Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Tegnap már nemigazán tudtam reagálni.

Köszönöm a dicséreteket.

Emese!
Hát én olyan jót nevettem Zsófkán :D olyan aranyos arcot vág a 2.
képen,de a másik 2 is szuper.
Nagyon jó rólad is a fotó.

Dettyk!
Jól becsomagoltad Pankát de ugy e most még muszály.
Majd ha jó idő lesz.Olyan aranyosahogy leskelődik.
Miért fikázod magad jó nagyon az a virág. :D

Anitja!
Milyen aranyos Noel is és ha jól láttam egy picike mosoly
azért csak akad. :D

Regi!
Hát Szelina pont olyan mint te voltál nagyon hasonlít rád.

Irina!
Neked is jó a kicsikori képed.
Van hasonlóság Ádival.

Heni!
Petya is édes kispasi.
És milyen jól eljátszik.

Nektarin!
Máris a hold,Szupi. :lol:

Bongyi!
De rendes az a doki. :P

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Köszönöm az anyu drukkokat ránk fér...

Emese
Anyós hát megszökni önzőnek tartanám, tehát valami más lesz. De ezt nem akarom megszoni. Szval keresem az arany középutat.
Na azért az alig hívják nem igaz. Havonta találkozunk és amúgy email, telefon. Mondjuk annyit elsimerünk, h a férjem hívhatná gyakrabban. De könyörgöm én a saját szüleimmel is max het 2x beszélek, mert
a semmiről nehéz beszélni. És igen tájékoztatva van Lilla minden mozzanatáról.
Ez a frizu :) és még olyan mintha pózolna :)

Maggie
Fiúknak gyógyulás

Hörcsög
Én is félek tőle, h ez is benne van. Ráadásul mi boldogok vagyunk. Ő rikán volt az apósommal is.
Cukiii :)

Sense
Az a baj, hogy lehet tényleg igazad van és ma amikor fogalmaztam egy levelet magamban neki pont ilyesmi járt a fejemben. Persze nem hiszem, h utál, vagy legalábbis nem tudatosan.
Ha mégis...hát azzal sem tudok mit kezdeni.
Mondjuk ez a csak az unoka miatt jövök ide is elhangzott, amin totál kész voltam. Mert mondjuk nem lenne unoka ha nem lenne a fia meg én és nem szültem volna meg. Szóval
ha tetszik ha nem mi is vele járunk.

Tünde
Nekünk is volt ilyen. Én ittam a Fitolac teát napi egyszer újra és akkor volt kaki. Neki semmit ne adtam és hőmérő sem volt. Amúgy 4-5 nap még ok, ha nem rosszkedvű és nem sír. Megkérdeztem a dokinkat.

Motiot
Drukk, h gyógyuljatok

Nektarin
Köszi a családról írtakat. Mi a 0-as vonalán lakunk :)

Na anyós kérdésben elindítottam a lavinát....

Regcsi
Olyan édes vagy ahogy 1 mondattal letudtad az anyós kérdést :) és igazad van tudom én is. Jajj azt nem én írtam Kaqk azt hiszem. Amúgy ne máááá nem vagy béna.

Dettyk
Igen és én már szavaztam is :)
Kérlek fényképezd már le nekem ezt a sportkocsit oldalról. :) Ha jól látom nektem sem 100%ban vízszintesbe dönthető. Azért kérem, mert a miénk is ilyen és hezitáltam, h bele tegyem e most.
6 hónapos kortól ajánlotta a leírás.

Maggie
Én is így tudom, de csak 1 éves kora után.

Dotildi
Doki :evil:

ááá megjött a hidegfront...nagyon gáz. Éppen csak hazaértünk jógáról. Már itt Miklóson kapott el minket a jeges szél. Nem győztem Lillát takargatni, hogy nehogy baja legyen. Persze hordozóban rám volt kötve.

Bongyi
Wow de rendes!

