Új privát üzeneted érkezett!

Kukli!

Tényleg jók ezek a homeós bogyók és egyebek. Most Stodal nevezetű köptetőt vettem a gyerekeknek és tényleg nagyon szuperül hatott ill. serkentette a szervezetüket a gyógyulásra. Nemrégiben a Domcsi belenyúlt Vikica szemébe és nagyon bevérzett neki, erre ajánlottak egy bogyót és kb két nap alatt gyönyörűen helyrehozta. Lehet, hogy majd megpróbálom a tejcihez esetleg... Csak elég körülményesek ezek a homeós dolgok, de ha tényleg úgy hatnak ahogy kell, egye fene. :wink:
Én is köszönöm a köszöntést. :D

Nekem is minden beutalót a dokim ír, a védőnőmhöz nem megy semmi. Az AFP-ért én mentem ma reggel. Nálunk meg van másnapra az eredmény, mert helyben a kórházban végzik.

Ja és akik eddig feltettek: csúcsszuperek a pocakos képek!!!! :D :lol:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Szerintem ennek nézz pontossan utána, hogy mennyi munkaviszonynak kell meglennie, mert én hallottam valami olyat, hogy a suli is "munkaviszonynak" számít, de persze nincs kereseted. Szóval lehet, hogy ha elmész 3 hónapra elmész dolgozni, akkor az lesz a gyás és gyed alapja.
nem akarok okoskodni, de nekem valami ilyesmi rémlik.

a homeopátiához ... nekem anyósom homeopata orvos, szóval mindig magyaráz dolgokat, időnként felforr tőle az agyvizem és már rég nem kérdezek tőle, mert elmondja ... és órákig hallgathatom a választ, de... mindig azt magyarázza, hogy a homeopátia nagy hátránya, hogy megelőzést nem lehet vele csinálni. lehet vele bármit kezelni, de megelőzni nem lehet vele.
Szerintem egyébként nem olyan bonyolult a homeopátia csak figyelembe kell venni a "szabályai" :)
Én Levinél szedtem tejtermelésre golyókat és annyi tejem lett tőlük, hogy a mélyütőbe nem fért már más :wink: :lol:
gabka77

Tencsi,köszönöm a bíztatást!Igazából már nem aggódok,mert nekem nem szokott fájni a hasam,és a barnázások alatt sem fájt soha.Egy hete meg minden rendben,talán már nem térnek vissza a bajok.
Gratulálok a barátnődnek!Igazán szép súllyal születtek a babái.
Nagyon izgalmas érezni,hogy hol itt mocorognak a babák,hol ott.Most pl.egy kicsit elhúzódtak jobb oldalra,vagy csak a növekedésük miatt érzem arrébb őket.
Én is vegyes párost szeretnék,mert lánynevem már van,a fiút még nem is nagyon boncolgattukHa kislányom lesz,Hanna lesz,vagy Nóri.

Kép
heheni
Kecskemét

Gabka, nem lehet egyszerű akkor anyóssal..., remélem más szempontból nem ilyen nehéz vele. Emlékszel, hogy milyen bogyót szedtél a tejcire, mert én már nem, hogy mit ajánlott anno a védőnő, de biztosan el fogja majd most is mondani.

Heheni, szerencsére nekem sincs még sem vérezgetés, sem pedig görcs, csak a doki mondta, hogy ne ijedjek meg, ha esetleg jelentkezne. Remélem így is marad!
Nagyon állat lesz majd, amikor úgy fog hullámozni a pocid mint a tenger! Eszméletlen meccseket fognak majd odabent rendezni, amit persze idekint is folytatnak majd! Az sem lesz semmi, amikor totálisan megfordulnak a pocakban. Domcsi volt sokáig haránt fekvésű, aztán a 30. héten lefordult, az volt még izgi élmény!! Szuper volt!!!! Szép neveket választottál, vhogy nekünk is könnyebb a lánynév választás, fiúval bizony bajban vagyunk.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!!!!

Hű, hát jó sokat írtatok tegnap óta, megpróbálok, reagálni arra, ami érint :)
Erpé: én is ugyanezt érzem a pocaklakóval, furi még hozzá beszélni és kicsit eröltetett, de néha már sikerült úgy, h jól esett :wink: majd, ha már érzem, hogy mocorog bizti természetesebb lesz.
Tényleg!!! Már mindenkinek mocorog? Lehet, h nekem is csak tapasztalatlan vagyok és nem tudom mit is kéne érezni... Elmondanátok nekem?

