Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Beuska szorítok!!!

Hiába kopogtam le, elkezdődött nekünk is a hasfájás, ill. a szélgörcsök, és néha nehezen jön a kaki (ill. tegnap annak jóval hígabb változata - tetőtől-talpig).
Kevesebb tejjel nem éri be Nimród. Néha 100-nál többet nem kap, valahogy elaltatom, de így két órát bír ki. Éjszaka zombivá váltam, alig aludtam. Eddig 4 óra is volt, most max 3. (ugye abból kettőt alhatok, mert kb. 1 óra az evés és a büfi). Ja és kint a jó levegőn sem volt hajlandó aludni.....

Tehát kérnék tippeket ki mit ad szélgörcs ellen?!
Espumisan, Infacol, egyéb?????

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ma egyedül maradtam, segítség nélkül. Nehéz nézni Levi könnyes szemét, hogy ő is oda akar bújni, mikor szopik Nimi. Majdnem ráfeküdt!! :cry: :cry:
Megyek is vele foglalkozni!
Várom a válaszokat a szélgörcsre!

Szép napot mkinek!

Kavics majd írok, ha lesz időm. Nem vagy egyedül, bőgök én is ha kell ha nem.... :oops: :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditkecskemét

Mi az Espumisant adtuk, de tegnap Réka is szenvedett! Úgyhogy valami jó ötletnek én is örülnék!!!!! Már mindent kipróbáltunk mi is!
Tegnap a hasrafektetés és hátsimogatás kicsit jó volt. Alig tudott elaludni este. Utána viszont aludt 10-től reggel fél 5ig.

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó!

Legmerészebb álmaimban sem alszik Nimi ennyit. A max. az 4 óra volt. De már inkább csak 2. :( De jó nektek!
Régen Levinek nem volt túl jó az espumisan. Remélem kapunk vmi tanácsot.

Vagy esetleg homeopátia?
Lehet utánajárok.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Megszületett Beuska kislánya Alexa Gréta 8:16-kor. 3500 Gramm, 55 cm.

GRATULÁLOK TISZTA SZÍVEMBŐL!!!!!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ma reggel. Ezt kihagytam :oops: :oops: :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jó reggelt Mindenkinek!

Beuska, nagyon drukkolok Neked, hogy ne legyen semmi probléma és gyorsan megszülessen Alexa. :)
Linocs, Te már megkaptad Fruzsi TAJ kártyáját? Mi még mindig nem kaptuk meg... :(
Sajnálom, hogy bezártság érzése van a többségnek. :( Mi tegnap voltunk sétálni és nagyon jó volt. Harc ment azért, hogy ki tolja a babakocsit (jött Húgom és Anyukám is). :lol: Ma viszont mehetek egyedül mászkálni... gyönyörű idő van, de azért egyedül nem olyan jó... :( Judit18, mehetnénk együtt! :)
Eszterxx, nem írtál este... mi történt?
Renyo, örülök, hogy bejelentkeztél és megosztottad velünk a jó hírt. Sok boldogságot Neketek! :) A fürdős-törülközős kép nagyon aranyos!
Lassan tele a táblázatunk! :)

KépKép
KépKép
mni

Hurráá!!! Beuska gratulálok Nektek és sok boldogságot a kis Alexához! :)

KépKép
KépKép
mni

Szépjóreggelt :)

Gratulálok Beuska!!! :) Kívánok soksok mosolyt, vidámságot, és sok tejet!!!

Kép Kép

most télleg csak ilyen röviden, megyünk dokihoz. Tudjátok, magzatvíz vizsgálat meg ilyenek. Majd délután leszek csak szerintem. Kösszi a drukkokat! :)

Kép

Kép
kolyok28

Beuska!
Nagyon nagyon sok boldogságot, örömöt kívánok nektek!!!!!

