Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzskó, ez jóóóóóó :) , nagyon jóó! Remélem nem sokára felénk is beáll egy ilyen ritmus...jó lenne :)
deni78
Budapest

Zsuzskó: gratulálok a napirend beállásához. Nekünk is kb. 3-4 hónaposan állt be, aztán ahogy nő az Olivér folyamatosan változik, én meg igazodom hozzá. :D Igaz, az alvásához nem mindig lehet. Egy tuti fix pont az életünkben az esti 8 órás fürdetés. Ha el is aludna kb. előtte 10 perccel, 8-kor akkor is felkelne... :) Volt már ilyen. Ma este olyan álmos volt a kis drága, hogy orrszívás közben is csukva volt a szeme. Azt hittem megzabálom. Utána akartam neki cicit adni, de csak elfordult, annyira törölgette a szemecskéit. Nagyon vicces volt.

Kép

Kép
mezi_84

Igen, ez ismerős. Nekem az a nehéz, h mire beáll vmi viszonylag szilárdan, addigra jön egy fejlődési lépés, és borul minden . no, amikor ezt kettő csinálja...
de nem szólok rájuk egy szót sem, sosem idomítottuk az egész életünket az ő bioritmusukhoz, sőt, sajnos muszáj időnként belerondítani, ki-be tesszük őket a babakocsoból, aközben alszanak, stb.
Claire
claire

Ma voltunk Olivérrel vérvételen. Ennek az eredményén múlik, hogy abba hagyhatjuk -e a maltofer szedését. Nagyon nagyon jó lenne. Holnap kiderül.
Ma voltunk a hegyen almát szedni. Anyával szedtük az almát, közben az Olivért beleültettem a ládába, amibe az almákat tettük. A kis csibész azt se tudta melyik almát fogja meg. Azt hitte, hogy labda. :D Majd felrakom a képet. Haláli volt.

Kép

Kép
mezi_84

Íme a kép :D

Kép

Kép

Kép
mezi_84

Óóó, hogy egyem meg :D Olyan édes ott az almák között!!! :)))))
deni78
Budapest

Na, megvan a vérvétel eredménye. Már nem vérszegény. Nem kell szedni tovább a vasat. Sőt! Ma voltunk tanácsadáson és súlyban és magasságban is behozta a lemaradást. Tehát csak 7 hónap kellett, mire utolérte a kórtársait. Nagyon büszke vagyok erre a kis csibészre. :D

Kép

Kép
mezi_84

Aaaz igen :)
Mi tegnap voltunk konduktornál (mert hogy ikrek és koraszülöttek). De mindent rendben találtak a fiúknál :)
Ma voltunk hallásvizsgálaton, ott is tökéletes minden :)
Szép hetünk van, ugye? :)))
deni78
Budapest

Mi nem tudom, hogy akarunk - e kistestvért az Olivérnek. Alapból is egy gyereket akartunk, aztán mikor megtudtam, hogy kettő lesz, nem voltunk elkenődve, mondtuk, hogy jó, hát akkor legyen kettő. Aztán most megint úgy vagyok vele, hogy nem hiszem, hogy lesz testvére az Olivérnek, legalábbis nem a közeljövőben. Ha lesz is, akkor nálunk nagyobb lesz a korkülönbség. A tapasztalataikat pedig a többgyerkőcösök majd úgyis megosztják velünk. Azt is hallottam, hogy az is jó, ha a gyerekek között csak 1-1,5 év van, szinte együtt nőnek fel. Csak az anyukának nehéz szerintem az elején.

A 62-es ruhával mi is így voltunk, nem is igen volt neki, egyből az 56-os után a 68-os jött. :D

Lányok, a mászás az olyan a babáknál, hogy egyik nap semmi, a másik nap elindul és mászik vagy fokozatosan észre fogom rajta venni, hogy próbálkozik? Bár lehet nálunk kimarad a mászás dolog...

Zsuzskó: nagyon ügyes Gyurka! Mennyit számít, hogy nem lett koraszülött. Nekünk a forgást az Olivér jóval később kezdte csak el csinálni. Mekkora hátrányt dolgozott le a kicsi fiam ennyi idő alatt. A rendes kora szerint 6 hónaposan forgott, a korrigált kora szerint akkor 4 hónapos volt.

