Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megint eltűntem pár napra, de mentségemre legyen szólva, hogy nagyon vacakul vagyok már napok óta. :oops: :oops: :oops: Mandulagyulladás, fejfájás-, fülzúgás és fülsüketülés, nátha, köhögés, rossz közérzet, ízületi fájdalom...... stb. A lényeg az, hogy babócám és a családtagok sem betegek.
Kicsit le van már gyengülve a szervezet így tél végén.

Jobbulást a betegeskedő babáknak is!!! Olvastam, hogy mennyien nem vagytok jól! A fenébe is véget érhetne már ez a fránya tél! :twisted: :twisted:

Lina, remélem már Levi jobban van. Elég ijesztően hangzik, amit írtál róla. Ilyen fura hatása lehet a gyószereknek?? :shock:

Oui, a More milkre nekem az egyik barátnőm esküszik, neki nagyon bevált, bár igen drága a szer. Ő több mint egy éve csak feji a tejet, mert nem szopik a babája, aki koraszülött volt. Nekem szopi nélkül csak egy hónapig működött a fejés, aztán elapadt a tej, próbálhattam én akármilyen serkentő teát. Számomra valamennyire a Laktoherb vált be.

Irdab, remélem, hogy Zora hamar rendbejön. Amennyire csak tudod, lásd el sok folyadékkal!

Ádibaba, mi az Aventes üveget szoktuk meg a kezdetektől. Dávid már korán tápos volt - részben -, és azóta is ezt a cumisüveget kedveli, máshoz nehezen alkalmazkodik. Nemrég vettem egy Babylove-os cumisüveget csak teaivásra, azt már megszokta.

Kérdésem: a babáitok visszabukják még az ételt? Az én kicsim még mindig bukós, a szilárd étel is sokszor visszajön, igaz kis mennyiségben, de étkezés után akár még 3 órával is. Fordulgatnánk már többet, meg kezdene kúszni, de a kajcsival gyakran ilyen csúfosan járunk.... Valami ötlet esetleg?

Üdv,J

Kép
judi79

Oui: természetesen nem néhány kiló miatt érzem magam rosszúl hanem 40kg súlyfeleslegtől :!: Nagyon fájnak a térdeim is és az állandó lelki cseszegetés amiket írtam nem tesz jót.

Irdab: köszi :P novemberben jönne a tesó :shock:
ha jövőhéten sem jön meg tesztelek

Judy79: nekem Hajnusból a tízórai után vissza jött egy kis emésztetlen alma pép mert hasra fordúlt. És azért néha tej is jön vissza volt hogy kicsit több mint kellett volna.
Vendég

Sziasztok!

Bikmakk: Okés! :) Így már értem. :)

Irdab: Remélem Zora hamar meggyógyul!!!

Piroska: Nekem januárban volt valami menstruáció szerű dolog, de azóta semmi... :? Terhes pedig biztos nem lehetek, mert ha igen akkor én leszek a következő Szűz Mária. Azért mondom mindezt, mert szerintem szoptatás mellett még simán előfordulhat, hogy egyáltalán nem rendszeres a menstruációja az ember lányának. :)
De azért, ha megnyugtat nyugodtan csinálj tesztet. :)

Ádibaba: Nekünk is van Avent cumisüvegünk, de amióta kaptam egy Tomee Tippee-t a Tescoban ajándékba azóta csak abból kapja lefejt tejet Zarus, ha én nem vagyok itthon. David azt mondta, hogy ezt sokkal jobban szereti, és sokkal könnyebben is eszik belőle Zarus. Szerintem ez a formája miatt lehet, mert szinte úgy néz ki mint egy igazi mell és mellbimbó, és mintha puhább is lenne mint az Avent szilikonja.

Oui: Gratulálok a fogacskához! :)

Judi: Zarussal is előfordul, hogy bukik és a pépes kaja is visszajön. Sőt sokszor nála is van olyan, hogy sokkal azután jön vissza miután evett. Azt olvastam valahol, hogy ez simán lehet attól, hogy többet mozognak a babák (forgás, kúszás ilyesmi). Felkavarodhat a gyomruk talán, vagy egyszerűen a mozgás miatt nem tud rendesen záródni a gyomorszájuk. Azt is írták, hogy ez elmúlik idővel, ahogy a szervezetük jobban megszokja ezt a nagy ficánkolást. :)
Neked is jobbulást!!!
Én ugyanígy jártam. Se David, se Zarus nem kapta el tőlem a megfázást... Szerencsére megúsztam az antibiotikumot, homeopátiás szerekkel meg infralámpával kúráltam magam. No és persze rengeteg hársfa teát ittam hársfa mézzel. :)

Nekem nagyon fárasztó hetem volt... Ott kezdődött, hogy a hét elején teljesen kész voltam a megfázástól, és emiatt a türelmem is padlón volt, meg baromi fáradt is voltam, mert nem tudtam aludni rendesen. Aztán Zarus kb egy hete nagyon kínlódik ezzel a fogzással. Vasárnap óta ma volt az első este, hogy úgy aludt el ahogy eddig, magától. A mai napig ölben magamhoz ölelve kellett ringatnom. Ez persze napközben is így volt. Ja és ha éppen nem aludt akkor szinte csak nyűgösködött ami egy idő után átcsapott ordításba... És még mindig semmi. Borzasztóan dagadtak az ínyei, a Dentinox semmit sem ér, mert vagy szinte rögtön lenyalja vagy alapból nem használ. Úgyhogy végső esetben Nurofent adtam neki. Esténként sajnos erre mindig szükség volt az elmúlt egy hétben. :( Ja és hajnalban mikor felkel enni, akkor is csak nyűglődik. Ma hajnalban például végül egy órán át sírt és ordított felváltva. Élmény volt... Kár, hogy a természet nem talált még ki valami fájdalommentes módot a fogak kibújására. :( :?

Üdv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!

Hogy milyen undorító idő van :? :cry: Rémes....