Renyo!
Nagyon édes baba!!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

juditkecskemet: szélgörcsökre mi is az Infacolt adtuk, de aztán olyan fájdalmasakat pukizott, hogy abbahagytam. A védőnő szerint az Infacol tényleg kihajtja a szelet, csak nagyon felerősíti...
Nálunk ez vált be: a csajszi valahogy ráállt arra, hogy a szopizás első negyedórája után leáll, akkor én vállra emelem, és megbüfiztetem hátütögetéssel/simogatással, és folytatjuk tovább. Valahogy magától rájött arra a múlt héten, hogy büfögni jó! :) Az első 3 hétben nem büfögött egyáltalán. Illetve szopizás közben, ha kiköpi a cicit, csak nyalogatja, és nem akarja újból bevenni, illetve, ha a nyelvét nyújtogatja, akkor (általában) büfi/puki készül, tehát újból vállra...
Szóval kitapasztaltam a bébikét ;)
Nem tudom, hogy a fentiek miatt, de valahogy a szélgörcsök alábbhagytak.
linocs

Beuska: gratulálok Nektek a babóhoz!!!
linocs

GRATULÁLOK, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJCIT KÍVÁNOK MINDEN "ÚJ-ANYUCINAK"!!!!

Látom, nem én vagyok az egyetlen, akinek rémálomnak tűnik a mai nap. Elment a párom dolgozni. Annyira hiányzik! :cry: :cry: Eddig tudtam, hogy együtt úgyis megoldunk minden problémát, és most úgy érzem, hogy nem fogok tudni egyedül megbírkózni ezzel a feladattal. Annyira megnyugtatott a közelsége, és nagyon sokat segített mindenben. Igaz, nemsokára jön anyukám, de tudom, hogy rengeteg konfliktusunk lesz, és nem vagyok benne biztos, hogy jó hatással lesz Livikére, ha állandóan idegeskedek, meg vitatkozok vele...

Amúgy is tök fáradt vagyok, mert a kis Drágám éjjel is 3 óránként éhes, de min. 1-1,5 óra a kajcsizás, a maradék időben meg nem tudok aludni. De azért én nagyon bízok benne, hogy rendes kislányunk van, és tekintettel lesz a hisztis anyukájára, és nagyon keveset fog sirdogálni.... :oops:

Judit! Cumisüvegből adod a tejcsit, utána tápszer?

Kép
pété

Linocs!
Köszi a tippet! Nimi is járt már így és tényleg kell neki közben büfizni főleg ha mohó!

A szívem és az eszem valahol azt súgja ne adjak neki mindenféle szereket, mert Levinél a végén 5-6-ot adtunk, és semmi jó nem sült ki belőle. Amit még próbálok, mint már írtam, hogy nem kap 100-nál többet. Kiszopja az egyikből, és továbbra is tátog, cuppog, akkor is az üreset kapja vissza és belealszik. Általában. Nem mindig. Csak ezzel az a baj, hogy két óránként eszik.
Az vigasztal, hogy ha később nem is 3 hónapos korban minden ilyen jellegű probléma megszűnik.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mni: a Kedves bement érte a második héten, akkor elintézett mindent (tgyás, egyszeri - már utána héten meg is kaptuk, családi pótlék) Hívd fel őket! Van egy közvetlen számom az OEP-hez, az egyik fórumon találtam, egy elég kedves hölgy van a mási végén, nekem legalábbis segített: 2885342.

Te mibe öltözteted a lányt a sétához ebben a jó időben? (17 fokot mondtak mára) (ezt a többiektől is kérdezem)
linocs

Séta: body, rugdalozó, egy polár szerű kardigán és naci + egy overáll és takaró a babakocsiba. Szerintem szegényke megsül benne és mozzogni sem tud, de a nagyszülők szerint ennyi kell rá. :)
Még ezt a hetet megvárom, hátha hozza a postás a TAJ kártyát. :(

KépKép
KépKép
mni

Én a sétához hosszúujjú bodyt, hosszúujjú rugdalózót és egy polár zsákot adtam rá és betakartam pléddel. De annyira sajnáltam, mert szerintem tuti, hogy melege volt. De akkor mibe öltöztessem. Valahol azt olvastam a neten, hogy amiben az anyuka jól érezné magát plusz egy évszaknak megfelelő rugdalózó. Namármost akkor ez nálam egy nadrág, egy póló, egy pulóver és egy kordkabát... Felhívom a védőnőt ;)
linocs

JUdit!
Bár mi még 2 hetesek se vagyunk, de a pukik ellen úgy néz ki, hogy az segített, hogy nem iszom a szopiteákat, helyette sok más folyadék, és hasrafektetés egy kis hátsimogatás. Ha csak tehetem én se adok neki szereket, mert én emlékeimben is úgy van, hogy segít ugyan pukizni, de elég nagy fájdalmak árán.... Jól megcsavarja a kis belüket.