Kép

Kép
mezi_84

Az előbb elfelejtettem.

Beneveztem az Olivért egy babaszépségversenybe. www.prettybaby. hu

Ha van időtök és kedvetek szavazzatok a Rácz Olivérre. Köszi!

Zsebi, veletek mi van?

Kép

Kép
mezi_84

Köszi Zsuzskó! :D

Kép

Kép
mezi_84

Szintén szavaztunk :)
Húúú, tegnap este Zolta nem akart aludni....mikor is aludt el :D kb.23.30.........na jó, nem is ébredt föl éjszaka :)
Szép hétvégét!
deni78
Budapest

Köszi Deni!

Tegnap az Olivér is nagyon nyűgös volt és lefekvésnél kicsit simogatni kellett, sokat nyöszögött mire elaludt. Azt hittem, hogy a náthája miatt volt, de több babástól hallottam, hogy tegnap nyugtalanok voltak a kicsik vagy nehezen aludtak el. Lehet, hogy front volt...

Kép

Kép
mezi_84

Csatlakozom! a nagyok is buggyantak voltak, de a csúcsot Nonó hozta. Tök fáradt volt, elaludt, aztán hipp-hopp felébredt, és mint akit felhúztak. Nyüzsgött, kiabált, rugdosta Jonit, rihegett-röhögött, huncutkodott, de ha nem engedtünk vmit, pl tv távirányítót nyomkodni, akkor bőgött torka szakadtából. Aztán megint kattant, hátamra mászott, lovagolt, hajamat tépte, no ezt nem hagytam, apjával incselkedett, mi már tök álmosak voltunk, de ő nem nyugodott. Végül magam mellé vettem, és vmikor elaludt, de sztem én előbb.Ma bezzeg, amikor a kereszt szülei beugrorrak, h végre megköszönthessék, mert a szülnapjukon nem voltunk itthon, hát úgy aludtak, mint két krumpli egy zsákban :roll:
Claire
claire

Nálunk is tartott még ma is a nyügi, de már kicsit lightosabb változatban. Holnap megyünk a volt kolléganőmékhez szüretre, ott lesz az egész banda. Kiváncsi vagyok az Olivér mit szól majd. Már többször találkozott a csajokkal, volt, hogy vigyáztak is rá, amíg vmit elintéztem. Meg amúgy se szokott kétségbe esni, ha idegenek veszik körül.

Kép

Kép
mezi_84

Csatlakozom! a nagyok is buggyantak voltak, de a csúcsot Nonó hozta. Tök fáradt volt, elaludt, aztán hipp-hopp felébredt, és mint akit felhúztak. Nyüzsgött, kiabált, rugdosta Jonit, rihegett-röhögött, huncutkodott, de ha nem engedtünk vmit, pl tv távirányítót nyomkodni, akkor bőgött torka szakadtából. Aztán megint kattant, hátamra mászott, lovagolt, hajamat tépte, no ezt nem hagytam, apjával incselkedett, mi már tök álmosak voltunk, de ő nem nyugodott. Végül magam mellé vettem, és vmikor elaludt, de sztem én előbb.Ma bezzeg, amikor a kereszt szülei beugrorrak, h végre megköszönthessék, mert a szülnapjukon nem voltunk itthon, hát úgy aludtak, mint két krumpli egy zsákban :roll:
Claire
claire

:D :D hát jól van, nem csak Zoltánál szaladt el a csiga :D ..Ma volt először, hogy bevetettük este 10-kor a porszívóóóóóóóóóóóót :D. Rögtön megnyugodott és csönd lett...ezzel megállapítottam, hogy tuti nem fáj semmije, mert azért azt a porszívó hangja mégsem tudja meggyógyítani, nem de bár? :))))) Ja, és nem kellett ehhez még 2 perc sem....sosem gondoltam volna, hogy ehhez fogunk folyamodni..... :)
Szóval mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát. :mrgreen:
deni78
Budapest