Piroska,ez a 40kg terhesség alatt és után jött rád vagy már előtte is volt felesleged?Ennyi fogyáshoz sztem már egy doki segítsége kellene,nem?MErt gondolom hogy csak figyelni kellene a fogyást,hogy egészségileg rendben vagy-e.
Én 15kg-tól szeretnék megszabadulni,nagy reményeket fűzök az akupunktúrához.Na majd meglátjuk...

Judi,nálunk is sokszor jön vissza kajcsi,és nem is pont evés után,hanem később..de azért nem olyan nagy mennyiségek.Sztem ez attól van,hogy szinte mindig mozgásban vannak,és nem emésztődik meg olyan hamar a kajcsijuk,és így visszajön nekik.

Ádibaba,nálunk Lucánál mindenből csak az Aventos jött be,na Zsombinak meg egyáltalán nem kell az.Én most vettem 2 üveget.el is felejtettem a nevét,a cetlit meg már kidobtam :oops: De nagyon szereti Zsombi,nem olyan erős szilikonja van,mint az aventnek,és a feje is olyan kicsike.De talán vmi Mom márkája lehetett :oops: :oops:

Adri,hogy vagytok?

Orew,sajnálom,hogy a dentinox sem használ :( Az még nekem is elzsibbasztotta a számat :oops: Remélem hamar túl lesztek rajta.Nálunk 3napig volt nyűgi,ma éjszakánk már jobb volt egy kicsivel.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Kenderike
, köszönöm a fotós tippet, meg is néztem az oldalt, az ár tényleg jó, de képzeld, Miskolcon nincs átvételi lehetőség :(!

Cumisüveg:
nekünk Aventes van, abból iszik Emma születése óta, most már a 3 lyukú cumifejjel. Szerencsére jól eszik belőle, semmi gondunk nem volt vele.

A betegeknek jobbulást kívánok! Szerencsére én már teljesen jól érzem magam, a mézes tea, Neocitran segített.

Ma nálunk is rémes, esős idő van :(! Készülünk Anyósomékhoz, ha felkel babóca (nameg a férjem), indulunk.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Angelita

Sajnálom ez eszembe se jutott :(

Kenderike
Kép
kenderike

Angelita
Nagyon bántott hogy nem néztem meg, hogy nálatok van-e átvételi lehetőség, így keresgéltem még.

Nézd meg ezt:

https://asp.photoprintit.de/microsite/index.php

itt van miskolci cím :)

március 11-ig van az akció

Kenderike
Kép
kenderike

Tündi: már a terhesség előtt is volt rajtam felesleg, szerettem volna kicsit fogyni előtte azért úgy is döntöttünk hogy halasztjuk a gyerekprojektet de az isten úgy akarta hogy épp akkor legyek terhes.
Mikor kijöttem a kórházból akkor lement 10kg, de most nem rég visszajött újabb 5kg. Valaki írta hogy a szoptatás alatt lehet a legtöbbet fogyni, hát ezzel én nem értek egyet. Nagyon sok ismerősöm bizony azt panaszolta hogy ők inkább híztak a szoptatás alatt mint fogytak volna. Nálam is így volt -10kg-val jöttem ki a kórházból utána lement még 3kg aztán szépen lassan újra hízni kezdtem. És bizony mindenképpen beszélni akarok egy dietetikussal és a háziorvosommal is konzultálnom kell. Az akupunktúra nagyon jó módszer, anyukám annak idején 30kg-ot fogyott le tőle. (nálunk örökletes a telt testalkat) Mondjuk anyu a szoptatás alatt hízott meg nagyon, már a kórházból is többel jött ki mint bement.
Vendég

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:21-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

...........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:20-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Mosható pelus eladó!

Monapel praktika 20db-os szett fehér színben plusz külsőkkel és plusz betétekkel. Bolti ára 40.000 Ft, 10.000-ért odaadom.

Elméletileg 3.5 kg-tól 20 kg-ig jó, de nekünk nem vált be a legelején, így csak 1 pelust próbálunk ki, a többi vadi új, csak egyszer ki lettek mosva.

Utólag tudtam meg más anyukák tapasztalataiból, hogy igazán 7 kg felett jó ez a típus, de addigra már úgy belejöttem az eldobható pelusok használatába, hogy már lusta voltam áttérni a moshatóra...

Szóval akit érdekel priviben megtalál. Budapesten a belvárosban és környékén átvehető.

Kép

Kép
sz.veronika

Angelita,jó kikapcsolódást anyóséknál.

Piroska,írtam kicsit fentebb,hogy nálam,hogy volt ez a fogyás-hízás szopi alatt.Lucánál fogytam,Zsombinál híztam.hogy ezt mi befolyásolja nem tudom :roll:
AKupunktúrával akpcsolatban remélem nem én leszek az akinek nem fog segíteni :roll: :oops:

Kandi,ment szavazat :)

Kép
Kép
tundi24

Ádibaba,
mielőtt vennél MAM cumisüveget: a MAM cumifej külön kapható, és tökéletesen illik az Aventes üvegbe. Lilinek is csak így jött be. A mai napig így nyuszikakaózik, hog Avent üveg MAM fejjel.

Judi,
Levi refluxos elég rendesen születésétől fogva, de őt kezelik, gyógyszert is kap rá. És még e mellett is visszajön a pép is, ha úgy gondolja. Már pörög nagyon, mind a négy irányba, és négykézlábra is többször feláll pár másodpercre. Mondta is a gyógytornász, hogy nagyon elégedett, ahhoz képest hogy 6 hete a nulláról indult, gyakorlailag mindent tud, amit az ő korában kell.

Oui,
én próbáltam a More Milket, de nem nagyon volt hatása. Nekem a babylove szoptatósteája volt a tuti.

Voltunk tegnap gasztroenterológián kontrollon. Még akkor is volt némi hatása a kúpnak, meg elmeséltük, hogy mit csinált Levi előző nap, és mondta a doktornéni, hogy tipikus tünetek arra, hogy nem tudta bontani, és lehet, hogy ha még egyet adunk Levinek még mérgezést is kapott volna. Hát tök jó.
Viszont megkaptuk az emelt családi pótlékot a refluxra így 3 hónap kezelés után, hogy nem javult. A TGYÁS-GYED különbségből legalább 10% visszajött :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kenderike, köszi szépen, meg fogom nézni :)!

