Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk sarokba állítás van. Addig ott kell maradni, amíg el nem kezdenek sírni, vagy kérlelni, hogy kijöhessenek. Akkor bocsánatot kell kérni attól, akivel szemben rosszak voltak.

Az elején nem maradtak ott, akkor annyiszor vittük őket vissza ahányszor csak kijöttek. Ha őrjöngtek, hisztiztek a sarokban megtehették. Elmondtuk többször, hogy ha készek arra, hogy bocsánatot kérjenek és jók legyenek, akkor kijöhetnek, de ha hisztizni akarnak, akkor csak nyugodtan,de a sarokban kell maradni.

Nálunk az agresszió agressziót szült. Ha kiabáltam Ádám is kiabált, ha ráütöttem visszaütött. Meg egyébként is, hogy néz az ki, hogy ordítok a gyerekkel, hogy ne ordítson!

Még egy módszer. Amikor látom, hogy már semmi sem segít és minden olaj a tűzre, akkor ölbe veszem és kedves vagyok, csitítgatom, puszilgatom, szeretgetem. Ezzel teljesen meg tudom zavarni. Utána el tudom neki magyarázni, hogy miért nem volt szép dolog amit csinált.

Egy a lényeg !Akármilyen fegyelmezési módszert választasz, legyél KÖVETKEZETES és kitartó.
jjucuss
Eger

Jjucuss, igazad van!

Én alapból egy nagyon nyugodt, türelmes, konfliktusokat kerülő ember vagyok, sosem veszekedek senkivel, nem emelem fel a hangom, férjemmel is csak vitatkozni szoktunk, nem kiabálunk egymással - tehát nem vagyok sem az ordibálás, sem a verés híve, de amikor megkérem ötször, hatszor valamire, és még azért sem teszi meg, vagy éppen fordítva, hát akkor még nálam is elszakad a cérna... :roll:
20140901114303

A sarokba állítást megpróbálom, nem tudom eltudom-e érni, hogy ottmaradjon?!Ölbevenni képtelenség! Mikor dühös üt-vág-rúg-harap.

Kép
Kép
Kép
gydavid

Én kitartó vagyok, de mikor egy órája próbálom rávenni valamire és mire sikerül, mindketten olyan állapotba kerülünk, hogy elgondolkozom, hogy megérte-e?!
Jucus! az nem kóros, hogy ha egy oltári hiszti után eltünik, mondjuk csinál magának egy teát és vissza jön mintha nem történt volna semmi, és közli, hogy megjött a jó Dávid!
Most éppen megfürdettem,felöltöztettem és most közölte velem,hogy ő csak apával alszik, vagyis én nem fektethetem le.Nemtudok mitcsinálni, mehetek ki a kocsmába apa helyett zárni/Majd/, takarítani.
ez van :roll:

Kép
Kép
Kép
gydavid

gydavid,
és mit csinálna, ha azt mondanád, hogy most nincs apa, "veled kell beérnie". Nem tudom mit lehet tenni, de ennyire csak nem kellene irányítania. Még csak 4 éves!!!! Nehogy már te takaríts késő este terhesen ezért!!! Mi sokmindenben hagyunk szabad teret Lilinek, de azt nem hagyjuk, hogy felforgassa az életünket. Ha nem tetszik valami, így járt. Szerencsére ő csak megsértődik, ez kevésbé látványos, mint egy hisztiroham, és kb. 5 percig tart.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hát eleinte nekem sem akartak ott maradni,de mindig vissza lettek víve.Ha csúnyán beszél és büntetésre sem hagya abba akkor szájonvágom.Már most nem kell mert megérteték mért van a bünti.Sírnak egy ideig hogy ki akarnak jöni,én meg mindig elmondom hogy ha normálisan tud viselkedni akkor kijöhet.Ha nagyon durva a helyzet akkor nem vehetnek el játékot és mesét sem nézhetnek.Ha negyon hisztizik csukd rá a szobáajtót,persze nem kulcsal és mond neki hogy még nem tud viselkedni ne jöjjön ki.
Mivel nálunk két lány van apát könnyen leveszik a lábáról.Apánál többet lehet.Nálam már tudják hogy ha egy bizonyos hangsúlyjal szólok már nem vicc és jobb lesz abbahagyni.Szóval nehéz de hamar hozászoknak.De amit egyszer nemszabat azt máskor sem mert különben nem érti hogy most mi van.Szóval ha egyszer bünti van a verekedésért akkor máskor se nézd el neki hanem büntesd hogy megértse hogy ezt sose szabad mert büntetés jár érte.Remélem sikerülni fog.

