Új privát üzeneted érkezett!

A nyolcadik hónap
Vissza az 1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7., tovább a 9. hónapra

A babának egyre növekszik a kíváncsisága és felfedezni vágyik mindent! Minden nagyon érdekes számára, de ne feledd, hogy nem tudja, hogy amit csinál, azzal fájdalmat, vagy nagyobb bajt is okozhat magának (vagy másnak)! Nagyon vigyázz rá!

Étkezés:
Minden gyerek más - van, amelyik azt akarja, hogy kanállal etesd, míg más babák maguk csinálnának mindent. Valószínűleg csak az az étel fog kelleni neki, ami a te tányérodon van. Legjobb, ha beletörődsz, és nem idegeskedsz a maszat miatt. Vigyázz, hogy minden ételt elég apróra darabolj fel neki!

Alvás:
Nappal általában kétszer alszik, de lehet, hogy néha már elég csak egy alvás is. Az esti fekvés idejét már mindig azonos időpontban kéne megszervezni. Az este legyen nyugodt, csendes, olvassatok, énekeljetek, legyen egy kialakult rutin.

Növekedés és fejlődés:
Hüvelyk- és mutatóujja közé tud venni kisebb tárgyakat.

Megül hosszabb ideig támasz nélkül. Talán fel is tud ülni fekvésből, segítség nélkül. Némely baba már ebben a korban felhúzza magát állásba, de hamarosan segítségért kiált, a leüléshez.

Rámutathat a tárgyra, amit szeretne.

Talán most már kevésbé fél az új arcoktól, hangoktól, ha eddig félénk is volt.

Tanulás játék közben:
Egyik kedvenc játszóhely a konyha lesz! Vagy szerelj fel idejekorán egy rácsot a konyhaajtóra, hogy ne mehessen be, vagy legyen egy olyan szekrény - amiben műanyag edényeket tartasz - , ahol ő játszhat, és a többire tegyél ajtónyitás-gátlót.
Ismételgessétek együtt a hangokat, amiket mond! Tapsoljatok mondókákhoz, énekeljetek és táncoljatok!
Integessetek, ha búcsúzkodtok!

Szociális fejlődés:
Utánozza az ember száj- és arcmimikáját.
Ellöki a tárgyat, ami nem érdekli.
Hangjával hívja fel magára a figyelmet.
Mosolyog, nevet a tükörképére (vagy a szüleiére).

Érzékek / mozgáskoordináció fejlődése:
Hüvelyk- és mutatóujja közé tud venni kisebb tárgyakat.
Tapsolhat, integethet.
Szeretne mindent megkóstolni a te tányérodról, de fintorogva köpheti ki az ételt.
Hang irányába fordítja a fejét.
Szemével követi a tárgyat, amire mutatsz.
"mama", "baba" hangokat adhat ki, véletlenül, anélkül, hogy tudná a szó jelentését.
Megállhat kapaszkodva rövidebb ideig.
Négykézláb mehet előre, vagy hátra.
Megtarthatja kezében a cumisüveget, poharat, vagy az ételt.
Kukucskálósat játszik, ha a fejére ruhát, rongyot húz! - vedd észre és menj bele a játékba!

vikcy6
Pákozd

Sziasztok!

Ildi - up&go: szerintem néha nehezebb felcibálni, mnt a hagyományosat. Takarítás: igyekeszem, de legtöbbször csak 1x jön össze. Bár Szabi még nem az a klakást bejárós. Meg ő olyan Pató Pál úr, nem hiszem ,hogy most olyan hirtelen nekiiramodna :lol:

KAta - Jobbulást Norbikának!

Clau - privi ment. Édesek vagytok!

KAta84 - Igen, az látszik, hogy ahol van nagyobb tesó, ott nagyobb a motíváció is.
kép:
Kép Kép

az aktuláis kedvenc: Kép

Csajok, akik még szoptatnak, a ti gyereketek se bír nyugodtan enni? Szabi állandóan matat! Vagy a pólómat vagy a melltartómat rángatja vgy a haját húzza, ütgeti a fejét, macerálja a lábát. Hihetetelen egy fickó!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bori alszik!!!!

Clau
Nagyon szépek a képek!!!

Bettyna
Az én Borim is Pató Pál. De úgy látom Szabi azért jobban halad.
Borit is nagyon nehéz szoptatni. Teljes nyugalom kell, és éhség, mert most már csak akkor fogadja el, különben üvölt. Ha épp eszik, akkor nem matat, ha elkezd matatni, az baj, mert azzal eltereli a figyelmét a kajáról, és annyi a szopinak. Nem csoda, hogy nem hízik mostanában. De semmit ám! Nem is viszem be a védőnőhöz, nehogy kapjak... :lol:

Peva
Köszi... Bori akkor se eszik, ha nagyon éhes. Mondjuk ma reggel evett alma-banán-őszit...nem sokat, de legalább néhányszor kinyitotta a száját. Pedig én még hanyagolni akartam a banánt, de már mindent kipróbálok kétségbeesésemben.

Megyek, mert renget dolgom van.

marek

szöszke: megnéztem az oldalt, szerintem megéri.

marek: jók a fotók. ne aggódj az én fiam is szinte anyatejen él.

peva: köszi a választ

l.kata: én a túrót,zselatint nem szeretem. gratula a tapsoláshoz

zsuzsu: nem, mi pampers-t használunk.jól megvagyunk köszi kérdésedet,képek mostanában nem nagyon készültek, mert gyengék már az elemek /újra tölthetöek/ 1 nap töltöm, max fél nap müködik.a telefonommal fotózok, azok meg nem olyan jók, de majd dobok fel valamit.
az én fiam éjjelente 1x ébred,szopizik és már alszik is tovább

sz.veronika: édik a képek

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

zsuzsu: sajnálom, hogy igy megszivattak a GYED-el, drukkolok, hogy sikerüljön a fellebezés. a fogas kép nagyon aranyos

kata84: sajnállom, hogy elutasitották a kérvényeteket. nagyon aranyossak a képek

marek: köszi, nagyon rendes vagy. :lol: :lol: .szerintem nyugodtan szólj nyugtonmalacnak ö ismeri is azt a csajt /mármint neten keresztül/

sz.bettyna: igen, de férj nélkül megyün. gratula a mászáshoz

sensi: sajnállom, hogy nem jössz a talira :cry: :( . mi pamperst használunk, de már 4-est.

clau: mi dél körül lennénk ott ésdu.5,6ig tervezem, hogy maradunk de nem rajtam, hanem a fiamon múlik. jó az etetöszék, a miénk is hasonló

borkaby: sajnálom szegény Tomit.

l.kata:szerintem nyugodtan hivd fel a dokit. házias pasi :wink: :lol: na közben olvasom, hogy már telefonáltál is.

na egyenlöre ennyi, fiam felébredt, mennem kell

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Írtam privit Nyugtonmalacnak babylegs ügyben. Remélem tud segíteni!!!