GP Ági Ákoskáját Isten éltesse sokáig névnapja alkalmából :)!!

Mindenkinek jó éjszakát :)!

Kép
angelita

Kandi, 3 szavazat ment tőlem -kívánom, hogy nyerjetek :wink: !

Kép
angelita

Sziasztok!

Lina,hu de jó,hogy nem adtatok több kúpot Levinek!

Goldplast,Ákosnak utólag is nagyon sok bolodg névnapot kívánunk!! :)

Kinél milyen időjárás van ma?Itt most nem esik szerencsére,de elég borongós idő van.Tegnap néztem az időjárást és még mondanak lehülést! :( Pedig már jó lenne ha jönne a jó idő!!!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Háát bocsi mindenkitől de rengeteg minden történt felénk...
Majd ha lesz szusszanatnyi időm,mostmár elmesélem...
Képtelen vagyok vissza olvasni annyit írtatok :lol:

De amit már sikerült arra reagálok...Hát nem sok de sok kicsi sokra megy :lol:

Lina!
Pont most kezdtem olvasni a PCO-s dologról a neten..Az történt,hogy az ex sógornőm a héten szült és leesett a baba vércukra.Időre szült sőt pár nappal később és 2700lett a baba,tehát kis súlyú.
Azt olvastam,hogy ez oka lehet annak,hogyha anyukának PCO-ja van,főleg ha kezeletlen..
Szerintem náluk ez lehetett.2-3évig próbálkoztak a babával mire össze jött,kis súlyal született...stb.Úgy tudom a FAnnitól,hogy sosem mondták nekik,hogy gond lenne...
No és egy doki azt írta,hogy a nyugati orvoslásban ma már rájöttek,hogy többet árt a met abbahagyása mint a szedése.Tehát ő a terhesség végéig alatt és szoptatás alatt is ajánlja a met szedését..

A másig a hozzá tápi meg a glitén..Én is adtam már a Reginek de nem viszem túlzásba.
Megkérdeztem kettő védőnőt is.Mindkettő azt mondta,hogy inkább 8-10hós kor közt.Mert lehet örökletes.Viszont nagyon nem mindegy mikor és hogyan kezdődik a gyereknél.Hogy 1-2évesen vitamin hiánnyal vagy súlyos bál károsodással..stb.
Nos így én úgy döntöttem baja nem lesz tőle,ha nem kap glutént...
A védőnőnk azt mondta,hogy fokozatosan!!!Vagyis pl heti 1x mehet egyenlőre és idővel emelni 2-3-4x -re az adását.

mimi12

Sziasztok,
Ákoska nevében is köszönjük a köszöntéseket. Tegnap egy nagyon jó barátunknál voltunk, aki szintén Ákos, és közös névnapozást tartottunk. Kis Tücsök persze a legnyűgösebb formáját futotta (2. számú fog, telehold, front, tyúkok a kerítés szélén, mittudomén), de lélekben már felvérteztem magam, mert Murphy törvénye, hogy a dolgok akkor tudnak a legrosszabbul elsülni, ha nagyon várod őket. Erősítsetek meg többgyerekesek: mikor eszi le a vacsi új rucit? Indulás előtt. Mikor kell pelust cserélni? Mikor már majdnem késésben vagytok!! Mikor pisili arcon magát peluscsere közben? ha már végképp késésben vagytok, és nincs a közelben épkézláb váltóruha csak szárítóról lejött gyűröttkés!!! :D
Szóval kezdettől próbáltam a humoros oldaláról felfogni a dolgot, és így sikerült elég jól éreznünk magunkat, dacára annak, hogy Ákos egész nap dünnyögött és nyafogott, feszítgette a testét mindenre, mint egy primadonna, aki már csak öreglány szerepeket kap.öszi az együttérzést légzésfigyelő-ügyben is.
Linácska, nektek adtak valamit a 24 órás Heim Pálos megfigyelés után? Mert nekem is volt bent ismerős babával, és a szegény kicsit nagyon megviselte az egész, ők meg azon túl, hogy szintén jelezték neki, hogy vannak kisebb légzéskimaradások, nem kaptak semmit, csak hogy továbbra is használják a légzésfigyelőt. :shock: Na most ezért az infóért nem keltjük magunkban a betegségtudatot, hiszen úgyis használjuk a gépet, és nem akarjuk kitenni őt ilyen zrikának a semmiért. Persze ha megismétlődik többször az eset, akkor élni fogunk ezzel mi is.

Hozzátápi: Ákos nagyfiúsat játszik: délelőtt nem hajlandó szopizni, hiába kínálom, de gyümit örömmel elfogad. A krumpli nem barátja, de pl. a répa, sütőtök jöhet. Vettünk tegnapelőtt bébiételeket vésztartinak - jót szórakoztam a választékon, míg az árakon kevésbé! :evil: :shock: Meg is kínáltam sárgabarackkal, és reméltem, hogy marad a hazai almánál, őszibarinál - hát tévedtem. Vidáman bekanalazta két alkalom alatt. Hm..., kisfiam, majd ha itt lesz a szezonja!
Ja, és képzeljétek: először bízzuk rá a gyereket ismerősre. Persze fizetünk is, és már barátkoznak. Az első két alkalommal mi is itt voltunk, de most nemsokára elmegyünk egy órára, hogy lássuk, hogyan boldogulnak. Nagyon kedves és jó természetű lány, igazán örülök, hogy pont a szomszédban lakik: egyrészt állandóan otthon az anyja is - itthon dolgozik, fogtechnikus, aki nagyon okos és rutinos mama, másrészt régóta ismerjük őket, így nem egy vadidegent kell beengednem a lakásba.
Na felébredt Tücsök, indulunk. Próbálok még jönni.
goldplast

