Új privát üzeneted érkezett!

Évi, kemény lehet ez az anyós, de kitartás holnapig

basszus, a sztorijaitok után megbecsülöm a sajátom...

KépKép
judit18

És még mindemellet képzelt beteg is! Gondolhatod. Kíváncsi vagyok, vajon ma estig még milyen halálos betegsége lesz!?

Évi

KépKép
kvaszeva

Bosek: Én is ma vettem ezt a teát, mindenki nagyon dicsérte, de hogyan kell adni? Kaja előtt? Után? Mennyit adsz egyszerre neki???
Mikor várhatom, hogy jobb lesz?

Nekem sincs elég tejem, így pótlom táppal, mindkettőt cumisüvegből.
Bocsánat neveket nem tudom még megjegyezni, de valaki írta, hogy ugyanígy adja és lelkiismeret furdalása van, hogy nem próbálja ciciztetni. Hát nekem is van kicsi, de tudom, hogy 10-ből egyszer áll neki rendesen szopni, akkor utána fejni kell, amitől (a kettő együtt) kikészül a mellem. Én is lusta vagyok, mert tudom,ha fejek, akkor kiürítem 20 perc alatt a kettőt....
Éjjel a gyereknek annyira fáj a hasa, hogy sokszor rajtam alszik (na persze én is elpilledek), ilyenkor nem tudok fejni, de nekem is több akkor reggel...

Lányok 3 hetesen az normális, hogy lerakom a hátára a babót, és mire visszajövök a konyhából hason van???????

Aki még nem szült, annak kitartást.....

Anyukáknak meg főleg, a többgyerekesek meg a szememben Istenek lettek....
fnora82

Öltöztetés:
Nálunk itthon egy hosszúujjú body + zokni
Amikor ma kivittem kapott egy nacit egy pulcsit, meg a polár takarót.

A védőnő + Spock + szerintünk amit a gyereken látok, nem kell rá a + egy réteg sem, de az overál, szerintem már +3nak számít nem??? :lol:
Mindegy, persze minden gyerek más, erik 3,5 kiló felett volt, azt mondták, megvan a saját hőháztartása, nem kell bebugyolálni. Ha nem tetszik neki a több réteg, akkor próbálja is kidolgozni belőle magát
fnora82

Kép Erik baba
fnora82

Sziasztok!

Depi!
Hess, hess! :roll:

Pété!
Nálunk is van pattanás.
A védőnő azt mondta, hogy Vadárvácska teát szerezzek be és azzal töröljem át többször is az arcát. Úgy tűnik használ... Komolyan. Bevált.
Egyébként azt is mondta, hogy esztétikai probléma, babának nem ártalmas, max ronda, lehet szteroiddal is kezelni, de fölösleges. Elmúlik spontán is!
Vendég

Na, most küldtem el anyóst. :evil:

Szitu: Boti ordít, mert iszonyatosan fáj a pocakja. Teljesen kétségbeesetten, vigasztalhatatlanul már 5 perce. Tényleg nagyon fáj neki. Erre anyós rámordít, hogy hívjam fel a gyerekorvost, mert szerinte bélcsavarodása van a picinek. Én vissza, hogy mivel szinte minden pelusba jut kaki, nem lehet bélcsavarodása, de felhívtam a gyerekorvost, aki szintén megerősített ebben a tudatban. Kiveszi a kezemből a gyereket, hogy akkor majd ő megnyugtatja, mert ezek szerint én nem értek a gyerek nyelvén, és nem tudom megnyugtatni. Na, erre aztán hihetetlen módon dühbe gurultam, és közöltem vele, hogy otthon hypochonderkedjen és bízza rám az ÉN!!! gyerekem nyugtatását. Remélem, ma már elő sem kerül a vendégszobából!

Évi

KépKép
kvaszeva

Kavics!
Küldtem pü-t. :D

Niminek is van pár kis fehér pöttye az arcán.

