Új privát üzeneted érkezett!

Köszi, köszi, köszi a válaszokat, akkor ezek szerint nem csinálom nagyon rosszul :lol: Csak néha a szívem szakad meg, ha kissé jobban odaszólok neki :?

Zsuzsu, bár nem a mi játékunk volt, de ugyanilyenünk van itthon nekünk is, Brendonban vettük, http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25

Sensi, örülök, hogy lelépett nagymama :wink: A nagy rácsos valami miatt nem csoda, hogy ideges vagy, én utálom, ha egyszer azt mondom, hogy nem, aztán mégis többször megkérdik.
Nálunk anyós ilyen, tököm tele volt vele, amikor már kb. 4X mondtam neki, hogy ugye nem hordunk szoknyát, erre vette azokat a rucikat... :evil:

A legdurvább nálunk az, amikor após lotyózza Lottit :evil: :x
Többször szóltam, hogy ezt ne, mert zavar, de tegnap megint sikerült rögtön lelotyóznia... persze nem akar rosszat, de engem roppant mód idegesít, hogy lelotyózzák a kisbabámat!!!

Anikó, írtam a boltnak, hogy mi van a rendelésemmel, megemlítettem neki, hogy egy ismerősöm vett ott náluk olyat, amit én rendeltem, hogy-hogy mi még nem kaptunk semmi visszajelzést, kíváncsi vagyok, mit írnak, mert nagyon-nagyon kéne már az etetőszék!!!

Tegnap kipróbáltuk a sárgadinnyét, már idei, nagyon fini, Lottinak is nagyon bejött. Valaki adott már sárgadinnyét a babájának? A kisokosom 8-9 hónapos korra írja.

Bocsi, most nem tudok tovább írni, mert nagyon fáj a fejem, a kávé se hatott, biztos emiatt az undorító idő miatt, itt esik reggel óta, úgyhogy nem tudom, hogy megyünk le sétálni... szerintem sehogy :?

Kép

Kép
nusildi

Ildi,
szerintem is kell mondogatni a nemet, mert különben sose tanulja meg! Pálminál ugyan még nem nagyon kellett ilyesmit, csak mikor pelusozás közben hasra akarja vetni magát, de akkor hisztizik is rendesen, ha nem engedem :lol: Úgyhogy szerintem is időben kell elkapni őket :)

Sensi,
linket nem tudok, de a gyógytornászunk azt mondta, hogy szüksége van az agyfejlődésnek a felváltott mozgásra (kúszás vagy mászás) minél több hónapig, és hogy az egész gerincoszlopnak is, hogy kellően megerősödjenek az izmok körülötte, hogy mikor már felül-feláll, akkor ne legyen gerincferdülése.

Kép

Kép
sz.veronika

sziasztok!

Gyors bekukk, mert megint sz@rakodik a netünk.

Zsuzsu
Sajnálom a Nagymamát :cry: :cry:
Mondjátok azt a gyerekeknek, hogy felment a Jézuskához a Mama, nálunk ez bevált. Igaz nekünk csak a kiskutyánk halt meg, de nagyon megviselte a gyerekeket, és azt elfogadták, hogy a Jézuskánál van, amikor elmentünk egy templom előtt, akkor mindig azt kérdezték: Ott lakik a Fruzsika (ő volt a kiskutyusunk).

Ma nem bírtam tovább és vettem egy tesztet, szerencsére negatív lett, így már nem aggódom tovább.

Ildi
Szerintem Áron már most megérti, ha rászólok, amikor a kompban van állandóan első útja a virágok felé tart és már nyúl felé, hogy megtépje, aztán rászólok, hogy : nem szabad, és elhúzza a kezét.

Tegnap végre kibújt Áron harmadik foga is, a jobb felső, volt nagy sírás - rívás éjfél és 2 között két órán keresztül, de reggelre kibújt!!!!

Ébredés van, később még jövök, ha lesz egyáltalán net....

Kép

Kép
éva75

Ildi
Sajnálom, hogy apósod lotyózza Lottikát, elég idegesítőek tudnak lenni ezek a rokonok!!!
Jobbulást neked a fejedre!!!!

Sensi
Jópofa ez a nagymama :twisted: :evil:
Édes az a kislány, ahogy énekel!!! Mi is megcsodáltuk az oldalt, amit Veronika belinkelt.

Áron ma reggelre megint tiszta takony lett, már harmadjára taknyos egyhuzamban.
Azt mondta a védőnő, hogy ez akkor is lehet, ha valamilyen kajára allergiás, pedig semmi újat nem adtam neki.
Vagy talán a foga miatt? Már nem tudom mit gondoljak, elviszem megint orvoshoz, ha nem javul.

Kép

Kép
éva75

Sensi -http://www.terapia.imtbt.hu/node/56 hirtelen csak ennyit találtam.

