Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

örülök, hogy mindenkinek jól sikerült amit eltervezett, nálunk is minden ok, kivéve, hogy a kölök nemigen bírja a sürgésgforgást a konyhába+ezeket a hőingadozásokat! De reméljük még két hetet kibír bent....Mindenkinek MÉGEGYSZER NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Na hello Csajok!

Megjöttünk anyukáméktól.... Ismét telezabálás volt... Most pedig ahogy Nóri is írta, lefürdök és döglök :lol:

Edit! Ez a hőingadozás engem is nagyon megvisel, most is fájogat a fejem. :?

További szép karácsonyt mindekinek.

bellerreni
Eger

sziasztok!

Zarja: megtennéd, hogy leírod, hogy milyen gyógyteát, és hogy iszol a vizesedésre? most már nagyon gáz...eddig reggelre lement az a 2-3kg víz,ami napközben rámjött, de most már nem, meg se moccan, csak egyre feljebb kuszik a mérleg nyelve :shock: arról nem beszélve hogy éjszaka ne tudok aludni, annyira sajognak a bokáim :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggelt! Ki van halva a topic :roll:

Jaj Edit! Te szegény. Már nem sok van hátra :lol:

Edit! Zarja! Ti már nemsokára babáztok :lol: De jó nektek :roll:

Képzeljétek tegnap este annyira szarul voltam... Annyira fájt a fejem, hogy be kellett vennem egy fél panadolt, utána a savam gyötört annyira, hogy majdnem összehánytam magam :shock: Basszus most én kezdem a nyávogást :oops:

További szép napot mindekinek.

bellerreni
Eger

reni: Nekem is furcsa a fejem és hányingerem is volt tegnap. Szerintem ez a front is és a sok és változatos kaják is közrejátszanak. Annyi mindent összeettem már 3 nap alatt.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hát én szinte halálomon vagyok a 4. napja tartó folyamatos zabálástól. Férjem családjában 3 János van és mindenkinél külön bulit tartanak + a karácsonyi trakta... :) Már azon gondolkodom, jövőhéten milyen kímélő kajákat kellene főzni, hogy egy kicsit rendbejöjjön a gyomrom.
Egyébként nagyon jól sikerült a karácsony, olyan jó volt együtt lenni és Babóca is kapott egy csomó mindent. (játszószőnyeg, rácsvédő, babatakaró, pelenka, légzésfigyu...)

Ők az én gyönyörűséges unokahugaim az egyre gömbölyödő pocakom mögött :D
Kép

Edit: sajnálom, hogy most is annyit szenvedsz a vizesedéstől, de már tényleg nincs sok hátra és legalább otthon lehetsz ;)
Én korábban lementettem Zarja teáját, hátha szükségem lesz rá. Íme:

Zarja féle gyógyteakeverék:
5 ek málnalevél: méhizomzatát erősíti, tonizálja
3 ek csalánlevél: vizesedés ellen, vasat tartalmaz
2 ek menta: jó íz miatt, hányinger ellen, bélműködést javítja
1 ek csipkebogyesz: C vitamin bomba
1 ek édeskömény: tejképzésre, görcsoldó, szélhajtó
1 ek citromfű: idegnyugtató, altató hatású
1 ek zsurló: salaktalanító, puffadásgátló, és húgyúti fertőtlenítő

Ezeket egy edényben összekeverni, reggelente 1 ek teakeveréket meleg vízzel kb 10 percig áztatni majd leszűrni.
Annyi bögre teát kell inni naponta, ahányadik trimeszterben vagy.

További jó pihenést és családozást mindenkinek!
zuzmooo

Nekem a kajálással nincs bajom. Imádok enni és most ez nekem maga a kánaán :lol:

Lehet, hogy a front az oka, legalábbis a fejfájás tuti attól volt, a savam meg valószínűleg a házi szőlőlétől :lol: úgyhogy meg van mindennek az oka csak rá kell jönni. :lol: Hogy ma se legyen kevesebb a savam :lol: mindjárt csinálok forraltbort és lepecozunk a tv elé és tv-zünk :lol:

További szép napot

bellerreni
Eger

Nóri!

[quote="lucababám"]
írta:
lucababám
Fiatal, szőkésbarna, szemüveges? Már a szülésznő?

Nem teljesen
Szőkés barna, középkorú, kicsit molett, és két éve még nem volt szemüveges.
Szerdán bővebbet tudok mondani.
bchris

Olyan jó h ilyen szép idő van. Most jöttünk haza a sétából. Nagyon jól esett.