Bori megint alszik... :shock: Bezzeg az órámat végigüvöltötte... :roll: Jó így tanítani... :roll:

Mindig így járok. Amikor van egy kis időm jönni, akkor leáll az élet... :roll: Ti kerültök engem... :roll:

marek

Marek - Én itt vagyok, de szerihntem te már nem! :lol: A múltkor úgyis azt modták, hogy kövér a lányod, nem? :wink: Nem lehet a ekdvükre tenni? Köszi a babaylegs utánajárást!

Timi - Rendben, várunk benneteket szerettel. És akkor csak 1 felnőttel számolok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bocsi most nem olvasok vissza. rövid kérdés:

haptapi_ akinek van: gyerkőc nem rágja? Linda szétszedi és rágja, most ép egy 6-ossal küzd. nem káros ez a műanyag?

A.

Kép
ancsa123

Ancsa
Bori is rágja, és én se örülök neki. Nem nagyon tudunk tenni ellene, nem lehetünk mindig a nyomukban... :roll:

marek

Köszönöm a kedves szavakat!!

Tomi jól van,már alig-alig látszanak a kiütések és az étvágya is visszajött :D

Szöszke!
Felnőtteket nem fertőz ez a betegség,viszont a felnőttek átadhatják a gyerekeknek úgy tudom. Kisbaba betegség,csak az első pár évben kaphatják el,de nem súlyos betegség,szövődményei sincsenek. Megtudtam,hogy ezt hívják 3 napos láznak: 3 nap láz,3 nap kiütés. Nálunk szerencsére 2 nap láz volt és (remélem holnapra már nem lesz) 3 nap kiütés.

Ancsa!

Tomi is rágja sajnos. Darabokat nem rág le belőle,remélem így nem káros.
Heti egyszer át szoktam mosni.

Ildi!

Tominak is bejött a gesztenye! :)
Fincsi is,az biztos :wink:

Timi!

Nem írtál magtokról semmit,hogy vagytok?

Marek!
Tomi csak azt eszi szinte,amiben van banán,a másik nagy sztár mostanában a brokkoli.
Nem tudom,Bori hasát mennyire fogja,nekünk a sztárkaja: banán-alma-meggy(-cseresznye)
ennek nem tud ellenálni,és a meggytől nem is fogja a pocakját. Szoktam még bele tenni néha rizst,attól még laktatóbb.
Szerintem Borinak is meg fog jönni az étvágya,biztos finomabb még neki a tejcsi.
Sinlacot esetleg kóstoltátok?
Bori olyan jó súlyban van,lehet,hogy most nem is kell híznia,bevárja a súlyban lemaradt babákat,pl. minket. :wink:

Bettyna!
Annyira édesek a képek!

Clau!
Szépek vagytok!

Nálunk is megy a kitakarózás,én kicsit vastagabban öltöztetem estére. Eddig csak egy rugiban aludt + takaró,most aláadok egy bodyt is (mondjuk nálunk 25-26 fok van mostanában éjszaka is).

Kép

Kép
borkaby

Kata!
Én is imádom a Balatont! az első 3-4 évem összes nyarát ott töltöttük és hihetetlen jó érzés ott lennem. Az esküvőnk is a Balcsin volt :D
Idén valahogy még nem voltunk lent,de már nagyon várom,hogy lejussunk végre.
Néha elgondolkoztam,hogy odaköltözzünk-e,de télen annyira kihalt ott minden,még a közértek is lig vannak nyitva,nem tudom,milyen lehet ott élni. Persze Siófok,Keszthely és a nagyobb településeken biztos nincs ilyen gond.

Lkata!
térdelős-takarítós kép :lol: :lol:
Jól van Norbika?

Ildi!
nekünk is happy snack székünk van,csak a békás és drágábban vettük...
Nagyon jó szék szerintem,Tomika imádja és már nem is veszik el benne (annyira) :lol:

Szöszke!
Van valamilyen díj,amit a szakmájukban kiválóan teljesítő anyák kapnak meg. Sajnos nem ugrik be a neve,biztos tudjátok. arra emlékszem,hogy pár éve egy fizikus nő kapta meg 4 gyerekkel. Ő mesélte,hogy a rendszer és a feladatmegosztás fontos. Sokat segítenek egymással a férjével + otthon nincs munka,csak a család. Biztos nehéz kivitelezni,nagyobb gyerekekkel már könnyebb lehet.

Kép

Kép
borkaby

Borkaby
Én hálózsákban altatok, pont a kitakarózás miatt. Könnyebb is benne elaltatni, ezt onnan tudom, hogy a nagy melegben sajnáltam ráadni a hálózsákot, de már visszatértem, mert jobbat alszik benne. Nem mintha így olyan hú de jókat aludna... sőt... :roll:

Engem sem aggaszt, hogy nem hízik, de az okosok akkor is azt fogják mondani, hogy valamennyit híznia kellene.

Gondolkodtam a Sinlacon, de nem tudom, hogy azt megenné e. Szerintem abból sem enne többet, mint a rizs, vagy kölespépből. Mondjuk ma este rekordot döntött, mert a barátnőm adott Humana almapépet, mert azt szeretik a babák. Hát valami szörnyű íze van, de ekkorára még soha nem tátotta a száját Bori... :lol: Asszem ez lesz a kedvenc... :roll:

Ti jöttök a talira?

marek

Még mindig nem tudom :(
Jövőhéten van apukám szülinapja,amin illene ott lenni. z a nagy kérdés,hogy belemennek-e a vasárnapba,mert akkor tudnánk menni. De még mindig nem döntötték el - ilyenkor tesóm névnapja,mamám tesójának a szülinapja is meg van tartva...

Kép

Kép
borkaby

Humana almapép :D
ez jó kezdet,talán hízlal is egy picit

nekem eddig a rizses-husis uborkás ebédjébe is kellett tennem egy pici banánt,de most elbizonytalanodtam,olvasva LKata idézetét :roll:

mondjuk most interspar-os biobanánt hozott haza a férjem. talán az jobb :roll:

Kép

Kép
borkaby

Almapép...
Nekem eszméletlen édes volt, pedig nincs benne cukor... Mondjuk szőlőcukor van benne, szerintem annak éreztem az ízét. Nem is örülök neki, hogy ilyen édes, de ezt legalább megette... :roll: Hova rakjuk az elveket, ha a gyerekünkről van szó?

Megyek, és minden elvet félredobva Borival alszom az éjszaka. A férjem osztálykirándulni van... :roll: Pedig már nem is tanít, lehet, hogy gyanakodnom kéne? :lol:

marek

Ancsa - Szabi is rágja. Osztom Marek véleményét.

Borkaby - Köszi. Jó lenne, ha tudnának dönteni a szüleid, hogy tudjkam, hány emberre vásároljak a jövő héten. :roll: Még jobb lenne, ha tudnátok jönni. :wink:

Marek - Szabi is imádja az az almapépet. A talin, ha gondolod megkóstolatahatod Borival a Sinlacot.