Sok sikert!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Ideértem én is.... :wink:

Szerintem, a 4. gyerek a legszuperebb :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
(3 nővérem van :wink: )

Védőnő
Kicsit furcsa volt. :roll: :?
Felírja az adatokat, mit és hol dolgozom... és utána beszélt nekem a terhesgondozás fontosságáról, terhesek táplálkozásáról :roll: :roll: :roll: :roll:
Olyan volt az egész, mintha egy sablonszöveget mondana fel... én nagyon udvariasan hallgattam, bólogattam... magamban viszont megállapítottam, hogy ezt a részét a terhesgondozásnak alighanem ki fogom hagyni...

Anabique
Gratulálok a fiúhoz!
Beutaló :evil: (Annak a kórháznak a terhesrendelésére nem tudsz elmenni, ahol a doktorod dolgozik? Elvileg ott is meg tudják csináli a laborokat....)

Vivcsen
A kombinált teszt nem mondja meg a baba nemét!
Biztosan a kromoszómavizsgálat (chorionboholy, magzatvíz) tudja megállapítani, az alapos uh nagy valószínűséggel (ha a baba mutogatós kedvében van)

Netty
II. szűrővizsgálat javasolt ideje a 18-19. terhességi hét. Addigra már elvileg megvan a 16. héten levett AFP eredménye. A kettőt együtt érdemes értékelni.
(Kelet-Magyarországon már nem csak AFP-t néznek, hanem a "négyes" teszt a rutinszerű)

Gydavid
És mikor kezdődött ez a viselkedés a kisfiadnál? Mi lehet a kiváltó ok? Óvodában milyen?
Pszichológusnál nem jártatok?

Kép
mrsleo
Debrecen

Nem feltétlan a nem érdekel azt csak kíváncsiságból kérdeztem.Inkább az hogy érdemes-e megcsináltatni mert nem tudom eldönteni hogy mi legyen.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivcsen
Én a 12. héten csak UH-t csináltatok.

Kép
mrsleo
Debrecen

Bezártam!
Linácska! egyik este mondtam neki, hogy apa dolgozik, és ha fene fenét eszik akkor sem fogok én lemenni!!!ez úgy fél9 felé. 1,5 órán át kiabált az apának, aztán mikor nem engedtem le hozzá akkor begorombolt. Akkor volt hideg zuhany,ordítás, kikapás és fél 12-kor még mindíg azt hajtogatta,hogy AKKOR IS az apával alszok! így dőlt ki és aludt el. Ekkorra már had ne mondjam, hogy zokogtam,mert annyira bántott, hogy bántottam. Mit értem el? ha feljön fél9-kor az apja, akkor fél10-kor alszik, és utána én is pihenhetek. Így éjfélkor még senki nem aludt! Megérte? Nemtudom :cry:
leo! voltunk dokinál 2éve,de semmi különöset nem talált nála.
Az oviban elvannak halva tőle, hogy milyen tüneményes, azt mondák, hogy ilyen gyerekkel még nem találkoztak, annyira okos, inteligens.
Én nem is akartam oviba vinni, mivel mindketten itthon vagyunk, de muszáj volt, mert annyira kikészített.

Kép
Kép
Kép
gydavid

Gydavid
Nem orvos... pszichológus...
Nevelési tanácsadóban lehet kérni vizsgálatot!

Kép
mrsleo
Debrecen

Hello!