RSZG: a gyűrűs és az ingás változatot is kipróbáltam. Az ingát anyu csinálta fiút mondott neki. AZtán én még a munkahelyemen megcsináltam a gyűrűs módszert, akkor olvastam róla és nem bírtam ki. Meg kell dumálni a gyűrűvel, h melyik jel lány és melyik fiú. Asszem a kör a lány és az oldalra mozgás a fiú. Na mindegy, kétszer is megcsináltam és olyan határozottan mutatta, h fiú, h totál ledöbbentem. Remélem nem a végyaimta mutatta :shock: mert akkor még csak fiút tudtam elképzelni, lehet megcsinálom mégegyszer....

Jah, a festő kismamáknak üzenem, h nehogy beszívjátok a festéket, mert naon nem tesz jót :!:

Nálam az összes beutalót a terhesgondozó adja és az afp meg az előző vérsoportvizsgálat eredménye is oda ment. De úgy tudom, ha van magándokid,akkor ő kapja. Én okt. 13-án megyek, asszem betöltött 16 hét kell, és nálunk 8-10 nap az eredmény, és aztán mek ultrahangra.

Tencsi, az utóbbi ultrahangnál még nem mutatta a baba a nemét? Remélem nekem mutatni fogja csütörtökön :roll: izgulok!

Nekem az orrom vérzik minden nap, az ínyem néha picikét.

Amúgy a homeopátiás cuccok tényleg jók, szinte mindenre van vmi kütyü, csak alaposan utána kell nézni, meg betartani a tiltásokat.

Kati

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!!
Ha esetleg valaki többet tud erről az egészről hogy a suli is számít-e vagy mi lesz ha abbahagyom és nem dolgozok ? mert a 180 nap sehogysem lesz meg és az elvileg kéne ha többet akarok kapni az alapnál

én még nem érzem hogy mocorog.. pedig aztmondják ilyenkor már lehet:) nagyon várom már

Kép
moncsi89

Lenne egy mindenkihez szóló kérdésem!

Jelentkezzen, akinek van háziállata és mondja meg nekem mit lehet csinálni majd azzal a kiskutyussal, akivel együtt alszunk, és, aki olyan, mint a kisbabánk, mert eddig ő volt az!!! Nem venném a szívemre, ha megbántanám eltiltásokkal, de az új babócot is védeni szeretném. SZóval várom az állatbarát ötleteket :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon
Akkor látom nem vagyok egyedül.. Egy 10 hónapos skótjuhász kutyánk van... Velünk alszik ő is ... vagyis már csak ritkábban. Rossz érzés őt eltiltani attól amit eddig megengedtünk neki, mert imádjuk.

Szépen fokozatosan kell leszoktatni arról hogy az ágyba menjek vagy a kanapén aludjon stb stb...
Én már elkezdtem leszoktatni..Nappal lezavarom az ágyból , csak este jöhet fel a lábunkhoz aludni.. De azért reggel megengedem neki hogy az ágyba köszöntsön hogy felkeltünk mert mindig odajön puszit adni :D
Néha megszakad a szivem hogy elkell zavarnom pedig olyan édesen néz. De muszály valahogy korlátozni őt is ... :(
Most ő a mindenünk, nekünk is olyan mint egy gyerek, sokat van vele foglalkozva, imádjuk mindketten. Valahogy éreztetni kell vele hogy attól függetlenül hogy nincs minden megengedve neki még imádjuk...:) nehéz lesz szerintem eltiltani, de a baba érdekében kénytelenek leszünk.
SOK SIKERT :) :!:

Kép
moncsi89

Papillon, még én sem érzem, hogy mocorog, legalábbis semmi jól azonosíthatót :wink:
Nekünk van kutyánk, szerencsére nem ágykutya, de mellettünk alszik kiskosárban. Mi 3 hónappal a szülés előtt költözünk új lakásba, ott már pl a gyerekszobába be sem jöhet, és valószínűleg a mi hálószobánkba sem (hátha ott alszik eleinte a baba mózesben).
Szerintem Te is most kezd el a leszoktatást az ágyról, nehéz lesz, de nem lehetetlen. Persze játssz vele sokat, és szeretgesd, főleg, ha meglesz a pici, ne érezze, hogy kívül került a körötökön! De bizonyos szabályokat jobb most bevezetni, van még fél éved, ha kell, vidd suliba.