Lányok!
Ne öltöztessétek túl a gyereket, mert könnyen megfázik. Én mindig izzadásig öltöztettem Levit állandóan beteg volt. Most Nimire egy szál tipegőt adok (bodyra), meg egy nem túl vastag zsákot. Vékony sapkával.
Unokatesóm még ennél is százszor lazábban vette a dolgot, én mindig mondtam neki, hogy úristen, megfázik a gyerek, de egy év alatt egyszer volt beteg, ellentétben az én agyonbugyolált gyerekemmel.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Évi!
Ismerős a helyzet. Az enyém is mindent jobban tud!!!
Egyszer még Levinél kiborultam és ordítottam velük, hogy azt csinálják amit én mondok és kész...
Nem hatott, de akkor nagyot néztek...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Zsu,
Mi múlt szombaton, azaz 2 hetes múlt, amikor kivittük Pankát az első tavaszi napsütésben..Azóta amikor csak lehet, délelőtt-délután kint van a kertben, mózesben alszik, imádja!!!! És nekem is nagy könnyebbség, nem kell annyit vesződnöm az altatással (mert az nemigen megy)

Judit,
mi is az Infacol-t használjuk, nemtom mennyit használ, egyelőre nem mertem abbahagyni..szerdán megyünk tanácsadásra, ott majd megint rákérdezek..Sok-sok türelmet kívánok a gyerkőcökhöz!

Depi:
én minden nap bőgök, tök mindegy van-e alapja vagy nincs. Mindig kétely gyötör, jól csinálom-e, stb. Nagyon-nagyon várom, hogy rendeződjenek a horomjaim!!!! És persze a napsütés vmennyire gyógyír rá :D

Szerintetek az normális, hogy a babóka szinte minden szopi után bukik?? Férjem szerint a "bukás" enyhe kifejezés, tulképpen lehány mindent. Tegnap 6szor kellett átöltöztetni. Annyira sajnálom...túleszi ilyenkor magát? Vagy ez a reflux-betegség??

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Judithoz jöttem, délelőtt írtam már, de közben elszállt a net :x
Szóval Judit, köszi kérdésed mi is jól vagyunk, Petra sokkal nyugisabbnak tűnik mint Peti volt annó.

A szélgörcsre én még azt is hallottam, hogy minden ebéd közben bekapni 2-3 szem köménymagot. Egy próbát megér. Bár a laktoherbben is van édeskömény.... a fene tudja.

Sokat olvastam a topikot korábban is, én is márciusban szültem, 14-én, mint Judit a Nimit, egy szobában voltunk :lol:

Puszi mindenkinek, szépek a babák!
Vendég

Kacika!

Tegnap köménymaglevest főztem! Nem tudom mennyi köze van a hatalmas szélgörcshöz de ma nem mertem enni belőle.
Te iszod a laktoherbet? Én igen, de lassan abbahagyom mert mki azt mondja hogy puffaszt.
Örülök hogy Petra jobb baba :D
Nimi is jobb százszor de most azért fáj a pocija. :(
Egy rövid pü. mindjárt megy!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kmanna, Laurából is majdnem mindig jön ki valamennyi, de ekkora mennyiség csak akkor, ha túleszi magát.

Kép

Kép
mzx

Judit, a köménymaglevesnek nagyon sok köze van a szélgörcshöz. Nekem azt mondták, ha nem jön ki a puki, fájna a hasa, akkor rágcsáljak el egy-egy köménymagot és az kihajtja a szelet. Csak szegényke kicsit (nagyon) megszenvedi. :cry:
Vendég

Kmanna!
Ha mindig bukik akkor túleszi magát. A védőnőm mondta, hogy a felesleget kihányják, tehát igazi túletetés nincs. Az én doktornőm meg (most hívtam) azt akarja, hogy szabályozzam be,hogy 100-nál többet ne kapjon egyszerre és 3 óránál sűrűbben sem ehet.
Kamillateát javasolt az éhség elütésére, de attól Nimi öklöndözik és a víztől is, utálja őket.
Meg mellesleg nem kizárólagos anyatejes táplálásról kampányol a fél világ?
A mecsek teát azért még kipróbálom....
Vagy ti tesztek a teába egy kis cukrot hogy ne utálja???

