Új privát üzeneted érkezett!

Dodi!
Ezek a kuyik nagyon édesek :)
Nem lehetett egyszerű ilyen sűrűn cumiztatni őket.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Lányok, és szerintetek mennyit "kellene" adni az orvosnak a szüléskor? Semmennyit! :D De azért gondolom, csak szoktak a végén is adni, nem csak a vizsgálatokkor. Mert hát elvileg ez a dolga. Arra emlékszem, hogy valamelyikőtök - csak erre nem, hogy ki, bocsi! :? - wellnes hétvégét ad, de ő ismerős, ugye?

Kép
pagika

Kösz a választ, gabi1! :)
Ezek szerint neked sem sűrűn vannak üres óráid. Nem tudom, te hogy bírod ezt a nagy hajtást. Tudom, hogy a szükség nagy úr, de én úgy érzem, hogy már nem bírnék annyi energiát megmozgatni, mint huszonéves koromban, amikor 3 műszak mellett 2 sulit is csináltam. Pedig csak 34 vagyok... :?

Kép
Kép
200907?

pagika! :)

Én egy kanyi vasat sem adok vizsgálatokkor. Majd csak a szülésnél. (És az is csak 5 számjegyű lesz) Egyrészt mindkét fél részéről megalázónak tartom, másrészt pedig undorító dolognak, hogy ma ilyen a magyar egészségügy... :evil:

Kép
Kép
200907?

Köszi mindenkinek :wink: !

Pagika, én mondtam a wellnesst, bár ő valóban az ismerősünk. De azért nem gondolnám, hogy más doki ne örülne ilyesminek.
Egyébként én úgy tudom, hogy ha magánorvosod van, a vizsgálati díj tízszeresét szokták adni (van, aki kifejezetten elkéri :evil: ). Sztem ez nagyon durva! Ha az ember elismert szakemberre szeretné bízni magát (kb.10.000/vizsgálat), akkor mondjuk 10*10.000+100.000=200.000 forint csak a szülésedig, és akkor még nincs mibe hazavinned a gyereked. Mi azt számoltuk, hogy mire eljutunk a szülésig, és mindent megveszünk, kb. 1 millióba lesz a bébi!!! Erre számítottunk is, de emiatt méginkább kiborítanak a "kötelező" borítékok :evil: !
Ja, és akkor még nem adtál a szülésznőnek (ha nem választott), a nővéreknek, meg a gyerekorvosnak. Ők ugyan nem kérik, és nem "kötelező" viszont a nőgyógyász kb. 20 percet van veled a szülésnél, a szülésnő, meg majdnem végig, (ha nincs front,) a gyerekorvos pedig éjszakánként 4-5 alkalommal keltve van a gyerekekhez, ha gáz van és sok múlik azon, hogy ők időben észrevesznek-e egy-két problémát, amit későb nehéz orvosolni. Én pl. tapasztalatból tudom, hogy a gyermekorvosok sokkal többet tesznek értünk abban az 4-5 napban, mint a szülész, ehhez képest anyukám boldogan újságolta kedden, hogy először kapott pénzt egy betegtől, mióta az Istvánban dolgozik (május óta), 5000 ft-ot.
Ezzel most nem azt mondom, hogy akkor mindenkinek adni kéne sok-sok pénzt, de azt tartanám etikusnak, ha azt a 100.000-t elosztanák 4 felé: 25 a szülésznek (előtte a vizsgálatokat már úgyis kifizetjük), 25 a szülésznőnek, 25 a gyermekorvosnak, és 25 a nővéreknek (azt már ők elosztják). Ehelyett zsebre teszi a nőgyógyász az egészet, azért hogy 25 percre befáradt a kitoláshoz.
Persze, vannak esetek, mikor megdolgoznak érte, de nem ez a jellemző.
Szóval engem ez bosszant!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tabati - Köszi a részletes választ, majd utána nézek én is a Flórban a dokiknak, mert úgy döntöttem, hogy maradok a szülésznőmmel. Ighnátné Évike egyébként a neve.
:D
Grat a uh-khoz, nagyon cukik, de jó nektek, nekem még olyan messze van. Igazából én Máténál tök nyugi voltam, viszont most hogy olvasom, hogy milyen sok probléma lehet, hogy sok mindenkink vannak előéletei....most sokkal nyügibb vagyok. Viszont látom, hogy most már veletek is minden ok. Olyan jó, hogy együtt sikerül mindannyiunknak.
:D

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Hát ez így igaz!
Az a legmegalázóbb, amikor végzett a vizsgálattal, én már mennék ki, amikor eszembe jut, hogy csak meg kellene kérdezni, mivel tartozom. Erre vigyorogva mondja, hogy 8000 lesz. És még félig le is hunyja a szemét. És tovább vigyorog. Már gondoltam arra, hogy meg se kérdezem, és kimegyek. Vajon szólna-e hogy : hé, és fizetni ki fog?
A bátyám élharcos ebben a nem fizetünk dologban. Aztán a sógornőm is csak összegyűjtögetett egy kis pénzt a háta mögött, és odaadta a dokijának. Mert ilyenkor azért kiszolgáltatott helyzetben van az ember. Hát nem egyszerű. Szóval én se fizetnék legszívesebben. Kapnak ők eleget, főleg, amelyiknek magánrendelője van. A taj kártyámat mindig elkéri, szóval akkor neki ingyen van minden vizsgálat, mert úgy csinálja, hogy a kórházba viszi be a kenetet, meg a mintákat. ÁÁÁ, hagyom is az egészet....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pagika 2009.01.29 15:11-kor.

