Új privát üzeneted érkezett!

Minyu!

Köszi a táblit és a nyugtató szavakat. Én írtam az 1 cm-es különbséget. Megnyugtattá! :D :D :D

Jó éjt!

Kép
Kép
a.m.

Köszönjük a táblát!

Engem is elkerült a hányás, sőt még a hányinger is, így remélem már nem is lesz.
Ma reggel összefutottam a dokimmal, mert levett egy hüvely kenetet és pisi labor is készül, mert tegnap este felhívtam, hogy megint e coli gyanús tüneteim vannak. Így rendes volt, levette a mintát. Jutott eszembe, mi lenne, ha jobban kijönne a tünetem, akkor is 1 hetet várnánk a kezeléssel? Bár akkor én is határozottabb lennék. Így most házi gyógymódot alkalmazok.
Gyorsan rákérdeztem, hogy mikor akar védőnőhöz küldeni. És most is mondta, hogy majd a 11. heti UH-on (amikor legközelebb kell mennem hozzá.) De ez engem zavar. Bár ma rohant műtétre, így nem volt lehetőség beszélni vele, de én már mennék védőnőhöz. Nyugodjak ebbe bele?
Ha nehezet kell cipelni, az mennyire okozhat bajt? Ma sokat vásároltam, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat fogok, és kosárral indultam neki. De itthon lemértem, 8 és fél kiló volt. Nehéz is volt, sokat toltam magam előtt lábbal ahol tudtam, meg a karomon volt a kosár és nem a kezemben, de nehéz volt. Így most kicsit aggódok, hogy nem csináltam-e bajt. Szerintetek? Ráadásul UH-ra is soká kell mennem.

Minyu! szép a babád! És tök érdekes formája van a petezsáknak.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Minyu köszi a táblit!
Én ma picit jobban jobban voltam, de tegnap egész éjjel fájt a fejem :?
Szerintem sem gond az, hogy kisebba baba...Nem kell rosszra gondolni. Az a lényeg, hogy mindig nagyobb legyen uh-n.

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Sziasztok!

Csatlakoznek hozzatok. Elso babankat varjuk szeptember kozepere.
Vendég

Minyu, köszi a táblát!
Már nem én vagyok az utolsó!!! :lol: :lol: :lol:
Csibe, éppen egyidősek vagyunk!

UH: Nekem az a véleményem, hogy nem szabad túlzásba vinni,tehát csak akkor kellene csináltatni, ha feltétlen szükséges.
De akinek volt már vetélése, és be van tojva, mint én, hiába állunk hozzá roppant pozitívan, hogy most úgyis minden rendben lesz,azért elég gyakran feltétlen szükséges a lelki békénkhez...

Azt olvastam, hogy közvetlenül nem árt a babának, de elég nagy stresszt jelent neki.Meg ha sokáig tart, kicsit felmelegíti a magzatvizet.

Szerintem természetes, hogy az elején kicsit gyakrabban megyünk, aztán majd ritkul.Én még csak egyszer voltam, de majd' megveszek, hogy mehessek megint. :lol:

Annyit olvastam róla, hogy ikreknél van olyan, hogy az egyik felszívódik, emiatt is kíváncsi vagyok, mi a helyzet odabent...

Nem tudom már, ki kérdezte, (talán Anikó?) a Tamarin lekvárt.Én is azt használok.De csak keveset.Kíméletesen segít, szerintem jó.

Nem használom rendszeresen, hanem úgy, hogy ha egyik nap nincs "sikerem", akkor aznap este eszem egy kiskanállal.Általában másnap sikerül. :lol:

llerica, üdv itt nálunk. :lol: Írj valamit Magadról!

Márti, hogy vagy?????Nem vagy jobban?
Vendég

Halihó!

Luca!
Köszönöm! Azt hiszem megpróbálom ezt a lekváros dolgot.
Hogy vagy a két babócával? Nem emlékszem mit írtál. Elmondtátok már családban, ismerősöknek? Mit szóltak?

Ilerica!
Jó hogy itt vagy! Több infót lécci-lécci...! Dokinál voltál? Mekkora a pocaklakó? Fiút v. lányt szeretnétek? Rosszullétek (remélem nincs)?
Mesélj!

