Új privát üzeneted érkezett!

Süti, tényleg szépen alakul a kert!

Rita, a kérdésedre írok privit.

KépKép
csikipetra

tettem fel 4 képet.

KépKép
csikipetra

Rita!

Én hallottam már ilyesmit, de nem tudom, hogy igaz-e. Pedig jó lenne, mert mi se váltottuk még ki, és eléggé nincs is útban, ráadásul már így is van kettő is itthon (és csak azért nem több, mert ott szültem, ahol házasodtunk (mámint abban a kerületben :D, természetesen nem a házassádkötő teremben szültem :D:D), és nem kellett, egyébként lenne itthon 5 db)).

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Háááát, tegnap csak nem sikerült az olvasás végére érnem... de mára pótoltam minden lemaradásomat :lol: bár reagálni azt hiszem képtelenség lenne mindenre :)

Először is, köszi, hogy hiányoltatok, ígérem legközelebb nem tűnök el napokra :lol: vagy legalábbis előtte írok mindenképpen.

Dorkáéknak hatalmas nagy gratula, ügyesek voltak, sok tejcsit kívánok nekik :!:

Mi jól vagyunk, pénteken-szombaton sztrájkolt Niki babám, már megint a hidegfrontot érezhette :roll: aztán kezdett visszaállni minden a régi kerékvágásba.

A picasat még nem néztem mostanában, de ott is hamarosan pótolom a lemaradásomat.

Madar, nagyon szorítok nektek holnapra
:wink:

Meg persze Csunyeszkáéknak is mennek a drukkok!

Pusz mindenkinek
Vendég

Rita, nem tudok a házasságival kapcsolatban új infót, én valamikor júliusban kértem ki a miénket, akkor nekem azt mondták, hogy a most kiadottat kell mindenképp vinnem a kórházba (még véletlenül sem a most kiadott másolatát), szóval ártani nem árt, ha megvan, legfeljebb nem fogják kérni.
Vendég

Na, megkérdeztem a kivonatot.
És tényleg nem lenne kötelező törvényileg, de ajánlott (illetékmentes!!). Az anyakönyvezésnél hivatalból is megnézhetik, de ez hosszabb időt vesz ügyintézésileg igénybe, és ezalatt a gyerek apa nélkül lenne anyakönyvezve...
(Pont ma reggel beszélgettünk erről a férjemmel, hogy elképzelhetetlen, hogy mindenki viszi magával: mondjuk esetleg nincs rá pénze és nem tud elmenni az eredeti helyszínre (bár valószínű postán is kiküldenék), vagy nem foglalkozik a kérdéssel, szóval kell, hogy ezt a hivatal saját magán belül el tudja intézni, mint ahogy egy csomó ügyintézéshez is meg tudnák kérni a hivatalok egymás között a papírokat, mégha sokszor nem is teszik.)
Ha meg hivatalból teszik, az azért is nem jó, mert minden járandóság ügyintézésénél kell a születési anyakönyv, tehát ha az később van meg, akkor minden később van meg...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára astrid 2009.08.24 10:35-kor.

Astrid

Kép
astrid

Szia Boboka,
Hát....amennyit a lányok mostanában termelnek, nem csodálom,hogy nem bírod végigolvasni :D (sokszor én sem tudom követni)
Üdv. újra itt!!

KépKép
csikipetra

Szóval a nyákdugóval kapcsolatban, minden lehet, még az ellenkezője is :lol:

Anna: kitartás a gyerekszobákhoz!

Jóslók, 10 perces fájások? Én csak kapkodom itt a fejem, nálam totál csend és nyugalom :roll:

Manó, köszi a híreket :-D Zsófiéknak drukk! És Csunyeszkának is!

Petra: megnéztem a kirándulós képeket, nem semmi csaj vagy :shock:

Süti: azért jó kis munkátok lehetett a kerttel, nagyon szép lett! :-D

Rita: Szombathelyen sem kell házassági anyakönyvi kivonatot kikérni. Az ügyintéző azt mondta, ha itt házasodtunk, nem kell.
De kolléganőm babáját úgy anyakönyvezték házassági anyakönyvi kivonat nélkül Szhelyen, hogy más városban házasodtak. Szóval műxik a dolog.

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szép jó reggelt, vagyis napot mindenkinek!

Dorkáéknak hatalmas gratula!!!!!!!!!