Jó a téma gydavid ne aggódj mi már a pszichológust is megjártuk kétszer mégsem segített. A dührohamokról még mindig nem szokott le középső gyermekem, de már legalább el tudom küldeni a közelemből miután kb. 3 hónapja kitörte a szoba ablakot. Úgy bevágta, hogy kitört akkor nagyon megijedt és még egy szomorú hírem van Ő már 10 éves! Sajnos tiszta apja, ha valami van megpróbál minket lelki terrorban tartani. Én kb. egy kezemen meg tudom számolni hányszor csaptam rá életemben sajna a legutóbb épp karácsony előtti napon. A felső testével rám mozdult kapott egy pofont a családom el sem hiszi, hogy bántottam. Nálunk ha lenyugszik teljesen normálisan lehet vele komunikálni, hogy miért és hogy ne csinálja legközelebb és mindig bocsánatot kér. Természetesen nálunk a legnagyobb baj a nagytesó és Ő közötti konfliktus, mivel már egy ideje a nagytesó nem hagyja magát ok nélkül bántani. Amit kb. két éve még elviselt azt ma már nem és visszaüt, vagy szócsatázik és mivel okos mindig a nagy nyer. Amit a kisebb nem tud feldolgozni ekkor kezdődnek a balhék. Ez sajna amikor az apjuk elviszi Őket csak még nagyobb fokozatba jön elő. Szoktam mondani ott viselkedni kell! Haza jönnek és mint akik börtönből szabadultak úgy viselkednek!
Ja és mindenhonnan azt hallom, hogy milyen jó gyerekek! Anyukám szerint csak akkor veszekszenek ha én ott vagyok! Szerinte én vagyok rájuk rossz hatással!

Ana kisfiú, de jó :lol:
klarissza36
Kecskemét

Jó reggelt!

Hát látom, a fegyelmezés nehéz ügy...

Nálunk ugye csak lányok vannak, nyilván kevésbé rosszak, mint a fiúk. Mi sosem ütöttük meg egyiküket sem, nagyon ellenzem. Viszont ha rosszak, mennek büntetésbe, az előszobába kell kimenniük (egy légtér a nappaliban, inkább csak "kiállítás"). Pár percet ott maradnak, addig lenyugszanak, visszajönnek, bocsánatot kérnek, és mehet minden tovább. Fruzsi is már hónapok óta tud bocsánatot kérni, nálunk ez a módszer bejött.

És szerintem nagyon fontos a következetesség, nálunk Zsófi szokott néha hisztizni, hogy ne apa fektesse le, hanem én, de könyörgöm, három éves, nem ő dönti el, hanem mi.

Persze hozzáteszem, nálunk még kicsik a gyerekek, így biztos más. De szerintem fontos, hogy nem ők irányítanak.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

gydavid,
szerintem annyit elértél a fél 12-ig tartó huzavonával, hogy nem a fiad irányított, hanem Te. Igen, nem kényelmes, és fárasztó megoldás, de lehet, hogy csak kétszer kell eljátszani.

Pszichológusnál mi is jártunk, egyszer mikor Lili 3,5 évesen még mindig nem akart szobatiszta lenni, és láthatóan nem is zavarta, simán csúszdázott bekakilva, aztán meg idén márciusban, mikor kitették az oviból, és egy hétig nem akart még az ágyból sem kikelni. Egy biztos, nagyon meg kell választani a szakembert. Az egyik már bizottság elé akarta küldeni a lányomat, hogy kb. 2 éves szinten van szociálisan, közben csak nem tudta megnyitni, utasítgatta..., a másiknál meg semmi gond nem volt, sőt, közölte, hogy nem tartaná hülyeségnek, hogy 5 év 9 hónaposan korengedménnyel vigyük el iskolába. Na nem fogjuk, manapság az a divat, hogy 8 évesen mennek a gyerekek suliba, két évvel fiatalabb lenne az osztálytársainál...jó lesz az 6 év 9 hónaposan is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska, szerintem jól teszitek, hogy nem viszitek. Bár hülye divatnak tartom, hogy nyolc évesen kezdik az iskolát, de az még gázabb lenne, ha a gyerekeink két évvel fiatalabbak lennének a többieknél..