Képzeljétek, megfogtam Szabi lábát és hanyatt fekvésből felült! :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Van ám ott hasizom... :shock: Gratula! Akkor ki is itt a Pató Pál(né)?

marek

Lányok!

Nyugtonamalac segít babylegs ügyben, de tudnunk kellene, hogy kinek mennyi kell!
Timi
Neked egy kék és egy sárga csíkos?
Bettyna
Te egyet szeretnél? Melyiket?
Többiek?

Sürgős, holnap írjatok, mert jó lenne, ha a talira megérkezne a cucc!!!

marek

jó reggelt!

köszönöm a habtapis válaszokat.

timi - babylegs megoldódott? mi az amúgy?

sensi -a kép még várat magára, talán a hétvégén sikerül egyet készíteni :)

clau - köszi, igen Linda szájában egy kisállatka van, ette, szóltam, felnézett, katt.
szépek vagytok a fotón. kitakarózás ellen én hálózsákot használok. A tescoban vannak sztem tök jók, 3800 Ft (van 100% pamut - én ezt veszem), most már a legnagyobbat használjuk

marek - Bori nappalalvásával gond van még? nálunk szopi v. cumisüveges tejcsi után van amikor elalszik, ekkor gyors kicsrél cumira, ha felsír.

bettyna - nálunk is állandóan babrálni kell valamit szopizás közben. azt hittem ezt tőlem örökölte, nekem is olvasnom kell vagy tv kaja közben, vagy kifelé bámulni az ablakon. ezek szerint nem feltétlenül.

etetőszék - aki már körbenézett - a brendonos Brevi milyen? fontos a dönthető támla?

mi még nem kúszunk csak ha valami nagyon kéne, ált. tolató üzemmód van. takarítás: most volt felújítás, még vakarom magunkat kifelé a porból, tegnap tettem le Lindát újboli felmosások után a parkettára. 3 naponként fogok felmosni, muszály pedig eléggé lusta vagyok.

szép hétvégét
Kép
Kép

A+L

Kép
ancsa123

Ancsa
Tegnap aludt nappal kétszer, meg még egyszer egy fél órát a babakocsiban. Lehet, hogy csak a hülye szeles idő miatt volt a hiszti. Az éjszakáink viszont szörnyűek... :roll:

Nekünk Brevi etetőszékünk van. A legegyszerűbb, legolcsóbb. Nem dönthető, úgyhogy még nem használjuk. Akkor kell dönthetőnek lennie szerintem, ha már most akarjátok használni. Én most pihenőszékben etetek. Nem egyszerű, de nem akartam rengeteg pénzt adni egy etetőszékért.

Nem cserélnéd ki a vonalzód? :lol:

marek

Ja, és nagyon sépek a képek.

marek

clau: jók a fotók

sz.bettyna: aranyos az etetöszékes kép.ha nagyon éhes, akkor nem figyel semmie, csak szopizik, ha nem annyira, akkor nálunk is ugyanez megy.
köszi, igen, csak 1 felnöt és 1 gyerek :wink: és már nagyon várjuk :lol:

marek: nem a kék, hanem a zöld /drapp-oliva/csikos és a sárga csikos. 1-1drb. köszi :lol:

ancsa: marek fogja megoldani nyugtonmalac segitségével :lol: . lábszárvédö. szerintem praktikusabb mint a harisnya.
szépek a képek, aranyosak vagytok.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

rólunk:

még mindig nincs fogunk.megeszi az üveges kaját is, a föztömet is, de inkább szopizik. általában este eszik, napközben hiába is kinálom, de este se mindig kell neki.
ugyanolyan lusta, mint amilyen volt. nem csinál még mindig semmi újat, csak a popóját emelgeti, vagy ha a földön van, akkor tolat /koptassa a haját :wink: / dehát nem panaszkodom, ahova lerakom, ott találom, szóval még egyenlöre le van a gondom :lol: 8)
az alvással nincs gond, minden nap 10ig alszik, du.is min.1órát max.3-at, mikor milyen kedve van. eljátszik egyedül is /mint pl. most/. én itt irogatok, ö a másik szobában fekszik a szönyegen, rázza a csörgöt, kóstolgatja és elvan :lol: .
fülemböl a nagy karikákat már kiszedtem, mert már 2x kikapta. nyakláncom már régebben számüztem.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sziasztok!!

NORBINAK VIDÁM NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!

Kata84:
Kipróbáltuk a gélt a fogzásra, de semmi eredménye....(lehet, h az én szuperérzékenységem örökölte... :oops: :) )

munkahely: határozatlan idejű szerződésem volt, aztán jött egy rendelet, h ilyen nem lehet, így évente hosszabították. Amikor Ábel megszületett, ősszel lejárt és nem hosszabítottak, mondván, h úgyis GYED-GYEst kapok. A GYES alatt sikerült egy célmunkára elhelyezkednem, de ez a szerződésem is lejárt.....Így nincs folyamatos munkaviszonyom, ezen szívóznak. Ábel előtt 14 évet dolgoztam.... (jó-jó öreg vagyok már, de sajnos a 14 év sem érdem... :evil: :evil: :evil: )

szocpol: mi fel sem tudtuk venni anno, mert a férjem idősebb.....(röhej mert ugye a gyermekre adják nem az apukára..... :shock: :evil: )
Én is mérges vagyok a rendszerre, de ha idegeskedek, azzal nem lesz jobb. A gyerekeim adnak erőt.....

Csúcsszuper képeket csináltál, igazi művész vagy. persze ilyen ""alanyok" mellett könnyű! :lol: :lol:

Balaton: én szívesen élnék ott, de munkalehetőség nagyon kevés...Ha lenne egy tuti állás, nem gondolkoznék.....

L.Kata!
Van olyan, h úgy tűnik, h megáll a mozgásfejlődés, de akkor más terület fejlődik. pld beszéd....

Marek!
Az idő hozta meg az étvágyat, na meg, h elunta a szopit... Sok sok türelemmel, próbálkozással eltelt hetek után eszik végre. Azt tapasztalom mindkét fiamnál, h legjobban akkor esznek, ha négyesben vagyunk....

Az éjszakát sajnálom, nálunk most nyugisak.

Bettyna!
A büszke anyuka!! Hidd el nagy dolog ez, hiszen a "semmiből" lettek és mekkorát fejlődtek-fejlődnek napról napra....

Csúcsszuperek a képek!!!
Nálunk ebből a cicimatatásból, ruharáncigálásból lett a felálllás és a szopi elhagyása....

Ancsa123:
Nagyon szépek vagytok!!!!!!!!
vonalzócsere? :lol: :lol: :lol:

Timi!
"Jó" neked, h elvan Sanyika egyedül....az enyémek sosem voltak el magukban, mindig kellett a jelenlétem.
Nyugis gyermek, de hidd el nem sokára szaladni kell majd utánna. Irigy a szopi miatt!!

