Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek, a fürdésből arra jöttem ki, hogy a kisfiam rohangál a nagy húsvágó késsel, miközben a férjem áhitattal nézi a Való Világot. Komolyan, még leszúrni sem tudtam, csak elkezdtem sírni. Még szerencse, hogy úgy játszott vele, hogy guggolt, a pengéje a föld fele, és a nyele a hasánál.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jajj, LInácska! :| Nagy szerencse, hogy nem történt semmi! Egy másodperc is elég, hogy tragédia történjen...Szerencsére sokszor van egy őrangyaluk a gyerekeknek (de sajnos nem mindig)...

Az én nagy fiam másfél éves volt, amikor az én felügyeletem alatt :oops: , szüleim udvarán, beesett a pincébe...Hát azt sem kívánom senkinek, azt hittem, ennyi volt,,pár méterre volt tőlem, amikor hirtelen a pince ajtaja felé indult. Az ajtó be volt csukva (ha nyitva lett volna, valoszínű, hogy megáll előtte és nem esik be), ő pedig kinyitotta és szerencsétlenségére az ajtó nem volt bezárva ..Kinyitotta, és eltűnt ... (rendes ajtó a ház oldalán, ajtó mögött kb 10 meredek lépcsőfok vezetett le a pincébe) Odarohantam, a gyermek hason feküdt a lépcső alján, azt hittem, vagy meghalt, vagy eltörte gerincét-nyakát :( ...Alig mertem felvenni..és egy karcolás sem volt rajta! Semmi baja nem volt, azt sem tudom, legurult-e a lépcsőn, vagy fentről esett le a mélybe, de hálistennek semmi sem történt! Szerencséje volt....
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:01-kor.
20140901114303

Linácska: értem, köszi. Meg is néztem a kalkulátorral, h most akkor kinek mennyit fizet. Értem ez alatt, hogy a 16% os adólevonás, illetve a gyerkőc számok hányada mennyit is hoz. De az eredmény, hogy apának dupla annyit jelent mindent összevetve, mint nekem, így ő veszi majd igénybe.

Hát nem csodálom, h leszúrtad volna....annyira bele tudnak feledkezni a bámulásba, h csak na. És mi a válasz a kiakadásodra? : hát nem történt baj, mit vagy úgy oda......

Ma én is kiakadtam, még bőgtem is. Apa szerint sose tudok eleget robotolni itthon, h ő elégedett legyen. Az igazsághoz tartozik, h tényleg nagyon házias, bevásárol, főz, mosogat, takarít stb, de ez nem azt jelenti h én nem csinálok semmit. De ő meg így állítja be, és már baromira unom. Ezen ma kiakadtam, és jól összevesztünk. Épp a mosógépet indítottam el újfent, és mentem teregetni, de közben már gyúrtuk a tésztát Zétivel, amikor közölte Zéti kérdésére, hogy ki törli majd ki a kisbaba fenekét, hogy hát ki, hát persze, h apa, mert anyád finnyás, nem bírja a szagokat.
Ebben van némi igazság, mert anno ZÉtit lepasszoltam néha, annyira büdi volt, de 100-1* fordult elő ilyen. Most meg én lettem a hanyag anya. Fúúúúúúúúúú még most is bemérgesedem, ha felidézem. De már szent a béke. Sok volt a majd két hét összezárva. :oops: :oops: 8) :oops: :oops:
Bocs, most jött ki a gőz vége

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Jesszom Brunhild. ezt még olvasni is szörnyű. A hideg futkározott rajtam, ahogy olvastam. Iszonyatos

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty,
én is lepasszolom a bekakilt gyereket, ha tehetem, mert egyszerűen nem birom. Ha egyedül vagyok, akkor muszáj, amennyire lehet kiszedem a pelust úgy, hogy nem is lássam a tartalmat, de öklendezek, ez a minimum.
Valamelyik nap kitöröltem Lili fenekét WC után, és olyan édi volt, rámnézett, és közölte, hogy anya, nem is öklendeztél!!! Kivételes alkalom :lol: Apa ezt tudomásul vette, és mivel ő meg nem is érez szagokat, így nem jelent gondot neki. A hányást is ő intézi, ma is volt rá példa, Lili meg nagyon hányós.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Netty :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:01-kor.
20140901114303

Linacska, :evil: És gondolom nem is értette, mi volt a gond. :) Pasik...

