Új privát üzeneted érkezett!

Bildi,
nem kaptál tüdőérlelő szurit? Szerintem kérdezz rá, mert ez sokat segít a picinek, ha korábban jönne, mint kellene!!!

Drukkolok mindenkinek nagyon!

Liza,
csodaszép Domcsi! :lol:

Puszi!

Kép

Kép

Kép
zsókuci

rena:
Nem irtak szamot.

zsokuci:
Ugy tudom az akkor kell, ha elindul a szules, azert nem kaptam, mert a CTG nem mutatott mehtevekenyseget tegnap a 45 perc alatt,amig rajtam volt. Ha igy lenne meg juni 5 elott tuti ra fogok kerdezni.
Most pihizek ezerrel es probalom magam nyugtatni.

baratodildi

Bildi,
jól van akkor! :) Helyes, sok-sok pihi és NYUGI!!! Meglátod, minden rendben lesz!! Puszi!

Beszéltem Lanettel, Réka baba már kicsit jobban van, napról-napra jobbak az eredményei! És már 10 g tecit is kap!!! :D:D:D

Kép

Kép
zsókuci

No ez remek hír!!!! :D Ha beszélsz vele újra, pusziljuk őket.

KépKép
evica76

Köszönöm, aranyos vagy, átadom! :D

Kép

Kép
zsókuci

Ildi,

Mindenképp tessék pihizni, azért még ne jöjjön ki!Drukkolok nektek nagyon, hogy min. júni 5-ig maradjon, de azért tovább is ha lehet! :) Mért van az, hogy ha előbb jönne a Sote-n kéne szülnöd?

Évica,

Ok :wink: elfogadunk pár dekát, vagy egy fél kilócskát :lol:

Zsókuci,

Lanettet üdv, és szorítunk a picurnak, hogy csakis jobban legyen :)

Balwin,

Vérnyomit ma már mértem 2x is, és jó volt, szerencse.130/72 körül mindkettő!Remélem így is marad.

Csajok, a toxémiához legalább 3 dolog kell ugye?Ha nem vizesedek, és a vérnyomim is most jó akkor nem lehet az ugye??? :roll:
manóci

Manóci! Már repül is a fél kiló. :wink:

Bár nem engem kérdeztél, de a SOTE-n van koraszülött osztály, és abban a korházban ahol Ildi szül (nem tudom hol pontosan), ott nincs gondolom.

KépKép
evica76

Zsókuci, ez tényleg jó hír, további javulást/gyarapodást Réka babucinak! :D

Manóci, nekem a 120/80-ra azt mondta egyszer a terhesgondozós orvos, hogy még elmegy :shock: Nos, nekem ettől általában magasabb szokott lenni - szerintem ahhoz képest, hogy most ketten vagyok, ez marhára nem sok. Én ma pl. 118/69-et mértem :)

Úgy olvastam, hogy a toxémia jele lehet a vizeletben megjelenő fehérje, magas vérnyomás, ödéma, májfunkciózavar, meg akár még ezer dolog is. Amikor elkezdtem vizesedni, jól beijedtem, mert korábban már volt egy fehérjés pisieredményem, meg egyszer mértek magasabb vérnyomást is. Szerény véleményem szerint ezeknek a tüneteknek tartósan kell fennállniuk ahhoz, hogy toxémia-gyanús legyen a dolog. És nem a terhesség vége felé! Általában a 30. hét előtt jelentkezik. Mi asszem már túlvagyunk ezen :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

Manoci:
Dokinal nekem mindig alapbol magasabb a vernyomasom, mint itthon. Szerintem amig mas panasz nincs, ne aggodj!

baratodildi

balwin! 120/80-ra azt mondani, hogy elmegy? :shock: Érdekes. :roll:

KépKép
evica76

Sziasztok!

Látom a frontok nem tesznek jót senkinek sem.

BIldi! Vigyázz magatokra még hadd nőjön az a bébi.

Réka babának drukkolok!

Nekem is kezd dagadni az arcom is. Ma reggelre meg ilyen kocsonyás anayag folyik belőlem nem tudom mi lehet és néha rózsaszine,vagy barnás. Ez lehet a nyákdugó?

Kép
bóbita3

bóbita:
Nagyon ugy hangzik, mint a nyakdugo... :wink: Hu, de beindulnak a dolgok itt. Nekem ma tunt fel, hogy lejjebb ment a hasam. :shock:

balwin:
Nem lehet, hogy sokkal alacsonyabb volt altalaban a vernyomasod es azert tuik a normalis is viszonylag magasnak?

baratodildi

Ildi: a te babadnak meg picit nonie kell, az enyemnek meg ki kell(ene) varnia a koltozest ami penteken lesz plusz utana a kipakolast (2 nap alatt lezavarom...) szoval huzd ki egy het mulva keddig legalabb, es akkor mar egyutt mehetunk szulni. Mit szolsz?? :)

zetus8

A homeopátiás bogyók:

37. héttől:
Caulophyllum C12 napi 1x5 bogyó (méhszáj puhítása, tágulás)

Szülés megindulása esetén, kitolási szak kezdetén, szülés után:
Arnica C30 1x5 bogyó (sebgyógyulás elősegítése, fájdalomcsillapításra)

Tejcsihez szülés után:
Urtica urens D4 napi 2x5 bogyó ha vészesen fogy a tejcsi lehet 3-4 x 5 bogyó is

Ezt a gyógyszertárban állították össze. Nem lehet túladagolni, ha véletlenül többet kapnál be 5 golyónál semmi baj nem lesz. Ne érjen fémhez vagy műanyag kiskanállal kell bevenni, vagy közvetlenül a nyelvedre pöttyinted és elszopogatod. Előtte , utána fél órával nem célszerű enni, inni, mert a nyálkahártyán szívódik fel.

