Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

LKata: hát szerintem az éjszakákon, amikor nem nyugodott meg Balázs az apjánál, nem az volt a baj, mert keveset van vele, mert máskor is ha hajnalban csinálta, akkor volt, hogy Zsolti altatta vissza.

de hál isten kopp-kopp, az a 4 éjszaka óta megint alszik rendesen, ha kell akkor csak cumit kell visszatenni neki, vagy ha felsír könnyebben megnyugszik magától (kopp-kopp-kopp) Volt is most olyan, hogy aludt este fél 9-től reggel fél 7ig.

Nagyon édes ez a tükrös kép. Nem semmi a torta!

Szöszke: jó ez a kép a hasonfekvős szopiról. Balázs is csinál hasonlókat, csak ő nem hason van, hanem pl ül mellettem és odahajol.

Ahogy Marek is írta, nálam is az van, hogy szopizik, majd kimászik az ölemből, aztán rájön, hogy ő még enne, próbál visszamászni, amiből az lesz, hogy ül, vagy guggol mellettem és úgy szopizik, majd megpróbál felállni, persze közben előrehajolva szopizik, majd megint leguggol majd kinyújtja a lábát, közben folyamatosan szopizik.

Ildi: még nem tudom, hogy jövünk e a talira, én nagyon szívesen mennék, de még nem sikerült megbeszélnem ezt Zsoltival.

Én az altatást már hónapok óta úgy csinálom, hogy az esti szopi alatt nem engedem bealudni, már csak azért sem, hogy ki tudjanak jönni a büfik. Ilyenkor azért bújik oda hozzám, meg már aludna, de nem engedem, míg ki nem jöttek a büfik. Majd utána odamegyek az ágyához és ahogy már ott állok az ágy mellett, mondom neki, hogy jó éjszakát,szép álmokat, de közben már majdnem puszit sem tudok adni neki, mert ő már hajol be az ágyba, nyomja el magát tőlem az ágy felé. Így beteszem az ágyba, villany lekapcs és alszik. (remélem most nem kiabáltam el magam) Az utóbbi hónapokban 2 egymást követő estén csinálta, hogy nem aludt be magától az ágyba betétel után, hanem sajna felsírt és felállt az ágyban.

Linh: jajjj, de édes Marci, én is alig ismertem meg

Borkaby: a babataxin egyenlőre csak ül Balázs és mi toljuk, mert pont leér a lábújja, így nem tudja még hajtani magát. De szeret rajta ülni.

Zsuzsu: jaj, de szívszorító ez a kép Ábiról, ahogy indul az oviba Amikor olvastam, hogy milyen volt az első ovis nap, hát egy könnycsepp jelent meg a szemem sarkában.

Sensi: mozgalmas volt a nyaratok. Tündéri Lillus azzal a kis copffal.

Bettyna: utólag is boldog szülinapot!!! nagyon jó a cipő!csak 990 Ft-t volt?!?!?!? jó boltot csináltál!! kedves volt párodtól az a szép nagy csokor!! nagyon király a fürdős videó!! és az a micimackós szerkó, naggggggyyyyyyon édi, olyan jót nevettem rajta.

Nyugtonmalac: gondolom nagy megkönnyebbülés a sok munka mellett, hogy nem kell reggelente azon izgulnod, hogy Lili esetleg nem akarna oviba menni :D

Marek: vérvétel :(

Balázs mostanában próbálkozik a kapaszkodás nélküli állással. Eddig főként a nagyágyon csinálta, amikor ott fekszek, rámtámaszkodva feláll, majd elengedi magát, és röhögve egyensúlyozik. Sikerül is neki pár mp-ig így állni és utána a popsijára huppan :D

Holnap indulunk a Balcsira a haveri társasággal pár napra "nyaralni". 3 pár, 2 gyerek. Fürdeni már nem tudunk, de nem is az a lényeg. Sütögetni akarunk a kertben, sétálni, pihenni, így pár napig megint nem leszek.

Ja képzeljétek, nemrég vettünk egy távirányítós autót. Balázs, ha megtalálja a távirányítót, egyből azon a részen fogja meg ahol az előre-hátra gomb van, meg is nyomja és közben egyből az autót keresi, hogy hol van és figyeli ahogy gurul :D :D :D

clau06
Budapest XXI. kerület

ezt az oldalt ismeritek?
ranschburg jenő oldala, itt lehet jó sok kérdés között böngészni a gyerekneveléssel kapcsoltaban;), ha jól néztem 1730 kérdés...

http://egyszervolt.hu/napocska/hogyv/hogyvx.html

Kép

Kép
borkaby

Kép

Kép
borkaby

ez utóbbi link a pontos

Clau!
Jó nyaralást! Lehet, h mire visszajöttök Balázs már egyedül áll :)

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!

Clau - De jó neketek, hogy mentek Balcsira!!!! Balázs és a kisautó! :lol: Cuki lehet! képzeld Szabi mikor megkaparintja a tv távirányítót, és háttal ül a tv-nek, azt lesi, hogy ha megnyomja a piros gomot, miért nem tűnik el a kép. A készüléken lévő gombbal simán kikapcsolja a tv-t. :?

Borkaby - Puszi a bibtekre! Imádom a csúszdákat!!!

Köszönöm az utólagos kösözntéseket!
Micimackó nem jelmez, hanem [b]téli overál[/b]. Jó vastag, elég lesz az otthoni játszós ruhára ráhúzni és már mehetünk is sétálni. Ez is abból a nagy zacsi ruhából van, amiről meséltem.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Háát, itt vagyok. Nem épp fitten :wink: .Hajnali 4-kor feküdtünk le és Norbika 3/4 6-kor kelt :? szerintetek??? :(
olyan vagyok mint a mosott sz...

A lagzi jól sikerült, de hajnal felé sajnos a vőlegény enyhén ittas lelkis állapotában kicsit befordult az édesapja halála miatt :(
Érthető, nehéz lehetett tartania magát.
Táncoltunk sokat, de mostnában néha fáj a forgóm és így nem esett túl jól a tánci :roll: :oops: pedig én
imádok táncolni. :(
Fini volt a kaja is és sikere volt a sütiknek is. :oops: :D
Gyors dobok pár képet azán mennem kell mosni és takarítani mert az egy hét sütés miatt káosz van a lakásban :oops: :?
Pusssssz!
Kép
Kép
Kép

Bettyna...édes a kis Mici mackó :lol:

Ja, és a nászpár magyarázat :lol: ...a spicces vőlegényt épp segíti fel a menyasszony! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Ja, és még egy kép a nagyfiamról, ahogy rosszban sántikál. :wink: mindíg rámolni szeretné a komódot, és mindíg odacsípi az ujját is :(
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Pálmi mostmár mindenhol áll, úgyhogy folyton a nyomában kell lenni, mert olykor zakózik is. Vettem neki fejvédőt, attól sírógörcsöt kap, úgyhogy nem tudjuk használni :?

