Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Igazatok van, a neten sokkal jobb áron vannak új kocsik.
Erről mi a véleményetek???
Ha 150 fokig dönthető, az jó?Abban már lehet aludni, és a 8kg önsúly az nem sok? :roll:
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=3688

Sensi...nagyon édesek a képek! :D Nagyon ügyes a csajszi már! :D
Tök jó kis elkerített kuckója van. Te is tök csini vékony vagy! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!
Sensi: nagylelkű szülők vagytok, hogy a gyerekkuckóba egyből egy óriási síkképernyős tévét is betelepítettetek. De látom Lillus is nagylelkű, és néha kihozza nektek a távirányítót! :D
Fejlődés: most már extra-tuti le vgyunk maradva, mert lánykám nem hogy nem ismeri fel a testrészeket, de még az állatokat sem tudja megkülönböztetni egymástól. :shock: Viszont ha azt mondanám, hogy "menj és hozd...", biztos hozná, ha tudna járni...látom a szemén, hogy csak ez tartja vissza! :lol:
Nymalac: drukk a kisembernek, remélem már itthon vagytok! Írj, ha tudsz!
Mi: Zenikém sajnos még mindig beteg, sőt- a vírus a torkáról ráment a mandulájára is :( Szerintetek normális az, hogy 38 alá még lázcsillapító kúppal sem megy a láza? Ez már a második ilyen nap...Párom teljesen be van parázva, de a dokinő azt mondta, normális, hogy pár napig lázas. Na de egész nap?! Most akkor mit csináljak?
Mindnenkinek szép napot,
M.

macianyu

Macianyu...no para...Norbi se tud ilyesmit, 9 hónaposan kell tudni ilyet, még van egy kis idönk! :wink:
Zengönek gyógypuszi!

Kép
Kép
lovaszkata

Esernyőre csukható sportkocsi-ról annyit hogy lementem megnézni a bizibe azt a 14 ezer forintos
Pierre cardint és szép álapodban van, de a kerekei kopottak :roll:
Így nem vettem meg!
Most találtam az neten egy jobbat a színe is szebb: :D
http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... cikk=PS625
plussz még van postaköltség de csak 1300ft!
Így is 20 ezer ft-ból kijönne!
Szerintetek? Legalább új! Nem???

Kép
Kép
lovaszkata

Na köszi, Lotti 9 hónapos, de megnyugtatok mindenkit, nem tud ilyesmit! :roll: :lol:
Tegnap mutattam neki két dolgot, egyik kezemben cumcum (cumi, de mi így hívjuk, érti,tudja, hogy mi az), másik kezemben a TT kanál (imádja). Mondom neki, na hol a cumcum, vedd el a cumcumot, erre elvette. Na még egyszer megcsináltam, hol a cumcum, erre elvette a kanalat :? :lol: Szóval sehol sem tartunk, kéne????????
Lotti inkább mozgásra gyúrt eddig, mintsem agyra :roll:
Mutogattam neki tegnap a játékon, hogy itt a szeme, orra, haja... de nem tudom, kell ilyet vagy mi????????

Sensi, Lillus tündéri aranyvirág kiscsaj és szerintem ez az elkerített rész nagyon jó! Én örülnék, ha nálunk lenne ilyen, én ki sem merem tenni a szobából a lábam, mert Lotti máris ott van, ahol nem kéne...

LKata, tök jó a babakocsi, szerintem abban simán tud aludni is Norbika, a miénkben Lotti akkor is elalszik (ha fáradt), ha nincs eldöntve...

Mennem kell, felébredt...

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Lovaszkata!
Nekunk ilyen babakocsink volt Akossal (csak kek szinben)es imadtuk! Konnyu,kis helyen elfer, konnyu osszecsukni, tagas, es jo vele kozlekedni.
Szoval en csak ajanlani tudom.

Kép

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta

marek: nekem is tetszik a te hordozód arról az oldalról :wink:

biceboca: +30kg volt rajtad :?: :shock: .áttérzem a helyzetedet, nálunk is valami hasonló van.

bangham: köszi
:lol: . hát igen, nagy szerencsém van vele :wink:

nyugtonmalac
: te jó ég.nagyon sajnálom és nagyon drukkolok, hogy minden rendbe legyen.remélem már otthon vagytok

szöszke, sz.bettyna: köszi a gratulát :wink:

ancsa: hát, én remélem, hogy még sokáig megmarad a szopi.konkrétan még nem gondolkoztam el azon, hogy meddig akarom. rá bizom. de azért max.határokat szabok :wink:

bettyna: örülök, hogy minden rendbe van és hogy megdicsértek :wink:

l.kata: gratulálok az álláshoz :lol:
:arrow:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Borkaby, "menj és hozd ide" na persze :D:D:D ez egy többismeretlenes egyenlet Gergőnek, sem menni,sem hozni nem tud. :D

Sensi, a rizst úgy dolgozzák föl, hogy meg kell szabadítani a pelyvától, de úgy, hogy az alatta lévő rész, az "ezüsthéjacska" ne sérüljön, mert abban is értékes anyagok vannak.
A bolti sima rizseknél viszont ezt a héjat is leszedik, ezért a tényleges mag csupán keményítő. Aminek nem sok tápértéke van, egyes források szerint a gyerekeknek 18 hónapos korukig nem is fejlődik ki az az enzim, amivel keményítőt tudnak emészteni.
A jázminrizs íze is más, sokkal lágyabb. (kb. 1000 féle rizs van) A legjobb a barna rizs, azt még nem próbáltam Gergőnek adni, pedig mindig van itthon. Főzés előtt 6-8 órát kell áztatni.

Nagyon lefogytál!!! :)

Bilire szoktatás: a Suttogóban (A suttogó titkai II.) van egy elég érdekes tézis, miszerint nem árt 9 hónapos kortól elkezdeni a szoktatást, és itt a szerző arra gondol, hogy a napirendbe iktassuk bele a wc-re vagy bilire ültetést. Étkezés után 20 perccel. Ha megszokja a gyerek, hogy ez is egy esemény, később sokkal könnyebb lesz, nem fog ellenkezni.
Én meg fogom próbálni ezt, látok benne logikát. Mindegy, hogy egyáltalán nem tudatos. Napirendi pont lesz, mint a fürdés. :) És a bilit szívem szerint ki is hagynám. Szóval valamilyen wc ülőke szűkítőt fogok beszerezni.

Lkata, szupi a babakocsi, a mustár színű. :) A második is jó.

Macianyu, hűtőfürdő, sok (minimum 1,5 óránként) itatás?

Ildi, minden nap egy kicsit játékosan, aztán egyszer csak beérik. :) Ennyi idős korban még nincs saját test tudatuk.
2-3 éves korban vannak az úgynevezett "testsimogató" ölben ülve végzendő mondókák, énekek, amelyekkel már hatékonyan lehet a testrészeket tudatosítani.

Kép
szöszke

Sziasztok!!!

