Új privát üzeneted érkezett!

[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="mabe86"]B írta:mabe86ocs a sok képért... én nem tudok betelni vele :oops: :wink:

Imola: szerintem mindannyiunk nevében mondhatom: MI SEM !!!! :) .... szóval: küldjél méééééééééég :) ....vagy jó lenne egy kicsiImola mappa a PIC-en ? :)

Akartam javasolni én is a külön albumot a pic-en Imolának!Én is szeretem a képeiteket nagyon!

Kép
v.andi

na, várjál kicsit, mert én nem vagyok ilyen szmájli guru: időbe telik egy igazán aranyosat találni ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Imola képek
http://hu.fotoalbum.eu/mabe86

miután mások is kiváncsiak rá :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

[quote="bibiesbrumi"]n írta:bibiesbrumia, várjál kicsit, mert én nem vagyok ilyen szmájli guru: időbe telik egy igazán aranyosat találni ;)

http://www.33smiley.com/
http://www.mysmiley.net/
Vendég

Kép
Vendég

Lőjetek le :wink:
Vendég

Nektarin :) :) Biztosan egy ARC lesz :) :) és persze sok öröm! Minden jót kívánok Neked holnapra, biztosan rendben lesz, gyors lesz, és láthatod végre :) :) bárcsak én is ott tartanék már!!! :) Tudom, tudom, mindig csak ezt írogatom...
Mabe, édes a picurod, minden hülyeséget kérdezőre sz@rni :lol: :lol:
Viki, szegényke, szörnyű lehet ez a dagadás!!! :? :?
Petra :lol: :lol: :lol: mi is mindig mászunk, mászkálunk, nekem a terhesség előtt jó kondim volt a sétához, de nekem is meg kell állnom levegőért mostanában, és hangosan kiadni a parancsot, hogy lábakat ki a tüdőből!!! De nem igazi katonacsaj lesz, mert nem valami szófogadó :lol: :lol:
A házasságiról: júniusban vagy júliusban változott a törvény, miszerint a kórház kéri meg a hivataltól. Sajnos a kórházak ezzel nincsenek tisztában (nem tudnak róla?!?!?!?!), ezért van még mindig a sok macera, van ahol kérik, van ahol már nem...
Lina :? de gáz!!!!
Képzeljétek, hétfő cukros doki nap, annyira jók lettek az eredményeim, hogy csak két hét múlva kell mennem. Három hete 4,9, 5,2, 5,6, úgyhogy jövő héten semmiféle orvoshoz nem kell mennem!!!!!!!!!!!!! Ja, és híztam 2 kilót négy hét alatt!!!!!!!! Úgy örültem neki, mint majom a farkának! Meg kellett érnem 35 évet, hogy örüljek pár kiló plusznak :lol: :lol: :lol:

Kép
lili34

Ja, tényleg, köszi csajok a híreket Csunyeszról, Zsófiról, Dorkának pedig nagyon jó egészséget kívánok + sok örömöt :lol: :lol:

Kép
lili34

KicsiImolának: egy hatalmas öleléssel :D :D :D

Kép

Kép

Kép
bibiesbrumi

Lili: ezek milyen értékek ??? éhgyomri ? .... örülök, hogy rendben vagy !!! ... és hogy ilyen jó ekdved van ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Ma voltam 38 hetes ultrahangon. Koponyavég fekvésű a kicsi lányom, Norka. BPD: 95 mm, THQ: 95. Azt mondta az orvos, hogy arányos, nem túl nagy baba. Majd kiderül. :D :D :D
A magzatvíz az átlagosnál kevesebb, lepényérettség: I. Szóval úgy tűnik, hogy kislányom egészen jól érzi még bent magát.

Tegnap szülinapoztunk, Abigél 3 éves lett. Nagyon örültem, hogy még egyben voltunk és együtt tudtunk tortázni. Olyan édes volt, ebéd után már mondogatta, hogy jöhet a torta, nem is akarta kivárni, míg mindenki jóllakott. A gyertyákat is egyedül fújta el. Amint le tudom szeddni a képeket a fényképezőről, teszek is fel szülinaposakat, mert Abigélről még nem is láttatok képeket.

Madar: Mennek a drukkok holnapra! Milyen jó Neked, holnap találkozol Veronikával!

Lina: Szerintem sem érdemes mellszívót venni,, meglátod, ha szükség van rá, be lehet később is szerezni, meg hát kölcsönözni is lehet. A másik, hogy lehet, kinézel egyet, megveszitek jó drágán és nem válik be, vagy nem is használod.

Mabe:: Gratulálok nővéred babájához!

Nagyon örülök a jó híreknek Zsófiékról!

További szép délutánt mindenkinek!
Cicke
cicke

Tényleg Mabe, gratula nővéredék picikéjéhez :wink:

Lili, örülök a jó eredményeknek :) :)

Cicke, várjuk majd a fotót Abigélről.