Együttérzek a fáradtakkal, tegnap már odáig jutottam, hogy csak akkor kéne teherbe esni, ha Pálmi elkezdi az óvodát, hogy tudjak napközben pihenni... úgyhogy megingott újra tesógyártási terv október végétől...

Kata,
a képek láttán megyek és eszem valami édességet :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Én is mosott sz.r... :roll: Bori tegnap úszás után aludt egy nagyot, este meg negyed tizenkettőig bulizott... Annyira jó volt.
Képzeljétek, új játékot talált ki. Kergetni kell, és akkorákat kacag közben. Nagyon édes. Mondjuk én a sok kergetőzéstől és röhögéstől elkezdtem fulladni, éjjel majdnem én is bementem az ügyeletre, aztán mégse... :roll:

Veronika
Én meg azt mondom, hogy akkor kell teherbe esni, amikor az ember úgyis hozzá van szokva a nemalváshoz. :lol: Mondjuk én könnyen beszélek, mert nekem volt időm hozzászokni, neked viszont még újdonság... :roll:

marek

Borkaby
Engem a Facebookon is megtalálsz elméletileg, bár nem tudom, hogy kell használni... :lol: Nincs nekem ilyesmire időm...
:lol:

LKata
Szép a torta, meg persze ti is. Ilyet tudsz diabetikusban?
:lol:

Bori is pakolja a fiókokat (is), és ő is odacsípi az ujját. De a legújabb: felmászik az asztalra a nappaliban, és azon mászkál. Amikor megláttam, megállt bennem az ütő... :shock: Én eddig nem voltam állandóan a nyomában, gondoltam, nem baj, ha szabadon garázdálkodik a lakásban, de most már egyre vadabb ötletei vannak, úgyhogy lehet, nem árt kicsit jobban odafigyelni... :roll:

marek

Marek,
artista lesz a gyerek :lol:

A párom lebeszélt a tesó időpontjának eltolásáról... azon gondolkodtam, hogy terhesen olyan álmos voltam mindig, hogy lehet, hogy ez oldaná meg az alvási problémám, lehet, hogy már este 8-kor szundiznék Pálmival :)

Kép

Kép
sz.veronika

Na újra itt, pedig közben még gyógytornán is voltunk... sehol senki?

Azt hittem, hogy mennyire meg leszünk dícsérve, hogy már ül, mászik és felállogat. Végülis meg lettünk, de persze csak volt hiba :lol: Kicsit széttartja a lábát mászás közben, teljesen a teste alatt kellene legyen. hhhhhhh :) De azt mondta a hölgy, hogy még ez is attól van, hogy nagyon laza, és a belső combizmainak még erősödni kell, hogy jobban össze tudja tartani a lábait.

Kép

Kép
sz.veronika

Arany csillag Máténak, az első csodálatos topikbabánknak szeretnék nagyon-nagyon boldog ELSŐ SZÜLINAPOT kívánni!!!
Váljon valóra minden az életben, amit szeretnél majd, kicsi Máté!!!

Kép

Lottika & Ildi

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Én is Nagyon Boldog születésnapot kívánnék Máté babának!!!!! :lol:
Kép

Marek...nem igen csinálok diabetikusa tortát, de valószínű tudok.
Viszont a marcipánt nem lehet mással helyettesíteni :roll:

Norbi így alszik épp. :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Nagyon szépen köszönöm lányok! :lol:
Nagyon jól esik, hogy nem felejtettetek el!
Összeszedtem már magam, hogy gép elé kerüljek, mert az olvasás megy ám, de jelentkezni nincs időm, valamit biztos rosszul csinálok! Bocsika! :oops:

Íme a torta:

Kép

Egy közös:

Kép

Tavaly ilyenkor már biztos volt, hogy hiába hamar, de baba nélkül nem jövünk haza! :lol: És el is múlt egy év! :shock: Felfoghatatlan! :oops:

Ildi! Lottin mindig ámulok, hogy miket csinál! A járáson meg teljesen tátva maradt a szám! Annyira ügyes és mozgékony!

Lkata! Jaj ez a "büdös bogás" póz! Állítólag én is így aludtam, Máté is szokott néha-néha! Édi! :lol:

Én is állandóan a gyerek nyomában! Legújabb ágyra fel, onnan asztalra át! Hát gondolhatjátok, nem tudok már mindent felrakni! :lol:

Veronika! Én szívesen küldök baba nélküli álmosságot, alvást! :lol: Nekem valahogy sehogy sem elég! :oops:

Megyek is! :arrow: :oops:

Kép
bettike
Eger

Én is Boldog születésnapot kívánok Máté babának!!!

Teszek fel 2 képet, voltunk ma fodrásznál :), mert nagy volt már a lobbonca Tominak. Most igazi kis üzletemberes-divatos frizuja lett :D
Annyira édes volt, vágta a fodrász a haját, ő meg hajtotta hátra a fejét. hogy lássa mi történik :D

Kép Kép fodrász után

Kép

Kép
borkaby

Most nem kellett sokat visszaolvasni, remélem azért, mert ma mindenki aludt a kisdedekkel :D

Bettike!
Nagyon aranyosak vagytok a családi képen. Édes a tortája is Máténak :D Evett belőle? Ízlett neki?
Tényleg hihetetlen, hogy eltelt egy év...

Veronika!
Nektek aztán nagyon szigorú gyógytornászotok van :shock: :lol: :lol: :lol:
Nincs más hátra, rendelnetek kell egy pár bébi súlyzót, hogy kezdhessétek a belső combizmos gyakorlatokat :lol:
Azért szerintem tényleg nagyon ügyes Pálmi :wink: :D

Marek!
Facebook amúgy még nekem sem megy nagyon, de azért megpróbállak megtalálni :)

Bori felmászik az asztalra? Hűűű...
Nálunk még csak az ágyra szeretne felmászni, de szerencsére jó magas, így az még odébb van :)
Ellenben mindent lepakol mindenhonnan és míg pakolok a mosogatógépbe,addig ő is bemászik. Ma is összevesztünk, mert nem akart kijönni onnan :lol:

ja, igen! és ma a közértben találoztunk egy vicces és unatkozó nagymamával, akinek nagyon megtetszett Tomi, úgyhogy énekelt és mondókázott neki + próbálta a többi embert is buzdítani a mondókázásra :lol: . Egy csöppet kínos volt, viszont Tomi élvezte és tanultunk egy új mondókát is:
megy a hajó a Dunán
lemaradt a kapitány
integet, kiabál, de a hajó meg sem áll

természetesen az integetést imitálni kell és a kiabálásnál a szánk elé tölcsért kell csinálni a kezünkből :D

LKata!
Szuper a torta és a képek is, nagyon csinik voltatok!

