Új privát üzeneted érkezett!

elég sz@r lett az új babanet-dizájn.....

Vett valaki új hordozót????????????? kiwáncsian várom a fejleményeket!!!! mi még halogatjuk az újévre.

:?: voltam az okmányirodában, mert lejár a személyim, erre kérdezi a nő, hogy a babának van-e személyie, ill. útlevele. Mondom: nincs, kellene?
TI csináltattatok már???????,, még az unión belül is kell saját! Úgyhogy mi csináltatunk mindkettőt. Útlevelet csak azért, hátha hirtelen menekülni kell ebből a szuper országból... :cry: Asszem Új-Zélandot céloznám meg én is................ :roll: :oops: :cry: 8)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ja, mi ma pont egy éve teszteltünk pozitívat!! :lol: :lol: :lol:

madaran

Útlevelet mi is csináltatunk Mirának, hátha megyünk, Bécset szeretném megnézni, nagyobb útra nem vállalkozunk ilyen picin. Zorával rengeteg helyen voltunk, Amman, Beirut, London, Amsterdam, Barcelona, Velence, úgyhogy gondolom Mirussal is megyünk majd bőven, kell az útlevél... A napirendünknek mondjuk lőttek a sok utazás miatt, azért is mondtam nemet az idei Londonra. Így szegény férjem sem ment, nem akart nélkülünk menni. Kicsit rosszul éreztem magam, hogy nem akartam nekiindulni, de egy pár nap miatt nem érte volna meg felborítani mindent, és nekünk sem lett volna igazából pihenés, ha ott van a picur, London nagyon nem babakocsibarát a soklépcsös metróalagutakkal. Na majd ha kicsit nagyobb lesz, és a napközbeni szoptatást ki lehet váltani más ennivalóval.

Mira sem alszik el olyan könnyen már napközben, mint korábban. Azért próbálom rávenni, hogy aludjon, mert igazából akkor szokott nyűgösködni, ha fáradt, és ezen még jobban behergeli magát.

Linácska, szerintem a Dévény tornát próbáljátok meg, a körzeti orvostól kell beutalót kérni, hogy megvizsgálják. Nem tudom nálatok hogy van, de itt a Moszkva térnél van a központ, Mirát is ott vizsgálták meg először (Zorát még anno Dévény Anna személyesen).

Olyan szépen esik a hó, remélem mindenki ki tud menni egy kicsit sétálni:).
Itt lehet pl hordozós kabátot csináltatni. http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=1332

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!
Itt is szakad a hó. Ideges vagyok mert apa holnap megy Velencére 2 napra továbbképzésre, +pénteken céges vacsijuk lesz az egyik faluban, ami éppen a hegyekben van.... :evil: :cry: .
Tegnap 3 órát sétáltam Zorával azt hittem be fagy a lyukam :oops: :lol: :roll: .
De csak a bbkocsiban alszik, és még durmolt volna ha anyája nem pisilt volna már be :roll:
Ma hidegebb van 2 fokkal.
folyt

Adri

Kép

Kép
irdab

Vettem egy tök hosszú nagyon meleg kabátot ma abban megyek sétálni vele.

Szerintetek nem lesz baja ha ilyen sokat vagyok kinnt vele ilyen hidegben?

Bundazsákban van meg anorákban, és nagyon jókat alszik kinnt.
Éjszaka is érdekesen kelt fél 11kor, 4 kor, fél 8kor. Most meg megmondom őszintén az elöbb hagytam egy kicsit nyüglődni
és elaludt igaz néha kéri a cumit, nah kiváncsi vagyok meddig fog aludni.

Holnap végre megkapom az oltást.
Zora sem kapta meg a 4 hónapos oltást hétfőn (3db) mert dokibácsi szét volt csúszva és elfelejtette elhozni, majd 28 kapja meg, igaz 29 meg már 5 hónapos lesz.
Hogy szalad az idő, még csak most született meg :roll:

Oui nem tudom megnyitni ezen az oldalon a képeket? Neked van ilyen kabid? És ha igen jó?

Ma felhívtam több kismamit hátha társulnak hozzánk séta ügyileg, de mindenki beteg :cry: így egyedül nézem majd meg a vadludakat a tóparton :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Jövő hét hétfőn az én munakelyemen is lesz céges ebéd/vacsi. Vagyis 15 órakkor lesz, hívtak is, de Zorát nem tudom sehova lepasszolni és így nem megyek. 2 munkatársam is kórházban van, pedig már úúúúúúúgy kimozdulnék.

Remélem a hó nem lesz akadálya annak h beoltsanak holnap, mert persze egy szomszéd faluban lévő háziorvoshoz járok (ne legyen egyszerű) és ha nagy a hó lehet h ki sem jutok, mert olyan az út arra ha nagy a hó akkor mindig a hóátfuvások miatt nem lehet megközelíteni a falut :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Én miért vagyok szélesebb az oldalon mint a többiek?

