Új privát üzeneted érkezett!

Csibe: Nem jött át a kép email-en. :(
Akkor melyik képet tegyem bele, mindegyiken olyan édes.
A tesós az mehet?

Kép
Kép
noni78

konan,
nálunk van jároka itthon is és a nagyszülőknél is. Én is imádom és Flóra is csípi nagyon! Tudja, hogy az ott a játék színhelye. Nekem meg nem kell aggódnom hogy leesik. + van kereke is, így tudom magamután húzni a lakásban bármit csinálok.
mindenhol rácsos van! Így sokkal könnyebben tud felkapaszkodni, illetve ő imádja a lábait nekitámasztani a rácsnak. Ha hanyatt van, mindig felrakja a lábait a rácsra, ha meg hason, akkor a rácsok segítségével tolja el magát.
Ha ki is csúszik a rácsok között a lába, már nem probléma neki visszahúzni. ( csak 3-4 hónapos korában volt gáz )

gwini,
gratula Lau hirtelen jött étvágyához!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

És nézzétek meg van a 300. oldal. :lol:
Viszont a laptetőt én nem szeretem.

Kép
Kép
noni78

Szaisztok!

Tegnap elkiabáltam magam.. Éjjel Danink is lebetegedett. Hajnal 4kor kelt, teljesen bedugult orral, köhögve, vissza sem aludt. :( Aztán egész délelőtt szopiztunk meg pótoltuk az alvást. Úgy döntöttem, hogy nem szaladok vele dokihoz. Köhögésre van itthon illóolajos babáknak való kúpom, az orrát meg porszívózom. Szegény de utálja. Csibe, jó nektek, hogy nem kínszenvedés az orrszívás.

Dokit még holnapig meglátom. Ha nem javul, sajna nem tudunk menni pénteken a babaúszásra, pedig azt nem szívesen hagyjuk ki.
Látom jó páran viszitek a picúrkákat :D Szerintemnagyon jó, Dani is szereti, bár az első pár alkalommal inkább csak "elviselte".

Humanka, nagyon édes képeket tudtok készíteni! Mikor lezs a nagy út? Nem tartasz a repülőúttól?

Na, felkelt Dani, és amikor ébren van, nagyonnyűgös. Egész nap ölben van... Egyébként a fogzással is kínlódunk, szóval van miért sírnia (neki is meg vele együtt nekem is...) Na mennem kell...

Rönééé

Kép
röné

na, végre sikerült a képeket feltöltenem.
Rakok néhány képet a síelésről.

Kép útrakészen

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép a pálya ördöge [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.9507.jpg[/img] 1 napi havazás eredménye

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Kép 1 napi havazás eredménye

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

betti,
Ausztriában voltunk. A Dachstein-i régióban.
Sokat gondoltam rád a tejci apadás miatt ám! :)
Amúgy tökre emlékszem a kutyusotokra, amikor még nagyon pici volt!!! Benet volt az irodában nálatok. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon,
tiszta apja lánya :) tündéri Flóra

noni, jó lesz a tesós is vagy ahol cumi van a szájában

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok! :)

Mára egész jól lettem ennek örömére kitakarítottam. Donceknek is kezd visszajönni a hangja de sajnos még van neki bőven mit felköhögni és ettől eléggé nyűgös. Holnap viszem a dokibácsijához.

Szeder: A párom hozta haza, ő már hétfőn egész jól volt. A nagy családi hétvégi szülinapozás dőlt dugába az influ miatt /anyukám, párom, tesóm mind márciusi/. Kicsit haragszom is rá mert ingyen oltották volna őket a cégénél, de ő nem oltatja be magát mert tuti nem kapja el közölte. Hát elkapta és szépen haza is hozta. Megigérte jövőre beoltatja magát. :)

Sziszi: Erdélyi netes ismerős a kisfiát Németországba gyógyíttatta ő sem volt még 1 éves. Ez nagyon nonszensz lenne ha 1 év alatt nem engednének ki az országból senkit, nagyon durván az emberi jogok lábbal tiprása lenne.

AM: Tuti az új frizkó :)

Konan: Nálunk ha minden igaz bébi karám lesz. Összecsukható és fa. A hálós nekem vmiért nagyon nem szimpi túl műanyag. A rendes fa járókának viszont nem lesz elég hely.

Anyooka: Sajnos ez ma a nagy magyar valóság, ha szakorvosra van szükséged belátható időn belül akkor magánpraxis, ismeretség, paraszolvencia... :evil:

Humanka: Hú mekkora Bendő :) Vigyázzatok azzal a bőrönddel mert tuti súlyfeláras lesz :) :)

Kép

Kép
starlark

sziasztok!
huhh jó rég nem voltam, sajna még nincs netem, most csak gyorsan írok.költözésen túlvagyunk.......hál isten, minden supi.
kérdés;nektek h. eszik a bébitek?hány óránként és mit??és mennyit?ezek érdekelnének.....
mi most kezdtük a krumplit hát enyhén öklendezett tőle......nemtom meg fogja -e szeretni....minden nap azért próbálok neki kicsit adni.
gyümit eszik de csak üvegeset, amit én reszelek attól rosszul van..
és mozgással h. álltok???nálunk kezd próbálkozni talán mászni, de még nagyon elején járunk, popóemelgetésnél.. fordulni kizárólag éjszaka a kiságyban......járókában mmég csak tekereg ezerrel, de szereti.ülni még nem, persze tartva igen.

Kép
winona

wiona,

nálunk Flóra még mindig 3-3,5 -ként eszik. Egyszerűen nála a 4 óra nem működik.
Gyümiből mindent megeszik, a szilva és banán a kedvence. Gyümiből 100-150 gr-ot megeszik.A zöldségeket viszont nem igazán szereti. Abból csak nagy nehezen gyűr le 30-50 gr.-ot. A sütőtököt kifejezetten gyűlöli.
Mindig szopizik a pépes kaja után, mivel inni még nem igazán tud semmiből. De a pohár iránt nagyon érdeklődik.

