Új privát üzeneted érkezett!

Veronika!
Szerintem fini joghurttal is a főzelék, de ízlés dolga. :D
egyszer ki kell próbálni, hátha ízlik nektek is. egészségesebb is, azt mondják.

Zsuzsu!

az oviban az orvosi vizsgálat igazán nem nagy cucc: súlymérés, magasságmérés, talán vérnyomás, bekukkant a torkába is a gyerekeknek és kész :)
a védőnő meg megnézi a tetüt. én nem hiszem, hogy van lehetőség kibújni ez alól :roll:
amúgy orvosi igazolást úgy tudom kell vinni a saját orvostól, hogy megvannak az oltásaitok és egészséges, közösségbe mehet Ábi.
Tehát a betegségeket úgyis a saját dokitok nézi.

Kép

Kép
borkaby

a 'mondják' véletlen lett kiemelve, nem ezzel akartam hangsúlyozni, hogy nem én mondom :oops:

Kép

Kép
borkaby

Veronika...az én kisokosom szerint lehet tejfölt adni, ha nincs tej alergiás a családban :roll:
Úgy írja hogy 8-9 hónaposan natúr joghurt, sajt, túró
10-11hónaposan bevezethető a tejföl, kefír is. :wink:
12 hós kortól lehet a bolti ízesített joghurtokat, túrókrémeket is.

Aúgy azért jöttem hogy elújságoljam: APUNAK JÓ LETT A CT eredménye! :D
Annyira megnyugodtam, és ő is szerintem.
Már csak az övsömörnek kéne elmúlnia, még mindíg fáj neki a feje, szeme :(

Kép
Kép
lovaszkata

Hali!
Csak egy progi ajánlat erejéig: csodák palotája.
Lkata: örülök apudnak :lol:
Mindenkinek pusz,
M.

macianyu

LKata
Nagyon-nagyon örülök!!! Most már lassan elmúlik ez a hülye betegség, és akkor csak jobb jöhet!!!!!

marek

LKata!
nagyon örülök!!!!
:lol: :lol:

én most eltűnök pár napra, mert lemegyünk a Balcsira nagy huza-vona után.
úgy volt először, hogy mi megyünk, utána kiderült, hogy apumék szeretnének lemenni, csak ha ők elmennek, akkor nem marad nekünk hely :roll: - persze mamám mondta, hogy ők menjenek, mert apát rég látta.
na, én elkezdtem szállások után nézelődni ma, felhívtam vagy 50 helyet, még Veszprémben is keresgéltem (jó lesz a telefon számlám...) és sehol nincs már hely, telt ház van a Balatonon. :roll: Ültünk, hogy jó, akkor lemegyünk Gárdonyba, hívom is aput, hogy szabad-e Gárdony... Erre közli, hogy inkább ők mennek Gárdonyba, mert valami baj van a vízzel ott és megy szombaton a vizes. De nem hívott volna, hagyta, hogy körbe telefonáljam a fél világot. És mikor felvettem azzal kezdte, hogy "jaj, elfelejtettelek hívni!"... :?
nem tudom mi van vele mostanában, remélem csak a nagy meleg...

Mindenkinek szép hétvégét!
puszi

Kép

Kép
borkaby

Jó reggelt!

LKata!

Nagyon örülök, hogy jobban van az apud, nagy megkönnyebbülés lehet!

Én is úgy tudom ahogy te, Emma már kap is túrót, natur joghurtot, sajttal is próbálkoztunk, de az egyenlőre nem aratott nagy sikert.Viszont hatalmas változás állt be Emmánál.Hatalmasokat eszik, nem hiszünk a szemünknek.Tegnap délután felszeletelve elé tettem egy körtét egy barackot meg egy almát, és szépen egyedül megette.Utána még reklamált, de nem mertem már többet adni.

Ki mit csinál ma???????
Olyan nehéz valami jó kis programot Pesten kinézni, mert ilyenkor minden izgi helyen ötvenezren vannak, én utálom a tömeget, pláne gyerekekkel.
emmalena

sziasztok!

köszi lányok! Apunak most már a kedve és a kitartó ereje is nagyobb :D remélem már jobban lesz.

borkaby...nagyon jó pihenést! :D

Emmalena...hogy van a cicid???Nem fáj? Mikor tesztelheti apa? 8) :D
Örülök hogy Emma ilyen jól eszik :D Végre!
Remélem Marek Borija is jobban eszik már.

Mai program, semmi különös, apa délelött dolgozik, a gyárban leállás van, és ő mint mérnök ilyenkor ott van :(
Délután jönnek a barátaink a 11hónapos babájukkal, Larával a szöszi kislánnyal akit már tettem is fel ide. :D
Azóta eltelet megint egy hónap, kiváncsi vagyok mit működnek majd a gyerekek :wink:

Többiek???

Ti milyen készségfejlesztő, okosító játékokat vettetek a közel egy éves babónak???
szó volt már a mondókás könyvről, karikás játék, "keresd meg a forma helyét"logikai játékok(bár ehhez még ők kicsik).
Lassan itt a szülinap, mindenki kérdi mit vegyen :roll: nem akarom hogy gagyi, buta, haszontalan játékok halmaza
árasszon el. :? Inkább én megmondom mi lenne a jó...csak még én se tudom . :roll: :oops:
ti miket vesztek nekik???Ha vannak képek mutiiii :D légyszi!

Mindenkinek kellemes 20-ai programokat! :D

Kép
Kép
lovaszkata

Hellóka,
én itt vagyok, mert apa ma is dolgozik, amúgy is utálja a tömeget, így ma nem megyünk sehová. Ezért is megyek többek között szombaton majd egy barátnőmmel a koncertre, mert ő azt se szereti a tömeg miatt :)

A játékokon már én is gondolkodtam, Pálmi szereti pörgetni a dolgokat, ezért vettem egy olyan játékot, amit több irányba is lehet pörgetni, de nem nagyon köti le :? meg vettem egy kisautót, hogy a gurítást meg tudjam neki mutatni (labdánk van, de az másféleképp gurul) de az autó se köti le túlzottan. Eddig mindig elvolt a játékaival, de pár hete nem érdeklik a játékok, amint leteszem a földre kikúszik a konyhába, a székeket rángatja a lábuknál fogva, a babakocsit a kerekénél fogva, a fiókokat húzgálja, ajtókat nyitogatja.

A védőnő volt nálunk tegnap, azt mondta, hogy majd lassan beszerezhetek két dobozt, mert lassan az lesz a kedvence, hogy egyik dobozból pakol a másikba... van is itthon 2 nagyobb téglalap alakú műanyag tálka, szerintem az jó lesz erre a célra.