Linocs!
Amit a büfivel kapcsolatban írtál érdekes, de kipróbálom. Amiikor elengedi és csak nyalogatja a cicit,azt hittem azért mert elég neki. (Ez inkább csak reggel van.) Csak egyenlőre még nehezen találjuk a kényelemet szopi közben, így örülök, hogy jó a csatlakozás és csak a két cici között emelem fel.

Mni!
Szerintem is rengeteg a ruha amit írtál. :shock: :shock: :shock:
Győzd meg erről a nagyszülőket.... A társaság miatt biztos jó neked, hogy együtt laktok anyukádékkal, és a szavaidból azt veszem ki, hogy jóban is vagytok.

Pété!
Hogy álltok a szopival, tejmennyiséggel. Jó volt olvasni múltkor, hogy alakulnak a dolgok, és jobb a kedved. :wink:
Ilyen sokáig otthon tudott veled lenni a párod? Remélem anyukáddaql is jól meglesztek. :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!

Igen, azt én is mondtam a doktornőnek, hogy az én pici fiamnak is magyarázza el, hogy az általa jónak tartott mennyiség elég legyen neki. Nekem még kevesebbet is igényel mint neked, de mi kisebbek is vagyunk... :wink: (DE tejem sincs annyi.150 :shock: :shock: )

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Beus, nagyon sok boldogságot kívánok Alexához!!!

Niki, Linocs, én is ugyanezzel az öltöztetéssel szenvedek, tegnap az overallban úgy láttam, hogy hőgutát kap mindjárt - persze nekem is mindenki azt mondta, hogy kell rá a sok cucc.
szerintem én ma az overallt lehagyom és csak ráteszek egy vastag takarót (alatta- body, kardigán, polár kardigán..)

Pété, igen, cumisüvegből kapja a tejet. utána meg a tápszert.
de van, hogy összegyűjtögetem a tejet és egyben kap meg egy nagyobb adagot,és éjjel nem fejek, akkor csak tápot kap.
de nem gáz, észrevettem, hogy ahelyett, hogy éjjel 2-3szor fejnék 20-akat, reggel le tudok fejni 40-50et, szóval tök felesleges

igazság szerint meg kellene újra próbálnom a szoptatást, tudom, bűntudatom is van miatta, de nem tudom hogy reagálna, hajlandó lenne-e azért a kis tejért kínlódni plusz állítólag akkor is kellene fejnem és azt már nem tudom hogy menedzselném - szoptatás, tápszer, fejés - és mindeközben még hasfájós is és sokat kell nyugtatgatni alvás közben

KépKép
judit18

szélgörcsre - egyelőre nekünk sem jött be az Espumisan...
még az Infacol-lal most fogunk próbálkozni
ha hasonfektetjük akkor jobb neki úgy vettem észre

a védőnő szerint a legjobb a Grape Water nevű cucc ami gyógynövényes, de azt csak 1 hónapos kortól lehet adni, szóval még 1 hét!

KépKép
judit18

pumperka: tényleg, ezt elfelejtettem: én is abbahagytam a szoptatós teát - én is felfúvódtam tőle, és fájt a gyomrom, gondolom így neki sem volt jó. Csak a moremilk-et szedem, de abból is csak 3-4 szemet naponta (szerintem az is felfúj, és gázosít :oops: )
A cicinyalogatás persze jelentheti, hogy eleget evett, mindenesetre, ha nyalogat, akkor is felkapom, és ha büfög, és utána újra eszik, akkor még nincs vége ;)
Szoptatáshoz, ami nekem nagyon segített a kényelemben a holdalakú szoptatóspárna, amit fel lehet kötni a derékra. A Kútvölgyiben is ilyen volt, és nagyon-nagyon kényelmes. Persze a hátránya az, hogy másképp egyelőre nem próbáltam, és ha elmegyünk valahová a szoptatós párnát mégsem cipelhetem ;) Én itt vettem a Visegrádi és Balzac utca sarkán lévő boltban 4-5 ezer forintért. Tényleg megéri!!!
linocs

Pété!

Ciciből szívja a 100-at (lemérem utána), csak éjszaka meg reggel van a cicimben 150. Akkor nem tudom kontrollálni de nappal nem kap többet. Tápszert már nem kap...

Pumperka!
Én iszom a laktoherbet de akkor abbahagyom. Nem lett kevesebb a tejed így?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kicsit túlöltöztetitek a piciket :).

