Új privát üzeneted érkezett!

Mindent bele cirkuszka! Feküdj hasra, állj gyertyaállásba! :lol:

omr

Kép

Kép

Kép
timcsusz

Szia Timcsusz! Mi még nem találkoztunk. Hol voltatok? Olyan Rodosz kinézetű kép ez. De legalább is görög part. :lol:

omr

Sziasztok Kismamik és leendők!!!

Nagyon-nagyon örülök a jóhíreknek, amiket sikerült visszaolvasnom (egészen péntek délutántól)!! Már rég volt.

Luisa, Vitte
Igazán boldogan olvastam soraitokat, gratulálok a picurkákhoz! :P
Luisa
Csak azt akarom megkérdezni, hogy ha 7 hetes vagy (a doki szerint) a vonalzódon miért van 8+2 ?? Variáld át, ha nem gond.

Nagyon édik az uh-képek, vigyázzatok a babákra. :wink:

Őzi
Láttam a te picid képét is, tündéri!!! :P Ja, és csuda jókat írtál, még asszem pénteken..

Hajni
Üdv. közöttünk, még én is baba előtt állok, a korod ne izgasson, pláne, hogy már 2 gyerkőcöd is van. Nekem még nincs, és már 30 vagyok. :? Annak meg külön örülök, hogy Szeged-i vagy. Imádom azt a várost. Igaz, tőlünk messze van, de nyaranta oda vágyok (és megyek is) vissza. :P

Omr
Rosszullét ellen kávé-kávé-kávé!!!!! (ha meg bírod inni) ....és sok-sok pihi!!! :wink:

Cirku
Jól jönne már az a táblázat!!! Már alig tudom követni ki hol tart. EGyébként remélem jól vagy, és apával már a NAGY NAPON töritek az agyatok. :) :D

Vio
Gondolom nem úgy értette Gyugyi, vagy Őzi (már nem is tudom ki írta - bocs) hogy az olyan problémákat nem szívesen vesszük, mint a tiéd. Dehogynem!!! Az jöhet, mert az tényleg "probléma". Csak úgy értették, hogy a felesleges parázás, tétovázás ugyanazon a dolgon, .... stb. ezek nem kellenek a fórumba. És igazuk van. :wink:

Benita
benita

Timcsusz
Köszi, hogy eszedbe jutottam. Már lelkileg úgy látom, helyrerázódtam. Remélem jól érzem, hogy ez a mi hónapunk!!! :wink: :wink:

Adri
Természetesen neked is minden szépet kívánok a kisbabóhoz. Bocs, hogy kimaradtál az előző gratuból!

Gyugyi
Pontosan ezt fogom tenni én is, amit írtál. Te tudod, mire értem. :wink: (És Őzi is ilyen)

Benita
benita

Üdv újra a nyaralásból visszatérteknek!

Timcsusz nagyon édi Bencus... :)

Benita, szerinted hogy variáljam át? Az utcsó menstruáció időpontján mégsem változtathatok :)

Kép

Kép

Kép
luisa

nem lehet, hogy azért mondta hogy 7 hetes, mert a nyolcadikba lépés első napján voltam dokinál? és még igazából az 7 teli hét volt?

Kép

Kép

Kép
luisa

Gyugyi
Bocs, :shock: nem téged akartalak írni, gondolom, azt sem tudod, mit akartam azzal, hogy pontosan azt fogom tenni, amit te. Gigi volt az író, neki szólt volna. Ezer Bocs!!!!!! :wink:

Luisa
De, az lehet. Azt nem tudtam. Te mindenképp a mensit számold!!!

Benita
benita

Sziasztok!

Vagyok én is csak kicsit ritkábban, mert sok a dolgom, helyettesítek is.

Velem nincs különösképp semmi. A mensim volt felettébb gyanús, ami 3 napig volt meg elég csekély mennyiségben és még 2 napig barnázgattam. Holnap megyek dokihoz, ha kapok időpontot. Remélem , tud valamit mondani, mert elég sokat fáj mostanában a hasam. Ha nem gondolkodom a doki váltáson.

Anita
Kép
Kép
péknéanita

Timcsusz!
Nagyon aranyos a kisfiad. Hol voltatok? Bocs, nem emlékszem, hogy írtad-e már.

KépKép
nanett

Omr valóban még nem találkoztunk....gratulálok a pocaklakódhoz!!Krétán voltuk.
Nanett, Luisa köszönöm Bencus nevében is :D
Benita :szerintem ez tényleg a mi hónapunk lesz meglátod!!

