Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

ESzike hatalmas gratula a fogacskahoz!

Azt leszamitva, hogy Rekam fel ejszakat ebren toltotte + ma meg szerintem 10 percet aludt osszesen, es mar a nyugtol nem tudja mit csinaljon jol vagyunk. Igaz ami igaz nem tudom eldonteni ki nyugosebb en vagy o :?
Nalunk az eves az ugy van, hogy 7-kor 160 tapi, 11-kor gyumi (alma, banan, korte... + neha joghurt), 14-kor leveske + krumplipure valamivel + ott ul az asztaknal mig mi ebedelunk es vegig kostolgat mindent. Ma kitte az osszes repat a levesembol ugy bonuszba, 18 kor rizspep, vagy griz, es 21-kor 160/200 tapi. Eeees egy hete minden ejjel 3-4 orakor ker tapit ugy 100-at(ha nem adok visit)+ teat szinten minimum 1x. Szoval nem tom mi van vele de nem alszunk....
Nappali alvas jo esetben 1-2 ora (mostansag), regebb aludt 2x is masfel ket orat.

Orsom csak fajtatja a hasat. Pottyei nem jottek ki tehat nem himlo. Jovo heten viszem kakivizsgara.

NAgy idegessegemben parommal ma egesz nap veszekedtunk. Ideges, es egyaltalan nem toleralja hogy elmeletileg en is lehetek ideges.

HIdeg van nagy ho van. es ma megin - 6 fok volt es -9et is josolnak UUUUtalom a telet.

szisziKép
sziszi7

Starlark: Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem idén a tavasz elmarad... rögtön nyár lesz... jó forró.. izzasztós :twisted: :mrgreen: :twisted:

Eszike: Noncsi mászása.... hát szenzációs! :lol: .. és igen, én írtam, hogy a nem-alvós babáknak szerintem gyorsabb a mozgásfejlődése.. bár Bius nekem még csak az első gyerekem, de a környezetemben megfigyeltem, hogy a "nyugtalanabb" babák általában hamarabb csinálnak mindent... alvás helyett "gyakorolnak" :P

hú.. lábujjtörésért sajnállak... szegénykém!!!
Éjszakáért meg Te sajnálj... ( :) )... nekünk ez is szar volt. Este 9 és 1 óra között " csak " 4X kelt a szentem, aztán szopi után magam mellett tartottam és ő elaludt... én nem,mert rá vigyáztam.. hogy le ne essen az ágyról! 4-kor újra szopi, aztán 5-kor ismét kukorékolás, 6-kor feladtam... :)

Holka: Nem jött át tegnap skype-on a fájl.. :? Lehet ám, hogy én vagyok a béna, ilyet még nem csináltam. Ha átküldenéd én feltöltöm a Youtube-ra mondjuk 1-2 napra amíg a csajok megnézik, aztán ha szólsz, hogy elég, letörlöm.

Netti: Alíz édes kis lányka! És látom nem éhezik! :) :) :)

Minyu: Igen.. 3 napos láz.. ez a neve a betegségnek. És Holka is pont ott volt a dokinéninél, ő is mondta, hogy beírják a kiskönyvbe. De lehet, hogy csak ez a dokinéni írja be?! :roll:

Monee: Mi Aventes 1-es cumit használunk. Egyszer próbáltam meg a 3-ast... soha többet!! Bius azonnal félrenyelt és kb. 10 percig köhögött.. én meg majd besz@rtam... 8)

Blúmi: Mondták már hogy Bálint Rád hasonlít? Megnéztem az iwiwes képeiteket és tiszta anyja ez a gyerek! :)

Megjöttem kardiológiáról, rámszereltek egy 24 órás EKG-t, úgyhogy egy kis zacsi lóg az oldalamon... :roll: Jó lesz ezzel " aludni"... ja most jut eszembe: Bius úgysem hagy...
Kész lett a laborom is, a TSH-m 0,03. A papír szerint a normál tartomány 0,23-4 tehát az én értékem nem jó.
Márti: ha majd jössz, priviben megadod az endokrinológus számát, elérhetőségét? Asszem szükségem lesz rá. Bár inkább erre mint szívdokira!
Vendég

jeeee laptettoooo !!!!:D

szisziKép
sziszi7

Bejci: Érdeklődés hiányában elmarad? :)
Ha ennyire alacsony a TSH-d akkor biza ott tiroxin túltermelés lesz az biza tényleg okoz gyors pulzust.
Nekem alultermelésem van :) összedobhatnánk amink van :) /ok csak vicceltem/

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Starlark, nagyon sajnálom hogy Ti is belejutottatok ebbe a hörghurut-dologba! :( És hogy így álltak Hozzátok a dokik! Milyen hörgőtágítót kaptatok?

Eszike, Noémi szenzációs!!!!!

Bejci, akkor már megvan hogy Ádám miért nem akar mozogni... :lol: Ő rengeteget alszik :wink:

Netti, Alíz tüneményes kiccsaj! :)

Monee, mi Aventest cumit használunk, Az 1-es tápszert már 3-as cumiból kapta, Most a humana Ha 2 sűrűbb - nem is ízlik neki, ma próbáltuk először - azt a variábilis cumiból kapja.

Noni, szerintem a sima husi krumplival kicsit ízetlen volt! Próbáld sütőtökkel-krumplival, vagy ahogy én ma csináltam... Lényeg, hogy legyen íze! A krumpli - főleg só nélkül ahogy nekik szabad adni - nagyon semleges ízű. Tegnap Ádám sem ette meg a cukkini-krumplit, szerintem pont ezért. Legközelebb kicsi tápival fogom csinálni neki.