Toxémia:
Úgy tudom nem kell minden tünetnek jelentkeznie hozzá elég az egyik is, de az durván. A kórházban az egyik szobatársamnak egyik napról a másikra iszonyúan bedagadtak a lábai és az arca (36. hetes volt) és a belgyógyász megállapította, hogy toxémiája van (előtte nem dagadt egyáltalán). A vérnyomása tökéletes, fehérje semmi. Nem csináltak a csajjal semmit, csak pihenést javasoltak és fáslizták a lábát.

Amúgy azt is mondták a kórházban , hogy a vízesedés ebben a terhességi korban már tök normális, a doki úgyis látja, hogy normál terhességi dagadás vagy másnak az előjele.

Én úgy hallottam, hogy az arc dagadása (torzulása) már azt jelenti, hogy nemsoká jön a baba. Egy barátnőm tegnap megjegyezte (régen látott), hogy a szám körül feldagadt az arcom uh. szerinte egy két héten belül megszülök. Két napja éjjel fájásaim voltak (jóslófájás) , ezt hittem itt az idő, de el is múlt.

Liza!
Köszi az NST eredményt. Azért kérdeztem, mert nekem 40-50 -es méhtevékenységet szoktak mérni, ezek szerint ez nem sokat jelent, hiszen neked nem sokkal a szülés előtt 30 volt.

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok :)

Evica, hát jah, érdekes. Szóhoz sem jutottam, amikor mondta. Lehet jobb is :wink: Merthogy nem ez volt az egyetlen sületlenség, amit hallottam tőle. Mondjuk elég fiatalka.

Bóbita, kiderült azóta, hogy valóban a nyákdugó ment el? Még négy nap, és már nem számítana koraszülöttnek a lányka, ha megérkezne... :)

Ildi, ezt a doki úgy mondta, hogy semmi kórelőzményt nem tudott rólam. Ez a 120/80 meg hozzám képest még kicsit alacsonynak is tűnik, mert kb. 125-130/90-eket mértem - még a terhesség előtt. Szóval soha nem volt gondom a vérnyomásommal :) Namindegy, nem foglalkozok én ezzel a doktorocskával, csak a kötelező terhesgondozás miatt jártam be hozzá, de hallgatni mindig a fogadott dokimra hallgattam. Az ő mondanivalójától még egyszer sem hidaltam le :lol:

Június, köszi a bogyók neveit :)

Iszonyat melegem van, ráadásul párás meleg :( Megyek is mingyán a tus alá...

Szép napot
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

zetus:
Reszemrol ok, hogy 29. utan egyutt szuljunk. :) Bar en 1 hettel meg a sajatomat kitolnam legszivesebben juni 5-ig...
Lassan telik am most az ido nekem. :oops:

baratodildi

Sziasztok!

Nagyon el voltam tűnve, de kedd éjjel óta az Imrében dekkoltam. 4 perces fájásokkal tűztünk be a kórházba este 11-kor...Kaptam infúziót, és kétféle injekciót a baba tüdejének, hogyha nem tudnák leállítani a fájásokat. Az nst is szépen mutatta a kontrakciókat, de sajna anélkül is nagyon jól éreztem őket. Hajnali 3 körülre csillapodott a dolog. Szerdától 4 óránként kaptam szurit, másnaptól 6 óránként, most már "csak" tablettában kell szednem.
Kaptam kúpot, mert fel van puhulva a méhszáj, de dokim nyugodt, ami minket is megnyugtatott, azt mondta nem lesz gáz. Vettünk haskötőt és persze pihengetek (én sem szeretnék máshol és korábban szülni). Tegnap reggel jöttem haza.

Köszönjük a névnapi köszöntéseket és a keddi vizsgám szerencsére sikerült (lehet, hogy az ártott meg).

Ne haragudjatok, de csak nagyon felületesen futottam át az elmúlt napok termését, ezt is titokban, férjem le akar tiltani a géptől, hogy feküdjek.

Ildi!
Akkor majdnem talákoztunk. Te is pihenj sokat!

Liza!
Domcsi édes pofa és a szüléstörténetet köszi, azt azért végigolvastam.

Biztos sokmindenre kellene még reagálnom, de nem jegyzeteltem. Mostmár próbálok jönni.

Ja! És végre eldöntöttük, hogy a kiskrampónk Benjámin lesz (táblázattól eltérően). Beijedtünk, hogy megszületik és nincs neve...
És a kórházi pakkomat is lassan összekészítem ezek után, mert most a férjem ment haza és pakolt be pár dolgot...hát lányok jobb, ha mindenki magának pakol, de azért nagyon imádom Őt.