Kép

Kép
timcsusz

Sziasztok!
Reggel voltam a kórházban a terhestanácsadáson. A tegnapin mondták, hogy oda is be kell mennem, felviszik gépre az adatokat. Tőlem kérdezik, hogy mit írjanak, hány hetes vagyok. Mit tudom én, már.. 10-et írtak. Meg hogy akkor jövőhéten hüvelyi UH. Ezt most hallom először. Eddig 12 hetes sima UH-ról volt szó. Már nem értek semmit. Miért nem adnak a kismamának egy határidőnaplót, beleírva, hogy ekkor itt, akkor ott jelenjen meg ilyen meg ilyen célból.. Vérvételt 16 hetesen emlegetnek. Eddig úgy tudtam, az is 12 hetesen van... :roll:

omr

Köszönöm Timcsusz! Kréta is jó hely.. Drukkolok neked, hogy szép legyen a júliusod! Gyönyörű a kisfiad!!!!

omr

Omr,
úgy érted, hogy az első vérvétel 12 hetesen? Én a jövőhéten megyek, de a doki rámbízta, hogy az elkövetkező 3 hétben mikor. Nekem is furi, mindenhol mást mondanak, a védőnő remélem holnap teljesen felvilágosít :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Az előbb beírtam egy hosszú dohogást, de mielőtt elküldtem volna, elszállt az egész.

Érdekes, hogy amilyen kicsi ez az ország, olyan összevissza mennek a dolgok, a sorrend, kinek, mikor hová kell mennie (védőnő, UH, vérvétel...)

A dohogásom ugyanabból adódik, mint Omr-é. Dolgozok minden hétköznap reggel héttől du. 5-ig vagy tovább. Így elég nehéz elmenni pl. a védőnőhöz. A "rendelési ideje" nálunk hétfőn 13-15-ig és szerdán 11-13-ig van. Ráadásul én Pesten dolgozok, a védőnő meg ugyebár helyben van, tehát száguldhatok még akkor is haza, ha jó korán elkéredzkedek. A héten nem mehettem el, zárás van a melóhelyen. De hétfőn már muszály elmennem, mert a 12. heti UH jön és még nincs kiskönyvem. A vérvétel eredményéért is a férjem ment el, az előbbi okok miatt. És szinte minden rendelési idő ilyen. Nekem pl. szemészhez is el kell mennem, ami szintén csak munkaidőben van nálunk. Szóval nagyon tetszik, hogy ilyen "dolgozóbarát" az egészségügyünk.

Na, most már befejezem a morgást.

KépKép
nanett

Igazad van Nanett,
én is holnap szabinapomon megyek a védőnőhöz...

Képzeljétek ma volt a félévi elbeszélgetés a cégnél, kicsit felhúztam magam, de ez hosszú... A lényeg, hogy elmondtam a főnökömnek, mivel kértem, hogy a stesszesebb melókból hagyjanak ki, illetve el tudjak menni orvosokhoz..., kiváncsi vagyok mi lesz, nameg remélem nem árultam el túl hamar... a kollegák még nem tudják, de gondoltam egyvalaki jó, ha tudja a cégnél, gratulált, de nem tudom mennyire volt őszinte, talán inkább meglepett :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Én nem tudom, mikor mondom el. Talán a 12. heti UH után. Tegnap megjött a rendelt könyvem (Az a 9 hónap a címe) és már 1-2 oldal megnyugtatott. A leggyakoribb ami előfordul a szorongás. Több nő szorong, mint akinek hányingere van és kívános együttvéve.

Hát reggel én éppen beértem időben. 8-tól van minden, fél 9-re kell beérnem. Úgyhogy ha így korán ott vagyok, elsőként behívnak.

omr

Hát én most már biztos, hogy csak a 12. heti UH után mondom el itt benn. Tovább nem tudom titkolni, mert már most is látványosan megnőtt a hasam. De tanultam az előzőekből: januárban a 11. héten elmondtam, erre a 12. heti UH-on kiderült a baj.

KépKép
nanett

Hat ez van Lanyok, En most eltunok egy kicsit......

Kép

Kép
cirkuszka

Hat en nem tudom mikor mondjam meg benn... Nekem is latvanyos. Jovo heten leszek a 9. heten... Kolleganom 10 hetesen mondta meg, meg aznap este elvetelt... Kinos es kenyelmetlen. (Bar jobb volt igy, mert antibiotikumot szedett az eslo hetekben...es karosodott a magzat...Persze nem tudta, h. terhes, masreszt vedekeztek...)
Nem tudom. Viszont tenyleg annyira latszik, mert teljesen lapos volt a pocim idaig...

Luisa, Ozi, kerdeztetek a multkor, nem titok, Ausztriaban elunk, Becsben. De tervezzuk a hazakoltozest meg az iden. Eleg volt kulfoldbol.
Nalunk jogilag, amint az orvos leigazolja, h. mikor fogsz szulni, kotelesseged megmondani... ill. atadni az igazolast a munkaadodnak. Mindezzel bennunket vedenek, mert ugye nem rughatnak ki. Nem tudom, ez otthon hogy van.

Ozi, te merre vagy kulfoldon?
vitte

Sziasztok!
Hát nem tudom, rajtam nem látszik igazán. Csak én látom, de én is csak akkor ha ülök és nincs rajtam semmi.
Hallottam, hogy van olyan, hogy magzati adókedvezmény. A 9. héttől vehető igénybe. VOLT! Már nincs. Eltörölték!