Alvás. Ádám általában fél7-7 felé ébred, 10 körül elalszik és 2-3 órát alszik. Akkor ebéd, 1-2 óra játék majd egy rövidebb, kb. 1 órás alvás. 7-kor fürdés és 8-9 között elalszik és alszik reggelig.

Rólunk. Ádám ma kapott először husikát! Icipici csirkemellet főztem meg neki répával, krumplival és egy fél almával. Hatalmas adagot evett meg belőle! Hiába, férfi a szentem vagy mi... :lol: :lol: :lol: És tényleg finom is volt! Érezni lehetet rajta a husikát.

Hoztam pár képet a nagy fél évesemről!
Kép tesók Kép Kép Kép legyőzött a kukac!
Kép imádok így repülni! :)

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka: A gyerekosztályon lévő dokinő szerintem már elég fáradt lehetett mikor velünk foglalkozott...
A dokibácsink Spiropent írt fel 2x1,5ml-t. Szerintem már jobban is van.
Nálatok meddig tartott? Met azért hullámokban eléggé nyügi tud lenni :(

A repülős kép nagyon jó ezt Donek is imádja főleg ha dobáljuk is :)

Kép

Kép
starlark

Anyooka
Mekkora szemei vannak Ádámnak :) :shock: :)

Kép
Kép
csibe21

Tündéri
Jázmin is imádja, ha dobálom :)
(Az apja nem meri, azt hiszi összetörik a bordája - hiába mondom, hogy azért nincs a kicsi porcelánból :lol:

Kép
Kép
csibe21

Starlark, nekünk első alkalommal - amikor kórházban voltunk - akkor egy hétig tartott, de akkor kapott antibigyót is. Második alkalommal bő két hét volt antibigyó nélkül. Pedig akkor nem fulladt olyan durván.
Spiropent Dorka kapott, Ádámnak Ventolint kellett fújnom naponta 3x.

Kép

Kép
anyoooka

Csibe: Apája itt a belmagasság miatt nem meri nagyon dobálni :)

Anyoooka: Kap antibigyót is ospamox szuszpenziót. Úgyhogy ott tartunk hogy a napi programra feliratkozott az orr porszívózás, orrspray fújás, calcimusc, ospamox, spiropent adás... Szegénykém szerintem ettől már jobban kivan.
Remélem 1 hét alatt nálunk is véget ér.

Kép

Kép
starlark

Hát drukkolok nagyon hogy egy hét alatt túl legyetek rajta! Olyan rossz "kínozni" szegényeket! :(

Csibe, dobálni még mi sem merjük! Csak repülőzik :)

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka, pedig már nagyon élvezi
Persze nem kell a plafonig dobni, de azt olvastam, hogy kifejezetten élvezik, hogy egy kis bizonytalanság után (amikor ugye épp picit semmi sem tartja a levegőben) az anya vagy apa (vagy nálunk nagypapa is) biztos keze megtartja. És építi a biztonság érzetét azzal, akivel ezt játsza
Nem mellesleg pedig hatalmasakat kacag

Kép
Kép
csibe21

Mi is dobáljuk Biust.. :oops: (Illetve csak én,.... ha nem látja senki! :twisted: Mert másnak nem engedem, hogy dobálja a Csöppcsajt! :mrgreen: ) Itt 3,5 m a belmagasság... van hova repkednie! :mrgreen: )

Satrlark: neked is pajzsmirígy gondod van? Terhesség után jött ki?

Anyooka: Ádám édes, gyönyörű kis zabálnivaló baba! Ahogy néz...?!!!
Vendég

köszi csajok a válaszokat!van most mobilnetem :D
gyümiket ti reszelitek??és milyeneket?
látom minden baba tök más....ki sokat eszik ki keveset.
nekünk azt mondta doknő, h. kis sót rakhatok a krumpliba.ti is raktok?
almát is lehet párolni?meg répát?úgy h. kis víz éphogy ellepjegy mint a krumplit?
vagy inkább friss almát reszeltek bele??

asszem holnap már almát is rakok bele, bár nekem eddig üvegest hajlandó csak megenni, mert h. azzal kezdtem etetni és nem frissel az elején.....és így is lett...a főzinél igyekszem az én katyvaszomat adni neki, h. nehogy mán csak üvegeset egyen meg...azt nem akarom. szóval ha igazi almát rakok bele neki az is új íz lesz...

eszike szegényem, nagyon szar lehet így járnod!
honey: klasszak a képek!

és inni miket adtok nekik????nekem a víztől öklendezik.. :shock:
akarok venni hipp babateát vagy ilyesmi, de gondolom csak akkor fog inni ha mondjuk ebédre már csak főzit fog enni...nem?? bár gondolom ezt is babája válogatja...

noni: nemtok képet mert az én gépem még nincs elővéve..költözés..

Kép
winona

dobálás: én szoktam, de majd leszakadok..három- négynél többet nem bírom.. :oops: .nyolc kiló!nagyon kacag olyankor..