Ildi - hű, ezt a lotyózást ki nem állhatom. Az egyik ismerősünknél maga az anya "kis kurvázta" a lányait. Borsózott a hátam tőle. Nem tudom mit szólna, ha tényleg azok lennének egyszer.
A játék Szabié. :wink: Szereti nagyon.
Sárgadinnyét még nem próbáltuk, de a ribizli levét imádja! úgy látom Szabinak a savanykás ízek jönnek be. a múlt hétvégén anyu gyümölcslevest csinált, tett bele citromkarikát is. Szabi meglátta a citromot és kikövetelt egy kis szeletet. Elszopogatta minden zokszó vagy pofavágás nélkül. Valamelyik nap vacsi közben a kovászos uborkát kunyerálta ki a kezemből, azt is kiszopogatta nagy élvezettel. :roll:

Zsuzsu - Cuki a srácok nagyon.

Képzeljétek tegnap levágtuk Szabi haját, mert már lelógott a szemöldökéig, melege is volt nagyon, amikor még nyár volt. :roll: Másképp nem ment, csak géppel. De olyan kis finom a haja, hogy azzal is csak nehezen. Szegény úgy sírt, nem értette mit akarunk vele. Nem akartuk ilyen rövidre, de csak így sikerült. Most olyan kis kopasz, mint még sose. Kb, mint Clau Balázsa. Kis golyófejű. :D Újszülött korában is hosszú haja volt. Totál más lett a kis pofija. Még szoknom kell. Meg neki is. Szopizás közben gyakran húzogatta a haját. Tegnap a nyírás utáni szopi közben is odanyúlt, de nem talált semmit, csak kis tüsikéket. Kapásból megállt a szája, elkerkedett a kis szeme és csak simizte a buksiját egy ideig. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sensi

Ezt találtam a mászás fontosságáról:

http://www.babanet.hu/faq/mozgas02.php

Kép

Kép
éva75

Clau
Tündéri Balázska, ahogy hintázik és pancsol!!!

Zsuzsu
Nagyon jók a képek!!!!

Ildi
Talán te kérdezted, hogy mi történt az ismerősömmel: tegnap volt a híradóban és ma már a neten is megtaláltam:

http://vehir.hu/megye/2009-06-20/a_bala ... lladt.html

Az egyik fiam keresztanyukájának a testvére volt, 30 évig volt a szomszédunk.

Közben nálunk nagy munkálatok folynak, már megvettük a lépcsőt is az emeletre és talán 2-3 hét múlva el is készül a gyerekek lakosztálya.

Kép

Kép
éva75

Bettyna
Nagyon édes lehet Szabi az új hajával, tegyél fel majd róla képet!!!
Áron is szereti húzogatni a saját haját szopizás közben.

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket! :D
Sensi...kedves vagy, köszönöm, Norbi már kicsit jobban van. Újra adom neki a homeos bogyit csak most a
15-öst és napi 3x5 golyót, ez bevállik. :D Így nem kell Nurofen sem.
De fogalmam sincs hol fáj az ínye, mert a 4 fog kinnt van és nem nagyon van máshol dudor. :roll:

Éva...Na megjött már???Sajnálom Áront, remélem csak a fogától lett náthás. :roll: jobbulást!

Bettyna...nagyon kiváncsi vagyok Szabi tüsi hajára!Fotózzátok már le légyszi! :D Aranyos lehetett
ahogy kereste a haját.Norbika haja is már lassan a szemöldökéig ér, lehet én is vágok majd belőle.

Baba strandoltatást azért is kérdeztem, mert lehet elmegyünk augusztus elején Mezőkövesdre, és ott a
Zsóry fürdő :D
Csak egy hosszú hétvégére számoltunk, most nem telik többre, de már nagyon várom. :D
köszönöm a tanácsokat!

Nevelés...szerintem is kell mondani hogy -NEM, NEM SZABAD!
A rövid utasításokat hamar megértik a babák. De ahogy Ildi is íírta nekem is néha lelkiismeretfurdalásom
van mikor rászólok eréjesebben. :(
Azt én is hallottam hogy a túl sok NEM se jó.
Norbi még dünnyös is mikor rászólok,mindíg a Dvd-t szerelné,mondom neki hogy -NEM SZABAD!!!
Ekkor visszanéz rám, és dünnyög majd odébb kúszik. :wink:

Sárga dinnye...én még nem adtam. Dinnyefélével óvatrosnak kell lennem, a férjem parlagfű allérgiája miatt. :roll:

Zsuzsu...fogadd részvétem!Sajnálom az anyósodat! :(

Kép
Kép
lovaszkata

Amit eddig evett Norbi:
gyümölcs: alma, barack, sárgabarack, banán,áfonya(babakaja formában), szilva,meggy, cseresznye
(ezt csak 3-4 szemet)

zöldség: burgonya, borsó, sárga és fehérrépa, tök, sütőtök, mángold és spenót(ezeket nagyon hígított formában)
paradicsom,cukkíni, brokkoli :D
Hús: csirke, pulyka, csirkemáj(ezt még csak egyszer adtam)(bébiételbe evett már borjúhusisat is)

Már evett glutén tartalmú gabonát is. És már egyszer adtam babapudingot, imádta! :D

Majd most szeretném bevezetni a feles(sárga)borsót, karfiolt és a natúr joghurtot(egy mokkás kanálnyit)
és majd 3 hét mulva a főtt tojás sárgáját. :wink:

Ki hol tart a Ht-ban?
Karfiol nem csinált gubancot? Felesborsót adott már valaki???