Most megyek feküdni

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ez a hülye időjárás sok kismamának bekavar :( Szoni, örülök, hogy azért már otthon lehettek :D Pihenj sokat! És persze gratu a vizsgához :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Szoni: sajnalom, hogy a korhazban kellett lenned, de annak orulok, hogy meg benn tudjak tartani picit a kis Benjamint. :)) Szep nevet valasztottatok, az en listamon is szerepelt! :)
Ildi: hat jo, legyen junius 5 a kozos szulesunk idpontja, de tovabb nem varok rad! :) 8) :D
jo ejt mindenkinek!
Etus

zetus8

Sziasztok,

Szoni,

Ez nem semmi, de jó hogy azért nem született még meg, és bent tudták tartani!Tényleg pihizz amennyit tudsz!Néha nézz be :wink:
Vizsgádhoz gratula!
Csomag pakolás,.....hát igen.Én is azért pakoltam már össze.De tök sokan meg is jegyezték nekem, hogy mááááááár :shock: de szerintem nem is korán, mert a védőnő pl. már a 7.-ik hónaptl javasolja.És ha korababa lenne?!Én is azért magamban jobban bízom , mint hogy férj mit szedne össze! :lol: :roll:
És mikor kell menned újra ellenőrzésre?

Évica,

Köszi :wink: Kórházzal kapcsolatban igazad lehet, ez nem jutott eszembe! :oops: Valószínű azért mert a mi kórházaunkban is van NIC, tehát nekem nem kéne szerencse máshova mennem ilyen esetben!

Ildi,

Hát érdekes, azért a 120/80 szerintem is jó!Nekem is ma végíg tök jó volt.Most este is 117/72! :wink: Szóval nem aggódom, ezen legalábbis nem!De viszont érdekes amit a toxémiáról írtál, hogy te úgy tudod a 30.-ik hét előtt alakul ki?Hát azt nemtom, hogy mikor, de én meg azt hallottam, hogy a terhesség vége felé gyakoribb, sőt szinte pár nap alatt tök súlyossá is válhat! :roll: Most mi igaz?!
Na mindegy, remélem nem lesz, ezgy hónapot már csak kibírunk valahogy.Vagyis a babók bennünk :wink:

Június,

Akartam írni még a múltkor, hogy a flowmetriával kapcsolatban én is rákérdeztem.Azt mondta, hogy addig nem csinálnak amíg nem látják az UH alapján indokoltnak.Remélhetőleg minden rendben odabent, és így addig örüljek amíg nem kerül szóba, hogy kéne csinálni.Egyenlőre pedig nem!
De majd csütörtökön megint mennem kell.

Csajok, én kicsit attól is félek, hogy csak nem lesz baj a babának ez a sok UH nem???Mert én pl. 4D-re is azért nem akartam menni, hogy minek annyi, elég a 4 kötelező.De amióta nézegetik, hogy kicsi, meg nő -e rendesen azóta volt már eleve 4 :roll:
Szerintetek??
manóci

Manóci, én írtam, nem Ildi :)
Neten kerestem rá a toxémiára, és valamelyik cikkben olvastam ezt a 30. hetes dolgot. Meg olyat is, hogy leginkább az első babás nőknél fordul elő, többedik babánál nem jön elő :roll: De nem hiszem, hogy bármelyiket is szentírásnak kellene venni :) A doki úgyis kiszúrná, ha bármi esély lenne toxémiára.

Ultrahang: nem számoltam össze, de mi 10 körül járhatunk - minimum. Nekem dokim minden vizsgálat alkalmával csinált uh-ot is, meg 2x nézték kicsimet a kórházban is, amikor vérezgettem, illetve volt 2 db 4D-s uh is. Orvosom megnyugtatott még az elején, hogy babócának ez nem árt. Hiszek neki :)

Judit
Kép

Kép
balwin

szonibaba:
Akkor a mehszaj zart maradt, jol ertettem? Komolyan le vagyok dobbenve...
Hat en nem szeretnek masik korhazban szulni, de igazabol babucit is szeretnem vegig magam kozeleben... Szoval most agybol huzom az idot. Neked a dokid mit mondott meddig kell kihuznod? Pihizzel!!!! Szerinte a front most nagyon bekavart a babucikainknak.
A nev kerdes nalunk is eldolt a nagy riadalom hatasara. Timea lesz :) Mehet a tablazatba is. :D

zetus:
Ok :D

manoci:
Nekem az elejen volt sok uh. Mostanaban ritkabban volt, de sok helyen olvastam, hogy semmi karos hatast nem mutattak ki. A flowmetria nalad biztos indokolt lehet.

baratodildi

Balwin,

:oops: :oops: bocsi, hogy összekevertelek Ildivel.Amúgy rád gondoltam, nemtom mért Ildit írtam :P
Szóval megnyugtattál, akkor csak nem árt már, ha dokid is mondta.Én is gondoltam megkérdezem legközelebb!Bár tök mindegy,m mert ha muszáj figyelgetni akkor........ :roll:
Toxémia, hát igen bízom benne, hogy azért észrevenné, meg az több jelből tevődik össze.állítólag a vizesedés a legelső intő, és komoly jel.Az meg szerencse, nincs :wink: A vérnyomi meg tényleg csak a kórházban volt magas.Azóta is tök jóóóóó

Ildi,

Köszi neked is az UH infót :wink: Flow.-val kapcsolatban pedig hát igen én is arra gondoltam, hogy fog csinálni tutira, de azt mondta egyenlőre nem indokolt!azért hiszek neki, mégis ő az orvos :wink:
manóci

Sziasztok!