Kép
winona

Bejci: Nekem az alulműködés már jópár éve megvan. Én iszonyat ragyás lettem elmentem bőrgyógyászhoz és ő küldött endokrinológushoz ott mutatták ki hogy ez a baj. Azóta szedek tiroxin kiegészítést minden reggel. Nekem ettől picivel szintén magasabb a pulzusom de nem annyival mint neked volt. Sajnos ez már így marad. Most félévente járok kontrollra hogy jó-e még a beállított gyógyszerszint.
Eddig tuti jónak bizonyult mert spontán estem teherbe és meg is maradt, pedig volt hogy paráztattak miatta. :)
De a TSH mellett szoktak nézni vmi másik hormon szintet is de most ha megfeszülök se jut eszembe. :)

Winona: Én vizet adok neki :) A hipp-es teát már a kórházban elvetettem mikor megnéztem mi van benne. Nem szeretném Donceket rászoktatni a cukros lötyikre később úgy is kérni fogja mert látni fogja mástól, de legalább addig ne :)
Még adnék neki 100%-os gyümölcslevet, frissen préseltet hígítva, de ezeket egyenlőre nem kultiválja :)

Kép

Kép
starlark

nem jegyzeteltem, szita az agyam...
ami még eszember jut:

minyu: sajnálom h. nándi így bepörgött....csak helyreállll...szép szóval meg kedvességgel...bár inkább nem mondok semmit hisz még nem voltam ilyen cipőben..

monee: hármas avent cumi, korábban ömlött ki mellőle, de már megtanult belőle inni.

am: hajad nagyon dögi lett, megérte :wink:

netti és még akinél beteg a gyerkőc: betegség hagyja abbbaaa!!!!!

Kép
winona

starlark: jahhh én nem tudtam h. a hippes teában mndenféle rossz van......akkor én sem veszek neki....akkor valami mát teát keresek majd, majd jól elolvasom, h. miben mi van.......
doknőm azt mondta h. adjak neki rendes teát citrom cukorral, na azt már nem!!!egy : citromot sem akarok még de cukrot végképp nem.

Kép
winona

Winona: Mindenféle rossz azért nincs benne, de cukor és aroma igen :) Ennél nagyobb vacakokat is lehet sajnos kapni.

Kép

Kép
starlark

Csajok! Én is cukorellenes vagyok, de jó, ha tudjátok, hogy egy csomó üveges babakajában is van hozzáadott cukor! :? Mert én sem kotyvasztottam eddig, hanem vettem a bébikaját, de egyszer cukrosat vettem, mert nem néztem meg mi van benne (kecskeméti babakaja volt) szóval akkor mindent nézzetek.
Vendég

M vettem Hipp teát ... :? :oops:
Vendég

Winona: mi Hipp teát használunk már 2 hónapja. Noémi az alma-citromfű ízüt szereti, de megissza a csipekbogyó-málnásat is. Amúgy ő már első pillanattól teázott, mert hasfájós volt. De eleinte édeskömény teát ivott, annak elég szörnyű íze volt. Teát egész nap iszogat, de leginkább elalvás előtt szeret "cuclizni" (így altatja magát). Na meg éjjel. Este odakészítem a teát a feje mellé, és éjjel (jobb esetben) csak felébred, és szürcsöl... nekem nem kell felkelni így!
Ivással kapcsolatban csak annyit vettem észre, hogy ha tejpépet adok neki akkor utána nagyon sokat iszik.
Almát szoktam reszelni (nyerset), banánt azt kisvillával nyomkodom össze. Én még más gyümit nem adtam neki (csak üvegesből)
Krumplit egyszer főztem neki, só nélkül, de nem értékelte, így most nem főzök. Pedig összekutyultam répával meg csirkehússal meg fagyasztott anyatejjel.
Répát azt biztos lehet párolni, de én a húslevesből veszem ki, azt használom fel.

Dobálás nálunk is megy ezerrel, Noémi marhára élvezi! De amitől a legjobb kedve lesz: ha az apja szól hozzá.

LEGYEN MÁR NYÁR!!! Nekem nem kell tavasz!

Bejci: sajnál-sajnál-sajnál!!! :lol: :lol: :lol:
Tényleg sajnállak! Én már nem is tudom milyen lehet végigaludni egy éjszakát! De most komolyan: ez valami rettenet, hogy az ember rendszeresen éjszakázik, illetve óránként, 2 óránként ébred!
Majd írj milyen lett az eredményed, az EKG!
Akkor most ez pajzsmirigy probléma? Mert én ezeket az izékat nem értem!

Köszönöm a dicsiket! Na megyek, mert a gyerekem PAKOL!!!! Minden könyvemet elolvassa... 8)
Vendég

Starlak: a TSH mellett nem a prolaktint szokták nézni??? Mert nekem meg azzal van gondom!
Vendég

Bejci: a kecskemétit én ezért nem veszem. Az Univeres, nestlés és asszem a humana is ilyen szempontból tuti biztonságos. A Hipp-est is meg kell nézni azok közt is van cukros és a húsosak közt tejporos is.
Többnyire univert veszünk mert jó ára van és semmi nem oda való nincs benne igaz az meg nem bio.... :)
Amit elköltöztünk már én csinálom a Doncek kaját az tuti :)

Kép

Kép
starlark

Eszike: nem az nincs összefüggésben a pajzsmiriggyel, de a barátnőmnek volt magas prolaktinja, ha gondolod beszélek vele, járt vmi kezelésre mintha neki már nem kéne szednie semmit. De a kezeléstől nagyon lefogyott addig kis pufók volt mint én most meg már szinte kicsit ijesztő olyan vékony lett.

no megnéztem a leletem :)

ha alulműködés akkor TSH mellett ft4-et néznek még, túlműködésnél nem tudom ez az érték jellemző-e.