A mozgása most rohamosan fejlődik. Pörög forog, medvejárást gyakorolja. És pont ma láttam a sajátságos technikáját a haladásra. Majd mesz@rtam a röhögéstől!! :D . Oldalazva halad, úgy hogy felemeli a csípőjét és kiteszi oldalra, majd utánna jön a kete is. Így képes több métert is megtenni. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Winona!!!
KÉP!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
noni78

Misike is a gyümölcsöket szereti kizárólag.
A krumplit és a répát csak úgy eszi meg, ha van benne máj.

mozgás: Én már annak is örülök, hogy forog minden irányban, amilyen nehézkesen indult a mozgása.

Kép
Kép
noni78

Röné: az orrszívás nekünk is tortúra de sehol sincs az antibiotikum szuszpenzió beadásához képest.
Annyira sajnálom szegényt közben, úgy sír mert muszáj lefogni és vhogy beleerőltetni a szájába. Még szerencse hogy a nurofen adagolója erre is jó.
De már frankón gyanakvó az etetéskor is csak akkor nyitja a száját ha meggyőződött hogy tényleg nem gyógyszer.

Honey: De jó képeket hoztál a telelésetekről :)

Kajafront: Doncek hálisten mindenevő, legalábbis eddig mindent megevett. Nagyon szereti a paradicsomos krumplit, a zöldborsópürét, a vegyes zöldfőzeléket, a sütőtököt és a gyümölcsöket minden formában :) Egyedül az almás krumpli nem aratott osztatlan sikert nála.
Reggelire csak szopizik tízóraikor szopi majd kis gyümölcs, ebédre valami főzi tegnap bevágott egy egész üveg paradicsomos krumplit :) ilyenkor vizet szokott inni csőripohárból közben, uzsi az szopi és gyümölcs, vacsi pedig tejpép és az esti lefejt tejci van hogy szopit is kér még utána /ma beájult már az üvegen :)/
Most a Milupa gyümölcsös jó éjszakát pépjét eszi és ízlik is neki nagyon :)

Mozgás: Próbálkozik próbálkozik, de nem nagyon akaródzik :) De látom én hogy hamarosan lesz nálunk is hadd el had :)
Most a betegség is visszavetette, de ma olyan tornamutatványokat vágott le a földön, és úgy kacagott végre közben, hogy tuti attól ájult be ilyen hamar:)

Kép

Kép
starlark

hello!

Csak gyorsan és csak emlékezetből, mert hulla fáradt vagyok- Bius mostanában csomószor kel éjjel!

Humanka: Bendőről nagyon jó a fotó, és mindig rácsodálkozom, hogy Ti milyen ötletesek vagytok, ha fényképezésről van szó! :lol:
Azt hiszem Te kérdezted a diétát: még tartom úgy-ahogy, de pl. már lisztes dolgot eszek- pl. zsemlét, mert abban nincs tej és tojás. Viszont a súlyom megrekedt ott a -7 kg-nál, pedig jó lett volna még fogyni, mert legalább még 10 kg felesleg van rajtam. De majd a találkozón úgyis meglátod! :)

Anyooka: Magyar eü. NO COMMENT! Vérlázító! A telefonoskisasszonynak biztos nincs gyereke!

Csibe: Pont a napokban jártál az eszembe, amikor elkezdtem bölcsit kutatni! Belegondoltam, hogy vissza kell mennem dolgozni, Te meg már rég húzod az igát! :(

A.m: Hát ez a Te kisfiad még mindig gyönyörű, de már nem is olyan kisfiú! Olyan pasis a képeken! Nekem nagyon tetszik!

Honey: Fotók szuperek, biztos jól éreztétek magatokat! Flóra az alvós képén a legszebb szerintem! Ja..és szerintem is apukájára hasonlít most perpillanat, de ez még változhat!

Noni: Nápolyi+ Őszilé :twisted: ...nagyon ismerős! Csak én almalével öblítem le az étcsokis nápolyit! :oops:

Winona: Mi még gyerekcipőben járunk a hozzátápival. A gyümölcsök után leragadtunk a sütőtöknél! Én csak egyszer egy nap adok Biusnak kb. 2 órával szopi után. A mennyiség változó, volt már hogy egy egész üveg sütőtököt benyomott... ja mert én nem főzőcskézek, hanem bolti üvegest veszek! :roll:

Starlark: Remélem holnapra elfújja a szél a betegségeteket! Szegény kis Donát... meg Te is!

Márti: Jobban vagy már???? Mi van Veled????

RÓlunk: Tegnap Dévény-tornán megdicsérték Bius mozgását- bár az egészet végigüvöltötte, mert tök fáradt volt- azt mondta Viki, hogy pontosan azt és úgy csinálja, ahogy a kora szerint kell. :lol: Bár én csak lesek, hogy már mindenki kúszik-mászik, vagy próbálkozik, de hát nincs két egyforma gyerek. Engem az már önmagában megnyugtat, hogy nincs elmaradva a korabeli gyerekektől.
Voltunk ma doktornéninél- csak úgy... :lol: , mert mi 2hetente járunk- Bius 7130 gramm. :)
Kiderült, hogy Bianka átesett az elmúlt napokban egy vírusos betegségen, : 3 napig lázas volt, és amikor a láz elmúlt, kiütések öntötték el a testét (tegnap ezért is nem jöttem, mert a kiütések láttán rögtön arra gondoltam, hogy Bius allregiás valamire. )
A többgyerekes anyukák már biztosan találkoztak ezzel a betegséggel, itt csak azért írtam le, mert a dokinénink mondta, hogy most lesz "szezonja".. szóval akinek a babája hasonlót "produkál", az szóljon a doktornéninek, mert beírják a kiskönyvbe is, hogy átesett rajta a gyerek.
Ja, és a dokinéninél találkoztam Holkával és a két bűbáj kiscsajjal... tündériek!

Találkozó: Lányok! Akkor szerintem döntsük el, hogy áprilisban mikor tartsuk: hétközben, vagy hétvégén. Aztán szerintem 2 hely kellene: 1 jóidő esetére ( Pl. VÁrosliget), 1 meg rossz időre (valami játszóház, vagy ha valaki felajánlja hogy náluk, az sem rossz! Én felajánlanám, de a 1,5 szobás lakásunk nem alkalmas erre a célra sajnos...)
ÖTLETEK?
Vendég

Sziasztok!
Most csak jelentkezek, holnap majd visszaolvasok, és reagálok!
De azt láttam sajnos, hogy mindenkinél rossz napok vannak!
Én sem lógok ki a sorból, de először a jóhír:
Megvan az első fogacskánk! :D :D :D
És próbálunk már felállni. Valamire felkapaszkodik, és kiegyenesíti a lábát...nagyon édes!