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Na végre letöltöttem a szülinapi meg a karácsonyi képeket.
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina kiakadtam megint Kecsón a terhesgondozás nem rendel jan 3-ig tehát időpontot sem tudtam kérni a beutalókért szerintem leszünk hétfőn vagy 1000-en ha még hozzászámoljuk, hogy Kiskunfélegyháza és környékét is hozzánk csatolták hát nem lesz egyszerű szerintem odamegyek fél nyolcra, hogy az uh-ra eljussak 9, 15-re. Egyébként Kecskeméti vagyok :wink:
klarissza36
Kecskemét

Hű, van ám mit olvasni.

Elég nehéz téma ez a szabályozás, az biztos, és minden gyerekhez külön kulcs kell, az is biztos.
Én amit legfontosabbnak tartok, az a következetesség, és ezt tudom neked is ajánlani Gydavid. Nálunk ez a gyakorlatban úgy működik, h ha Zéti behisztizik valamin, vagy nem bír magával, és én már javában üvöltök (csak azt tudok, de azt gyorsan, mert az én cérnám rövidebb apáénál)akkor jó, nincs esti mese. És akkor tényleg nincs, ha a köldökét kibőgi se lesz. Vagy ha mennénk valahová, pl játszótér, vagy barátok, amit nagyon szeret, akkor jó, nem megyünk. És nem is megyünk, és még el is mondjuk neki a tervezett indulás közelében, h na látod, most mennénk, de mivel nem bírtál magaddal, maradunk. Vagy pl jött volna egy kis barát, azt felhívom Zéti előtt, h mivel nem tudott viselkedni, inkább ne jöjjön, majd máskor. Ez3n teljesen kiakad, de van eredménye. A sokadik ilyen után elég csak megpendítenem, h jó, akkor nem lesz ez vagy az, és csírájában abbahagyja a dolgot. Ha mégsem, akkor jön a jól beígért retorzió. És megint leesik neki, h anya a főnök. Lehet, h kicsit gonosznak tűnik, de nekünk ez jött be. Én kipróbálnám a helyedben. Tegnap pl nem kellett volna lemenned a kocsmába, hanem bependerítettem volna a szobájába, aztán gondolkodjon. Ha nem alszik, az ő baja, majd egyszer csak kidől. Azt megkérdeztem volna tőle, h nem lenne jobb anyával, mint egyedül? Ha igen, akkor alvás együtt, ha nem, akkor följön a levében. Nem szabad, h ő irányítson benneteket, mert teljesen felborítja az életeteket. Ami még fontos lehet, és szintén bejön nálunk, ha nem veszek róla tudomást. Hiába jön, hiába szövegel, hiába magyaráz, nem foglalkozom vele, és ettől úgy el tud keseredni, és kétségbe esik, h még a jövő hetet is megígéri, és még azért is bocsánatot kér, amit el sem követett. Ha látja rajtsd, h kiakaszt, elégedett lesz, mert elérte a célját, és kiborultál, és akkor már nem sok kell addig, h ismét célt érjen. Olvas a jeleidből. Ha ezt az örömet nem adod meg neki, össze fog keveredni, és biztos jobban fogja csinálni egy ideig, de ha kitartó vagy, feladja. CSak légy erősebb és rafináltabb mint ő, hidd el be lehet törni ezt a kis mustángot. :wink:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Linácska! Köszi a képeket, nagyon aranyosak!