Én is élek még, és még egyben vagyunk kis pocaklakómmal!
Csak mert nem jöttem 4 napig, most reggel óta olvaslak titeket! De ez az én hibám is, nem szabad elhanyagolni senkit. de mentségemre legyen mondva, hogy itt voltak nővéremék és anyukám, akiket már nem láttam majdnem 2 hónapja! Keresztlányom (16 hónapos) egy tündér, IMÁDOM!
végre megvan a pelenkázó, kaptam ruhákat, amiket szépen kimostunk, beraktuk már a szekrénybe, de majd még kivasalom, csak nem akartuk otthagyni a szárítón addig sem!
Holnap megyek uh-ra és nst-re, de a dokim még mindig szabin van, így a vizsgálat szerintem megint elmarad!
Ma nem kell szinte semmit sem csinálnom csak mosok egy keveset, és pihenek!

Madar: pihenj te is, hiszen holnaptól nem lesz sok szabadidőd!

Csunyeszka, Tpk: ki lesz az első kettőtök közül? bár ez nem verseny, azért izgalmas!

Floranan: tök jó, hogy kész a festés, most már csak pihi, és pakolászás!

Én is indigóval akarok a falra rajzolni, csak még nincsenek felnagyítva a figurák, remélem a hét elején meglesz, mert már teljesen be vagyok sózva, hogy lássam, olyan lesz-e a szoba, mint képzeltem!

Vicger, Süti, Bibi, Anna és még mindenki, aki ilyen aktív, küldhetnétek nekem is egy kis energiát, mert a lista nekem is megvan, mit kell még elvégeznem, de mindig csak bővül, mert semmihez sincs igazán kedvem, és csak halogatok mindent!

Bocsi, akit kihagytam, de olyan szita azagyam, hogy erre már nincs mentség!

Mindenki vigyázzon magára! Pihenjen sokat!

KépKép
Kép
s.vera

Ja, aktívkodásról jut eszembe, múlt héten én is kitakarítottam a lakás minden szegletét, meg is ijedtem, mert ilyen alaposan már régen nem takarítottam, de aztán megbeszéltük Nikivel, hogy minimum két-három hete még van a pociban, szóval a takarítási lázat nem a közeledő érkezésnek tudtuk be :) azzal még várunk kicsit:)

Megnéztem a picasas képeket, Petra, nem semmi csajszi vagy, hogy fel tudtál oda menni nagy pocival, le a kalappal :wink:

Rita, nagyon aranyosak vagytok Andrissal :)
Vendég

Köszi a dicséretet!!! :oops: :lol:
Igaz, lihegtem elég rendesen, és többször meg kellett állni, de azért felmentem!!!!!!!! :D :D :D ( és le is jöttem :D )

KépKép
csikipetra

[quote="csikipetra"]S írta:csikipetrazia Boboka,
Hát....amennyit a lányok mostanában termelnek, nem csodálom,hogy nem bírod végigolvasni :D (sokszor én sem tudom követni)
Üdv. újra itt!!

Boboka, hiányoztál :)

Petra: háááááááááát, én is sápadtam volna, ha oda fel kell mennem, de már az alján sápadtam volna ... :shock: ... Móni se semmi csaj, de ő legalább hegyet nem mászik :shock: :lol: :lol: :lol: ... ez nem semmi, ugye tudod ??? ... jó kis fitt mami vagy, biztos nem lesz gond ilyen erőnléttel a szüléssel :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Na látjátok......én meg takarítani nem bírok!!!!
Max egy kis porszívózás meg felmosás, de hajolgatni, szekrényeket rámolni stb.....ilyenek már nem mennek.....

Szóval előttetek is le a kalappal!!!

KépKép
csikipetra

Csajok: én olyan vacakul vagyok: a boltba se mentünk el, mert folyamatosan kőkemény a hasam, és görcsöltem is ... ledőltem, és attól jobb lett ... de közben hasmenésem is lett, ami megint megíjesztett ... :shock: ... még 4 napot kell kibírni, akkor lesz a dokim újra ... most járt le az ágyneműmosás, azt még kiterítem, és megyek a gyerekkel aludni ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Haza is értünk a doktortól...

"Jól gondozott csecsemő. Szopik. Fizikális vizsgálattal eltérés nem észlelhető. Súly: 3140g"

Doktor elégedett velünk :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Fúúúúúúúúúúú most nagyon kiakadtam.