Kép

Kép
sz.veronika

Hali!
Mi ma a Margit-szigeten voltunk- jó nagy túra volt. A gyerök nagyon élvezte, igaz, apa sokat cipelte a kocsi mellett (cegény Apácska :cry: ). Viszont tetszett neki a sok ember, a sok nagy fa (pedig mi is zöld övezetben lakunk)- a sok új inger. Szép zöld a sziget, most mindenkinek ajánlom a sétát, délelőtt kifejezetten kellemes volt még az idő is.
Egyébként újdonság az életünkben, hogy mi is elkezdtünk játszóra járni. Jóóó-jóóó, tudom, hogy Zsu példul régóta jár már, de mivel Zenikém még csak most jött bele a kúszásba, mi most mertünk belevágni. Leraktuk a homokozóba, és pár perc ismerkedő ücsörgés után körbetrappolta a homokozót. :D Azonban mikor ma elvittük a szigeti játszótérre, rájöttem, hogy én viszont szörnyű anya-sárkány leszek. Éppen mutogattam Zeninek az egyik klassz kis mozgó játékot, mire odajött egy kis szurtos, pofátlanul rámászott a játékra, és ott örvendezett, hogy el kellett vinnem Zenikét. :twisted: :twisted: :twisted: Ha nincs ott a párom, valszín kedvesen, de megmagyaráztam volna, hogy szerintem akkor másszon a játékra, ha mi már végeztünk. De a párom szerint a játszótér ilyen, a gyerekeknél ez életkori sajátosság, szokjak hozzá. :evil: Nem tudom, de nekem nagyon rosszul esett, hogy az én egyszem lányomat így félretolták (persze gyerekem nem vette zokon). Nektek mi a tapasztalatotok? Utána persze higgadtan átgondolva magam is beláttam, hogy szerencsétlen gyerek unatkozott, és így próbált figyelmet kicsikarni (több gyerekhez odament, elkérni a játékát, miközben apu vastag lánccal a nyakában a padon mobilozgatott, és nem ért rá vele foglalkozni- sőt, a gyerkőc még minket is megkért, hogy lökjük a hintán), meg az sem egyszerű, ha látod, hogy minden gyerekkel foglalkozik valaki, csak veled nem- de ehhez kellett 1 perc és 10 méter távolság. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára macianyu 2009.08.20 18:38-kor.

macianyu

folyt.
Szol.nem tudom, milyen anyós leszek, de valszín terror játszótéri anyus. :lol:
Más: valaki nem tud Horvátországban olcsón kiadó házat, lakást , apartmannt szeptemberben? Mi mennénk ki egy hosszabb hétvégére, de még nem igazán néztünk utána. Esetleg valaki ktgcsökkentés, és némi csere gyerekfelvigyázás reményében nem akar csatlakozni hozzánk?
Játékok témakör: mi a gyerkőcnek kúszás inspirálás céljából vettünk egy távirányítós autót (ááááá, picit sem a magunk kedvéért... :lol: :lol: :lol:), 5ezer forint volt, és amíg nem éri el, addig sotol utána (elvileg a gép gyorsabb nála, de sajnos a gyerek kúszási technikája jobb az én navigációsomnál :oops: ), aztán meg a felfordított autókerekeket tudja hosszan tanulmányozni. Ha nagyobb lesz, kap majd egy helikopátert is, persze szintén nem a mi örömünkre... :wink:
Mindenknek további jó hétvégét,
Marcsi

macianyu

Jah, és elfelejtettem írni, hogy hiába próbáltam kevesebbet etetni éjjel a gyerkőcöt, végül csak azt értem el vele, hogy még többet keltünk. Úgyhogy visszaálltam az éjszakai dugigtömésekre, szol most megint "csak" 4-5-ször kelek egy éjszaka, és ez jóóóóóó... :lol:
Emmalena: hol csináltattad a műtétet? És mikor leszel tünetmentes? Egyébként jó lábadozást! :)
Sensimilla, merre jársz?
M.

macianyu

Macianyu!

A Kontur Klinikán csináltattam meg, csak ajánlani tudom, szépe, kedves, tiszta hely jó dokikkal és mégsem az a puccos hely.
Én már most totál tünetmentesnek érzem magam, semmim nem fáj, mindent tudok csinálni, igaz még keddig (akkor telik le a 2 hét) Emmát nm emelgetem.Ennyi.De érdekes, mert már másnap sem éreztem fájdalmat, féltem, hogy sokáig bénázni fogok, de nem.Pedig nekem a fájdalom küszöböm nem túl magas.A császár után majd megpusztultam napokig, Emmát ugye sikerült természetesen megszülnöm, de a császár miatt nem kaphattam semmi fájdalomcsillapítást.Na, azt nem kívánom senkinek, majd megőrültem úgy fájt.Ezek után egy kis ciciműtét meg sem kottyant.:-)))))))))

Mi ma délután kimerészkedtünk a Duna partra, Ábi imádja a repülőket, hát megnéztük a repülő verseny végét.De nem volt túl jó, iszonyat meleg volt, millióan voltak kint, és mindenhol szemét szemét hátán volt.Én meglrtem, hogy ilyenkor a Közterület munkatársai sem dolgoznak, de ez igy akkor sem okés.Elrontja a szép ünnepet meg a jó kis programokat a hömpölygő szemét.Sosem tudtam megérteni, hogy hamár látja valaki, hogy a kuka környée 3 méteres körben már tele van szeméttel, miéárt dobja oda az övét is.Miért nehéz akár hazavinni vagy elvinni a következő kukáig amibe belefér.

Emma ma ebédre és vacsira is olyat művelt, amit még soha.Csak lestem.Próba képpen főztem rizst meg répát és összeturmixoltam.Ebédre is meg vacsira is bevágott belőle 250 grammot.És most a kanalat is elfogadta, nem győztem elég gyorsan lapátolni bele a szájába.Annyira cuki volt, majd megettem:-)
Holnap is ez lesz, csak valami más zöldséggel.

Képzeljétek, nálunk már pár hete kicsit változott a napi rend.Mióta Emma hajlanó nem csak tápszert enni, ő is szépen vacsizik Ábival este 7-kor, utána még egy kis játszás, fél 8 körül fürdés.Annyira édesek ketten a fürdőkádban.Ábi olyan szépen játszik vele.Aztán én teszem le emmát, apa pedig Ábit.Igy szépen egyszerre este 8-negyed 9-kor mindketten szunyálnak.Igy sokkal könnyebb, örülök, hogy zökkenőmentesen sikerült erre ráállni.

na megyek, ledőlök, mert ma nagyon kifáradtam.
jó éjt!
emmalena

Sziasztok!
Mi ma anyóséknál voltunk, mert már nagyon itt volt az ideje. Bori születése óta ez volt a 3. alkalom :oops:, mondjuk ők se jöttek sűrűn, talán háromszor voltak itt. Anyós meg is jegyezte, hogy azért bőg nála Bori, mert idegen... :twisted: Na ja... meg azért, mert nem tud mászni... :lol:

LKata
Köszi a kérdésed, Bori még mindig nem eszik. Délelőtt hajlandó két-három falat üveges gyümit megenni, délben két-három falat főzeléket (vagy annyit sem), délután rágcsál egy kis almát, vagy kölest, de ez szigorúan fogerősítés, arra nagyon vigyáz, hogy ne sokat nyeljen le :lol:, este viszont megeszik egy nagy adag Sinlacot gyümivel. Érdekes, de ugyanezt délelőtt, délben, vagy délután nem eszi meg... :roll: Én azt gondolom, hogy annak oka van, hogy este hajlandó enni, tudja ő, hogy mi jó neki, úgyhogy nem is görcsölök ezen. Megkínálom naponta háromszor, hátha egyszer úgy dönt, hogy mégis kéri a kaját. Régebben este se kérte, úgyhogy gondolom idővel majd a többi étkezés is változni fog, csak Bori nincs még kész a nagy "zabálásokra". Rengeteg a tejem, úgy folyik, mint Bori újszülöttkorában, szóval nem csoda, hogy nem kér mást. Több helyen olvastam, hogy a jól szopó babáknál ez gyakran előfordul, és ha majd fogy a tej, akkor elfogadja a szilárd kaját is.
Ráadásul este is kel még enni kétszer-háromszor, de már megszoktam, igazából reggel nem is szoktam emlékezni, hogy hányszor etettem éjjel... :lol:
Ja, és nálunk az altatásnál-megnyugtatásnál is nagyon nagy szerepe van a "titi"-nek, Bori lassan azt hiszi, hogy önkiszolgáló, mert ha olyanja van, akkor bújik be a blúzom alá, és keresei a titit... :lol:

Játékok... én is pont most mondtam a családnak, hogy majd én megmondom, hogy mit szeretnénk szülinapra, nehogy valami baromsággal ideállítsanak.... Így engem is érdekel, hogy mit érdemes venni...

Eddig ezek tetszenek, de ha tudtok helyet, ahol olcsóbbak, akkor légyszi írjatok!

marek

És ez nagyon-nagyon tetszik. De persze ilyet nem fogok kérni, mert horror az ára, de tök jól tudják ezt tologatni a gyerkőcök, amikor elkezdenek totyogni:
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=17040

marek

Mondjuk én sok játékot nem akarok, mert Bori soha nem a játékokkal játszik, és ahhoz drágák, hogy itt porosodjanak. Borinak most a legjobb játék Raszki, vele kelünk, vele fekszünk... :lol:

marek

Tele lett velem az oldal... :lol:

marek

Sziasztok!!

csak két percre, kelnek a fiúk és megyünk csavarogni.

http://www.regiojatek.hu/termek-57533-3 ... jatek.html

Nekünk ilyen van, az ára sem horror és nagyon jó. Energialevezető, ügyességi, szineket tanulni is jó.....

Itt vettünk több mident:

http://babyfun.axiomarket.hu/item/fa-du ... alos-jatek

http://babyfun.axiomarket.hu/item/fa-fogos-baby-puzzle

http://babyfun.axiomarket.hu/item/fa-ha ... arolodoboz

http://babyfun.axiomarket.hu/item/auto

Jövök bővebben, bocsi!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Marek:
Mi fajatekokat innen szoktunk, nagyon imadom oket es van,ami itt olcsobb,mint ami linket Te betettel:

http://fakopancs.hu/montesszori-nagy-p-134.html

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Köszi Kriszta!
Ismertem a linket, de persze eszembe se jutott megnézni, hogy ott mennyibe kerülnek... :oops: De úgy nézem, tényleg olcsóbb... :lol:

Három órát aludtam éjszaka. Bori tíz percenként ébredt, amikor meg végre elaludt kettőkor, akkor én nem tudtam aludni, hanem olvastam. Mire elaludtam négy körül, addigra újra ébredt. Hétkor meg már rajtam mászott... ÁÁÁÁÁÁ Most bezzeg alszik, nekem viszont van egy csomó dolgom... :roll:

marek

Sziasztok!

Nem is tudom be merjek-e jelentkezni, olyan reg jartam erre... :oops: Persze, tudom, nem harapjatok le a fulem, de akkor is rossz, h nem tudok reagalni ugy, ahogyan szeretnek. Nagyjabol visszaolvastam, latom mar az egyeves szulinapon toritek a fejeteket :) Nekunk ez eleg fura lesz, mivel 7.-en megyunk Angliaba, es mar elotte kene valamit szervezni neki itthon, ott majd nem nagyon lesz semmi, csak csaladi korben :roll: babak mind ugyesek, sokat valtoztak, akarcsak mi. :)
Jo hirunk, h Miki vegre maszik :D :D :D A tegnapelott kaptam rajta, amikor epp hazaertunk a Gyimesekbol, ahol hinditaboroztunk. Volt ott meg ket kortarsa, akik mellesleg a keresztgyerekeim, es ugy tunik toluk leste el :) Eddig nem hittem komolyan, h ez igy mukodhet, am lehet az is, h egyszeruen itt volt az ideje :wink:
Amugy teljesen ki voltam ra mostanaban, tiszta idegbeteg lettem, annyira nem tud egyedul lenni, ez fokozodott a nyaralas utan, mint mar tobben eszleltetek. Eljott az ido, h lepjek, mert idegroncs lettem az ejszakai kelesektol is, egyre nehezebb elaltatni, felorankent ebred es csak cicivel nyugszik meg. Tegnap anyumhoz vittem, mert itthon keptelenseg lepni Zsolti miatt. Este 9kor elaltattam (nehezen), majd otthagytam, h reggel 7kor jovok. nagyon sajnaltam ot is meg anyumat is, de nem volt mas lehetoseg.(Miki semmit nem fogad el a cicin kivul, azert hagytam ott teat) Reggel 7kor rohanok hozza: reggel 6kor kelt eloszor, cumival rogton visszaaludt :o :shock: :shock: :shock: (kor ugy dontottem most mar megnezem magamnak, akkor kelt fel :o Nemcsak h kibirta cici nelkul, dde eleteben eloszor ataludta az ejszakat :o :shock: Legyen szives valaki magyarazza el ezt nekem :?: :roll: Persze folytatodik a dolog meg ket napig, aztan megyunk nyaralni a bulgar tengerpartra, addigra mar rutinos kene legyen :wink:

Elkuldom, meg jovok

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

Szoszke!
Kulon koszi a jelzest, csak most kaptam meg, mert a Gyimesekben, ahol voltunk nemhogy net, de meg furdoszoba sem volt, Zsoltival ejjelente setaltunk ki a koromsotet fabudiba, mert "kellett szolni" :? :lol:

Lkata!
Nagyon orulok apudnak, igy mar konnyebb lesz elviselni a fajdalmat is :wink:

Marek!
Nem vagyok tul nagy kutyabarat, de a boxer tenyleg aranyos :wink: Jok a linkek, de igy masodiknal meg inkabb ugy vagyunk, h nem kell annyi minden a boldogsaghoz :P Mondjuk az nem rossz otlet, h ha mar ugyis hoznak, akkor mar hozzanak olyasmit, ami neked bejon :roll:
Mi is keveseket eszunk (azert tobbet, mint ti), mert sokat szopizunk. Kivancsi vagyok mi lesz, ha elmaradnak az ejszakai maratoni szopik :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

Sziasztok!