Kép

Kép
borkaby

megint majdnem elfelejtettem megkérdezni, hogy a babáitok könnyen elfogadják a cipőt? Mert Tomira megpróbáltuk most másodszor ráadni és sírva fakadt, úgy néz ki, hogy valamiért fél tőle, még megfogni sem akarja. Egyszer volt rajta eddig, akkor is rögtön levettük, mert sírva rázta a lábfejét, amint ráadtam a csukát :roll:
Nálatok is ez a reakció a cipőkre?
Mert ha nincs remény, akkor szerintem veszünk majd egy pedipedet vagy egy lilliputisat,az biztos könnyebb, kényelmesebb - valahogy hozzá kéne szokni a cipőkhöz... egyenlőre sajnos még a zoknival is gondjaink vannak, az sincs 2 percnél tovább a lábán, nem beszélve a sapiról :roll:

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!!

MÁTÉNAK VIDÁM SZÜLETÉSNAPOT , JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK!!!

Adri, Marek!
SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK NEVETEKNAPJA ALKALMÁBÓL!!

L.Kata!
Csodaszép a torta!! A díszeket is Te gyártod, vagy azt készen veszed???

gyümölcsjoghurt: Konsti már kapott epreset, málnásat, de szűrőn átnyomtam számára, így a magok zöme fennakadt.
(danoninot nem adtam még, de nem hiszem, h más lenne mint másféle gyümisjoghurt)

Veronika!
Köszönjük!!!!!!

Timi!
Felénk nem ritka, h adunk egymásnak gyerekholmit. Én is adtam sokszor, és kaptunk is. Egy cipőt jó esetben 2-3 hónapig hord egy pici baba, addig nem teszi tönkre.

Borkaby!
Nagyon tuti lett Tomihaja!

cipő: Konsti utálja. Mindenáron leszedni, ez a célja. A tépőzárassal nem próbálkozom, a fűzőset duplacsómóra kötöm. Így rendben van, bár ha hagyom, kicsomózza így is. Mindennap ráadom a cipőt, h szokja. Ha megyünk az oviba, akkor is cipőben, de a babakocsiban nem piszkálja annyira, mert kap egyéb piszkálnivalót..... :lol: :lol:

alvás: az előző éjszaka nálunk is gáz volt. Konsti éjfélkor úgy döntött reggel van... :o 8) Bevetettünk mindent (evés, ivás, seggrázás, peluscsere...), de semmi. Hajnal 3 kor babakocsiban sikerült fél óra alatt elringatnom. 6.30-kor persze ébredt.... :cry: :cry:
Miután Konsti elaludt , felébredt Ábel és 2db cumi, 1db takaró, 2 db kispárna és 1db plüs kutyus társaságában beköltözött az ágyunkba. :oops: :lol: Mire elaludtam volt, Ábel a lábamnál nyomta, így elvonultam a kanapéra....

óvoda: az első hét elteltével nem kímélik a szülőket, lejárt a türelmi idő. :lol: :lol: :lol: Szóltak, h Ábel nem eszi meg a kenyeret. (vajas, mézes, lekváros....). Mondtam, h nálunk falatkázás van és közben bohóckodunk. hammmmmmm, hopppppp, brümmmmmm és egyéb hangutánzó szavak kíséretében zajlik a reggeli..... :lol: :lol: :lol: :lol: Elképzeltem, h az óvónők így etetnek.... :wink: :lol:

Konsti is felmászik mindenre, félelemérzete nulla. Baleset nálunk is van és keserves sírás is. Az ujjacska becsípés mindennapos, de pld. egyik nap hintázott a székével és szék lába alá tette a lábát és ráengedte a súlyát...... :evil: :evil: :evil: :evil: Nem hallgat a szép szóra, így zeng a ház......

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Borkaby,
Pálmi a cipő feladásakor morog, utána már nem :) De mi is csak a babakocsiban hordjuk, és ott ugye nem mászkál :) Itthon meg csak zokni. A fejvédőtől viszont sír... kíváncsi leszek mi lesz majd a sapkával, tavaly télen még bírta, remélem nem lesz gond...

Zsuzsu,
a székláb-eset :evil:
Pálmi is csinál dolgokat, ki akarja nyitni a szekrényt, közben alászorul a lába, de azért ezerrel próbálja nyitni, közben meg sír, hogy fáj :shock: És mostmár állandóan zakózik, mert állandóan áll fel mindenen.
Ujjbecsípés... na ezt is ismerjük... kinyitja a fiókot, megfogja a szélét, majd visszacsúszik fiókostul... A TV állványt már elbarikádoztam, mert oda is mindig becsípte.
Ja, a legjobb, hogy olyankor is van hogy sír, mikor még esés közben elkapom és nem üti meg magát, gondolom akkor is megijed az eséstől.

Lányok,
a fürcsivel hogy álltok? Nálunk úszik a fürdőszoba, a kezével-lábával csapkod és nagyon élvezi :) Most még oké, amíg meleg volt, hogy én is csurom víz lettem a kád mellett, de jön a hideg :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

Bokaby,
nagyon szép lett az új frizura! :)
Pálmi még megfésülni se hagyja magát :lol:

Bettike,
én is kívánok boldog szülinapot a kis ünnepeltnek! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönjük a köszöntéseket! :lol:

Borkaby! Nem félt a fodrásznál? Nekünk van hajnyírónk, de a közelébe sem lehet menni, pedig már hetek óta mutogatjuk, hogy apának is csináljuk, anyának is blabla...., de nem engedi! Igaz, hogy most mindentől fél, ami zúg, berreg vagy ilyesmi hangot ad ki! (lásd porszívó, motor) Csak a hajszárító és a morzsaporszívó mehet, még a turmix sem! :?

Cipő - nekünk most már rengeteg van, de nem bánja, sőt szereti! Itthon is elviseli a lábán!