Goldplast,
nekünk (és Barátodildi Bencéjénél is) kiderült, hogy a reflux miatt vannak a légzéskimaradások. Ezt most kezelik, kap is Levi rá gyógyszert. Ha kiderül, hogy van légzéskimaradása, akkor az okát is próbálják felderíteni. Pl. Lilinél egyértelműen anatómiai okai voltak, arra hiába adnak gyógyszert, meg kellett várni, még nő (méretileg), és magától rendeződött a dolog.
De pl. annak a kisfiúnak, akinek az apukájával a férjem jár reggel dolgozni az derült ki, hogy a légcsövét körülvevő erek közül magzati korban nem sorvadt el, amelyiknek kellett volna, vagy valami ilyesmi (Bikmakk nem ér nevetni, de nem tudom, pontosan mi van ott :lol: ), és a kisfiút múlt héten műtötték.
Szóval a legbanálisabb ok is lehet, de súlyos betegség is állhat a légzéskimaradás hátterében. Levit egyátalán nem viselte meg, ő aludt. Neked kényelmetlenebb, mert anyuka nem sokat alszik éjszaka. Főleg, hogy az éjszakai fény a szemedbe világít....na meg persze figyelni kell a babát, meg nézni, hogy mikor ehet, mikor nem...

Mimi,
tegnap este már vettem be metet. 10 kilót híztam, ez így nem mehet tovább. Pénteken voltam vérvételen is, eredményt még nem tudok, de kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz met nélkül.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Adri,
mi van Veletek, hogy van Zora? Remélem, már sokkal jobban!!

Mára nagyon szép időt mondanak, így tervbe van véve egy nagy séta :)! Tegnap is voltunk kint, de erős szél fújt, így nem maradtunk sokáig -most, hogy már ül Emma, nem olyan védett a kocsiban, mint fekvő helyzetben. Viszont a rövid kintlétünk alatt is látott lovakat meg kutyákat (egy utcabeli vizsla nagyon közel jött hozzá, így őt jól szemügyre vehette), így sok élményben volt része :).

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok !

Ezer éve nem írtam (csak olvasni szoktam), egyszerűen nincs időm, becsüllek Titeket, hogy szinte napi szinten itt vagytok és követitek a témákat ! Én mindig úszok a teendőkben ! :lol:

Nálunk nagy fordulat jött aval, hogy Kristóf 6 hónapos lett ! Már megy a forgás , hátról hasra és vissza , valamint a gyümölcsöt is elkezdtük (nagyon ízlik neki :D ) !
Ja és kibújt az első foga is Kristófnak ! :lol:

Viszont a cumisüveggel nagy gondunk van...nemrég elkaptam egy hányós-hasmenéses vírust, ami teljesen ledöntött a lábamról és a tejem is megcsappant (azóta már visszajött), így akartam neki tápszert adni, de nem fogadta el !! És nem a tápszerrel volt a baja, hanem a cumisüveggel !!!
Van valami tippetek hogyan lehetne rászoktatni az üvegre ????
Márcsak azért is jó lenne, mert éjszaka is újabban 2-3 x felkel, jó lenne megpróbálni ilyenkor csak teát adni neki, de ugye itt is a cumisüveg a baj ! (már több fejet kipróbáltam, de egyik sem jó neki)

Linácska ! Neked van egy tartozásom, a tablókép ! :D Kép

És teszek fel egy 6 hónapos képet is !
Kép

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Na, itt a tavasz - erre vártunk mióta!!! Jó, hogy még fog jönni lehülés, de az már csak átmeneti, és mostantól már tényleg lépten-nyomon rügyező fákat és a föld alól előbújó virágokat fogunk látni!!! :lol: Olyan megnyugtató érzés volt, amikor az egyik múlt heti sétánk közben először fedeztem fel szinte minden kertben a kinyílt hóvirágokat!!! (Nálunk is van kemény 3 db! :) ) Meg látszódnak már a tulipánok is és a játszintokból, nárciszokból is pár centi már a föld fölött van! :) Milyen jó dolog is ez! :)
Remélem mindenki örül már ezeknek az apró jeleknek, amik végre a tél elmúltát jelzik! :lol: (Mondjuk most dbea jutott eszembe a "betonrengetegben", vajon ő is találkozik-e ilyesmikkel? Ha mással nem is, talán a madarak csipogása csak okoz neki is kellemes perceket... És 1-2 fa is biztos akad az útjába, de nem biztos, hogy azok már rügyeznek :roll: )

Szép hetet mindenkinek!

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak a hétvégék mindig sűrűre sikerülnek :lol: Meg az az igazság, hogy Marci egyre több időmet leköti, úgyhogy sokszor már nekem is csak olvasni jut időm.

Marcinak kibújt a 2. foga :lol: És tegnap megült támaszték nélkül is :lol: :lol: És egyre nyomja fel a popsiját :lol:

Hmbori: aranyos vagy, de azért itt nem annyira rossz ám a helyzet :lol: Átjárunk sétálni a József Attila lakótelepre és ott rengeteg zöld van, nagy parkok, fák mindenhol, játszóterek. Úgyhogy látok bőven rügyező fákat, bokrokat, sőt virágokat is :lol:

Rilla: Krisinek elmúlt a fulladása??

Kép

Kép
dbea

Sziasztok

Nálunk is nagyon szép idő van, de azért kicsit fúj a szél.

Tünde: ma befejeztem a Turbo diétát. Kicsit több mint két kilót fogytam. Szerintem hatásos, de kell hozzá kitartás, mert ez mellett tuti nem lehet nasizni, meg elcsábulni, mert akkor nem megy.
Egy próbát megért.
A két kiló így nem hangzik soknak, de nekem kb 5 kiló feleslegem volt. Abból azért nehezebb leadni.
Most már a többi csak tornával fog lemenni, de előbb kicsit lazítok.

Te voltál az akupunktúrán???

Cumisüveg: Az Avent 1-es fejet kicseréltem 2-re. Most alig folyik ki valami a szája mellett. Hogy van ez én nem értem. De azért veszek a héten valami más fajtát.