Norkának nagyon jó dolga van még odabent :)
Vendég

Kriszti: Tündéri a kis csibész :lol: Az a 4, illetve már csak 3 nap meg semmi :) Fél lábon is!

Madar: Örülök, hogy ól aludtál. Én a te helyedben már biztos nem tudtam volna egy percet se! Julcsi aranyos!

Andi: Légy :evil: Nálunk is most sok van, mert macskám szérszedte a szúnyoghálót, apa meg nem csinál másikat erre az egy hónapra, még jó idő van.
Ikeába már rég szeretnék elmenni. Lehet, ha majd meglesz a pici, és végre megkapom a táppénzem, körbenézünk ott egy kicsit. Bár nem tudom, mennyire fogunk tudni majd elindulni Noncsimmal. :roll:

Tara: Nekem is az a bánatom, hogy Noncsi nem lesz augusztusi. Pedig annyira szeretném!!! :lol:

Kata: Gratula a 37. héthez. Költözni a 9. hónapban? :shock: Én nem biztos, hogy bevállalnám!

Mabe: Gratulálok a nővérednek!!! :)

Zsófiéknak gratulálok, végre mehetnek haza! Szegények, ennyi kórházi nap után megérdemlik.

Anna: Szerintem nem nagy tragédia lenne, ha nem lennél kész időben mindennel. Biztos van, aki segítsen, gyerekeid bizti segítenek. 10 perces fájások???? Az komoly lehetett.

Süti: Kerttel nagyon szépen haladtok!! Ügyik vagytok!

Astrid: Ha jól értem azt az esélyt, próbáltam hasonlóra rávenni tegnap apát, de irtóra zavarja a hasam :?

Egyenlőre ennyi, olvasok tovább....

KépKép
Kép
scooper

Bibi :) Végre nem csak a nyügimmel meg a hisztimmel jövök :lol: A 4,9 éhgyomri, kaja+1 óra az 5,6, az 5,2 szintén kaja után 1 órás.
Ó Cicke, szép méretek, tényleg pont jó! :) Gratulálok!!
Na megyek... valamit csinálnom kell, de még nem tudom mit!

Kép
lili34

Itthon vagyok, haza küldtek még...
Most hulla vagyok, de este beszámolok a durva, fájdalmas.... méhszájvizsgálatról....

t-pk

Lili:Gratula a jó eredményekhez!!!

Mabe:eszméletlen cuki ez a kicsilány!!!!!!!!

Engem most keserített el nemrég a szülésznő.Beszélt az orvosommal,állítólag nem biztos, hogy meg fogom tudni szülni simán :( :cry: (még magasan van a pocakom, nem illeszkedett be rendesen a feje, nagy lesz stb........ :cry: )
Eddig annyira pozitívan álltam ehhez az egészhez,de most kezdek nagyon lehangolódni :cry:

KépKép
csikipetra

Boldog szülinapot utólag Abigélnek!

Lili... yuuuupppiiiiiii cukor... dejó :!: :!: :!: :!: :!:
vikiviktor

Petra... ne hangolódj le :!: :!: :!: :!: :!: Tudod... fejben dől el sok minden.... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

T-pk... méhszájvizsgálat... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: pihend ki magad... várunk.... :)
vikiviktor

Házassági újra: Sikerült beszélnem Zuglóval, azzal a hölggyel, aki az újszülötteket anyakönyvezi, és elég az eredeti házassági anyakönyvi. :lol: Szerintem aki nem kérte még ki, az hívja föl azt az önkormányzatot, ahol szülni fog, mert ez egy központi rendelet és elméletileg tudniuk kéne róla mindenhol. De itt is csak az az ügyintéző tudott róla, aki konkrétan ezzel foglalkozik, a másik csak a régi dolgokat szajkózta.

Kép

Kép
hgrita

Hát őszinte elismerésem azoknak akik,lelkiismeretesen lereagálnak mindenkit mégha csak pár szóban,mire én a végére érek a felit elfelejtem,pedig itt ülök folyton,most is csak pár telefont intéztem aztán várt rám másfél oldal,a dupla megnyitás meg nem megy,örülök ha egyet megnyit.

Na,amíg Madar holnap Veronikát addig én átveszem tőle a rohangálást:Reggel vér és vizelet,majd ctg,aztán el könyvelőhöz az anyagunkért,(bemondta az unalmast,most kereshetünk másikat!!!!),aztán beviszem a tp papírt,hogy karira megjöjjön a oénz :lol: (na jó ez azért annyira nem vicces,de így lesz!!!),utána beugrok a leendő gyerekorvosomhoz a kezdőcsomag receptekért.Mostmég neki ugrok a járandósságok űrlapjainak kitöltéséhez.

Andi,gratula az nst szüzesség elvesztéséhez,ezek szerint fájdalommentes,de leglábbis hasrázás mentes volt.