Én is úgy vettem észre, hogy a pasik tv-nézés közben semmi másra nem tudnak összpontosítani. Néha még lélegezni is elfelejtenek. Csodálom, hogy túlélnek egy-egy filmet.

Lucababa, köszönöm a segítséget! Bevallom, a könyvelési dolgok az általam befogadható és megérthető tartományon kívül esnek. :(

Brunhild, brrrr...

anabique
Budapest

anabique,
pedig milyen szép is az a könyvelés :lol: alig vártam, hogy leszigorlatozzak, és elfelejtsem az egészet. De adóbevallásokat szívesen csinálgatok, bár már 10 éve letértem a gazdasági pályáról.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

:lol:

Hát nem egyszerű ezekkel a férfi emberekkel, pedig én tényleg befoghatom a szám, mert sokat segít magától. Viszont cserébe cseszeget, h kényelmes vagyok, meg ráérős stb...pedig csinálom én a magam módján, de ha van egy csésze a mosogatóban annak nem állok neki, majd ha több lesz, csak akkor. Őt ez zavarja. Engem meg nem. Természetesen nem folyik ki a mosatlan a mosogatóból, és a kosz sem esz meg véletlenül sem, de nekem nem ez az elsődleges, míg neki akkor van rendben a lelke, ha makulátlan rend és tisztaság van körülötte, nekem nem. Ő tipikus férfi (akar lenni) aki sosem beteg, nem retten meg semmitől, mindent megold, semmi nem fáj neki, semmi nem érinti meg mélyen a lelkét, sosem fáradt stb... Ezzel nincs is gond, csak ezt a keménységet tőlem is elvárná. Pl ne lelkizzek, mert az a gyengeség jele. És akkor a bőgésről nem is beszéltem, attól csak idegesebb lesz. Ne hagyjam el magam, mert az szintén az elesettekre jellemző. Legyek kemény, örökké energikus, kitartó, majdhogy nem FÉRFI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Na nem ám azt hiszitek lelki terrorban élek? :lol: :lol: Csak néha jól esik kiadni a felgyülemlett feszültséget magamból, és asszem ennek most jött el az ideje...De befejezem, inkább megyek, megpuszilgatom őkelmét kicsit. :wink:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Férj
Nálunk nagyon bonyolult a helyzet... mrleo külföldön dolgozik...
Vagy maradok egyedül a babával, úgy hogy 4 nagyszülő tud segíteni, vagy megyek én is külföldre, ahol csak magunkra számíthatunk...

Kép
mrsleo
Debrecen

Az én férjem is csak egy dologra tud figyelni egyszerre. A háztartásban nem, de a gyerekek körül nagyon sokat segít. Gyakorlatilag inkább a másik anyjuk és nem az apjuk.
Mondjuk nem olyan régen megkérdeztük Elődöt, hogy mit csinál apa amikor dolgozik? Válasz: orvos. És anya? Válasz: PAKOL!

Utálok takarítani...mostanában meg nem is bírok. A baj csak az, hogy a rendet meg a tisztaságot szeretem. :?