Most itthon döglünk, aztán hétfőn sajna már dolgozik apa.

Addig vhogy rendet kéne csinálni a leendő gyerekszobába, de vhogy nincs hozzá kedvem.

K
bchris

Sziasztok Lányok!

Most kerültem gépközelbe és így karácsony utolsó napján mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánok.

Kép

Vikinek Boldog Névnapot!

Kép

Két ünnep között jövök és visszaolvasok, addig is legyetek jók.
Vendég

Meghívtak minket Sarudra családi, társasozós Szilveszterre! :lol:
Nagyon örülök, mert az utóbbi 3évben vagy terhes vagyok, vagy gyerekkel...
Amúgy kaja és fekvés a program azóta is! Anyósék meg sógorék is itt vannak, nálunk is van 2 János, meg egy István is! :D
Vendég

Képzeljétek, ma összeraktuk a kiságyat. Ha holnap a komódot is megcsináljuk, akkor rakok fel képet a babaszobáról. Alakulunk, csak még nagy a szobában a kupi. a jó nagyot sétáltunk és nagyon jól esett. A fejem is jobb lett rögtön. Meg aludtam is előtte egy kicsit. Szóval jól telt a délutánunk.

zuzmoo: Nagyon aranyos ez a kép a lányokkal.

nóri: Akkor a szilvesztered is úgy alakul lassan, ahogy szeretnéd. Mi itthon leszünk és tv-zünk, bár nem sok mindent lehet nézni.

Egy bajom azért lesz az újévvel. Minden évet keksszel kezdünk, ez nálunk már hagyomány. Hát évek óta ez lesz az első év, amit nem. Ugye ez nem jelenti azt, hogy ezt fogjuk csinálni egész évben? Vagy igen? Szerintem nem ez lesz az utolsó ilyen évünk, hiszen jövőre már egy 10 hónapossal szilveszterezünk.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

De jó neked Nóri! Én is ilyen szilvesztert szeretnék. :cry:

Viki, mi is otthon fogunk tv-zni és ha nem alszom el akkor azért mi éjfélkor megpróbálkozunk egy kis kekszel :lol: Én már alig várom, hogy a jövő szilveszter legyen és a kis gézengúz már 10 hónapos legyen. De jó lesz :lol: Vagyis először azt várom, hogy szülessen meg... De jó lesz már... Nagyon várom. :roll:

Remélem hamarosan viszatér az élet a topicba, mert halálra unom magam... :cry: Csajooook! Gyertek már... :lol:

Szép napot.

bellerreni
Eger

Jó reggelt lányok!

Zuzmoo, nagyon kis huncutok a lányok :wink: és szerintem hasonlítanak rád.

Látom mindenkinek lassan alakul a szilveszteri programja. Mi még nem tudjuk, h csak 2-ben leszünk-e vagy átjönnek öcsiék is .

Nem tudom, h ti hogy vagytok, de nekem már rendesen húzódik-keményedik a pocakom ha egy kicsit is többet mozgok. Az alvás is elég nehézkes :roll: sokx nem kapok elég levegő és az álmosság is csak 2 körül ér utól :shock: Na, nem panaszkodom tovább

Mindenkinek szép vasárnapot!

Kép
csipike09

Vicky, Zarja, végülis az utolsó pillanatban fordult a helyzet és el tudtunk menni rokonlátogatóba, nem is volt semmi baj, valahogy az indulásra meggyógyultak...érdekes, hát ilyen ereje van a várható ajándékoknak :)

Zuzmoo, milyen csini voltál, az unokahugik is nagyon aranyosak!

Én 25-én annyit zabáltam, hogy egész éjjel ébren feküdtem, mert annyira tele volt a hasam, nem tudtam aludni...
lara

Csajok! Akartam már kérdezni, hogy a 32. héten mindenkinek volt 2. cukorterheléses vizsgálata vagy csak nekem lesz? Én azzal kezdem az újévet :?

bellerreni
Eger

Hát én lenn voltam anyuéknál. De már megőrülök a semmit tevéstől. Erre a Zsolti anyukája ma reggel 9kor megkérdezte, hogy alszom e???? Neeeem! Elegem van. Tenni venni akarok végre, mozogni. Sajnos a Zsolti, az én kis husim imádja az ilyet, ilyenkor ki se lehet robbantani az ágyból.