Tudjátok már megint mit csinálunk? Keményen elkezdtük paráztatni egymást... :lol: Eddig volt a mozgásfejlődés dolog, mert ugye le vagyon írva, hogy a gyereknek hat hónapos korára forognia kell, nyolc hósan kúsznia, mittudoménmikor állnia, stb. Mindenki ezerrel figyelte a gyerekét, és ha nem csinált valamit időben, akkor pánikba esett. Mivel a mi gyerekeink mozgásban nem igazán vannak lemaradva, ezért nagyjából mindenki megnyugodott, kő lepotty, mindenki happy.
Erre most mi van? Elkezdünk azon parázni, hogy az én gyerekem még nem tudja, hol a baba szeme, és nem tudja megkülönböztetni a kezét a lábától... :lol: És most mindenki elkezdi bőszen tanítgatni a gyerekét, mert nehogymár a szomszéd gyereke okosabb legyen, mint az enyém. De könyörgöm... Különbözőek vagyunk, és a gyerekeink is különbözőek. Bele fogunk őrülni, ha ilyen baromságokon parázunk (és itt magamról is beszélek, mert persze én is be vagyok tojva, hogy az én gyerekem a lámpán kívül semmire nem mutat... :roll: Ráadásul nem pakol össze maga után, nem húzza még le a wc-t, és nem törli le a lábát, ha bejön...ejnyebejnye )
Tök normális, hogy a gyerekeink nem egyformán fejlődnek, és az teljesen természetes, hogy ezek a különbségek meg is maradnak. Mert iskolában se az lesz, hogy mindenki ugyanannyi idő alatt sajátít el valamit... Ráadásul ott is lesz amiben az én gyerekem gyengébb lesz, lesz amiben meg erősebb. És nem rohanunk rögtön gyógypedagógushoz...
Most itt nem vitát akarok indítani, csak saját magam megnyugtatására írtam le ezt az egészet. Persze nem egészen tudtam megfogalmazni, amit gondolok, de remélem értitek.
Ne parázzunk már mindenen!!!! Vannak különbségek, de nem hiszem, hogy köztünk bárkinek a babája is le lenne valamiben maradva! Gondolom, ha úgy látnánk, hogy igen, akkor szólnánk egymásnak!!! Persze vannak gyorsabbak, meg lassabbak, de a felnőttek között is vannak gyorsabbak, meg lassabbak, és mindkét típus sokra viheti az életben.
Szóljatok, ha nincs igazam!

Nyugtonmalac
Hogy vagytok????????????

Macianyu
Jobbulást Zengőnek!!!!

Borkaby
Te be tartod, hogy nem eszed ezt a rengeteg dolgot, ami tiltólistán van? Én csak tejterméket, tojást, olajos magvakat és citrusféléket nem ehetek. Ezen a diétán már egy kicsit lazítottam, mert visszatértem arra a kenyérre, amiben dió van (jobb a cukromnak), és néha megeszek egy-egy diabetikus nápolyit, amiben tejpor van... Ennél több dolgot nem tudnék megvonni magamtól.
Pelus:
Én is fedeles vödörben tárolom teafa olajjal. Nálunk napi egyszer van kaki, de mivel nem szeretek matatni a kakiban, ha nem muszáj, ezért én használok a pelusba papírbetétet, amit csak kiveszek és lehúzom a wc-n. Ez lebomlik, tehát annyira nem károsítja a környezetet. Ha viszont nem került bele kaki, akkor kimosom, és hazsnálom újra. A Popolini anyatejes betét nagyon jó, mert sokszor lehet mosni. Mondjuk én a popsitörlőt is kimosom, és újra fogom hasznosítani...ezt is a Mamamin olvastam.
Ja, és Frosh-al és mosószódával mosom a pelusokat, és ecettel+teafa+levendula olajjal öblítek.
Oltás:
Én nem tudtam, hogy egy éves kor után drágább. Így jártam...

Sensi
De szép az új MT!!!!

LKata
Ha a Brendonban törzsvásárló vagy, akkor nincs postaköltség. Érdemes megfontolni, mert ott nagyon sok esernyőkocsi van.

marek

Én is teszek képeket, csak hogy csökkentsem a feszültséget, amit lehet, hogy okoztam... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

marek

Lkata!
Köszi szépen!
Sztem 9hósan sem kell tudni testrészeket, állatokat…
Sztem jó ez a kocsi, nekem a narancs tetszik.

Macianyu!
Hát igen, másképp nem lehetett megoldani a ketrecet, így van csak hely…de szerencsére nem nagyon érdekli a tv-néha rápillant, aztán megy tovább játszani.
Jaj, sajnálom, h Zengő még mindig beteg. A gyulladásra kaptatok vm gyógyszert? Lehet, h azért lázas még, mert nem gyógyul…
Na igen, a fejlődésben mi is itt tartunk… :D

Ildi!
Te is nyugodj meg, nem kell tudni ilyeneket…
Köszi szépen a dicséretet! ;) Igen, praktikus ez a ketrec, csak nem szeretem nézni, h Lillus ott van a rácsok mögött.

Kriszta!
Mi van veletek, nem írsz magatokról? Aranyos ez a kép! :)

Szöszke!
Köszi a rizs infót. Egyébként babáknak nem szabad túl sok teljes kiörlésű cuccot enniük, mert nem tudják még kellően hasznosítani, és gyorsabban távoznak a szervezetből az ásványi anyagok, ami nem jó.
Még van rajtam 5kg a kiindulási alaphoz képest.

Marek!
Sztem nem okoztál feszültséget, legalábbis nagyon remélem, h a többiek is így gondolják. Részemről az a véleményem, h felesleges még ilyesmikre tanítani a babákat, nem lesznek tőle okosabbak. Nagyon bejön nekem a waldorf-pedagógia (lehet Lillus ilyen oviba/suliba fog majd járni). E szerint ez idomításnak számít, mindent csak akkor szabad tanítani, amikor agyilag megérett rá a gyerek, és fel tudja fogni a dolog lényegét. Most pl. max csak a sok ismétléstől megragad a kis agyukban, h milyen szóra hova kell mutatni, de még nem tudják, h tul. képp. Miről van szó. Pl köszönésre sem kell tanítani a gyereket kb 4-5 éves koráig, akkor fogja fel a légyegét, és olvasni sem szabad tanítani sulis korig, a waldorfban 3.-ra tanulnak meg teljesen írni és olvasni…csak h kicsit előrébb menjek.
Na remélem, h én meg ezzel nem keltek feszültséget. Sztem teljesen oké, ha vk meg akarja tanítani a babát, elfogadom…de én másképp csinálom. És nem érdekel, h Lilla még pápázni sem tud. :D Apukám mutogatja neki mindig, h lába, keze, orra…ennyi. :D
Nagyon édes Bori, milyen szép kék szemei vannak!!!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ó, szerintem se aggódjatok! :) Pálmi még a mutatást se érti. Pedig egyszer már azt hittem igen, de azóta rájöttem, hogy nem :lol: Csak véletlen volt, hogy oda nézett, ahova mutattam. Amúgy csak az ujjam nézi :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sensi,
nekem pont kéne olyan ketrec :roll: De jó drága... a párom most megvett egy használt teniszhálót, jövő héten kapjuk meg, hát kíváncsi vagyok fel tudjuk-e úgy szerelni, hogy megfeleljen a célnak... Igazából nem a gyereket akarjuk körbekeríteni, csak a szoba azon részétől akarjuk távoltartani, ahol a műszaki berendezések, kábelek, virágok, vitrin van...