Vitte!
Gondold meg ezt a hazaköltözést! Egyre rosszabb ez az ország. Néha lelkiismeretfurdalásom van, hogy milyen helyre szülöm a babám.

omr

Lányok!

Nehogy azt higgyétek, eltűntem !!!! Itt vagyok :shock: , olvaslak benneteket, csak most úgy látom pangás van.
Gondolom mindenki nyaral(gat), pihen(get), meg úgy is látom picit, "behúztátok a féket". :o :wink:

Remélem, azért végleg nem lépett le senki, mert bizony hiányoznának ám azok a intenzív, kiváncsi, már-már izgalmas sorok.
Most hétvégére mindenkinek jó időtöltést kívánok, úgyis forróság lesz, kiránduljon, piknikezzen mindenki - én azt teszem - !!!! :D

Hogy újra szítsam a tüzet, kiváncsian várom a köv. fejleményeket - mindenkitől - !! :twisted:

Cirku
Siess vissza a fórumba, pocak nélkül is szeretünk!!! :wink: :wink:

Benita
benita

Benita!
Nagyon jó hétvégét neked is és mindenkinek! Vigyázzunk ebben a nagy melegben! Mindjárt indulok a védőnőhöz, kiváncsi vagyok.

Rajtam látszik, a tesóm múlthéten, amikor meglátott rögtön rákérdezett, de a kollegák nem vették észre :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Csajok!

Akiken már "annyira" látszik, mutassa már meg!!!! :wink: :) Fotót kérünk. Olyan kíváncsi vagyok azokra a kigömbölyödésekre. Biztos tuti jó!!!

Nekem van egy rossz hírem. Úgy néz ki, október 1-től megszűnik a munkahelyem. :cry: :cry: Most nem is merek babázni, ugyanis jogutód nélkül akarják megszüntetni, és akkor semmi törvény nem véd meg. :evil: :shock: :cry: Nem tudom, mi lesz velem, új munkahelyet keressek-e, vagy mit?
De az akkor megint jó pár hónap, hogy elmehessek onnan terhességire. :x :shock: ....és már akkor meg is öregszek közben!!!....
Ja, és lehet, hogy emiatt nem is megyek 4 hét szabira, majd kiderítem, mit érdemes.

Benita
benita

Szia Benita!
Ez nem jó hír.. Szerintem inkább már most keress új munkahelyet. Ha meg összejön, akkor onnan is el tudsz menni.

Képzeljétek. Lebuktam egy kolleganőm előtt. Elmentünk együtt szemöldök és bajuszgyantára és a kozmetikusom (rokon) vigyorogva gratulált. Persze gondoltam, hogy anyósomék szétkürtölik.

Képre én is kíváncsi vagyok. Milyen az, ha valakinek már így látszik.

omr

Sziasztok,

Megjott a vereredmenyem... Toxo negativ (29 eve macskazom), voros himlo negativ, 1 verkepi eredmeny hatarertek alatt: Hematokrit vagy mi lehet magyarul... Meg a hemoglobin is alatta....

Benita, sajnalom a munkahelyed... ha vigasztal, en valszeg sehogy nem fogok semmilyen tamogatast kapni, pedig van munkahely...:-(

Most rohanok,

Ha van vkinek tapasztalata az ertetekkel kapcs, szivesen fogadom.
Szep hetveget mindenkinek.
vitte

Kedves Benita!

hát ez nem jó hír, én szerintem is nézz körül mihamarabb!!!

Omr:
hát lassan már egyre könnyebb lesz lebukni, de mit számít neked mér 11 hetes vagy, nem? :)
Vitte,
én jövőhéten megyek vérvételre, majd jelentkezem az eredményekkel, de bizti nincs gond.

Képzeljéte, miután bejelentettem a főnökömnek a hírt, utána az egyik kolleganőm felmondott, egyre valószínűbb, hogy majd betegszabira megyek, nem akarok a stressztől megőrülni. Ti hogy gondoljátok ezt? meddig szeretnétek dolgozni?

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép
luisa

En is csinaltam vonalzot :-) Kiirva febr. 17-re vagyok, de az UH-n az estimated time febr. 09, es inkabb ezt hasznalom, mert amugy csak 7 hetes lennek...es a doki egyertelmuen 8-at mondott. Mit szoltok?

Luisa, hat ez szuper, van osszefugges a terhesseged es a felmondas kozott?

Nem tudom, h. itt mennyire engedekenyek az orvosok, de marha stresszes a helyem, igazabol mar holnaptol nem mennek, ha lehetne..., de ezzel tuti vagyunk igy egy paran...