Kép
Kép
lovaszkata

Kata

Még nem jött meg, de a teszt negatív lett :lol: :lol:

Jobbulást Norbikának!!!! Mi is nagyon szenvedünk a fogakkal :cry:

Kép

Kép
éva75

Most néztem a másik kisokosom szerint nem is lehet adni feles borsót csak a 11-12.hónaptól :roll:
Van ahol meg 8-9 hónaptól írják :shock: most akkor melyik jó????

Ja, és saláta,és- finomfőzit is ettünk már, meg céklát(ezt elfelejtettem elöbb) :D
Szóval elég jól haladunk.

Éva...akkor ha negatív niztos meg fog jönni :D
Jobbik eset ha a fogátol beteg, nem? Amúgy ma délben figyeltem, hogy Norbi is szutyorog :roll: mármint az orra :?

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!
Én is szoktam mondani lánykámak, hogy "nem", de ő igazi nehézfegyverzetet vet be:abbahagyja amit csinál, rámnéz, legörbül a szája, és elkezd sírni. :shock: Gondolom a más hangsúly ijesztheti meg, de ilyenkor én is rögtön elszégyellem magam, és ez arra sarkall, hogy rögtön magyarázzam is el nyugodt hangon, miért is nem (a buksisimitől meg a nyugodt hangomtól megint megnyugszik). Ugyhogy szerintem is értik a nemet. :o
Egyébként egy újabb szokással is gazdagodtunk: lehet csikizni lánykámat a talpán, meg a hóna alatt. Eddig rá se hederített, de most már kuncog rajta. :lol:
Sensi: mi (is) még kiskádban fürdünk.
Éva: jobbulást kisfiadnak!
Ildi: mi már ettünk sárgadinnyét, és enyim gyerek is imádja.
Mindnekinek szép estét,
M.

macianyu

Előbb elfelejtettem.
Így néz ki a nappalink(játszóterünk) :wink:
Kép
Norbi már mindent elér :roll:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

LKata!
Nagyon ügyesen ül és kíváncsiskodik Norbika :D
Mi még nem ettünk sárgaborsót,én is úgy tudom,hogy később lehet adni. Megnéztem,az én táblázatomban 12 hós korban :shock: :shock: :shock: - Nna,most már legalább tudom,hogy ez egy óvatos táblázat (resszkessetek anyósok és kínálgatók :lol: :lol: :lol: :lol: )

Múlthéten 4 napig zöldborsófőzit ettünk (rizibizi husival) és nagyon ízlett Tominak. Tegnap kipróbáltuk a zöldbabot és lekopogom,de eddig az sem bántja a pociját :D és ízlik is neki.
Pár nap múlva kipróbáljuk a karalábét vagy a karfiolt is.

Macianyu!

Örülök,hogy jól vagytok és hogy Zengő ilyen huncutka :D

Ildi!
Szerintem is kell a "nem", inkább a következetességen van a nagy hangsúly,mert ha nem vagyunk következetesek,akkor értelmetlenné válik a nem szó is...
Nem tudom ismeritek-e a Gordon módszert,nagyon híres,több könyv is megjelent ebben a témakörben (pl. P.E.T.), a konfliktuskezelők is imádnak rá hivatkozni:
http://www.gordon.hu/

Amúgy szerintem tényleg nem is a "nem" a lényeg,hanem a hogyan és miért. Pl. ha azért nem szabad valamit csinálni,mert a szülőt idegesíti,az egész más,mintha az,amit nem szabad csinálni életre szóló dolog (pl. konnektorba nem nyúlunk). Én igyekszem megmagyarázni miért nem szabad valamit csinálni,meg azért azt is hozzáfűzöm,hogy megijesztett vagy féltettem.
Múltkor azon kaptam magam,hogy elkezdett kúszni az ágy széle felé Tomi és rászóltam,hogy ne menjen arra + azt mondtam,hogy "mert le fogsz esni... " :oops: - Na és szerintem ezt nem szabad... Mert 1. miért esne le 2. nem is biztos,hogy elment volna az ágy széléig 3. csak álmos voltam és lassú és megijedtem... szóval jobb lett volna azt mondani,hogy anya ma lassú,álmos és ijedős,úgyhogy ne menj most arra felé :roll: :roll:
de majd törekszem :lol: :lol:

jujj,bocs,hogy ennyit írtam erről a dologról,kicsit elkalandoztam :oops:

Veronika!
Pálmi nagyon ügyes!