Meg kellene olyan rács is, amit a lépcső tetejéhez és aljához teszünk, hogy se felülről ne guruljon le a lépcsőn, se felfelé ne kezdjen el mászni rajta... de az ilyen ajtó rácsok is elég drágák :(

Kép

Kép
sz.veronika

Marek...igazad van, no para mindenkinek! :lol:
Olyan gyönyörű Bori! :D

Örülök hogy tetszik a kocsi, nagyon úgy néz ki meg is rendelem. :D
Nekem is a narancs tetszik(az még a huginak is jó lenne 8) ) :D

Norbi baba így áll! :lol:
Kép

Ja, tegnap és na karfiolhoz szokatatás van, elég jól megette :D nagyokat durrogtat tőle, de úgy néz ki bírja! :D
Tegnap adtam rizst is, most sikerült jól összeturmixolni, szerintem a multkor nem jó rizst vettem.
Na, megyek, vár egy torta...pussz!

Kép
Kép
lovaszkata

Veronika!
Én is csak a veszélyes pontoktól akarom elzárni Lillát, de ez a ketrec olyan, h magában 1-2 elem nem áll meg, így körbe kell keríteni egy nagyobb területet, h ne boruljon el... :? A teniszhálót hogy fogjátok alkalmazni?

LKata!
Norbi tök édesen ácsorog! :D Én is nézegettem a karfiolos kajákat tnap, de csak 8hó-sakat találtam, így még várok vele egy kicsit. Te magában adtad?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Utolso napunk Angliaban, tele feszultseggel, rohanassal stb. Mindenkinek koszi, aki egyutterzeset fejezte ki Mikivel kapcsolatban, illetve segitett. Tenyleg nagyon nehez idopontot kapni ilyen keson, foleg, h mindenki nyaral :roll: 13.-an megnezik, remelhetoleg nem kell majd maradni, de ha igen, akkor en maradok velunk meg egy darabig Gyorben, apa meg hazautazik. Jobbat egyelore nem tudunk... ma voltunk a vedononel, szerinte nincs Mikinek semmi baja. Neki legyen igaza, de tudjatok mennyitr adok a szavara...

Szopi:
Remelem, h magatol fog leszokni valamikor 1 eves kor utan, mert nem tervezem leszoktatni, max az ejjelirol. Egyelore azt erzem, h sokszor megfazik, de mindig hamar rendbejon a sok szopitol, es tejem is azert van boven, mert ejjel is szopik. Zsolti 10 es fel honaposan koszonte, nem kert tobbet, es elindult az onallosodas utjan. Akkor nagyon zavart ez, par honap mulva mar orultem neki. Most is igy szeretnem, csak kicsivel kesobb :wink:

Bili:
Zsoltit ket evesen elkezdtem idomitani, de mostani fejjel ugy erzem, h folosleges volt. Kb egy evig tartott, mig szobatiszta lett, rengeteget mergelodtunk, veszekedtunk, mostam stb. Tobbszor ugy tunt, h megvan, aztan kezdodott minden elolrol. lehet, ha kivarom az idot, megsporolom a sok energiat :roll:

Marek!
Egyetertek, nem jo foloslegesen parazni, paraztatni. Jo lenne, ha mindenkiben meglenne az az egeszseges aranyerzek, amivel el tudna donteni, h mettol meddig ok, honnan van gond :roll:

Sensi!
Egyet is ertek veled, meg nem is :P En sem szandekozom foloslegesen tanitani a babamat, de az ellen mar semmit sem tehetek, h Zsolti annyira kivancsi a vilagra, h 2 evesen ismerte a betuket. Ha setaltunk minden utcanevet el kellett neki betuzni, minden uj szonal megkerdezte, h ez milyen betuvel kezdodik, es ma mar ha skype-on beszelunk valakivel, o betuket, szavakat kell kuldjon az illetonek :lol: Az meg, h 4-5 eves koraig nem erti a koszones lenyeget... hat, ez meredek. Nemcsak illemrol szol, hanem jel, kapcsolatfelvetel, elhelyezkedes a vilagban(ismeros, ismeretlen). Minket pl. hatarozottan zavar, h itt, Angliaban nem tanitanak meg a gyereknek egy jopar alapveto dolgot arrol, h hol van, mit csinal, kivel van dolga. Zsoltinak hatarozottan IGENYE lenne ra, h tudja, h mi a neve az ovinak, ahova jar, vagy hogy hivjak az ovonenit, akit szeret stb., de itt mindez masodlagos, tanuljon jatszva, oszt eleg :roll: Ugyhogy neki marad Kelemen Rozsika ovoneni a Szeredai Aranyalma ovodabol, mig ki nem betuzi az itteni ovoneni jelvenyerol a nevet :P Sokminden tetszik nekem is a Waldorf felfogasbol, de nem veszem be kritikatlanul. Pl. meg vagyok rola gyozodve, h te sem higitott tehentejet adtal volna Lillusnak, ha nincs eleg tejed (ahogyan ok ajanljak), vagy kancatejet csak azert, h nehogyma fogyasztova valjal, es segitsed a tapszeripart. :roll: Csak azt akarom mondani, h a gyakorlat sokszor elter az elmelettol, ebernek kell lenni, es elsosrban az anyai osztont kovetni, miutan mar majd mindent elolvastunk es megragtunk. Nehogy felreerts, nem vitazok, csak en is leirtam :wink:
bocsi az offert :oops:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

Lkata!
Akartam mondani, h szerintem is vegyel ujat akkor mar, de latom, mar reg tul vagy rajta. :)
Norbinak gratula az uj mutatvanyokhoz! :)

Nymalac!
Jajj, jo, h eszrevetted, annyit tudnak suppogni, h egy ido utan mar nem lehet komolyan venni :roll: Hogy mik vannak :? Remelem mar otthon vagytok!

bangham

Marek, Sensi!

Szepek a lanyok! Lillus a vizben, Bori az elsoben tetszik a legjobban :wink:

bangham

Sensi, nekem a Waldorf-pedagógia túl liberális, ráadásul most tanultam is róla, hogy milyen körülmények közt jött egyáltalán életre ez a mozgalom 100 éve. Néhány elemét persze nagyon helyénvalónak tartok, pl. gyerekközpontúság (tananyag-központúság helyett). Viszont nem értek egyet azzal, hogy éveken keresztül ismeretet közvetít, a tudás beépítésére pedig nem kötelezi a gyerekeket felelés, számonkérés által.

Marek, igazad van, engem nem is érdekel, hogy más gyereke hol tart...mármint örülök az egyre ügyesebb dolgoknak, de nem okoz görcsöt bennem, ha Gergő azt még nem csinálja. :D:D

Kép
szöszke

Marek: nagyon jó meglátásod van, szerintem is igyvan, lehet hogy Ádám tud olyansmit amit más gyerek nem , de nem tud olyan amit más gyerek tud...szoval én is ezen az elven vagyok hogy amit akar megtanulja, de nem erőltettem semmire...járni is nagyon akar de nem veszek neki járokát, majd ha megérik arra hogy csinálja egyedül csinálja.
Egész életük előttük van hogy mind csinálják majd!
És nagyon aranyos Bori...igazi nagy csaj már!

Móni: szerintem nállunk is ez a helyzet...h Ádám végtelenül kiváncsi, minden érdekli, képes volt valamelik nap a légyután is mászkálni, aztán figyelni a szemével...de ennek is van hátulótője, egész nap le kell foglalni valamivel, 5 perc alatt kiaknázza, és kell hamar valami új.