Ági hogy van anyukád?

Anna most nézem h amikor írtam h jobbulást apudnak az a hozzászolásom meg sem jelent a bbneten :shock:
Úgyhogy jobbulást neki, remélem az unoka segít neki a gyógyulásban :wink: :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Nah még egy uccsó kérdés aztán bedugulok:

Ha lerakom a földre a gyereket mit tegyek alá? És aki lerakja ott hány fok van a lakásban? Félek nehogy megfázzon :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Oui,
pont ma beszéltem a gyógytornásszal, és január 12-re kaptunk időpontot. Addig is azt mondta, hogy kicsit tornáztassuk a vállait, pont úgy, mintha mi csinálnánk vállkörzéseket, lehet, hogy nem lesz profi, de elrontani nem tudjuk, és valamit addig is hátha segít, de nincs előbb hely. Vagyis ha valaki lemondja, akkor azonnal szól.

Levinek van személyije, az tökéletesen elég EU-n belül, ráadásul ingyen van, és apa személyes megjelenése sem kell, nálunk ez lett volna a legbonyolultabb.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Orsi, nagyon édes Zara és szépen nő a hajacskája :)! Ilyen pingvines C&A bodynk nekünk is van, nekem annyira megtetszett, hogy két méretben is beszereztem :). Anyukád nagyon ügyi! Az én Anyukám is elővette a kötőtűt és felelevenítette a tudását, hogy tudjon az unokának kötögetni :).

Tündi, remélem, megoldódik a pocifájás és segít Nektek a Gripe water!!
Mi most már leállunk a kapott anyatejről és csak tápszert kap Emma, így már napok óta nem fáj a hasa.

Linácska, sikerült Gesztenye Marcit venned? Én tegnap láttam az Auchanban.

Nekünk a doktornénink betegedett le, náthás, így Emmus egyelőre nem kapja meg az oltást, majd a jövő héten.

Nálunk szakad a hó, már egyszer elsepertem, de már megint fehér minden. Azért remélem, nem lesz nagy hó, még nem hiányzik!
Az ország többi részén mi a helyzet?

Kép
angelita

Orsi, már akartam kérdezni, hogy milyen járókát kaptatok? Műanyag vagy fa? Én is kezdem nézegetni a kínálatot, mert januárban be akarok egyet szerezni. Nekem újdonság, hogy van műanyag is. Igazság szerint nekem jobban tetszenek a hagyományos fa járókák, de az összecsukható műanyag praktikusabbnak és mobilabbnak tűnik, így valószínűleg olyat veszünk majd.
Másnak mi a tapasztalata ezen a téren?

Kép
angelita

Adri, szerintem mindenki a saját hozzászólását látja szélesebbnek, nálam az enyémek 'lógnak ki' :)!

Kép
angelita

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babócák!:) :)

Orew,nagyon ügyes anyukád van!

Noki,jobbulást nektek!

Nikó,nálunk ugyanez a helyzet,csak ordítás is társul hozzá :roll: Már hulla vagyok...

Oui,kicsit azért én vitatkoznék veled a dévényes dologban,olyan szinten,hogy nem csak ők léteznek ám...a tudásukat elsimerem,szó se róla..csak néhány elvükkel nem értek egyet,de nem is kell egyet értenünk,mert két különböző dolgot csinál a dévényes meg a konduktor...Csak azt sajnálom,hogy a konduktorokat általában meg sem említik a szülőknek,pedig ez is hatákony módszer,sőt.../természetesen más alapjai vannak-és jó is szokott lenni,hogy aládolgoznak a konduktornak,de akinek nem oylan vészes a helyzet,nem értem,hogy miért kell rögtön dévényre küldeni,ami azért lássuk be,elég fájdalmas módszer:( /

Lina,remélem használni fog a gyógytorna,de tutira fog.Addig is csinálgassd amit írtam,meg amit mondott a gyógytornász.

Adri,nálunk padlószőnyeg van a gyerekszobába,és még arra szoktam letenni egy kis takarót,és általában a konvektor közelébe.Azt hogy hány fok van,nem tudom.De nálunk általában meleg van,mert én nagyon fagyos vagyok!

Nálunk is esik a hóóóó végre!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
Bocsi a ritka jelentkezésért,de karácsony előtti hajsza van...

Majd írok..
Angelita itt szakad a hó még mindig.Nem mondom,hogy húúú de nagy mennyiség esett,kb 2cm de szép fehér lett minden.Viszont ha így esik egész nap akkor estére lehet 10cm is simán a havacska.
Másik fórumon egy Miskolc környéki csaj épp most szidta a Nálatok leesett porhóban cammogó autósokat.Mert szerinte fél cm hó sem esett és csak pórhó...és amúgy is aki nem tud vezetni ne üljön autóba szerinte...Hát nem tudom az óvatosság számomra nem nem tudás...

mimi12

Na, voltunk kint. SZuper volt! több mint egy órát sétáltunk, és végre be tudtam menni egy-két boltba is, amit bbkocsival csak kintről lehet megnézni.... Simán kabátra vettem fel a kengurut. Zsigi anorákban, sapi, kapucni. Nem hiszem, hgoy a kabátot jobb lett volna még ráhúzni.... Minek is? Ha jól be van öltöztetve, nem fázik, tuti!
Most meg jól bealudt...