Rólunk:
Konsti rámcáfolt, most már mászik is. Lerakom, mászik, kinéz valamit, játszik, aztán ahogy lehetősége van feláll....
Tegnap megkóstoltuk a natúr joghurtot, egyenlőre nincs baja, remélem nem is lesz. (párolt almával adtam)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

S.O.S.!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Bocsi-bocsi, hogy nem olvasok most vissza, de nagyon sürgősen szeretnék kérdezni tőletek...

képzeljétek, Lottinak nem kell a cici!!!!!!!!!!! :shock: :cry:

Tegnap az uzsinál lehelyezkedtünk ahogy szoktunk szopira, erre nem akarta még bekapni se a cicit, elfordult, felült az ölemben, aztán sírt, sírt és sírt. Próbálkoztam többször is, de egyszerűen elutasította a cicit, egy szívást sem ejtett rajta!!!

Aztán este szopizott rendesen, mintha mi se történt volna, persze akkor csak szopi van meg minden, de megnyugodtam.

Majd reggel jött a szokásos, jobb cicivel kezdés, aztán kb. 5-6 perc evés után már nem akarta a bal cicit. És aztán nem akarta egyáltalán tízóraira sem, aztán ebédre sem és most uzsira sem!!!

Úgyhogy fejtem, fejtem és fejtem, de nehezen megy és tökre fáj a dörzsöléstől a cicim, de szerencse, hogy Lotti amúgy jól eszik, ebédre is bevágott 250 gramm főzeléket és utána a 150 ml lefejt tejet, még jó, hogy amúgy eszik mást is... DE!!!

Szerintetek mitől lehet???? Elolvastam az lll.hu oldalon is a szopisztrájkról, amit írnak, de ránk nem igaz egyik ok se, nem kiabáltam rá cicizés közben, a fogzás eddig se zavarta, nem változott semmi körülötte . . . egyre gondoltam, hogy esetleg meg fog jönni... DE! Akkor a tejemet se fogadná el, nem???

Bettyna - nálatok nem ez volt??? Szabi menszeszed előtt csinálta ezt, amikor lett mellgyulladásod? De a tejedet elfogadta???

Tippek, hogy mi lehet ez???? És mit csináljak? Fejni marha nehéz, nagyon fáj és ég a cicim már, persze eszik rendesen mást, ezzel nincs gond, na de félek a mellgyulladástól is ...

Bocsi, tényleg, hogy ezzel jöttem, de eléggé kétségbe vagyok esve, mert nem is tudom, most mit csináljak és ez az állapot visszafordítható-e vagy mit kéne tennem... :roll:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Előkerültem, de sajnos a gyereknapon elkapott Máté valami betegséget és semmire nem volt időm!

És már Ildinek jön is egy válasz!
Így kezdődött a betegség Máténál, remélem Lottinál nem! Nem akarta elfogadni a cicit, csak sírt, sírt! Enni pedig csak azt ette meg, ami szinte folyadék sűrűségű volt! Kiderült, hogy hólyagocskák vannak a torkán, gondolom ezért nem akart semmit, mert fájt neki! :cry:

Kép
bettike
Eger

Ja! Még korábban volt, hogy nem volt hajlandó cicizni és még nem volt ht, akkor csak a lefejt tejet itta meg és csak pohárból! :shock: Másnapra elmúlt! :shock:

Lehet akár a frontok, vagy a "csak"! :wink: :lol: Reméljük megoldódik!

Mensinél! Máténál nem kavart be, csak annyit, hogy kevesebb volt a tejem, így éjszaka többször kelt!

Kép
bettike
Eger

Bettike, aranyos vagy, köszi a választ, de ez nálunk nem lehet gond, mert eszik, mint egy kisdisznó egész nap, csak a cicit nem akarja, a lefejt tejet is bevágta a cumisüvegből simán :roll:

Az előbb is próbáltam, fekve, sétálva, egyiket, másikat... nem kell neki! :cry:

Kép

Kép
nusildi

Ildi, nem kented be magadat valami új testápolóval, vagy valahogy nem kerülhetett oda desodor? Annak iszonyat keserű íze van...

sz.bettyna, én is megyek a talira! Légyszi, küldd a számlaszámot! A férjem meg megy focizni Debrecenbe, úgyhogy 1 felnőtt és egy baba. :D

Lkata, bármilyen süti jó lesz.

Kép
szöszke

Ildi
Nem tudok segíteni sajnos, mert gőzöm sincs, mit lehet ilyenkor tenni. :roll:

Szöszke
De jó, hogy ti is jöttök!!!

marek

Ildi!

Nálunk Tomi betegségénél ez volt az első,a legeslegelső jel,rá 2 napra lázasodott be. Persze nem biztos,hogy nálatok is ez van. Én kicsit később adtam neki cicit,nem a megszokott időben,így is marha keveset szopizott,de legalább nyammogott rajta egy keveset.

Kép

Kép
borkaby

most olvasom,hogy Bettyna is erre gondolt,de Lottika eszik rendesen szerencsére.
Tomi van,hogy szívesebben eszik kanállal,mert nincs türelme,ideje cicizni,kanállal meg 5 perc alatt belapátolja az adagot és mehet vissza játszani (mit 5, 2 perc alatt...). Cumiból is könnyebben jön a tejcsi,hátha csak egy ilyen gyors napja volt most Lottinak is ;) Biztos rendeződni rendeződni fog!

Kép

Kép
borkaby

Sziasztok!

Clau!
Köszi! :)
Én minden féle tejterméket majd csak 1 éves kor után adok…parázok tőle a tejallergiám miatt.
Majd írd le légyszi, h milyen az új etetőszéketek! Nekem is pont ez az egyik esélyes, ugyanebben a színben, mint amit mutattál. :) Én is erről az oldalról néztem. Ez dönthető több fokozatban, és a szék szintje is állítható, ugye? Vagy még ez is esélyes:
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_613276
Jó a Diana kiállítás, megéri elmenni?
Tökjók a képek, nagyon édes Balázs! És tökre hasonlít rád!

Kata!
Összeszedem a pelusokról a képeket, árakat, és felteszem, jó? Igen, a moshatózás pénzkímélő is, én pedig főleg az miatt is döntöttem mellette, mert nem akartam, h minden féle kemikália érintkezzen a popsijával, és környezetvédő… :)

Marek!
Aranyos vagy, köszi. Az a baj, h mi még így is vagy 10 órát utaznánk aznap.
Coolababy betétet lehet venni annál a csajnál, ahol pelusokat vetted. Gyöngyesz a mamamiról, nem?
Lilla is 2xfélórát alszik mostmár napközben. :?
Tudod már, h mikor jöttök erre?