Anyuba töltöttem a lelket, ápoltuk közösen a papát, és próbáltuk emberi formába öntetni a mamát.

Végre itthon!!!! Rájöttem le kell takarítani az ajtókat, ki kell takarítani a fürdőt és társai. Végre teszek veszek intézkedek. Már tisztára belassultam.

Edit: a vizesedésre a keverékből elsősorban a csalán, a borsmenta és a zsurló a jó. A többit, ha gondolod hagyd el (bár ennek így együtt még az íze is jó, ami kevés gyógyteáról mondható el). Amennyiben tényleg inni akarod, akkor az első két három nap alatt figyeld a tested, hogy reagál. És lassan vezesd be, első nap csak egy pohárral, aztán ha nincs negatív hatás akkor másnap kettővel és így tovább. Amennyiben a vizesedésre próbálsz ráhajtani én a csalánból és zsurlóból az első adagok után emelném a részarányt egy egy kanállal többet.

zarja

Hello Lányok!

Nem tutam jönni 23-a óta, mert szétkaptuk a számítógépet az új szgépasztal miatt, de a nagy meglepi az volt, hogy öcsém ajándékba odaadta a levetett hipiszupi számítógépét, mert vett magának egy még hipiszupibbat :) Szóval annak az összeszerelése húzódott, de most már arról írok - nagyon modern, gyors, új op-rendszer van rajta, még tanulom, de először is bekukkantottam ide.

Nálunk is volt nagy zaba, meg rokonozás, de eléggé fárasztott a dolog, sokat feszült a hasam. Mára teljesen kipukkadtam, jó, hogy nem kel menni sehova, csak itthon szöszmötölünk.

Lehet, hogy bújkál bennem vmi, fájnak az ízületeim, és extrém álmos vagyok. A férjem 23-án belázasodott, és bár jobban lett, félbetegen csinálta végig a karácsonyi nyüzsit szegény.

Babó kapott egy halom cuccot, főleg ruhákat - bár igazán nem tudom, hogy ezt a 6 zsák ruhát hogy fogom mind ráadni...

Na, asszem bújok vissza, majd jövök, ha felélénkül a topic :)

boruska

Sziasztok!

Jó rég nem voltam! Vicky, utólag is boldog névnapot kívánok neked! :D

A karácsony nálunk 25-én reggel indult, mivel 24-én napközben nem tudtunk fát díszíteni, Bori ugyanis iszonyú keveset alszik (max. 1 órát), annyi idő alatt meg nem végeztünk volna. Így éjjel lett meg a díszítés. Reggel Borinál picivel hamarabb ébredtünk, bekapcsoltuk az égőket, hogy a még sötét szobában az fogadja majd az ébredezőt. Hát, volt nagy örömködés!!!!!!!!!!! Iszonyúan tetszik neki a fa (már tavaly is így volt), minden reggel azzal kezd azóta, hogy szemrevételezi. Olyan édes! Fél 12 felé érkeztek meg a szüleim és a bátyámék, most semmi gond nem volt velük, elég normálisan viselkedtek, Bori meg kihasználta a helyzetet, s nyúzta a nagyszüleit rendesen. Amikor Sanyi ebéd után elvitte aludni a lányt, akkor nem sokra rá indultak is haza. Így kb. 2,5 órát voltak itt (s ezért utaznak összesen 4 órát). Aznap délután Bori eléggé ki volt akadva, de mindig ez van, ha előtte vendégeink vannak.
26-án egy baráti családhoz voltunk hivatalosak ebédre, de előtte még bementünk a kórházba a dokihoz. Aznap ügyelt, s mivel a két ünnep között nincs uh, nem akarta, hogy 2 hét kimaradjon. Így ő nézett meg, azt mondta, szerinte nincs gond a magzatvízzel, ez ilyenkor akár már normálisnak is tekinthető mennyiség. Megmutatta Emőke minden részletét, saccolt súlyt (1614g). Emő méretei és kora teljesen stimmelnek! Megdicsérte, hogy milyen szép nagy a pocakom! Ezek után jó hangulatban mentünk ebédelni. Bori most nem volt olyan ügyes, mint 1 héttel előtte (akkor is ott ebédeltünk), de azért nem volt vészes, csak hamarabb haza kellett jönnünk. Délután még a keresztapámék is befutottak egy órácskára, Bori úgy ébredt fel, hogy már itt voltak. Kölcsönösen lefárasztották egymást keresztapummal, aztán Borka egész este csendes volt, nem is nagyon akart enni. Bizony, éjjel 11-re belázasodott... Október óta nem volt beteg. Lázcsillapító kúp után szépen aludt egész éjjel, nem ment újra fel a hője. Délelőtt sem volt lázas, csak bágyadtka, nagyon sokat bújt hozzánk. Most alszik.