Nagyon felgyorsultak itt az események. Én még a hétvégén szeretnék elmenni egy autós találkozóra, hát kíváncsi leszek, hogy a dokinénim mennyire díjazza, hogy a két kicsi ökröcskét meg akarom utaztatni.
Mindenesetre olvasva benneteket én is összecuccolok végre.
Mellszívót is visztek be a kórházba?

Nekem az okosak azt mondták, hogy szülés szempontjából a hidegfront a veszélyes. Meg most néztem a naptárban, hogy június 1. telihold!!! A legtöbb csajnak akkor szokott megjönni, nem tudom, hogy a szülést ez befolyásolja-e, de szerintem tuti. Majd utánanézek a neten, hátha írnak erről valamit.

Kata

Kép
egok

Sziasztok!

Nagyon felgyorsultak itt az események. Én még a hétvégén szeretnék elmenni egy autós találkozóra, hát kíváncsi leszek, hogy a dokinénim mennyire díjazza, hogy a két kicsi ökröcskét meg akarom utaztatni.
Mindenesetre olvasva benneteket én is összecuccolok végre.
Mellszívót is visztek be a kórházba?

Nekem az okosak azt mondták, hogy szülés szempontjából a hidegfront a veszélyes. Meg most néztem a naptárban, hogy június 1. telihold!!! A legtöbb csajnak akkor szokott megjönni, nem tudom, hogy a szülést ez befolyásolja-e, de szerintem tuti. Majd utánanézek a neten, hátha írnak erről valamit.

Kata

Kép
egok

Sziasztok!

Ildi!
Igen a méhszáj zárva, csak fel van puhulva. Kaptam miatt kúpot, de úúgy viszketek tőle, remélem hamar megszűnik.
Örülök, hogy a Timi mellett döntöttetek, annak drukkoltam a kettő közül, amit mondtál. Annyit mondott a dokim, hogy már nagy baj nem lenne, de én úgy tudom, hogy a 37.hét után már nem számít korababának, így én addig szeretném mindenképpen, amúgy meg a június 20-át súlykolom Beninek, hogy addig tutira maradjon bent.

Manó!
Uh-ról úgy tudom, hogy csak a végén nem jó sokat csinálni, mert akkor már károsíthatja a fülét. De, hogy ez igaz-e v. sem?!

A toxémiával kapcs.: most amíg bent voltam, volt egy lány, akinek fehérjét talátak a vizeletben, befektették, folyamatosan nézték neki és egyre emelkedett, vérnyomása is, végül már 160-ra ment neki föl. Szerencsére pont a kiírt időpontban be is indult neki a szülés, de, hogy végül mi lett vele, azt nem tudom. Szóval a végén is kialakulhat, sőt én úgy vettem ki, hogy neki azt mondta a dokija, hogy ez a vége felé szokott lenni, amikor a máj már nem bírja tovább a terhelést és bemondja az unalmast.

Etus!
Kh. kibírható volt (kaját leszámítva), legalább tartottam egy főpróbát :wink: És kipróbáltam a szülőszobát is. Remélem 4 hét múlva uott.

Na sziasztok, megyek pihizni.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba!
Jól rádijesztett ez a baba de az a lényeg, hogy úgy döntött még marad . Vigyázz nagyon magatokra és tényleg próbálj minél többet pihenni. Nekem a dokim mindig azt mondja, a legfontosabb a pihenés. Amúgy szerintem 35. hetesen már nem lehet baj a babával, legfeljebb innen a grammokat szedi még magára.

Manóci!
A flowmetriával kapcsolatban nem tudom pontosan mi a helyzet, az biztos nálunk a megyeiben a 38. héttől mindenkinek kötelező jelleggel csinálják hetente. Nekem is a műtét miatt csinálta meg 2 héttel hamarabb a doki. Az én orvosom amúgy is túl óvatosnak tünik időnként.

Megvan a szövettani ereményem: NEGATÍV

Egok!
Nagyon vigyázz magatokra! Mellszívót én nem abba a csomagba tettem, amit a szülés megindulásakor felkapunk, hanem külön. Majd behozza a család ha szükség lesz rá.

Rena! Merre vagy? Neked egyszerűen kötelező minden nap lejeletkezni, ha jól számolom előttem Te vagy.

Bea

Kép[/url]
június

Csajok! Megvan a kiságy :) :) :)

Kép kiságy

Kép fejrésznél

Kép ágyvég

Kép szépséghiba (fekvőfelület picit kisebb, így a matrac egyik sarka kunkorodik) [/img]

KépKép
evica76

Évica,

Nagyon szép ez a kiságy :wink: Babástól még szebb lesz majd!