Silka
wow ez aztán a statisztika :)

Nagyon jók az akkor és most képek :)

Ja amúgy tegnap voltunk jógán és egy tündér volt a lányom, mint általában. Pedig BKV-val kellett mennünk.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, a mienk 100 %-ban dönthető, és ülős, átmenet nincs. Én ezt úgy oldottam meg, hogy visszahajtottam a fejrészt (tudom, hogy elég hülyén írom le, ezért illusztrálom képekkel :oops: ). Így jobban kilát, de nagyon enyhe szögben dől, így kényelmes és nem terhelő. Amiért még nem használom, az az időjárás: túl szellős babakocsi, és nincs hozzá lábzsák.

Kép Kép Kép Kép
dettyk

Fleur:

[quote]M írta:ondjuk ez a csak az unoka miatt jövök ide is elhangzott

[quote]R írta:áadásul mi boldogok vagyunk. Ő rikán volt az apósommal is.

Bocsánat, hogy ezzel jövök Lányok, de én a fenti idézetek tükrében újra átgondoltam azt az Anyós dolgot...

Fleur! Ezt Neked nem kell elviselned! Egy jó ideje dolgoztok az arany középúton, és nem juttok semmire, csak az idegeid mennek tönkre. Ennyit meg nem ér meg az egész!!!!
Én azt szoktam mondani, hogy mindenkinek a saját maga boldogságáról saját magának kell gondoskodnia!
ebbe pedig Anyósod nem fér bele!
Ezek után nem!
Az embert lehet terelgetni, lehet befolyásolni, de megváltoztatni NEM!
Szerintem Anyósod nem fog megváltozni....
Én azt javaslom, kerüld Őt. A férjed találkozzon vele, hiszen a fia, Ő vigye Lillát, Te meg maradj ki az érzelmi zsarolásból!
Lillának az a legfontosabb, hogy Te egyben legyél! Fizikálisan is és szellemileg is! Szegény szerintem tök nem érti, Anya miért ideges, miért cuccol össze remegő kézzel, és miért megyünk hirtelen sétálni. Ő minden mozdulatodat érzi!
Ááááááh....
Ennyit nem ér az egész! Egy ember miatt érezze sz.rul magát három!
Tudom, korábban azt javasoltam, hogy beszéljetek, meg nagyi, meg minden, de azért nem minden áron.
Ha Apósoddal sem volt boldog, akkor most miért lenne az? Mert egyedül él, és mikor nálatok van még bele is gázol a lelketekbe?
És csak az unoka miatt megy? Akkor Rád nem kíváncsi! És Te se legyél Rá! Így nincs konfliktus!

Na, ez most kijött belőlem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk! Nagyon vidám ez a babakocsi! :D

Wow! A vonalzóm meg követi az eseményeket!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, vidám bizony!! :D Még Bencéé volt, és csak Lórinak hívjuk :wink: :lol: .
dettyk

Jó reggelt!

Szelike alszik, aztán meg jön a pocakos barátnőm, úgyhogy próbálok igyekezni az olvasással, mert megint lemaradok... :twisted:

Dotildi! Mindegyik mondatodat értettem! :D

Bongyi! Mielőbbi gyógyulást!!!
Milyen rendi a doki!!! :D

Timi26! Szerintem ne használj vakut, hanem inkább legyen világos, ahol fotózod! A homályosságot meg szerintem úgy tudod elkerülni (legalábbis nekem ez válik be), hogy nem közelről fényképezel, hanem inkább ráfókuszálsz a géppel.

