Új privát üzeneted érkezett!

Most olvasom, hogy Honey+Flóráról ugyan azt írtam, mint Konan.
Hát, ami igaz az igaz. :lol:

Kép
Kép
noni78

a.m.: Lurdy április 8
noni: Lurdy április 8
konan: hétköznap bármikor bárhol
honey: detto, kivéve csütörtök
szeder: április 8
bejci: Lurdy április 8.
minyu: Lurdy április 8.
Kistiggrincs: Lurdy április 8.
gwini: Lurdy április 8.
gabolino: Lurdy április 8.
hbetti: Lurdy április 8.
anyoooka: Lurdy április 8.
ági: Lurdy április 8.
evibabi: Lurdy április 8.
winona:Lurdy április 8.

Kép
winona

Sziasztok!

Jöttem életjelet adni. Sajnos minket is elért a fogzási mizéria, csak nálunk nem Julcsi szenved, hanem én. :shock:
A jobb felső bölcsességfogam úgy döntött, hogy ideje kibújni, és kaparom a falat annyira fáj. Még jó, hogy van itthon Dentinox. :lol:

Noni,
Nagyon jók a képek, és ilyenkor úgy irigykedek, hogy van már egy nagytesó. Biztos több gyerekkel nehezebb, de a kicsinek meg olyan jó, hogy van egy tesója, nem? Jobban is fejlődnek.
Amúgy Misike már tud magától ülni, vagy csak próbálkozik? Be lehet akkor is ültetni a babát ebbe a karikába, ha amúgy még eldőlne?

Konan,
Jaaj, sajnálom a balesetet. Pihentesd a lábad, meg 2 óránként jegeld le 10 percre, mert akár lehet bokaszalag-szakadás is!

Honey,
Ettől a fotótól nekem is jókedvem lett! :lol:

Evibaba,
Hova szervezkedsz? Kül- vagy belföld?

Babócák még mindig gyönyörűek, alig várom, hogy élőben is láthassam őket! Mindenkinek nyugodt, hosszú éjszakát!
Kép

Kép
hbetti

Sziasztok!

Konan: Tényleg pihentesd a lábad sokat, bár 2 gyerek mellett...

Honey: Szépek vagytok együtt!

Akkor a tali időpontja április 8. 13h körül?

Hbetti: Májusban belföld: Zalakaros
Augusztusban Görögország (minden évben kint töltünk pár hetet már 9 éve, most csak egy hét lesz Domi miatt, de majd jövőre remélhetőleg bepótoljuk.)Nálam ez már szerelem Görögország iránt, amit a családom jól tolerál :D :D :D :D
evibabi

Gwini: Domi is mindent meg szeretne kóstolni, és addig hisztizik :lol: amíg nem kap belőle.
Tegnap előtt Szili könnyű és finom joghurtot evett (limonádést) és adott Dominak egy kicsit kóstolóba,de az lett a vége, hogy a negyedét megetette vele. Féltünk, hogy lesz valami baja, de szerencsére nem lett!

Lányok:Kiflit adtok már nekik rágcsálni? Arra emlékszem, hogy Szili már ilyenkor kapott, de Dominak még nem merek adni.Paramami lettem?!

:shock:
evibabi

Jó reggelt!

Konan!
Annácskát vissza lapoztam :) Tegnap is nézegettem, hogy milyen nagy kislány már :) Csodaszép szemei vannak!
Majd folytatjuk még a beszélgetést! JÓ??
Én is ilyen "béna" vagyok egyébként.. én szinte minden hónapban elesek! Ez tök komoly! Minden tavasszal szerzek egy olyan sérülést, ami a térdemen éktelenkedő sebek jeleznek is! Terhesen is estem Adéllal! Amúgy, hogy van a lábad?? Fáj még?????

Honey!
Tök jól nézel ki :) - ha nem haragszol meg.. szerintem szülés óta most vagy igazán formában!!!!!! :) Ugyi nem haragudtál most meg?? -de hát én őszinte vagyok... No meg persze Flóra is cuki!

Betti!
No tessék bölcs leszel.. látod milyen érdekes az élet, nem a kislányod fogzik, hanem Te :) Jobban vagy már?????

Evibabi!
Én sem merek Adélnak semmit sem adni.. mármint rágcsálnivalót.. valahogy én sem vagyok már a régi ... :lol: A fiúkkal sokkal rugalmasabb voltam,.. talán köszönhető a mögöttem álló éveknek, hogy kevésbé vagyok bátor ilyen téren.. No meg hallottam is már szörnyű esetről.. úgyhogy inkább legyünk paramamik!

szeder74

Jó reggelt!
Ezek szerint bejött a jókívánságom, és az általában koránkelő anyukák még durmolnak? :lol:

Most hallottam a rádióban: erős tavaszi felmelegedés várható, akár 20 fokkal. Dejódejódejó!!

Evibaba,
Görögországot én is nagyon szeretem, bár néha kiábrádító helyekre is tévedünk. De összességében csodaszép. Melyik részére mentek, szárazföld, sziget?

