Új privát üzeneted érkezett!

Huh köszi Tami! megnyugtattál.
Igyekszem sokat pihenni, meg "nyugizok" :)
Örülök, hogy a babának ez nem jelent gondot.

KépKép
columbine

Encsi, nekem is átküldenéd? Bár ez az őssejtes dolog számomra sem túl megnyerő, de hátha meggyőző. r.zsoofi@gmail.com

Nálam pont hogy a tegnap volt az első jobbnak nevezhető nap.
Sőt, eddig minden este totál ki voltam purcanva, meg volt, hogy túlóréztam, képzeljétek decemberben egyszer majdnem éjfélig reggel fél8-tól. Na , igen, ezért már veszélyességi pótlék járna :-)

Hogy lehet a kis táblázatba felkerülni? :oops: olyan jó volna....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!

Ha megadod az adataid, Szuszu beír téged is!
Ha egy kicsit visszanézel, látod majd miket írogattunk be.

Tök jó, sikerült fényképet feltennem :) ti is látjátok?

KépKép
columbine

Igeeeeen:) nagyon jó a fotó columbine!

nekem nem sikerült, pedig a méret is megfelelő volt:((

sniky

kaptam infót a Kútvölgyi kórházról más topicból:

"Kútvölgyiben a szülésnél apa is benn lehet. Mi voltunk benn már a kórházban, csak úgy besétáltunk és beszélgettünk egy szülésznővel, ő még azt is felajánlotta, hogy körbevezet minket. Nekem tetszett, és úgy tudom, hogy látogatásnál nem mehetnek be a rokonok, csak apa a szobáig."

ezek alapján szimponek hangzik, de hát mindent szeméylesen a legjobb megtapasztalni.

columbine: jó a kép!!!

aprooka: én kérdeztem a védőnőmet, hogy nem baj, ha a vizsgélatokat csak a 12, heti UH utén csinéltatom-e meg és azt mondta, hogy egyáltalán nem. Szóval én majd a 13. héten megyek el a vérvételre, meg EKG-ra. A kiskönyvvel egyébként aztén már a legtöbb helyen nem kell vizitdíjat fizetni majd. Ti mentek szemészetre is? Nekem kéne szakvéleményt kérni, hogy szülhetek-e normálisan, mivel -4,5 az egyik szemem. De szerintem nem lesz gond vele.
lei

Én sem voltam még semmilyen vizsgálaton, sőt a dokim azt mondta, hogy egyelőre még a védőnőt sem kell hívogatni. Amúgy is az unokatesóm védőnő (csak sajnos a Dunántúlon) és ha kérdésem van, akkor őt bármikor hívhatom. Én kedden megyek a dokihoz megint és gondolom akkor már megmondja, hogy milyen vizsgálatokra kell majd mennem. Ti hallottatok a toxoplazma vizsgálatról? Tervezitek, hogy megcsináltatjátok?

szuszu

Nikianyu!
Én úgy csináltam, hogy 80*80 pixel legyen és kevesebb mint 6 kb. Előtte én is nagyobbat akartam betenni és visszadobta. Biztos valami méret bibije lesz. Ha nagyon nem megy, dobd át és átméretezem neked photoshopban :)

KépKép
columbine

Szuszu, nekem ma csinálták a toxoplazmát, mert szóltam a dokinak, hogy van cicám és kérem a vizsgálatot. Magától nem küldd, neked kell kérni. És hát van egy kis hátsó szándékom is, én imádom a spanyol sonkát, de mivel az nyers hús addig nem ehetek, amíg nem 100% hogy átestem ezen a fertőzésen.
A doki kicsit morgott, hogy felesleges, mert régóta van a cica, de én ragaszkodtam. Egyébként én mindenkinek ajánlom, mert legtöbbször nem is macskától, hanem mosatlan gyümölcstőlvagy nyers hústól cuccoktól lehet elkapni.

KépKép
columbine

ja, azt elfelejtettem, hogy a vérvétel keretein belül csinálják meg azt is.