Angelita :lol:
hempi-járóka: én a hagyományos fa járókára szavazok, mi legalábbis azt fogunk venni. Pont az a lényege szerintem, hogy kapaszkodni és felállni tudjon normálisan. a műanyagoknál idétlen gumi kapaszkodók vannak. Ráadásul a fából kilát, a műanyag hálón nem hiszem...

Adri :lol:
Ne izgulj, nem fázik meg, ha jól fel van öltöztetve. Ja, és tutin nem aludna ilyen jót!!!
én a szőnyegre teszem a játszószőnyeget, arra kötött pokróc, ahová fektetem (sima is jó) és vígan elvan. Mindig nézem az orrocskáját, kezét.

Mimi :lol: végre jelentkeztél!!! Gyere gyakrabban,ahogy régente!!

tényleg, Ágota és Kata is régen jelentkezett!!!!! Mondjuk Kata helyében én is inkább a tengerparton tölteném az időm..... 8) 8) 8)

Etetőszék: Lassan azt is meg kellene venni. Tudom, hogy nem rég volt róla szó, de szerintetek a fa, később szétszedhetős milyen??, nem túl kemény és rugalmatlan???

madaran

Tündi, ne haragudj, de sajnos nem tudom mi az a konduktor:(. Mi dévényre jártunk/járunk mindkét lánnyal, én csak azt ismerem. Gondolom ez a háziorvoson múlik, hova utal be. Igazad van, tényleg fájdalmas. Elmondod, mi az a konduktor? Hátha Mirának is elég lenne.

Kép
Kép
Kép
oui

Lányok lenne kérdésem éjszakai alvással kapcsolatban. Nektek hányszor kel a baba? Mira 6-7 körül alszik el, utána kel 11-kor, fél 3-kor, és utána 5-6 körül, de aztán még visszaalszik. Azt mondták most nekem, hogy ne adjak neki fél 3-kor enni, és akkor leszokna arról az evésről, így többet tudnék aludni (engem mondjuk nem zavar annyira a kelés, de álllítólag neki is jobb lenne, ha többet aludna egyben). Olyan nehéz elképzelni, mit csinálok majd hajnali fél 3-kor vele szoptatás helyett. Ti próbáltátok már "leszoktatni" az éjszakai kelésről? Megsimizni a hasát, vagy felvenni, ringatni kicsit? Komolyan, lövésem sincs hogy kell. És hogy kell-e egyáltalán.

Kép
Kép
Kép
oui

Lányok, nálunk továbbra is szakad a hó, már háromszor voltam kint elseperni... Nem tudom, mi lesz, ha éjszaka is így folytatja! Azért ennyire nem kéne belehúznia!

Oui, és az, hogy kel, mit jelent? Sírással jelzi? Mert ha csak nyüszög, mocorog, akkor lehet, hogy magától is visszaaludna. Nálunk Emma 8 körül alszik el és utána 4-5 körül kel (bár volt már, hogy aludt 6-7-ig is, de az nem jellemző), majd utána visszaalszik. Cumizik Mira? Lehet, hogy arra ébred, hogy kiesik a cumija?

Kép
angelita

Mimi, igen, porhó esik -szerencsére nem vizes, mert azt nehéz lenne eltakarítani. Igazad van, szerintem is fontosabb az óvatosság, míg ha így lassan is halad az ember, mert sokan még mindig nyári gumival csúszkálnak az úton...

Kép
angelita

Helló!

Tegnap voltunk védőnőnél, Bali 7300g és 71 (!) cm. Nem kispiskóta :)

Etetőszékes tapasztalatom: én ha újra ott lennék, hogy venni kell, akkor biztosan a fa szétszedhetőset venném!
Nekünk is dönthető szipi-szupi székünk van, de az egyszerű fapados-ülős-evős funkción kívül semmit nem használtunk belőle (az én gyerekem sosem aludt el benne, bár akkor is túlzás talán egy etetőszéknek 4 pozicióba dönthetőnek lennie...). Tehát Milu csak ülve evett, aztán amint stabilan tudott ülni és egyedül enni, kikövetelte a helyét az asztal mellett, most egy széken ül egy magasító párnán és velünk eszik. Kisasztalt, kisszékkel viszont kellett már vennünk, mert rajzolni, festeni, kirakózni az a kényelmes méret neki.