Kép
pagika

kismóni
Pihenj sokat ! :) minden rendben lesz
kicsidodi
nem semmi, hogy milyen kemény lehetett etetni a kiskutyukat, grat !

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Dodi,

Legalább lehet neked annyi szerencséd van, hogy kutyád a kertben van, vagy ott fialt.
Nálam más a helyzet, lakásba vannak , s most hat hetesek a kölykök. Heten vannak mint a gonoszok, s egyszerűen hiába takarítok, az egész lakásban van egy fajta "szag". Amit most nagyon nehezen tolerálok, gyakorlatilag mindig hányingerem van.
Pedig olyan édesek...!!!

DE komoly ahogy eteted, minden elismerés....!!!
ronmay

Kép

itt van a kis casperem:D:D:D
többre most nincs időm,de holnap írok[/img]

Kép
Kép
csibe83

Ronmay!

Hát, volt ez is, az is. De egyik sem a "kerbe fialt" sajna, mert bár vlsz. nem lenne gáz, nem szoktunk rizikózni, mert elég drága kutyuk ezek, meg a szívem szakadna meg, ha emiatt vesztenénk egyet is. Szóval a tavaszi ellésnél is bent voltak 4 hetes korukig, legalább éjszaka, de aztán kültér :wink: ! Az őszi ellésnél viszont végig bent, mert mire akkorák voltak, hogy kint alhattak volna, baromi hideg volt :? ! Annyi mázlink van, hogy már megvan a két gyerekszoba, de még lakója nincs, szóval az egyik most vendégszoba, a másikat meg időnként kutyabébik lakják :wink: !
Szóval "azt" a szagot ismerem én is! Ellenszere nincs, csak várni, hogy nőjenek. Én is csak úgy tudtam emberi állapotokat tartani, hogy kutyapelus volt alattuk, amit kb. óránként cseréltem+felmosás.
Jó babázást :D !

Bocsi ha kicsit offoltam a topicot :oops: !

Csibe! Nagyon cuki a bébid, és milyen nagy már :D :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

dodi azon én is kiakadok mikor megmondják a tarifát, hagy döntsem el én hogy mikor mennyit akarok adni. Azt hiszem már írtam hogy én 12 éve járok a dokimhoz, már elsőnél is választott dokim volt ő, de a khba jártam vizsgálatokra, nem kellett fizetni, csak ha én gondoltam, de nem fogadta el. Aztán úgy hozta a sors hogy influenzás lett mikor szültem, nem tudott bejönni, ügyeletesnél szültem, de végig telefonban volt a dokival. Ennek ellenére az ügyeletes úgy bánt velem mint a kutyával, mert éjjel volt és ő nem tudott aludni. Aztán a második terhességemnél ő már mint vállalkozó volt a kórházban, csak a saját betegeinél volt bent a kh-ban, tehát neki fix fizetése nincs, tehát ott már természetes hogy tarifa van, de még így sem annyira vészes mert 7500 ft, a szülés pedig 75 ezer. Viszont ha valamiért be kellett mennem a kh-ba mert gond volt, vagy pl most a terhesség elején mert ideges voltam, hiába akartam adni neki, nem fogadta el. Viszont abban sem változott semmit sem, hogy bármikor hívhatom legyen az ünnep, hétvége éjszaka. A szüléseimnél nem a végére jött be hanem velem együtt érkezett és ott ült velem amig a baba meg nem született, maszírozta a derekam. És szülés után is többször bejött. Nekem ez megérte hogy őt választottam. A vetélésnél is amikor a műtétet csinálta korrekt volt, és őt legalább annyira bántotta a dolog mint engem. Ja és ő ezekből a tarifákból adózik, számlát ad. És egészség pénztárt is fel lehet használni.

De pl egy ismerősömnél 10 ezer a vizsgálat, és 100 ezer a szülés , na az azért durva, úgy hogy ez tisztán zsebbe megy.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

No, megjöttem a melóból.

Még az alváshoz annyit tennék hozzá, hogy közben eszembe jutott, hogy barátnőm is kiment a babához ott aludt vele, távol apucitól és nem lett semmi probléma a házasságával. Na, de pont ő szokta mondani, hogy eddig elveim voltam, most meg gyerekem van. :lol: Úgyhogy majd kiderül. Férjem meg azt mondja mindig, hogy majd ha a hídhoz érünk, akkor átkelünk rajta. :lol:

No, most már ti is nagyon bölcsek lettetek az én bölcsességeimtől. :lol:

Gabi1!

Az nagyon jó, hogy elkezdtetek egy vállalkozást (bár most biztos nagyon nehéz lehet :roll: ), mert én is úgy vagyok, hogy ha lesz sok babu, akkor nem nagyon szeretnék visszamenni oda ahol most vagyok, mert én mindig délután dolgozom, az meg a legrosszabb a gyerekek szempontjából. Délelőtt suli vagy ovi, nem látom őket, délután meg én melózom estig, akkor meg már mennek aludni. Szóval ha jönnek majd sorra a babuk (reményeim szerint :wink: ), akkor közben agyalhatok, hogy mi lesz azután. Még a részmunkaidő megoldás, de az meg nem túl sok pénz. Mindegy erre is van még időm kitalálni.

Anettoo!

Jó, köszi, most már megjegyzem a nevét. :lol:

Csibe!