Mabe ,én spec nagyon szeretem nézegetni a fotókat,igaz esz a sárga irigység,mert bár nem akarok előbb szülni,sőt,de ez annyira jó lehet!!!!Hát igen kicsibabákról megállapítani hogy fiú-e vgy lány,én mindig rákérdeztem.Nálad csak egyet nem értek,annyira nőcisen öltözteted,hogy kétség se férhet hozzá!!!!!!!Szegény Bernikémmel mi lesz,hisz mivel először fiúnak mondták,kapott egy csomó kék cuccot,és mivel nálam se a rózsaszín se a fejpántocska nem játszik,így marad a tetkó a nevével homlokra!!!!

Köszi a kert dicséretet,megmondom őszintén,sokkal fárasztóbb volt apával a vita,hogy idáig eljussunk,mint maga a meló amivel eljutottunk(ja........lehet azért mert nem ástam,gazoltam :oops: :wink: )

T-pk,hát megmondom őszintén enm reménykedtem,hogy hazaengednek,és azt hittem már bent tartanak!!!!

Lili,te örülsz a hízásnak???Az én lányom se szófogadó,csak apa tud hatni rá.Mondtam is már most kezdődik a nagy szerelem???? :wink:

Cicke,várjuk a képeket!!!!!!

Lina,én nov 13 óta vagyok tp-n,a legutóbbi papírom júl.16-án adtam le a munkáltatómnak(sajna ők sem kifizetőhely).reméletem ma jön utalás,de nem jött!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!5 és fél hete várok,a múltkor is 6 hét után kaptm meg.Most kicsit nehéz,de majd ha együtt jön a Tgyás-anyasági-családi pótlék+az elmaradt tp,akkor majd így fogom érezni magam!!!!!!Kép Kép

sutimano76

T-pk,örülök,hogy még otthon,de a méhszájvizsgálat :roll: :twisted: :?: Valami hasonlót kellene néha a dokiknak is csinálni,hogy tudják milyen....

Petra,nem ér lehangolódni.Igaza van Vikinek.Menni fog és kész.Lehet egy picit nehéz lesz,de megcsinálod.Hiába a "statisztika". Kép

Lili,mi a francot ettél,hogy nem ment fel a cukrod :shock: :lol: ?Persze örülök,hogy ilyen f@sza csaj vagy,csak hát érdekelne a titok Kép

Anna,már 10 perces? :shock: upsz.Azért remélem mindent meg tudsz csinálni,amit terveztél,de inkább pihenj.A nagyok biztos segítenek.

Madar,én nem is tudom mivel tölteném az "utolsó" napomat,ha tudnám mikor jön Junior. Természetesen kezem lábam Kép Kép Kép

Lina,csatlakozom az előttem szólókhoz.Legjobb mellszívó maga a baba.Ha kell,még utána is meg lehet venni,max tényleg nézzétek ki.

Imola,gratulálok a testvérednek.Jó lesz a két kislánynak együtt majd.A képeket pedig köszi,olyan jó nézegetni.

Süti,a kert szuper.Aludj csak,Nem is baj,hogy végre pihensz.

Kép
v.andi

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Házassági újra: Sikerült beszélnem Zuglóval, azzal a hölggyel, aki az újszülötteket anyakönyvezi, és elég az eredeti házassági anyakönyvi. :lol: Szerintem aki nem kérte még ki, az hívja föl azt az önkormányzatot, ahol szülni fog, mert ez egy központi rendelet és elméletileg tudniuk kéne róla mindenhol. De itt is csak az az ügyintéző tudott róla, aki konkrétan ezzel foglalkozik, a másik csak a régi dolgokat szajkózta.

Hát én már kikértem.Gondolom jó lesz a friss is.Mi Velencén házasodtunk.Remélem nem hajtanak el vele.

Kép
v.andi

Petra: Sajnálom, hogy császárral riogatnak. Remélem azért úgy alakul minden, ahogy nektek a legjobb és a legbiztonságosabb. Privit megkaptam, írok majd! :wink:

T-pk: Sajnálom a méhszájvizsgálatot! Azért volt ennyire fájdalmas, mert szeretnék már, hogy beinduljon? (sajnos sok ilyet olvastam már :roll: )

Kép

Kép
hgrita

Üdv mindenkinek!

Mabe! Gratula sz unokatesóhoz!
Lüke emberek: szerintem, ha meztelenül látnák egy szál punciban, akkor is megkérdeznék, hogy kisfiú-e?

Lili!

Gratula a jó cukorhoz!

Petra!

Akkor téged is jól beparáztattak :cry:

Azért ne izgulj! Én ma kikönyörögtem egy plusz uh-t. de rendes volt a doki és alapos. Mondtam, hogy a cukor miatt izgulok ennyire, meg hogy nagynak saccolták. Megmérte jó alaposan és a bpd 10 nappal ezelőtt 97 volt, most 93, poci 102 helyett 97. Maígzatvíz is átlagos, lepény I-II, áramlás is oké. Ő nem mondta nagynak, így megnyugodtam kicsit. Uh szerint és a fogamzás szerint is jövő kedden töltöm a 40.hetet, én úgy számítom, hogy vagy most hétvége, vagy hétfő-kedd a nagy nap.