Én ráadok egy ujjatlan plüss rugit, egy hosszúujjú bodyval, aztán rá egy plüss kocsikabát, majd rá egy kb. ugyanolyan vastag kardigán. A buksijára plüss füles sapka, a lábikóját betakargatom 2 réteg pléddel, de fölül már elegek ezek a kabátkák. Tegnap úgy sütött a nap, hogy ennyi bőven elég volt. A babakocsiba alulra is tegyetek egy kis plédet, mert a kocsi fekvőfelülete sokszor elég hideg tud lenni, illetve kényelmetlen.

Kép

Kép
mzx

Judit!

Én nem vettem észre, hogy kevesebb lett volna tőle. Homeos bogyót szedem, bár azt hosszan nem lehet, kell közte szünetet tartani. Alkoholmentes sör, nem tudom milyen hatással van, de legalább jól esik naponta egyszer kétszer. DE írtam, hogy nekem kevéske a tejem, még a határon van. Délutáni etetéseknél elégedetlen, éjjel, reggel délelött elég vagy éppek elmegy. Erre még nem akarok pótolni, majd meglátjuk hátha lesz több is. :wink:

Linocs!
Szopipárna nekem is van, és tényleg nagyon jó, talán inkább az iszonyú kéz-szájhoz hadonászással és a cicibekapással van néha gond. Nagyon temperamentumos kos a drágám.... A párna agy picit kicsi, ha megkötöm, túl közel a gyerek, de megkötés nélkül és oda tudom rakni a megfelelő távolságra. Ez az egyik dolog amit kicsit se bántam meg, hogy pénzt adtam érte... :wink: :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Gartula Beuskának!

Linocs!

Én is azzal a hold alakú szopipárnával szoptatok-mindháromszor(már közel 6 éve megvan és többször kölcsönadtam barinőknek :wink: )és imádom!!!Én is csak ezzel tudok-főleg az elején.Tegnap anyuéknál kajáltunk,én oda is vittem magammal :wink: .Azért ha nagyon muszály párnákkal tudnék máshol,de ez a szopipárna sztem is szuper!!!

bezártság:én már most kivagyok kicsit...elég menős típus vagyok.Ezért is akartam már tegnap is anyámékhoz menni.Az a jó hogy egyre jobb idő lesz és ki lehet mozdulni a babákkal.

Egyedül nem érzem magam,mert itt vannak a nagyfiaim is-sőt sokszor jó lenne kicsit csak a picivel :wink: mert a nagyok elég harsányak :lol:

Nekünk már ma megvan a TAJ kártya,apa ment érte személyesen a Teve utcába.

Szombat -vasárnap 38-38,5 fokos lázam volt.A melleim tele vannak de nincs csomó vagy ilyesmi ,szal valószínű valami fertőzés...nagyon fasza :wink: úgyhogy szedhetem az Augmentint,de még az a jó hogy lehet vele szoptatni.

Egyébként sztem az a gyerekrablásos sztori amit továbbküldtem nem biztos, hogy igaz csak mivel én is úgy kaptam a lelkiismeretem küldette tovább...

Asszem megint sikerült egy egész nap evő-alvó gyereket kifognom :wink: leglábbis eddig :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Bocs, hogy belekotty, de anno a kisfiamnál nálunk is gond volt a pocifájás, szélgörcs.

Nálunk rövid távon bejött az Infacol, hosszú távon nem nagyon. Az Infacol és az Espumisan hatóanyaga gyanaz, csak más az állaga és az adagolása, igy ha egyik nem jött be, valszeg a másik sem fog :( A szoptatós teák is puffaszthatnak, emiatt a babáknak is lehet gondjuk! Viszont sokaknál segit a Gripe Water (gyógyszertárban, DM-ben lehet kapni) pocisimi-pocakmasszázs, piciknél csak nagyon óvatosan, de sztem a "vizikereket", az "I Love U-t" és a "nap-holdat" náluk is lehet, nálunk ez vált be igazán!

Remélem, tudtam segiteni, és nem veszitek bepofátlankodásnak! (néha be-benézek, a nyári Angyalkánkkal mi is márciusra voltunk kiirva :( Most szeptember a célidö :D )

Jó babázást mindenkinek!

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok,

hasfájásra szeretnék nektek homeosat ajánlani. Nekünk az vált be a legjobban. A laktoherb is okozhat hasfájást, a tejserkentés lényege a sok folyadék(3-4 l min.), megfelelő étrend és a pihenés. Néha bekukkantok ide, hogy Pumperkáék hogy vannak, de megakadt a szemem a hasfájós babákon.

