Megint sziasztok!
A minap jutott eszembe két téma ami jelenleg még mérsékelten aktuális, de biztos érint vagy érdekel titeket. Az egyik a cici/melltartó kérdés, a másik pedig a terhességi csíkok.
Először az utóbbit. Kecsegtetnek minden széppel-jóval, de valójában egyetlen készítmény sem képes megelőzni őket.
Hidratálják, ápolják a bőrt, de az, hogy lesznek-e striák vagy sem az csupán genetika kérdése. Nekem olyan narancsbőrös a combom, fenekem, hogy ha a piacon árulnám őket, akkor kacsalábon forgó viskóban laknék.
De egy darab terhességi csíkom sem volt!
Ahogy anyámnak sem. Úgyhogy, ha kíváncsiak vagytok, hogy nektek lesz-e, akkor kérdezzétek meg az anyukátokat.
Cici/melltartó.
A hozzáértők szerint a jó melltartó (amellett, hogy persze kényelmes) onnan ismerszik meg, hogy:
1. A kosár a mell mögött ér véget
2. Nem buggyannak ki belőle
3. A hátpánt a mellekkel egyvonalban, nem pedig felettük van. (Figyeljétek meg az utcán mennyi ilyen van. Meg fogtok lepődni...!)
Ha a tied is ilyen, akkor jót vettél, nem teszi tönkre a melleket, egészséges. Ilyenkor azonban elkezdenek nőni. Úgyhogy, sűrűbben csekkoljátok és amilyen sűrűn kell, cseréljétek. Lehetőleg kifejezetten kismama melltartót vegyetek. Hasonló (esetleg olcsóbb) árban vannak, mint a hagyományosak, de varrás nélküliek és vastagabb a pántjuk, hogy kényelmesebb legyen a hátnak, melleknek. (Később, majd jönnek a szoptatósak, amelyek annyiben különböznek, hogy az elejük lecsatolható, így nem kell levenni szopihoz)
Nekem anno 85B-ről 95C-re nőttek. Este is ajánlott hordani, de én a szoptatás elején nem tudtam benne aludni. Így reggelenként, amikor Apa ment el dolgozni volt, hogy úgy kísértem ki, hogy külön fogtam őket a kezemben, olyan súlyuk tudott lenni...
Szóval, nagyon fontos, hogy jót vegyetek, mert pikk-pakk meglazulnak a szalagok, és már nem a párotok tekintetét fogják keresni a cickók, hanem a padlót fogják szomorúan bámulni...
(Ha érdekel titeket, akkor még leírom azt is, hogy hogyan kell helyesen megállapítani a kosár méretet, de most mennem kell...)