Sensi: nagyon jü a ketrec..nekünk is ilyen van én a konyhába tettem, cak annyi a bajom velle, hogy abban is suppan nagyokat..mert felfedezi hogy fel tud állni vele, és nállunk még nem tudja mit csináljon mikor elfárad, és néha leesik, vagy a rácsnak döl...Lillus szereti benne?? ádám el van benne egy fél órát...kb, aztán elege...

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Ildi: hogy viselte Lotti a szurit?

Lkata: milyen rizst adtál? barnát?
én adtam a tegnap kissé száraz kenyér hájjat a kezébe...hát ugy gyurja a szájába, rágja, szoritsa...csak aztán kezdett olvadni, elvettem, mert nagy darabokat harapott le...láttatok volna sirást,hogy miért vettem én azt el :oops:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Timi: ugy látszik ahogy Marek irta ( rem nem tévedek)...ezek a ferfiak mind ilyenek (persze tisztelet a kivétel) eszükbe kell jutattni a fontossági sorrendet. sajnálom, mert én mindig azt mondtam neki, h neki nem fáj hogy annyi minderől lemarad? lehet ez szurta sziven...ha már én nem :cry:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

na kussolok..mert majdnem betöltöttem az oldalt....
jó éjszakát...megyek kicsit csevegni párommal, mert hétfőig nem találkozunk....ismét
puszi

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Marek, szerintem teljesen igazad van, én sem parázok most már ezen és ma nem is mutogattam, hogy hol van az elefántnak a szeme :wink: Amúgy is, egész nap beszélek hozzá, mindent ért, látom, tudja, hogy mi az a peluscsere, hogy gyere ide, cumcum vagy csittecsitte (aludni kell), nekem ennyi bőven elég és úgyis menni fog minden magától.
A képek pedig csodaszépek Boriról!!! A közeliek szuperek, nekem mégis a legelső tetszik, olyan tündéri huncut kis feje van a sapijában, nagyon aranyos!!!

Szöszke, akkor most milyen rizst érdemes adni, a jázminrizst??? Én még csak egyszer adtam Lottinak, vagyis adtam volna, de aztán belekevertem anyatejet, ami fagyasztott volt és pocsék íze lett, nem volt már jó a tej szerintem, szóval még ténylegesen nem evett rizst, csak bolti babakajában.
Ja, még akartam írni neked, hogy írtad ezt a ciciharapás dolgot. Tudod, anno írtam, hogy Lotti megharapott erősen. Aztán még egy párszor sikerült neki. Viszont azóta nem (lekopogom), pedig már fent is kijött neki 2 foga és ott a 3. is már, sőt jön a 4. is. Szóval szerintem egy kis türelem kell hozzá, persze nagyon parás is a dolog, mert én is csomószor úgy szoptattam, hogy már előre remegtem, hogy mikor hapar belém, de aztán szerintem megtanulta, hogy nem szabad. Én mondjuk amúgy sem tudok fejni, max. kézzel, akkor meg tönkreteszem a cicimet, mindig kidörzsölődik, szóval én inkább bevállalok egy-két harapást :lol:

Szoptatás, ameddig csak lehet, ameddig Lotti igényt tart rá, ha már nem, akkor elfogadom, de remélem, hogy 1 éves koráig ez nem következik be, min. addig szeretném és persze utána is, ha módomban áll.

Anikó, holnap megyünk az etetőszékért!!! :lol: Nagyon várom. Lindának tetszik? Van képed róla, hogy azt használjátok már?

Bilire szoktatás, te Szöszke, és mi van akkor, ha kaja után ráteszed a klotyira (vagy bilire) és nem akar kakilni??? :shock: Csak nem tartod ott órákig, nem? Vagy hogy gondolják ezt a Suttogóban? Amúgy annyira zsúfolt az egész nap (szopi, kaja, séta, játék,altatás..........), annyi úgymond napirendi pont van, hogy én szerintem ezt nem is tudnám mikorra beiktatni, főleg, ha időigényes várni, hogy történjen is valami.

Sensi, ne úgy fogd fel, hogy Lillus a rácsok mögött van, hanem hogy ez az ő érdeke is, majd amikor tényleg elindul és feláll, áldani fogod azt a rácsot :lol:
Tényleg nagyon lefogytál, már én is akartam írni, a hordozós képen nagyon látszik.
Bár Katától kérdezted, én is leírom, én a karfiolt répával és krumplival adtam eddig, valamikor volt benne párolt alma is.

Móni, nekem is szent meggyőződésem, hogy Lotti azért ilyen, úgymond erős (még csak egyszer volt beteg, akkor is "csak" lájtosan megfázva), mert az anyatejjel átadok neki minden jót, nekem nagyon erős a szervezetem, ritkán vagyok beteg.

Dalma, köszi kérdésed, aránylag jól viselte az oltást. Először nagy mosolygás volt, aztán a doki benézett a szájába, hogy lássa a fogait, na ott volt egy nagy sírás, aztán az oltásnál, de hamar megnyugodott.
Sajnálom, hogy párodat megint sokáig nem fogod látni :? Nem lehet könnyű :cry:

Képzeljétek, a sok várakozás miatt kapott Lotti egy lufit a dokitól. Felfújtuk és imádja :lol: Vagyis imádta, azóta leeresztett :? Majd veszünk neki még szerintem.
Mindjárt teszek fel képet róla.

Mi megvagyunk, ma volt egy 2 órás alvása is, szerintem az időjárás, sétálni se mentünk, mert esett, be volt borulva...

Eszembe jutott, hogy mit akartam még kérdezni: bárányhimlő elleni oltást beadatjátok??? Nekünk a doki már most adott időpontot is, szegény Lottikám 1 szülinapja utáni nap megyünk.

Na jönnek a képek, aztán eldöltem :roll:

Kép

Kép
nusildi

Kép szóval ez a lufi

Kép nagyon tetszett neki

Kép lufiimádóóó

Kép füri után... jól megszívtuk, Babe samponunk van, és hajat mostunk és belefolyt a szemébe, nagyon-nagyon sírt szegénykém, én meg hideg vizes vattapamaccsal öblögettem a szemét... lehetséges, hogy csíp??????? :evil: Ki akartam próbálni, de Zoli lebeszélt róla :lol:

Na szép estét, jó hétvégét!!!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!!

Az én fiam teljesen szobatiszta, bibibi!! :lol: :lol: :lol: Ügyesen intézi a dolgát wcbe, bilibe és utálja a pelust...!! :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

sensi: aranyossak a képek, nekem a 2. a grimaszolós tetszik nagyon :lol: és az új mei tai-od is nagyon szép. és ahogy elnézem a képedet, le is fogytál ugye?

l.kata
: szerintem jól néz ki a kocsi

macianyu: Zengönek jobbulást.nyugi, az én fiam se csinál ilyeneket, szerintem nincsenek lemaradva, más a tempójuk. az enyém meg lusta is, mint én voltam, ezért nem is aggódok
:wink:

marek: tökéletessen egyetértek az irásoddal. én is igy gondolom :lol: :wink: . alányod nagyon aranyos a képeken

bangham: drukkolok, hogy minden rendbe legyen

ildi: nagyon aranyossak ezek a lufis képek :lol: . én csak a kötelezö oltásokat adatom be + amit nálunk a növérke ajánl.

