Új privát üzeneted érkezett!

Balwin: elfelejtettem irni, hogy 2 fajdalomcsillapitot kaptam, az egyik Arnica C30, ez egy altalanos fajdalomcsillapito, a masik meg Hipericum C30, ez direkt ideg okozta fajdalomra van. Mind a kettobol vettem be 5-ot fel ora kulonbseggel (este 6-kor), meg ejjel meg 5-ot az Arnica-bol, es reggelre semmi bajom nem volt, pedig elotte majdnem meghaltam minden egyes mozdulatra!

Szoni: haaaaaaaaaat igen, ne is mondd, nekem kb. egy honapja csak ugy rohan az ido, legalabbis most sokkal gyorsabbnak tunik mint elotte. Pedig azt hittem, hogy a vegere pont "belassul". Mondjuk a jovo heten letudom 2 vizsgamat (szerdan es penteken), es akkor vegeztem!! (igaz, van meg egy vizsgam, de azt egyenlore hanyagolom, majd talan junius vegen a potvizsgaidoszakban megprobalom...) Te hogy allsz a vizsgakkal? Van mar eredmenye a multkorinak?

zetus8

Sziasztok!

Zetus az nst olyan hogy két korongot a hasadra tesznek és az egyik a méhtevékenységet / összehúzódást / nézi a másik a baba szívhangját. Ha mozog a baba akkor meg kell nyomni egy gombot / azt majd a kezedbe adják / ezzel azt nézik hogy esetleg méhösszehúzódásra vagy terhelésre, mozgásra hogy reagál a kicsi szíve. Ha nem mozog akkor felébresztik bicikli stb. Ha gond van akkor itt kiderül kábé 20 perc a vizsgálat ha minden oké utánna az orvos értékeli ha jó ráírja hogy reaktív. Na megyek dolgomra később jövök.

KépKép
rena10

Sehol senki mindenki eltünt. Remélem mindenki jól van azért. Hát én nem hasmenésem van-szőrnyű. Megyek is aludni remélem reggelre jobban leszek.

KépKép
rena10

Rena: koszi az infot!! :)) Egyebkent meg vigyazz magadra, a hasmenes lehet a szules jele is. Pihenj sokat!

zetus8

Sziasztok!

Elszállt az egész élménybeszámolóm, most kezdhetem előről!!! :x

Műtét!
Kedden történt, 13óra körül jöt értem a műtős fiú. Addig étlen szomjan feküdtem a szobában és ment valami infúzió. A végén már alig láttam az éhségtől hát ez borzasztó volt. A műtétről nem sokat tudok, mert felfektettek és utána elaltattak csak a következményeiről tudok beszámolni.

Az első csapás akkor történt mikor ébredés után rájöttem, hogy nem tudok pisilni. Mivel a belső szerveimet rendesen megpiszkálhatták a hólyagomnak kellett egy fél nap mire kezdett helyreállni. Hiába volt erős inger nem jött ki semmi és borzasztóan feszített a hasam. Ettől kicsit meg is ijedtem, mert a nővérek meg folyton kérdezgették, hogy tudok e pisilni. Volt egy kis vérezgetés és hasfájás is , de kibírható.

Bea

Kép[/url]
június

Folyt. köv.:

A babával minden rendben van, mert minden nap csináltak NST-t és az nagyon jó lett. Kaptam az infúziókat és a jövő héttől hetente 2* kell NST-re mennem.

A szobatársak aranyosak voltak azzal nem volt baj, de a kórház elég gáz.
A szülőszobák a folyosó végén vannak és éjszaka időnként arra ébredtem, hogy jajgatnak, sikítoznak a nők. Állandóan teltház volt a szülőszobán sokan a folyosón vajúdtak.

Annyi borzasztó történetet hall az ember a kórházban, hogy a végére majdnem depresszióba estem. Biztosan kell egy pár nap míg kiheverem ez az egészet (lelkileg).

Remélem itt mindenki jól van.Ha eszembe jut valami még írok!

A hálóing itt nálunk teljesen fölösleges, mert a szülőszobán és utána a kórteremben is csak kórházit használhatsz.

Legyen szép napotok, bár itt szomorkás az idő

Bea

Kép[/url]
június

Megjegyzem a Babanet óra teljesen megőrült, mert most 10 óra 21 perc van!

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Junius örülök hogy jobban vagy. A kórházi élmény gondolom nem volt kellemes de ez van reméljük legközelebb jobb lesz.
Azt hiszem kicsit jobban vagyok hasmenés elmúlt de a derekam fáj kicsit görcsöl a hasam de simán kibírható. Jaj csajok én félek a szüléstől és a nagy fájdalomtól. Ki fogom bírni?! Remélem ,annyian szültek már de akkor is. Tudom paragép vagyok de ez van.