Szeder,
Köszi az érdeklődést! Cefetül fáj még mindig, alig tudtam elaludni. Most már teljes mértékig át tudom érezni a babák fájdalmát! Borzasztó kín. :cry: De a dentinox tényleg jól elzsibbasztja egy darabig, akkor egész türhető.
Fiúk hogy vannak? (jó volna itt is olvasni rólatok, akár csak úgy, hogy bemásolod a blogodról a publikus részeket)

Kép
hbetti

A 20 fok már tényleg jó lenne!
Utálom a hideget!!!!

Hbetti: A szárazföldi részre megyünk most, mert autóval 10-12 óra alatt ott vagyunk. Pontosan ide megyünk:

www.villagemare.gr/halkidiki/

Hol volt a kiábrándító hely?

Amikor nekem jöttek a bölcsesség fogaim, akkor kamillateával öblögettem és nagyon -nagyon jó volt rá. ( Jobb volt az algopirynnél!!!) Tényleg iszonyatosan tud fájni.
evibabi

Hbetti:Nagyon jó, hogy van egy nagy Tesó, olyan sokszor elszórakoztatja, amikor én nem tudok ott lenni mellette. És a Misike imádja, mert mi felnőttek nem tudunk úgy bohóckodni, mint a gyerekek. Annyira tudják már a babák is, hogy ki a gyerek.
Még Misike sem tud ülni, ebben a székben is eldől, de nagyon jól tartja az egész kis testét.

Evibabi:Gyönyörű helyre mentek, nagyon irigykedek. Mi max. majd a Balatonban mártózunk meg. Mi is Zalakarosra járunk. Ti pontosan melyik szállodába mentek?
Misike is kapott már kifli, nagyon szereti szopogatni, de a szemem mindig rajta.

Winona:Örülök, hogy te is tudsz jönni a talira. :lol:

Konan:Jobban van a lábad? Jelentkezz!!!

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Egy zombi jelentkezik...

Ádám nem alszik már harmadik napja! :shock: Tegnap aludt egész nap összvissz kb. másfél órát, este 9-kor elaludt, majd fél10-kor vigyorogva ébredt, alig bírtam újra elaltatni. És reggel 5-kor úgy döntött hogy reggel van! (eddig legalább fél 6-ig bírta)
Most elaludt fél 10-kor, és már ébren van!

És az a baj, hogy nyügi is, nincs el egyedül, dajkálni kell, szórakoztatni kell... Kéééész vagyok!!!!

Noni,nagyon jó ez a fürdetőkarika! Mi még külön fürdetjük őket egyelőre.

Betti, úúúú, bölcsességfog! De jó hogy a Dentinox valameddig segít!
Felmelegedés már nagyon jöhetne! Elég volt a hidegből! De a szél itt most is fúj nagyon. :(

Konan, ez nagyon rosszul hangzik! Ha nem javul, mutasd meg orvosnak azért!

Evibebi, Ádámnak kenyérhéjat adtam - kinézte a számból :lol: :lol: :lol: - és nagyon ízlett neki, ügyesen "kiette" a belsejét. De azért nem adok neki gyakran, csak kipróbáltuk, mit szól hozzá.

Na talán elaludt a fiam újra. Remélem, egy órácskát szundít legalább...

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!
Gyorsan átfutottam az utolsó 2-3 oldalt (nagyon el vagyok maradva, többre nincs időm)
Látom szervezitek a talit! Sajna én biztos nem tudok menni, mert nálunk is húsvétkor lesz a keresztelő, úgyhogy készülődés lesz nálunk is ezerrel. Előtte hétvégén elvileg jön a tesóm segít takarítani, de szerintem nem végzünk az egész házzal.
Ruci már megvan, szerintem gyönyörű :D
Kép
Menü még most van kialakulóban, de Márti menüjét olvasva fennakadtak a szemeim! :shock: Nem semmi fincsiségek lesznek!!! Mondjuk segítségem nekem is lesz, nem mindent én csinálok!
Még rólunk: Alíz fél évesen 9 kg és 73 cm! A tesója 19 dkg-mal többről indult (4620), de csak 7,5 hónaposan volt 9 kg!!! :shock: Egyébként múlt pénteken megmutatta, hogy tud hasról-hátra fordulni (meg azóta néhányszor)!!! :D Tudom, hogy nem nagy szám a fordulás Noncsihoz, Emmához és a többi ügyes gyerkőchöz képest, de nekem az volt! :oops:
Amúgy hason ő is úgy repülőzik, mint Konan Annája. Sőt még berreg is! :D

Hozzátáplálásról:
Alíz már eszik: barackot, almát, gesztenyét, sütőtököt, sárgarépát és ma kóstoljuk a céklát.
Dokinénink szerint a legújabb kutatások szerint a burgonya irritálja a picik hasnyálmirigyét, ezért 1 évesen javasolt bevezetni! :shock: Úgyhogy ha lehet, mindent rizsliszttel, rizspehellyel ill. rizspéppel kell sűríteni.
A másik - ami számomra újdonság - a lisztes dolgok bevezetése. Azt is csak 1 éves kor után javasolják, mert mostanában nagyon sok a lisztérzékeny gyerek.

