Sziasztok!
Na, most bepótlom minden lemaradásom, és mindenkinek írok egy-két jó szót!
Kenderike: őszinte részvétem!
Beusmimi: milyen kis okos ez a Marcus, hogy izgalmasnak találta a karácsonyfát!!! Egy kicsit csalódtam, amikor a mi Bettink szinte átnézett a mi fenyőnkön...
És még a csillagszórók sem segítettek a dolgon. Nagyon aranyosak a tesók a közös képen, látszik, hogy Mimi mennyire szereti az öcsikéjét és mekkora gyönyörű szemei vannak!!! Jobbulást a pajzsmirigy-témában: drukkolok, hogy ne kelljen a szoptatást abbahagynod, az tényleg elég szomorú lenne!
Linacska: hát Levin az a csokornyakkendő valami csúcs!!!
Nem is gondoltam volna, hogy babaméretben is lehet kapni - de persze manapság mit nem lehet babásban is kapni?!
Szépek voltak a gyerkőcök az ünneplőben, és amikor Levi apa ölében ül, teljesen más az arca, látszik rajta, hogy a világon a legjobban nála szeret lenni!!!
Sajnálom, hogy ez a reflux már ennyire kimarta a nyelőcsövét - és a fuldoklást, ami a Heimpálosok szerint semmiség... A gyümik kóstoltatása kapcsán nem is vártam mást Levitől, mint hogy egyből az egészet akarta, nem elég neki a kóstoló!
Ajjaj, belegondoltam, mi lesz majd nagykorában, amikor valami alkoholt fog kipróbálni...
Dbea, ügyesen kitaláltad a különszobát, ahol megnézheti a rokonság a babát - ez jó ötlet! Szóval már beleélted magad, hogy a szilveszterezések már nem úgy fognak telni, mint eddig - és már aktuális a kistesó téma??? Mi lett a csomóval a melledben? Sikerült kimasszírozni? (Gondolom igen, mert különben írtad volna a gyulladást.) Akkor ügyes voltál!
Marcibaba is egy könyvmoly, ahogy látom a képen!
Mikor mentek a Heim Pálba bőrgyógyászhoz? Azok alapján, amit Linácska írt, lehet, hogy nem sok jóra számíthattok főleg így, hogy már - szerencsére - javul Marci bőre! Lehet, hogy a levegőváltozás tet neki jót?
Mimi, szóval Regi kopaszodik? Szegényke! Úgy látszik, most akar új fazont magának!
Bettinek meg tiszta "borostás" a feje hátsó részén az eddigi kopasz foltja - szabályosan szúr, ahogy nő ki a kis haja!
Kandi, tyű, ez a boa jól rátekeredett Belcsire!!!
Jó kép lett! És a többin is cuki-pofa, ahogy teli szájjal vigyorog - igszi kis kópé!
Orew, már többször akartam kérdezni: mitől függ, hogy ékezettel vagy anélkül írsz??? (Hú, nagyon fontos kérdés...
) És jobb kedved van már? Sajnálom, hogy Téged így elkapott ez a depi - ezek a fránya hormonok!!!
Nikó, nagyon kis ügyes Gréti, hogy így bírta az ünnepeket - pedig ő a legkisebb topic-baba!
Nagyon klassz ülése lett, lehet, hogy majd mi is ilyet veszünk, mert nálunk is már aktuális a téma.
Rilla, milyen szépek voltatok Ti is Karácsonykor!!! De nem korai még az a hintaló Kristófnak? Bár látszólag nagyon tetszik neki!
Itigram, gratulálok a keresztelőhöz, Botinak is nagyon jól áll a csokornyakkendő!!! Látszik, hogy hízott egy kicsit, egészen kikerekedett a kis pofija, nagyon cuki lett!!! Vicces, hogy végigaludta az egész ceremóniát - jó, hogy ilyen nyugodtan viselte, büszke lehetsz rá!
Bener, tényleg csücsül már Dorcsi? Egyedül? Kitámasztva? Gyere gyakrabban és írj mindig magatokról, hogy mi újság?
Angelita, várom a tájékoztatót, amiről írtál, hogy a 6 hónapos kor utáni táplálásról szól! Ami nekem a legnagyobb kérdés, hogy mikor kell kóstoltatni: a szoptatás előtt, vagy a szoptatás közben, vagy a szoptatás végén, esetleg két szoptatás között??? Mert mind a négy variációt olvastam különböző szakkönyvekben!!! (Szívem szerint talán a szoptatás utánit választanám... de vajon helyes-e?)
Jimbone, kaki-helyzet? Jobbulást, remélem, csak átmeneti problémáról van szó!!!