Anyósékhoz ma reggel betörtek, elvitték az összes kp-t. 1 milkó plusz ékszerek meg amit értek hirtelen. Biztosításuk nincs. Mondjuk sógoromnak sem kellett volna a milkót az asztalon brifkóban tartani.... :cry:

Kép
arvaerika

Petra: Nem semmi vagy azzal a kilátóval! :lol: Most nézem, még 2 napod van?????????? :shock: :shock: :shock: Sajnálom, hogy elkeserített a doki! Reméljük a legjobbakat!

Bibi: Pihizz sokat! Rosszul nem jó :cry:

Mabe: Ügyik voltatok dokinál! Hogy bírtad ilyen hamar elinttézni a járandóságokat? Legalább 30, de inkább 60 nap az átfutási idő :shock: :shock: Ja, most olvasom...TB-kifizetőhellyel könnyű :lol: Nekem állásom sincs :shock: :roll:
Hülye emberek.... Hogy lehet ilyet kérdezni? Még ha fehérbe lenne, vagy nem látszana, hogy kislány :evil:
Sok kép miatt ne aggódj! Imádom nézegetni. :lol:

Lina: Táppénzes promlémák ismerősek..... :evil:

Cicke: Pici lányod nagyon ügyes! Örülök a jó eredményeknek! Abigélnek boldog szülinapot!!!

T-pk: méhszájvizsgálat :evil: :evil: Az nekem nagyon fáj az utolsó 3-4 hónapban, nem tudom miért.

KépKép
Kép
scooper

Erika,,milkó az asztalon :shock: :shock: :shock: :shock: ,jaj ezt úgy utálom,az a rohadt rabló nem gondol bele hogy másnak ettől mennyire rossz lesz,én ezért nem tudnék lopni!!!!Tavaly nyáron a kolleganőm is lusti volt bankba ,menni,nála 2 milkó volt otthon,de legalább egy fiókban,hát gondolom azért ott se volt sok idő megtalálni!Én ilyenkor csak azt kívánom,hogy a rablónak rohadjon le a keze amelyikkel elvette!!!!!Tudom nem szép dolog rosszat kíváni,ne akkor is......

Rita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amit a kórházban kaptam papír szerint 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És ha a kórház nem tud vagy nem akar tudomást venni a törvényrendeletekről,nehogy probléma legyen,inkább kérjétek ki,nálunk apa kb 5 perc alatt tök ingyen kiváltotta

sutimano76

Erika,eredmények :D ,remek,nem lesz itt gond.

Petra pic-en még nem jártam,de nem is kell megnéznem el tudom képzelni egy kilátó milyen magason van. :lol: Bocs,de nooooooooooooooormális??????????????Én nem terhesen is autóval megyek még a sarki boltba is,a kirándulás,főleg egy kilátói meg főleg nem nekem való,de oké megértem azokat az egészséget emlegető önsanyargatókat akik hegyeket másznak,stb,na szülés előtt pár nappal????????????????? Kép
Lehet jobban teszem ha meg se nézem a képeket,legalábbis nem ma,mert már így is hulla vagyok a semmittevéstől,az meg teljesen ki is ütne!!!! :wink:

sutimano76

A tökömbe hogy minden hsz-ért vagy fél órát küzdök,vagy 2× megy el,aahhhhhhhhhhhh.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.08.24 14:27-kor.

sutimano76

[quote="csikipetra"]L írta:csikipetraili:Gratula a jó eredményekhez!!!

Mabe:eszméletlen cuki ez a kicsilány!!!!!!!!

Engem most keserített el nemrég a szülésznő.Beszélt az orvosommal,állítólag nem biztos, hogy meg fogom tudni szülni simán :( :cry: (még magasan van a pocakom, nem illeszkedett be rendesen a feje, nagy lesz stb........ :cry: )
Eddig annyira pozitívan álltam ehhez az egészhez,de most kezdek nagyon lehangolódni :cry:

Petra: ha úgy látják jónak, ekkora babát nem fognak átnyomni rajtad, de hidd el, az mindkettőtöknek jobb lesz ... :shock: ... nem ok nélkül nem illeszkedik be, ha ez nem történik meg !!! .... nálam is téraránytalanság volt Lillával, és ferdén illeszkedett be ... mert nagyon nagy volt ... te sem vagy egy magas nő, a pocid hatalmas, és a baba feje is ... csak annyira nehéz ezzel pár nappal a szülés előtt szembesülni, ha eddig minden rendben volt, és sima szülésre készültél ... mintha magamat hallanám ...

továbbra is CSAK pozitívan szabad hozzáállni, és arra gondolj: minden rendben lesz, és úgy lesz, ahogy lennie kell ... !!!!