Ma mi is voltunk kint a hóban, Milánnak hideg volt és nedves :lol:
Vendég

Na most látom Jimbone épp a fa etetőszék ellen beszél :)
A tálcával kapcsolatban lehet, hogy igaza is van! A szipi-szupi székek tálcái jó nagyok, és van is peremük, hogy megakadályozzák a csúszkáló tányérok elvesztését.
Vendég

Oui :lol: én a Suttogó I. segítségével jöttem rá, hogyan kell átaludnia az éjszakát. és tényleg három nap alatt sikerült! én sem gondoltam volna, de kipróbáltam: este 8 körül fürdetés, kajcsi, és az azt követő etetés helyett: cumi a szájba, simi -nem kivenni-, simán visszaaludt. A köv. két nap még kelt ugyanabban az időpontban -nálunk ez olyan 2 körül volt, aztán többször nem! És azóta sem!!! Ha kicsit nyökkög, akkor hagyni kell -persze jobb, ha ránéz az ember lánya-, de simán van, hogy csak felsír, felnyöszörög álmában, aztán vissza is alszik. Ha meg kiveszed, teljesen éber állapotba kerül.
Hát, nem volt valami szakszerű, ahogy leírtam: a könyvben részletesen benne van!!!de valahogy így csináltuk és bejött :wink: :wink: 7-8 órát alszik zsinórban, és így teljesen kipihent reggel. Ja, és nekem sem árt az alvás... :wink:

konduktor: konduktív, feljesztő pedagógus!!Húgom is konduktor, ott végzett, ahol Tündi :lol: (ismerik is egymást!!!)

Etetőszék: na, most így 1:1 pro és kontra is hoztatok fel érveket. Az tetszik benne, hogy utána tudom használni, és nem csak porosodik a pincében. Annak nem sok értelmét látom, hogy fekvő helyzetbe is lehet egy széket állítani, "hátha elalszik a gyerek"?? Micsoda hülyeség!? Asszem lehet olyat kapni -fából- aminek viszonylag nagy az asztala. Az lesz a nyerő.

madaran

Csilla!
Etetőszék nekünk van kettő féle is.Mikor a lányom született akkor az a fa volt,ez megmaradt tőle.Viszont a Szabinak vettünk egy dönthetőt is.
Nekem jó volta dönthető.Azért kényelmesebb egy 8-10hós gyereket abban etetni,mint a fában.De a fát is sokáig használtunk,azt kb akkor vettük elő,mikor 2éves lett a Szabi.DE!!! ha valaki sajnálja a pénzt a dönthetőre,akkor simán 1éves koráig lehet etetni az autós hordozóban pl vagy a pihenő székben ha van.
Amúgy a fa is kb akkora,hogy az asztalhoz jól oda lehet tolni,így a tálca szerűjének a mérete nem is lényeges.

Azta mekkora Bali. :lol: :lol:
A Regi igazi csaj.Tegnap voltunk mérésen és kb most 6kiló :lol:
És most nő bele a 68-as rucikba.Igazi apró kiscsaj.
Nekem furcsa kicsit mert a Szabi ennyi idősen volt vagy 8kiló a Fanni is majd 7kiló volt.De lehet 1évesen a Regi is ugyan akkora lesz majd mint a tesói.

Oui!
A Regi is kel éjszaka.Nekem eszembe sem jut,hogy leszoktassam a kelésről.
Üzenem annak aki ezt mondta,hogy felejtse el az éjszakai vízivást ha netán felébred :roll:
ÁÁÁÁ,nem értem én????Miért akarják az okosak a gyerek helyett tudni,hogy neki mi a jó????
Amúgy a Szabi 2évesen is felkelt éjszaka szopni :oops:
(lehet nem jól csináltam)

mimi12

Mimi, nekem is felkelt a 2 éves Zora szopni éjszaka:). De a végén már nagyon nem hiányzott:). Nem bánnám, ha Mira nem tenné majd, ezért is lenne jó, ha éjszaka aludna. Egyébként most nem vészes, tényleg csak szopik és vissza is alszik, semmi egyéb "program" nincs éjszaka. De lehet, hogy egy kis simivel is tudnám helyettesíteni legalább az egyik éjszakai szopást. Meglátom hogy bírom, sírni nem akarom hagyni. Nyöszörögni szokott, akkor nem is igazán izgatom magam, tudom, hogy visszaalszik.
Sajnos én boszorkává válok, ha kialvatlan vagyok. 2 év meg olyan sok idő átaludt éjszaka nélkül.

A fa etetőszék tényleg csak akkor jó már, ha bombabiztosan egyenesen ül a gyerkőc.

Kép
Kép
Kép
oui

na, ez milyen? elég nagynak tűnik a tálcája.

http://www.kisbaba.hu/index.php/stmzii

éjszakai szopi: én még nem adtam sem vizet, sem teát Zsiginek mióta megszületett. A szopik egy része igen rövid, gondolom, hogy olyankor csak szomjas. Szóval teáztatni sem kell éjjel.... Gondolom, hogy sírna, ha éhes vagy szomjas! De alszik, mint a tej!

madaran

Madaran: nem lehet, hogy jön Zsigi foga? Márhogy azért sír sikítva?