KépKép
columbine

próbálkozom még a képpel egyelőre:) de azért köszi a segítséget columbine, aranyos tőled!

sniky

na úgy tűnik sikerült, bár jól össze kellett nyomni:)

sniky

Én is megcsináltattam a toxoplasma vizsgálatot és negatív lett. Pedig van cicám és mindenhol megfogdosok, szeretgetek minden cicát. Sőt a rubeola védettséget is megnézettem, mert nem emlékztem rá, hogy átestem-e ezen a betegségen korábban. De úgy tűnik igen :)

Én is szeretém kérni az őssejt infót erre a címre: lyzyl@freemail.hu
Vendég

Megpróbáltam elküldeni, de most nem tetszett a számítógépnek! Este már lesz rajta Outlook aztán azzal elküldöm akkor mindenkinek!

Toxoplasmat nekem is fognak nézni, de remélem ezért külön most nem vesznek vért tőlem, mert nagyon utálom! majd 12 héten, amikor amúgy is kéne... :lol:

Kép
encsike87

Aprooka, de már voltam vérvételen, a 7. héten! meg a kiskönyvem is megvan már.. az első labort meg ezeket már letudtam! elvileg most csak UH-ra mennék, de még úgyis hozzátesz egy két dolgot...

Kép
encsike87

Sziasztok

Columbie, szóval a dokim azt mondta, hogy nyugodj meg semmi gond egy kicsit szaporább a szivet (gyorsabban ver), nem kell agódni, lehet hogy izgultál vagy egy kicsit túlhajszolod magad, de ne fél a babára nézve semmi veszélyt nem jelent. (még mondott valamit hogy a pajzsmirigy is okozhat ilyet). Szóval szerinte se izgulj minden rendbe lesz.

Én például úgy jártam amikor a lányomat szültem, hogy császár előtt is kötelező ekg-ra menni és annyira izgultam, hogy a doki 10 perc próbálkozás után feladta és mondta hogy ennyi. (mondta hogy ne izguljak már de hát ezt nem lehet szabályozni, tudod belülről jön nem tudja az ember leállítani.) :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74

Sikerült!!! :) elvileg elküldtem! ha egy két órán belül nem kapjátok meg akkor szóljatok :)

Amúgy az én email címem eniko87@t-online.hu

Majd képet én is próbálok feltenni, de ahhoz sok türelmet kell gyűjtenem :)

Kép
encsike87

köszi encsi, szuper!

sniky

Jók a képek lányok, majd én is rakok fel ha sikerül. :lol:

Kép
Kép
minimano74

Köszi, köszi Gabi!
Mostmár teljesen megnyugodtam. :)
Nem tudom mi lehetett velem, de eszembe jutott, hogy ti is panaszkodtatok, hogy szarul voltatok, lehet hogy rajtam így jött ki a front. :) Nade, a lényeg a kis picur, ő tutira jól van.

Nézem a postámat. :)

KépKép
columbine

Jaja, és Niki, szupi a fotó!!

KépKép
columbine

Addig is ő az én egyetlen kislányom a tavalyi szépségversenyen. :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
minimano74

Ő meg a mi kicsi Sissy hercegnőnk!! Kép [img]
a lányom meg most ilyenre vágatta a haját mert megunta az a hosszút
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 7.3227.jpg[/img]
Remélem nem utatlak titeket a képekkel

Kép
Kép
minimano74

Na itt a lányom képe,ami az előbb nem ment át. Kép

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!
Először is gratulálni szeretnék minden kismamának, és örömteli kellemes várandóságot kívánok mindenkinek.
Ha lehetséges akkor csatlakoznék én is. Marcsi vagyok, 10 hetes kismama, valamint 3 éves 4 hónapos kisfiú boldog és olykor fáradt anyukája. Ha minden jól alakul ,akkor a Péterfy Sándor utcai korházban fogok szülni mivel a dokim ott praktizál, bár a hideg is kirázz amikor arra járok, mert eléggé rossz állapotban van, de a nőgyógyászat elég jó, és alapítványi szoba startból….. ha bent leszünk.
Az álmatlansággal küzdőkhöz én is csatlakoznék, pedig este mire lefektetem a kis terroristánkat, nagyon fáradt vagyok, de amint ágyba kerülök arra az álmosságnak husssss…….. :roll:
Hát irigylem azokat a kismamákat akik folyton aludni tudnának, és ezt használják is ki, mert később erre kevesebb lehetőség lesz.
Na befogom a mondókámat így ismeretlenül………..
További kellemes pocakosodást
Marcsi
Vendég