Leo! Én mennék apjukhoz. Engem nem kárpótolna 4 nagyszülő. Kéthavonta valamelyik biztosan el tudna menni hozzátok meg ti is haza tudnátok jönni néha. Szerintem ennyi segítség 1 gyerekkel bőven elég.
Én már akkor is kiborulok, ha ügyel és másfél napot nincs itthon. :oops:
jjucuss
Eger

Netty :D

Leo: ismerős helyzet :? Én 5 hónapos terhes voltam, amikor férjem elveszítette az állását és csak külföldön talált munkát..én hazaköltöztem a szüleimhez, férjem havonta 1-szer tudott hazalátogatni 2 napra... nem volt semmi pénzünk, hitel a nyakunkon, nem tudtam követni őt terhesen. A lényeg, hogy a gyerek 7 hónapos koráig szüleimnél laktam...volt segítségem, biztonság és nem is éreztem annyira, hogy ez gond lenne, mármint hogy férjemet 1-2 havonta látom egy hétvégére, elfogadtam a helyzetet, mert nem volt más megoldás és kész (nem szoktam könnyen kétségbe esni)....DE utólag, miután megszületett a második gyerek, látva a különbséget, azt mondom, hogy nem volt jó, sok minden másképp alakulhatott volna... Annyian voltunk körülötte, hogy nem is éreztem igazából, hogy én lennék az anyja, én megszültem, szoptattam amig lehetett, de az egész család gyereke volt, nem az enyém...
Szóval én, most, a férjemet választanám a biztos háttér és a nagymamák helyett...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:03-kor.
20140901114303

Linacska
Hú, ez nagyon necces lehetett, hála' az égnek, hogy nem történt semmi baj!

MrsLeo
Nagyon messze dolgozik a férjed? Ha közeli ország, akkor esetleg tényleg megoldható lenne, hogy időközönként a nagyszülők közül valaki odautazzon segíteni nektek. Nem egyszerű döntés...

Brunhild
A különféle jótanácsok akkor is ezerrel jönnek, ha nem él az ember együtt valamelyik nagyszülővel. Nincs is annál rosszabb, mikor elsőgyerekes anyaként, amúgy is tele bizonytalansággal, kétellyel még hallgatod a különféle tanácsokat. Nekünk a szoptatás ment nagyon nehezen, persze mindenki tudni vélte, hogy mi a baj, mit csinálok rosszul és ennek hangot is adott...

Én nagyon szerencsésnek érzem magammal a párommal. Bár hétköznap sokat dolgozik és relatív későn ér haza, ettől függetlenül nagyon sok dologban segít és ezt természetesnek veszi. Hétvégén pedig tényleg megosztjuk a feladatokat, ő például imád főzni és kiválóan is tud (ez a szenvedélye), de szívesen megy bevásárolni, beszáll a takarításba stb. Úgyhogy nincs okom panaszra :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Én mennék a férjem után, nem is kérdés.

Nálunk most sincsenek napi szinten nagyszülők, mert messze laknak, mikor Zsófi született semmi segítségünk nem volt, nemrég óta laktunk itt. Azóta persze lettek barátaink, szóval már szinte el vagyunk kényeztetve, de a nagyszülők sajnos így is kimaradnak a mindennapokból.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Leo,
Biztos sok körülménytől is függ a végső döntés, de így "látatlanban" én is férjre szavazok.

Jjucuss, ha a férjem túlórázik, azt iszonyúan nehezen viselem én is, bár ha időben szól, arra még fel tudok készülni lelkileg. A legrosszabb az, amikor csak szimplán tovább kell maradnia kicsit, én meg amúgy is fáradt vagyok, számítok rá, hogy lassan besegít, ő meg még telefonálni is elfelejt, hogy bocsi, ma később érek haza. Na ettől nagyon be tudok pipulni.

Brunhild,
olyan szomorú olvasni, amit írsz. A legrosszabb talán az, hogy a sok rokon szinte a helyedbe lépett, és egy percig nem gondolkoztak azon, hogy talán az anyjára lenne a legnagyobb szüksége a fiadnak. És hogy hagyd náluk a gyereket?! Nem is értem, hogy fordulhatott ez meg a fejükben.