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Zsu!
Gondolom én is hogy van köze, de sajna már előtte is nyögdécselt sokat (3-4 napja). Pont amikor lekopogtam hogy milyen jó baba: eszik alszik. Nem kellett volna ezzel dicsekedni. :(
Ha már ketten is írjátok lehet megeszek napi pár szem köménymagot...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Én nem teszek a teába semmit, mint megtudtam nem kell sok belőle kaja elött. Azt így is bepuszilja :):):):):)mert olyan éhes....
Minden nap éhen akaunk halni :)
Nem olyan rossz az íze, én is kóstóltam :)
fnora82

Kész lett a születéssztorim:

1206985292.0021.doc

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

sziasztok!

Zsu, az előző bejegyzésemből lemaradt, pedig akartam írni, hogy tündéri a kis Vikó! és nagyon édesek ketten a tesóval :)
hát még hárman Veled. már vártam, hogy lesz még egy kép, ahol négyesben vagytok :)
Köszi a szüléstörténetet! hihetetlen, hogy egyedül végigcsináltad!
örülök,hogy pozitív élmény volt!

Panny, Neked is köszi a történetet! én már ott könnyeztem, amikor a nagyobbik fiad a kocsiban azt mondta, hogy ugye Anyu nem lesz baj?

lányok, nem hiszitek el, mennyi erőt ad nekem a szüléstörténeteitek.
Soha nem éltem még át, én még előtte vagyok.
Nem félek. Kíváncsi vagyok milyen lesz, mennyire fog fájni, tudom hogy képes vagyok rá, de hogy milyen lesz.... szval köszönöm!

Lányok, nekem a szopipárnát utána kéne töltenem, mert még az alváshoz használtam, de úgy látszik túl intenzíven, mert már tökre nyeszlik-nyaszlik... :?

Norco, ++++
nem vlaszoltál, a táblázatban is átírjuk a várható időpontot?
akkor most drukkoljunk egymásnak, nekünk is a hétvégén inditanak ;)

Bosek, tök jó, hogy ilyen sokan segítenek :) és hogy tudtál menni motorozni :D

Ódry, kérünk képet :) jó hogy itt vagy :)

Jim! köszi a híreket Beusról!!! :)
este várunk ;)

Éva! nem semmi az anyósod... már engem is kezd bosszantani.... :evil: helyes, hogy megmondtad neki!!! ne hagyd magad!!!

Fnora, tündéri a kis Erik. annyira édes ahogy alszik... énisénis
ma egy barátnőmnek mutattam a kiságyat. nincs még megágyazva felhúzva, egyik végében az "állatkáink" kimosva másik végében az ágyneműk pelenkák letakarva, hogy ne porosodjon... a pelenkázón játékok és a kiskád... minden készen várja Maszatot... ;)
de egy héten belül már nekünk is lesz szuszogómuszogónk :)

azért egy picit drukkolok a ma esti vajúdásindulásnak, holnap délelőtt szülhetnék :) az tetszene... ;)

vidám estét :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Enikő férje vagyok! Megszületett NOÉMI 16:15-kor 3340 grammal és 49 cm-rel!
A baba és mama is jól vannak!!

Majd jelentkezünk!!

Kép
enikoe182

Enikő!!! Gratulálunk!!!! Kívánunk soksok vidámságot, mosolyt és sok tejet!!
Enikőférje, köszönjük az infot!!!! Csodás! :)

Kép Kép

Már csak 6an vagyunk ezen az oldalon ;)

Kép

Kép
kolyok28

Enikő (és férje)!

