánt a Híradóban, nagyon aranyos :)! Eddig nem is tudtam, hogy Nálatok is van Vadaspark! Itt, Miskolcon is van, szeretnék is elmenni Emmával, már biztosan érdeklődve szemlélné az állatokat. Apája szerint eddig hideg volt, ezért nem mentünk, de most már ez nem lehet kifogás :)!

Flake Adri,
szerintem ebben az esetben Te, a munkáltatói oldal volt nagyon vajszívű, hogy a próbaidő alatt nem küldted el a munkavállalót és nem a gyerek, hanem az alkalmatlanság (nem tudta használni a számítógépes programokat, amiket elvártatok) miatt.
Szerintem nincs abban semmi, ha rákérdezünk a gyerektémára (persze tudom, hogy elvileg nem szabad, de szerintem mindenhol megkérdezik...), mert egy nőnél azért gyakorlatilag tuti, hogy vagy van már gyereke vagy lesz... Utána igazán nem lehet hibáztatni, hogy magától nem mondta.

Na de vissza a babákhoz :): tegnap először evett Emmus csirkemájat. Nem ette meg a szokásos adagját, így nem tudom, a máj vagy a brokkoli nem ízlett-e neki annyira... Majd idővel kiderül!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Babák méretével, nagyságával kapcsolatban még annyit, hogy Emma másodunokatestvére 2,5 hónappal idősebb nála és ő kap Emmától ruhákat, nem fordítva :)!

Kép
angelita

Flake, igazad van, a mukáltató oldaláról természetes igény, hogy mindíg számíthasson a munkavállalóra. De: biztos, hogy felvettétek volna ezt a lányt, ha elmondja, hogy 3 évig otthon volt, újra be kell tanulnia, és a gyerkőc is beteg lesz a beszoktatás során, miközben ti pont egy hajtós időszakban voltatok?
Én úgy mentem vissza, hogy 2,5 éves volt Zora, anyósom szoktatta be (mert a munkáltatóm azt kérte, szept 1-el menjek vissza, nem volt jó neki a szept 15, hogy én szoktathassam be a gyerkőcöt). Azt hittem ezzel hú de bevágódok, hogy teljesítem a kérését. Ezt nem így csinálnám legközelebb, a gyerkőc beszokása fontosabb, főleg úgy, hogy 2,5 évig nem nagyon vigyázott rá más. Megbeszéltük, hogy anyósom tud segíteni, ő hozza el a bölcsiből Zorust, és a betegségek idején 1-2 nap anya, utána mama vigyáz rá. Ez úgy lett, hogy anyósom október közepén bedepressziózott, megsértődött valami hülyeségen, és otthagyott minket:). Na ez egy olyan vis major volt, amit előre nem lehetett látni, a szépen megszervezett élet romba dőlt, nem volt ki menjen Zorusért, betegség idején én maradtam vele otthon végig. Persze a szükség nagy úr, mindent meg lehet oldani, kerestünk bébiszittert, minden nap ő hozta el, hát el lehet képzelni a gyerkőc lelkiállapotát ezután.

A lényeg a munkába visszatérés során az szerintem, hogy teljesen meg legyen az anya nyugodva a felől, hogy ez egy jó döntés neki is és a gyerkőcnek is. ÉS: minden eshetőségre előre fel kell készülni. Flake a te esetedben viszont egyértelmű a helyzet, hiszen a kezdetektől tudtad, hogy vissza kell majd menned, és így lélekben is gondolom felkészültél rá. Így biztosan könnyebb lesz megcsinálni! Ez a legfontosabb, hogy tudd, hogy ez így a jó.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
ezt az anyós dolgot sajnálom, így tényleg nagyon nehéz lehetett. Egyébként az említett eset után következő asszisztensem egy kétgyerekes egyedülálló anyuka volt, szóval tényleg nem azzal volt a fő probléma,h gyerkőce volt. Dolgoznak nálunk kisgyerekes szülők, és nem mindenki szívtelen menedzser, aki kizsigereli az anyukákat :) azzal volt bajom, h nem mindegy, hogy valakinek mennyi tapasztalata van. Mindent meg lehet oldani, még hajtós időszakban is. Az általa felvonultatott munkatapasztalat és referencia alapján vettük fel (amit egyébként vissza is ellenőrizött a HR csapat nálunk, és igazolták szabály szerint a 4 év munkaviszonyt).