KépKép
rena10

Sziasztok!

Június!
Üdv újra! Örülök, hogy rendben mentek a dolgok (leszámítva a pisit és a lelki részét).

Rena!
Ne félj, utólag majd csak a szépre fogsz emlékezni (ez tapasztalat :wink: ). És! ki fogod bírni! Gondolj arra, hogy amikor elindul a Manó kifelé, akkor már nem sok választ el attól, hogy a karodban tarthasd! Persze írhatnám megnyugtatásképpen, hogy "ááá, nem fáj az olyan nagyon", meg ilyenek, de sztem jobb ha inkább a durvábbra készülsz fel és akkor kellemesen fogsz csalódni és azt fogod gondolni, hogy "nem is volt olyan szörnyű, mint hittem" (egyébként sztem tényleg nem olyan szörnyű). Remélem érted, hogy mit akartam kihozni. A lényeg, hogy no para, inkább várd kíváncsian a dolgot!

Na jól kiosztottam az észt, mehetek vissza tanulni.

Ja! Voltam ma börzén és egy olyan tüneményes szettet vettem a fiamnak...majd fotózom.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok :)

Előbb a táblácskánk, írni majd később... :)

Kép Kép

Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

június! Örülök, hogy jól vagytok.

rena! Nyugi, minden rendben lesz.

Hálóing: Én örülnék, ha lenne kórházi, bár nem tudom az Istvánban mi a divat (majd hétfőn jól kifaggatom a szülésznőt és a dokit is), mert akkor legalább nem a sajátot trutyiznám össze. :lol:

KépKép
evica76

Haskeményedés: egy másik topicban “úgy hallottam”, hogy a terhesség vége felé minél többet keményedik a pocó, annál könnyebb lesz majd a szülőszobán. Ha igaz az eszkimók szokása – mi szerint szülés előtt belehúznak a szexbe -, akkor ilyen megfontolás alapján művelhetik :)

Skat, Manóci (hogy folytassam a kaka-szappant :wink: ), régebben én is nagyon féltem a beöntéstől, leginkább attól a hatalmas cikitől, hogy mindenki hallani fogja, mit művelek...most, hogy egyre inkább közeledik a nagy találkozás a kicsimmel, úgy vagyok vele, hogy igazából az sem hatna meg, ha az asztalon (vagy hol adják be) összefosnám magam. Meghát egy szülő nőnél sokmindent el lehet nézni :lol:

Skat, édes kislány Johi :D

Dorottya, ha még aktuális: nekem pl. 7.000.- egy vizsgálat, uh-gal együtt, és átlagosan másfél havonta jártam/járok a dokimhoz. A szülés “tarifája” abszolút változó, én személy szerint 30.000-50.000 között tartom reálisnak – amennyire a paraszolvencia reális lehet :)

Szoni, kitartást a vizsgákhoz! Nem irigyellek...

Csomagom még nekem sincs teljesen összerakva, de a jövőhéten meglesz az is :) Asszem...

Elizabeth, képet, beszámolót kérünk! :)

Evica, ezzel a kukaccal én is szemeztem, akár még magamnak is elfogadnám :lol: (plüssmániás vagyok)
Egyébként a soksétálósmegerőltetős pocakkeményedésre nekem a fekvés tökéletesen beválik.

Petra, neked is jó nagy már a pocak :D És amilyen hegyes, a népi hiedelem szerint fiúcskát kellene rejtenie... :roll:

Június, az a lényeg, hogy végre túl vagy rajta! Babucid majd elhessegeti a negatív gondolatokat :)

Kedden újra dokibácsi, kíváncsi vagyok, a kisasszonka megfordult-e...most úgy érzem, hogy igen :)

Szép estét
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

No ja, a kukac... Gondolkozom, odaadjam-e Onurnak :oops: :lol:

KépKép
evica76

Sziasztok!

Balwin, ha lesz majd időd átírsz engem, vagyis Bálint Manót a táblázatban jún.8-ra?
Köszönöm!

babafalva.hu vonalzó
wizsuzsi

Jó reggelt!

Rena!
Teljesen megértelek, bennem is hasonló érzések vannak a szüléssel kapcsolatban. Én most úgy állok hozzá, hogy ha megindulnak az események mindenre lesz energiám csak félni nem. A szülőszobán, amúgy is megy minden magától, mert ott van a szülésznő, a doki és mindig történik valami (gondolom), szóval túl leszünk ezen is és a végeredmény mindenért kárpótol majd.