Lányok, nekünk is kemény napunk volt ma. Minden úgy indult, ahogy szokott, aztán a délelőtti kajcsi után egy órával Marci elkezdett sírni. Felvettem, hogy megnyugtassam és bevigyem aludni a kiságyába, de egyre jobban sírt-sírt, a végén már ő is szinte sikított. Időről időre abbahagyta fél percekre, aztán megint keservesen sírt. Ezt ment egy órán keresztül. Semmivel nem tudtam megnyugtatni, máskor az is elég, ha felveszem és picit dumálgatok neki. Most énekeltem, simiztem a hátát, puszilgattam, aztán megpróbáltam cicire tenni, inni adni, kamillateát adni, egyszerűen semmi nem használt. Aztán annyira kifáradt, hogy végül a mellkasomon elaludt :shock: Szegényt annyira sajnáltam és nem tudtam neki segíteni. Felhívtam a gyerekdokit, hogy mi lehetett ez, azt mondta, hogy akkor szokott ilyen lenni, ha fáj a pocija, a füle vagy jön a foga. Hát az ő pocija eddig sosem fájt, nem hinném, hogy három és fél hónaposan kezdene el fájni, a fogára meg azt mondta az orvos, hogy nagyon ritka, hogy valakinek ilyenkor jöjjön. (Megnéztük az ínyét és nem duzzadt egyáltalán) Úgyhogy abban maradtunk, hogy megfigyeljük a gyerkőcöt és ha lesz még ilyen, akkor felhívjuk és megnézni Marcit.
Azóta már evett még egyszer, aztán azóta alszik.
Remélem nem lesz baja...

Tündi, nem is tudtam, hogy Te konduktor vagy :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Még valami: a javaslataitok alapján, meg a saját kútfőnkből kitalált dolgok alapján mi a Top Rider etetőszék mellett döntöttünk.

Kép

Kép
dbea

Bea!
Nekünk nagyon is megfelelt a top rider szék.Szerintem arra amire kell pont megfelel.

Madaran.Ez a fa etetőszék k..va drága.Nézz körül a licitálosokon,mert úgy rémlik valahol láttam jóval olcsóbban ilyet.

mimi12

Sziasztok!

Angelita: A hagyományos fa járókát kaptuk, az a legjobb, hogy ilyet is szerettem volna. :) Ennek lehet állítani a magasságát 3 fokozatban ami szerintem hasznos lehet, mert most olyan magasan van mint a kiságy, így nincs túl hideg Zarának és nekem sem kell nagyon mélyre hajolni. Később viszont le lehet majd rakni szinte egészen a padlóig a lapját, az gondolom majd akkor lesz jó, ha már járni is tud Zara. :)

Megmutattam ma neki a havat az ablakból, nagyon csodálkozva nézte, hogy minden fehér odakint. :)

Üdv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok lányok!

Itt most is szakad a hó, a mai első hóseprő-akcióm megvolt. Jó kis téli 'sport' :).

Oui, az jutott eszembe, hogy Mira éjszakai lefekvését lenne érdemes megpróbálni 6-7 óráról 8-9-re kitolni, így egyrészt jobban lefedné a te alvással töltött idődet, másrészt fáradtabban feküdne le, így valószínűleg tovább is aludna. Emmus pl. 8-kor alszik el, de előtte kb. 4 órától mindig ébren van.

Kép
angelita

köszi a javaslatokat az etetőszékkel kapcs!!
megnézem ezt a Top Ridert is...

Zsigi ma éjjel is jól aludt (este 9-től hajnal 4 ig :lol: :lol: ), viszont a kutyinkra rájött a sz@rhatnék, és fél 2-kor ki kellett vele menni... Rövid szőrű a drágám, ugye vizsla, és ilyenkor bent alszik márciusig. Nem szokott ilyet csinálni, simán bírja reggel 6-ig. ez van... ha jön, menni kell :wink: :wink:

Asszem ma babakocsis séta lesz, azzal messzebbre el tudunk menni. :roll:

Oui :lol: Milyen volt az éjszaka??Próbáltál valamilyen praktikát?

madaran

mimi :lol: A lépcsős etetőszékek pont azért nem tetszenek, mert nem lehet később átalakítani...

A Brendon ált. drága, de most lehet kapni átalakítható fa etetőszéket, nem rossz áron!!

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25

:?: Mit szóltok?

madaran

Madaran,
anyunál ilyen etetőszéke van Lilinek. Ezt tényleg csak onnantól tudod használni, mikor már ülni tud, de akkor is csúszkál benne kicsit. Amikor átalakítod, akkor meg pont ott van egy keresztléc, hogy pont ne lehessen jól betolni a széket. Hogy ki lehet-e szedni, nem tudom. Amúgy most azon rajzolgat Lili. Én azért mindennapos használatra lehet, hogy a párnázottat venném, ami könnyebben takarítható. Ennek a párnarésze rendes anyagból van, de nem tudod mosógépbe tenni.