Veronika! Fürdés dettó! Nem tudom hidegben mi lesz! Együtt törülközünk! :roll:

Ujj becsípés még 1x-sem kopp-kopp! :lol:

Torta - evett belőle és ízlett is neki - marcipán - párizsi kocka ízű

Esés - naponta többször! Ha elkezdi a sírást, akkor megyek és együtt megkeressük, hogy melyik játék volt a hibás! :lol: Egyébként meg hoppá, semmi gond, futás játszani!
(beválni látszik!) :wink:

Kép
bettike
Eger

Én is vagyok ám, csak ezerrel beindultak az órák. Délelőtt Borizok, vasalok, pakolok stb., délután tanítok. (csak három délután). Az éjszakáink egyre rosszabbak, jelenleg óránként kelünk. Egyre pihentebbnek érzem magam, tegnap este ráadásul még megnéztünk apukával egy filmet (Short cuts), úgyhogy mire ágyba kerültem, Bori ébredt, és kezdődött az éjjeli műszak... :lol:

Máténak nagyon sok boldog születésnapot kívánok!!!!! El se hiszem, hogy már itt tartunk... :roll:

Cipő - Bori Liliputit hord. Télre egy Pediped csizmát akarok neki, és a tavaszra is megvan már a Liliputija. Nincs vele baja, viszont mániákus sapkaletépős, és elhajítós. Nemtom mi lesz, ha hidegebb lesz. Már vadászom a megkötős sapkákat, mert most minden bicajozás alkalmával elhagynak egyet... :lol:

Az asztalra mászást azt úgy kell elképzelni, hogy baromi alacsony, viszont nagyon-nagy dohányzóasztal, körülötte pedig ikeás banánlevés ülőke. Szóval nem nagy ügy felmászni az ülőkére, és onnan az asztalra, ott pedig körbe-körbe sétálgatni. De amikor megláttam a produkciót, akkor természetesen megszüntettem a lépcsőt, úgyhogy most van két fölösleges ikeás ülőkém... :lol:

Névnapom van? Nem is tudtam... :oops: Lesz még a hónapban... :lol: Szerencsére Máriából van havonta kettő.. :lol:

fodrász? Na azt Bori nem tudná végigülni. A fodrászom meg terhes, nem hiszem, hogy ollóval szeretne Bori után szaladni.... :lol:

marek

Úrég, csajok, durván pang a topikunk :shock: :cry: Hol van mindenki?

Mi megvagyunk, csak úgy telnek a napok, hogy hipp-hopp, de tényleg. Ráaádul minden napra volt valami, tegnap csapot cseréltek apósék nálunk, mert elromlott, hétfőn nagybevásároltunk, holnap megyünk a játszóházba megint. Azaz zenebölcsibe.

Lotti kapott hétvégén egy un. bébitaxit. Hát kész van tőle.

Itt megnézheti, akit érdekel:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/b ... yGUonl2Xhr

+ feltettem még egy járós videót, na ott már látszik, hogy mennyire megy, sőt, már szalad, úgyhogy Vateráztam neki ezt a cipőt:

Kép

750 forint volt, hehe :lol: Még megnyertem neki kettőt, úgyhogy lesz miben mászkálni.

Bár látom, írtatok a cipőviselésről, én itthon ráadtam és nem akart úgy menni. Vagy nem tudott.

Jaaaaaaaaaaaa, Emmalena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon köszi a tippet!!!!!!!!! Képzeljétek, Lottit mindig felébresztem, amikor este bealszik a cicin és úgy teszem ágyba és most már 3 napja alszik egész éjjel!!! :lol: És én is :wink: Ma pl. egyszer keltem fel, hogy nyöszörgött, de vissza is aludt és tegnap 1X kellett visszatenni a szájába a cumit, ami haladás ahhoz képest, hogy volt éjszaka, amikor vagy 20-30X keltem ki az ágyból :shock:

Szóval mi megvagyunk, várjuk a hétvégét, megyek turizni!!!
Kell télikabát, nincs vastag gatyója se, sem télies sapi-sál, ilyenek.

Borkaby, cuki lett Tomi az új hajjal!

Bettike, de szupi tortája volt Máténak!!! Mi is valami cuki figurás pici tortát szeretnénk.

Tökre feldühítettem amúgy magam, képzeljétek, hogy bár tudom, nem akar rosszat, de ... anyós... hétvégén náluk voltunk, beszéltünk róla, hogy hogyan legyen Lotti szülinapi ünneplése. Ugye csütörtökön van neki, hozzájuk hétvégén szoktunk menni, de nekik az előtte levő hét hétvégéje jó. Mondom sebaj, jó úgy is, megyünk akkor át. Na de ő akkor venne tortát. Mondtam neki, hogy azt ne vegyen, mert előre ne ünnepeljünk egy héttel és amúgy is az első tortáját csak adjuk már mi neki, a szülei, nem?
Na most tegnap átjött apóssal, azt mondja, hogy keresett 1-es számú gyertyát a tortára, amit majd hoznak csütörtökön :shock: Mondom neki, de lesz itthon torta, nem kell kettő, mert mi nem esszük, csak kidobjuk, Lotti meg max. belenyal egyet-kettőt. Nézett ilyen fura fejjel... eleve nem volt szó róla, hogy ők átjönnek csütörtökön.
Én reagálom túl csajok??? Én úgy gondoltam, hogy aznap mi ünnepelünk hármasban, hétvégén jöhet a család többi tagja vagy megyünk mi, de legyen már a mi privilégiumunk az, hogy az első tortáját a gyerekünknek mi adjuk.
Másnál hogy lesz az első szülinap? Jön az egész család vagy csak ti? Persze más, ha hétvégére esik, de csütörtökön Zoli melózik, mire hazaér lesz vagy fél 6, mire torta meg minden és ők még utána akarnak átjönni? Aztán másnap oltás Lottinak... na mindegy, valószínűleg azért van ez az ellenérzés bennem, mert anyóssal kapcsolatban amúgy is van :roll:
Bocsi, hogy így rátok öntöttem, csak ki kellett "beszélnem" magamból.

Na lépek is, most porszívóztam és felmostam, még hátravan a fürdőszoba, de már alszik Lotti, úgyhogy pici pihi, aztán nekilátok :?

Kép

Kép
nusildi

Ildi!

Örülök, hogy bevált a módszer:-)))))))))))))))))
Ábinál is meg Emmánál is azt tapasztaltam, hogy csak ugy nem hisztiznek.Szerintem egy baba sem.Mindig meg van az oka meg a megoldás is, de időnként vért izzadunk mire rájövünk, hogy egyrészt mi a baj, másrészt, hogy kell azt megoldani.Mondok egy példát.Ábel kb 1,5 éves lehetett és még nem beszélt.Mindig nagy zabás bolt, imádta a virslit.Egyik nap ebédre virslit csináltam.Adtam neki úgy ahogy szoktam felkarikázva egy tányéron.éhes volt, tudtam, hogy rég evett.Kivágott egy akkora hisztit hogy csak pislogtam.Próbáltam mindent csak hisztizett.Mindent úgy csináltam, mint addig.De keservesen zokogott, kitekerte magát az etetőszékből stb...Rólam már folyt a víz, mikor elkezdte a kaját még le is dobálni a székről.kikészültem.Kb 20 perces kő kemény hiszti volt.Tudtam, láttam rajta, hogy valamit akar, de képtelen voltam rájönni.Csináltam már mindent, semmi sem volt jó.Mikor egyszer csak jött az ötlet, hátha harapni akarja a virslit.A kezébe adtam egy egészet, hááát láss csodát, hiszti elvágva nagy vigyor és már harapta is a virslit.Én meg ledőltem a pamlagra mert úgy lefáradtam ebben, hogy csak úgy szuszogtam.Szóval nem céltalanul sírnak meg hisztiznek, de sokszor ember legyen a talpán aki kitalája , hogy mi a baj.A nagyobbak már közlik, hogy mit akarnak, akkor kezd könnyebbé válni a gyerekezés.:-)
emmalena

sziasztok
most sikerült folytatnom a v.olvasást

sensi: jó hogy jöttél,már nagyon régen voltál. örülök, hogy jól éreztétek magatokat és hogy megint együtt lesz a család :-)

zsuzsu: gratulálok a nagy, ovis fiadhoz. hát, tényleg büszke lehetsz rá :-).nagyon örülök, hogy a fiad kinötte a sérvet .

