Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm mindenkienk.

Hozzá táplálás én így fogom kezdeni Iboly szoptatási tanácsadó és szerintem nagyon hasznos és aktuális informáciokkal szolgál picurkák etetésésvel kapscolatban. Nekem már többször segített ha elakadtam.
http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm
Itt meg van egy elég jó táblázat ami kiindulási alapnak jó lehet.
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok lányok!

Nekünk így mondta a védőnő és a doktornő: először reszelt alma levét adjam első nap 1 kiskanállal, másnap kettővel és így menjünk fel 20 milli mennyiségig. Ez étkezést nem vált ki. Kaptam egy kis tájékoztatót is arról, hogy mit egyen a baba 6 hónapos korától, megkeresem és bemásolom majd! Én januárban tervezem elkezdeni a kóstoltatást.

Kép
angelita

Margit, gratula a keresztelőhöz, nagyon ügyesek voltatok :)! Eddig -ha jól emlékszem- Ádibabáéknak volt még csak (ő is jó régen járt már itt!). Szuperek a képek, nagyon fess volt Boti :)!

Kép
angelita

Kenderike, nézegetem ezt a tyúkanyót és biztosan jó, de nekem azt mondta a doktornő, hogy 1 éves koráig csak pár ízzel (3-4) kell megismertetni, így gondolom, ebből a táblázatból ki-ki kedve szerint válogathat, de nem kell mindazokat adni a babócáknak. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy én ilyenkor már rendesen ettem szilárd kaját, főzeléket -visszaolvastam Anyukám babanaplóját rólam :).

Kép
angelita

Adri és Tündi, merre vagytok?? Ezer éve nem voltatok!

Kép
angelita

Angelita,
hát nem tudom, egy éves korára a baba nagyjából azt eszi, mint mi. Na jó, nem körömpörköltet, de a 3-4 íz szerintem baromi kevés, hacsak nem akarsz jó kis válogatós gyereket később :lol:

Levi most úgy eszik, hogy éjszaka szopizik, ez jelenti a hajnal 2-t és 6 órát. Aztán 9-9:30 körül eszik vagy egy deci Sinlac pépet kiskanállal, jó sűrűn, és szopizik rá. Ebéd csak szopi, Délutáni szopi után szoktunk neki adni gyümölcsöt. Egyenlőre almát és őszibarackot próbáltuk. Kb. 1/3 üveggel eszik még a szopi után. Ezt nekünk azért kellett, hogy legyen Levinek széklete. Tegnap pl. kimaradt a gyümi, mert gyakorlatilag olyan meleg van a szállodában, hogy nem volt vizelete Levinek, és inkább almalevet itattam vele (a kisdisznó a vizet nem itta meg). Ebből lecsúszott egy deci. Na ezt meg azért kóstoltatjuk, hogy ha mennünk kell 14-én erre a fújásra, ott megigya, ismerje az ízt, mert abba fognak neki valamit belekeverni. Én is fél évig csak szopi+tápit akartam, de hát az élet közbeszólt. Viszont így gyakorlatilag nincs tápi. És nagyon ügyesen megtanult Levi kanállal enni, szinte nem megy az előkére semmi.

Arra viszont készüljetek, hogy a "kóstoltatás" nem biztos, hogy fog menni, mert Levi olyan balhét csap, hogy ha csak egy kiskanállal (na jó, vagy 10-15-tel) kap, hogy csak na. Ő rögtön 30 ml baracklével kezdte, és még utána is balhézott.

Szerintem mi gyorsan át fogunk térni a reggel-este szopi, a többi kaja evészetre, mert már olyan szinten refluxos Levi, hogy nagyon csúnyán köhög tőle, fel van maródva a nyelőcsöve, és minden bukásnál ordít, na meg pár napja már fulldoklik. Vagy januárban még kitalál valamit a doktornéni, vagy tényleg váltani kell a pépekre, mert csak nem küldhetjük szét 4-5 hónapos korára a nyelőcsövét. :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: ha jól értem ti már azon vagytok, hogy Levi minél hamarabb áttérjen a evésre? Szerinted mennyi idő lesz mire eléritek, hogy csak reggel-este szopizzon?

Képzeljétek, majdnem két hét kőkemény diéta után ma reggelre Marci bőre gyönyörű lett :lol: Nagyon örülök neki, bár így jövőhéten nem tudom mit mutatunk a dokinak a bőrgyógyászaton. De legalább javult a helyzet, ott meg elmeséljük mi volt, hátha kapunk valami rendes krémet meg egy két tanácsot.

Mindjárt megyünk Marcival sétálni, felfedezzük Egert :lol: :lol: Tervezem, hogy fényképezek párat, remélem fel is tudom tenni.

Nem lakik valaki itt Eger közelében? :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
Margit!Nagyon jók a képek!Ügyi volt Boti.Nem sírt?
Nem minden gyerek díjazza mikor lelocsolják a fejét.

Hozzátáplálás.
Én nem igazán akarok még a Reginek adni mást.Kóstoltatok vele ezt azt,pl ma sütőtököt,meg már banán is volt 1-1 falatka de ezek nem egész kaják.A Szabi 7hósan kezdett enni mást is,a Reginél is így tervezem.
Amúgy meg ma a sütőtöktől öklendezett. :lol:
Szerintem majd akkor fog enni mást,ha már ő is igényli.