Hasfájás tipusonként a következőket kell alkalmazni:

COLOCYNTHIS 5 CH
Erős, görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a pocak masszírozására, vagy a lábak hasra való hajlítgatására, vagy melegre enyhülnek.

DIOSCOREA VILLOSA 5 CH
Hirtelen kialakuló éles, periodikus visszatérő fájdalom. Összegörnyedve erősödik, hátrafelé kifeszülve, illetve a hát masszírozására enyhül.

LYCOPODIUM CLAVATUM 5 CH
A babának igen kifejezett haspuffadása van, az anya által fogyasztott ételek jelentősen fokozhatják ezt, és a görcsöket. A panaszok jelentősen erősödnek 16-20 óra között.

Egészen pici baba vízben fel kell oldani 5 golyót, (csak egy irányba szabad kevergetni és valamilyen cseppentővel(gyógyszertári szemcseppentő) adni neki egy-két cseppet belőle. Minden szopizás, tápizás után. Én egy kis páleszes pohárban csináltam, minden reggel frisset, három hétig tartott nálunk a hasfájás. Hogy aztán ezek segítettek -e, vagy mi, azt csak a jóég tudná megmondani. Mindenesetre egy próbát talán megér.

Üdv

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Beuska, szívből gratulálok Alexához!!!

Teszek fel néhány képet Vikóról, és este, ha mindenki alszik, talán nekiállok a visszaolvasásnak! :D

Kép Kép
Kép
Kép

Az én kócos, otthoni hajviseletes fejemet hagyjátok figyelmen kívül! :lol: :lol: :lol:
Vendég

a kedves aggódóknak:

én még mindig egyben. :roll: :roll: :roll:
úgy látszik az én kisfiam nem akar kibújni. :cry: jól érzi magát odabennt.
szóval a terminus márc.26-27- re változott az újraszámolás után. így most csak 5-6 nappal túl vagyok a kiírtnál. a szülésznőm azt mondta ne izguljak, megindulhat még a héten... ha meg nem, a hét vége felé megindítják.
ez van. :cry:
ami elég rossz, h ráadásul megfáztam és egyfolytában folyik az orrom. ki kell valahogy kúrálnom magam, hogy ne a kis újszülöttömre tüsszentsek. :roll:

minden depis anyukának üzenem:
itt van a csodaszép tavaszi napsütés, a legtöbben már tudjátok is vinni levegőztetni, sétálni...söpörjétek be az irigykedő pillantásokat, mert sztem nincs szebb és irigylésre méltóbb látvány az ilyen gyönyörű időben a szerelemből fakadt kisbabákat tologató anyukáknál!
(ez a legjobb dolog a tavaszi kisbébikben -többek közt ezért is szerettem volna én is ilyenkor szülni- mert a természet születésével együtt cseperednek a kisbabák is... a napsugaraknál meg jobb energizáló nem is kell!) :lol:

norco

Norco!

De szépeket írsz :wink: :) És igazad van amúgy...
Neked meg drukkkk,csak kibújik mostmár az a babuci :wink:

Minyu!

Persze,én emlékszem rád és örülök, hogy azóta sikerült és várjátok a babát!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!!

Beuska, gratulálok!!!

Képzeljétek rájöttünk, hogy nem jó a tápszer, amit eddig kapot milumil h.a., és tegnap óta beba h.a.-t kap, azóta nagyon király dolgom van!!! Eszik-alszik.... este 7-től aludt éjjel f3-ig, majd f7, f12-kor evett. Kép Most a nagyapja tologatja.
Én éjjel először a tápszert adom neki, majd utána a cicit, és hagyom neki cumizni, amíg bealszik, kb. fél óra. Nappal meg először a cicit mindkettőt, majd tápszerből amiennyit kér, de max. 100-at. Így az eddigi 7 etetés helyett most 4-5 van, mert a tejjel együtt szerintem tovább emészt, meg jobban is lakik.

Tegnap délelőtt tesóm vitte sétálni, utána evés, majd anyósnál volt, elvitte ő is sétálni, mi meg elmentünk motorozni, olyan nagyon jó volt!!!! Kép Tök jó, hogy nálunk annyi a jelentkező, és amikor ilyen jó idő van, szinte egész nap kint lehet.