Borkaby!
Jaaaaj, szegény Tomi! Gyors gyógyulást nektek! Elhiszem, h megijedtél! :(
Alvás…én is hálózsákba dugom. És nemtom ki írta már, de én is a Tesco-ban veszem. Pont pénteken vettem egyet, 3700ft-ért, mert már az összes 0-6-osat kinőtte. Egyébként ott van 3 féle vastagságban. A legmelegebb most ilyen kék, meg rózsazsín elefántos, meg asszem macis natur színben. A vékonyabb bézs-naúr, narancs szegéllyel, kutyussal (ilyet vettem) és lányosban lilás-zöldes-rózsazsín, asszem egeres. És a legjobb, most van ilyen nyári is, rózsaszín, kék, és natúr az is, ilyen póló anyag, tök vékony. Aszem 3200ft, legközelebb veszek én is. Na ezt jól kifejtettem :D

Bettyna!
Gratulaaaa! Dehogy nem nagy dolog! Ügyes Szabid van! ;) Mi sztem sosem fogunk eljutni idáig. :P Legalábbis most úgy tűnik. :D
Nagyon éééédesek a képek! Lilla sem marad nyugton szopi közben, ha ez vigasztal. Néha még a lábujját is szopogatja felváltva szopi közben, meg hajcibálás (mindkettőnkét), melltartóhúzogatás, stb. nálunk is megy. :?
Asztaaaa, ez a felülés nagyon ügyes!!! Jó erős a kissrác! :)

Szöszke!
Így már értelek. Igen, nagyon gáz, h idáig kanyarodott a világ. Szép lassan kezdenek rájönni mindenre, h mégiscsak jobb volt az úgy, ahogy volt, és ezzel nem feltétlen kell visszamenni a középkorig.
Jó, h mondod a tv-t, teljesen kivagyok miatta. Nagyanyám egész nap bámulja, persze Lilla is nézi, miközben játszik, mivel a nappaliban van a habtapija, az én szobámban nem lehetünk egész nap, az tök pici. Szegény sokszor elsírja magát egy reklámtól, meg egyébként is, utálom, h látja azt a sok baromságot. És engem is idegesít, sokszor nagyon ingerült vagyok már miatta, egyszerűen felhúz, h egész nap megy az a sz@r, és egy pillanatra sincs csend. És ki sem engedi a kezéből a távirányítót, mintha nem lenne rajta kívül még 4 ember, aki esetleg mást is nézne, vagy legfőképp kikapcsolná, és esetleg zenét hallgatna, beszélgetne, vagy csendben olvasna. Áááááá! Alig várom már, h elmenjen, hónap végén asszem jönnek érte nagynénémék. Bocs a kifakadásért.
Ez a meló ügy is tök gáz. Nagyon sok olyan állás van, amit szerintem nem lehet 100%-osan teljesíteni gyerek mellett. Példa mondjuk a volt főnököm, aki ugye elment reggel 8-kor, és jóesetben hazajött este 6kor, de sokszor csak később, és nem egyszer hajnalig dolgozott, üzleti vacsorára ment, stb. Amerikában sok cégnél van bölcsi, ami sztem tökjó (bár nem tökéletes megoldás), nem tudom mi mikor fogunk ott tartani. Angliában pedig a főnök köteles teljesíteni a munkaórákra, meg ilyesmikre irányuló kérésedet bizonyos kereteken belül, így nagyon sok olyan eset van, h az anyuka sokat dolgozik otthonról, vagy egyéni munkarendet kér, pl egyik nap sokat van bent, másik nap alig, harmadnap meg otthon marad. És egyik nap pl apuka otthon marad a gyerekkel, vagy nagymama vigyáz rá, esetleg oviba megy 1-2x, de nem minden nap reggeltől délutánig van távol anyuka.

LKata!
Jaj, szegény Norbika! Jobbulást, puszi neki!
Hehe, aranyos ez a kép! :D
Ja, és tényleg! Boldog névnapot Norbikának! Lilla apja is Norbi, fel is köszöntöttem, de csak onnan tudtam, h iwiwen mindenki Norbizik…különben sosem tudom milyen névnap van. :D

Balaton!
Az nagyon jó, én gyerekkoromban ott töltöttem minden nyarat iskolás koromig, utána 1 hónapot, majd egyre kevesebbet, 1hétre csökkent. Most meg már áruljuk a házat. Hosszútávon viszont baromi unalmas lenne sztem, főleg télen...ott csak nyáron van mit csinálni :? Meg jópár éve nyáron is nyugisabb, amikor odajártak a németek, sokkal nagyon pöri volt, én szerettem. :)

Peva!
Értem a tornát. De akkor ezek szt nem azért, mert tornáztatni kell Dorkát.. Mármint gyógytorna, vagy ilyenek. Na mind1, én tényleg azt olvastam, h nem szabad gyakorolni vele semmit, hanem magától kell hagyni, h fejlődjön, mert később tanulási nehészégei lesznek, meg ilyenek, ha előbb csináltatunk vele vmt, mint ahogy megérne rá, és elősegítjük azt, amire magától kell rájönnie. Így aztán Lilla még nem mászik, nem ül, nem áll négykézlábra, meg semmi…csak forogva közlekedik, meg kiteszi oldalra a lábát, és úgy fordul hason, így eljut mindenhova…meg magasra kinyomja magát a kezével, bólogat, és közben sünizik…így aztán már inkább olyan, mint egy fóka. :D
Tali sajnos most nem, mert a pesti út pontosan bőven elég…és Tata azét még arrébb van onnan.

Timi!
Nektek milyen etetőszéketek van? Arra emlékszem, amit mudattál, hogy olyat szeretnél…de végül milyen lett? Képeket én is várom!
Nyugi, majd Sanyika is beindul, aztán rohangálhatsz utána. Meg biztos a kajára is rákattan majd.

Ancsa!
Lilla felszedi maga alatt a habtapikat, kiszedi belőle a betűt, rágja, belebújik a lyukba, meg ilyenek… :D
Nagyon aranyosak a képek!

Zsuzsu!
Jáj, ez a gyed tényleg nagyon szívás, sajnálom! :( Konsti meg nagyon ügyes, jól beindult, nem semmi!!!

Betikke!
Ohh, ez nem hangzik jól! Jobban van már Máté?

Ildi!
Nem akarlak elkeseríteni, és remélem csak átmeneti képzavar, de nagyon sok baba így választja el magát, egyik napról a másikra nem kell nekik a cici, és nem szopiznak többet. Én is így csináltam, meg az öcsém is, meg még sorolhatnám… Én is mindig ettől parázok, ha Lilla nem akar szopizni, nála max 1 perces ellenállás szokott lenni, aztán rábukik felakadt szemekkel. :) Azért remélem majd megjön a kedve!!!