Kép

Kép
regcsiken14

Silka! Szerintem tavasszal mindenki megy a szabadba, nem fogunk ennyit írni. Bár nálunk sose lehet tudni. :lol: Szülés után is azt hittük, hogy kevesebb lesz a hsz, aztán meg több lett… hihihi! :lol: :lol:

Egyik nap itt volt az új védőnő, és annyira nem estem tőle hasra (ezt már lehet, hogy írtam). Visszasírom az előzőt… :cry: Aranyos volt, meg kedves, de nekem olyan tárgyilagosnak tűnt a beszélgetés: Nyúl-e a játékokért, forog-e, mennyit alszik, mennyit eszik stb. Igazából azt meg se kérdezte, hogy vagyunk. A régi védőnőnkkel meg tök sokat szoktunk beszélgetni, mindig egy órát itt volt, és mesélt dolgokat a saját gyerekéről is… Ráadásul, tök beszólt (mármint az új), hogy hát pedig már ilyenkor a babák szoktak forogni. Na, mármost, ha Ti nem lennétek, biztos megijedtem volna, de így tisztában vagyok azzal, hogy Szelinél idősebb babáknál is előfordul, hogy még nem fordult meg. :evil: :evil: :evil: Úgyhogy emiatt is köszönöm, hogy vagytok Nekem! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Bongyi Nagyon rendes dokitok van :lol: A lassú javulás is javulás. Hamarosan teljesen rendbej önnek a fiúk.
Az időjárás szerintem esős és hideg-fagyos szeles :( Legalábbis ezt szürtem le abból az 5 percből amíg kikisértem apát :oops: :roll:

Silka Jó a statisztikád :lol: :lol: És milyen igaz, fél év múlva drasztikusan fog csökkenni a nappal teleírt oldalak száma. De az éjszakai műszak biztos aktív lesz :wink:

Fleur De jó, hogy jártok jógára, Lillácska meg mindig tündér :wink: :lol: :lol: Anyudnak megy a sok++++ energia. Nyugi minden ok lesz. Megvan már a műtét időpontja vagy még mindig a vizsgálatok folynak?

ReginaTe se tagadhatod le Szelinát :lol:

Emese Kérjük a naptárfotót :lol:

Szombaton úszás után itt landoltak nálunk barátnőmék. A két lány nagyon édes volt :lol: Teszek mindjárt pár képet róla. Ja, úszás. Nagyon meg lett dicsérve Grétike, most szombaton már merül :lol: Igazán élvezi a vizet, Ő se fél tőle egy kicsit sem ugyanúgy ahogy Szelina :lol: :lol:

Maggie Jobban vannak már a fiúk?

Kép Anyaaa, mindjárt megfogja a kezem :shock:

Kép rágóka helyett jó Anna keze is

Kép nem lehet elég korán kezdeni :lol:

Kép cumikirálynők :lol:

Kép apa vigyázza az álmom, a legjobban aludva teheti

KépKép
Kép Kép
l.móni

Védőnő :evil: :evil: !
Na ezért jó, hogy a mi védőnőnket nem láttam Panka 2 hetes kora óta, csak a tanácsadáson 8) . Én nem bírnám ki, hogy ne szóljak vissza, ha ilyeneket mond! :evil:
Nyugi, Regi, még Panka sem forog, max. oldalra :roll: .
Jó barátnézást :wink: .
dettyk

Fleur! Csak a többieket tudtam volna ismételni „anyósod” témában. :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Detti!
Lóri véletlenül nem Greco márkájú?

Tartottam egy kis számlálást és ha jól csináltam akkor 50 taggal
dicsekedhet a topik amiből kb 5 aki vagy egyáltalán nem ír
mióta megvannak a babyk.
De ez nem biztos de szerintem nem hagytam ki senkit.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Móni! Nagyon édes a két kiscsaj! :lol:
Örülök, hogy Gréti is ennyire szereti a vizet!!! Sellőlányok lesznek, az tuti! :wink: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi Mikor szül barátnőd?

Dettyk Micsoda babakocsi :lol: :lol:

NOS MOST UTOLJÁRA!!!!
AKI BE SZERETNE MÉG KERÜLNI A TÁBLÁBA KÉREM KÜLDJÖN PRIVIT A SZÜLETÉS ÉS NÉVNAPOK IDŐPONTJAIRÓL! AZ ÚJJAK IS TERMÉSZETESEN :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, nagyon cukik a képek :lol: :lol: ! És mekkora haja van Grétinek is :D !