Lina!Hogy állsz a tejtermék fogyasztással??
AZ a helyzet,hogy a Regi bukik ha én eszem iszom valamit amiben tej van.Ha ma eszem akkor holnap bukik.
Sajnos néha nehéz ellen állni.De ha muszáj akkor muszáj.
Nem adsz neki valami sűrítőt?

mimi12

Sziasztok

Hát csajok Boti ugy aludt végig hogy azt sem vette észre hogy leöntötték :lol: pedig jó hosszu volt a mise 25-én kereszteltuk :lol:
rajta kivül még volt 3 kisfiú az egyik nagyon sirt .

Hozzá táplálás nálunk már 3 honaposan elkezdődött először csak gyümölcs levet kapot és aztán fokozatosan mindent mára már minden kap amit egy 4 hosnak lehet legtöbször üveges béby ételt de már kapot banános gyerek kekszet és tejdarapépet mindent nagyon szeret egyedül a körte itokával nem volt elsőre kibékülve de most már az is jöhet de az apszolut kedvenc a sárgarépa krumplival azt én csinálom neki és az almát banánnal de szinte mindegy hogy mit adok a sütőtököt is imádja de szerintem iszonyatosan rossz.

margit
Vendég

Mimi,
igazából mindegy, hogy eszek-e tejes dolgot, vagy nem. Egy hónapig még azt is néztem, hogy a felvágottban se legyen semmi, de láthatóan nem használt. A doktornéni is mondta, hogy nem meri ugyan azt mondani, hogy kapja vissza a tejet, mert nagyon bukik, de ha valami belekerül a kajámba nem olyan nagy baj, mert ugye egyrészt láthatóan nem változtatott a diéta a dolgokon, másrészt vérből teljesen negatív a tejallergia lelete.
A héten most eszek tejes dolgokat, mert ugye szállodában vagyunk napi 3x elénk teszik a kaját, abból nem fogom tudni kiválogatni a tejet. Tehát vagy nem eszek, vagy megeszem, de úgy voltam vele, hogy most egy hétig nem fogok rajta stresszelni. Hazamegyünk, és újra semmi.
Sűríteni Sinlac-kal sűrítünk, de akkor az jön vissza, mindegy. Csak az nehezebben, és még fulldoklik is Levi. Nem baj, még néhány hónap, és már ehet majd pépeket, megtanul ülni, és akkor szerintem rohamosan javulni fog a dolog, én csak a nyelőcsöve miatt aggódom egy kicsit, mert már látszódik a felmaródás.

Dbea,
azért elsietni nem akarom a dolgokat. Ha jól emlékszem Lili 7 hónapos volt, mikor már csak reggel szopott, este tápizott, közte meg evett, de vele már 3,5 hónaposan kezdtük. Szerintem Levi lesz 8-9 hónapos, mire idáig eljutunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bea, mi tegnapelőtt voltunk és holnap is megyünk Egerbe, Mezőkövesden vagyunk a szüleimnél több, mint 1 hete:). Melyik szállodában laktok? Egerbe jártam gimnáziumba is, lehet hogy ismerem a szállót.

Hozzátáplálás: a 6 hónapot szeretném megvárni, de ha kevés lesz a tej, már 5 hónaposan megpróbálunk dolgokat. Ma rengetegszer szopizott, lehet hogy nem elég neki... mondjuk nagyon keveset iszom sajnos, talán ez a gond. Egyszerűen elfelejtek inni.

Jimbone, nekünk volt, hogy Zora több, mint egy hétig nem kakilt. többször is. Anyatejeseknél állítólag ez normális. Persze ő is baromira hasfájós volt. Azt mondják ezért nem kakilnak gyakrabban, mert enniyre jól hasznosítják, amit megesznek, tehát ez egy normális jelenség. Persze elhiszem, hogy rossz nézni, ahogy szenved.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok, jó rég nem voltam.
És most is alig van időm :cry:
Nagyon röviden:
Babákok a családjukkal csudaszépek, nagyon jók a karácsonyi fotók.

Zora 28-án 3 oltást kapot, egész jól viselte. Aznap reggel kigyulladt a konyhában a falban az a kerek doboz amiből mennek szét a kábelek, jó volt.... :twisted:
Zora 29-én betöltötte az 5 hónapot.
24-én 3-ban itthon voltunk és nagyon élveztem/tük, utánna pedig minden napra jutott egy szülő, vagy rokon.
Zora végre átfordult, de elég lustika, 7510 g volt vasárnap. Úgy veszem észre inkább mászna/mászik.
Megtanult kukucsolni, azaz ha a fejére húz valamit és mondom neki, h kukucs, lehuzza a valamit és vigyorog, majd visszahúzza :shock: , és ezt sokáig bírja játcani :lol:
És "szavakat" is mondott : hülye, anyja, :shock:
És habosan fújja a nyálát, és közben brummog :shock:
Közben fogzunk, sok az éjszakai hangos frlsírás, illetve a keserves sírás, főleg ha keméynre harap.
És 3-4 napja minden evés után felteszem böfizni és már hallom is hogy rotyog a pelus, de annyit, hogy teljes ruhacsere van mindig, még éjjel is.
Én januártól elkezdek vele ízleltetni, azaz így tervezem. 1-1 kanál almalé, stb. Vagyis csak étkezések között egy-egy kanálka, nem cicizést helyettesítene.