Bea: marci nagyon ügyes, hogy már egyedül ül.

Réka még csak hátról hasra fordul. Azt is jobban szeret balra mint jobbra.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

2008. decemberi kismamiktól vagyok.
Teszvesz-re folyamatosan töltöm fel kisfiam kinőtt ruháit/holmijait. Akit érdekel nézzen szét.

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Aida

Hó babázást mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Huhh, nem nagyon volt elet erre a hetvegen.

Szombaton voltunk uszni, Zarus tok jol birta most. Csak a vegen lett nyugos, de gondolom akkor is csak azert mert mar elfaradt. Csomoszor volt viz alatt, es egy hang nem jott ki a szajan, hogy nem tetszett neki a dolog. :) Mintha teljesen termeszetes lenne, hogy o viz alatt van. :)

No, majd meg jovok.

Udv,

Orew

orew

Hát, nemcsak hétvégén nem volt itt nagy forgalom, de ma sem...

Kandi, Angelita, hogy zárult a szépségverseny? (Most nem tudom valamiért megnyitni azt az oldalt...)

A kislányom elkezdte felfedezni a szobát... Hason csúszik hátrafelé. Kedvence a kanapé mögé behasalni. Úgyhogy elérkeztünk oda, hogy minden reggel felmosással kezdek - és minden reggel szürke lesz a felmosó víz... :roll: De nemcsak hátrafelé tud csúszni, hanem így a hasán meg is fordul. És próbálgat már négykézlábra állni, de az még nem megy.
Ma krumplit kapott, nem nagyon lelkesedett, de hősiesen nyelte, amit a szájába adtam.
És nagy öröm ért :oops: : kb. 1 hete aggódva figyeltem, hogy nem nagyon kakil, erre tegnap is, meg ma is annyit termelt, hogy mostanra végre szerintem megint "nullára" ért. Remélem visszaáll a szokásos menetrendje. Lehet, hogy a sütőtök fogta meg? Attól lehet székrekedése?

Kép

Kép
hmbori

Bori: Zarust sose fogta meg a sutotok, viszont a krumpli az nagyon, meg a banan is elvileg hasfogo. Elvegre a krumplit azoknak is javasoljak akiknek hasmenesuk van peldaul. Ugyhogy en azota a krumplival nagyon ovatos vagyok.

Egyebkent tenyleg jon a tavasz, mert kb ket hete hajnalban mar csiripelni kezdenek a madarak es futyulnek a rigok. Mar hianyzott ezt hallani. Nagyon varom mar a jo idot!

Lanyok!
Davidet holnapra behivtak szemelyes interjura is, szoval tuljutott az elso ket fordulon a harombol. Holnap lesz tehat a harmadik, ugyhogy kerlek drukkoljatok! Elore is koszonom! :)

Orew

orew

Most jutott eszembe, hogy viszont lehet szilvat kapni az Univer kesziti es elvileg az meghajtja babakat egy picit. Baratnom mondta, hogy o azt adta a kisfianak amikor nem tudott kakilni es bevalt a dolog. :)

Orew

orew

Orew,
Valamelyik nap Levi is kapott szilvát (Kecskeméti 4 hónapos bébiétel egyébként), és olyan adagot termelt, hogy csak na. De segített a zabkorpa is.

Ma olyan kis sírós Levi, nem értem, hogy miért. Alvás szempontjából mondjuk nagyon nem tett jót neki, hogy megtanult forogni, mert álmában állandóan forgolódik, és sírdogál, valahogy nem alszik nyugodtan. Fogát pedig nem nagyon látok még jönni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: Tényleg a Kecskemétinek van csak szilvás bébiétele. Még van is itthon. Biztos azért kevertem, mert az Univert is Kecskeméten gyártják. :) Én még nem próbáltam ezt a szilvás módszert, mert amióta csínján bánok a krumpli adással azóta nem volt kakigond. De majd biztos adok neki, hogy változatos legyen Zarus étrendje. :)

Érdekes, hogy Levi pont ma lett nyugtalanabb, mert Zarusnak tegnap volt végre egy nyugodtabb estéje és ma is egészen jó napja volt az elmúlt egy héthez képest főleg...
Mondjuk tegnap vagy tegnapelőtt telihold is volt, szóval lehet, hogy az is bekavart most a babáknak.

Orew

orew

Nyűgösség témához: Mira olyan volt ma, mint aki beszedett 1-2 boldogságtablettát, egyszerűen folyamatosan kacagott, ha ránéztem. Rettentő aranyos volt, lehet, hogy így hat rá a köptető:). (Rhinatiol) Amúgy sem egy morci baba, de ma önmagán is túltett.

Akkora tavasz van itt nálunk, egy-két bokor már rügyezik, de a legjobb a jégeső volt délután, úgy ömlött, mint egy igazi nyári zivatar idején.

Linácska, a forgás nekünk is bezavar az alvásban, hason nem szeret aludni, ha átfordul éjszaka, elkezd sasolni rögtön, nem teszi le a fejét.

Kép
Kép
Kép
oui

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:19-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Oui: Zarus azt a napközbeni alvásoknál csinálja, hogy ha hasra fordul akkor tuti el kezd nézelődni. Egyébként ő egyre többet alszik az oldalán, pont úgy ahogy én szoktam. :)

Képzeljétek, tegnap voltak nálunk apámék, megnézni Zarust. Eddig nem voltak egyáltalán...

Orew

orew

Mondjuk most, hogy mondjátok Zarus is nyugtalanul alszik mostanában, de nem tudom miért. Én ebben az esetben is a fogzásra gyanakszom...

Tegnap megjött 2008 novembere óta először. Hát mit ne mondjak nem hiányzott a dolog egyáltalán... ...még el lettem volna nélküle egy ideig.

Orew

orew

Orew,
Levinek meg pont az a baja, hogy ha a hátára fordul, akkor kezd nyűglődni. Hason szeret aludni.
Én már várom, hogy megjöjjön, mert így elég nehéz a 3. kistesó projekt :oops:

Kandi,
én is szavaztam ám Belcsire, csak nem írtam ide mindig.