Az előbb felhívtam az egészségbiztosítót,hogy ugyan mikorra várható a táppénzem,merthogy júli 1 óta vagyok táppénzen,de még egy forintot sem kaptam.Erre a nőci nagy nyugodtan bejelenti,hogy szeptember 8-án fognak utalni,merthogy aug 6-án érkeztek be hozzájuk a papírjaim.Na mondom fasza.Mondom ok,de a csekkjeimet ki fogja befizetni?Hát ő erről nem tehet ne háborogjak.Jó persze,nem az ő hibája,de annyira bosszantó.Bezzeg ha én nem fizetnék be valamit rögtön hívogatnának.Undorító a magyar eü ellátás ilyen szempontból.Mi lenne ha egyedülálló anya lennék?Halljak éhen vagy mi?

Bocsi a kiakadásért,de iszonyú dühös vagyok!!!!!
Vendég

Bibi, pihenj!!!!!!!
( nekem is vannak/voltak fekvős napjaim, úgyhogy nem vagyok mindig ennyire pörgős)
A mai pont ilyen. Gondolom látjátok is ,hogy reggel óta itt ülök gép előtt.

Azt, hogy mennyire leszek fitt a szülés alatt, azt meg meglátjuk. Elég nagy babát jósolnak elég nagy fejjel :D
És még az sem biztos ,hogy simán meg fogom tudni szülni :roll: Pedig szeretném :oops:

KépKép
csikipetra

Lina :cry: :cry: :cry: :cry:

(nekem már elintéződött a gyerek utáni járandóságom...)
Vendég

Lina,
Ezzel a problémával nem vagy egyedül...................
Én május eleje óta vagyok táppénzen. Eddig június végéig utalták el a pénzt. Már majdnem megint 2 havival tartoznak, és gőzöm sincs, hogy mikor utalnak, mivel sem a bérszámfejtőnk ,sem én nem tudom őket elérni........................Azt mondják kötelesek 30 napon belül utalni,de kérdés ,hogy mikortól számítják a 30 napot.
:roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép
csikipetra

[quote="astrid"]N írta:astrida, megkérdeztem a kivonatot.
És tényleg nem lenne kötelező törvényileg, de ajánlott (illetékmentes!!). Az anyakönyvezésnél hivatalból is megnézhetik, de ez hosszabb időt vesz ügyintézésileg igénybe, és ezalatt a gyerek apa nélkül lenne anyakönyvezve...
(Pont ma reggel beszélgettünk erről a férjemmel, hogy elképzelhetetlen, hogy mindenki viszi magával: mondjuk esetleg nincs rá pénze és nem tud elmenni az eredeti helyszínre (bár valószínű postán is kiküldenék), vagy nem foglalkozik a kérdéssel, szóval kell, hogy ezt a hivatal saját magán belül el tudja intézni, mint ahogy egy csomó ügyintézéshez is meg tudnák kérni a hivatalok egymás között a papírokat, mégha sokszor nem is teszik.)
Ha meg hivatalból teszik, az azért is nem jó, mert minden járandóság ügyintézésénél kell a születési anyakönyv, tehát ha az később van meg, akkor minden később van meg...

Az anyakönyvezés helye szerinti okmányiroda irányvonala a döntő...
Nekünk nem kellett anyakönyvi kivonat, mert Debrecenben volt az esküvőnk is...

http://ugyintezes.debrecen.hu/ugyinteze ... ugyek.html
Vendég

Mabe, gondolom a te munkahelyed TB kifizetőhely.
Egyik barátnőm is egészségügyis, és ő is azt mondta, hogy ugyanúgy kapta a táppénzt, mint a fizetését.

Gratula a kiscsajhoz!

KépKép
csikipetra

Petra
Igen, munkahely kifizetőhely... 3-án mindig utalták eddig is a pénzt...

Intézem, hogy adhassak le anyatejet... talán abból lesz kistesó :oops: :wink:
Vendég

Már csak azt nem értem,hogy ha aug. 6-án megkapták a papírjaimat,akkor miért kell ülni még rajta egy hónapot??????

Még jó,hogy apa 1-én kap fizut és abból pár dolgot be tudunk fizetni.De ez azért nagyon durva!!!!

Annak jó,akinek a munkahelye társadalombiztosítási kifizetőhely,mert az időben megkapja.