Linácska Lilli mit kapott abban a nagy dobozban?
Most mennem kell, holnap de megpróbálok jönni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Itt vagyok én is :oops:
Képek nagyon klasszak,én is csatolok majd!:) Babák meg csak nőnek és nőnek!:) :)

Jimbone,nálunk is nehéz dolog a kaksi,doki néni szerint jól hasznosít.De én sem bírtam nézni,hogy szenved,így LAVEOLAC szirupot szoktam neki adni,és az eddig segített!:)

Margit,nálunk meg 20án volt a keresztelő,de nem templomban,mert sem apa sem a keresztszülők nem akartak bemennimígy a laktanyában a kápolnában lett megkeresztelve!:) Zsombi végig fennt volt és vigyorgott+gagyarászott.Amikor leöntötték a fejecskéjét,akkor sem szólt egy szót sem!:)

Lina,érezzétek nagyon jól magatokat!:)

Adri,mászik Zora? :roll: :D Nem inkább csak kúszni próbál? :wink:
Sajnálom,hogy szenvedtek a fogakkal.Mi is elkezdtük és még a hasfájás is megvan :(

Dbea,érezzétek jól magatokat egerbenÍrigykedem,mert az egyik kedvenc városom.2éve húsvétkor ott voltunk.Nagyon nagyon jó volt!:)
Mi már 3éve nem voltunk szilveszterezni és most sem megyünk.Kicsit azért hiányzik,de majd talán jövőre már beiktatjuk!:)

Angelita,köszike a hiányolást de be voltunk havazva.Készültünk a keresztelőre,aztán karácsony,hétfőn elmentünk anyósékhoz,ma jöttünk haza.Ott tudtam volna netezni,ha lenne net,de mivel nincs így csak mesét nézett Luca a laptopon.Reménykedtem,hogy befogunk vmi kósza netet,de nem mertem elállígatni a dolgokat rajta....

sziszka,örülök,hogy vmennyire azért megoldódtak a dolgaitok!!! :)

Kenderike,őszinte részvétem! :(

Rakok akkor én is egy pár képet!
Kép keresztapuval
Kép
Kép karácsonyi játszadozás Kép Lucus és a vasút

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Tündi, gratula a keresztelőhöz :)! Nagyon szépek a gyerekek! Úgy látom, játékokban nincs hiány Nálatok :)!

Linácska, már én is akartam kérdezni, amit Adri: mi volt Lili ajándéka abban a nagy dobozban?

Fordulás még nekünk sem megy, szoktunk gyakorolni a kanapén -én gördítgetem jobbra-balra. Ami magától érdekli, az inkább a felülés lenne, húzza fel magát, amikor az ülemben van meg fekve is, ha megfogjuk a kezecskéjét. Na de először a forgás, aztán jöhet az ülés, így ez utóbbit nem forszírozzuk.
A kukucsolást ő is élvezi :).

Kellemes utolsó 2009-es napot mindenkinek :)!

Kép
angelita

Oui: a Bazilikától nem messze vagyunk az Átrium Apartmanházban. Szállodába nem megyünk, mert elég sokan vagyunk, kb 30-an, így kivettük az egész házat, és nem kell idegeneket kerülgetni, meg így akkor és azt eszünk amit akarunk. Így a tejmentes diétát is könnyebb tartani :lol: :lol:

Képzeljétek tegnap délutánra nőtt egy fájdalmas óriáscsomó a jobb mellembe. Kinyomoztam az interneten (mert mástól nemigen tudom megkérdezni), hogy valószínűleg elzáródott tejcsatornáról van szó. Így borogatok, sűrűn szoptatok, pihenek és mindenféle fura pozíciókban szoptatom Marcit, hogy eltűnjön a csomó. Szerencsére már most kicsit jobb a helyzet, remélem helyrejön és nem lesz mellgyulladás belőle.

Bea

Kép

Kép
dbea

Kép És mindenkinek:

Kép

Kép
dbea

Tündi, rosszul írtam ezer bocsánat nem szerettem volna senkit férrevezetni :roll: :oops:
Szoval kúszik, emeli a popiját, lábait is csak a kezét nem használja ezért a mellkasán csúszik még.
Ja és a legfontosabbat elfelejtettem írni tegnap, hogy kb 1 hete szopi közben simogatja az arcom, hát ilyenkor eltudok folyni :lol:

Beus mennyit híztál?

dbea jobbulást cicidnek. Marcit nem zavarja a sok ember, meg a hangzavar? Irigykedem Egerért :lol:

Mi hármasban itthon leszünk, és végre tv-ni fogok. Ezt az ö hónap alatt nem nagyon tettem meg idáig, mert ha babó elaludt én is beájultam az ágyba általában.
Délután azért átmegyünk a szüleimhez.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, ha már este nem tudnák jönni :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Békés Boldog Új Évet mindenkinek!

mimi12

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Már egy hete csak olvasni tudlak Titeket, és most is csak annyit:

Legfőképp egészségben, de persze sikerekben meg minden jóban gazdag, nagyon-nagyon szép és boldog új évet mindenkinek!

(Egy kicsit szomorú, hogy véget ér az az év, amiben a picinyeink születtek... Persze úgy is nézhetjük, hogy milyen jó, hogy elkezdődik az az év, amiben majd megtanulnak egyedül ülni, kúszni, mászni, felállni, lépegetni, stb. Tényleg, jövő ilyenkorra vajon mi lesz a legnagyobb "produkciójuk"? )

Kép

Kép
hmbori

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK AZ APRÓSÁGOKNAK ÉS SZÜLEINEK !!! :lol: :lol:

Kép
Kép
rilla_

[color=red]BOLDOG, ÖRÖMTELI ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!![/color]Emma baba és szülei :)

Kép

Kép
angelita

Boldog új évet kívánok én is Nektek!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Boldog új évet kivánok mindenkinek

Csillognak az ünnepi fények
Lelassul a rohanó élet, melekszik a családi fészek
Kivánok nektek sok szépet sikerekben gazdag Boldog Új Évet

margit
Vendég

Boldog Új Évet Kívánunk!!! :) :)