Ma megyek Pestre, el kell hozni a családi pótlékos papírt a Heim Pálból, aztán meg csavargunk, vagy egyszerűen pihenünk egy jót a barátnőmnél.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

A tegnapi jégesőből nekünk csak jelképes mennyiség jutott, de ahhoz pont elég volt, hogy felébressze Bettit a tetőablakon való kopogásával... Ráadásul pont akkor kezdett beborulni az ég, amikor már indulni akartam volna sétálni vele, úgyhogy sajnos tegnap elmaradt a levegőzés.

Betti mindig az oldalán alszik el, egyik nagyujjával a szájában - vagyis jó régóta tartja ezt a szokását (már a novemberi babatalin is láthattátok). De amikor már nagyon mélyen alszik, akkor a hátára fordul. Hason nem tud aludni, ő is inkább sasol abban a pozícióban. (Ez reggel elég érdekes, mert nekem elég rossz a szemem és szemüveg nélkül nem látok el a kiságyáig, hogy vajon kukucskál-e a rácsok között, vagy még háton van... :roll: Olyankor fel kell vennem a szemüveget és vagy megörülök és nevetek, ha látom, hogy már leskelődik, vagy csalódottan visszateszem az éjjeli szekrényre a szemüveget és megpróbálok visszaaludni.)
Ma végigaludta az éjszakát: este 8tól reggel 6ig - akkor is én ébresztettem, mert megint úsztam már a tejben... De edződöm, mert én is egyre tovább bírom etetés nélkül az éjjeleket. :)

Csak egy friss infó: 7.800 gramm.

Kép

Kép
hmbori

Bori, mióta alussza át az éjjeleket Betti? Hogy csináltad?

Kép
Kép
Kép
oui

Oui, teljesen változó, hogy mikor alussza át Betti az éjszakát. Leggyakrabban 1x ébred enni, olyan 2 és 4 között. Ritkábban van, hogy 2x kel vagy egyszer sem. Nem tudom, ez mitől függ, mert nagyjából ugyanúgy telnek a napjaink, szóval nem a szokatlan dolgok hatnak rá így - talán ilyen a kedve, vagy a hangulata, esetleg az időjárás, vagy a hold állása, vagy egyszerűen ez van megírva a csillagokban... :roll: :lol: Szóval nem én csináltam! :D Sajnos nem tudok Neked tanácsot adni, de majd szólok Bettinek, hogy telepátiával súgja meg Mirának a titkát, hátha ő is kedvet kap kipróbálni! :D

Kép

Kép
hmbori

sziasztok!
hát, mi még mindig nem vagyunk a topon. Most van a baciáradatos, köhögős része a nyavalyának. ....
Azért az éjszakát ennek ellenére átalusszuk, de a nappalok, főleg este már nagyon nyűgösek.... És hát be kell vallanom, néha fogalmam sincs, mit kellene tenni.... jó lesz, ha már meg tudja mondani valahogyan, hogy mi a baja.
Húú, többgyerekesek, le a kalappal. Fogalmam sincs, hgoyan csináljátok, és hogy én hogyan fogom majd, ha lesz tesó...

na, megyek, mert baromi sok mindent terveztem erre a röpke órára, amíg alszik...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Köszi Bori az infót, azért az megnyugtat, hogy nem minden éjszakát alszik át:). MIra egyébként most nem olyan sokszor kel éjszaka, talán 2x, de nem vagyok biztos benne, egyszerűen nem emlékszem olyan fáradt vagyok akkor.

Madaran, a több gyerek szerintem könynebb, mint az 1:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Bori: kb mi is így jártunk a tegnapi sétával. Egész nap ragyogó napsütés volt, aztán ahogy elindultunk beborult, kicsit sétáltunk a pötyögő esőben, aztán bemenekültünk a postára és ott vártuk meg az óriási zivatar végét :( Aztán hazajöttünk...

Éjszakák: nálunk Marci este 8-fél kilenctől alszik reggel kb ötig. Akkor viszont elkezd nyöszörögni, hogy éhes, de utána visszaalszunk még 7-8-ig. Most már inkább csak hétig. Kíváncsi vagyok, hogy mikor kezd el kitolódni ez a reggeli kelés. Egyébként én sem értem, hogy mitől függ, hogy mikor lesz éhes. Van amikor már négykor eszik, van, hogy csak fél hatkor. Na, akkor kezd már nekem is kidurranni a mellem a sok tejtől :lol: :lol: :lol:

Marci is forgolódik éjszaka, de ő elalszik hason is :lol: Pedig újszülött korában nem szeretett hason lenni, de most már mindenféle pozitúrában alszik :lol:

Orsi: de jó neked, hogy megjött már. Én kicsit aggódom, hogy még mindig semmi nálam ...