Suli: szerintem is túlzás 8 évesen küldeni a gyereket. Ne menjen 6 évesen, az korai szerintem, de 7 éves kor körül, az pont jó. Nálunk a nagynál tökéletes, mert pont szeptemberi, úgyhogy 7 évesen ment. A két "kicsi", januári és februári, ők remélem elég érettel lesznek ahhoz, hogy 6,5 évesen menjenek, pontosabban 6 évesen és 7 hónaposan... nem hiszem, hogy gond lesz...A legkisebb :lol: , aki ugyebár júliusi lesz, hát ő majd 7 évesen és 1 hónaposan fog suliba menni :D

Netty: a megvonás nagyon jó módszer, amig egy gyerek van.....PL játszótéren, ha hisztizik, hazamegyünk, vagy ha éppen barátokhoz készülünk játszani, akkor elhalasztjuk..DE ha már több gyerek van, akkor nem alkalmazható, mert nem büntethetem meg a másik kettőt azért, mert az egyik megérdemli :( (ugyanis akkor utálni fogják emiatt, főleg hogy mindig egy és ugyanaz okozza a galibát... neki viszont egy csöppet sem lesz lelkiismeretfurdalása emiatt) Ahhoz pedig még túl kicsi, hogy egyedül otthon hagyjam...
A többi módszerrel mind egyetértek :wink:
20140901114303

Klarissza,
én azt hittem félegyházi, mert anno írtad, hogy most zárták be a "kórházunkban" a szülészetet.
Amúgy írtam, hogy most nincs terhesrendelés januárig, de az ambulancián tudsz beutalót kérni, és nem is kell időpont.
:lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild: igazad van. Új taktika kell majd júliustól. Én még csak egyben gondolkodom :lol: :lol: De legalább lesz kitől tanácsot kérni, és ennek nagyon örülök. :P

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

A gyereknevelési témához sokan sok jó ötletet írtak már, úgy hogy nem biztos, hogy érdemben hozzá tudok szólni. Ráadásul Panndiékhoz hasonlóan a két lánnyal nálunk sincsenek borzasztó nagy problémák, a kisebbek meg a fenti módszerek valamelyikével általában megoldhatók. Én sem vagyok a verés híve, mert mi is azt tapasztaltuk, hogy az agresszió kevésbé hatásos, mint más módszerek. Az agresszió (pl fenékre verés) nálunk csak újabb agressziót és tomboló dühöt szült, de nem volt megoldás semmire. Mi inkább arra próbálunk apellálni, hogy a gyerek akarjon "jó" lenni, mert vágyik a dícséretünkre, esetleg jutalomra. Ez a fajta pozitív hozzáállás inkább hozza meg a gyümölcsét, mint a negatív. Ezen kívül még a szobába küldés játszik, ahonnan szintén csak akkor jöhet ki, ha lenyugszik és bocsánatot kér attól, akit bántott.

Persze még az is lehet, hogy egy fiú után és is mást mondok majd. :lol: Elkezdtünk komolyan agyalni fiúneveken, de egyelőre nem sikerült közös nevezőre jutnunk. :shock:

A fotók nagyon jók, a két kis vöröshajú ördögfióka (bocsánat! :)) nagyon cuki, meg az összes többi is! Linacska, a lányod nagyon hasonlít rád! :)

anabique
Budapest

anabique,
várj, teszek fel a férjemről is képet :lol: Elvileg mind a kettő jobban hasonlít rá, azt mondják. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Anabique
Gratulálok a kisfiúhoz :) Biztos fura lesz az elején, bár nekem csak egy lányom van, én sem tudom, mihez kezdenék egy fütyivel ;)
És a pónik meg babák szerintem is jól jönnek még, Lucám ovijában a fiúk is szívesen játszanak a babaszobában a "lányos" játékokkal. És ez fordítva is igaz: Luca most mindenképpen bakugant akar, mert a fiúknak az van :)

Gydavid
A többiek már nagyjából mindent leírtak előttem, annyit tudok csak ehhez hozzátenni, hogy tényleg addig kell valami megoldást kitalálni, amíg megszületik a pici. Nehogy utána még rosszabb legyen a helyzet, esetleg a kistesó ellen forduljon és bántsa. A nevelési tanácsadóba érdemes elmenni, gondolom ott sokféle problémával találkoztak már és van tapasztalatuk hasonló esetre is. Esetleg vond be az óvónéniket, mesélj nekik arról, hogy otthon mennyire más Dávid, hátha ők ki tudnak deríteni valamit. A kulcs szerintem is a következetesség, egyezzetek meg a pároddal, hogy mostantól mik a szabályok és azt mindketten tartsátok be. Kitartást és sok sikert!