Moncsi, én sajnos nem tudok segíteni, azt tudom, hogy a tgyáshoz, gyedhez az elmúlt 2 évben kell felmutatni legalább 180 nap biztosított viszonyt, lehet, hogy erre a suli is jó, de nem biztos.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Összeszorul a szivem, ha rágondolok, a férjem is imádja, 3 kilós csöppség! Mi is új lakásba fogunk költözni még a baba megérkezése előtt, majd ott kell kitalálni vmit. Jaaaaaaaaaaaaaaaaj, de nehéz lesz ez!!! Azt fogja hinni, h nem szeretjük :cry:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

A tejcsis bogyók : Urtica Urens és Oleum Ricini voltak, mindkettő d4 vagy D6 potenciájú.

Festés: A festésen már túl vagyunk és bár én is tudom, hoyg nem tesz jót a festék szag, nem volt sok választásom :(

Háziállat: nekünk is van egy kutyánk, aki bár gyermekként van számlálva, mégsem jöhetett be sosem a hálószobákba, még akkor sem amikor még nem volt gyerek :)
ennek egyszerü oka, hogy a drágám kerti kutya alapvetően és aludni jön csak be, de olyankor néha annyira koszos, hogy nem szívesen látnám az ágyban a fél kertet :)
viszont azt tudnotok kell, hogy ha nem cseréled ki az ágyat, nem sterilizálod a szobát, hiába tiltod ki a szobából a flórája (bacijai) ott mardnak akkor is a lakásban, szobában. elég csak az ágybajövésről leszoktatni és "bemutatni" az új jövevényt, vigyázni arra, hoyg ne érezze magát elhanyagolva és ne legyen féltékeny.
a mi kutyán úgy vigyáz Levire, persze néha fellöki a játék hevében :)
majd otthonról teszek fel képet Róluk.

Mocorgás: az első mozgások lényegében rebbenések, pici buborékok szaladgálása :)
Levinél én csak a 20 hét környékén tudtam beazonosítani, hogy jéééé ez az, de hisz ezt én már éreztem a 16 környékén is :)

moncsi89: megpróbálom megkérdezni itt a béresektől, hátha ők tudják. ha megtudom szólok
gabka77

Húúú Papillon, nagyon érdekes ez a fiú téma!!! Iszonyatosan kiváncsi vagyok, hogy mi lesz!!!
Még nem mutatta meg magát a kismanók!!! :wink: Talán majd jövő héten, a gyerekeknemét is a 18. héten tudtam meg!

Háziállat ügyben sajna nem tudok segíteni!

Moncsi, én is csak arról a bizonyos 180 napról tudok, ezért is dolgozok most amíg tudok, hogy jobb legyen majd a gyed és tgyás! Kérdezz meg egy tb szakértőt, hogy a suli hogy számít bele. Itt nincs a babanetetn tb szakértő?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Köszönöm Gabka, majd utánanézek! Mennyi idős a kisfiad? Asszem erről lemaradtam, mi még nem nagyon "találkoztunk"!
Édesek lehetnek ahogy a kutyussal együtt játszanak.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Ezt találtam!

Kukli, van benne visszér problémára is megoldás.

A terhesség utolsó havában érdemes az ARNICA MONTANA-t naponta szedni, mert visszér-, aranyér-megelőző, illetve csökkentő hatása van. Mivel kiváló vérzéscsillapító hatású, a szülés után naponta kétszer is szedhető, csillapítja a sebfájdalmat is. Gyakorta előfordul, hogy a terhesség utolsó heteiben sírósabbá, bizonytalanabbá válik a kismama hangulata, ezen segíthet a PULSATILLA.
Ha a leendő anyuka izgulós, és emiatt szaporább lesz a pulzusa, akkor az IGNATIA javasolható, mely csökkenti a feszültséget, az ismeretlentől való félelmet.
Ha elindulnak a fájások, akkor alacsony potenciában a CAULOPHYLLUM ajánlható a fájások ritmusa szerint, mivel a normálisan zajló szülés alatt segíti a méhnyak tágulását.
Szülés után, a gyermekágyas időszakban az ARNICA szedése mellett segíthetünk a gátseb gyorsabb, szebb gyógyulásában, ha az APIS MELLIFICA-t szedi a kismama, mivel a duzzadt területen csökkenti az ödémás gyulladást és fájdalmat. Ilyenkor a jegelés is sokat segít. Gondoljunk még a STAPHYSAGRIA-ra, amely ösztönzi a sebszélek mielőbbi gyógyulását, egyben fájdalomcsillapító hatású.
A tejtermelés fiziológiásan, a szoptatási hormonok hatására indul el, de ha kevés az anyatej, segíthetünk a RICINUS COMMUNIS-sal vagy az URTICA URENS-szel, melyek növelik a tej mennyiségét. Ha nehezen indul be a tej, és az emlő nagyon fájdalmassá, keménnyé válik, a BRYONIA és az APIS szedése hamar megoldást nyújthat, hiszen hatásukra megnyílnak a tejcsatornák, és a megrekedt tej elkezd folyni. Így a fájdalom is megszűnik, és megelőzhető a lázas állapot kialakulása.
Szoptatás alatt nagyon oda kell figyelni a kismama folyadékigényének kielégítésére. Gyakran még ilyenkor is enyhén vérszegény az anyuka. Ezekre a tünetekre megoldást jelenthet a CHINA. Amennyiben vashiány is kimutatható, a FERRUM METALLICUM-ot is érdemes szedni.
Szoptatás alatt megjelenhet hátfájás, ami a szervezet ásványianyag-szintjének csökkenésére utalhat. Ezért a vitamin- és ásványianyag-pótlás mellett ilyenkor a SILICEA szedése is szünteti a panaszokat.
A terhességi hormonok csökkenése a várva várt kisbaba okozta sok öröm ellenére szomorkás hangulatot, baby blues-t válthat ki. Ezen a SEPIA napi szedésével segíthetünk, mely megszünteti az enyhe depressziós színezetű hangulatot, és újból örömtelivé teszi a születés és a kisgyermek csodáját.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tapasztaltabb lányok, adjatok nekem valami tippet gyomorégésre, de először is olyan jó kis kinyitom a hűtőt, oszt ott van-félét, majd csak másodsorban gyógyszertárit, mert ma még nem jutok el a gyógyszertárba, viszont most már ez nagyon nem jó...