Nem gondolom, hogy mindig és minden körülmények között a munkaadó rendelkezésére kell állni, de szerintem, ha valakinek fontos az életében, hogy gyereke van, és azt várja a munkaadójától, hogy ezt is számításba vegye majd a munkájánál, akkor ezt nem titkolhatja el teljesen. A mi esetünkben sztem joggal gondoltuk, hogy nincsen gyerek, hiszen a mi szempontunkból nem tartotta fontosnak, hogy beszéljen róla, amikor magáról beszélt (egy ilyen interjún úgyis szóba kerülnek még a hobbik is).

Egyébként nekem ugyanúgy borzasztóan nehéz visszamenni dolgozni, még akkor is, ha tudtam, hogy ez lesz. Nem lehet egy ilyen gondolathoz előre hozzászokni vagy felkészülni. Nehezemre esik még a bébiszitterek kiválasztása is, az első pár nőcit úgy hívtam fel,hogy közben a könnyeimmel küzködtem. Nem gondolom azt, hogy normális esetben vissza kellene most mennem dolgozni, bár, azt is mondtam korábban, hogy más munkáltatónál hasonló lenne a helyzet. Egyszerűen néhány szakma realitása ez. Attól még pokoli nehéz elfogadni és megtanulni ezzel (és a rosszalló pillantásokkal) együtt élni.

Angelita,
nem merült fel,hogy kirúgjuk, mert egy újabb ember kiválasztása sokkal több energiát/munkaidőt emésztett volna fel, az amúgy is túlterhelt csapattól, mint vele végigvinni az első nehezebb időszakot.Megbeszéltük vele, hogy ha szeretné megtartani az állását, akkor minden hiányosságot be kell pótolnia, és így is lett, már ami a szakmai részt illeti. A gyerek pedig nem ok a kirúgásra.

Bocs, már megint hosszú voltam, nem is akartam ezzel a témával felbolygatni a topik életét. Szóval helyette inkább elmondom, hogy Ábel úgy tűnik, hogy a hétvégén elkezdett négykézlábazni, így dagad a mellünk itthon a büszekeségtől :D

Linacska,
Levi simán dobogós, egy hete itt büszkélkedtem, hogy Ábci 9300, azóta már csak 9200. Így beindul nálatok a gyarapodás, akkor simán belőztök :D

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok,
Angelita, hogy csináltad a csirkemájat? Nincs időm most belenézni a babaszakácskönyvbe, de a tiéd biztos jó lett. Mesélj! Köszi.
Ági

Kép
goldplast

Sziasztok! A munkába való visszatérés mikéntje és időzítése engem is nagyon foglalkoztat, de egyelőre az az álláspontom, hogy amíg lehet, nem mennék vissza. (Értsd: amíg elég a félretett pénzünk.) Illetve gondolkodom egy vállalkozáson is, az azért sokkalta szimpatikusabb megoldás lenne, csak a beindítása nagyon munkaigényes. Nem tudjátok, gyed alatt lehet betéti társaságot alapítani (kültagként vagy akár beltagként, az nagyjából mindegy)?

Más: Lia tegnap elkezdett kúszni!!! Nekem már ez is óriási öröm, annyira vártam, hogy végre ő tudjon elérni dolgokat magától, és így azt látom, hogy már a mozgás maga is szépen leköti. :)

Hozzátáplálás:
A csirkemell adását milyen ütemben valósítottátok meg? Én eddig egyszer adtam, múlt héten 10 grammot, ezen a héten újra gondoltam, duplázva az adagot. Vagy adjak 2x? Mennyi lenne ebből egy teljes adag, és milyen sűrűn kellene kapniuk?

Meggyet is vennék ki a fagyasztóból, csak nem tudom, hogy készítsem el... Héjastól turmix, vagy át kell passzírozni, hogy ne kerüljön bele a héja?

Bikmakk, Te glutént milyen sűrűn adsz? Vagy egyszer megismertetted vele, és most már nincs jelentősége, hogy kap-e még egyáltalán?