Ma elmegyek a Születés Hete rendezvényre és megpróbálok meghallgatni egy - két előadást.

Már én is elég ramatyul érzem magam, főleg esténként (derékfájás, görcsölgetés, hátfájás, izzadok mint egy ló), anyukám szerint lesz ez még rosszabb is a 9. hónap végére :?

Köszi csajok, hogy gondoltatok rám.

Judit!
Ejnye - ejnye!!!! Nem paraszolvencia, hanem hálapénz :wink:

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Nem tudtam én sem fellépni mikor akartam de visszaolvastam most mindent.

Liza! Gyönyörű baba Domcsi és ugy irigyellek hogy már babázhatsz.

Én is elkezdtem vizesedni estére olyan a bokám mint az elefánté.
Nekem nagyon sokat keményedik a hasam már régóta. És sokat mocorog,mindig kitolja vmilyét de én nem tudom megállapitani melyik részét.

Elég zűrös napjaim vannak mostanában,sok a gond. Tegnap muszáj volt beülni vhova barátnőmmel mert ki kellett beszélnem magamat. Pedig most nem kéne idegeskednem.

Kép
bóbita3

Sajna nem tudok felrakni képeket mert a párom mostanában nem ér rá. Az ő dolgai fontosabbak.

Nem tudom mi van velem de totál ugy érzem elhanyagolnak,lelkileg egy kicsit meg vagyok zuhanva. Lehet hogy a hormonok?

Na majd ha jobb kedvem lesz jelentkezem! Mindenkinek kitartást már nincs sok hátra.

Kép
bóbita3

Evica, legfeljebb ketten osztoztok rajta :D

Wizsuzsi, persze :) Kérdeztem már korábban is, hogy átírjam-e, mert látom a vonalzódat nem változtattad meg.

Június, najó, legyen :D

Bóbita, én is vizesedek rendesen, meg reggelente püffedek is (vizesedéstől függetlenül) :shock: A kézfejem az gyakorlatilag megszűnt létezni eredeti formájában :| Biztosan a hormonok is dolgoznak benned, de azért közöld a pároddal, hogy "kissé" elhanyagoltnak érzed magad.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, én ma egész jól érzem magam. Holnap torna meg vérvétel ez lesz az utolsó végre kimozdulok egy kicsit kedden nst + tanácsadóba kell menni. Tegnap az volt a legnagyobb gondom hogy el kéne menni pediküröshöz ti fogtok menni? Vagy van aki még eléri a lábát, én próbáltam de nem nagyon megy. Csajok lassan vége a terhességnek tessék még feltenni utoljára pocakos képeket én is fogok csak apát megvárom hogy csináljon egy párat.

KépKép
rena10

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy másnak is van-e (volt-e) hasmenése a MagneB6-tól?

a táblához: legközelebb június 1-én megyek dokinénihez.

Kata

Kép
egok

Egok nekem volt hasmenésem de hogy magne B6-tól e azt nem tudom. Neked tuti attól van? Ez gyakran előfordul terhesség alatt szerintem de azért ha nem múlik szólj az orvosnak.

KépKép
rena10

rena! Én MÉG elérem a lábamat (ha nem, majd férjem levágja, vagy anyukám), de máshol... khmm... szóval ott már a férjem borbélykodott utoljára, meg majd még szülés közelében is megkérem egyszer. :oops:
Képet majd holnap csinálok. :wink:

egok! Nem lehet, hogy a hasmenés mástól van? Terhesség alatt inkább szorulás a jellemző. Mondjuk én világéletemben hasmenős voltam, maradtam is, de MagneB6-ot nem szedek egyáltalán.

balwin! Ok, még meggondolom ezt az osztozkodós dolgot. :lol:

KépKép
evica76

Helló!

Bóbita!
Tudod időnként nekem is hatalmas hullámokat csapnak az érzéseim, érzelmeim. Időnként nagyon jó kedvem van , máskor a párom a falra is mászhat , de akkor sem tetszik semmi. Ő elég jól viseli , humorral üti el a dolgot, valószínűleg csak ezért nem szoktunk veszekedni.

Én tegnap olyan voltam mint akit kiütöttek, délután már lábra sem tudtam állni és még az éjszakát is végigaludtam.

A pedikűrt nekem a hugom csinálta legutóbb (párom is jelentkezett, de ez ő csak végszükség lesz :D ), a dzsungelt tükörrel oldottam meg eddig. A műtétem miatt muszáj volt leszedni, és most már nem hagyom megnőni.