Basszus, csajok, itt szállingózik a hó :shock: ! :evil:
dettyk

Szerintem ha idén nyáron is olyan meleg lesz mint tavaly
akkor inkább délután nem lesz forgalom.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög, de igen, Greco. Ismerős?
dettyk

Detti!
Igen Kareszonmak volt "van"ilyen csak nem ennyire szines.
Én azért nem szerettem mert csak egy irányból tolható.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Móni! Március 10-re van kiírva, úgyhogy már nincs sok hátra!!! :lol: Dóri lesz a baba neve. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Hörcsög, igen, ez igaz. Nekem is furcsa volt eleinte, de megszoktam (mindig kukkoltam a tetőablakon :oops: ), ő pedig nagyon élvezte, hogy előre tolom :D .
dettyk

Móni: oly édesek a képek, a cumikirálynők, meg a sörösüveges ..... ja meg a megfogja mindjárt.... szóval mindegyik király.

Védőnő: Hát a milyenk sem nagy szám. Jön kérdezget, aláirat, és letol hogy miért nem megyünk tanácsadásra, ahol megmérik a picit. és ennyi, nem neki kell jönni, bár jelzem kb 2 percre lakunk a rendelőtől. Mérlegünk meg van, a hosszát meg kb meg tudom mérni, ezért minek vigyem oda hozzá, ő meg sosem mond semmi hasznosat. Felesleges időtöltés. Havonta 1 szer átmegyünk, de nagy duzzogva.

A dokibácsink egy tünemény, nagyon szeretem, olyan kedvesen szól, ér emmácskához, mindig beszélget vele mikor oltás, vizsgálat jön. Megsimizi a buksiját..... szóval jó fej és akár este is felugrana ha gond lenne ( barátaink gyerkőceinek is ő a dokija és este 8 kor is felugrott mikor lázasak voltak, hogy ne kelljen reggelig várni. )

Ma vasalni fogok, két kosárnyi ruha vár rám, bűr ebből 1,5 emmáé.
Anyum rendi csaj volt, a mi szennyesünk nagyrészét még ausztriában magához vette és majd tisztán, vasalva kapjuk vissza. Hát nem rendi csaj!!! Azért itthon is volt még rendesen mosni valónk, de 2 nap alatt kimostam.

Aztán jön a kedvenc, a takarítás, bár nagyon szeretek takarítani, mert mikor befejezem olyan szép minden. Csak ha Emma felkel közben az nem jó, mert nem szeretem abbahagyni.... így jön nagyi felvigyázni.

Ja hogy utolérjem magam csináltam egy beosztást. Hétfő, Kedd főzés, szerda -vasalás, csütörtök- főzés, péntek takarítás, hétvége APA, ANYA, EMMA szórakozás ( és egy kis főzés) :-)
Remélem így mindenre jut időben időm.

upzs jó hosszú lettem
lépek ,, evés jön...

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja, és a traktorkerekek nagyon jól jönnek az itteni és az ottani járdákon is :wink: .
dettyk

Elszállt amit írtam, most kezhetem előről. :twisted:

Silka: Nekem is szokott fájni a seb időjárásváltozáskor, de nem vészes.

VTündi: Nálunk is probléma volt a kakilás. Eddig kétszer használtunk már kúpot. Felfedeztem azonban, ha aszaltszilvát eszem másnap van eredmény Boginál :D . Szóval ha szoptatsz szerintem próbáld ki.

Segítsetek Nekem!! Kicsit béna vagyok és nem rudom, hogy hogyan tudnék 80x80pixeles képet csinálni. Tegnap, már majdnem kész lett a vonalzóm, csak az a fránya fotó volt túl nagy. Ti milyen programot használtok?