Szóval: tea-háztartási keksz vagy inkább tej-kifli, vagy egyik sem, vagy valami más tipp?

És ennek már lehet köze a méh feljövéséhez, gyerek növéséhez? De akkor mi lesz itt még fél évig? :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tencsi, Levike holnap lesz 2 éves :)
épp ma reggel mondtam, hogy két éve ilyenkor még nem tudtam, hogy másnap már anyuka leszek (okt. 11 volt az időpontom)
valóban nagyon aranyos a "két gyerek" együtt, maximálisan megbizom Puppiban, de mégsem ahgyom őket felügyelet nélkül.
Ha Levi kint játszik a kutya odafekszik mellé, néha odaviszi neki a labdáját, de ha a szomszéd gyerekek közeledését fenyegetőnek tartja, bizony közéjük áll.
néha kergetőznek kicsit, Levi kergeti a kutyát, hogy rá tudjon ülni, vagy épp elvegye a labdáját, de látom a kutya mozgásán, hogy ez neki játék és nem veszi támadásnak :)
igyekszünk odafigyelni, hogy vele is mindig foglalkozzunk és ne maradjon ki semmiből, de sajnos nincs rá annyi idő, mint a gyerek előtt :(

nemlajos, nekem annó a tej vált be, kortyonként fogyasztottam, de van akinek a keksz jön be. egyébként a Renit szokták asszem ajánlani (, amire egy barátnőm azt mondta neki anyit ért, hogy akár a háta mögé is dobálhatta volna :wink: :D )
gabka77

moncsi89: holnap megkapom a választ a kérdésedre
gabka77

Húúú Gabka, akkor majd holnap küldök neki két hatalmas virtuális puszit!!!!! Mikor lesz megtartva?

Milyen kutyátok van? Ahogy leírtad, biztosan eleget foglalkozol a kutyussal, mert nagyon szépen bánik Levivel! Kiváncsi vagyok mi lesz ha megszületik a kistesó?

Nemlajos, a Rennie-t már én is hallottam, van akinek bevált, van akakinek semmit sem segít. Próbáld meg kerülni a savas dolgokat, hamar kitapasztalod majd, hogy mi az amitől ég a pocak.

Kép
Kép
Kép
tencsi

köszi szépen Gabka :!: :!:

Kép
moncsi89

Szombaton tartottuk a gyerekzsúrt, jövő szombaton tartjuk a családi szülinapot és holnap apával a rendesszülinapot :)
Szegény hátrányos helyzetű gyermek, "csak" 3x ünnepeljük a szülinapját :)

Puppi keverék kutyus, anyukája bernipásztor, apuka ismeretlen, viszont alig 30 kiló a kicsike :)
Mindjárt elindulok haza, ill Leciért a bölcsibe, aztán majd teszek fel a gyerköcökről képet :)

moncsi még ne köszönöd, csak ha megadom az infót :)

Lányok asszem sikerült vonalzókat csinálnom, remélem behelyeződik :)