Ja! Végre eljutottam odáig, hogy a babacuccok kimosva, kivasalva a helyükön vannak. Csak a mellszívót kell fertőtleníteni és asszem kész is vagyok. Vettem spéci baba mosószert és öblítőt, isteni illata van tőle a ruhácskáknak.

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Most jovok a dokitol, a legjobb hir: MEGFORDULT a kicsi fiam!! :)
Annyira orulok neki! Nagyon paraztam hogy marad faros, de szerencsere hallgatott ram! :)
Ultrahangon is voltam, az adatok (35 het 5 nap):

BPD: 96 mm
HC: 326 mm
AC: 297 mm
OFD: 113 mm
TAD: 92 mm
FL: 73 mm

A becsult suly: 2700 g

Na most rohannom kell dobozolni meg pakolaszni, jok legyetek!
Etus

zetus8

Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy eddig nem jelentkeztem!
MEGSZÜLETETT A KISLÁNYOM! Április 28-án látta meg a napvilágot. 2400 g-mal 47 cm-rel a 35-dik héten született meg! Pénteken jöhetett haza. Szerencsére nagyon jól van és jó babó. Késöbb jelentkezek 11 órára jön a védönő! Még röviden már 30 hetese korom óta bent feküdtem a kórházba. Remélem mindenki jól van, ha lesz idő akkor vissza olvasok, és kijavítom a vonalzomat.

Pussz mindenkinek...

Ja a nevünk Hanna ..., és felébredt

bánóczi hajnalka

Sziasztok!

Hajnalka neked gratula Hannához! Ha ráérsz elmesélhetnéd mi történt. Sok tejcit éás egészséget mindkettőtöknek.

Pedikür: Megcsináltattam én is mert a sarkam olyan volt mint a rinocéroszé. Most megyek még kozmetikába,még lesz egy teljes fazongyantám talán szülésig kitart.

Tegnap elkezdett szurkálni a derekam ez a tünet még uj. Előző szülésemnél is a derekam akart leszakadni, de hát minden terhesség más. Még azt se tudom zárt e a méhszájam. fanninál már nem volt zárt.

Kép
bóbita3

Hajni, gratulálok Hanna babához! :D Szintén sok tejcsit, egészséget kívánok Nektek!
Gyere majd beszámolni! :D

Rena, Evica, jöhetnek ám a pocis képek :wink:

A lábfejemet még én is elérem (igaz, nem előrehajolva, hanem törökülés-szerű pozícióban :lol: ), de a bozótoshoz már én sem férek hozzá :roll: Pedig ma letrimmelem, ha belegebedek is :?

Zetus, jó nagy a pici fiad :D Gratulálok a nagy fordulóhoz! Remélem enyém kislánykám is megfordult már...holnap kiderül :)

Bóbita, szülés előtt én is teljes fazongyantát tervezek, legalább ennyivel is legyünk beljebb... :D A sarkamra én habkövet (vagy mit) használok tusoláskor, szépen leradírozza a rinocéroszságot :)

Lerendeztem ma az utolsó terhesgondozást (meg labort) :D Igaz, hogy az orvos diétára fogott (állítólag 14 kilónál tartok...), dehát étvágyam se nagyon van! :x Szerintem a vizesedés miatt szedtem fel ennyit, pár napja már szinte napról napra ödémásabb a lábam :(
Várom már a holnapot, kíváncsi vagyok gyerkőcünkre, rendben van-e minden, mennyit nőtt, megfordult-e :) És valószínűleg holnap derül ki az első NST időpontja is.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Hajni gratulálok és örülök hogy jól vagytok kérünk képeket!!!
Miért indult meg a szülés olyan korán?
Reggel megyek nst-re délután meg tanácsadóba remélem minden oké lesz. Csajok annyira fájt ott lent reggel már bocs hogy így írom mintha ott kaparászott volna utánna meg feszített de szerencsére elmúlt de le kellett térdelnem. Mi lehetett nem tudom de nagyon rossz volt. Na megyek takarítani később jövök.

KépKép
rena10

Sziasztok,

Hajni, nagy gratula hanna babához :wink: furi ezt írnom, mert nekünk is Hanna baba lesz :wink:
Várjuk a beszámolót+képeket!

Június, örülök, hogy túl vagy a műtéten, és minden ok. :wink: Viszont sajnálom, hogy ekkora csalódás volt a kórház, és a hülye történetekkel meg ne foglalkozz.Ezeket nem szabad meghallgatni, meg magadra venni főleg!
De érdekes amit írsz, hogy a szülőszobák hátul a sötétben, meg csak a jajkiálltásokat hallottad.Csak mert pont a májusi Kismamában olvastam a bababarát kórházakról, és nálatok két kórház is az :roll: A BAZ megyei, meg a semmelweis!Te nem abban a megyeiben fogsz ezek szerint szülni?