A babakocsiba alulra beraktam a pólyát, mert jó meleg meg puha, meg egy polár pléddel takarom be. Egy hosszú ujjú body, ujjatlan rugival, meg egy kívül plüss belül bélelt zsákba berakom, sapi és kész. Sose viszem túlzásba az öltöztetést. Most majdnem olyan meleg van kint, mint bent. Szerintem nem fázik. Ja de ha hidegebb van, akkor még egy kardigán alá, meg kiskesztyű, mert jégcsap lesz a keze.

Szélgörcsre nálunk nagyon bejött a Mecsek baby tea, édeskömény és kamilla van benne. Akkor iszik belőle pár kortyot, ha csuklik, vagy ha szomjas a tápszer után (ugye eddig nem volt tej) és az bőven elég. Fél literbe teszek egy filtert és az napokig kitart. Annyira könnyen pukizik, hogy legtöbbször álmában szokott és sose sír azért, mert fáj a hasa. Napi egyszer kakil, nagyon könnyen, szinte nem is erőlködik, van hogy csak a szagából veszem észre, hogy rottyantott. Viszont a kamilla zöldre szinezi a kakit, ne ijedjen meg, aki kipróbálja!!!! De tényleg csak ajánlani tudom!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!

Valszeg azért kell kevesebbszer etetned a kiscsajt mert köztudottan a tápszert a babák több ideig emésztik ,míg az anyatejet sokkal hamarabb megemésztik a gyomruk.
De éjjel miért nem a cicivel kezdesz??

Klassz hogy már motorozni is tudtatok :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Azért adom először a tápszert éjjel, mert ciciből nekem nagyon kevés jön, és azután nekünk nem kell büfiztetni. Tápszer, büfi, cici, alvás. Mivel addig hagyom neki, amíg elalszik, így teljesen kiüríti a cicit és nem kell kifejni a maradékot, meg lusta is vagyok...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

most Indulunk a kórházba 5 perces fájásokkal!!

drukkoljatok!

Ha van valami jelentkezünk!!

Kép
enikoe182

Enikő, nagyon drukkolok! :)

Norco, milyen igazad van! Megyek is mindjárt sétálni, feltöltődöm én is egy kis napfénnyel!

Lányok, én legszivesebben állandóan édességet és péksütit ennék, néha-néha egy-egy gyümölcs beesik. Megállt a fogyásom, hetek óta 4 kiló plusz van rajtam, ez nem hangzik soknak, de arra pont elég, hogy egyetlen gatya jöjjön csak rám. Nem tudom, venni kellene egyet-kettőt, vagy inkább próbáljak egy picit kevesebb szénhidrátot enni??? :oops: :roll:

Kép

Kép
mzx

sziasztok!

Enikő ++++ hajrá!!! deizgi!!! :) ugye már nem vagy beteg?

bocsi, de a szélgörcsökre, hasproblémákra, öltözködésre nem tudok még reagálni...
Panny, remélem hamar meggyógyulsz! nem tréfa 3 gyerek mellett betegeskedni...

KvaszÉva, sajnálom, hogy anyóssal nem jöttök ki jól. Soksok erőt és türelmet. Linocs, Neked is! Tündérmanó Neked is! sőt, mindenkinek :D

Eszterxx, nem jöttél... remélem azért mert Te is bealudtál Andris mellett :)

Bmárti, szülni? nem akarás kérdése... sajnos ;) de már rajtavagyok :)

itt vagyok az orvostól. Már kezdem azt hinni a ctgn a második vonal az kontroll, hogy tud-e a készülék egyenest húzni ;)
A baba még mindig magasan, olyannyira, hogy nekem biza kicsit érzékeny volt a magzatvízvizsgálat, merthogy olyan fentre kellett dugni a készüléket. Amúgy Maszat köszöni jól van, vígan dobog a kicsi szíve, a víz körülötte tiszta. Következő randink a dokival péntek délelőtt. Ha akkor minden változatlan, akkor péntek este, vagy szombaton bemegyünk a kórházba és indítanak. Valami tablettáról magyarázott a kórházba, ami ha 6 órán belül nem fejt ki hatást akkor 3 alkalommal ismétlik meg. Szval ez vár ránk.
Továbbra is azt gondolom, ez a kis kölyök odabent az április1re gyúr :)

itt amúgy a tegnapi jóídő elsuhant 7fok van és esik. De sebaj, tegnap nagyon szép napunk volt, kirándultunk egyet autóval egy kis városba. És kaptok pocakfotót, frisset, úgysem kaptok mástól már nagyon ;)
Kép

Kép

Kép
kolyok28

Pimpoka!!!
Köszi! Minden tipp érdekel bennünket!