Bettyna!
Én is emiatt aggódtam,hogy nem fog mászni Tomi és valami baj van az aszimmetria miatt. (Emiatt vittem el Dévényeshez) és úgy tudom,hogyha hamarabb kezdene ülni/állni,akkor a gyógytornász visszavezeti őt a mászáshoz. Az a fő lényeg,hogy legyen egy mászós korszaka és ne legyen elfelejtve,hogy kihagyta. Szerintem még ne aggódj,10 hós korig bőven ráér Szabi,az meg még messzebb van.

Kép

Kép
borkaby

Köszönöm,hogy írtatok a napozásról!
Én sem akarnám 11-16-ig kint hagyni Tomit játszani. Olyan szomorú azért,hogy a nyarat nem lehet teljes egészében kiélvezni és már tényleg mindent át kell gondolni. Én rengeteget voltam kiskoromban a Balcsin és tuti ebéd előtt/után is lementünk fürdeni,volt,hogy a délutáni alvást lent a parton vagy a kertben aludtam...
Persze 4-7-ig is sok idő telik el,akkor is lehet jókat játszani :)

Sensie!
Balatonszárszón van telkünk,pontosabban a mamámnak.
Nem mondtam még,hogy írunk-olvasunk? Most kezdte Tomi az Elfújta a szelet oroszul felolvasni,közben meg pörkölt szalonnát ropogtatunk
:P :P
járóka :cry:

Kép

Kép
borkaby

Sensie!itt a dévényes oldalon is vannak erről kérdések: http://www.deveny.hu/index_1022.php?for ... 2_10#id598

Éva!
Nagyon,nagyon jók a képek! Látszik,milyen jól éreztétek magatokat és szuper időt fogtatok ki. :D
Szerintem jól nézel ki!

Kép

Kép
borkaby

Zsuzsu!
Beszéltetek már Ábival?
Írtam privit

Kép

Kép
borkaby

Zsuzsu, nem kötődik negatív képzet a teljes nevükhöz, ha rosszaság esetén úgy szólítjátok őket?

A halált a vezető gyermekpszichológusok egybehangzó véleménye szerint a gyerek szintjén kell elmagyarázni. Pl.: "A nagymama betegségben meghalt. A szíve nem bírta tovább. Többet sajnos nem találkozunk vele. Apa is, anya is szomorú. stb" És annyiszor ismételni, ahányszor csak igényli.

Ildi, Zoli hallja, amikor lelotyózzák Lottit? Nem reagál rá? Gondolom, nem hagyja szó nélkül. Lehet, hogy ahelyett, hogy zavar, most már azt kellene mondanod, hogy többször nem szeretnéd hallani ezt a megszólítást. Nem?

Fegyelmezés: Mivel Gergő még csak gurulva közelekedik, elég biztonságos a hely, ahová leteszem játszani. Ha az ölemben ülve matat az íróasztal fiókjában, ott is igyekszem olyan tárgyakat elhelyezni, ami szabad fogdosnia. Pl. a mobiltöltő Nem kategória. Tehát használom a NEM-et, de rögtön más alternatívát kínálok, amit viszont szabad.

Szbettyna, nekem is ez jutott eszembe, hogy a becézés is predesztinálhatja a gyereket. :(

Lkata, a Nurofent meddig adtad Norbinak? Én ma próbáltam először az esti lefektetésnél, és a gyerek 3 percen belül elaludt. :D
Persze fog még sehol...viszont van nyűgösség ezerrel. :? ráadásul valamelyik nap szinte megállás nélkül nyűglődött egész nap.
A HT-ben sem vagyunk előre, de én nem is sietek semmivel sem.
Gyümölcspépek,
szétnyomkodott jázminrizzsel kevert gyümölcspépek,
répalé,
gyümölcs és répalé együtt.
Kóstolás szinten: borsó babaétel (nem tetszett),
sütőtök babétel (tetszett)
fagyihoz kapható ostyarúdból 1 cm (tetszett)
pogácsa, 5 db morzsányi (tetszett)

Rólunk:
Szuperül sikerült mindkét vizsgám, rojtosra beszéltem a számat, úgyhogy jutalomból holnap reggel 8 órára elmegyek kozmetikába, arcmasszázsra. :D:D:D
Fogalmam sincs, milyen éjszakám lesz...az egész múlt hét egy katasztrófa volt. 2-3 óránkénti kelések, és nagy-nagy házastársi feszültségek a nem alvó gyerekünk miatt... :cry:

Kép
szöszke

Sensi, én például nem másztam, hanem ültem és a mászást kihagyva egyszer csak mentem. Nincs diszlexiám, diszkalkuliám, diszgráfiám, nem voltak tanulási zavaraim sohasem. Viszont mindkét kezemet prímán használtam a zongorázásnál, és karvezetésnél.
Szerintem csakis egyes eseteket szabad vizsgálni, statisztikát nem szabad vonni. Mi lenne, ha pl. nem azt feltételeznénk, hogy azért diszlexiás valaki, mert nem mászott, hanem azért nem mászik, mert diszlexiára hajlamos. Hoppá! :wink: Persze ez túl elvont lenne. :D:D

Kép
szöszke

[quote="marek"]V írta:marekárom nagyon!!! Aztán jöhet a békás pelus... :lol: Nekem meg a virágos... :lol: Hurráhurrá!!!