Kép

Jimbone,igen az egész vasút szettet most kapta Luca.100db-os és szupi áron volt a tescoban.6700ft volt és egy klassz fa dobozban adták :)

Angelita,majd az évek alatt nektek is összegyűlnek a játékok!:) Egyébként én sajnos nagy játékmániás vok :oops: Minden alkalomra játékot kap/nak leginkább...Ugyanis én úgy vok vele,hogy ő még csak annak örül.Ruhát és más egyéb dolgokat amugy is meg kell venni.Alkalmakon kívül pedig nemigen kap játékot.És egyszer úgyis eljön az idő amikor már nem akar majd játszani,hanem mindenféle ruhákat és más egyáb dolgokat fog magának kérni :wink:
Habár én a mai napig szeretek játszani! :)

Kép
Kép
tundi24

Kép

Kép

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

BÚÉK! :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Elfogyott a pezsgő,elhalkult a trombita.
> Hidd hogy ez az év lesz éveid legjobbika !
> Dolgozz,és szeress és keresd a szépet!
> Adjon a jó isten BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!

B_U_É_K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kovisziszka

BUÉK MINDENKINEK!!!BUÉK!BUÉK!BUÉK!BUÉK!

Kép
bener

BÚÉK
Jó reggelt 2010-ben mindenkinek !!!
MI is hazaérkeztünk Mo-ról.
Itt nagyon nagy hó van, már több napja csak esik.

Matyika a héten úgy beindult, hogy már hátrafelé kúszik, pörög-forog. Muszáj leszek a kiságyába rakni, nehogy lerohangáljon a nagyágyról.
Most már azt hiszem, hogy kijöttünk az egész családon átvonuló vírusokból is, úgyhogy most már itt leszek megint.
anettoo

Sziasztok!

Anetto: Jó, hogy végre meggyógyult mindenki nálatok! Remélem ez így is marad! És persze jó, hogy ismét itt vagy közöttünk. :)

Tündi: Ilyen favonat szettet én is szeretnék majd venni Zarának, ha eljön az ideje, mert nagyon szeretem az olyan játékokat amihez lehet használni a fantáziát. :)

Üdv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

B.U.É.K Mindenkinek!!!

Kép
Kép

Kép
noki&potyi

Sziasztok,Boldog Új Évet!
Noki!Nagyon aranyosak a képek :lol:

A Regi hajnal kettőig bulizott,olyan vagyok mint a mosott kaka.
Jól betett neki az extra telihold.Éjfél körül felkelt,mert a szobából néztük a szomszédok tűzijátékát,és onnantól játszott,sikongatott vigyorgott kacagott.

Favonat...nekünk is van.Tescosat szoktunk venni.Már a fél lakást be lehet építeni a sínekkel.Ha látunk akcióban akkor mindig veszünk hozzá valami kiegészítőt.Pl itt az Érdi tescoban múltkor találtam egy akcióc árról leértékelve,mert szakadt volt a doboza.2500ft volt egy pálya kiegészítőkkel :lol:

mimi12

Orew,én is szeretem az olyan játékokat amihez kell fantázia :) Még apa is szeret vele játszani!:)

Mimi,akkor jó kis éjszakátok volt!Jól jártatok akkor a vasút kiegészítőkkel!:) :wink:

Noki,nagyon kis csini Réka!:) Nagyon klassz rucijai vannak! :)

Anetto,.örülök,hogy meggyógyultatok!Írigykedem a hó miatt.Itthon is annak kellene esnie és nem az esőnek.Jó lenne ha már itthon is lehetne szánkózni!:)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok! Boldog Új Évet kívánok mindenkinek mégegyszer :)! Remélem, mindenkinek jól indult ez az év!

Én féltem a petárdázástól -mármint attól, hogy felébreszti Emmust, de szerencsére elég mélyen aludt, a szomszédok se voltak hangosak, így jó volt az éjszakánk.

Noki, nagyon kis szépi Réka baba :)!

Kép
angelita

Sziasztok Lányok!

Boldog Új Évet Kívánunk!

Beus&Marci

Kép
Kép
beusmimi

Búék!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Hú, én fáradtabb vagyok, mint az ünnepek előtt, tegnap is voltak, ma is jönnek vendégek..... :? (a mosott kaka enyhe kifejezés... :? ) Arra azért figyeltem ---sértődés volt bőven-- hogy Zsigi napirendje azért lehetőleg ne boruljon. asszem, ezt sikerült megóvni, bár néha úgy fel volt pörögve, hgoy alig akart elaludni. De hát a nagycsaládot már most szoknia kell!! :wink: :wink:

Hordozót még mindig nem vettünk, úgyhgoy úgy közlekedtünk, hogy hordozó bent, bogyóka meg a kezemben.... :oops: :oops: Tarthatatlan most már, úgyhogy már beszéltem az itteni bababoltos csajjal, hoznak Maxi Cosit olyan színben, amilyenben kérjük... :P

igyexem visszaolvasni, már nagyon hiányoztatok

:wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok lányok!

Remélem, jobb éjszakátok volt, mint a miénk! Egyhuzamban kb. 2 órát aludtam max., éjszaka 3x keltünk, volt, hogy 1,5 órába telt a visszaaltatás. Magyarázatot nem tudok rá, mert most reggel teljesen békés a gyerek, éjszaka se volt se lázas, se büfi nem jött, se kaki, szóval passz! Kb. kéthetente van 1-2 ilyen éjszakánk.