Emőkéről még annyit, hogy iszonyú ereje van, néha felugrok, úgy meglepődöm, amikor a lábait kidugja. Sokat és erősen mocorog, igaz, én is nagyon nyugodt vagyok az utóbbi hetekben. Pocak így nem is nagyon keményedik, próbáltam visszavenni a magnéziumot, de erre ma hajnalban keményedett, így visszaállok. :cry:

Remélem, szép lassan mindenki hazaér, s írtok, hogy teltek nálatok az utóbbi napok!
ktc

Ma kész lett a komód is, de sajnos az egyik fogantyúja azzal a lendülettel a kezemben maradt. Majd visszavisszük, hátha kicserélik. Ha nem, akkor veszünk 6 egyformát. Még bordűrt nem ragasztottunk, képet majd inkább később teszek fel. Át is pakoltam a babaruhákat a komódba, így a szekrény kicsit szellősebb lett.

csipike: Ma az én hasam is keményedett, de inkább csak a gyerek helyezkedett. Mondjuk jól el is fáradtunk. Olyan volt ez a bútor, mint a mozaik. Ráadásul nem lehetett a jelöléseket látni az összeszerelési útmutatón, mert annyira kicsibe volt kinyomtatva.

ktc: Sajnálom a betegséget, de remélhetőleg hamar kilábaltok belőle. Emő meg szép nagy már.

bellerreni: Nekem nem volt ugye de én úgy tudom, hogy ilyenkor szokott talán lenni még egy.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Először is ugyan utólag, de NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!! Remélem jól teltek az ünnepek...

Visszaolvasni nincs nagyon időm, mert a gép előtt ülni kell, és azt sem nagyon szabadna, de már sokszor nem tudom, hogy a sok fekvéstől, vagy a terhesség miatt fáj a derekam... na mindegy, nem panaszkodni jöttem, hanem csak életjelet adni magamról.
Az ünnepek nálam fekvősen teltek... már iszonyatosan unom, de sajna muszáj. Tök jól vagyok, míg fel nem kelek... akkor rögtön bekeményedik a pocakom... úgyhogy fekszik tipusú üzemmódban vagyok.
Ezekután az egész család nálunk karácsonyozott... Anyu idejött, és itt főzött, hogy ne kelljen sem utaznom, sem készülődnöm... Így legalább együtt volt az egész család. Tök jó volt.

Amint tudok jövök még...
Puszi és jó pihenést mindenkinek!

Barbi

KépKép
hbarbi80

Katica,. jó, hogy nem kell aggódni tovább a magzatvízen és Emőke ilyen szép nagyra nőtt már!

Ezen a héten szerintem mindenki MINIMUM 1 kilót hízni fog, ha nem 2-t...hát fizetnünk kell a karácsonyért... 8)
lara

Katica, jobbulást Borinak. Reméljük csak egy gyors lefolyású megfázás.

Barbi, jó hallani rólad :D Csak vigyázz magatokrfa továbbra is.

Vicky, nem csodálom, h keményedett a pocid, hiszen egy komód összeszerelése nem könnyú + még a babó ruháit is pakoltad.

Reni, nekem nem volt 2. terheléses. Nekem jan 5-6 körül kell mennem a 36.heti vérvétel+vizelet+kenet vételre és CTG-re. Mondjuk az is igaz, hogy rendszeres kontrollra jártam a cukidokihoz normál étkezés mellett.

Kép
csipike09

csipike: Aki folyamatos cukros kontrollra jár, annak biztos nincs még egy. De hogy a többieknek van-e? A komódnál én igazából csak dirigáltam, a neheze apára maradt. :D
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztoooook, halálra kajáltam magam :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Helloka!

