Sziasztok,
Madaran, átérzem, amit írsz. Egyrészt a késő délután, kora este gyakran nálunk is necces, és ugye ilyenkor már mi sem vagyunk olyan ropogós fittek...
Ilyenkor néha nagyon kivagyok, hogy a háztartás se megy, ő sem érzi jól magát és apa is szeretne vacsorázni, mire megjön.
Én ezeket szoktam bevetni, napja válogatja, mi válik be, bár leginkább az első...
1. Konzekvensen odacsoportosítok minden munkát a szőnyege tájára: vasalás, varrás, ruhapakolás etc. Ilyenkor pici dédelgetés után leteszem ülve a szopipárnába, kezébe egy érdekes játék és 1-2 percig még simizve "beindítom" a játékot. Persze vasalás közben is beszélgetek hozzá, és nem törődöm azzal az 1-2 perc nyafival, ami 1 méterre való távozásomat fogadja (egy kis kordon van már a szőnyeg körül, mert mindenhonnan kimászik). Ilyenkor gyakran megnyugszik, figyeli, amit csinálok, és hallgatja a hangomat. Negyedóra után kb. elunja magát, és elindul a szőnyegen. Bemászkálja a terepet, játszogat kicsit, ledönti a puha kocka várakat, amit előzőleg ügyesen elrejtettem neki, és közben halkan dünnyög. Sajna ilyenkor megpróbál engem is megközelíteni, a kordon miatt azonban elveszít szem elől, és előbb-utóbb nyüszibe fog. Egy picit még beszélgetek vele (hozzá...), aztán felveszem, adok neki pár korty vizet, vagy sétálunk egyet a lakásban, és újrakezdem a dolgot. Nekem néha így 1 óra is sikerül, ami nem sok, de tűrhetően lehet haladni a vasalással, amelyből az elkövetkező 10 évben úgyis mindig lesz utánpótlás.
2. Átadom apának, és robogva nekiesek az esti teendőknek. 20-30 percenként rájuk nézek, vagy peluscsere, etetés/itatás stb.
3. Apával együtt leülünk mellé a szőnyegre, és játszunk vele. Ha feltöltődik érzelmileg, és jókedvű, utána egy darabig ő maga is elvan - néha a Híradó elejét meg is tudjuk nézni...
4. Kenguru
5. Viszem magammal a lakásban, és ha nem tudom, járóka. Ez utóbbi nem mindig válik be, mert nem mindent lehet jól megfogni, sokszor csak totyorgok, és ő is mindig kifordul a karomból nézelődni vagy megfogni valamit (pl. a lábos fülét
)
6. Nem veszek tudomást a nyüsziről, csinálom az esti teendőket. Néha felveszem, ha nagyon nyűgös, de amint megnyugszik, leteszem. Végig lát bennünket, de ha sok a dolog, mert pl. apa külföldre/vidékre készül, akkor várnia kell egy kicsit a játékra. Elég stresszkeltő hallgatni a nyüszijét, de a férjem sem mehet gatyában tárgyalni. Sajna ez van, de állítólag 9 hónapos tájra megszűnik ez, és akkor már elég jól elvannak a babák. Na, kíváncsi leszek. Többgyerekesek, kérlek, ne vegyétek el álmaimat!
Ja, és alvásidőre, én is sok mindent tervezek, ami nem valósul meg! Ne is törődj vele; majd holnap! Gyere inkább, és írj pár sort magatokról! Mit játszotok, jobban vagytok-e, mit tervezel tavaszra!?
Ákoska 6 hónapos 2hetes és 2 napos, és pillanatnyilag nincs vonalzója, de van egy grafomán anyukája.