Ma volt egy telefonunk a toxikológiára... Levi megszerezte a kék krepp papírt, miközben ajándékot csomagoltunk, és én az elgurult celluxot kerestem. Az egész gyerekem tiszta kék lett. Majd este felteszem, mert azért telefon előtt lefotóztam :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, és mit mondtak a toxikológián? Nincs komoly baj, ugye?

Lányok, a kamillatea mitől lehet keserű? Túl sok kamillát tettem bele?? (Én iszom, jó mézesen, mert a torkom kicsit fájdogál...)

Kép
angelita

madaran:
Timinek van ilyen eteteoszeke itt anyukameknal, de igazabol nem nagyon szeretem. Sajnos amikor akar fel tud benne allni, raadasul egy ido utan nehez kiszedni is belole. Most mar van esze nem all fel, mert fel, hogy kiesik, de regebben sosem lehetett egy fel pillanatra sem magara hagyni benne. A talca resze is elegge kicsi es nincsen pereme. Nem tul praktikus.

Olvasgatni jutok csak ide... de most mar remelem lassan vege az allando fejesnek, mert minden idomet felemeszti.

sziszka:
Remelem megoldodik az alberlet kerdes.

linacska:
En meg tartozom bodys keppel, de nagyon cuki minden baba benne, annyira klassz otlet volt toled!

baratodildi

Madaran, az éjszakánk a szokásos volt, 3x evett:). Megpróbáltam hajnali 2-kor hogy csak simi, ölelgetés, sétálás, fél órát sírt aztán végül adtam neki. Sztem jegelem a témát, még elég pici ahhoz, hogy leszoktassam az éjszakai evésről. És egyértelműen éhes volt, nem csak passzióból ébredt fel. Rengeteget evett.

Angelita, Mira ugyan 6-7 körül alszik el este, viszont reggel 7-ig minimum alszik, úgyhogy ezzel nincs gond. Ma pl fél 9-kor kelt:). Nem is tudnám később letenni, benne ilyen korán merül ki az elem.

Kép
Kép
Kép
oui

Lányok, kezdek már előre félni ettől a karácsonytól.
Nálunk lesz 24-én az ebéd és a vacsora is, szerencsére főznöm nem nagyon kell, de egész nap mosogatni fogok, meg pakolni. Másnap apósomhoz megyünk ebédre, 26-án pedig rohanunk haza a Anyumékhoz, ahol még a keresztszüleim is ott lesznek.
Én a karácsonyba ezt az állandó rohangálást utálom a legjobban. Még gyerekkoromban szerettem az ünnepeket, amikor arról szólt, hogy otthon voltunk, a szűk család és három napig csak elvoltunk, játszottunk meg beszélgettünk.

Hétvégén olyan hideg lesz, hogy szerintem ki se visszük Marcit, inkább nagyokat szellőztetünk a lakásban. :?

Kép

Kép
dbea

Oui :lol: Akkor inkább az lehet az ok, hogy felcseréli a nappalt az éjszakával, mert korán sötétedik. Majd szépen kitolódik, ahogy jön a tavasz. Ha éhes, akkor nem tudod visszaaltatni úgy sem?mennyit eszik kb az utolsó esti kajcsinál?

dbea :lol: Na, mi ezért szerveztük át idén a karácsonyi menetet, így is kevés pihenés lesz benne. DE remélem annál több dumcsizás és játék a tesókáimmal... 24-én mi hármasban leszünk, erre az egyre mostantól nagyon fogok vigyázni, eddig rohantunk anyuméktól anyósomékig...brrr! Idén nem a nagy zabálásról és rohanásról fog szólni!!!! remélem... :roll:
Mi azért kimentünk ma is babakocsival, de nem volt több fél óránál szerintem. Elég is volt. jaj, hol van még a tavasz!!???

Linácska :lol: huuu, hgoy Nálatok mindig történik valami! Na, most már teljesen tanácstalan lettem az etetőszéket illetően... :? Még úgy is van rá vagy két hónap eldönteni. Az autósülés sokkal aktuálisabb kérdés lett.

Angelita :lol: A kamilla teát éppen csak forrázd le, ne áztasd sokáig, attól keseredik meg!

HOl vannak a többiek?????????, tök sokan felszívódtak :cry: :cry:

madaran

Na én is gép elé kerültem. Mi nagy csavargást rendeztünk Levivel. Holnaptól vasárnapig itt lesznek anyósomék. De. elmentün Auchanba, bevásároltam egy csomó húst, meg ami kellhet. Na meg apukámnak 20l sört, mert az ő autója ilyen időben elég csúszkálós, így év végéig tuti nem kell mennie :lol:
Aztán ebédeltünk apunál, aztán két órát sétáltunk, elhoztuk Lili tortáját, mert az oviban holnap ünneplik a szülinapját.
Aztán a hétvége sem lesz eseménytelen. Holnap de. Heim Pál kontroll, du. színház Lilivel.
Szombaton anyós sütögetni akar a szülinapra, vasárnap meg ünnepeljük itthon Lili szülinapját

Krepp-pel nem lett semmi gond, most estére a kék is már szépen lekopott.