Zsuzskó, sajnos én egyikben sem tudok segíteni, mi kaptuk a sapkákat, de jó mindkét baba fejére (pedig egy méret), Levente is tokás, de szerencsére nem tiltakozik a megkötése ellen (egyenlőre :D ). Na, megyek is, mert bömbi van :roll:
deni78
Budapest

sapival én is eddig úgy voltam, hogy ránézésre vettem a sapit vagy örököltük vagy kaptuk. Számozást eddig még soha se néztem, de gondba lennék.
Nagyon édes Gyurka a fotókon. :D

Kép

Kép
mezi_84

Én is megnéztem a fotókat :D Annyira cukorfalat !! :)
Na, mától külön kiságyazunk :) ....és" már " csend honol a lakásban 8)
deni78
Budapest

Porszívó :lol: persze van gyerek, aki meg bömböl tőle, mert fél, ki érti ezt? De legalább tudod, h van, ami működik! Próbáld ki, hátha egy villanyborotva, vagy egy elektromos fogkefe is megteszi, azt könnyebb utazáshoz elvinni, meg a szomszédok is jobban bírják :lol:
esetleg vedd fel a porszívó hangját magnóra! :lol:

Sapi: mi is sokat örököltünk, de azért már próbáltam kiigazodni rajta, no, az nem egyszerű. Gyerek fejkörfogat méretet max bukósisakban látni, sapiban nem. több féle van: 1hónap szerint (abszolút nem mérvadó, lévén vannak nagy és kis fejű gyerekek). 2. s-m-l típusú számozás, ez ad némi eligazítást 3. számmal jelölt 0-1-2-3, itt a 0 kb a pici normál újszülöttre való. és vvégül marad a nikkelezett szemmérték, de ezt neten rendelésnél nehéz megoldani :lol: íme, összesen ennyi egy 6 gyerekes anya tudománya a sapiszámozásról, úgy érzem tehetségtelen vagyok!
:(
ami a sapi fazont illeti, amíg nincs nagy hideg, h a fülét kelljen ővni, addig a puha vászon napellenzőst szeretem, ami gumis, ezt viszonylag jól tűri a fején, nem cikis a mérete, és ha a napellenzője is puha, akkor a szél sem viszi le a fejéről. (kislányoknak meg "befőtt" sapi, de az most nem érint téged, még :lol:). Hűvösebb időben fülre takaró megkötős, amelyik nem nagyon csípi a kötőt, annak igyekszem lazábbra kötni, és elterelni a figyelmét a felvételről, utána már neklem el szokták viselni. Bár Joni imádja leszedni a húgáról is, magáról is, remélem télen nem fogja csinálni! Naivitás?
nem tudom segítettem-e, annyit mindenképp, h megnyugodj, nem az a gond, h te vagy az "idétlenkezdőanyuka" :lol:!

Ja, tényleg, Pestiek, azaz budaiak inkább. Voltunk tegnap újra bébiúszáson, bevált jó helyünk van 12 éve, ráadásul most nagyon kevesen járnak, nagy medence, tanuszoda, szombat délután, nyugi, csak babuszi van akkor, akit érdekel, küldöm a részleteket, gyertek!

Szép vasárnapot! Claire
claire

Claire :D Már felvettük a hangját...még Apa átkonvertálja,h.cd-re lehessen írni :D Bár Zozóra tegnap nem volt hatással annyira :)

Kérdésem: Hány hónapos kortól ajánlják a babaúszást?
deni78
Budapest

Babauszi:3hós kortól. nekem változatosan sikerült kezdeni velük, de volt amelyikkel 3 hósan kezdtem, ő a legvizesebb ma is, bár lehet, h semmi összefüggés. Mindenestre 3-20hós kor között kell kezdeni, és inkább előbb, mint később, ha nincs semmi eü akadálya.
claire

Mi is szeretnénk vinni az Olivért babaúszásra, csak most még kicsit taknyos. Majd kikérem a doki véleményét, hogy mit szól hozzá. Mert ugye itt van a koraszülöttség és a vesemedence tágulat is. Biztos nagyon tetszene a kicsinek, imádja a vizet. Pár napja már a nagy kádban fürdik, nagyon tetszik neki, hogy van helye a pancsizáshoz. Van is képem róla, csak kicsit homályos, mert telefonnal csináltam, de azért felrakom. Mindjárt. Le kell kicsinyítenem.