Oui, találkoztál végül dbeával? Hazajöttetek már?
Irdab, veletek mindig történik valami krimi!!!
Még az a szerencse, hogy sosem komolyabb! Mi van az őrült nővel? Ott lakik még? Aranyos lehet Zora az új kis produkcióival! Nálunk Betti egyszer azt mondta a szüleimnek, hogy "ajjaj"!
Nagy volt az ováció részükről!
Tündi, nagyon szépek a Te gyerekeid is és hasonlítanak is egymásra! És Neked is gratula a keresztelőhöz! Hogy örülhetnek annak, hogy játékmániás vagy!!! Ez tökjó, mert így csomót játszotok együtt, ami nagyon jót tesz mindannyiótoknak!!!
Anettoo, gyere gyakrabban, nagyon hiányolunk!!! Ha Matyi ilyen aktív lett, nem lenne jobb neki a földön pl. habszivacson, mint a kiságyában? Vagy nem tudsz rá mindig figyelni?
Madaran, hogy bírta Zsigi a nyüzsit? Jobban, mint Te?
Érdekes, amit írsz, hogy már 8 kilósan is bele lehet tenni a 9-18-as ülésbe a babákat - nem is gondoltam erre. Igaz, nálunk még odébb van a 8 kiló is - most lelassult Betti hízása, még csak most lépte át a 7 kilót, szerintem még min. 1,5 - 2 hónap, mire eléri a 8-at. Bár ki tudja - ha a hónap végén elkezdem a hozzátáplálást, lehet, hogy ismét felgyorsít!?
Rólunk: Szenteste hárman voltunk. Már a készülődés közben meghatódtunk a férjemmel, amikor öltöztettük a szép ruhába Bettit... Azt hiszem, nem kell magyaráznom - az első babánkkal az első közös Karácsonyra készültünk... Aztán ennyi is volt az ünnepélyesség, mert sajnos nem foglalkozott Betti se a karácsonyfával (pedig olyan szép színes izzók is vannak rajta), se a csillagszóróval. Az ajándékait közösen bontottuk ki: az ölemben ült, a kis kezecskéjével belekapaszkodott a csomagolópapírba is, "ügyesen" letépte, aztán jó sokáig azt fogdosta és gyűrkészte és zörgette - ami benne volt, meg se nézte!
Később persze kiderült, hogy azok is tetszenek neki!
25-26-án a két-két nagyszülőknél (+dédpapa) voltunk - ez így már kicsit sok lett neki, elég zaklatott lett. Szerencsére az éjszakai alvások zavartalanul teltek, csak észrevehetően nem volt olyan nyugodt napközben, mint egyébként.
Szilveszterkor, mivel nem mentünk sehova, átlagosan telt a nap - este 8-tól reggel 8-ig aludt, közben 1x szopizott, és nem zavarta őt sem a tüzijátékok hangja, sem az eső kopogása, aludt, mint egy kisangyal - és teszi ezt minden éjjel ugyanígy (kopp-kopp). Mi tévéztünk, de semmi élményt nem nyújtott!
Ami a fejlődését illeti: most lépte még csak át a 7kilót. Viszont egyre többet van hason: magától fordul át. Aztán amikor már nem tetszik neki, nem fordul vissza, inkább csak panaszkodik - persze akkor mi segítünk neki visszafordulni.
Jön alul egy fogacskája - nem a középsők, hanem egy melletti. Nem tudom, így kell-e kinéznie, de nem az ínye tetején fehérlik, hanem elöl, az ínye szájacskája felőli oldalán. És van egy kis bibi is az ínyén, ami hetek óta nem múlik el: egy kis pattanásszerű, fehérközepű hólyagocska, amit mindgi piszkál a kezével is. Ezt se tudom, mi lehet!?
Amikor ölbe vesszük, mindig nyújtogatja a nyakát, meg az egész testével erőlködik, hogy felüljön egyedül - ami még nem megy.
Hason már emelgeti a popsiját, de még nem halad, csak lassan-lassan forog.
Sikongatás megy, néha szó szerint velőtrázóan!
Gőgicsélés is, már jönnek/alakulnak a mássalhangzók is, de még nem tisztán.
Ja, és amit már 3 hónaposan tudnia kellett volna, csak most, több mint 5 hónaposan kezdte el: a kezét nézegetni. Nem hiszem, hogy ez valami gondot jelentene!?
Na jó, bedugulok már. Remélem, mostantól rendszeresen tudok jönni, nem jó így lemaradni az irogatásban.
Jó éjt mindenkinek!!!
És még egyszer BUÉK!!!