Viszont este nagyon kiakadtunk. Mentem Liliért az oviba, és vígan mesélte, hogy voltak az erdőben... Na ez azt jelenti, hogy a gyerekeket bepakolják az óvónénik kocsijába, se gyerekülés, se bekötés, és a szülők tudta és megkérdezése nélkül viszik őket az egyikük tanyájára, ahol van erdő, őzike...
Egyszer már volt ilyen, akkor is megmondtuk, hogy ez nem jó ötlet. Jó, a gyereknek persze tetszik, meg tanul az erdőről, ez rendben is van. De könyörgök, ilyen időben, csúszós úton a szülők megkérdezése nélkül vinni a hátsó ülésen négy gyereket szerintem nagyfokú felelőtlenség, és szerintem akár ki is meríti a kiskorú veszélyeztetését, bár ehhez azért annyira nem értek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Madaran, nálunk is tökugyanaz a helyzet, mint Nálatok. Eddig 24-én kora esti vacsi Anyuéknél, utána irány Anyósomékhoz. De idén a 24-e estét hármasban és nyugiban, itthon töltjük!!! Aztán a köv. két nap lesz a nagyszülőké.
És mi is kint voltunk ma sétálni, igaz, csak a kertben - mi is kb. fél órát. :)
Hol van még a tavasz? Addigra ülni, kúszni-mászni fognak tudni a picinyeink, sőt, talán álldogálni is! :roll: Biztos, hogy ennyire siettetni szeretnéd az időt??? :lol:

Oui, és Zora hogy éli meg Mira éjszakai keléseit? Vagy nem is hallja meg, ő alszik, mint egy kisangyal?
Szerintem se erőltesd még a leszoktatást - úgy látszik, még ennyit igényel. Előbb-utóbb majd előtérbe helyezi az alvást. :lol:

Baratodildi, Jimbone, Mimi gyakrabban írjatok magatokról - jó olvasni, hogy mik történnek veletek!

Linacska, Ti már a csomagolásnál tartotok? :shock: De jó nektek, irígy-irígy. Viszont, hogy Levi baba ilyen szemfüles! :roll: :( Örülök, hogy semmi komoly baja nem lett - bár elég ijesztően néz ki ezeken a képeken!
Az nem semmi, miket művelnek az óvónők a szülők tudta nélkül! :roll: És nem volt elég, hogy egyszer szóltatok? Úgy látszik, nem volt elég fenyegető a hangotok.

Nálunk az a legújabb fejlemény, hogy imád Betti átfordulni a hasára. Viszont úgy csak pár percig szeret lenni, utána következik a nyöszörgés, majd a kétségbeesett sírás. Az OK, hogy 1-2x segítek neki visszafordulni (meg pár napja már magától is ment), de hogy még a nap végére se tudja magától megoldani a visszafordulást... :roll:
Ja, és 1 hét alatt csak 50 grammot hízott!? Egyelőre nem esek kétségbe, hátha a most következő héten behozza... (Bár sajnos őt még nem érintik a karácsonyi nagy zabálások...) :)

Kép

Kép
hmbori

Hmbori, nekem olyan hét is volt, hogy semmit nem hízott Mira, aztán a következő héten 170-et.

Ma voltunk a 4 hós oltáson. Sírt kicsit, de hamar megvígasztalódott. Egy hónap alatt most 450 gr-ot hízott, azt mondta a doki, hogy kezdjem el kóstoltatni gyümivel, hogy majd 6 hós korában ne a kóstoltatássl kelljen kezdeni, hanem rendes mennyiséget ehessen rögtön. Én úgy gondolom, hogy minimum 5 hós koráig azért várok. Zora is akkor kapott először gyümölcsöt. Azt is mondta a doki, hogy valószínűleg nappal nem eszik eleget, és éjszaka pótol, azért kel szinte 3 óránként. (Madaran: a tegnap éjszakai fél órás ébrenlétje csak azért volt, mert nem adtam neki szopit... aztán végül ugye adtam neki, rögtön el is aludt. Tehát nem cirkuszol éjjel, nagyon jó baba, csak enni kel fel sokszor.) Azt én is észrevettem már, hogy sokkal jobban érdekli minden ami kürölötte van, mint az evés. Van, hogy pár korty után mint aki jól végezte dolgát, elkezd velem huncutkodni, hamiskásan mosolyogni. Néz fel rám az ölemből, kacarászik, nagyon édes, de enni elfelejt:)...

Sétát tekintve: mi ma egy órát sétáltunk kb, aztán dokihoz is mentünk, tesóért is az oviba, szóval Mira ilyenkor is van levegőn.