Szép baba! :wink:

Boo!

Hát apa épp most szenvedett végig velem egy kis hisztit, úgyhogy azért viselnie neki is van bőven mit! :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

pagika:nem,nem vagyok Nyuszo :D !Talan van egy ismerosod itt Torontoban,hasonlo cipoben mint en?

stike:semmi baj nincsen veletek,es nem szabad semmi rosszra gondolni!tenyleg lehet hogy fejmeret :lol:

moncsy.78:noi okolmeret!ez jo :lol: mennyire elenjaro vagy a babokaddal...10.het,nem semmi!

csibe:gratulalok,orulok hogy rendben vagytok!Azert emlekszem,az elejen a teszteleses problemakra,es hogy allitolag nincs is baba.Erre jol racafoltatok! 8)

kismoni:csak pihenj minel tobbet,es uzd el a novekmenyedet gyorsan!!!

kicsidodi:edesek a kutyik,otthon,anyukameknal is mindig voltak kiskutyak,hat nem semmi hogy mennyi dolog van veluk...es levezetni egy szulest...egyszer-ketszer volt reszem benne!

minimano:tesomek is Csepelen laknak,panelban.Sokat jartam hozzajuk...lehet talan talalkoztunk is.Neki ket kislanya van.

ronmay:tan csak nem juliusi babas vagy te is?ha igen,gyere,irj egy kicsit magadrol!

Nalunk is felmerul a tema az egyuttalvassal kapcsolatban.Eppen tegnap ikeaztunk is,es kene vennunk egy kinyithato agyat majd a halonkba,mert a pici is persze velunk lesz.Az apuka is ezt szeretne mindenkepp!De annyira kicsi halonk van,hogy ez nehez ugy lesz.A lakasunk nem kicsi,de eleg erdekes az elrendezese.A ket cicank miatt meg amugy is nehez lenne a nappalit kialakitani halonak,de majd valamit kiotlunk okosan.A masik ami nekem is fejtores,az hogy akkor mikor alszik apuka,ha bebi dorbezol az ejszaka...na majd meg a pociban elbeszelgetunk ezekrol es remelem minden sima ugy lesz :lol:
A tegnapi napot eleg jol birtam,sokat maszkaltunk a varosban,ugyan nem sok sikerrel az ajandekok teren :roll: Az etteremben nagyon finiket ettem,jelenleg keptelen vagyok halat kesziteni,de igy hogy mas csinalta helyettem,jol be is ettem belole!Sot rakok,shusik,persze nem nyers hallal...jol esett nagyon.
De este egy olyan rosszullet kerulgetet,majdnem kidobtam a taccsot :shock: Valoszinu mar nem maszkalhatok sokaig csofarmerban,barmennyire is kilazitottam a derekamnal.Kene szerezni valami kenyelmeset,de eddig csak oriasi hasra talaltam nacit...melegitoben meg azert nem szeretnek maszkalni.Na megvan a kovetkezo beszerezni valo :)

Udv csajszik,meglesem a paprikas krumplit,nehogy kiszaladjon..!

Kép
Kép
ancsurti

200907 Hát olyan nagy hajtásban nem vagyok. Reggel apa viszi a gyerekeket ha épp dolga van itthon az építkezéseken akkor én, aztán ha elmennek, visszafekszem egy kicsit. Vagy próbálok aludni még vagy csak fekszem és olvasok. Ha én viszem őket akkor hazajövök, bemegyek a közértbe bevásárolok, összerámolok, és még mindig csak 9 óra, utána délután 3 -ig szabad vagyok, azt csinálok amit akarok. Főzni nem mindennap szoktam mert esznek bent a suliban oviban meleget, itthon már csak inkább hideget szoktak enni. De azért úgy két naponta főzök. Így végül is van időm a sulira, a háztartásra is, és ha be kell segíteni valamit apának arra is. Délután 3-kor indulok a gyerekekért, akkor szedem össze tesómékat is (mert most nálunk laknak, mert építkeznek ők is, velünk szemben lévő telken)és kb 5-re haza érünk. Akkor jön a nagy üzem, lecke megnézés, táska átnézés, vacsora, fürdés és fekvés. 8-kor már mindegik ágyban van, mivel reggel korán kelnek.

Kép

gabi1

Anitja!!!Merre vagy?Baranyhimlos kis Nolka hogy viseli?Te jol vagy?Irj nekem!!!
puszi:Ancsa

Kép
Kép
ancsurti

Megint sziasztok! :)

A minap jutott eszembe két téma ami jelenleg még mérsékelten aktuális, de biztos érint vagy érdekel titeket. Az egyik a cici/melltartó kérdés, a másik pedig a terhességi csíkok.
Először az utóbbit. Kecsegtetnek minden széppel-jóval, de valójában egyetlen készítmény sem képes megelőzni őket. :? Hidratálják, ápolják a bőrt, de az, hogy lesznek-e striák vagy sem az csupán genetika kérdése. Nekem olyan narancsbőrös a combom, fenekem, hogy ha a piacon árulnám őket, akkor kacsalábon forgó viskóban laknék. :evil: De egy darab terhességi csíkom sem volt!
Ahogy anyámnak sem. Úgyhogy, ha kíváncsiak vagytok, hogy nektek lesz-e, akkor kérdezzétek meg az anyukátokat. :wink:

Cici/melltartó.
A hozzáértők szerint a jó melltartó (amellett, hogy persze kényelmes) onnan ismerszik meg, hogy:
1. A kosár a mell mögött ér véget
2. Nem buggyannak ki belőle
3. A hátpánt a mellekkel egyvonalban, nem pedig felettük van. (Figyeljétek meg az utcán mennyi ilyen van. Meg fogtok lepődni...!)
Ha a tied is ilyen, akkor jót vettél, nem teszi tönkre a melleket, egészséges. Ilyenkor azonban elkezdenek nőni. Úgyhogy, sűrűbben csekkoljátok és amilyen sűrűn kell, cseréljétek. Lehetőleg kifejezetten kismama melltartót vegyetek. Hasonló (esetleg olcsóbb) árban vannak, mint a hagyományosak, de varrás nélküliek és vastagabb a pántjuk, hogy kényelmesebb legyen a hátnak, melleknek. (Később, majd jönnek a szoptatósak, amelyek annyiben különböznek, hogy az elejük lecsatolható, így nem kell levenni szopihoz)
Nekem anno 85B-ről 95C-re nőttek. Este is ajánlott hordani, de én a szoptatás elején nem tudtam benne aludni. Így reggelenként, amikor Apa ment el dolgozni volt, hogy úgy kísértem ki, hogy külön fogtam őket a kezemben, olyan súlyuk tudott lenni... :oops:
Szóval, nagyon fontos, hogy jót vegyetek, mert pikk-pakk meglazulnak a szalagok, és már nem a párotok tekintetét fogják keresni a cickók, hanem a padlót fogják szomorúan bámulni... :wink: :( :wink:

(Ha érdekel titeket, akkor még leírom azt is, hogy hogyan kell helyesen megállapítani a kosár méretet, de most mennem kell...)

Kép
Kép
200907?

sziasztok! most értem haza. sajnos semmit nem látott a hüvelyi ultrahangon. jól megnéztük de máshol sem találta. mondta hogy ha hazaérek csináljak ujból tesztet-megis csináltam hamarabb volt pozitiv minthogy felért volna a pisi Smile - és holnap mennem kell hcg vérvételre. aztán egy hét múlva ujból ultrahang.
ja és mindez 7000-ért. a semmi. söt azt mondta a doki hogy nem is érti miért van ez, nem tud segiteni. majd ezután kellett fizetnem Twisted Evil
szerintem meg csak kicsi lehet még, mert a fogantatástól csak 20 nap telt el. ha van valakinek ilyen tapasztalata/ 20 napos ultrahang a fogantatástól/ kérem akkor irjátok meg mit lehet, lehet-e akkor látni valamit?

rabbe1

Ancsurti!
Pedig azt hittem. Igen, vagy egy ismerősöm, ugyanígy látatlanban. VAgy egy másik oldal,ahol már régóta van egy összeszokott társaság, és -mily hihetetlen- mindannyian kismamák szeretnénk/ttünk volna lenni. És van egy leányzó, Nyuszó, aki szintén Kanadában él, viszont ha jól emlékszem, Londonban (van ott is ilyen nevű város?). És ő is kb. 8 hetes terhes, és szintén még a papírjaira vár. Nincs még meg a státusza, pedig már 9-10 hónapja kinn él a férjével. És szegénykém eléggé el van veszve odakinn, mivel nincs ismerőse. És ráadásul mesélt az eü-ről is, hogy milyen szörnyű. Terhes lett, és a háziorvoshoz mehetett el, de az azt mondta neki, hogy majd talán a 15-18. hétre kap időpontot a nőgyógyásznál. Aztán teljesen kiakadt, és az orvos elintézte, hogy a 10. vagy 12. héten eljusson a nődokihoz. Nálatok is így van ez?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pagika 2009.01.29 15:12-kor.

Kép
pagika

Ezt nem hiszem el, Edit, menj el másik orvoshoz!!! Vagy akkor biztos annyira pici!? És te se láttál semmit? Még egy ici-pici pontocskát se? Biztos jó az az uh? :(

Kép
pagika

És mondtad neki a rózsaszín vérzést is? Ehhez a dokihoz jársz régóta?

Kép
pagika

Sziasztok!

Pagika:igen van itt London nevu varos.En Torontoban elek,5 honapja jottem ki a ferjemhez,aki szinten magyar,12 eve ismerjuk egymast.Az eskuvo utan nem engedtek ki(vizum)aztan 20 honap kuloneles utan jottem utana.A papirjaimra tobb mint 10 honapja varunk,es ez kezd mar kicsit necces lenni :twisted: Sajnos nekik nem fontos ezt elintezni,nekunk annal inkabb az volna...plane most mar...
A dokikkal kapcsolatban:en a baratnom dokijahoz fogok menni,o alanlotta.A parom mar regota itt van kint,vannak ismerosok is,szoval eddig nem volt problema,max.annyi hogy fizetni kell mindenert.A nogyogyaszt felhivtuk,mikor 6 hetes lettem,es harom hetet kell varnom az elso vizsgalatra,de kaptam szo nelkul idopontot,semmi csalad orvos meg ilyenek.De tudtam azt is,hogy itt nem fognak fogadni koran,es nem feltetlenul mert nincs papirom,vagy mert nincsen hely.Egyszeruen ha nem indokolt,akkor csak kb.9-10 hetesen kell menni eloszor.A regota itt elo baratainknak sem adtak elobb idopontot,sot egy itteni lany is babat var,o is velem egy idoben kapott.A tobbirol egyenlore meg nem tudok nyilatkozni,megcsak jovohet penteken van a nagy nap.A fizetes reszehez pedig az is hozzatartozik,hogy otthon sajnos biztositassal is sokba kerul az ellatas,es en sem a korhazba megyek eloszor,hanem a maganrendelojebe.Szoval eddig ez nekem nem tunik annyira rossznak.Csak ha mar lenne biztositasom,akkor nem kene fizetnem semmiert,es ez a kulonbseg.Itt az en tudomasom szerint halapenz nincsen,nem is engedett.A baratnomnek ket honapja szuletetett a kislanya,ok nyolc eve elnek itt,es semmi rosszat nem mondott eddig.Pedig nagyon jo baratok vagyunk,mindenesetre itt sem kolbaszbol van...