Egyébként az okoskodó női rokonokból nekem is kijutott, és nagyon nehéz volt őket kezelni első gyerek mellett. Anyósom pl azt gondolta, hogy éheztetem a gyereket azzal, hogy az első 6 hónapban nem kap mást anyatejen kívül (megjegyzem, nagyon sok tejem volt). Ha egy percre is egyedül hagyom vele a kiscsajszit, tuti betömött volna egy adag kolbászt a szájába! Persze nála nem csak az okoskodással volt gond szerintem. Ha elmondtuk neki, hogy mikor szokott a gyerek aludni, és megkértük, hogy utána jöjjenek, tuti alvásidőben állított be, és várta, hogy Pannát felébresszük, mert Ő megérkezett. Ha ez nem történt meg, akkor elkezdett "véletlenül" hangoskodni, míg fel nem riasztotta a gyereket...

A másodiknál már úgy tűnt, jobban hajlandó alkalmazkodni, és elfogadja, hogy a saját elképzeléseink szerint szeretnénk nevelni a gyerekeket. Utólag visszatekintve én úgy érzem, hogy a női rokonok nehezen kezelik egy új baba érkezését, mert azt gondolják, ő már mindent tudnak a gyereknevelésről és -gondozásról, és zavarja őket, ha mi esetleg valamit másként gondolunk a témában.

anabique
Budapest

Sziasztok!

Újra itt! :)
Nálunk is van esély a külföldi munkára. én nem örülnék neki,mondjuk nagyon nehezen váltok.
msleo: 4 nagyszülő tök jó, de azért biztos nem ugyanaz
kicsit én is félek attól, amiről írtok, hogy mindenki jobban fogja tudni. :)
mondjuk nálunk már a kutyánál is ez volt, nehezen értetette meg anyósom, hogy nem adunk neki csokit, nem kell állandóan ölben lennie, stb. :)

pihe

hopihe79
Budapest

Sziasztok!
Apa nálunk egy érdekes történet, főleg azoknak akik ismerték mielőtt velem összekerült 6éve. Persze a kocsmában ismertem meg. Ivott, cigizett, igazi lecsúszott emberke volt. /hozzá kell tenni, hogy otthagyta a felesége meg 3 gyereke. Elvált, mindenét otthagyott a családnak, mindhárom gyermek gyermektartását kifizette 18éves korukig. Szóval üres kézzel állt össze egy alkoholista nővel aki továbbb szipolyozta. Ekkor jöttem én./ Megláttam, és megéreztem benne az arany embert. A cigiről azonnal leszokott a kedvemért, az alkoholtól egy pár hónap alatt vált meg . Teljesen! Pedíg a kocsmában dolgozik, óriási a kísértés,meg a régi cimborák is szekálják, de hiába.Nem iszik, nem dohányzik, a munkában meglehet szakítani! Neveli a nagylányomat/1házasságból/ meg a közös kis ördögünket. Mi tulajdonképpen a nap 24órájában együtt vagyunk. Nekünk ez így természetes. Mindent együtt szeretünk csinálni, ha tehetjük.
Ő is rengeteget segít mindenben. Nagyon érdekes, hogy most mióta a szüleimmel szinte nincs is kapcsolatunk, azóta egyáltalán nem veszekedünk?! Nagyon szeretné, ha hozzá mennék feleségül, csak jogi dolgok miatt nemmerek.
Nem tudjátok véletlen,hogy megolható-e hogy ügyvéd vagy közjegyző által kizárjuk az ő 3 gyerekét az örökségből? Mert, ha hozzámegyek akkor minden közös lesz ami az enyém volt. Ez nem is lenne baj, de nekem ugye a saját gyerekeim érdekeit kell védenem!
Bocs, hogy kicsit hosszú lett, de szerintem érdekes történet?!