én is csak mostanában tudom ezt mondogatni magamnak: megőrjített a gondolat, hogy nem tudom, mire készüljek: császár vagy nem császár ... és bár nekem még nem mondta ki a doki egyértelműen, hogy nem szülhetek, de sajnos én is eléggé arra felé tartok ....

viszont a boszi barátnőm mondja mindig: ne arra gondolj, hogyan lesz, hanem arra, hogy MINDEN RENDBEN LESZ !!! .... így- vagy úgy, de meg fog születni: nem sokat tud az orvostudomány arról, pontosan hogyan és miért pont akkor indul meg egy szülés, amikor ... nem tudják a folyamatot pontosan modellezni: mert leginkább a BABA dönt ... és annak is meg van az oka, ha faros, vagy nem illeszkedik be, de ezt sem tudják pontosan megmondani micsoda .... örüljünk, hogy nem 2-300 évvel ezelőtt szülünk: most vigyáznak ránk, ééééés: MINDEN RENDBEN LESZ !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Ja, és Pocim 121 cm :shock: Pedig kisebbenek néztem

KépKép
Kép
scooper

Andi: Persze, hogy jó a friss is. Csak férjem hiába ment ide a XI.kerületbe, itt nálunk ezt mondta az ügyintéző és közölte, hogy 2000 Ft-ért állít ki egyet. Azért feleslegesen nem szerettünk volna erre költeni.

Fiú-lány: Én nagyon szeretem Andrist mindenféle színbe öltöztetni (persze rózsaszínt kivéve). Volt 1,5 évesen egy piros kabátja, minden idős hölgyemény lánynak nézte. :roll: Pedig szerintem is fiús volt, csak olyan szép. :lol: Ezt mondta is egy néni: Biztos kisfiú? pedig olyan szép arca van... :roll:

Kép

Kép
hgrita

Erika, betörés :? :cry: :evil:

KépKép
Kép
scooper

El se hiszem, végére értem :shock: :lol: Na pihizek egy picit, pocim leszakad mindjárt :?

KépKép
Kép
scooper

T-PK:

Vicc,de milyen jól jöhet:

[quote]A írta: hölgy elmegy a fogorvoshoz.
Fogorvos:-Kérem üljön a székbe!
A hölgy beül a székbe és megfogja az orvos nemiszervét.
Fogorvos:-Na,de hölgyem ,a nemiszervem fogja?!
A hölgy:-Doktor úr,tudom,és most ügyesek leszünk,mert egyikünk se okoz fájdalmat a másiknak!!!!

sutimano76

Sziasztok!

csak gyors bejelentkezés meg olyan hatékony vagyok, hogy csak na. :) A hidegfont vagy mi a szösz, vagy csak dirrekt lekötöm magam, hogy ne a holnapi nap miatt izguljak. Annyi mindent elintéztem és ez most annyira feldob. :lol:

Reggel elmentem postára, patikába, utána bankba, aztán az Üveges Tónihoz, mert persze, hogy eltört a hűtő egyik üveglapja, aztán voltam Fodrásznál (szípre fonta a hajam), cipésznél, varrodából elhoztam apa átalakított nadrágjait, elintéztem a biztosítót, a Fibernetet (kábel-TV a felső szintre), voltam autószerelőnél és most az autómosóban ülök. :)
Ja, és a szemétszállítást is. Na, ezt leírom, mert nem semmi a story. Kb. 2 hete kint vann már a kapunk előtt zsákokban a zöldhulladék, falevelek, fű stb. De a VÜSZI (Városüzemeltető) autója csak nem jön. Gondoltam, felhívom Őket, hogy mikor viszik el. Egy nagyon egyszerű, de kedves ember a hulladékgazdálkodási osztályon arról tájékoztatott, hogy meghibásodott az autó, ezért nem tudták elvinni. No, mondom, akkor bíztasson valamivel, hogy mikor várható. Erre kezét tördelve előadta, hogy hát egyelőre nem tudták még megjavíttatni és nem is tudják mikorra lesz, így nem tudja, hogy mikor fogják elvinni. Kérdem én, Ők mit szólnának, ha azt mondanám, hogy most nincs pénzem, nem tudom mikor lesz, szóval nem tudom, hogy mikor tudom a szemétszállítási díjat kifizetni. :evil:
De ma valahogy semmin sem tudom magam felhúzni. :) Szóval már leszerveztem, hogy egy ismerős szívességből jön a jó nagy autójával és elvisszük mi a szeméttelepre. Mert a dühítő még a dologban, hogy persze más azonnal úgy érzi, hogy ja, itt van már úgyis lerakva szemét, akkor ide rakom én is az enyém. Már három idegen szemeteszsák áll a miénk mellett. :twisted: Erre a témára már egyébként is ugrok, mert egy ideje valakik úgy érzik, hogy a mi kapunk a szemetes, megjegyzem nagyon rendezett és nem ez az általános, hogy hegyben áll a szemeteszsák, de őket ez nem zavarja a szépen rendezett kerítés elé odarakják a szemetüket, amit persze senki sem visz el onnan, én vitetem el a kukásokkal. Ja, és ha esetleg éjjel a kutyák széttépik, akkor én is takarítom össze. Már vettem a fáradtságot néhányszor, hogy gumikesztyűt húztam és egyenként átnéztem a szemetet, hátha találok benne árulkodó nyomot, kidobott boríték, bármi, amiből beazonosíthatom a címet, mert isten biz visszavittem volna a kapuja elé. :twisted: Na, mindegy, ma tényleg nem húzom fel magam semmin. A lényeg, hogy ezt is leszerveztem, hogy szerdán eltűnik onnan a zöldhulladék. :)