zsuzsu: gratulálok :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

velünk most semmi különös nem történt. fiammal megkóstoltattam a kifli véget,kenyér hajat, fagyi ostyát, mind tetszett neki, de a fagyi ostya /persze fagyi nélkül/ volt a nyerö. a héten nem nagyon aludt délutánonként.ez szombattól van igy, amióta lehült a levegö. remélem ha visszajön a jó idö, ö is visszaáll.
tegnap elzavartam a pasikat otthonról.
de. nem voltunk sétálni, mert esett. csak du. voltunk, elmentünk postára,csomagért. de 2 percet késtünk és az ajtó már be volt zárva /de még bent vannak fél órát/. felhivtam a komaaszonyt /aki irodába van, mint postai ügyintézö/, aki telefonált nekik és 2 percére rá hozták a csomagomat. sétáltunk még fél órát, utánna hazajöttünk. fiam megint nem akart elaludni, nekem meg takaritanom kellett volna.
Sanyi azt mondta, hogy vigyem ki megint sétálni, hátha elalszik. én meg mondtam neki, hogy nem. szépen menjél vele most te /még soha nem volt vele/, mert nekem van egy millió dolgom és nem érek rá, babázz most te egy kicsit.
beültette autóba, és elmentek 2,5órára én meg már végre nyugodtan ki tudtam takaritani .
csak a konyha,fürdi és wc marad mára.
ma du. esküvöre megyünk gratulálni.nem nagy kedvem van hozzá. ez csak kényszer esküvö lesz, baba miatt.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sziasztok!

Marek - köszi, persze, begépelem majd, csak most sietek. ok.

Ildi - Köszi, csak tudod az a fránya kisördög a fejemben... :lol: Gratula a rendeléshez! Gyorsan belejössz a kötésbe, majd meglátod. Van fent a neten is egy-két oktató videó

Kata - Gratula Norbinak! Tbányán van egy csómó babakocsi a Móciban. Igen, megnyugodtan. Hááát, szerintük kéne tudni ilyet igen, de szerintem erre is meg kell érniük. Na meg igen, gyakorlás kérdése is.

mennem kell

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál....éééééés kislányunk lesz. Én először kicsit elkenődtem, mert másodikra már fiút akartam (szeretnék egy olyan kisfiút, aki tiszta apja ), de végül megbékéltem vele. Pláne azért, mert a férjem meg tökre örült, hogy megint kislánya lesz... Ki érti ezt? Pedig mondtam neki, hogy nem kell vigasztaljon, de kitart amellett, hogy ő magát csak lányos apukaként tudja elképzelni. Nem is forszírozza a harmadik gyereket, de én már most azon tanakszom, hogy akkor mégiscsak be kéne vállalni. Még ha mind császáros is lesz.
Igazából a lényeg tényleg úgyis az, hogy ha lehet, boldog és egészséges emberke váljon belőle- ha fiú, ha lány.
Marek, Ildi: nagyon édesek a csajok. Nekem ritkán sikerül közelről jó képet csinálni, úgyhogy ehhez külön gratula! :)
Zsu: gratula a szobatisztasághoz, most már igazán nagy fiad van! :wink:
Kata: Norbika nagyon kacér ebben a kis bodys-zokni kis kombiban... Olyan, mint egy férj, csak kicsiben :lol:
Mindenkinek jó hétvégét,
Marcsi

macianyu

Marcsi: GRATULÁLOK az ujabb kiscsajhoz !!!!

Ildi: tényleg nagyon oda van a lufiért, azt hiszem én is veszek egyet neki, ma pont jól jön neki a vigasztalás,
mert suppant egy nagyot...fel is teszek egy képet mit művel...takaritottunk, volt segitségem, folyton szabályozta a porszivó erősségét :)
én nem bánnám ha még egy kicsit a földön mászkálna....de neki más kellllll..
Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép ho-ho, hova az irány?

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Kérdés: régebben használtatok valamilyen programot, hogy a képekből mozgó kepek lettek? segit valaki megmutani, elmagyarázni hogy kell használni és mit?

én is most akarok adni rizset a napokban neki...akkor most milyen jobb? barna nem?

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Macianyu
Gratula a kislányhoz!!!!!

Dalma
:shock: :shock: :shock: Ez a lépcsőn mászós mutatvány nem semmi... :roll: Lehet, hogy lassan beszerezhettek egy rácsot a lépcsőre... :lol:

Ildi
Itt egy csomó videó. Tuti meg tudod kötni ezekkel... http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f

marek

Bocsi most nem olvasok vissza. Jók a képek :)).
Gratula Norbinak és a többi már állni tudó babának. Linda is próbálkozik már.

Ildi - az etetőszék szuper. Linda nagyon szereti! Szerintem még sokáig jó lesz. Nagyon tetszik h ilyen könnyen és visz kicsire össze lehet csukni és amilyen árak vannak.... ez még nagyjából megfizethető és összecsukható, dönthető, szeretjük. Gondolom már hazahoztátok. Milyen színű? Miénk békás, amilyen a vaterán is volt. Ha van kedved egyszer összefuthatunk és segítek megkötni a MT-t.

Bocsi ha lemaradtam valamiről, mert nem olvastam vissza. Nyugtonmalac- remélem minden rendben van. Macianyu - gratulálok - ha jól vettem ki kislány ? ! :)

Kép
ancsa123

Sziasztok!!

OFF
ELőző hozzászólásomat picit viccnek, picit iróniának írtam. Mindenkinek szíve-joga mit hogyan csinál a gyermekével, kire-mire hallgat, de maradjunk meg a józanság keretein belül. Én is meghallgattam ezer véleményt a szobatisztaság kérdésében, elolvastam cikkeket és egy dolog lett teljesen bizonyos számomra:

Meg kell érni erre. Lehet már egy még ülni sem tudó babát is bilire ültetni, és lehet hagyni, h akár három évesen legyen szobatiszta. Lehet megmutatni, h mire is való a bili (konkrétan , szó szerint megmutatni) és lehet hagyni szabadon, h valóban felnőljön a dologhoz.

Én már előző nyáron kisbugyiba öltöztettem a nagyobbik fiamat, de nem zavarta, ha bepisilt. Tetszett neki a pelusnélküliség, meglepődött amikor folyt a cucc, de rohant tovább....A bilire ráült 2 mp ig, aztán kalapnak akarta használni vagy éppen pakolni bele ki-be. És nem azért, mert ő más lenne, hanem mert értelmileg még nem volt érett. Nem értette, nem volt képes kontrollálni a testi folyamatait.
Májusban látott egy kisfiút a játszón pisilni, utánozta és kb. 10 nap alatt teljesen szobatiszta lett. kb. 7 hét telt el azóta és egyetlen egyszer pisilt be, azt is éjszaka....

Nem áll szándékomban senkit megbántani, csak kicsit Marekhez csatlakozván irtam a fenntieket.
ON

MINDEN BABÁNAK GRATULÁLUNK MINDEN ÚJ TUDOMÁNYHOZ!!!!

Kata84!
Nem volt kérdéses az ovi, csak én féltem. Miel szakmailag erősen javasolt neki az ovi így FEL KELLETT venni. Nem is volt ellenállás, sőt abban is megegyeztünk, h -az idén előszőr induló-12 fős kissebb csoportba kerül. (a másik csoport 30-35 fős lesz)

De jóóóóóóóó, h felvették Zsófit. Mit tudsz az oviról?? Mit kell vinni, mi lesz a jele, hogyan készíted fel??
Gyönyörűek!!!!!!!