Én most már teljesen össze vagyok zavarodva beutaló témában! Nekem semmilyen beutalóm nincs, egy árva papírt kaptam csak a nődokitól, amiben leírta az uh eredményét és javasolja a további vizsgálatokat. Ezek szerinte ezzel semmire nem megyek?!

Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brigi, attól tartok, szerezned kell beutalókat...de hogy kitől, azt nem tudom :? Nekem ugye a dokim kifelejtette a vércsoportos beutalót, gondoltam majd kérek a háziorvostól..de nem, azt mondták a háziorvos csak sima vércsoportot tud kérni, terhes vércsoport+ ellenanyagot (külön A4-es lapon!) csak nőgyógyász tud kérni :shock:
20140901114303

Na a család lement wellnessezni, van egy kis nyugi :lol: Levikét is levitték a gőzbe, hátha használ valamit a hurutnak, mert elég durva. Remélem azért 17. hónaposan már lehet egy kicsit gőzölni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na meglett a kombinált tesztem eredménye:

Negatív
Kockázat Down előfordulására: 1: 25 000
Kockázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására kevesebb, mint 1: 50 000

Megnyugodtam :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Lina hol az ambulancia, már teljesen dili vagyok a kórházat hívtam ott mondták, hogy nem tudnak adni ezek szerint az ambulancia fel sem merült a portásnál :cry:

Panndi ezek remek eredmények!
klarissza36
Kecskemét

Klarissza,
ahol az UH, meg a vérvétel, CTG van, ott teljesen hátul a jobboldali sarokban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Klarissza,
találtam egy ilyen számot:
3. Betegelőjegyzés vizsgálatokra 06-76/516-965

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nem is írtam, úgy néz ki, hogy meg kell barátkoznunk a tejallergia gondolatával....4 napja kapta Levi a tejalapú tápit, már eljutottunk napi 1,5 deciig, erre a 3. napon elkezdett szó szerint f*sni, nyakig vagy háromszor, tegnap még kétszer, és tiszta tarjagos vörös foltos lett az arca meg a feneke. Ok, az ötödik doboz antibiotikumot szedi, lehet, hogy attól. Beszéltünk a gasztróval, mondták, hagyjuk a tejalapú tápit amíg meg nem gyógyul. Tegnap nem kapott, ma már rendes a kaki, kicsit lágyabb, de nem hasmenés, és szépen múlnak a foltok, pedig a Zinnatot kapja még.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska, nálunk egyik lány sem ehet és ihat tejterméket, mert mindketten piros foltosak lesznek tőle, Fruzsinak a hasa is megy. Fruzsinál rögtön kijött, amikor szoptattam, és tejterméket fogyasztottam, hiába evett rekordmennyiségeket, annyit ment a hasa, hogy egy hónap alatt szinte semmit sem hízott. Így szoptatás alatt én voltam tejmentes diétán, most ők vannak.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Linácska: Lehet, h a Zinnattól van, az brutál hasmenést tud produkálni. REmélem ez okozza a galibát. Szegény gyerek, jól kijutott neki a betegségekből év végére.

Sütöttünk Zétivel boci muffint, már alig várom, h megkóstoljuk. :oops: Tegnap is szerettünk volna, akkor épp kinder buenot, de a 12. tojásom záp volt, én balga meg nem külön tálba törtem fel...... Gondolhatjátok milyen mérges voltam. Ezért lett pudingos keksz a fiúknak, mivel tojás már nem volt itthon. Eddig nem is voltak ilyen édesszájúak, de most, h itthon vannak, unaloműzésből is esznek. Lassan könnyebb ruházni őket....