És mindjárt kész az autóm a mosóban ... de addig még gyorsan visszaolvaslak Benneteket. :)

KépKép
KépKép
madar

Rita,abba az anyakönyvi hivatalba kell kérni ahol házasodtatok.Nagyon sok mindenhez kellhet,miaz hogy nem adnak????????????Melesleg meg kell mondani,hogy a kórházba ezt kérik,oszt jónapot!!!!!!!

sutimano76

Süti: Köszi az infot, láttam is kiírva a kórházban. Én azzal a hölggyel beszéltem, aki Zuglóban ezt intézi, így biztos vagyok benne elfogadják majd az eredetit is. Nem az 5 perc a probléma, hanem az, hogy a XI.kerületben erre a rendeletre hivatkozva nem állítanak ki ingyen. :roll: 2000-et fizetni pedig nem akarunk.

Petra: Még annyit szerettem volna a császárról írni, hogy jobb ha szoktatod magad hozzá gondolatban, és tényleg arra gondolsz, hogy minden úgy lesz, ahogy nektek kettőtöknek a legbiztonságosabb. Egyik barátnőm készült hüvelyi szülésre, de úgy, hogy olvsagatott arról, milyen szülés után milyen kapcsolat alakulhat ki a babával, milyen "gondot" okozhat egy császár a baba lelkében, stb. (ezekben -teszem hozzá- én csak részben hiszek), és mikor végülis császár lett a vége, hónapokba került feldolgoznia a dolgot. Ő nagy pszichoguru, ezért talán könnyebb, de egyben nehezebb is volt túltennie magát rajta.

Én direkt nem készülök semmi konkrétra. Szeretném ha megint sikerülne hüvelyi úton szülni, de nem képzelem el előre, hogy mi hogyan zajlik majd. Akkor próbálom majd átadni magam az érzésnek. És ha netalántán császár lesz (csak a műtét miatt aggódom kicsit), akkor az lesz. Bízom a dokimban és remélem a helyettesében is bízhatok, hogy csak okkal választják ezt a megoldást.

Kép

Kép
hgrita

Süti: Ez a XI. kerület, az ominózus, ami nem ad. De Anyumnak azért írunk meghatalmazást, hogy ha mégis kellene, akkor ki tudja kérni. Egyébként írtam a zuglói önkormányzat honlapjára is, így ha ott lesz a válasz a kérdésemre, kinyomtatom, és viszem magammal a kórházba. :wink:

Kép

Kép
hgrita

Madar,te tényleg nem vagy semmi!!!!!!!!Ennyi helyen járni,tényleg még alap állapotomba sem lenne semmi,nemhogy szülés előtt 1 nappal!!!! :shock:

Ma még mosogatni sincs kedvem.
Apa annyira édes volt,mondtam,hogy már nem bírok ott állni a tűzhely mellett,erre közölte,hogy akkor megy vesz magának tésztát meg túrót,és azt fogja enni! :shock: Na,de 3-4 hétig mégse lehet.Na,de majd veszek sajtot,és akkor ehet meleg szenyát.Ha meg felhív az anyja,akkor meg majd mondom ,hogy éhezik a fia,és akkor csak nekiáll főzni!!!!!!

sutimano76

Rita,most beszéltem velük,ha azt mondod,hogy nincs meg a régi(eredeti)akkor ingyen adnak másikat.Amúgy tényleg az új törvényre hivatkoznak,meg hogy a kórházak nem tudják,nincsenek felkészülve.De ha eltűnt az eredeti akkor adnak ingyen!!!!!

sutimano76

Na itt vagyok:
méhszájvizsgálat: eddig a dokim csinálta - az is fájt, vagy inkább csak éreztem, de annyi. Most el kellett mennie a műtőbe és a szülésznő csinálta: hát az valami borzasztóan fájt és már amikor kivette a kezét tiszta vér volt - hát nekem nem is kellett több, olyan rosszul lettem, hogy a férjemmel még fél órát ültem a folyosón mire fel tudtam állni anélkül, hogy elájuljak vagy rosszul legyek és persze azóta is van egy kis barnás, véres valami - bocs a részletezésért.

Azóta pihizek, de sokat keményedik a pocim:
A szabályos időközönként bekeményedik a pocak, az már szabályos fájás?
Vagy a fájás, az fáj is és amíg nem fáj, addig csak keményedik és nem kell összekeverni?