Anikó

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

A székrekedéssel én is küzdök. :cry: Most veszek Tamarin lekvárt. Kipróbálom. :wink: Csak tudom az is a baj, hogy a csokinak most nem tudok ellenállni. :wink: Pedig eddig nem is igen ettem.

gwini

monee 85: köszi kérdésed, nagyon szimpi védőnőt fogtam ki. :D
köszi mindenkinek a választ védőnő ügyben.
most asszem másik orvost próbálok, ki az eddiginél kétszer voltam, de nem voltam totál megelégedve. a védőnő is mondta, hogy ilyen uh képet, no adat, régi dátummal.mondta h. ő nem mond semmit, dehát......úgyhogy ez is adott egy löketet, h. váltsak, mostmár lesz hasonlítási alapom.azért ez nehéz ügy..nem csajok?

Kép
winona

Winona :D
Ha még csak 2x jártál a dokinál és még nem kérted fel,hogy gondozza a terhességed szerintem úgyse fog rád emlékezni...nyugodt szívvel váltsál orvost :) .Jól teszed szerintem mert fontos,hogy legyen bizalmad a dokid felé.

Ilerica
szia.Gratula az első babóhoz. :)

Ági
nem jó ha cipekedsz...
De gondolj bele hány tesó születik kis korkülönbséggel!! És ott az anyuka egy 1 éves,8 kilós gyereket hányszor felemel naponta miközben várandós a tesóval!!
Szóval szerintem nem lett semmi baja picurkádnak :)
Azért ha teheted máskor apával vásároltass be nehezeket és akkor nem kell izguljál!!

Én kérek szépen DRUKKOKAT holnapra,hogy a vérömlenyem kisebb legyen a babám pedig szépen növekedjen!!!!! Köszönöm!!!!

szép napot mindenkinek :D
holka

Luca, igen egyidősek, de neked kettő is van :)
Én is örültem volna, meg lehet hogy Merci is
Egyébként ő már eldöntötte, hogy kislány lesz és Hófehérke vagy Hamupipőke lesz a neve. Mikor mondtam, hogy az nincs, akkor kiegyeztünk a Jázminban, már persze ha rózsszín lesz a ruhácska

Kép
Kép
csibe21

Szeretnék valamit kérdezni.
Nekem tavasszal kezdődik a gyes időszak hiszen Henim akkor tölti be a 2 évét és én már szülésig nem megyek vissza dolgozni.Tehát gyes alatt szülök. Vajon a 2.babámmal is megkapom ugyanazt a gyedet amit Henivel kaptam? Vagy mi alapján számolják újra?
holka

holka:
hát ha ez nem egyértelmű neki, magándoki volt, tehát szerintem ilyenkor halál egyértelmű, hogy azért járok hozzá nyilván h. nála szüljek.nemde?

és drukk drukk neked!

Kép
winona

Szia Holka!

Én erre azt olvastam, hogy nem szabad elmenni GYES-re. Az a praktikája ennek, hogy ha lejár a GYED-ed akkor ki kell venni a bent lévő szabikat és utána elmenni táppénzre! És így tutter nem fogsz rosszul járni! Ha GYES-ről mész újra szülni nem fgosz jó pénzt kapni!!!

Kép
Kép
lanta

winona!

Bocsi, hogy megint közbeszólok, de ha nem vagy megelégedve a dokival, akkor szerintem ne érezd magad rosszul, ha váltasz! Egyszerűen nem mész hozzá többet, észre fogja venni, lehet, hogy ő meg csak megvonja a vállát, aztán annyi. Szerintem semmi szükség neki bejelenteni, hogy váltani szeretnél. Jogod van hozzá. Még szülés előtt is amúgy. (mondjuk az már kicsit rázósabb emberileg)

Kép
Kép
tabati

holka,
én is úgy tudom, hogy ha gyes-ről mész, akkor elég rosszul jársz
nekem több kolléganőm is a volt munkahelyemen inkább visszajött 2-3 hónapra dolgozni (persze ez munkáltatótól függ) szülés előtt

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Csak miután olvastam holka hsz-ét gyorsan arra reagáltam amíg el nem felejtem! Ja és még annyi hogy megy a drukk!!!

Ilerica üdv. köztünk! Gartulálok a babához!

Ági azért ha nem muszáj ne cipekedj! Persze ha megteheted! Én ugye nem, a lánykám lassan 9 kiló és neki nem mondhatom, hogy nem veszlek fel :) De remélem ebből semmi gond nem lesz, végülis nem csak Én vagyok így :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Ági!
Szerintem sem tesz jót ha cipekedsz, bár ettől én sem hinném, hogy baja lett. Egyetértek Holkával ebben. Én valamelyik hétvégén mentem el bevásárolni, és 2 óra alatt baromira elfáradtam, én is cipekedtem és éreztem a hasam alján egy kis feszülést. De nem lett baja a babómnak hála az égnek. De nem is teszem többet. Ha egy kicsit takarítok itthon, már akkor érzem a hasamban a feszülést, úgyhogy nem erőltetem meg magam.