Június,

Gratula a negatív eredményhez, ez nagyon jó hír!Gondolom nagy kő esett le a szívedről, így már csakis a babára tudsz koncentrálni :wink:
Szerintem nem baj, ha egy orvos túl óvatos, inkább mint baj legyen!Lehet nekem is csinál majd a 38.-ik héten, nemtom.Egyenlőre azt mondta amíg nem indolkolt, addig minek!

Szona,

Uh-ról köszi az infót.Én is úgy tudtam azért nem jó a sok, mert magas hangot hallanak, és azért az a hallásuknak nem a legjobb!De hát én épp a végét járom :roll: :shock: :shock: :shock: Na csütörtökön tuti rákérdezek!
Toxémiát meg ezek szerint jól tudtam.Az is inkább a végén alakulhat ki, éspedig rohamosan.Sógornőmnek is volt, de neki mindhárom tünet egyszerre jelentkezett, és 3 nap után a 34.-ik hetében úgy is döntöttek a dokik, hogy azonnali csaszi!
manóci

Sziasztok Lányok!

Bár itt ebben a topic-ban új vagyok, a babaneten azért nem. :)

Én a Jánosban fogok szülni, így abban a topic-ban vagyok leginkább.

Most viszont, hogy közeledek a végéhez, kíváncsi lettem, hogy a velem nagyjából egy időre kiírt kismamák miként töltik a napjaikat.

Én Júni 15-re vagyok kiírva és kisfiunk fog születni! :) Egyelőre semmit nem érzek. El sem tudom képzelni, hogy milyen lesz az a pillanat, amikor azt mondom a férjemnek: "Gyerünk Apa! Indulunk szülni!" :)

Ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok így a végén. Biztosan sok élményt és tapasztalatot meg tudunk egymással osztani a hátralevő időben.

Üdv Mindenkinek,
Fatima

fatima

Üdv. Fatima!
Csak 5 nap van köztünk én június 10-re vagyok kiírva.

Csajok!
A májusi topikban olvastam, hogy Rena tegnap császárral megszült. Gondolom, hogy róla lehet szó, mert nem jeletkezett.

Mindenesetre minden jót kívánok neki és a kicsinek , és most már én következek ??? :?

Evica!
Nagyon szép és különleges a kiságy!

Csajok hol vagytok???

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!
Rakok fel képeket, hogy lássátok, mekkora az igazán nagy has:o) Pedig én még egy hónapot legalább szeretnék kihúzni így hármasban:o)
Anikó barátnőm csinálta rólam vasárnap, egyelőre csak ezt a párat kaptam meg, a többin még dolgozik
:lol:
Ha valakit érdekel a dolog jobban is, akkor nézze meg a www.pocakfoto.hu oldalt. Kép

Kép Kép Kép

Kata

Kép
egok

Rena:
:) Nagyon orulo, hogy minden ok veletek!

Szonibaba:
Azt nem mondta mikortol szulhetsz ott? Ma jo napom volt, de azert estere igy is annak orulok igazan, hogy 72 orat nyertem mar itthon es holnap be lesz a 35. het is toltve. Igy talan a SOTE-t megusom tensleg. A szulesznommel beszeltem tegnap, jovo heten hetfon megyek NST-re.
Anyukam ma is takaritott naunk, a csutortoki vedonoi vizit miatt...

egok:
Szuper csini kepek!!!

Fatima:
Udv itt! :lol:

junius:
Nagyon jo hir a negativ szovettan! En sajnos mostantol csak a ferjecskem laptopjarol tudok estenkent roviden bejelentkezni., mivel nem ulhetek oda a gephez :(

evica:
Gyonyoruek ezek a faragasok az agyon!

baratodildi

Rena,
Nagyon gratulálok a kisfiad érkezéséhez!!! :D:D:D:D

Lanett-hírek:
Rékának már nem kell inkubátorban lennie! :D:D:D:D:D

Puszi lányok, és kitartás!!! Ez már a finis :D :lol:

Kép

Kép
zsókuci

Kata!

Gyönyörűek ezek a képek!!!!!!!!A barátnőd tényleg nagyon érti a dolgát, menéztem az oldalát és hát :shock: ..... kár, hogy ebből mi kimaradtunk :cry: .Ennek ellenére : :lol: !!!!

Kép
Kép
petra78

Ildi: az en szulesznom akkor mondta, hogy most mar nem kell izgulnom, szulhetek minden tovabbi nelkul a Szent Imreben, amikor betoltottem a 36. hetet, szoval meg egy hetet birj ki, es akkor minden okes lesz! :))

Egok: az igen! ez tenyleg nagy pocak! Nagyon csinos kismama vagy! :)

Rena: gratula, amint tudj majd jelentkezz, es nyugtass meg minket szemelyesen is, hogy minde okes! :)

Evica: tunderi a kisagy, hihetetlenul szep!