Megvettem az elso mami-szoknyat, gumis felul, bo alul, es marha csini, de a legjobb, h. nem piszkalja a pocimat :-)

KépKép
KépKép
vitte

Benita,
jaj, nagyon sajnálom a munkahelyedet. Szerintem is gyorsan kezdjél el másik helyet keresni, mert új munkát találni szerintem nem megy manapság valami gyorsan. Szabi alatt könnyebb lenne keresni, nem?

Ha jogutód nélkül szűnik meg, attól még jogosult vagy GYED-re, nem? Két éven belül kell lennie 180 nap munkaviszonynak, én így tudom.

Majd este megkérem férjecskémet, fényképezzen le.

Cirkuszka,
szerintem ne hagyj itt minket.

Vitte,
a hazaköltözés miatt nem fogsz kapni semmit? Ha EU-s országban dolgoztál, itt is jogosult vagy ellátásokra. Egyik ismerősünk is megkapta, az igaz, hogy jó pár hónapos késéssel és sok ügyintézés után. Ő Németországban dolgozott.

Sajnos a véreredményeket én nem nagyon tudom értelmezni. Nekem csak a fehérvérsejt volt egy kicsit a határérték felett, de a doki nem mondott rá semmit. Biztos majd megmondja a dokid, van-e teendő vele. Mikor mész hozzá?

KépKép
nanett

Kép

Szóval így nézek már ki.

KépKép
nanett

Sziasztok!

Nanett: nagyon helyes pocid van :D ..kár,hogy nem látni a pofidat is
Benita: szomorúan olvastalalak :( ..nagyon sajnállak :cry:
Én is úgy tudom, hogy ha megvan a 180 ledogozott napod jár a gyed.., de érdemes már most felhívni az oep-et....szerintem tervezhetsz babát a jogosúltság meg van ..sőt , ha addig teherbe esel menj el azonnal tp-re(ha rendes a dokid ír egy papírt, hogy veszélyeztetett vagy), az éves szabidat meg kötelesek megadni vagy kifizitetni....
Velem nagyon rendesek voltak mikor megtudták, hogy terhes vagyok(8 hetesen)...egyből tp-re küldtek és az összes szabimat kifizették az elmúlt években még az első évben jutalmat is kaptam(3 hónapot dolgoztam ) és Bence születésénél ajándékokat hoztak.a mai napig szupi a viszonyunk és még a főnököm bíztatott a kistesóra :D .....szóval nekem állati szerencsém van a melőhelyemmel!!
Vitte: igaza van omr-nek ...én tuti nem jönnék haza...gondold ez nagyon át!!
Luisa: szerintem jól teszed!!...menj minnél előbb betegszabira...nekem felhőtlen, nyugodt terhességem volt és ez kihat a bébire nagyon..később is(ez az én személyes véleményem)

Na megyek....megnézem mit alkottak a Portugálok :D

Kép

Kép
timcsusz

Sziasztok,

Nanett, cuuuuki vagy! Hat nem csodalom, h. te sem tudod rejtegetni :-)

Timcsusz, hat oszinten szolva en meg ilyen melohelyrol nem hallottam... Volt oka, h. rogton tappenzre kuldtek? Tehat pl. veszelyes anyagokkal dolgoztal? Vagy ilyen nagy a szolidaritas nalatok? Hat ez tuti nem multira vall, nalunk kizsigereles fog folyni az uccso percig... (elore latom).
Ferjem szerint minel hamarabb mondjam meg en is, ha gond lenne, bar nagyon pozitiv minden, akkor max. sajnalnak, ha nem ugy jon ossze. De megis irtozok a gondolattol, 4 pasi ele odaallni, nem egyszeru....

Biztos igazad van a nyugis terhessegrol, meg hogy kihat, ez igy logikus. En ugy erzem nyugisabb vagyok, es nevetek a hulyesegen. De azert neha meg porolok, ha kell :-)

Hazakoltozes elkerulhetetlen, ferjnek otthon van cege, jol megy, es sokat kell otthon lennie. Mi a fenet csinaljak en itt egyedul terhesen/bebivel ???!!! Egyetlen megoldas, es mindketten mar 1000 eve kertes hazra vagyunk. Csalad/baratok is nagyon fontos faktor. Bizunk benne, h a megszoritas utan nagyon jo lesz....

A gyes tema, hat igazabol innen szeretnek kapni, mert sokkkkkkal tobb, a kerdes, h. megkaphatom-e ha nem elek mar az orszagban, ill. nincs bejelentett cimem... Mivel itt vagyok allomanyban es 2 ev mulva visszavarnanak, nem keptelenseg, h. talalok vmi kibuvot....

Nem lakik vki veletlen Gyomron vagy azon a reszen? Nem rossz telek arak vannak arra es Bp-re 20 perc alatt be lehet erni.

Marha nehezen birom a meleget lanyok, es meg hol jarok nehanyotokhoz kepest....

Szep vasarnapot!