Aztán a sok rossz:
Megint rettenet rosszak az éjszakáink! Komolyan mondom volt 2 jó hetünk, és azóta is nyüglődünk! Ma hajnalban például Noémi 00.45-től 03.30-ig fent volt. Anyukámnál aludtunk (majd ezt is elmesélem), és ott egyelőre nincs kiságy, így Noncsi velem aludt. Illetve én aludtam volna, ő meg nem akart. Rettenetesen elszállt az agyam. Ez az örökös nem alvás most tetőzött nálam. Őszintén szólva potyogtak a könnyeim... Noémi nem akart aludni, és állandóan rám mászott, nyúzott, ugrált rajtam, a mellembe tenyerelt, a kezemet marta... Aztán tekergett, csavargott, a kistakarón lévő cimkéhez beszélt, minden volt, csak alvás nem! Nem volt éhes, nem volt szomjas, nem volt lázas, nem fájt semmije (látszólag), tök jól érezte magát, de hát hajnalban??? Kb 25-ször megcsináltam, hogy amikor rámmászott, én visszafektettem, és mondtam neki, hogy TESSÉK ALUDNI! és utána nem szóltam hozzá, nem mosolyogtam vissza, úgy csináltam, mint aki alszik! De csak nem hagyott békén! Még egy ilyen éjszaka és befordulok...
Ráadásul ilyenkor nemhogy 9-10-ig aludna (aludnánk), felkel már 7 óra előtt, engem kitessékel az ágyból, aztán 10 óra felé elalszik, amikor én már nem tudok visszaaludni. És alszik 2-2,5 órát, de egy moccanás nélkül!

A másik 'jóhír', hogy tegnap reggel nagy lendületemben belerúgtam a kanpé lábába, és eltörtem az ujjamat! Úgyhogy mehettem be Pécsre dokihoz. Na az egészségügyről nem is beszélek inkább. Rettentő sokat kellett várni, még így gyerekkel is. Sőt amikor anyukám nekiállt 'reklamálni', akkor még be is szóltak, hogy ilyen helyre minek hozunk gyereket? A fél napot ott töltöttük, szegény gyerekem tiszta nyügi volt, tiszta pisi volt, éhes volt. De nem volt egy hely ahol legalább tisztába tudtam volna tenni. (azért nem maradt anyukám otthon vele, mert őt is pont aznap rendelték be egy vizsgálatra) Na és ezért aludtunk anyukámnál. Ma meg mentem a biztosítóhoz.
Lábam tiszta dagadt, ujjam tiszta lila, és alig bírok menni!

Na jóccakát!
Vendég

Így próbálunk felállni:

Kép
Vendég

humanka :)
naggyon tuti ez a böröndös kép :)

bejci :)
hidd el, én is csak pillázok, hogy Csongi miket produkál. Milliószor leirtam már, Nándi ennyi idösen csak feküdt a hátán (de azt jól csinálta :lol: és úgy játszott, hogy mindent a lábával is fogott, mint egy zsonglör -majd keresek képet) Csongi meg már kúszik, felül, feláll, szinte hihetetlen számunkra is!
Ezt a lázas kiütéses dolgot nekünk nem irták be anno a kiskönybe. Ez nem a "3 napos láz" néven futó cucc?

Noni :)
Vaniliáskarika+tea még versenyben van? Nálam ez a tuti favorit (na, jó, a teát én fözöm, sok citromlével és cukorral és mézzel)

winona :)
a krumpli tud ám "fojtós" is lenni, add neki almával, vagy valami gyümivel. Ha te reszeled a gyümit, próbáld meg utána még turmixolni, vagy szürön áttörni, mert lehet, hogy az a baja, hogy nem elég "sima".
Csongival most úgy eszünk, kb 3 óránként, elöször szopi, aztán kis adag, vagy fél üveg kaja (vagy annyi se) Sokmindent én pepecselek neki, de van, hogy üvegeset kap. Délután legtöbbször szopi nélkül 1 teljes adag rizspép, vagy gyümis sinlac, és az utsó evés az csak szopi. Múlt héten, mikor egész nap Nándival voltam a khban, csak reggelés este szopizott, napközben a nagyik etették csak üvegessel, ette azt is, de nagyon megcsappant atejcsi, úgyhogy most szopizik is megint. Inni vizecskét, pohárból de a szopi miatt enm nagyon keresi.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni.. majd később.

Viszont titkosítottam a blogom.. ha valaki szeretne továbbra is olvasni, az jelezze priviben. Köszönöm :wink:

szeder74

mi is elkezdtük már a babakajcsit
reggel tejcsit kap
délelőtt kap egy kis gyümit (vagy frisset vagy üvegeset) és még hozzá kis tejcsi - bár már lehet, hogy megenné az egész üveget, mert a gyümölcsöt nagyon szereti
néha már már belemászik a tányérba, és alig bírja kivárni, hogy adjam neki a következő kanállal

délben kap valami husisat, zöldségeset - a zöldséges verzió nem annyira jön be neki még, de azért szerintem bele fog jönni
a múltkor a cukkini főzeléket úgy ette csak meg, hogy reszeltem bele neki almát

délután tejcsit kap, este pedig egy kis milupa pépet és még tejcsit

még az elején vagyunk, úgyhogy még a tejcsi ott van mindenhol, de a délelőtt és a dél folyamán szerintem lassan lassan majd már el fogjuk hagyni és pár hét múlva a délutánit is, és akkor marad reggel és estére a tejcsi

mindezt addigra kell elintézni, mire minden nap és egész napra visszamegyek, ami sajnos legkésőbb májusban bekövetkezik :cry:

Kép
Kép
csibe21

Kicsit sokat termeltetek az elmúlt két napban, de megpróbálok reagálni.