Bocsanat ha hosszu voltam,de az erthetoseg miatt :)

Anita

Kép
Kép
ancsurti

Szép jó reggelt kismamik!
Hát Ancsurti tényleg eléggé rácáfoltunk arra,hogy nem találtak terhesnek :lol: :lol: :lol: .

Rabbe!
szerintem én vagyok a te embered.én is olyan hamar mentem orvoshoz először,mint te és nekem se láttak semmit.
elküldtek vizelet vizsgálatra és abból se állapították meg a terhességet,miközbe én folyamatosan pozitívakat teszteltem.
aztán visszamentem,asszem 2 hét múlva és már látta a petezsákot és a szihólyagot,visszarendelt 2 hét múlvára és
tegnap fel is raktam a képet amit akkor már láttunk.
szóval ne aggódj szerintem,főleg ha te folyamatosan pozitívat tesztelsz.

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok

Rabbe én 4+6 nál voltam dokinál és akkor 2 mm petezsák látszódott. Én azt mondom, hogy ha tényleg akkor volt a peteérésed amikor te gondolod, akkor menj el egy másik dokihoz is hogy más is megvizsgáljon, már csak azért is hogy megnyugodj.

Kép

gabi1

Én is elmennék a helyedben másik dokihoz is! Mellesleg pontosan ilyen okok miatt érdemesebb várni, bármennyire is nehéz....sok-sok felesleges aggódástól kíméli meg az ember magát! Igaz hallottam már olyat, hogy valakinek a 8. héten volt szívhang, de a 6-7 hét között van a nagy átlagnak.
Sőt az egyik kollégám felesége úgy járt, hogy mentek műtétre, mert előtte nem találtak semmit és azt mondták, hogy méhen kívül van. Csak olyankor még kötelező egy másik UH is. És a 2 időpont között csoda történt...illetve gondolom addig már látták a Babát. Most már 18 hetes és rendben van minden!!!!
A Babavárás egy türelemjáték és nem lóverseny-ebből is látszik! :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Amúgy aki szereti a jó kis könyveket: terhesség napról-napra!!! Elég hasznos, sok jó kis UH felvétellel tarkítva! Ja és a sok aggódástól is segít megkímélni!

Tickerplayground.com
breki76

Rabbe!

Én 4+5-nél voltam először, és az első mozdulattal megtalálta a pasi a 4mm-es petezsákot! Viszont hozzátenném, hogy anyu dirket az egyik legjobb uh-ost kérte meg, hogy nézzen meg, és az Istvánban található legpontosabb géppel, pont ezért, hogy ha ott van, tutira lássuk. Ha egy kicsit régebbi a gép, és "vaksibb" az orvos, simán lehet, hogy csak nem találta meg. Menj be a kórházadba, és csináltass egyet ott, azok azért mindig nagyobb teljesítményüek, mint egy magánrendelős!

És sztem ne idegeskedj, mert azt ugye tudjuk, hogy tévesen pozotiv teszt nincs (főleg ennyire pozitív :D ), ha meg méhen kívüli lenne, azt már bizony érznéd rendesen. Szóval ne izgulj!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Kicsidodi!
A borítékolással kapcs. abban tök igazad van, hogy elég hülye szokás, hogy a nőgyogyi kapja a legnagyobb összeget, pedig a konkrét szülésnél jó esetben tényleg nem sok a dolga. Viszont ami a csecsemősöket illeti...tisztelet a kivételnek, de én két gyereket szültem két különböző kórházban és összesen két olyan csecsemőssel találkoztam, aki tényleg megérdemelte, hogy kapjon vmit. Ha a legtöbb véleményt elolvasod,m indenhol azt fogod tapasztalni, hogy maguktól szinte semmit nem segítenek, csak ímmel ámmal, ha kérdezel. Mondom: tisztelet a kivételnek!

Ronmay!
SZIAAAA :)

Csibe!
Édes Casper bébi

Hascsíkok: Nekem érdekes módon csak a második babánál jöttek elő, pedig direkt uazt a haskrémet használtam, gondolván, az bevált. Tévedtem. Kíváncsi vagyok most jönnek-e majd újak.

Rabbe!
Milyen uh géppel nézte? Nme vmi elavult vacakkal? Sztem menj el vmi spéci 4D-s helyre. Vmit mindenképp kellett volna látnia (nem akarlak megijesztnei,de nehogy esetleg méhen kívül legyen). Nálam a másodiknál volt olyan, hogy azt mondta a doki, amikor kb. 5hetes lehetett, hogy nagyon úgy néz ki, hogy van ott vki, de még nem mondja 100%-ra. Vmi petezsákfélét már ilyenkor is kell látni. De ha a teszt pozitív, akkor tuti van ott vki.

