Hű, van ám mit olvasni.
Elég nehéz téma ez a szabályozás, az biztos, és minden gyerekhez külön kulcs kell, az is biztos.
Én amit legfontosabbnak tartok, az a következetesség, és ezt tudom neked is ajánlani Gydavid. Nálunk ez a gyakorlatban úgy működik, h ha Zéti behisztizik valamin, vagy nem bír magával, és én már javában üvöltök (csak azt tudok, de azt gyorsan, mert az én cérnám rövidebb apáénál)akkor jó, nincs esti mese. És akkor tényleg nincs, ha a köldökét kibőgi se lesz. Vagy ha mennénk valahová, pl játszótér, vagy barátok, amit nagyon szeret, akkor jó, nem megyünk. És nem is megyünk, és még el is mondjuk neki a tervezett indulás közelében, h na látod, most mennénk, de mivel nem bírtál magaddal, maradunk. Vagy pl jött volna egy kis barát, azt felhívom Zéti előtt, h mivel nem tudott viselkedni, inkább ne jöjjön, majd máskor. Ez3n teljesen kiakad, de van eredménye. A sokadik ilyen után elég csak megpendítenem, h jó, akkor nem lesz ez vagy az, és csírájában abbahagyja a dolgot. Ha mégsem, akkor jön a jól beígért retorzió. És megint leesik neki, h anya a főnök. Lehet, h kicsit gonosznak tűnik, de nekünk ez jött be. Én kipróbálnám a helyedben. Tegnap pl nem kellett volna lemenned a kocsmába, hanem bependerítettem volna a szobájába, aztán gondolkodjon. Ha nem alszik, az ő baja, majd egyszer csak kidől. Azt megkérdeztem volna tőle, h nem lenne jobb anyával, mint egyedül? Ha igen, akkor alvás együtt, ha nem, akkor följön a levében. Nem szabad, h ő irányítson benneteket, mert teljesen felborítja az életeteket. Ami még fontos lehet, és szintén bejön nálunk, ha nem veszek róla tudomást. Hiába jön, hiába szövegel, hiába magyaráz, nem foglalkozom vele, és ettől úgy el tud keseredni, és kétségbe esik, h még a jövő hetet is megígéri, és még azért is bocsánatot kér, amit el sem követett. Ha látja rajtsd, h kiakaszt, elégedett lesz, mert elérte a célját, és kiborultál, és akkor már nem sok kell addig, h ismét célt érjen. Olvas a jeleidből. Ha ezt az örömet nem adod meg neki, össze fog keveredni, és biztos jobban fogja csinálni egy ideig, de ha kitartó vagy, feladja. CSak légy erősebb és rafináltabb mint ő, hidd el be lehet törni ezt a kis mustángot.