Holka!
Nagyon halad a csajszi. Kicsit megdöbbentem. Gratulálok hozzá nemsokára már szaladgálhatsz utána. Nagyon aranyos Emmád van!! Ez a mosoly…
Hogy haladsz a némettel?

Lanta!
Az egész famíliának küldök sok-sok gyógy energiát.

Röné, Csibe!
Gyertek gyakrabban!

Humanka!
Én is lehidaltam attól, hogy tej lehet benne, sőt fejni is kell ha sok benne. A kokárdás Bendő tetszik. Jó nagy már. Milyen fura, hogy már Ő is hosszú ujjúban van.
Nálunk már régóta fel akar ülni a gyerkőc, egyre jobban megy neki. Ami fura volt nekem még most is, hogy szopi közben is emelgeti magát.
Díjnyertes a csomagolós kép!!!!

Blúmi!
Te babakocsistól viszed fel a gyerkőcöt? Hány kg a babakocsi hogy ilyen jó kondiban vagy? Bocs, de jót mosolyogtam, ahogy Bálint sír a zsemle gurulás után.

Am!
Nagyon zabálnivaló Gyuszika!
Húúúú, lemaradtam, miért is kell 1000-el hasalnia? Az én törpém nem szeret hasalni, ma is mindig visszafordult. Egyszerűen nem tudom rávenni, hogy legalább 5 percig úgy maradjon.
Mennyivel másképp nézel ki ílyen frizurával? Teljesen más lett az arcformád. Szerintem nagyon jól áll.

Netti!
Őszinte részvétem! Kötőhártya gyulladás? Rosszul hangzik. Gyors gyógyulást kívánok!

Minyu!
Mostanság az én gyerkőcöm is nyűgős egész álló nap, semmi se tetszik. Még a vállamon is sír, pedig ott mindig megnyugszik. És ez már vagy másfél hete tart, de ma extra nyügi volt. Kezdek bekattanni, nem tudom mit tegyek, ráadásul párom se lesz hétvégén itthon, így az egész hetet egyedül töltöm kettesben a gyerekkel. Én csak a fogára tudom fogni, meg esetleg a fronttal párosul.
Hogy te milyen kreatív vagy? Ezt már máskor is megmutattad, de az, hogy kérsz fecskendőt meg spatulát és szurit adtok a plüsseknek, nagyon tetszik.
Hát igen, látszik, hogy én még kezdő vagyok, és remélem, nekem is majd eszembe fognak ilyen dolgok jutni, ha kell.

Márti!
Reméljük gyorsan meggyógyulsz, és újult erővel megtehetsz mindent, amit elterveztél. Neked is gyors gyógyulást kívánok.

Konan!
Nekünk még nincs járókánk, de amiben én is felnőttem fogja megkapni majd Dávid, az fából van.
Noni!
Milyen fogyásról beszélsz???? Nehogy már. Semmi baj nincs az alakoddal!!!

Honey!
Jók lettek a képek! Köszönjük.

Starlak!
Hogy néz ki az összecsukhatós fa járóka? Az engem is érdekelne, mert nekünk is kicsi a lakásunk. Hol és mennyiért lehet kapni?

Winona!
Kaja: mi nemrég kezdtük el. Kb. 2 hete. Így nem sok a tapasztalat.
Mozgás: sajna hasra még most se fordul, pedig próbálkozik nagyon, sokszor majdnem azt hiszem, hogy na most. De nem. Majd egyszercsak sikerül neki. Viszont egész nap ívbe feszíti a hátát és emeli a fejét. Állandóan fel akar ülni, mert hasalni meg nagyon utál. Mindig hátra fordul. Akár egymás után többször is.

Találkozó: ha lehet, akkor inkább 7vége. Nekünk vidékieknek könnyebb a közlekedés, mert hétköznap van, hogy apának is kell az autó. Többiek?

Eszike!
Jaj de jó, gratulálok a fogacskához!
Nagyon sajnálom az éjszakáitokat meg a kisujjadat. El tudom képzelni, hogy fáj
Hogy fejlődik Noncsi is. Eszméletlen.

Bocsánat mindenkitől, kisregény lett.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Napsütéses gyönyörű reggelt mindenkinek és sok-sok átaludt éjszakát!

Írtam sokat, azán balgán kitöröltem :(
Csak lesek, hogy mi mindent esznek már a törpék, mi jól le vagyunk maradva: ma készülök a bioboltba az első almácskáért.

Noni
Köszi, hogy beteszed Somát a videóba! Nem kértem volna, nem érzem annyira idetartozónak magam...

Eszike
Kitartást a rettenet éjszakákhoz! Nyomorult egy dolog ez, én csak tudom: Emma 17 hósan aludta át először az éjszakát (és azóta se nagyon gyakorolja :cry: ) - de persze nálatok ez nem így lesz!

Ha már nem alszom, legalább összeküzdöttem az új vonalzókat :)

Kép
Kép
rekaorsi75

Minyu
Most nézem, hogy majdnem ugyanolyan lett a vonalzóm mint a tied! Ugye nem baj?

Akartam kérdezni, szeparációs szorongás nálatok mennyire játszik? (ha nem látom anyát, akkor nincs anya, akkor bömbölök...)

Kép
Kép
rekaorsi75

Sziasztok!

Holka: Már áll Emma! HÚÚÚÚÚÚ! Bár, ha elgondolom, hogy az Én első szűlöttem az egy éves szülinapjára már egyedül járt és folyékonyan beszélt..., biztos Ti is így lesztek!!!!

Konan: Nekünk fa járókánk van, de csak naponta 1x használja, míg porszívózok és felmosok! Vettünk habi tapit és azt raktuk le a nappaliba (nálunk kő van ott is), és egész nap azon van Domi!!

A.M.: Köszi a képet!

Szeder: miért kellett titkosítani a blogot?Publikus?Bocsi, ha nem!!!!

Humanka: Persze,hogy megírom, hogy mi volt a szemészeten!

:D
evibabi

Honey
Sielős képek gyönyörűségesek. Jó látni, hogy - nem nekem ugyan, de - van élet a pelenkákon, házimunkán túl.

Na, több mint fél évig nem jövök, aztán tele velem az oldal. Eldugulok.