Ancsurti!
Hogy bírtátok ennyi ideig külön? Belehalnék.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok! Csak benéztem hozzátok, Stike-t kerestem. Látom jól van, szorítunk neki (a 2008 októberiek). Én ritkábban fórumozok, baba lefoglal, de eszembe jutsz néha! Benézek majd hébe-hóba és drukkolok nagyon! Vigyázz magadra és pihenj sokat! Aztán majd a 12. hét után ráérsz hajszolni magad.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Szonibaba!

Tudom, és igazad van! Ez is nagyon kétoldalú dolog: a nővérek nem kaptank pénzt, mert "flegmák", és a nővérek flegmák, mert nem kapnak pénzt! De félre ne értsetek, közel sem gondolom azt, hogy normális lenne, hogy csak pénz reményében kedvesek, és segítőkészek az emberrel, hiszen ez a munkájuk. De valóban baromira nincsenek megfizetve, és ez persze nem a mi hibánk, hanem ezé a nyomorult egészségügyé, meg a nyomorult bürokráciájé, ahol a "menedzser" 3-4 százezret is megkeres napi 8 óra irodázással. Egy nővér, aki pedig 3 műszakban hallgatja a siránkozásunkat, s teszi tisztába adott esetben a nagyszüleinket alig a negyedét keresi!
A franciáknál egy ápoló normál szinvonalon él, és évente kétszer el tud menni nyaralni a tengeren túlra.... Lehet, hogy én is kicsit flegma lennék a magyar ápolók helyében... :( !

Persze senkit nem akartam megbántani, én is "menedzser" leszek :wink: , és politizálni sem akartam, ezek a tények, csak jelen pillanatban minket is érintenek. :roll:

Én ondjuk tuti, hogy viszek majd nekik egy nagy ajándékcsomagot (csokik, kávék...tudjátok), mert annyira tudnak neki örülni, ahogy látom anyuéknál:D.

KépKép

KépKép
kicsidodi

nelly!

mi van veletek?

Kép

Sziasztok szép napot Mindenkinek!

Csibe!
Gratula a babóhoz nagyon édi!

Rabbe1!
Szerintem se aggódj a pozítiv teszt tuti nem téved!
Képzeld igazából uhon még én sem voltam,csak 2x vizsgált meg az orvos! Na meg persze 2 pozítiv tesztem van!
Az elsö vizsgálatom is betöltött 6 héten volt mivel mondta nekem a doki hogy hamarabb nincs sok értelme!
Mondjuk szerintem is nézesd meg másik orvossal,akkor biztosan megnyugszol!

Akkor magunkról!
Képzeljétek ez a második nap hogy egész jó napom van!
Remélem így is marad!
Van KISKÖNYVEM!!!!!!!! :D :D :D
Kb 1 órát voltam a védőnőnél,nagyon szimpi(aki volt nekem régen pont most ment nyugdíjba pedig imádtam! :oops: )!
Viszont ami nem tetszett hogy nem jó a mérlege!
Szerdán 59 voltam a doki is annyit írt a leletemre,ma is megmértem magam ma is annyi voltam,de ott 63.5 mértek ,és kérdezték hogyhogy 59 van beírva!Na most mondhattam én hogy otthon mennyi voltam!
Na szép olyan mintha 2 nap alatt híztam volna 4 kilót!
Na mindegy,nem foglakozom vele!
Jövö héten megyek csütörtökön reggel vérvételre,és 15én jön hozzám a védönő!
Megkérdeztem tölük hogy mit tudnak erröl az ingyenes 12 hetes kombinált tesztről,na hát nem sokat segítettek!
Annyit mondtak hogy nem hiszik hogy ingyenes lenne,szerintük csak akkor ha levetetem az őssejtet!
De itt zegen is megcsinálják a vizsgálatot 29 ezerért,és akkor mégiscsak olcsóbban jövök ki mintha levetetem az őssejtet!
De ha akarok járjak utánna mert ha ingyenes akkor csak menjek el,na szóval elöbbre nem jutottam velük,fel kell hívnom azt a kórházat amelyiket kinéztem!
Az hagyján de most a férjem is elkezdett agyalni hogy akkor tuti nem csinálják meg ingyen csak akkor ha levetetem az őssejtet!
De pedig én most is azt olvasom a sejtbankos oldalon,hogy így van!
Bocsi lányok hogy megint ez a témám!

Más!
Hallotatok valamit arról hogy a toxoplazmát azt 5000 ftért nézik csak meg?
Ma hallotam egy ismerösömtöl!
Na nekem a második gyereknél ez pozitív lett,viszont a második vizsgálat eredménye azt mutatta hogy védett vagyok!Ez hogy van akkor most én egész életemben már védett vagyok toxoplazma ügyben?
Bocsi ha hülyeséget kérdeztem!
20140328174041

Moncsy!
Szerintem mindenféleképpen hívd fel a hozzátok legközelebbi olyan kórházat ahol te ingyenesnek láttad,mert nekem is amikor időpontot kértem a Margit kórházba ők mondták maguktól,hogy a kombinált teszt az ingyenes.Szóval szerintem 1-2 telefont megér,hátha.