Holka!
Nagyon szorítok a holnapra!MInden jó lesz!Szép nagy babócát fogsz látni, és kisebb lesz a vérömleny, de lehet már fel is szívódott! :) Kitartás. Előbb utóbb rendeződni fog.

A számolással kapcsolatban. Szerintem megkapod újra, mert az a lényeg, hogy a törvényben előírt minimum jogviszonnyal rendelkezzél. De mindjárt megkeresem neked.

Alíz

KépKép
roni0422

Holka!

Én annyira nem vagyok nagy ász ebben, de asszem úgy a jobb, ha amikor Heni betölti a 2. évet, akkor Te azonnal kiveszed a Gyed alatt összegyűlt szabidat, utána meg elmész TPre a mostani babával. Ennek az anyagi részét ugye a régi munkabérdeből adják, ami valszeg még mindig jóval több, mint a Gyes. A Gyest meg apa vagy az egyik nagyszülő át tudja venni, tehát attól sem estek el a gyerek 3 éves koráig.
Ha esetleg a lányok itt nem tudnának segíteni, akkor megadom az egyik topikolós lány nevét priviben, ő pont ugyanebben a helyzetben van mint Te. Ő asszem ezt a megoldást választotta.

Ma én is beállok a Tamarin lekvár evők sorába, elmegyek délután venni. Katasztrofa helyzetűvé vált az emésztésem és ez így nem mehet tovább. :?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Megnéztem, hogy kinek jár a terhességi gyermekágyi segély (az a legnagyobb összeg)
Aki a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, ÉS

-a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül szül, VAGY

-a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl (ún. passzív) táppénz, baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt szül, VAGY

-(passzív) táppénz, baleseti táppénz folyósításának megszűnését követő huszonnyolc napon belül szül

A tgyásra jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani

-a biztosítás megszűnését követő (passzív) táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának az idejét

-közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejét

-a rehabilitációs járadék folyósításának idejét (2008-tól)

Kép
Kép
csibe21

Ja és ugyanezek a feltételek a GYED-hez is

Kép
Kép
csibe21

köszi tabati, igen én is így gondolom, csak a következő időpontot le kell mondanom.......hát ez van.
nagy a piac....

Kép
winona

Holka!

Nagyon szorítok neked én is holnap! Mikor mész de. vagy du.?

Winona!

Szerintem is válts, úgy látszik neki nincs minden kismamira szüksége, hogy megtartsa,mint pácienst . :(
Biztos találsz ennél jobbat! :D

Ma 2-szer voltam Vuk ügyben a wc-n... :roll:
Viszont nekem sose volt baj a "nagy dologgal", pedig én is Elevitet szedek. Szerencsém van legalább ezen a téren. :)

Kép
Kép
a.m.

Ebben a témában én sem vagyok annyira otthon, a többiek tapasztaltabbak. Azt nem tudom, hogy jól vagy rosszabbul jársz-e, de ezek szerint akkor igen.
Itt van egy hivatalos honlap ezzel kapcsolatban. Nézz körül. Vagy ha olyan viszonyban vagy a munkáltatóddal,vagy aki a bérszámfejtést csinálja, kérdezd meg tőle, hogy jársz jobban.
Ez a link:
http://www.oep.hu/portal/page?_dad=port ... ema=PORTAL

Itt elég sok infó van.

Winona!
Ha nem vagy megelégedve, nyugodtan váltsál, hiszen nem te vagy értük, hanem ők értünk! :) Különben is aki ilyen félválról veszi a dolgokat, nem érdemes foglalkozni vele, te is tedd így. :)

Ilerica!
üdv! Gratulálok a babához!

Csibe!
Ez annyira aranyos. Jázmin!

Annyira aranyosak a kistesók, ahogy írjátok! Nagyon nagy élmény lehet számotokra! Nagyon várhatják már a kis jövevény érkezését. És miket ki nem találnak!Édi bédik! :) :)

Alíz

KépKép
roni0422

Húúú,köszi lányok a sok infot.
Igen másfél hónap szabadság összegyűlt akkor azt ki tudom venni aztán tp aztán pedig szülés előtt egy hónappal már kérhetem a tgyást előre.. Az a lényeg én ne legyek Gyesen.