Kép
Kép
Kép
gydavid

Hát igen, a kéretlen tanácsoknál semmi sem idegesítőbb. És a végére annyira el lehet bizonytalanítani egy friss anyukát, h az teljesen elhiszi, h az anyai ösztön belőle kimaradt, és béna. Ez történt most unokaöcséméknél, akiknek van egy pár hónapos lányuk, és anyósékkal laknak együtt. Anyós annyira parás, h még mindig látogatási tilalom van, gőzzel lefertőtlenített mindent, még a kárpitokat is, (hetente)maszkban jár otthon, stb, mondván, a gyereknek nehogy baja legyen. Az nem jut eszébe, h ebben a "csíramentes" környezetben lesz majd igazán baja, illetve ha majd egyszer kikerül belőle. A lánya nem szoptat, lefeji a tejet és úgy adja a babának, mert anyuci azt mondta, h a neten nem így tartják a gyereket, meg amúgy sem úgy áll a mellbimbója, ahogy kéne....béna. Kiakasztó. Anno én is kaptam hideget meleget, de a sarkamra álltam, és közöltem, h nekünk így működik, és így jó. Aztán csend lett, és nem szóltak többé. Volt aki azt mondta, h rágjam le a baba körmét, mert az ollótól elfertőződik 8) :lol: Szóval később is tudatosítani kellett, h mit engedek meg én a gyereknek, és mit nem. Ezt kértem betartani, és szegről végről sikerült is.
Úgy hogy Pihe csak annyit javasolnék, h benned lesz az ösztön, h hogy jó a babának, bízz magadban, és légy másokkal szemben határozott. Értesd meg velük, ha kérdésed van, fogsz szólni, ha nem szólsz, akkor nem kell a tanács. Kemény menet lesz,de ha értelmes emberek, meg fogják érteni.

Brunhild: Remélem minden oké lesz a mozizáson. Írj ám!

Én megyek lassan dolgozni, délutános vagyok, és ezt nagyon nem szeretem... :cry:

Szép napsütéses napot nektek.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

gydavid: A barátnőm hasonló helyzetben volt. Ők úgy oldották meg, hogy minden a csaj nevén van, lakás, kocsi, bankszámla. A pasi kp-ban kapja a fizuját, hónap közben abból költenek, meg az úgysem követhető.
Nálatok ráadásul bizonyíthatóan a házasság előtt szerzett vagyon a ház, meg a kocsma.
De közjegyző előtt is nyilatkozhat, vagy házassági szerződést is köthettek.
pihe

hopihe79
Budapest

netty81: :) köszi.
egyik barátnőmmel közölte anyósa,akivel együtt éltek, amikor az első percben még nem tudott szoptatni, hogy szar anya. így ezekkel a szavakkal.
nekem azért ennél sokkal könnyebb dolgom lesz. :)

hopihe79
Budapest

Pihe! köszi! :lol:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Anabique, örülök hogy segítettem.
Ezért jó ez a fórum, mert meg tudjuk osztani egymással a tudásunkat, tapasztalatainkat.

A jó tanácsokból nekünk is jutott, én attól akadtam ki, mikor egy férfi akart nekem a szoptatásról felvilágosítást adni. Birka türelmem van, de ez már nekem is sok volt.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Hello!

Megvolt az UH minden rendben Picikém már 67 mm, van orrcsontja és jó a takaróredője úgyhogy innentől no para :lol:

Tudtommal amikor már nem a hormonok, hanem a köldökzsinór tartja fenn a terhességet akkor szokott gubanc lenni ami a 10-11-12 hét körül szokott lenni tehát a 12 hetes kor után már nem lehet probléma. Anyukák fel a fejjel!

Emelgetés nem ijesztgetni akarok, de anno a második gyermekemmel voltam terhes amikor a nagyot még 20 hetesen is cipeltem nem kis távolságokra mint kiderült a méhlepény lecsúszott a méhszájra és bevéreztem, mivel a baba rajta feküdt megpattant a méhlepényen egy ér. Onnantól kezdve végig feküdnöm kellett szerencsére egészségesen született Ákosom. De ettől az időponttól kezdve, csak akkor vettem fel a nagyot, ha ültem szépen elmagyaráztam, hogy anya már nem cipelheti Őt és megértette. Most Mátyást is leszoktattam a cipelésről és már csak az ölembe veszem fel.
klarissza36
Kecskemét

klarissza36: Tök jó hírek! :) gratulálok

egész nyugodt voltam, valahol azt olvastam, az első 8 hét a nagyon kritikus. Most tér át a köldökzsinórra? még nem vagyok 12 :( várom a jövő heti UH-t. :)
pihe

hopihe79
Budapest

Klarissza! Gratula! :lol: Tök jó neked! Én majd pénteken megyek.