sz.bettyna: igy utólag is nagyon sok Boldog Szülinapot kivánok. jók s képek és szép volt a csokrod

nyugtonmalac: szinte gondoltam, hogy Lilid gond nélkül el lesz az oviban :wink: :wink:

marek: sajnálom a vérvételt :cry:

borkaby: sajnálom a balesetet. favebook-on én is regisztrálva vagyok, de nem nagyon használom. igaz az iwiw-et sem.

l.kata: nagyon szép lett a tortád. nagyon ügyes vagy :wink: és nagyon csini voltál az esküvön

clau: kellemes pihenést

bettike: Boldog szülinapot kicsi fiadnak. nagyon aranyos volt a tortája és helyessek vagytok :lol:

alvás: fürdés utánn lefekszünk a tévé elé, ott álomba szopizza magát. amikor bealszik és elengedi a cicimet, beviszem öt a kiságyába, közbe mondom neki, hogy Sanyika megy csicsilni. és gond nélkül elalszik sötétben, egyedül. /igaz én csak egy karnyújtásnyira vagyok töle

sapi: fiam se szereti, ahogy ráadom, leveti. de ha fázik a feje, akkor fent hagya

cipö: azt is leveszi

most mennem kell, mert már cirkusz van. megyünk sétálni
:arrow:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Ildi,
hát nem semmi ez a bébitaxis videó :lol:
Örülök, hogy jobban megy az alvás!!! Ja és cuki a kis rózsaszín cipellő!

Marek,
én is 3 nap dolgozom :) Épp most is azt kellene, de lógok :lol:

Na, ha már lógok, akkor megyek ebédet főzni, hogy legalább hasznosan teljen a lógás :)

Kép

Kép
sz.veronika

Először is nagyon köszönöm a cipős tapasztalatokat!
Akkor nem adom fel, megpróbálom majd szoktatni hozzá tomit, bár lehet, hogy először inkább liliputissal folytatjuk a próbát, mert azok a cipők könnyebbek.

Ildi!
Nagyon-nagyon aranyos Lottika, jó nézni, ahogy örül a bébitaxinak :lol: :lol:
Hát... én is kiakadnék anyósomon,ha ilyet csinálna :roll:. Mondjuk biztos, hogy a jó szándék vezérli, gondolom ki akarja venni a részét az ünnepből.
érdekes dolog ez a torta, én is úgy vagyok vele, hogy azt csak mi választhatjuk ki, senki ne szóljon bele (lehet valami hatalmi szimbólum :lol: :lol: )
Nálunk is csütörtökön tölti majd Tomi a szülinapját, de én eddig úgy voltam vele, hogy hétvégén ünneplünk családostól. Nálunk elég nagy kavirc lesz, 3x is lesz tortája vagy nem is tudom, hogy mi lesz: szüleim elváltak és nem akarnak egymással találkozni, úgyhogy kapásból két külön ünneplés...
Nekem az a tapasztalatom anyós ügyileg, hogy a határozottság és az egyértelmű, rövid, egyszerű mondatok a siker titkai ;)

Timi!

Megnézem a facebook-odat ;)

Bettike!
Fodrász:
ollóval vágta Tomi haját, ügyes volt és gyors :D
Tomi is nagyon fél minden berregő masinától, emiatt sem mertem itthon belevágni a hajvágásba, attól is féltem, hogy megvágjuk az ollóval :oops:
a fodrász pedig kb. 10 perc alatt (inkább 8 :) ) levágta Tomi haját. Tomit pedig elbűvölte a sok új élmény: a nagy tükrök, a macimintás védőköpeny, amit ráterítettek és még egy lufit is kapott ajándékba :).
tominak születése óta a feje tetején egy csíkban van sok haja (kis janicsár bébi) és ott is nőtt meg hosszúra. Kértem a fodrászt, hogy a stílus maradjon meg, így csak ott kellett levágni Tomi haját, meg egy picit hátul.

Zsuzsu!
Édes lehetett Ábel, mikor megjelent az ágyatoknál a kis "motyójával" :D
Azóta megy már a kenyér evés? :)
Ez legyen a legnagyobb probléma az oviban ;) :)

Veronika!
Ugyanez van nálunk fürdésnél. Lehet, hogy majd fürdőköpenybe fogunk fürdetni (bár apa fürdet nálunk, ő meg bírja a hideget is :) )

Marek!
Jobban van az allergiád? nekem mintha kezdene elmúlni (kop-kop)
Miért kellett vérvételre mennetek Borival?

Mi ma a Heim Pál ortopédiát jártuk meg, de mindenkinek mondom, hogy soha ne menjetek oda, mert ami káosz és tömeg ott van az nem embernek és pláne nem csecsemőnek való...

Emmaléna!

Egészben a virslit? .lol: Gratulálok, hogy rájöttél! :D
Nálunk is volt egy hasonló, csak nálunk egy másik kanál kellett Tominak.
8)

teszek fel egy tegnapi bevásárlós képet :)

Kép Kép

Kép

Kép
borkaby

Ildi,
ha meg anyós nem akarná a szülinapján látni és nem akarna tortát venni, akkor azt mondanátok, hogy leszarja az unokáját :lol: Később hidd el jó lesz majd, ha ő hozza a tortát és nem neked kell ezzel is foglalkozni... persze tudom, hogy ez most az első szülinap!!!

Tényleg milyen tortát kap Lotti? (vagy már írtad? :oops: )

Lányok,
"örülök" hogy nem csak én ázom el a fürdőkád mellett :) A védőköpeny jó ötlet :)

Kép

Kép
sz.veronika

Hello!