Mi az a tanulópohár? Jól sejtem, hogy itt nem a Medela itatópohárra gondoltatok? http://images.minimano.hu/eteteshez/poh ... ohar-m.jpg

Kép
mocorgó

Cékla a pelenkában :lol:
A gyerkőc egész múlt héten ette, napi minimum 20 grammot. És ma (!) volt először enyhén pirosas a pelenkatartalom. Szerintetek ez normális? Még mindig a múltkori bedugulás miatt parázom, egyáltalán nem alakult vissza a széklete olyan puhára, mint a krumpli előtt volt, pedig azóta minden nap többször kakil keveset, és csak csupa hajtós kaját kap. Valamivel lazább, de még mindig nem az igazi. És mit csinál benne egy hétig a cékla, vagy megemészti a színezőanyagot??? :shock:

Bocs, nekem is vannak azért problémáim, az látszik... :)

Kép
mocorgó

[quote="goldplast"] írta:goldplast

2. Különböző méretű és anyagú kockái vannak, csörgetem őket, a textil kockákkal kicsit megdobom - azaz hozzá közel dobom - kacag, ahogy egyre több lesz körülötte.

GP, leírod, hogy milyen kockáitok vannak? Nekünk is van textilkocka, de csak egy darab, és szívesen felturbóznám kicsit a készletet. Viszont a fa építőkockát kicsit korainak tartom, mert annyira hadonászik még mindennel, ami a kezében van, hogy félek, hogy megütné magát (meg mást is).

És most jutott eszembe, hogy ígértem Nektek egyéveseknek szóló ajándékötlet-listát!!! Máris posztolom. :)

Kép
mocorgó

AJÁNDÉK ÖTLETEK EGYÉVESNEK - lassan nekünk is aktuális lesz, ha gondoljátok, Ti is írjatok hozzá, hogy legyen miből válogatni majd. :)

Könyvek

• Tessloff lapozós könyvei
http://www.tessloff-babilon.hu/book.php?id=MV10

• Böngésző sorozat http://www.naphegykiado.hu/index.php?mo ... &menu=1_20

• Boribon, a mackó sorozat
http://www.pagony.hu/kiado/boribon.html

• Leporellók
http://bookline.hu/product/home.action? ... ileporello

• Bogyó és Babóca
http://bookline.hu/product/home.action? ... lmezbalban

• Jó éjt mesék
http://douglas.bookline.hu/product/home ... _ejt_mesek

• "Ujjbújócska" sorozat – kis méretű könyvecske ujjbábbal, a ház körül élő állatokról
http://www.libri.hu/konyv/ujj-bujocska-rofi-malac.html

• Anna, Peti, Gergő sorozat (van belőle piciknek is) http://bookline.hu/search/search!execut ... name=konyv

Búgócsiga

Puzzle kirakók

Pár-találók
(fából vagy erős kartonból, 4-6 db-os)

Fa építőkocka
http://fakopancs.hu/epitokocka-cmes-szi ... aae3a26748

Clemy építőkocka
http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=2343

Sütifaló kincsesbödön http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... cts_id=945

Vágott virág :)

Minimax gyerekdalok dvd
http://www.youtube.com/watch?v=XYu9s7kd8Ws

Szobahinta

Kisbútor (szék-asztal)

Fakopáncs húzogatós fajátékok
http://fakopancs.hu/huzogatos-csiga-p-164.html

Játékbaba

Fa hangszerek – csörgő, dob

Kismotor

Bébitaxi
http://www.jatekfutar.hu/altermekcsopor ... hicos-3521

Műanyag vázra felhúzható vászon/műanyag házikó

Babakocsi (gyerekméretű)

Kép
mocorgó

Mocorgó,
Nekem anyósom csinált nagyon cuki kis puha kockákat, de az Ikeában is láttam ilyet a hétvégén: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/60159544 Nekem jónak tűnt :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Hű de pörögnek az események, egy csomó mindenhez szeretnék hozzászólni, remélem lesz rá időm és Marci nem ébred fel :lol:

De jó nektek, hogy így haladtok a hozzátápival!! Marcinak még mindig nincs étvágya, sajnos még mindig csak a legelején tartunk. (Még jó, hogy helyrejött a mellem, nem is tudom mi lenne most velünk...)