Képzeljétek! Ma eljöttek anyumékhoz uncsitesómék, aki most 26 hetes terhes. Háááát. Nagyobb a pocija mint nekem, vagyis másképp nagy. Neki is fia lesz és mégis nagy kerek hasa van, nekem meg csak a pocakom van :lol: Furcsa volt látni, olyan mintha ő előrébb lenne, mint én :roll:

Katica, jobbulást Borinak. Emő szépen fejlődik, továbbra is csak nyugalom és minden rendben lesz. :lol:

Barbi, jó hallani rólad. Vigyázz magatokra. :lol:

Vicky, azért vigyázz a keményedésekkel :wink:

Edit! Hogy van a lábad?

Puszka mindenkinek.

bellerreni
Eger

Reni, nekem volt cukorkontroll a 28. héten, de nekem nem volt jó a 24. heti. Na és ezek után még megnyertem egy 30. heti szirupozást is. Az viszont jó lett.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vicky, apucik dirigálása komód és egyéb babás dolgok szerelése közben sokx fárasztóbb mintha mi magunk szerelnénk össze :wink: :D :D

Képzeljétek bekukkantottam a decemberiekhez és született egy 67cm-es 4850g-os kislány :shock: :shock: :D :D :D

Kép
csipike09

Sziasztok.

Én is vagyok, sajnos már Pesten és egyedül. Férjecském már ment éjszakára dolgozni. :(

A karácsony nálunk is jól telt. 23-24-én Mátészalkán voltunk. Tömtek volna sok-sok kajávál, de én nem tudok enni, így csak eszegettem. Aztán 25-én mentünk anyuékhoz Egerbe (Ostorosra). Otthon is volt ezer féle kaja, de nekem a rántott husi ízlett most nagyon. Volt finom zserbó is. :D

Ma meg jöttünk vissza, de előtte voltam thai kismama masszázson. Ez is ajándék volt. Jól esett, igaz nem erősen masszírgáztak, hanem pontokat nyomogattak, de el bírnám viselni hetente többször is. :)

Nóri: nagyon jók lettek a képek. :)

Vicky: kíváncsian várom a képeket a babaszobáról. Mi még sehol nem tartunk. Semmi nincs még meg. Januárban megyünk nagy beszerző körútra. :roll:

Barbi: vigyázz magatokra!!!!

Katica: örülök, hogy veletek is minden rendben. Meglátod milyen szép kislányotok lesz!!

Reni: a masszírgás csaj ma nekem is megjegyezte, hogy nagyobb pocakra számított. Ez van. Sok kollégám azt hitte nyári gyerek lesz. A pocakméretből ítéltek. :roll: Pedig lánykánk teljesen normális súlyban van. Én sem megyek vércukor vizsgálatra most majd a 32. héten.
Vendég

Sziasztok!!!

Reni! én voltam most 2.cukros vizsgálaton, vagyis nekem most volt a kajálós/mikor adott kajákat kell ennem és 2óra múlva vérvétel/..én múlt héten voltam.vagyis a héten. képben vagyok! :lol: :lol:
csütörtökön meg megyek a 32hetes uh-ra..igaz, hogy akkor már 1nap híján 33hetes leszek, de még belefér.
csipike! jesszzzus, mekkora baba!!!! a januáriak már nem nagyon vannak itt, átmentek az anyatanyára zárt topicba..ha jól tudom..sokan csinálják ezt mostanság.
nálunk is jó pörgős volt a karácsony, mi is voltunk, nálunk is voltak, ugyhogy nem sokat pihentem...

Kép
Kép
ronci

ja, tényleg képben vagyok...a decemberieknél van az óriás bébi! :oops: :oops: én meg írom itt a januáriakat.. :oops: kicsit fáradt vagyok. :lol:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

Én január 30.-ra vagyok kiirva, de a 2010 januári kismamák ahogy látom lassan a szülöszobán fekszenek, vagy máshol, de már nem itt.Ezért "pofátlankodtam" ide, a februáriakhoz.
:oops:
Annyi kérdésem van, fiatal, és elsö gyerekét váro kismamaként.Pl. honnan tudjátok pontosan, h. hányadik hét, hánydik nap?
Persze, megnézem a kalkulátorban, és kiirja, de ezt nem vehetem napra pontosan alapul...Vagy igen??
Néha még a doki, és a védönö is tölem kérdezi, hogy hol tartunk, mert még a kiskönyv elött ülve sincs fogalmuk, h. akkor milyen nap van ma és akkor az hányadik hét.
Második:A 36.heti UH-nak nevezett HU-t miert nem a 36.héten csinálják?Alig van v.ki, akinek akkorra jön össze.Mitöl függ ez?Kérhetem,a dokimnál, hogy én szeretném, hogy csinálja, vagy ö jobbasn tudja????
???
??
?
pcd1985

Hát Csajok komolyan mondom, hogy nem tudom, hogy most ez hogy van... Nekem kötelező vizsgálat a 32. heti vérvétel és uh és a vérvételben benne van a cukroslötty ivás is... :shock: Na mindegy, kibírom valahogy :roll: remélem elkísér a barátnőm és nem kell egyedül ott dekkolnom...