/Bejci az én TSH-m 3.66-volt :) terhesség alatt/

Kép

Kép
starlark

Starlak: járok én is sajnos kezelésre, nem túl szép kilátásaim vannak ezzel kapcsolatban, aszongyák egész életemben ezzel a betegséggel foglalkoznom kell. Na de mindegy ezzel nem terhelek senkit!

Bébikaják: én szülés után kaptam 3 szatyor "reklámanyagot" a kórházban. És ebben minden bébikajás cégnek volt tájékoztató füzet, melyben vannak táblázatok, ott tök egyszerűen ki lehet mazsolázni, hogy melyik étel mit tartalmaz... és nem kell a boltban a marha apró betűket nézegetni fél órán keresztül. Ti nem kaptatok ilyeneket? Én ebből a 3 szatyor cuccból már a kórházban kikukáztam egy csomó h.lyeséget, de ezeket asszem megtartottam. Mintha az előbb a lányom a nagy pakolásban ezeket "olvasta" volna! :lol:
Vendég

Anyatejtároló zacsi érdekel valakit? (Medela) Nekem maradt pár darab... ha valakit érdekel írjon privit, megbeszéljük!
Vendég

Sziasztok!

Már megint mentegetőznöm kell, de most éppen bedöglött a párom laptopja, így tegnap óta az enyémet kell használnia, és nem nagyon tudtam ma a gépem közelébe férkőzni. Ciki, hogy állandóan szabatkoznok, de már megint nem tudtam teljesen visszaolvasni. Ha valakihez nem szólok, ne haragudjon! :oops:

Bejci,
Én tudok ajánlani egy endokrinológust, állítólag a legjobb:
Dr. Tüű a neve (keresztnevére nem emlékszem, pasi), és a MensMetis-ben van magánrendelése. www.mensmetis.hu
A lombikos lányok félistenként tisztelik, sokan neki köszönhetik a babájukat!

Sziszi,
Nincs jó hírem :( : sajnos nem adják ki recept nélkül. Pedig elmondtam, hogy kinek és miért kéne, de hajthatatlanok voltak. Sajnálom! De jó volna pedig, ha elmúlna Rékucnál ez a fránya fulladás!

Honey,
Igen, Süti irodai eb volt, de csak foteldíszként funkcionált. :lol:
Jók a síelős képek, Flóra pedig csodaszép baba!

Eszike,
Nem győzök csodálkozni Noncsin, milyen ügyes!

a.m.,
Nagyon jó az új frizurád! Dögös, vagány, és tényleg jól áll! Rám is rámférne már egy kis renoválás, hogy ne legyek ennyire anyucis fejű :lol:

Szeder,
Én csak azért nem jelentkezem a blogod jelszójáért, mert képtelenség a gépemről olvasni. (már említettem többször, hogy állandóan lefagy ha az oldaladra megyek, mert valami olyan scriptet akar futtatni, amit a gépem nem bír :( )
Pedig jó volna tudni rólatok, gyönyörködni Adél babában. Azért remélem ide is visszatérsz néha!

Gabolino,
Remélem csak azért nem jössz, mert megállás nélkül csavarogtok az új verdával! :lol:

Alvás:
Lányok, Julcsi még minden etetés között alszik. Ez normális??? Olvasom, hogy már itt minden baba éberebb... Úgy vettem észre, hogy max. 2 órát bír fenn lenni, utána már nyűgös.

Tali:
Én rossz időre nagyon szívesen felajánlom helyszínnek a házunkat, ha nem gond, hogy Gödöllőn van.

Ennyi időt kaptam. Még rakok fel egy képet és át kell adnom a helyet.
Minden betegeskedő babának és mamának jobbulást, Eszike lábujja forrjon össze! :)

Kép
hbetti

Bibííí, mi már egyedül eszünk! :D
Kép
Kép
:lol: :lol: :lol:
(katasztrofális állapotok uralkodtak eme próbálkozás után a konyhában :lol: )

Kép
hbetti

Nálunk is nagyon megváltozott az alvás, mióta sokkal mozgékonyabb. Bár ahogy olvaslak titeket... nem lehet okom panaszra.

Reggel 7-kor kel (szinte óramű pontossággal )
fél 9-9 körül visszaalszik 40 percre , illetve még 12-től is alszik 30-40 percet.
Délután van a nagy alvás, akkor 3-3,5 órát alszik. ( kb 2-től 5-fél6-ig )
De ennek ellenére már 8-fél 9 körül hulla és ismét alszik.
Éjjel 1x tuti felkel még cicizni.

wiona,
ami nálunk a kaja mennyiséget illeti az döbbenetesen kevés.
Fogalmam sincs honnan meríti az energiát. Kb annyikat szopik, mint 2 hónapos korában és bébiételből sem eszik 100 gr-nál többet egyszerre.
Szóval a szopikat már nem mérem vagy 1 hónapja, mert csak halálra idegesítettem magam, hogy miért szopik 5 hónaposan 60-100 miliket.
(hozzáteszem, amikor 3-4 hónapos volt 150-220 miliket evett )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

eszike,
nálunk kismillió neve van Flórának... akár csak nekem. :oops: :D
Amúgy a leggyakoribb: TokaManci, Nyuszifül, Pucóka, KisSzarzsák (viccesen :) ) Cunimuni

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Csak egy gyors bekukk..