Nah, itt vagyok, kivasaltam mindent, Norbi alszik. :D

Borkaby...édes Tomi rövid hajjal. :D

Ildi...szerintem is örülj annak ha jönnek a nagyszülők, lehet később úgysem akarnak :roll:
Bár az tényleg gáz, hogy nem adnak neked lehetőséget a szervezésre, hisz mégis csak az első szülinap! :lol:
Nagyon tündéri a taxis video, hogy örül, virgonckodik...tiszta cuki! :lol:

Bettike...húúú, de szépek vagytok így együtt! :oops: :D szupi a torta is! Amúgy drága felétek az ilyen figurás torta???
Csak mint szakmabeli...érdekelne :oops: :wink:
Máté olyan nagyfiús lett! :D

fürdés...nálunk nem annyira a pancsolással hanem a felállással van gond fürdéskor, norbi mindíg feláll és pakolna, kimászna....
félek egyszer megcsúszik.
Ja, és a törölközés rémálom :roll: nem marad egy percre sem nyugton, elmászik, felül.....borzalom :?

szülinap...nálunk szombatra esik a szülinap, így nem gond :wink: Szerintem a mamák-papák itt lesznek mikor a tortát felvágjuk.
Nagyon főzni nem szeretnék, :oops: lehet csak délután hívom meg őket. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Á, anyósnál elő nem fordulna, hogy ne akarna részt venni bármiben is, még abban is akar, ami nem az ő dolga :roll:
Igazság szerint akkor készültem ki tőle, amikor anno 3 éve náluk laktam 2 hónapig, mielőtt elköltöztünk Zolival saját kecóba. Olyan szinten akar jót, hogy az már rossz.
Mindenbe belekotnyeleskedik, persze nem rosszindulattal, de mindent tudni akar, mindent azonnal akar, annyira bepörög dolgokon, hogy oda se figyel, hogy mit mondtunk azzal kapcsolatban...

Lotti valami cuki tortát kap majd, szerintem hasonlót, mint Máté, de még nem néztem tortát.
De azt nem akarom, hogy anyós adja neki az első tortáját!!!

Borkaby, bevásárlás, hehe, Lotti ugyanígy ült hétfőn (is), imád így nézelődni, de látom, Tomi is :lol:

Emmalena, nem semmi a virslis sztori, de amúgy tök tanulságos! Olyan dolog is lehet gond, amire nem is gondolnánk :roll:

Kép

Kép
nusildi

Ildi...anyós :evil: akkor érthető :?

A 11-12hós babáknak lehet adni már vajas kenyeret, kalácsot???Norbi nem szívesen eszi meg. :? Próbáltam ma reggel vajas kalácsot adni neki egy negyedke szeletet.
Minden falatot amit leharpott a földre köpte. :roll: Ha meg én csípek neki falatot, nem nyitja ki a száját lehet még kicsi hozzá?
Azért kisérletezem mert mostanában olyan éhes reggel, pedig 3-mas tápszert kap. :roll:
Korábban kel és ha nem történik semmi akkor sír,leszaladok,megcsinálom a tápszert és remegve nyúl utánna
úgy örül, meg is issza egy húzásra 5-6 perc alatt. :shock: :D
Úgyhogy éhes! 3,5 óra mulva( 10körül) meg már reszket mikor hámozom a gyümölcsöt, azt is befalja.
Ti adtok neki vacsira pépet is?????Lehet többször kéne pépet adnom???mert most reggel és este csak kizárólag tápszert eszik.

Kép
Kép
lovaszkata

LKata, nálunk uzsira van a tejpép, hatalmas adag, mert kb. rá 2 órára van az esti szopi, de ott nagyon hamar elalszik, úgyhogy bebiztosítom magunkat és jól megtömöm 6-fél 7 körül :lol:
Nálunk reggel elég a cici, de az én reggelimből szokott kérni/kapni, már evett szilvalekváros kalácsot, pici darabkákat, én adom a szájába. Evett a müzlimből, a jól beázott tejes darabokat. Evett a kenyérből, az viszont nem ízlett neki.
Próbáld meg azt, hogy a reggeli tápi után adsz neki még valamit, olyan reggelifélét, szerintem simán lehet tejpép is!
Amúgy szerintem már majdnem mindent ehetnek, amit mi.
Ma pl. Lotti azt ette, amit mi tegnap, tészta darált hússal, tejfölös-fokhagymás tetővel, megsütve, neki összetrutyizva, friss tejföllel higítva, elég fűszeres volt, volt só benne, bazsalikom, oregano és még fehér bors is, de ízlett neki :shock: :lol:

Anyós, az az igazság, hogy azóta vagyok ilyen a gyerekkel kapcsolatban vele, mióta anno (talán emlékeztek, írtam akkor) megkérdezte, hogy ugye a gyereket nem hagytam kint a közért előtt :shock: Akkor volt Lotti 2 hónapos :evil: :evil: :roll:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

A vasalás ráér, így írok gyorsan! :lol:

Szülinap - nekünk hétfőre esett, ezért vasárnap délután rendeztük! Mindenkit meghívtunk (16 fő - 33 négyzetméteren) :lol: ! Én mindenkinek megmondtam, hogy fél négyre legyen itt, mert a délutáni alvásnak akkorra kb. vége van! Előbb ne, késni se késsenek, mert sokan leszünk és a tortavágással nem várunk senkire! :lol: Franciasaláta volt, fasírt golyókkal, rántott karfiol, kenyér, savanyú, gyerekpezsgő, üdítők! Na meg a torta! Mindenkinek jutott 1-1 szelet! Aki megkérdezte annak megmondtam, hogy mit kérünk ajándékba! Mindent mi szerveztünk, tortát, gyertyát, bevásárlást stb.! Viszont anyum főzött! :lol: Azt hiszem elég jól sikerült! :oops:

Ildi! Ha anyós ennyire lelkes, akkor adj neki feladatot, hogy ne a tortát, gyertyát, hanem inkább csináljon egy kis salátát, vagy süssön még sütit, amit küldhetsz a vendégekkel haza! :roll:
Lánykád ismét ámulatba ejt a taxizással!
Szupi a cipő!

Torta - 6400 Ft volt! :shock: De sebaj, első és ez most lényeges volt! :lol:

Emmaléna! Jaj ezt a hisztit ne is mond! Egész nap nem akart enni Máté, mire rájöttem, hogy semmi mást nem hajlandó enni ma, mint vajas zsömlét, kiflit, kenyeret, kalácsot! Változatos volt a mai étrendünk! :lol: Még a pudingot sem, a danoninot sem ette!

Lkata! Szerintem ha megeszi nyugodtan már bármivel lehet próbálkozni! :)

Cipőhöz - próbáltátok már, hogy csak a babakocsiban, az ajtóban adjátok rá? Nálunk bejött, már a sapkát sem veszi le! Tisztára olyan, hogy mindegy már anya, hogy mit aggatsz még rám, csak gyerünk! :lol:

Ennyi ragadt rám, meg mára! :lol: :oops: Jó éjt!

Kép
bettike
Eger

Jaj még gyorsan!