Gyerekülés téma: Alíz egyenlőre még hordozóban utazik, igaz lassan kicsi lesz neki. Tesójáról maradt egy Römer ülés, azt fogja örökölni. Balázs már 1 éve Indy-ben ül az autóban, jelenleg a "jobb 1-ben"! :D

Nagyon jó képeket láttam!
Eszike, Noncsi nem semmi nőci, még a szeme sem áll jól!!! Jaj nektek fiúk! :D
A.m., Gyuszika tud élni, ahogy látom! :D
Konan, Anna nagyon édes, főleg a kukucskálós képe tetszik! Nem semmi, hogy micsoda "fogsorral" rendelkezik már! :D A szőnyeg is nagyon aranyos. Lábadat sajnálom, én is ilyen "bokakificamító" típus vagyok. :(
Anyooka, nagyon jó az új babaverda. A mienk is hasonló, csak Pierre Cardin. Persze Ádám benne a legédesebb!!! A kalapos képek meg egyszerűen szenzációsak!
Noni, a gyerkőceid nagyon édesek! A tesós képen látszik, hogy mennyire szeretik egymást! Misike is jó súlyban van! Nem úgy néz ki, mint egy féléves baba!!!
HOney, tényleg nagyon jól néztek ki a képen! Írj magatokról többet, légyszi! Lelkileg rendbejöttél már?
Betti, fogzást sajnálom. Nekem az alsó bölcsességfogaimat úgy kellett "kiműteni", mert nem tudott rendesen kibújni és folyamatosan gyulladt volt.... :roll: Úgyhogy nagyon együttérzek veled! Julcsiról nincs új képed?
Evibabi, Zalakaroson merre mentek? Görögország nekem is a szívem csücske, de két picivel inkább belföldre megyünk.
Szeder, látom nagyon lefoglal a blog írása és egyre ritkábban jössz! :(
Márti, gyere te is! Hiányoznak az írásaid! Mindenki meggyógyult már???
Akit még nagyon régen láttam, az Roni!!! Hol vagy?
Valószínűleg én sem tudok sűrűbben jönni, jön a jóidő, csavargás, kerti munka, udvar rendben tartása.... de már nagyon várom!!!
Jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést!!! :oops: :D Igen, már jobban van a bokám. Fáj-fáj, de azért tudok menni vele. A lépcső is csak lefelé gáz. Elsőre rosszabbnak tűnt a helyzet, de szerencsére semmi komoly! A lépcsőzőgépet azért most pár napig pihentetem.

Szeder!
Jóóó!
Emlékszem ám, hogy pocakosan mindketten estünk-keltünk! :lol: :wink: Szerencsére nem lett semmi baj belőle! Mondják, hogy vigyázzak jobban, de hát ilyen suta vagyok! És persze a lépcső a gyengém (ja, meg a gödrök)! :lol:

Evibabi!
Annám tegnap a túrórudit nézte ki a kezemből, így hát kapott belőle! Csak úgy kiabált utána érte!!! Nagyon ízlett neki!!! :D Kiflinek pedig még csak a belét adtam neki.

Anyoooka!
Sajnálom, hogy Ádám nem nagyon alszik! Anna most felváltva, egyik éjjel csak egyszer kel, másik éjjel pedig óránként. Kitartás!!! :lol:

Netti!
Tovább gyarapodik az a "fogsor"! :cry: :shock: :? Jön már a 6. is!!! Nyűglődik is szegény Annácskám vele!
Nagyon szép Alíz keresztelős ruhácskája! Igazán csinos lesz benne!!! :D :D :D

Kép
Kép
konan

Konan, örülök, hogy jobban van a lábad!

Netti, nagyon szépséges a ruhácska! majd kérünk keresztelő után olyan képet is ahol Alíz viseli!!

LÁnyok, segítsetek!
Van egy barátnőm, 14 hónapos a kislánya és anyatejen kívül semmit nem hajlandó enni!
Szegény lány már mindent kipróbált, de eredménytelenül
A kislánya már akkor üvölt ha valami ennivaló a szájához ér.

Próbálta hogy előtte hagy ennivalót, próbálta hogy nem adott neki cicit, együtt ül velük asztalhoz, próbálta turmixolni, próbálta darabosabban, próbálta a bébiételeket, főzött ő neki...

De a kislány se enni, de még csak inni sem hajlandó, csak a cici... Szegény barátném meg már teljesen kivan. Én sem tudtam már neki semmi okosat mondani.

Nektek van valami ötletetek? Esetleg hogy honnan tudna segítséget kérni?!

Kép

Kép
anyoooka

Netti!
Nagyon szép ruhácskája lesz a kislányodnak a keresztelőre!
Alíz egy óriás baba. A méretei alapján. Majd mozog eleget, és akkor már nem rakódik ilyen ütemben rá a súly. A fiaim is ilyen nagyok voltak pici babának.. aztán teljesen megváltoztak..
Jó készülődést a keresztelőre.
Majd mindenképp hozol képeket ugye???