Szia Marcsa :-)

Sniky, Columbine, jók a képek :-D

Megkaptam ma a vércsoport és ellenanyag eredményemet, és az van rajta, hogy Anti-E ellenanyag van a véremben, és direct coombs: negatív. Mond ez nektek valamit? Nektek volt valami hasonló??

Azt is ráírták hogy 3. trimeszterben kontroll vizsgálat javasolt, és 1 hónap múlva meg kéne vizsgélni újra a véremet, és a férjemét is...

yuyu79

Eddig azt tudom erről, hogy nem veszélyes a babára ha minden igaz... de holnap reggel megyek a dokimhoz, és akkor kikérdezem...

Amúgy valami ABO összeférhetetlenségre utalhat... de az rh-összeférhetetlenség rosszabb, az komoly problémát okozhat...

yuyu79

Szia Kitti!

Az én dokimnak egyenlőre nincsen magánrendelője,az előző kórházigazgató nem engedte hogy sote 1 es orvosok rendeljenek magánban is.De ő tavaly nyugdíjba ment,és az új már engedi.Uh-ra az alapítványiba megyek és utána az ambulanciára a dokimhoz.
Én is ugy tudom hogy itt az orvosok nem mondanak fix összeget,ahogy az anyuka gondolja.
Voltál ma tornán?Milyen volt?

Veronika
l.veronika

sziasztok!

hazaértünk már egy ideje az orvostól. iszonyat jó fej volt, a XI. kerületi SZTK-ban, dr. Horváth Ferenc. örülök, hogy végül hozzá mentem, bár sajnos annak ellenére (columbine!), hogy vállal szülést, augusztusban épp nem, ugye a nyári babák "hátránya", hogy nehéz jó, neked szimpatikus és éppen dolgozó orvost találni!

amúgy a szülési dátumot élből átjavította, így most az augusztus 16. helyett augusztus 26-30 közöttre jósolja a ciklusaim miatt, de persze mindenképpen szeretném, ha előbb jönne. nem akarlak itthagyni benneteket! :)) meg amúgy is, szeretném, ha oroszlán lenne, mint az anyja :P na jó, ez csak vicc, igazából teljesen mindegy, hogy milyen csillagjegyben születik!

ja, a másik, hogy febr. 7-re kell bejelentkeznem a 12 hetes uh-ra. már nagyon várom!!! :)))

holnap reggeltől úton vagyok, úgyhogy csak este tudok rátok nézni :( addig is jók legyetek!

üdv az újaknak!

jó éjt!

sophie27

Encsi köszi, megkaptam.

Minimanó, nagyon szép kislányod van!

Üdv Marcsi! Hát igen, az álmatlanság tényleg nem túl jó dolog. Mit keresek én is itt ilyenkor??? Pedig 11-kor fektettem le szegény lázas fiamat :( és többször keltem fel hozzá. De azt hiszem most is mennem kell
Vendég

Vaklárma volt, csak álmában beszélt, úgyhogy visszajöttem még egy kicsit.
Mi az az ABO meg rh összeférhetetlenség? Ha valaki tudja írja meg légyszi!

A legtöbb doki tényleg nem mond konkrét összeget, de ha magánrendelésre jártok hozzá akkor az volt az "ökölszabály", hogy az egyszeri rendelési díj tízszerese és ha császás, akkor esetleg egy kicsit több is... Ez 3 éve még 6-80000 körüli átlag volt, de hogy most mi van azt én sem tudom. Meg ugye mostanában már többet kell a magánrendelőben is fizetni.
Vendég

Sziasztok!

Nekem 70.000 a szülés, úgyhogy stimmel a 10szerese az egyszeri vizsgálati díjnak...