Kép
Kép
Kép
gydavid

Sziasztok!

Pihe
A 8. hetet azért szokták emlegetni, mert akkora már biztosan kialakul a szívműködés, az ember túl van az első ultrahangon, amikor az orvos már látta-hallotta a szívecskét. Másrészt statisztikák szerint a 8. hét után már csak 2% a vetélés kockázata. De a 12. hét valóban vízválasztó, a genetikai ultrahangon sok minden kiderül, a babonások is ezután szokták csak elmondani a jó hírt.

Klarissza
Gratulálok az eredményekhez, irigyellek, hogy már túl vagy az uh-n :)

Gydavid
Jó ilyen sikertörténeteket hallani, büszke lehetsz rá, hogy a párod a Te kedvedért felhagyott a káros szenvedélyeivel!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hahó :D

Először is, minden rendben! Elején megijedtem, mert egyáltalán nem mozdult, olyan volt mint egy fénykép, szívét sem láttam lüktetni :o Gondoltam magamban, hát...ez nem jó....aztán az uh-s néni bekapcsolta a szívhangot, akkor megnyugodtam kicsit, aztán pedig beindult a kicsike :lol: Onnantól kezdve, olyan volt, mint egy részeg csirke :) , folyton kapálózott, forgolódott, integetett, fejét fogta, nyújtózkodott :lol: Közben beadagoltam a néninek, hogy 3 fiú után, kíváncsiak lennénk, hogy lát-e valamit..hatott is a sztori :wink: , nagyon erőlködött, sokat nézte forgatta....tisztán nem lehetett elkapni, meg hát kicsi még, 5 cm, de fél óra alatt sem talált fütyit :lol: Persze ez még nem jelent semmit, de azt mondta, ő kislányra tippel :lol: Úgyhogy még reménykedünk :lol: :lol: :lol:

Klarissza: neked is gratulálok a jó eredményekhez! Nekem a hivatalos 12 uh csak jövő kedden lesz, de az ultrahangos doktornéni mindent rendben talált!

Most rohannom kell oviba a középsőért.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
20140901114303

klarissza, tök jó, gratulálok :)

Én jövőhéten megyek AFP-re, 25-én meg a 18. heti genetikai UH-ra.

Nekem is Zsófi emelgetése miatt kellett Fruzsival hat hétig feküdnöm a 29. héttől. Elkezdtem vérezni, Fruzsi feje már nagyon lenn volt, gyógyszert szedtem és szigorúan feküdtem. Szóval most óvatosabb vagyok. Ha kell, felemelem, de amit lehet, megoldunk anélkül.

Jó tanácsokat anno én is bőven kaptam, valahogy mindenki azt hitte, jobban ismeri a saját gyerekemet, mint én :roll: Én nagyon nehezen viseltem, ha valaki bele akart szólni, most is nehezen viselem, és most is nagyon fel lehet ezzel húzni. Van szám, ha tanácsot szeretnék kérni, kinyitom, a kéretlen tanácsokat nem szeretem. Zsófi nagyon lassan evett anno (meg a mai napig is), és amikor már 40 perce kimentem a szobából szoptatni, hallom, hogy a vendég apuka, aki akkor látta először Zsófit, megjegyezte, hogy ez a kislány már csak játszik a cicivel, el kéne venni tőle :shock:
Hát, hülyék az emberek...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

brunhild, éljen :) :) :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

brunhild! :P :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Hópihe ne haragudj nem akartalak megijeszteni, de tudnod kell, hogy régen a 12 hetes uh valójában a 11 hetes volt most kell betöltött 12 hétnek lenni. Én anno a fiúkkal 11 hét 3 naposan voltam.
klarissza36
Kecskemét

:) oké, köszi

brunhild: gratula :)

hopihe79
Budapest

Brunhild
Szuper, hogy minden, hogy oké :) Az eddigi fütyimentességhez külön gratula ;)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Na, hazaértünk oviból.