Kép
Kép
rekaorsi75

Winona: ahogy Minyu is írta, a krumplihoz próbálj meg almát vagy répát tenni! Domi az utóbbit jobban szereti!

Eszike: át tudom érezni a problémádat, nálunk is volt egy-két ilyen éjszaka, de aztán minden vissza állt!KITARTÁS!!!!!

Az összes beteg mihamarabb gyógyuljon meg!!!!!

Domi is 2 napja extra nyűgös, így mi is csatlakozunk a klubba!

Hát Domi étrendje nem példaértékű:
Reggel 8h 150 ml tápi
Délután 12h fél üvegnyi bébiétel vagy amit én csinálok
Délután 15 h 150 ml tápi
Délután 18 h 60 ml tejpép vagy gyümi
Este 20-21h között 150ml tápi

Folyamatosan próbálok közben neki gyümit adni délelőtt is, de nem nagyon akarja elfogadni, mert nem éhes!
De akkor mitől 9.5 kg?
evibabi

Jó reggelt!
Visszaolvastam!

Holka: ez nagyon jó hír! Emma mennyire ügyes, hogy már felállt….
Humanka: ez a bőröndös kép nagyon muris!!! Hogy tudtok ilyet kitalálni? Remélem könnyen fog menni az átállás Bendőnek. És ilyen jól viselkedett az esküvőn? Büszke lehetsz rá!
Lanta: nagyon sajnállak benneteket! Ez az örökös betegség, nem csodálom, hogy kiborít! Jobbulást a lányoknak! Ma mentek vissza dokihoz, igaz? Majd írj, hogy hogy van Ramóna, és mit mondott az orvos.

Márta: én mindig is csodáltalak, hogy bírod ezt az örökös pörgést? Remélem mielőbb megoldódnak a problémák! Gyógyulj meg!

Minyu: nagyon rossz lehet neked most, hogy Nándi így viselkedik! Át tudom érezni. Noncsi unokatestvére februárban lett 3 éves, de olyan, mint a tűz! Dettó ugyanaz, mint Nándi, csak még rettenet rondán is beszél.(csak egy példa: „úgy p.fán váglak, hogy besz.rsz”) És a szülei sem tudnak hatni rá, semmivel. Parancsolni abszolút nem lehet neki. Mindent kipróbáltunk már, hogy ez másképp legyen, de semmi nem működik. Még zsarolni sem lehet…

A.m: újra megnéztem a Minis videókat, tisztára feldobódtam. Jó lett az új frizurád!

Netti: fogadd részvétem! Balázsnak sok gyógypuszit küldök, gyógyuljon meg mielőbb.

Betti: te futsz? Én is úgy mozognék már valamit! Ki van addig Julcsival? Múlt héten én is „piáztam”, és olyan jó volt kicsit elengedni magam.

Sziszi: nagyon sajnálom a nálatok uralkodó helyzetet. Ezt nem értem…ha szükség van egy gyógyszerre, akkor azt miért nem lehet valahogyan megkapni? Ez a roham nagyon szörnyű lehet! És hogyhogy nem csinálnak útlevelet???? Ezt sem értem!
Örs hogy van? Viszed holnap vissza dokihoz?

Starlak: jobban vagy már?
Csibe: jó, hogy jöttél! Nagyon szépek a lányzók!

Konan: végül hogy döntöttél járóka kérdésben? Nekünk hálós van, és Noémi nagyon szereti! De egy utazóágyat is be kell szereznünk, mert amikor anyukámhoz, vagy apukámhoz megyünk, akkor egész nap tartogatni kell kisasszonykámat. És ettől már kibuktam. És az éjszakákról ne is beszéljünk. Nem lehet már sehol otthagyni egy percre sem, mert mászik!

Hutas: de jó, hogy Te is jöttél újra! Gratulálok a 4 fogacskához, az üléshez, és a hintához. Igen, pár baba már mászik! Írj, mi történt veletek?

Anyoo: eszméletlen mit művelnek az utóbbi időben az egészségügyben. Nekem is fél napomba tellt, mire Noncsit bejelentettem ortopédiára kontrollra. Tényleg? Csak nekünk kell menni 6 hósan, vagy többieknek is? Engem is kapcsolgattak össze-vissza pont a füzet miatt… (füzet?? Nem elavult egy kicsit? A legtöbb helyen számítógépen tárolnak mindent)

Honey: RÁCSOK! Erről jut eszembe, hogy Noémi imádja rugdosni a rácsokat…ez a legújabb szórakozása! Nagyon jók a síelős képek! Flóra tényleg tiszta apja!

Röné: Daninak jobbulást! Remélem hamar kikeveredik!

Winona: ne izgulj, előbb utóbb elindul a mozgolódás, forgolódás! Etetés: nálunk úgy van jelenleg, hogy Noncsi reggel 8-kor reggelizik (táp), délben ebédel (gyümölcs, vagy főzelék tejpéppel megspékelve), 4-kor uzsi (táp), 8-kor vacsi (táp). És éjjel 1-szer szokott felkelni enni. (most éjjel nem evett pl, és még csak most ébredezik). De tervezem bevezetni, hogy az egyik tápos kaját kiváltom valami mással (gyümi vagy főzi). Azért eszünk már ilyen ritkán, mert Noémi így igényli. Próbáltam 3 óránként etetni, de akkor alig-alig evett valamit, és mindig kiöntöztem a tápszer t a csapba. Ezért kellett változtatni.

Bejci: látom nálatok is hasonló éjszakák vannak. Most éjjel hogy aludt Bius? Mert nálunk hiper jó éjszaka volt. Összesen 1-szer keltem, akkor is teáztatni. És az eddigi hajnali kukorékolás helyett most fél 9-kor ébredt a lánykám! Megyek és nyomok egy hatalmas pusszancsot a fejére ezért!

Megyek, itt a reggeli idő!
Vendég

Evibabi: látom hasonló a babáink étrendje! Bár mi délután 1-szer eszünk, ebédre meg egy egész üveg bébiételt elfogyasztunk (Sőt néha kevésnek bizonyul), meg hajnalban még egyszer szoktunk enni! (kivéve most éjjel)
Vendég

Helló lányok!