Nagyon nagyon sok boldogásot, örömöt, egészséget, tejcsit kívánok nektek!!!Örülök hogy jól van baba és anyuka is.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit, onnan vettük észre, hogy nem jó a tápi, hogy alig bírta ki a kétésfél órát evés nélkül és úgy ébredt, mint aki egy hete nem evett. Meg a cumisüvegen olyan bevonatot képzett, mintha nem olvadna fel rendesen a por. De azért irattam bebát, mert olcsóbb, bár nem sokkal... Még volt a milupából egy egész tasakkal, és azért nyitottam ki a bebát, hogy hátha nem jó és akkor legyen mit adni, amíg feliratok milupát megint. Mindjárt egyből feltűnt, hogy az üvegen átlátok, miután kiitta és egyből az első etetés után 5 órát aludt!!!!! Kép Tegnap 4x evett és nagyon sokat aludt, ma is kb. 5-6 etetés lesz. Sokkal hamarabb elalszik és nem nyűglődik annyit. Nektek nem zöld a kaki???

Teába nem teszek cukrot, meg semmit és akkor kapja, ha csuklik, vagy ha szomjas, csak egy pár kortyot kér egyszerre, mert rájön hamar, hogy tök szar... Kép

Annyira szar, hogy megjött, tisztára elszoktam tőle.... Kép Kép Kép Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

SZiasztok, mindjárt mennek Beuska Alexájának fotói!
Vendég

Jim, Martinnak is kérünk vonalzót :)

Kép

Kép
kolyok28

Kép

Kép

Alexa baba
Vendég

Enikő! Gratulálok, és sok boldogságot kívánok!

Zsu!
Klasszak vagytok hárman. :wink:

Kölyök!
++++++++++

Ódry!
Jó, hogy bejelentkeztél. Én is küzdök, hogy esetleg a 3-nál ne kelljen pótlás. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

OK, holnap megcsinálom a vonalzót:)

ENIKŐ? HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!

olyan vagyok, mint egy döglött nyúl, megyek aludni. Akartam visszaolvasni, de most nincs erőm :cry: :cry: :cry:

anyósom jövő hét szerdáig marad :shock: de már mondtam férjemnek, hogy adagolja be ő, hogy nincs rá szükség addig. Milán úgyis megy el pénteken, jó lenne egy kis nyugi.... :cry:

sorstársaim, kitartás!!!

ui: az jó, hogy a melleimben ennyi tej van: jobb 70-80, bal 110-120.??? nem kevés??? mondjuk a kettő együtt már ugye 200, az csak nem kevés.
Vendég

Beuska, Enikő! Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok nektek! Gyertek hamar vissza közénk!

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jim: nekem is ugyanez az arány, és nekem is a bal mellemben van sokkal több általában. Mondjuk alapból is az volt a nagyobb, de nem hiszem, hogy ezzel függ össze.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jim! köszi a képeket!!!
és Neked is kitartás az anyóspajtáshoz :)

édes a kis Alexa, kiskoromban én is a középső két ujjamat szoptam. Mondjuk nem félnaposan :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Na jó, rakok fel a Marciról 3 hetes képeket, aztán megyek én is aludni. Mindenkinek pusszantás. Kép Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Észrevettétek, hogy a babaneten elfelejtették előre állítani az órát? Itt még csak 8 óra van....

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz! milyen kis szöszi Marcid van! :) nagyon édes :) köszönjük :)

a tappancsos képek mért mentek kis a divatból??? kérek!
3tappancsos képekért odalennék!!!!

Kép

Kép
kolyok28

nekem 7órát ír ki... azaz 2 óra eltérést... :?

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök
Az a baj, hogy a Marcinak csak két tappancsa van, de ha valaki tud neked 3-at prezentálni, azért én is fizetek :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

:D
én a három tesós tappancsosra célozgatok, de a célzottak nem veszik a lapot :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Hát, bocsi lányok, de valszeg a gyereklopós sztori kamu,
http://www.urbanlegends.hu/2008/03/31/e ... des-dacia/

Kép

Kép
kolyok28

Judit,
köszi az infót "bukás" ügyben. Akkor ezek szerint mindig túleszi magát... Már én is gondolkodtam azon, hogy beszabályzom a kiscsajt. De hát hogy a fenébe lehet azt elérni, hogy "csak" 100at egyen? Nem fogom 5 percenként a mérlegre pakolni szopi közben!!!! Plusz ne egyen 3 óránál korábban? Van ilyen gyerek??