Ja egyébként a méhszáj 2 ujjnyira nyitva - vagy legalábbis annyira kinyitotta a szülésznő.

Bár eddig a doki csinálta és lehet az ő 1 ujja olyan vastag, mint a szülésznő 2 ujja.

Elvileg pénteken kellett volna menni legközelebb, de aztán megbeszéltük, hogy minket megnyugtatna, ha szerdán is megnéznének - bár lehet hülye voltam, mert még egy ilyen vizsgálatot nem élek túl.

Na remélem nektek kellemesebben telik a napotok.

t-pk

Erika :shock: Egy millát az asztalon tartani a mai világban, amikor semmi sehol kp?!?! Egyszer a 4-6 villamoson vitt egy néni 12 millát a táskájában, persze, hogy lenyúlták. Pedig nem is volt olyan rég, és egyik bankból a másikba vitte! Senki nem mondta neki, hogy utalja át!!!
Andi, reggelire nagyon lightosan szoktam enni, mert minden felnyomja, ált. egy alma+3-4 korpovit. Vagy sima 2in1 kávé vízzel és kb 2cl tejjel (tudod a kétdekás, mint az alkeszeknél :lol: :lol: ).
Süti, tudod, hogy eddig hetente -2 kg voltam, azért örülök annyira, mert ez színtiszta Fruzzsantó hízás már szerintem :)
Petra :? Ne félj, a lényeg, hogy egészségesen és épen jöjjön a világra, hogy hogyan az sztem annyira másodlagos lesz utána! Annyi mindent túléltünk- és még fogunk, mire kibújnak- már ebben a pár hónapban, hogy még egy kis kínlódás bele fog férni!
T-pk :? :? Sajnálom a fájásos vizsgálatot!! Van az a vicc, hogy rászólnak a dédire, viselkedjen a korához illően, erre ő meghal. Ha neked azt mondanánk, hogy viselkedj a terhességi korodhoz+ikrekhez méltón, tuti megszülnél :lol: Jó pihenést!

Kép
lili34

T-pk.. wazzeg, ez egy vadállat volt, elhiszem, hogy kész lettél tőle! Csoda, hogy meg nem ütötted :? :? :?

Kép
lili34

T-pk,én többet nem engedném a szülésznőt a közelembe!!!!!Csodálom hogy nem tartottak bent,főleg hogy vérezgettél is!!!!

sutimano76

Halihó!

nem mindenre bírom most reagálni, de egyre feltétlenül szeretnék:

T-pk, szerintem ma vagy legkésőbb holnap szülni fogsz. Az a vadbarom szépen megerőszakolta a méhszájadat, a cuccos ami jön az ennek köszönhető és minimum a nyákdugó....
Ha rendszeres időközönként keményedik a pocak, az már könnyen vajúdás. figyeld, hogy sűrűsödnek e a keményedések. 10percesnél irány a kórház!!!

vicger

T-pk,én szentül meg voltam győződve,hogy a vizsgálatot egy pasi végezte.Remélem erre többet nem kerül sor.Esetleg érdemes lenne szólni a dokidnak,hogy őt ne engedjék a közeledbe többet.

Lili,így már okés,értem.Ennyi kajával kibíród 3 órát :shock: Basszus én reggeli után alig várom a tízórait,mert én imádok jól bereggelizni :oops: :oops: :oops: Ügyes vagy nagyon!!!!!

Házassági:én már nem értem hogy mi van :shock: :roll: Lehet,hogy túlságosan szőke vagyok?????

Madar,dobsz egy szülős haj fotót a pic-ra??? :lol: :lol: :lol: Egészen elképesztő ma is mit szaladgáltál.Honnan meríted ezt a sok energiát? :shock: :oops:

Kép
v.andi

Hozzánk 1 éve besurrantak. Véletlenül elaludtunk nyitott teraszajtóval (és bezzeg az a kutya, aki most is veszettül ugat a szomszédban, akkor kussolt :evil: :evil: )... Persze mi is elpvigyázatlanok voltunk (mondjuk nem utcára nyílik a terasz), de azért rossz érzés volt nagyon, hogy valaki a fejem mellől vitte el a notebookomat (ami egyébként már elég gagyi is volt, táp nélkül nem működött (azt nem vitték el), és az egyetlen értékes dolog benne a rajta lévő csomó családi fénykép és videó volt, ami azóta is sajnálok), én arra ébredtem, hogy kifelé megy...
Hát egy jó ideig zárt ajtók mellett sem mertem lent aludni, meg este sötétben kimenni a saját zárt ajtajú kertünkbe. Szóval nem is az az érték volt a legrosszabb amit elvitt (csak 80 eFt kp, két notebook), hanem egyrészt az irataink pótlása (és persze annak ellenére, hogy ellopták őket, nekünk mindennek a pótlásáért még fizetnünk is kellett :(:(), másrészt ennél sokkal inkább az a érzelmi dolog, amit utána éreztem, mintha valaki ellopta volna a múltunkat a fényképekkel és videókkal és a biztonságérzetemet.