KépKép
KépKép
vitte

Nanett,

aug. 3-an megyek ujra. Aztan utanaolvastam, es tobb helyen irjak, h. terhes no veret nem szabad normalis esetekhez hasonlitani, mert termeszetes, h. felhigul a ver (?!), tehat nem aggodom. Az aggaszt picit, h. semmi szaron nem estem at..... Cicusaim meg mindig a nagyinal es lehet, h. a terhesseg vegeig biztonsagosabb igy....

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok! Mindenki jól van? Nekem most van peteérésem... kicsit meglepődtem, mert kb. egy hete is azt hittem a hőmből, de most még lejjebb kúszott... úgyhogy valszínű, nem fog még megjönni... de sebaj! Itt a nyár-megyünk 2 hét múlva szüleimhez, aztán nyár végéig remélem, összehozzuk a babucit! Újabb terhes-jelöltek?
Lányok, ugyebár májusban nem mertem belemenni a Balatonba-mellesleg hideg is volt, most meg azért nem merek bemenni a tóba, mert mi van, ha még nyitva a méhszáj, utána meg mi van, ha terhes lettem... aztán meg jön az ősz!
Úgyhogy az idei pancsolásról ennyit... dehát ez legyen a legnagyobb bajom! :wink:

Kép
vio

Itten van a görbém. Érdekes, nem??? Kép

Kép
vio

Sziasztok!
Jó volt olvasni a sok hozzászólást, mi a hétvégén Battonyán voltunk keresztelőn, kicsit sokat utaztam :).

Nanett:
nagyon cuki a pocid, hát az enyém még nem ekkora :), de ha nagyobb lesz picit én is fotózom :)

Timcsusz:
hol van ez az álom munkahely? :) én kiváncsi vagyok, hogy fogják tolerálni a kollegáim a tényt... :) A kolleganőm nem miattam mondott fel, csak elege lett, tudjátok nagyon jól megy a cégnek, főleg a tavalyi év, de megbecsülést nagyon nem kap az ember, csak sok melót.
én kivárom még ezt a 3. hónap végét, és ágyesz-bugyesz, igazad van Tomcsusz, most a baba a legfontosabb, csak a 3 hó előtt nem akarom otthagyni őket, mivel mi van, ha a babuci mégsem akar megmaradni... :(, de remélem nem így lesz.

Lányok:
én azt mondom nektek, mondjátok el ti is benn, ne legyünk babonások, és jobb, ha odafigyelnek kicsit ránk, hogy ne legyen nagy stressz, mert az a babának nagyon ártalmas...

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok Lanyok Mamak :lol:

Nem tudlak itt hagyni Titeket! De egy kicsit jo volt a maganyomba zuhani es atgondolni a dolgokat, most meg a baratnomhoz lejottem egy kis "terapiara" a 2 honapos gyonyoru lanyahoz lol: :lol: Kibabazhatom magam, gond nelkul megkapom a babat, kivehetem, etethetem es ez nagyon jo erzes :lol: Kicsit jobban erzem magam :roll: , de a mensimrol csak anniyt hogy nem vmi eros volt mint szokott es mar el is mult... Apa jon haza csutortokon jon haza hetfon mar megy is vissza, aztan en hetfon megyek Balcsira Nagyimmal meg ket unokatesommal es tok jo lesz hogy 3 unoka egyutt lesz :lol:

Nanett! Nagyon szep a pocid :) :)

Lanyok meg kernek egy kis idot Toletek, egy picit meg elvagyok magamban a lelkemet apolom de olvaslak Titeket!!!!
Nagyon jo hogy vagytok Nekem es apoljatok a lelkemet! Es igy egyutt vagyunk!!! :) :)

Puszi Nektek

Kép

Kép
cirkuszka

Timcsusz!
Nem akartalak megrémiszteni benneteket (már a pofimmal):D

Álommunkahelyed van tényleg, én még ilyenről nem is hallottam!

Vitte!
Akkor tényleg vigyázz magadra.

Vio!
Ez tényleg érdekes egy hőgörbe. Nem lehet, hogy még nem állt be rendesen a ciklusod?

Cirkuszka!
Aztán gyere ám minél gyakrabban, várunk! Remélem, hogy idővel egyre bizakodóbb leszel. És hogy nemsokára eredményesek lesztek baba-téren. Esküvővel mi a helyzet?

Luisa (és többi kismama)!
Majd várjuk a többi fotót is. Ha már én így "elárultam magam", tessék követni a példámat.

KépKép
nanett

HELLÓ LÁNYOK!
3 hét mulva kell visszamennem uh-ra ,remélem minden rendben lesz, amúgy hétvégén levittük a kutyusunkat a Tiszára megfürdetni. Én elégé elégtem szerintetek nem ártottam a babának vele, most akarok venni, egyrészes fürdőruhát, mert állítólag a hasat nem érheti a nap Szerintetek ha leégtem mit csináljak, nem lesz gond
piros adrienn

Adri! Nem lesz gond, ne aggódj. Én kimondottam rákérdeztem a nyaralás előtt és azt mondta a doki, nyugodtan napozzak.
Mondjuk a hasam extra vastagon bekentem, de azért meglátszott a bikini vonalam.