Remélem mindenki megkapta a levelet tegnap!

Minimanó, nagyon szép a kislányod! Majd biztos sorban fognak állni a fiúk, apukája meg majd "ellenőrzi" őket :):) Nálunk párom már mondta, hogy ha lány lesz akkor ő puskával fog állni az ablakban :lol: :lol: :lol:

De jó hogy már péntek van! Nekem nem lenne gondom az alvással, csak hát mire hazaérek, meg fél 6kor kelek :(

Tegnap fogorvosnál voltunk, és megkérdeztem, hogy nekem is ugyanúgy lehet e adni szurit stb... azt mondta hogy igen, csak röngtenezni nem nagyon szabad... az viszont már megvan 3 hónapja úgyhogy azt nem kell... de inkább most betömetem a fogaimat, mint majd egy pár hetes babával próbáljak elmenni fogászatra....

Kép
encsike87

Mazska! Ha itt vagy valahol! Tegnap beszélgettem egy kisbabás ismerősömmel és meséltem neki ezt a szülői szerepre felkészítő tanfolyamot. Ő meg kinevetett, hogy miért fizetek egy ilyenért, amikor a kórházakban ingyenesen vannak ugyanilyen tanfolyamok. Most teljesen összezavardotam, hogy akkor mégsem kéne menni, mert van annak a 40 ezernek jobb helye is. Szóval azon gondolkodom, hogy felhívom őket, hogy mégsem megyek. Tudom, hogy eléggé határozatlan vagyok, nem is vagyok rá büszke :?
Szóval arra gondoltam, hogy megkérdezem kedden a dokimat, amikor megyek, hogy a Nyírőben lesz-e ilyen és mehetek-e rá, mert ha igen, akkor lemondom ezt a tanfolyamot. Neked mi a véleményed? És nektek többiek?

szuszu

Én nem tudok igazából erről semmit... De még ha szeretnék sem hiszem hogy tudnék menni, mivel munka után nincs kedvem, és Tárnokon tuti nincs ilyen...

Lassan már mindenkinek lesz képe, csak én vagyok nagyon elmaradva :) De majd este csinálok én is!

Kép
encsike87

Sziasztok!

Szuszu, megtennéd, hogy beteszel a kis táblázatba?

Adataim: első baba, augusztus 17.-re, Kútvölgyibe megyek, ha minden igaz
e-mail: r.zsoofi@gmail.com
Halásztelken lakom.

Ha jól emlékszem, ezek az adatok kellenek.

Képzeljétek: tegnap este színházba mentünk volna, de mire beértünk , kiderült, hogy elmarad. Pedig kora délután még fel is hívtam őket, és nem mondtak semmit. :evil:
Amikor hazafelé indultam, párom közölte, hogy nem mehetünk. Persze elég nehéz volt fáradtan benn bóklászni este 10ig a városban, de megérte: mint kierült a barátnőim meglepetés bulit szerveztek nekünk. Mert hárman ünnepeltünk. Igaz, decemberben, de mostanra sikerült összehozni, így még nagyobb volt a meglepi.
Ennek okán aztán össz-vissz 5 órát sikerült aludni, és ez most nagyon nagyon nehézkessé teszi az életet :lol: :lol:

Köszönöm a Kútvölgyis infokat. Azt én is tudtam, hogy csak a papa mehet be, de őszintén szóla én nem is akarom, hogy párom mind a 6 tesója szülőkkel nagyszülőkkel bejöjjön szülés után pár órával, amikor tök tropa vagyok, és örülök hogy a gyerekkel tudok foglalkozni.
Majd ha hazamentünk, szeretettel várom őket, de a kórházas pár napban senkit sem szeretnék látni. Ez van, és ebből még lehet sértődés is, de célozni is fogok rá.
Sógornőmnél bement mindenki és olyan furi volt.