Megyek pihikézni, jó éjt mindenkinek.

bellerreni
Eger

Üdv közöttünk pcd1985!

Nálunk is van olyan aki januárban fog szülni úgyhogy gyere csak nyugodtan közénk.

A hetet és a napot az utolsó mensi első napjától számolják. Ezen szoktak változtatni a baba méretei szerint, de úgysem biztos egyik sem. Nálunk mindenkinél a mensis időpont van beírva a vonalzóba és majd szülünk amikor szülünk. :lol: Ugye Csajok? :roll:

Az uh is kb ilyen. Azt mondják, hogy a 36. héten csinálják, de ha az csúszik ide vagy oda pár napot senkit nem zavar. Semmit nem jelent, úgyis csak kb értékeket számolnak. Egyébként én is első babás vagyok, de itt a csajok olyan okosak, hogy sokat lehet ám tanulni tőlük :lol: Én is köszönettel tartozom nekik. Kösziiii csajok :P

Gyere nyugodtan máskor is, akár panaszkodni akár kérdezni vagy csak úgy beszélgetni is. :lol: Várunk szeretettel.

Na pusza mindenkinek. Sziasztok

bellerreni
Eger

Jah és az az óriásbébi nem semmi... :shock: Kíváncsi lennék rá, hogy sima vagy csaszis volt-e... Egy ekkora babát simán megszülni. Uhh, hát nem lehetett könnyű. Na eldugulok. Csá :lol:

bellerreni
Eger

pcd1985: Üdv itt. Én ugyan február 10-re vagyok kiírva, de szerintem én is januárban fogok szülni (már jó ideje nyitva a méhszájam). Bár mostanában néha úgy érzem hogy kibírjuk végig, de általában akiket olvastam, azok a 38. hét környékén mentek szülni. A legtöbb kismamánál tényleg az utolsó mensit nézik, kivéve ha van olyan tény, ami miatt tolódik a dolog. A mi kislányunk meddőségis baba, szóval itt a beavatkozás időpontját veszik figyelembe-2 hét. Még jó, hogy ennyi-féle megoldás van. :)

Na mégis megmutatom a bútorokat, olyan szépek hogy nem bírom ki. Egyenlőre így állunk, még a falak díszítése és a fotel-féleség hátra van.

Kép
Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok

Üdv pcd1985!

Katica: örülök, hoyg Emő ilyen szépen fejlődik ;)

Reni: nekem nem mondták, hogy kellene mennem cukor vizsgálatra a 32. héten. :roll: (a kiskönyvembe tűzött "menetrend"-ben sincs benne)

Ismeri valaki a Miskolc-Tapolcai Barlangfürdőt? Konkrétan az érdekelne, hogy milyen medencék vannak, mert a honlapon mindent megtaláltam csak ezt nem :( Oda megyünk szilveszterezni a családdal és tervben van, hogy egyik nap fürdőzünk. De nekem ugyebár nem ajánlott termálvízbe menni és nem tudom, hogy van-e hidegvizes medencéjük? :roll:

Most aztán mindenki pihenjen a karácsonyi sürgés-forgás után! ;)
zuzmooo

Viki: nagyon szép a babaszoba :wink:
Vendég

zuzmoo: Én miskolci vagyok, szóval tudok segíteni. Van két termál vizes medencéjük, de az 34 és 38 fokosok (ha jól emlékszem). De az élményfürdőnél van hidegebb medence és ebből van több is. Csak figyeld majd az órát, mert amikor a vadvízi folyam beindul, akkor inkább kerüld el azokat a járatokat, mert elég erős a sodrása. Nehogy valaki neked menjen. A csillagtermet is mindenképpen nézd meg, az is nagyon szép. Van kinti medence is, ami szintén jó meleg, de oda hidegen keresztül kell menni és egyébként sem jó most a meleg vízben ázni. Pedig nagyon jó, csak vissza indulni nehéz onnan. Ha több napra mentek, akkor érdemes Lillafüredet is megnézni meg a kisvonatot. És a többiek próbálják ki a bobot tapolcán. Nagyon irigyellek most.