Anna, nem értem, hogy vagytok ezzel a hordozóval :): van, csak kicsi és ezért nem használjátok már? Viszont a Maxi Cosi csak később lesz használható, nem?
Egyébként még én is mindig ezzel a kérdéssel foglalkozom egy csomót: amit Nikó ajánlott ülés, az a miskolci Brendonban csak rendelésre van, szóval kipróbálni nem tudjuk :(! Kinyomoztam, hogy a Besafe-nek is van 0-18kg kategóriás ülése, de az a neten sehol, még a forgalmazó oldalán sem rendelhető... (A magyar Besafe prosiban pedig benne van...) Írtam a forgalmazónak, hogy hozzá lehet-e jutni valahol ehhez a típushoz, de választ még nem kaptam. Most úgy vagyok vele, hogy vagy az olasz Bellelli Leonardo vagy a Besafe Combi X2 lesz a befutó.

Kellemes napot mindenkinek! Nálunk szépen süt a napocska :)! (Erre kb. 4 napja nem volt példa.)

Kép
angelita

Sziasztok!

Angelita!
Szilveszter napján telihold volt.Gondolom ez kihat még most is.A Regi is vagy 4-5x szopizott éjszaka.Én viszont már megszoktam,mert 5éve nem aludtam egyhuzamban 6óránál többet :lol:
Na jó,volt a Reginek kb 3hete mikor aludt 6-7órákat éjszaka,a Szabihoz meg a párom kelt,na akkor visszamenőleg meg előre kialudtam magam :lol:

Madaran!
Ezt az ülés kérdést nem igazán értem :roll:
Milyen ülést szeretnél,miért kézben hordod Zsigit???
Én ezt nem értem???
Vagy nincs hordozható ülésetek és azt szeretnél venni???Ha igen azt már ne vegyél,tök felesleges hisz pár hónap múlva már nem is lesz jó.
Én tuti valami más alternatívát keresnék.
Nekünk pl mindig van babakocsi az autóban,vagy ha olyan helyre megyünk akkor kendőbe teszem a Regit.De bár nem szeretem a kengurut mert ortopédiailag nem jó de néha abba is be lehet tenni a gyereket.

mimi12

Madaran,
Zsiginek még tényleg nem lesz jó a rendes ülés, bármennyire is kicsinek tűnik a hordozó, még egy 0-18-as ülésben is el fog veszni, aztán meg válthattok 9-18-asra, mert nem fog kilátni a 0-18-ból és végig üvölti az utat. Szerintem még mindig Levi a legnagyobb a topicban, és még overállban is jó a hordozó. Lili is nagy baba volt, 9 hónaposan került át a Maxi Cosi Tobiba. Nagyon pici volt még benne akkor is.
Ja, és még valami, amit érdemes meggondolni a minél későbbi váltással kapcsolatban: A hordozóban ha elalszik a gyerek, csak kiveszed, és viszed magaddal. Ok, leszakad a kezed, ez biztos. Viszont ha a rendes ülésben elalszik, akkor ki kell kötöznöd, kivenni..., és tuti felébred. Nem lebeszélni akarlak, de tuti, hogy jónak kell még lenni a hordozónak, főleg, ha tavasszal lekerül a nagy ruha.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam már megint, mert két hete eljöttünk Pestre, és azóta egy csepp időm sincs netezni.

Így aztán remélem, hogy mindenkinek szép volt a Karácsony, és nagyon boldog új évet kívánok!!

Mi jól vagyunk, két napig jöttünk kocsival a hóban, de szerencsénkre nem esett sehol sem (közben kaptunk az aggódó sms-t a szülőktől, hogy idehaza hóvihar van), csak körben a táj volt fehér. A navigációs kütyü folyton levitt az autópályáról, hogy elkerüljük a dugókat, így egész jól haladtunk, és csodaszép volt a táj.
Dani meglepően jól bírta az utat. Haza majd valamikor jan 10 körül megyünk.

Azóta folyton csak vendégeskedés van, és egész jól bírja azt is (eltekintve attól, hogy Szenteste nagyon kiakadt, amikor hirtelen eloltottuk a lámpákat és énekelni kezdtünk, ráadásul egy idegen lakásban - a bátyáméknál..).
Dani még magától nem forog, viszont ha én segítek neki, akkor egész jól megy. Hason megint nem szeret lenni, pedig volt egy egész jó időszakunk ezügyben - csak aztán linkeskedni kezdtünk, ő meg elszokott tőle. MEg az is van, hogy ha hason fekszik, akkor azonnal kúszni próbál. Egyedül még nem tud haladni, de ha ellentartunk a talpainál, akkor nagyon erősen tudja már magát előre nyomni. :)

A kórházban, amikor engem műtöttek, rászokott, hogy csak 35 percet alszik egyhuzamban, ezt a szokását azóta is tartja. Napi kb. 4x 35 perc alvás van, és este kb fél 8-tól reggel kb. 7-ig alvás, közben 1x eszik (vagy 2x, de amásodik már reggel 6 körül van, azt nem tekintem éjszakai evésnek, még ha vissza is alszunk utána). Kb. két hete állt át a napi 5x evésre: nappal kb. 4 óránként (dél körül van egy 5 órás szünet is, de cserébe este nem bírja kivárni a 4 órát), és éjjel 1x kel.

Visszaolvasni nem tudom, mikor lesz időn - valószínűleg soha, de azért majd igyekszem....

Kép
bikmakk

Jimbone,
nekünk a kakigond úgy látszik kezd megoldódni, és tényleg kellett hozzá a gyümölcs. Ugyan kemény, kiborítható a pelusból, de naponta, kétnaponta van egy kevés. Levi a délutáni szopi után kap némi gyümölcspépet. Akartam várni fél éves koráig, de ha ez a megoldás, akkor ez. Eddig mondjuk csak almát meg barackot kapott, és azt sem rendszeresen, itt Balatonon egy hét alatt kétszer összesen.