Fogászatra nekem is el kellene mennem, trehány alak vagyok. Mivel életemben nem volt még lyukas fogam, és semmi bajom nincs, ezért hosszú évek óta nem voltam. :oops:

Az ellenanyagtermelés nem azt jelenti, hogy ha a mama vére 0 RH- akkor a későbbiekben gond lehet a babával?ÉS erre nagyon oda kell figyelni?
Mert nekem pont ilyen a vérem és én sem sokat tudok erről a dologról, így minden info jól jöhet.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na igen, tudtam hogy kifelejtek valamit:
Korom: 26, baba neme: meglepi, neve: Prücsök- (egyenlőre, Rejtő Jenő után szabadon :lol: )

Encsike!

Köszönöm a tegnapi levelet amit küldtél. Sajnos nem tudom megnyitni. Illetve olyan krixkrax az egész.
Az én gépemmel lehet a baki? :cry:

Te tudsz arról, hogy a Kútvölgyiben lenne ilyen?

Amugy én azon gondolkodom, hogy eljárok a Szent Imre felkészítőjére, ha nem is ott szülök. Ilyet lehet?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Húha, hát ha a terhesgondozás díjának a 10x-eséből indukok ki, akkor nekem csak a szülés 130000 lenne, ez elég sok. Úgy vagyok vele, ha 100000fölött mondja a szülést, akkor keresek egy másik dokit, hisz egy csomó jó doki van a klinikán.
Ma megyek hozzá ultrahangra, izgulok, most lesz a tarkó redő mérés. :roll:

Szuszu! Tényleg vannak a kórházakban ilyen tanfolyamok, ahova én járok ott is van és az ott dolgozó orvosok tartják, úgyhogy biztos jó lehet.

Veronika! Jó volt a torna, igaz tele van légző gyakorlatokkal, de hát ez egy kismama torna. :lol: :lol:
Kellemes hangulat alakult ki a az oda járó kismamák között. Le is jött az egyik kismama, aki most szült és járt eddig tornázni, hogy meséljen. Nekem tetszett.

Csajok! Jók nagyon a képek, megpróbálok, majd én is feltenni.

Toxoplazma: Aki negatív lett (én is az vagyok, pedig van macskám), minden vérvételnél kérje, hogy ellenőrízzék újra, mert ha a terhesség alatt lesz valaki pozitív az nagy veszélyt jelent a babára. És tényleg igaz, hogy nem csak macskától, hanem mosatlan gyümlöcs, nyers hútól lehet elkapni.
Ugyanis ez úgy működik, hogy ez a baci egyedül a macskában tud szaporodni és a macska a székletével megfertőzi a földet és a növényeket, így lesznek fertőzöttek a gyümölcsök/zöldségek és az állatok akik növényevők.

Szép napot mindnkinek!

Kitti

Kép
kollibry

Én igazából ezekről a tanfolyamokról nem sokat tudok... Kútvölgyiben sem tudom hogy van e... 29-én megyek dokihoz, és akkor majd minden ilyet megkérdezek! :)

Ti tudtok valamit erről az integrált tesztről?

Kép
encsike87

szép jó reggelt mindenkinek:)

szuszu jó a képed amit feltettél:)
minimanó, nagyon szép kislányotok van, igazán büszkék lehettek rá.

Gondoltam most már én is megpróbálok nektek képet küldeni a picinkről:) így nézett ki a kismackó 11 hetesen:

Kép

sniky

encsi, köszi a tájékoztatót, amit küldtél! :)

én úgy tudom, hogy tényleg szinte minden kórházban szerveznek ilyet, de a védőnőtök biztos tud erről tájékoztatást adni.

szuszu, dehogy vagy határozatlan:) tényleg nem mindegy, hogy az ember ebben a helyzetben mire ad ki 40e-et. szerintem nagyon is ügyesek vagyok, ebben az ismeretlen, de annál csodálatosabb helyzetben:))

sniky

Marcsi üdv közöttünk:) neked is nagyon szép, problémamentes babázást:)

sniky

Jó reggelt mindenkine!

Encsi - köszönöm a levelet, én meg tudtam nyitni.

Van egy olyan lap, hogy őssejt.lap.hu - ott több intézet is van, meg elég sok cikk. Igazából nem tudom, mit is gondoljak róla. Utána kérdezünk mi is orvos ismerősöknél, hogy mi a vélemény - ha hallok valami érdekeset, majd beszámolok.