Mabe: az anyasági támogatásra gondolsz,hogy már megkaptad?A sógornőm mondta,hogy ő tavaly 2 hónap után kapta meg.
Vendég

Lina
Egyszeri juttatás (anyasági) már a számlámon... és az augusztusra járó családi pótlék is...
TGYÁs is már utalás alatt... :wink:
Vendég

De jó neked.Mennyi most az anyasági?
Vendég

A legjobb :lol: :lol: :lol: :lol:
A gyerekemre megkérddezik, hogy "kislány?"..... :roll: :roll: :roll:

Ááááááááááááááááá.... csak tranzvesztitát nevelik... a rózsaszín cumókkal..... :wink:

Mit csináljak, hogy még nőcisebbek legyünk????????????????
Vendég

Mabe,hülye emberekkel ne foglalkozz!!!!!!! :D

KépKép
csikipetra

[quote="lina85"]D írta:lina85e jó neked.Mennyi most az anyasági?

64000
Vendég

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Házassági: Képzeljétek, férjem múlt héten akarta kikérni, erre az anyakönyvvezető itt a XI.kerületben azt mondta, hogy 2009.július 1től már nem kell 300 napnál nem régebbi, hanem jó az eredeti is. Majd a kórházi ügyintéző utánanéz a központi adatbázisban, hogy él-e még a házasság. Csak szerinte nem tudnak róla a legtöbb helyen. Már mindenhol próbáltam utánanézni, hogy ez igaz-e. Próbálom hívni Zuglót is, ugye ott lesz anyakönyvezve, de nem veszik fel. hallottatok esetleg ilyenről?

Rita,én felhívtam az Uzsokit,és nekem azt mondták,hogy 300 napnál nem régebbi kell.

Kép
v.andi

Mabe, MÁK-os vagy? Neked automatikusan intézték az anyaságit+családit vagy a formanyomtatványt ki kellett töltened?

Kép
kata05

Mabe!

Írtam korábban, hogy eddig nekünk sem kellett 4-szer, mert ugyanabban a kerületben szültem, ahol házasodtunk.
De Bp elég nagy, itt nem elég, ha Bp-n szülsz és ott is házasodsz, hanem a kerület is fontos. Most a XII. ker-ben fogok tervek szerint szülni és a VI. ker-ben házasodtunk.
Egyébként az anyakönyves is mondta, hogy törvényileg nem kötelező, csak ajánlott...
Mert ugye ők törvény szerint dolgoznak, tehát ha a törvény nem kötelezi a szülőket a kivonat kiváltására, akkor ők sem tehetik (és ez alól városilag nem lehetne kibújni, azaz a törvényt felülbíráló rendeletet hozni)

Ellátások: a legtöbbnek van átfutási ideje, van, amit hamarabb elintéznek, de pl. nekem a GYES-re 2 hónapot kellett várnom.

Ja, egyébként jó, hogy felmerült a házassági kivonat kérdése, mert rájöttem, hogy meg kell kerenem a családjogi tövényben egy részt, ami Dóra anyakönyvezésekor fontos lehet. (Gyerekeink kötőjellel viselik mindkettőnk családi nevét, de mi nem és a házasságunkkor sem nyilatkoztunk róla (csak később döntöttünk így). Van belügyes engedélyünk, de még a második gyereknél is eljátszották velünk, hogy az apja nevére anyakönyvezték, aztán kérjük újra a belügynél, hogy nála is engedélyezzék. Több hónapos procedure, meg persze illeték... A 3-nál már rájöttünk, hogy már másodszorra is feleslegesen játszatták el az egész procedúrát, mert törvényileg egy szülőpárnak csak egyféle vezetéknevű gyerekei lehetnek, de ezt azóta is mondanunk kell, hogy bizony törvényileg így van, úgyhogy legyenek szívesek rögtön kötőjelesen anyakönyvezni és ne az apjuk vezetéknevére (az csak azért ciki, mert akkor mindent úgy állítanak ki (TAJ, adó, kiskönyv) és lehetne újracsináltatni).

Astrid

Kép
astrid

Astrid, már nagyon a finisben vagy most nézem a vonalzód! :shock:

Kép
kata05

Mabe!

Fülbevaló? :D:D
Én anno azért lövettem be 3 hónaposan a kislányomnak (azonkívül, hogy azért későbbiekben szerettem volna), mert full rózsaszínben is rákérdeztek, hogy kislány-e... Na mondom, nem lehet ennyire fiús. Nem volt az! Ezek szerint ez egy olyan alapbutakérdés.
És ezért is viszem most már kórházba a fülit...

Astrid

Kép
astrid

[quote="kata05"]M írta:kata05abe, MÁK-os vagy? Neked automatikusan intézték az anyaságit+családit vagy a formanyomtatványt ki kellett töltened?