Balwin,kak téma :lol: :lol: :lol: úgy röhögtem amit írtál!!!Hát ez benne van a pakliban, hogy valaki odafosik :P de azért remélem én nem! :lol:
Drukkolok, hogy megforduljon a baba :wink:

Ma hívtam a dokim időpontért, és pénteken kell mennem de.Akkor lesz vizsgálat+UH.A szokásos!
manóci

Nyomok gyorsan egy pocis képet, holnap majd tán sikerül egy "normálisat" is. Majdnem elfelejtettem. :oops: Csak most fürdök, hamarosan a férjem is itthon lesz, és végre együtt megyünk a dokihoz. Kíváncsi vagyok nagyon, mit mond a doktornő.

Kép

KépKép
evica76

Hajni,
nagyon gratulálok Hannához!:D
Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok! :D

Puszi.

Kép

Kép
zsókuci

Manóci!
Bizony a kórház ahová járok baba - mama barát, ami eddigi tapasztalataim szerint arra vonatkozik, hogy szülés után nem váűlasztanak el a picitől és biztosítják , hogy bármikor szoptathass. A szülésre nem vonatkozik a "mamabarát" jelző. Ezt csak hallomásokból tudom, ha átéltem akkor tudok biztosat mondani.

Zetus!
Nagyon jó hír, hogy megfordult a baba, remélem az enyém is megfordult már, mert ha nem szegénykémnek nem sok helye marad a megfordulásra az utolsó hetekre.

Balwin!
Hogyan érted azt, hogy az utolsó terhesgondozáson voltál! Nekem mennem kell a kórházba hetente kétszer NST-re erre, mondta a védőnő, hogy oda is kell mennem kéthetente. Nem nagyon értem, hogy minek. Ja és kaptam egy táblázatot jegyeznem kell a babuci mozgását :?

Hajni!
GRATULA a kicsihez, természetesen várjuk az élménybeszámolót.

Rena!
Nekem gyanus, hogy már jósló fájásaid vannak!!! Szerintem nem sok van hátra a szülésig, kitartás és vigyázz magadra!

Bea

Kép[/url]
június

Evica!
Hú, nem semmi a pocakod!! Nekem úgy tünik eléggé lent van, bár nem vagyok szakértő! Te hogyan érzed?

Bea

Kép[/url]
június

Hajni:
Huu, de klassz, mar a masodik baba megszuletett! Nagyon sajnalom, hogy sokat voltal elotte korhazban, de a lenyeg, hogy Hanna egeszseges es Te is jol vagy!
Gratulalok!Aok sok tejcit es sok boldogsagot a picikevel! Kepet nagyon varom en is!

Junius:
Orulok, hogy sikerult a korhazat atveszelned. Jajj nagyon szornyu torteneteket tud ott hallani az ember :shock: Most mar minden ok lesz!

Zetus:
Szep meretek! Orulok, hogy jo iranyban van mar a piciked! :lol:

szonibaba:
Drukk a tanulashoz! Kepzeld, holnap sem tudok menni tornazni valoszinuleg, mert holnap irjuk ala a lakasszerzodest. Ha minden igaz, akkor juli kozepen koltozhetunk elvileg. Aztan mi lesz a gyakorlat... :roll:

Evica:
Nagyon szep poci!

rena:
Gyanus nekem ez a sok furi fajas nalad :roll: Igaz vasarnap belem is egy akkorat rugott a kiscsajszink, hogy osszegornyedtem hirtelenjeben. :shock:

balwin:
Hu, de jo neked, hog yaz utolso nagy kivizsgalason is tul vagy mar. nekem erre meg honap vegeig varni kell. Most a legnagyobb izgalom, hogy 24-en lakaslatogatoba jon a vedono... Mar szervezem a takarito segitseget, meg probalom addig kicsit kialakitani a baba kuckot is, hogy egyaltalan lathasson valamit mar... Szerintem a 14 kilo ok teljesen.