Velünk nem sok minden van. Ma este Lilla totál kiakasztott, egyedül voltunk itthon, fürcsi után kezdte a nyüszit, szopizott, belealudt, és nyüszizett tovább, mikor felébredt. Beültettem a székbe, elmentem csinálni a vacsiját a konyhába, és olyan durva hisztibe kezdett, amit még nem láttam. Rázkódva, ordítva bőgött, odamentem hozzá 3-4x, de amint tettem vissza egy lépést, folytatta…totál behergelte magát. :? Nem volt itthon senki, nekem meg muszáj volt megcsinálnom a vizet, betenni hűteni, cumisüvegbe is önteni…aztán odavittem mellé mindent, és ott kevertem be. Nem tudtam kivenni, mert ha vizet forralok, meg ilyesmi, olyankor nem merem egy kézzel fogni, másikkal meg csinálni a dolgom, mert félek, h belekap, leforázza magát, stb. A kaja felénél megint elkezdett sírni, majd végre letettem, aztán moshattam a pelusait, amibe úgy bekakilt, mint még soha, kb 15 percig mostam a kettőt…de tényleg. Úgy ültem le utána, h na mára elég volt. Anyukám szerint az idő, mert biztos lesz vm, totál fülledt a levegő. Remélem…mert ha ilyen időszaka lesz, azt nem fogom bírni.

Ja, és ezt mindig elfelejtem: 7 hós adatok: 7600g, 69,5cm, 2 fog :D

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

és pár kép... :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Áááá, megváltozott a lilypie, tökjó tickereket lehet csinálni, de nem jól írja ki a kódot. Megcsináltam az enyémet, és csak Lillus képe látszott, előtte utána meg csomó betű, kb 3x újracsináltam, de nem jó...bosszantó!!! Nektek működik?

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Először is köszönöm a szopis válaszokat! Megnyugtat, hogy nem vsak az én fiam nem br magával evés közben. :lol:
Másodszor pedig kösöznöm, hogy velem örültök Szabicsek sikereinek! :lol: Ilyen technikával halad a drága:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-kuszik-YavxexHTXjg0BP8r
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szabi-kuszik-2-Nluy2YFpRR0szbSj
A felülést még nem sikerült lencsevégre kapni, de igyekszem. :wink: Bár azóta még nem csinálta. Pató Pál(né). :lol:

Ildi - Ajjaj! Nem tudom, mi lehet Lottival. Remélhetőleg nem elválasztani akarja magát. :roll: Valami ilyesmit csinált Szabi is, de nem sírt. Csak nem szopizott úgy, mint szokott. Meg utólag kiderült, hogy a mensi mellett még valami lehetett, amiről még sosem hallottam: tejkő. Te hallottál már erről?

Amikor már semmi sem segített és óráról órára, szoptatásról szoptatásra csak a fájdalomérzet növekedett, megvizsgáltam közelebbről a mellbimbómat és meglepve tapasztaltam, hogy az egyik nyílásban ott fehérlik valami. Akkor még nem tudtam, hogy egyáltalán létezik a világon olyan, hogy tejkő. Azt azonban rögtön tudtam, hogy a bajt ez a tűhegynyi kis fehérség – akkor úgy véltem, a kivezető nyílásba száradt tej – okozza. Néha előfordul, hogy besűrűsödött vagy kikristályosodott tej (tejkő) zárja el a kivezető nyílást, érzékeny csomót okozva. •Tejkő esetén b eválhat, ha 24 órán át a húzópakolást kombináljuk a sok-sok szopival. A húzópakoláshoz kenjünk olívaolajat az érintett részre, arra forró vízbe áztatott, kinyomkodott vattát, rá nejlont, majd egy réteg száraz textilt a hőtartás végett ( dunsztkötés). Ezt minden szopi után érdemes cserélni.

Remélem változott azért tegnap óta a helyzet. De ha nem, akkor szerintem fejjél amennyit csak tudsz! Kézzel csinálod vagy mellszívóval? Nézd meg, nincs-e esetleg neked is ilyen tejköved! Ja, és szerintem semmiképp se erőltesd, főleg, ha sír tőle. Lehet, hogy csak épp minden sokkal érdekesebb, mint a szopi. Élvezi a mozgás adta új lehetőségeket, nem ér rá szopizni.

Timi - Rendben várunk benneteket szeretettel!

Szöszke - Privi ment!

Sensi - Sajnálom, majd aakor egy pesti talin sikerül találkoznunk. Édesek a képek! Esti hiszti :( Lehet, hgoy agiga kaik bántotta, de az is lehet, hgoy szepa parás volt épp.

Képzeljétek tegnap du. a volt osztályom buliján voltunk. Annyira édesek voltak és olyan nagyok már! Kész kamaszok! Majden sokkot kaptam, amikor szembesültem vele, hogy már ott tartanak, hogy egyik másiknak le kell hajolnia, ha puszit akar adni. :shock: Én 172 cm vagyok! Jó volt újra találkozni velük. Szabi is bírta őket.
Ennyire:
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Na már tegnap nem kerültem vissza a gép elé! Azt hittem, hogy már kifelé gyógyulunk, de ma délutánra ismét lázas lett 38,5 és egész nap csak aludt a drágám! Még ez a hülye idő járás is! :twisted:

Ma 9 hónapos! És még mindig nincs foga, nem kúszik, nem mászik!

Viszont! Gyönyörűen mondja az apát és a babát, igaz nem tudatosan és ügyesen utánoz minket! Kedvence, amikor mondom valamire ha kész, hogy NA! Most ő is mindenre ezt mondogatja, azzal a hangsúllyal, mint én! :lol: Mutatja a pápát és a gyere-gyerét! :lol: Azt hiszem, hogy a mozgás "rovására" megy az értelmi fejlődés! :lol:

Ildi! Ha tudsz akkor jelentkezz, hogy mi a helyzet! :?:

Kép
bettike
Eger

Bettike - Boldog hófordulót és jobbulást Máténak! NAgyon kis ügyes, hogy már ennyi mindent tud.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!

Kemény tegnapi napot tudhatok magamévá :roll:
Miután írtam sem kellett Lottinak a cici, hiába próbáltam. Persze finoman, nem erőszakosan, mert olvastam róla, hogy ha frusztrálja a babát vagy az anyát a dolog, akkor próbálkozzanak később. De nem ment és egész nap fejtem ugye és azt megitta... este párom etette meg a lefejt tejjel, én kint fejtem és közben benéztem hozzájuk párszor... szörnyű volt látni, hogy a cumisüvegből eszik párom kezében, én meg kint fejem a kőkemény, csomós cicit... persze örültem, hogy sikerült megetetni és párom is tök ügyin csinálta és Lotti be is aludt a műcicin...

Reggel 6 után kelt, nem aludt vissza, na mondom, megyek, megpróbálom megetetni. Leültünk, ölbe vettem, ahogy szoktam, már fordult is el azonnal, kezdett hisztizni, majd sírni, próbáltam egyik cicire tenni, majd másikra... végül kb. 1 perc próba után a mobilomat odaraktam a cici felé, hogy arra forduljon (mert imádja a telefonomat), nézte, nyúlkált érte, én meg úgy finoman rakosgattam neki a cicit oda és végül bekapta és evett :shock: El sem hittem. Aztán a 2. kajcsinál ugyanígy csak a mobillal tudtam odaédesgetni, a 3. cicizésnél szintén, a 4.-nél már mobil nélkül is, este pedig rárombolt a cicire, mint a vad a zsákmányra :lol:
Nagyon megkönnyebbültem, de ez a szombati nap iszonyat volt, teljesen kész voltam és nem tudom, mi lehetett a baj.