Ma megyek fodrászhoz :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok,
Madaran, átérzem, amit írsz. Egyrészt a késő délután, kora este gyakran nálunk is necces, és ugye ilyenkor már mi sem vagyunk olyan ropogós fittek... :?
Ilyenkor néha nagyon kivagyok, hogy a háztartás se megy, ő sem érzi jól magát és apa is szeretne vacsorázni, mire megjön.
Én ezeket szoktam bevetni, napja válogatja, mi válik be, bár leginkább az első...
1. Konzekvensen odacsoportosítok minden munkát a szőnyege tájára: vasalás, varrás, ruhapakolás etc. Ilyenkor pici dédelgetés után leteszem ülve a szopipárnába, kezébe egy érdekes játék és 1-2 percig még simizve "beindítom" a játékot. Persze vasalás közben is beszélgetek hozzá, és nem törődöm azzal az 1-2 perc nyafival, ami 1 méterre való távozásomat fogadja (egy kis kordon van már a szőnyeg körül, mert mindenhonnan kimászik). Ilyenkor gyakran megnyugszik, figyeli, amit csinálok, és hallgatja a hangomat. Negyedóra után kb. elunja magát, és elindul a szőnyegen. Bemászkálja a terepet, játszogat kicsit, ledönti a puha kocka várakat, amit előzőleg ügyesen elrejtettem neki, és közben halkan dünnyög. Sajna ilyenkor megpróbál engem is megközelíteni, a kordon miatt azonban elveszít szem elől, és előbb-utóbb nyüszibe fog. Egy picit még beszélgetek vele (hozzá...), aztán felveszem, adok neki pár korty vizet, vagy sétálunk egyet a lakásban, és újrakezdem a dolgot. Nekem néha így 1 óra is sikerül, ami nem sok, de tűrhetően lehet haladni a vasalással, amelyből az elkövetkező 10 évben úgyis mindig lesz utánpótlás.
2. Átadom apának, és robogva nekiesek az esti teendőknek. 20-30 percenként rájuk nézek, vagy peluscsere, etetés/itatás stb.
3. Apával együtt leülünk mellé a szőnyegre, és játszunk vele. Ha feltöltődik érzelmileg, és jókedvű, utána egy darabig ő maga is elvan - néha a Híradó elejét meg is tudjuk nézni...
4. Kenguru
5. Viszem magammal a lakásban, és ha nem tudom, járóka. Ez utóbbi nem mindig válik be, mert nem mindent lehet jól megfogni, sokszor csak totyorgok, és ő is mindig kifordul a karomból nézelődni vagy megfogni valamit (pl. a lábos fülét :shock: )
6. Nem veszek tudomást a nyüsziről, csinálom az esti teendőket. Néha felveszem, ha nagyon nyűgös, de amint megnyugszik, leteszem. Végig lát bennünket, de ha sok a dolog, mert pl. apa külföldre/vidékre készül, akkor várnia kell egy kicsit a játékra. Elég stresszkeltő hallgatni a nyüszijét, de a férjem sem mehet gatyában tárgyalni. Sajna ez van, de állítólag 9 hónapos tájra megszűnik ez, és akkor már elég jól elvannak a babák. Na, kíváncsi leszek. Többgyerekesek, kérlek, ne vegyétek el álmaimat!
:lol:
Ja, és alvásidőre, én is sok mindent tervezek, ami nem valósul meg! Ne is törődj vele; majd holnap! Gyere inkább, és írj pár sort magatokról! Mit játszotok, jobban vagytok-e, mit tervezel tavaszra!? :D

Ákoska 6 hónapos 2hetes és 2 napos, és pillanatnyilag nincs vonalzója, de van egy grafomán anyukája. :oops:
goldplast

Látom az esti trükközés máshol is úgy megy mint nálunk :lol: :lol:

Én már Marcit egyszer betettem az etetőszékben a fürdőszobába, amíg fürödtem :lol: Tetszett neki, mert elbohóckodtam a kádban, fújtam a habot, énekeltem :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Nem jön novemberben a kistesó (az éjszaka megjött) nem is tudom hogy örüljek neki vagy inkább ne :roll:

De ami jó hír az az hogy Hajnus pár napja csak 1x kel fel éjszaka enni :wink:

Tejcsi van, úgy néz ki hogy még van annyi amennyi kell neki.
És most kivételesen reggelizett a kisasszony.
Arra gondoltam hogy idáig azért nem reggelizet mert éjszaka 2x kelt fel, most meg csak 1x és éhesebb reggel.
Szerintetek is erről lehet szó :?:

Nálunk mostanában nagyon nehez alszik el Hajnus, egyre jobban dörzsöli az ínyét a kezével lehet hogy hamarosan fogacska lesz :?:

Azért elég sokára jön ki az első, ha azt nézzük hogy pénteken már 7 hónapos lesz :!: Nem :?:

dBea: milyen lesz a hajad :?:
Vendég

sziasztok

Piroska: Az egyik ismerősöm kisfiának 9 hónaposan jött az első foga.
Nem feltétlenül kell hogy fél évesen foga legyen.

Oui: Hát nem tudom nagyon osztani a véleményed. Örülök hogy van akinek könnyebb a két gyerekkel. Azért biztos hogy van különbség hogy Zora kislány. Szerintem ők eleve másképp viszonyulnak egy kis babához.

Nekem Ádám nagyon aktív gyerek, igényli a rá figyelést (szerintem túlságosan). Nem nagyon akar egyedül játszani. Remélem majd az ovi sokat fog változtatni rajta.

De hogy egy kicsit megnyugtassalak titeket (Godplast, Madaran). Mindent meg lehet szokni. Először el sem tudod képzelni mi lesz, aztán minden megoldódik és megy a maga útján.
Valahogy mindig főzök mosok takarítok és még velük is vagyok.

Kép

Kép
ádibaba

Piroska, én úgy tudom, hogy általában 7 hónaposan jön ki az első fog... Bár ha csinálnánk itt a babaneten egy házistatisztikát, akkor sztem is fiatalabb kor jönne ki.. Daninak sincs még, bár már eléggé duzzadt az ínye. Érdekes viszont, hogy néhány héttel ezelőtt volt vagy 10 nehéz napunk, amikor mindent rágott nagyon, sokat sírt elalváskor, és csak a Dentinox segített. Aztán elmúlt ez az időszak, de fogacska nincs... :shock: Igaz ugyan,. hogy az apukájának is nagyon későn jöttek ki, annak idején az anyukája már el is kezdett aggódni, hogy van-e olyan betegség, hogy nincsenek fogak... :)

Dani tegnap és ma répát kapott, és bár tegnap alig evett belőle, ma úgy ette, mint még eddig semmit (talán a banános zabot). Igaz, hogy csak 40 g-ot kért, utána becsukta a száját, de addig nagyon ügyesen nyitogatta. Nagy élmény volt. :)

[quote="mimi12"]
írta:
mimi12Nos így én úgy döntöttem baja nem lesz tőle,ha nem kap glutént...