Forgás: Bogi a múlt héten kezdett el forgolódni. Nagyon élvezi csak néha a kis keze még beszorul :roll: . Van még mit gyakorolni.

Tegnaptól pedig próbáljuk "megtanulni", hogyan is kell elaludni egyedül. Eddig csak ringatással ment, és mindketten jól kifulladtunk a végére és sokszor fel is riadt utána. Remélem sikerülni fog, mert hát nem egyszerű....

Andi
Kép
amona

Kaqk! Nagyon rendi Anyud!!! :D

Hát én ilyen beosztást nem tudok csinálni. :? Amikor Anyu átjön, gyorsan nekiesek az éppen aktuális feladatnak... :roll:
Meg persze amikor Szeli éppen elvan egyedül (ami nem tart sokáig), akkor gyorsan mosogatok, porszívózok... stb. (amik zajosak, és nem tudom elvégezni, ha alszik). :)

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk, le a kalappal anyukád előtt :D ! Ilyen egy igazi szupernagyi :lol: ! A beosztásod pedig tuti, bár én sosem tudom magam az ilyenekhez tartani, mert sokszor olyan lusta vagyok, hogy mindent halogatok :oops: :cry: . De majd tavasszal!!! Úgy fogok pörögni, hogy le sem lehet lőni :wink: :D !
dettyk

Amona, én mostanában a Microsoft Office Picture Managert használom kicsinyítésre, de van IrfanView képnézegetőm, azzal is lehet kicsinyíteni.
Nagyon ügyes Bogi :D !
dettyk

Most meg ezer ágra süt a nap, és sehol egy felhő :shock: ! Na ezt adjátok össze, ilyen időt :evil: ...
dettyk

Sziasztok!!!

Dettyk: itt süt a nap! :shock:

Silka, Horcsog: már napok óta nyálazom az oldalakat, statisztikát csinálok! Ha kész beteszem egy tábliba és akkor megmutizom! :D

Amona: CSINÁLJ ÚJJJJ VONALZÓÓÓÓT!!!!!!! (légyszi) :D

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

Kivételesen szundi van, úgyhogy almareszelés/mosás/teregetés előtt (helyett :oops: ) bekukkantottam egy kicsit.

Móni, annyira cukik a csajok! Ahogy Gréti megsimizi a barátnője buksiját! Olyan kedvesség van benne

Jaj, valaki állítsa meg azt a havat! Ide ne jöjjön! Végre napsütéses délelőtt van. 8) Igaz, csak 3 fok.

Takarítás: legutóbb úgy oldottuk meg, h apa 2 óráig cikázott este a sötétben babakocsival, én meg turbó tempóval megcsináltam a nagyját. Nálunk sem megy máshogy…

Amona, én is picture manager

silka
silka

én nagyon szeretem a rendszert mindenben és apa is, nem hiába műszakit végeztünk.
:-)
mi még azt is megszervezzük, hogy mit kell elintézni, és azt hogy gazdaságos, autóval, honnan hova..... kicsit zizik vagyunk. de szerencsére Emma is bírja rendszert.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, dehogy vagytok zizik, irigyellek ezért a rendszerért, és hogy így egymásra találtatok :D . Én is inkább tervezős vagyok, a párom meg hirtelen :roll: . Háááát, nem mondom, nem könnyű összeegyeztetni :? .
dettyk

Első babás Kismamik! Ilyen az, ha jön a fogacska:

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

lmóni! Iszonyú édesek a Lányok! Amikor nálunk volt itt baba, én is megfogyeltem, hogy egymás keze után nyúlnak. Olyan édesek!
És Grétike továbbra is angyali szépségű!!!!!! :D

Silka! Itt is hétágra süt a nap, ilyenkor madarat lehet velem fogatni. Kb. fél óra múlva el is indulnu ksétizni. Zsófinak már olyan pirospozsgás az arcocskája. :D

Kakqk! Dehogy vagy zizi! Kell a rendszer! Ezt csak így lehet. Nálunk pl. én vagyok ezért a felelős. Ha én erre nem figyelnék, akkor baj lenne a csekkekkel, nem tudnánk mit enni, a baba össze-vissza lenne, nem érnénk oda időben sehová, minden fontos dolog itthon maradna, stb.... Apát is és az életünket is menedzselni kell! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma du. megyünk óóótásra, majd jól megmérjük Mütyikét. Kíváncsi vagyok, hány mázsa, és milyen hosszú. (Milyen érdekes, hogy ilyenkor nem azt mondjuk: milyen magas, hanem milyen hosszú).