Lanyok hol csinalnak teljes fazongyantat? En sosem borortvaltam magam, csak sima gyantaztattam es felek most elkezdeni. :oops:

Ma voltunk 4D uh-n. Kislanykank ezuttal kicsit egyuttmukodobb volt. :lol:
BPD: 9,09
OFD: 10,87
HC: 31,48
MAD: 10,02
AC: 31,48
FL: 6,68
Becsult suly: 2636 g :shock: :P
Eloszor aludt a kis draga, aztan miutan sikerult felkoltenem, cumizta az ujjacskajat es asitott, vagy nyelte a magzatvizet. Szerencsere jol meg tudtuk nezni. :) Kis pufi arcocskaja van mar most... :)
Probalok feltenni kepet...

baratodildi

Rena, lehet, hogy Balázs baba süllyedget lefelé, nem? Ékelődik be a kislegény :)

Manóci, azért én is bízom a záróizmaimban :wink: Köszi a drukkot :)

Evica, szép a pocak :) Én is úgy látom, mintha kissé lent lenne, de azért még fent is domborítja valamilyét Onur :D

Június, úgy értem, hogy nem megyek többet :lol: Az orvos természetesen visszarendelt, meg az a protokoll, hogy a 36. héttől hetente menni kell(ene), de mostmár kihagyom a dolgot. Innentől úgyis járok majd min. hetente a kórházba (NST-k), és különben is van fogadott dokim. Labor meg már nem kell több. Max. annyira vagyok hajlandó, hogy a védőnőmhöz bekukkantok, de az orvoshoz már nem megyek be. Kiskönyvem végében nekem is van valamiféle táblázat magzatmozgásokról, de - eddig - senki nem mondta, hogy ezzel kezdjek is majd valamit.

Ildi, engem sem zavar a kilóim száma (azzal együtt sem, hogy eleve túlsúllyal kezdtem), de úgy látszik őket igen :roll:
A kupit meg fogd rá a nyuszira :lol: Arra, hogy költözködés előtt álltok.
Szerintem bármelyik (vagy inkább nagyon sok) kozmetikus csinál intim gyantázást. Én sem sűrűn szoktam csupaszkodni, gyantát meg még sosem látott ez a részem, de most ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak :) Ne egy nővérke/szülésznő/bárki borotváljon már meg...fájások közepette... Azt meg nem tudhatom előre, hogy kórházba indulás előtt lesz-e időm Apával lekapatni... :|
Tyűűűű, szép nagy kislányotok van :D A súlyra nekem is ez volt a reakcióm: :shock: ( :D )

Judit
Kép

Kép
balwin

Hát sose volt igazán fent, de tényleg lent van. Fent a fenekét domborítja. :lol:

Hát Csajok! Onur nem lesz kis gyerek. 2750 grammot mondott a doki (95-ös fejbőség... ez nem tudom pontosan mit takar, de nagy azt mondt). Meg azt is, hogy nagyon jó lenne, ha nem maradna bent végig, mert elég nagy már most is, és még hízik ugye...

29-én megyek az első CTG-re, 36. héttől mehet a málnalevél tea, meg a szülésznő ad majd homeopátiás bogyókat, ami rásegíthet a kijövetelre, ha már megérett a születésre. Javasolta a lépcsőzést is. Persze, ha bent akar maradni, akkor bentmarad.

KépKép
evica76

Tettem fel kepeket az albumomba.
kep.tar.hu/baratodildi

Itt eppen cumizik. :lol:
Kép

baratodildi

balwin! A következő vizsgálat valszeg május 29 CTG (de holnap felhívom még a szülésznőt napközben, mert a rendelőben nem volt nála a beosztása).

KépKép
evica76

Sziasztok!

Elég korán van még de ez a hét ilyen lesz mert apa nappalos és kelek vele. 7:00-re megyek nst-re, remélem minden oké lesz.
Csajok van valaki akinek megrepedt a bőre mert nekem igen sajnos és néha nagyon viszked már megőrülök tőlle. Pedig kenem ezerrel nem tudom már mit kéne rákenni.
KépKép
rena10

Jó reggelt Mindenkinek!

Egy gyors bekukk tanulás és a du.-i vizsga előtt.

Hajni!
Gratulálok Hannához és gyere majd a beszámolóval!

(Még Liza, Te is adósunk vagy!)

Ildi!
Na látod, milyen rendesek ezek a gyerekek...Bár férjem szerint csak beletörődnek a sorsukba és azt gondolják, hogy "na jól van, mozizzatok" Tényleg kis pofók, de mensokára kiderül, hogy valójában milyen.
Hát nektek sem lesz egyszerű Babucival költözködni, de gondolom azért lesz segítséged.
Hát akkor a tornát nagyon kezdjük hanyagolni. Reméelm jövő héten már tudunk menni mindketten.

Zetus!
Bercel sem lesz kicsike, ahogy a súlyát nézem.