Anyooka!
Szerintem Márti tutira tudna okosat mondani illetve tanácsolni a barátnődnek.. ez nagyon durva, hogy lassan másfél éves és még csak! szopik.. huuu én nem szeretnék ilyet.. ezért is adtam Adélnak kóstolót amikor már elmúlt 4 hónapos.
A szoptatási tanácsadót kellene megkérdeznie talán, ott annyi okosságot lehet hallani.. hátha tudnak ebben is segíteni.

Márti!!!!!!!??????????

Konan!
Ja.. én is úgy vagyok vele, mint Te.. nekem is a gödrök még a gyengéim.. ja a lépcsők is.. és minden, amit már egy csecsemő is könnyed akadályként él meg.. egyszóval: béna vagyok.. lazák a szalagok a bokáimnál.. és ezért vagyok ennyire kecskelábúúú..
:lol: :lol: :lol: Elgondolkodtam ám, hogy nem laktok Ti sem messze tőlünk!!!! Úgyhogy simán tudunk talizni, és tényleg a fiaink is tök jól el lennének!

Jó hétvégét mindenkinek!

szeder74

nekem az jutott az eszembe,hogy Mártiéknál most hétvégén lesz a keresztelő. 29-e rémlik. Remélem így van és ezért nem tud mostanában jönni. Így remélhetőleg a tali is jó neki.

Humankáék meg ma landolnak! :D

Szeder!
Mi újság a jelszóval?Hiányzik már nagyon. :wink:

Honey!
Nagyon édesek vagytok így együtt. :D Nekünk is pont ilyen rugink volt,de már kinőttük. (Szerintem is lányos,de aki hozta azt mondta unisex)
Remélem jól megy az evés :wink: Sokat gondolok rátok.

Kép
Kép
a.m.

A.M. utánanéztem, Mártiéknál és Humankáéknál is 29-én lesz a keresztelő! :wink:

Szeder, én is Mártiban reménykedem, hátha lesz ötlete, meg persze ha bárki másnak van, azt is szívesen veszem! :)

Ádám aludt 2 órát! :lol: :lol:
Fejem iszonyúan fáj... Ez most nem az én napom azt hiszem...

Kép

Kép
anyoooka

gwini :)
mi is M-C Rodit veszünk Nándinak, de mi még az sps félét.

Humankanak elküldtem a számom, mondtam neki, hogy csörögjön rám, ha már itt vannak, hogy talit egyeztessünk.

Akkor úgy nagyjából megegyezhetünk ápr. 8. Lurdy ház játszóháza, 1-fél 2 körül?
Ha jobb idő lesz, szervezhetünk egy hétvégi szabadtéri talit is, hogy akinek a hétvége volt jobb, azzal is megismerkedjünk személyesen. :)

Hoztam képeket:
MI ketten:
Kép

apa-strapa:
Kép

lépcsőt mászós:
Kép

már-már röhejesnek érzem magam, de állandóan kamerával rhangálok, hogy sikerüljön megörökíteni a felállást, de valamiért mindig lemaradok, tisztára olyan, mint amikor legelőször a mosolygós képeket akartam csinálni :) :oops:

Ma új baba klubban voltunk, nemrég szervezte itt helyben egy kismama, aki egyébként védőnő, csak most nem praktizál. Nagyon új élmény volt, mert csak 1 lányt ismertem, a többieket nem, és jórészt nagyobbacska (másfél-2 év) gyerekek voltak, de jó érzés volt társaságban lenni :)
Alig várom már a mi talinkat, mert titeket már mégiscsak jobban ismerlek :)

Na, megyek sóskát pucolni :)

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

De ügyes már a Csongi is! :lol: Hát a Lalu ilyen szempontból még le van maradva. Ő még nem kúszik.
Az sps ülés is dönthető?
Mi azért szeretnénk xr-t, mert azt könnyű dönteni és a Nóri a priori sp-ben is nagyon jókat aludt. :lol: Mi nagyon szeretjük ezt az ülést! Remélem a másik is ilyen jó lesz!

gwini

Bocsi!
Priori xp, az ami most van.

gwini

gwini :)
nem is figyeltem erre, bár Nándi már nem szokott aludni az ülésben, max ha nagyon kifárad a játszóházban. Most utánanéztem, az spst nem lehet dönteni.

És SIKER :)
Végre elkaptam, ahogy feláll. Legalábbis félig. Mert a kiságyas produkciót még mindig nem sikerült elcsipni.
http://www.youtube.com/watch?v=0j13anvrq-Y

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu: Jaj, de ügyes Csongi. Szerintem, ha adnál rá csúszásgátlós kis zoknit, akkor sokkal könnyebben felhúzná magát.
Naggggyon jó alatta a zene. :lol:

Kép
Kép
noni78

Találtam a TeszVeszen egy hasonló biztonsági fürdetőt, mint a miénk.
http://www.teszvesz.hu/item591485684_ok ... rdeto.html

Szerintem ez jó áron van, én 4500 Ft-ért vettem.

Kép
Kép
noni78

Noni!
Tök jók lettek a vonalzóid!!! Lehet, hogy én is lecserélem.