No megyek, mert kaki szagot érzek. hihihih... Öööö.. Zsófi felől! :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese: milyen ótás? 4 hós vagy vmi plussz????

Fogacskák: ilyen mikor jön a foga, azta...... olyan zabálni való Zsófika.

Védőnő: na most ment el, csak emlegetni kell!!! Mikor kinyitottam az ajót emma úgy rávigyorgott ( de miért) meg szaladt volna ki kezemből, járt keze lába, vigyorgott. erre a védőnő: mindig ilyen! IGEN jókedvű, nyugis boldog baba. most viszonylag normális volt. le kellett kísérnem,( társasház, zárjuk a bejárati ajtót, 2 em. nem merem ébren itthonhagyni errea kis időre sem, csak ha alszik és éppen mocorgott mikor benéztem hozzá =nem alszik hiper mélyen, és ilyenkor rohanpk, mont egy félőrült. útálom egyedül hagyni. A postás is be van tanítva, ha csomag, levél jön akkor a fsz lakó néninek adja be, oda meg majd emmával is leballagunk, nem kell beöltöztetni.)
így emmát is overálba, sapiba raktam, pik-pak, erre ő, : így bírja az öltözés, persze, emma mindent bír, szeret..... jó baba nagy csodálkozás,
Ikyen jó baba, akkor előkészíti a terepet a következőnek: én. ja minta baba, Ő: képzelje a második még jobb. Én: ennél is!! az nem lehet!!!

több gyerekes anyukák? így van a 2. jobb ( nyugis, türelmes...) baba???

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! 4 hós, csak mi csúszásban vagyunk.

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaqk, nem tudom, lehet e általánosítani, de nálunk valóban így van. Bence sem volt "rossz" baba, de Panka általában vmi tünemény. Szinte hangját sem halljuk, egész nap vigyorog, jól alszik (kopp-kopp-kopp). Épp a minap beszélgettünk apával, hogy ha valaki garantálná nekünk, hogy a 3. is ilyen lesz, bevállalnánk :lol: . Sokszor rácsodálkozunk: nem is hinné az ember, hogy csecsemő van a háznál :wink: . (Bár mi öltözködni úúúútálunk, sztem Emmácska kivétel ebben :wink: ).
dettyk

Sziasztok Mamócák!
Köszönjük a dicsiket, aranyosak vagytok :oops: :lol: !
És nagyon Drágák vagytok gmail ügyben is!!! Köszönöm!!!

Mi ma voltunk szurin, szerencsére az utolsó, legközelebb decemberben kap oltást :lol: . Nagyon ügyes volt, az oltás miatt egyáltalán nem sírt, viszont volt ott egy Baba aki annyira sírt, hogy még az én fülem is sajgott :shock: , szegény Noel annyira megijedt tőle, hogy alig bírtam megvígasztalni. Elég nagy Baba volt 7-8hónapos, szerintem pénzes oltást kapott, de ha ennyire nem bírja szegény minek erőltetik, de a Szülei is tipikus paraszülők voltak, már rég velünk foglalkozott a Dokinéni, amikor Ők még visszajöttek, hogy piros az oltás (hát persze, akkor kapta) Azért annyira látszik a Babákon, hogy milyenek a Szüleik. Mi már rég öltöztünk és indultunk haza amikor Ők még mindig nyúzták szegény Babájukat, ketten öltöztették egyszerre, persze 600 réteg ruhába...
Szóval érdekes, hogy mennyire tükrözi a Baba a Szülei lelkiállapotát.
Ja! és Nolkababa 8160gr és 68cm :lol: 8) :lol: 8)