kismaki: Köszi. Elég bonyolult volt összerakni, de kész van végre.
vicky79
Budapest III. kerület

Közben megtaláltam az előző kérdésemre a válszt: a szaunák melletti "csobbanó" 16,5 fokos a többi 30, 33 és 35C°-os. Szerintetek a 30°-osba még belemehetek, vagy már az is sok? ( a hidegvizes medencék általában 26-28°-osak.) :roll:
Valószínűleg ezt ki kell hagynom :(
zuzmooo

zuzmoo: A 16,5 fokos már az úszós kinti medence. Ezt elfelejtettem megírni, de gondoltam hogy ezt nem most szeretnéd kipróbálni. Szerintem az élményfürdős részbe bemehetsz, meg ugyanabban van egy jakuzzis rész is, abba is. Van külön jakuzzi is de nem tudom hogy ez jó-e, mert mikor mi legutóbb voltunk, akkor nem ment.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki: köszi a segítséget. Igaz, így mégjobban fáj a szívem, de nem merem bekockáztatni 32 hetesen. :roll: Lillafüred jó ötlet! Ráveszem Szabit, hogy ugorjunk át amíg a család többi tagja pancsol. Bár a halsütöde a pisztrángosnál biztos zárva lesz ilyenkor, de ha nem esik az eső, szépet sétálhatunk :)
zuzmooo

Ja, igen, Viki: nagyon jó lett a babszoba! Miket teszel még a falra? Fotelágyat akartok venni? Én azon gondolkodok még, csak alapból nem nagyon tetszenek, viszont az a legpraktikusabb.
zuzmooo

Hello!

Nincs sok időm, mert apának ígértem némi kényeztetést! (masszázs)

Viki!

Kekszes Szilveszter: esetleg lehetne lájtos verzió. De a fantáziátokra bízom. Csak annyi, hogy nálunk idén Szilveszterkor csőtörés volt és ebben az évben 5ször ázott el a lakás csontra. Tönkre is ment a parketta meg az összes bútor az előszobában. Szóval olyan volt az év, mint az első napja!! :lol:
Nagyon szép lett ám a babaszoba!!! De óvatosan a bútorokkal, mert úgy kell készülni, hogy rengeteg játéka lesz Barbusnak. És ez egy elég pici szoba. Babának tök jó, de lesz még nagyobb is (elég hamar). 7-8hónaposan már elfoglalja a komplett nappalit a mászkálás miatt. 1,5évesen meg igenis igényelni fogja a leülős, mindent kiborítós játékokat! :D

Zsuzsa!

Én simán belemennék a 30fokos vízbe. Utána használnék irrigátort. Na nem tövig bedugva, de pont megfelel a célnak. (ha valaki okos javasolja a tampont, azt felejtsd el, mert jó mélyre bejuttatja csak a bacikat... :evil: )

Nálunk vége a János napnak. Sógor már megint alkotott, de már pont nem érdekel! Na megyek, jelenésem van! :D
Vendég

Üdv. pcd1985! Érdekes dolog ez a hétszámlálás... Nálam pl. az elején a dokim az ő várandós kereke szerint számolt, így adta ki a 12. heti uh időpontját (de azt is a 11-13. héten csinálják). Én ragaszkodtam a saját várandós kerekemhez, a kettő között van 3 nap eltérés. Azóta viszont a saját számításom szerint mondom a terhességi kort, s szerencsére kislányom méretei engem igazolnak, eddig semmi gond nem volt belőle. Az uh-k időpontja szerintem csak nagyjából meghatározott, pont amiatt, mert senki sem tudhatja, pontosan mikor is fogant a baba. (Na jó, vannak kivételek, de a többség tényleg nem tudja (én is csak sejtem. )) :wink: Úgyhogy ezen szerintem ne stresszelj! Ha teheted, menj 36 hetesen, de pár napos csúszás nem fog gondot okozni. Írsz még magadról? Pl. hol is tartasz most, kicsi lányotok vagy fiatok lesz, merre laktok stb. Minket minden érdekel! :wink:

Babás szilveszter: amióta Bori megszületett, nekünk minden szilveszterünk arról szól, hogy idegeskedünk, mivel utáljuk a petárdákat és a "házi" tűzijátékokat. Miután a gyerek alszik, éberen őrizzük álmát, s rettegünk, hogy melyik durranásnál riad fel s esik kétségbeesett sírásba. Utálom!!!!!!!!!!!!! Így keksz még csak eszünkbe sem jutna! Valahogy megváltozik az ember gondolkodása, amikor szülővé válik, más dolgok lesznek fontosak, hangsúlyosak. Legalábbis nálunk így volt. :roll:
ktc

Vicky, szupi lett a szoba! Remélem azért küldesz még képeket, ha már az összes matrica fent lesz.