Nagyon édesek ezek a játékok! Norbinak ilyen cölöpbeütögetős+kapapács van is, csak müanyagban :wink: egyenlőre csak rágcsálja a külömböző kiálló formákat. :roll:
Ez a karikából épülő torony nagyon tetszik nekem is, ami fa :D
Sütifaló sajnos ilyen drága, a barátnőméknek van, helyesen zenér és mondja a forma nevét. :lol:
De nagyon drága.
Norbinak ilyen csigája van amibe formákat pakolha, nem igen tudja még mit kell vele tenni, csak billegteti hogy zenéljen :)

Itt voltak a barátnőmék, csak ámultam mennyit fejlődött a kislányuk egy hónap alatt. Most 11és fél hónapos,
3 napja megy :shock: :D Nagyon cuki! :D
Norbika is már feláll kapaszkodás nélkül és megáll pár másodpercig egyedül. :D
szerintem hamarosan ő is menni fog Lara után.
Hoztam képeket:
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Macianyu,
aranyos lehetett, ahogy körbement a homokozóban :) Pálmit is még csak 5-6-szor tettem be a homokozóba, pont tegnap is, de ő csak ül egy helyben és túrkálja a homokot kézzel :)
Jó lehet a távirányítós autó :)

Emma,
nem egészen értettem. Először volt császárod, és ezért másodjára nem kaphattál fájdalomcsillapítót? :shock: Ez rossz hír nekem, ha így van!!!

Pár hete nálunk is más a napirend, régen nagyon sokáig aludt Pálmi, most általában 7:40-kor kel az én nagy bánatomra... úgyhogy mostanában várok egy órát, míg apa kel és átpasszolom neki Pálmit egy órára és én még visszafekszem... de apa már reklamált, hogy őt 9-től hívják ügyfelek és ez így nem nagyon jó... :?

Marek,
a 3 óra alvás nagyon rosszul hangzik... :roll: Én mikor horror időszak volt, akkor 4-5 órákat aludtam több felvonásban, de teljesen ki voltam purcanva. Mostanában meg Pálmi új alvási szokása miatt csak 6-7 órát alszom, de nekem még ez is kevés, mert bébi megérkezése előtt mindig is nagy alvó voltam... :roll: Persze nálunk más a helyzet, én magam miatt nem tudok aludni, Pálmi 10-11 óra hosszát egyben végigalszik, úgyhogy egy szavam se lehet, csak én nem bírok elaludni éjjel 1-2-nél hamarabb...

Bangham,
üdv újra itt! :) Gratula a mászáshoz és a végigaludt éjszakához! :)

Kata,
édik a képek! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Emmalena...ezt én sem értem, aknek már császárja volt annak nem adhatnak a következő babánál fájdalomcsillapítást?
Vagy mi??? :shock: miért? :(

Van egy témám, amiről véleményeket kérnék, ha van kedvetek: :wink:
Mit lehet csinálni egy agresszív babával??? :roll:
Most hogy Norbi Larával játszott többször megütötte, ésmegcsípte, ellökte magától
. :oops: :( Meglepett.
Korábban nem volt ilyen, ma engem is megharapott, amikor kivittem a fürdőszobából :roll: :(
Oda neki tilos bemászni, mert mindent pakol :roll: csak most nyitvamaradt az ajtó.
Épp a tamponjaimat pakolászta :? ami az alsó polcon van(a veszélyes dolgokat azért elraktam már)...és mondtam neki
-nem szabad és felvettem, morgott és megharapott! :shock: :(
Mostanában hisztis és akaratos, s ha nem úgy van ahogy ő akarja akkor durva :(
Fecó és én sem voltunk durvák kicsinek...és nem is lát durvaságot itthon sem...akkor mitől ilyen?
Hogy lehet ezt ilyen kicsi korban nevelni, hogy szelidítsem meg?. :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok,

megjöttünk Komáromból.
Nagyon jó volt, csak ajánlani tudom mindenkinek, a mi apartmanunk kb. 10 méterre volt a medencétől :lol: Csak kisétáltunk, aztán be, nagyon laza 8)

Gyorsan pár kép, aztán majd este írok, reagálok, a játéktéma 1 éves korra engem is nagyon érdekelne, bár Lotti névnapjára is belinkeltem anyósnak, hogy mit kérünk és vett 2 dolgot, de egyik sem volt az :evil:

Kép Lotti imádja a vizet, bent voltunk vagy fél órát

Kép lazán feldobta a lábát (némi segítséggel) :wink:

Kép pihi a napozóágyon (háttérben apa is pihen)

Kép ki akarok menniiiii! :lol:

Volt egy nagy úszómedence, egy élménymedence és egy gyerekmedence két résszel, egyik csúszdás, másik babáknak, ami nagyon jó meleg volt. Volt még egy termál, melegvizes, de én azt nem szeretem.
Mindenkinek ajánlom a helyet, mi tavaly is voltunk ott, bár akkor már nem fürödtem, mert bálna voltam :?

Na jövök még később...

Kép

Kép
nusildi

Ildi...tündériek a képek! :D ilyen autós úszógumija van Norbinak is :wink:
Abban a kendőben nagyon tetszik Lottika, jól áll neki.
Ja, és szerintem te soha sem voltál bálna....jó? :wink: 8)

Ez a komáromi nagy strand?Vagy van más is Komáromban?
10éve nyaraltam ott utoljára, szupi volt! :D akkor még nem volt sajna így felújítva. :?

Kép
Kép
lovaszkata

Ja, azt elfelejtettem hogy Apu jobban van! :lol: Már nyitva tudja tartani a szemét, és kevesebb fájdalomcsillapítót
szed, így nem is halucinál :D
Látom végre az alagút végét! :wink: De még gyenge, többet alszik mint Norbika :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Bangham
Én is azt gondolom, hogy nem kell sok dolog a boldogsághoz, csak felraktam a linkeket, hogy mik tetszenek, és ha valaki akar venni valamit, akkor ezek közül válogatok, mert megőrülök a hülye műanyag éneklő babáktól, a táncoló autóktól, meg a villogó maciktól. Egyébként én Borinak még egy darab játékot nem vettem, és nem úgy tűnik, mintha nagyon hiányozna bármi is az életéből... :lol:
Tőlünk most se játékot fog kapni, hanem télre egy Pediped cipőt, mert az tényleg kell, és rohadt drága, akkor már inkább megveszem a szülinapjára. Karácsonyra meg ruhákat akarok neki, nem akarom, hogy tele legyen méregdrága játékokkal, amikre rá se néz...