Babakaki: szerintem ne aggódj miatta Mocorgó, olyan már úgysem lesz, mint az elején!! Marcié is összeállt nagyon amíg evett szilárdat, most meg megint anyatejes...

Gyarapodás: Marci sajna fogyott :( Gondolom ez a betegség miatt van.

Munka dolog: hát igen, mindkét fél álláspontját meg lehet érteni. Engem azért mindig nagyon felháborított, amikor megkérdezték a családi állapotomat és hogy a párommal mikorra tervezünk gyereket. Az a baj, hogy mostmár simán nem is válaszolnék ilyen kérdésekre, mert semmi közük hozzá, de ezzel az ember meg a saját esélyeit rontja.

Mocorgó: te aztán alapos listát csináltál :lol: Elmentem magamnak, azt hiszem úgyis jópár egyéves zsúrra fogunk menni :lol:

Voltunk ma gyerekdokinál: Marci kapott végre gyógyszert. Már 5. napja beteg és nem nagyon akar javulni. Minden este hőemelkedése van, az orra ugyanúgy folyik, bedugul, köhög. Úgyhogy Anyuka is végre megnyugodott, hátha jobban lesz már a gyerkőc.
Csütörtök óta tehát szobafogságban vagyunk, néha tudok csak ellógni, mert különben bediliznék a négy fal között. Se társaság, se semmi.
Pedig olyan szép idő volt. Ott már esik, így legalább nem bánom, hogy nem tudunk kimenni.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok,
Mocorgó - az ajándékötletek szuperek, én is mentettem!!!!
Köszi! :)
A kérdéses kockákat egyébként fokozatosan zsákmányoltuk/kaptuk. Természetesen mind szivacskocka, hiszen minden, amit ebben a korban a baba magára ejthet hanyatt fekvésben, veszélyes.
Van szivacskocka picit zörgős, sípoló és néma. Borításaik: textil, plüss, (mű?)bőr (ezt nagyon szereti) és valami pancsoló könyv anyagához hasonló PVC mentes műanyag (ez volt a csomagolásán).
Sokfelé lehet kapni: multik kis játékboltjaiban leginkább, de az Ikeás is jó, és persze a legegyszerűbbek is tutik (én a textilborításút egyszerű falusi játékboltban vettem, de műanyagos 100 Ft-osban is csíptem el már aranyos sípolósat.)
Van olyan, ahol párban vannak a minták (2-2 kocka azonos) és persze számtalan variáció, amit jól ki lehet használni. Jó, ha van többféle méret és anyag, így több érzékét is fejleszti a babónak.
Majd ha elindul a pakolás, fogjuk szállítani ezeket talicskán, teherautón, vonaton stb., így nem baj, ha sok van belőle. :wink:

+ 1 ötlet:
Azt is csinálom, hogy egyszerű dobozokat összegyűjtök (teás, vitaminos stb.), vizes ruhával letörlöm, és 1-2-őt becsempészek a kockák közé. Egyrészt ez őt mindig meglepi, másrészt észleli, hogy vannak más formák is: henger, téglatest, háromszög, lapos csokis doboz :oops: . Ezekkel azért úgy játszik, hogy a fél szemem rajta van, nehogy túlságosan megrágcsálja a papírt. Eddig nem volt semmi gond. Kopp, kopp. :)

Mi kicsit meghűltünk: Tücsök taknyos, ma nem merem kivinni. :-( Éjjel kb. 10x keltett, ma pedig kétszer 30 percet aludt....

Kép
goldplast

Ezek az Ikeás kockák nagyon jók! Kár hogy nem tudok elmenni az ikeába...

Ági: mióta Marci beteg kis alvósbaba lett. Kb lerakom és alszik, eddig meg szenvedtünk, de nem is baj, mert így gyógyul a legjobban.

Kép

Kép
dbea

GP Ági, a csirkemájat csak megfőztem, aztán villával szétnyomkodtam és jégkockatartóban fagyasztottam le. Egy ilyen adagot kb. 200 gramm főzelékbe keverek bele, húst ugyanígy.