Borinak annyira anyahiánya van, hogy a már azt se nagyon akarja hagyni, hogy elmenjek dolgozni... :roll: A hasamon mégse lehet egész óra alatt.. :roll: Jó érzés ez, meg minden, de közben meg marha rossz úgy elmenni, hogy tudom, hogy lehet, hogy üvölt. Eddig a bébiszitter volt a sztár, most meg anya a sztár... :lol: :lol: :lol:

Megyek aludni, bár úgyis lassan ébresztés van.. :roll:

Hali :)

Erről az jutott eszembe, hogy 7végén apa elvitte egyedül Lilit és Borit a mamához, és Bori végig üvöltötte az egészet.

2 baja volt:
1. anya hiány :)
2. álmosvolt, és nem tudot elaludni (anya ott lett volna el tud aludni, ezért ez visszacsatolás az elsőhöz :) )

Aztán elaludt a mama lábánál, apa betette a fiókba :D és ott aludt 1,5 órát, és megjavult a csaj...

Hiába no, tudnia kell apának is, mi lehet a baja a lánynak, mert ő még csak sírni tud, ha baja van, és azt nem igazán lehet érteni, hogy miért :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Képzeljétek: megfáztam :( :shock:

Ma éjszaka :(

Ez már milyen buta dolog volt, nem? :D

Mindez az eső miatt lehet, bár becsszó nem jártam alva a tetőn az esőben... ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi:
A beco butterfly II. használtan 27eFT. De ha belevesszük, hogy a babybjörn is ennyibe kerül újonnan, akkor nem olyan kritikus... Csak ezt ennyiért el is lehet adni, míg egy babybjörnt kb 19-20 körül... :D

A beco új ára 40eFt körül szokott lenni... Van, aki tud olcsóbban, ha összefognak, meg ilyesmi...

Szerintem tudnátok használni, ha szereted, hogy Lotti rajtad van, vagy tömegközlekedsz, de nem szereted a babakocsit emelgetni, vagy csak gyorsan le kell szaladni a ház elé, könnyebb feldobni a lányt a hátra, mint a kezedben hurcizni...

Aztán meg jön az a kórszak, hogy anya ölében akarok lenni, de neked dolgod van, akkor is jó egy hátihurci, ami segít neked a kettőt összehangolni.

Bori sokat van az én hátamon :) itthon is...

Mondjuk nekem sokat kell leszaladgálnom, mert jönnek mennek az emberek... mosódió, szóda, borostyánlánc, liliputi és Sensi pelusai miatt :)

Így könnyebb az életem :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Naptej: nekem a maszek (fizetős)bőrgyógyász ajánlott a babámnak naptejet (bioptronos):
La Roche-posay 50 SPF

Kifejezetten babákoknak és gyerekeknek. Ez spray, amit én vettem, mert jobban szeretem fújni, mint kenni ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Bettyna: Szabi nem mászik parádra írok nyugtató szavakat :)
Bori pl. nem kúszott csak 2 percet kb. s bár minden mozgásnak megvan a maga szerepe, előfordulhat, hogy valamelyik kimarad... és ha Szabi kivállóan kúszik, akkor minek mászna? És ha fel akar állni, akkor mi van? Bori elöbb térdelt fel, mint mászott volna (vagy legalábbis nagyon egyszerre csinálta ezeket), ha feláll, kúszik, akkor nincs nagy baj. Biztos fog mászni is, csak lehet, hogy előbb megtanul járni :D
Szóval ne izgulj, Szabi nagyon jól halad a mozgásában! :)

DE ha szeretnéd fejleszteni a mászást, akkor fürdesd a nagykádban akkora vízben, hogy inspirálja a mászásra... Persze figyelni kell, hogy ne merüljön a víz alá :) Bár akkor sincs nagy baj, ha kiemeled a fejét :D de Bori azért csinált mindent olyan hamar, amit eddig megtanult, mert a könnyített terepen (víz) begyakorolhatta a mozdulatokat. Lili pl. még egy percet sem négykézlábazott neki. sőt, ha én négykézlábaztam Borival, akkor is csak felült a hátamra :D :lol: a kis mocsok... Tehát ezt nem tőle tanulta Bori... Csak egyszercsak rájött. Figyeltem hogyan, de nem vettem észre, hogy na most tanult valamit :)

Érdekes dolog ez.

