Hát igen, a kéretlen tanácsoknál semmi sem idegesítőbb. És a végére annyira el lehet bizonytalanítani egy friss anyukát, h az teljesen elhiszi, h az anyai ösztön belőle kimaradt, és béna. Ez történt most unokaöcséméknél, akiknek van egy pár hónapos lányuk, és anyósékkal laknak együtt. Anyós annyira parás, h még mindig látogatási tilalom van, gőzzel lefertőtlenített mindent, még a kárpitokat is, (hetente)maszkban jár otthon, stb, mondván, a gyereknek nehogy baja legyen. Az nem jut eszébe, h ebben a "csíramentes" környezetben lesz majd igazán baja, illetve ha majd egyszer kikerül belőle. A lánya nem szoptat, lefeji a tejet és úgy adja a babának, mert anyuci azt mondta, h a neten nem így tartják a gyereket, meg amúgy sem úgy áll a mellbimbója, ahogy kéne....béna. Kiakasztó. Anno én is kaptam hideget meleget, de a sarkamra álltam, és közöltem, h nekünk így működik, és így jó. Aztán csend lett, és nem szóltak többé. Volt aki azt mondta, h rágjam le a baba körmét, mert az ollótól elfertőződik
Szóval később is tudatosítani kellett, h mit engedek meg én a gyereknek, és mit nem. Ezt kértem betartani, és szegről végről sikerült is.
Úgy hogy Pihe csak annyit javasolnék, h benned lesz az ösztön, h hogy jó a babának, bízz magadban, és légy másokkal szemben határozott. Értesd meg velük, ha kérdésed van, fogsz szólni, ha nem szólsz, akkor nem kell a tanács. Kemény menet lesz,de ha értelmes emberek, meg fogják érteni.
Brunhild: Remélem minden oké lesz a mozizáson. Írj ám!
Én megyek lassan dolgozni, délutános vagyok, és ezt nagyon nem szeretem...
Szép napsütéses napot nektek.