Valaki írta régebben a tengeri halat: én úgy tudom, azt csak 1 éves kor felett lehet adni. Ami hamarabb adható az a szálkamentes édesvizi.

Kép
angelita

Beák,
ha valaki most ünnepli a névnapját, sok boldog névnapot kívánok nektek!

Mocorgó,
én símán leturmixolom a fagyasztóból kivett meggyet. Alma mellé kb. 10 szemet szoktam turmixolni. Nem bányászom ki a héjából :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mocorgó: a meggyet szerintem nem is kell "meghámozni"

Linácska: köszönöm a köszöntést :lol:

Kép

Kép
dbea

Csajok,
akit érdekel esetleg a tréning, amin voltam: április 17-én lesz a következő alkalom, és mindösszesen 2000Ft-ba kerül nektek, ha rám hivatkoztok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Huhh! Ma nagyon aktívak voltatok... Még visszaolvasnom sem sikerült, de igyekszem pótolni az elmaradást, viszont most nagyon álmos vagyok, mert hosszú volt a mai nap. Zarus egy ideje lecserélte a 7.30-8.00 ébredést reggel, 6.00-6.30-ra és nekem ez nagyon korán van. Plusz mostanában nem is úgy ébred ahogy szokott, hanem nyűgösködik... Csukott szemmel sír meg nyöszörög, és ugyanezt csinálja éjszaka is amikor felkel enni. Ja... és ma nem tudom miért, de még csak most (este 11) aludt el.

Orew

orew

Mocorgó: Zarus pont ilyen bödönt kapott apáméktól amikor jöttek látogatni. :) Szereti, mert zenél, meg rágcsálja a formákat (sütiket), de a lényegére még persze nem jött rá, az majd később jön. :) Egyébként nagyon jók ezek az ötletek és köszi, hogy megosztottad velünk őket!!! :)

Orew

orew

Bea, remélem Marci jobban lesz hamarosan! Antibiotikumot kapott?

Mocorgó, nem semmi ez a lista! A sütifaló bödön tényleg nagyon népzerű a gyerekek között, de a fisher price játékok közül szerintem majdnem mind szuper. Nagyon jól ki vannak találva. Itt mondta valamelyikőtök a puha zenélő zongorát, karácsonyra azt kapta Mira, nagyon nagyon szereti, ráUGRIK ha bekapcsolom neki:). Még Zora is játszik vele!

Hozzátáplálással jól állunk, mindent eszik Mirus, tegnap a babos-paradicsomos csirkéből evett (csirke cacciatore, Nigella recept), a szárazbabaot megpucoltam neki, belemártottam a szószba. A vicces az volt, hogy a kanapén ettem :oops:, és reklamált a szőnyegről, hogy ő is kér. Lementem a szőnyegre, parkettára tettem a tányért, és szedegettem neki az ennivalót. (Etetőszékben még nem tudom etetni, mert nem ül.) A tányért folyamatosan menekíteni kellett, mert mindenáron bele akart markolni az ennivalóba. Most volt az első alkalom, hogy szabályosan mászott!!! Hiába, kell a motiváció:).

Orew, Mirus is ilyen korán kel mostanában. Ilyenkor néha a férjemnek átadom, és még egy fél órát pihenek...

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Eni,
a lista nagyon jó, szuper ötleteket adtál, nekem a húzható csiga tetszik nagyon :).

Mi fél 6-kor keltünk, fél 8-tól mostanáig aludt Emmus, én pedig feltettem főni az ebédet. Mostanra jutottam oda, hogy jó lenne pihenni még, de majd max. a következő alvásánál.
Tegnap megkapta Emma az oltást, kicsit sírdogált, de szerencsére nem viselte meg a dolog. Szerencsére most már csak 1 éves kora után kap szurit.

Bea,
Marci jobban van? Mihamarabbi jobbulást kívánok neki!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Eni, a tanulópohár csőrös, puha gumi a csőre és abból tud inni a baba. Szerintem amit belinkeltél, az is ezt a célt szolgálja, mármint pohárból való ivásra készíti fel a babát. Mi vettünk szelepes poharat, később jó lesz, ha már önállóan fogja a poharat Emmus.