Veronika
Én se tudok aludni rendesen, így amikor Bori véletlen három órát is alszik egyhúzóra, akkor nekem egy, max. kettő jön össze... :roll: Ha nem szoptatnék, tuti innám a citromfű teát, mert nekem az nagyon bejött régen, amikor nem tudtam aludni.

marek

Ildi,
nagyon jó lehetett, rögtön kedvet kaptam egy kis strandoláshoz! :))) Nincs kedvetek kijönni jövő héten valamelyik strandra? :)

Kata,
agresszivitásról már többször is olvastam, nem igazán tudom mit lehet vele tenni. Azt írják ilyen korban még nem nagyon lehet nevelni, felesleges pl. meghúznom a haját, ha az enyémet húzza, nem érti még... Pálmi is pl. húzza a hajam, sőt tetszik neki, hogy vinnyogok mikor húzza :shock: :lol: Sőt apának meg nekem is csapkodja az arcom, belemélyeszti a körmét, az orrunkat, szánkat úgy megnyomja, hogy fáj :? De max egyelőre még csak azt tudom csinálni vele, hogy elveszem onnan a kezét... meg esetleg lehet mondani, hogy nem. Más ötletem nincs... A legtöbb ilyen oldal, ahol erről olvastam inkább 2-3 éves gyerekekről szólt, de még ott sem tudtak nagyon mit kezdeni ezzel, csak mindig le kell állítani és jelezni, hogy nem szabad. Írta egy anyuka, hogy még ha szépen meg is beszéli a kislánnyal, és akkor a beszélgetéskor egyetért és mondja, hogy nem fogja csinálni, egy perc múlva a homokozóban már fellöki a másik gyereket... Szóval nem hiszem sajna, hogy ez menne egyik pillanatról a másikra, hosszú ideig kell megállítani és mondogatni neki, hogy nem szabad...

Kép

Kép
sz.veronika

Marek,
citromfű tea? Na ezt még nem próbáltam! (pedig már sokmindent igen...) Akkor kipróbálom! Most amúgy már jobb a helyzet, ha végre elalszom 1-2 körül, akkor csak reggel ébredek Pálmira 7:40-kor. Régebben volt hogy 1 óra alvás után éjjel felébredtem és 3-4 órán át fent voltam...

A ruhákra most nagyon rákattantam, Pálminak már vásárolgattam őszre-télre, kapott 4 nadrágot, 2 felsőt, 1 ujjatlan dzsekit. Meg kapott egy mini tréningruhát is, meg lehet zabálni! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Igen, az első szülésem volt császár és a második volt természetes.Engem annyira megviselt a császár, meg annyira vágytam a szülés élményére, hogy mondtam a dokimnak, még egyszer ne vágjon fel csak azért, mert volt már egy császárom.Azt mondta, hogy ok, de sok feltétele van a császár utáni természetes szülésnek.Pl.a legfontosabb, hogy a császár hegnek nem szabad nagyon elvékonyodnia a következő terhességnél.A 39.hétben csinálnak egy heg uh-t, ha legalább 5 mm,akkor elvileg az már megfelelő.ha nem túl nagy a baba és nem hízik az ember túl sokat, akkor nem lehetetlen.Nekem 13mm-es volt.De az egyik ismerősömnek csak 2 mm, nem is engedték bele a szülésbe.
A második, hogy magától kell megindulnia a szülésnek, nem indíthatják meg, mert az árt a hegnek.Nem lehet túl lassú illetve túl gyors a szülés, mert ezek mind ártanak a hegnek.És végül ami a legdurvább, hogy semmilyen fájdalomcsillapítót nem adhatnak, mert ha esetleg hegszétválás lenne(ami halálos is lehet, ha nem veszik észre), azt érezned kell.Gondolom bazira fáj.nem nyomhatják el a fájdalmat, különben nem veszik észre a bajt.
Nekem szerencsésen jött ki, mert minden feltételt sikerült produkálnom.Ja, és még egy feltétel van, max pár napot hagynak túlhordani, utána beindítják.Így mi az utolsó héten aktívan rajta voltunk apával, hogy magától beinduljon:-)
emmalena

Sziasztok!!!

L.Kata!Örülök, h jobban van édesapád, csak így tovább!!!

Agresszió: egyértelműen jelezni, h nem szabad, butaságot csinált. "kizökkenteni" , figyelemelterelés. Konsti csak hisztizik, de olyankor berakom az ágyába, vagy ha ott, akkor a járókába. Természetesen elmondom miért helytelen amit csinál, miért nem lehet azt tenni, amit akar.
Egy pszihológus mondta, h azért is agresszívek néha a kicsik, mert tetszik nekik, h azonnal reagálunk a tettükre. Rászólunk, kiáltunk és ez tetszik nekik.

szülinapi ajándék: nagyon jó, ha listát-képeket adunk a családnak, h arról válasszanak. Én sem vennék ezerféle játékot. Nálunk úgy van, h havonta cserélgetem a játékokat, így mindig újdonság nekik. (a meglévő játékainkat pakolom dobozba és havonta más dobozt kapnak meg.)

Az is igaz, h a legjobb játék mindig az, amiről nem is hiszed, h játék. Pld. kábelek, edények, flakon...... :)

macianyú!
játszótér: én már elég rutinos vagyok :lol: én határozottan tiltom, h egymást lelökjék, elvegyék amivel épp a másik játszik.Idegen gyerek sem zavar, ha a szülő nem szól rá, én megteszem. (persze, ha egy vastag, aranyláncos, "nemazidénlebarult" egyén lenne a szülő, akkor lehet, h elgondolkodnék...)

Emma!
Iszonyat amiről irsz, nem is értem, h ünnepkor miért nem lehet több szemetest kitenni.

Ábi mikor kezdi az ovit???

Rólunk: mi is utáljuk a tömegnyomort, így nem mentünk ki semmilyen rendezvényre. 20.-án Bence marhapörit főzött bográcsban. Fiúk kint , én bent tettem a dolgom. Konsti nagyon élvezte, jót aludt a kertben.
Tegnap elmentünk végre csavarogni. Elintéztünk mindenféle bevásárlást, aztán játszottunk egyet az egyik játszótéren. Ábel megkapta élete első fagyiját, Konsti az első tölcsérét majszolhatta.
Jó nap volt, de alapos lefáradt a társaság.

kérdésem: aki tápszert ad forralja még a vizet??

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

képek:
Kép
Kép szundi a kertben
Kép hinta-palinta

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu,
jó ötletet adtál a képekkel, eszembe se jutott eddig, hogy a járókát kivigyem a kertbe... :roll:

Emma,
na akkor nekem a második is császár lesz! :) De titkon én meg inkább amúgy is erre vágytam... nekem teljesen megfelelt, hogy nem kellett végigszenvedni tizeniksz órát, és ha már egyszer úgyis van vágás a hasamon, akkor már mindegy...

Marek,
citromfű tea kipróbálva, de ugyanúgy jártam vele, mint a citromfüves alváskönnyítő párnával. Az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy rettenetesen éhes vagyok! :shock: Na azért még próbálgatom és odakészítek az ágy mellé egy banánt :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

sziasztok
csak egy gyors életjelet adok magunkról. nagyon kevés most a szabadidöm, ezért nem is tudok nagyon jönni. fiam már aktivan forog, mászik, sehol nem tudom már ott hagyni. most utazó ágyat vagy állókat keresgélek a neten, hogy fözés vagy takaritás alatt legalább oda be tudjam tenni és ne kelljen állandóan ugrásra készen állni. de nálunk még a használtak is drágák. szóval bizok a szerencsében, hogy majd sikerül egy jó akciót kicsipnem.