Azért jöttem, hogy szóljak, ma sem jövök, kicsit sok a tennivaló. Jön ma a mamám segíteni kicsit, ezért nem ülhetek itt a gép előtt. No meg a második hordozó megrendelést is várja a gazdája és nagyon nem tartok sehol vele. Viszont folyamatosan olvaslak Benneteket... talán majd egyszer lesz megint időm írni is. :)

Egyet kérdeznék:
Mekkora-milyen lukú cumit használtok a cumisüvegeknél?
A héten már nagyon nyafka volt a fiam, ezért gondoltam adok neki egy kis tápot, hátha éhes. Éhes volt. Sosem evett cumisüvegből, most meg úgy cummog, mint a kisangyal. Viszont csak 1-es újszülött cumink van, aminek lassú az átfolyása. Mam termék egyébként. Ebből van még 2-es újszülött, csecsemő, közepes átfolyás és 3-as csecsemő, gyors átfolyás.

Köszi!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee: mi 2-es cumit használunk a tápszerhez. Noncsi 1-esből lusta kiszívni.
Vendég

Bejci
Engem is teljesen feldobott, hogy találkoztunk megint!!Örülök,hogy láthattam a szép újszülött Biusból milyen szépséges nagy hajasbaba lett!!
Pont egy hó múlva lesz Prevenar második rész. Pontosítsunk majd hánykor menjünk.

Sziszi
Anyookával teljesen egyetértek
De közben tudom,hogy te csupaszív lány vagy és csak az a szándék vezérel, hogy Rékucnak mindent lehetőséget megadj. Skypoljunk valamelyik este!!

Humanka
Jaj,de jópofa ez a kép!! Nagyon édes a legfontosabb cucc!!!!

Konan
Mi nem használunk járókát.

Röné
Dejó,hogy jöttél!! Jobbulást Daninak.

Honey
Biztos csodás kikapcsolódás volt! Nagyon szépek a képek.
Flóra baba tényleg tiszta apukája!!!

Winona
Csatlakozom a többiekhez. Emma is a gyümölcsöt szereti csak.
Egyszer eszik gyümit egy nap. Alma, őszibari(tavaly nyárról fagyasztva),sütőtők,banán,narancs.
Krumpli,répás cuccból max 3-4 kiskanálnyi…
Este Sinlac pép,utána forralt vizet kortyol pohárból.Tehát össz 2x van szilárd etetés az anyatejen kívűl.
Szopizni viszont lelkesebben szopizik mint bármikor eddig..

Starlark
Örülök,hogy jobban vagy.
És ha mókáznál gyógyszer beadás közben? Vagy cicizne és közben oldalról a szájába helyeznéd a gyógyszeres kiscsövet?

Eszike
szuper,hogy aludtál!!! Rendes volt Noncsitól :D
Már többször akartam írni tetszik a vonalzód!!

a.m.
frizurád tényleg bombasztikus lett!!! dejó Neked!!Én most mindig csak copfozok különben emma megszabadítana minden hajszálamtól. Kis Gyuszid nagyon helyes,mint mindig!!
holka

Monee!
Mi is 2-es cumit használunk,bá ez kicsit csalós,mert az Avent variábilis fejéből a 2-es.Ez nagyobb ill. több jön rajta,mint a síma 2-esen.

Honey!
Gyönyörű képeket hoztál. :wink: Köszi. Flóra nagyon édesen alszik.És még mindig tiszta apucija :D

Winona!
Evés: reggel 6-fél 7 körül táp 180 ml
10-11 között tápi 200 ml
2 körül zöldség püré+egy kicsi gyümi ha olyan kb. 1,5 bébiételnek megfelelő mennyiség,de többnyire én főzök neki
6-kor tejpép+gyümi+tápka
9-kor tápi 250-270 ml
éjjel alvás :)

viszont 2 napja ismét felkel éjjel is enni :shock: 23 nap után kicsit rosszul tűröm,de hátha ismét visszaáll a régi kerékvágásba minden :wink:

Köszi a dicsiket mindenkienk :D jól esik.

Tegnap volt a tv-ben egy házaspár akinek 3-as iker kislányik vannak. Hát én szinte végig bőgtem. 2 kislánynak 3-adfokú agyvérzése volt születés után és ez nagyon komolyan befolyásolja a fejlődésüket is :( :( :( annyira sajnáltam őket...és ők is járnak Dévény tornára. Most már tudom,hogy hogy néz kis a torna.

Eszike!
Örülök,hogy jó volt az éjszakád :D

Kép
Kép
a.m.

Holka!
Neked is köszi.
Ne is mond a hajhúzást. Hátul meg oldalt már akkor a volt,hogy Gyuszikám előszeretettel kapaszkodott bele :P miután le lett vágva csak kereste,hogy mit lehetne megfogni anyán? :lol: :D :lol: nagyon édes volt.

Rékaorsi!
Nagyon jó az új awatar képed. Nagyon szépek vagytok együtt :D
Nugodtan írj amennyi jól esik mi csak örülünk neki/neked!

Eszike!
Gratula az első fogacskához :D

Kép
Kép
a.m.

Videót,hogy lehet felrakni?
holka

Sziasztok!
Köszönöm a részvétnyilvánításokat, nagyon jól esett....
Alíz egy tündér volt a toron, kézről-kézre járt, mosolygott, gügyögött. Amikor mindenki evett neki is kellett adnom egy kis gyümölcsöt, mert követelte. Utána szopizni nem nagyon akart, mert minden más izgibb volt...
Balu kötőhártya-gyulladása már javul, most köhög. :( TAVASZT AKAROK MÁR!!!! Minden betegség mondjon le!!!!!
Látom nem csak mi kűzdünk.... Minden kis és nagy betegnek JOBBULÁST!!!
Márti, az utolsó mellgyulladásom nekem is ilyen tünetekkel járt.... Közkincsé teszem akit érint, mellgyulladásra homeopátiás szer: BRYONIA C12 v. C30. Nekem még a lázamat is ez vitte le!

Étrendünk a következően alakul:
Hajnalban szopi, általában 5-6 körül.
Reggel 8-kor szopi
11 körül szopi
Délben pempőke (max. 1 dl), most épp a sárgarépát "vezetem be".
Délután 2 körül szopi
Délután 5 körül szopi
Este 1/2 7 körül Sinlac gyümölccsel (ez kb. 1 dl)
Este fürdés után 8- 1/2 9 körül szopi.