Anyooka!
Húúúú, ez rosszul hangzik. Én is azt vettem észre, hogy kevesebb lett Dávid alvásigénye. Mostanában de. alig alszik valamit, inkább du. egy kicsit többet. Ma nagyon fáradt volt du. Ilyet sose csinált még, hogy 2,5 órát babakocsiztam, ebből 2 órát aludt. És mikor felhoztam, itt is vagy negyed órát. Ja, és álmosan ébredt, kaja után nyűglődött, de nem akartam lefektetni, nehogy nekem este, éjszaka ne aludjon. Az az érdekes, hogy honnan tudják a babák, hogy most hány óra van? Tudom ez hülye kérdés, de volt olyan, hogy 7-kor nagyon nyűgös, álmos volt valamelyik nap. Úgy döntöttünk, hogy kimarad a fürdés (fél 8-kor szokott lenni), és csak vacsi volt meg a szokásos dolgok. És 8 után nem sokkal felébredt, mert akkor szokott vacsizni. Persze kaját már nem kapott ekkor. Szóval, honnan tudja, hogy most korábban lett lefektetve, pláne, hogy szinte majdnem ugyanúgy történt minden, ahogy lenni szokott? Honnan tudja, hogy viszont ha újra elaltat anya meg apa, akkor most már hosszút kell aludni, és nem 1 órát. 7-kor miért nem aludt reggelig ahogy szokott? Szóval ezt nem értem, és furcsa számunkra.
Nem tudom, honnan merítenek ennyi energiát, és hogy képesek akár 4-5 órát egy huzamban fent lenni. Ez rejtély.
Kitartás. Próbálj meg te is fél órával korábban lefeküdni este, mást nem tehetünk. Eddig mi is 7-kor keltünk, de egy ideje 6-kor, ma meg már fél 6-kor. És az a baj, hogy nem is akar szopi után aludni. Ez az, ami nekem rosszul esik. Bár ennél rosszabb is lehetne. Pont tegnap mondta egy ismerős, neki 9 hónapos a babája, és ő a fél életét odaadná, ha egyszer átaludná a gyerek az éjszakát. Szóval, még ennek is örüljünk, hogy legalább egy huzamban alhatunk ilyen sokat.
A nyűgösség is ismerős. Nekünk most 2 napja nyugi van, előtte kb. 3 hétig nyűgös volt, de már a falat vakartam idegességemben, hogy semmit nem lehet csinálni mellette. Nála is elmúlik, csak ki kell várni. :wink: Én a fogára fogtam meg a szélre.
Bocs, hosszú lettem.

Netti!
Csinos lesz nagyon Alíz! Gratula a forgáshoz. Tényleg nagy szám ez először az ember életében.

Konan!
Túrórudi? Azért vigyázz vele, mert tejtermék, és ha jól tudom, 1 éves korig nem kaphatnak tehéntejet. Bár nemrég láttam egy táblázatban, hogy natur joghurtot kaphatnak 1 éves kor előtt. Számból való kaja kinézés az nálunk is folyamatos, de én eddig nem mertem adni semmit, főleg, hogy most kezdtük el nemrég a hozzátápit, és még kevés kaját kapott eddig.
Te jó ég! 6. fogacska? Az biztos, hogy bele fogunk nézni a kiscsaj szájába 8-án. :lol:

Anyooka!
Most hallottam nemrég, hogy nem is lenne szabad megvárni a fél évet a hozzátápival, mert minél később kezdi el valaki, akkor annál nehezebben lehet hozzászoktatni majd. Csak kíváncsiságból kérdezem. Fél évesen nem próbálta meg? Sajna ötletem nincs, és nincs is ilyen ismerősöm. Bár akivel gyakran összejárok, annak a szomszéd kislánya 9 hónapos, ott is 7 hósan kezdte el a kaja bevezetését, és nagyon nehezen megy neki. Ő is csak szopizna még. Azért eszik már, de nagyon válogatós állítólag.

Minyu!
Eszméletlen jó az apa-strapa!!! Akkorát nevettem rajta. Apa is nevetett? Vagy a súlyt érzékelve nemigen?
Nagyon tetszik a video!!! És hozzá a zene, tökéletes párosítás. Tök jó kedvem lett az apás képtől meg a videotól. Köszi érte.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

hoztam pár képet. bocs sok lett, nem tudtam válogatni.

Noni!
a fél éves lettem nevű képet tedd légyszi a videóba. Köszi.

Kép fél éves lettem

Kép céklát ettem Kép ünnep van

Kép apával fürödtem

Kép teát iszok egyedül

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szevasztok!
Rajtam a tavaszi fáradtság, vagy mi; ott alszok, ahol bírok. Már ha a pupákok is elszenderedtek, mert ha nem, levegőt venni se... (már értem, mire célzott egy anyuka a múltkor a játszón, amikor azt mondta, hogy a kétéves hisztikorszaknál csak a hároméves akaratosság a rosszabb :(). Majd próbálok visszaolvasni is...