Kép
angelita

Halihó, vauuu mennyit írtatok, remélem lesz esélyem visszaolvasni. Mert még azt majd csak most próbálom majd.....Zora ma éjjel éjféltől egy óránként szopizott :roll: , hát annyira nem díjaztam.
Ilyen vízszerű fika folyik az orrából, és beleszív 1-2 aztán visszaalszik.
2 hete percre pontosan 6kor kelünk, na jó ma 5:58kor pontosabban, de még hulla fáradt, de esély sincs a visszaalvásra.

Oui írnál még 1-2 dolgot amit főzöl, és Mirusnak is adsz belőle, Zora is jobban díjazza a mi kajánkat, nyammog is közben. (Látom az oldal tetején a babos-paradicsomos csirkehúsost is :lol: ,) Honnan töltöd le a receptet, elküldenéd? Előre is köszikösziköszi

Angelita ezzel lógok még neked, ez a bbkocsi amit jobbnak láttunk nem megvenni, de a másik szuperisztikus :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Dbea :lol: Csak jobban lesztek már!!! :lol: :lol: Érdekelne az egyszobás garzon, a tesómék Bpestre szeretnének költözni, mert a férjének ott van állása, és már hócipője tele van az utazgatással. MErre van? Priviben megírod a címet?

Goldplast :lol: A Duplóra is az van ráírva, hogy 1 1/2 éves kortól, de az alapdobozt vettük és abban semmi lenyelhető méretű nincsen!!!
Hú, ez az őrségi szállás naggyon tuti lehet!!!

Tünde :lol: A hintára máér én is gondoltam, csak még a megvalósítás van hátra... Zsombi mondjuk nagyon szépen ül már!!!

Linácska :lol: Ez a vadászház is nagyon romantikusnak tűnik....hmmm!!! Gondolom, fűtés nincs, igaz?

Orew :lol: De jó, hogy Zarusnak semmi baja!!!MEgynyugodhatsz végre, hogy alkati dolog!! :wink:

Mocorgó :lol: mi Zsiginek már régóta adunk fakockát is! Ne félj attól, hogy megüti magát!!! Különben is hogyan tanulná meg, hgoy van ami kemény és nem puha??? :shock: :wink:
Jók a linkek, én is elmentem!!!!
Ja, a Boribon mesék baromi bugyuták, a rajz is primitiv, nekem egyáltalán nem tetszik!!! Kaptunk egyet ajándékba, de nem szeretem, visszamarad Zsigi esztétikai fejlődésben.....

Itatás: Mi is főleg forralt-hűtött vizet adunk Zsiginek, de heti egy-két alkalommal Mecsek Baby teát is. Ha elmegyünk itthonról, akkkor cumisüvegbe töltöm, de itthon műanyag pohárból iszik, és tök ügyeske!!

A hozzátáplálásban kicsit csalódott vagyok.... NEm nagyon megy... És ahogy Bea is írja, még jó, hogy van cici, nem is tudom, mit csinálnék....
tényleg, Tündi :lol: Te mivel tudsz egész nap tejcit pótolni??? Adsz tápszert is??, Vagy csupán hozzátápival megoldod???? Esti lefekvésnél kb. mennyiket eszik Zsombi?

Beátákat Isten éltesse nevenapjukon!!!!!! :lol: :lol: :lol: Tegnap volt, igaz????

madaran

Angelita megint lemaradt :oops: :roll:

http://babyfun.axiomarket.hu/item/trave ... ak-nalunk-

szóval kicsi, Zora alig fért bele, és éppen h hátrabillenthető a háttámla, nekem meg fontos, hogy fektethető legyen, mert Zora a bbkocsiban alszik csak

jah és azért nem nagyon jövök, meg nem is fogok tudni egy darabig, mert Zora mindenhol feláll, és felűl, de még dűl-borul szegénykém, a kiságyba is. Tegnap 3xkopant a feje a laminálton 2x a kiságyban. Ha pisilni akarok "bocs" megy a kompba.

És egy kérdés, cipő mikortól kell a gyerekre? Pl ha már feláll?

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?