Alíz még mindig nem fordul, bár ici-pici segítség kell csak neki (főleg hátról hasra). Üldögélni szeret, lassan már támasztani sem kell. Súlyát nem tudtam tegnap méretni, mert szabin volt a védőnő.

Honey, nagyon jók a képek!!! Örülök, hogy sikerült kikapcsolódnotok!
Eszike, Noncsin csak ámulok és bámulok! Mikor jutunk el mi idáig!?
Szeder, én majd kérném a jelszót! :lol:

Holnap elvileg (ha Balu rendbejön) megyünk Pestre hétvégére (férjem megy a FEHOVA-ra), úgyhogy nem nagyon jövök megint. Lehet, hogy megnézzük ezt a kiállítást (felteszem, hátha valakit érdekel): http://www.gyermekeinkjovoje.hu/kepesse ... _programok

Na, jó össze-vissza voltam....
Azért még dobok képet a csöppömről:
Kép
A lábszerkezetet érdemes megnézni! :D

Kép

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép
Kép
netti77

eszike! gratula a fogacskához
mi még csak nyálaskodunk, de még nem jön semmi
néha néha felvisít hirtelen, lehet hogy épp belenyilal neki, mert utána semmi

monee,
mi az anyatejhez 1-es a tápszerhez 2-es MAM-ot használunk, mert már az elején észrevettem, hogy ha tiszta tápszert kap, az nem megy át rendesen az 1-esen

Kép
Kép
csibe21

Netti! részvétem!
Alíz elképesztően kedves, kis párnáslábú baba! Nagyon tetszik!

Anyooka! hááát, ez az orvoshoz bejelentkezés nem semmi! (nekem szerencsére nem volt még ilyen élményem!)

Eszike! Fogacskához gratulálok! Húúú ez a lábujjtörés nagyon gáz! Jól tudom, hogy azt nem is tudják gipszelni? hogy kezeled? Jobbulást!!! Minél előbb!!!!

A.m! nagyon király a hajad! teljesen megváltoztatja az arcodat!!! Jó ötlet volt!!! Mi pontosan abban az időszakban eszünk, amikor Ti. Mi még csak gyümölcsöt eszünk, hétvégén kezdjük a főzeléket.

Hajtépés nálunk is van. Két hónapos kora óta megbűvölten nézi a hajunkat (inkább az enyémet, apának már nem sok van) , és amióta tud fogni, azóta állandóan azt tépi. És közben hangosan nevet.

Honey! Flóra már most fotómodell! imádom a nyugodt barna szemecskéit!!!

Valaki (bocs már nem emlékszem, hogy ki. 8) ) kérdezte: nincs tárolónk. Van lent egy helyiség, ami eredetileg tároló volt, de kiadták üzletnek. Aztán, amikor Bálint születésekor kórházban voltunk, egy fegyveres rablás során kirámolták. :shock: Azóta lelakatolva üresen áll, a kismamák meg cipelik a kocsikat babástól.

Rönéé, jobbulást Daninak!!!

Márti! Hogy vagy?
blúmi

Lakik a házban egy babás anyuka, 10 hónapos kisfiúval. Nagyon megdöbbent, amikor mondtam, hogy Bálint 70 cm, mert az ő kisfia 71. Nektek mekkorák most a babáitok?

Még egy: annyira kell nevetnem, amikor Bálint fogdossa a kis lábait. Olyan kis rövidkék, hogy alig éri el. A szájbavevés pedig egyelőre lehetetlennek látszik, pedig nagyon tátogatja a száját.
blúmi

Blúmi: a lábujjtöréssel nem tudnak csinálni semmit. Pihentetni kell, lehet borogatni, és Fastum géllel kenegetni. De én egyiket sem csinálom. A borogatást utálom, mert amúgy is hideglábú vagyok. Ez az ujjam már volt eltörve 15 éve, akkor sem csináltam vele semmit. Csak nem állok rá, mert marhára fáj!

Netti: asszem Bejci állapította meg, hogy a sok nemalvásnak a gyümölcse, hogy Noncsi már itt tart. Nem tudom, Holka, esetleg Emma is ilyen nem alvós baba volt? Nem emlékszem már rá!

Akartam már kérdezni, Ti hogy hívjátok a babáitokat, illetve a párotok hogy hívja? Csak kíváncsi vagyok! Jó, gondolom van 100 féle becenév, de legtöbbször hogy szólítjátok őket?
Én: Noncsi (ha mérges vagyok, akkor Noncsa) Párom: Picúr, vagy Picu
Vendég

ESIK A HÓ!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Eszike: Most néztem az új mászós videótokat.Nagyon ügyes Noncsi, olyan jó nézni. És még egy kis nehezítés is volt a mászásnál, egy kicsit csúszik a parketta, de ő nagyon kitartóan elmászott a játékához.Mikor fogunk már mi is így mászni?!

Kép
Kép
noni78

Ez az időjárás meg van bolondulva. Kinézek reggel az ablakon, hurrá süt a nap, kimegyek és majdnem lefújt a szél a teraszról.
Na, és tiszta homok minden már megint, úúúúúúúúúútálom! :cry:

Kép
Kép
noni78

Noni: igen, akartam is reklámozni, hogy van új videó, csak most még töltök fel egy másikat, utána akartam szólni. De ez bele fog tellni pár órába...

Most már szó szerint szakad a hó!
Vendég

Eszike
igen,így volt!!!!
Pont mikor négykézláb kezdett mászni azzal egy időben kezdődött a nem alvás! Pedig előtte minden éjszaka min.9 órát aludt egyhuzamban....

Szeder
neked millió puszi

Csibe
elfeljetettem megdícsérni a kislánykáid. Pedig tüneményesek!!!
Munka miatt nem irigykedem rád...
holka

Noncsi rajongóknak jelentem: feltöltöttem 2 új videót! Kúszós-mászós!