Kép

Kép
mezi_84

Kép

Kép

Kép

Kép
mezi_84

Most néztem meg :D :D Kispesti uszodában babaúszás 3500/ heti 1 alkalom (2 órás) :D :D .........nagyon csúnyát írnék ide most, de jól neveltek a szüleim............
Amúgy mi már két napja a kiskádat teleengedjük amennyire csak lehet és "lebegnek" a fiúk.....szeretiiiiiiiik :)
deni78
Budapest

Lányok: szeretném a segítségeteket kérni. Az egyik barátnőm 5 hónapos kisfiának a heréjében vízsérv van és szeretné Budapesten megnézetni egy gyerek sebésszel. Tudtok valakit ajánlani?

Kép

Kép
mezi_84

Zsuzskó, Kispesten.

Mezi, sajnos én nem tudok segíteni.
deni78
Budapest

Mezi, én mindenképp a Semmelweis Egyetem 1.sz. Gyermekklinikájára vinném (bár az előbb olvastam egy anyukának az írását, h.katasztrofális....). Ha ott nincs megfelelő szakember Budapesten, akkor máshol sincs ...szerintem. Igaz, mi is ott voltunk Zoltával és hát oké,h. nem egy kedves orvost fogtunk ki a műtétekre, de attól még valószínű(így utólag látom be), hogy jó orvos volt(igaz, ez "csupán" lágyéksérv volt). Bár jó az embernek, ha egy kicsit barátságosabb a légkör...Én ezt csak a kétszeri kontrollvizsgálat után mondom(a sebészettel kapcsolatban). A párom vitte be mind a kétszer Zoltát a műtétekre és mondta, hogy nagyon kedvesek és aranyosak a nővérkék (kivév amelyik nem, de ők vannak kevesebben :) ). Koraszülöttként Zolta már járt a klinikán és ott is nagyon kedvesek voltak az ott dolgozók. De persze mindenhol vannak kivételek. Szóval szerintem én oda vinném a pici babámat, bármi is van.
deni78
Budapest

Szegény Zsuzskó, szegény Gyurka! Ma Olivér is kicsit hisztis volt délután, már alig vártam, hogy este legyen, nagyon lefárasztott. Mivel még mindig taknyos, semmi változás, így holnap irány megint a doktornéni, de ha nem talál ki már valamit, akkor biztos, hogy nekimegyek és megtépem.

Kép

Kép
mezi_84

Lanyok, csak rohanvast, nagyon nehez ez az evkezdes, most erzem, 6 az tenyleg igen embertprobalo mar gyerkocbol... illetve csak az, hogy jo lenne mindenkire tobbet figyelni, tobbet adni egyenkent nekik...

lanyok, most azert irok, mert szombaton fontolgatom, hogy az osszes oszi-teli cuccot (meg etetoszeket) beszerezni olcson visszaugranek Ausztriaba, az egyik legjobb gyerekbolhapiacra, ahol altalaban megkapok kvazi mindent, amire szuksegem van, nagyon olcson (euro vagy kisebb nagysagrend), jo minosegben, altalaban elsokezbol (a jomodu csaladok jonnek, hogy megszabaduljanak kinott/felhalmozodott motyoiktol).

Nem akar valaki kijonni velem? megoszalana a benzinkoltseg, es kevesbe lenne unalmas az ut... eleg lenne szombat de. indulni, este jonnenk vissza... en viszem a babakat is...
zsebibabak

Sziasztok!
Nonó lázas, tegnap du volt először, semmit nem látok amúgy rajta, adtam neki lázcsillapítót, attól le is ment, evett, játszott nyüzsgött, erre most hajnal 2kor ébredt, felveszem, forró... :arrow: 39.8 :shock:
:arrow: lázcsillapító, hűtőfürdő (beültem vele, mert nagyon ölbe bébi volt szegény), persze joni is feéébredt, ott reklamált a kád mellett :lol:, szóval lement 38.8ra, most meg éppen 37.1 :shock:

Mi a fene ez???