Felénk:
Somamukival nálunk senki se kivételezik: apjuk után én is hagytam legurulni az ágyról, míg tegnap a tesó nemes egyszerűséggel legörgette. (Jelzem, lassan már fel se veszi 8) )
Egy hete eszünk is, és az alma és a sinlac istenkirály ( röhögve bármennyit - de tényleg!). Sikerült is 23dkg-ot összeszedni egy hét alatt, így lassan a nyolc kiló is meglesz.
Lányok, ti mit tudtok a banánról??? 2 éve Emmával az alma-banán-körte hármassal éltük túl a telet, de most a kiskönyv közepén lévő táblázat csak egy éves kortól engedi :shock: (ráadásul azt hiszem más eltérés is van a kismamás-féle táblázattól)

Ma gyönyörűséges időt mondanak, úgyhogy jó sétálgatós napot mindenkinek!

Kép
Kép
rekaorsi75

Ezt nem hiszem el,minden ellszállt :evil: :twisted:

Netti!
Gyönyörű lesz Alíz ebben a meseszép ruciban.Kérünk képet majd :wink:

Minyu!
nekem nagyon jó az 1-fél 2-es időpont. Szerinted le kell foglalni előre?
Megzabálom azt a Csongot gyereket ha egyszer a kezem közé kapom :D :lol: elolvadtam ismét. Na meg a videó is nagyon tetszett :D nagyon ügyes.

Ági!
Dávid igai kis Kópé :wink: :lol: nagyon édes az első és az utolsó a kedvenc képem.
Én még nem tapasztaltam,hogy felébredne az adott időpontban Minike. Ha7-kor van fürdés akkor is reggel 5-6 között kel és ha 9-kor akkor is 5-6-ig alszik. Lehet,hogy azért mert nálunk nem időponthoz van kötve a fürdés hanem ahogy az evés kijön.

Rékaorsi!
Húúú nem semmi kiképzést kap Soma :D biztosan stramm kiscsávó lesz belőle. Hozol képet?

Kép
Kép
a.m.

ÉÉÉSSSS végre most reggel megértük,hogy Gyuszika össze vissza forog hátról hasra és fordítva. Ilyen még nem volt. Egyfolytában pörgött vagy fél órát. Annyira örülök :D :D :D :D Ilyen a fejem most :D :D :lol: :lol:

Kép
Kép
a.m.

a.m.!
jaj de jó!! gratula mininek. Hogy te milyen korán kelő vagy?! sokszor te kezded a napot.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

én meg befejezem.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Bocs, de most csak egy kérdéssel jövök! Ti milyen előkészítés után adjátok a céklát? Főzve? Párolva? ...? (Nem tudom, hogy én vettem-e rossz céklát, de két és fél óra főzés után még kemény volt, pedig apróra összevágtam. Aztán összeturmixoltam krumplival, és tejjel, így meg Bálint öklendezik tőle.)
blúmi

Blúmi, dettó.... Ennyi főzés után nekem is kemény maradt, hiába turmixoltam, "karcos" volt... Azóta nem is kapott Ádám céklát!

A.M. Gratula Gyuszikának!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ági, szuperek a képek!!! :)

Rólunk. Hogy el ne kiabáljam, Ádám átaludta az éjszakát! :lol: Igaz, az esti programba belezavart :oops: mert nem volt elég a vacsira megevett 300 ml tápi, még megevett 90-et és aludt vele reggel 7-ig! Remélem így is marad!

Isteni idő van, megyünk piacolni!!! :)

Kép

Kép
anyoooka

anyooka,

húúú szegény barátnőd!! Úgy látszik van Flóránál rosszabb is evés fronton! :shock:

a.m.
de jóóóó! Gratula a forgáshoz!!!

Minyu,
beszarás aranyos Csongi!!! :D

Ami a talit illeti: nekünk minél elöbb, annál jobb. Szóval, ha lehet én az 1 órára szavazok, mert Flóra 2-max fél 3 tól aludni szokot. És a kimarad az alvás, totál használhatatlan lesz.
Persze többség dönt!

szeder,
dehogy sértődtem meg! :) Nem vagyok egy sértődős tipus.
Amúgy most dagibb vagyok, mint szülés után... mert a szoptatás alatti zabálásos ereszdelahajam nem tett túl jót. :oops:
De majd április végétől kezdem a sportot. Addigra már 2 szopit is ki akarok hagyni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Blumi, Anyooka a ceklat probaljatok meg kuktában főzni, kb egy órán keresztül. A viz + a gőz megteszi a hatásást.

A.m gratula a forgolódáshoz! Nálunk még semmi

CSajok nem hiszitek el... ránk irtóra ránk jár a rúd Örs hólyagoshimlős. ÉS szerintem napok kérdése, hogy mindegyikük lerobbanjon. A poén hogy Laci sem volt.... Tudtok arról valamit Réka ha elkapja rá veszélyes???

Nekem meg tabletta mellett megjött a menszi. A harmadik héten. Pedig nem váltottam gyógyszert nem csináltam semmit. PAssz. Irtó görcsökkel. Holka???