Holka: én arra gondoltam, hogy Noémi kezdetektől fogva nem volt egy alvós lány! Rettentő sokat volt ébren már újszülött kora óta. És asszem Bejci (bocsika ha nem ő volt) mondta, hogy a mozgásfejlődés szempontjából előny, hogy annyit volt ébren...
Vendég

Eszike: Nagyon aranyos a másik videón is. És biztos, hogy igazatok van, mert Misike rengeteget aludt picinek és nem is fejlődött a mozgása csak mióta "MegDévényiztük" egy kicsit. :lol:
Azóta sokkal kevesebbet alszik, igaz elég nyugodt baba még most is.

Ebédünk: Magunknak spagettit készítettem, a párolt pulyka daráltból vettem ki Misunak és főztem hozzá krumplit és összeturmixoltam. Azt hiszitek megette?! Úgy ölkendezett, hogy már azt hittem kijön belőle az az egy falat. :cry:
Így gyorsan turmixoltan hozzá még almát is. Így megevett pár kanállal belőle,aztán semmit tovább. Aztán jött bele egy kis Sinlac. Megkostóltam borzalmas volt, de Ő Urasága végre hajlandó volt megenni. Cirka egy órát ebédeltünk.

Én a nappali alvásról kérdeznélek Benneteket. Ki, mikor, mennyit alszik? Mert nálunk még mindig nincs napirend és ez így elég gáz, főleg, ha mennünk kellene valahova.

Kép
Kép
noni78

Noni: jól elbeszélgetünk...
Nálunk általában 2 alvás van nappal. Ha mondjuk reggel 7 óra felé ébred kisasszony (általában akkor szokott), akkor 10-11 óra felé alszik el. Néha 1, néha 2 órát alszik ilyenkor. Délután ideális esetben 4 óra felé alszik el, akkor már nem olyan sokat, csak kb fél órát. De az is előfordul sűrűn, hogy délután már nem alszik, azt nem szeretem, mert akkor rettenet hisztis már este 6-kor (fél8-kor fürdünk).

De mivel ma fél9-kor ébredt reggel, ezért fél1-kor sikerült neki elaludnia. Úgyhogy van egy olyan érzésem, hogy a délutáni alvás ma kimarad! :x

Aztán az esti elalvás meg erősen függ attól, hogy délután aludt-e és mikor aludt, és mennyit. Ideális esetben fürcsi, vacsi után rögtön bealszik. Ez mondjuk az utóbbi időben szerencsére így működik nagyrészt!
Nálatok?
Vendég

Sziasztok! :)

Bejci: A neurológus szerint Doncekkel sincs semmi baj, pedig ő se vmi aktív, de nem aggódom. Szerintem semmi rendelleneset nem csinál.
Ha nektek is szakember mondja hogy Bius szépen fejlődik és időben van ne aggódj :)

Eszike: Gratula a fogacskához! :) A lábadat nagyon sajnálom :(
Noncsi anyudnál lévő rossz alvása nem attól van hogy nem a megszokott helyén volt? Az éjszakák jó ha mindig ugyanúgy zajlanak általában mi se tudunk első éjszaka idegen helyen jól aludni.

Donceket hívjuk, DocekBonceknek, Boncikának, DoniBoninak, Tücsöknek, fürdéskor kapucniban miniPalpatinnak, most hogy köhögött és rekedt lett miniRaistlin nevet is kiérdemelte :)

Ági: Ha visszalapozol vhol Minyu tett fel képet róla nekik is olyan van. A teszveszen vaterán is kapni 6m-est 8m-est. A járokák közt nézz szét :)

Rékaorsi: Nem vagytok lemaradva semmiről :) Bőven lesz ideje még eszegetni. Hogy fogadta Soma az almát?
Szeparációs szorongás az nem 7 hónap környékén jön? Bár Donek is sír ha idegenek kerülnek a közelébe és hirtelen nem lát.
Gyere gyakrabban és képet is hozzál :)

Monee: Nekünk Aventes cumink van. A vacsi tejcsijét 2-es lyukuból kapja az 1-es már kevés volt neki a 4-es pedig túl sok :) a variábilist nem szeretem. Mást cumisüvegből nem kap.

Holka: Ma reggel képzeld teljesen simán minden kényszer nélkül megette az ospamoxot :), pedig előtte orrot is szívtam neki /reggelre nagyon feltellik neki/ Nagyon megdicsértem milyen ügyes. Hagytam utána had barátkozzon az adagolóval, remélem most már jobb lesz ez. Mert eddig énekelhettem, hintáztathattam, tutujgathattam közben ő meg csak üvöltött. Lehet kezd jobban lenni ezért nem annyira bizalmatlan már.

Vidit úgy tudsz feltenni hogy felrakod egy videó megosztóra /youtube, photobucket,..../ és belinkeled ide.

Netti: Alíz milyen kis husis :)

Blúmi: Azt a házat ahová költözünk tároló nélkül építették. Egyenlőre fogalmam sincs hova tesszük a babakocsit és a bicikliket...
Doncek most úgy 68cm lehet mert most növi ki a 68-as ruháit :)

Ma voltunk a házidokinál is végre.
Megnézte Doncek leleteit meghallgatta és fel volt háborodva hogy a gyerekosztályon miért nem adtak neki hörgőtágítót hisz az ügyeleten is írták a papírjára hogy nehezen kap levegőt.
Ítélet hörghurut most az ospamox mellé kapott hörgőtágítót és calcimuscot is. Kedden kell visszamenni azt monta addigra a köhögésnek meg kell szűnnie. A vizsgálatot nagyon jól viselte nevetgélt játszott a doki sztetoszkópjával... :)

Én már ok vagyok, még picit köhögök de csak elmúlik az is egyszer.
Most a szakadó hót nézve azon gondolkodom hogy mikor lesz már végre tavasz....

Kép

Kép
starlark

Eszike: Jajj de jók az új vidik :) nagyon céltudatos a kisasszony :)

Noni: A nappali alvás az most nálunk is igen változó, van hogy alszik két hosszabbat kb 2 órát, de volt hogy három rövidebb lett belőle. Ő Picusága 2 óra után nyüglődik hacsak intenzíven nem kezdek neki bohóckodni :) Vasgy ha épp haza nem ér apa mert akkor az alvásnak fuccs :)

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?