Danit elvittem délután az orvoshoz. Muszáj volt, mert annyira köhög, és nem kap levegőt az orrán. Erre kiderül, hogy nem sima megfázás, hanem vszínüleg azstmás :cry:

Teljesen padlót fogtam. Most kapott gyógyszereket, pipáztatni kell (ettől paráztam, és parázok most is a legjobban). Holnap mellkasröntgen, aztán kontroll, meg szombaton is...

Szóval elkeserítő a helyzet...Az első pipázásnál apa elrántotta a készüléket, mert azt hitte Dani megfullad.. Ezt még gyakorolni kell, bár bízom benne, hogy a doktornő téved, és nem olyan komoly a helyzet...

Megszakad érte a szívem. Legszívesebben azonnal kerestem volna egy másik dokit is..

Dani egyébként mint egy kisanygal, úgy viselkedett. Egy hangja nem volt. A dokinő meg is jegyezte, milyen tüneményes, és szegényke "mosolyogva fullad". Szar volt ezt hallani. De annak örülök, hogy elég jó kedélyű, bár az átlagnál így is nyűgösebb és sírósabb.

Ennek hatására most megint ezerrel cicizik. Többet, mint szoktunk, a dokinő szerint ez nagyon jó.

Dani egyébként még nem mászik, a lábával tolja magát. De ez engem egy csöppet semizgat, majd mászik ha itt lesz az ideje..
Fogunk is csak kínoz, de nem bújt ki egy sem..
Ülni akarna, segítséggel már nagyon ügyes.

Videónk van, de még nincs áttöltve, és feltölteni sem tudom, hogy tudom e... :lol: Azért majd igyekszem :wink:

Eszike, sajnálom a lábtörést, nem lehet kellemes.. Jobbulást!

Winona, Dani is öklendezik, köhécsel és hidegrázása van bizonyos kajáktól. De csak eleinte. Próbáld meg leturmixolva, úgy könnyebben lenyelik a babák. DAninak is nehezebben megy az, ami rostosabb.
Ha üvegeshez szokik, akkor a házit nehezebben fogadja el. Dani egymás után párszor csak üvegeset kapott, aztán meg nem kellett neki az itthon lereszelt alma... :roll: Most szoktatom megint hozzá..
Nálunk a fő folyadék még mindig az anyatejci.. Ez nekem nagggyon kényelmes :lol:

Na megyek, mert leragad a szemem.Jó szar éjszakáink vannak megint..

Ha valaki tud valami jó tanácsot adni az asztmával kapcs-ban, szívesen fogadok minden infót!

Holka, te esetleg tudsz valamit???

Rönééé

Kép
röné

szép jóestét!
honey: nálunk is így van az alvás kb. de nekünk a nagy alvás öttől-hattól van és este 9 kor keltjük enni meg fürdeni, és már alig várja h. továbbaludjon. :) érdekes napirend szerintem.....dehát biztos majd fog ez változni....már régóta így van.

doknő szerint ehetne panna is több tápit, de szrintem ez hülyeség mert tök jól néz ki, nekem pont jó kategória (a nem elfogult anyuka :lol: )és többet nem lehet belediktálni..neki ennyi kell és kész.

ronéé: sajnálom danit....remélem a doknő tévedett...

hbetti: julcsi is irtó édes, meg mindegyik béjbi, flóra is stb.. :oops:

Kép
winona

Röné:

Nekem a párom asztmás (súlyosságát tekintve a legsúlyosabb) és igazából csak a pipa segít neki. Kb.10 féle gyógyszert szed rá.
ne félj a pipától, az biztos, hogy rögtön segít.
A párom is fél éves kora óta asztmás, így már megtanultunk élni vele.
Figyeld a picit, mert, ha esős az idő vagy havazni fog, azt ők megérzik és befulladhat. Nyáron a napos idő miatt jobb a helyzet, annak ellenére, hogy Ő mindenre allergiás.
Esetleg megpróbálhatjátok a sóbarlangot is, vagy van nekünk egy speciális porlasztó gépünk, amit hogyha nagyon rosszul van, akkor kell használni napokon át, naponta többször. A porlasztó részébe kell beletenni a gyógyszert és egy maszkon keresztül belélegezni a porlasztott anyagot.
Persze nem tudom, hogy milyen fokú a betegsége, nyilván még nem itt tartotok, de lehet felírják Nektek is, hiszen belélegeznie könnyebb a gyógyszert, mint a pipával a tüdőbe juttatni.
Kisregényt tudnék írni a betegségről, kb., 25 orvosnál megfordultunk, de azt hiszem most már mi jó helyen vagyunk.
Sajnos, Magyarországon (az orvosok elmondása alapján) az asztma kezelés gyerekcipőben jár és nem igazán tudják jól kezelni!
Azt az injekciót, amit 10 éve ajánlottak nekünk, hogy hozassunk be Amerikából, most kapja a férjem (klinikai kipróbálás alatt)!!!!!!
Itthon 10 éve egyetlen egy orvos sem vállalta a beadását, merthogy nem volt törzskönyvezve a szer.

Ne félj minél több pulmonológusnak megmutatni Danit!!!!!!
Ha tényleg asztmás, akkor is élhet teljes életet, egy kis odafigyeléssel (bár az ember szíve szakad meg!)!

A.M: tényleg nagyon jó lett a hajad!
evibabi

Sziasztok!