Fürdésnél köpeny ötlet köszi! :wink:

Cicizés - ki? mikor? mennyi ideig? és meddig még?
Azt hiszem én a reggeli, esti cicizést tavaszig megpróbálom kihúzni! Hátha betegmentesek leszünk, vagy segít egy kicsit! Az új doktor nénink nagyon megdicsért, hogy az előzmények ellenére így sikerült, ilyen sokáig! És olyan szépen fogalmazott, hogy ha nem is elég már neki a jóllakáshoz estére, reggelre ez akkor is fontos "lelki táplálék"! :lol: (Jól indul és végződik a nap!) :lol:

Kép
bettike
Eger

Egyébként tiszta vicc, de a cicizés, már csak álom etetés! Ha reggeli előtt megmutatom neki a cicit és hívom enni csak ránéz! Rámutat, hogy öööö és közli NEM! :oops: :lol: Mindig megmosolyogtat, főleg, ahogy ránéz, hisz álometetésnél nem látja, nappal meg úgy csinál, mint aki sosem látott még ilyet! :lol:

Kép
bettike
Eger

Cicizés - hát nálunk még nagy jelentősége van a cicinek! Ugye Lotti reggel még csak azt kap és este is azon alszik el (de ugye most már felkeltem :lol: ). A reggeli ált. 10-12 percig tart, az esti kb. 5-7 percig, de utána már csak nyammog.
Mi még csak az ebéd környéki cicit próbáljuk kiváltani, a többi még megvan, a tízórai és uzsi cici is ált. 10 perc.
Hogy meddig még? Én nem mondhatom, hogy csak miattam van még a cici, mert Lottin látszik, hogy igényli, ő ha ránéz, akkor már kapná is be :lol: Én szeretném minél tovább, persze a normál keretek között, túlzásba se kell esni, nem akarom még iskolás korában is szoptatni. :lol:
A következő kiváltás az valószínűleg az uzsi lesz, mert ott hatalmas adat tejpépet eszik meg, szinte minden nap azt kap és nem unja meg. Szóval ott úgymond felesleges a cici.
Egyelőre így gondolkozom most a szoptatásról.
Néha soknak érzem, de ha belegondolok, hogy régen napi 8-10X is szoptattam, most a napi 4 kutyafüle :wink:

Bettike, nálunk nem lesz buli, mi csütörtökön hárman leszünk, nem lesznek vendégek. Nem is terveztük, mert párom melózik, fél 6, mire hazaér, ráadásul a család nagy része így nem is tud(na) eljönni. Eredetileg is hármasban akartuk, csak hétvégére gyűlik össze a família.

Na jó éjt mindenkinek, holnap megyünk a zenebölcsibe, remélem Lottinak legalább úgy fog tetszeni, mint először!

Kép

Kép
nusildi

Jó reggelt!

Máténak utólag is sok boldog születésnapot.

Jó lett Tomi haja.

Csuda ügyi Lotti, remélem nemsokára enyém gyerek is így fog járni. Ő már stabilan áll egyedül és négy-öt lépést tesz.

Nálunk is elkezdődött az ovi. Nagyon fáj a szívem, mert most alig találkozok vele és ami a legrosszabb, tavaly a kis csoportban nem akart ott aludni én pedig nem erőltettem, címszóval, hogy úgyis itthon vagyok, majd megérik rá. Nyári szünet vége fele pedig megbeszéltem vele, hogy most, hogy már középsős nagylány ott kell aludni, nekem pont akkor alszik Áron mikor érte kéne menni. Először kitalálta,hogy akkor ő nem is megy oviba aztán első nap mikor ott aludt és én mentem érte, örülve jött ki és közölte velem, hogy az oviba jobb aludni és ott jobb ágy van mint itthon. :lol: :cry: :cry: :cry:

Áron két napja beteg lett, taknya-nyála folyik és 38,6 a láza.
Röviden ennyi van velünk.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!!

Biztosan tudjátok ki vagyok.Kétszer is probáltam csatlakozni de nem igazán sikerült.Sürün olvaslak titeket mert ugye egyidösek a babáink de nem irok.

Viszont van egy két tippem szülinapi ajándékokra amik nem is drágák.

A tescoban is lehet kapni bogyó huzogató a neve majd másolok be linket 1500 Ft körül van.

http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3140303
igy néz ki

vagy ilyen kis formaberakó állatok számok

http://www.nitt-fajatek.hu/index.php/cPath/18_19

csattogós lepke
http://www.nitt-fajatek.hu/index.php/cPath/55_63

szerintem még ez is jó

http://www.nitt-fajatek.hu/product_info ... cts_id/154

remélem nem haragszotok hogy feltettem.Ezek tényleg nagyon olcsó és hasznos játékok.

vikcy6
Pákozd

Tücsök....szia! :) Hát akkor ügyes önálló nagylányod van! :D Gondolom hogy fáj a szíved. :cry:
Szegény Áron meg ilyen beteg???De nem influenza, ugye???
jobbulást neki!

Tényleg egy éves kortól lehet adni az influenza elleni védőoltást, ti beadatjátok????
Annyi megbetegedés van a H1N1 meg minden... :roll: :(

Írtam a BABAKONYHÁRA receptet(ha valakit érdekel)!
Ti is írhatnátok, bővíteném a repertuáromat :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Vikcy...dehogy haragszunk. :D Nagyon szupik ezek a játékok.Ilyen golyósunk van is.e formakirakósat még nem vettem....
jó ötlet! :wink:
Én emlékszem rád, írtál néha. Jöhetnél többször is, ha van kedved mesélj mi van Fannikával. :D
Áll már?Vagy tán totyog is?Miket eszik? Ti hogy ünnepeltek majd?Család?Torta..minden lesz?

Kép
Kép
lovaszkata

LKata:köszi kérdéseidet.mi jól vagyunk.Fannikám nagyon ügyes áll már mostanában elég sokszor kapaszkodás nélkül is.Egy két lépést megtesz egyedül is de még fél. :D
Eszik sokfélét már.Danoninot babapudingokat,üveges bébiételeket.Persze én is fözök neki sokfélét.
Mi tartunk egy nagy szülinapi zsúrt csak a család lesz ott.De 16 an leszünk :shock:
Torta finom kajcsik minden lesz. :lol:

Amit Fanni kap babytaxi meg járás segitö amivel késöbb is tud játszani meg amiket belinkeltem. :lol:

vikcy6
Pákozd

Jó reggelt!

Hát én azt hiszem beadatom az influenza elleni oltást, ha nem muszáj ne legyen beteg.Ábinál első télen nem adattuk be, horror, hogy mi volt.Persze azonnal elkapta, annak ellenére, hogy még bőven szopizott.2 hét tömény szívás volt, álmatlan éjszakák, magas láz, hűtő fürdő, szóval borzasztó volt.Akkor elhatároztam, hogy ezt még egyszer nem.A következő télen már beadattuk, nem is lett beteg, hal az égnek.Szóval idén is megkapja mindkét gyerek.Ha arra gondolok, hogy esetleg mindketten egyszerre lesznek influenzásak, na akkor kiver a víz.Én nem tudom, lehet, hogy nekem kicsi a tűrőképességem, de egy influenzás gyerek is bőven sok, nem hogy kettő.Szóval nálunk ez nem kérdés.