Kép

Kép
gabka77

moncsi tgyás témához: én úgy tudom, hogy a szülést megelőző 2 éven belül kell 180 napi biztosítási idő, amibe beszámít a középfokú és felsőfokú intézményben a nappali tagozaton 1 évnél hosszabb tanulmány. Viszont ha még nem volt kereseted akkor úgy tudom alanyi jogon csak gyest kaphatsz. De ha valahol sikerül elintézni hogy bejelentsenek és így állományba kerülsz, akkor szerintem jár a tgyás és a gyed is.
De érdemes megnézni ilyen oldalakat. Pl:
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... i_ellatas/

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Közben eszembe jutott az a fórum, ahol én anno infot kértem ezekről a dolgokról. www.index.hu oldalon Fórum/Életmód/Szülői munkaközösség/GYÁS,GYED,GYES ÉS EGYEBEK oldalon Szakbarbár nevű emberke tud sokat segíteni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kép

Kép

Gondoltam akkor már ha a kutyákról is szó van feltöltök pár képet a miénkről... :) Már egy kicsit nagyobb mint a képen .. 10 hónapos :)
Egyetlen bajom van vele.. hogy sok a szőre ! :D

Kép[/img]
moncsi89

amugy köszi mindenkinek... hogy próbál infót adni

Kép
moncsi89

Sziasztok!

Háziállat: A baba szobába semmiképp nem ajánlatos állatot beengedni. Viszont egyetértek abban Gabkával, hogy egy lakásban tartott kutya miazmái benne vannak a levegőben, a lakásban. Papillon, azt kéne eldöntened, hogy ti mit tartotok megengedhetőnek és mit nem. Nem akarod, hogy továbbiakban veletek aludjon? Vagy hogy bizonyos szobákba bejárása legyen? Ha megvannak az új feltételek, következetesen kell a szabályokat használni. Ha egyszer megengeded, hogy az ágyban aludjon, másnap viszont nem, majd újra igen, akkor összezavarod, és nem tudja mit is kéne csinálnia. Ezen nem fog múlni a szeretet. Fog tudni alkalmazkodni a megváltozott szabályokhoz, lelki sérülés nélkül, ha ezen túlmenően nincs elhanyagolva, és foglalkozol vele.

Gyomorégés: Előző terhességem alatt (tehát az első trimeszterben) elég sokat szenvedtem tőle. Meg egyébként is, ez már a plusz kilóknak köszönhető. Szóval csak személyes tapasztalatot tudok mondani. Nálam vannak bizonyos ételek, melyek előhozzák. Pl. kenyér, kifli, péksütemény...stb. Néha a paradicsom, paprika. Ha ezeket minimalizáltam, akkor jobb volt. Ha elcsábultam és előjött a rágózás bevált. A kolleganőmnek az alma segített. De kifejezetten a terhesség alatt, nálam azt jelezte, hogy ideje ennem. Ja és még valamire hatványozottan jött elő, ha ideges voltam. Szóval a stressz. Nekem a Reni is bevált, de egy idő után zavart, hogy gyógyszerrel kell élnem.

Kép
Kép
tessza76

Jobbulást a betegeknek.

Úúúúúgy, de úúúgy szeretném már én is érezni Halacskát. Eddigi összes érzésem néha, mintha egy vízzel telt lufi lötyögne a hasamban. Egyébként ezek a kezdeti érzések belülről jövőek, ugye? Szóval egy kis párnázottság mellett is érezhető?

Moncsi, hogy hogy nem voltál még UH-on? Doki már látott?

Kép
Kép
tessza76

tessza76 mert csak a 13. héten mentem nőgyógyászhoz, és lemaradtam a 12 hetesről... aztmondták hogy akkor már csak a 18 hetesre menjek ... és most akkor vérvételre...
Sok ismerős azt mondta hogy nem baj hogy csak iylenkor mentem mert legalább jól megtapadt.... Hát remélem hogy tényleg nem baj hogy kicsit későn mentem dokihoz :S

Kép
moncsi89

Moncsi továbbítottam, holnap jelentkezem Nálad.

Csatolom az ígért képeket a gyerekekről :)
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.7744.jpg[/img] Levi+Puppi Kép gyiaaa :)

Kép Ők

remélem nem zavartalak Titeket :)

Kép

Kép
gabka77

gabka jaaj nagyon édesek :)
és köszönöm szépen hogy utánaérdeklődtél :)

Kép
moncsi89

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, látom beindítottam a kutya témát :) örülök!

Nehéz döntés lesz a kiskuty kizárása, majdmeglátjuk, hogy viseli 8)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nálunk macska van, kinti-benti, vagyis saját ajtója van. Lassan nekünk is át kell írnunk az eddigi szabályokat, utolsó pillanatban ezt semmiképp nem lehet.