Gyerekklinikáról én is csak jókat tudok mondani!

eltűnt amit legutóbb írtam, :arrow: akikhez mi jáunk, azok Kispesten is tartanak babauszit, Park Uszoda asszem. honlap: www.bebiuszas.fw-hu. ahova mi járunk, ott egy gyerekes bérlet 10000ft/4 alkalom. Nem olcsó, de ez van.
visszaaludtak, megyek: Claire
claire

Hú, Claire, az nem semmi...remélem már minden oké.....hát jó ezt tudni,h.mit kell mindjárt csinálni...remélem nem lesz rá szükségünk. Biztos bepánikolnék....vagyis így már nem.....
Zsuzskó, mi még biztos nem kezdjük..tudod, korai babák :D Leghamarabb jövőre.
Zsebi, nem lenne rossz, köszi, de még nem megoldható :). De Neked, Nektek, jó vásárlást majd! :)
deni78
Budapest

Jaj, Zsuzskó :) Legyen szép "nyaralásotok" és sokat pihenjetek még ha aktívan is fogjátok tenni :)
Én még nem engedtem a látogatókat, a 2 hós oltást is még csak jövő héten kapjuk. Aztán megyünk Anyumékhoz 2 hétre, szívunk egy kis jóóólevegőt :))) (Heves-Borsodi-dombság)
deni78
Budapest

Claire: a férjem is beteg. Nagyon magas láza van, csak nehezen megy le és fáj a torka, ennyi. A doki azt mondta neki, hogy valami új nyavalya és nem szabad viccelni vele, mert akkor kezdheti előröl a gyógyszeres kúrát. Ja és nincs puszizkodás se velem, se a bébivel. :(

Olivért ma visszavittem a drnénihez a náthája miatt. Kaptunk rá orrcseppet és ha keddig se múlik el, akkor irány a fül-orr- gégészet.

Nemrég találtam pár jó babakaja receptet neten. Az Olivéren ma fogom tesztelni, hogy ízlik-e neki. Biztos fog, a kis husika mindent megeszik.

Íme, a recept:

Sütőtök desszert sült almával
(6-8 hónap, tejmentes, tojásmentes)

Hozzávalók:
1 fél sütőtök
1 marék rizs
2 db alma
forralt víz

Elkészítés:
Az almát és a tököt pucold meg, tedd sütűbe és párold meg őket. Közben a rizst is elkészítheted, ezt egyszerűen főzd meg. A fentiek mellett még forralj fel 1 dl vizet és tedd félre. Amikor a tök az alma és a rizs elkészült keverd össze és pürésítsd őket. Majd önts hozzájuk annyi vizet, hogy szószos állaga legyen.

Kép

Kép
mezi_84

Lanyok, csak rovid ikres mama tortenet: hogy veszi eszre az ikres mama, hogy mi ujat tud a babaja...?

Hat ma fogom az egyiket a kertben (mindketto hajacskajat kiszivta a nap, olyan szoszke kobakok mind a ketten most felulrol), atrakom a homokozoba; mivel azt hittem, a bogit hozom, hat ulve raktam be. egy ido mulva mondom Bencenek (vele homokoztam), h kar, hogy Hannat nem tudjuk idehozni, mert o nem ul meg; erre Bence mondja, hogy "de mama, hiszen a Hanna ul itt!" - szegeny Hannacska engedelmesen ucsorgott egy ideje a homokozoban, es en igy fedeztem fel, hogy o is biztosan tud mar ulni, hogy osszekevertem oket...
:wink:
zsebibabak

Zsebi :lol: :lol:
Én mikor picik voltak, főként az előző ikrek, éjjel amelyik felsírt, szt felvettem megsdzoptatni, és néha nem tudtam melyik :lol:

Zsuzskó! mindig, mindenkinek vannak parái, szerencsére az esetek nagy százalékában csak para marad, nem jön be :)

C
claire

Jaj, lányok, tudna valamelyikőtök egy tuti fájdalomcsillapító trükköt a fogzáshoz? Tegnap vettem észre, hogy Zoltának (Ő a kisebb) jön alul a két foga!!!! Holott még csak 17-én lesznek 3 hónaposak :shock: és hát ugye koraszülöttek vagyunk....
deni78
Budapest

Most olvastam, hogy ilyen-olyan dolgokat rágjon......de még nem tud fogni!! Akkor hogy? Szóval az nem jó....
deni78
Budapest

deni: van egy cumi, Magyarországon csak a Brendonban lehet kapni, Razbaby márka, Strawberry a cumi neve. Keress rá neten. Ez egy szeder formájú cumi, egyben rágóka. Be lehet tenni a hűtőbe is, szilikon az anyaga. Igaz 3000 Ft, de amikor Olivér is picike volt és nem tudta megtartani a rágókát, akkor vettük neki, és ha rághatnékja van oda adom neki és nagyon tuti. Vagy kend be neki dentinox géllel.