Olvastam mindenféle okról, semmi sem volt ránk jellemző... 2 dologra gondoltam,
1. írták, hogy közrejátszhat a szopási sztrájkban a hirtelen megugrás, ha a baba megtanul dolgokat... na ugye nekünk egy hét alatt történt a mászás, a mászás nagyon gyorsan, a stabil ülés és már áll is, simán kapaszkodva bárhol felhúzza magát
2. ettem magyaros pizzát pénteken a 4. szopi előtt, durván csípős volt... bár a lefejt tejet meg elfogadta...

Na mindegy, túlvagyunk rajta, ez a lényeg, remélem több ilyen nem lesz!!!

Bettike - nagyon boldog hófordulót Máté babának!!!!
Jobbulást nektek!!! Nálunk a mászás megy ezerrel, de pápát hiába mutogatjuk, tapsitapsi se megy, mond mindenfélét, de hiába mondjuk,hogy apa, anya, ezeket se mondja, a babát szokta, de úgy, hogy bababababababab :lol:

Anikó
- nálunk is ezerrel megy a habitapi rágás, szerintem nincs benne káros anyag, legalábbis remélem!
Brendonos Brevi etetőszéket én is néztem, mert jó árban van, viszont én nem láttam igazán stabilnak, úgyhogy nem amellett döntöttünk.
Linda tündér, nagyon cuki a kép!

Bettyna - de édesek a képek, látom, Szabi hatalmas sikert aratott, persze nem hiába :lol: A videókat megnéztem, nagyon édes mindkettő, tök érdekesen teszi előre a kezeit kúszás közben! És nagyon ügyes és az, amikor a kis fejét lehelyezi, hát egyem meg, az nagyon aranyos!!!
Köszi a tejkő infót, nem az volt, az biztos, de jól esett, hogy ezt leírtad nekem!
Ja, kérdezted, Lotti szopi közben gyúrja, karmolja, szorongatja a felkaromat vagy a könyökömet, nem izeg-mozog, de amikor a kezével így ügyködik rajtam, az tökre fáj mindig, annyira erősek az ujjai :roll: :?

Amúgy azt olvastam, hogy 1 év alatt nem igazán jellemző, hogy a baba el akarná magát választani, és ált. 2-4 napig tart a szopisztrájk, de vannak esetek, amikor 1-2 héti is eltarthat és ilyenkor nem szabad feladni az anyukának, hanem fejni kell és fejni, fejni...

Csak hát én kézzel csinálom és nagyon tönkretettem most a cicimet :? Sebes lett a dörzsitől :cry:

Sensi - cuki az új vonalzód, sajnálom, hogy a kép nem látszik!
Lillus egy tündér, nekem a 4. kép tetszik nagyon-nagyon, ahol a száját beszívja, Lotti is szokott így nézni és meg lehet zabálni, Lillust is :lol: A nagymamás képen pedig szuper a rucija, ez milyen szett???? A cipő se semmi, nagyon divatoztok :wink:
Nagyon sajnálom, hogy nem jöttök a talira! :cry:
Ez a hiszti nem lehetett semmi, amit leírtál :lol: Nálunk is van ám ilyen, hogy én a konyhában csinálom a kajáját, és közben ő a kiságyban van, megunja és sír, sír és sír, és hiába mondom neki a konyhából, hogy mindjárt jövök... elég idegesítő tud lenni :roll:

Zsuzsu - gratula Konstinak a mászáshoz!!!
Natúr joghurtot hogy adtad, mennyit? Már én is tanakodtam rajta, hogy adok lassan (nálunk nincs senkinek semmilyen allergiája a családban) egy kis sajtot vagy joghurtot a főzelékbe, csak nem tudom, mennyit lehet.

Timi - tök jó, hogy Sanyika ilyen jól elvan egyedül is :lol: Élvezd ki, mert ha beindul, akkor lesz futkosás utána :lol:

Borkaby - nálunk is gyakran van banán, mert Lotti imádja, én adom neki szerintem a cikk után is ugyanúgy, csak megmosom a héját, de azt addig is csináltam.

Marek - almapép? De legalább valamit eszik Bori! :lol:
Nálunk a Humana-tól most ami nagyon-nagyon bejött Lottinak, az ez https://www.gyerekkosar.hu/humana-keksz-grizpuding.html
és nagyon finom, én is kóstoltam :lol:

Clau - nagyon édesek a képek, nagyon aranyos Balázs!!!

Na végigértem, de már be is fáradtam, elég ramaty éjszakánk volt, 1 órától már köztünk aludt Lotti reggelig, mert akkor felébredt és bepróbálkoztam a cicivel és nem kellett neki, nekem meg ki kellett mennem fejni és tisztára felhergelte magát...

Vérnyomásom még mindig durva, ma jobb volt picit, 90/60, ez nálam már szuper, holnap hívom a háziorvosomat, hogy mit lehet ilyenkor tenni, mert szédülök továbbra is.

És végül teszek fel mindjárt képet, csak ezt elküldöm, nehogy lefagyjon...

Kép

Kép
nusildi

Kép már mászik fel rám :lol:
Kép stabil ülés :lol:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!!

Csak röviden:

Szabi csúcsügyes, csak így tovább!!!

Lillus igazi HÖLGY, puszi neki!

Máténak vidám 9. hónapot. Integetésért!

Ildi!
JOGHURT: először reszelt almával adtam egy fél pohárral.
másnap párolt almával (kihűtve szobahőmérsékletűre, akkor hozzá a joghurt) a másik félpohár.
NATÚR JOGHURT . Lehet főzelékbe is, de én nem főzném a joghurttal.

A túróval szoktak még kezdeni, egy kiskanálnyit a főzelékbe, amikor már kész van.

Lottibabalány nagyon ügyes!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

bocsi, a kapkodás: szóval IRIGY vagyok, h Máté integet!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

KÖSZÖNÖM A NÉVNAPI KÖSZÖNTÉSEKET Norbi nevében is! :lol:

Jó sűrű hétvégém volt, szombaton jöttek anyósomék, Fecó tesója, dédi és itt voltak anyukámék is.
3 fogásos menüt rittyentettem össze+ gyümitorta! :D
Mindenki el volt ájulva a kajától is meg Norbitól is! :D Bár megvallom ha a férjem nem viszi el kicsit sétálni nem lettem volna kész. Egész délelött nyűgi volt. :?
Nagyon nehéz ilyen pici mellet ünnepi menüt főzni! :roll:
Ez a nagy hétvégi kajálás nem tett jót! :oops: Bizti híztam! :(

A nátha elmúlt, és kinnt a foga egyik széle, picit már érezni. :D Remélem hamarosan kibújik teljesen, mert már másfél hete szenvedünk vele. :(

Norbika kapott anyóséktól babataxit :D
Anyukáméktól ilyen csörgő-zörgő kockákat, én választottam, nagyon ügyi játék,jövendőbeli keresztanyja
lenkerekes kisvonatot vett neki :D
Úgyhogy nagy volt az izgalom, és az örömködés!
Én ruhát vettem neki, egy-két badyt, napozót.
Majd hozok képket is!