Na most a tudomány jelenlegi állása szerint ha nem kap "időben", azaz 4-7 hónapos kora között, az emeli az gluténérzékenység kialakulásának az esélyét. Egyébként tényleg örökletes a hajlam, de előfordulhat, hogy nem jön ki, vagy csak később, vagy kevésbé. Most az a nézet van, hogy 7 hónapos kor előtt kell kapnia ahhoz, hogy az immunrendszere megismerje, és tolerálja. De még ennél is fontosabb, hogy még az anyatejjel párhuzamosan.
A 8-10 hónap, amit a védőnők mondtak, 2008 előtti ajánlás. 2008-ban jött ki több nagy kutatási eredmény is, amik azt mutatták, hogy egyáltalán nem csökkenti a betegség kialakulásának gyakoriságát, ha kitolják ennyire a glután bevezetését, hanem sőt.
(Azért hozzáteszem, hogy ki tudja, mit hoznak ki majd újabb 3-4 év múlva... Az ember sosem tudhatja, hogyan tesz igazán jót...)

Ráadásul nem tudom, olvastátok-e a porontyon a hozzátáplálós cikknél, hogy a zab lehet, hogy nem is tartalmaz glutént... Úgy tűnik, hoyg csak búzával keverve van meg a glutén-szerű hatása, és ha elég tiszta, akkor még gluténmentesnek is eladható. Azaz lehet, hogy mégsem etettem Danival glutént pár hete a zabpehelypapival... :? :? Úgyhogy teganpelőtt kapott "babamüzlit", ami 84% teljes kiőrlésű búzaliszt, valamennyi zabpehely és alma meg banán. 6 hónapos kortól ajánlott. Hááát, mit mondjak, nem rajongott érte. De azért néhány kisakanál lecsúszott, ennyi már elég az immunrdsz-nek... :)

Kép
bikmakk

Hajnus reggelizéséről jutott eszembe:
Azoktól az anyukáktól kérdezem, akiknél a babák nem alusszák át az éjszakát, hanem kelnek enni:
nálatok van olyan, hogy reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora? Lehet címkét ragasztani az étekzéskre? És egyáltalán 5 van belőlük nappal?
Merthogy nálunk mindig aszerint tolódik a kajaidő, hogy éjjel mikor evett. Merthogy kb. 4 órával a hajnali evés után jön a következő. És az már nem is reggel, nem is tízórai, hanem valahogy közötte..
MEg egyáltalán: ha 4 óránként eszik, akkor nem jön ki 5, csak 4 evés lefekvésig. Plusz mondjuk éjszaka 2. Egy 11-éjfél körül, egy meg 5 körül.
Nálatok hogyan van?
Vagy függetlenül a hajnali evéstől, reggel fix időben meg kéne próbáljam megetetni, és akkor ahhoz képest menne a nap további része is, mindig ugyanakkor?
Szeretnék már valami rendszert ebben, de nem tudom, hogyan cisnáljam...

Kép
bikmakk

Bikmakk, nálunk is attól függenek a kajálások, hogy hajnalban mikor eszik (ha egyáltalán kel enni) Betti.
Ma pl. a "hajnali" evése 6kor volt - fogjuk rá, ez volt a reggeli.
Fél11kor evett legközelebb (ez csak szopi volt), ez lehet mondjuk a tízórai.
Fél3kor kapta a krumplipürét - elvileg ez az ebédje, de ilyen kitolódva akár uzsonna is lehet.
Legközelebb 6 körül kap - az lesz a vacsora, csak szopi.
És végül a szokásos fürdés utáni, elalvás előtti (kb. fél8 - 8 körüli) nyugi-szopi, amit mindig kap, bármikor is evett előtte. (Ezért igyekszem a vacsit legkésőbb 6kor adni, hogy ekkorra újra termelődjön elég tej.)
És ha éjjel/hajnalban kel, az még egy szopi.
Szóval nálunk is k. 4 óránként van evés, kivéve az esti nyugi-szopi, mert az általában soron kívül jön ki. :) És reggel sosem erőltetem fix időben a reggelit - igazából eddig eszembe se jutott, hogy nevén nevezzem a kajálásokat... :roll:

Dbea, de jó, hogy írtad a fodrászt - én is a héten terveztem menni, de el is felejtettem volna bejelentkezni, ha most nem írod! :) Köszi, hogy eszembe juttattad!

Piroska, megmondom: örülj, h még nem jön a tesó, akkor nem 2011-es lett volna! ;)

Fogak: Betti 28 hetes volt, amikor kijöttek az alsók (kb. 6,5 hónapos), de pl. a szomszédban a kislánynak csak 10 hónaposan jelentek meg. Szóval ez is teljesen egyéni, nem lehet általánosítani.

Kép

Kép
hmbori

Bikmakk: nálunk is hasonló képpen ment az evés csak nekem Hajnus az útóbbi időben többször volt fent az éjszaka. Leraktuk aludni olyan 7 körül, aztán kelt 10 óra fél 11 körül utána 2 kor aztán pedig 4 óra fél öt 5 körül mikor hogy.

Mióta úgy etetem ahogy a doki mondta pár napja azóta rendszeresen adok neki enni reggel (ma is negyed 8-kor reggelizett), aztán fél 10 és 10 között gyümi, ebédre zöldség püré, uzsira tejpép (mondjuk tegnap babapiskóta és babajoghurt volt)
vacsira pedig anyatej vagy tápszer attól függően hogy hogy van tejcsi.

Én mondjuk rájöttem arra hogy reggelente ha szopiztatni akarnám Hajnust nem enne (ma kivételesen azért szopizott mert csak 1x volt fent az éjjel és nem kellett neki sokat szívni a ciciből hogy jöjjön a tej, úgy tele volt) így egy pár napja reggelire lefejtem a tejet és kanállal adtam a szájába, na úgy kellett neki.
És lehet hogy ezért vagy másért nem tudom, nem maradt ki a reggelizés és elment 1 éjszakai felkelés.

Szerintem próbálj rendszert kialakítani, mert amíg van anyatej addig tényleg tök mindegy mikor eszik mert kéznél "van" de ha már nem lesz és neked kell csinálnod neki kaját akkor nem lesz mindegy.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?