Mi megvagyunk, bar a kis Bercel feje szerintem mar nagyon lenn van, mert alig birok lepni... Ma megyunk az uj lakasunkba gipszelni, eleg sok kepe volt az elozo tulajnak a falon, aztan holnaptol a ferjem nekiall festeni, es remelhetoleg tenyleg osszejon a penteki koltozes... amin en lehet hogy nem is veszek reszt, mert mennem kene haza szombathelyre temetesre... bar meg nemtom, hogy elmenjek-e, nem akarok Szombathelyen szulni... mondjuk apukam megigerte, hogy csutortokon este hazavisz kocsival, penteken este vagy szombat reggel meg visszahoz... vegulis ha beindulna a szules, max 3 ora alatt fenn vagyunk Pesten, addig csak nem szulok meg, nem? Vagy? :( nemtom.

zetus8

Sziasztok!

Egok! Nagyon szép kismama vagy csak hasra hiztál vigyázz magadra.

Rena! Gratula a kisfiadhoz várjuk a hireket!!!!

Zetus! Jól a végére maradt a költözködés vigyázz ne eröltesd túl magad. Én már nem birnám.

Fatima! Üdv köztünk! Én is jun 15-re vagyok kiirva,de ugy érzem előbb fog érkezni.

Szoni! Te is pihenj mert még egy-két hét sokat számit a babának.
Amugy 36. héttől nem számit koraszülöttnek,viszont a súlyát is figyelembe veszik.

Kép
bóbita3

Én tegnap nagyon szarul voltam. Fájt a gyomrom hányingerem volt
estére a fejem is megfájdult éjjel alig tudtam aludni. Remélem csak a melegtől volt, le is kellett feküdnöm, nem szeretnék vmi bacit összeszedni igy a vége felé.

Ma jön a védőnö ide lakásra. Holnap megyek nst -re meg uh-ra.
Majd jelentkezem.

Kép
bóbita3

Sziasztok,

Ez a meleg :? engem teljesen kikészít!Alíg vonszolom magam, és ráadásul ma annyi dolgom volt.Fél de. vasaltam a tegnap kimosott ruhákat+ a picinek is a maradék ruháit!Utána meg elpakoltam a szekrényébe, így Esztiét is áty kellett szerveznem, meg már elraktamn minden meleget, csak a nyári kollekció van elől :wink:

Rena, gratula a babához, és sok tejcsit kívánok!

Egok, nagyon csini vagy, és alíg látszik, hogy 2 baba benned :wink: ahhhoz képest szerintem nem is óriás!
A képek tök profik, én is megnéztem az oldalt, tutik nagyon!
Bár az a motoros :? nekem kicsit brutál!

Zetus,temetés :( nem a legjobbkor.Nekem is volt részem benne, elég rossz ilyenkor!De szerintem, ha apukád készenlétben van, akkor nyugodtan elemehetsz, mert az első babánál 3 óra bőven belefér az első jelektől számítva! :wink: /én 12 órát vajúdtam összesen, szóval........belefér! :lol: /
manóci

Halal ez a fulledt meleg! Mindenki pihenjen amennyit tud!!

Szoni: te Szonjat is a Szent Imreben szulted? Miert volt rossz a kaja? Mi volt? En 13 eve vegetarianus vagyok, em birom lenyelni a hust, volt normalis koret, amit meg tudtam volna enni, vagy keszuljek arra, hogy a ferjemmel minden nap be kell hozatnom vmi kajat?? Egyebkent remelem minden okes veled!

zetus8

Ez a meleg brutális. Már-már reménykedtem, hogy lesz egy kis zuhé, de csak villámlott. Víz egy csepp se.
Zetus! Ha mész Szombathelyre, akkor csak arra figyeljetek, hogy álljatok meg odafele legalább félóránként. Még akkor is, ha egyébként úgy érzed, hogy jól bírod. Meg ha kicsit is rossz minőségű az út, akkor lassan menjetek nagyon, mert a rázkódás is okozhat méhösszehúhódást. Engem ezekkel a tanácsokkal engedett el hétvégére a dokinéni.
Különben meg van még időd bőven. Hétvégén nem lesznek frontok se (most legalábbis ezt mondják), csak meleg, és a hold dolog is úgy van, ahogy gondoltam. Vagyis nincs telihold, nem kell még szüléstől félni.

Magyar kórházban elég keserves dolog vegetáriánusnak lenni, szerintem mozgósítani kell apát. Még azt is megkockáztatom, hogy az üres rizsben is van sertészsír.

Kata

Kép
egok

Sziasztok!

Melegtől én is kivagyok, főleg, hogy szobafogságra ítélt a családom. Azt persze csak nektek jegyzem meg, hogy tényleg érzem, hogy nem árt a fekvés, de kezdek nyűgi lenni, hogy ilyen szép időben nem mehetek sehova. Tegnap este azt hittem leszakad a hasam, ahogy Szonji haját mostam, mert Apájának nem engedte meg, visított mint egy malac.