Lányok!
Rajtam még mindig nem igazán látszik..
Úgy örülök amúgy, mert hétvégén elmondtam barátnőimnek, és kiderült, hogy az egyikük szintén kismama!! Tök jó!!!

omr

Szia-mia Mindenkinek !

Nagyon köszi az együttérzést a melóhellyel kapcsolatban. Jól esett. :roll:
Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy baba legyen, vagy új munkahely. De már nem is figyelek rá túlzottan, úgy gondoltam, ha lesz baba, akkor legyen, még ha melóhelyem nem is lesz. Nekem csak az számít, hogy lehessem babám. Majd leszünk valahogy.
Lányok! Köszönöm a tanácsokat a gyes-sel, gyed-del kapcsolatban, igazából körül kell néznem törvényileg pontosan mindennek. Azt én is tudom, hogy 180 nap biztosítási jogviszonynak kell lennie, de azt hiszem, a "táppénz megoldás" nem ment meg. És valami olyasmit is olvastam egy jogszabályban, hogy a 180 napos jogviszony, + munkanélküliség (???) időtartamán belül kell megszületnie a babának. Mert ha túllépem az időt, már megszakad a folytonos biztosítási jogviszony, és akkor nem jár a bér alapján a gyed. Ezt még pontosan meg kell néznem. Egyébként azt sem tudom, hogy táppénzre ki venne, ha nincs munkahelyem. :shock: Mert jogutód nélküli megszüntetésnél elküldik a táppénzen lévőket is. :cry:

Nanett
Igazán szép a hasikád. Kár, tényleg, hogy az arcodat nem mutatod. :wink:

Timcsusz
Nekem hasonló munkahelyem van (Volt??!!), mint ahogy a tiédről írsz. Nálunk az előző babámnál, mindenki várta a picit, mindig mindenki rám figyelt, engem kímélt, nekem segített. Ja, és a főnököm is, ez nem utolsó szempont!!! És ami a végén történt, azt is nagyon együttérzően dolgozták fel, és fogadták el. (És most ugyaúgy várják ők is a következőt.)

Bizony sok múlik nemcsak egy munkahelyen, hanem az egész közösségen, társaságon, akikkel dolgozol. Szerintem mindenki maga érzi, hogy mikor jó és érdemes elmondani a terhességét, kímélve magát a sok stressztől, túlmunkától, hajtástól, stb-stb.
Ha olyanok az alkalmazottak, hogy nem kímélik az embert, felesleges tovább dolgozni. A kismamákat védi a törvény abban a tekintetben, hogy terhességi táppénzre mehetnek attól a pillanattól kezdve, amikor megállapítják nála a terhesség tényét. Nem kell ahhoz veszélyeztettnek lennie, vagy veszélyes körülmények között dolgoznia. Ezt ne felejtsétek. Innentől kezdve pedig már mindenkinek egyéni döntése, hogy mit választ: nyugodt, békés terhességet, vagy az ellentétét.

Vio
Szerintem is azért ilyen hepehupás a görbéd, mert most akar visszaállni a ciklusod. :wink: És szerintem nyugodtan fürödj a Balcsiba, ha jól esik. Úgyis a természet dönti el, mit akar. Gondolj bele, más mindenre képes, semmire sem figyel, és mégsincs semmi baja.

Vitte
Én úgy tudom, hogy ha a baba külföldön születik meg, és ott anyakönyvezik, akkor kintről jár a gyes, gyed, stb. Függetlenül attól, hogy utána hol laksz.

Benita
benita

Sziasztok!

Benita: Nagyon sajnálom a munkahelyedet. Amúgy mi újság?

Vio: Ne aggódj, még nincs veszve semmi, a cikusod még rendezetlen. Ha már egyszer megjön rendesen, akkor fog visszaállni a ciklusod. Igazából én akkor még vártam egyet, hogy megtudjam, hány napra állt vissza. Egyébként nekem is a műtéttől számított 4. hétre jött meg újból, utána visszaállt 35 napra.

Én a múlt héten csütörtökön voltam dokinál, végre néztek hormont, majd jövő héten lesz eredmény. Csütörtökön vissza kell mennem, akkor néz pé-t. Akkor már 15. napon leszek. De még az sem biztos, ha lesz is pé-m, hogy megreped a tüsző és terhes leszek. Röviden ennyi, majd meglátjuk mi lesz a vége a hormonnal együtt. Minden esetre örülök, hogy van már előre lépés. Ja, és ajánlotta a 4-5 nap szünetet a pé előtt, biztos, ami biztos alapon. Úgyhogy mi önmegtartosztatást végzünk tegnap óta. Remélem, majd ez eredményhez vezet.

Anita
Kép
Kép
péknéanita

Szép napot lányok!