ÉS akkor egy rövid jelentés Abigélről. Jól vannak. Boti himlős volt, addig Abigél kiköltözött a nagymamájához. Forog, körbemássza az ágyat, és ül egyedül. Kibujt két foga, és elindult neki még négy. Nagyon jól viseli a kis Angyal, cvsak kell vele sokat sokat foglalkozni. Teszek egy képet is nemsoká

szisziKép
sziszi7

am :)
nem kell lefoglalni előre, de majd szólok a lányoknak.
Nagy-nagy grat Minigyuszinak a forgolódáshoz :)

honeymoon :)
mi sztem 1töl ott leszünk, ahogy az oviból eljövünk.

rekaorsi :)
pont tegnap beszéltünk a banánról a babaklubban, a védőnő azt mondta, hogy a "szakmai elvek" vagy mi most változtak, mert hogy zölden hozzák a banánt és és itt érlelik, elöször vegyzserzik, hogy az úton ne érjen meg, aztán meg vegyszerezik, hogy itthon megérjen, és ezért tolták ki későbbre, de a köztudatban még kezdő gyümiként van. Én is adtam már :oops:

blúmi :)
én nem túl sokat adok neki, de azt csak úgy, hogy megpucolom és sajtreszelőn lereszelem (a picilyukúval), és aztán összeturmixolom almával, vagy valamivel, igy nagyon pici darabokra esik szét.
Ill. magunknak narancslébe centrifugázom szintén nyersen.

sziszi :)
a hólyaghimlő az melyik? A bárány?

Kép
Kép
Kép
minyu

Blúmi!
A cékla magában nálunk bukást produkált, így én krumpliba tettem, így már jó volt. Kuktában főtt vagy 1 órán keresztül, mert az első adag 40 perc után kevésnek bizonyult, bár azt csak edényben főztem.
Ja, meg turmixolás után szitán is átnyomtam, így nem volt darabos. Kicsit időigényes, de így ehető. Erőltetni érdemes, mert sok benne a vas tartalom.

Sziszi!
Jaj, ez nem lehet igaz. Mikor gyógyultok már meg teljesen? Küldök sok gyógy energiát.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Minyu a holyagoshimlo az amikor olyan nagy holyagos kiutesek jonnek ki irgalmatlanul viszketnek es ha lekaparod akkor megmarad a helye egy kis lukacska. Nagy lazzal jar.

Agi koszi a gyogy energiakat

szisziKép
sziszi7

a.m.
Nagy grat a forgolódáshoz! Mostantól nincs megállás (neked se :))... Jaja, Soma igazi kistesó, kapja a kiképzést rendesen...Egy órája egy botot szedtem ki a szájából. Persze Emma adta neki, és a játszóról szedte. Bizakodom, hogy reggel még nem egy kutyának dobálták :?

Blúmi
Somának még nem adtam céklát, de Emmáé annak idején hasonló lett :( és kb ennyire is értékelte az erőfeszítésemet. Végül úgy döntöttem, hogy anyjához hasonlóan ő is utálja a céklát, és kiiktattam az étrendből :lol:

anyooka
Grat az átaludt éjjelhez! Soma is hasonlóval örvendeteztett meg, csak maradna így...

Sziszi
Ó, ti szegények! Ha ez hólyagosvacak az, ami nálunk bárányhimlő, akkor fél éves korig jelent extra kockázatot. (Megkérdeztem a dokit, mert itt tombol az oviban, bölcsiben, úgyhogy Emma bármikor hazahozhatja valamelyik barátjától.)

Minyu
Kösz sz okítást :) Akkor a méregdrága biobanán se jó, gondolom :(
Viszont a bébikajákban lévő rendben talán.

Éjjel visszaolvasok igérem...

Kép
Kép
rekaorsi75

Köszi a céklafőzési ötleteket!

Sziszi, jujj!!! Jobbulást és remélem azért nem fog végigmenni a családon a himlő!!!

Visszaolvastam a topik elejére, kicsit nosztalgiázni!
Volt itt egy Mirci74 nevű lány, nem tudom emlékszik-e valaki rá. Most fél éves a fia és ő már 12 hetes terhes... :shock: :shock: :shock:

Hát én nem tudom mit csinálnék... illetve tudom, mert 2 császár után ilyen közel a szüléshez túl sok választásom nem lenne...

Kép

Kép
anyoooka

és egy kis jókedv-csináló:
Képmegeszem a lábamat! :lol:

Kép

Kép
anyoooka

nem lehet, hogy csak megfordult neki is a vonalzója, mint Juditnak?
Ádám cuki. Dávid is így szokta enni a lábát.
Látszik, mindenki kihasználja a szép napsütéses időt a sétára. Mi is voltunk.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

nem, két vonalzója van. A fél éves tesóé és a pocibabáé...

Itt nem süt a nap :( De azért Mi is voltunk délelőtt piacolni, 2 órát. :) Vettem Ádámnak egy nagyon édes kocsicipőt.
Dorka régi 17-es cipője nem megy rá a lábára. :shock:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Sziszi: remélem mihamarabb megoldódik a nem evés Rékánál! Nem semmi, amit idén kikaptok ti is betegség téren :? Jobbulást Örsnek!

Starlark: nagyon Doncek és a kishaver képe :)

Am: gratula Gyuszi első fogacskájához és a forgáshoz!

Noni: nagyon jók a tesós képek! :D

Honey: nagyon szépek vagytok Flórával :D

Konan: hogy van a bokád?

Betti: bölcsesség fog engem is kinoz néha, de kijönni teljesen csak nem akar.

