Sziasztok,
köszi, de sajna ez a kettő volt a legegyszerűbb vizsga. A nehézség talán az volt benne, hogy egyszerre volt. A mostanitól ketté állt a fülem már az oktatás alatt is, és ebből nem csupán 25, hanem egyszer 80 és egyszer 30 teszt-kérdés. Még jó, hogy csak teszt.
Nos, amire emlékeszem
Móni, én 6:10-kor kelek apával, csajokat hét elején még néha kelteni kell, de hét vége felé már kelnek maguktól (vagy már velünk kelnek óracsörgésre). Szerencsére ők nem kelnek nehezen, talán kicsit Emma nyügibb, de ha a kezébe nyomom a kakaót és bekapcsolom a Minimaxot, akkor azért lassan magához tér. Nekik kb. fél órát szoktam adni, azaz 3/4 7kor kelnek, addigra én megmosakszom, felöltözök...., de míg kakaóznak is van még időm. Ruhát nekik mindig előrakom este, és sosincs vita, szeretik, ahogy öltöztetem őket. Mindig harisnyát kapnak, amihez a bölcsiben szoknya jár, és azt imádják. Bölcsiig még egy farmis, nehogy befagyjon a fenekük. Magam ruhája szintén előre gondolva, így reggel nincs átöltözködés, pedig én is alapjában a 3x átöltöző típus vagyok. De nekem kicsit könnyebb, bankszerű szerónál van kb. 15 verzió, azok vannak esetleg még variálva.
7:25 körül indulunk, tőlünk is csupán 5 perc a bölcsi. Ott öltözés, pisi, kézmosás - kb. 10 perc, és 5 perc alatt, 45-re beérek a bankba. Otthon nem igazán fog idő után maradni semmi, főként, ha este elrakod már a váltás ruhát mondjuk. Kezükbe kedvenc játék, meg amire rászoktatod őket, hogy kapják bölcsi után, ha mész értük (nálunk ez az innivalójuk). És ennyi. Nem nagy kihívás, napi rutin könnyen kialakul.
Ja, és még valami; nem garantálom, hogy az a pár óra bölcsi után jobban fog telni. Ugyanis ott viselkednek, itthon meg a fáradt gőzt eresztik ki. Én sokszor a hajam elhagyom, annyira kiakasztanak. És tegyük hozzá, a melótól elszokott anyuka sem mindig van formában
Zsófi, hát... szavakat sem találok
Amúgy az Alíz név igencsak tetszett nekem is, Míra helyett gondolkodtunk erősen rajta, de mivel tesóm ezt a nevet adta a kutyájának...
Szétesett vezetőhöz: elsősorban nem ő lesz ugye velük napközben, így a gondozók milyensége fontosabb. Viszont a vezető meghatározó szerepet játszik abban, hogy a gondozók mennyire eresztik el magukat. A miénk nagyon a körmükre néz a gondozóknak, és ez látszik is a gyerekekhez való hozzáállásukon, valamint a kiírt "oktatási terv" betartásán. (Bölcsiben persze nem így hívják, de én már fáradt vagyok a szakszerű szóhasználatra.) Remélem azért ezek helyén vannak Nálatok is.
Babus, drága, dec.5-én megyek fel, de aznap nem biztos, hogy magamnál leszek, az előző alkalomból kiindulva. De gondolom sokatok 6-án Mikulásozik. Szerdán meg remélem már haza tudok menni, és nem kell péntekig maradnom. Szóval... nem is tudom, mi legyen, mi lesz. Érdemes azért már most elkezdeni megdumálni, másképp nem valószínű, hogy összejöhet. Utána még megyek 19-től 4 napra, de akkor meg már nagyon közel lesz a Karácsony, havazni fogtok, gondolom én.
Nyuszikám, köszönöm még egyszer, még nem kizárt, hogy egyszer élek a felajánlással, csak meg nem lepődj
Amúgy hol veted Te azt a telót akcijósan? Vadássz nekem is egy ilyet
mert valóban, 80 alatt nincsenek ezek a kütyük. én meg annyit nem szánok rá, hisz alig van alkalmam telefonálni, ha dolgozom. Másra meg időm úgysincsen.
Timi, jaja, levesgyönggyel nekünk is minden lecsúszik, még a zellerkrém leves is. Nem mellesleg Míra még a borsót is hámozza
Képzeljétek, melóhelyemen van angol oktatás. Most már benne vannak egy turnusban, de a következőhöz csatlakozok, ha engedik a főnökeim, ugyanis belecsúszik kicsit a munkaidőbe. Magánba úgysincs időm már járni sajna
Míra újra elkezdett sírni reggelente a bölcsiben, és 4 után, mikor már sötétedik újra kezdi. A szívem szakad érte
Már tudják, mi az, ha anya Pestre megy, és alig akarnak elaludni, hajnalban mellettem köt ki Míra (pedig ez rá sosem volt jellemző), és eljött a matricázás ideje is, alig lehet lekaparni magamról őket. Ha lehet, még durvábban megy a "csak anya csinálhat mindent"
Ezer bocs, kicsit sok lettem