Clau...igazán szépek vagytok! Nagyon gyönyörű kispasi Balázs! :D
Bettyna....jó kis maszat Szabi is! :lol: Nagyon cuki!
Ja és a video is nagyon aranyos, a fiam is ilyesmi mozgulatokat csinál, csak ő felváltva teszi a kezeit kúszás közben! :lol:
Látom ő is megtalál minden veszélyforrást!

Sensi....Nagyot fejlődött Lillus , nem? Nagyon édes!Nőtt is, és látom már ő is randalírozik! :wink: :D

Ildi...örülök hogy rákapott Lottika újra a cicire! :D Jó volt ez a mobilos csali! :lol: :lol: :lol:
Nagyon aranyosak a képek és hihetetlen milyen ügyes!!!!! :D

Marek...látod mi is visszaszoktunk a hordozós etetésre, nem volt még Norbinak kényelmes az etetőszék!
Azóta nyugisabban eszik és jobb az étvágya is!

Kép
Kép
lovaszkata

Íme a képek:
Norbika a babataxiban
Kép
Az új kockáival
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Mindjárt ébredés, igyekszem reagálni (is).

Dicsekvés, ha már téma: Dorka pápázik egy ideje (mondja, és integet). Szombaton az uszin az oktatónak csinálta, csodálkozott, hogy belefröccsent a szemébe a víz a nagy integetésben. :wink:
De még mindig nem kúszik előre.... :oops:

Joghurt: védőnő volt múlt hétenm azt mondta 11 hótól! :shock: Ilyet nem is hallottam még! Én vettem már, a tízóraiba teszek egy kiskanállal.

Marek! Nálunk kezd beindulni a tízóraizás is - lényeg: a korábbi zsákmányt (kifli, banán, alma, répa) tartja közben és 2 kanál között tömködi. Tegnap megevett 1 banánt egy fél barackkal (ez nálunk rekord, mert eddig csak a főzelék és a tejpép ment így).
Én is mosom a banánt, Dorka csak azt eszi, szóval keverem bele a többi gyümit.

LKata! ÉÉÉdes Norbika és szuper a járgány!

Ildi! Lottika már fel is ül? Nagyon ügyes!!!

Bettyna! Szabi tisztára olya, mint egy 1 éves! Nagyon cuki!

Na ébredés. igyekszem jönni, de elvileg ma megyek autós ülésért (használt, szóval jól megnézem előbb). a hordozóban szegénykém lába nem fér már el...

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Szerintetek?

du. 5-kor 38,5 lázcsillapító
este 7-kor 38
hajnal 1-kor 39 lázcsillapító + csuklóra vizes ruha
reggel 7-kor 38,5 lázcsillapító

Lehet 3 napos láz? Vagy ez még a betegség?
:?: :roll:

Egyébként jókedvű, mozgékony, eszik! Bár sokat alszik!

Kép
bettike
Eger

ÉLjen Lotti! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bettike
Eger

Sziasztok!
Ki meddig marad a talin? Légyszilégyszi írjátok meg!!!!

marek

Sziasztok!

Köszi az elismeréseket. Nekem is fura, hogy együtt húzza a 2 kezével magát, de majd csak rájön a váltott kezes technikára is. A forgással is így volt. Úgy tűnik az én fiam saját módszert fejleszt ki minden mozgásforma elsajátításához. :lol:

Ildi - Örülök, hogy megoldódott a szopi sztrájk. Mobil trükk. :lol: Sose jutott volna eszembe. :roll: Gratula Lottinak az új tudományokhoz!

Kata - Tök, jó, hogy jól sikerült a névnapi buli. Minden elismerésem a menühöz. Norbika édes!

Bettike - Esetleg a fogai nem indultak be? Orvost nem kérdezted?

Peva - Hát azért nagyon remélem, hogy 1 évesen ennél azért már ügyesebb és okosabb is lesz. :lol: Hűű, de ügyes Dorka! Én hiába mutogatok bármit Szabinak. Konkértan le se sz.... Azt csinálja, amit ő akar. Ha nem engedem, kiabál. Remélem nem lesz egy ilyen kis akarnok. :? Hihetetlenül vág az esze, még másnap is emlékszik rá, hogy hova dugtam a távirányítót. :shock: De nem utánoz semmit. Figyeli, hogy mit csinálok, a számat, a kezemet, de nem látom a szándékot se, hogy utánozni akarna. Egyszer sikerült nyelvöltögetőst játszanunk, de msot már abban se vagyok biztos, hogy utánam csnálta. Lehet, hogy én csináltam ő utána? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Marek - szerintem mi 5-6-ig maradnánk kb. Persze attól is függ, hogy mikorra érünk oda. Ált. a régi bevált "menetrend" a 6-kor evés és utána 10-kor, ami mostanság kicsúszik durván, ma pl. 8-kor evett!!! Szóval ha így alakul, akkor lehet, nem érünk oda délre.
Miért kérded amúgy?

Bettike - jaj, sajnálom a lázat!!! Fene se tudja, mi lehet, sajnos nem tudok segíteni, Lotti még nem volt lázas a 8 hónap alatt egyszer se (lekopogom!), remélem hamar rendbe jön Máté!!! Dokit nem hívtad?

Peva - jaja, felül, simán, magától, olyan egyenes háttal, hogy ilyen pózban még én sem tudok ülni :lol: Nagyon meglódult a fejlődésben, mióta átmentünk az ismerősünkhöz, ahol az 1 éves kisfiú már mászott és állt és kapaszkodott, szerintem onnan leste el, mert egy hét alatt tényleg a kúszástól eljutott addig, hogy már áll az ágyában stabilan :o

LKata - hú, nagyon szuper játékokat kapott Norbika!!! Édesek a képek!!! Én a Vateráról szoktam licitálni Lottinak játékot, a múltkor is sikerült egy 7 e forintosat 2 e-ért megszerezni, tökéletes állapotban van :lol:
Boldog Névnapot Norbikának így utólag, a 8 napba belefér :wink:

Kép

Mi megvagyunk, rólam ömlik a víz, most porszívóztam és mostam fel, végre iszom a kávém, nem is árt, mert reggel 75/52 volt a vérnyomásom. Felhívtam a dokimat, azt mondta, hogy ez nem betegség, hanem állapot, ennyi :roll:

Na megyek, ma eszik először tököt Lotti, én meg most csinálok először tököt, remélem nem mérgezem meg szegény gyereket! :shock: :?

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?