Én biztos adok neki cicit, ha úgy látom, hogy éhes - OK, azért próbálom tartani a min. 2órát. Eddig be is jött! PLusz azt gondolom, hogy a szopizás egy nagyon intim, nagyon meghitt és szeretetteljes dolog, amikor olyan közel vagyok a kisbabámhoz, mint a nap más szakában nem...és ráadásul erre az összebújásra senki más nem képes vele, csak én!!! Szóval ezt nem fogom tönkretenni a hülye mérleggel..

Szumma szummárum, majdcsak kialakul és beáll az ő étvágya és a kínálat közötti összhang..plusz, hogy mindezt bent is tudja tartani a kis hasában :D

Jól értem, hogy a szopiteáktól is fájhat a babó hasa???????
Mert akkor visszaveszek én is belőle..egy próbát megér.
Jó pihit és hisztimentes :D éjszakát mindenkinek!!!

KépKép
kmanna

Beuska, Enikő! Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Jim/Szilvanusz: az én melleim is ilyen eltérőek. Fura, mert a gyermek az elején nem szerette a jobb mellemet (mindig sírt, amikor abból akartam szoptatni), és a bal mellemben volt több tej. Aztán a bal mellem jól begyulladt egy jó kis láz kíséretében, és azóta a jobb mellemben van több, közben a csajszi is megszerette a jobb mellemet.
És még az is furi, hogy mekkora mennyiségekről írtok... Nekem most eszik a gyermek olyan 100-130 grammokat, pedig ő most már 4 hetes. Viszont most mértük (minden héten hétfőn mérjük meztelenül) és 4990 gramm, ami azt jelenti, hogy előző hét óta felszedett magára 370 grammot, és a kórházból hazaengedés óta 1100 grammot - úgyhogy valszeg rendben van minden ;)

Szilvanusz: nagyon helyes ez kis kócoska :)

Anyósosok: kitartást!!!! +++++++++++ elhihetitek a sztorim után, hogy átérzem a helyzeteteket!

Kölyök: hidd el, mindannyian drukkolunk nektek! Amennyi szeretet árad belőled, már nagyon-nagyon megérdemled, hogy Maszatka a kezedben legyen!!! Szóval: ++++++
linocs

KÖlyök, most cáfolta a rendőrségi szóvivő az m1-en :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kölyök!

Én is gondoltam, hogy kamu a sztori,csak a lelkiismertem küldette tovább...

Értettem a célzást a 3 tappancsoa fotóra :oops: ígérem hamaorsan bepótolom :wink:

Enikő!

Grtaula nektek!!!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

akarom mondani Gratula

bocs :oops:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

nem tudom, mikor tudok újra jönni...
intenzívek lettek így estére a fájások. nyákdugeszom is elment...
szülésznőm kérésére megpróbálok azért ma éjszaka még aludni...
hamarosan szülés lesz valószínű.
mindenkinek puszi.
anyukák, babák ki a fényre!

norco

Norco! ++++++ hajrá +++++

Kép

Kép
kolyok28

Sikerült betartani az ígéretemet, és végigolvastam az elmaradásomat. Két és fél órámba telt!

Beuska, Enikő, szívből gratulálok a babákhoz!

Köszönöm mindenkinek a szülésem előtti drukkokat és az utáni gratulációkat. Így utólag is nagyon jól esett!
Valaki kérdezte, és tényleg elfelejtettem írni, hogy Alexa hogy viselte a távollétemet. Szerencsére nagyon jól, köszönhetően elsősorban Szilvi hugicámnak, aki nagyon sokat foglalkozott vele, tényleg anyja helyett anyja volt. Behozták két nap is látogatni, semmi gond nem volt, elmenetelkor sem sírt, sőt, küldött vissza engem a szobába a babához!
Még a féltékenység sem jelentkezett itthon, sokat segít Vikó körül, hozza a pelenkáját, fürdetés után adogatja a hintőport, krémet stb. Állandóan puszilgatja, simogatja, szóval nagyon édes!