Ari kistesókról: :lol: :lol:
Henitől szoktuk kérdezni hol a tesóbaba? Erre felhúzza a pólómat és puszilja a köldököm. Tegnap is ezt csinálta majd szaladt játszani de még egy pillanatra odajött a hasimhoz és belekiabálta "szeretlek". Annyira édes volt! :lol: :lol:

Csibe
egyik ismerős gyereke Elmo-rajongó és inditványozta hívják Elmonak a várt kistesót :lol:
holka

a.m. :)
Dél körül megyek a dokimhoz.
És köszönöm a drukkot is mindenkinek!!! :)
holka

Sziasztok!
Tegnap én is csavarogtam, vásároltam, cipekedtem.... jól el is fáradtam estére. Meg a pocakom is szurdogált, úgyhogy bevettem egy MagneB6-ot és pihiztem, nehogy baj legyen!
Ma is sétáltunk egy nagyot. Kihasználtuk a szép napsütéses időt, mert holnapra meg péntekre csapadékot és hidegebbet jósolnak. :( Pedig már azt hittem, jön végre a tavasz!!!

Holka, én is hasonló cipőben járok, de nekem áprilisban letelik a GYES is. Tegnap voltam bent a TB-nél, és ott azt mondták, hogy nehogy egyből táppénzre menjek, mert akkor a 15 nap betegszabadság (bruttó bér 80 %-a) lesz az alapja a következő ellátásoknak. Azt javasolata a csaj, hogy vegyem ki a szabikat és csak utána menjek táppénzre. Ja, és szeptemberben majd elkezdenek visszafele számolni, és megkeresik 2007. január 1-ig visszamenőleg a biztosítási jogviszony alapját képező napokat (180 nap). Ebbe ugye a GYED is beleszámít! Ha még GYES-be születne ketteske, akkor az előző gyerkőcnél is kapott pénzeket kapnám (ha jól értettem). Úgyhogy szerintem nem muszáj visszamenned szabira, de anyagilag bizti, hogy jobban jársz, mert közben apa elmehet GYES-re a mostani gyerkőccel......
Az a legbiztosabb, ha az illetékes ügyintézőt kérdezed meg, mert egyébként mindenki mást mond.... :?

Kép
Kép
netti77

Akkor ha már így belemerültünk akkor már Én is kérdeznék! Most akkor az van, hogy Nálunk szeptemberben születik a kistesó, lányom áprilisban tölti be a 2 évet! Akkor most az apuka igényelheti a lányom GYES-ét és Én meg kapnám továbbra a GYED-et a kistesóra???? Ezt jól vettem ki? Vagy Nálam ez nem így működik? Pedig nagyon jó lenne :lol: Aki tud Nekem is segítsen!! Köszike! :D

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Holka drukkolok neked, minden rendben lesz!

Én most voltam a védőnőnél, de rossz időpontban, úgyhogy elküldött, azzal, hogy jövő szerdán menjek reggel 8-ra. :(
Mondjuk én is buta voltam, mert mondhattam volna neki, hogy mégis csinálja már meg, hiszen én dolgozom. Most az ebédszünetemben voltam nála.

Kép
Kép
petra1980

Ja azt kihagytam, hogy jövő áprillisban tölti a 2 a lányom. :)

Petra Én is jövő héten kedden megyek csak mert akkorra kaptam időpontot! :)

Winona szerintem is válts dokit, valahogy ezt nem érdelklik úgy a dolgok mint kéne!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!:)

Üdv az újoncoknak!:)

Holka szorítok, minden rendben lesz :)

Hoigy ti mennyi UH-ra jártok meg vizsgálatra... Az első vizsgálaton doki megállapította hogy baba van bent és hogy ver a szíve, adott papírokat azt kész. Mikor megkérdeztem mikor jöjjek vissza azt monta a 12. heti genetikai UH után.

Elmentem egyik pénteken a terhesgondozóba, ott meg jól letoltak hogy az én védőnénim csak keddenként van és ezt nekem tudni kellett volna. Csak tudnám honnan a jó fészkes fenéből??? Nagy kegyesen azért adtak kiskönyvet meg beutalók megcsinálták a vizelet vizsgálatot, vérnyomás és súlymérést.
Most meg parázok hogy lejárnak a beutalók mert vagy folyton vidéken voltam most meg itthon betegen. Meg mi ez már hogy csak kedden? Én spec dolgozom, nem biztos hogy kedden ráérek, az egyik lemozgalmasabb meló nap.