Megnéztem Zétivel készült 14 hetes képeimet. Hát a hasam elbújhat mellette :roll: Sokkal nagyobb volt akkor. Ez baj? Akkor +2 kilóval voltam több. Ennyit jelent? Olyan jó lenne ha már mocorogna a baba, akkor nyugodt lennék, de ráadásul uh még csak február elején lesz. Egyszer éreztem valamit, de azóta se, pedig annyira ráfigyelek, ha lepihenek, de semmi.....

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty,
tuti nem a Zinnat, mert azt még kapja, mégis rendeződik a széklet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska, szépek a gyerekeid :)

Netty, szerintem ezen ne aggódj, ez tuti nem probléma :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi! Nagyszerű hírek :!: :P

LInácska :(

Hopihe, Ildóca, Jamaica, Nika hova tüntetek el? Remélem mindenki jól van és "karácsonyozik" valahol :)
20140901114303

Sziasztok! köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsot, megpróbálom kiválogatni azokat a taktikákat, amiket még nem próbáltunk.:) Az a helyzet, hogy ha én a Dávidkát becsukom a szobába, akkor az üveges ajtót addig üti, amíg be nem törik... mindent ledobál úgyhogy ezt nem tudtuk alkalmazni. Most elvittük a nagymamához, ahol állítólag a mama szerint mindig angyal, de azért a múltkor elszólta magát, hogy minden átmenet nélkül egy furulyával úgy fejbe verte, hogy azt se tudta hol van. Egyébként a dokit úgy gondoltam, hogy pszichológus. Remélem egyszer majd kinövi, addig meg sok türelem...

Kép
Kép
Kép
gydavid

Panndi,
Gratulálok a jó eredményekhez! Gondolom több vizsgálatot nem is végeztetsz, ugye?

Tényleg, van olyan köztetek, aki gondolkodik amnioban?

A tejallergiásoknak őszinte részvétem. :( Nem lehet egyszerű betartani a diétát.

Netty,
szerintem sem baj, ha most kisebb a pocid. Általában fordítva szokott lenni, hogy többedik terhességnél nagyobb, de valójában a baba méretéhez és egészségéhez vajmi kevés köze van. Kis pocakban is lehet nagy és egészséges babóca!

Ja, egyébként köszönöm az összes bíztatást fiúügyileg, szórakoztató volt olvasni a válaszokat. :) Rendben, pónikat és babákat elrakjuk, hátha nem csak a lányokat szórakoztatják majd.

anabique
Budapest

gydavid, kitartás, minden nehéz időszaknak vége lesz egyyszer!

anabique: én igaziból a kombinált tesztet sem szerettem volna, de a genetikus doki meg a saját dokim is mondta, hogy ingyen van, miért ne, hát megcsináltattam. De semmi plusz vizsgálat nem lesz, következő az AFP és a genetikai UH lesz :)

Lányok, nekem magamhoz képest óriási hasam van. Na nincs akkora, mint Honeynek, de ahhoz képest, hogy Fruzsi ilyenkor nem látszódott, hát most ha akarnám sem tudnám eltitkolni :lol:

Szilveszterkor mit csináltok?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Kép

Nagylányommal.(:

Kép
Kép
Kép
gydavid

Kép

Gyémánt ördögöm :D

Kép
Kép
Kép
gydavid

Sziasztok!

Kellemes ünnepeket mindenkinek! :)
Kicsit rohangálós, készülődős ez az időszak, hol mi megyünk, hol hozzánk jönnek.
Próbálak majd Titeket visszaolvasni, szépen lemaradtam, úgy látom.
Szuperek képek! :)
UH-soknak is gratula.
Elmondtuk otthon, örültek nagyon. :) Anyukám mondta, ez a legszebb ajándék.
pihe

hopihe79
Budapest

Doktornénik!!! Légyszi segítsetek..magas vérnyomás.:S A háziorvosom 140/90es vérnyomással elakart küldeni terhespatológiára. Mi az? És miért kell oda menni? Itthon mérem magamnak mindig és 138/87 körül van 100 körüli pulzussal. Ez gond vagy az lehet??? Esetleg mitől mehet még feljebb vagy mire kell vigyázni? Az előző terhességemnél a vége felé szaladt fel, akkor be is kellett feküdnöm a korházba. Köszönöm a segítséget.! :)
Kati