Na megyek visszaolvasok!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, azta mindenit! Nolka baba lassan behozza Vikdanit! Mekkora fiúk vannak itt!!! :D
(Mi meg még 6,5 kilók sem vagyunk... :shock: ). Nem baj, így is fáj a hátam :oops: :wink: .
dettyk

Nem tudom, olvastátok e már, de nagyon jó:

Csak egy A N Y A ?

Egy nőtől - miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati hivatalban - egy adatfelvevő hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi foglalkozása. A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt, hová is sorolja magát.
"Arra gondolok," magyarázta az adategyeztető, "hogy van-e munkája, vagy csak..?"
"Természetesen van munkám!" csattant fel a nő. "Anya vagyok."
"Nincs 'anya' kategóriánk foglalkozásként. A 'háztartásbeli' fedi le ezt."
mondta az adatfelvevő segítőkészen.

Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan egy karrierista nő volt. Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól csengő címet viselt, mint például "Hivatali kikérdező" vagy "Városi adatfelvevő".

"Mi a foglalkozása?" kérdezte. Mi késztetett arra, hogy ezt mondjam?
Nem tudom. A szavak egyszerűen kibuggyantak belőlem.

"Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom társkutatóként."

A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a levegőben. Felnézett, mint, aki rosszul hallott. Megismételtem a titulust lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán csodálkozva láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betűkkel a hivatalos kérdőívre.

"Megkérdezhetem," mondta a nő érdeklődve, "egész pontosan mit csinál ezen a területen?" Hűvösen, az izgalom legkisebb jele nélkül a hangomban, szinte kívülről hallottam, amint így válaszolok:

"Folyamatos kutatási programban veszek részt

(melyik anya nem)

laboratóriumban és terepen is.

(normálisan azt mondtam volna kint és bent).

Dolgozom a Felettesemnek

(az egész családomnak),

és van már négy kreditem is.

(mindegyik lány).

Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb figyelmet az ember-szakmákban

(melyik anya tagadja?)

és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap

(inkább 24-et).

Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos"
foglalkozásoknál. A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz".

Érzékelhetően folyamatosan nőtt az elismerés a hivatalnok hangjában, amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen kísért az ajtóig.

Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a szemem előtt. Otthon 13, 7 és 3 éves labor-asszisztenseim üdvözöltek. Az emeletről hallottam új (6 hónapos) kísérleti modellünket gyermekfejlesztési programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja.

Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára. Hivatalos feljegyzés készült rólam egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról. "Egy újabb anya", vagy 'Anyaság" már nem hangzik elég jól. Micsoda pompás pálya! Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.

Netán ez teszi a nagymamákat "haladó" kutatási munkatárssá a gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a dédnagymamákat pedig a haladó kutatási munkatársak ellenőreivé?
Szerintem igen! Még azt is gondolom, hogy a nagynénik kutatási munkatárs asszisztenssé léphetnének elő!
dettyk

Hello Lányok,

Kaqk, nem vagy zizi! Én is ilyen voltam, de aztán szeptemberben megfordult velünk a világ. Hiába szeretnék rendszert, a kisasszony felülírja :lol:

Gremese, sajna mi ettől még messze vagyunk. Csak a nyűg utal rá...

Váóóó, Nolkababa is belehúzott. Na megyek készülődni a túrához! :lol:

silka
silka

Ádó nem nagyon akarja hagyni, hogy írjak, de azért próbálkozom... ;-)

Lányok, köszi, szerintem is Ádi elsősorban rám hasonlít, csak ez olyan nagyképűen hangzik, nem? Meg az is, hogy már a 4D-s uh-n láttam ezt...;-)) a szüleim is tanakodtak, Ádi minden négyzecentiméterét máshoz kapcsolták, majd végül: "Te, ez tisztára az anyja kiskorában". :-)))

Heni81: Petikéd tüneményes a képeken!!!