Látom a jótanácsokról :? sokan írtatok ..

Tény, hogy első gyereknél, férjem nélkül, eléggé el voltam veszve... Nekünk a második gyerek volt úgymond az "első babánk", általa váltunk igazi szülőkké...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:05-kor.
20140901114303

Amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, változtatok én is a vonalzón :lol:

(Bár nagyon örülök, nem tudom igazán elhinni, hogy tényleg kislány, és fel vagyok készülve arra, hogy majd megjelenik a kukija is....de úgy döntöttem, hogy legalább addig örülök neki :D )

Kép ő
20140901114303

Csupa jó hír! :) Klarissza, Brunhild, nagyon örülök!
Gydavid, a te sztorid se semmi...!

Jelentem, megjártam az sztk-t a beutalókért. Az asszisztensnő nem volt hajlandó külön beutalókkal foglalkozni, így meg kellett várnom az összes kismamát, aki vizsgálatra ment, majd mikor megkaptam a paksamétát (kb 7 db külön A4-es, ez komoly?!), közölték, hogy ezzel vissza kell mennem a védőnőhöz, hogy ő töltse ki. ??? A védőnő is furcsállotta, hogy miért nem bírtak az sztk-ban beírni még kb 5 adatot a meglévő 10 mellé, de hogy tökéletes legyen a boldogságom, még a háziorvostól is kell beutalót kérnem, mert van, amire csak ő tud. Komolyan mondom, ha nem a kisbabámról lenne szó, már rég hagytam volna az egészet a fenébe, közröhej, hogy mennyit kell mászkálnom csak azért, hogy egyáltalán beutalóm legyen! Most nagyon morc vagyok.

anabique
Budapest

Ó Brunhild, csodaszép kislányod van! :)

Ja, az én védőnőm szemei elkerekedtek, mikor mondtam, hogy fiam lesz, némi szketpticizmussal a hangjában és mosolyogva mondta, hogy na ezt most felírja magának, és kíváncsi lesz, bejön-e. :)))

anabique
Budapest

Nekem senki nem szólt bele a gyereknevelésbe.Bár anyósomékkal laktunk csak akkor szólt ha kérdeztem,akkor is csak tanácsként mondta és ha akartam megfogadtam ha akartam nem.Anyum se szólt bele.Bár én szerencsés vagyok,mert anyósommal olyanok vagyunk mint két barátnő.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vivcsen 2011.01.03 15:23-kor.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Brunhild gratulálok!Szorítok hogy kislány is maradjon!

Klarissza gratulálok!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Gydavid! Hát ez tényleg mesébe illő történet! :D

Anabique :D Köszi! :D
A beutalókról hát...az ember már inkább semmit sem mond :? Én sem értem, miért nincs egy szabály, törvény, ahova le van írva, pontosan mi kell, és ki adhatja ki, illetve ki végezheti el..ezt körbeküldenék minden orvosnak vagy kitennék egy hivatalos honlapra, és akkor minden rendben lenne... De nem is tudom, miért csodálkozunk, hiszen ez nem csak a magyar egészségügyre jellemező, ez az összevisszaság, hanem a közigazgatásra is és minden területre... :(
Szüleim kisvárosban élnek, sokszor volt úgy, hogy itt Pesten kellett intéznem nekik hivatalos ügyeket, mert ott helyben azt állították, hogy olyan törvény nem létezik, ők ilyenről nem tudnak....hivatalos ügyekről beszélek, amelyek az illetékes minisztérium vagy hivatal honlapján is megtalálhatóak!!! Ott viszont állították, hogy ilyen nincs :? ...
20140901114303

Brunhild gratulálok!
Isten hozott a kislányt várók klubjában.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Brunhild,
gratulálok, de jó hogy minden rendben. És legyen ahogy szeretnéd, ha kukimentes, akkor az :lol:

Klarissza,
mekkora hatalmas méretek, eddig mindenki babája nagyobb volt, mint az enyém, lehet, most nem lesz 4,5 kiló???
Amúgy nem lehet, hogy a méhlepényed eleve lent tapadt, és a cipeléstől, nyomástól bevérzett? Az nem nagyon szokott arrébbmenni. Nekem Lilinél eleve mélyen tapadt, nem nagyon emelgethettem, de első gyereknél könnyű volt kiküszöbölni. Most még nem tudom hol van, Levinél jó helyen volt.

gydavid,
szép történet!!! Az én páromnak előttem 12 évig nem volt kapcsolata, előtte is max. egy éjszakára. Lehet, ezért is "szocializálódik" nehezebben egy kapcsolatban.

Amúgy ez a beutalósdi szerintem sokkal egyszerűbb, ha nem Pesten lakik az ember. Itt mindent a védőnő ad nekem és kész. Leveszi a vért a helyi labor, ok, a kismamák nem mehetnek előre, de ennyi a negatívum.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild,
Határozottan egyszerűbb lenne, ha ezeket a szabályokat/törvényeket küldenék körbe az orvosokhoz, és nem a kismamákat... :? Az a fura, hogy ilyen problémákba korábban soha nem futottam bele, igaz, akkor még máshol laktunk. Ennyit számít?!

Tényleg, uh-on látszódott, hogy mi hír a hematómával? Eltűnt?

anabique
Budapest

Linacska,
azt mikor lehet megállapítani, hogy hol tapad a lepény?

Akkor ezek szerint ez a beutalósdi csak Pesten ilyen macera? Furi.

anabique
Budapest

Anabique, említettem a hematómát, kereste is az uh-s, de nem találta..igaz, nem tudta, merre keresse, és én sem nagyon :? Mindenfele nézelődött, de semmi gyanúsat nem talált...

De majd kedden a korházban, a12 hetes uh-n újból rákérdezek, illetve szerdán megyek az orvosomhoz, ő biztos megnézi..vagyis remélem... :roll:
20140901114303

Ha érdekel valakit a különbség lány és fiú között 12 hetesen, itt egy link : http://www.ehd.org/prenatal-images.php?thum_id=174#content

Mondjuk a fiúnál jól látszik a lényeg, a kislánynál csak sejteni lehet... :roll:
20140901114303

anabique,
nekem mindig a 18. hetes UH-n mondták, hogy hol van a lepény, de lehet, hogy lehet korábban is látni, csak 12 és 18 hét között nem nagyon mentem UH-ra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

http://csodabent.hu/mikorerdemes

Itt azt írja, hogy 18-20. hét között meghatározható a méhlepény elhelyezkedése. (itt voltam ma uh-n amúgy)
20140901114303

Én anno itt voltam: www.4dgenesis.hu

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild, Luca! én is klubtag szeretnék lenni!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Brunhild: szívből gratulálok, remélem nem kukacosodik meg. Örülök, h minden oké, és ilyen szép élményben volt ma részed. Külön köszi, h tettél be képet (éljenek a képfüggők :-)

Klarissza neked is gratulálok az óriásodhoz. Nálatok nem látszott semmi? Lehet tudni micsoda? Képet kaptál?

Linácska: neme most a 12 hetesen megmondták, h hátsó falon tapadt. De Pl Zétinél van papírom 18 hetes első fali tapadásról, és egy másik doki szerint a 28. héten hátsóról. :-) Annyit vándorol csak, amennyit nő, hisz terjeszkedik a lepény is. Vagy nem?

Képzeljétek ma csoda történt. Magamtól mentem, helyesbítek, rohantam a wcre, mert rámjött a hígf..ás. Reggelire virslit ettem, uzsira pizzaszeletet, de abszolult lightos volt, semmi extra, sonka meg sajt. Aztán két bögre tea, és két óra múlva olyan görcsök, h összeroskadtam a folyosón. Ez jött 5 percenként, azt hittem ennyi idő alatt haza se érek. De sikerült. És épp időben. Hogy mitől?
Nem értem, de örülök nagyon.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?