Bejci!

Tűű dokit a PCO-sok is fél istenként tisztelik! :lol:
De a Mensmentisbe Valicskó doktornő is nagyon jó és hozzá könnyebb bejutni (talán). Ha felhívod őket, hogy mi a gond, biztos fognak segíteni. Viszont az is tény, hogy fizetős a buli... az árak is fent vannak.

Betti!

Tök jók ezek a képek! :D

Röné!

:( Sajnálom! Remélem kiderül, hogy a doktornő tévedett!!!
Írjál majd hogy mi volt a vizsgálaton!

Eszike!

Becenevek: Manó, Törpe, Pöttöm, Nyafika, Szaros (szintén viccesen). Ha tele a gatya, akkor meg Fosinger. :lol:

A.m.!

Szerintem is szuper lett az új frizurád!
Még mindig tépelődök, hogy hosszabb haj, vagy rövidebb, de amikor az ilyen frizurákat meglátom, mint a Tied, rögtön szaladnék a fodrászhoz kopasztásra. Nekem is elég anyus fejem van most. :lol:

Köszi a cumi tippeket! Ma beszerzek 2-es Mam-ot, remélem az jobb lesz.

Azért írok ám, mert hamarabb felkeltem mint szoktam, mert tisztára elfeküdtem a csípőmet. Ákos ha ott van mellettem (ilyenkor mindig ott van) akkor csak valamelyik oldalamon fekve tudok aludni és egy idő után annyira fáj a csípőm, hogy alig bírok magammal. :?
Nálunk ma nagy bevásárlás lesz a hétvégi anyósék-sógornőék fogadására. Már holnap megcsinálom amit lehet, hogy ne vasárnapra maradjon minden főzőcske, mert akkor tuti nem készülök el. :) Elég nagy étkű a család, úgyhogy bőven kell főznöm, 8-an leszünk plusz Ákos bébé... Szép kihívás! :D Tök érdekes, hogy a rendszeres főzés nekem tök nyűg és baromira utálom, de ha így kell sederinteni valamit, azt meg tökre élvezem.

Épp tegnap írtam Eszikének, hogy rám mostantól jön a rossz világ, amikor is mindennap majd mást, újat, főtt kaját kell adni a gyereknek. Ahhhhh.... :cry:

Na eldugulok. :)
Kellemes napot mindnekinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Bejci! Remélem hamar kikezelnek. Nyugtasson a tudat, hogy a pajzsmirigy tényleg sikeresen kezelhető betegség. Egyébként jól rás jár a rúd szülés óta. :( Köszönöm, jól esett, hogy írtad a hasonlóságot!!! (Már tervezem, hogy felteszem az én kiskori képemet, mellé pedig Bálintét. Szerintem is nagyon hasonlítunk.)

Én is dobálok, repülőzök. Imádja!

Anyooka! IMÁDOM a fiadat! A tesós kép tetszik a legjobban.

Én eddig nem adtam üveges kaját. Igaz mi még nagyon az elején vagyunk a hozzáttplálásnak, csak két hete csináljuk. Remélem jól fogadja a továbbiakat is, mert a férjem nagyon üveges kaja ellenes. És én is úgy gondolom, hogy kapjon minél több házilag gyártott ételt. Ráadásul van kertünk sok gyümölccsel, zöldséggel, úgyhogy jó helyről jönnek a kaják. (Van egy barátnőm, aki ugyanígy állt neki, mint mi, aztán a kislánya kizárólag az üveges kaját fogadta el, abból is csak pár fajtát.)

Betti! Julcsi nagyon komolyan nyomja. Néha Bálintnak is odaadom a kanalat! Hát tényleg olyan utána minden, mintha tájfun lett volna!

Rönééé! Húúú, nagyon sajnálom! Én semmi használhatót nem tudok neked írni! Tudom, hogy nagyon vacak lehet kínozni szegényt, de lassan biztos rájön ő is, hogy a pipa után megkönnyebbül. És én is azt mondom: menjetek máshová is, meg kell találni a nektek legjobb dokit. Írj, ha van fejlemény!!!

Nálunk teljesen rendszertelen az alvás. A reggeli utáni 1,5, 2 óra a fix, utána teljesen kiszámíthatatlan! Amikor szél van, képes az egész napot átaludni, de olyan is van, hogy a reggeli alvás után egész nap nem alszik. Nálunk most az a nagy hír, hogy nagyon szépen feltolja a popsit négykézláb állásba, ringatózik. Már csinálja a mászás lábmozgást is, de még nem halad, csak húzkodja a szőnyegen. Tegnap egész délután ültem a szőnyegen, és néztem, hogy ügyeskedik. És közben egyfolytában dumál!
blúmi

Lányok! Kinek milyen hosszú a babája?
blúmi

röné
írok ma privit neked
holka

Blúmi!
Gyuszika legutóbb 69 cm volt most biztosan több,mint 70
És Bálint?

Röné!
Nagyon sajnálom,hogy Danikát :( :( :( remélem kinövi

Eszik!
Forrjon össze az a lábujj gyorsan.Nagyon sajnálom,hogy ennyi minden elér téged :( Anyuddal mi a helyzet? jobb azért a hangulat?

Szeder!
küld nekem is légyszi' jelszót
lehet,hogy nem kaptad meg blogodon is kértem

Kép
Kép
a.m.

Remélem,még nem mondtatok le rólam!