Dalma!
Nálunk is előfordul "miniháború", nekem az emberek hiányoznak, új arcok, nem a megszokott játszóteres-anyukás közeg. Tegnap kimentem a piacra, de végül elmenekültem, mert akkora tömeg volt. Bence nevetett, hiszen én vágytam emberek közé. :)

Veronika!
Köszi a vonalzós dicsit, nekem is nagyon tetszik, untam már a régit.

Ildi!
Ábel 1,5 évesen megkapta a bárányhimlő elleni szurit. Konsti is kapni fog, de úgy hallottam most már két szurit javasolnak. Majd amikor aktuális lesz, kikérdezem a doktornőt. Többektől hallottam, h ha bárányhimlősek is lesznek, a beoltott gyermekek könnyebben túl esnek rajta. Ezért adattuk be.

Timi!
Helyes, fogd csak be apát is a babázásba!!! :) (Nálunk rendszeresen apa sétáltat, hétvégén és néha hétköznap este is. Sokan megbámulják, de Ő csak neveti és bíztat más apukákat is, h csatlakozzanak)

Macianyú!
Én meg pasis anyukaként nem tudtam elképzelni magam és tessék.... Jó egészséget , sok örömet a lányokhoz!!!

Mi:
Lassan megnyugszunk, az élet nem áll meg. Konsti nagyon sokat ügyeskedik, Ő is lépcsőzne, ha hagynám, egyedül felül a lovacskára, lépeget, dumál........

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép
Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

JAAJJJ! BOCSI LÁNYOK!!!! ASSZEM ÉN GERJESZTETTEM A MAREK ÁLTAL EMLÍTETT PARÁT!!! NEM AKARTAM!!!! Csak azt mondtam el, amit a Gekkoban hallottam. :oops: Azt hiszem inkább be se írom azt az értékelő lapot amit kaptunk, jó. Vagy ha szeretnétek, akkor igen, de csak, ha megígéritek, hogy nem paráztok rajta!!!! Higyjétek el én sem kezdtem aktív okatató kurzusba Szabival. Játszik, amihez kedve van.

A favorit a lufi nálunk is. Imádja. Sikítozik neki, dolgozik ezerrel. Nagyon édes.
Tegnap felállt egyedül a kanapén és a kiságyban is. Oldalazva lépeget és felmászik a lépcsőn!
Igyekszem megörökíteni és feltölteni a mutatványokat.

Macianyu - Gratula a második kislánykához!!!!

Sensi - Szeritnem sem annyira gáz az a rács. Lehet, hogy hasznos lesz még egyszer. A képek nagyon szépek.

Marek - Olyan helyes Bori! Köszi, hogy lecsillapítottad a parát!

Zsuzsu - Tündériek a srácok! Szobatisztaságban teljesen egyetértünk.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Valaki egyszer belinkelte a ht-s kisokosát, de nem találom. Megtenné, hogy még egyszer belinkeli? Köszönöm szépen!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty
Engem érdekelne az a lista...lehet, hogy sok vicces dolog van benne... :lol: Mert én most már inkább röhögök az ilyen dolgokon, minthogy azon parázzak, hogy még nem néz rám, ha megkérdezik, hol van anya... :lol:

Nekem a Nagy babaszakácskönyv van meg valahol a másik gépen. Ha erre gondolsz, akkor ezt megtalálod a Kismamablogon szerintem.

Zsuzsu
Örülök, hogy kezdtek egy kicsit megnyugodni. Nem lehet egyszerű ez most nektek... :cry: Ábelnek végül mit mondtatok?

Nyugtonmalacék pénteken hazamentek a kórházból. Bori jó hangulatban van, de öt centis a törése... :cry: Szegényke!!! Nem csoda, hogy kapott anyukájától bukósisakot... :roll: Asszem az ilyen villámgyerekeknél meggondolandó ez a dolog... :roll:

Mi tegnap kertipartin voltunk. Bori álombaba volt. Dumált, röhögött, nézte a kutyát, lámpát... Egy hangja nem volt. Enni persze nem evett, de már megszoktam, hogy ilyenkor egész nap nem hajlandó enni. Kicsit aludt is rajtam az MT-ban, ami miatt viszont este nem tudott elaludni. Fél tizenegyig játszott, én meg aludtam mellette... :roll: Nem tetszik ez az új szokása. Már nem először csinálja ezt velem... :roll:

Szoktatok valami kúpot adni fogzásnál. Valami homeopátiásat. Mi a neve???

marek

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Ildi, Biceboca a bolti rizs is megteszi, de nincs benne annyi tápanyag. Én azért beszélek könnyen, mert 5 percre lakom egy olyan kínai bolttól (a Rákóczi téri piac épületében van), amelyik eredeti thaiföldi és kínai rizseket árul. Azok után, hogy megkóstoltam, nem veszem többé a sima (fényezett, A/B típusú, stb) megnevezésű bolti rizseket. Ami hozzáférhető pl. dm-ben, a barna rizs, az a legjobb.

Ildi, semmi nincs, ha nem akar kakilni, ha viszont igen, akkor "megtapsoljuk, megéljenezzük, éppen úgy, mint amikor először húzza magát álló helyzetbe". :) Nem órákat kell ültetni a wc-n/bilin, hanem evés/ivás után 20(!!!) perccel. Tehát elvileg el lehet csípni a dolgot.
A múltkor rosszul írtam, nem a második kötetben, hanem A suttogó mindent megold-ban van a fejezet.
Szóval azt taglalja, hogy a szoktatás akkor kezdődhet, amikor a gyerek önállóan, biztonságosan, kényelmesen tud ülni. És figyelni kell a jeleket persze. Az egész folyamatot egyfajta gyakorlásnak veszi. Végülis teljesen logikus, hogy ha valaki 2 éves korában akarja elkezdeni, akkor már dacos is lehet a gyerek, nem biztos, hogy a szülő kedvére akar tenni, ezért nehezebb lesz, mintha korán napirendi pontként beépül a wc-re ülés, amit a gyerek összeköt a záróizom elernyesztéssel. Én mindenképpen kipróbálom, mint a többi dolgot is, amit írt. Sok minden bejött, sok minden nem. Majd meglátom, hogy ezzel mi lesz a helyzet.

Zsuszsu, mármint Ábel szobatiszta, ugye? ;-)

Marek én a Viburcolt használtam a legkisebb adagolás szerint napi 1-szer, és nem volt hatásos. 12 db volt a dobozban, és ilyen kis dózisban nem vált be. Mivel kamilla alapú, ezért áttértünk a lényegesen olcsóbb kamillateára, ami még bélnyugtató is, és kb ugyanolyan hatást értünk el. Lehet, hogy egyszer egy nagyobb dózisú kúrát kellene csinálnunk.
http://www.pirulapatika.hu/240040393/adatlap

Kép
szöszke

Bettyna!

http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

ez is használható táblicsku

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Holnap megyek rákszűrésre. Megnézzük, hogy van a kis HPV -m, romlott-e a P2 értékem. :? Persze csak majd 2 hét múlva derül ki az eredmény.

Kép
szöszke

Sziasztok!

Borinak jobulást!!!!!!
Kép

A mi hós adataink 9150gramm és 72cm :lol:

Gratulálok minden babának a jó súlyokhoz és az új tudományokhoz!!!!!!