Kölyök kérésére egy családi kép, még a kórházból:
Kép

És egy másik közvetlenül szülés utánról (ezt én is most láttam először :oops: ):
Kép

Norco, megy a drukk neked! +++++++++++++
Kölyök, neked is rengeteg ++++++++++++++ Én is alig bírtam már kivárni a napot, hogy a babám a karjaimban legyen, hát akkor te a táblázat végéről!
Tcis, neked is drukk, hogy mielőbb megszülessen már a babád!
Vendég

Sziasztok bocsi a beírásért én úgy tudom Driakk 26-án megszülte kislányát Sárikát.De többet nem tudok csak ennyit
tappancs28

Szép Jó Reggelt!

Beuska Enikő! Szívből Gratulálunk nektek!!!!!!! Jó Egészséget és sok sok tejcsit!!!!!!!!

Na úgy nézz ki, hogy beálltunk egy olyan 60-70 gr tejcsire!
Az ugye jó?????
Én nem tudom, de a kakijába mindig látok ilyen fehér kis bogyókákat!
Valaki megtudja mondani nekem, hogy mi az??????

Zsu!
Nagyon aranyos kis családi fotó! :lol: Vikó nagyon édi!!!!!
Alexa nem féltékeny????

Norco!
++++++++++ Drukkkkkkk

Szilvánusz!
Nagyon édi Marci baba!!!! Nagyon tetszi a kis haja! :lol:

Csajok nekem már nem folyik semmi trutyi belőlem!!!!!
Ez normális így?????
Nem kellenne még tisztulni????
Nálatok hogy van ez????
Ja, és az odáig rendben van, hogy unga-bunga 6 hétig nuku,
de mást sem lehet csinálni??? :?: :?: :?:
Ez a drága párom nagyon rám van kattanva!!!! Szerintem a cicik miatt!!! :oops:

Kolyok!
Merre vagy??? Azért ha bármikor menned kell, akkor mindenképpen írj!!!!!!!!!!
Tudod a drukkok miatt! :lol: :lol: :lol:

tündérmanó!
Jól vagytok?????
Ádám hogy viselkedik Réka Petrával????

Anita, Boszi??????????
Jól eltüntetek, ha van egy kis időtök, írjatok!!! Jó lenne!!!

Pumperka!
Neked begyógyult már a cicid???? Mikor fog rendbe jönni?????
Már nagyon enm bírom!
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

b.márti77: nekem azt mondták a kórházban, mikor ilyen kis fehér bigyók voltak a pelusban, hogy túrós a kakija, vagyis többet eszik, mint kellene, de nem baj, majd beáll - kb. a 3. hétre be is állt.
Folyás: nekem van, hogy napokig semmi, aztán újraindul, de már alig van - már nagyon várom a betétnélküliséget!!!!!!!!!
linocs

Sziasztok!

Beuska, Enikő gratulálok nektek!!!!

Márti!
Ádám jól viselkedik Rékával, csak ő romlott el egy kicsit. Pénteken lesz a szülinapja, de már ott járunk, hogy nem fog kapni semmit. Ami persze nem igaz, de tegnap óta rettenetes az iskolába való készülődés, az iskolából hazahozott tolltartó és táskaállapot. :)
Nem próbáltad a bimbóvédőt? Nekem azóta nem fáj a cicim.
Apa nálunk ugyanaz, nem lehet vele bírni!!! :))) Én meg hulla vagyok.

Tegnap Réka 3-tól 11-ig nem aludt délután. Szegény Ádámot sajnálom ilyenkor nagyon, mert nem tudok kétfelé szakadni. Aztán 11kor elaludt és az éjszaka ismét jól aludt.
Ma itthon lesz apa, ő lesz az ügyeletes a kicsivel és végre lehetek majd Ádival.

A popsiján Rékának piros pöttyök jöttek ki, az arcán is van néhány. Mitől van az?

Kép
Kép
tündérmanó27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?