De izgulni nincs okod!!!!! Szabi ügyes srác :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Tovább olvasva:

Betty, az ülés és az állás nem alternatívája a mászásnak... mert azoknál egy helyben ül, de majd észreveszed, hogy van olyan korszakjuk a piciknek, amikor a játékban csak az az érdekes, amíg megszerzi, ha megvan, már nem kell. Borinál ez látványos!

Az a feladat neki, hogy megkaparintsa, ha törik ha szakad :) ez igaz :)

szóval ha ül, vagy áll, az egy dolog, de jön majd az a rész, hogy el akar kapni valami izgalmasat (én egy tál meggyért tanultam meg mászni ekkora koromban, Bori a sárga papucsomra izgult rá :), Lilire nem emlékszem... csak arra, hogy nem akart mászni :( )

És a kúszásnál nem váltogatja a kezét? Vagy a járásnál a lábát? ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata, én tusoltam le... gyorsan száradt, de azért nem teljesen száradt meg estig... Neked?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: szerintem is kell szólni, csak sokszor olyan miatt is szólnak és piszkálják az anyukákat, ami miatt nem kéne. Én streszben éltem Lilivel, pedig nem vagyok para típus, mert nem evett szépen (mint az átlag) és pici is... Addig baszogattak, míg elvittem kivizsgálni. Egy vérvétel és megkaptam a választ, rendben an minden. A doki néni előre megmondta, h valszeg genetika, és amíg bármennyit is gyarapodik, addig nincs ok aggodalomra, és a hugom is ilyen volt... De akkor is. Addig piszkáltak az okostojás anyukák, hogy mindig féltem lemenni a térre, útáltam az egészet, és sírtam, hg ymiért kell az édes, ügyes, aranyos kislányomat lesajnálni, csak mert nem 15kg 8 hónaposan, mint az övék.

Ezért írtam mindig, hogy ne vegye fel senki, ha ilyet mondanak neki.

Lili egyébként úgy fejlődött mint itt a topikbabák zöme, Bori gyorsabban csinál dolgokat, de ő második baba. Lili pici volt, ezért minden járókelő elájult, ha tapsolt, nevetett, számolt a kocsiban ülve :) Szerintem irigykedtek, hogy ő milyen édes kis manó baba (még a fülei is eláltak, és nagy haja volt :) :lol:

Elfogult anya vagyok.

De Lili volt a dévény annáéknál kezelésen, a felcsapott lába miatt, és nem éreztem okot arra, hogy aggódjak, mert valamit nem csinált hamarabb, mint az átlag :)

A barátnőd esetében én is jeleztem volna neki, hogy a dévény módszer milyen jó, a felmérés ingyenes, ha kezelni kell, az csak masszázs, és a legbababarátabb megoldás... Én azt hiszem megmutatnám, hogy megerősítést kapjak a hitemben, hogy minden oké :) Nem kerül semmibe :)

De 10 hónaposan már kellene forogni, hason a kezével játszani. És emlékeztek, mit írtam az elején?

Figyelni kell, hogy ne csak egy oldalon legyenek az érdekes dolgok, mert beáll az izom, és észre sem veszed, de féloldalas lesz a baba, vagy nem fejlődik úgy a mozgása.
Ezt is a dévény annáék mondták nekünk, és Lilinek volt is ilyen baja... Észre sem vettem!
Szóval az is lehet, hogy ennyi az egész, náluk is, és két masszázs után már be is indulna minden...

Nem tudom.

Én is szóltam volna a helyedben. :D

(jó sokat írtam, mi? ;) )

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Tegnap volt a hiradóban, hogy valaki a babáját a kocsiban felejtette, és meghalt :shock:

Mik vannak!!!! Én ezen totál ki vagyok akadva!

Mit élhetett át az a csöp baba??? :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Lányok a naptej lehet, h drága, de nekünk sosem fogy el egy nyár alatt :D
Akkor is drága? :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Macianyu: jó olvasni felőled :)

Drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben menjen felétek, és csak neked csak most kívánok hüsi nyarat ;) Borzalmas a meleg nyár állapotosan ;)

Nekem is hamar nagyobb lett a hasam Borival (oka: +kilók és hogy ki van már nyúlva a bőr, nem kell megint megerőszakolni, hogy elférjetek benne ;) )

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva: irigykedem a balcsi miatt :) és gyönyörű csemetéid vannak :) Nagyon jó ilyen nagy családban lenni :)

fulladás: :(

fogacskák: nem adsz Áronnak fájdalom csillapítót estére, hogy tudjon aludni?
Borostyán lánc? Valami?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Úszógumi: nekem is ilyen van... Lilinek vettem a tescoban anno, most Bori használja, nem lyuk van benne, hanem egy kereszt. És szerintem ez jobb is, mint a lyuk. ;)

Amúgy a nyaralók, strandok közelében, területén lehet ilyeneket is kapni... csak drágábban...