Macianyu!Gratulálok az újabb kislányhoz!!!!!!Az én férjem is nagyon lányos apa akart lenni kicsit meg is lepődőtt mikor kiderült Zsombor van a pocakban nem Janka :lol: Te meg már a 3.babán gondolkodol :shock: :lol: Lehet megváltozik a véleményed ha meg lesz a kicsi :wink: (de ez nem biztos)

Ildi!Nagyon édes Lotti a lufival!!!!Zsebi is oda van értük bár én mindig retegek,hogy kiharapja :oops:

Dalma!Nem semmi amit Ádám csinál a lépcsőn :shock: Hajad égnek szokott álni?Hogy fogytál 30kg?????

Zsuzsa!Gratulálok Ábelnak az óvihoz és a szobatisztasághoz!Zófit abba az óviba vették fel ahova jelentkeztünk,mikor elutasították nagyon magam alatt voltam mert nagyon-nagyon szimpi volt.Jele a gyöngysor lesz :lol: Ez jutott mert volt szülöi és lehetett választani de ez a legkevesebb.Szeptember 7-én kezdjük a beszoktatást az első 2hétben fél napot lesz ha közbe Ő már úgy dönt ott alszik akkor ez tőle függ de azt mondták az óvónénik ennyit szoktak várni.Igazából Ő nagyon várja hát kiváncsi leszek ha már minden nap jár mennyire lesz buli de most nagyon lelkes,integet az óvinak ha el megyünk mellette meg ilyenek.Egyet megbeszéltünk Apával nem veszük ki ha pityereg nehezen szokik be(remélem nem Kép )Lehet szigorú vagyok de az élet nem így müködik én nem egy gyerek ismerek akinek 5-6 óvija volt mert ha sírt kívették :shock: :roll: Nektek milyen lesz az óvi?Jele mi lesz Ábelnek?Mikor lesz beszoktatás?Éjszaka sem használtok pelust?

Senis!Mikor rendelsz legközelebb pelust?Nem tudsz valakit aki eladja a már megunt Bum-geniusait?Nekem ezek nagyon tetszenek de elég drága :cry: viszont használtan olcsobb és be is van már avatva :lol:

Kata!Klassz a kocsi!szerintem Nektek jobban megéri az új hiszen terveztek még babát :lol:

Védőoltás:Én nem adatom be a bárányhímlőt!Milyen védőoltás az amit ha megkap elkapja a betegséget úgyan úgy :shock: .Meg kérdeztem a dokit és azt mondta nem az a baj,hogy veszélyes a védőoltás hanem a szülök rosszul kezelik vastagon kenik be,nagyon beöltöztetik a gyereket...stb ettől durvol el.Sőt én nagyon remélem gyerek korban átesnek rajta sogornőm már bejelntkezett ha bárányhímlősek lesznek :lol: És képzeljétek most beszéltem egy anyukával beadatta a gyerekének a Rotta ellenit és elkapta a gyerek :shock: de úgy,hogy kórházba voltak és majdnem kiszáradt :shock: :shock: Most perelik a gyártót meg még egy csomo embert nem részletezte. :roll:

Biliztetés:Anyukám engem 8hós koromtól minden reggel ráültetett a bilire és 1évesen már oda végeztem a dolgomat :D Én Zsófit tavaly elkezdtem mondván jön a tesó szokjunk le na most egész nyáron a pisit törölgettem mostam ki a szönyegből...stb most márciusban egyik napról a másikra leszokott róla.Szerintem is meg kell érni de próbálkozni lehet megéri :wink:

Fejlődés:Tök igaza van Mareknak abban,hogy minden gyerek más és máshogy fejlődik.Én fiam már olyanokat csinál mint anno Zsófi 1évesen de ülni szerda óta ül :lol: És nem tudja hol a kutya füle orra...stb :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!

Bettyna....gratulálok a felálláshoz és az oldalazva lépegetéshez! Nagyon ügyi Szabi!
Úgy néz ki Norbival egyformán fejlődnek mostanság :wink:
Tudom hogy vehetnéd rá a mászásra Szabit! :D
Képzeld ma nagyon meleg volt a szobában, és Norbi egy szál pelusban van, letzettem a parkettára és hát izzadt
pocival letepadt a parkettára és gondolom nem túl kellemes hogy húzta a bőrét :roll:
Így felemelkedett négykézláb majd megint kúszott egyett, fájt neki, aztán rájött hogy mászni kényelmesebb :lol:
Azóta mászik! :lol: :lol: :lol:
Drasztikus módszer, de bevállt! :lol:
Örülök hogy találkoztunk "Víz-Zenén", hát ez a tömeg nem nekünk való :? Norbi is jól elfáradt!

Karfiol...(már nem tudom ki kérdezte :oops: )én nem tisztán adtam.
1/3 karfiol és 2/3 burgonya, egy kávék. olíva olaj, pici só :D

Rizs....én fehér, jobb minőségű rizst adok Norbinak.

Zsuzsu....nagyon ügyes Ábel! Gratulálok én is :D

Macianyu....fő hogy egészséges legyen, gratulálok. :D Én kislányt szeretnék másodiknak, de ha az is fiú lesz
nem leszek csalódott. Nézni kell a jó oldalát...van ruha! :wink: :D

Kép
Kép
lovaszkata

Ja, és nagyon édesek a képek! :D
Zsuzsu aranyosak ! Jól eljátszanak együtt már? Nem elevenek így együtta fiúk?
Lehet lemaradtam, de végül is mondtátok Ábinak hogy mi történt a mamával? :(

Ildi...Norbi is imádja a lufit! :D
Mi kipróbáltuk a Gabi sampont, az nem csípett!

Dalma...Gratulálok a lépcsős mutatványhoz! :lol:

Ja és Bettyna megnéztem a Matti oldalát is és a Móci termékei is fennt vannak a neten.Köszi!
De nem találtam olcsobban olyan kocsit ami hátra is dönthető és lábzsákja is van...szóval jó ez a
Pierre Cardin amit kinéztem. :D MEGRENDELTEM! :D

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Sensi!
Nekem tetszik az elkerítés.... Nem baj az, ha van egy saját birodalma....Így nincs annyira nagy össze-visszaság. Van helye mászkálni, mégsincs láb alatt....

polg. hivatal: idióták gyülekezete.... október óta könyörögtünk,h tegyenek szemetest a játszótérre. Pénteken tettek egy nagyon szép fa szerkezetet, de semmi zsák bele, a nyári melegben, mi lesz, azt nem tudom. Jó-jó én vagyok elégedetlen, de én vagyok kint napi 2-6 órát is akár a srácokkal, míg a hivatalnokok csak átadni jöttek ki 20 percre. (nem akarok megbántani senkit, de pld. a nyugdijjasokra ezerszer többet költ a hivatal, mit a jövő nemzedékére..)
Ja és a polgármester gyerekei már gimisek, így nem szembesül közvetlenül a kisgyerekesek gondjaival.

Bettyna!
NEM GERJESZTETTED A PARÁT!!! Bennünk van a hiba, akik rögtön vizslatjuk a gyerekekt és parázunk!!! :oops: :) Ígérem!!!! :lol: :lol:

Videókat várjuk!!!!! és pusszantás!!

Szöszke!
Drukk a kiváló eredményért!!!!