Üdv köztünk pcd1985! Nekem a mensi szerint jan 20-án kellene szülnöm, azaz most lennék 37 hetes, de már az első UH-n lehetett látni, h fiatalabb vagyok. Végleges módosítást a 12. UH alapján adtak, így jan 30-ra vagyok kiírva (34hetes és 5 napos vagyok).

Katica, sajnálom, h ilyen stersszes számotokra a szilveszter. Töredelmesen bevallom, h mi bizony szoktunk tüzijátékozni a gyerekekkel :oops: nálunk ezért várják igazán ezt a napot. :oops:
Remélhetőleg, ha meg lesz Emőke nálatok is változik ez, és Bori is jobban reagál majd ezekre a haghatásokra a huginak köszönhetően...

Kép
csipike09

Idén én is tartok a tüzéjátékozástól, ugyanis tavaly az unokahugaim nagyon megrettentek tőle. A bátyám kitalálta, hogy megmutatja a gyerekeknek (akkor 2 évések voltak), hogy nem kell tőle félni. A baj csak az volt, hogy mire rákerült a sor, úgy be voltak rúgva férjecskémmel együtt, hogy nem tudták megfejteni a használati utasítást és ledrótozták az egész szerkezetet egy állványhoz, ami így begyújtás után nem tudott felszállni és a földön robbant fel. Szerencsére mi lányok csak bentről néztük, és senkinek nem lett végül semmi baja, de a kicsik úgy megrémültek a hangoktól és hogy az ablaknak vágódtak a szikrák, hogy egy hónapig minden éjjel felriadtak... :( Remélem már nem emlékeznek rá és nem lesz gond.
zuzmooo

Hello Csajok! Örömmel látom, hogy kezd élénkülni a topic :lol: Végre nem fogom magam halálra unni. Hiányoztatok ám.... :oops: :P

Ma jön a védőnő családlátogatásra úgyhogy délelőtt takarítok kicsit meg hajat mosok... Eddig mindig vasárnap mostam hajat, de ugye most hogy már nem kell menni dolgozni ezt is ellógtam úgyhogy mára maradt. Tuti el fogok lustulni mint állat... :shock:

Vicky. Nagyon szép a szoba... Mi még messze vagyunk a rendezéstől... Vagyis majd csak januárban fogjuk rendezni. Az nekem még messze van. :lol:

Petárda és társai: Hát én is úúúúúúúútálom, az egyszer biztos. Nagyon meg tudok tőle rémülni én is. :cry:

Na megyek mert kezdődik a hupitörpi :lol:

Sziasztok

bellerreni
Eger

Reni, nálunk is az megy :D
A petárdát mi is utáljuk. Annak nincs semmi értelme...csak ijesztgetésre jó.

Itt ülök egy nagy bögre tejes kávéval, a TV-ben megy a hupi és azon merengek, hogy fogom elvégezni a mai teendőimet, ha semmihez sincs kedvem. Lehet, hogy máris itt a tavszi fáradság :D :wink: :roll:

Kép
csipike09

jóóóóóóóóóóóó reggelt, jó szurkolást :lol:

Reni: a lábam stabilan mammut, szerintem már csak a szüléssel áll helyre. sajnos be kell látnom, hogy a dolgok nem ugy működnek, mint nem terhesen, és egyre több fekvésre van szükségem, vagy láncfűrésszel lehet levágni a papucsot/cipőt a lábamról :shock:
Csak tudjátok, annyira nem nekem való ez....én már unok itthon lenni :oops: :oops: :oops: :oops: dehát evvan....
tegnap annyira rugdalt, kapart enyimgyerek, hogy fájt a hasam rendesen, olyan mintha befeszítette volna magát lent, ha felkeltem azt éreztem, hogy ugy huzodik a hasam alja, hogy mindjárt kipottyan...csipike, neked siilyen szokott lenni? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?