Tébolyda!!! Levente úgy viselkedik, hogy ember legyen a talpán aki ezt kezeli!
Márpedig az az ember csak én lehetek, mert más nincs itt!! :shock:
Úgyhogy helyzetkép, két gyerek sír általában egyszerre és én próbálok nyugodt maradni.
Levente máskor 1 perc alatt elalszik, most egy órás cirkusz előzte ezt meg. Nimi meg állandóan nyög!!! Szegény az emésztésével küzd!!
Kint nem szeret lenni sír!
Levi kint szeret lenni, bent sír!
Szuper!
Válasz: Ti akartátok! Nekünk is ez volt! (Anyukám, Keresztszülők, stb.)
:roll:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Zsu!
Szépek vagytok! :D
Te hogy bírod? Vagy van még segítség?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit(kmét), kitartás, egy pár hét, és remélhetőleg lenyugszanak!
Laura nálunk is sír rengeteget, mert Erik miatt valamiért épp nem tudom felvenni. Persze Erik is szív rendesen, alig játszom vele, úgyhogy szopik alatt továbbra is folyamatosan rendetlenkedik, és elég sírós és anyás lett :? . Nagyon sokat ellenkezik,ami ugye életkori sajátosság lenne, de eddig alig jött ki ez nála. Nekem legalább majd minden nap van délkörül 2-3 órára segítségem, aki elmegy Erikkel sétálni, mert hármasban nem megy, állandóan elszalad, nem fogja a kezem :(. Majdcsak lesz valahogy...Legalább Laurát nagyon szereti, folyamatosan simizni és puszilgatni akarja :).

Na, most összekapom magunkat, és elbabakocsizom az építkezéshez egy számlát leadni. :roll:

Kép

Kép
mzx

Nektek nem kiütéses a baba arca? Állítólag a tejcitől van, de nem tudom, hogy kenegessem, vagy majd elmúlik? Nagyon csúnyácska... :cry:
Pumperka! Ma már sikerült egyszer 60-t szopizni!! De megérkezett anyám+nagyanyám, 5 perc alatt kikészítettek, és az előző szopinál 20 jött... NEM FOGOM KIBÍRNI EZT A KÉT HETET!!!!! :cry: :cry:

Kép
pété

Sziasztok!

Minden friss anyukának nagy-nagy gratula a babáihoz!

Akinek pedig még nem bújt ki a kis jövevény, annak kitartás!!!

Mi jól vagyunk. Egész jól elboldogulok a 3 törpikémmel - igaz, anyukám rengeteget segít. Meg a nagyfiam hétközben 4-ig suliban van.
A szopizás még kicsit macerás, de nem adom fel! Legalább 1 gyerkőcöm szopizzon már pár hónapos koráig...

Minden jót kívánok Nektek!
Vendég

Ja, ha olvasni és írni nincs is időm, azért a képeket és a táblázatot meg szoktam kuksizni.

Gyönyörűek a babáitok/babáink! :wink: :wink: :wink:
Vendég

csak bekukk és pár sor:
beszéltem Beussal, jól van, nagyon könnyű szülése volt, képeket is kaptam tőle mms-ben, persze azokat balfék módra nem tudom felrakni, majd ha hazajön a férjem a munkából, ő felrakja :D nagyon cuki a kis Alexa!!!

BEUSKÁM SOK ÖRÖMÖT, BOLDOGSÁGOT!!!!!!!!!!

mennem kell szoptatni....ismét.....

este jövök olvasni is, mert sajna napközben nem tudok jönni, csak ha alszik a bébi.
Vendég

Szép napot!

Mivel mindenkinek azt mondtátok/mondtuk, hogy ne olvasson vissza, inkább írjon, ezért megosztom veletek szülésem történetét. :D
Vikó baba érkezése

Juditkecskemét, még itt van anyukám, úgyhogy nagy gond nincs. 9-én megy haza, majd csak utána tudok beszámolni, hogy hogyan boldogulok. :?

Szeretném megkérdezni, hogy ki mikor vitte ki először sétálni a babát?
Vendég

Bosek!

Aha értem már a taktikus logikát az éjjeli etetésre :wink: Az ember lányának mit ki nem kell agyalnia,nem?! :lol:

Zsu!