Bocsi:) Most hogy láztalan és aránylag jól vagyok előjöttek a frusztrációim :)

GYES-es témához.
Az igaz hogy csak a gyerek 1 éves kora után lehet dolgozni GYES mellett? Mert a következő szezonban szertnék már dolgozni, Rizsi meg akkor még csak 9 hós lesz...

Kép

Kép
starlark

Én is csak a 12. heti uh-ra megyek legközelebb! És Nekem még a szívét sem mondta a doki amikor voltam :(
Igen bátor vagyok! De tudom, hogy nincs baj! Úgyhogy még 5 hét a következő vizsgálatig! A lányommal is ugyan így voltam először 7 hetesen majd a 12. heti tartkóredőn! De most semmiképpen nem is karok menni előtte mert rá egy hétre szeretnék menni 4D-re! Na azt várom már igazán :):)

Kép
Kép
lanta

Segítsetek már megint légyszi!
Tegnap estére a szokásos módon kétszeresére puffadt a hasam. Ami ugye reggelre meg szokott szűnni. De most nem! Egész nap majd szét szakadok annyira fel vagyok fújódva. Attól félek, elszállok, mint a lufi. Valamelyikőtöknek puffadás ellen bejött valami? :cry:

Kép
Kép
konan

Holka!

Én is ebben a helyzetben vagyok! Norka áprilisban tölti be a 2. évet. Én írtam a szakbarbárnak, ő egy Tb szakértő a családineten és azt mondta, hogyha a gyes lejárta előtt szülök, akkor ugyanazokat a pénzeket kapom meg amit a Norkával. Nekem az előzőt is ő intézte. www.csaldinet.hu és megtalálod a szakértőknél!

gwini

gwini

konan, igen én is így szoktam, nem mindig megy le.....
jó lenne valami tipp. azt mondják h. espumisan gyöngyöt lehet szedni terhesség alatt is.......de én nem akarok.egyébként igazából nem is tudom h. mitől lesz 2x akkora a pocim, nem tudok rájönni h. mik azok a kaják....szerintem mindentől :?
valami egyéb természetes "gyógymód"?

Kép
winona

Winona!
De ez szörnyű! Tényleg úgy érzem, hogy majd szét szakadok! Ilyen még nem volt. Mellesleg én sem tudom semmihez kapcsolni. Tegnap például csak egy kis főtt husit vacsiztam a levesből és semmi mást, mert annyira elteltem az illatokkal, hogy nem birtam többet enni. Az espumisan meg eddig - már aki írt róla - senkinek sem használt igazán. Csak abban reménykedem, hogy hazamegyek, lefekszem, elalszom és reggelre elmúlik ez a puffadás, feszítés.

Anikó

Kép
Kép
konan

Lanta, így bizti nem igényelheti apa a GYES-t.... ez sajna csak addig lehetséges, míg anya táppénzen van a köv. gyerkőc születéséig. Hacsak nem azt csinálod, hogy a GYED-et visszamondod GYES-re, azt igényeli apa és te táppénzre mész. Mármint Kornélia 1 éves korától. De szerintem nem járnál jobban. Egyébként az Index-en is tudnak segíteni, szintén a Szakbarbár, csak itt gyorsabban és többen válaszolnak, mint a CSaládineten: http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=76186220

Gwini, nekem is ezt mondta a nő lényegében, de ugye én már GYES után szülök 5 hónappal....

Starlark, nálunk is csak szerdánként rendel a védőnő... :?

Konan, sajna puffadásra nincs semmi ötletem.... Nekem is le szokott menni reggelre...

Kép
Kép
netti77

Konan, winona

van a Rennie-nek is egy puffadásra való cucca valami deflatin de lehet nem így kell írni, nem tudom, hogy terhesség alatt lehet-e csak abból gondolom, hogy a gyomorégésre valót azt lehet! Meg kéne nézni! Mert Nekem a gyomorégésnél a lányomnál sokat segített az tuti!

Kép
Kép
lanta

Köszi netti a válaszod, akkor ez sajna nem jött össze :(

Kép
Kép
lanta

gwini
köszi az oldalt. :)
Most tök sokat olvasgattam rajta. Oksa akkor nincs teendőnk.
Csak nem volt mindegy,hogy max gyedet kapok-e vagy leredukálnak 28E-re.