Kép
Kép
Kép
gydavid

[quote="gydavid"]D írta:gydavidoktornénik!!! Légyszi segítsetek..magas vérnyomás.:S A háziorvosom 140/90es vérnyomással elakart küldeni terhespatológiára. Mi az? És miért kell oda menni? Itthon mérem magamnak mindig és 138/87 körül van 100 körüli pulzussal. Ez gond vagy az lehet??? Esetleg mitől mehet még feljebb vagy mire kell vigyázni? Az előző terhességemnél a vége felé szaladt fel, akkor be is kellett feküdnöm a korházba. Köszönöm a segítséget.! :)
Kati

Magasvérnyomást komolyan kell venni!!!! Életveszélyes szövődményei lehetnek! Viszont kezelhető!
Ha a háziorvosod beutal a terhespatológiára, akkor menjél! (kóros terhesek ellátása)
Stressz is okozhatja a magasabb vérnyomást.
Ha magas a vérnyomás, romlik a lepényi keringés! Baba kevesebb tápanyagot kap...
A terhességi toxémia egyik tünete is a magasvérnyomás!!!!
Vizeletedben fehérje? Labor (vérkép, májfunkciók?)????

Kép
mrsleo
Debrecen

Panndi: szilveszter itthon, nyugisan (már évek óta, amióta gyerkőcök vannak..)
Hasam nekem is nő, tegnap derékban alig ért be a farmerom :? Ez azért fura, mert amúgy simán rámjön, és akkor hordtam, amikor 5 kg-val több voltam, mint most..viszont nekem alapból vékony a derekam (és nagy a se..em), most viszont nem(csak) lent domborodik a hasam, hanem a derekam vastagodott meg nagyon.... :roll:

Gydavid: Hát ez tényleg nagylány már! :D
Fiad pedig úgy látom arcban rád hasonlít, amúgy lerí róla, hogy kisördög :lol: (én az enyémeket krampusznak szoktam nevezni... :D )
Magas vérnyomáshoz nem értek, nekem világéletemben nagyon alacsony volt, de barátnőmnek magas volt, gyógyszerrel kellett szabályozni, végén be kellett feküdnie (9.hónapban) emiatt. Hallgass Mrsleo-ra és háziorvosodra..jobb félni, mint megijedni :roll:
20140901114303

Köszi szépen Leo! :) A vizeletem rendben van csak fehérvérsejt és baktérium volt benne, de az antibiotikumtól rendbe jött. Mi az az érték, amitől azonnal orvoshoz kell menni? Mit csinálnak velem a terhespatológián? A 100körüli pulzus nagy baj? Előre is köszi!
Kati

Kép
Kép
Kép
gydavid

Az én pulzusom mindig 100 körül van, az az alaphelyzet.
De szerintem is jobb félni, mint megijedni.

brunhild: nekem a gatyáim jók, csak a hasam naaaaaaaaaagy :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vérnyomáshoz nem tudok hozzászólni, nekem világéletemben alacsony, max normál volt.

Nadrágok rám is jók még, úgy látszik, kár volt úgy megijedni 1 hónapja, hogy azonnal kismamarucik kellenek! :wink: Most már azt sem tudom, nagy-e a pocakom. Nekem annak tűnik (magamhoz, meg előző hasonló korú pocakjaimhoz képest), de ruhában igazából szerintem sokan észre sem veszik még. :)

Jók a fotók!!!

anabique
Budapest

Miben különbözik ez a terhességetek az előzőtől vagy előzőktől?
Vagy van olyan akinek mind egyforma volt?

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivcsen: az előző három tervezett volt, ez baleset :D

Komolyra fordítva a szót: most viselem legrosszabbul, sokat émelyegtem, még most is néha, hasam is nagyobb...
20140901114303

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?