Evica!
Onur is kitesz magáért méretileg. És mi volt az nst-n?

Rena!
A viszketésre igyál CalciumSandoz pezsgőtablettát, az nekem Szonjinál is és most is bevált. Hasrepedés sajna engem is utolért, pedig olyan büszke voltam, hogy az előző terhességemnél megúsztam. Erre most...este vettem észre egy újabb repedt területet, pedig Apa vmi hiperszuperméregdrága kencét vett (jól le is csesztem érte).

Én ma reggel arra ébredtem, hogy fáj a hasam, kicsit aggódtam is, hogy "na ne már, még nagyon korán lenne", de aztán szerencsére elmúlt.

Ja! Majd' elfelejtettem az előző vizsgám, amire azt hittem, hogy ismétlős lesz, 3-as lett. Nagyon örülök neki, mert tényleg arra számítottam, hogy uv lesz belőle.
Ma is megyek, szorítsatok!!!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! NST még nem volt (amit nálunk CTG-nek hívnak :lol: ), még csak a 35. hétben vagyok, 29-én lesz az első CTG a korházba megyek most, mert pünkösd hétfőre esne a köv mentel, de mivel az pünkösd hétfő, doktornő nem lesz és végülis elég a szülésznő is.

KépKép
evica76

Sziasztok

Na most van időm kicsit jönni.....
Remélem mindenki jól van! :)
Mi megvagyunk :), babci nagyon ari, tündéri-igaz, néha fáj a pocak, de hát ezen az időszakon is túlleszünk valamikor!
Apája nagyon imádja, rengeteget foglalkozik vele, és nagyon sokat segít itthon, hogy én is tudjak pihenni!

Lányok jönnek a frontok, úgyhogy lehet, hogy nagy baby bumm lesz, készüljetek! :)

Szoírtok minden finishben lévőnek, és annak is akinek azért még van hátra! KITARTÁS!

Puszi nektek!

Liza

Kép
elizabeth25

szonibaba:
Tegnap este a megbeszeles avval ert veget, hogy pentekre halasztodott a lakasvasarlas, igy ugy nez ki ma megis tudok menni tornara.
Nagyon nagyon szurkolok neked a mai vizsgahoz, a masikhoz meg gratulalok!
Nekem is volt ilyen mindjart szulok erzesem a hetvegen egyik ejszaka, de ugy raktam el magamban, hogy az elso joslofajas lehetett.

Elizabeth:
Orulok, hogy minden rendben nalatok! :)

rena:
Nekem is reped sajnos. :( En a DM es olajjal es ra a kremmel kenem napi 1x minimum furdes utan. Nekem nagyon bevalt, viszketni nem viszket. Illetve annyibol nem valt be, hogy reped tovabbra is :( Kivancsi lennek mi lenne, ha nem is kennem. :cry:

baratodildi

Sziasztok!

Most jöttem a kórházból, hát mit mondjak volt minden: UH, NST, Flowometria.

Eredmények:
BPD: 86mm
AC: 297 mm
FL: 66 mm
Becsült súly: 2337 g.

Ezek alapján az én babám nem lesz egy díjbírkózó méret, de az eredményei beleférnek a -tól - ig átlagba. Szülés várható időpontja maradt.

Ja, ami a lényeg MEGFORDULT. Igaz a köldökzsinór a vállán van, emiatt doki kicsit aggódik, de egyébként minden rendben van vele.

NST jó lett (rengetegett mozgott közben), flow. is tökéletes.

Minden héten mennem kell flowometriára a köldökzsinór miatt, de teljesen mind1 , mert NST-re így is megyek heti kétszer.

Teljesen lefáradtam ebben a hőségben, most pihi következik.

Vigyázzatok magatokra.

Még annyi,hogy beszereztem a homeopátiás bogyókat (szüléskönnyítésre és tejtermelésre is). Remélem segíteni fog.

Bea

Kép[/url]
június

elizabeth! Kérünk ám képeket is Domcsi babáról, mert még csak azt az egyet láttuk, amit feltettél amikor hazaértetek.