Kép
Kép
csibe83

moncsy.78! :)

A toxo nagyon veszélyes, mert könnyen vezet vetéléshez. Ezért tiltják meg a kismamáknak a macskaalom takarítást, de még inkább azt ajánlják, hogy inkább ne is legyen macska a lakásban. Ugyanakkor nagyon sokan átesnek ezen a fertőzesen anélkül, hogy tudnának róla. És igen, ha már egyszer átestél rajta, akkor már védett vagy, tehát (elvileg) már nem fertőződhetsz újra.
De nyilván az a legjobb, ha élből elkerülöd, semmint megkockáztatni, hogy átesel rajta, és hiába leszel utána már védett. (Ugyankkor hallottam már olyat is, hogy valakinek 4-5 baba ment el, mire rájöttek, hogy toxos. Megváltak a macskától és a következő baba már megmaradt).
Szóval, inkább legyetek óvatosak, mert ez a téma még nincs teljesen tisztázva. Tudomásom szerint vannak intézmények, ahol ingyen megcsinálják a szűrést, de van ahol csak pénzért, mert alapból nem kötelező szűrni.

Amúgy, én is úgy tudom, hogy az őssejt levételnél fizeted meg tulajdonképpen. Több tízezer forintos nagyságrendet azért nem finanszíroz "csak úgy" a cég a saját zsebéből.

Őssejtben gondolkodik valaki...?

Kép
Kép
200907?

Moncsy!

Jól olvastad a sejtbankos oldalon, tuti ingyenes, ne hagyd magad befolyásolni tudatlan dokik által. :evil: Nekem is az sztks doki azt mondta, hogy biztos becsapás, még ki is nevetett, hogy naív vagyok stb. Viszont a védőnő, meg a mostani dokim már hallott róla és támogatják, ha úgyis ingyenes. Nehogy megcsináltasd pénzért, mert csak felesleges plusz költség lenne.

Kép
Kép
tabati

Dodi!
Abban totál igazat adok, hogy röhej a magyar egészségügy...Az orvosokat is vacakul fizetik (ezért kell a hálapénz). Na én aztán nem vagyok egy sóher fajta! De azért a sorrend. Ha egy ápoló flegma stb...akkor tudod ki ad neki bármit is...miért is???? Ha meg kedves, akkor tuti, hogy adnék neki csomagot, pénzt.

De nem először adom, aztán azért legyen kedves, hanem legyen kedves és akkor meglesz a fizetség is. A munkahelyen mi is utólag kapjuk a jól elvégzett munka után a munkabért és nem pedig fordítva! A többivel maximálisan egyetértek! :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Köszi csajok!

Most néztem meg a kórház rendelési idejét most már csak hétfön tudok telefonálni!
Viszont írtam nekik egy mailt,ha nem válaszolnak hétfön mindennképp telefonálok!

A toxoplazmáról: Őszíntén szólva mindennképp megnézetem mivel ugye egyszer már pozítiv lettem,de ugye védett voltam!
Na csak kiakadtam hogy 6 évvel ezelött még megnézték,most meg állítólag ha kéred 5000ért megnézik!
20140328174041

Ja őssejt!

Nem kizárt hogy levetetjük,csak utánna kell járnom hogy mennyi?
Attól függ a dolog!
20140328174041

Mi nem vetetjük le. Sok pénz és nincs biztosítva, hogy ha kell akkor tuti lesz még az a cég amelyik tárolja. Én inkább bízom az orvostudományban, már olyan sokat elértek őssejt terén, lassan már elavult lesz ez is, hogy születéskor veszik le, meg csak a saját segíthet stb.

Kép
Kép
tabati

Tavalyi árakat tudok mondani a Krio-tól:

10 évre volt 229.000.-Ft + 2*15.000.-Ft a szülés előtti illetve utáni vérvizsgálat.
Idén még nem néztünk árakat, de feltételezem, hogy most is ők a legolcsóbbak.

Kép
Kép
200907?

tabati!

Őssejteket a csontvelőből is lehet nyerni, de ott jóval kevesebb van, így a köldökzsinórvérből sokkal több nyerhető. És nem csak a saját segíthet, mert például a tesó is megkaphatja, ha arra van szükség. Csak akkor kisebb az egyezőség.

Kép
Kép
200907?

20140328174041

Ezek szerint változatlanok maradtak az árak. Tudom, hogy tavaly óta senkinek sem lett olcsóbb az élet, de ezzel szemben a Sejtbank a tavalyi 342.000.-Ft helyett 372.000.-Ft-ot kóstál. Ha a kombinált szűréskor NEKED tényleg nem kell semmit fizetned, akkor itt a válasz, hogy ki állja a vizsgálatod árát: MINDENKI, akik őssejtet tetet el...

Kép
Kép
200907?

Viszont ha úgy nézzük, akkor akár életet menthet....
Nem egyszerű ez sem.
Breki, igazad van az ápolókkal kapcsolatban. Persze szívesebben adnék én nekik pénzt, csak akkor érdemeljék ki, meg mindenki más is. Ugyanígy jó lenne, ha az orvos is kiérdemelné, akkor szívesen adnám.
Jaj, én olyan fáradt vagyok. Úgy aludnék most. Csak sajna dolgoznom kell. :?: De aztán sipirc haza, és alszooom!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pagika 2009.01.29 15:13-kor.

Kép
pagika

Sziasztok!