Apuka elment a bérügyesekhez... kitöltötte ott a papírokat és kész.... :wink:
Vendég

NST megvolt,bár nem értek az eredmény elemzéséhez.Gondolom ha nem lett volna rendben,akkor szóltak volna.Hétfőn megyek ismét.

Még másfél óra alatt is annyit írtok :shock: hogy most jól nekiállok visszaolvasni.

Kép
v.andi

Sziasztok... vagyok én is... de csak lájtosan.... :?

vérnyomim... lábdagadás... ha fekszem akkor jó... :) igaz már nem csak a lábfejem dagad.... :? :? :? rendesen látszik, hogy a karom is.... :? :? :? :? :?
Kellene takarítsak... de pfffffffff nincs kedvem.. de energiám sincs... :? :? :? :? küldjetek máááááá nekem is.... nem vagyok telhetetlen... :wink: :wink: :wink: :wink: kevéssel is beérem.... :wink: :wink: :wink: :wink:

Móni... holnapra mennek a drukkok... :) irigy... irigy.... irigy... a Veronikával való tali miatt.... :) :) :) :) :)

Kriszti... örülök, hogy végre jó éccakád volt :!: :!: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: KisAti egy kis huncut... olyan édi... :)

Szezsó... üdv újra itt... és ne tessék má eltűnni... tessék velünk maradni... :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lina... táppénz.... :evil: :evil: :evil:

Petra... táppénzzel ugyanúgy vagyok, mint te.... eddig 1szer utaltak... :? :? :? :? :?

Mabe... Imola még mindig egy tündér... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Gratulálok unokahugihoz :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Csunyeszkának... mennek a drukkok.... :)

Mellszívó.. (először fejőgép jutott eszembe.... :lol: :lol: :lol: aztán kitöröltem... milyen máááá, mint a teheneknél.... :roll: ) én úgy tervezem, hogy még nem veszek, csak ha tényleg szükséges.... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Bocs ha mindenre nem tudtam reagálni.... :? :? :? :?

Jaaaaaaaaaa Astrid kicsi betűid alig bírtam elolvasni.... :? :? :? :? :? már kezdtem azt gondolni az idegen nick láttán, hogy megint valaki jött vitázni... :? :? :? :? és akkor jön az újabb baba.... :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: aztán "csak" te vicceltél meg minket.... :) :)

Nooo mék porszívózni.... :? :? :? :? :?
vikiviktor

Szerintem,fülbevaló mellett is rákérdeznének... :wink:

Anyakönyvezés... a szülés helye szerinti szabályozást kell figyelembe venni...
Vendég

Mellszívó
Nekem a Tommee Tippee jobban bevállt, mint az Avent.... pedig nincs nagy mellem... most 80A....
Vendég

ÉS mindenféle homeos bogyó, szoptatós tea nélkül van Imola szükségletein felül tejem... :wink:

(homeo... pszichésen hat... :wink: )
Vendég

[quote="mabe86"]S írta:mabe86zerintem,fülbevaló mellett is rákérdeznének... :wink:

Csak nem! :D Szerintem sikerült annyia lányos fülit venni, ha még e mellett is rákérdeznek... De ha igen, majd úgyis elmesélem! :D

Astrid

Kép
astrid

Kép
Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kétséges a gyerek neme?????????????????
Kép
Vendég

Kép
Vendég

[quote="mabe86"]S írta:mabe86zerintem,fülbevaló mellett is rákérdeznének... :wink:

Anyakönyvezés... a szülés helye szerinti szabályozást kell figyelembe venni...

Ez így van: full rózsaszín, plusz fülbevaló: és jön a rácsodálkozás, jajjjj de szép kisfiú ... :shock: :roll: :lol:

pedig ilyen volt akkoriban, sztem abszolut nem kispasis:

Kép

Kép

Kicsit jobban vagyok, még nem tudtam eddig lefektetni Bibikét, nagyon pörög... :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bocs a sok képért... én nem tudok betelni vele :oops: :wink:
Vendég

Jajjjjjjjj, de jó lesz újra ilyen pöttöm manóval babázni :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="mabe86"]B írta:mabe86ocs a sok képért... én nem tudok betelni vele :oops: :wink:

Imola: szerintem mindannyiunk nevében mondhatom: MI SEM !!!! :) .... szóval: küldjél méééééééééég :) ....vagy jó lenne egy kicsiImola mappa a PIC-en ? :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagy puszit kérek neki adni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Bibi, vigyázz magatokra, tessék gyorsan lepihenni :!:

Imola, kicsi Hercegnőről jöhet kép bármilyen mennyiségben :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?