Szuszu - igen ez már bennem is felmerült, hogy nálunk az SZTK-ban szerveznek tanfolyamot. Kedden megyek megint, akkor megkérdezem majd, hogy az ott mennyibe kerül + itt a környéken is van kismamatorna - lehet, hogy összességében jobban jön ki. Egyenlőre irtam nekik egy emailt, de semmi válasz, úgyhogy megvárom a keddet és utána mi is eldöntjük, hogy mi legyen. Ird majd meg, hogy ti hogy döntöttetek.

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Niki, nagyon jól sikerült felvétel!
Nekem is csináltak egy képet ma reggel :D de közel sem ilyen tisztán kivehető. Hogy tudjátok ide feltenni?
Viszont úgy néz ki, hogy minden rendben, CRL: 30mm, 10 hetes terhességnek felel meg a méretei alapján.
Kaptam tájékoztatót a Szent Imre szülésfelkészítőjéről, de ha jól emlékszem valaki már ide is feltette egyszer. Szerintem biztosan be lehet menni bárhová, én a Schöpfibe jártam annak idején és a kutya se kérdezte, hogy ott fogok-e szülni.
Vendég

Nikianyu, édi a kép a piciről. :lol:

Köszi nektek a dicséretet a lányomra, nekem is már megfordult fejembe hogy egy pár év múlva lesznek gondjaink a fiúkkal. :twisted:

Nektek az EKG-n sokat kellett várnotok?

Gabi :lol:

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!

Csatlakozhatnék én is??? Augusztus 18-ra várjuk a második babánkat, van egy 20 hónapos kislányunk aki igazi kis eleven gyerköc!
Magamról annyit, hogy 27 éves vagyok és a Kútvölgyiben fogok szülni... Rékát is ott szültem. Láttam, hogy vannak még Kútvölgyisek, ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok. SZerintem szuper egy kórház és nem bántam meg, hogy ott szültem és szülhetek! Nagyon profik az orvosok és szülésznők!!!!!

Én már voltam EKG-én, vérvételen, sőt külön levetették a toxoplazmát és a HBSAG-ét is. (pedig nem is kértem) Tegnap voltam védőnőnél is, megcsinálta a kiskönyvet. Feb. elején megyek a 12. heti tarkóredő mérésre. Remélem addig "pöttöm" jó sokat növekszik, mert most egy kicsit elmaradtak a méretei... :? (bár az orvos szerint ezzel még ilyenkor nem kell foglalkozni, sőt a sok hányásnak lehet szerinte köszöni) Sajna eddig non-stop hánytam, aminek az eredménye, hogy 6 kg le is ugrott rólam!! De szerencsére 2 napja már nem találkoztam rókakomával!

Na befejezem a regényemet....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Csenge, a melléklet feltöltése gombbal raktam fel, az üzenetablak alján:)

Köszi lányok:) én is nagyon büszke vagyok erre a képre:)
én az sztk-ban kb. 10 percet vártam az EKG-nál a vérvételnél bezzeg másfél órát... nálunk sajnos nem szokás előreengedni a kismamákat:( na de januártól van Medicover-es tagságim, így innentől minden vizsgálatot ott végeznek, időpontra megyek, 5 percnél nem kellett még többet várjak. Ég és föld a különbség!

sniky

szia Vica,

Üdv közöttünk! Nagyon édes a kis Réka a fényképen!

Kellemes, további rosszullétmentes babavárást neked:)

sniky

SZia Vica!

Kihez jársz a Kútvölgyiben?

Én is oda járok. MAgáról a kórházról nem sokat tudok, úgyhogy bármi jöhet róla :)

Nagyon jó a kép Nikianyu! Nekem sem ilyen lesz amikor csinálják,hanem egy maszat van rajta :):) De az is édes :)

Kép
encsike87

köszi encsi:)

sniky

Mármint a papírformátumú képből hogy csináltok digitálisat? :) Scanner-rel?
Vendég

Szia Vica,
üdv köztünk :lol:

Gabi

Kép
Kép
minimano74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?