Jók a képek!!
Én holnap már tutira kiviszem a babót ha ilyen jó idő lesz(ma csak azért nem mert még szárad a kocsi egyik huzata)

Enikő!

Mega drukkkk++++++++++++++++++++++++

Kölyök!

Csak kibújik az a fiatalúr a pocakból az indítás előtt... :wink:

Nálunk is tapasztalható, hogy a nagyok elég harsányak és csintalanok lettek mióta Olika megérkezett.Nagyon szeretik,puszolgatják,óvják,védik de mégis olyan szertelenek lettek...Némileg javít a helyzeten, hogy a nagy oviban van napközben,a kicsi meg egyenlőre délelőttönként az anyunál.

Judit(kecs)
KITARTÁS!!!

Pété!

Anyud meg nagymamád ennyire kikészít?? :( Szegény...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

BEUSKA! SZÍVBŐL GRATULÁLOK A KIS ALEXÁHOZ! SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK! :D

Gyors helyzetjelentés, mert anyós árgus szemekkel lesi minden rezdülésem. :? DE HOLNAP REGGEL MÁR HAZAMEGY? MERT VÁR VALAMI FONTOS CSOMAGOT! YESSSSSSSSSZZZ!!! :wink: :lol:
Én ma reggelre jöttem rá, hogy tulajdonképpen lehet, hogy a tejserkentőktől fáj Botond pocakja, ezért ma már csak a MoreMilk és a homeos van, mert egyszerre nem akartam leállítani mindent, de hétvégére már csak homeosat hagyom. Egyébként pedig iszom, mint a gödény. Napi adagom két Karamalz, két liter ásványvíz, egy liter almalé, egy liter kamillatea. A férjem megjegyezte, hogy mostanában inkább ruhákat venne nekem, mint itatna. Nehogy szaván fogjam, ha lemegy a maradék 4 kg is! :shock: :lol: (Persze még akkor is marad a hormonoktól felszedett 10, de azt majd szépen, apránként ledolgozzuk :wink: )

Ma már sétáltunk egyszer, most alszik, de ha felébred, újból kiviszem, mert addig sem kell itthon hallgatnom anyóst. Most épp az a műsor megy, hogy a férjem miért nem vette már meg neki holnapra vonatjegyet, meg hogy ő mennyire fáradt és különben is utál vonatozni. Ma ezt még csak negyedszer adja elő, pedig 11-kor kelt fel. Na, mindegy. Ezt a fél napot már fél lábon is kibírom, és már csak azért sem fogom felhúzni magam a hülyeségén! :? :roll: :wink:

Jövök még, ha tudok. :)

Évi

KépKép
kvaszeva

kiszazsu: mi csak a 3. héten vittük ki Fruzsit, mert folyamatosan lebeszélt a védőnő a sétáról az időjárás miatt (szél, eső, hó, hideg), aztán ahogy kisütött a nap rögtön egy 2 órás sétával kezdtük...
Várom már a közös sétákat! ;)
linocs

Bosek; és hogy jöttetek rá, hogy nem jó a tápszer? már én is gondolkoztam ezen. bár mi pont beba ha-val kezdtünk, állítólag azt tényleg nagyon jó...

a tápszer megemésztéséről csak annyit, hogy van amikor csak 2,5 órát bír ki Eszter evés nélkül, én is azt hittem, hogy majd tápszerrel tovább bírja, de nem ... éjszaka pláne
pedig 90-eket eszik annyinak ebben a korban elégnek kellene lennie...

Enikőnek drukkolok!!

Kölyök, április 1? akkor hajrá, még van egy kis ideje Maszatnak...

Norco,
milyen igazad van... annyival jobb kedvem van mióta ilyen szép idő van. mi is voltunk ma sétálni... az egy göröngyös utcában ahova ki tudok menni épp körfűrészeltek, ezért egy göröngyös hegyvonulatnak indultam neki - Eszterke simán tererallyzott, de jól bírta...

KépKép
judit18

ZSU! Baromi jól nézel ki! Tündériek a gyerkőceid! :wink: :D

Kölyök! Annyira helyes vagy! Kicsit irigykedem, amiért nekem nem volt ekkora pocim. :oops: :? :wink:
Szorítok ám Neked és Norconak is, hogy ne kelljen indítani a babákat!++++++++++

Évi

KépKép
kvaszeva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?