KépKép
evica76

Sziasztok lanyok!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az utobbi par napban, de foleg 2 napja en mar nagyon a "halalomon" vagyok, nem birok aludni, jo, ha reggel 4 korul nagy nehezen elalszom... kicsit depis hangulatom van, ma reggel is csak ugy elbogtem magam, biztos a faradtsagtol, iszonyatos, hogy nem birok aludni, akarmennyire is vagyok almos, csak rugdosok meg szenvedek az agyban... tegnap ota fajdogalok is neha, ugy, mintha menstrualnek... bar ez mondjuk nem veszes.
A haskemenyedes nemtom milyen, nekem eddig nem volt, azt is tegnap ota csinalja Bercel, hogy nagyon eroteljesen kinyomja vmelyik testreszet, es ugy hagyja kb. 20 masodpercig. Ez lehet a haskemenyedes?
Na mindegy, ma voltunk az ugyvednel alairni papirokat a lakassal kapcsolatban, penteken megkapjuk a kulcsokat, es ha minden jol megy, akkor jovo het vegen koltozunk... addig birja meg ki a babo, de aztan felolem mar masnap megszulethet, annyira kesz vagyok...

Szoni: kez es labtorest a mai vizsgahoz! En tornara nem megyek, de utana az eloadasra igen (ha birok menni...)

meg akartam reagalni par dologra, de ramtort a hanyinger, szoval megyek haza ledolok kicsit...

jok legyetek!
Etus

zetus8

szonibaba:
Boldog nevnapot Szonjanak! :lol:

Zetus:
En az eloadasra tuti nem megyek, ha a tornara ossze is birom magam kaparni ebben a melegben :oops: , mert mar ebben a temaban egyszer voltam rajta.

Lanyok Ti hogy birjatok a hogutat? En kezdek megzakkanni. :oops:

baratodildi

Szül(et)és történet:

2007.05.03an este fel nyolcra ertunk haza az NST/rol, ahonnan vegul is nyugodtan tavoztunk, mivel doki azt mondta meg zart a mehszaj,nem szulunk. Nagy nyugalommal rendeltem egy pizzat, felhivtam a baratnomet, pihiztem az agyon, mikor egy hatalmas pukkanast hallottam es ereztem huvelyben, ami mar alapban gyanus volt. Baratnom mondta, hogy azonnal alljak fel, mert tuti, hogy megrepedt a magzatburok...nem is kellett felallnom, csak megmozdultam es mar folyt is el a viz. Ekkor volt kilenc ora. Felpattantam az agybol, kiabaltam a paromnak, hogy megyunk szulni (milyen Murpy torvenye, meg o mondta, hogy a kocsibol ne szedjuk ki a cuccokat, majd csak reggel :), ugyanis mar minden NST/re bepakolva mentunk). Gyorsan lezuhiztam, feloltoztem es negyed tizre a korhazba is voltunk.Atoltoztem, megvizsgalt az ugyeletes doki, ott meg egy jo adag magzatvizet leeresztettek...befekudtem a szuloszobara, ratettek az NST/re, vervetel, vernyomasmeres..a szokasos dolgok, akkor mar nyolc perces fajasaim voltak, es 4 cm/re voltam nyitva....aztan atmehettem az egyik szep szuloszobaba, mert ott nem szult senki..parom vegig mellettem volt...a fajasok egyre erossebbek voltak..nem gondoltam, hogy valami ennyire fajhat, de az eltetett, hogy nemsokra talakozhatok a kisfiammal....haromkor bekotottek az EDA/t, ami nagy megkonnyebbulest jelentett, akkorra mar beert a szulesznom is! O is ott volt velem vegig, rettento jo volt! Az EDA beadasa utan, hajnali negykor mar kilenc centis volt a tagulas, akkor mar ertesitettek a dokimat is, aki fel oran belul a korhazban volt.Mondta, hogy kb. 5/6 fele meglesz Domcsi. Pinduromnak a feje nemakart atbuckazni a medencen, ezert a doki a popsijat nyomta a hasamon keresztul, es par nyomas alatt sikerult....onnantol kezdve a harmadik fajasra kint volt (2007.05.04 05:53kor) ....(a gatmetszestol nagyon feltem, de csak 4 mm/et vagtak, es a doki plasztika, boralatti varrassal varta ossze, ugyhogy megsem latszik, harmadik nap mar szaladtam :))...hatalmas erzes volt, mikor a pocakomra tettek! A parom nelkul nem tudtam volna vegigcsinalni, es a doki ill. a szuleszno fanatasztikusak voltak, ha megegyszer szulok, akkor csak veluk :). Hetfon delben haza is engedtek minket...igy csak harom napot kellett a korhazban tolteni!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Na megvolt az nst és a babó szíve megint kicsit gyorsan vert, csináltak flowmetriát az jó lett. Hát nem örültem neki, mondták hogy ne igyak kávét és kólát se. Egy hét múlva megint nst + uh.
Junius neked miért kellett flow.-át csinálni? remélem már nem lesz gong nem sok van hátra.

KépKép
rena10

Kép Kép

Kép
elizabeth25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?