Ikres sztorim nekem is van. Mentem be a fiúkhoz még a PIC-re és mondták, hogy a fiúkat átköltöztették egy másik terembe, mert kellett az új babáknak a hely. Bementem és csak álltam az inkubátoruk előtt és néztem ki a fejemből. Muszáj volt megkérdeznem a nővérkétől, hogy melyik az Ákos és melyik az Olivér, mert nem tudtam megkülönböztetni őket. Ez után meg állandóan a különbséget kerestem a két fiú között. Nehéz volt találni... Pedig kétpetéjűek voltak....

Kép

Kép
mezi_84

Köszi lányok.
Zsuzskó, volt, de nem gondoltunk akkor még erre....sőt, rikkantások is voltak....szinte megmosolyogtuk :) ...erre kiderül,hogy f o g :)
deni78
Budapest

Zsuzskó: jobbulást Gyurkának és nagyon jó "nyaralást" kívánok nektek!

Olivér meggyógyult, szerencsére már nem náthás. Most viszont nekem van minden bajom, taknyom nyálam egybefolyik. Bocsi. Ez az igazság. :oops: Szerencsére lázam nincs.

Kép

Kép
mezi_84

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
mezi_84

Zsuzskó, jó pihit :)

Mezi, jobbulást! Nem allergia?
Jaj, hát nagyon kis okos, értelmes feje van Olivérnek :)
Mi ma megkaptuk az oltásokat....sokfélét....vagyis hát kombináltak, úgy értem, darabszámra kettőt/bébi :/ Szóval minden combikába jutott egy-egy szuri. Hááááááááát.......mit mondjak...üvöltöttünk, már amennyire ezeknek a cseppeknek engedi a hangjuk :roll:
Délben hazajöttünk, kúpoztunk, persze Zozó 3-szor is ki"kakilta", úgyhogy nem erőltettem, viszont alvás nem nagyon megy neki, szerencsére nincs láz. Levi meg alszik....
Ja, Apa csütörtökön először lesz velük egész nap egyedül (temetés-nagymama). Remélem minden rendben lesz 8)
deni78
Budapest

Deni: sajnos nem allergia. Pedig jobb lenne, mert akkor tudnám, hogy puszilgathatom Olivért, akkor se lesz semmi baja... Már puszi elvonási tüneteim vannak. :oops:
Mi is kaptunk ma oltást. Apa vitte Olivért, mert ugye én beteg vagyok. Féltem, mert nélkülem még nem volt orvosnál sem. De Apa elmagyarázta neki, hogy anya nincs ott és a sírásnál vele kell beérnie és sikerült is megnyugtatnia. Olyan okos! Imádom.

Zsuzskó: tényleg nagyon csibész az Olivér, nem csak annak néz ki. pl. ha látja, hogy valaki eszik, akkor úgy csinál a szájával, mintha ő is rágna és kinézi a kezünkből, szánkból a kaját, így valamit neki is kell adni.

Kép

Kép
mezi_84

A fiúknak ma mosolygós jó reggelük volt, íme:

Kép

Kép

Kép
mezi_84

Akkor az szép reggel volt :) Apja fia :)))
deni78
Budapest

Kezd kihalni a topic...
Hahó csajok, merre vagytok?! Adjatok életjelet! :)

Kép

Kép
mezi_84

Ugyan én itt csak egy kukkoló vagyok, de azért olvaslak Titeket, meg a képeket is megcsodálom mindig. Írni csak akkor szoktam, ha azt gondolom, h hasznát veszitek a hsz-emnek! :D

Claire
claire

Claire :D
Amúgy én is mindig benézek, aztán ha "van mit", akkor írok :).
Holnaptól viszont 2 hétig net mentes övezetben leszünk :))) Végre....frissssss levegőőőőőőő :D
Mindenkinek szép hétvégét! Vigyázzatok magatokra és egymásra is :)
deni78
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?