Na, megyek a dolgomra, rengeteg van belőle mára.emma visszaaludt, kihasználom az időt.
emmalena

LKata, én nem adatok már be mást Lottinak, még jön a bárányhimlő elleni, aztán ennyi. Szerintem nem szabad túlzásokba esni, némely betegséget amúgy is "jobb", ha megkap, hogy edződjön, nem lehet mindent kivédeni.

Receptet nem igazán tudok írni, én is csak mindig puskázok innen-onnan :oops: :lol:

Vikcy, szia, jó hogy jöttél, Fannikáról hozz képet! :lol:

A játékok jók, amiket feltettél, de a csattogós lepke szerintem még nem a mi babáinknak való, én úgy tudom, hogy azt inkább 3 éves kor felett ajánlják :shock: Lotti vehemenciája mellett nem is lehetne ilyet adni a kezébe, még felnyársalná magát vele futás közben :roll:

Marek, tényleg, mi van a baba-mama talival? Szerveződik? Manit nem kell utalni előre??? Ház lesz vagy a ti otthonotok?

Kép

Kép
nusildi

jaaa, már régen tettem fel képet, hát íme pár a kölkökről:-) Kép Kép
emmalena

Vicky!
Köszi a linkeket, én nem is ismertem ezt a fajátékos oldalt, inkább csak a katica boltot.
Nekem is nagyon tetszenek ezek a játékok, bár mi még nem tudjuk, hogy mit vegyünk Tomi első szülinapjára.
Az is lehet, hogy nem is veszünk egyenlőre játékot, megvárjuk, hogy miket hoznak a családtagok :D, úgysem tud Tomi egyszerre sok játékkal mit kezdeni.
Többször gondoltam rád a napokban, emlékészem már elég korán elkezdett Fannika ügyesen darabosabb kajákat enni. Mi meg még mindig csak a pépeknél tartunk, Tomi csak a kenyérféléket, gyümit fogadja el darabosan :roll:

Bettike!
Köszi a cipős ötletet, kipróbálom!
nálunk a cici még létkérdés, bár napközben már ő sem kéri "csak úgy", alváshoz viszont szüksége van rá, de már nem azon alszik el Tomi, inkább csak megnézi meg van-e :D

MTücsök!

Jobbulást Áronnak!
Édes lehetett a kislányod az oviban alvás után :D
Biztos szokatlan lehet, hogy nincs veled/veletek délutánonként, én egyenlőre belegondolni sem tudok, milyen lesz majd az elválás.

LKata!

Én még nem döntöttem el, hogy beadatom e az új influenza elleni szurit, bár hajlok felé. Nagyon utálom azt, ahogyan beharangozták ezt az injekciót, ráadásul vadi új oltásról van szó, amin még csak most folynak az emberkísérletek. :roll: (illetve hamarabb kezdték gyártani, mint ahogy elkezdték a kísérleteket a hírek szerint)
Az orvosok is eltérően nyilatkoznak ez ügyben, úgyhogy nem tudom tényleg.
Ha kitör egy nagy járvány, akkor biztosan beadatom Tominak, de lehet, hogy magunknak is kérem.
Mondjuk azt is mondják, hogy nem azzal van baj, hogy halálosabb, mint a többi influenza, hanem, hogy könnyebb elkapni.
Egyenlőre C-vitaminnal védekezünk, elkezdtem már most adni Tominak a cebion cseppeket, hogy őszre/télre feltöltődjön + a szokásos sok gyümölcs/zöldség.
Amúgy biztosan tartanak a nagy járványtól, mert több helyről hallom, hogy kiment az ÁNTSZ sulikba/ovikba elmondani, hogyan kell védekezni a vírus terjedése ellen.

Receptet majd megnézem. Én írnék végülis, de nekem csak ilyen egyszerű receptjeim vannak, amiket biztos mindenki meg tud csinálni (krumplifőzi, pörkölt meg ilyesmik :lol: )

Ja, és hát mi délután is főzeléket eszünk, így lakik jól. Az elmúlt héten adtam neki csak uzsira pépeket, tápba-grízt, könnyebb kajákat, mert a főzit nem fogadta el. Így viszont este úgy érzem többet cicizik.

Emma!
Nagyon szépek a gyerekeid!
A kisfiad jól látom, egy óriás trambulinban van? :D
Tanulságos az influenzás történeted! Remélem nem is kapjátok már el többet.

Nálatok hogyan alszanak a babák napközben? Tomi úgy néz ki elhagyta a délelőtti alvást, ezen a héten már egyszer sem aludt délelőtt. Így n12-f12 között ebédelünk és utána el is dől és alszik kb. 3 órát, utána este f8-8-ig talpon van, aztán fürdés és alvás reggel fél7-7-ig. (persze éjjel még kelünk :roll:)

Kép

Kép
borkaby

Emmalena...én is filózom hogy beadatom az oltást, a bárányhímlőt is :roll: Bár én is oltás -ellenes vagyok.
De én jövő év elején szeretnék teherbe esni :oops: :D és féltem magunkat :roll: csak ezért.
Nagyon édesek a gyerekek! :D Hogy hasonlítanak már!

Vicky...akkor szépen halad Fanni is a fejlődésben. :lol:
Danoninot még nem adtam, abból szerinted lehet adni málnásat, epreset is??? :roll:
Mert az mint gyümi tilos...de nem tudom hogy ebben a készítményben hogy van jelen. :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Hoztam játszós képeket, ha nem baj :oops: :D
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Ildi
Tali szerveződik, legalábbis gondolatban... :lol: Úgy gondoltam, hogy valahonnan rendelek valami kaját, meg csinálok salátákat, meg persze veszek innivalót is. Aki szeretne jönni, azt kérem, hogy írjon privit, hogy megadhassam a számlaszámom, ahova lehet majd utalni. 2000ft/fő...
Az, hogy hol tartom, még kétesélyes: ha jó lesz az idő, és lehet a szabadban is lenni, akkor inkább a tón szeretném, ha viszont eső lesz, vagy hideg, akkor itthon nálunk. Jobb lenne a tón, mert ott lehet sétálni, van hinta a nagyobb gyerekeknek, meg van nagy udvar futkározni, vagy totyogni... :wink: Mondjuk udvar itt is van, csak van hozzá egy kutya, akitől nem lehet lépni... :shock: Aki úgy gondolja, hogy szeretne jönni, az írjon privit, és megadom a számlaszámom, hogy tudjon utalni.

marek

Szöszke!
Vettem búzakorpát. Hogyan is kell elkészíteni? Meg kell főzni?

Kép

Kép
borkaby

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?