En is macskatarto vagyok,sot,magammal hoztam otthonrol a cicamat.En ugy gondolom,ha valaki macskat tart,kell hogy felkeszult legyen ebben a temaban.Az tevhit hogy MEGKELL VALNI a macskatol ha babat varsz!En harom honapja nem takaritom a macska almot,persze a szuresem meg csak ezutan kovetkezik,de kevesbe kaphatod el lakasban tartott,tisztan,szepen tartott macskatol a betegseget,mint akar mosatlan zoldsegtol es gyumolcstol.A kerteszkedesrol ne is beszeljunk...
Azert ennyire nem veszelyes a dolog.Es nem akarok senkit sem megbantani,de nem hiszem hogy 5x-i veteles utan jutottak el a toxoig,addig ez senkiben fel sem merult :shock: .Ez nem egy ujkeletu dolog...Nalunk meg soha nem volt ebbol problema,pedig tesom is tobb cica mellett hozott vilagra ket gyonyoru kislanyt.
Csak azert nem hagyhattam ezt szo nelkul,mert mar multkor is errol szolt a toxoval kapcsolatos tema,hogy jobb megvalni a cicaktol.Hat en evvel nem ertenek egyet.Ha valaki errol olvas,az azt is tudhatja hogy van meg mas fertozo dolog is,amitol elkaphato a toxovirus...szamomra ez is egy tulparazas...

Bocsanat,de le kellett irnom :wink:

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Én sem macska ellenes vagyok. Csak azért írtam, mert ma leginkább ezt javasolják. Attól, hogy nem te takarítod az almot, hanem másvalaki a családból, sajnos még fenn áll a veszélye, hogy a bacik átkerülnek a bútorra, ruhára, stb. Csak úgy lehet teljesen kivédeni, ha nincs macsek. De igazad van, ha valaki macskát tart és babát szeretne, akkor többek között erre a problémára is fel kell készülnie.
És valóban jó alaposan meg kell mosni a zöldséget, gyümölcsöt, (húst ki szokta ?) is, ahogyan ilyenkor minden téren nagyobb figyelmet kell szentelni a higiéniának.
Az, hogy valaki macskát tart nem egyenlő azzal, hogy toxos lesz! De nagy a veszélye. Évezredek óta születnek gyerekek olyan családoknál, ahol macska van. És sokan túlestek már úgy egy ilyen fertőzésen úgy, hogy nem is tudtak róla és egészséges babáknak adtak életet.
A többszöri vetéléses történet pedig nem új: még a '90-es évek elején történt. 15-20 éve még elég újkeletű volt ez az egész.

Kép
Kép
200907?

Szia Ancsurti,

Igen én is lelkes babaváró vagyok, bár vonalzóm még nincs, de hamarosan lesz. Jó hogy ennyi mindent írtok, mert nekem ő lesz az első babám, s tök sok mindent meg lehet itt tudni.

Dodi,
Sajna én is próbálkoztam a kutyapelussal.Eredmény, darabokra cincálták, amit utána széthortak a szoba különböző szegletében. Ördögfiókák :evil:

Lehet hülye kérdés, de ha pici a cicitek akkor is kell melltartó? Sose hordtam...
ronmay

Sziasztok!
Nálunk az anyósomnak van macskája, akihez holnap is megyünk, és meg kell hogy mondjam, picit tartok is attól, hogy nehogy valami bajom legyen. Ugyanis a cica még az ölembe is felugrik, elég közvetlen macska. Ugyanakkor nem kérhetem meg az anyósomat, hogy tegye ki a kertbe, amíg ott vagyok, az pofátlanság lenne.
Majd 11-én megyek vérvételre, megkérdezem az asszisztensnőt, hogy lehet-e nézni ellenanyagot is.

Mi mindenképpen szeretnénk az őssejtet levetetni, és az is biztos, hogy a Sejtbank lesz az, függetlenül attól, hogy esetleg drágább, mint más bankok. Érdemes vigyázni, mert nyáron is becsődölt egy számomra ismeretlen sejtbank, és ugyan visszaszolgálatták az anyagokat, de a hűtőbe mégsem teheti be az ember...

Rabbe!
Én is elmennék egy másik dokihoz is! Nekem pont 5 hetesen nézték meg a picit, és akkor már látszott egy 13mm-es petezsák. Hozzáteszem, hogy az én dokimnak nagyon profi uh készüléke van, biztos attól is függ. De azért keress fel egy másik dokit is.

Kép
katy76

Katy76!
Szerintem ne izgulj nagyon,biztos semmi baj nem lesz.Tartsd be az alap higieniai szabalyokat,moss kezet,de a MINDIG lakasban tartott cicaknal kisebb az elofordulasa a toxonak.Csak ezt kifelejtik a paraztatasbol...
Gondolom ha leejtened a kesztyudet kint az utcan a viragagyasba,akkor eszedbe sem jutna a toxo.Pedig nagyobb az eselye.
A nyers hussal etetett,illetve a kint vadaszo cicaknal van esely erre!Es a cicak tobbnyire a viragfoldbe piszkitanak kint az utcan.Felesleges tul aggodni,max.moss jol kezet!Ezert nincs ertelme ennek!Most mindenki parazhat,de az epp esznek is helye volna!
En naponta alaposan takaritok,sot kanapet tisztitunk 4 havonta.Ha mar allatot tartok...De a varandos baratnom is batran feljott hozzam barmikor...

Kép
Kép
ancsurti

Kijár a cica vadászni... de majd vigyázok.
Kutyákkal nőttem fel, érdekes, velük kapcsolatban nem is merül fel bennem semmi rossz, bár ők nagyon tisztán vannak tartva, de simán adok puszit most is a buksijukra.
Csak a cica (az anyósomé) pofátlanul felmegy még az asztalra is, ha nem vesszük észre. De tényleg nem akarom túlparázni.

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?