és a nagy hir: kiléptünk a fogatlanok táborából

7.-én pénteken láttam, hogy lyuk van az inyén, 9-én már a kanál is koppant és láttam a pici recét. még mindig ott tartunk, hogy rece van, már látszódik , hogy a mellette lévö fog is tolakodik ki, de a fog még nincs kint.

hétfötöl pedig azt csinálja, hogy felhúzza az orrát mint valami kis vaddisznó és még néha röfög is hozzá, nagyon édi :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Jó estét!

Ködszi a hozzászólásokat, próbálom következetesen, "kizökkentésesen" nevelni Norbit ha agraesszív :wink: Remélem ez azért elmúlik.

Tegnap Norbi hatalmasat esett :( Annyira gyorsan mászott hogy a kezei lemaradtak a lábához és a legndülethez képest :roll: és orraesett, illetve szájra. :cry:
Vígasztalhatatlan ordítás volt, én is megrémültem mert eléggé vérzett és nem tudtam hogy honnan jön a vér :cry: De aztán láttam
hogy a szája nem az orra és nem foga :roll:
Pillanatok alatt a felső ajka feldagatt :( és látszott hogy felrepedt neki.
Ma már szép, lelohadt a duzzanat és csak egy kis heg látszik a száján.

Párocskám kitaláűlta hogy átfesti a külső tetőtéri ablakkeretet :? , nem örülök, mert a rossz idő miatt nem száradt meg, még büdös :(
így Norbika a nappaliban alszik :roll: nem tudom ha éjjel megébred mit fog szólni, remélem nyugis éjszakánk lesz.

Zsuzsu...nagyon édi Konsti, jó ez a kerti járóka dolog :wink:
Vízforralás...Én mostanában Jana babavizet adok és azt nem forralom, a tápszernek is csak melegítem.
De a csapvizet forralom szerintem még egy ideig.

Ad valaki már 3-mas tápszert??? Ha Norbinak elég a 2-es akkor nem kell 3-mast venni csak azért mert már elmúlt 9 hónapos, nem?

Emmalena...jééézus, már fáj is a hegem, ahogy ezt olvatam :roll: :(
Akkor nekem a második is császár lesz tuti mert az én orvosom elég óvatos. :D Nem is baj, nekem nem volt olyan kellemetlen a császár.
Bár azt mondják hogy a második császár jobban fáj, és nehezebben gyógyul, mert a heget vágják fel.
Ez igaz lehet?
Kinek volt 2 császára?

Az 5 mm-ert hogy kell nézni? a vastagsága vagy mi? :roll: Nekem elég erős vaskos a hegem, és elég hosszú is..... :?

Timi...gratula az első foghoz! :D A második is látszik?
Igen, álltalában duplán jönnek, pár nap eltéréssel. :wink
Orrfelhúzás...édes lehet, Norbi is csinál ilyet, de röfögés nélkül :lol:
Ő klattog a nyelvével, mint a lovacska ahogy megy :lol:

Na megyek aludni, jó éjt, pusza!

Kép
Kép
lovaszkata

LKata
Bori is zakózott a héten egy nagyot, neki is vérzett a szája, aztán fel is dagadt. Mondanom sem kell, a következő szopit végigüvöltötte... :cry:

Veronika
:lol: :lol: :lol: Éhes vagy a citromfűtől? És ha vacsoráznál lefekvés előtt? :lol:

marek

Lkata!

A belső heg vastagságát nézik meg uh-val, nem a hossz a lényeg hanem a szélesség, annak kell lennie 5 mm-nek.
Az egyik ismerősömnek(akit nem engedtek másodjára sem szülni)nem volt rosszabb a 2.császár sem mint az első.Sőt, könnyebben is viselte, mert már tudta, hogy mire számíthat.szóval semmi gond.

Szegény Norbika!

Ábi is számosan esett így el, a száj nagyon érzékeny és vérzékeny terület.Horror ahogy ki tud nézni.Ábinak egyszer alul és fölül is össze kellett varrni.De általában gyorsan és szépen gyógyul.Csak az első pár ilyennél az ember nagyon meg tud ijedni.
emmalena

LKata,
a barátnőmnek kivágták az előző heget, egyfajta "plasztikázásnak" vette ő, azt hitte, hogy az ő dokija ilyen jófej :), de utánaolvastam és állítólag így csinálják.

Jobbulást minden zakózott gyerkőcnek!

Timirosicka,
gratula, hogy ilyen aktív már a gyerkőc! :) Pálminak is van minden helységben valami, amibe be tudom rakni pár percre, ha nagyon kell.
És a foghoz is gratula, akkor azt hiszem már csak mi vagyunk fogatlanok?

Én még forralom a vizet, 1 éves koráig mindenképp, onnantól meg majd "higítgatom" sima csapvízzel, hogy szokja.

Marek,
tegnap este még nem tudtam újrapróbálni a citromfüves teát, mert tegnap volt a Madonna koncert, de majd ma!

Amúgy a koncert szupi volt, csak szarrá áztunk :) Apa nagyon ügyesen helytállt, este fektette, reggel kelt Pálmival. Most csinált ilyeneket először, de ügyesen megoldotta :)

Reggel aztán mikor magamhoz tértem és lejöttem a nappaliba Pálmi nagyon örült nekem! :) Tök jó volt, mert eddig még nem mutatott semmi ilyesmit!
Bárkivel elvan, nem féltékeny ha más babákkal játszom, semmi jelét nem adta eddig, hogy különösebben fontos lennék neki, mikor elegyek dolgozni és megjövök se rohan rám, szóval ez volt az első ilyen :) Lehet, hogy az volt fura, hogy nem én fektettem meg voltam ott mikor kelt, mert azt viszont eddig mindig velem tette...

Kép

Kép
sz.veronika

Hellóka,
csak gyors bekukk és gyors reagálás...

Játékok, csináltam egy pár linket, hogy mit kérünk, aztán közben rájöttünk, hogy kéne autósülést cserélni, így pénzt kérünk :? Játékot meg veszünk neki egyet-kettőt mi, szóval ennyit a nagy játéközön tervezgetésemről :evil:

Zsuzsu, de cuki Konsti, a hinta nálunk is nagy favorit, én a játszóra megyek vele, de jó lenne otthonra is egy, ha már nagyon kész vagyok Lottitól, csak beleteszem és lóg :twisted: :wink:

LKata, tápszer ügyben nem tudok segíteni :roll:
Az agresszivitás Lottinál is néha előjön, ma pl. beleharapott a combomba :shock: Amúgy tudom miért, itt ültem a gép előtt és nem vele foglalkoztam :roll: Néha amikor már fáradt vagy túlpörgött, akkor pl. tud úgy kiabálni, hogy így morog, de idegesen, na akkor erélyesebben rá szoktunk szólni, de ennél többet szerintem nem lehet tenni, csak türelem. Bár nekem néha nagyon nincs.
Örülök, hogy apukád jobban van!!!!!!

Tényleg, ki hogy van ezzel a türelem dologgal?

Csak mert én néha annyira kiakadok Lottitól, hogy legszívesebben kitenném a folyosóra :oops: :roll: De tényleg, amikor nem lehet vele játszani, ott ülök mellette, mutatom a dolgokat, mondókázok neki, építek tornyot . . . és csak mászik rám ezerrel és tapos bele a hasamba, aztán ha felállok, áll fel rám ő is ...