Úgyis megveszed a gyereknek alapon...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vízben a 8 hónapos: pénteken a kánikulában mentünk mi is, Bori végig a medencében volt :D

Élvezte :)

Persze, hogy bent lehet :) Miért ne lehetne?:D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: úgy utálom mikor csikorgatja Bori a fogát... Félek, hogy letöri. Ez volt Lilivel is... jajj

Nem vagy tőle rosszul?

Persze, ha ilyen képet vág, nem tudsz rá haragudni :D :lol:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Veronika: Pálminak nagyon szép lánca van :) És nagyon ismerős is ;) Csak nem a borostyánlánc.hu-ról van :)?

Ildinek vannak ilyen szép kerekszemű láncai ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Clau: gratula az 1. fogacskához! :)

Küldök pw-t :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Lilinek én is vettem ilyen pici medencét, még megvan. Teletettem neki ilyen tescos pici színes labdákkal (100db) és azt dobálta ki a nappaliban a medencéből.. Benne ült és úgy :)

Tök édi volt. Ezzel le is tudtuk a dobálózós korszakot. Csak ült dobálta a lasztikat... egymás után, és nézte merre és hogyan gurulnak...

Megtanulta a labdákat :) Nekem meg nem kellett lasztikat szedegetni, mert volt bőven ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Lotti 5. fogacskájához gratula! :)

Az elesés meg kell ahhoz, hogy megismerje a korlátait. Bori még nem ismerte meg, pedig, nagyon gyakorol ;) Egyfojtában zakózik...
Mindig eldől :)

Úgy tud sírni ilyenkor, meg lehet zabálni :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sensi: én bármire képes vagyok, ha a kislányom zokogva kéri, hogy hozzam őt haza :) A taxi a legkevesebb. Gyalog a kezemben is hazahoztam volna hajnali 3kor is :)

Én ilyen anya vagyok :) (ilyen csaj ;) )

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: kell fegyelmezni, igen. Úgy, ahogy Betty is írta ;)

Szerintem az nem baj, ha lemegy a habtapiról, vagy hogy feláll az asztalnál, de baj, ha eszi a kábeleket, megeszi a homokot :) a könyvet. Ilyenkor kell mondani, hogy nem szabad kicsim, és elvezetni a kezét a szájától, elvenni a dolgot tőle, arréb tenni, ilyesmi...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Úszópelusok:
az eldobható fajta vékony, nem annyira duzzad a nedvességtől, nagyjából benttartja a kakit, és talán megkötheti a pisit, mert eléggé pisiszagú ha leveszed strandolás után...

a mosható: az egy vízzáró réteg, és egy szines anyag összevarva fürdőbugyinak. Az imsevimse az mosható, a dm-es meg nem. :)Ez bent tartja a pisit, ha nem nyúlkálsz be a gumi mentén :)

Kimész a vízből, leveszed a bugyit, ott kell legyen a pisi, mintha egy zacskó lenne a baba popoján :D

Nekünk BM úszópelusunk van :) mosható természetesen ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Zsuzsu: szerintem Ábelnek azt mond, hogy a mama felment a felhők fölé, vagy a mennybe, attól függően, hogy mennyire vagytok vallásosak.

Ha nevelni szeretnéd, mond meg neki, hogy azért mert idős volt és meghalt. És hogy sajnos soha többé nem jöhet vissza hozzátok, pedig szeretne. És mindig néz titeket, vagy valami...

De ha valaha Ábel rossz dolgot csinál, pl konektorba nyúl, ablakon kimászik, stb. akkro vissza tudsz nyúlni ehhez. Kicsim ne csináld, mert meghalsz, és fel kell menjél a mamához, és soha többet nem jöhetsz anyához, ahogy a mamam sem jöhet.

Hátha így megérti, és tanul is valamit belőle.

A kérésednek megfelelően írtam tárgyilagosan, remélem, így jó lesz...

természetesen nem vagyok hideg és kimért.... még az ismeretlen babán is kiakadtam :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

MTücsök: szerdáig lehet leadni a liliputis rendelést!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,

jaj, úgy írnék most én is ódákat, de nem tudok, sajna takarítanom kell, mint az őrült,mert ma 3-ra jönnek érdeklődők a lakás miatt. Már kész a porszívózás-felmosás, most altattam el Lottit, és most jön a fürdőszoba, de közben kávézok, mert megint fáj a fejem (frontérzékeny vagyok :? )... de gyorsan írok, mert átfutottam, csak bocsi, nem mindenre emlékszem...

Köszi-köszi a válaszokat fegyelmezés ügyben, nagyon arik vagytok!

Lotyózás? Szöszke, Zoli is szokott szólni érte, most vasárnap jobban odapirított az apjának :twisted: Amúgy nagyon idegesítő és bár a neve miatt (Lotti - Lottyó) lotyózza, akkor is borzalmasan zavar, annyi neve van, annyi kis becenév és önmagában a Lotti egy szuper név, nem értem, miért nem lehet így hívni???!!! :roll:
De remélem most már többé nem lotyózza le a gyereket! :x :?