Etus!
Szonji nem az Imrében született.
Kaja: egyrészt kevés volt, reggeli és vacsora: kenyér v. zsömle, vmi béna felvágottal (olyan amiben a zsírpöttyök látszanak, nem tudom mi a neve? nyári felvágott v. mi, olyan puhább fajta). Egyszer volt lekvár, mackósajt, joghurt.
Ebéd: liszt ízű levesek (hivatalosan gyümölcs és zellerkrém), paradicsomos töltöttpaprika (paprika nélkül, vacak húsgombóccal és paradicsomot nem látott szósszal, félig nyers krumplival). Tarhonya, krumplival és virslivel. A legfinibb az egy rizses, húsos, gombás, uborkás vmi volt vmi szafttal (tényleg egész jó volt). Hát vond le a következtetést, de én fogytam 1 kg-ot, azalatt a 3 nap alatt és ez tuti, mert a benti mérlegen mértem magam. Ja! a tojáslevest kifelejtettem, benti viszonyokban nekem az is ízlett. Szóval, amikor a tejcsi miatt azért normálisan kéne enni...inkább riadóztasd majd a családot!
(Ha mész Sz.helyre, üdvözlöm a várost, ott csináltam az első diplomámat.)

Képzeljétek az egyik takarítónő mesélte, hogy a lánya egy vidéki kórházban volt a szülészeten (nem jegyeztem meg, hogy hol) és amikor bekerült, elé tettek egy menüsort, hogy válasszon, hogy A v. B menü. Jó, mi?

Evica!
Az ágy naon kafa és ahogy a háttérben látszik, még a ti ágyatokhoz is passzol.

Kata!
A képek tényleg szépek és profik, biztos tetszeni fog majd a Manóknak, ha már fogják tudni értékelni.

Bóbita!
Mi volt ma?

Na megyek feküdni és tanulni, jövő csütörtökön még van egy vizsgám.
Etus!
Neked, hogy sikerült? Hogy állsz?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni: hat az elmondottak alapjan ugy erzem minden napra hozatok magamnak vkivel kajat... bar mondjuk en mennyisegileg nem eszem sokat, de pl. gyumolcsok nelkul en nem letezem! De tenyleg!
Irto nagy szerencsem volt ebben a felevben az egyetemen, szavam sem lehet... logika vizsgam 3-as lett, ez csoda, mert mar 2szer megbuktam belole (minek egy bolcseszagyunak logika??!?!?), annak orultem talan a legjobban... a tobbi vizsgam 5-os lett, elvileg vegeztem. Azert elvileg, mert meg van egy Gazdasag es tarsadalom, de azt szerintem atcsusztatom a kovetkezo felevre, mert azt sem tudom mibol lesz a vizsga, meg mar nem akarok Piliscsabara kimaszni... Szerencsere jovore mar "csak" az allamvizsga marad meg hogy befejezzem a szakdolimat, szoval ez az egy vizsga nem fog foldhoz vagni... :))

En sajat magamat iteltem szobafogsagra, mert ezt a fulledt meleg nem birom, inkabb kuksolok itthon behuzott fuggonyok mogott...:)))

Kata: koszi a jo tanacsokat, igyekszem megfogadni oket!! :)

En nem tudom ti hogy vagytok vele, de en par napja nagyon elkezdtem parazni a szulestol... :(

zetus8

szoni:
Emlekszem a szulesfelkesziton is mondtak, hogy az ellatasrol jobb ha a csalad gondoskodik, ha valaki azt szeretne hogy legyen tejcsi. :?
Melyik reszen voltal, nogyogyaszat vagy a szuleszet?
Nem mondod, hogy meg el akarsz menni vizsgara? Ezen nem kell izgulni annyira, hogy baj legyen? :shock:

Hat en meg egyben vagyok, jo lenne meg kihuzni egy ideig. Ejjelente azert neha vannak jsolo fajaskaim. Nem druvan, de tuti felreismerhetetlen. :(

baratodildi

Sziasztok!

Látom mindenki tikkadozik...gondoljatok bele, mi lenne, ha egész nyáron cipelnünk kéne édes terhünket!Nem lennék sokat nyügi, áááááá :roll: !

Tegnap megvolt ismét egy magánrendeléses vizsgálat. Méhszáj zárt, de a lepény már elkezdett öregedni, így az I-es besorolást kapta.A baba feje nagyon lent van már és a doki -irtó perverznek fog hangzani- de többször is megnyomta a buksiját kicsit, hogy érzem-e, ahogy feljebb megy olyankor a csajszi :shock: nem éreztem, de tényleg elég izé volt a dolog, ahogy utólag visszagondolok.
Ami megkavart, az a mért adatok körüli téma: Több mint két hete BPD-nek 9,2-t mért, most 9,1-et.Mondjuk ez a gépe ránézésre is sokkal régebbi mint amin a kórházban méricskélt és a fej is elég lent van...ez elég ok a pontatlanságra?!Szerintetek?
Az FL:7,66 lett a Tho(mellkas):8,9 utóbbi elég kicsinek tűnik nekem, van valamelyikőtöknek hasonló korból mérete???

Egyben bejelentette, hogy PONT azon a hétvégén (jún.8) amikorra ki vagyok írva, ő 7-9-ig Németországban fog leledzeni :x Naon boldog voltam tőle, gondolhatjátok!Most vagy meg kell szülnöm addig, vagy összeszorítani amit össze lehet és kihúzni utánig.