Gabka! Nagyot néztem, amikor írtad, hogy a béresektől fogod megkérdezni! :lol: Aztán leesett. :D :oops:

Moncsi! A feketeteát nem ajánlják a teintartalma miatt, ami olyan, mint a koffein. Én mindig is nagy teás voltam, most is iszom, bár most gyakran iszom másféle teákat is, ami épp jól esik.

Kuklika! írtad, hogy a kólát kívánod. Nekem 1-2-szer volt, hogy megkívántam, akkor vettem is, de nem ezt a műanyag flakonosat, hanem olyat, amit régen is lehetett kapni: kis üvegben. Nagyon jól esett meginnom. Azóta megint nem kívánom. Biztos megvolt az oka, és biztosan nálad is van oka, hogy kívánod, annak ellenére, hogy tényleg nem túl egészséges.

Moncsi, Gabka! Édesek a kutyusok, gyerkőstül. :)

Mocorgást én még nem érzek. Egyszer volt, hogy párszor megsajdult baloldalt lent valami, valahol a petefészek környékén, mondtam is páromnak, hogy most biztos történik odabenn valami, mert elég ritmusos volt a sajgás megjelenése. Aztán abbamaradt. :D De mocorgásból még semmit.

Masut
masut

Sziasztok, jó reggelt!

Megyek ma reggel AFP-ra, meg várom, h Samu felébredjen, és indulhassunk bölcsibe. Szegénykémet, ma jó korán viszem.

Nekünk nincs cicánk-macskánk. Panelban lakunk, de ha végre egyszer családiházban kötünk majd ki, akkor mindenképp szeretnénk. Egyszer volt cicám (még középiskolás voltam), de el kellett költöznie, mert apu és én is durván macskaszőrallergiásak lettünk. Az is lakásban volt, háznál valószínűleg nem lenne gond.

Ja, van halunk :) Egy jó nagy akváriumnyi - Samunak vettük a második szülinapjára, és imádja azóta is nézegetni őket.

Moncsi, szerintem is ihatsz teát, és még fekete teát is, csak persze nem számolatlanul nagy mennyiségeket. Van néhány gyógynövénytea még, amiről azt mondják, hogy a terhesség alatt csak mértékkel, de mivel én elég ritkán iszom gyógynövényteákat, ezért ezeket nem tudom... De pl. gyümölcsteát biztos lehet fogyasztani.

Gyomorégés: Nemlajos, remélhetőleg csak időleges volt ez a baj, nekem Samunál valóban a terhesség vége felé jelentkezett ez a tünet. Arra viszont már nem volt jó igazán semmi, illetve a Rennie használt valamennyit. Főleg éjszakánként volt rossz, állítólag a fekvés miatt. És pl. a magas párnával való alvást ajánlják erre az esetre (hogy maradjon a gyomorsav a gyomorban) - no ez nálam mission impossible. Nem tudok párnával aludni.

Gabka, Levinek nagyon boldog második szülinapot!!! És jók lettek a vonalzók.

Szép napot, Samugyerek ébredezik.
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!
Nem tudok visszaolvasni, mert Botka ölemben garázdálkodik, de

LEVINEK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT Kívánunk! :)

Amúgy tegnap dokinál minden ok volt, Villő megint meg sem állt. 81 mm, és előrehozta a dátumot, amit nem értek, de mindegy. Majd később jövök.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Drága Levi!

Második születésnapod alkalmából kívánok Neked nagyon sok boldgoságot!

Milyen tortája volt? A zsúrt élvezte? Mi is tartottunk idén már a gyerkeknek és nagyon bírták. Jó meleg volt, kint tudtunk lenni és szuper volt. Ha vkit érdekel, itt meg tudja nézni a képeket: www.timar.atw.hu

A képek csúcsszuperek!!!!

Erpé, Samu mikor kezdte a bölcsit? Szereti?

Erpé, Kukli, Gabka a ti gyerkőceitek isznak éjszaka? Nem tudom már mit csináljak a Vikivel, mert képes meginni éjjel egy egész kanna teát. Aztán reggel úszik a pisiben. Szeretném visszaszoktatni a vízre és lassan arra is, hogy éjszaka is rendes pohárból igyon ne a csőrősből. Pláne ha majd az éjszakai szobatisztaságot is szeretnénk majd elkezdeni.