Beteg a 3 fiú, 39-40.3 közötti lázzal, én is 4. napja vagyok lázas. Mellgyulladás,de már lefutóban, viszont sajnos jött vele egy csomó influenzaszerű tünet, a lázamat 3 Algopyrin sem vitte 38.3 alá,közben őrült fejfájás,hányinger,szóval a mellgyulladás összes kísérőtünetét produkálom,ami csak olvasható az LLL oldalán. Az ízületi fájdalmak voltak a legpocsékabbak. Forródróton voltam a nődokimmal,aki engedélyezett a priznic mellé még egy Algoflex Forte-t,na az legalább már lejjebb vitte a lázam,de olyan szinten voltam gyenge az elmúlt 3 napban,hogy szó szerint semmit nem tudtam csinálni (jó azért a srácokat etetni,öltöztetni,ápolni,gyógyszerezni muszáj),de nagyon kész voltam/vagyok. A 2 legnehezebb napon fikarcnyi segítségem sem volt,sokszor azt sem tudtam fiú vagyok vagy lány,1-2 szer majdnem elájultam a konyha közepén. Most már itt van anyósom,legalább főz,az is sokat számít.

nem tudom,mikor jövök,majd...

Bejci!

Mindjárt nézem a számot és írok privit!

Márti
borossné becz márta

Talival mi lesz???
borossné becz márta

És nálunk is elkezdődött egy kis mozgolódás.Úgy látszik a hason fekvés ilyen hamar meghozta a hatását :lol: :D
Tegnap alig hittem a szememnek!
Szóval elkezdte felemelni a popóját. Nagyon édes.Hozok egy képet róla. :D
Kép

Kép
Kép
a.m.

Hello csajok!

Este majd jövök, most vissza sem olvastam, csak annyit akarnék közhírré tenni, hogy Holka Emmáját meg tudjátok nézni nálam a youtube-on.
linkje:

http://www.youtube.com/user/bejcica
Vendég

Sziasztok!

A.m.!

Szuper! Ebből lesz a négykézláb! :D
Ha segíteni akarsz neki, ilyenkor a csípőjénél fogva húzd meg hátrafelé, hogy feltérdeljen. Ákos először baromira tiltakozott, de aztán rájött, hogy ez jóóóóó és rendszeresen fellöki magát négykézlábra. :)
Persze ha nem csinálsz semmit, úgyis jó. :wink: Előbb-utóbb rájön majd magától is. :)

A betegeknek továbbra is jobbulást!

Blúmi!

Ákos is 69 centi volt a 6 hós mérésen.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Napsütéses hó- és szélmentes napot mindenkinek!

a.m.,
Nagyon ügyes Minike! Gratulációmat egy puszi kíséretében add át neki! :)

Márti,
Istenem, még olvasni is rossz! :( Nagyon rátok jár a rúd betegség terén. Gyógyuljatok meg mihamarabb! Legalább most már van segítséged.

Blúmi,
Julcsi csak 65 cm, de hát én is elég mélynövésű vagyok, így nem lesz egy modell alkat. :lol:
Gratula a popsiemeléshez, édes lehet, ahogy közben magyaráz!

Monee,
Ilyen csípőelfekvés nekem a szüleimnél szokott lenni, mert ott nagyon kemény az ágyunk. Biztos nálatok is ez a helyzet, és bár egészséges a gerinc miatt, de ha nagyon nem bírod, érdemes lenne lecserélni a matracot. Jó főzőcskézést! Valami alkalom lesz, vagy csak egy családi ebéd?

Evibaba,
Hihetetlen, amit leírtál, de hát mit csodálkozik az ember, ha a magyar egészségügyről van szó?! Sajnálom, hogy ilyen bennfentesek vagytok! :(

Röné,
Borzasztóan sajnálom a kis Danit! Nincs tanácsom asztma-ügyben, de az tény, hogy egy orvosi vélemény sosem elég. Vidd el tényleg egy specialistához is! És ne aggódj, a gyerekkori asztmát tényleg sokszor kinövik! Nővérem is asztmás volt kicsi korában.

Eszike,
Nálunk a legtöbbet használt becenév a Zsülike és Dzsudi, de persze ezeket viccből mondjuk neki. Nem Kolompár a vezetéknevünk... :lol:
Ha nem nagy kérés, én kíváncsi lennék arra a táblázatra. Ilyet én nem kaptam a kórházban, és tényleg egy 20 perces elfoglaltság, amíg a polcról leveszem a megfelelő üveget.

Winona,
Az elírásod miatt úgy olvastam, hogy "akkor valami mákteát keresek majd". :shock: Újból nekifutottam, aztán jót röhögtem magamon. :lol:
Én is a citromfüves Hipp teával szemezgettem a múltkor, mert - ugye jól tudom - hogy a citromfű nyugtató hatású? :roll: :lol:

Starlark,
Hogy van a pici fiú? Javulgat?

Velünk nincs semmi különös, hál'Istennek panaszkodni sem tudok, de dicsekedni sem. Julcsi most tök jól elvan a játszószőnyegén már egy fél órája, nem igényli a társaságomat, azért ültem le a gép elé.
Puszi mindenkinek!