ZETUS: nekem ez már a "második kör"-lesz, de én is parázom ezerrel!!!!Asszem, ez nem baj.Te az ismeretlentől én a részben már megélttől félek :? .Ha elkezdődik, akkor megy ám minden mint a karikacsapás, nincs is idő nagyon belemelegedni a félszbe!

Kép
Kép
petra78

Sziasztok!

Elinditottam a gyereket suliba de nem tudtam visszafeküdni. Mérges vagyok a tegnapi nap miatt.

Szoni: ugy vártam mi lesz uh-n. Nst-t megcsinálták annyit mondott a doki szép. Megigérte csinál uh-t,erre mivel sokan voltak azt mondta tegyük át jöv. hétre,mert most ő is siet. Nst egy hét múlva.
kőpni nyelni nem tudtam,pedig már beszéltük hogy bejön szülésre,de ilyen hozzáálással nincs rá szükségem.
Ja és meg sem vizsgált!!!

Nagyon meleg volt még éjjel is,rólam folyt a viz. És tiszta ideg voltam hogy nem mocorog a bébi. Most ittam egy kávét és felkelt a drágám, hál istennek,már megijesztett!!!!

Kép
bóbita3

Tud vki Renáról vmit?

Kép
bóbita3

Tegnap voltam a SzImrében, szülőszobát nézni. Valószínűleg a legnagyobbat kapom, amit benn van a sarokba (a császáros műtő mellett). Sajnos az Ikea-szoba nekem az ikrek miatt nem játszik. Nagyon aranyos volt a Borika, mindent elmondott, férjemnek is azonnal megtetszett. Sajos az is kiderült, hogy gátvédelem nem, vágás viszont lesz tutira, mert biztos hogy kicsikék lesznem még a skacok, törékenyek, ezért segíteni kell nekik mihamarabb kijutni.

Szonibaba! Az a menüsor, amit leírtál, nagyon durva, nekem simán felfordult a gyomrom. Azt hiszem előre írok egy listát a férjemnek, hogy milyen ételeket hozzon. Ennek még lehet, utána is kell nézni. Mert pl. epres joghurtot nem tanácsos
:lol:

Kata

Kép
egok

Sziasztok Lányok!

Június, Baratodildi, Bóbita3!
Köszönöm az üdvözléseteket!

Lassan eljönnek a NAGY napok!!!! :lol: :lol: :lol:
Olyan hihetetlen, nem???
És ti mit éreztek? Időben érkeznek majd a picik???
Ebben a nagy melegben és az állandó frontok hatására akár fel is "borulhatnak" a tervek!

Mi nagyon jól vagyunk! Eléggé aktívan elünk még így a kiírt dátum előtt 3 héttel is. :) A meleg viszont éjszaka nagyon megvisel. Minden éjjel alig várom, hogy reggel legyen!!! :) Na sebaj, lassan azért már csak kibújik a kisfiunk és akkor nem lesz egy extra szív és vérkeringés bennem! :) :P

Egok! Nagyon jók a képek!!! Nagyon csini vagy!!!

Mindenkinek szép napot!

fatima

Kórházi kajából nekem is lett tapasztalatom amíg bent feküdtem egy hétig. Folyton éhes voltam (kivéve azt az egy napot amikor az altatás miatt kómában voltam) és már az első délután mondtam anyának hozzon valami meleg kaját + vacsinak valót is. Úgy láttam, hogy akik már hetek óta bent vannak , a saját kajájukkal vonulnak ki az asztalokhoz étkezésekkor és legfeljebb teát vagy kakaót kértek.

Bóbita!
Ne mérgelődj, árt a szépségnek. :D
Sajna Renáról semmit nem tudok, de ha tényleg vasárnap császározták akkor a hét vége felé engedik őket haza. Amúgy nem tudja valaki, hogy eleve császár volt terbe véve, vagy közbe jöhetett valami szüléskor :?:

Petra!
Sajna mellkas méretem egyáltalán nincs, így nem tudunk hasonlítgatni. A BPD +-1 mm, ezen ne aggódj ennyit biztosan tévedhet a gép, nem valószínű, hogy összébb ment a fejecskéje.

Zetus!
Gratula a szép eredményekért!

Szoni!
Pihenés, pihenés, pihenés! Még kb. két hét és utána nyugodtan jöhet!

Szülés!
Mostanáig én is féltem nagyon (kórházi élmények betettek) aztán megpróbáltam pozitívan hozzáállni ehhez az egészhez. Mondogatom magamnak, hogy ezt meg kell élnem ahhoz, hogy anya lehessek. A fájdalmat elviselem (gondolom most :? ) én inkább attól félek, hogy teljesen kiszolgáltatott helyzetben leszek és vajon, hogy állnak majd hozzám a szülésznők stb. Szóval értitek, vany nem :?: :?:

Esténként fura fájások keresztcsont tájékon, hasam keményediknálam is beindult valami. Most is kő kemény a pocim és gyomor tájékon görcsölget.

Vigyázzatok magatokra!

Ha van valami Evicának megy az üzi!

Bea

Kép[/url]
június

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?