Vitte: veszélyes anyagokkal foglalkozik a cég...legfőbbként ezért küldtek tp-re
a hazautazásod így már érthető!
Vio: szerintem is a ciklusodnak még idő kell...fürcsizni meg fürcsizhez bátran :D
Benita: nagyon pozitív a hozzáállásod...tetszik! ..és ne felejtsd el mit mondtam...ez a hónap a miénk!!!
Adri: neaggódj..nyugodtan napoztasd az a pocit..persze óvatosan és 6 hósan Rodoszon pihiztem :D

Lányok, hol vannak azok a pocis képek?

Kép

Kép
timcsusz

Timcsusz!
Én 6 hetesen pihiztem Rodoszon! :D

Küldeném én a képet, de nem látom, hogy nőne a pocim.
Küldjek a cicimről? Az már egy számot nőtt!! :lol:

Ki lehet valahogy kapcsolni a negatív gondolatokat a fejemből? Elegem van belőlük!! Abból is, hogy nem érzek semmit.
A héten megyek hüvelyi UH-ra, be vagyok tojva.

omr

Egy kis jo kedv :lol:

Hány fórumozó kell egy villanykörte kicseréléséhez?
1 aki kicseréli a villanykörtét és beírja, hogy ki lett cserélve
14 aki megosztja a hasonló tapasztalatait a villanykörte cserélésről, és hogy hogyan lehet más módon is kicserélni
7 aki figyelmeztet a villanykörte cserélés veszélyeire
1 aki az egészet átrakja a világítás topicba
2 aki nem ért egyet ezzel és átrakja az elektromosság topicba
7 aki felhívja a figyelmet a nyelvtani hibákra a villanykörte cserélésről szóló hozzászólásokban
5 aki flame-eli a nyelvtanárokat
3 aki kijavítja a nyelvtani hibákat a flame-ekben
6 aki vitázik azon, hogy "villanykörte" vagy " villany körte" másik 6 aki hülyének ítéli ezt a 6-ot
2 gyártásban jártas mérnök, aki felvilágosítja a csoportot, hogy a helyes kifejezés a lámpa
15 mindent tudó aki azt állítja, hogy dolgozott az iparágban, és a villanykörte kifejezés teljesen korrekt
19 hozzászóló aki azt mondja, hogy ez a topic nem a villanykörtékről szól és legyenek szívesek a beszélgetést egy villanykörtés topicban folytatni
11 aki megvédi a hozzászólásokat, mert mindannyian használunk villanykörtét ezért a hozzászólások idevágóak a fórumba
36 vitázik azon, hogy melyik módszer a legtökéletesebb a villanykörte kicserélésére, hol lehet megvenni a legjobb villanykörtéket, melyik márkájú villanykörte a legjobb ehhez a technikához, és melyik márka hibás
7 aki hivatkozásokat ír be, ahol különböző villanykörtékről lehet látni példákat
4 aki megállapítja, hogy az előző hivatkozások nem jók, és beírja a jó hivatkozást
3 aki olyan hivatkozásokat ír be amiket a beírt hivatkozások alapján talált
és ezek alapján hozzákapcsolható a villanykörte a fórumozó csoporthoz
13 aki belinkeli az összes hozzászólást, az összeset idézőjel közé véve odaírja, hogy "én is"
5 aki beírja, hogy nem fog többet írni, mert nem tudják többé kezelni a villanykörte problémát
4 aki azt mondja, hogy "nem beszéltük már meg ezt nem sokkal ezelőtt?"
13 aki azt mondja, hogy "csinálj inkább egy Google keresést a villanykörtékre, mielőtt kérdezel a villanykörtékről"
1 aki az eredeti hozzászólásra válaszol mától 6 hónap múlva, így újrakezdi az egészet

Kép

Kép
cirkuszka

Cirku
Nagggyon tökéletes a humorod. Tuti jót derültem az írásodon. Végre valami megcsillant benned!!! :P :D
Ja, és természetesen igazad van!!!!!!! :wink:

Kép

Benita
benita

Sziasztok Lanyok!
Latom jo hangulatban teltik a het elso napja!

Vitte,
Meg regebben kerdezted, de azota hol elutazo, hol olvaso uzemmodban voltam... szoval most az Egyesult Allamokban vagyok.

Nanett,
Micsoda poci! Jo volt latni a hasonlosagot ;) .

Benita,
Hat nem egyszeru ez a munkahely problema, szerintem minel elobb jarj utanna mindennek. Es hacsak meg tudjatok oldani, szerintem ne varjatok a babaval, hiszen a korulmenyek sosem lesznek teljesen idealisak, plane tokeletesek, az ido meg csak megy.

Cirkukam,
Igen, igy kell ezt csinlani. Latom tenyleg jot tett a hetvegi kiruccanas... Amit meg a forumrol irtal, hat no comment, halalra rohogtem magam :D.

Anita,
De jo hogy vegre sinen vagy! Biztos vagyok, hogy van ertelme ennek a kivizsgalasnak, kivancsi vagyok mi lesz a 15 napi uh-n.