Timi, de jó, gratula Sanyikának a fogához!!! :lol:
Ezt az orrfelhúzást Lotti is szokta csinálni és ő nem is röfög hozzá, hanem fújtat :wink:

Víz, én néha már a mi Szentkirályinkból csinálom neki a teát :oops: De azt olvastam, hogy állítólag ugyanannyi az ásványi anyag benne, mint a babavízben. Azért még én is forralok, csak néha elfelejtem, akkor jön a vészvíz :lol:

Vera, strand, jó lenne, csak tudod, én nem tudok BKV-zni :? Kocsi nincs :cry: Egy strand van, amit aránylag hamar meg tudok közelíteni, az is kb. fél óra séta, a Paskál :roll:
Bár jövő héten megyek anyuékhoz Békásmegyerre, ott van strand, oda kimegyünk családostul, de ennyi. Neked melyik strand lenne jó?

Móni, sajnálom, hogy kivagy és az éjszakai keléseket is, kitartást!

Macianyu, sajna nem tudok szállást Horvátországban, egyszer voltam ott 5 éve, de azóta lerombolták azokat a házakat még tavalyelőtt asszem, Vir szigetén. Mennék veletek, de nekünk sajna már nincs egy fityingünk se :shock: :cry:
Játszótéri eset :evil: Én is biztos kilettem volna, nehéz lesz majd tolerálni, hogy más gyerekek esetleg nem úgy viselkednek a szemem fényével, mint ahogy én azt elvárom.

Bocsi, sajna többre nincs energiám, mert képzeljétek,

JÁR A BABA JÁR :lol: 8)

Lotti tegnap elindult :shock: Ment kb. 5-6 lépést egyedül. Azóta gyakorol, kb. 3-4 lépést megy mindig, aztán csüccs. Valamikor többet, valamikor "csak" kettőt, de már megindult. Úgyhogy még kevesebb lesz az időm :roll: Ráadásul Zoli holnap már dolgozik, 3 hétig volt szabin és tök jó volt, úgyhogy holnap biztos nagyon furi lesz, hogy kettecskén leszünk egész nap Lottival.

Ennyi van velünk, nekem meg kiakadt az állkapcsom 3 napja és csak félig bírom kinyitni a számat, régebben többször is kiakadt és aztán pár perc múlva visszament, de most nem akar és nem tudom, hogy mit kellene vele csinálnom :roll:

Na jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!
Visszaértünk apósoméktól. Mit mondjak, kicsit sem vagyok boldogabb, mint amikor elmentünk hozzájuk.
Pl. az egyik rokon (nyugdíjas védőnő) jól lecseszett, hogy milyen bután etetem Gergőt, mert vérszegény, csontszegény és izomgyenge. :shock: Mondtam, hogy anyatejes baba, napi 6-szor szopik még, 2-szer kap gyümölcsöt. Erre mondta, hogy az bizony kevés, és hogy a gyerekeknek 8 hónapos korukra úgy kell ülniük, mint a cövek. :shock: És hogy minden főzelékbe tegyek csirkehúst. (Még nem is kap főzeléket, a hússal, tejtermékkel csomó ideig várni akarok, stb...), na ekkor jött, hogy buta vagyok.
Apósom élettársa meg vett bébikompot, hogy az milyen nagyszerű... :evil: Ott is hagytuk. Majd ha már tud járni Gergő, akkor randalírozhat a kertben vele náluk.
Szóval idegileg megterhelő volt ez a pár nap. :cry:

Marek, látom, valaki már beszúrogatta neked. Ha olcsó hangszerszettet szeretnél:
http://babyfun.axiomarket.hu/search/hangszer/0/0/
Mi a babakocsinkat vettük ebben a boltban, és nagyon jó fejek voltak! És szuper áruik vannak. Ráadásul amit beszúrtál, annál 2 ezer Ft-tal olcsóbb is!
Itt a dühöngő is olcsóbban (ezt is mutatta már valaki):
http://babyfun.axiomarket.hu/item/fa-du ... alos-jatek
A szájkicsattanáshoz: A barátnőm kisfia úgy szokott le a szopiról 2 évesen, hogy elesett, felszakadt a szája, és egy hétig nem tudott szopizni. :?

Lkata, örülök, hogy apukád jobban van!

szveronika, citromfű tea tényleg jó, nyugtató, ellazító hatású.

Emmaléna, és gázt sem szívhattál? :? Az nem csillapít, csak tudatot tompít.

Timi, gratula a foghoz. Azt hiszem, ezt a felhúzott orr-dolgot itt valaki süni-arcnak nevezte el, vagy sünizésnek...ami nagyon találó :D Gergő is csinálja, miközben ölben megpróbál iramodni. :D

Ildi, gratulálok Lottika járásához!
Állkapocs: Nekem is kiakadt középiskolás koromban hónapokig. Nagyon rossz érzés...Kattogott is. Nem erőltettem, és magától helyre jött. Ha nem próbálgatod tátogatni, szerintem regenerálódni fog...lehet, hogy kell egy-két hét neki majd.

Kép
szöszke

Ja, már olyan rég meg akartam kérdezni: Nyugtonmalac, bevált az intim harang? :oops: :oops: :oops:

Kép
szöszke

Sziasztok!

szöszke...ne is foglalkozz anyósoddal.Néha csak azért mondják hogy beleszólhassanak. :twisted:
Biztos hogy nem izomgyenge és vérszegény :roll:
De a főzeléket lehet valóban el kéne kezdeni, mert lassan egy évesek és szoktatni kell a zöldség ízeihez. :wink:
Meg kell már a kalória egy 9 hónapos gyereknek.
A hússal várj ha úgy gondolod,de a zöldség fonos, sajt, joghurt is szerintem! :wink:
Én is csak heti 2 alkalommal adok husit egy éves koráig.

Ildi....NAGYON NAGY GRATULÁCIÓ A JÁRÓ BABÁDHOZ! :D
Nagyon ügyes!
Tegnap Norbi is lépet egyet, de az még nem járás :wink:

Hiszi:Talán kevesebb van, és nálunk is akkor ha fáradtabb. :?
Türelem: Pont úgy vagyok mint te ildi, szégyenlem de néha elfogy :oops: :(
Főleg mikor ezer dolgom lenne, és ő semmiben nem együttműködő :?
A tanulással is így van , egy percre sem figyel rám, hiába éneklek, bohóckodom, tapisolok neki... :roll: rámpillant vigyorog egyet
aztán továbbmászik, vagy rámkapaszkodik.
Tapsolni épp ezért még mindíg nem tapsol és nem igen beszél szavakat.
Inkább hümmmög és sikongat, prüszköl a szájával, ja és ő is morog ha rászólok :wink:

Ja a legújabb csoda a TÜKÖR, nézi magát benne és mosolyog, nyújtogatja a nyelvét, és pofákat vág
a tükörbe :lol: :lol:Annyira édes! :lol:
Már rájött a tükör lényegére szerintem. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Ildi - Hűűűű, a mindenit!!!! Hatalmas gratula a kis járó babának!