Petra!

Ha be tud, be fog illeszkedni. Akár az utolsó pillanatban is. Ha nem tud, annak oka van.

Bibi!

Nekem a 2. után kétséges volt a sima szülés a császár miatt. De még így is sokkal jobb volt, mint 4 ujjnyinál megtudni, hogy akkor most császár, mert így benne volt a pakliban eleve a császár, tudtam készülni. Én úgy voltam vele, hogy ha az kell, akkor az kell, ha meg megy simán, akkor az jutalom. Ugye a szülésnél a legfontosabb, hogy a végén mindenki egészségesen jusson ki belőle, baba is, de a mama is. Ha ehhez császár kell... Mondjuk a császát utáni sima szüléshez orvos kell. Én soha nem szerettem azt, amikor - szerintem - a császár érezhetően inkább az orvos érdeke, mint a mamáé. Szóval az én orvosom olyan volt, aki be merte vállalni a sima szülést is. És nekem nagy boldogság volt, hogy végül sikerült is.

Rita!

Nekem azt mondta az anyakönyves, hogy illetékmentes, azaz ingyenes! Nem egy ügyintézővel beszéltem, hanem az adott önkorm. anyakönyezetőjével, szóval gondolom csak tudja...
Azért én bizti, ami bizti, elküldöm a páromat (szerencsére pár megálló villamossal attól a cégtől, ahol most dolgozik).

Császár - nem császár: hát én azt gondolom, hogy a babának nem ez számít. Szerető anya várja így is, úgy is. Mint ahogy jó, ha a szülőszobán megszoptatják, de nem okoz semmi sérülést, ha akkor épp nem. Alapvetően abban hiszek, hogy minél hamarabbi kontaktus kell, ha nem indokolt, ne válasszák el (persze koraszülés vagy valami probléma az más). A császár meg - jó esetben - életmentés. Nekem soha nem volt gondom ezt feldolgozni, tudtam, ha továbbmegyünk a sima szüléssel és valahogy mégis megszületik úgy a kisfiam nem biztos, hogy túléli, de az majdnem biztos volt, hogy ép elméjű gyermek nem lett volna az oxigénhiány miatt. Csak ma annyira magasnak látom a topikokban a császármetszések arányát, hogy tényleg felmerült már bennem a gondolat, hogy vajon mindig kell-e. Mindig ez már a végső lehetőség? (Tudom, manapság ez nem feltétlenül szempont, mert ki akar ennyi gyereket, de ha nekem a 3. "csak úgy" lett volna császár (pl. csak azért, mert az előző is az volt, és meg se próbálhattam voltna a sima szülést, ami ugye sikerült is), akkor ma Dóra nem lenne a pocimban.)

T-pk!

Én megkérdezted a szülésznőt, hogy miért volt ez ilyen fájdalmas, és miért vérzett???
Ez normális amúgy? Nem tudom, de nekem ez olyan tágításosnak tűnik (de azt meg miért csinálta???). Még soha nem véreztem vizsgálat után, még akkor sem, amikor az orvosom tényleg megvizsgált nagyon... (A végén tényleg előfordulhat, hogy fáj, mert próbálják a méhszáj nyitottságán kívül a baba helyzetét is megnézni (fejét, mennyire illeszkedett be, burok dolgát), szóval jól felnyúlnak, és az bizony nem kellemes, ha nem nyitott a dolog.)

Astrid

Kép
astrid

hagyd el Andi,ha meg van meg van,nekem is megvan,mondom páromnak minden további nélkül odaaták.Most úgy telcsizetm oda,hogy már csak 3 perc volt az ügy.fogadásból,de szívemszerint megkérdeztem,hogy neki honnan az infoja--elsőkézből a férje hozta---,mert nem értem a 15.kerbe hogy nem jutott el??????De én úgy gondolom,ha odamegyek(vagy a férje az embernek)és azt mondom kell,és ingyenes,akkor ne fájjon a keze lenyomni 2 billentyűt a számítógépen és kinyomtatni.

Bocs,de úgy kívánom a sajtos tejfölös tésztát!!!!A terhesség felétől van ez így addig eszembe se jutott volna soha azt enni!!!

sutimano76

Floranan,Ezen a héten héten magyar-olasz hetek lesznek nálunk: magyar-feltétek spagettivel,makarónival Kép
De tényleg!!!!
Ma:-sajtos tejfölös,
holnap:-túrós,Szerda:-bolognai,hmmmmmmmmmm csüt.?????na ezt még ki kell találni!!!

sutimano76

Nem is merem mondani, hogy ő a fogadott szülésznőm.
Egyébként tök rendes és most is mondta, hogy nagyon sajnálja, de muszáj rendesen megnéznie, hogy haza engedhetnek-e. És ha bármi van, akkor hívjam, nyugodtan kérdezek stb.

t-pk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?