Éva, elolvastam a cikket, szegény ember, nagyon sajnálom :cry:

Nymalac, jobbulást neked!!! Köszi az infókat hordozó ügyben, az a baj, hogy nagyon pocsékul állunk anyagilag, nem tudnánk ilyet venni :? Nekem a MT-ok is tetszenek, láttam a honlapon 11900-ért, az még bele is férne talán.

LKata, nálunk Lotti már annyi mindent evett, hogy nem is tudom, hogy fel tudom-e sorolni, na lássuk,

burgonya, répa, karfiol, brokkoli, tök, cukkini, sütőtök, sóska, spenót, zöldborsó, paradicsom, gesztenye

alma, őszibarack, sárgabarack, szilva, meggy, sárgadinnye, körte, banán

és ment már csirkehús, tejpépek (azokat imádja), babapuding, babakeksz, tejberizspép, volt már petrezselyem és kapor a kajcsiban és olivaolaj... asszem ennyi :wink:

Nálunk a karfioltól semmi baja, talán több puki kicsit, de ennyi, tegnap is karfiol-répa volt krumplival.

Norbikának jó nagy helye van :lol:

Szöszke, gratula a vizsgákhoz, nagyon ügyi vagy!!!

Bocsi, de én nagyon béna szakács vagyok (már a szakács szót velem egy napon említeni is nagyképűség), mi az a feles borsó? :shock: :oops: :roll: :lol: :lol: :o

Jaj, mennem kell, kávé elfogyott és még ott a takarítás nagyja, jaj, totál kész vagyok, még jó, hogy nem 30 fok van, de így is folyik rólam a víz és már 55 kiló vagyok képzeljétek. Tuti az egész napos Lotti-lótifuti miatt és mert időm sincs enni, csoda, hogy még van tejem :o

Kép

Kép
nusildi

Ildi, köszi a dicséretet! :)
Nézd, itt vannak olcsóbb, de ugyanolyan jó és szép Mei Taiok is:
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm

Kép
szöszke

Ildi, itt pedig még olcsóbb a Mei Tai :D
http://borameitai.gportal.hu/gindex.php?pg=30212114

Kép
szöszke

Sziasztok!
Megvolt a nagytakarítás!!! CSillog-villog a lakás. Ez így is marad legalább még két-három óráig... :lol: :lol: :lol: Bori szobája szuper lett. Igazi bababarát kis kuckó. Mindent kidobtam, ami nem odavaló. Ágy helyett matrac (arról nem lehet akkorát esni), fotel is ment. Így most csak a legszükségesebbek vannak benn, meg rengeteg habtapi, meg a játékok. Nagyon szeretem... ő mégis inkább az előszobában szeret lenni, pedig ott nincs habtapi, és szerintem nagyon hideg a padló... :roll: Lehet, hogy kéne vennem egy pár papucsot a Borinak??? :lol: :roll:

Evés... mi sehogy sem állunk, de letojom. Amíg van tej, addig nem fogok azon idegeskedni, hogy nem kóstoltunk még karfiolt, meg salátát, meg cukkinit. Persze nem így képzeltem, de ez van.
Amiket már kóstolt (az evés az túlzás lenne):
sütőtök, sárgarépa, borsó
alma, barack, meggy, szilva, banán
rizspép, kölespép, almapép, Sinlac(azt bezzeg megeszi, úgyhogy legalább vacsoránk már van)
csirkehús
ENNYI
Tudom gáz, de ez van. Nem rohanunk sehova. Örülök, hogy a Sinlacot legalább megeszi, még akkor is, ha belecsempészek egy kis gyümölcsöt.
Ja, és az almaszósz csirkehússal...az nagggyon finom!

Olyna rossz idő van, hogy nem száradnak a pelusaim. Kénytelen leszek eldobhatót adni a lányra... :cry:

Ildi
Az MT egy csoda. Imádom!!! Bori is. És szerintem életmentő lehet annak, aki Pesten tömegközlekedni akar egyedül. Sokkal könnyebben eljutsz vele bárhova, mint babakocsival.

Képzeljétek, van egy új babakocsink... :oops: Muszáj volt venni egy olyat, ami simán befér az autóba. Egy sima kis esernyőkocsi...olcsó volt, nem tud semmit, viszont kis helyen elfér és könnyű. És Bori imádja, hogy mindent lát benne. Én meg utálom, mert nem látom Borit... :roll: Szóval maradunk a réginél, ez csak arra kellett, hogy ne a nagyot kelljen ki-be pakolni az autóba/ból.

marek

Kép
szöszke

Szöszke
Az enyém is Bora MT. Mármint amit a talin láttál. A másik liliputis. :lol: De én a Borát jobban szeretem. :lol:

marek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?