Ja, és képzeljétek el, az elmúlt egy hétben nem kapott Levi tápit. Lehet, hogy jót tesz a pihenés??? Ami a szopin felül van, az reggelire egy adag Sinlac, meg az a két alkalom gyümi volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Mi is hazajöttünk a nagy nyaralásból. Jó volt kicsit kimozdulni, de én azért már örülök, hogy itthon lehetünk.

Nekünk most Marci alvásával van gondunk. Már két napja, hogy napközben egyszerűen nem akar aludni.
Eddig sem volt egy nagy alvó, naponta 3x aludt fél órát, meg az éjszaka, de tegnap például délután ötig aludt egyszer félórát a babakocsiban, aztán az ötórás etetésnél hagytam a cicimen aludni még egy órát, mert nem aludt volna magától. Nem tudom mitől lehet ez. Az a baj, hogy ha nem alszik tiszta nyűgös és persze evés közben meg három perc után beájul szegény, akkor meg nem eszik rendesen :? Valakinek volt már ilyen??? (Remélem csak a front okozza...)

Majd teszek fel egy-két egri képet is :D

Linácska: azért az jó hír, hogy Levi kakigondjai kezdenek megoldódni!

Tündi: nagyon jó a favonatotok :lol:

Bikmakk: jó, hogy jöttél :lol:

Kép

Kép
dbea

Szevasztok!
na, végre visszatérnek a szorgos kis nyugodt hétköznapok. Megmondom őszintén, már tök vártam................

hordozó: ami a babakocsihoz volt, az kicsi, köztest nem szeretnénk, mert drága, várnánk, hogy legalább 8 kiló legyen (azt mondták, akkor már bele lehet ültetni a 9-től kategóriásba). ha nagyon akarom, azért overál, kabát nélkül még bele tudom ültetni, de nem bírom nézni, ahogy feszeng....
használtat meg nem akarok.....
max addig nem utazunk kocsiban. Már 7 és fél kiló, úgy hetek kérdése és 8 lesz. Persze tudom, hogy a 9 kiló inkább arra vonatkozik, hogy segítség nélkül tud ülni. Hát, az meg ugye még odébb van. én vennék köztest, de a férjem hallani sem akar egy olyan székről, amit 2-3 hónap múlva viszünk le a pincébe... ÁÁÁÁ, szóval, ez a dilemma lényege.
ez a besafe is tetszik, megnéztem. De tényleg az lenne a legjobb, ha kipróbálnánk.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Madaran,
kár már beruházni a 0-18-as kategóriára szerintem is, a 9-18 tökéletes lesz pár hónap múlva. Próbáltad már bele Zsigit élőben. Mert az tuti, hogy nagyon pici lesz benne.
Milyen a hordozótok? Nekünk Graco van, a babakocsira rárakható, és jó Levinek overálban is. Pedig lassan van szerintem 8 kiló, majd csütörtökön lemázsálják.

Hazafele bevittem Levit a Heim Pálba, mert éjszakánként, meg evés közben és után annyira köhög, hogy már fulldoklik tőle. Kapdossuk ki a kiságyból, meg ütögetjük a hátát. Amúgy semmi más. Sejetettem én, hogy a refluxtól lehet, de azért már durvának tűnt. Ott meg (persze nem komolyan), de lecsesztek, hogy miért hozok egy tök egészséges gyereket a betegek közé, és hogy amíg ilyen jól néz ki, addig hagy köhögjön. Hát köszi. Amúgy tényleg csak a refluxtól van.

Barátodildi,
Robi nem köhög???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

Régen jártam már errefelé :oops: :oops:

Boldog Új évet szeretnék így utólag kívánni mindenkinek én is!!!

Az igazság az, hogy nagyon besokaltam, kiborultam az utóbbi időben... elengedtem magam, ill. kizártam a külvilágot, szinte be sem kapcsoltam a gépet. Kimerültem az éjszakázások miatt, no meg hát egy majd kétéves mellett pörögni, ez a kettő így nekem sajna be kell látnom nagyon sok. imádom mindkettőt de az utóbbi 2-3 hónap nekem nagyon gáz volt. hihetetlen fejlődik mindkettő és én csak úgy tudok lépést tartani ha csokival pörgetem fel magam, no de ez meg hát nemigen tesz jót sem az alaknak sem a bűntudat a közérzetnek...
no de nem is panaszkodom tovább :wink:

íme egy kép kis családomról
Kép

Kép
danidaniel

Sziasztok!

Na, most bepótlom minden lemaradásom, és mindenkinek írok egy-két jó szót! :lol:

Kenderike: őszinte részvétem! :cry:

Beusmimi: milyen kis okos ez a Marcus, hogy izgalmasnak találta a karácsonyfát!!! Egy kicsit csalódtam, amikor a mi Bettink szinte átnézett a mi fenyőnkön... :? És még a csillagszórók sem segítettek a dolgon. Nagyon aranyosak a tesók a közös képen, látszik, hogy Mimi mennyire szereti az öcsikéjét és mekkora gyönyörű szemei vannak!!! Jobbulást a pajzsmirigy-témában: drukkolok, hogy ne kelljen a szoptatást abbahagynod, az tényleg elég szomorú lenne!