Fájogat a torkom.... :cry:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kukli, de jó!!! Örülök, hogy Villővel minden rendben! Kis örökmozgó!!! Jó korán kezditek ti is a napot!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jó reggelt lányok!
Egyelőre gyomrom ma már rendben (tegnap tejjel majd este egy kalcium pezsgőtablettával gyógyítottam, jó lett), de majd meglátjuk, mi lesz estig.
Énisénis rakok fel fotót Mogyoróról! :roll:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nagyon tüneményes a kis Mogyoró!!! Hogy néz azokkal az édes szemeivel!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tessza, nyugi én is ki vagyok párnázva, de a mocorgást először belülről érzed, aztán később kivülről is érezhető lesz, a párnák ellenére is :)

Nagyon köszönöm Levi nevében is a jókívánságokat! :)

Teszek majd fel szülinapi képeket is, de tudjátok csak otthonról, melóhelyen nem tudom lekicsinyíteni őket.
Két torta is volt, mert az egyik kis vendég 12 órával fiatalabb csak Levinél és neki is szántunk egyet :)
Nagyon édesek voltak, ahogy csapatban fújták el a gyertyákat, ezért raktam több gyertyát a tortára, hogy mindenkinek jusson elfújni való. Úgy kb 15x kellett újra meggyújtani őket :)
Szépen játszottak, szétszedték a fél lakást, mert sajnos nem lehetett kimenni, hideg volt.
Pedig amikor Levi született 2 éve, pántos pólóban és papucsban mentem szülni :)

Levi is iszik éjjel, de én maradok még a csörös pohárnál éjszaka, mert Ő szereti ölelgetni a poharát, amig visszaalszik :)
Ő csak pár kortyot iszik és csak vizet.
Alapjáraton csak vizet és tejet iszik, ritkán kap gyümölcslevet is, de inkább csak a viz meg a tejcsi.

Levi júniusban kezdte a bölcsit (akkor nyitott meg) és nagyon szereti. Egy rövid ideig volt csak reggel pici sírás, de most már alig várja, hogy átcseréljük a cipőt és vágtázik befele. Néha még köszönni is elfelejt :)
Na jó hosszú lettem megint, bocsi :)

Kép

Kép
gabka77

Ezt az oldalt ismeritek?

http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html

én az előző terhességem alatt is nagyon szerettem nézegetni a képeket és olvasgatni, hogy éppen mi történik odabent :)

Kép

Kép
gabka77

Akkor én is felrakok pár képet a kicsiről :P Kép Kép Kép

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Köszi a tippet, nézegetet az oldalt :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Tencsi, megnézegettem a képeiteket, nagyon édesek a kicsik.
és minden elismerésem, hogy az ikrekkel ilyen mosolygós maradtál végig :)

Kép

Kép
gabka77

Gabka, szuper! Nagyon várjuk majd a képeket! Édesek lehettek a gyerkőcök! Meg kell őket zabálni!

Köszi a tippet,megnézem az oldalt! Szeretem én is nézegetni az ilyesmit, hogy már milyen lehet az a kisemberke odabent, hogyan fejlődik.

Köszi, hogy leírtad Levi éjszakai ivási szokásait!!! :wink: Nem régóta isznak ők is gyümölcslevet, azt is higítva, de azóta a Viki nem hajlandó mást inni, múlt héten, hogy beteg volt, kapott teát teát és most az a favorit. Domcsi negyed annyit nem iszik éjjel. Viki is szeret úgy aludni, hogy magához öleli a poharát, vagy éppen fogja és nem ereszti a kezéből.

Köszönöm a dícséretet a gyerekek nevében is! Sokszor a falat kaparom ám, most nagyon nehéz velük. Domcsi eszméletlen hisztiket tud levágni és nem nagyon tudunk vele mit kezdeni. De hát imádni kell őket, úgy ahogy vannak, még ha néha fárasztó is!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Papillon, csodaszép a te kiskutyád is!!! :D

Kép
Kép
Kép
tencsi

Cuki kutyusok, Imádom őket!! :lol: , milyen aranyos, ahol épp a pici nyúzza :)

Nemlajos, a Renire azt mondta egy orvos az egy ismerősömnek, "most vett épp egy zacskó szóda-bikarbonát, csak ötszörös áron" :?

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Mindenkinek szép napot!

Tegnap megjött a Down kór, eredményem, kód alapján le lehetett tölteni netről, meg kinyomtatni, negatív.

Megyek 12-re háziorvoshoz, remélem bepecsétel, meg megcsinálja az EKG-t helyben, nincs kedvem ezért a belgyógyászatra menni. 6-ára bejelentkeztem nőgyógyászhoz is, 8 hetesen vizsgáltak meg utoljára, előtte meg jó pár éve, most is úgy vagyok, jaj csak meg ne vizsgáljon, nem tom miért van ez , régen azért nem volt ilyen kellemetlen ez nekem!!