Kép
hbetti

Blúmi,
Jázmin most 64 cm, de én se vagyok magas :D

Kép
Kép
csibe21

Lányok, tanácsot kérnék!
Julcsi állandóan rúgdos és karmol, ha valami nem tetszik neki (pl. öltöztetés közben), és szerintem ez már tudatos ellenkezés nála. Ilyenről hogy lehet leszoktatni? Azt hiszem a.m. írta, hogy Gyuszika leszokott a babrálásról, amikor néhányszor rászólt is szomorúan nézett rá, de nézhetek én szomorú boci szemekkel, Julcsi csak röhög rajtam. :shock: De akkor hogy kellene "fegyelmeznem"? :roll:

Kép
hbetti

Sziasztok!

A.m a fenekemeleshez hatalmas gratula! Valahol mi is ott tartunk. De sehogy sem akar negykezlab allni...inkabb a fejet ejti el allandoan es nyalogatja az agyat. Szoval nekem is vannak remenyeim hogy rajon valahogyaz en kis csillagom hogy nemcsak fekvesbol alla vilag.

Monee a csipoelnyomas nalam is mindennapos. Reka ki nem allhatja ha hatat forditok neki igy sokszor orakig kenytelen vagyok egy oldalamon aludni. HAt nem kellemes. Ilyenkor rakosgatom Rekat ide oda.

Rone nagyon nagyon sajnalom a kis Manodat! NAgyon bele tudom elni magam latva Rekuc fulladozasait. NAlunk meg csak kialakulhat az asztma. nem lehet hogy nallatok is allergia all a dolog hattereben?
Kitartast es nagyon nagyon sok erot neked+++++

MArti nemsoka jon a nyar (nalunk mar megin, vagyis meg mindig havazik)! De csak tul leszunk ezen a beteges idoszakon elobb vagy utobb! KItartas!

Eszike a Noncsi videok fantasztikusak! Reka becenevei Mokus, Bekuc, Rekuc, Manci, Lujza, KAkamaci, Eletke
De Rekucnak a Bekuc tetszik a legjobban kacag nagyokat rajta!

Holka irto edes Emma baba! Bippelj meg mikor skypon vagy kerlek!

Bejci Bius nagyon szimpatikus leanyzo. Rekaval ketten neztuk a videokat es valaszolgatott neki!!Szerintem megertette amit Bius mondott:)

Starlak hogy vagytok? Donek nem birkozik veled mikor orrszivasrol van szo?

Rolunk, hat ma extra byugos a leanykam, olyan panaszos hangon sir hogy a szivem szakad meg. CSak tudnam hol faj neki. Nem is adtam ma semmi kajat neki csak tapit. A tegnap egesz nap nem aludt, ahhoz kepest most alszik mar egy oraja de fel fel sir minden 15 percben! Cumi simi aztan alszik tovabb. Olyan rossz erzes nem tudom mi baja.

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Bocsika lányok, de mostanában keveset jövök, mert megint jön 1 (legalább 1) fogunk (ez már az 5.) és ezzel most különösen megküzd szegény Annácskám. Éjjel és nappal. Ő extra nyűgös, én extra fáradt!
Köszönöm a segítségeteket, de egyelőre nem vettem járókát, majd meglátjuk kell-e...?!
Anna 71,5 cm volt 2 hete.

Bocsi, de rohanok, mert most is nagyon sííííír... :( :( :(

Kép
Kép
konan

Jó estét! :)

Márti: Köszi a privit! Rákerestem a neten és képzeld, pont itt van a rendelője nem messze tőlünk, úgyhogy ha már tudom a Holter eredményét, felhívom. Mégegyszer nagyon köszi!

Betti, Monee: Nektek is köszi a doki-ajánlást. Ti jártatok is a Mensmetisbe? Én még tavaly január 9-ére kaptam időpontot hozzájuk, hogy segítsenek babaprojekt ügyben, de hát akkor már Bius pocaklakó volt... még nem teszteltem akkor, de volt egy olyan érzésem, hogy babát várok, úgyhogy lemondtam a dokit! És milyen jól tettem! :lol:

Betti: Milyen ügyes lánykád van! Én ezt még nem merném megengedni Biankának. :P
Ami a fegyelmezést illeti: én ebben nem vagyok jó. Amikor Bianka tépi a hajam csak sikítok, de le se sz@rja... Engem még nem "ver", de majd ha eljutunk odáig, akkor jelentkezem. :wink:

A.m: Hajrá popsiemelgetés! :) Örülök, hogy Mini szépen fejlődik! ( Megjegyzem nagyon formás popsija van a fiadnak! :wink: )

Röné: Nagyon sajnálom Danit! :( Remélem kiderül, hogy csak a doki tévedett és picifiad nem asztmás!

Evibabi: Mi van Szilveszterrel? Voltatok Domival szemészeten?

Blúmi: Várjuk a baba-mama képet! SZerintem tényleg nagyon hasonlítatok! :) Amikor Bius megszületett mindenki azt mondta, hogy rám hasonlít, de ma már tiszta apja! :) És a kedvedért lemértük Biust a fürdésnél: 70 cm.

Sziszi: Rékucod lenyugodott? Mi volt a baj?

Húú, csajok, most megy a fókuszon egy riport Ernyei Béláról meg a 29 éves csajáról... hát ez a nő évfolyamtársam volt az egyetemen! Nem sajnálom tőle Béla bácsit ( :twisted: ) , de ez a csaj olyan jelentéktelen, hogy pl. egyetemen a kutya nem figyelt oda rá.. szerintem még pasija sem volt. Hogy van gusztusa egy ilyen vén fószerhez??? Húú, kiráz tőlük a hideg! :shock:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?