Winona
egyidőre vagyunk kiírva. :)
holka

Holka!
Én írok neki nemsokára és akkor pontosan megtudom.

Én is nagyon puffadok, de semmi nem segít rajta. :cry:

gwini

Sziasztok! Ma kaptam időpontot genetikai vizsgálatra 4d-vel egybekötve. Ez helyettesíti a magzatvízvizsgálatot.

Én is nagyon puffadok... :? A környezetetek észreveszi rajtatok a nagyhasat??
még 2 kérdésem lenne:
Lehet-e hajat festeni?
Fejfájásra mit lehet szedni??

Holka drukkolok!! :)

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

holka :D örülök, h. ugyanannyi naposak vagyunk.
már bocs, de akkor nov. 30 án volt az utsó menzeszed, ugye?

lányok!abonettet remélem lehet enni, igaz h. no vitamin, de jobb mint a kenyér..édesítőszert?szerintem lehet, persze nem kell túlzásba vinni,nem?

judit:nagy hasat még nem vették észre, legalábbis nem szóltak.de én érzem...szerintem láccik is...
neked már említették? :)
hajat festeni persze h. lehet, fejfájásra meg asszem panadolt lehet a terhesség alatt is.

Kép
winona

Judit!
Panadolt lehet szedni. Ez tuti. LÁzra, fej és egyéb fájásra.

Én is puffadok, és én is tanácstalan vagyok, hogy vajon mit ehetek, amitől nem fogok?Próbálok minél könnyebb kaját enni, naponta többször kevesebbet. Ez egy kicsit beválik.

Alíz

KépKép
roni0422

Holka!

Először is drukk!

Másodszor. A Szakbarbár nagyon jó. A korábbi eseteit vissza lehet olvasni. Azokból kiderül, ha lejár a GYED és nem mész vissza dolgozni, se szabira, se TP-re akkor az előző GYED összegét kapod, mert 0 bérezett nappal, a korábbi béred lesz a GYED alapja.
Ha viszont kiveszed a szabidat, és elmész TP-re, akkor az a béred lesz az alap, és össze kell gyűjteni a 180 nap biztosítási időt. Viszont ha elmész TP-re, akkor az első 15 nap ugye csak a bér 80 %-a, vagyis egy kicsit kevesebb lesz az alap.
Egy szó mint száz, mikor jár le a GYED? Bocsi ha mondtad, már nem emlékszem. Ha szeptember előtt jár le, és nem mész vissza dolgozni, szabira, TP-re, akkor 0 bérezett nappal a korábbi GYEDet fogod kapni. Ha viszont mégis elmész szabira és TP-re, akkor össze kell gyűjteni valahogy a 180 napot, és az lesz az alap.
Ja, ha nem mész vissza, akkor kérheted a kiírt szülés előtt 28 nappal szülési szabadságra, és akkor kevesebb ideig kell a kis összegű GYES-t elviselni.
Hát, én ennyit tudok. Remélem segítettem.

Köszi lányok a cipekedésre a válaszotokat. Nekem is ez jutott eszembe, mármint hogy van aki a kistesót emelgeti, és mégsincs baj. Az a jó, hogy én látom a pocimon, ahogy ver a kicsi szíve, és most is látom, és ez megnyugtat, hogy akkor nincs baj. Az biztos, hogy több ilyet nem csinálok.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

judit :)
fejfájásra Algopyrint bevehetsz bár ha megtudod oldani,hogy lepihensz és alszol egy kicsit akkor lehet attól is elmúlik.

hajfestés nem ajánlott az első 3 hónapban...az erős vegyszer szag miatt. Én mindig kivárom "szép" lenőtt hajjal a 3 hót :roll: :D

Puffadás nekem is volt az első hetekben... emiatt olyan nagy a pocid. :lol: Mostmár megszűnt a puffadás és nem az egész hasam nagy csak alul de ott már szépen kezd domborodni.

Winona
dec 1 :lol: .
holka

ági 78: bocs, de h. látod h. ver a kicsi szíve?ez érdekel...

Kép
winona

Ez az első Uh képem 6+3 naposan! Végre sikerült feltennem! Itt még 6 mm-es volt a baba.:o

Kép

Kép
Kép
a.m.

Itt meg 10+3 naposan 6 nappal ezelőtt! Itt volt 2,7 cm-es a maszaktak. Balról van a feje,látszik a szeme is.:D

Kép

Kép
Kép
a.m.

a.m!
Nagyon ari!Most már legalább a triplája!

Alíz

KépKép
roni0422

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?