Vio,
Huh, nagyon nehez lesz kinntartani magad a vizbol... En inkabb megkerdeznem a dokimat, mi a velemenye a furdozesedrol... Lehet hogy pancsizhatnal es feleslegesen tartoztatod magad. Ha meg terhes leszel akkor is furcsizhetsz nyugodtan, en majd' egy orat uszom minden nap miota babat varok es mindig iszonyu jol esik. Csak nehany extra hanyos napot hagytam ki. Persze en is megkerdeztem a dokimat :) .

Omr,
Ne legyel betojva. Mit mondjak en is be voltam, aztan nem is kellett volna ;). Ugyhogy te inkabb ne :D ! Melyik nap mesz uh-ra? Ugye nem kell mondanom, hogy kepet kerunk?

Cic,
Elsz meg? Gondolom mar visszajotettek, irhatnal par sort hogy mi van veletek!

Pa Lanyok, mindenki vigyazzon magara!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok! Holnap lesz HOLDTÖLTE!!!
Úgyhogy elvileg még meg is jöhet holnap!!! Az tök jó lenne... :roll: :oops: 8) bocsi...
csak folyton sürgetném már magam!

Kép
vio

Hello Lanyok :lol:

Ma sajnos veget er boldog babazos napjaim megyek haza :cry: :cry:
Olyan jo volt a kis nuncissal jatszani :lol: Annyi energiaval feltoltottem hogy csak na!! Remelem lesz hatasa :lol: A Paromnak is megmutattuk webkamon a babat hat en meg ferfit igy nem lattam, ahogy tudd nezni egy babara , el is olvadtam tole :lol: Tenyleg kislany kene nekunk :) :)

Van megint egy jo kis iromanyom amit erdemes elolvasni :lol: Hosszu lesz de VICCES nagyon :D

Hogyan készüljünk fel a szülői hivatásra

1. (Nők számára) Az anyaságra való felkészülésként vegyél pongyolát, és akassz a hasad elé egy nagy babzsákot! Hagyd ott kilenc hónapig! Amikor a kilenc hónap letelt, vedd ki a bab 10%-át.
2. (Férfiak számára) Az apaságra való felkészülésként, menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy szolgálja ki magát! Azután menj a szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át! Menj haza! Vedd elő az újságot, és most utoljára olvasd el!
3. Mielőtt vállalkozol a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mértékü elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanusított magatartásán és általános viselkedésén! Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ!
4. Hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel s alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal! 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni! 12-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal 1 óráig! Állítsd be a vekkert 3 órára. 2-ig feküdj ébren, 2-kor kelj fel, és igyál valamit!
Feküdj le háromnegyed 3-kor! 3-kor, amikor a vekker megszólal, kelj fel!
Énekelj a sötétben halkan 4 óráig! Állítsd be az órát 5 órára! Kelj fel!
Csinálj reggelit! Csináld ezt 5 éven át! Közben nézz ki boldognak!
5. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre!
Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba, és tisztítsd meg a frissen festett falon! A foltokat fesd át zsirkrétával! Na, hogy tetszik?
6. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik!
Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot! Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idő: az egész reggel.
7. Végy egy tojástartó dobozt! Egy ollóval és egy doboz festékkel csinálj belőle krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt! Ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj belőle karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy pingponglabdát és egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.
8. Felejtsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház előtt fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki! Vegyél egy csokoládé jégkrémet, és tedd a kesztyűtartóba!
Felejtsd ott! Végy egy tizforintost! Dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes!
9. Készülj fel a sétára! Várj a vécé előtt egy fél órát! Menj ki a bejárati ajtón!
Gyere vissza! Menj ki! Gyere vissza! Menj ki megint! Menj le az utcára!
Gyere vissza! Menj le megint! Setálj az utcán egészen lassan 5 percig!
Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendőt és döglött bogarat útközben! Ugyanazon az úton gyere vissza! Ordíts olyan hangosan, ahogy csak birsz, amig minden szomszéd ki nem jön és rád nem mered! Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kisgyereket!
10. Mindent ismételj meg legalább ötször! Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket! Egy felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél! Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kívülre engednéd! Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek! Amig ezt nem tudod könnyen megcsinálni, ne is ábrándozz gyerekekről!
11. Vájd ki egy dinnye belsejét! Csinálj rá egy kis lyukat! Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfőzeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedező dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülőgép! Csináld, amig a spenót fele el nem fogy! A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belőle bőven!
Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!

Remelem egy kicsit lehet belole tanulni :D
Pusziiiiiiiii

Kép

Kép
cirkuszka

Cirk

Jó ám!!!!! :P :D :P :D :P :D
De egyvalami kimaradt!!! :shock: :o :shock:
Erre nem készítettél fel minket:

Kép

A hisztiiii!!!!!!!! :oops: :x :? :x :evil: :evil: :oops:

Üdv: Benita