Linacska: hát Levin az a csokornyakkendő valami csúcs!!! :lol: Nem is gondoltam volna, hogy babaméretben is lehet kapni - de persze manapság mit nem lehet babásban is kapni?! :D Szépek voltak a gyerkőcök az ünneplőben, és amikor Levi apa ölében ül, teljesen más az arca, látszik rajta, hogy a világon a legjobban nála szeret lenni!!! :) Sajnálom, hogy ez a reflux már ennyire kimarta a nyelőcsövét - és a fuldoklást, ami a Heimpálosok szerint semmiség... A gyümik kóstoltatása kapcsán nem is vártam mást Levitől, mint hogy egyből az egészet akarta, nem elég neki a kóstoló! :lol: Ajjaj, belegondoltam, mi lesz majd nagykorában, amikor valami alkoholt fog kipróbálni... :?

Dbea, ügyesen kitaláltad a különszobát, ahol megnézheti a rokonság a babát - ez jó ötlet! Szóval már beleélted magad, hogy a szilveszterezések már nem úgy fognak telni, mint eddig - és már aktuális a kistesó téma??? Mi lett a csomóval a melledben? Sikerült kimasszírozni? (Gondolom igen, mert különben írtad volna a gyulladást.) Akkor ügyes voltál! :wink: Marcibaba is egy könyvmoly, ahogy látom a képen! :) Mikor mentek a Heim Pálba bőrgyógyászhoz? Azok alapján, amit Linácska írt, lehet, hogy nem sok jóra számíthattok főleg így, hogy már - szerencsére - javul Marci bőre! Lehet, hogy a levegőváltozás tet neki jót?

Mimi, szóval Regi kopaszodik? Szegényke! Úgy látszik, most akar új fazont magának! :) Bettinek meg tiszta "borostás" a feje hátsó részén az eddigi kopasz foltja - szabályosan szúr, ahogy nő ki a kis haja! :lol:

Kandi, tyű, ez a boa jól rátekeredett Belcsire!!! :) Jó kép lett! És a többin is cuki-pofa, ahogy teli szájjal vigyorog - igszi kis kópé!

Orew, már többször akartam kérdezni: mitől függ, hogy ékezettel vagy anélkül írsz??? (Hú, nagyon fontos kérdés... :oops: ) És jobb kedved van már? Sajnálom, hogy Téged így elkapott ez a depi - ezek a fránya hormonok!!! :roll:

Nikó, nagyon kis ügyes Gréti, hogy így bírta az ünnepeket - pedig ő a legkisebb topic-baba! :lol: Nagyon klassz ülése lett, lehet, hogy majd mi is ilyet veszünk, mert nálunk is már aktuális a téma.

Rilla, milyen szépek voltatok Ti is Karácsonykor!!! De nem korai még az a hintaló Kristófnak? Bár látszólag nagyon tetszik neki!

Itigram, gratulálok a keresztelőhöz, Botinak is nagyon jól áll a csokornyakkendő!!! Látszik, hogy hízott egy kicsit, egészen kikerekedett a kis pofija, nagyon cuki lett!!! Vicces, hogy végigaludta az egész ceremóniát - jó, hogy ilyen nyugodtan viselte, büszke lehetsz rá! :)

Bener, tényleg csücsül már Dorcsi? Egyedül? Kitámasztva? Gyere gyakrabban és írj mindig magatokról, hogy mi újság?

Angelita, várom a tájékoztatót, amiről írtál, hogy a 6 hónapos kor utáni táplálásról szól! Ami nekem a legnagyobb kérdés, hogy mikor kell kóstoltatni: a szoptatás előtt, vagy a szoptatás közben, vagy a szoptatás végén, esetleg két szoptatás között??? Mert mind a négy variációt olvastam különböző szakkönyvekben!!! (Szívem szerint talán a szoptatás utánit választanám... de vajon helyes-e?)

Jimbone, kaki-helyzet? Jobbulást, remélem, csak átmeneti problémáról van szó!!!

Oui, találkoztál végül dbeával? Hazajöttetek már?

Irdab, veletek mindig történik valami krimi!!! :? Még az a szerencse, hogy sosem komolyabb! Mi van az őrült nővel? Ott lakik még? Aranyos lehet Zora az új kis produkcióival! Nálunk Betti egyszer azt mondta a szüleimnek, hogy "ajjaj"! :) Nagy volt az ováció részükről! :lol:

Tündi, nagyon szépek a Te gyerekeid is és hasonlítanak is egymásra! És Neked is gratula a keresztelőhöz! Hogy örülhetnek annak, hogy játékmániás vagy!!! Ez tökjó, mert így csomót játszotok együtt, ami nagyon jót tesz mindannyiótoknak!!!

Anettoo, gyere gyakrabban, nagyon hiányolunk!!! Ha Matyi ilyen aktív lett, nem lenne jobb neki a földön pl. habszivacson, mint a kiságyában? Vagy nem tudsz rá mindig figyelni?

Madaran, hogy bírta Zsigi a nyüzsit? Jobban, mint Te? :lol: Érdekes, amit írsz, hogy már 8 kilósan is bele lehet tenni a 9-18-as ülésbe a babákat - nem is gondoltam erre. Igaz, nálunk még odébb van a 8 kiló is - most lelassult Betti hízása, még csak most lépte át a 7 kilót, szerintem még min. 1,5 - 2 hónap, mire eléri a 8-at. Bár ki tudja - ha a hónap végén elkezdem a hozzátáplálást, lehet, hogy ismét felgyorsít!?