Gremese, nagyon édes az a fogacska. Anyukám már x-edik hete mondogatja, hogy "figyeld meg, hétvégén itt fog lesz", aztán sehol a fog. Engem mondjuk nem zavar, mert a szoptatás miatt kicsit tartok tőle. Nálatok nincs belőle probléma, ugye?

Regi: Szelina tiszta Te vagy, ez vitathatatlan!

Bongyi, a gy. dokid egy földreszállt angyal!

l. móni: gyönyörűek a lányok, a Cumikirálynők kép pedig az egyik legjobb babakép, amit valaha láttam!!!

Amona, írd majd meg, ha van időd, hogyan próbálod ringatás nélkül elaltatni a picidet, engem nagyon érdekelne!

Mindjárt rakok fel pár képet is ;-)

Kép
Kép
irina

Nappali műszak:

Kép

Kutyaidomítás:
Kép

Téli mosoly:

Kép

Kép
Kép
irina

Kaqk De jó a rendszered. Én is próbáltam, de nálunk nem vált be. Cica mindig másképp döntött :lol:

Emese Fogacska :lol: :lol: :lol:

Dettyk Ez nagyon jó :lol: :lol:

Anitja Nem semmi méretek :shock: :shock: Jól belehúzott Noel baba :lol: :lol:

Timi26 Muti azt a táblázatot 8) :lol: Milyen statisztikát csinálsz?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Emese! édes kisleányka :lol: voltál!
Micsoda fogacska :lol: ! Köszi, hogy lefotóztad, mostmár látom milyen lesz ha nekünk is kibújik :lol:

Irina! tisztára mint Ádi! Nagyon hasonlítoto :lol: k!

Teszek mostmár Apájáról is képet, nem dugdosom :!: :lol: , és itt látszik mennyire rá ütött Noel:
Kép

Heni! Péterke tüneményes!

Regi! A rendelőben volt egy 6hónapos baba, most fordult még csak hasról hátra! Hátról hasra meg pár hete forog
De jó, hogy együtt fürödtetek, Noel Apával pancsizott együtt a nagykádban, nagyon élvezte
Hát Ti aztán nagggyon hasonlítotok, aztaaaa :shock: , mintha Szeli lenne kicsit nagyobb korában
Mi 5kor kelünk, pedig még csak fészkelődik olyankor Nolka, szopizunk, és utána még alszunk 7-8-ig.

Dettyk! jó kis babakocsi, nagyon vidám

puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina Ádika egy tünemény, mindig is nagyon tetszett de ez a mosolygós kép :lol: :lol: :lol:

Lányok nagyon szépen köszönöm a dicséreteket :roll: :lol: Mindet átadom majd a lányoknak :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina! Jaj de édes Ádi! :lol: Már nincs pocifájás látszik :wink: Boldog kisbaba!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja Nagyon jó két pasid van :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kaqk: Rebekával sem volt különösebb baj, főleg a 3. hónaptól, de VikDan sokkal nyugisabb baba. Nagyon ritkán nyűgös, nagyon jó elvan magában, egyedül alszik el, néha az az érzésem, hogy nincs is itt! :shock:

I.Móni: még nincs kész a táblázat, még csak a 132.oldalig nyálaztam át a topikot, de pár nap és készen lesz!

Kép
Kép
timi26

Szóval igaz! amásodik.. harmadik.. sokadik baba egyre jobb és jobb.! akkor azt hiszem belehúzunk, szeretnénk nagy családot, de majd meglátjuk . 2-3 gyerkőc meglátjuk.

Anita: Nolka mekkora.

Emma olyna pici, de legalább elbírom. ( 5400g ) van aki ekkorka még 4 hósan?

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

X
EZT MÁR OLVASTAD?