Timi - Gratula a fogacskához!

Zsuzsu - Édesek a képek nagyon!

Kata - Szegény Norbika! puszi a fájós kis szájára! Szabinak is vannak jóság jelei! :wink: A lába pl tiszta folt, meg az állán is van egy. Azt kb úgy szerezte, ahogy Norbika.
Örülök, hogy jobban van apukád!!!!
A tükör jó játék! Szabi pici kora óta imdja!
Agresszió: Szerintem még nem igazán vannak tisztában azzal, hogy amit csinálnak az fáj a másiknak. Én is mindig mondogatom, hogy finoman, meg simi-simi, aztá nvalamikor működik, valamikor nem. A tőle kisebbekhez viszont mindig óvatosan nyúl először. Aztán amikor már játszana velük, akkor képes lenne átmászni rajtuk, mint Dorkán. :wink:

Szöszke - Sajnálom, ami történt veletek. Elég bosszantó az ilyesmi. Viszont egyet értek Katával. 6 hónaposan szerintem is el kell kezdeni nem csak a gymölcsöket, hanem a zöldségeket is, mert utána egyre kevésbbé lesznek kíváncsiak az új ízekre. Állítólag. Szabi képes bármit kiköveletlni magának az asztalról, így nagyon résen kell lennem, hogy ne kerüljön olyasmi a szeme elé, amit nem ehet még. A babáknak ennyi idős korukban nagyon sok fehérjére van szükségük, hogy megfeleően fejlődjön az izomzatuk, csontjuk, agyuk, mozgásuk. Természetesen az anyatejből hasznosítanak a legtöbbet, de nem biztos, hogy eleget. Ezért van szükégük husira, bizonyos zöldségekre is a tejci mellet. A tejes és tojásos dolgokra is,a hogy Kata írta, amennyiben nincs allergiára való hajlam. Nálunk van, így Szabi még nem kap ilyesmit, de minden mást igen. Ez az én véleményem.

Marek - Puszi a bibis Borinak!

Türelem - Ugyan lányok! Hazudik, aki azt mondja, hogy neki sosem fogy el!!!! De ezt is meg kell tanulniuk szerintem. "Anya most fáradt, ha te is az vagy, gyere ide az ölembe, mesélek, vagy menjünk bújjunk össze egy kicsit az ágyban." Persze, ez az idill, normál esetben, ha elszakad a cérna, bizony meg kell emelnem a hangom és eréjesebben rászólni Szabira, hogy "a kutya fáját, legalább 1 percet adjon, míg kifújom az orrom" vagy ilyesmi. Persze ilyenkor jól meglepődik, néha még sírva is fakad. Én meg elintézem a dolgom gyorsan és megvígasztalom. Rövid időn belül ki szokott derülni, hogy mi a nyűglődés oka:fáradtság vagy éhség.

Szülinap - Még nem tudom mit fog kapni Szabi. Játékkal tele a lakás. Tortája biztos lesz, meg valami családi mulatság is. Én azt az egyet kértem a családtól, hogy mielőtt bármit megvesznek, hívjanak fel, hogy szükségünk van-e rá, vagy nincs-e belőle már vagy ilyesmi és hogy, ha lehet, akkor nem valami haszontalan, csiricsáré kacat legyen.

Víz - Szabi is Janát iszik, mostanában már elfelejtem forralni 2 nap után.

Rólunk - Szabi agyra gyúr! Hogy szereted a kutyust?(tanuló kutya) - ölelgeti és mosolyog neki. Ugyanígy velem. Hol van a kukacod? Hol van a cica, maci, zümi stb? - megmutatja, ha épp van kedve hozzá. Ki-be pakol a dobozba/ból, keveri a kávét (pohárban a kanállal kotor).Gurítja a labdát. Átmászik bármi alatt és fölött. És mindeközben ezerrel gyakorolja a guggolást, felmegy az emeletre a lépcsőn és eszik. Bármit. Nem lehet enni előtte, mert kiöveteli a szádból a falatot. Ja és tanulunk egyedül aludni. Már nem kell ringatnom, elég, ha mellé bújok az nagyágyon, simizem a hátát és ha elaludt, beteszem a helyére. :D
A héten babaúszó tábor van Várgesztesen, megyünk minden délelőtt. Kíváncsi leszek mennyit fejődünk egy ilyen intenzív hét alatt.
Aztán lassan vége a nyárnak, hazaköltözünk mi is. A madarak el, mi meg vissza. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lkata, sz.bettyna, sütőtököt, paradicsomos burgonyát próbáltunk már, az nagyon tetszett, de a borsó főzelék ízetlen volt, azt azóta nem erőltettem. Nem koplaltatom, csak éppen annyira nem tudom tolerálni, hogy épp a gyerekünk körüli teendők azok a dolgok, amihez a férjem családjában mindenki hihetetlenül jobban ért, mint én. Minden dolgot körbejárok, ötször átgondolom, mielőtt döntenék, ők meg úgy látják helyesnek, és egyedül üdvözítő megoldásnak, ahogy annak idején 30-40 évvel ezelőtt csinálták (pl. ahogy az ő anyósuk rájuk erőltette). Sok dolog ma már nem helytálló az akkori szokásokból. Pl. ma már csak azért nem nyugtatózzuk igazi gyógyszeres nyugtatóval a babát az első két hétben éjjel, hogy megszokja, mi a rend, és aludjon. :shock:
Nem úri kedvemből nem adok husit és tejterméket, hanem mert úgy gondolom, hogy többet árt, mint használ (sok kutatást olvastam ez ügyben is). Amiért ajánlják (fehérje, vas, kalcium, stb.) mind fedezhető könnyen emészthető növényekből is. A fent felsorolt anyagokat állati alapanyagból előbb keserves munkával olyan anyaggá kell alakítania az emberi gyomornak, hogy fel tudjon szívódni. Ez egy megterhelő feladat, ezért várok vele. Akárcsak a tejtermékek adásával. Ráadásul erősen savasító hatásúak (:arrow: büdös széklet). A gyümölcsöktől egyszer sem volt még büdi a kakija, inkább gyümölcsillatú volt. :D

Lkata, nem anyósom, csak apósom élettársa. (Sajnos a férjem anyukája sem él már. :cry: ) És képzeld, hogy apósom néha "mamázza", amitől mindkettőnk háta borsódzik. Nem ő Gergő nagymamája! :evil: Ráadásul cigizik...

Kép
szöszke

Türelem: na, hát arról lehetne mesélni. :? A férjem hamarabb robban, mint én, ami nem csoda, mert mi egész nap együtt vagyunk. :shock: Mindketten végigasszisztáljuk Gergő hangulatait.

Kép
szöszke

Lányok!
Nem kötelező oltások közül mit fogtok beadatni a gyereknek?
Én most a himlő ellenit felírattam, amit egy éves kor körül szoktak adni, állítólag duplán, de a mi orvosunk csak egyszer adja, mert azt mondja, úgy is hatásos. Vagy ha elkapja a himlőt, akkor enyhébb lefolyású.

Kép
szöszke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?