Megyek is készülődni :? , miért kell mindig menni valahová :roll:

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Helló!
Most kicsit több időm van. Botka remélhetőleg épp elalszik. :)
Papillon, sztem nem lehet, kell elmondani, biztosan tudni fogod. Már nemsokára tuti. Van egy bnőm aki 21 hetes, és ő még nem érzi. Azt már nem értem. De minden ok velük.
Hú Tencsi ez kimerítő válasz volt. Köszi. Akkor nekem „árnikára” van szükségem. Vagyis lesz.
Nemlajos gyomorégésre: rennie korlátlanul (nekem jó volt, bár nem sokat égett a pocim), vagy pattogatott kukorica. Illetve hamlet, bioköles, buláta.
Tencsi mi nemhogy éjjel nem iszunk, hanem általában is. A folyadék nagyrészt a tápszer (este-reggel), meg a kajában lévő (bár enni tud rendesen) képezi. Kb. napi 2-3 dl amit iszik is. Ma direkt adtam neki kubut (már mindent próbáltam). Eredmény, benyomta a 1,5 dl-t, de nem ebédelt. Szval nem tudom néha mit tegyek. Remélem farkas éhesen ébred. :)
Érdekes, hogy Domcsi a hisztis. Az ember nem ezt gondolná. :lol:
Bea örülök, hogy neg. Az eredmény.
Nekem tegnap a doki elrontotta a kedvem rendesen. Sztem túl érzékeny vagyok. :oops: Bejelentkeztem 18 hetes korunkra 10.20-ára uh-ra. Akkor leszek pont 30 éves. Gondoltam ennél jobban nem indulhat a reggel, hogy a kis család együtt kuksizik odabentre, és kiderül, Villő valóban Villő e. Erre megkért, menjek egy héttel később, és „inkább vele töltsem ezt az estét”. Imádom meg minden. Sosem cserélném le, de én aznap reggel akartam uh-zni. :cry: Hazafelé majdnem bőgtem. Zsolti nagy szemekkel nézett és ölelgetett. Bizti a hormonok. De 20-án addig fogja nézegetni Villőt, amíg meg nem mondja mi legyen a neve. :) Addig nem öltözök fel. :lol: :lol: :lol:
Na mindegy. Tiszta dinka vagyok. Időpontom meg a márc. 25-30-ról átkerült 20-23-ra. Pedig A baba elég kicsi, 16- hétre (81 mm). Na mindegy. Sztem belövöm a 25-ét, és akkor nem hisztizek egy kis túlhordáson, ha meg előbb jön, legalább meglephet. Jövő szerdán megyek afp-re. Na bocsi. Kicsit hosszú lettem. Megyek Tencsigyerkőket nézni.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Aranyosak a kutyák :)

Levinek Boldog Születésnapot !!!

Én ma voltam vérvételen a 12 hetest és a 16 hetes vérvételt is most kellett megcsinálni:) Ugyhogy jó sokat vettek.. Egy hét múlva meglesz az eredmény is...
ÉS akkor nemsokára UH:) Már nagyon várom

Kép
moncsi89

Jah még annyi, hogy a doki megjegyezte meglepetten, látja mennyire nő a hasam. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok,

Kutya/macska téma: Én annak a pártján vagyok, hogy ahol újszülött vagy csúszómászó baba van, ott szőrős állatnak nincs helye. Viszont láttam több ellenpéldát és a gyerek megszokja, hiszen beleszületik....
Szóval szerintem sok mindent meg lehet oldani, de amit tudni kell, hogy az állatban soha nem lehet teljesen megbízni, mivel nekik is vannak érzéseik és könnyen lehetnek féltékenyek. Egy baba vagy egy kisgyerek meg nem tud védekezni...

Pappilon: Írtad, hogy ha nem engedsz meg a kutyának mindent, akkor majd úgy érzi, hogy nem szereted. Ez nincs így. A kutya tartás nem csak szeretgetés, hanem nevelés is. Ez belőled jön és nem a kutyából... Megjegyzem, hogy a gyereket is szeretni kell, de nevelni is kell. Azért mert vannak szabályok és határok (amire a gyereknek szüksége is van, mert biztonságot ad), még nagyon szeretheted. És a gyereked is feszetegtni fogja a határokat. És egy kutya sok mindenben olyan, mint egy kisgyerek... (Elnézést attól, aki ezt a gyermekére sértőnek érzi)
Bocsi, hogy bölcselkedek, de én már keményen szívok azzal, hogy mások meg nem nevelt gyerekei hogy viselkednek az óvodában és iskolában....

Katka

katka22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?