Linácska, ez a kreppapír-evés elég ijesztő lehetett...

Kép
Kép
Kép
oui

Jimbone,
náluk Levi az anyósülésen utazik, csak oda fér el normálisan a hordozója. Én meg a férjem mögött, Lili mellett. Így látom, hogy mit csinál, előre tudok nyúlni hozzá, ha kell, és ő is lát engem.
Lili magánoviba jár, itt nagyjából semmi sincs úgy, mint a rendesben. Az a baj, hogy így amennyi előnye van, ugyanannyi hátránya is. De a férjem tényleg nagyon kiakadt, főleg, hogy nem ez volt az első eset. Két évig annyira meg voltam elégedve, de ebben az évben egyre kevésbé. Kicsinálták az egyik nevelőt (elvileg ő a dajka), mert az óvónő lányának lejárt a gyes-e, és kellett valami meló, de ő nem csinálta soha. Na mindegy, azóta össze-vissza vannak a gyerekek ruhái, mindig keresünk valamit, na mindegy.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: Én úgy tudom, hogy az angoloknál nincs évvesztesség, tehát Lilinek már valószínűleg iskolába kéne ott járnia... Mondjuk én alapból nem értek egyet az iskola ilyen korai kezdésével, szerintem pont jó az a 6-7 éves kor erre.
Szerencse, hogy Levinek nem lett semmi baja!!!

Madaran: Én is valami hasonló etetőszéken gondolkoztam, de egyre bizonytalanabb vagyok az itteni vélemények miatt. Pedig jó lenne, ha nem kellene külön kisasztalra is költeni. Meg nekünk pici a lakásunk így nem lenne olyan jó egy hatalmas műanyag szék aminek később nem lenne semmi funkciója...

Oui: Zara is kb ennyiszer ébred minden este. Ezt kb két hónapja csinálja így. Egyetlen gond van ezzel az egésszel, hogy én nagyon fáradt vagyok, mert ugye hiába nem kel föl igazából, csak eszik, nekem ez pont elég ahhoz, hogy ne tudjak egyhuzamban sokat aludni. Na, de majd csak abbahagyja egyszer. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Mi tegnap 2 órát sétáltunk, tovább nem bírtam.
Kérdeztem anyukámat h amikor Leningrádban laktunk, az öcsém akkor volt csecsemő, és hány fokig vitte ki. Azt mondta -20Cig naponta 2x2órára.
Na nem is beteges.

Hbori nekem azt mondta dokibácsi ha elkezdnekek babók mozogni, akkor még fogyhatnak is, úgyhogy ne izgulj.

Én is elbizonytalanodtam etetőszék ügyileg, én is fát szerettem volna, de most...és hát nálunk is nagyon kicsi a hely... :cry:

Linácska Levi nem semmi, azt hiszem egy igazi kis kópé lesz Ő.
Ovi :twisted:
folyt

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok lányok!

Linácska, nem semmi, hogy nézett ki Levi! Így persze nagyon vicces (mellé még jó kópésan is néz :) ), de elhiszem, hogy nagyon megijedtél!

Nekem megint előjött az allergiám, már néha azt sem tudom, náthás vagyok-e vagy az allergia tört ki rajtam...

Kép
angelita

Adri, jól bírod a hideget! Mi csak vagy 5 percre álltunk ki az ajtó elé Emmussal, megmutattam neki a hóesést, a téli tájat, aztán jöttünk be. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nálunk nem takarítják az utat, így a kocsival elég 'vicces' lenne az 5 centis hóban gázolni... Azért remélem, ez nem így lesz egész télen!

Kép
angelita

Megnéztem, nekünk is Top Rider székünk van :)
Lehet, hogy elhamarkodottan érveltem a fa székek mellett, belegondoltam, hogy egy fél-egy éves gyereknek tényleg nem való! Nekik a kipárnázott, beköthető, nagy és peremes tálcás szék kell. És a TR-ben nekem nagyon tetszett, hogy a tálcája két rétegű, a felsőt csak lepattintja az ember és viheti a csap alá.

Mi is voltunk kint tegnap, de nagyon izgultam, hogy rendesen felöltöztettem -e őket! Bali egy pillanat alatt elaludt, de a kis arcocskáját kipirosította a hideg. Ti letakarjátok az arcát???
Vendég

Jimboine szerintem Áron bizti örülni fog ha már 23-án megkapja az ajándékaid.

Angelita egyáltalán nem bírom ezeket a maratoni sétákat, csak azért vagyok mazohista mert ha kilépek Zorával a levegőre egyből alszik, itthon meg nagy semmi az alvása. Kezdek beletörődni h én ilyen gyereket hoztam haza a kórházból.

Cscsi nekem olyan bundazsákom van aminek a fejrészét vissza tudom hajtani a kis fejecskéjére, illetve a teste felöli részét is rá tudom húzni a gyerekre, és levegőt kap, de igazából takarva van a kis arcocskája.

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?