Rólunk: Szenteste hárman voltunk. Már a készülődés közben meghatódtunk a férjemmel, amikor öltöztettük a szép ruhába Bettit... Azt hiszem, nem kell magyaráznom - az első babánkkal az első közös Karácsonyra készültünk... Aztán ennyi is volt az ünnepélyesség, mert sajnos nem foglalkozott Betti se a karácsonyfával (pedig olyan szép színes izzók is vannak rajta), se a csillagszóróval. Az ajándékait közösen bontottuk ki: az ölemben ült, a kis kezecskéjével belekapaszkodott a csomagolópapírba is, "ügyesen" letépte, aztán jó sokáig azt fogdosta és gyűrkészte és zörgette - ami benne volt, meg se nézte! :lol: Később persze kiderült, hogy azok is tetszenek neki!
25-26-án a két-két nagyszülőknél (+dédpapa) voltunk - ez így már kicsit sok lett neki, elég zaklatott lett. Szerencsére az éjszakai alvások zavartalanul teltek, csak észrevehetően nem volt olyan nyugodt napközben, mint egyébként.
Szilveszterkor, mivel nem mentünk sehova, átlagosan telt a nap - este 8-tól reggel 8-ig aludt, közben 1x szopizott, és nem zavarta őt sem a tüzijátékok hangja, sem az eső kopogása, aludt, mint egy kisangyal - és teszi ezt minden éjjel ugyanígy (kopp-kopp). Mi tévéztünk, de semmi élményt nem nyújtott! :(
Ami a fejlődését illeti: most lépte még csak át a 7kilót. Viszont egyre többet van hason: magától fordul át. Aztán amikor már nem tetszik neki, nem fordul vissza, inkább csak panaszkodik - persze akkor mi segítünk neki visszafordulni.
Jön alul egy fogacskája - nem a középsők, hanem egy melletti. Nem tudom, így kell-e kinéznie, de nem az ínye tetején fehérlik, hanem elöl, az ínye szájacskája felőli oldalán. És van egy kis bibi is az ínyén, ami hetek óta nem múlik el: egy kis pattanásszerű, fehérközepű hólyagocska, amit mindgi piszkál a kezével is. Ezt se tudom, mi lehet!?
Amikor ölbe vesszük, mindig nyújtogatja a nyakát, meg az egész testével erőlködik, hogy felüljön egyedül - ami még nem megy.
Hason már emelgeti a popsiját, de még nem halad, csak lassan-lassan forog.
Sikongatás megy, néha szó szerint velőtrázóan! :lol: Gőgicsélés is, már jönnek/alakulnak a mássalhangzók is, de még nem tisztán. :)
Ja, és amit már 3 hónaposan tudnia kellett volna, csak most, több mint 5 hónaposan kezdte el: a kezét nézegetni. Nem hiszem, hogy ez valami gondot jelentene!?

Na jó, bedugulok már. Remélem, mostantól rendszeresen tudok jönni, nem jó így lemaradni az irogatásban.

Jó éjt mindenkinek!!!
És még egyszer BUÉK!!!

Kép

Kép
hmbori

Bori,
pont ilyen kis hólyagocska van Levi ínyén is, a bal alsó szemfoga felett. Tegnap meg akartam kérdezni, de elfelejtettem.
Amúgy a Heim Pálban semmi gáz nem volt, nagyon aranyos volt a néni, szépen megvizsgálta Levit, és mondta, hogy teljesen egészséges, valószínű tényleg csak a refluxtól köhög, és amíg ilyen jól néz ki, addig nincs baja. Ezt olyan kedvesen mondta utalva arra, hogy jó húsban van Levi, meg végig beszélgetett is.
Csütörtökön megyünk szurira, akkor majd megkérdezem, de lehet, hogy ma beugrok a fogorvoshoz, úgyis kell időpont, és akkor ránézetek vele.
Amúgy szinte biztos, hogy a két középső alsó fog fog először kijönni, aztán a két felső középső, aztán a felső kettesek, utána a többi már változó. Hivatalosan az alsó kettesek, utána a 4-es, 5-ös fogak, és végül nő közé a szemfog.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és ma megyünk először babaúszni, hát -13 fokban nem tudom mennyire kívánom. Nyáron 37-ben lehet, hogy jobban esne :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bori:

Köszi a dicséretet Grétinek. Bár az ünnepek után kijött rajta a sok dajkálás meg az ide megyünk oda megyünk. Napközbe nem aludt, sokat sírt éjjel szintén. De 31.-e ota nem voltunk csak itthon és 2 napja végre alszik napközbe és nem 10-20 percet hanem 2-3 órát. Nagyon ügyes kislány Betti, mi eddig sokat hhasra fordultunk de most nem forog Gréti.

Linácska:

Sajnálom Levit, nem lehet így könnyű ez a sok bukás. Gréti is szokott köhögni de nem ennyire és utána rendszerint bukik is de nem sokat. Dr.-néni azt mondta ingerli a torkát ami visszajön. Úgy sajnálom szegényt amikor visszajön a tápszi és szegénykém nyeli vissza. :(
De majdcsak kinövi, apukája hányós gyerek volt lehet onnan örökölte.

Én megint depis lettem aminek az oka, hogy nem tudom szopiztatni Grétit. Nagyon bánt, hogy hallgattam a kórházba a gyerekorvosra és nem adtam oda neki a tejcit, mert véres volt. A szoptatási ambulanciát mire elértem addigra meg Gréti nagyon megszokta a cumis üveget. Hiába erölttettem a cicit nem kelet csak sírt rajta és ráncigálta. Próbáltam fejni és üvegből adni az anyatejet de az nem volt az igaz és szép lassan egyre kevesebb és kevesebb lett a tejci majd el is apadt. Már túl voltam rajta de tegnap a szokásos evés alatti összebújásnál megtalálta a cicit és úgy nézte annyira sajnáltam. Bocsi a nyafiért de olyan pocsék érzés! :cry: :cry:
nikó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?