EVibabi: mi ma kezdtük Zalánnal a ht-t, így még nem kap kiflicsücsköt, de egy darabig még nem is szeretnék adni neki.

Anyoooka: örülök, hogy kicsit javult felétek az éjszakai helyzet :) Nagyon édesen rágja Ádám a lábát. Zalán is teljesen beleszeretett, mióta felfedezte. :) Én ilyen kis korkülönbséggel egyrészt megőrülnék, másfelől nagyon szeretnék ismét terhes lenni, de még nem lehet.

Netti: tényleg jól néz ki ez a ruci :)

Minyu: az apás kép nagyon jóóó :D

Ági: Dávid már nagyon kis vasgyúró :):)

Rekaorsi: banánról nekem mindenki mst mondott. Van aki szerint 6 hósan nyugodtan, van aki szerint 1 éves kor után, mert allergizál, kismama táblázat szerint 7 hónapos kortól. Na így legyen okos az anyuka...

Márti remélem tényleg csak a keresztelőt szervezi!

Rólunk: Zalán és a sárgarépa ma bemutatkoztak egymásnak, kisfiam szerint a pürét tök jól szét lehet kenni magán, az asztalon, rajtam, lenyelésre 10 perc alatt kb másfél kanálnyit méltatott az 5ből. Majd megpróbálta rázni a pürés tányért, de én, mint elnyomó anya nem hagytam neki.

2 kérdés viszont:

1. A sárgarépát a következő kakival kb változatlanul láttam viszont. Ez gond? Vagy meg kell még tanulni a szervezetének, hogyan eméssze meg.

2. Tegnap 2 nap kihagyás után egy iszonyat büdöset kakilt (természetesen alvás közben), ami kimarta egy 5 forintosnyi helyen a popsiját, annyira, hogy vérzik. Most épp pucér popsival heverészik a habtapin, meg pelenka alá kenem Sudocrem-mel, illetve óránként lesem a pelusát, és amint nedves/kakis cserélem, de tudok még valamit csinálni vele?

Kép
kistiggrincs

sziszi,
Jaj nagyon sajnálom ezt a himlő dolgot!! Remélem Réka megússza!

anyooka,
húúú de irigyellek Ádám hajlékonyságáért!!! Flóránál az ilyesmi szóba sem jöhet. :( Hiába a dévényi torna, még a lábfejét sem tudja megfogni, nemhogy a szájába venni.... :shock:
4 hónapnyi nyúzás után jutottunk el oda, hogy a gyerek egyáltalán kis terpeszülést tud csinálni.
Remélem lesz ez még jobb!

minyu,
na akkor mi is odamegyünk 1-re, mert 2-kor lépünk szerintem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

kistigyrincs,
a répa nálunk is hasonlóan jött vissza. Totál narancssárga volt a kaki. :shock:
Pelenkakiütésre nincs ötletem a felsoroltakon kívül.

Csajok,
Most készülök elhagyni az egyik szopit. ( mert eddig minden pépes után is kapot cicit )
Én úgy tervezem, hogy az uzsit (kb 5 óra) hagyom el, mert így nagyobb szabadságom lesz, és az esti szopi is közel van.
Ti ezt hogy csináljátok? Hány szopit/tápit hagytok ki?
A másik kérdés az, hogy szilárdból nem eszik meg gr-ra annyit mint anno szopiból. Ez nagy gond?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: én is az uzsit akarom majd először elhagyni :) Szvsz nem baj, hogy grammra nem eszi meg ugyanazt a mennyiséget szilárdból, egyrészt gondolom előbb utóbb inni is kap majd hozzá valamit, amikor már nem kap anyatejet, másrészt máshogy hasznositja, illetve eleve lassaban emészti meg.

Kép
kistiggrincs

Találtam olyan habtapit, amiből nem lehet kiszedni az "alkatrészeket" :D

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Noni, légyszi a következő 2 kép valamelyikét tedd a 6 hós videóba. ( én nem tudtam dönteni ) :D
Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Noni: itt a 6 hónapos kép tőlünk is :)
Kép

Kép
kistiggrincs

Tigrincs!
Nekünk anno a gyerekorvos a Flucinar nevű krémet írta ki pelenka kiütésre. Hogy használ-e? fogalmam sincs. :)

Honey!
Én pont ma gondolkodtam el azon, kihagyok egy szopit. A délit. Bár még egész mennyiségű kaját nem adtam neki, pedig ette volna, de szerintem holnap kipróbálom. Hogy baj-e, hogy nem eszik meg annyit? Szerintem nem. Legfeljebb előbb éhezik meg.

Micsoda édi babák.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági: köszi a tippet.

Na, miután Zalán heverészett egy kicsit a habtapin pucér popsival gondolt egy nagyot, és jól össze is kakilta. Igaz, hogy a héten csak két naponta kakil, és ma már volt egy, pont mielőtt odatettem volna, de hát Murphy törvény... :D Természetesen azalatt a 2 másodperc alatt, amig odaértem végig kente a ruháján, meg az elefántján is. Ügyes gyerek :D

Hoztam még egy mai répás képet is.

Kép

Kép
kistiggrincs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?