Kata84!
aztaaaaaaaaaa, nem aprózza el Zsombor!! :lol: :lol: :lol:

Mi tetszett az oviban???????
Jó, h írod, h nem veszitek ki az oviból. Én is agyalok, h ha beindul a beszéd marad itthon, de tudom ez butaság, így nincs mese, menni fog. beirattam, addigra jómagam is felkészülök az elengedésre.

Nálunk még nemhogy jele nincs, de még az óvónőt sem tudjuk :evil:
Tudom, sokan óvónőt választanak, de itt örülök, h mehet. Még a vezető sem tudta ki lesz velük (tavaly 4 óvónőjük volt a miniknek...grrrrrrr), majd aug. lesz szülői, akkor mindent megbeszélünk.

Én azt tervezem, h Ábel ebéd után hazajön. Délutáni alvás után visszük fejlesztésre. Azért vettünk neki ágyneműt......

Nincs pelus, tiltakozik ellene. Éjszaka egyszer pisilt be.....

Oltás: számomra nem mindegy, h 38 fokos láza lesz vagy 39, na meg 1-2 pötty, vagy rengeteg....perze nem tudhatom előre, de jobbnak láttam beadatni.

L.Kata!
Norbinak gratu!!! Mindenki másképp motivál..... :)

Elvannak a srácok, de Ábel még nem érti teljesen, h Konsti kicsi és vele óvatosabban kell bánni. Ültetné az ölébe,. a kicsi meg tiltakozik, menne... :) Csak akkor játszhatnak együtt, ha ott vagyok, mert -Bori sajnálatos esete óta-sokkal jobban félek a balesettől. Viszont sokat kacagnak együtt, csikizi a nagy a kicsit és zeng a ház a nevetéstől. Na ez csodálatos! :D

Marek, L.Kata és mindenki!
Nem mondtunk semmit Ábelnek. Mutogat tárgyakra és mondja, h mama, akkor mondjuk, h igen, a mamától kaptad, de semmi egyéb. Egyenlőre nem mondja, h menjünk hozzá.

Bence sem beszél az érzéseiről, elhozott pár kedves tárgyat a házból, de azokat sem nézegeti. Én nem faggatom......

Konsti kóstolt sárgabarackot, nagyon tetszett neki(baracklekvárnak nézett ki). A zöldborsó is tetszett,most zöldbab-csirkemell-krumpli mix pihen a fagyasztóban, azt kap a héten kóstolóban.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Jó reggelt!

Zsuzsa!Szimpik voltak az óvónénik meg a vezető óvónő :D Ő azt mondta akkor ha nem lenne sorrend Zsófit tuti fel venné és ezt mondták az óvónénik is :mrgreen: Mikor kiderült felvették még is csak elmentem beszélni az óvónővel és oad ment Zsófihoz mondta,hogy Ő lesz az óvónéni...stb ez nagyon szimpi volt :lol: Nektek más,hogy menni kell fejlesztésre így érthető ha nem alszik ott de lehet majd Ő kéri.Én abból indulok ki jövöre lehet vissza kell mennem dolgozni mert 25ezer semmire nem elég :cry: apa izújával sem akkor meg kezdjem a beszoktatást alvásra :? Így ebbem maradtunk.Tudod én már a prevendát is bánom,hogy beadattam a gyerek azóta hisztis nyügös :evil: Nagy dillema de én nem vagyok a minden ellen oltsuk be a gyereket párti.Lányoknál a bárányhímlő meg külön fontos,hogy gyerek ként esenek át rajta!Volt szomszédunk fia ez miatt lett hallássérült mert az első 3hónapban(terhesen) találkozott bárányhímlősel beteg lett Ő és a baba is és ez csak az 1szülinapja után derült ki :shock: Én voltam bárányhimlős és nem emlékszem olyan durva lett volna :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!

Bárányhímlő oltás....egyetértek Katával abban hogy nem biztos hogy jó minden ellen beoltani a gyereket.
Azt mondják valóban hogy jó az ha még kisgyereknek átesnek az ilyen betegségeken, még immunerősítő hatása is van. :wink:
Az oltóanyagok zömének adalék anyagai még 20 év után is megtalálhatóak a szervezetben. :roll:
Én szerintem ezt nem fogom beadatni.

Rólunk....az 5. fog még sehol, de a homeos bogyit tegnap este már nem adtam, és nem is hiányzott.
Csak nem értem hogy most mi fájt és miért sírt egy hétig :roll:
Norbi is tudja a "Bori féle" térdelést! :lol: :lol: :lol:
Külömben sokat feljődött a tali óta, lehet annak a hatására? Nem tudom, de látványos változások vannak
a mozgásában és a tartásában! :D
NyMalac...odaért a CD???? Hogy vagytok???

Kaptunk egy táska örökölt kisruhát! :D Annyira örülök neki!
Van olyan is közötte ami nagyon szép állapotú, mind őszre és télre lesz jó. Pont melegebb holmi :wink: :D
Egy melegítő együttes, egy kantáros farmer, egy zsebes vászon naci, egy használtabb(játszós) bélelt naci,
3 használtabb hosszú ujjas poló, egy cibis kardigán :D

Vettem a Norbinak a Dm-ben Mam-os fogkefét (6 hós kortól) :wink:
Tegnap fürdés közben odaadtam neki, hogy megnézhesse, nagyon tetszett neki, de a másik felét kezdte rágcsálni :?
Megpróbáltam a szájához tenni hogy picit megmossam az alsó fogait, de nem igazán hagyta :(

Hogy kell ezt csinálni????

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Kata - Gratula Norbinak a mászáshoz, neked pedig a kocsirendeléshez. Én is örültem, hogy találkoztunk. Jó volt látni benneteket. Szabit úgy látom egyáltalán nem izgatja a mászás. Néha felnyomja magát négykézlábra, de ennek inkább az a célja, hogy fel tudjon kapaszkodni és felállni. Ezt a mutatványt már bárhol meg tudja csinálni és le is tud ülni, meg fel is tud ülni. A napokban ezt gyakorolta egész nap. De majd kipróbálom a csupasz pocak trükköt, ha végre újra nyár lesz.

Fogmosás: én a dm-ben a Nenedent-es szilikonos fogkefés cuccot vettem neki, azzal próbálom mosogatni a fogacsakáit, de nem mindig hagyja. Valamikor nagyon ügyesen nyitja a száját amikor mondom, hogy ÁÁÁÁ és akkor egy pár sikálást meg tudok ejten, de aztán ráharap, akkor kezdjük elölről.

Sírás - Szabi pár napja többször is sírva ébred és megint semmi mással nem lehet megnyugtatni, csak cicivel. Előfordul, hogy még cicin is nyöszörög. Nem tudom mi lehet. 2 dologra tudok gondolni:fog vagy nehezen feldolgozható napközbeni élmények. Azért szeretném, ha nem szoknánk vissza az éjszakai evészetre. Már úgy örültem neki, hogy vissza tudom altatni.

Szopi - Amíg igényli.

Marek - Azon gondolkodtam, amikor írtad a tandem szopit, hogy ilyen esetben vajon kinek az igényihez alakul a tejcsi? A piciéhez vagy a nagyobbikéhoz? És hogyan?

Zsuzsu - Köszi. :oops: Játszótér elég gáz. Sajnos ez a baj itt Magyarországon, hogy a vezetők mindig csak azt tartják fontosnak, ami a személyes érdekeikkel is egyezik. A többi meg nem is érdekes.

A videók már alakulnak csak fel kéne töltenem. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?